Thursday, September 24, 2009

Εργαζόμενοι σε προγράμματα stage: οι σύγχρονοι «άθλιοι» του ελληνικού Δημοσίου

Ακούσαμε αυτές τις μέρες κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών debate, τον κ. Καραμανλή να υπερασπίζεται δις σαν κοινός δεξιός κομματάρχης το καθεστώς ομηρίας που συντηρεί η κυβέρνησή του στα προγράμματα Stage. Πρέπει να ντρέπεται. Όχι γιατί τα stage δεν πρέπει να υπάρχουν, όπως πολλοί λανθασμένα ισχυρίζονται. Πρέπει να ντρέπεται γιατί κατά τη διακυβέρνησή του, από το 2004 και μετά τα stage εξελίχθηκαν σε έναν ρουσφετολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου οι πολιτικοί «διορίζουν» προσωρινά κάποια άτομα στο Δημόσιο, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ψευδή προσδοκία ότι κάποτε θα μονιμοποιηθούν.

Δυστυχώς, αυτά που ο ίδιος κατέκρινε με βροντερή φωνή το 2004, τα έκανε και με το παραπάνω κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε μια άλλη εκδοχή των συμβασιούχων του Δημοσίου του ΠΑΣΟΚ, μια στρατιά εργαζόμενων Β κατηγορίας, νέων ηλικιακά ανθρώπων, οι οποίοι παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα: δεν πληρώνονται κανονικά, δεν έχουν άδειες κανονικά και δεν ασφαλίζονται κανονικά. Είναι μια γενιά όμηρος της εργασιακής επισφάλειας. Μια γενιά που κινείται στις παρυφές της γενιάς των 700 ευρώ.

Κι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως υπεύθυνος πολιτικός διατεθειμένος να λάβει δύσκολες αποφάσεις στο δημοσιονομικό, έρχεται και ανακοινώνει προσλήψεις 8000 ατόμων σε προγράμματα stage, κόστους 150 εκ. ευρώ. Με χρήματα μάλιστα των φορολογούμενων και των εργαζόμενων οι οποίοι πληρώνουν εισφορές στον ΟΑΕΔ, και όχι με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Κ. Καραμανλής στην πρόσφατη τηλεμαχία. Εξ’ όσον μπορούμε να γνωρίζουμε τα προγράμματα Stage στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σταματήσει από το 2004 και φυσικά έχει σταματήσει και η αντίστοιχη χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το απαράδεκτο καθεστώς που υπάρχει στα προγράμματα stage: την εκμετάλλευση, τον εκμαυλισμό και τα ρουσφέτια του κάθε «Δημαρχαίου», καθώς και κάθε τοπικού, νομαρχιακού ή περιφερειακού παραγοντίσκου, αλλά και τις αβάσιες προσδοκίες για δημόσιο απ' την πίσω πόρτα πολλών πονηρών, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα.

Καταρχάς, πρέπει να βρεθεί λύση σε όσους έχουν δουλέψει καταχρηστικά δύο και τρία και μερικές φορές και πέντε χρόνια σε κάποια Υπηρεσία. Η λύση μπορεί να λάβει τη μορφή είτε μοριοδότησης της προϋπηρεσίας τους, όπως γίνεται με τους συμβασιούχους, ή εναλλακτικά να πληρώσει ο εργοδότης, δηλαδή το κράτος, τις δεδουλευμένες ασφαλιστικές εισφορές και να πάψει οποιαδήποτε αξίωσή τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

Δεύτερον, πρέπει να φτιάξουμε και να λειτουργήσουμε ένα σωστό πλαίσιο για το θεσμό πρακτικής άσκησης και απόκτησης προϋπηρεσίας. Πριν από δύο χρόνια είχε κατατεθεί από το ευρωπαϊκό δίκτυο ομπρέλα Generation P, και είχε συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα σχετικά με τους όρους που πρέπει να διέπουν τα προγράμματα stage. Ποιοι είναι αυτοί;

Πρώτον, περιορισμένη διάρκεια και απαγόρευση των αυτόματων ανανεώσεων.

Δεύτερον, υποχρεωτική ασφάλιση.

Τρίτον, υπαγωγή στις διατάξεις-συλλογικές συμβάσεις περί κατώτατων αμοιβών.

Και φυσικά πλήρης αποκλεισμός του Δημοσίου από τα προγράμματα αυτά. Επιτέλους τέλος.

54 comments:

  1. @ C A Hassapoyannes

    Αγνοια ή ψεύδος από Καραμανλή
    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

    "Με χρήματα των φορολογουμένων και εργαζομένων που πληρώνουν εισφορές στον ΟΑΕΔ και όχι με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Κ. Καραμανλής στην πρόσφατη τηλεμαχία, γίνονται οι προεκλογικές προσλήψεις μέσω Stage.

    Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ, αριθμός φύλλου Εφημερίδος της κυβερνήσεως 844/6-5-2009) των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα κοστίσουν στον ΟΑΕΔ 150.480.000 ευρώ. Και καθώς θα λαμβάνουν 660 ευρώ το μήνα οι 8.000 απόφοιτοι του Λυκείου και 770 οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ η συνολική απασχόληση ορίζεται στους 18 μήνες, προκύπτει ότι το σύνολο της δαπάνης ταυτίζεται με τη σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και, κατά συνέπεια, το κονδύλι θα καταβληθεί από εθνικούς πόρους...."
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 24-9-09

    ΥΓ. Ο Χρ. Μέγας είναι ένας από τους πιό ενημερωμένους, σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, Ελληνας δημοσιογράφος.

    ReplyDelete
  2. Φεύγει μια βρώμικη και σκοτεινή πενταετία.Αφήνει πίσω της τη κουλτούρα του μπαταχτσή και του εκμαυλισμένου Ελληνα.

    ReplyDelete
  3. Ο μπαταχτσής και ο εκμαυλισμένος, είναι οι ανθρωπότυποι, που θα αντισταθούν με λύσσα στις προοδευτικές αλλαγές.

    ReplyDelete
  4. το καθεστώς με τα stage απ'όσο γνωρίζω απευθύνεται σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία- αυτό τουλάχιστον φαντάζομαι ήταν το σκεπτικό της ΕΕ.

    Εμείς εδώ το ξεχειλώσαμε και αυτό. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνυπεύθυνοι είναι και όσοι συμμετέχουν στο "παιχνίδι"

    Προφανώς ευελπιστούν ότι έτσι θα εισέλθουν στο δημόσιο. Δεν βλέπω άλλο λόγο.
    Διότι δεν υπάρχει άλλος λόγος να παίρνεις ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο 700 ευρώ και να κάθεσαι εκεί.

    Είναι θέμα γιά λύπηση, και του κράτους που δημιουργήσαμε αλλά και της νοοτροπίας "υποτακτικών" που καλλιεργήσαμε

    ReplyDelete
  5. ....ΛΙΓΟΤΕΡΑ από 700 ευρώ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ...

    ReplyDelete
  6. Στην πρώτη ενότητα ερωτήσεων, στην αντιπαράθεση «Καραμανλής versus Παπανδρέου» με διαιτησία κυρίας Χούκλη,
    ο κύριος Παπανδρέου λέει σε μιά στιγμή,
    «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    χααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Θα μου πείτε, η γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει,

    H,

    θα πουν oι καλοπροαίρετοι, Τα λάθη είναι ανθρώπινα".

    ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ

    ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ είναι ότι ουδεμιά έκανε προσπάθεια να το διορθώσει, ΟΠΕΡ δηλοί in a crystal-clear manner, ότι τούχαν γράψει κάτι, τόχε μάθει απέξω ή τέλος πάντων το διάβαζε και ΔΕΝ καταλάβαινε ΤΙ έλεγε ο ΙΔΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

    Εδώ, κυρίες και κύριοι, ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ της ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ!!!!!

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Προσωπικά, δε, είμαι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ότι στερείται KAI του ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ – καθότι το μήλο πέφτει ΠΑΝΤΑ κάτω απ’ τη μηλιά.

    ΔΕΝ είναι, άλλωστε, ΔΥΝΑΤΟΝ ένα ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΜΟ να έχει ως στενούς συνεργάτες σε θέματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    ΚΑΤΣΕΛΗ
    και
    ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ*

    και μάλιστα καταμεσίς μιάς διεθνούς κρίσης
    και μάλιστα καταμεσίς πτώσευσης
    ασφαλιστικών εταιρειών, εφοπλιστικών εταιρειών κλπ κλπ.

    Τα πεπραγμένα της κυρίας είναι ΓΝΩΣΤΑ από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου και ο κύριος Σημίτης την πέταξε πιξ-λάξ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δε ότι κύριος και κομβικός ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ της είναι το "ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ" των ΑΝΔΡΕΪΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ!

    *Για τον κύριο Χρυσοχοϊδη, που [εξαιρουμένης της αδιαφορίας του στο θέμα του θορύβου, που σημαίνει ότι το περιβάλλον τον αφήνει παγερά ΑΔΙΑΦΟΡΟ] θεωρούσα θετικό στοιχείο, έμαθα μόλις προ εβδομάδος, τυχαία, από φίλο πανεπιστημιακό ότι ο άνθρωπος

    ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που ΟΡΙΖΕΙ την ΠΑΣΕΓΕΣ ως ΚΡΙΝΟΝΤΑ και ΚΡΙΝΟΜΕΝΟ!!

    Εξ ορισμού, τότε, ο κ. Χρυσοχοϊδης

    είτε είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ
    είτε είναι ΕΡΜΑΙΟ των ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

    Οποιο από τα ΔΥΟ και να ισχύει, ο άνθρωπος κρίνεται
    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

    Η διακεκριμένη ΑΛΗΤΕΙΑ του ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των τραμπούκων καλά κρατεί.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ:

    Επειδή η κυρία ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ είναι ένα υγιές στοιχείο (επεξήγηση, caveat: όσο "υγιής" μπορεί να είναι ένα Ελληνας πολιτικός και μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ για να επιβιώσει)
    έβαλαν, πράγμα χωρίς προηγούμενο στην πολιτική μας ιστορία,

    ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΑ

    στο ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ (ΠΑΣΟΚ)

    στην ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Α ΑΘΗΝΩΝ)

    γυναίκα

    ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

    που ΦΕΡΕΙ το ίδιο επίθετο

    ελπίζοντας (τα αληταρόνια, that is, του ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ)

    OTI, εκ λάθους, ή αγνοίας,

    ο ΑΔΑΗΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ,
    μπορεί να σταυρώσει την άγνωστη Διαμαντοπούλου από την γνωστή,

    ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ η ΑΝΝΑ Διαμαντοπούλου(την οποία το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ θεωρεί "φιλελεύθερη" kai MIΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ) να ΜΗ ΠΑΡΕΙ την ΠΡΩΤΙΑ και να την πάρει ένα παλαιοκομματικό άξεστο βλαχαδερό.

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, λοιπόν, ΑΣΦΑΛΩΣ και είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ,
    ΑΣΦΑΛΩΣ και ΕΝΕΔΩΣΕ σ' αυτές τις ΒΡΩΜΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:

    Ο κύριος Παπανδρέου είναι ΕΡΜΑΙΟ του ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. ΤΡΙΤΟΝ:

    Οι πάντες,

    ΛΑΟΣ, ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και, κυρίως, οι ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ που ζουν στην Ελλάδα και γνωρίζουν τα πράγματα εκ του ΣΥΝΕΓΓΥΣ,

    παραδεχόμαστε ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ μας είναι "limited" to say the least, δλδ άτομα

    ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΧΑΜΗΛΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
    ΧΑΜΗΛΟΥ ΗΘΟΥΣ
    ΧΑΜΗΛΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ
    ΧΑΜΗΛΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ.

    Σωστά;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αφού, λοιπόν, κρίνεται από πάντας, ότι ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ήταν και είναι, ενδεχομένως, το ΥΓΙΕΣΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της Πολιτικής Σκηνής

    ΠΩΣ και ο κύριος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν γύρισε τον ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ώστε να ΜΗ ΧΑΣΕΙ αυτό το ΣΤΟΙΧΕΙΟ;;;;;;

    Δεν νομίζω πως εάν ο κ. Παπανδρέου έδινε υπόσχεση στον κ. Παπαδόπουλο να τον ΑΦΗΣΕΙ να ΧΕΙΡΙΣΘΕΙ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ, ο τελευταίος θα αρνιόταν.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Ο κύριος Παπανδρέου ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Motto του είναι όπως και του πατέρα του, "Λαουτζίκο βγάλε με πρωθυπουργό και θα σ' αφήσω να ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ την ΧΩΡΑ ελεύθερος - ό,τι έχει μείνει όρθιο" that is!

    ReplyDelete
  9. ΤΕΤΑΡΤΟΝ:

    ΔΕΝ γνωρίζω ΠΟΣΟΙ καταλάβατε ΤΙ συνέβη προχθές ΚΑΙ

    το σπουδαιότερο, αν ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ τα ΜΜΕ.

    Εδώ, στο σπίτι μου στο Manhattan, είχαμε μιά μάζωξη, εξ πρόσωπα, τέσσαρες Ελληνες εξ Ελλάδος και δυό Ελληνο-Αμερικανοί με γνώση της Ελληνικής και των ελληνικών πραγμάτων ΚΑΛΥΤΕΡΗ από την δική μας. Η σύνθεση: Τρείς academics, ένας Wall Street executive, ένας διπλωμάτης και ένας γιατρός. Από τα άτομα αυτά ουδείς έχει ψηφίσει ποτέ δεξιά στην Ελλάδα ή Ρεπουμπλικάνους στας Αμερικάς. Παρακολουθήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Καραμανλή-Παπανδρέου.

    Το ΟΜΟΦΩΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ήταν ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 9:1.

    Προσέξτε, από ταγμένους Δημοκρατικούς!!!!!!!!!!!!!

    KAI πρόσθεσαν οι περισσότεροι, "Βρε τον άτιμο τον Καραμανλή, αν δεν ξέραμε λεπτομερώς ΤΙ αθλιότητες έκανε αυτά τα πέντε χρόνια, θα μας είχε πείσει!!!!!!"

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ τώρα οι "δημοσιογραφικοί" οργανισμοί της Ελλάδας και λένε, "ΝΙΚΗΤΗΣ ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Είναι ΠΛΕΟΝ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ

    MEΙΖΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

    ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ με ΠΑΘΟΣ στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    και

    ΠΙΣΤΕΥΩ με ΠΑΘΟΣ ότι

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    και

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    είναι ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ

    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

    ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ReplyDelete
  11. O καταλληλότερος μπλαμπλάς κύριος Καραμανλής αποδείχτηκε μέχρι στιγμής και ο ανικανότερος. Ο ΓΑΠ σύντομα θα κριθεί και αυτός.

    ReplyDelete
  12. Α prime minister is not a skirt, which your wife tries before she buys it!

    Η ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

    Εσείς, κύριε, είστε ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ!

    ReplyDelete
  13. H προσωπική μου ΕΚΤΙΜΗΣΗ, την οποία έχω αναρτήσει ΚΑΙ στην σελίδα μου, στο facebook:

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    είναι ΒΛΑΞ ή ΚΟΙΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ

    και

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ

    είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    PERIOD

    ReplyDelete
  14. @ parmenides

    Το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

    ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ,

    τον ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ,

    ο εξαίρετος φίλος ΠΛΑΤΩΝ ΤΗΝΙΟΣ,

    και,

    τον ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ,

    η ΑΦΕΝΤΙΑ μου.

    Πας έτερος ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ.

    ReplyDelete
  15. ΚΑΙ ακούτε εδώ.

    ΑΥΤΕΣ τις μέρες ΚΡΙΝΕΤΑΙ η ΤΥΧΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    Μόνο γι αυτή τη ΠΕΡΙΟΔΟ,

    ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,

    να ΜΠΑΙΝΕΤΕ με τα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ σας

    ReplyDelete
  16. @ser:

    Πρόλαβες ακριβώς αυτό που ήθελα να γράψω. Ότι δηλαδή έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης όσοι δέχονται να "εργάζονται" σε αυτό το καθεστώς και όσοι νέοι μπαίνουν στα stage, όχι για απόκτηση εμπειρίας αλλά με την ελπίδα ότι θα μονιμοποιηθούν.

    Είναι -αίσχος- να έχουν καταντήσει τους νέους να σκέφτονται έτσι, ότι δηλαδή δεν έχουν σημασία πτυχία, εργασιακά δικαιώματα, ασφάλιση, τίποτα, παρά μόνο η ελπίδα μιας θεσούλας στο δημόσιο που συχνά είναι "δώρο" ενός υποψήφιου -βολευτή- της περιφέρειας.

    Και επειδή στη χώρα μας η αυτο-συνέτιση και η λογική σκέψη σπανίζει, θα πρότεινα πιο δραστικά μέτρα από αυτά που προτείνονται στο post σχετικά με τα stage:

    1. "Διορισμός" ΜΟΝΟ μέσω ΑΣΕΠ, όπως γίνεται και για τις μόνιμες θέσεις.

    2. Απαγόρευση δια νόμου της ανανέωσης της σύμβασης για πάνω από 3 εξάμηνα, ούτε καν με διακοπές, δηλαδή 18 μήνες σύνολο και μετά όξου. Να εκπαιδευτεί και κανένας άλλος.

    3. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια αυτών των 18 μηνών, καθώς και για 6 μήνες μετά από κάθε λήξη της σύμβασης.

    4. Μετάφραση της εργασιακής εμπειρίας σε μόρια, για χρήση σε μετέπειτα συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Το ίδιο ακριβώς και για τους σημερινούς "ημι-μόνιμους", δηλαδή καθορισμός αντίστοιχα υψηλών μορίων αλλά ΟΧΙ κατ' ανάγκη μονιμοποίηση (αν δεν είναι απόλυτα απαραίτητη).

    5. Τελευταίο, θέσπιση σοβαρότατων ποινών, σε επίπεδο κακουργήματος, όσων διοικητικών συλλαμβάνονται να παραβαίνουν τους παραπάνω περιορισμούς, έστω και με τη δικαιολογία της εντολής από ανώτερους.

    Πρέπει επιτέλους να μάθουμε όλοι πως το Δημόσιο είναι απαραίτητο, εκεί που πρέπει και στη μορφή που πρέπει. Όσο υπάρχουν "πελάτες" που τσιμπάνε το δόλωμα, τόσο θα υπάρχουν και "καλοθελητές" πολιτικοί που θα τους δουλεύουν ψιλό γαζί.

    ReplyDelete
  17. @ jaga
    @ ser

    Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας. Και οι προτάσεις σας επίσης. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι τα stage πλησιάζουν το τέλος τους μέσα στο επόμενο έτος (ή δύο το πολύ δε θυμάμαι), με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα ό, τι κι αν πούμε θα είναι απλά κριτική για την ιστορία. Εύχομαι εποικοδομητική κριτική για αντίστοιχα μελλοντικά εγχειρήματα.

    Τα stage είναι μία από τις ναυαρχίδες του πελατειακού συστήματος που αναπτύχθηκε γύρω από τα κόμματα εξουσίας για πολιτικά και προσωπικά οικονομικά οφέλη.

    Η κατάργηση τους θα σηματοδοτήσει και το τέλος μιας αρχής της προσπάθειας της ΕΕ στο σύνολο της να προσδιορίσει και να καθιερώσει βέλτιστα μεθοδολογικά εργαλεία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και επαγγελματική κατάρτιση. Θα ακολουθήσουν άλλα. Θα είμαστε έτοιμοι τότε να τα αξιοποιήσουμε δίκαια και αποτελεσματικά?

    Η Ελλάδα θα έπρεπε μόνη της πλέον να υποστηρίξει εργαλεία επαγγελματικής κατάρτισης, ενδεχομένως και με ένα κομμάτι του προϋπολογισμού για την παιδεία και την απασχόληση να στοχεύει αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Ίσως οι G700 θα μπορούσαν να προτείνουν μια τέτοια κατεύθυνση που επενδύει στην έννοια «εργάτες γνώσης».

    ReplyDelete
  18. Καμία διαπλοκή του τύπου που αναφέρεις δεν υπάρχει κομφούκιε, τα κρατικοδίαιτα συστήματα γλύφουνε και παίζουνε αυτόν που θα γίνει κράτος. Τώρα που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, γλύφουν τον Παπανδρέου. Πριν που κέρδιζε η ΝΔ, γλύφανε τον Καραμανλή. Αυτή είναι η διαπλοκή που καλά κρατεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, έχει να κάνει με ρόλους και θέσεις εξουσίας. Τηλεόραση πάντως δε βλέπω κι έτσι δεν απασχολώ το χρόνο μου με τροφή για σκύλους.

    Τελικά πάντως κι εσύ είσαι μάστορας στην προπαγάνδα.

    ReplyDelete
  19. Ως παιδάκι δεν είχα αδέρφια να παίζω και οι γονείς μου ήσαν μεγάλοι άνθρωποι. Mε γαλούχησε, λοιπόν, ο, κατά μιά γενιά μεγαλύτερος, πρωτεξάδερφος και νονός μου, αυτός που λατρέψατε, ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός αν δεν προλάβαινε η φύση. Τα παράπονα, λοιπόν, στο Α' Νεκροταφείο.

    ReplyDelete
  20. Πρέπει να ενισχύσουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η ασφάλιση δεν είναι απαραίτητη. Τα λεφτά που θα δινόταν για ασφάλιση πρέπει να δωθούν για να ενισχύσουν το χαρακτήρα αυτό ως επένδυση και ως κάτι το βραχυπρόθεσμο.

    Το δημόσιο δεν είναι ανάγκη να αποκλειστεί ως ζήτημα αρχής. Το αντίθετο. Αυτή την ομολογία ανικανότητας διοικητικής διαχείρισης του δημοσίου δεν την καταλαβαίνω. Δε μιλάμε εδώ για την "επανίδρυση του κράτους", για ένα stage μιλάμε. Έλεος.



    Και μια σύντομη ιστορία:

    Στη δουλειά μου έχουμε και έναν Έλληνα που μένει με την Ελληνίδα φίλη του στο Λονδίνο. Αποφάσισαν πριν από λίγο καιρό να αγοράσουν σπίτι. Αφού βρήκαν ένα που ήθελαν και συμφώνησαν στην τιμή και έκαναν τα περισσότερα γραφειοκρατικά, στο τέλος πρότειναν στον Άγγλο ιδιοκτήτη να δώσουν μερικά λεφτά κάτω απ' το τραπέζι για να γλιτώσουν φόρο (stamp duty) και να βγούν κερδισμένοι και αυτοί και ο τωρινός ιδιοκτήτης.

    Η απόρριψη της ιδέας ήρθε αναπόφευκτα, μαζί με την ακύρωση της συμφωνίας, ακόμη και όταν οι Έλληνες αναδιπλώθηκαν (γιατί το σπίτι τους άρεσε) και δήλωσαν πρόθυμοι να πληρώσουν τελικά το φόρο.

    Σήμερα σοκαρισμένος μου τα έλεγε ο γιωργάκης (ο επίδοξος αγοραστής) και απορούσε με "τη βλακεία των Άγγλων". Τόσο που αποφάσισαν με τη φίλη του να σταματήσουν να ψάχνουν και να μείνουν στο νοικι.

    Το πόσο γέλασα δε λέγεται. Παρεξηγήθηκε κι ο γιωργάκης μ' αυτά που του είπα όταν συνήλθα...

    ReplyDelete
  21. Blogger C A Hassapoyannes said...
    " Εδώ, στο σπίτι μου στο Manhattan, είχαμε μιά μάζωξη, εξ πρόσωπα, τέσσαρες Ελληνες εξ Ελλάδος και δυό Ελληνο-Αμερικανοί..

    ΔΕΝ γνωρίζω ΠΟΣΟΙ καταλάβατε ΤΙ συνέβη"


    Τί συνέβη; Τί συνέβη;
    Θα το γράψει η ESPRESSO?

    ReplyDelete
  22. Blogger C A Hassapoyannes said...
    "Το ΟΜΟΦΩΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ήταν ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 9:1."

    Ε, βέβαια,αφού κοιτάζατε μόνο τους πισινούς τους!
    Τη δουλειά σας κάνατε φυσικά.

    ReplyDelete
  23. H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε στην one-on-

    one αντιπαράθεση με τον κ.

    Καραμανλή, "Δεν μπορεί η εργασία

    να φορολογείται λιγότερο από το

    Κεφάλαιο".

    Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην

    Πολιτική Ιστορία της ΔΥΣΗΣ,

    πολιτικός γίνεται agent

    provocateur KATA του εαυτού του!!!


    ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    TEΛΙΚΑ, το ΠΑΙΝΤΙ θα περάσει στην ιστορία, one way or another!!!!

    ReplyDelete
  24. Τελικά επειδή δε σε παίζουν στο rooster αποφάσισες πάλι να τα πρήξεις στη συντροφιά του blog έτσι; Με νουθεσίες και επαναλαμβανόμενα αφοριστικά συνθήματα. Θα το πεις πολλές φορές αυτό με το debate και τον ΓΑΠ; Πες και τίποτα άλλο. Κανένα επιχείρημα επί του θέματος. Και για να μην παρεξηγηθώ ψηφίζω Οικολόγους Πράσινους ο κ.Χρυσόγελος ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

    Τα stage είναι ευλογία θεού αρκεί να γίνονται για ένα μόνο χρόνο και τέλος.

    ReplyDelete
  25. ventriloquist από τη στιγμή που υπάρχει το καθεστώς της μονιμότητας σε συνδυασμό με το τεράστιο πελατειακό κράτος και την κοινωνία συνενοχής, δυστυχώς, καλύτερα θα ήταν σε πρώτη φάση για λόγους τακτικής να αποκλειστεί το δημόσιο από τα συγκεκριμένα προγράμματα.

    Η ασφάλιση είναι μέγα θέμα. Ουδείς ανασφάλιστος. Στην Αγγλία όταν είσαι φοιτητής ασφαλίζεσαι στο NHS και σου ορίζεται γιατρός στο πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας. Ας αναλάβει το κόστος το κράτος όσο κρατάει το stage ή ας βρεθεί κάποιος τρόπος τέλος πάντων.

    ser, η ατομική ευθύνη πολλών που κάθονται σκόπιμα μπας και μονιμοποιηθούν είναι τεράστια, διότι κανονικά θα έπρεπε να πουν ένα μεγάλο άη στο διάολο σε όλους αυτούς τους ψεύτες που τους εμπαίζουν.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. jaga συμφωνούμε με την εξειδίκευση που κάνεις

    ReplyDelete
  28. Κοίτα, καλά ήμαστε μέχρι τώρα. Αν θες να συζητήσεις θα επιδείξεις τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και δεν θα γίνεσαι υστερικός.

    ReplyDelete
  29. @ G700

    Καλά κάνεται και διαγράφεται όρους μπαίνουν για να πουλήσουν αχρειότητα.Συνεχείστε να το κάνετε.

    ReplyDelete
  30. @G700

    Τι σχέση έχει το NHS; Εγώ μιλάω για συντάξεις. Στο NHS κι εσύ όταν έρθεις για τουρισμό, αν πάθεις κάτι, έχεις το δικαίωμα να πας.

    Τα stage είναι εκπαίδευση, ή τουλάχιστο πρέπει να είναι. Και η εκπαίδευση κοστίζει. Τα φοιτητικά χρόνια αναγνωρίζονται ως συντάξιμα;

    Επίσης, και αυτόν που κάνει stage, και τον φοιτητή, και τον άνεργο και όποιον άλλο το ΕΣΥ πρέπει να τους αναλαμβάνει. -Άσχετα με το τι σου κάνει το ΕΣΥ άμα σε ανά/περίλάβει.

    Όσο για το δημόσιο, τι να πω. Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις κάποιον και μετά από ένα χρόνο να του πεις στο καλό και να σταματήσεις να τον πληρώνεις όταν είσαι απολυτως καλυμένος νομικά, θεσμικά, ηθικά κλπ.;

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. Προς επιβεβαίωση.

    Το παραπάνω έστειλα ΚΑΙ στα Αγγλικά, αλλά το λογόκριναν οι ιδιοκτήτες του Blog.

    Μόλις απέστειλα την ενημέρωση στο Associated Press.

    ReplyDelete
  33. Μπράβο είσαι μάγκας αφού το έστειλες και το associated ένα τόσο ποταπό σχόλιο εμάς μη μας πρήζεις. Το είπες μία το είπες δύο οκ.

    ReplyDelete
  34. "η αντιπαράθεση δεν αφορά τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, αλλά το πρωθυπουργικό ψεύδος περί κοινοτικών κονδυλίων, που δήθεν θα χάνονταν εάν δεν γίνονταν τώρα οι προσλήψεις, και την εξαπάτηση των ανέργων με προεκλογικά πυροτεχνήματα"
    Χρ. Μέγας,Ελευθεροτυπία 35-9-09

    ReplyDelete
  35. Ποταπό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Είπατε ποταπό;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  36. Τι είπε ο Καραμανλής - Ντιμπέιτ (22/9)

    «Μια λέξη για τα stage. Μιλούμε για μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία με κοινοτικούς πόρους που δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους. Δεν είναι μόνιμη δουλειά, πράγματι, αλλά προσφέρει εμπειρία, προσφέρει ένα πλεονέκτημα αφού μετά ενισχύει τη μοριοδότηση στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, κατά συνέπεια δεν βλέπω γιατί επανέρχεται και επανέρχεται. Τώρα από εκεί και πέρα εάν διάφοροι πράσινοι συνδικαλιστές σάς τροφοδοτούν με στοιχεία, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα, αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κοιτάτε πιο προσεκτικά».

    θαυμάστε αθλιότητες.Ο πρωθυπουργός δίνει πλονέκτημα σε όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν το νόμιμο δρόμο.Και το συνδέει με αυτό που ήταν ο επιδιωκόμενος σκοπός του: Να βρεί "νομιμο",καθότι "το νόμιμο είναι και ηθικό", τρόπο, να βάζει απο τη πίσω πόρτα τους δικούς του στο Δημόσιο.Να γιατί το χρέος έχει πάει στο 115% του ΑΕΠ.Και η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ σε δυσθεώρητα ύψη.

    ReplyDelete
  37. Βγήκε ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ ο Βερναρδάκης και τα εξήγησε όλα μια χαρά αδειάζοντας τον Καραμανλή. Το αλισβερίσι με τα stage στο Δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ θα τελειώσει. Θα τελειώσουν όμως και οι στρατιές συμβασιούχων ή θα γίνει πάλι το έλα να δεις; Θα επανέλθει το ΑΣΕΠ σε πλήρη έκταση στους διαγωνισμούς του δημοσίου; Εκεί θα κριθεί κατά πόσο υπάρχει ισχυρή βούληση να τερματιστούν τα ρουσφετολογικά παιχνίδια.

    ReplyDelete
  38. … Δευτέρα έως Παρασκευή, χωρίς να λέμε λέξη, μόνο με το βλέμμα. «Είμαι μαλάκας – το ξέρω ότι είσαι μαλάκας».

    Πέτρος Μάρκαρης – Νυχτερινό Δελτίο

    Κάτι τέτοιο ένιωσα όταν είδα το debate ανάμεσα σε Καραμανλή και Παπανδρέου. Διότι ο Καραμανλής μπορεί να είναι πολλά αλλά μαλάκας δεν είναι. Φεύγει με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι άσχημα για την οικονομία και ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει ανάκαμψη. Συλλογίζεται ο Καραμανλής «Αν συνεχίσω ως κυβέρνηση θα χρεωθώ τα πάντα, αν συνεχίσει ο Γιωργάκης και αποτύχει η ιστορία θα γράψει: Ο Καραμανλής τα λέγε αλλά ο ΓΑΠ δεν άκουγε. Άρα δικαιώνομαι»

    Ο ΓΑΠ απ’ την άλλη παραδέχεται ότι είναι μαλάκας που παίρνει μια οικονομία σε μαύρα χάλια. Είναι η ώρα του, τώρα ή ποτέ, θα κάνει τα πάντα για πάρει την εξουσία. Έστω και αν τον χαρακτηρίσουν μαλάκα, στο κάτω κάτω της γραφής τα ίδια έλεγαν το 2004 και τώρα… πρωθυπουργός. Αλήθεια, ποιος το περίμενε; Αλλά επειδή και αυτός μαλάκας δεν είναι, συλλογίζεται «θα δώσω ελπίδες, θα δείξω ότι έχω καλές προθέσεις αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά αρχίζω το τροπάριο με την καμένη γη».

    Είναι τυχαίο που σήμερα τα Νέα, το Βήμα και η Ελευθεροτυπία γράφουν για τα μαύρα χάλια της οικονομίας που ξεπερνούν τις όποιες κυβερνητικές προβλέψεις;

    ReplyDelete
  39. 1.Όσοι πηγαίνουν στα stage δεν είναι θύματα.

    2.Τα stage στην Ελλάδα ποτέ δεν είχαν ως στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

    3.Στην Ελλάδα αν κάθεσαι σε μια δημόσια υπηρεσία κάθε μέρα για 8 ώρες έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις σύμβαση αορίστου χρόνου.

    4.Υπάρχουν άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτος και ποτέ δεν αναγνωριστικέ η πρόσφορα ούτε ανταμείφτηκε ανάλογος.

    ReplyDelete
  40. @κομφου

    Ποταπό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Είπατε ποταπό;;;;;;;;;;;;;;


    Σε blog είμαστε όχι στην Λάμψη!!!

    ReplyDelete
  41. sorry gia to offtopic apo guardian

    http://www.guardian.co.uk/media/2009/aug/12/volkswagen-dudeism-the-big-lebowski

    VW 'Dudeism' ad bowls into cinemas

    ReplyDelete
  42. Το G700 γέρνει όλο και περισσότερο προς ΠΑΣΟΚ μεριά. Τουλάχιστον ας βγει να το πει ανοιχτά. Αυτή η ψευτο-αντικειμενικότητα είναι αστεία, ακριβώς επειδή είναι ψεύτικη.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μερικά πράγματα δεν λέγονται ανοιχτά. 'Ολο αυτό το θέμα με τα stage είναι σα να ξανα-ανακαλύψαμε την Αμερική. Γίνονται ρουσφέτια στο δημόσιο στην Ελλάδα. Δεν το πιστεύω!! Πρώτη φορά επί ΝΔ έγινε!

    'Ελεος. Πείτε ανοιχτά οτι υποστηρίζετε ΠΑΣΟΚ για Χ-Ψ λόγους και αφήστε τις ψευτο-ηθικές κραυγές αποτροπιασμού.

    Στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί δραματικά το μέγεθος του δημοσίου, γιατί είναι μη παραγωγικό, μόνιμη πηγή χρέους και διαφθοράς. 'Αν όμως γίνει αυτό, τότε η κοινωνία θα υποφέρει, γιατί δεν υπάρχει έτοιμος ιδιωτικός τομέας να πάρει τη σκυτάλη. Θα υπάρξει καραμπινάτη ύφεση που κρατήσει δεκαετία και βάλε.

    Το θέμα είναι οτι κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν έγινε ομαλή μετάβαση τα καλά χρόνια, οπότε αναγκαστικά θα γίνει βίαιη μετάβαση τα δύσκολα χρόνια. Και η κοινωνία θα υποφέρει.

    ReplyDelete
  43. @ Jim Slip

    Mην επηρεάζετε τα παιδιά. Ξέρουν ΤΙ κάνουν. Το Blog άλλωστε είναι τρισυπόστατον, δλδ είναι μεν ιδιωτικό, δλδ συγκροτημένο από φυσικά πρόσωπα, αλλά συγχρόνως και άρρηκτα συνδεδεμένο (με δήλωσή τους) με ΜΗ κυβερνητική οργάνωση, την G700, που, εν σειρά, απευθύνεται εις, ή εκπροσωπεί (this is somewhat unclear), την Γενιά των Ελλήνων 25 - 35 ετών. Να, όπως λέμε, Πατήρ, Υιός και Αγιον Πνεύμα.

    Γι αυτό άλλωστε τους δέχθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται σε ακρόαση ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσωπα δλδ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ/ΝΟΜΙΜΟΥΣ εκπροσώπους Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, Κρατών, κλπ. και ΙΔΙΩΤΙΚΑ πρόσωπα ΜΟΝΟΝ αν προβούν σε ηρωική πράξη, αριστίνδην, κλπ.

    Με άλλα λόγια, ως ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ και βάσει περιοριστικού Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών, ΔΕΝ μπορεί να δεχθεί σε ακρόαση την Πίτσα με την φίλη της την Κίτσα και τον φίλο τους τον Τάκη, for tea and condiments, ακόμα και εάν είναι στενοί του συγγενείς ή φίλοι.

    Αρα, κάποιους εκπροσωπούν ΝΟΜΙΜΩΣ και ΝΟΜΟΤΥΠΩΣ τα παιδιά (που εσύ και γω δεν γνωρίζουμε) για να τους δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή μπορεί να έκαναν κάποια ηρωική πράξη. Τα παιδιά, δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω, ότι θα παραπλανούσαν οιονδήποτε, ασε πιά τον Αρχηγό του Κράτους.

    ReplyDelete
  44. Αρα, κάποιους εκπροσωπούν ΝΟΜΙΜΩΣ και ΝΟΜΟΤΥΠΩΣ τα παιδιά (που εσύ και γω δεν γνωρίζουμε)

    Ποιούς δηλαδή;

    ReplyDelete
  45. Iσως να είναι και γιά ηρωική πράξη, διότι τώρα που το σκέφτομαι, πριν μήνες, κατόπιν προτάσεως ενός βουλευτού, δεν θυμάμαι ΠΟΙΟΥ Κόμματος, Λαμπρινάκη, Λαμπρινού, Λαμπρινόπουλου, κάπως έτσι τέλος πάντων, τα παιδιά πήραν βραβείο από την ΕΕ, και ανακηρύχθηκαν κάτι ωσάν Ambassadeurs de Bonne Volontέ, so to speak. Αλλά όπως έλεγε και ο Αχιλλέας Μαμάκης στις ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ της Κυριακής, "καλύτερα θα μας τα πουν οι ίδιοι" καθότι η μνήμη μου δεν με υπηρετεί σωστά τελευταίως.

    ReplyDelete
  46. "Στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί δραματικά το μέγεθος του δημοσίου, γιατί είναι μη παραγωγικό, μόνιμη πηγή χρέους και διαφθοράς"

    Δεν είναι το μέγεθος που το κάνει πη παραγωγικό κλπ, είναι ο τρόπος λειτουργίας, οργάνωσης και διοίκησης του.

    ReplyDelete
  47. "Θες να σου πω και κάτι, αληθινά; Σε μένα η Νέα Δημοκρατία, παρόλο που ξέρουν όλοι ότι ψηφίζω ΚΚΕ, φέρθηκε πολύ καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ ήμουνα black list. Ήμουνα δακτυλοδεικτούμενος και black list. Επί Νέας Δημοκρατίας πήρα και χρήματα, και επιδότηση για την ομάδα πήρα, και Επίδαυρο πήρα και Ηρώδειο."

    Σταμάτης Κραουνάκης-Νews-Time
    ------
    Δημόσια ομολογία ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ.
    Ετσι εξηγείται και το γιατί το ΚΚΕ έγινε παράγκα της Δεξιάς.
    Καλά κάνανε οι φορολογούμενοι και κυρήξανε στάση πληρωμών.

    ReplyDelete
  48. "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ούτε πίστεψα, ούτε πιστεύω, ούτε θα πιστέψω ποτέ στο ΠΑΣΟΚ παρά μόνο αν εκτοπίσει εκτός χώρας τους ανθρώπους που είναι πασίγνωστο ότι ρημάξανε τον τόπο. Όταν τους δω αυτούς στην εξορία θα «ψηθώ» "

    Σταμάτης Κραουνάκης--News Time.
    -----
    Τί θα έλεγες να άρχιζε η εξορία από την αφεντιά σου Κραουνάκη; Γιατί όπως ο ίδιος ομολόγησες, στην ίδια συνένευξη,ανήκεις σαυτούς που "ρημάξανε το τόπο".

    ReplyDelete
  49. Mr Butcherjohn anarwtiemai pws epeise esas tous kosmopolites o Karamanlis? Aytos apey8ynetai (arista omologoumenws) se ena lao a3estwn, apatewnwn etc etc ...

    den apey8ynotan se esas, pws sas epeise?

    ReplyDelete
  50. @jim slip
    ποτέ δεν το έκρυψε το Blog ότι "πρασινίζει" και κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος γιά τον οποίο τα σχόλια τους δεν είναι πάντα αντικειμενικά όπως πρέπει.

    Σε όσα έγραψες συμφωνώ εκτός από το ότι "η κοινωνία θα υποφέρει".
    Το κράτος πρέπει να αποσυρθεί από το επιχειρείν και να κρατήσει μόνο εποπτικό ρόλο.
    Ο Ιδιωτικός τομέας θα καλύψει το κενό.

    Σήμερα βλέπουμε τον ιδιωτικό τομέα να συναγωνίζεται το δημόσιο (πχ σχολεία, νοσοκομεία κτλ) εκμεταλλευόμενος τα μαύρα χάλια των δημόσιων παροχών.

    Ας βάλει το κράτος κανόνες και να ασκεί εποπτέια και ο ιδιωτικός τομέας θα δημιουργήσει ανάπτυξη με πολλαπλά οφέλη γιά τη χώρα

    ReplyDelete
  51. Πρασινίζει και οικολογικά όμως και γουστάρω. Και στήριξε και ΟΠ στις ευρωεκλογές. Έλα μου όμως που κράζει τους νεοφιλελεύθερους τώρα τελευταία και μερικούς τους έχουν πιάσει τα κλάματα... Όταν έκραζε το σύστημα ΠΑΣΟΚ με τα χρονοντούλαπα, όλα μέλι γάλα. Εμ φυσικά τότε πλήρης η αντικειμενικότητα. Τωρα τι θα πει αντικειμενικότητα σε ακτιβιστικό blog, δεν καταλαβαίνω.

    ReplyDelete
  52. Παιδιά, η ατζέντα της G700 περιστρέφεται και αναπτύσσεται γύρω από το στόχο της διαγενεακής δικαιοσύνης. Είναι μια διακριτή ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ατζέντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις εφάπτεται με το χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και ενός τμήματος της ανανεωτικής αριστεράς, σε άλλες μ' αυτόν της οικολογίας και των πράσινων κομμάτων, σε άλλες με το φιλελεύθερο χώρο, και σε άλλες με κανέναν απολύτως χώρο.

    Αθώες παρθένες δεν είμαστε. Ούτε του κατηχητικού, ούτε το παίζουμε αντικειμενικοί. Ομάδα πίεσης είμαστε, εγγεγραμμένη πλέον και στο μητρώο εκπροσώπων συμφερόντων της ΕΕ. Η κρίση που κάνουμε για την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς διαμορφώνεται ανάλογα με το πως εξυπηρετείται κάθε φορά καλύτερα η ατζέντα της διαγενεακής δικαιοσύνης που προσπαθούμε να προωθήσουμε.

    Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκρότηση επιστημονικού συμβουλίου της G700. Αποστολή βιογραφικού στο genia700@gmail.com.

    ReplyDelete
  53. ΠΕΜΠΤΟΝ:

    Λένε ορισμένοι καλοπροαίρετοι, αλλά αφελείς/ρομαντικοί διανοούμενοι, και, εν σειρά, μηρυκάζουν τά ολιγοφρενή και λιποφρενή, καθ' έξιν, κατ' εξακολούθησιν, καθ' υποτροπήν και ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ του ΚΡΑΤΑΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ,

    προσέξτε εδώ,

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ,

    "Ο Γιώργος είναι πολύ προχωρημένος για να τον καταλάβει ο Ελληνικός Λαός" [SIC]

    Πίστεψα και γω προς στιγμήν τον φίλο Παρμενίδη του οποίου το ήθος είναι αδιαμφισβήτητο και σκέφθηκα,

    "Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να είναι ένας νέος Ρήγας, ένας νέος Αδαμάντιος Κοραής, ένας νέος Giovanni Capo d' Istria, ένας νέος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ένας νέος Ιωάννης Μακρυγιάννης, ένας νέος Χαρίλαος Τρικούπης, ένας νέος Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας νέος Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ένας νέος Αλέξανδρος Δελμούζος, ένας νέος Γεώργιος Καρτάλης."

    Kαι, επειδή ο μακαρίτης Γ.Γ. [ήταν σπουδαίο μυαλό πριν ενδώσει στα "θέλγητρα" του δολοφόνου του Εθνους] με δίδαξε να προσεγγίζω παν επιστητό επιστημονικά [και όχι με δοξασίες] διότι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    φέρει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ (universitas)
    και, το σπουδαιότερο ΔΕΝ είναι τυραννική αφού είναι ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΗ (FALSIFIABLE),

    ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ και "πειραματίσθηκα" πάνω σ' αυτήν. Συγκεκριμένα, προσπάθησα, από τα υπάρχοντα βιβλιογραφικά στοιχεία, να βρώ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ή ΑΞΙΕΣ που θα χαρακτήριζαν ΟΛΟΥΣ αυτούς.

    Βρήκα, λοιπόν, δύο στοιχεία, στα οποία πίστευαν με ΠΑΘΟΣ και οι ΔΕΚΑ (ειδικά οι ΔΥΟ αγράμματοι εξ αυτών, ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης),

    1) την ΜΟΡΦΩΣΗ και
    2) την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

    Την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ως γνωστόν, την ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ο ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ και ΤΥΡΑΝΝΟΣ της σύγχρονης Ελλάδος, Ανδρέας Παπανδρέου, με τον οποίο, έχω την υποχρέωση να παραδεχθώ εδώ, διεφώνησε επανειλημμένα ο υιός.

    Η κατάργηση της αξιολόγησης από ΟΥΔΕΝΑ, έκτοτε, ήρθη. Ο κ. Σημίτης, μιλούσε (και μιλάει) συνέχεια για την ΑΝΑΓΚΗ της, ΑΛΛΑ ΔΕΝ την ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ. Ο κ. Καραμανλής, ομοίως, "εποίησε την νύσσα" so to speak, τα κλασσικά λαϊκιστικά.

    ΔΙΝΟΤΑΝ, λοιπόν, στον κύριο Γ. Παπανδρέου, εάν ήταν πράγματι Renaissance Man, δλδ άνθρωπος του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ,

    να κάνει

    την ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

    (και μακροπρόθεσμα, in effect, τεραστίου οικονομικού οφέλους)

    ΥΠΕΡΒΑΣΗ

    και με κατάλληλη επικοινωνιακή προσέγγιση,

    να ΕΠΙΤΕΘΕΙ κατά του κ. Καραμανλή

    ΚΑΙ ΕΞ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞ ΕΥΩΝΥΜΩΝ

    και να τον ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΛΗΝ ΑΛΑΤΟΣ, κατά το Βιβλικό προηγούμενο!

    Αλλα φεύ.

    Ο κ. Παπανδρέου είναι

    ΔΕΙΛΟΣ

    ΑΝΙΚΑΝΟΣ

    και

    ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για την ΠΑΤΡΙΔΑ.

    PERIOD!

    Eδώ Φθινοπωριάτικο, βροχερό, αλλά πάντα αφθάστου αισθητικής Manhattan. Κυρίες και Κύριοι, χαίρετε.

    ReplyDelete
  54. erratum

    ΔΙΝΟΤΑΝ, λοιπόν, στον κύριο Γ. Παπανδρέου, εάν ήταν πράγματι Renaissance Man, δλδ άνθρωπος του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ,
    ->
    ΔΙΝΟΤΑΝ, λοιπόν, στον κύριο Γ. Παπανδρέου, εάν ήταν πράγματι Renaissance Man, δλδ άνθρωπος του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ReplyDelete