Sunday, December 9, 2007

Η G700 κατεβαίνει στην απεργία για το ασφαλιστικό

Στις 12 Δεκεμβρίου δεν απεργούμε απλώς, διαδηλώνουμε και συμμετέχουμε ενεργά, ως G700 , στην πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλουμε να αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα. Να καταστεί πιο δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο. Να αποτελέσει παράμετρο οικονομικής ανάπτυξης και μέσο ενίσχυσης της κοινωνικής κινητικότητας προς τα πάνω, όχι παράγοντα στασιμότητας κι εμπόδιο στη νόμιμη απασχόληση.

Θέλουμε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο σέβεται τους κόπους των σημερινών συνταξιούχων αλλά και όσων βρίσκονται σε συντάξιμη ηλικία έχοντας δουλέψει σκληρά στη ζωή τους , και το οποίο παράλληλα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα συμφέροντα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας και των μελλοντικών γενεών.

Θέλουμε ένα σύστημα συντάξεων δομημένο πάνω στην αρχή της διαγενεακής δικαιοσύνης. Άλλωστε, χωρίς διαγενεακή δικαιοσύνη η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης καθίσταται κούφιο σύνθημα και κάλπικη υπόσχεση των παλιότερων προς τους νεότερους.

Πιστεύουμε λοιπόν, σε συμφωνία με την επικρατούσα άποψη της πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ότι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ο περιορισμός της κακοδιαχείρισης , η μείωση των αλόγιστων και ύποπτων δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η εξασφάλιση της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης του υπάρχοντος συστήματος, δίνει σημαντικές ανάσες στο ασφαλιστικό.

Θεωρούμε όμως , ότι τα παραπάνω δεν επαρκούν να λύσουν το πρόβλημα σε βάθος χρόνου.

Κατά την άποψή μας η μακροπρόθεσμη λύση εδράζεται σε ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προτείνει :

α) τη δημιουργία ενός πλήρως αυτοδιοαχειριζόμενου ενιαίου κοινωνικού συνταξιοδοτικού ταμείου για όλους τους Έλληνες , με κοινούς κανόνες λειτουργίας και ένα ενιαίο και ευμεγέθη αποθεματικό , το οποίο θα λειτουργεί στη λογική του κοινού «εθνικού κορβανά». Το ταμείο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί με συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ, αφού πρώτα προηγηθεί η σταδιακή ομαδοποίηση των ταμείων σε τρία : ένα για δημοσίους υπαλλήλους, ένα για ελεύθερους επαγγελματίες και ένα για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
β) τη διατήρηση όλων των επαγγελματικών ταμείων ως ανεξάρτητα ταμεία συμπληρωματικής οικιοθελούς ασφάλισης, που όμως δεν χρηματοδοτούνται από πόρους υπέρ τρίτων .
γ) το λογιστικό και ουσιαστικό διαχωρισμό των προνοιακών δαπανών που χρηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις δαπάνες βάσει ανταποδοτικών εισφορών για συντάξεις .
δ) την αποδέσμευση του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξής μέσα από την κατάργηση των επιμέρους ταμείων υγείας και το πέρασμα των υποδομών τους στο ΕΣΥ. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αποκτούν ατομικό κωδικό ασφάλειας υγείας από τη στιγμή που γεννιούνται, που θα τους κατοχυρώνει πρόσβαση σε υψηλής στάθμης δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα από το επάγγελμα των γονιών τους και μελλοντικά ανεξάρτητα από το δικό τους επάγγελμα.

Οι απόψεις μας δε συνιστούν θέσφατο. Ας μη ξεχνάμε ότι η λύση του ασφαλιστικού περνάει πρωτίστως μέσα από την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαύρης εργασίας και της υπογεννητικότητας. Ωστόσο, όπως και οι απόψεις των επίσημων συνδικαλιστικών οργανώσεων, των κομμάτων, των αναλυτών και των επιστημόνων, αξίζει και πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου , καλά δομημένου και υπεύθυνου κοινωνικού διαλόγου.

Σήμερα όμως δεν υπάρχει διάλογος. Υπάρχουν μόνο διαρροές στον Τύπο και την τηλεόραση. Ο αρμόδιος Υπουργός άρχισε το Φθινόπωρο μία μίνι συζήτηση τεσσάρων συνεδριάσεων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χωρίς να καταθέσει πρόταση , ούτε καν μια σελίδα κείμενο με τις απόψεις του, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς οριοθέτηση των προτεραιοτήτων της επικείμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι έτσι οδεύουμε ολοταχώς προς το αδιέξοδο και την αδράνεια .

Ας μη μείνουμε λοιπόν αδρανείς και ας στείλουμε με την παρουσία μας στη διαδήλωση το μήνυμα ότι η κοινωνία των πολιτών, και ειδικότερα το δυναμικό της κομμάτι οι νέοι και οι bloggers, είναι παρούσα και ενεργή, διεκδικώντας μια ασφαλή και οικονομικά βιώσιμη ασφάλιση. Ραντεβού στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου , μία ώρα πριν το ξεκίνημα της πορείας.

166 comments:

  1. Οι λύσεις που προτείνονται παραπάνω είναι αυτές που πρέπει να κυνηγήσουμε. Δεν είναι μόνο ότι θα συμβάλλουν στη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος: πάνω από όλα θα βάλουν κάποια τάξη και θα αποκαταστήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη.

    ReplyDelete
  2. Λοιπόν συμφωνώ αλλά πώς θα γίνει να μπουν τα παραπάνω στα πανώ αντί των κλάσσικών αναμασημένων κούφιων συνθημάτων; Πρέπει τέτοια δυνατά σημεία και τέτοιες πλέον αξιόλογες προτάσεις να τις πετάμε κατευθίαν στη μάπα - να μη μπορούν οι κυβερνόντες και αντιπολιτευόμενοι να ξευφύγουν εύκολα με υπεκφυγές.

    ReplyDelete
  3. Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" για τη παράνομη απασχόληση αλλοδαπών στην εξοχική κατοικία του Υπουργού Απασχόλησης δίνει απαντήσεις προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις!
    Ο Επιθεωρητής Εργασίας-blogger
    vaschr74@gmail.com

    ReplyDelete
  4. hello παιδιά αν είστε Αθήνα ελάτε στην πορεία να γνωριστούμε κιόλας

    ReplyDelete
  5. Giath na pame re paidia ?

    Gia na ipostiriksoume ta simeferonda twn Baby Boomers ? H gia ipostiriksoume ta simferonda twn ipallilwn twn DEKO, tous dikigorous, tous mixanikous kai tou dimosiografous, kai dimosious ipallilous.

    Na pane na pnigoun olloi tous. Ean pragmatika noiazese gia thn genia mas kai thn G700 tha ekanes
    ksexoristh diadilosh enandiwn tous.

    Isia asfalish gia ollous tous Ellhnes.....oxi na doulevoun oi misoi gia na kalopernoun oi alloi.

    MHN PAH KANEIS STHS 12 DEKEMVRIOU.

    ReplyDelete
  6. η απεργία και κατ'επέκταση και η διαδήλωση δεν ανήκει ούτε στους baby boomers ούτε στη ΔΑΚΕ, ούτε στην ΠΑΣΚΕ ούτε στο ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ. Και φυσικά ούτε στα κόμματα. Η απεργία ανήκει στους εργαζόμενους, μισθωτούς , αυτοαπασχολούμενους , νέους επιχειρηματίες που ανησυχούν για το μέλλον και θέλουν να δουν τα πράγματα να αλλάζουν. Στη διαδήλωση θα λάβουν μέρος ομάδες και άτομα με διαφορετικές θέσεις και απόψεις για το ασφαλιστικό . Γι' αυτό ελάτε και αφήστε την αναχωρητική νοοτροπία. Αν δεν σας ακφράζουν οι άλλοι ελάτε με τη G700.

    ReplyDelete
  7. Oxi G700,

    To thema einai pies fwnes tha akoustoune.....kai h dikia mas fwnh den tha akousth.

    OXI sthn apergia ths 12 Dekemvriou.

    Na organosoume mia ksexoristh apergia gia ta dika mas etimata.

    ReplyDelete
  8. Ναι φίλε εμείς θα πάμε χωριστά σαν του ψωριάρηδες.

    ReplyDelete
  9. G700: ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ReplyDelete
  10. όταν εκφράζεις κάτι διαφορετικό ακούγεσαι περισσότερο.

    Φαντάσου μας ανάμεσα στα γεροντοπαλίκαρα να σηκώσουμε
    τα δικά μας συνθήματα.

    Θα ακουστούν πολύ περισσότερο από των άλλων γιατί θα δίνουν κάτι διαφορετικό.

    Επίσης μετά το περιβάλλον, τα blogs κατεβαίνουν και στο ασφαλιστικό. Στις διαδηλώσεις για τα δάση μπορούσες να ελέγξεις με ποιον κατέβαινες δίπλα; Ακούστηκες όμως.

    ReplyDelete
  11. G700: ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ReplyDelete
  12. ανώνυμε άσε τώρα τα σνομπίστικα και τα ελιτίστικα και κατέβα απεργία. Κερδίζει όποιος συμμετέχει και βγαίνει μπροστά. Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει ομοιογένεια συμφερόντων και αντιλήψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν από μια δική τους ξεχωριστή απεργία.

    ReplyDelete
  13. Den einai etsh g700.....egw vlepo sta media na ipostirizoun ta simferonda aiton twn pronomiouxwn, kai oxi ta dika mas.

    Sthn diadilosh tha fanoun auth pou exoun sindikalistikh isxh, kai oxi h dikia mas fwnh.

    Oxi sthn apergia ths 12 Dekemvriou. Na mhn ipostirizoume tous sindikalistes ths diaplokhs.

    Ksexoristh apergia ths G700.

    ReplyDelete
  14. Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
    Στο δεκάμηνο, πρώτη σε διαφημιστικά έσοδα από το κράτος έρχεται η Κυριακάτικη Χώρα με κυκλοφορία ΜΟΝΟ 5.000 φύλλα.
    Συγκεκριμένα,Ο Τράγκας εισέπραξε από το κράτος 1.786.188 ευρώ ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 1.083.325 και η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 1.073.402.
    Εχει και άλλα πολύ-πολύ ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα για τα ΜΜΕ.
    Τρέχα τώρα στο "Γλωσσικό Θησαυρό του Κομφούκιου" η στο TLG για να βρείς λέξεις να χαρακτηρίσεις αυτά τά πράματα.
    Είπατε κάτι για το Ασφαλιστικό;
    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙΑ ΤΗ
    ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΚΩΣΤΕ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

    ReplyDelete
  15. Η μπορείτε να σηκώσετε ένα άλλο πανό που να λέει:

    "ΕΜΙΡΗ ΘΕΕ,
    ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΟΤΕ"

    ReplyDelete
  16. Η ένα ποιό Ελληναδόρικο:

    "ΤΡΑΓΚΑ ΘΕΕ,
    ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΟΤΕ"

    ReplyDelete
  17. kalo kalo ETHNIKOS DIMOSIOGRAFOS pos legame kapote ethnikos promitheytis

    ReplyDelete
  18. Και περιμένετε εσείς από τα Τραγκα-ό-παιδα του Μαξίμου να σας λύσουν το Ασφαλιστικό! Ω! της αφέλειας!

    ReplyDelete
  19. Παρμενίδη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο εθνικός μας δημοσιογράφος ο Τραγκάκος είναι που σε μάρανε; Με τον εθνικό μας εκδότη, τη λούγκρα τον Λαμπράκη όλα καλά δηλαδής; Η το ότι το ΠΑΣΟΚ έλεγχε το 80% των μεγάλων μέσων (και ακόμα ελέγχει μεγάλο ποσοστό) είναι υπέρ της δημοκρατίας; Ούτε η δικτατορία δεν είχε τέτοιο έλεγχο.

    Το χω 1000πει: καμιά υποστίρηξη σε κανέναν. Διαλύστε τα ρημάδια μπας και βγουν νέοι σχηματισμοί και φέρουν άλλη άποψη. Το τελείως σάπιο φρούτο ούτε καν για μαρμελάδα δεν κάνει.

    ReplyDelete
  20. Πληρώνω στο ΙΚΑ μαζί με τον εργοδότη μου 16.000 ευρώ το χρόνο. Από αυτά τα λεφτά δεν θα δω τίποτα πίσω. Θα καταλήξουν σε αυτούς που πλήρωσαν πολύ λιγότερες εισφορές, για παράδειγμα σε αυτούς που θα κατέβουν στην απεργία της Τετάρτης.

    Θέλω να δίνω κάποια από τα 16.000 στο ΙΚΑ, αλλά τα υπόλοιπα να τα βάζω σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα, να τα επενδύω μόνος μου ή να αγοράζω υπηρεσίες υγείας από αλλού.

    Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα τα πετάω σε μια μαύρη τρύπα.

    Θα χρειαστεί άραγε να μεταναστεύσω πάλι;

    ReplyDelete
  21. η αποθέωση του κοινωνικού αυτοματισμού...

    ReplyDelete
  22. Anonymous 2:46

    Simfono apolita.

    Kaneis na patish podh sthn apergia. Oxi alla davadzilika apo tous sindikalistes kai apo ta kleista epaggelmata.

    Egw doulevo gia na taiso thn oikogenia mou....oxi gia na apolanvanoun ta 'kala' oi dimosio ipalliloi kai oi DEKO'tzides.

    Ean phgenane se kapion ftwxo kalos.....alla edw ta lefta mas pane stous tebelides.

    OXI sthn apergia ths 12 Dekemvriou.

    ReplyDelete
  23. Για τα Τραγκόπαιδα και Τραγκόπουλα:
    Αμπλάμπλά "εφ'όλης της ύλης" αλλά συγκεκριμένο ουδέν.
    Οταν π.χ.σας ρωτάνε γιατί μια εφημερίδα, με μερικές μόνο εκατοντάδες φύλλα, παίρνει εκατομμύρια ευρώ απο τη κρατική διαφήμιση εσείς θα λέτε: Είναι δάχτυλος του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  24. 27 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ελλάδα μέχρι το 2015 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ.
    Μεγάλος Dealer o Kotsios.

    ReplyDelete
  25. Με το νέο εκλογικό νόμο απαγορεύεται η συνεργασία των κομμάτων.Η συναίνεση μεταρρυθμίζεται με επιστροφή σε εκλογικά συστήματα της δεκαετίας του '50.

    ReplyDelete
  26. Ο Μαγγίνας φιλοξενεί οικογένεια Ινδών.Μεγάλη η χάρη του.

    ReplyDelete
  27. Αν ανοίξει ο φάκελλος 2004-2007 των"ενισχύσεων"της Ολυμπιακής θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.Διαφθορά; Τι είναι αυτό;

    ReplyDelete
  28. Bασίλη θα με φιλοξενήσεις και 'μενα;
    δεν είμαι ινδός αλλά έχω κάθε πρόθεση να γίνω!!!

    ReplyDelete
  29. Μέρη Κρίσμος σε όλους, μέρη μαγικά κι ονειρεμένα.

    Εχει μιά αύρα απόψε η Πλατεία Ρηγίλλης.

    Καλώς όρισα.

    Είδα μιά έξυπνη διαφήμιση σήμερα στο de Gaulle:
    PENSER LOCALEMENT
    AGIR GLOBALEMENT

    Αλλά ΤΙ πράγμα κι αυτό. Οπου σταθείς στο αεροδρόμιο αυτό, νάσου η Εταρεία Κωφαλάλων, να σε κοιτάνε χαζοχαρούμενα και να αρχίζουν να μιλάνε Ελληνικά, στην Νοηματική ήθελα να πω.

    ReplyDelete
  30. σκέψου παγκόσμια δράσε τοπικά, παλιό σύνθημα του περιβαλλοντικού κινήματος

    ReplyDelete
  31. κομφούκιε welcome to Athens

    ReplyDelete
  32. ανώνυμε με τις εισφορές του ΙΚΑ διάλεξε απεργία ή μετανάστευση χα χα χα

    ReplyDelete
  33. Eννοούσες ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο
    Σκέψου ΤΟΠΙΚΑ,
    Δράσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

    ReplyDelete
  34. Ο/Η "βία και νοθεία" είπε...
    Με το νέο εκλογικό νόμο απαγορεύεται η συνεργασία των κομμάτων.Η συναίνεση μεταρρυθμίζεται με επιστροφή σε εκλογικά συστήματα της δεκαετίας του '50.

    ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ απαγορευεται, αλλά χάνει το δικαίωμα του bonus.
    Ετερον εκατέρωθεν που λέει η αείμνηστη.

    ΔΕΝ γίνεται ΑΛΛΙΩΣ χωρίς πριμοδοτήσεις δηλαδή. Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει με Οικουμενικές Κυβερνήσεις.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, εγω θάμουνα ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου.

    ΚΑΤΑ συνέπεια, προκειμένου να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ο έχων την σχετική πλειοψηφία ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
    1) Οι παλαιότερες μορφές ενιαχυμένης αναλογικής, ΟΠΟΥ έχαναν ΕΔΡΕΣ τα μικρά Κόμματα
    2) Απόλυτη αναλογική μέχρι ΕΔΡΩΝ Α και το 300-Α πηγαίνει στο πρώτο κόμμα.

    ΚΑΙ τα δυό ΔΕΝ γίνονται ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΤΕ ΑΡΚΛΟΥΜΠΕΣ που είμαι στις καλές μου.

    ReplyDelete
  35. Ε τώρα μεταξύ μας. Γίνεται να απεργείς φορώντας πράντα, για μισθούς;;;
    This is a contradiction in terms.

    Εσεις εχετε μεγάλο πρόβλημα που οφείλεται στην ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ανώμαλή προσγείωσή σας.
    Σας μεγάλωσαν με την αίσθηση ότι είσθε οι γιοί και οι κορες του Rockefeller, του Getty, του Roosevelt και του Vanderbilt. Αυτό ήταν ψευδές.

    Ηρθατε αντιμέτωποι με μιά πραγματικότητα που είναι σκληρή.

    ΑΛΛΑ αυτός δεν σας νομιμοποιεί και δεν σας δίνει το δικαίωμα να επαναστατείτε.
    Σας ξέρω. Τα κλεμένα ΕΣΕΙΣ τα χαρήκατε, σε σας να τα ανάλωσαν οι απατεώνες γονείς σας.

    Θα ΠΑΤΕ να τα βρείτε μ' αυτούς ΠΟΥ 7πλασίασαν το Δημόσιο Χρέος. Δηλαδή τους γονείς σας και τον ΦΟΝΙΑ στο πρώτο Νεκροταφείο.

    ReplyDelete
  36. Ωχ ναι το αντίθετο σωστά. Σ' αυτή την περίπτωση μιλάμε για αντιστροφή του παλιού συνθήματος

    ReplyDelete
  37. σιγά ρε κομφούκιε θα κάτσουμε δηλαδή με σταυρωμένα τα χέρια, μια σιωπηλή πλειοψηφία, που αράζει και κάαααθεται και παρακολουθεί το θέατρο σκιών ανάμεσα σε συνδικάτα και κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  38. Σύμφωνα με τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2.500.000 ευρώ είναι το συνολικό ποσό που εξασφάλισε από το κράτος,το τελευταίο δεκάμηνο,ο "Εθνικός μας δημοσιογράφος".
    Για να καταλαβαίνουμε δηλ.πώς αυξάνεται το δημόσιο χρέος.
    Φέρτε πίσω τα κλεμμένα.
    Καλωσόρισες Κομφούκιε!

    ReplyDelete
  39. ΑΥΡΙΟ
    ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
    Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "DNA"ΤΗΣ.

    ReplyDelete
  40. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής 27 δισ. ευρώ θα διατεθούν απο τον Kotsio, τον Εθνικό μας Dealer για αγορά όπλων μεχρι το 2015.
    Ετσι κτίζεται το profile του Εθνικού Ηγέτη.Για πολιτικό χρήμα ούτε λόγος.Για ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ούτε λόγος.Ολα για την Πατρίδα.

    ReplyDelete
  41. Την αγορά 450 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, τύπου ΒΜΡ-3Μ, κόστους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε σήμερα να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία το ΚΥΣΕΑ. Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται επίσης να μας πουλήσουν αντιαεροπορικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς (τύπου BUK) και ο κύριος Καραμανλής μάλλον άνοιξε το δρόμο, αποφασίζοντας απ' 'οτι ακούγεται την μετεγκατάσταση των αμαρτωλών TOR-M1 και των «Σουζάνα» της …Στάζι στην Κύπρο.

    ReplyDelete
  42. ακόμα μία αγορά με αμιγώς διπλωματικά κριτήρια , αμφισβητούμενης χρησιμότητας για το στρατό, η οποία επιπροσθέτως χρεώνει την κοινωνία.

    Άντε και καλό ξεχρέωμα.

    ReplyDelete
  43. για την πατρίδα ρε γαμώτο...εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας, από την απευθείας αγορά των μιράζ του Μιτεράν το 80, στην αυθαίρετη απόφαση του Καραμανλή για αγορά των τανκσ του Πούτιν , εν μέσω ασφαλιστικής κρίσης το 2007.

    Έτσι όμως είναι οι μεγάλοι ηγέτες , μας χρεώνουν χωρίς λόγο και αυτό το λέμε μαγκιά.

    ReplyDelete
  44. κρυφοπασόκια στις τρύπες σας

    ReplyDelete
  45. Ναι ναι όταν σκίζεις τον Κωστάκη είσαι ΠΑΣΟΚ, όταν σκίζεις τον Γιωργάκη είσαι ΝΔ, όταν σκίζεις το ΚΚΕ είσαι και τα δύο, όταν σκίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ είσαι και τα τρία.

    Όταν μιλάς για ενοποιήσεις ταμείων οι νουδούδες μπαίνουν γράφουν και επικροτούν οι αριστεροί παθαίνουν παροξισμό. Όταν λες θα πάμε στην απεργία αυτοί που προηγουμένως σε κράζαν κάνουν τουμπεκί και οι νουδούδες προσπαθούν να σε μεταπείσουν.

    Αλλάξτε μυαλά ρεεε...Το δίλημμα δεν είναι Συνδικάτα ή Μαγγίνας,ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή Αριστερά. Το ζήτημα είναι να ακουστούμε , έστω για λίγο κι όσο ακουστούμε. Εκμεταλευτείτε τα δημόσια γεγονότα για να υψώσετε τη φωνή σας, αλλιώς μπείτε στη σειρά και στιβαχτείτε όλοι μαζί με τους υπόλοιπους στην αόρατη αλλά σε πλήρη λειτουργία ελληνική επετηρίδα.

    ReplyDelete
  46. Χχαχαχαχα

    "Από τα δεξιά υπάρχει μόνο αδράνεια κι ακινησία, από τ’ αριστερά στείρα άρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, βρίσκεται σε αμηχανία. "

    που είναι τα γραφεία σας; στη χαριλάου τρικούπη; το παιζετε και καλα ανεξάρτητοι

    ReplyDelete
  47. Εντάξει.Θα πάρουμε 450 Αρματα και θα δώσουμε 1.200 δισ.στο Πούτιν.Ο οποίος θα μας δώσει τί; Δεν ήταν αυτός που πρώτος αναγνώρισε τη FYROM με το όνομα Μακεδονία;
    Νομίζω,στο όνομα της Εθνικής Ασφάλειας, γίνονται άγρια DEALS με πολιτικό χρήμα.Και κτίζονται καρριέρες ΕΘΝΑΡΧΩΝ.
    Με 27 δισ.κτίζεις έναν ΕΘΝΑΡΧΗ.
    Η παράταξη παραγωγής ΕΘΝΑΡΧΩΝ το ξέρει καλά το κόλπο.

    ReplyDelete
  48. blue power
    Αυτά δεν τα έλεγες όταν τα χώναμε στους δημοσιογράφους...ή όταν λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο χρονοντούλαπο...τώρα ξαφνικά σε έπιασε η πρεμούρα...αυτό που πρέπει να αναρωτηθείς είναι εσύ τι ρόλο παίζεις σ' αυτή την ιστορία;

    Και για να μην πολυλογούμε επειδή τα έχουμε πει πολλές φορές, η G700 είναι κοινωνία των πολιτών κι εκεί θα μείνει . Τελεία και παύλα .-

    Όσοι πιστοί προσέλθετε

    ReplyDelete
  49. VACANCES στο κτήμα ΜΑΓΓΗΝΑ-Κορωπίου τα Χριστούγεννα και στο κτήμα ΜΑΓΓΗΝΑ-Αιτωλοακαρνανίας την Πρωτοχρονιά.
    ΒΑΣΙΚΌ ΑΞΙΟΘΈΑΤΟ: ΙΝΔΟΙ "ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ".

    ReplyDelete
  50. i koinonia ton politon opos leme Giorgakis?

    xaxaxaxaxax

    ReplyDelete
  51. @anonymous

    Είσαι τουλάχιστο ασφαλισμένος η δουλεύεις "φιλοξενούμενος";

    ReplyDelete
  52. Poies apergies mia einai i lysi metanasteyste oso prolabainete

    ReplyDelete
  53. Ο/Η εθνομειοδότης είπε...
    "Εντάξει.Θα πάρουμε 450 Αρματα και θα δώσουμε 1.200 δισ.στο Πούτιν.Ο οποίος θα μας δώσει τί; Δεν ήταν αυτός που πρώτος αναγνώρισε τη FYROM με το όνομα Μακεδονία;"

    ΔΕΝ διαφωνώ με το πρώτο σκέλος ΑΛΛΑ το δεύτερο συνιστά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΩΡΕΙΑ.
    Ακούτε δω μιά και καλή.
    Εδώ έχουμε ένα πολυραλιστικό ιστο-χώρο όπου ακούγονται, όπως αρμόζει, ΟΛΕΣ οι φωνές και ανάμεσα σε όλες και η σωστή, δλδ η δικιά μου.
    Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΥΓΟΝΟ και έτσι θα μείνει.

    ΑΛΛΑ τους ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥΣ να τους πετάτε ΑΛΛΟΥ. Στα λαϊκά στρώματα της Μακεδονίας, τους πατριδοκάπηλους του ΛΑΟΣ και άλλους φασίστες.

    Το FYROM είναι μιά χώρα στην οποία 2ος μεγαλύτερος επενδυτής είναι η Ελλάδα το δε τραπεζικό σύστημα ελέγχεται πλήρως από την Ελλάδα.
    Συνεπώς ΠΩΣ ονομάζεται η χώρα είνια πρακτικώς άνευ σημασίας.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γεωγραφικά και από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, η χώρα αυτή καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας, το μέγιστο τμήμα της οποίας κατέχει η Ελλάδα. Μερικώς η Μακεδονία εδώ και 1000+ χρόνια κατοικείται από Σλάβους.

    Εχουμε άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα. Είπαμε, οι αρλούμπες στην πάντα.

    ReplyDelete
  54. na allaksoyme ton deikti apasxolisis na ton kanoyme deikth filoksenias

    ReplyDelete
  55. Οι λύσεις ονομασίας που υπάρχουν είναι
    1. Νέα Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία-Skopje
    2. Ανω Μακεδονία ή Ανω Μακεδονία-Skopje
    3. Vardarska.

    Τον όρο Σλαβομακεδονία τον ήθελαν ΚΑΙ αυτοί, αλλά η Αλβανική μειονότητα αρνήθηκε. Eπίσης αντίδραση των Αλβανών υπήρξε και στο Vardarska.

    KAI ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ, τα φασιστικά και άλλα επί του θέματος ΔΕΝ αρμοζουν εδώ μέσα.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ του Γ700
    αλλά ΕΣΕΙΣ θα σταθείτε στο ΥΨΟΣ του Γ700, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, του Παρμενίδη (όταν λετουργεί ο κλιμαστισμός του) και το δικό μου

    ReplyDelete
  56. Εδώ έχουμε ένα πολυραλιστικό ιστο-χώρο όπου ακούγονται, όπως αρμόζει, ΟΛΕΣ οι φωνές και ανάμεσα σε όλες και η σωστή, δλδ η δικιά μου.

    Komfoukios: o APOLYTA antikeimenikos metriopathis.

    ReplyDelete
  57. Esy kai i xounta mono.

    ReplyDelete
  58. OXI i xounta eisaste eseis ta katwtera strwmata.
    Germanotsoliades=Xites=Trampoukoi ERE = Xountikoi 1967= PASOKOI.

    C' est la meme Jeannette autrement coiffe'e

    Diladi

    I idia Giannoula, alla me alli kommwsi.
    ESEIS ta KOINWNIKA ESXATA

    ReplyDelete
  59. Ta "katwtera"? Poia/poios nomizeis oti eisai esy re galazoaimate?

    ReplyDelete
  60. Se balame tsolia st'ar***ia mas nomizeis diladi?

    ReplyDelete
  61. Πάλι μ' έκανες και γέλασα ρε πούστη!

    ReplyDelete
  62. Μη του μιλάς έτσι, τσαντίζεται και την πληρώνουν τα σουβλάκια του Κάβουρα!

    ΥΓ Παιδιά ετοιμαστείτε! Ερχεται!

    ReplyDelete
  63. " ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ"
    Του Πάσχου Μανδραβέλη
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-12-2007

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΦΟΥΚΙΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙΣ: ΜΑ ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ;

    ReplyDelete
  64. το "ηθικά ανώτερο" μέλος της άρχουσας τάξης έχει κάνει τουμπεκί, για να μιλήσω λαϊκά, σε σχέση με το ζήτημα των μεταναστών στις ΗΠΑ οπού απέδειξα με συστηματικό τρόπο ότι έλεγε ψέματα.

    Και μην ανοίξουμε πάλι κουβέντα για τους αστούς και το πόσο καθάρματα ήταν ορισμένοι εξ αυτών:

    π.χ. για την οργάνωση Χ (Γρίβας),

    για την 3Ε (πογκρόμ του Κάμπελ στη Θεσσαλονίκη. Ηγέτες:

    "Πρόεδρος της οργάνωσης ήταν ο έμπορος Γ. Κοσμίδης, γραμματέας ο τραπεζικός Δ. Χαριτόπουλος και βασικός προπαγανδιστής της ο αρχισυντάτης της εφημερίδας "Μακεδονία", Νίκος Φαρδής. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του πολιτικού λόγου της ΕΕΕ ήταν ο αντισημιτισμός -έκφραση σε μεγάλο βαθμό της διάθεσης των ελλήνων εμπόρων της πόλης να εκτοπίσουν από την πιάτσα τους εβραίους ανταγωνιστές τους
    ")

    ReplyDelete
  65. Lege re karagiozi poios nomizeis oti eisai diladi

    ReplyDelete
  66. re astos-kseastos ego thelo na matho POIOS tou dinei to dikaioma na ypobathmizei agnostous me to na milaei kathareyousianika nomizei pos tha tou kanoume temenades gia to poion tou? Poios nomizei pos einai epitelous o karagiozis ai sixtiri ton anexomaste kiolas to blaka

    ReplyDelete
  67. /Η Anonymous είπε...
    " ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ"
    Του Πάσχου Μανδραβέλη
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-12-2007

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΦΟΥΚΙΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙΣ: ΜΑ ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ;

    Ως φαίνεται εδώ έχουμε μεγάλη παρεξήγηση. Οσοι νομίζετε ότι εμείς έχουμε οιανδήποτε σχέση με τη ΝΔ πλανάται πλάνην οικτράν και μεγάλην. Με τσόκαρα ουδέποτε είχαμε συναλλαγές. Είμαστε αστοί.

    ΕΜΕΙΣ λεμε ότι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ δεν έχει χρώμα στην Ελλάδα. Την εισήγαγε ως ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά την εφαρμόζουν τώρα ΟΛΟΙ και με ΠΑΘΟΣ, όλοι εκτός της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΑΣΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ μιάς τάξης Ελλήνων Πολιτών, όχι ομογενών, που πληρώνουν φόρους βαρείς και σέβονται τούς Νόμους ακόμα ΚΑΙ τους άδικους, που αριθμεί 10,000 άτομα εκ των οποίων τα 7-8,000 βρίσκονται μεταξύ Νέας Υόρκης, Παρισιού, Λονδίνου και Αθήνας.

    ΕΜΕΙΣ αποφασίσαμε να ΜΗΝ αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφει και ΔΕΝ θα καταστραφεί.
    Τώρα αρχίζουμε τα πρώτα βήματά μας, διδάσκοντας την ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ, sophisticated ΝΕΟΛΑΙΑ Γ700. Είμαστε δε απολυτα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε.

    ΑΥΤΗ είναι η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ, και θα δράσουμε όπως έπραξαν κάποτε ο Giovanni Capo d' Istria, o Αδαμάντιος Κοραής και ο Ρήγας Βελεστινλής.

    Για να πετύχουμε όμως ΠΡΕΠΕΙ ο κάθε νέος που μπαινει εδω μέσα ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ καθημερινά στην προσωπική του ζωή τους κανόνες του συστήματος αξιών του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ κατά γράμμα.

    ΕΜΕΙΣ θα θυσιάσουμε τα πάντα. Οσοι πιστοί προσέλθετε.

    ΖΗΤΩ η λατρεμένη Πατρίδα. Της το οφείλουμε, το αξίζει.

    ΥΓ Οσα γράφει ο κ΄Μανδραβέλης είναι 100% σωστά και όλα τα άρθρα του κ. Μανδραβέλη είναι πάντα 100% ΟΡΘΑ.
    Ο κ. Μανδραβέλης είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    ReplyDelete
  68. Ο/Η dr.marx είπε...
    το "ηθικά ανώτερο" μέλος της άρχουσας τάξης έχει κάνει τουμπεκί, για να μιλήσω λαϊκά, σε σχέση με το ζήτημα των μεταναστών στις ΗΠΑ οπού απέδειξα με συστηματικό τρόπο ότι έλεγε ψέματα.

    Με βάση άρθρα ΚΑΙ από τους New York Times αποδείξαμε ότι ψεύδεσθε κύριε. Οι μεγαλύτεροι ΕΧΘΡΟΙ των μεταναστών στισ ΗΠΑ, ήταν, είναι ΚΑΙ θα είναι πάντα η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ των αυτοχθόνων.
    Αυτό, είπαμε και επαναλαμβάνουμε είναι μιά υποθεσή που προβλέψιμα επαναλαμβάνεται σε όλες τις εύπορες χώρες και η αιτία είναι πως το ΜΟΝΟ όπλο του ανειδίκευτου εργάτη είναι η μειωμένη προσφορά απέναντι σε αυξημένη ζήτηση vis-a-vis στο υψηλό βιοτικό επίπεδο χώρας εισόδου.

    Να το επαναλάβουμε ΑΛΛΗ μιά φορά ΔΙΟΤΙ σε καίει και το ξέρω ότι σε καίει (ΚΑΙ γι αυτό το απολαμβάνω). ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΘΕΩΡΙΑ του ΜΑΡΞ έχουμε την a posteriori απόδειξη ότι οι μεγαλύτεροι ΕΧΘΡΟΙ των μεταναστών ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ σε ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ είναι οι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και τα λαϊκα ξενοφοβικά, αμαθή και θρησκόληπτα στρώματα.

    ReplyDelete
  69. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
    O ρατσισμός των Ναζί,κατά των Εβραίων κυρίως,ήταν ένας ενδοαστικός ρατσισμός.Γερμανοί Αστοί χρησιμοποίησαν τον Χίτλερ ως εργαλείο για να εξοντώσουν άλλους αστούς,τους Εβραίους,που λειτουργούσαν ως επικίνδυνοι οικονομικοί ανταγωνιστές.
    Ο ρατσισμός είναι εργαλείο ταξικά ουδέτερο που τον χρησιμοποιούν άλλοτε μία ολόκληρη τάξη εναντίον μιας άλλης τάξης καί άλλοτε τμήμα μιας τάξης ενατίον τμήματος μιάς και της αυτής τάξης.
    Με αυτή την ένοια οι μετανάστες πράγματι δημιουργούν ρατσιστικά αντανακλαστικά πρωτίστως στα ευάλωτα οικονομικώς κοινωνικά στρώματα.
    Το κρίσιμο στη θεωρία του Μάρξ έιναι ότι δεν αποδέχεται ότι "είμαστε όλοι άνθρωποι" αλλά ότι πρέπει να "γίνουμε όλοι άνθρωποι" μέσα από τη διαδικασία απόκτησης ταξικής συνείδησης.
    Ε αυτό ακριβώς κάνει ο Κομφούκιος.Είναι ένας συνειδητοποιημένος αστός που βλέπει όλους τους άλλους ως Καραγκιόζηδες και όλοι η άλλοι τον βλέπουν ως Καραγκιόζη.Γιατί "όποιος δεν μου μοιάζει ταξικά είναι καραγκιόζης".

    ReplyDelete
  70. Φυσικά ο ανθρωπολογικός τύπος του Αστού εκλείπει και γι'αυτό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό κατάλοιπο που πρέπει να περάσει στην αρμοδιότητα του προστατευόμενου είδους.
    Είναι κάτι σαν τους ΕΥΓΕΝΕΙΣ και τους βασιλιάδες της Βρετανίας που τους χρησιμοποιούν για τουριστική ατραξιόν.

    ReplyDelete
  71. Kanete LATHOS kyrie
    O KOMFOUKIOS prospathei na APOMONWSEI tous APATEWNES kai tha tous APOMONWSEI.

    Diladi ESAS, touw GONEIS SAS tous LWPODYTES kai tous PASOKOUS tous LWPODYTES.

    SIMERA exoume
    1. ENTIMOUS kai
    2. ANENTIMOUS

    Oi pseudeis ANAFORES na LEIPOUN

    YPARXEI i TAKSI TWN ENTIMWN opoioi kai nanai autoi, ergates, dianooumenoi, epistimones, plousioi

    kai

    i TAKSI twn ANENTIMWN

    I proeluesi twn entimwn kai ta morfwtika kai oikonomika tous prosonta kalyptoun ENA EURY FASMA

    ESEIS oi EPPAGELMATIES ROUFIANOI poy eiste
    GIOI ROUFIANWN, PASOKWN kai loipwn SYMMORIWN prospatheite, xwris epityxia pia na APOPROSANATOLISETE to kosmo VAZONTAS SFINES tis KLASSIKES koinwniko-oikonomikes katiogoriopoiiseis.

    Auta den yparxoyn pleon stin Ellada afou 80% toulaxiston twn Ellinqn EYPOROUN.

    O Komfoukios ta exei me SAS,
    touw LWPODYTES

    oxi me tous ENTIMOUS ERGAZOMENOUS stous OPOIOUS
    Y P P K L I N E T A I

    O Komfoukios ta exei valei ne tous APATEWNES diladi
    FWFES, TSITOURIDIDES, EFORIAKOUS, POLEODOMOUS, TELWNWEIAKOUS kai ous wn ouk estin arithmos.

    ReplyDelete
  72. παιδιά αρχίσατε πάλι το σόου, ένας έπιασε το μακεδονικό, ο άλλος επανέφερε το θέμα των αμερικανών μεταναστών θεωρώντας σκόπιμο να μας ανημερώσει ότι κέρδισε το debate τη στιγμή ο αντιπαλός του απλώς ταξίδευε από τις ΗΠΑ στας Ελλάδας όπως μας ο ίδιος μας είπε, τώρα θα ψαναπιάσουμε τους αστούς , βάλε και λίγο Πάσχο Μανδραβέλη.

    ReplyDelete
  73. Ένα είναι το σύνθημα

    ELLADA:
    HOTEL PHILOXENIA -
    LIVE YOUR MYTH IN GREECE

    ReplyDelete
  74. Για την FYROM, αν εφαρμοστεί η συμφωνία της Οχρίδας (2001) το κράτος τους θα ομοσπονδιοποιηθεί de facto και άρα η Σλαβομακεδόνες θα γίνουν μία από τις δύο εθνικές συνιστώσες. Η άλλη συνιστώσα είναι οι Αλβανοί.
    To σύνταγμά τους και έτσι πολύ πιθανόν και η συνταγματική τους ονομασία σε αυτό το πλαίσιο θα αλλάξει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι σλαβομακεδόνες σαμποτάρουν τη συμφωνία συστηματικά.

    Τα ρωσικά ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης) ΒΜP-3M είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση με τα κατά και τα υπέρ της. Στα κατά είναι η ασυμβατότητα με τα Νατοικά πρότυπα, και στα υπερ τους είναι η τιμή και η ισχύ πυρός τους.
    Από καθαρά επιχειριασιακή άποψη -όπως επιβάλει η σύγχρονη στρατιωτική επιστήμη, ο συγκεκριμένος τύπος οχημάτων θεωρείται άκρως απαραίτητος στις σύγχρονες τεθωρακισμένες μονάδες.

    Τα συγκεκριμένα οχήματα συνοδεύουν τα άρματα μάχης μεταφέροντας εποχούμενο πεζικό. Το κάθε ρωσικό όχημα μεταφέρει 7 στρατιώτες και 3 άνδρες πλήρωμα.
    Χωρίς τη συνοδεία τέτοιων οχημάτων τα σύγχρονα άρματα μάχης όπως τα Leopard 2HEL τα οποία αγοράσαμε πρόσφατα θεωρούνται σχεδόν καταδικασμένα.

    Το πρόβλημα με τέτοιες προμήθειες δεν είναι τόσο τα "πεταμένα λεφτά", αλλά οι ίδιες οι πολιτικές που απαξιώνουν την όποια αποτροπή και ισχύ αγοράζουμε με αυτά τα χρήματα.

    ReplyDelete
  75. Συμφωνούμε απόλυτα Κομφούκιε
    Η Ελλάδα έχει 2 κατηγορίες ανθρώπων
    ΕΝΤΙΜΟΥΣ και
    ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ

    Τα ταξικά ΔΕΝ ισχύουν πλέον στην Ελλάδα, οπου το κατά κεφαλήν πραγματικό εισόδημα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης.
    Ούτε υπάρχουν τυπικά αγράμματοι. Τυπικά όλοι οι Ελληνες ειναι επιστήμονες πλέον.

    Υπάρχουν ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (75-80%) και ΗΘΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (20-25%).

    Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η
    #1 ΑΠΑΤΕΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ με προσωπική της ομολογία,
    η κ Γεννηματά, σύμφωνα με την τελευταια δημοσκόπηση της MRB είναι η δημοφιλεστερη πολιτικός του ΠΑΣΟΚ.

    Οπως έχουμε ξαναπεί 99% των στελεχών και πολιτικών του ΠΑΣΟΚ είναι ΚΟΙΝΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ.

    ΥΓ Επεξήγηση: Η κ Γεννηματά εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι εν γνώσει της ΕΞΗΠΑΤΗΣΕ τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ!!!!!!
    ΣΥΝΕΠΩΣ η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ είναι ΑΠΑΤΕΩΝ

    ReplyDelete
  76. Ρε Κομφούκιε όσο το γυρίζεις στη Φώφη φαντάζεις όλο και περισσότερο προβοκάτορας.

    Παρά τις αναφορές σου σε πολλά πρόσωπα, στην ίδια γυρίζεις ξανά και ξανά. Τρέχει κάτι προσωπικό που οι υπόλοιποι δε γνωρίζουμε?

    ReplyDelete
  77. Θα είμαστε μαζί σας αύριο παιδιά.

    Καλό ξημέρωμα

    ReplyDelete
  78. Στην επιμονή σου να επανέρχεσαι ετεροχρονισμένα ΚΑΙ κακοβούλως σε ήδη απαντηθέντα και
    Επειδή είσαι ΚΑΙ κακοήθης και τώρα αποδεΙκνύεσαι ΚΑΙ δειλός, επαναπαραθέτω

    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    FROM THE NEW YORK TIMES

    Immigrant Bill Dies in Senate; Defeat for Bush
    By ROBERT PEAR and CARL HULSE
    The Senate, forming blocs that defied party affiliation, could never unite on the main provisions of the measure.

    June 29, 2007
    MORE ON GEORGE W. BUSH AND: FOREIGN LABOR, UNITED STATES POLITICS AND GOVERNMENT, CITIZENSHIP, IMMIGRATION AND REFUGEES, POLITICS AND GOVERNMENT, LAW AND LEGISLATION, HISPANIC-AMERICANS, UNITED STATES, SENATE, HOUSE OF REPRESENTATIVES, DEMOCRATIC PARTY, REPUBLICAN PARTY

    Oποιος επιθυμεί μπορεί να πάει στην ιστοσελίδα των New York Times και να το διαβάσει. Το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του BUSH το "πρόλαβαν" γερουσιαστές από αμφότερα τα Κόμματα κατόπιν ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ των ΑΝΕΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

    Σου τόχω ξαναπεί ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΑΤΟΜΟ

    DO NOT TOUCH WHAT YOU CANNOT AFFORD

    December 9, 2007 1:45 AM


    Ο/Η c a hassapoyannes είπε...
    FROM THE NEW YORK TIMES

    WASHINGTON, June 28 — President Bush’s effort to overhaul the nation’s immigration policy, a cornerstone of his domestic agenda, collapsed Thursday in the Senate, with little prospect that it can be revived before Mr. Bush leaves office in 19 months.

    The bill called for the biggest changes to immigration law in more than 20 years, offering legal status to millions of illegal immigrants while trying to secure borders. But the Senate, forming blocs that defied party affiliation, could never unite on the main provisions.

    Rejecting the president’s last-minute pleas, it voted, 53 to 46, to turn back a motion to end debate and move toward final passage. Supporters fell 14 votes short of the 60 needed to close the debate.

    Mr. Bush placed telephone calls to lawmakers throughout the morning. But members of his party abandoned him in droves, with just 12 of the 49 Senate Republicans sticking by him on the important procedural vote that determined the fate of the bill.

    Nearly one-third of Senate Democrats voted, in effect, to block action on the bill.

    The vote followed an outpouring of criticism from conservatives and others who called it a form of amnesty for lawbreakers.

    The outcome was a bitter disappointment for Mr. Bush and other supporters of a comprehensive approach, including Hispanic and church groups and employers who had been seeking greater access to foreign workers.

    Supporters and opponents said the measure was dead for the remainder of the Bush administration, though conceivably individual pieces might be revived.

    The vote reflected the degree to which Congress and the nation are polarized over immigration. The emotional end to what had been an emotional debate was evident, with a few senior staff members who had invested months in writing the bill near tears.

    “The bill now dies,” said Senator Dianne Feinstein, Democrat of California, who helped write the measure."

    December 9, 2007 1:51 AM

    ReplyDelete
  79. Η αυριανή μέρα είναι μέρα αντίδρασης.

    Η αντίδραση μπορεί να είναι άγονη, μπορεί να είναι και παραγωγική.

    Εγώ καταλαβαίνω ότι εσείς ζητάτε ΔΡΑΣΗ. Αυτό που χρειαζόμαστε. ΑΛΛΑΓΗ.

    Αλλά αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι, ότι δεν μας ακούνε.

    Αν αύριο ακουστούμε λίγο παραπάνω, η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία.

    Μαζί σας κι εγώ παιδιά, δεν μπορώ να έρθω λόγω Αγγλίας, θα σας σκέφτομαι.

    ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

    ReplyDelete
  80. Ο/Η Γιώργος είπε...
    Ρε Κομφούκιε όσο το γυρίζεις στη Φώφη φαντάζεις όλο και περισσότερο προβοκάτορας.

    Παρά τις αναφορές σου σε πολλά πρόσωπα, στην ίδια γυρίζεις ξανά και ξανά. Τρέχει κάτι προσωπικό που οι υπόλοιποι δε γνωρίζουμε

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Α ΣΚΕΛΟΣ
    Είμαι αλλεργικός
    1. Στην ΑΠΑΤΗ
    2. Στην ΒΛΑΚΕΙΑ
    3.Στο ΘΡΑΣΟΣ, δηλαδή να βλέπω απατεώνες να δρουν στο φως της ημέρας αναίσχυντα. Αυτή η απατεώνισα όχι ΜΟΝΟ δεν ζήτησε συγννώμη από το ΛΑΟ αλλά μας μίλησε για την "ΚΑΚΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΞΙΑ" και για "ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"!!!
    4 Στον ΑΙΣΧΡΟ και ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ
    Η παραπάνω κυρία συνδυάζει τα παραπάνω 4 σε υπερθετικό βαθμό και θα την κυνηγήσω μέχρι θανάτου

    Β ΣΚΕΛΟΣ
    Αυτή κατά την σημερινή δημοσκόπηση της MRB είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, όπερ τα λέει ΟΛΑ για τους ψηφοφόρους του κόμματος του ΣΑΤΑΝΑ. Με ποιόν ήθελες να σχοληθώ;;

    ReplyDelete
  81. Οι ΚΑΛΕΣ και ΔΙΚΑΙΕΣ αλλαγές στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ παρετέθησαν.
    ΟΥΔΕΙΣ τις έλαβε υπόψη του
    ΑΡΑ θα εφαρμοσθούν τα μεσοβέζικα
    ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    Ο,ΤΙ και να ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΟΥΔΕΝ θα επιτευχθεί και το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από τον καθένα.

    ΚΑΙ επι τη ευκαιρία. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ θα κλείσει ο κόσμος να χαλάσει. Η Ελλάδα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ακολουθεί τους ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

    ReplyDelete
  82. Τα είπαμε χρυσέ μου άνθρωπε την προηγούμενη βδομάδα
    1. Ενιαίο Εθνικό Ανδιανεμητικό Συνταξιοδοτικό Στοιχειώδους Επιβίωσης
    2. Κεφαλαιοποιητικό (μέσω Ταμείων ή άλλων τρόπων ΧΩΡΙΣ κρατικές πειμοδοτήσεις). Κάθε ένας θα μπορεί να ξεκινήσει 3 και 4 συνταξιοδοτικά προγράμματα
    3. Ανεξαρτητοποίηση της περίθαλψης και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ μέ το ΘΕΣΜΟ του ΤΡΙΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ (ασφαλιστικών εταιρειών).

    ReplyDelete
  83. ρε μηδενικούρα wanna be αστε, (που προφανώς έχεις μικροαστική συμπλεγματική καταγωγή) αλλά και εσείς ψευτό-g700, έχω παραθέσει πληθώρα στοιχείων από την κυριακή, και δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Παρά αναμάσημα από τις ίδιες αηδίες. Το ίδιο έχει γίνει και με πολλά άλλα θέματα στο παρελθόν.

    Για αυτό, επαναλαμβάνω (για να δουν και όσοι δεν γνωρίζουν που αναφερόμαστε)


    Δε λες όλη την ιστορία... Και ξέρεις " μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα".

    Το νομοσχέδιο της γερουσίας S2611 Comprehensive Immigration Reform Act of 2006 ήλθε ως απάντηση στο τεράστιο κίνημα των μεταναστών ενάντια στο αρχικό νομοσχέδιο που είχε καταteθεί στο House of Representatives (HR 4437). Και ΔΕΝ νομιμοποιούσε όλους τους μετανάστες.

    Όπως πάντα ακολουθούσε την τακτική DIVIDE AND CONQUER: Θα χώριζε τους "παράνομους" μετανάστες σε τρεις κατηφορίες α) αυτούς που βρίσκονται στις ΗΠΑ λιγότερο από 2 χρόνια, β) 2< t <5 και γ) πάνω από πέντε χρόνια. Τα μέλη της α) θα έπρεπε να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, της β) θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα έχοντας όμως το δικαίωμα επανόδου βάσει μιας θολής διαδικασίας και της γ)είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, θα μάθουν αγγλικά και δεν θα έχουν σοβαρές παραβάσεις στο ποινικό τους μητρώο.

    Στη βάση λοιπόν ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ από την πλευρά των ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και συγκρούσεων ανάμεσα στις διάφορες ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ (με αντικρουόμενα συμφέροντα) κατέβασαν το νόμο

    Comprehensive Immigration Reform Act of 2007

    που προέβλεπε τη χορήγηση της λεγόμενης Z VISA:

    "The Z visa comes with a fine of $3,500 per person, and the individual must return to their home country to legally be admitted into the United States. Families of undocumented workers will only have to send home one person; the head of the family. The time lag between the issuance of the Z visa and the return trip may be as long as two years, which means that the undocumented worker will be able to legally work in the United States until her or she must leave the country to stay in compliance with the Z visa rules. However, the amount of years that must be spent out of the country may be more than 5 years before the individual can legally return."

    Thousands March Against 'Z Visa'


    "LOS ANGELES -- Immigrant rights activists, Latino radio and TV celebrities, members of the clergy and entire families took to the streets of Downtown L.A. last weekend, once again asking for comprehensive immigration reform that would allow the estimated 12 million undocumented persons in the country to legalize their status. At the same time, marchers called for an end to recent immigration raids and condemned an immigration reform plan supported by President George W. Bush that will require undocumented immigrants to return to their home countries before they are granted permission to be in the U.S.

    More than 10,000 people, according to local police, marched Saturday from the intersection of Broadway and Olympic to Broadway and Spring St, where protest organizers and speakers addressed the crowd.

    Immigrants are in the country to work, to put food on the table, pay taxes, contribute to the economy and be part of the culture… it’s time that this community be respected,” said Juan Jose Gutierrez, director of Latino USA Movement, a principle organizer of the march.

    “President Bush’s proposition is ridiculous and unfair because it doesn’t guarantee the undocumented sector citizenship. Families would have to separate and many have [already] been separated from their families by the raids and the excessive cost of visas,” said Gutierrez before thousands of participants waving American flags and signs.

    Gutierrez was referring to a proposed plan made some days ago by the White House that focuses on, among other things, the creation of a “Z Visa ” that would permit undocumented immigrants to apply as many times as desired for a $3,500 three-year work permit to be in the country.

    But the plan also calls for requiring an undocumented immigrant who wants to apply for permanent residency to do so at an American embassy in their home country, and to pay a $10 thousand fine.

    “These charges are too much… if I would have been able to obtain that kind of money in my country, I wouldn’t have come to Los Angeles,” said Mexican activist, Jacinto Fonseca.

    “I have a wife and kids. I would have to leave my children in Columbia and pay my fee and my wife’s fee to come and work; I would pay more than $20 thousand,” said Manuel Trejo, another participant.

    From the point of view of undocumented families, this plan is not workable because they wouldn’t be able to pay the high fines so they would have to continue working illegally. Many at Saturday’s march agreed with organizers that the Bush plan is “ridiculous” because it continues to separate families and doesn’t solve the problem of the raids or guarantee permanent residency to workers unless they pay high fines.



    Τελικώς οι ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, που ΔΕΝ μπορούν να ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ στα "λαϊκά στρώματα του νότου".

    Έχει ενδιαφέρον να τσεκάρετε και τον αντίστοιχο νόμο στο House of Representatives:

    Security Through Regularized Immigration and a Vibrant Economy Act of 2007

    και να τα παρουσιάζεις αυτά ΑΠΑΤΕΩΝΑ ως νομιμοποίηση των μεταναστών!!!


    (όποιος θέλει να δει τα links ας ανατρέξει στο αρχικό post που μπήκε στο thread για τη μαύρη εργασία)

    Α και μην μπλέκεις την κατηγορία "ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ" με την κατηγορία "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ". Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

    Θα σου θυμίσω ότι στο Νότο υπήρχε ΔΟΥΛΕΙΑ που την υποστήριζαν τα "αριστοκρατικά" ανώτερα στρώματα των γαιοκτημόνων. Επιπλέον, πολλές από τις περιοχές που αναφέρεις ειναι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ. Και ως γνωστόν οι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ περιοχές
    είναι συντηρητικές.

    Αντιγράφω από Wikipedia επιπλέον στοιχεία για το νόμο της Γερουσίας για τη μετανάστευση (S.1348)


    "The bill would have also ended so-called "chain migration", in which an immigrant who becomes a U.S. citizen can ease the process by which their relatives from outside the country can get green cards. Under the bill, only the spouse and children of a new citizen would be made eligible for green cards.[10]

    The bill would eliminate the employer-sponsored component of the immigration system and replace it with a point-based "merit" system. Points would be awarded by the USCIS adjudicating officers for a combination of education, job skills, family connections and English proficiency. Sponosorship of a U.S. employer would not be required although additional points would be awarded if a U.S. job offer was available. The labor certification process would also be eliminated. Several family-based immigration categories would also be folded into the point system.

    Guest worker program
    Another new category of visa, the "Y visa", would have been created, that would let temporary guest workers stay in the country for two years, after which they would have to return home. The original bill set this program at 400,000 people a year. However, its scope was greatly reduced by two amendments passed by the Senate: the first, sponsored by Senator Jeff Bingaman, reduced the number of entrants to 200,000 a year;[11] the second, sponsored by Senator Byron Dorgan, set the program to only run for five years.[12]

    Increased enforcement
    The bill would have increased enforcement of the United States-Mexico border, including increasing the number of border patrol agents to 20,000 and adding another 370 miles of fencing, among others.

    The bill would have also created a new program, the "Employment Eligibility Verification System", that would be a central database meant to hold immigrant-status information on all workers living in the United States. Eventually all employers, regardless of size of the company, would have been required to assemble this information and keep the system updated on all their employees.[13]


    CRITICISM

    The bill received heated criticism from both the right wing and the left wing. Conservatives called the new proposed visa types in this bill amnesty, while liberals criticized the point system and provisions limiting family reunification visas available to only nuclear family members of US citizens as unfair. Labor unions, human rights, and some Hispanic organizations attacked the guest workers program, claiming that it would create a group of underclass workers with no benefits[1][2]. Another criticism of the guest workers program was that because each guest worker is required to return home for a year before renewing their visa, these workers would instead overstay their visa, becoming illegal immigrants. High-tech industry criticized the point-based green card system for scrapping employer sponsorship of green card applications and eliminating priority processing for the highly skilled workers specifically selected by the U.S. employers. [15] Many immigration practitioners, while supporting aspects of the proposal, criticized the bill as "unworkable" and called for fundamentally revising it. [16] Critics of the bill in the U.S. Senate also complained that the Senate consideration of the bill did not follow the usual procedure, as the bill did not go through the committee debate and approval process and the opportunities to offer floor amendments were limited.


    Ότι ο ρατσισμός είναι ταξικά ουδέτερος είναι ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟ. Οι πλουσιότεροι εβραίοι ΔΙΕΦΥΓΑΝ μια χαρά από τους ΝΑΖΙ.

    Επιπλέον αυτές οι ανοησίες περί προσφοράς και ζήτησης δεν ισχύουν για το εμπόρευμα εργατική δύναμη, γιατί πολύ απλά οι εργάτες ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ την τιμή του μέσω των απεργιών και των κινητοποιήσεων τους.

    Οι μετανάστες "ρίχνουν" τους μισθούς όταν δεν έχουν δικαιώματα και είναι παράνομοι: ΔΙΟΤΙ δεν έχουν καμία διεκδικητική ισχύ.

    Ο Μαρξ δε λέει πουθενά ότι a priori προκύπτει η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

    Προκαλώ τον ημιμαθή, άξεστο, wannabe αστό (διότι ποτέ ένας πραγματικός ΑΣΤΟΣ δεν θα έλεγε τέτοιες π...ς) να μου αναφέρει που το έχει βρει αυτό.

    Αυτό είναι ένα ζητούμενο του κινήματος. Αλλού πέτυχε (π.χ. στο κίνημα για το 8ωρο) αλλού όχι. Σε κάθε περίπτωση ο εθνικισμός ενδυναμώθηκε όταν υποχώρησε το ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (βλ. Γερμανία '30).


    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ReplyDelete
  84. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  85. α και περί της οργάνωσης Χ και της 3Ε τα έκανες γαργάρα wannabe "αστέ"

    ReplyDelete
  86. Ο/Η καραγκιοζοπαίχτης είπε...
    "Φυσικά ο ανθρωπολογικός τύπος του Αστού εκλείπει και γι'αυτό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό κατάλοιπο που πρέπει να περάσει στην αρμοδιότητα του προστατευόμενου είδους.
    Είναι κάτι σαν τους ΕΥΓΕΝΕΙΣ και τους βασιλιάδες της Βρετανίας που τους χρησιμοποιούν για τουριστική ατραξιόν."

    Πράγματι, όπως λες, είναι σπάνιος ανθρωπολογικός τύπος. Αλλά η παραβολή (ειρωνικη ή ειλικρινής) με τους βασιληάδες και ευγενείς της Αγγλίας δεν αρμόζει, δεν κολλάει όπως λέει η γενιά σας.

    Γεγονός είναι ότι πολλοί ασχολούνται μαζί του. Αλλά, αφού δεν είναι βασιληάς, ούτε δημόσιο πρόσωπο, αυτά που λέει πρέπει να έχουν σημασία, γιατί αλλιώς όλοι θα τον προσπερνούσαν.

    Αλλά, φίλε "Καραγκιοζοπαίχτη", περισσότερο από αυτά που λέει, βάρος, γιά μένα, έχουν αυτά που ο Κομφούκιος εκπροσωπεί:

    1. Αν οιοσδήποτε είχε τα λεφτά που ο Κομφούκιος κληρονόμησε, θα πέρναγε τη ζωή του λιαζόμενος στη Μύκονο ή στις Μπαχάμες τρώγοντας τα έτοιμα.

    2. Αυτός, όχι μόνο αποφάσισε να επιβεβαιώσει τον λόγο υπάρξεώς του, αλλά τα μάζεψε και πήγε σε τόπους μακρυνούς για να πραγματώσει τα οράματά του, μόνος, με ίδιες δυνάμεις.

    3. Με τα πέντε πράγματα που εφτιαξε τίμησε τη πατρίδα.

    4. Αντιμετώπισε αντιξοότητα, με πιθανότητα επιβίωσης 5%, με κολοσσιαίο σθένος και γι αυτό επέζησε. Δεν έκλαψε, δεν φρόντισε να συνταξιοδοτηθεί αλλά γύρισε σε 10 μέρες στη δουλειά.

    Ολα αυτά, ο ίδιος τα θεωρεί φυσικά και εκεί βρίσκεται, νομίζω, η ανεκτίμητη τιμή και αξία αυτού του ατόμου.
    Ζητώ συγγνώμη από τους Γ700 γιά την παρέμβαση.

    ΥΓ Οσο για τα σχολια του παραπάνω κυρίου, δεν αξίζουν απάντηση διότι έτσι θα αποκτούσε νομιμοποίηση το πεζοδρόμιο.

    ReplyDelete
  87. Ντόκτορ μαρξ, στο Μπερμιχαμ και στο Μάντσεστερ και στη Γλασκώβη και δεν ξέρω που, πρόβλημα με τους Πάκις είχαν κυρίως αν όχι αποκλειστικά οι εργάτες Αγγλοι. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αμερική αλλά στην Αγγλία, οι μετανάστες ήσαν ιστορικά στόχος των εργατικών τάξεων που μάλιστα δεν τους ήθελαν καν να μένουν στις γειτονιές τους.
    Ο Κομφούκιος έχει απόλυτο δικιο όταν λέει πως η ντόπια εργατική τάξη πολεμάει τους μειονοτικούς πιό πολύ από οποιαδήποτε άλλη.

    ReplyDelete
  88. @ dr marx

    Re sy o allos mpainei me onomatepwnymo. Kai sy tolmas kai vrizeis prosvpika kai anwnymws?
    Ama exeis arxidia vale onoma kai tote tha se diavasw.
    Skouliki toy Perissou

    ReplyDelete
  89. Καλός είναι ο Κομφού, και ευπρόσδεκτες οι παρεμβολές του αλλά μακράν του θέματος, ο ίδιος δεν έχει καν επίγνωση του τι σημαίνει πραγματικά Γ700 γιατί ποτέ δε βρέθηκε σε αυτήν την περίπτωση (άλλο εάν την πάλεψε σε άλλα επίπεδα) ενώ από την άλλη συχνά ακούγεται λες και ζει στον 18ο αιώνα 2-3 χρόνια πριν τη Γαλλική Επανάσταση και κάπου κει μεταξύ απεριτιφ και ορντεβρ τον ρωτάει η Αντουανέτα 'τι φασαρία κάνουν αυτοί οι απέξω, γιατί κόπτονται για το ψωμί;' και ο Κομφού απαντά 'μπα άστους να φωνάζουν, έχουνε πολύ ψωμί αλλά βλέπεις προτιμάνε παντεσπάνι'. Γενικά όμως όταν δεν το παίζει Αντουανέτα γράφει μερικά ενδιαφέροντα, κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα.

    Για την απεργία της 12 δεν ξέρω εάν θα πήγαινα (και δεν έχω κομματική τοποθέτηση άλλη παρά την επιθυμία να δω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαλυμμένα με πρώτο το πρώτο - γιατί το δεύτερο θα ακολουθήσει πιο εύκολα από ότι το αντίστροφο). Γενικά ο τρόπος αντίδρασης θα μπορούσε να είναι άλλος. Αυτός μου μοιάζει πολύ 19ος αιώνας, ναυτεργατιά και ξύλο με τους αστυνομικούς και τους χαφιέδες (ενώ από πίσω, συνδικαλιστές και χαφιέδες ένα και το αυτό! - τα ίδια συμφέροντα να υπηρετούν).

    Το πα και το ξαναλέω, το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως αυτό της δικαιοσύνης. Δεν μπήκε ποτέ κανείς φυλάκα. Άμα αρχίσουν ποτέ να μπαίνουν τότε βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν τα μόνα που θα σας φέρουν στο τραπέζι είναι τα αδιέξοδα και οι ανάγκες για περαιτέρω έμμεση φορολόγηση που είναι φυσικά ύβρης σε κάθε δημοκρατικό σύστημα.

    ReplyDelete
  90. Ας γίνει κάποτε μια πορεία 5-10 ανθρώπων έστω με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του βουλευτικού ασύλου, την καθολική έρευνα και την εκδίκαση όλων των υποθέσεων με μη εξαγοράσιμες ποινές όπως κάνανε κάποτε για τους χουντίκλες.

    Τότε θα κατέβω και γω στην πορεία.

    ReplyDelete
  91. Nα σου πω dr marx, εγώ πήρα κουράγιο από όσα είπες. Αμαν όλοι οι μικροαστοι και οι μηδενικουρες ειναι σαν τον Κομφούκιο, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει.

    Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι που δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι ανώνυμοι ρουφιάνοι που λειτουργούν στο σκοτάδι και στην παρανομία σαν και σένα - wannabe φονιάδες.
    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
    ΚΟΠΡΙΤΗ

    ReplyDelete
  92. ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝ ΣΕΡΑΙ
    Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΣΕ ΣΕΡΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ H ΔΗΜΟΤΙΚH ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ....ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ.

    Και σαν να μην εφτανε στο σαιτ του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ αναφερει για τους ξένους Ioannina is also one of the few places in Greece where one can purchase a hookah. Greeks rarely use hookahs; they are mainly sold to tourists as novelty items and vary in size from tiny to quite large (some are 4-5 ft. tall.) The larger ones in particular can be quite attractive and are often purchased by Greeks and tourists alike to be used as décor. For those who would like to experiment smoking with a hookah, most hookah merchants carry a variety of flavoured tobaccos. Ετσι μπραβο Μητσηδες και Δήμαρχε αυτα είναι τα Γιάννενα ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ και ΣΕΡΑΓΙΑ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ,αφου καταστρέψατε ενα υπέροχο οικοδομημα φτιάξατε ενα ΚΙΤΣ που όμοια του μόνο οι Αμερικάνοι στο ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΈΧΟΥΝ. ΑΙΔΩΣ ....ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ.

    ReplyDelete
  93. Re sy ulis dike moy, eisai mia xara alla petas kai kati korsanes malaka mou istorikes.

    I Antouaneta pou kollaei. De mou les ksereis esy lao ftwxo pou peinaei apo ti mia kai apo tin alli kindyneuei na pethanei apo to paxos;;;
    Paxos magga mou simainei dyo pragmata, poly fai, tempelia i kai ta dyo. Epi Antouanetas o kosmos pethaine apo asitia

    To ksereis oti se deka xronia oi Ellines tha pethainounb mazika apo paxos sta 40 kai sta 50.

    O dialogos tiw Antouanetas me ton Komfoukio paei alliws simera. O Komfoukios tis leei pws o laos den exei porsche kai i Antouaneta anafwnei "as paroun VW"

    Poly xontri i malakia sou apopse. Mipws safise i gkomena?

    ReplyDelete
  94. Πλέον επίκαιρο από ποτέ,

    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    ΠΛΟΥΤΟΣ υπάρχει κύριοι. Είπαμε 305 δισ. δολλάρια το ΑΕΠ της Ελλαδος, πληθ. 11 εκατομ
    κάπου 875 δισ. δολλάρια της Ινδίας με 1 δισ πληθυσμό!!!!!!!!!!!!
    κάπου 900 δισ. δολ΄. της Ρωσίας με >150 εκατομ πληθυσμό!!!!!!!!!
    Therefore, we ARE a rich country.

    OΜΩΣ, όμως, όμως
    ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ στην 30ετια, ένα FLASHBACK

    Βλέπουμε ΟΤΙ
    1. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και τα ΕΦΑΠΑΞ (πάντα σε διορθωμένες τιμές) ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΥΝΟΪΚΑ εις ΒΑΡΟΣ της ΥΠΟΔΟΜΗΣ ή at a higher rate than the GDP itself
    2. ΜΙΣΘΟΙ από μόνοι τους, αλλά πολύ περισότερο το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ κάθε νέου είναι επίσης ΔΥΣΝΑΛΟΓΩΣ ΕΥΝΟΪΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ εις βάρος της ΥΠΟΔΟΜΗΣ ή at a higher rate that the GDP itself
    3. Τα ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ στοιχεία με τα οποία ξεκινάει ο μέσος νέος 700άρης (γονικές παροχές, χρήσεις κλπ) είναι επίσης ΧΑΩΔΩΣ και ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΥΝΟΪΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ εις βάρος της ΥΠΟΔΟΜΗΣ, thus at a substantially higher rate than the GDP itself
    4. Η ΥΠΟΔΟΜΗ (Παιδεία, Υγεία, Οδικά δίκτυα, ΜΜΜ, άλλες Δημ Επενδύσεις) ΚΑΙ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ είναι σε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ή στην καλύτερη περίπτωση ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑ, that is, it fell behind the rate of the GDP

    Συμπερασματικά, λοιπόν, η ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση κάθε [νέου Η μεσήλικα ή γέροντα] Ελληνα ΑΥΞΗΘΗΚΕ στην 30ετία, vis-a-vis στο ΑΕΠ, πολύ ταχύτερα από ό,τι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, και σε πολύ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ έκταση και ένταση.

    ΚΑΙ ερωτώ εσάς, που έχετε τον κύριο ΛΟΓΟ αφού η ζωή σας είναι κατά 70% μέλλον ενώ η δικιά μας κατά 70% παρόν και παρελθόν,
    ΠΩΣ επιθυμείτε να εξακολουθήσει να γίνεται η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ των ΑΥΞΗΣΕΩΝ του ΑΕΠ;;;
    Να παραμείνει όπως ήταν, δλδ δυσαναλόγως ευνοϊκή απέναντι στο ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα, Η να δοθεί ΕΜΦΑΣΗ αυτή τη φορά στην ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ανάπτυξη μπας και η χώρα ΓΙΝΕΙ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΣ ΠΛΟΥΣΙΑ;;; ΜΠΑΣ και αποσβεσθεί και το ΧΡΕΟΣ που τα τοκοχρεωλύσια μας τρώνε τα σωθικά.

    November 30, 2007 3:33 PM

    ReplyDelete
  95. Κατ' επιθυμία πολλών που ζήτησαν το πακέτο-σχόλια για
    1) Ασφάλεια επιβίωσης - αναδιανεμητική
    2) Ασφάλεια διαβίωσης-Ατομική-Κεφαλαιοποιητική και
    3) Υγειονομική κάλυψη διαρκούντος του εργασιακού βίου

    Επαναδημοσιεύω, δεδομένης και της επικαιρότητας ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πακέτο.
    Θα είμαι πολύ ευτυχής να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
    Το σύστημα ΑΥΤΟ ουδένα αφήνει απέξω, επιτρέπει σ' αυτούς που προτιμούν την αποταμίευση να συ΄σσωρεύσουν σημαντικό πλούτο και τέλος (και σπουδαιότερο) είναι ΕΤΣΙ φτιαγμένο ώστε λόγω σημαντικών κινήτρων να αποκλείει της απόκρυψη εισοδημάτων εκ μισθών τοθ εργαζομένου. Από την άλλη η σημαντική μείωση των εισφορών από πελυράς εργοδότου, είναι βέβαιο πως η τρέχουσα μαύρη εργασία θα μειωθεί σε χαμηλά 9αμελητέα) ποσοστά.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

    ReplyDelete
  96. ΟΡΙΣΜΟΙ
    Κοινωνική Ασφάλιση και Συνταξιοδοτικό Σύστημα είναι δύο διαφορετικές ολότητες, προς την αυτήν μεν κατεύθυνση (οικονομική και μερικώς υγειονομική προστασία του πολίτη), αλλά με διαφορετική σύνθεση ποσοστιαίας χρηματοδότησης, προς κάλυψη διαφορετικών αναγκών και ανταποκρινόμενες, η μιά στις βασικές ανάγκες του πολίτη με κοινωνικό, αναδιανεμητικό πνεύμα, η άλλη αυστηρώς ανταποδοτικά.

    Ως ο όρος προδίδει, Κοινωνική Ασφάλιση αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιάς βασικής, στοιχειώδους επιβίωσης σε συνθήκες αντιξοότητας, δλδ απώλειας ζωής(θάνατος ασφαλισμένου) η μη παραγωγικότητας των ανθρωπίνων πόρων (γήρας, αναπηρία) και τέλος, μιάς υγεινομικής κάλυψης μετά το όριο των 65, οπόταν το κόστος (λόγω αυξημένων αναγκών του γήρατος) είναι τόσο μεγάλο ώστε ουδεμιά ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει την κάλυψη του πολίτη, εκτός έναντι απαγορευτικών ασφαλίστρων. Ετσι, κατά την διάρκεια της ΥΦΕΣΗΣ στις ΗΠΑ, προέκυψε (1935) η Social Security Administration κατόπιν εισήγησης της Eleanor Roosevelt, και στην Ελλάδα το ΙΚΑ, επί Δικτατορίας 4ης Αυγούστου του Ι. Μεταξά. H SSA είναι γνωστή και ως OASDI, όπου
    ΟΑ -> Old Age
    S -> Survivors (χήρα και ορφανά)
    D -> Disability
    I -> Health Insurance after 65.
    Ο ορισμός, οι στόχοι και η περιγραφή της κάλυψης ΔΕΝ αφήνουν αμφιβολία καμμιά πως τα χορηγούμενα ποσά ΔΕΝ προορίζονται για εξασφάλιση μιας ΔΑΒΙΩΣΗΣ του αυτού ΕΠΙΠΕΔΟΥ με αυτό διαρκούντος του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου, αλλά μιάς ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (προσοχή: διαβίωση versus επιβίωση).
    November 27, 2007 11:41 PM

    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    Η Κοινωνική Ασφάλιση στις ΗΠΑ είναι ενιαία και αρχικός στόχος της ήταν η ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (συμμέτοχοι στις εισφορές ΜΟΝΟ ο εργαζόμενος ΚΑΙ ο εργοδότης). Στα πρώτα 40 χρόνια της "εισαγωγικής περιόδου" [phase-in], τα οικονομικά της ήσαν υγιή αφού οι συνεισφέροντες εργαζόμενοι ήσαν πολλαπλάσιοι των ευεργετουμένων συνταξιούχων. Πρόσφατα, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Κάτι ανάλογο συνέβη ΚΑΙ στην Ελλάδα. H τρέχουσα επισφαλής κατάσταση του ασφαλιστικού τομέα δεν σχετίζεται
    μόνο με την υπογεννητικότητα αφού στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ο δείκτης είναι κάπου 2.2-2.3 γεννήσεις κατά γυναίκα [2 είναι ο απαιτούμενος μαγικός αριθμός για να διατηρηθεί ο πληθυσμός ως έχει). Ατυχώς, και στις ΗΠΑ, η Κοινωνική Ασφάλιση ήταν περισσότερο από ανταποδοτική, της τάξης του 11-12% (return rate) για τους έχοντες συνεισφέρει λιγότερα και μέχρι 4% για όσους είχαν μεγάλους μισθούς.

    Στις ΗΠΑ, όλοι οι άνθρωποι έχουν, από τη στιγμή της γέννησής τους αν το επιθυμούν, ένα μοναδικό προσωπικό κωδικό αριθμό, τον λεγόμενο Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN) που, λόγω του ότι παραμένει δια βίου σμετάβλητος ΒΟΗΘΑ μεγάλως και στην ταυτοποίηση των πολιτών [υπάρχουν εκατομμύρια John Smiths στις ΗΠΑ, όπως υπάρχουν χιλιάδες Γεώργιοι Παπαδόπουλοι, ακόμα ΚΑΙ με το ίδιο πατρώνυμο, στην Ελλάδα].

    Μέχρι πρότινος, εταιρείες ιδιωτικές (πχ General Motors) ή δημόσιες (πχ Ομοσπονδιακή και Πολιτειακές Κυβερνήσεις) λόγω εσωτερικών στιβαρών συνταξιοδοτικών συστημάτων, εξαιρούντο από την SSA, αλλά τώρα η ενιαία εθνική ασφάλιση τείνει να γενικευθεί ανεξαρτήτως τυχόν πρόσθετης (δεύτερης ή και τρίτης) συνταξιοδοτικής κάλυψης δια τον λόγο, ακριβώς, ότι η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ εξυπηρετεί ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ, δλδ την μετά την απόσυρση εξασφάλιση εισοδήματος για ΔΙΑΒΙΩΣΗ ανάλογη αυτής διαρκούντος του εργασιακού βίου.

    Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει διαφόρων ταχυτήτων μηνιαίες "συντάξεις" στοιχειώδους επιβίωσης, από 300 δολλ. για νοικοκυρές που ουδέποτε δούλεψαν εκτός οικίας μέχρι περίπου 2000 δολλάρια μηνιαίως για υψηλόμισθους. Ολοι, ενόσω εργάζονται συνεισφέρουν το αυτό ποσοστό επί του μισθού τους που ξεκίνησε από 1.5% περίπου για τον εργοδότη και εργαζόμενο στα 1930ς και πλησίαζει σήμερα το 10.5%, εξ ημισείας από εργοδότη και εργαζόμενο. Οταν ο μισθός του εργαζομένου (με τρέχοντα δεδομένα)υπερβεί τις 90,000 δολλάρια ετησίως, η συνεισφορά στην SSA σταματά.
    O αναδιανεμητικός χαρακτήρας έγκειται στο ότι, ένα άτομο με χαμηλούς μισθούς στην διάρκεια του εργασιακού του βίου, εφ όσον θα εργασθεί για 45-47 χρόνια, μπορεί να αναμένει να πάρει το maximum σύνταξης, ίσο δλδ με αυτό που θα πάρει ένας μεγαλόμισθος που, πες, εργάσθηκε 20-25 χρόνια πληρώνοντας maximum εισφορών σε όλη του τη καριέρα. Κατά τα άλλα, όμως, διατηρούνται οι πολλές "ταχύτητες" με βάση τα χρόνια εργασίας και λιγότερο τα ποσά. Σε κάθε περίπτωση, από ένα νεαρό 18 ετών απόφοιτο Λυκείου, που μπαίνει αμέσως στην παραγωγή, αναμένεται ότι θα εργασθεί 49 χρόνια, μέχρι να πάρει πλήρη σύνταξη (στα 67, αλλά δικαιούται να αποσυρθεί με μειωμένη αποζημίωση στα 62, as things are).
    November 28, 2007 2:40 AM


    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    Αναπόσπαστο και κομβικό τμήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης Γήρατος/Θανάτου/Αναπηρίας είναι και η Υγειονομική Περίθαλψη, γνωστή σε όλους ως MEDICARE. Aυτή παρέχεται δωρεάν σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος καθώς και στους αναπήρους αμέσως μετά τον χαρατηρισμό τους. Ανάπηρος, με τα κριτήρια της Αμερικανικής Κοινωνικής Ασφάλισης, θεωρείται αυτός που όχι απλά αδυνατεί να ασκήσει το κύριο επάγγελμά του, αλλά εκείνος που αδυνατεί να επιβιώσει ασκώντας ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ επαγγελμα [inability to engage in any gainful employment].
    H MEDICARE αποτελείται από τους Τύπους Α και Β. Ο Α καλύπτει όλα τα έξοδα ενδο- και εξω-νοσοκομειακής φροντίδας, εξαιρουμένων των χρεώσεων ιατρών (εντός η εκτός νοσοκομείων που καλύπτονται από το σκέλος Β). Προσφάτως, έχει εισαχθεί και το σκέλος D για συμπληρωματική κάλυψη επί του κόστους φαρμάκων. Αυτός είναι επίσης σημαντικός χώρος, διότι ΟΛΑ τα φάρμακα κοστίζουν στις ΗΠΑ 2-3 φορές περισσότερο από ότι στον Καναδά και 3-4 φορές από ότι στο Μεξικό. Τούτο είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι Φαρμακευτικές Εταιρείες ασκούν την "κοινωνική πολιτική" τους εκτός ΗΠΑ και έχουν τους Αμερικανούς να πληρώνουν τα "σπασμένα", so to speak. Tα φάρμακα είναι πανάκριβα στις ΗΠΑ και δεν μπορούν να αγορασθούν χωρίς ιατρική συνταγή, με εξαίρεση τα γνωστά over the counter, όπως ασπιρίνη, αντιόξινα κλπ.

    Η MEDICARE, αντιλαμβάνεσθε, έχει ένα τεράστιο προϋπολογισμό, 25-30% του οποίου (τουλάχιστον) είναι κλοπιμαία από διάφορες μαφίες διάσπαρτες σε μικρά νοσοκομεία, κυρίως του Νότου που, με την βοήθεια της "χριστιανικής δεξιάς", έχει μετατραπεί σε far west. Tα πράγματα, όμως, άρχισαν να βελτιώνονται με την κωδικοποίηση κάθε επέμβασης, τύπου νοσηλείας, νόσου, ομάδων φαρμάκων κλπ κλπ, που έχουν συντελέσει σε μεγάλη περιστολή των εξόδων ΑΛΛΑ (το σπουδαιότερο) και σε τυποποίηση (standardization) των υπγρεσιών υγείας. Π.χ. για σκωληκοειδεκτομή δεν προβλέπεται εισαγώγή στο νοσοκομείο. Η εγχείρηση γίνεται το πρωί και ο ασθενής αναχωρεί οίκοι τις απογευματινές. Για να υπάρξει παράταση και να εγκριθεί η πληρωμή διαμονής, πες, μιάς βραδυάς, πρέπει να πληρούνται οι όροι Α, Β και Γ. κλπ κλπ.
    Η κωδικοποίηση της MEDICARE έχει εδραιωθεί πλέον ως ενιαίος εθνικός κώδικας και υιοθετηθεί ΚΑΙ από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
    Αλλα θα επανέλθω στο θέμα της νοσοκομειακής περίθαλψης όταν συζητήσουμε την Υγεία.
    November 28, 2007 3:27 AM


    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    Προείπαμε, λοιπόν, ότι η Κοινωνική Ασφάλιση, που υπάρχει ακόμα ΚΑΙ στις ΗΠΑ είναι μια ασφαλιστική δικλείδα για όλους - και ουδείς γνωρίζει το τέλος του, ακόμα και οι ζάπλουτοι. Αλλά είναι και πρέπει να παραμείνει μια δικλείδα, ΟΧΙ το εκ συντάξεων εισόδημα διαβίωσης. Στα δεδομένα του ευρώ μεταφράζεται σε περίπου 1.200 maximum δυνατή, 200 ευρώ για την νοικοκυρά που ουδέποτε εργάσθηκε εκτός οίκου και γύρω στα 600 ευρώ η μέση. Απαραίτητο δε εξάρτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι και η Ασφάλιση Υγείας μετά το 65ο που είναι υψηλοτάτων προδιαγραφών και προσφέρεται, εξ ίσου, και στους αντικειμενικά χαρακτηρισθέντες ως αναπήρους (επίσης με κριτήρια SSA, i.e. inability to engage in ANY gainful employment).

    H Ασφάλιση Υγείας των υπολοίπων γίνεται μέσω ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών (κερδοσκοπικών ή μη κερδοσκοπικών) ΚΑΙ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εκτός των εκτός εργασίας, χωρίς την θέλησή τους, που καλύπτεται από μιά κρατικά επιχορηγούμενη Catastrophic Insurance (όπερ προτείνει τώρα η κυρία Rodham-Clinton). Σημειώσατε ότι ενόσω σπουδάζουν, οι φοιτητές είναι είτε υπό την ομπρέλλα της οικογενειακής, ομαδικής (group) ασφάλισης, είτε υπό την αιγίδα της ασφάλισης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
    Ο λόγος για τον οποίον ΔΕΝ θα υπάρξουν εισφοροδιαφυγές στην περίπτωση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι διττός:
    1. Το (κατ εξοχήν) μεγαλύτερο ποσοστό εισφορών από πλευράς εργοδότη και εργαζομένου διοχετεύεται στην ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ πλευρά του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ο Ελληνας, από την φύση του, ατομιστής και ανεξάρτητος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα αποφύγει τα τεράστια ευεργετήματα του προσωπικού συστήματος οικοδόμησης Κεφαλαίου. Ετσι θα πάψει να αποκρύπτει τα εισοδήματά του.
    2. Συνέπεια του (1) είναι ότι προκειμένου να έχει τις παραπάνως προνομίες, θα δηλώνει όλα τα εκ μισθών εισοδήματά του (ενδεχομένως και να αρχίσει να υπερθεματίζει!, μακάρι).
    ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ (ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ) και ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ) ΣΥΣΤΗΜΑ θα τα συζητήσουμε στο τέλος, αφού αναπτύξω τις λεπτομέρειες του συνταξιοδοτικού.


    November 28, 2007 7:56 PM




    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ) ΣΥΣΤΗΜΑ

    1. Κάθε πολίτης έχει απο γεννησιμιού του ΑΚΑ (Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης), ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ που ΔΕΝ επαναλαμβάνεται.

    2. Από την στιγμή που μπαίνει στην παραγωγή, έχει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ (φάκελλο) την οποία διαχειρίζεται ΜΟΝΟΣ του όσον αφορά στις επιλογές, δλδ ποιό ποσοστό των νέων εισφορών και ποιό ποσοστό του ήδη συσσωρευθέντος κεφαλαίου πάει σε Μετοχές τύπου Dow Jones 20, σε ΟΜΟΛΟΓΑ σταθερού επιτοκίου, σε S+P 500, κλπ κλπ με βάση την αντοχή ρίσκου και την ηλικία του καθενός. Αντίγραφο (έντυπο) της μερίδας παίρνει ο επενδυτής κάθε τρίμηνο, αλλά η μερίδα είναι διαθέσιμη για καθημερινό-διαρκή έλεγχο και διαδικτυακώς.

    3. Την ΥΨΗΛΗ επιστασία την έχουν εταιρείες ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ υπο την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος ή του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ουδεμιά άλλη ανάμιξη.

    4. Ο εργαζόμενος μπορεί να συνεισφέρει από 0-13% του μισθού του ή των μισθών του, εάν είναι πολλοί. Ο εργοδότης μπορεί να συμμετέχει (συνήθως οι καλοί εργοδότες συμμετέχουν) με μέχρι 6% επί του μισθού. Συγκεκριμένα, εφόσον ο εργαζόμενος πληρώνει μέχρι 5%, ο εργοδότης συμμετέχει 1:1, δλδ με 5%. Από 5-7% συμμετοχής του εργαζομένου, ο εργοδότης συνεισφέρει 5% για τα πρώτα 5, και από 0.5% για τα επόμενα δύο, ήτοι συνολικά 6% επί του μισθού. ΑΡΑ έχουμε συνολικά, μέγιστη δυνατή συμμετοχή (μικτή), 19%. Συνεπώς, ένας εργαζόμενος με συνολικό μικτό μισθό 18,000 ευρώ ετησίως, αναμένεται να συσσωρεύσει από δικές του συμμετοχές (13%) 2,340 ευρώ και από του εργοδότη (6%), 1,080 ευρώ, συνολικά 3,420 ευρώ.
    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ότι ο μέσος διοριζόμενος 700άρης, θα έχει συσσωρεύσει στα 60, περί τα 150,000 ευρώ (μόνο από εισφορές) που με έστω και συντηρητική επένδυση σε ασφαλή ομόλογα σταθερού επιτοκίου θα αγγίξουν τα 500,000 ευρώ.
    (ΣΣ Σας παρουσίαζω εδώ την προσωπική μου εργασιακή εμπειρία!)

    5. Εννοείται ότι ΟΛΑ τα ποσά που εισφέρονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ είναι αφορολόγητα. Κια όχι μόνο δεν φορολογούνται, αλλά πέφτει ΚΑΙ ο γενικός φορολογικός συντελεστής, ώστε το ευεργέτημα είναι διπλό. Τα χρήματα του ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ συστήματος ΔΕΝ αποσύρονται, αλλά μπορεί ο εργαζόμενος να δανεισθεί για, πες, αγορά κατοικίας έναντι αυτών.

    6. Εάν αποσύρει τα χρήματά του πρίν τα 60, ο εργαζόμενος πληρώνει ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10%.

    7. ΟΤΑΝ αποσυρθεί, δεν υποχρεούται αναγκαστικά να τα "μαζέψει" και να φύγει, αλλά δικαιούται να τα αφήσει στην μερίδα για όσα ακόμα χρόνια θέλει.
    ΟΤΑΝ τελικά τα αποσύρει, ΤΟΤΕ το όλον κεφάλαιο φορολογείται ως εισόδημα ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

    8. ΟΜΩΣ υπάρχει και οδός αποφυγής φορολόγησης μέσω του συστήματος εκχώρησης του ποσού και δια βίου πληρωμής τοκοχρεωλυσίου - απόσβεσης (ANNUITIZATION).

    9. Δηλαδή, ο εργαζόμενος Α που αποχωρεί στα 60 και έχει συσσωρεύσει ποσόν 400,000 ευρώ, έρχεται σε συμφωνία με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίου βεληνεκούς, πες, Allianz και συμφωνούν ότι θα του πληρώνει 33,000 ευρώ ετησίως μέχρι θανάτου του (ή όλο το ποσό να ο θάνατός του προκύψει στα 10 πρώτα χρόνια) ή να του πληρώσει 30,000 τα οποία όμως θα μετακυλισθούν στο ακέραιο ΚΑΙ στην σύζυγό του μετά θανατόν του κλπ κλπ. Υπάρχουν δεκάδες δυνατοί συνδυασμοί επ αυτού ΠΟΥ παρέλκουν της συζήτησης.

    10. Με τον ανωτέρω τρόπο, ο εργαζόμενος αποφευγει την εφάπαξ φορολογία, αλλά στην συνέχεια πληρώνει κανονικό φόρο εισοδήματος επί του ετησίου ποσού αποζημίωσης.
    November 28, 2007 8:41 PM
    Ο/Η Κομφούκιος είπε...
    ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    και
    ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

    Μιλήσαμε λοιπόν τις προάλλες για την Αναδιανεμητική Ασφάλιση Επιβίωσης που είναι ανάλογη της Αμερικανικής SSA (Social Security Pension), η οποία είναι αποζημίωση [κατά μέσο όρο 600-700 ευρώ μηνιαίως - ανώτατο δυνατό 1,700 ευρώ] που εξασφαλίζει στοιχειώδη επιβίωση ΚΑΙ καλύπτει ΚΑΙ ασφάλιση υγείας Α μετά τα 65, δλδ κάλυψη ενδονοσοκομειακών εξόδων [ο συνταξιούχος όμως εξακολουθεί, μετά τα 65, να πληρώνει ασφάλιστρο περίπου 80 ευρώ μηνιαίως για κόστη γιατρών εντός και εκτός νοσοκομείων].
    Το κεντρικό προνόμιο που προβλέπει αυτή η ασφάλιση λοιπόν ειναι η κάλυψη υγείας μετά τα 65,ένα ΜΕΙΖΟΝ κόστος για τις γενιές του μέλλοντος.
    Το ΤΑΜΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ είναι ΕΝΙΑΙΟ γιά όλους (ανεξαρτήτως επαγγέλματος - συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ τους αγρότες) ΚΑΙ υποχρεωτικό.
    Στα καθ' ημάς θα μπορούσε το ΙΚΑ να πάρει αυτήν τη μορφή.
    Στο ΤΑΜΕΙΟ αυτό εισφέρουν υποχρεωτικά:
    1) ο ασφαλισμένος με 4% επί των μισθών του, μέχρι ποσού 50,000 ευρώ ετησίως και
    2) ο εργοδότης της κύριας/πρώτης και της δεύτερης μέχρι της νιοστής εργασίας του με ποσοστά 4% και 2%, αντιστοίχως, επί του μισθού του εργαζομένου.

    Το ΤΑΜΕΙΟ αυτό με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ είναι διαφορετικό "πουγγί" από τα έσοδα-έξοδα του κράτους. Δλδ ΔΕΝ συμψηφίζεται στα ελλείμματα η πλεονάσματα του προϋπολογισμού, no matter what. THN υψηλή επιστασία διαχείρησής του έχει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με το ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ. Ουδεμιά δοτή, κυβερνητική διαχείρηση επιτρέπεται. Τσιτουρίδηδες-Αλογοσκούφηδες-κουμπάροι-πασόκοι-λαλιώτηδες και φώφες αποκλείονται με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

    Στην συνέχεια, σχολιάσαμε το ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σύστημα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ/ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ που το διαχειρίζεται ο ίδιος ο εργαζόμενος.
    Σε αυτό συνεισφέρουν:
    1) ο εργαζόμενος μέχρι 12% επί των μισθών του (προαιρετικά και τα ποσά ΔΕΝ φορολογούνται), από τον πρώτο μέχρι τον Νιοστό.
    2) Ο εργοδότης του πρώτου/κύριου μισθού του μέχρι 6% (υποχρεωτικώς, 1:1 μέχρι 5% συμμετοχής και 0.5:1 από 6-7% συμμετοχής του εργαζομένου, ήτοι με συνολικώς μέχρι 6% επί του μισθού του εργαζομένου), ενώ ο εργοδότης του δεύτερου μέχρι τον Νιοστό μισθό του, με ποσοστά μέχρι 8% ((υποχρεωτικώς, 1:1 μέχρι 5% συμμετοχής και 0.5:1 από 6-11% συμμετοχής του εργαζομένου, ήτοι με συνολικώς μέχρι 8% επί του μισθού του εργαζομένου).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
    Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    1) Υποχρεωτικά 4% επι των μισθών του μέχρι συνολικού ποσού 50,000 ευρώ ετησίως
    2) Προαιρετικά μέχρι 12% επί των μισθών του, ανεξαρτήτως ύψους (ετεροχρονισμένη φορολόγηση μέχρι τα 60 έτη)
    Συνολικά 4% + 12%=18% maximum

    Ο ΕΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

    ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
    1) Υποχρεωτικά 4% επί του μισθού μέχρι ποσού 50,000 ευρω ετησίως στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ σύνταξης
    2) Συμμετέχει υποχρεωτικά, αλλά ΜΟΝΟ εφόσον ο εργαζόμενος συνεισφέρει προαιρετικά τα αντίστοιχα ποσά, μέχρι 6% επί του μισθού του, στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    Συνολικά 4% + 6% = 10%

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ έως ΝΙΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
    1) Υποχρεωτικά 2% επί του μισθού μέχρι ποσού 50,000 ευρω ετησίως στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ σύνταξης
    2) Συμμετέχει υποχρεωτικά, αλλά ΜΟΝΟ εφόσον ο εργαζόμενος συνεισφέρει προαιρετικά τα αντίστοιχα ποσά, μέχρι 8% επί του μισθού του, στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2% + 8% = 10% maximum

    Αναδιάρθρωσα εδώ τα ποσοστά συμμετοχής, αν και το συνολικό συμμετοχής μένει αμετάβλητο ΔΙΟΤΙ αποσκοπούσα στο να δημιουργήσω κίνητρα στο εργαζόμενο να δηλώσει την δεύτερη έως την νιοστή εργασία του.

    ΓΙΑΤΙ θα τις δηλώσει;;;

    ΠΡΩΤΟΝ διότι τα χρήματα αυτά που καταθέτει είναι ΚΥΡΙΩΣ ποσά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ που ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ στο κεφαλαιοποιητικό ΣΥΣΤΗΜΑ συνταξιοδότησής του. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ του, τα βλέπει καθημερινά και τα διαχειρίζεται ο ίδιος.
    ΠΙΘΑΝΗ συνωμοσία εργοδότη-εργαζόμενου αποτρέπεται, όταν ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι από την δεύτερη έως την νιοστή εργασία, ο εργοδότης συνεισφέρει ΜΟΝΟ 2% στο αναδιανεμητικό σύστημα και το υπόλοιπο 8% στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

    Το ΜΟΝΟ που δεν συζητήσαμε μέχρι στιγμής είναι το μείζον κεφάλαιο της ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    Οπως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα έχουμε το ίδιο πρόβλημα που πρυτανεύει ΚΑΙ στην Παιδεία.
    Εχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΝΤΖΑ μετά ΦΑΚΕΛΑΚΙΩΝ.
    Το ιατρικό λειτούργημα έχει ΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ πρώτα και πανω απόλους ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Για μια δουλειά η οποία ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙ τουλάχιστον 10-12 χρόνια μεταλυκειακών σπουδών σε ένα άκρως ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, δεν μπορείς να δίνεις 1500 ευρώ μισθό, όταν ο νοσηλευτής διετούς παιδείας παιρνει 900-1000 ευρώ.
    In essence you get what you paid for. Στις ΗΠΑ, όπου στο ιατρικό επάγγελμα ισχύει numerus clausus, ο μισθός έναρξης μετά 12-14 χρόνια σπουδών είναι περίπου 120,000 δολλάρια ετησίως (για γιατρούς υπαλλήλους), ενώ τα εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών αγγίζουν εύκολα τα 200,000 minimum.
    Κατ' αρχήν πρέπει να ΕΙΣΑΧΘΕΙ ο NUMERUS CLAUSUS στην Ιατρική. Γιατροί από Ρουμανίες, Βουλγαρίες, Ιταλίες κλπ θα αποκλείονται ΑΦΟΥ θα ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και τους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων), όπως και στας Αμερικάς.

    Η Ελλάδα έχει ανάγκη 600 ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ετησίως. ΤΟΣΟΙ (+10%) θα είναι οι εισαγόμενοι στις Σχολές.
    Σχολές ΜΙΑ ανά 2 εκατομμύρια πληθυσμού, δλδ συνολικά 6. Από τις υπάρχουσες 7, η της Αλεξανδρουπόλεως και Λαρίσης ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ και δημιουργούνται ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ι και ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΙΙ.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ αυθωρεί και παραχρήμα και ΑΠΟΔΟΣΗ των νοσοκομείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα νοσοσκομεία αυτοδιοικούνται και εντός 5ετίας αναλαμβάνουν να αυτοχρηματοδοτούνται, αλλέως κλείνουν ή πωλούνται σε ΜΗ κερδοσκοπικά ιδρύματα.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ PLUS ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ (περιλαμβάνουν ΚΑΙ μεταμοσχεύσεις).

    ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ έχει κλειστό κύκλωμα TELE-MEDICINE που επικοινωνεί με νομαρχιακά νοσοκομεία. Κάθε ιατρικο κέντρο σχολής έχει περί τα 4-5 ελικόπτερα για μεταφορά 24/7 ασθενών από νομαρχιακά ή άλλα κέντρα για angioplasty-stenting, acute bypass grafting και άλλα οξέα προβλήματα.

    Οι γιατροί γίνονται ΟΛΟΙ ιδιωτικοί διαπιστευμένοι στα νοσοκομεία (privileged to specific hospitals) εξαιρέσει αυτών που υπηρετουν επι μισθώ σε ιατρικές σχολές η αυτών που είναι νοσοκομειολόγοι.
    Καταργείται ο θεσμός της αμοιβής του γιατρού από τον ασθενή ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ο ΘΕΣΜΟΣ του ΤΡΙΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ, δλδ της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Οι γιατροί υποβάλλουν τα έγγραφα στις εταιρείες και αμείβονται από αυτές, ο δε ασθενής πληρώνει εκ των υστέρων συμμετοχή, όπως τον συμβουλεύει η ασφάλειά του, από 0% έως 10% αναλόγως τύπου ασφάλειας που έχει επιλέξει.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, νομίζω πως ο οργανισμός του Ιδρύματος "ΥΓΕΙΑ" και άλλοι θα ήταν διατεθειμένοι να παρέχουν κάλυψη σε νέους με μηνιαίο ασφάλιστρο (αρχικό) γύρω στα 150 ευρώ (για νορμοβαρείς, μη καπνιστές).
    Το ποσό αυτό ΜΠΟΡΕΙ εύκολα να καλυφθεί μεταξύ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (30-40+/-%) και των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ του κατά 60-70+/-%.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ τους Γ700 να ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ ενιαία και θα παρακαλούσα τους φίλους bloggers να διαβάσουν ΟΛΟ το κατεβατό με ΠΡΟΣΟΧΗ. Εχει δύσκολα σημεία, στα οποία θα χαρώ να απαντήσω ΚΑΙ να τα συζητήσουμε σε ΕΥΡΟΣ και ΒΑΘΟΣ, από Δευτέρα απόγευμα.

    ΝΟΜΙΖΩ είναι ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΣΚΕΦΘΗΚΑ πολύ ώστε να βάλω ΚΙΝΗΤΡΑ για τους εργοδότες και εργαζόμενους εξ ίσου. ΝΟΜΙΖΩ πως αν ο Ελληνας γνωρίζει ΠΩΣ θα διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματά του θα ΑΛΛΑΞΕΙ συμπεριφορά κατά 180 μοίρες. Από την άλλη, η μόλις 10% συμμετοχή του εργοδότη ΔΕΝ είναι πλεόν βραχνάς και θα γίνει ΔΕΚΤΗ με μεγάλη ανακούφιση.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ότι μπορεί να τύχει ΤΟΣΟ καλής υποδοχής από αμφοτέρους, εργοδότες και εργαζόμενους ώστε να εξαλειφθεί η εισφοροδιαφυγή.

    Το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ.
    December 7, 2007 6:16 AM

    ReplyDelete
  97. Κομφούκιε συγχαρητήρια.Τα κείμενά σου είναι θησαυροί πληροφοριών και ιδεών που προκύπτουν από έναν ταλαντούχο αλλά και σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο.
    Ανήκω σ'αυτούς που θαυμάζουν την Αστική τάξη για την συνεισφορά της στο Δυτικό πολιτισμό με τον οποίο και είναι σχεδόν ταυτισμένη.Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είχαμε πολυπληθή και σοβαρή Αστική τάξη.Και είναι αυτό ένας απο τους κύριους λόγους απουσίας της χώρας μας απο τις διεργασίες της παραγωγής του σύγχρονου πολιτισμού.
    ΟΥΤΕ όμως πραγματική εργατική τάξη είχαμε.Αυτό πρέπει να το λαβαίνουμε σοβαρά υπόψη όταν μεταφέρουμε στην Ελλάδα τα ιδεολογικά ερμηνευτικά εργαλεία απο χώρες που αναπτύχθηκαν αυτές οι ιδεολογίες και που είχαν εντελώς διαφορετική κοινωνική δομή.Σήμερα το χορό των εξελίξεων δεν τον σέρνουν οι Αστοί.Δεν υπάρχει άλλωστε ζώσα Αστική τάξη.Δεν ξέρω αν στη Αμερική υπήρξε ποτέ η ήταν ένα καθαρά Ευρωπαικό φαινόμενο.Μπροστά σ'αυτό το φαινόμενο, της βίαιας εξόδου των Αστών απο την ιστορία,οι Αστοί αντιδρούν με τρόπους που πολλές φορές φαντάζουν κωμικοί στα μάτια των άλλων.Η "πτώση" των Αστών και η ένταξή τους στη μαζική Αταξική κοινωνία των ίσων και ίδιων ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άφησε τους Μαρξιστές χωρίς εχθρό και τους έκανε να μοιάζουν λίγο σαν Δονκιχότες που επίσης φαντάζουν κωμικοί στα μάτια των άλλων.
    Εως ότου επινοήσουμε νέα ερμηνευτικά εργαλεία,κατάλληλα για τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών, ο πόλεμος μεταξύ μας,που τον έχουμε τόσο ανάγκη για την ισορροπία μας,θα διεξάγεται υποχρεωτικά με τα όπλα του χθές.

    ReplyDelete
  98. Slourp! Mprabo komfoukie galazoaimate.

    ReplyDelete
  99. Re afiste tis malakies kai trabate na doulepsete naoum. Tempelxanades.

    ReplyDelete
  100. ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝ ΣΕΡΑΙ

    Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΣΕ ΣΕΡΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ....ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ.

    Και σαν να μην εφτανε στο σαιτ του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ αναφερει για τους ξένους Ioannina is also one of the few places in Greece where one can purchase a hookah. Greeks rarely use hookahs; they are mainly sold to tourists as novelty items and vary in size from tiny to quite large (some are 4-5 ft. tall.) The larger ones in particular can be quite attractive and are often purchased by Greeks and tourists alike to be used as décor. For those who would like to experiment smoking with a hookah, most hookah merchants carry a variety of flavoured tobaccos. Ετσι μπραβο Μητσηδες και Δήμαρχε αυτα είναι τα Γιάννενα ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ και ΣΕΡΑΓΙΑ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ,αφου καταστρέψατε ενα υπέροχο οικοδομημα φτιάξατε ενα ΚΙΤΣ που όμοια του μόνο οι Αμερικάνοι στο ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΈΧΟΥΝ. ΑΙΔΩΣ ....ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ.

    ReplyDelete
  101. έλεος!
    τί σχόλια είναι αυτά;
    σχόλια 5 σελίδες;...
    ρε παιδιά όχι και τα σχόλια είναι μεγαλύτερα από το άρθρο!!!!

    ReplyDelete
  102. Magga an mpaineis sto blog tha ikseres oti to"5selido" exei idi dimosieythei se polla kommatia kai twra mpike ws synolo dioti to zitisan orismena paidia.
    EISAI tyxeros kai einai timi sou pou kapoios prospathei na se ksestravwsei apo tin agnoia.

    ReplyDelete
  103. Γεια σας παιδιά μόλις επιστρέψαμε στα pcια μας.

    Ενημερωτικά να πούμε ότι μέχρι το βράδυ θα αναρτήσουμε ως post μερικές φωτογραφίες με τα πλακάτ και τα συνθήματα που είχαμε στην πορεία.

    Μετά το φωτογραφικό υλικό, αύριο δηλαδή το πρωί, θα αναρτήσουμε email προς τη G700 και άρθρο για το ασφαλιστικό του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει. Εκεί θα συνεχιστεί η συζήτηση για το ασφαλιστικό.

    ReplyDelete
  104. Το πεντασέλιδο σεντόνι βοηθάει να εξειδικεύσουμε την άποψη για το ασφαλιστικό. Επικροτούμε...

    ReplyDelete
  105. Exei pesei poly minarisma, pou sth dialekto twn patrinwn astwn (bebaiws!) shmainei MALAKIA!

    ReplyDelete
  106. G700 pos pige i poreia? I frapedoumpa meta kali?

    ReplyDelete
  107. άρθρο για το ασφαλιστικό του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει.

    Mallon tha parembei giati pisteyei pos tha ksestrabothei ki'aytos mou fainetai. Apo mas perimenoun kamia fotismeni idea na plagiarisoun tetoioi axristoi pou einai. To kako einai pos tha paradeigmatistei o Andriano apo tis amerikanies tou Komfou - PAIDIA O KOMFOU (tha)MAS KYBERNAEI (eytyxos pou eimai eksoteriko)

    ReplyDelete
  108. Paei, gamithike i xora mages

    ReplyDelete
  109. Το πεντασέλιδο είναι πλούσιο σε ιδέες.Τις εχουμε πολύ ανάγκη.Υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή η Γ700 θα κληθεί να παρουσιάσει τις απόψεις της στο διάλογο σαν άτυπος θεσμικός εκπρόσωπος των νέων.Πρέπει να πάει και να υπερασπισεί ένα ριζοσπαστικό και καινοτόμο σχέδιο και όχι τα μεταρρυθμιστικά μερεμέτια.

    ReplyDelete
  110. Εσύ ανώνυμε που ζεις στο εξωτερικό τι έχεις να πεις για το ασφαλιστικό της χώρας στην οποία ζεις? Καταρχάς δουλεύεις εκεί ή σπουδάζεις? Αν δουλεύεις, τι θετικά ή αρνητικά έχεις να μας πεις? Η ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών θα μας βοηθήσει όλους. Ο Κομφούκιος έζησε στο πετσί του την Αμερική, δούλεψε εκεί, γιαυτό και φέρει παραστάσεις από τη χώρα εκείνη. ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κομφούκιε. Θα μου πάρει λίγο καιρό να τις επεξεργαστώ και να επανέλθω με ερωτήσεις.

    ReplyDelete
  111. δρ μαρξ πήγες πορεία σήμερα?

    ReplyDelete
  112. Η πορεία είχε λαό. Από το κτίριο της ΓΣΕΕ μέχρι το Σύνταγμα ανθρωποαλυσίδα.

    Εμείς ήμασταν μαζί με μια ομάδα νέων εργαζόμενων πληροφορικάριων από τη SIEMENS και κινηθήκαμε για το μεγαλύτερο μέρος της πορείας ανάμεσα σε αριστεριστές, αναρχικούς και ομάδες του φόρουμ, μέχρι που περάσαμε την Ομόνοια και βγήκαμε λίγο πιο μπροστά.

    Τις ομιλίες των συνδικαλιστών δεν τις άκουγε σχεδόν κανείς αφού είναι οι ίδιες από την εποχή του 1990-1993.

    Το πιο αξιομνημόνευτο γεγονός συνέβη όταν κάποιος ανέβηκε σε μια κολώνα και κουκούλωσε μια κάμερα και μετά το ανακοίνωσε και από το μεγάφωνο. Αυτός πάει για βουρ για σύλληψη.

    Στο τέλος υπήρχαν οι κλασσικές αψιμαχίες μεταξύ αστυνομίας και γνωστών αγνώστων αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

    Τη φραπεδούμπα την ήπιαμε στο πόδι στο τέλος, και ήταν απολαυστική.

    ReplyDelete
  113. 700άρηδες.
    Αυτά που προτείνετε είναι καλά, όσον αφορά τη διαχείρηση.
    Το ζωτικό θέμα,η αλλαγή του ασφαλιστικού προς όφελος του μη προνομιούχου σημαίνει στην ουσία ΔΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Όλοι είναι δίκαιο να καρπωθούν τα οφέλη της τεχνολογικής προόδου που περιορίζει τις "κλασσικές" θέσεις εργασίας στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή παραγωγικούς τομείς.
    Όσο αυτά τα καρπώνονται οι πολυεθνικές και με το κοινωνικό ντάμπινγκ πιέζουν τις χώρες με εξελιγμένα κοινωνικά προνοιακά συστήματα, το ασφαλιστικό θα είναι πρόβλημα.
    Η Λύση του είναι να υπάρξει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Τελεία και παύλα.
    700άρηδες, αν δεν το χωνέψετε αυτό θα γίνεται γρήγορα 100άρηδες!

    ReplyDelete
  114. Τα πλακάτ σας παιδιά έπρεπε να βγούνε σε γιγάντιο μέγεθος και να υπερκαλύψουν όλα τα υπόλοιπα. Μπράβο στο κουράγιο σας να αναρτήσετε "Δίκαιο και Ενιαίο Ασφαλιστικό Σύστημα" στην καρδιά των συνδικαλιστών που φώναζαν όχι ενοποίηση για να προστατέψουν τα γνωστά προνόμια τους εις βάρος τρίτων φορολογούμενων.

    Δε γνώριζα για την ιστοσελίδα μέχρι σήμερα, αλλά θα βάλω τα παιδιά μου να τη διαβάζουν. Καλόν αγώνα

    ReplyDelete
  115. @ Καπιταλιστικό κομμούνι

    Είπες:

    "...Όσο αυτά τα καρπώνονται οι πολυεθνικές και με το κοινωνικό ντάμπινγκ πιέζουν τις χώρες με εξελιγμένα κοινωνικά προνοιακά συστήματα..."

    Μπορείς να εξηγήσεις? Σε ποιες χώρες αναφέρεσαι και τι ακριβώς εννοείς με κοινωνικό ντάμπινγκ? Όσο για τους καρπούς, εννοείς τα οφέλη από την τεχνολογική πρόοδο? Με ποια έννοια? Επίτευξη οικονομίων κλίμακας ας πούμε?

    ReplyDelete
  116. Πολιτικοί τριών ειδών
    Του Αλεξη Παπαχελα

    Με τα χρόνια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν τρία είδη πολιτικών. Το πρώτο διακρίνεται από τη... μακαριότητα και την εκπληκτική ικανότητα να μην αγγίζει ό,τι καίει. Είναι οι άνθρωποι που ζυγίζουν με το δράμι το περιώνυμο πολιτικό κόστος και δεν κάνουν τίποτα αν νιώσουν ότι μπορεί να τους στερήσει έστω και ένα σταυρό. Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να ανήκει, για παράδειγμα, ένας πάλαι ποτέ υπουργός Μεταφορών. Κληρονόμησε την «Ολυμπιακή» και τον ΟΣΕ, δύο από τις μεγαλύτερες νεοελληνικές μαύρες τρύπες και έκανε ό,τι μπορούσε για να τις βαθύνει. Διόρισε κόσμο, αύξησε τους μισθούς χωρίς να νοιάζεται για το ποιος τελικά θα πληρώσει τον λογαριασμό.

    Αυτό το είδος πολιτικού καλλιεργήθηκε στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης και διογκώθηκε μέσα από τη «μικροδιαπλοκή του παραπολιτικού». Το δόγμα είναι απλό: «έχεις δικούς σου δημοσιογράφους, φροντίζεις την εικόνα σου, αποφεύγεις τις στραβές και όλα καλά...».

    Δεύτερο είδος πολιτικού, αυτός που σε πείθει με τα λόγια ότι κάνει το Χ, ενώ στην πράξη κάνει το Ψ. Κλασικό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος μας έπειθε ότι οι βάσεις θα φύγουν και στην πράξη διαπραγματευόταν την παραμονή τους. Υπάρχει μια σχολή σκέψης που θαυμάζει αυτό το στυλ, θυμίζοντας τη ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου «ο Ελληνας ακούει, δεν βλέπει όταν είναι να ψηφίσει».

    Το τρίτο είδος πολιτικού, το οποίο σπανίζει, διακρίνεται από μια αίσθηση ευθύνης. Δεν αποφεύγει τις «στραβές», δεν κοιτάζει απλά πώς θα περάσει την καυτή πατάτα στον διάδοχό του, αλλά ψάχνει λύσεις. Παραδείγματα; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που επέμενε να ενταχθεί η χώρα στην ΕΟΚ, παρά τις αντιδράσεις και ο Κώστας Σημίτης πριν από τη μεγάλη υποχώρηση στο ασφαλιστικό. Το ζήτημα είναι πως από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό ελάχιστοι είναι όσοι επιδιώκουν λύσεις και νιώθουν την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Οι περισσότεροι χασκογελούν με το στραπάτσο της Μαριέττας Γιαννάκου ή τη θεαματική πτώση δημοτικότητος των κ. Μαγγίνα και Χατζηδάκη και επιβεβαιώνουν μέσα τους τη σοφία της αδράνειας. Το παρήγορο είναι πως μετά τις 16 Σεπτεμβρίου είναι μάλλον καθαρό ότι ο νυν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου θέλει να τον θυμούνται ως έναν ηγέτη που ανήκε στην τελευταία ομάδα. Απελευθερωμένος από το άγχος της «δεξιάς παρένθεσης» ο κ. Καραμανλής μοιάζει να λέει στον μέσο πολίτη: «Εγώ θα περάσω αυτά που χρειάζονται, ό,τι και να γίνει». Η πολιτική είναι μια μεγάλη καραμπόλα και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν και τι θα πετύχει. Το σημαντικό είναι όμως πως ο κ. Κώστας Καραμανλής μοιάζει τώρα να λειτουργεί χωρίς άγχος για τον επόμενο πολιτικό κύκλο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

    ReplyDelete
  117. G700 Απορώ γιατί πήγες στην πορεία. Αυτά που προτείνεις στο ποστ είναι στην ίδια γραμμή με αυτά που προτείνει η κυβέρνηση.
    Δεν είμαι βέβαια απόλυτα ενημερωμένος (ήταν ο πατέρας μου στο νοσοκομείο για 1 μήνα και συνεπώς δεν ενημερωνόμουνα τακτικά) ωστόσο αυτό που υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι ότι η κυβέρνηση πρότεινε την ενοποίηση των 150 περίπου ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε 14.
    Νομίζω ότι οι προτάσεις σου (με τις οποίες συμφωνώ πλήρως) είναι στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  118. maroylako διαφωνούμε . Τις ενοποιήσεις τις προτείνει και ο νόμος Ρέππα που τα ίδια τα συνδικάτα ψήφισαν πανηγυρικά το 2002 και γενικά αποδέχτηκε ο περσσότερος κόσμος σαν νίκη μετά την κατατρόποση του Γιαννίτση το 2001.

    Για ενοπόιήσεις ταμείων μιλάει και ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ κύριος Κουτρουμάνης, για ενοποιήσεις μιλάει κι ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κύριος Ρωμανιάς.

    Απλά όλοι αυτοί λένε εμείς θέλουμε ενοποιήσεις οι οποίες δεν θα περιστέλουν "δικαιώματα". Δηλαδή πχ να μπεις στο ΙΚΑ αλλά με κανόνες ταμείου τράπεζας που είχες και πριν. Εμείς σ' αυτό διαφωνούμε. Τι θα πει μπαίνω με κανόνες πχ Εμπορικής...απαράδεκτο και λάθος.

    Για να μη τα πολυλογούμε, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που βολόδερνε μέχρι σήμερα στο ασφαλιστικό λόγω κόμπλεξ από το 2001, και το οποίο παρεμπιπτόντως κινητοποίησε κόσμο να κατέβει στην απεργία, σήμερα πλέον -με το σχέδιο 16 σημείων- προτείνει τη δημιουργία τριών ταμείων κύριας ασφάλισης και 5-6 επικουρικών.

    Σε κάθε περίπτωση στην απεργία η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει μια αγωνία για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

    Οι περισσότεροι που κατεβαίνουν και δεν είναι συνδικαλιστές ή γνώστες του θέματος δεν ξέρουν τι είναι όλα αυτά περί ενοποιήσεων κλπ.

    Ταυτόχρονα όσοι ξέρουν κατεβαίνουν με διαφορετική ατζέντα ο ένας από τον άλλο.

    Άλλη ατζέντα έχει ο αναρχικός, άλλη η Εργατική Αλληλλεγγυή, άλλη το Φόρουμ, άλλη ο Σύριζα, το ΠΑΜΕ κάνει άλλη απεργία, η ΔΑΚΕ έχει άλλη άποψη από την ΠΑΣΚΕ.

    Άυτό που λέγεται ενιαίο κοινωνικό μέτωπο διεκδικήσεων δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ.

    Ο καθένας έχει την άποψη του και την εκφράζει. Και δε μασάμε να κυκλοφορούμε με τα παιδιά της εναλλακτικής αριστεράς με αλλη ατζέντα αλλά την ίδια ανησυχία για το μέλλον.

    ReplyDelete
  119. Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση

    ReplyDelete
  120. Ως προς τη ΝΔ να σημειώσουμε ότι από τις στήλες αυτού του blog , μιλώντας πάντα πολιτικά κι επί της ουσίας για τα θέματα και όχι κομματικά, ήταν σαφές ότι αρχικά θεωρήσαμε ότι κάτι πάει να γίνει και επιχειρήσαμε να αναπτύξουμε έναν προβληματισμό.

    Και καλά κάναμε αφού είχε αρχίσει να ανατπύσσεται μια μεταρρυθμιστική ρητορική από πλευράς ΝΔ, πήγε να γίνει ένας διάλογος, τα συνδικάτα δέχτηκαν να λάβουν μέρος και λέμε όπα κάτι θα τσουλήσει τέλος πάντων.

    Όμως, όταν τη δεύτερη μέρα πας και κάνεις χαριστικές ρυθμίσεις εισφορών σε ΑΕ, μετά δεν καταθέτεις γραπτώς την πρότασή σου, δεν βάζεις χρονοδιάγραμμα και δεν οριοθετείς τις προτεραιότητες, τότε όλα δείχνουν ότι πας να κάνεις μια τρύπα στο νερό.

    Τότε μας εκνευρίζεις αφόρητα ως κυβέρνηση, γιατί χωρίς να κάνεις τίποτα καταφέρνεις να υποσκάψεις τον όποιο μελλοντικό διάλογο και τις όποιες αλλαγές. Ε τότε πρέπει να πάρεις ένα μήνυμα να είσαι πιο σοβαρός. Με ανεμογκαστριά παιδί δε γεννιέται

    ReplyDelete
  121. Ο/Η Anonymous είπε...
    G700 pos pige i poreia? I frapedoumpa meta kali?

    December 12, 2007 5:21 PM

    Εγώ είμαι ευγνώμων στους απεργους. Απουσίαζαν όλα τα τσόκαρα από την τηλεόραση και είδα ωραίες ελληνικές τανιές.
    Πάντως και σε σας έκανε καλο απεργοί. Κάνατε γυμναστική.
    Σας περίμενα από δω αλλά είχατε άλλα σχέδια.
    Μου λέει ένας φίλος"Μα γιατί περίμενες να περάσουν απο κει;" Λέω "Βλακώδης η ερώτησή σου. Για όλα τα στραβά στην Ελλάδα φταίνε οι Αμερικανοί, πάντα στην Πρεσβεία καταλήγουν οι απεργίες" Και όμως σήμερα έκανα λάθος.

    ReplyDelete
  122. @ Γ700
    "Το πιο αξιομνημόνευτο γεγονός συνέβη όταν κάποιος ανέβηκε σε μια κολώνα και κουκούλωσε μια κάμερα και μετά το ανακοίνωσε και από το μεγάφωνο. Αυτός πάει για βουρ για σύλληψη."

    Παίδες το λέτε και το ξαναλέτε. ΤΙ να πω και γω που την έχω vis-a-vis και απεναντίας επί 24ώρου βάσεως.
    Λοιπόν, η σταματάτε Η κάνω ΑΓΩΓΗ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο "Κομφούκιος contre Grece" και θα γίνει το έλα να δεις.

    Με πήραν σήμερα δυο φίλοι και μου λένε "καλώς όρισες". Λέω "Που το μάθατε βρε τσακάλια;" Λένε "Το πρωί που δείχνει η ΕΡΤ τη κίνηση, σε είδαμε στη βεράντα"
    Δηλαδή εγώ ΤΙ πρέπει να κάνω, για πείτε μου"

    Σας πήραν τώρα οι ευαισθησίες με τα προσωπικά δεδομένα! Στην Ελλάδα, όπου το κουτσομπολιό οργιάζει;;; Αν είναι δυνατόν.

    Παράδειγμα:
    Η κ. Αλευρά (κόρη του πάλαι ποτέ υπουργού Παπαθανάση και αδελφή της Ισμήνης Ζάππα, της οποίας ο σύζυγος Σπ Ζάππας είχε διατελέσει υπουργός επί Χούντας), σύζυγος του παλαιού (επί ΠΑΣΟΚ πρώτης περιόδου) Προέδρου της Βουλής, είχε παρακαλέσει την Θεομήτορα Φωφώ κάποτε, "Κυρία Γεννηματά μου σας εξορκίζω, να μη μαθευτεί ότι ο γαμπρός μου ο Σπύρος ηταν υπουργός επί Χούντας"
    Πάει λοιπόν σε ένα πάρτυ η Θεομήτωρ και πως τόφερε η συζήτηση γύρω στην κυρία Αλευρά, οπόταν η παμπόνηρη Φωφώ είπε,
    "Ευγενεστάτη και διακεκριμένη η κυρία Αλευρά. Με πήρε η καημένη τις προάλλες και με παρεκάλεσε να μη μαθευτεί ότι ο γαμπρός της ήταν υπουργός της Χούντας και φυσικά εδεσμεύθην".

    ReplyDelete
  123. @ G700
    "Όμως, όταν τη δεύτερη μέρα πας και κάνεις χαριστικές ρυθμίσεις εισφορών σε ΑΕ, μετά δεν καταθέτεις γραπτώς την πρότασή σου, δεν βάζεις χρονοδιάγραμμα και δεν οριοθετείς τις προτεραιότητες, τότε όλα δείχνουν ότι πας να κάνεις μια τρύπα στο νερό."

    Πολύ σωστά. Συμφωνώ και επαυξάνω. Απαράδεκτες ΚΑΙ πρακτικώς ΚΑΙ απο ψυχολογική άποψη οι ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ με τις ΑΕ.

    Γενικά, ο Αλογοσκούφης, αν και κατέχει τα θέματα (δεν είναι βλαξ παίδες), δεν είναι οραματιστής. Εγλυφε τον Γεννηματά για να μπεί στο ΠΑΣΟΚ!!!!! (Το υπογράφω με τη ΒΟΥΛΑ και με το μαχαίρι). Είναι ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟ ΑΤΟΜΟ, μπαλλαρινος, αρριβίστας και σαλταδόρος τύπου Ανδρουλάκη.
    Πάντως, τα μεγάλα εμπόδια τα παρουσιάζουν ΟΙ ΑΡΧΙΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

    Σας τόχω ξαναπεί, ότι δίπλα στον Πολυζωγόπουλο και τον Παπασπύρο, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι αθώο παιδί του κατηχητικού

    ReplyDelete
  124. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  125. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  126. Παρακαλώ κομμάτι sense of decorum δεν βλάπτει.

    ReplyDelete
  127. Komfoukie, to peri kyrias Aleura kai Theomitoros einai SURREAL
    katapliktikooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!

    xaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  128. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  129. @anonymous


    πρόβλημα με τους Πάκις είχαν κυρίως αν όχι αποκλειστικά οι εργάτες Αγγλοι.


    Πρόβλημα με τους πάκις δεν είχαν μόνο οι Άγγλοι αλλά και οι τζαμαϊκανοί. Η απομόνωση των Πακις από τους υπόλοιπους οφείλεται και στη δική τους κουλτούρα (είναι πολύ κλειστοί, εξαιρετικά συντηρητικοί στις σχέσεις του με τις γυναίκες κλπ) και στην εργασιακή ηθική που τους διακρίνει (και την έσπαγε στους υπόλοιπους καθώς έριχναν τα μεροκάματα).

    Αν ψάχνατε μερικά πράγματα λίγο περισσότερο πριν μιλήσετε δεν θα αναπαράγατε κοινοτοπίες.

    Συγκεκριμένα τώρα, η νεολαία της λευκής εργατικής τάξης στην αγγλία διασκέδαζε (και διασκεδάζει) μαζί με τους νέους από τις Δυτικές Ινδίες και έχει παραχθεί κοινή κουλτούρα (βλ. π.χ. μουσικές ska, punk, house, κλπ).

    Από την άλλη μεριά στο paki-bashing συμμετείχαν τόσο λευκοί όσο και μαύροι νέοι για τους λόγους που προανέφερα τη δεκαετία του '60.

    Επιπλέον υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα όπου (με δυσκολίες ενδεχομένως) οι μετανάστες με τους ντόπιους εργάτες έχουν ενωθεί σε κοινούς αγώνες.

    Το ξαναείπα και πριν (αλλά οι στρεψοδίκες γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να αποφεύγεις την ταμπακέρα σε μια συζήτηση) ότι η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ και όχι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

    Από κει μέχρι να φτάσει κανεις σε κοινοτοπίες και ψεύδη του τύπου "ο ρατσισμός είναι αντιστρόφως ανάλογως του εισοδήματος" υπάρχει τεράστια απόσταση. (Αφήστε δε που είναι γνωστό ότι οι μικροαστοί και οι μικροιδιοκτήτες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα)

    +

    Re sy o allos mpainei me onomatepwnymo

    Δεν κατάλαβα! Ποιος μπαίνει με ονοματεπώνυμο;;;;

    η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει. ...πόσοι είναι οι ανώνυμοι ρουφιάνοι που λειτουργούν στο σκοτάδι και στην παρανομία σαν και σένα - wannabe φονιάδες.


    Ρουφιάνοι που δρουν στο σκοτάδι είναι όσοι δήθεν παρουσιάζονται ως κίνημα πολιτών που προέρχεται από τη βάση, ενώ στην πραγματικότητα είναι πληρωμένοι και καθοδηγούμενοι από τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις (βλ. ΠΑΣΟΚ), think tank στην πραγματικότητα, και προσπαθούν να λειτουργήσουν ως δούρειος ίππος μέσα στο κίνημα


    @κομφούκιος

    Συμπερασματικά, λοιπόν, η ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση κάθε [νέου Η μεσήλικα ή γέροντα] Ελληνα ΑΥΞΗΘΗΚΕ στην 30ετία, vis-a-vis στο ΑΕΠ, πολύ ταχύτερα από ό,τι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    α) Όπως πάντα απάτες... Καταρχήν πρέπει να δείξεις την κατανομή των ατομικών εισοδήματων. Ο μέσος όρος ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. β) οι μισθοί εδώ και πολλά χρόνια αυξάνονται λιγότερο από την παραγωγικότητα ενώ οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί βάσει του νόμου Ρέππα

    @G700 + μαρουλάκος

    Τις ενοποιήσεις τις προτείνει και ο νόμος Ρέππα

    ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ από την εποχή του Σιούφα είναι προς την ίδια κατεύθυνση και η ΓΣΕΕ έχει συνενοχή σε αυτό. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΕΠΠΑ

    Ταυτόχρονα όσοι ξέρουν κατεβαίνουν με διαφορετική ατζέντα ο ένας από τον άλλο.

    Άλλη ατζέντα έχει ο αναρχικός, άλλη η Εργατική Αλληλλεγγυή, άλλη το Φόρουμ, άλλη ο Σύριζα, το ΠΑΜΕ κάνει άλλη απεργία, η ΔΑΚΕ έχει άλλη άποψη από την ΠΑΣΚΕ.

    Άυτό που λέγεται ενιαίο κοινωνικό μέτωπο διεκδικήσεων δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ.


    Και τώρα ξεκίνησαν οι γνωστές ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΗΤΑΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και οι πολιτικές οργανώσεις. Ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι δεν επρόκειτο για τίποτε άλλο από ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ. Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να εξετάσει τις ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ που κυκλοφόρησαν (από όλους), τα ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ που ακούστηκαν, τις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ που έκανε ο κόσμος. ΠΟΣΕΣ ήταν προς τη δική σας κατεύθυνση; ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ.

    ήσαστε ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στο πλήθος του κόσμου που ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ. Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας: η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ δεν ΤΕΛΕΙΩΣΕ


    όταν πας και κάνεις χαριστικές ρυθμίσεις εισφορών σε ΑΕ

    ΜΑ ΑΥΤΟ είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ κομμάτι της μεταρρύθμισης. Οι χαριστικές ρυθμίσεις οδηγούν στα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ και τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ χρησιμοποιούνται ιδεολογικά για να δικαιολογήσουν τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

    Γνωρίζετε πολύ καλά πως αν αναπτυχθεί το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τα φληναφήματα σας θα καταλήξουν στο καλάθι των ΑΧΡΗΣΤΩΝ

    Kisses

    ReplyDelete
  130. @κομφούκιος

    Οι μεγαλύτεροι ΕΧΘΡΟΙ των μεταναστών στισ ΗΠΑ, ήταν, είναι ΚΑΙ θα είναι πάντα η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ των αυτοχθόνων.

    ΕΝΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ;

    Το ότι το κεφάλαιο στρέφει την μία κατηγορία ενάντια στην άλλη είναι γνωστή τακτική (επαναλαμβάνω DIVIDE and CONQUER). Και φυσικά οι μετανάστες χρησιμοποιούνται από τους καπιταλιστές για να ΣΠΑΣΟΥΝ τα μεροκάματα καθώς είναι αδύναμοι. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ πως αυτοί οι ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ σπάνε πολλές φορές.

    Και τότε ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ...

    ReplyDelete
  131. Ρε προβοκάτορα συμβασιούχε που μου αυτοφόρεσες και τον τίτλο του δρ, εσύ στην πορεία πήγες?

    Όλη η δύναμη σας, των χιλιοσπασμένων παρατάξεων της αριστεράς που γουστάρει Τσάβες κι αντιμερικανιές, ήταν αυτοί οι 200.000 (αν ήταν τόσοι) της πορείας. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα σας φτύνει γιατί τα προνόμια δικά τους είναι και το έχει πάρει πρέφα όλος ο κόσμος ότι σταρχίδια σας για τους υπόλοιπους, μόνο την πάρτη σας κοιτάτε. Κι άσε τις συλλογικότητες και κουραφέξαλα. Μην ανησυχείς,κι εσύ σύντομα τέτοιος θα γίνεις, με το δρόμο του δημοσίου που διάλεξες. Μήπως έχεις κι εσύ κανένα μάστερ στυλ ΤΕΙ Πειραιά και γιαυτό σε τσούζει μέχρι να βολευτείς στο δημόσιο? Άντε τώρα τσιχλόμαγκα, έχει χάρη που ο Έλληνας χθες την άραξε κι έκατσε σπίτι του να κοιμηθεί. Όταν φτάσει στο τέρμα η υπομονή του όμως εσάς θα κυνηγήσει πρώτους. Όλο αντίδραση και δράση καθόλου είστε. Να σφάξετε κόσμο αν μπορούσατε θα το κάνατε άνετα, βαφτίζοντας όλους καπιταλιστές και γραφειοκράτες. Μη σε δω ρε άνθρωπε να κάνεις κονέ με επιχειρήσεις και να τρέχεις προγράμματα από το πανεπιστήμιο, σε γάμησα και σένα και τον μαρξ σου μετά.

    ReplyDelete
  132. "Τα προνόμια δικά σας είναι"

    Διόρθωση

    ReplyDelete
  133. Όχι λένε οι συνδικαλιστές, εμείς ΔΕ θα ενοποιηθούμε, πρέπει οι φορολογούμενοι πολίτες, είναι υποχρέωση τους δηλαδή, να πληρώνουν τα ταμεία μας, έτσι γιατί είμαστε οι καλύτεροι εμείς, όχι σαν τα άλλα τα σάπια τα ταμεία, τα παρακατιανά. Τι θα πει κοινωνική δικαιοσύνη? Όλοι να πληρώνουνε για μας, κι εμείς έτσι δε θα χρειαστεί να δουλέψουμε για να εισφέρουμε στα ταμεία μας. Αρκεί να μην αλλάξει τίποτα, γιατί μετά παιδιά, τη γαμήσαμε, θα πρέπει να εργαστούμε και τότε τη βάψαμε εμείς η φάρα των συνδικαλιστών. Μην το πείτε ούτε του παπά, γιαυτό, αντίδραση για καμία αλλαγή

    ReplyDelete
  134. ΠΟΝΑΕΙ η ΑΛΗΘΕΙΑ ε;;

    Αν αυτοί οι 200.000 ήταν η δύναμη των παρατάξεων της αριστεράς τους οποίους φτύνεις, τότε τι πήγατε να κάνετε στην πορεία (στην οποία παρεμπιπτόντως συμμετείχα).

    Επιπλέον η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ υποστήριξε (στην ουσία) το νόμο ΡΕΠΠΑ και επομένως δεν έχει και τόσο δα πρόβλημα με την ενοποίηση των ταμείων που αυτός ξεκίνησε. Μην ψεύδεσαι λοιπόν.

    Α και ο τίτλος δεν αναφέρεται σε μένα, στο Μαρξ αναφέρεται που ήταν Dr.

    ReplyDelete
  135. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  136. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  137. άντε γεια παιδιά έχετε ξεφύγει εντελώς

    ReplyDelete
  138. @ dr marx
    Αν ψάχνατε μερικά πράγματα λίγο περισσότερο πριν μιλήσετε δεν θα αναπαράγατε κοινοτοπίες.


    Mα είναι δυνατόν η ΚΑΜΗΛΑ να μιλάει για καμπούρες που μας έχει πρηξει
    1) σε mundane banalities
    2) σε συνδυασμό με απουσία οιασδήποτε πρότασης.

    ReplyDelete
  139. κι επίσης ΜΑρξ μην απευθύνεσαι στους εδώ μέσα σαν να είναι επίσημοι εκφραστές του blog και της κίνησης. Τα περί τι πήγατε στην παεργία και τα συναφή άστα , ρώτα τον καθένα που σου μιλάει προσωπικά.

    Όσο για την ενιαία δύναμη του λαού άστο. Από τη ΓΣΕΕ μέχρι την Ομόνοια, μωσαϊκό απόψεων και προσεγγίσεων. Μήπως συμφωνείς εσύ ας πούμε με τους αναρχικούς και που;

    ΕΝΙΑΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ ήταν η εκδήλωση

    ReplyDelete
  140. Και τέλος πάντων, δεν μπορούμε να καταλάβουμε , γιατί η δικιά σου η διεκδίκηση είναι ντε και καλά η σωστή και η δική μας η λάθος; Και ως εκ τούτου θα έπρεπε να μην είμαστε εκεί. Λες κι εμείς διεκδικούμε λιγότερα πράγματα.

    ΛΑΘΟΣ διεκδικούμε τα περισσότερα για τη γενιά μας και με αποτελεσματικό τρόπο.

    ReplyDelete
  141. α) Καταρχήν να σας πω ότι προέρχομαι από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

    β) Επειδή διάβασα το σύνολο των προκηρύξεων που κυκλοφόρησαν από τους αναρχικούς, μπορω να πω ότι είχαν ΠΟΛΛΑ κοινά με τις θέσεις της αριστεράς όσον αφορά τα αμυντικά αιτήματα. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και αρκετές διαφορές.

    ΚΑΜΙΑ σχέση όμως με όσα διατυπώνονται εδώ μέσα περί "υπεύθυνου διαλόγου", "ανταποδοτικού συστήματος" κλπ. Σας παραπέμπω στο indymedia.

    Οποιος συμμετείχε στη χθεσινή πορεία μπορεί να καταλάβει πολύ καλά ποιο ήταν το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ των διεκδικήσεων. Σε καμία περίπτωση προς την κατεύθυνση που προδιαγράφετε. Αρκεί να διαβαστούν τα πανώ, τα συνθήματα που γραφτήκαν στους τοίχους και τα συνθήματα που δονούσαν την πορεία.

    ....

    ReplyDelete
  142. Εμείς δε λέμε ότι είμαστε πλειοψηφία ή ότι η εκδήλωση έβγαζε το δικό μας μήνυμα.

    Αντιθέτως εμείς λέγαμε και πράγματα σκανδαλιστικά αντίθετα (ως προς τα μέσα και τις διαδικασίες επίτευξης του στόχου) με πολλά από αυτά που ακούγονταν και διαβάζονταν στα πανώ.

    Όμως υπάρχουν μερικά κοινά πράγματα που μας κατέβασαν στην απεργία.

    1. η κοινή αγωνία για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος

    2. η αντίθεσή μας με τον προσχηματικό διάλογο που κάνει η κυβέρνηση

    3.η απαίτηση να τελιώνουμε με την εισφοροδιαφυγή και την εκτεταμένη παράνομη εργασία

    4.η απαίτηση να υπάρχει σωστή διαχείριση στα ταμεία

    5.η απαίτηση να περιοριστούν οι εικονικές δαπάνες για φάρμακα

    6.η απαίτηση για δυνατότητα συνταξιοδότησης σε ανθρώπινα και λογικά όρια

    Από εκεί και περά όλες οι διάφορες κοινωνικοπολιτικές ομάδες είχαν η κάθε μία τη δικιά της προσέγγιση επί των διαδικαστικών θεμάτων. Και φυσικά το όραμα, η ιδεατή κοινωνία του καθενός διαφέρει ριζικά.

    Για παράδειγμα η ομάδα των αναρχικών για παράδειγμα τι σχέση έχει με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ; Καμία. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάει στην πορεία;

    ReplyDelete
  143. ΔΕΝ πειράζει αυτό Γ700. Δικαίωμά του. Αυτό που είναι ενοχλητικό (και τελικά ο λόγος που άρχισε να μπαίνει εδώ και τόσο όψιμα) είναι τα εμπρηστικά και προκλητικά του σχόλια που αναγκάζουν πολλούς να του απαντούν και έτσι μονίμως ξεφεύγει η συζήτηση από το εκάστοτε κομβικό θέμα.

    Ετσι πετυχαίνεται ο σκοπός για τον οποίο τον έχουν στείλει εδώ. Να μπλοκάρει δηλαδή τη συζητηση και να παραλύει την διαδικασία μέχρι standstill.

    Το πως θα τον χειρισθείτε είναι δική σας υπόθεση. Προσωπικά, θα απέκλεια κάθε άσχετο κείμενό του. ΔΕΝ θα με πείραζε να παρουσιάζει ολοκληρωτικές προτάσεις, ΑΛΛΑ το πρόβλημα του ανθρώπου είναι η επιμονή του, να μας κάνει "indoctrination" 101 level στον Μαρξισμό. Αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη θεωρία νάταν ταγμένος, ΠΑΛΙ το αντικείμενό του (δλδ "καθοδήγηση") συγκρούεται με τους σκοπούς του Μπλογκ.

    ReplyDelete
  144. xese mas re Komfou, milas esy twra gia enoxlhtika k emprhstika sxolia!

    pou opoion den sou glyfei t'arxidia (opws oi admin dld), ton louzeis kanonikotata!

    ReplyDelete
  145. Προσωπικά, θα απέκλεια κάθε άσχετο κείμενό του.

    Και έτσι αποκαλύπτεται ο δήθεν σεβασμός προς την ελευθερία έκφρασης και σκέψης των (μικρό/wannabe-)αστών.

    Ό,τι δεν μας αρέσει και μας χαλάει τη σούπα να ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

    Έχετε πολύ πλάκα εσείς οι λεγόμενοι φιλελεύθεροι τελικά!

    ReplyDelete
  146. Kala min klapseis kiolas doctora

    ReplyDelete
  147. μπα, σιγά μην κλάψω. Θυμηδία μου προκαλεί η όλη κατάσταση. Και όσον αφορά τα κίνητρά μου, το παραδέχομαι θέλω να υπονομεύσω/αποδομήσω το discourse εδώ μέσα. Αλλά αυτό είναι ένα καθόλα ευγενές κίνητρο.

    ;-)

    ReplyDelete
  148. Dr Marx grafte tous re file sta paparia sou! Pou na deis ti ginotan edw mesa ews prin ligous mhnes! Tigka stous ManoAndrianoMitsotako-poula!

    Paparia mantoles dhladh!

    ReplyDelete
  149. Καλώς την κερκίδα. Τι λέει, έσπασες καμιά τζαμαρία στην πορεία ανώνυμε ή έχεις και κανά επιχείρημα τελικά να μας διαφωτίσεις και μας?

    ReplyDelete
  150. Οι μεγαλύτεροι νταβατζήδες και μιζαδόροι που συνάντησα στη δουλειά μου προσωπικά σε χώρους δημόσιας διοίκησης και δημόσιων υπηρεσιών, από πανεπιστήμια, ως τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνουν Συνασπισμός και ΚΚΕ.

    Άντε γεια κερκίδα, εσύ τρέφε αυταπάτες

    ReplyDelete
  151. ase re... diladi oi pasokoi kai oi neodimokrates kai oi andrianopouloi einai athoes peristeres.

    Bre nomizoyn pos eimaste blakes edo mesa

    ReplyDelete
  152. Re Giwgro, den me 3ereis, den se 3erw, den sou milhsa kiolas ... ame gamhsou k mhn kaneis kriseis peri kerkidas!

    Ta blepeis loipon Doctor ti sou lew!

    ReplyDelete
  153. Κερκίδα μόνο είσαι. Καμιά ιδέα ή πρόταση δεν έχεις πετάξει, δειλέ, κι αν θέλεις να σου κατ' ιδίαν για ποιους μιλάω θα σου πέσουν οι τρίχες φίλε μου.

    Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι πασίγνωστα, αλλά τους άλλους τους έχουμε κάνει άγιους και μοναδικούς θεματοφύλακες - προστάτες των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι. Χέσε μέσα δηλαδή, παίξε κανά playstation και πιες και κάνα μπάφο να πούμε, καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα θα έχεις.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ReplyDelete
  154. κι εσυ που τους ξέρεις; έκανες μήπως καμιά μπίζνα μαζί τους;

    ReplyDelete
  155. καταρχάς η σωστή λέξη δεν είναι μπίζνα, είναι μίζνα, και είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων.

    Όχι, δεν έκανα εγώ προσωπικά, ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και οι μίζνες γίνονται καθημερινά μεταξύ εργοδοτών και χρηματοδοτών - συνεργατών του ευρύτερου δημοσίου που προανέφερα.

    Σου αναφέρω μόνο το ελάχιστο : στο όνομα μου πολλές φορές κόψανε απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, για να τα εισπράξει άτομο που δε γινότανε να φαίνεται ότι τα παίρνει, γιατί ήταν κλασσική περίπτωση μίζας.

    ReplyDelete
  156. Συμβόλαιο εν τω μεταξύ δεν υπογράφεται αν η μίζνα δεν κατοχυρωθεί από την αρχή.

    Ξέρεις, το μεγάλο πλεονέκτημα του να δουλεύεις σε νανο-επιχείριση είναι ότι έστω και απλός bottom of the food chain εργαζόμενος, τα βλέπεις αυτά καθημερινά και πολύ πιο εύκολα απ, ότι σε μια μεγάλη εταιρεία.

    Και το μεγάλο φαγοπότι λοιπόν αρχίζει.

    Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες πολλών από αυτούς τους αριστερίζοντες, είναι μάστορες και untouchables γιατί έχουν πιάσει το νόημα του παιχνιδιού. Οι μίζες μοιράζονται, δεν είναι μόνο γιαυτούς. Και μοιράζονται σε πρόσωπα όλων, ανεξαρτήτως, κομματικών χώρων.

    Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι και τα πρόσωπα αυτά προστατεύονται από παντού και όλους. Και μετά με άνεση ορίονται για τη διαφθορά στην Ελλάδα και πώς αυτοί (και αυτές) απεχθάνονται τη διαπλοκή και είναι πολέμιοι.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ReplyDelete
  157. Nai Giwrgh, ante geia! Pame na paroume th miza mas twra, giati apo tis 2 grammes edw katalabes amesws esy empeire "Mpeka" oti t'arpazoume!

    ReplyDelete
  158. αυτά που λες είναι γενικότητες. Αν το ξέρεις και σε κόφτεις τόσο πολύ γιατί δε δίνεις δημόσια τα στοιχεία;

    Α επίσης για να κόψουν στο όνομά σου επαγγελματική δαπάνη, πρέπει να συναινέσεις και εσύ (να τους κόψεις το τιμολόγιο δηλαδή.) Βρε, μπας και έβγαλες και συ τίποτα από τη δουλειά και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;

    Anyway, το point δεν είναι αυτό. Προσωπικά αδιαφορώ εντελώς για τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΝ (καθώς είναι γραφειοκράτες) και τους θεωρώ εξίσου εχθρούς και καθεστωτικούς. Άλλο πράγμα ο αγώνας και άλλο οι εκπροσωποί του βλέπεις...

    ReplyDelete
  159. Αν έδινα δημόσια τα στοιχεία αυτή τη στιγμή, όχι μόνο θα έχανα τη δουλειά μου, αλλά θα έβγαινα και ποινικά διωκόμενος στο τέλος. Έχετε δουλέψει ρε ποτέ στη ζωή σας? Στην Ελλάδα, σε τέτοια άτομα, περιμένεις ένας υπάλληλος της ηλικίας 25 να σηκώσει κεφάλι? Σε ποιο δικαστικό χώρο? Και με ποια υπεράσπιση? Με ποιες διαφανείς διαδικασίες? Εδώ στην αστυνομία της γειτονιάς θες να πας για να δηλώσεις κλοπή και αναρωτιέσαι τι αντίποινα απτο πουθενά θα σου έρθουν.

    Εδώ ομόλογα, χρηματιστήρια, γάλατα, εξοπλισμοί, Γερμανός, και πάλι όλοι έξω είναι.

    Κι όμως δόκτορα αυτά τα άτομα χτίζουν την πολιτική γραμμή και ατζέντα των αριστερών χώρων. Φανατίζουν και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Ας ξέρουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει μόνο το σύστημα και το αντισύστημα γενικά κι αόριστα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

    ReplyDelete
  160. Κι όμως δόκτορα αυτά τα άτομα χτίζουν την πολιτική γραμμή και ατζέντα των αριστερών χώρων

    Αυτό είναι μία εντελώς αντεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Όλοι αυτοί φιλαράκο μου δεν θα υπήρχαν εαν δεν υπήρχε κοινωνική κίνηση. Τα πρόσωπα δεν μπορούν να δημιουργήσουν κινήματα...

    ReplyDelete
  161. Η μάζα ταυτίζεται κι ακολουθεί τα πρόσωπα, σαν όχλος, με άλογους κι όχι λογικούς τρόπους. Από βασιλιάδες, αυτοκράτορες, δικτάτορες, ολιγάρχες, φεουδάρχες, παπάδες, ό,τι θέλεις. Πάντα πρόσωπα.

    Δηλαδή τον Μαρξ εσύ πού τον πας?

    ReplyDelete
  162. Και ρε δόκτορα, εσύ όντας αντιεξουσιαστής κι αναρχικός, πώς καταδέχεσαι να δουλεύεις για το κράτος?

    ReplyDelete
  163. H douleia den einai ntroph

    ReplyDelete
  164. H douleia den einai ntroph...

    EINAI MALAKIA

    ReplyDelete
  165. twra na sou pw oti exeis adiko?

    ReplyDelete
  166. Το ότι δουλεύω με εργοδότη το κράτος δεν έχει καμία διαφορά από το να δουλεύω με εργοδότη κάποιο αφεντικό.

    Σε κάθε περίπτωση παράγω και αναπαράγω αυτή την κοινωνία.

    ReplyDelete