Wednesday, December 5, 2007

Οργιάζει η μαύρη εργασία στη Βόρεια Ελλάδα

Από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος 24 - 11 - 2007

Oργιάζει η «μαύρη» εργασία, κυρίως στα εποχικά επαγγέλματα, στη Βόρεια Ελλάδα. Oι επικεφαλής των Εργατικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης χαρακτηρίζουν την ανασφάλιστη εργασία «Λερναία Υδρα», καθώς μέρα με τη μέρα δέχονται ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για εκμετάλλευση των ανασφάλιστων εργαζομένων από τους εργοδότες τους.

O εφιάλτης της ανεργίας και η ανάγκη για το μεροκάματο οδηγούν χιλιάδες εργαζομένους στη «μαύρη» εργασία, οι οποίοι δουλεύουν χωρίς ένσημα και ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού πολλοί από αυτούς εξαναγκάζονται να εργαστούν για «ψίχουλα» μέχρι και 15 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία του 2007, το μέγεθος της αδήλωτης εργασίας στην ΕΕ εκτιμάται ότι κυμαίνεται από το 7% έως το 19% του όγκου της συνολικής απασχόλησης, ποσοστά που σημαίνουν ότι 10 έως 28 εκατ. άτομα εργάζονται ανασφάλιστα.

Η χώρα μας καταλαμβάνει μία από τις πιο υψηλές θέσεις στη λίστα της «μαύρης» εργασίας στην ΕΕ, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ποσοστό της ανέρχεται στο 25% του όγκου της συνολικής απασχόλησης, δηλαδή περίπου 1.100.000 Ελληνες εργάζονται χωρίς να έχουν δηλωθεί σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο. Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα, όπως εκτιμούν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων, το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας μπορεί να φτάνει τοπικά σε κάποιους νομούς και σε ορισμένους κλάδους έως και το 70%.

Η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Πιερία, η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα, η Πέλλα, η Ημαθία, τα Γρεβενά, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη είναι μερικές από τις περιοχές του βορειοελλαδικού χώρου, όπου η ανασφάλιστη απασχόληση παρουσιάζει έξαρση και οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή.

Ανυπαρξία ελέγχων

Oι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών (ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας) για τον περιορισμό της «μαύρης» εργασίας και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει τους εργαζομένους στο έλεος της μοίρας τους. Από την άλλη, οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχοντας τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθίστανται αναποτελεσματικές.

Σύμφωνα με τον Κώστα Νικολάου, μέλος της διοίκησης της Oμοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της τοπικής διοικητικής επιτροπής του ΙΚΑ «από τις 12.448 θέσεις του ΙΚΑ, οι 3.995 είναι κενές, ενώ στα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν ακόμα 3.000 υπάλληλοι».

O ίδιος ανέφερε ότι το 80% των επιχειρήσεων έχουν να ελεγχθούν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ πάνω από πέντε χρόνια και ότι από τα 13 ελεγκτικά κέντρα που προβλέπονται, λειτουργούν μόνο τέσσερα και αυτά με μισούς υπαλλήλους.

Θεσσαλονίκη:
Στα καφέ - μπαρ, τα εστιατόρια και τις μικρές επιχειρήσεις εντοπίζεται η ανασφάλιστη εργασία στο νομό Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων εκτιμάται ότι ξεπερνά το 20%. «Oπου υπάρχει μεγάλη ανεργία υπάρχει και μαύρη εργασία, η οποία στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά το 20%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό εντοπίζεται στα καφέ - μπαρ, αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις. Αν λειτουργούσε σωστά το ΙΚΑ και η Επιθεώρηση Εργασίας το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας θα είχε μειωθεί σημαντικά», είπε ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας στη Χαλκιδική, αφού υπολογίζεται ότι μόνο στον τομέα του τουρισμού εργάζονται χωρίς ασφάλιση περίπου 13.000 άτομα. «Η Χαλκιδική έχει γίνει δυστυχώς καταφύγιο της ανασφάλιστης εργασίας. Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στον τουριστικό κλάδο, όπου περίπου 13.000 άτομα εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον αγροτικό τομέα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφήνει τους εργαζόμενους στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να ανθεί η μαύρη εργασία», ανέφερε ο Αγγελος Πράτσας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής.

Σέρρες: Πάνω από 50% είναι το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας σε ορισμένα επαγγέλματα στο νομό Σερρών. «Η μαύρη εργασία είναι το κυρίαρχο πρόβλημα στο νομό μας και οφείλεται στην εκτίναξη της ανεργίας. Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα εμπορικά καταστήματα, στην οικοδομή και στους χώρους διασκέδασης, καθώς ξεπερνά το 50%», τόνισε ο Ηλίας Αντωνίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Πέλλα: Στα ύψη έχει εκτιναχτεί το ποσοστό όσων εργάζονται χωρίς ασφάλιση και ένσημα στο νομό Πέλλας. «Στα εμπορικά καταστήματα οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι και το ποσοστό τους αγγίζει το 70%. Επίσης, στα διαλογητήρια φρούτων και στις αγροτικές εργασίες πολλοί εργάτες απασχολούνται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι», επισήμανε ο Γιώργος Βουδούρης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Ημαθία: Στη μεταποίηση, τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις αγροτικές και οικοδομικές εργασίες και τις καφετερίες έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της η ανασφάλιστη εργασία στο νομό Ημαθίας. «Υπάρχουν πολλοί εργοδότες που προσλαμβάνουν χωρίς ασφάλιση άτομα για 4ωρη εργασία αλλά τους απασχολούν για 8 ή 12 ώρες, χωρίς να τους πληρώνουν και τις υπερωρίες. Τα φαινόμενα αυτά εντοπίζονται στη μεταποίηση, στα εμπορικά καταστήματα, στις καφετερίες, σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, στη γεωργία κ.α.», τόνισε ο Χρήστος Τρεμπελής, επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Πιερία: Μεγάλο είναι το ποσοστό στην Πιερία όσων εργάζονται χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και ένσημα. «Σε ορισμένα επαγγέλματα, όπως είναι οι διανομείς έτοιμου φαγητού, οι υπάλληλοι καφετεριών και εμπορικών καταστημάτων, το ποσοστό της μαύρης εργασίας στο νομό μας ξεπερνά το 50%. Επίσης, σημαντικός είναι ο αριθμός των ανασφάλιστων εργατών στην οικοδομή και τα τουριστικά επαγγέλματα», δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Κιλκίς: Στις εποχικές εργασίες, όπως είναι οι οικοδομικές και οι αγροτικές, εντοπίζεται η «μαύρη» εργασία στο Κιλκίς. Oι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι διστάζουν να καταγγείλουν επωνύμως την εκμετάλλευση που υφίστανται από τους εργοδότες, γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους. «Oι ανασφάλιστοι φοβούνται να καταγγείλουν επωνύμως τους εργοδότες και έτσι το πρόβλημα της μαύρης εργασίας διαιωνίζεται», τόνισε ο Δημήτρης Βουλγαράκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.

Κοζάνη: Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η ανασφάλιστη εργασία στο νομό Κοζάνης, καθώς αγγίζει το 70%. Στα λιγνιτωρυχεία, τη γουνοποιία, τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ - μπαρ οι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο ταμείο. «Oι εργοδότες κάνουν ό,τι θέλουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας γυναίκας, η οποία ήταν ανασφάλιστη και απολύθηκε από ένα σούπερ μάρκετ, χωρίς να υπογράψει η ίδια το χαρτί της απόλυσης, αλλά, αυθαίρετα, ο εργοδότης της.

Το τοπίο στις εργασιακές σχέσεις είναι εκρηκτικό και η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στο νομό μας είναι καθημερινό φαινόμενο», ανέφερε ο Βαγγέλης Μίχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Τσιαφίδης επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας πρόσθεσε τα εξής: «Στα λιγνιτωρυχεία η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εκεί εργάζονται δεκάδες αλλοδαποί αλλά και Ελληνες κάτω από άθλιες συνθήκες, για 15 ώρες την ημέρα, χωρίς ένσημα και με μεροκάματο 5 ευρώ».

Καστοριά: Πάνω από 20% εκτιμάται ότι είναι το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων στο νομό Καστοριάς. «Η μαύρη εργασία ανθεί στον κλάδο της γουνοποιίας, αλλά και στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι. Ζητάμε να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας», είπε ο Γιάννης Κογιόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς.

Φλώρινα: Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη σε οικοδομικές εργασίες, στα μικρά εμπορικά καταστήματα και σε καφετερίες της Φλώρινας. «Στην περιοχή μας δεν υπάρχει προσφορά εργασίας, για το λόγο αυτόν η μαύρη απασχόληση έχει περιοριστεί στην οικοδομή, τα μικρά εμπορικά καταστήματα και σε χώρους διασκέδασης», τόνισε ο Γιάννης Δημητρίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Γρεβενά: Ενας στους 10 εποχικά εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος στα Γρεβενά, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι. «Στα σούπερ μάρκετ, τις καφετερίες και στα τουριστικά επαγγέλματα γίνεται χαμός με τη μαύρη εργασία. Η κατάσταση δεν ελέγχεται και εκτιμάται ότι στις εποχικές εργασίες ο ένας στους δέκα εργαζομένους είναι ανασφάλιστος. Για παράδειγμα, σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες ή στα σούπερ μάρκετ είναι σύνηθες το φαινόμενο να απασχολούν διπλάσιες ώρες τους εργαζομένους, χωρίς να τους ασφαλίζουν και χωρίς να πληρώνουν τα ένσημα ή τις υπερωρίες τους», ανέφερε ο Λάζαρος Κυριαζίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών.

Καβάλα: Το 25% φτάνει το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας στην Καβάλα. Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης σχεδόν καθημερινά φτάνουν καταγγελίες που αφορούν την εκμετάλλευση των ανασφάλιστων εργαζομένων. «Στην περιοχή μας η ανασφάλιστη εργασία κυμαίνεται από 20% έως 25% και εντοπίζεται κυρίως στις οικοδομές, τα εμπορικά καταστήματα, στην επεξεργασία μαρμάρων, στις καφετερίες και σε αγροτικές εργασίες. Κάτω από το φόβο της ανεργίας οι αδήλωτοι εργαζόμενοι φοβούνται να καταγγείλουν τους εργοδότες του, οι οποίοι τους απειλούν ότι θα τους διώξουν από τη δουλειά και θα τους αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Παναγιώτης Τιάκας, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Δράμα: Με τη Λερναία Υδρα παρομοιάζουν οι συνδικαλιστές την ανασφάλιστη εργασία στην Καβάλα. «Oταν βρούμε κάποιον να απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους τον καταγγέλλουμε στο ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί και μοιάζει με τη Λερναία Υδρα. Η ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή μας είναι κυρίως στις οικοδομικές εργασίες, στο γεωργικό τομέα και στους χώρους διασκέδασης», επισήμανε ο Χρήστος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας.

Ξάνθη: Στο γεωργικό τομέα, στις βιοτεχνίες, αλλά και στους χώρους διασκέδασης παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας στη Ξάνθη. Στην ευρύτερη περιοχή έχει προσέλθει το τελευταίο διάστημα νέο «κύμα» αδήλωτων εργαζομένων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι εργάζονται έναντι «πινακίου φακής» στα χωράφια, αλλά και στις μικρές βιοτεχνίες του νομού. Επίσης, στις καφετερίες της Ξάνθης δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, εργάζονται ανασφάλιστα.

Ροδόπη: Ακόμα και το 70% φτάνει το ποσοστό της «μαύρης» εργασίας στην Κομοτηνή, κυρίως στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. «Η Κομοτηνή, λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών, παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό στη μαύρη εργασία. Πολλοί φοιτητές για να καλύψουν τα έξοδά τους εργάζονται ανασφάλιστοι σε χώρους σίτισης και σε καφετερίες, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας να αγγίζει το 70%», είπε ο Παντελής Μαγαλιός, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Έβρος: Κυρίως στα τουριστικά επαγγέλματα, στη γεωργία και στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων παρατηρούνται φαινόμενα ανασφάλιστης εργασίας στον Εβρο. «Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας στην περιοχή μας ξεπερνά το 30%. Oι περισσότεροι ανασφάλιστοι εργάτες δουλεύουν σε τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και σε χωράφια. Πολλοί είναι οι Βούλγαροι εργάτες γης που έρχονται νόμιμα στην Ελλάδα να δουλέψουν, αλλά απασχολούνται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη», τόνισε ο Γιώργος Ευσταθίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης.

187 comments:

  1. ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
    ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ;
    ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:
    "ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ
    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ"

    ReplyDelete
  2. Δεν θέλουμε να πάμε συντεταγμένα και με σοβαρό διάλογο σε διαρθρωτικές αλλαγές;
    Φαίνεται ότι δεν μπορούμε.
    Ε τότε ας αρχίσουν οι χοροί! ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ,ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ,ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    Ο Εθνικός μας Κουραδόπαις είναι ο Καταλληλότερος γι'αυτή τη δουλειά.

    ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΠΙΤΙΑ.

    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Σε μερικές περιοχές όπως πχ η Ημαθία ή η Κοζάνη , όπου υπάρχει σε εξέλιξη το φαινόμενο της αποβιομηχάνισης , η αδήλωτη εργασία σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

    Ωστόσο το φαινόμενο της μαύρης εργασίας είναι πανελλαδικό.

    Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα αντιστοιχεί, στο 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας δεύτερη, μετά τη Βουλγαρία (35% του ΑΕΠ), μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

    Το προβλήμα οφείλεται:
    α. Στους έλλειμματικούς ελέγχους που κάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, β.στη δομή της επιχειρηματικότητας (μικροεπιχειρήσεις που κόβουν από παντού για να επιβιώσουν ή να βγάλουν το κάτι παραπάνω που πολλές φορές καταλήγει να είναι πολύ παραπάνω)
    γ. στην εποχικότητα αρκετών κλάδων της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός
    δ. στην υψηλή ανεργία που λειτουργεί εκβιαστικά για όσους ψάχνουν δουλειά (αμά δε θες μαύρος βρίσκω κι άλλον)
    ε.στο αμοιβαίο κέρδος εργοδοτών και εργαζομένων (φέρε τόσα καθαρά να βρω δουλειά και να έχω μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα - σου δίνω τόσα μαύρα και γλιτώνω τα ΙΚΑ και την εφορία)

    Ένας τρόπος να μειωθεί η μαύρη εργασία -τον προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι να μειωθούν τα πάσης φύσεως φορολογικά και εισφορολογικά βάρη, στην εργασία τα οποία οδηγούν εργοδότες και εργαζόμενους σε αντικατάσταση της νόμιμης από την παράνομη εργασία. Οι μεν για να γλιτώσουν τα βάρη ή δε για να βρουν δουλειά και να τους μείνει και κάτι από το μισθό.

    Όμως ο πιο επίπονος και μακροπρόθεσμος τρόπος είναι να διευρυνθεί η παραγωγική δομή της οικονομίας, να γίνει δηλαδή ένα αναπτυξιακό άλμα: από μεγένθυση σε ανάπτυξη, από νανοεπιχειρήσεις σε μεγαλύτερα μεγέθη, από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα υψηλών δυνατοτήτων, από συνεχιζόμενη επέκταση του δημοσιοϋπαλληλικού κράτους σε δημόσιες επενδύσεις, από επιδόματα ψίχουλα σε δημόσιες υποδομές κλπ

    Σε κάθε περίπτωση επειδή οι αλλαγές συνήθως αργούν για την ώρα προτείνουμε σε όλους να δραστηριοποιηθούν και να μη φοβηθούνται να καταγγέλουν τα κακώς κείμενα.

    ReplyDelete
  4. Στην απεργία (12 Δεκεμβρίου) η g700θα είναι παρούσα

    ReplyDelete
  5. Παιδιά μην ανησυχείτε! Ερχεται Τσίπρας και θα σωθούμε!

    ReplyDelete
  6. Κωστής Χατζηδάκης.
    Υπουργός Μεταφορών,υπεύθυνος για την Ολυμπιακή.
    Βιογραφικό.Απο την προεδρία της ΟΝΝΕΔ στην Ευρωβουλή για κάποιες πενταετίες.ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝ.Διέπρεψε στις καταγγελίες(15 τον αριθμό) κατα της Ολυμπιακής με το αιτιολογικό ότι παραβιάζει τον ανταγωνισμό.Η αποστολή του ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ.Καλό παιδί.Σήμερα στην πρώτη σελ. της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ δημοσιεύεται ότι η Ολυμπιακή θα προσλάβει 740 υπαλλήλους!
    Η λεηλασία πως λέγεται στα Αγγλικά;

    ReplyDelete
  7. Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ με την εθελουσία έξοδο πήραν απο 300.000 ευρώ ο καθένας και έτσι δεν υπάρχουν πιά συνδικαλιστές, τους πάτησε το κάρο.
    Ο Βγενόπουλος αποκάλεσε τον Βουρλούμη υπάλληλο των μετόχων,δηλ.υπάλληλο του Σείχη του Ντουμπάι.MISERABILE VISUM!

    ReplyDelete
  8. Η ΕΜΥ προειδοποιεί:
    Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις ερχόμενες μέρες ολόκληρη τη χώρα.Απαραίτητες οι αντιολισθιτικές αλυσίδες.

    ReplyDelete
  9. Η Ελλάδα υποχώρησε μερικές θέσεις ακόμη στον πίνακα αξιολόγησης μαθητικών επιδόσεων PISA. Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα καταλαμβάνει την 38η θέση με 473 βαθμούς, επί συνόλου 57 χωρών, ενώ στις 30 χώρες του ΟΟΣΑ καταλαμβάνει την 28θέση.

    Στο πεδίο «ανάγνωση και κατανόηση κειμένου» οι Ελληνες μαθητές καταλαμβάνουν την 36η θέση (το 2003 καταλάμβαναν την 30ή). Στα μαθηματικά, τέλος, την 39η θέση (από την 32η πριν από 3 χρόνια).

    Αξίζει να αναφερθούν δύο επισημάνσεις της έκθεσης: Πρώτον, ότι στην περίπτωση της Φινλανδίας και της Νότιας Κορέας έχει δοθεί από πλευράς πολιτείας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση ως βασικό «κλειδί» για την οικονομική επιτυχία και την «οικονομία της γνώσης».

    Δεύτερον, δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ αυξημένων δαπανών και αποδόσεων στην εκπαίδευση. Επισημαίνεται πως στο διάστημα 1995-2004 οι χώρες του ΟΟΣΑ αύξησαν τις δαπάνες για την εκπαίδευση κατά 39% κατά μέσο όρο, όμως «η μαθησιακή ανταπόδοση» γενικά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

    KAI ΑΝΑΦΩΝΩ ΑΠΟ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ:

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΦΡΑΠΕ και ΠΡΑΝΤΑ
    ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΑΝΤΑ

    ReplyDelete
  10. παιδιά μην πιάσουμε τώρα όλα τα θέματα της επικαιρότητας με τη σειρά

    ReplyDelete
  11. ΜΗΛΙΩΝΗ ΝΤΑ ΚΑΠΟ
    ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ τον ΠΑΤΟ

    ΦΡΑΠΕ και ΠΡΑΝΤΑ
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ στα ΠΑΝΤΑ

    ReplyDelete
  12. Ελα τώρα και συ άστονα.
    Εχει χαρά που την Δευτέρα φθάνει στην Αθήνα.

    ReplyDelete
  13. Χαίρεται γιατί έρχεται στη χώρα του φραπέ και του χύμα mentality. Ειδικά το κράξιμο μετά καφέ είναι και πολύ απολαυστικό...εκτονωτικό

    ReplyDelete
  14. Ένας τρόπος να μειωθεί η μαύρη εργασία -τον προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι να μειωθούν τα πάσης φύσεως φορολογικά και εισφορολογικά βάρη, στην εργασία τα οποία οδηγούν εργοδότες και εργαζόμενους σε αντικατάσταση της νόμιμης από την παράνομη εργασία. Οι μεν για να γλιτώσουν τα βάρη ή δε για να βρουν δουλειά και να τους μείνει και κάτι από το μισθό.


    Με άλλα λόγια η λύση που προτείνεται από την ΕΕ είναι η νομιμοποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος!!! (η συνολική δηλαδή απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων)

    Να σημειώσω ότι το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα (με την άτυπη εργασία, τα φασόν, τη μαύρη εργασία κλπ) λόγω διαφορετικής παραγωγικής δομής κατά τρόπον τινά γίνεται πρότυπο για όλη την ΕΕ με την προωθούμενη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

    Με άλλα λόγια 1000+1 τρόποι για να μη μπορούμε πια να διακρίνουμε τη μαύρη από την "κανονική" εργασία...

    ReplyDelete
  15. Δυστυχώς για εκεί το πάνε Μαρξ, έχεις απόλυτα δίκαιο εδώ.

    ReplyDelete
  16. Μαρξ επειδή σε παρακολουθούμε εδώ και καιρό να επιδίδεσαι στο προσφιλές σπορ της "αριστερής κριτικής", άλλωστε όλος ο Μαρξ μια κριτική ανάλυση χωρίς θέσεις είναι, αυτές τις έβαλε αργότερα ο Λένιν, πες εσύ τι προτείνεις; 1,2,3,4 συγκεκριμένα βήματα.

    Μη μας πεις όμως ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, γιατί in the long run we are all dead

    ReplyDelete
  17. δηλαδή εσύ λες να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων;

    ReplyDelete
  18. έχω ξαναμιλήσει σχετικά με τις "ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων". Anyway, προφανώς δεν προτείνω τη μείωση του άμεσου μισθού προκειμένου να αυξηθεί ο έμμεσος.

    Οι προτάσεις που θα είχα να κάνω είναι απλές:

    - Ανάπτυξη των συλλογικοτήτων και των συλλογικών αγώνων μέσα στους χώρους εργασίας διότι το ζήτημα του μισθού είναι ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα.
    - Οπωσδήποτε αναφέρομαι σε διεκδικήσεις που δεν βαθαίνουν τους διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων (αποκλεισμοί, συντεχνιασμός κλπ). Σε τελική ανάλυση όμως αυτό το ζήτημα έχει λυθεί από την ίδια την πολιτική του κεφαλαίου. Έχει γίνει φανερό ότι κανένας κλάδος δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα αν μείνει απομονωμένος (βλ. απεργία των δασκάλων)
    -Στις διεκδικήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνεται το να γίνονται πραγματικοί έλεγχοι σε όσα αφεντικά παραβιάζουν το υφιστάμενο δίκαιο.

    Η μαρξική θεωρία εμπεριέχει δυστυχώς τόσο το κριτικό στοιχείο όσο και το θετικιστικό. Το κριτικό στοιχείο της μαρξικής θεωρίας είναι και η ισχύς της. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν επιχειρεί να προδιαγράψει τις λύσεις καθώς κάτι τέτοιο αφορά τη real politik του κράτους και του κεφαλαίου. Αντιθέτως, η κριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πράξης, δηλαδή του ταξικού αγώνα.

    Ο Λένιν εντάσσεται στην παράδοση της Σοσιαλδημοκρατίας η οποία είχε πρόγραμμα (είτε αναφερόμαστε στους μεταρρυθμίστες είτε στους επαναστάτες). Και στις δύο περιπτώσεις αυτό εντασσόταν στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου μοντέλου καπιταλιστικής ανάπτυξης.

    Αλλά αυτό είναι τεράστιο θέμα που δεν μπορεί να αναλυθεί εδώ και τόσο γρήγορα...

    ReplyDelete
  19. Ξέρεις τι ρε Μαρξ, εδώ πλέον δε μιλάμε απλά για 'εργαζόμενους', αλλά για το στοιχειώδη σεβασμό της πολιτείας ως προς τους πολίτες. Και δε μιλάμε πλέον παρά για τα πλέον βασικά, τα νόμιμα. Λοιπόν που είναι η εφαρμογή των νόμων; Πάρε διάβασε
    την προσωπική ιστορία αυτού του δημοσιογράφου, απολυμένου (μετά 18 ετών υπηρεσίας) υπαλλήλου
    της ΓΣΕΕ (ηηηημαρτον! του ίδιου του σωματείου των εργαζομένων), με ημερομηνία απόλυσης 24 Δεκεμβρίου και αντιμήνυση για... 100,000 ευρώ και θα το πιάσεις το νόημα.
    http://apasxolisi.wordpress.com/

    Σε πληροφορώ ότι η παραπάνω ιστορία μοιάζει πάρα πολύ με δική μου προσωπική. Διαφέρει στο ότι δεν δούλευα για 18 χρόνια και δεν προχώρησα σε δίκη και στο ότι είχα να κάνω με τυχαία αναπόδεικτα γεγονότα όπως γρατσουνιές στο αμάξι και βίδες καρφωμένες (βιδωμένες) κάθετα στο λάστιχο. Ο δικηγόρος μου είπε, το δίκαιο σου θα το βρεις αλλά μόνο μετά από κανά δύο τρία χρόνια, μηνύσεις, αντιμηνύσεις και εφετεία αλλά λεφτά και να δεις θα είναι λιγότερα από αυτά που θα έχεις ξοδέψει.

    Ιδού η δικαιοσύνη λοιπόν. Ποιος εργαζόμενος θα βρει το δίκαιό του έτσι; Οι κοτζαμπάσηδες λοιπόν αλωνίζουν σχεδόν με απόλυτη ασφάλεια. Και λέω σχεδόν γιατί στις ελάχιστες περιπτώσεις που ο εργαζόμενος πραγματικά κερδίζει, συνήθως πρόκειται για εργαζόμενο με 'κονέ' ή άλλα συμφέροντα (πολιτικά και οικονομικά) που παίζουν από πίσω.

    Προσωπικά μπορώ να αγοράσω ένα δίκανο και να απειλώ θεούς και δαίμονες για να προστευτώ από τον όποιον εργοδότη και να τον αναγκάσω να μου αποδόσει 'τα νόμιμα' (ή να μη βρίσκω βιδωμένα από χέρια άλλων υπαλλήλων του αντικείμενα στο αμάξι μου) αλλά υποτίθεται ότι η αυτοδικία απαγορεύεται και ότι το ρόλο του προστάτη του αδικημένου το αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.

    Και νομίζεις τόσο δύσκολο είναι να αποδοθεί δικαισύνη άμεσα και γρήγορα; Άνετα γίνεται άμα θέλει η πολιτεία. Δε χρειάζεται καν δικαστήριο. Απλά μια εργασιακοδικαστική επιτροπή που να εξεράζει το θέμα σε 10 δεπτερόλεπτα: 1) συμβόλαιο, 2) λόγοι απόλυσης 3) τα σχετικά και κρίνει επί τόπου. Αν θέλεις δε να κάνεις αυτήν την επιτροπή να ξύνει τα αρχίδια της, αναγκάζεις όοοολους τους εργοδότες και εργαζόμενους να κυκλοφορούν με κάρτες όπου να αναγράφεται ο αριθμός συμβολαίου τους που κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία ώστε σε όποιον έλεγχο βρεθεί εργαζόμενος χωρίς την κάρτα του και να μην ξέρει τον αριθμό του (άλλο ΙΚΑ, άλλο ΑΦΜ, άλλο αριθμός συμβολαίου προσοχή!). Όταν δε πρέπει να γίνει η όποια αλλαγή, η υπηρεσία μέσω του συστήματος να ενημερώνεται άμεσα την ίδια ημέρα (το ιντερνετ γιατί το έχουμε;). Όταν δε ο εργαζόμενος θέλει να διαμαρτυρηθεί να μπορεί να δει κατευθίαν τι δικαιούται και τι όχι και η προαναφερθείσα επιτροπή στο λεπτό να εκδικάζει στην περίπτωση αντιδικίας. Βάλε και 500,000 πρόστιμο για τους παραβάτες και σου λέω εγώ μετά πιος θα μείνει ανασφάλιστος. Όσο για τα εποχιακά επαγγέλματα, κάνε μια αναπροσαρμογή στα συμβόλαια ή μην κάνεις και καθόλου - μπορούμε να κάνουμε και με λιγότερα μπαρ και ρεστοράν - άσταδιάλα. Για τους αγρότες - όσοι παίρνουν ξένα εργατικά χέρια θα πει πως έχουν ήδη εκτάσεις αρκετές για καλό εισόδημα (οι άλλοι με τα λίγα στρέμματα τα κάνουν από μόνοι τους) οπότε μη τους λυπάσαι. Δεν είναι όνειρα αυτά, όποιος θέλει τα κάνει. Αλλά το φλου θα παραμείνει γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (ούτε Ελλάδα αλλά ούτε και αλλού βέβαια). Ούτε αυτοί που κόπτονται και φωνάζουν δεν θέλουν (αφού είναι δεκανίκια),... ξαναπάνε Μαρξ πάνω στο παράδειγμα της ΓΣΕΕ και δες γιατί (δώσε βάση στις 'κόρες στενών φίλων' και στα δωμάτια ξενοδοχείων με διπλά κρεββάτια που πληρώνει ο 'εργαζόμενος').

    Και θα το ξαναπώ με λύπη, ακόμα και αυταρχικά πολιτεύματα (αριστερά και δεξιά) όχι σπάνια έχουν επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα εργασιακά από ότι η σημερινή δημοκρατία μας και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ξεφτίλα.

    Γαμότο τόσο δύσκολο είναι; Κάνε ένα συμβόλαιο και τήρησέ το να πάρει η ευχή, θέλεις να λέγεσαι και επιχειρηματίας καημένε! Εμ βέβαια, η εύκολη λύση ο του ΟΑΕΔ στα 600 ευρώ και αλλαγή κάθε εξάμηνο... τι να λέμε. Αλλά το προϊόν πανάκριβο πάλι, η υπηρεσία της πλάκας και αυτή τσουχτερή, ο δε φραπές σερβιριζόμενος από το ανασφάλιστο 15χρονο και πάλι 3 ευρώ.

    Σορρυ αλλά εάν αφήνει το κράτος τη μαύρη εργασία ώστε να μπορούν να τρέχουν οριακά οι μικροδουλειές και οι επιχειρήσεις τις πλάκας (που στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μικρομεσαίες!) καλύτερα να τα κλείσει όλα μέχρι να βγουν άλλες πιο βιώσιμες (οι οποίες και να μπορούν να ανταγωνιστούν και στο ευρύτερο διεθνές επίπεδο) και όλα τα κοτζαμπασάκια ας παν να γίνουν υπάλληλοι να δουν τη γλύκα.

    Ένα έχω να πω, πώς γίνεται και με τόσο μαύρη και ανασφάλιστη εργασία + καθαρούς μισθούς στα 600-700 ευρώ και με τόσο φοροδιαφυγή και απάτες, οι ελληνικές επιχειρήσεις πάλι καταφέρνουν να μη μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες μα τόσο ακριβές (την ποιότητα δε θα τη σχολιάσω εδώ) είναι κάτι που μου διαφεύγει.

    ReplyDelete
  20. Ulis,

    oi kotzampashdes k oi kyries tous goustaroun zwh epipedou international jet set! Sthn plath twn ypoloipwn! Ase ti na leme twra!

    ReplyDelete
  21. Θα γνωρίζεις φίλε "Μάρξ" ότι ο Μάρξ μισούσε τους μαρξιστές.Και για τον εαυτό του βροντοφώναζε: Εγώ δεν θα γίνω ποτέ μαρξιστής!Γιατί άραγε;

    ReplyDelete
  22. Kapote, ontas diakopes sthn oplh twn goniwn mou, bre8hka se omygyrh kati tetoiwn typwn k topikwn paragontwn. 3ereis tyropitades, soublatzhdes, kapeles, magazatrores pou exoun k kamia efhmeridoula k sygontaroun k kanena bouleyth etc etc. Eixan piasei perispoudasth syzhthsh peri oikonomia klp me aformh tis pro8eseis kapoiou omilou na anoi3ei kapoio outlet. Eixa xestei sto gelio, fysika den h8elan! Anyway, otan arxisa na ta xwnw egine ths poutanas! Phgan na me fane! Alla etsi einai ayta ...

    ReplyDelete
  23. "πώς γίνεται και με τόσο μαύρη και ανασφάλιστη εργασία + καθαρούς μισθούς στα 600-700 ευρώ και με τόσο φοροδιαφυγή και απάτες, οι ελληνικές επιχειρήσεις πάλι καταφέρνουν να μη μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες μα τόσο ακριβές (την ποιότητα δε θα τη σχολιάσω εδώ) είναι κάτι που μου διαφεύγει."

    Ksereis kamia mikromesaia epixeirisi stin Ellada na ependyei meros ton kerdon tis? Ependysi? Ti einai ayto? Rotas ena magazatora kai sou leei "ayto legetai koumpiouter giati exei polla koumpia". Ap'tin alli, ta ksenyxtadika einai gemata akoma kai tis kathimerines. Exei gemisei o topos aythaireta eksoxika kai perol-guzzler Cayenne kai X5. O Ellinaras zei gia to tora, eite ta exei eite den ta exei.

    ReplyDelete
  24. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΕ ΠΟΡΣΕ ΜΗΧΑΝΗ

    ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΣΕ ΤΡΟΛΛΕΥ ΓΡΑΜΜΗ

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    ReplyDelete
  25. Παιδιά μη γίνεστε ηττοπαθείς. Καταγγείλτε τους μαλάκες και τους απαράδεκτους. Είσαι πιτσιρικάς οικοδόμος και θέλεις τα ένσημα για την άδεια και δε στα κολλάει ο μάστορας; Σκίστον . Είσαι δημοσιογράφος ούτε καν μπλοκάκιας και δε σε πληρώνουν κι από πάνω; Σκίστους. Δουλεύεις όλο το καλοκαίρι black market στην καφετέρια χωρίς να έχεις ούτε ένα ένσημο; Σκίστον κι αυτόν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει κανείς να κάνει είναι να υποστηρίξει το συμφέρον του έναντι όλων των διάφορων εκμεταλλευτών που υπάρχουν στην αγορά. Και μη ξεχνάμε και τον κρατικό εκμεταλλευτή ο οποίος παίρνει υπαλλήλους με εξαρτημένη εργασία και τους δίνει ΤΕΒΕ με οκτάωρο και δεκαοκτάμηνο χωρίς άδειες (η γνωστή βιομηχανία των συμβασιούχων).

    Αν φοβάστε ή δεν ξέρετε τη διαδικασία και θέλετε να μάθετε genia700@gmail.com και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

    ReplyDelete
  26. Μαρξ είδες που στα λέγαμε ;

    ΣΟΥ ΛΕΜΕ πες μια πρακτική λύση γιατί μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί

    ΜΑΣ ΛΕΣ «Ανάπτυξη των συλλογικοτήτων και των συλλογικών αγώνων μέσα στους χώρους εργασίας διότι το ζήτημα του μισθού είναι ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα»

    ΚΑΙ ότι «στις διεκδικήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνεται το να γίνονται πραγματικοί έλεγχοι σε όσα αφεντικά παραβιάζουν το υφιστάμενο δίκαιο».

    Δηλαδή πρόταση 0.

    ΣΟΥ ΛΕΜΕ ότι επιδίδεσαι στο προσφιλές σπορ της «αριστερής κριτικής»

    ΜΑΣ ΛΕΣ
    «Η μαρξική θεωρία εμπεριέχει δυστυχώς τόσο το κριτικό στοιχείο όσο και το θετικιστικό. Το κριτικό στοιχείο της μαρξικής θεωρίας είναι και η ισχύς της. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν επιχειρεί να προδιαγράψει τις λύσεις καθώς κάτι τέτοιο αφορά τη real politik του κράτους και του κεφαλαίου. Αντιθέτως, η κριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πράξης, δηλαδή του ταξικού αγώνα»

    Πες τα αυτά στον απολυμένο της ΓΣΕΕ, στον αδήλωτο εργαζόμενο της Κοζάνης και της Ημαθίας και θα φας ντομάτα που θα πάει σύννεφο.

    Μια πρακτική λύση υπάρχει στο τραπέζι ; Αν υπάρχει να τη συζητήσουμε…

    ReplyDelete
  27. απλά θα θελα να πω να μη χρησιμοποιείται ο όρος Βόρεια Ελλάδα

    το πρόβλημα που αναφέρατε συναντάται εξ ίσου και στην Νότια Ελλάδα (αν θεωρείτε δόκιμο τον όρο)

    ReplyDelete
  28. Σωστό όπως είπαμε παραπάνω το φαινόμενο της μαύρης εργασίας είναι πανελλαδικό.

    Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα αντιστοιχεί, στο 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας δεύτερη, μετά τη Βουλγαρία (35% του ΑΕΠ), μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

    ReplyDelete
  29. Να σκίσεις τον απατεώνα ναι, αλλά πώς όταν επιτρέπεται εταιρία να κάνει αντιμήνυση. Εμέμενα με απολύσανε νύχτα και την άλλη μέρα στην πόρτα του πατρικού μου υπήρχε και εξώδικο με απειλές για αντιδίκες... πάνε εσύ και βρες το δίκαιο που δεν μπορεί να βρει ο ... δημοσιογράφος της ΓΣΕΕ με εμπειρία 18 ετών (ο πλέον ενήμερος για τέτοια θέματα!).
    Να σκίσω ναι αλλά να δικαιωθώ μετά από 3 χρόνια δικών και αντιδικών και στην τελική να βάζω και από την τσέπη μου (ή στην καλύτερη να κερδίσω 500 ευρώ); Εάν ήταν να πάρω νόμιμη αποζημίωση σύμφωνα με αυτά που κέρδιζα θα έπρεπε να μου δώσουν 3 φορές το μισθό του δικαστή τουλάχιστον, λες να μου έδιναν τα νόμιμα; Ή θα έριχναν την εταιρία;

    Μαύρη πέτρα και συνεχίζω μάγκα μου, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτό κάνει ο πιο πολύς ο κόσμος που ψάχνει κάποια άλλη διέξοδο. Ο παραπάνω δημοσιογραφός απλά δεν έχει διέξοδο, έχοντας προσβληθεί και επαγγελματικά και προσωπικά οπότε το παλέυει (και χαράς το κουράγιο του).
    Όπως είπα λύσεις υπάρχουν πολλές, λύσεις απλές, εύκολες και άμεσες. Δεν προωθούνται όμως γιατί δεν είναι επιθυμητές από τις πολιτικές αρχές και το γνωστό 20% της κοινωνίας, ένα συγκεκριμένο 20% στο οποίο δεν ανήκουν απαραίτητα όλοι οι της άνω τάξης (μερικούς από τους οποίους στην τελική θα τους συνέφερε μια Α τάξη σε αυτά τα θέματα) και στο οποίο πέφτουν αρκετοί εκ των μεγαλομεσαίων στρωμμάτων (σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων).

    ReplyDelete
  30. Δηλαδή τώρα μπερδεύτηκα. Ο εφοριακός ο απατεώνας που θέλει μίζα για να ΜΗ με αδικήσει, προσέξτε για να ΜΗ με αδικήσει,

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ

    underglass, middle class overclass?

    ReplyDelete
  31. Είναι ΠΑΣΟΚΟΣ, ανθρωπιστής Μπεττίνα μου

    ReplyDelete
  32. αφού επωφελείται του χάους είναι και αυτός μέλος του χαοπρονομιούχου 20%.

    ReplyDelete
  33. ΣΤΗΝ ΜΠΕΡΜΠΑΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

    "Ομάδες φοιτητών που ανήκουν στην παράταξη των ΕΑΑΚ εισέβαλαν στους χώρους όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία για Αντιπρύτανη, άρπαξαν τις κάλπες και έκαψαν τα ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα να σταματήσει η εκλογική διαδικασία. Στη συνέχεια εισήλθαν στον χώρο της αντιπρυτανείας για να παραδώσουν ψήφισμα, οπότε και δημιουργήθηκε προς στιγμή κάποια ένταση, ενώ ύστερα από λίγο αποχώρησαν"

    ΦΑΣΙΣΤΕΣ
    ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ
    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
    ΤΕΤΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΟ

    με κονσερβοκούτι θα σου κόψω την καρωτίδα , καθάρματα που κατατσρέψατε την πατρίδα μου

    ReplyDelete
  34. Μπράβο παιδιά!
    Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας σήμερα.
    Αλλά μη το ψάχνετε!... με Δεξιά Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν για τη μαύρη εργασία και την αναβάθμιση του ΙΚΑ και του Σ.ΕΠ.Ε.
    Άσε που όλοι οι ελεγκτές είναι βολεμένοι ντόπιοι και γνωρίζουν τους πάντες και οι έλεγχοι είναι "μαιμού"!
    Ο επιθεωρητής εργασίας-blogger
    vaschr74@gmail.com

    ReplyDelete
  35. ΣΟΥ ΛΕΜΕ ότι επιδίδεσαι στο προσφιλές σπορ της «αριστερής κριτικής»

    Κάνεις τεράστιο λάθος φιλαράκο μου...
    Τυχαίνει να έχω φίλους σε αγωνιστικά σωματεία όπως π.χ. των βιβλιουπαλλήλων και των μισθωτών τεχνικών.
    Στους κλάδους αυτούς με συλλογικό αγώνα (δηλ. με απεργίες και κινητοποιήσεις) έχουν πετύχει (ή είναι σε καλό δρόμο) προς την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Όσον αφορά το σκέλος των νομικών αντιδικιών με εργοδότες, πάλι έχω το παράδειγμα κάποιων γνωστών μου στους βιβλιουπαλλήλους που έκαναν επίσχεση εργασίας και ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να κερδίσουν τη δίκη παρά την αντιμήνυση ακριβώς εξαιτίας της συλλογικής ισχύος και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που τους έδειξαν οι συνάδελφοί τους.

    Σε άλλους δε κλάδους όπου τα σωματεία είναι ισχυρά οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει πολλές παραχωρήσεις, τις οποίες τώρα το κράτος προσπαθεί να πάρει πίσω. Αλλά για εσάς αυτοί είναι "προνομιούχοι", "ρετιρέ" κλπ κλπ.

    Πες τα αυτά στον απολυμένο της ΓΣΕΕ, στον αδήλωτο εργαζόμενο της Κοζάνης και της Ημαθίας και θα φας ντομάτα που θα πάει σύννεφο.

    Συγνώμη, αλλά νομίζω ότι απάντησα σε δικά σου σχόλια θεωρητικού περιεχομένου. Εξ ου και η μορφή της απάντησης.

    Από κει και πέρα φιλαράκο μου έχω συμμετάσχει σε πάμπολλες κινητοποιήσεις τόσο ως άμεσα συμμέτοχος όσο και ως αλληλέγγυος.
    Πέρσι έλιωσα τις σόλες μου στις πορείες που γινόνταν 2 φορές την εβδομάδα στην Αθήνα.

    Εσείς που ήσαστε; (μάλλον ετοιμάζατε την συνάντησή σας με τον Παπούλια).

    Από κει και πέρα η κριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΔΡΑΣΗΣ. Αυτό το γνωρίζει όποιος έχει συμμετάσχει σε κάποια κατάληψη, σε κάποια απεργία κλπ κλπ.

    Μια πρακτική λύση υπάρχει στο τραπέζι ; Αν υπάρχει να τη συζητήσουμε…

    ΑΜΕΣΕΣ λύσεις δεν υπάρχουν (αυτό κι αν είναι λαϊκισμός). Το μόνο που υπάρχει είναι ο αγώνας για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών και μισθών και η εναντίωση σε όλα όσα μας σερβίρουν με τη μορφή "αναγκαίων μεταρρυθμίσεων", "αποκατάστασης των ανισοτήτων" και λοιπές μπούρδες στα οποία εσείς ουσιαστικά υπερθεματίζετε.

    Ο δρόμος για την επίτευξη αυτών των στόχων δεν είναι δυνατό να περάσει μέσα από νομικίστικες προσεγγίσεις (όχι βέβαια ότι δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί τα ένδικα μέσα). Η αντιδικία δεν είναι ανάμεσα σε νομικα συμβαλλόμενα μέρη (ίσους δήθεν πολίτες απέναντι στο νόμο). Το θέμα μπαίνει πάντοτε με όρους ταξικού συσχετισμού δυνάμεων.

    Όσο για τον "Κροπότκιν" έχω να πω τα εξής: Καταρχάς θα πρέπει να σου πω ότι ο Κροπότκιν είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς (αναρχοκομμουνιστής γαρ). Ημιμαθή κινεζάκο μου ο Μαρξ είχε πει ότι "δεν είναι μαρξιστής" αναφερόμενος στην πολιτική του εργατικού κόμματος της Γαλλίας σύμφωνα με την οποία οι άμεσοι αγώνες δεν είχαν κανένα πρακτικό νόημα και ήταν απλώς δόλωμα για να προσελκύσουν τους εργάτες.

    That's all folks...

    ReplyDelete
  36. όσον αφορά τη ΓΣΕΕ είναι αυτονόητο από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα ότι δεν τη θεωρώ πραγματικό εκφραστή της εργ. τάξης...

    ReplyDelete
  37. Όσον αφορά την ακύρωση της διαδικασίας στην Πάντειο ήταν μια απόλυτα νομιμοποιημένη ενέργεια καθώς η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συλλόγων διδασκόντων και φοιτητών έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο στην πράξη.

    Φωτιά στα μπατζάκια του μπουρνουζιού (μπουρναζίου) του κομφούκιου!

    ReplyDelete
  38. Marx eisai wraios! 3ekwliase tous!

    ReplyDelete
  39. ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ


    http://www.youtube.com/watch?v=pGzelJ0rWjQ

    ReplyDelete
  40. Aκόμα και αν χρειασθεί να ΣΚΑΣΕΤΕ

    1. Η Αναθεώρηση του 16 θα περάσει

    1. Το ΑΣΥΛΟ θα καταργηθεί διότι είναι ΑΠΑΤΗ στον 21ο αιώνα.

    3. Μεγίστη διάρκεια για full-timers, 6 χρόνια.

    4. Μεγίστη διάρκεια ΜΟΝΟ για εργαζόμενους part-timers 8 χρόνια

    5 Θα επιτραπεί να συνεχίσουν ΔΙΑ ΒΙΟΥ οι ανωτέρω μετά την εκπνοή των ανωτέρω προθεσμιών με καταβολή διδάκτρων, 20,000 ευρώ ετησίως

    6. Ηenceforth, ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ και ΟΥΔΕΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΚΛΕΙΟΥΝ, άρα γίνονται ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΙ

    7. Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ ΟΛΩΝ των καθηγητών ΑΙΡΕΤΑΙ και εκτιμάται ότι περίπου 75% θα απολυθούν ΛΟΓΩ ΑΜΑΘΕΙΑΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

    8. ΟΛΑ τα πανεπιστημιακά διπλώματα αποκτηθέντα στην Ελλάδα από 1985 έως 2007 θεωρούνται ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ των 1960ς και
    ΟΛΟΙ όσοι επιθυμούν αναγνώρισή τους, θα ξαναδώσουν εξετάσεις στα ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

    9. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ έτος όλων των πανεπιστημίων ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ το ΜΑΘΗΜΑ των ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ως core subject

    10. Στα πανεπιστήμια γίνεται ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με μουσικές βραδυές, εικαστικά, OXFORD DEBATE FORUMS, προώθηση του Αθλητισμού (ειδικά του ατομικού) ΑΛΛΑ με ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

    11. Στα πανεπιστήμια ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ με ενθάρρυνση των παιδιών να επισκέπτονται, γηροκομεία, σανατόρια, φυλακές, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, χήρες, ορφανά και γέροντες.

    ReplyDelete
  41. Tζιωρτζίνα μου έχεις στιγμές διανοητικής εκλάμψεως. Και γω που νόμιζα ότι παράγει μόνο πεπόνια ο τόπος σας.

    ReplyDelete
  42. Ντόκτορ Μάρξ,
    από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι τα τελευταία χρόνια την έχεις αράξει στη Πανεπιστημίου και "χαλάς τα παπούτσια σου", πηγαίνοντας πέρα δώθε,ως "συμμέτοχος" και "αλληλέγγυος" σε όποια επαναστατική πράξη διαδραματίζεται απο την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.
    Με την εργασία τι σχέση έχεις;
    Δεν φαντάζομαι να ζείς κάνοντας χρήση των επαναστατικών δικαιωμάτων της αργομισθίας σε κάποιο Ακαδημαικό Ιδρυμα;

    ReplyDelete
  43. φίλε δρ Μαρξ, για να καταλήξουμε.

    Εσύ με όλες τις πορείες που έκανες -υποθέτουμε με το ΠΑΜΕ διασπώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ενότητα του εργατικού κόσμου και της ΓΣΕΕ- δεν κατάφερες να αναδείξεις το κρίσιμο ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ στη δημόσια ατζέντα.

    Εμείς με ένα blog και δύο τρεις νέες προσεγγίσεις , πέρα από τις κλασσικές που αναδείχτηκαν στην Ελλάδα της μετοπολιτευτικής περιόδου τα καταφέραμε.

    Αυτό δείχνει ότι η επαναστατική γυμναστική μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος 2 φορές τη βδομάδα είναι ξεπερασμένος τρόπος διαμαρτυρίας άσε που τη σπάει και σε πολύ κόσμο απαξιώνοντας έτσι τους αγώνες για διεκδίκηση κοινωνικών δικαιωμάτων.

    Στις 12 Δεκεμβρίου , όμως , που η απεργία είναι πανεργατική θα κατέβουμε στην πορεία να διαδηλώσουμε με τη ΓΣΕΕ για ένα δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

    ReplyDelete
  44. Εμείς με ένα blog και δύο τρεις νέες προσεγγίσεις , πέρα από τις κλασσικές που αναδείχτηκαν στην Ελλάδα της μετοπολιτευτικής περιόδου τα καταφέραμε.

    Τι ακριβώς καταφέρατε;

    α. την εισαγωγή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της έννοιας της "σύγκρουσης των γενεών" που διασπά τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους. Η ιδεολογική αυτή σας συνεισφορά πατάει πάνω σε μια υπαρκτή πολιτική διαίρεσης που ακολουθούν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο (π.χ. βλ Νόμο Σουφλιά, Νόμο Ρέππα κλπ και πως αυτοί διαχωρίζουν τους ασφαλισμένους σε παλιούς και νέους, ρύθμιση με την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ+συνενοχή του πασοκικού συνδικάτου, κλπ). Εσείς βέβαια το προτείνετε από την ανάποδη γνωρίζοντας πως είναι πολύ πιθανό να περάσει.

    β. την εισαγωγή της έννοιας των "χλιδάνεργων". Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα ποια είναι η αξία χρήσης μιας τέτοιας έννοιας. Υπάρχει ένα ζήτημα "κρίσης νομιμοποιησης" ή αλλιώς "κρίσης προσδοκιών" και αναζητείται ένας τρόπος διαχείρισης αυτής της κρίσης. Οι νέοι λοιπόν εργαζόμενοι που αρνούνται να δουλέψουν για ψίχουλα και άθλιες συνθήκες και έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τη ζωη τούς, χαρακτηρίζονται "χλιδάνεργοι" (ότι δήθεν καταναλώνουν πολύ, είναι αραχτοί κλπ κλπ).

    Οι ιδέες αυτές προπαγανδίστηκαν ευρύτατα από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Ελευθεροτυπία, το Βήμα κλπ με ολοσέλιδες καταχωρήσεις και άρχισαν να τις χρησιμοποιούν πολιτικοί οπώς ο Γιωργάκης, ο Χρυσοχοΐδης κ.α. Γι'αυτό έκανα και αναφορά στα "think tanks" σε προηγούμενο post μου.

    Όσον αφορά το ΠΑΜΕ κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Δεν έχω καμία σχέση με τέτοιου είδους λογικές. Συμμετείχα σε όλες τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, και τις πορείες που έκαναν οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί (και όχι μόνον). Σε αυτές τις πορείες συμμετείχαν και άλλα σωματεία και ακόμη και η ΓΣΕΕ κήρυξε σε ορισμένες περιπτώσεις δίωρες στάσεις.

    Anyway, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν κανένα συνδικαλιστή γραφειοκράτη (τύπου ΠΑΜΕ ή ΓΣΕΕ) και κανένα τριτοβάθμιο σωματείο για να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς τους. Οι μονοήμερες απεργίες πυροτεχνήματα που καλεί η ΓΣΕΕ και η λογική της πολιτικής κεφαλαιοποίησης που προωθεί το ΠΑΜΕ με βρίσκουν απόλυτα αντίθετο

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. Εκδικάζεται η αγωγή του Ι. Δράκου, αντιπροέδρου των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Αττικής, και των συνεταίρων του (Ε. Δράκου, Π. Πανταζόπουλου, Δ. Ζυγουρίτσα) εναντίον του ΣΕΦΚ

    Ζητούν 1.310.000 ευρώ και 6 μήνες φυλάκιση των συνδικαλιστών!


    Με αγωγή τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των ιδιοκτητών φροντιστηρίων του Ν. Αττικής (ΕΣΙΦΜΕΑ) Ι. Δράκος, η ομόρρυθμη εταιρεία του και τρεις συνέταιροί του (Eιρήνη Δράκου, Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Δημήτριος Ζυγουρίτσας) ζητούν την προσωποκράτηση με 6 μήνες φυλάκιση 5 συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), του Σταμάτη Κρητικού, προέδρου του ΣΕΦΚ, του Παναγιώτη Σωτήρη, γραμματέα του ΣΕΦΚ, της Βέττας Ρέππα, αναπληρώτριας γραμματέα του ΣΕΦΚ, του Πέτρου Μαραφή, μέλους του ΣΕΦΚ και σύνεδρου στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ και του Κλέαρχου Σμυρναίου, μέλους του ΔΣ του ΣΕΦΚ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καθώς και 1.310.000 Ευρώ από το σωματείο και τους συνδικαλιστές, επειδή διεκδίκησαν να τηρούνται οι αργίες που ορίζονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
    Οι συνάδελφοι ως μέλη του ΣΕΦΚ και του ΔΣ πραγματοποίησαν περιοδεία στις 2 Ιανουαρίου 2006, για να διαπιστώσουν εάν τηρείται η αργία για τους εργαζομένους στα φροντιστήρια, όπως ρητά προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου αλλά και Υπουργικές Αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ που ορίζουν τις ημέρες που τα φροντιστήρια είναι κλειστά και επομένως δεν μπορούν να εργάζονται καθηγητές σε αυτά, ούτε να παραδίδουν σε αυτά μαθήματα καθηγητές που είναι εργοδότες ή μέτοχοι.
    Η περιοδεία αυτή εντάσσεται στην πάγια πρακτική του ΣΕΦΚ να κάνει περιοδείες για να ενημερώνει τους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους και να κατοχυρώνει στην πράξη τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στην περιοδεία διαπίστωσαν ότι το φροντιστήριο «Δράκος» στο Αιγάλεω λειτουργούσε και ενημέρωσαν τη διεύθυνσή του ότι η λειτουργία του φροντιστηρίου σε ημέρα αργίας των εργαζομένων αποτελεί παράβαση της εργατικής και εκπαιδευτικής νομοθεσίας, ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου δήλωσε ότι εργάζονται οι μέτοχοι και αρνήθηκε να κλείσει το φροντιστήριο. Στη συνέχεια τα μέλη του ΣΕΦΚ ζήτησαν την παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του φροντιστηρίου.
    Σημειώνουμε εδώ ότι στην αγωγή ο κ. Δράκος και οι συνεταίροι επικαλούνται «βεβαίωση» της Επιθεώρησης Εργασίας (Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης) Περιστερίου ότι μπορούσαν εκείνη την ημέρα να εργάζονται οι ιδιοκτήτες – μέτοχοι του φροντιστηρίου, ενώ αναφορά σε κατάθεση σχετικής βεβαίωσης γίνεται και από το δελτίο συμβάντων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος (Β΄ Αιγάλεω). Όμως, το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης έχει απαντήσει γραπτά ότι ουδέποτε εξέδωσε τέτοια βεβαίωση, αντίθετα απάντησε ότι συνέταξε δελτίο ελέγχου στις 23/12/2005 που υποδείκνυε την τήρηση της συλλογικής σύμβασης. Επιπλέον, το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, απαντώντας σε γραπτό ερώτημά μας, διευκρινίζει ότι το έγγραφο που κατατέθηκε από τους ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου ήταν αντίγραφο του εν λόγω δελτίου ελέγχου, το οποίο εκ παραδρομής αναφέρεται στο δελτίο συμβάντων ως «βεβαίωση».
    Όταν στις 2 Γενάρη 2007 το φροντιστήριο «Δράκος» δοκίμασε να λειτουργήσει ξανά σε ημέρα αργίας 2007 βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αιρετούς εκπροσώπους ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ στο τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση για να διακόψει τη λειτουργία και καταγγελία στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Η υπόθεση εξετάστηκε και ο αρμόδιος προϊστάμενος αποφάνθηκε ότι η λειτουργία του φροντιστηρίου στις 2 Γενάρη, ακόμη και μόνο με μετόχους, είναι παράνομη (έστω και εάν στο όνομα της … «κοινωνικής και εκπαιδευτικής προσφοράς του κ. Δράκου» δεν επέβαλε ποινή). Είναι πλέον σαφές ότι δεν μπορούν οι εργοδότες του ΕΣΙΦΜΕΑ να «ανοίγουν τα μαγαζιά τους όποτε θέλουν», όπως αρέσκονται να δηλώνουν.
    Η αγωγή των εργοδοτών δεν έχει καμία βάση και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του σωματείου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Οι εργοδότες δεν ανέχονται την ύπαρξη ενός σωματείου μαχητικού, ακηδεμόνευτου, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, που διευρύνει την απήχησή του και μαζικοποιείται, που αναγνωρίζεται ως ισότιμο κομμάτι του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος. Γιʼ αυτό δοκίμασαν και στο παρελθόν με μηνύσεις, αγωγές και δικαστικές προσφυγές να χτυπήσουν το σωματείο, αλλά δεν το κατάφεραν και το σωματείο συνέχισε τη δράση του. Έτσι και τώρα η απάντηση στις εξοντωτικές οικονομικά αγωγές θα είναι ο αγώνας για τα συλλογικά μας δικαιώματα, η κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας. Η συσπείρωση γύρω από το σωματείο είναι η απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών.
    Οι δίκες και οι αγωγές εναντίον του σωματείου θα γίνουν καταδίκες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της προσπάθειάς των εργοδοτών να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα στα φροντιστήρια.

    Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    ReplyDelete
  47. Τιμή μας να μας "προπαγανδίζουν" η Ελευθεροτυπία, το Βήμα, η Καθημερινή, το Reuters, το BBC, η El Pais ο τοπικός Τύπος, η τηλεόραση και το ράδιο.

    Τιμή μας να μας καλεί ο Πρόεδρος στη γιορτή της Δημοκρατίας

    Τιμή μας να ακούγεται το όνομά μας σ' εκδήλωση μνήμης για το Γρηγόρη Φαράκο.

    Τιμή μας να αναφέρεται σε μας ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο ΓΑΠ, ο Χρυσοχοϊδης, ο Ντινόπουλος, η Διαμαντοπούλου, ο Λαζόπουλος και πολλοί άλλοι...

    Τιμή μας να ασχολούνται μαζί μας συστηματικά δογματικοί μαρξιστές σαν και του λόγου σου.

    Σας ευχαριστούμε όλους και προπαντώς μην τρελένεστε και keep blogging.

    ReplyDelete
  48. Mages to blogging tha mas sosei ap'ti mizeria mas - Keep Blogging!

    ReplyDelete
  49. Φίλε Μάρξ,
    Είμαστε δυνατά ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ για τη περίπτωση των εκπαιδευτικών συνδικαλιστών και μάλιστα όταν,όπως μας λές,είναι ανεξάρτητοι.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗς ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ,πράγμα που κάνεις εσύ όταν υποστηρίζεις τη ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ.
    Γιατι αυτη η ασυνέπεια;

    ReplyDelete
  50. Οσο για τους χλιδάνεργους δεν σου λέει τίποτε το φαινόμενο ΕΜΟ και TRENDY των νοτίων προαστίων;Δεν σε τρομάζει αυτή η χλιδοεφηβεία; Δεν είναι αυτό το προμήνυμα της επερχόμενης χλιδασχόλησης;

    ReplyDelete
  51. Εσύ με τους αγγλικούς χαρακτήρες τι παριστάνεις δηλαδή, την κερκίδα? Τόσο μυαλό κουβαλάς που μόνο σαν πορδή μπορείς να συμμετέχεις?

    ReplyDelete
  52. Oxi re sy apla bazo ki'ego to xeraki mou na spasoume to fragma ton 200 posts.

    ReplyDelete
  53. συμφωνούμε με τον ελεύθερο

    ReplyDelete
  54. δεν υπάρχει καμία ασυνέπεια...
    Δεν τρέφω κανένα σεβασμό στο αστικό δίκαιο per se. Όπως είπα και προηγουμένως τα πάντα είναι ζήτημα συσχετισμού ισχύος στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης, ο συσχετισμός αυτός αποτυπώνεται και στους νόμους. Αν το συμφέρον των εργαζομένων μπορεί να εξυπηρετηθεί από το νόμο τότε καλώς τον χρησιμοποιούν, αν όχι τότε καλώς τον αντιμάχονται.

    Όσο για το φαινόμενο των emο και των trendy δεν το βρίσκω καθόλου ανησυχητικό. Εντάσσεται στην παράδοση των νεανικών υπο- και αντι- κουλτούρων (rockers, hippies, punks, ...) και έχει μεγάλη σχέση με το ζήτημα της κρίσης των προσδοκιών που ανέφερα παραπάνω.

    ReplyDelete
  55. Ψάχνοντας καμαριέρα για μια κενή θέση της επιχείρησης πέρασα από τον ΟΑΕΔ και πήρα λίστα με 35 άνεργες της περιοχής. Καμιά τους δεν ήθελε να δουλέψει.
    Μάλιστα μία από αυτές μου είπε ότι είναι στον ΟΑΕΔ περιμένοντας να προσληφθεί στο δημόσιο...

    Η θέση παραμένει κενή εδώ και 3 μήνες.

    Δε μας έφαγε η ανεργία, η μαλακία μας έφαγε σε τούτη τη χώρα.

    ReplyDelete
  56. @ Γ700
    "Στις 12 Δεκεμβρίου , όμως , που η απεργία είναι πανεργατική θα κατέβουμε στην πορεία να διαδηλώσουμε με τη ΓΣΕΕ για ένα δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα."

    Α ναι;
    Να περάσετε και από το vernissage της Ρηγίλλης, θα έχουμε ωραία cocktails. Eύχομαι νάναι εκεί και ο Παρμενίδης.
    Οπως πάντα, σε τέτοιες εκδηλώσεις, θα απονείμουμε το βραβεία στους Κουκουέδες για τον group leader με την καλύτερη χορογραφία και chic outfit.
    Πέρυσι στην ημέρα του Πολυτεχνείου, ένα παιδί του ΚΚ είχε μιά καταπληκτική χορογραφία λές κι ήταν μαθητής του Georges Balanchine - ευλυγισία και κομψότης.
    Η Τέχνη δια την Τέχνην.

    Και επειδή είμαι δίκαιος. Οι κουκουέδες είναι πάντα τρομακτικά πειθαρχημένοι.

    ReplyDelete
  57. Μα ΤΙ λες τώρα vaggelas.
    Eγώ ψάχνω εδώ και 3 χρόνια για executive secretary λόγω της απουσίας μου τον περισσότερο χρόνο από την Αθήνα και πληρώνω 1,000+ ΚΑΙ ΙΚΑ και έχει σταθεί αδύνατον.

    ReplyDelete
  58. Ντόκτορ μαρξ

    "Εντάσσεται στην παράδοση των νεανικών υπο- και αντι- κουλτούρων"

    ΟΠΩΣ λέμε τα ΟΥΡΑ των ΟΥΡΩΝ

    ReplyDelete
  59. Komfoukie na er8w gia executive?

    ReplyDelete
  60. Να υποθέσω δηλ.δόκτορ Μάρξ ότι ένας αργόσχολος Ακαδημαικός που καταφεύγει στην ΠΟΣΔΕΠική αργομισθία, είναι ανατροπέας του Αστικού Δικαίου και κοινωνικός επαναστάτης;
    Και εγώ που νόμιζα ότι απλά ήταν ένας θρασύτατος γάιδαρος!

    ReplyDelete
  61. "Οι συνάδελφοι ως μέλη του ΣΕΦΚ και του ΔΣ πραγματοποίησαν περιοδεία στις 2 Ιανουαρίου 2006, για να διαπιστώσουν εάν τηρείται η αργία για τους εργαζομένους στα φροντιστήρια, όπως ρητά προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου αλλά και Υπουργικές Αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ που ορίζουν τις ημέρες που τα φροντιστήρια είναι κλειστά και επομένως δεν μπορούν να εργάζονται καθηγητές σε αυτά, ούτε να παραδίδουν σε αυτά μαθήματα καθηγητές που είναι εργοδότες ή μέτοχοι."

    ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΚΑΘΗΚΙ.
    ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ να ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ο ΑΛΛΟΣ.

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    Θα φέρουμε από το Cambridge Αγγλους να διδάξουν Ελληνικά και Ινδούς μαθηματικούς εγκεφάλους να διδάξουν μαθηματικά με 500 ευρώ το μήνα.
    ΠΑΛΗΟΚΑΘΗΚΙΑ

    ReplyDelete
  62. Η ΓΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ 24/7/52 ΤΟ ΧΡΟΝΟ

    ΚΑΘΗΚΙΑ

    που θα μας ΒΑΛΕΤΕ και ΟΡΟΥΣ για το ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ που ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

    ReplyDelete
  63. "κροπότκιν" διάβαζε προσεκτικά πριν μιλησεις... Όπως είπα και προηγουμένως δουλεύω ως συμβασιούχος στο πανεπιστήμιο. Δεν είμαι μόνιμος. Αλλά ούτε και οι μόνιμοι είναι αργόμισθοι (η συντριπτική τους πλειοψηφία).

    Από κει και πέρα, ελλείψη επιχειρημάτων επιστρατεύονται οι ύβρεις. Να χαρώ το "καλύτερο ελληνικό blog".

    όσο για την άλλη τη φαιδρή πορτοκαλέα την τζιν-τζιν δεν έχω να πω τίποτα

    ReplyDelete
  64. Η ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΕΙΝΑΙ

    ΙΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ και

    ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ

    Η ΠΑΙΔΕΙΑ και ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ

    ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ των ΝΟΜΩΝ

    ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ

    Σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΙΣΧΥΕΙ
    Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ που θέλετε τους Λαούς να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΦΥΤΑ για να τους ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΕ

    ReplyDelete
  65. Εάν δε ΤΟΧΑ ακούσει από το στόμα του ίδιου του Mussolini (διάβαζε, ντοκτορ μαρξ) ΔΕΝ θα πίστευα in a million years ότι ως εργοδότης ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να διδάξω ή να δουλέψω ΟΤΑΝ ΟΠΟΤΕ και ΟΠΩΣ θέλω.

    ΔΗΛΑΔΗ μου ΛΕΕΙ το ΑΝΘΥΠΟΚΟΠΡΑΝΟΝ

    ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ!!!!!!

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

    ReplyDelete
  66. Dr MARX = BENITO MUSSOLINI

    ReplyDelete
  67. APO KATHIMERINI

    "Ελεύθερος, μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα πρέπει ή όχι να κρατηθεί προσωρινά, αφέθηκε μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών, γνωστός ηθοποιός. Ο ηθοποιός συνελήφθη την Κυριακή έχοντας στην κατοχή του συνολική ποσότητα κοκαϊνης 42 γραμμαρίων. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Κούγια, ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει τα ναρκωτικά για δική του χρήση. 'Οπως είπε ο ποινικολόγος, λόγω της οικονομικής του κατάστασης, ο εντολέας του είχε τη δυνατότητα να αγοράζει ποσότητες κοκαίνης μεγαλύτερης της μίας δόσης."

    KAKΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙ.

    Εδώ έχουμε την αισχρή επιλεκτική μεταχείριση που ισχύει και στις ΗΠΑ = κακώς κάκιστα.
    Τον μαύρο τον καταδικάζουμε σκληρότερα διότι, λέει, κάνει εμπορία. Μα κάνει εμπορία διότι είναι φτωχός και θέλει χρήματα να αγοράσει την δική του δόση.

    Το επιχείρημα του δικηγοράκου της καραφωτιάς κούγια είναι αίολο. Το αν έχεις πάνω σου 42 γραμμάρια για να χρησιμοποιήσεις είτε προσωπικά είτε να τα πουλήσεις ΔΕΝ διαφοροποιεί την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ελαφρυντικό στη μιά περίπτωση Η μεγαλύτερη ευθύνη στην άλλη.

    ΤΙ πράγμα κι αυτό. Να αντιγράφουν ΜΟΝΟ τα στραβά της Αμερικής, ΠΟΤΕ τα καλά της.

    ReplyDelete
  68. Komfoukie o an8rwpos eixe mia episkeph na paei. Opws emeis pairnoume kanena glykaki gia na mhn pame me adeia xeria, etsi k aytos phre 50-100g na filepsei tous kollhtous tous! Poia emporia twra?!?!

    ReplyDelete
  69. Το επιχείρημα του δικηγοράκου της καραφωτιάς κούγια είναι αίολο.

    Σιγά μην ήταν και ο Αίολος. Έωλο αγραμματούλη μου, έωλο...

    ReplyDelete
  70. αχ αυτή η παιδεία του κομφου.. μας χαρίζει υπέροχα μαργαριτάρια.

    έωλος -η -ο [éolos] E5 : (λόγ.) κυρίως ως χαρακτηρισμός επιχειρημάτων, σοφισμάτων κτλ. που είναι ξεπερασμένα και που κατά συνέπεια δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο, που είναι αβάσιμα. [λόγ. < αρχ. ἕωλος (αρχική σημ.: `μπαγιάτικος΄)]

    ReplyDelete
  71. Aίολος ο [éolos] O19 : ο θεός των ανέμων στους αρχαίους Έλληνες, στη ΦP ανοίγω τους ασκούς* του Aιόλου. [λόγ. < αρχ. Aἴολος]

    ReplyDelete
  72. xaxaxaxa

    xwstou ta marx

    ReplyDelete
  73. Εσείς κ.Μάρξ φαντάζομαι ότι ανήκετε στα επίλεκτα στελέχη της επαναστατικής οργάνωσης ΠΟΣΔΕΠ.

    ReplyDelete
  74. Ο Τσίπρας επέστρεψε από τη Βενεζουέλα κουβαλώντας έναν ασκό του Εώλου πετρέλαιο από τον Τσάβες.

    ReplyDelete
  75. καμία σχέση, συμμετέχω ως απλό μέλος στις συνελεύσεις των συλλόγων στους οποίους ανήκω...

    έχω αλλεργία στα αξιώματα και τα παραγοντιλίκια και κριτική στο συνδικαλισμό...

    ReplyDelete
  76. ξεφύγατε πάλι έτσι ... αλλά κατά βάθος γουστάρετε διαδικτυακή εκτόνωση

    ReplyDelete
  77. δρ Μαρξ η αναρχοαυτόνομη διάσταση σου είναι πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική από την απόλυτα μαρξιστική, αρκεί να μην χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    πχ ναι στην εφαρμογή του νόμου για τους καθηγητές του φροντιστηρίου

    όχι για αυτούς που κα΄ψανε την κάλπη

    ReplyDelete
  78. O dr. marx συνεισφέρει πολύ στη ποιότητα του διαλόγου του μπλόγκ,που εγώ,αντίθετα από εκείνον, πιστεύω ότι πράγματι είναι το "ποιό ποιοτικό μπλόγκ".
    Οι απόψεις του είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αρκετά επίκαιρες, παρά του ότι είναι ιδεογεννητικά κλασσικές,όσον αφορά το πεδίο της κοινωνικής εφαρμογής.

    ReplyDelete
  79. Κρίμα όμως που ο "Μάρξ" φαίνεται ότι στηρίζει το κόκκινο φασισμό του Παντείου.
    Αλλά τι Μάρξ θα ήταν εάν δεν το έκανε.Τίποτε το παράδοξο.

    ReplyDelete
  80. Den sas zitise kanenas na sxoliazete o enas ton allo. Sxoliaste to thema.

    ReplyDelete
  81. Ο Κομφουκιος εκφραζει το κοινωνικα αναγκαιο.Ο κομφουκιος ειναι σοφος αλλα οξυς και τραυματισμενος απ τη ζωη.Ας ειναι καλα κι ας υπερβαλει καμμια φορα

    ReplyDelete
  82. Alli Pagiataki mas brike. Tha mas peis kai ton oroskopo tou mipos?

    ReplyDelete
  83. @ ΜΠΕΝΙΤΟ και ΘΑΥΜΑΣΤΗ τοτ ΜΠΕΝΙΤΟ

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ και ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ
    Σας τόχω πει ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ

    DO NOT TOUCH WHAT YOU CANNOT AFFORD

    AΛΛΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΜΟΥ
    Η τραγωδία είναι πως τόχω ήδη συζητήσει, δλδ δίνω πάντα την ευκαιρία στα χυδαία στρώματα να μορφωθούν

    ΛΟΙΠΟΝ
    Μπαμπινιώτης, Concise, σελ 27

    ΑΙΟΛΟΣ= αυτός που είναι στον αέρα, αστηρικτος, αθεμελίωτος

    και γραφει παρακάτω, στο ίδιο λήμμα, ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΕΩΛΟΣ= μπαγάτικος, πεπαλαιωμένος, ξεπερασμένος.

    Ι delight in watching the lower echelons!

    xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  84. Pisa,

    O Tsipras to paizei Red Ken?!?!

    Th gamhsame!!!

    ReplyDelete
  85. Gina eisai megalh kayla! Aiolhse mas!

    ReplyDelete
  86. Η αιώνια καλλονή, κυρία Lolobrigida (ως πιτσιρικάς ήμουνα θαυμαστής της) με την οποία, τελείως τυχαία, είχα μιά θαυμάσια συζήτηση προ τριμήνου στην VIP Sala Borromini, του Leonardo da Vinci,

    έχει δίκαιο

    ΑΙΟΛΟΣ και ΕΩΛΟΣ έχουν διαφορετικές σημασίες.

    ReplyDelete
  87. Επειδή, εκτός από την Βασιλεία, όλες οι υπηρέτριες που της τύχαιναν λεγόντουσαν "Φωφώ", ακόμα και η Φωτεινή Γεννηματά, για να τις διαχωρίζει από εαυτήν τις βάφτιζε "Φωτούλα".

    Λοιπόν, πρέπει να το πάρετε απόφαση, ου πασόκους, τσοχατζόπουλους γεννήθηκ', λαλιώτ'ς θα π'θάνει.

    ReplyDelete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Απασχόλησης έχει 1.000 Επιθεωρητές Εργασίας.
    Η πολιτική Ηγεσία απαιτεί 12 ελέγχους από κάθε Επιθεωρητή.
    Άρα το ΣΕΠΕ "υποτίθεται" ότι κάνει 12.000 ελέγχους το μήνα!
    Να στείλεται μήνυμα στα εργατικά κέντρα ότι με ντόπιους Επιθεωρητές Εργασίας δεν γίνεται δουλειά!...τα θίγουν αυτά τα ζητήματα;...μπαααα...
    Και μη νομίζεται ότι η πολιτική ηγεσία "καίγεται" για να γίνει σοβαρή ελεγκτική υπηρεσία το ΣΕΠΕ...
    Γι'αυτό όταν πάμε στη κάλπη να πηγαίνουμε ξεμέθυστοι...
    Περιμένουμε από το Μαγγίνα το Δεξιό (και βάλε...) να κυνηγήσει τους εργοδότες;;;...μόνο ως ανέκδοτο!
    Ο Επιθεωρητής Εργασίας-blogger
    vaschr74@gmail.com

    ReplyDelete
  90. ...Αν και όπως ανέφερα σε παλαιότερο άρθρο οι Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές Εργασίας δεν έχουν δικαιοδοσία για τη μαύρη εργασία...
    οπότε δεν μένουν ούτε 700 Επιθεωρητές...βγάλτε και κάτι γλυφτρώνια που κολοβαράνε σε γραφεία Υπουργών-Υφυπουργών και Γραμματέων μένουν καμιά 600αρια...και αν!
    αλλά το θέμα είναι ότι ούτε και αυτοί οι 600 κάνουν σοβαρή δουλειά...κοροιδεύουν το Υπουργείο όπως και το Υπουργείο κοροιδεύει αυτούς...Άσε που τώρα οι Δεξιοί ούτε που θέλουν να ακούν για συνδικάτα, Επιθεώρηση Εργασίας κτλ κτλ...
    Παθαίνουν αλλεργία οι άνθρωποι!
    Ο επιθεωρητής Εργασίας-blogger

    ReplyDelete
  91. Anonymous said...
    Gina eisai megalh kayla! Aiolhse mas!

    Αγαπητέ μου, η αστική τάξη δεν πέρδεται, δλδ πέρδεται αλλά απολύτως ιδιωτικώς.

    Ο Κομφούκιος, για παράδειγμα, πηγαίνει στην τουαλέττα, κλειδώνεται, ζητάει συγγνώμη από τον εαυτό του για την απρέπεια, τον πιάνει και το παράπονο διότι, alas, όλοι οι άνθρωποι έχουν τελικά κοινούς παρονομαστές και τότε αιολίζει.

    ReplyDelete
  92. parmenides said...
    "O dr. marx συνεισφέρει πολύ στη ποιότητα του διαλόγου του μπλόγκ,που εγώ,αντίθετα από εκείνον, πιστεύω ότι πράγματι είναι το "ποιό ποιοτικό μπλόγκ".
    Οι απόψεις του είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αρκετά επίκαιρες, παρά του ότι είναι ιδεογεννητικά κλασσικές,όσον αφορά το πεδίο της κοινωνικής εφαρμογής."

    Ο ντόκτορ μαρξ είναι έξυπνος και θα ήταν μιά σπουδαία προσθήκη λόγου, αιρετικού λόγου.
    Αλλά να αναμασάει ένας έξυπνος άνθρωπος τα ίδια και τα ίδια στερεότυπα [και με το αλάθητον του ποντίφηκα] που ΜΟΝΙΜΩΣ σταματούν στην επανάσταση και ουδέποτε ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, έστω και στρεβλές, έστω και βουτηγμένες στην προκατάληψη,
    καταντάει ΒΑΡΕΤΟ.

    ReplyDelete
  93. και όχι μόνο
    αλλά και

    αντιπαραγωγικό

    Κάποτε πρέπει να υπάρξει ΣΥΝΘΕΣΗ, ΕΠΑΓΩΓΗ

    ReplyDelete
  94. Παρμενίδη μου
    θα έρθεις στο vernissage στις 12 του μηνός να παρακολουθήσεις αφ υψηλού;;;

    ReplyDelete
  95. @ dr. marx
    "την εισαγωγή της έννοιας των "χλιδάνεργων". Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα ποια είναι η αξία χρήσης μιας τέτοιας έννοιας. Υπάρχει ένα ζήτημα "κρίσης νομιμοποιησης" ή αλλιώς "κρίσης προσδοκιών" και αναζητείται ένας τρόπος διαχείρισης αυτής της κρίσης. Οι νέοι λοιπόν εργαζόμενοι που αρνούνται να δουλέψουν για ψίχουλα και άθλιες συνθήκες και έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τη ζωη τούς, χαρακτηρίζονται "χλιδάνεργοι" (ότι δήθεν καταναλώνουν πολύ, είναι αραχτοί κλπ κλπ)."

    O μοναδικός πραγματικός σοσιαλιστής στην ανθρώπινη ιστορία, ο Ιησούς Χριστός, είπε
    "Ο ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΟΣ ΜΗΔΕ ΕΣΘΙΕΤΩ"

    ReplyDelete
  96. Η ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΤΙΜΗ και πάνω απόλα είναι ΕΥΛΟΓΙΑ

    Κάποιος, όταν 10 μόλις μέρες μετά από υφολική ηπατεκτομή (!!!!) γύρισε στην δουλειά, αναφώνησε
    "Θεέ μου, είναι δώρο και ευλογία να μπορείς να στέκεις στα πόδια όρθιος και να εργάζεσαι"

    ΚΑΙ αν δεν τους αξίζουν τα ψίχουλα ΚΑΙ το "φυσάνε" οι γονείς τους, οπότε δεν χρειάζονται τα χρήματα,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ώστε να δείξουν και να αποδείξουν την ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ τους;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως όλοι τελικά πρέπει να επιβεβαιώσουμε, τουλάχιστον για τον εαυτό μας, την
    RAISON D' ETRE μας;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  97. raison d' etre= λόγος υπάρξεως

    ReplyDelete
  98. Διέρρευσε από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι την παραμονή των Χριστουγέννων, στo vernissage του Κομφούκιου, ο dr. marx θα χορέψει το Don Quixote του Cervantes σε μουσική Minkus και χορογραφία Marius Petipa. Η κυρία Αλέκα θα χορέψει την Quiteria.

    Σημειολογικά, θα είναι το γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  99. Gina Lolobrigida said...
    Ο Κομφούκιος, για παράδειγμα, πηγαίνει στην τουαλέττα, κλειδώνεται, ζητάει συγγνώμη από τον εαυτό του για την απρέπεια, τον πιάνει και το παράπονο διότι, alas, όλοι οι άνθρωποι έχουν τελικά κοινούς παρονομαστές και τότε αιολίζει.

    ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ReplyDelete
  100. ΔΙΑΒΑΖΩ
    "Εχοντας αποδεχθεί τις τουρκικές... διαβεβαιώσεις ότι η επίσκεψη Μπαμπατζάν στην Κομοτηνή θα κινηθεί εντός των «ορίων» του... ιδιωτικού χαρακτήρα της, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών παρακολούθησε από... τηλεοράσεως χθες τον κ. Μπαμπατζάν να περιοδεύει στην Κομοτηνή και να θέτει ευθέως θέμα «τουρκικής μειονότητας», καλώντας τους «ομοεθνείς» να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και να απευθύνει προειδοποίηση ότι «η εθνική ταυτότητα των 100.000 ομοεθνών δεν μπορεί να χαθεί...».

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ στενοχωριόμαστε παρακαλώ που οι Μουσουλμάνοι της Θράκης νοιώθουν Τούρκοι;;;;
    ΤΙ κάναμε εμείς για να νοιώθουν Ελληνες;;;;;
    ΔΕΝ θα το πίστευα ΠΟΤΕ, αλλά το άκουσα εκ στόματος Νίκου Χριστοδουλάκη, "Στην Κομοτηνή για να ανοίξει μπακάλικο ο Μουσουλμάνος χρειάζεται ΑΔΕΙΑ από το Υπουργείο Εξωτερικών"!!!!!!!

    Θα μου πείτε, "Λίγα κάνανε αυτόί το 1955 με την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου;;"
    Ασφαλώς όχι. Αλλά η "οφθαλμόν αντι οφθαλμού" τακτική δεν ευνοεί διπλωαματικά.
    Αν είχαμε σταθεί καλά στις μειονότητες, η Ελλάδα θα μπορούσε αυτή την στιγμή να παίζει ΡΟΛΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ στα Βαλκάνια, αλλά ακόμα ΚΑΙ για το Κουρδικό θέμα, ισχυριζόμενη πως τα έθνη έχουν δικαίωμα στην Αυτοδιάθεση κλπ κλπ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ να το πράξουμε ΟΤΑΝ Η ΦΩΛΙΑ μας είναι λερωμένη.

    Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εξαιρουμενων των περιόδων Ε Βενιζέλου και Κ Σημίτη ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  101. ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    και
    ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

    Μιλήσαμε λοιπόν τις προάλλες για την Αναδιανεμητική Ασφάλιση Επιβίωσης που είναι ανάλογη της Αμερικανικής SSA (Social Security Pension), η οποία είναι αποζημίωση [κατά μέσο όρο 600-700 ευρώ μηνιαίως - ανώτατο δυνατό 1,700 ευρώ] που εξασφαλίζει στοιχειώδη επιβίωση ΚΑΙ καλύπτει ΚΑΙ ασφάλιση υγείας Α μετά τα 65, δλδ κάλυψη ενδονοσοκομειακών εξόδων [ο συνταξιούχος όμως εξακολουθεί, μετά τα 65, να πληρώνει ασφάλιστρο περίπου 80 ευρώ μηνιαίως για κόστη γιατρών εντός και εκτός νοσοκομείων].
    Το κεντρικό προνόμιο που προβλέπει αυτή η ασφάλιση λοιπόν ειναι η κάλυψη υγείας μετά τα 65,ένα ΜΕΙΖΟΝ κόστος για τις γενιές του μέλλοντος.
    Το ΤΑΜΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ είναι ΕΝΙΑΙΟ γιά όλους (ανεξαρτήτως επαγγέλματος - συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ τους αγρότες) ΚΑΙ υποχρεωτικό.
    Στα καθ' ημάς θα μπορούσε το ΙΚΑ να πάρει αυτήν τη μορφή.
    Στο ΤΑΜΕΙΟ αυτό εισφέρουν υποχρεωτικά:
    1) ο ασφαλισμένος με 4% επί των μισθών του, μέχρι ποσού 50,000 ευρώ ετησίως και
    2) ο εργοδότης της κύριας/πρώτης και της δεύτερης μέχρι της νιοστής εργασίας του με ποσοστά 4% και 2%, αντιστοίχως, επί του μισθού του εργαζομένου.

    Το ΤΑΜΕΙΟ αυτό με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ είναι διαφορετικό "πουγγί" από τα έσοδα-έξοδα του κράτους. Δλδ ΔΕΝ συμψηφίζεται στα ελλείμματα η πλεονάσματα του προϋπολογισμού, no matter what. THN υψηλή επιστασία διαχείρησής του έχει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με το ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ. Ουδεμιά δοτή, κυβερνητική διαχείρηση επιτρέπεται. Τσιτουρίδηδες-Αλογοσκούφηδες-κουμπάροι-πασόκοι-λαλιώτηδες και φώφες αποκλείονται με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

    Στην συνέχεια, σχολιάσαμε το ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σύστημα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ/ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ που το διαχειρίζεται ο ίδιος ο εργαζόμενος.
    Σε αυτό συνεισφέρουν:
    1) ο εργαζόμενος μέχρι 12% επί των μισθών του (προαιρετικά και τα ποσά ΔΕΝ φορολογούνται), από τον πρώτο μέχρι τον Νιοστό.
    2) Ο εργοδότης του πρώτου/κύριου μισθού του μέχρι 6% (υποχρεωτικώς, 1:1 μέχρι 5% συμμετοχής και 0.5:1 από 6-7% συμμετοχής του εργαζομένου, ήτοι με συνολικώς μέχρι 6% επί του μισθού του εργαζομένου), ενώ ο εργοδότης του δεύτερου μέχρι τον Νιοστό μισθό του, με ποσοστά μέχρι 8% ((υποχρεωτικώς, 1:1 μέχρι 5% συμμετοχής και 0.5:1 από 6-11% συμμετοχής του εργαζομένου, ήτοι με συνολικώς μέχρι 8% επί του μισθού του εργαζομένου).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
    Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    1) Υποχρεωτικά 4% επι των μισθών του μέχρι συνολικού ποσού 50,000 ευρώ ετησίως
    2) Προαιρετικά μέχρι 12% επί των μισθών του, ανεξαρτήτως ύψους (ετεροχρονισμένη φορολόγηση μέχρι τα 60 έτη)
    Συνολικά 4% + 12%=18% maximum

    Ο ΕΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

    ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
    1) Υποχρεωτικά 4% επί του μισθού μέχρι ποσού 50,000 ευρω ετησίως στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ σύνταξης
    2) Συμμετέχει υποχρεωτικά, αλλά ΜΟΝΟ εφόσον ο εργαζόμενος συνεισφέρει προαιρετικά τα αντίστοιχα ποσά, μέχρι 6% επί του μισθού του, στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    Συνολικά 4% + 6% = 10%

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ έως ΝΙΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
    1) Υποχρεωτικά 2% επί του μισθού μέχρι ποσού 50,000 ευρω ετησίως στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗΣ σύνταξης
    2) Συμμετέχει υποχρεωτικά, αλλά ΜΟΝΟ εφόσον ο εργαζόμενος συνεισφέρει προαιρετικά τα αντίστοιχα ποσά, μέχρι 8% επί του μισθού του, στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2% + 8% = 10% maximum

    Αναδιάρθρωσα εδώ τα ποσοστά συμμετοχής, αν και το συνολικό συμμετοχής μένει αμετάβλητο ΔΙΟΤΙ αποσκοπούσα στο να δημιουργήσω κίνητρα στο εργαζόμενο να δηλώσει την δεύτερη έως την νιοστή εργασία του.

    ΓΙΑΤΙ θα τις δηλώσει;;;

    ΠΡΩΤΟΝ διότι τα χρήματα αυτά που καταθέτει είναι ΚΥΡΙΩΣ ποσά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ που ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ στο κεφαλαιοποιητικό ΣΥΣΤΗΜΑ συνταξιοδότησής του. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ του, τα βλέπει καθημερινά και τα διαχειρίζεται ο ίδιος.
    ΠΙΘΑΝΗ συνωμοσία εργοδότη-εργαζόμενου αποτρέπεται, όταν ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι από την δεύτερη έως την νιοστή εργασία, ο εργοδότης συνεισφέρει ΜΟΝΟ 2% στο αναδιανεμητικό σύστημα και το υπόλοιπο 8% στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

    Το ΜΟΝΟ που δεν συζητήσαμε μέχρι στιγμής είναι το μείζον κεφάλαιο της ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    Οπως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα έχουμε το ίδιο πρόβλημα που πρυτανεύει ΚΑΙ στην Παιδεία.
    Εχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΝΤΖΑ μετά ΦΑΚΕΛΑΚΙΩΝ.
    Το ιατρικό λειτούργημα έχει ΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ πρώτα και πανω απόλους ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Για μια δουλειά η οποία ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙ τουλάχιστον 10-12 χρόνια μεταλυκειακών σπουδών σε ένα άκρως ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, δεν μπορείς να δίνεις 1500 ευρώ μισθό, όταν ο νοσηλευτής διετούς παιδείας παιρνει 900-1000 ευρώ.
    In essence you get what you paid for. Στις ΗΠΑ, όπου στο ιατρικό επάγγελμα ισχύει numerus clausus, ο μισθός έναρξης μετά 12-14 χρόνια σπουδών είναι περίπου 120,000 δολλάρια ετησίως (για γιατρούς υπαλλήλους), ενώ τα εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών αγγίζουν εύκολα τα 200,000 minimum.
    Κατ' αρχήν πρέπει να ΕΙΣΑΧΘΕΙ ο NUMERUS CLAUSUS στην Ιατρική. Γιατροί από Ρουμανίες, Βουλγαρίες, Ιταλίες κλπ θα αποκλείονται ΑΦΟΥ θα ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και τους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων), όπως και στας Αμερικάς.

    Η Ελλάδα έχει ανάγκη 600 ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ετησίως. ΤΟΣΟΙ (+10%) θα είναι οι εισαγόμενοι στις Σχολές.
    Σχολές ΜΙΑ ανά 2 εκατομμύρια πληθυσμού, δλδ συνολικά 6. Από τις υπάρχουσες 7, η της Αλεξανδρουπόλεως και Λαρίσης ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ και δημιουργούνται ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ι και ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΙΙ.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ αυθωρεί και παραχρήμα και ΑΠΟΔΟΣΗ των νοσοκομείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα νοσοσκομεία αυτοδιοικούνται και εντός 5ετίας αναλαμβάνουν να αυτοχρηματοδοτούνται, αλλέως κλείνουν ή πωλούνται σε ΜΗ κερδοσκοπικά ιδρύματα.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ PLUS ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ (περιλαμβάνουν ΚΑΙ μεταμοσχεύσεις).

    ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ έχει κλειστό κύκλωμα TELE-MEDICINE που επικοινωνεί με νομαρχιακά νοσοκομεία. Κάθε ιατρικο κέντρο σχολής έχει περί τα 4-5 ελικόπτερα για μεταφορά 24/7 ασθενών από νομαρχιακά ή άλλα κέντρα για angioplasty-stenting, acute bypass grafting και άλλα οξέα προβλήματα.

    Οι γιατροί γίνονται ΟΛΟΙ ιδιωτικοί διαπιστευμένοι στα νοσοκομεία (privileged to specific hospitals) εξαιρέσει αυτών που υπηρετουν επι μισθώ σε ιατρικές σχολές η αυτών που είναι νοσοκομειολόγοι.
    Καταργείται ο θεσμός της αμοιβής του γιατρού από τον ασθενή ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ο ΘΕΣΜΟΣ του ΤΡΙΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ, δλδ της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Οι γιατροί υποβάλλουν τα έγγραφα στις εταιρείες και αμείβονται από αυτές, ο δε ασθενής πληρώνει εκ των υστέρων συμμετοχή, όπως τον συμβουλεύει η ασφάλειά του, από 0% έως 10% αναλόγως τύπου ασφάλειας που έχει επιλέξει.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, νομίζω πως ο οργανισμός του Ιδρύματος "ΥΓΕΙΑ" και άλλοι θα ήταν διατεθειμένοι να παρέχουν κάλυψη σε νέους με μηνιαίο ασφάλιστρο (αρχικό) γύρω στα 150 ευρώ (για νορμοβαρείς, μη καπνιστές).
    Το ποσό αυτό ΜΠΟΡΕΙ εύκολα να καλυφθεί μεταξύ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (30-40+/-%) και των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ του κατά 60-70+/-%.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ τους Γ700 να ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ ενιαία και θα παρακαλούσα τους φίλους bloggers να διαβάσουν ΟΛΟ το κατεβατό με ΠΡΟΣΟΧΗ. Εχει δύσκολα σημεία, στα οποία θα χαρώ να απαντήσω ΚΑΙ να τα συζητήσουμε σε ΕΥΡΟΣ και ΒΑΘΟΣ, από Δευτέρα απόγευμα.

    ΝΟΜΙΖΩ είναι ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΣΚΕΦΘΗΚΑ πολύ ώστε να βάλω ΚΙΝΗΤΡΑ για τους εργοδότες και εργαζόμενους εξ ίσου. ΝΟΜΙΖΩ πως αν ο Ελληνας γνωρίζει ΠΩΣ θα διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματά του θα ΑΛΛΑΞΕΙ συμπεριφορά κατά 180 μοίρες. Από την άλλη, η μόλις 10% συμμετοχή του εργοδότη ΔΕΝ είναι πλεόν βραχνάς και θα γίνει ΔΕΚΤΗ με μεγάλη ανακούφιση.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ότι μπορεί να τύχει ΤΟΣΟ καλής υποδοχής από αμφοτέρους, εργοδότες και εργαζόμενους ώστε να εξαλειφθεί η εισφοροδιαφυγή.

    Το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ.

    ReplyDelete
  102. Α! τώρα κατάλαβα,με τη βοήθεια του Κομφούκιου,τη διαφορά της Αστικής από την Εργατική τάξη στην Ελλάδα!
    Η πρώτη πέρδεται ιδιωτικώς και η δεύτερη δημοσίως!
    Κατάλαβες ντόκτορ Μάρξ τη διαφορά;
    Οπως και να το κάνουμε έχει άλλη αισθητική το ...... ιδιωτικώς!
    Εμείς όμως οι αναρχοαυτόνομοι βροντολαλούμε: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΔΕΣΘΑΙ!

    ReplyDelete
  103. @ κροπότκιν

    Τώρα μπορείς να μου εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ με τους αναρχοαυτόνομους μπορώ και διατηρώ εκπληκτική επικοινωνία (συντρώγω με πολλούς στον Κάβουρα και χτυπιόμαστε στα γέλια), αλλά με Κουκουέδες και πασόκους στέκει αδύνατον;;;

    Σοβαρά τώρα. Αυτοί και γω έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. Πιστεύουμε με πάθος στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ να ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ το ΣΩΜΑ του και τη ΖΩΗ του.
    Οι κουκουέδες και οι πασόκοι είναι γεννημένοι ΔΟΥΛΟΙ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ.

    ReplyDelete
  104. Μιλούσα χθες με εργαζόμενο νέο ο οποίος κάνει δεύτερη δουλεια σερβιτόρου σε 5 άστερο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και μου είπε πως οι επιθεωρητές εργασίας και το ΣΔΟΕ πάνε κατευθείαν στο λογιστήριο και μετά φεύγουν σαν "κύριοι". Σχεδόν το μισό προσωπικό (και ο ίδιος) είναι μαύρο και ανασφάλιστο.

    Να μη σας πω και για τα όργια που μου είπε και γίνονται στην πρώτη του δουλειά, το φαγοπότι της διοίκησης Βουρλούμη στον ΟΤΕ!

    ReplyDelete
  105. @ vaggelas

    Συγγνώμη, αλλά και ο νέος αυτός (ΚΑΙ οι άλλοι) είναι συναυτουργός στο έγκλημα. ΚΑΙ ουδείς απ' αυτούς ΚΑΡΦΩΝΕΙ τα αφεντικά ΔΙΟΤΙ όλοι βολεύονται!!!

    Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην πρώτη τους δουλειά θα βγαίνανε στο δρόμο.

    Ασε τα ξέρουμε................

    Ισως οι συνεργάτες του κ. Βουρλούμη να ΜΗΝ είναι επιπέδου. ΔΕΝ μπορώ να επαληθεύσω προς την μιά Η την άλλη κατεύθυνση. Ο κ. Βουρλούμης όμως είναι
    Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ο Σ.

    ReplyDelete
  106. ΚΑΙ παρακαλώ τα του style "Μου είπε η φίλη μου η Μαίρη και ο μπακάλης μου ο Γιώργος" ΔΕΝ αρμόζουν εδώ.
    Το ΠΟΥ βρίσκεται η διαφθορά στην Ελλάδα το ξέρουμε.
    Από δω και μετά εάν έχουμε να κάνουμε καταγγελίες συγκεκριμένες ΠΟΥ μπορεί να αποδώσουν καρπούς, θαυμάσια.

    Αλλά το να μηρυκάζουμε αυτά που έχουν καταντήσει mundane banalities, δεν βοηθεί ούτε την ανάλυση μήτε την επαγωγή. ΑΠΛΩΣ κατεβάζει το επίπεδο του Blog.

    ReplyDelete
  107. @Κομφούκιος

    Διότι οι Κουκουέδες και οι μισοί(εκτός Σημιτικών) Πασόκοι δεν έχουν το θάρρος του πέρδεσθαι ηχηρώς και τις ρίχνουν ζούφιες με αποτέλεσμα οδυνηρόν για την όσφρησιν.
    Γι'αυτό ο ΓΑΠ αποφάσισε να εισαγάγει εναλλακτικούς τρόπους που να σέβονται το Περιβάλλον.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί σε αναζήτηση ποιό κινηματικών μορφών πέρδεσθαι και έστειλλε τον Τσίπρα στον Τσάβες να διδαχθεί.

    Οσο για τα Εθνικά μας Κλανόπαιδα του Μαξίμου η πράξη αυτή αποτελεί ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.Θα το νοιώθεις άλλωστα μιάς και το σπίτι σου είναι εκεί κοντά.

    ReplyDelete
  108. @ vaggelas

    Kai den soupe eimai sigouros posa vgazei se tips (aforologita fysika) apo xenous poy den gnvrizoun oti ta garsonia stin Ellada einai emmisthoi.

    OLOI oi deliverades gia paradeigma einai emmisthoi kai vgazoun toulaxiston alla 20-30 ti vradya apo tips. Ta dilwsane pote;;;;
    Oxi fysika. Ara kai autoi einai lamogia.

    Viazomaste na vgazoume thymata kai thytes, monimws. Opws stis tainies far west. Kaloi kai kakoi.
    Omws stin Ellada, OLOI synergoi einai stin apati, pes tou nearou.

    ReplyDelete
  109. Για τη μαύρη εργασία γίνεται λόγος εδώ, και πέρα από τη θεωρεία υπάρχει και η πρακτική. Έτυχε, το παιδί είναι κλασική περίπτωση Γ700και απλά το ανέφερα.

    Δε χρειάζεται να είμαστε όλοι θεωρητικοί επιπέδου Μαρξ, Σμιθ και Σια για να σχολιάσουμε, υπάρχουν και απτά παραδείγματα που καλό είναι να μπαίνουν κι αυτά που και που στο τραπέζι.

    Τα περί Βουρλούμη τα ακούω τζάμπα και βερεσέ! Η διοίκηση φέρει αυτούσια την ευθύνη για την όποια κακοδιαχείριση, ακόμα κι όταν αυτήν πηγάζει από κατώτερα κλιμάκια στην ιεραρχία.

    Αν δεν ξέρει τι γίνεται χαμηλότερα με τις προμήθειες, ας ρωτήσει...

    ReplyDelete
  110. Nα βάλουνε μυστικούς στην επιθεώρηση εργασίας και να δούνε ποιοί τα πέρνουν και από ποιές επιχειρήσεις.

    ReplyDelete
  111. ANTE να σας το ξαναπώ για 4η φορά, να το εμπεδώσετε.
    Ηταν χειμώνας, Δευτέρα βράδυ. Μπαίνει μέσα στο Μαξίμου, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Σημίτη και του λέει,
    "Δεν μπορώ άλλο πρόεδρε, θα παραιτηθώ" και άρχισε να του εξιστορεί τις τρικλοποδιές που είχε διαπιστώσει εκείνη την ημέρα να βάζει ένα θηλυκό τσόκαρο, υφυπουργός και τι είχε διαμειφθεί.
    ΚΑΙ ήρεμος ο κινεζάκος γυρίζει και λέει στο έμπιστο πρόσωπο
    "Και γιατί κάνεις έτσι. Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, έτσι είναι Η ΧΩΡΑ"

    ΠΟΙΟΥΣ μυστικούς χριστιανέ μου.
    ΒΑΛΤΟ καλά στο μυαλο σου.
    Είμαστε 11 εκατομμύρια τσιτουριδο-λαλιωτο-φώφες!!!
    ΠΑΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΤΣΙ την ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙ-ΚΑΘΑΡΜΑ

    ReplyDelete
  112. Ανώνυμε Κομφούκιε άντε παράτα μας

    ReplyDelete
  113. Iisous xristos nikaei ki'ola ta kaka skorpaei. Tin Kyriaki pao na metalabo.

    ReplyDelete
  114. Αγαπητέ μου κομφούκιε δυστυχώς την πάτησες χοντρά αυτή φορά.

    Επικαλείσαι τον Μπαμ. για να δικαιολογήσεις την ανορθογραφία σου. Έλα όμως που σε αυτή την περίπτωση κάνει λάθος, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζεις σα μορφωμένος αστός που ισχυρίζεσαι ότι είσαι.

    Αντιγράφω από το άρθρο "Νέα από το χώρο της μόδας" (ειρωνικός τίτλος) του φιλόλογου Γιάννη Η. Χάρη που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ της 1/10/2005.

    "Όλο και περισσότερο, όλο και πιο κοινά ρήματα, σε όλο και πιο κοινά συμφραζόμενα, προγράφονται, εξοβελίζονται, απαγορεύονται: όλοι εισέρχονται, διαμένουν, αναγιγνώσκουν, επαναρχίζουν, αναμένουν! Τι αναμένουν; Το καινούριο λόγιο κοκαλάκι, το καινούριο κοσκινάκι, γραμματικοσυντακτικό, λεξιλογικό, ορθογραφικό -το «αίολος» αντί έωλος, καληώρα, που αρκεί να τους το παίξει κουδουνίστρα μπρος στα μάτια τους το λεξικό Louis Vuitton, και παθαίνουν αλλεπάλληλους οργασμούς: δεν πά' να βρίσκεις (βρίσκουν όμως;) δεκάδες λήμματα, αν π.χ. ανοίξεις (ανοίγουν όμως;) το περίφημο και προσιτότατο σήμερα βοήθημα Thesaurus Linguae Graecae (TLG), όπου Ιωάννης Χρυσόστομος, Φώτιος, Σούδα, Επιφάνιος, πανστρατιά, δίνουν με εω- όχι μόνο τον «μπαγιάτικο» αλλά και τον «αστήρικτο»: έωλος λόγος, έωλος υπόθεσις, έωλος η του διαβόλου επιβουλή, έωλον και αναπόδεικτον, έωλος η συκοφαντία κτλ."

    Και επίσης ένα σχόλιο του φιλόλογου Ν. Σαραντάκου:

    "Στην αρχαία γραμματεία υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα χρήσης του "έωλος" (αρχική σημασία: μπαγιάτικος) με μεταφορική σημασία (τη σημασία "αβάσιμος, ψευδής, αστήρικτος") και δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα χρήσης του "αίολος" με τη σημασία αυτή, μόνο το αιόλον ψεύδος του Πινδάρου, που σημαίνει το ευμετάβολο ψέμα.
    Εγώ αντίθετα βρίσκω πολύ πειστική την πανστρατιά του έωλος, και μάλιστα σε μεταγενέστερα χρόνια, πιο κοντινά μας δηλαδή. Οταν ο (εθνικός) Κέλσος λέει "έωλα τα περί αναστάσεως νεκρών" είναι ολόιδια η σημερινή χρήση "έωλα επιχειρήματα", το ίδιο κι όταν ο Λουκιανός λέει "ρητέον δε όμως ει και έωλα δόξω λέγειν" παναπει "πρέπει να το πω, κιας φανώ ότι λέω μπαρούφες", και στο Οικουμενικό Συμβούλιο του 431μΧ λέει ένας παπάς "έωλα τα ειρημένα κατά της Συνόδου". Ακριβώς ό,τι λέγαμε κι εμείς στις φοιτητικές μας παρέες πριν από μερικά χρόνια: άσε τα σάπια!"

    ReplyDelete
  115. καταντάει ΒΑΡΕΤΟ.

    Βαρετό καταντάει να επαναλαμβάνεις διαρκώς τα επηρμένα σου νεοφιλελεύθερα σχέδια επί χάρτου.

    Πάρτο χαμπάρι άνθρωπε μου: τα ζητήματα αυτά δεν είναι ΤΕΧΝΙΚΑ. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ζήτημα και ως τέτοιο αντανακλά τόσο τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις και συνθήκες, όσο και τις συγκρούσεις που αναπτύσσονται πάνω σε αυτές.

    Το σύστημα ασφάλισης δεν καθιερώθηκε επειδή κάποια "φωτισμένα" μυαλά το πρότειναν, αλλά ήταν προϊόν ενός μεγάλου κύκλου καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ταξικών συγκρούσεων μέσα σε αυτή!

    ReplyDelete
  116. "Tα ζητήματα αυτά δεν είναι ΤΕΧΝΙΚΑ. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ζήτημα και ως τέτοιο αντανακλά τόσο τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις και συνθήκες, όσο και τις συγκρούσεις που αναπτύσσονται πάνω σε αυτές."

    Mprabo Dr. Orthos legeis.

    ReplyDelete
  117. δρ Μαρξ η αναρχοαυτόνομη διάσταση σου είναι πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική από την απόλυτα μαρξιστική,

    Καταρχάς, καμία ομάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τον όρο "αναρχοαυτόνομος" για να αυτοπροσδιοριστεί, αντιθέτως πρόκειται για έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό των ανεξάρτητων από κομματικές παρατάξεις φοιτητών που πρωτοστάτησαν στις φοιτητικές καταλήψεις του 1979 και από τότε χρησιμοποιείται από τους "άσχετους".

    Για λόγους αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας θα πρέπει να σημειώσω ότι η ομάδα της "Διεθνούς Βιβλιοθήκης", η πρώτη ομάδα που χρησιμοποίησε στην Ελλάδα τον όρο "αντιεξουσιαστής" και "αναρχικός", ήταν κατά κύριο λόγο επηρεασμένη από τις ιδέες των καταστασιακών, τους συμβουλιακούς κομμουνιστές και τη γαλλική κομμουνιστική "υπεραριστερά" (όλοι τους μαρξιστές).

    Το παράδοξο εξηγείται από την απροθυμία των εν λόγω ανθρώπων να ταυτιστούν με τα σταλινόμουτρα, τους εθνικιστές σοσιαλιστές τύπου ΠΑΣΟΚ και τους σοσιαλδημοκράτες του ΚΚΕ εσ.

    ReplyDelete
  118. Κομφούκιε το μένος σου για το ΠΑΣΟΚ έχει εντονότατη προσωπική χροιά. Ύποπτο!

    ReplyDelete
  119. (εννοείται προφανώς ότι η "Διεθνής" ήταν η πρώτη ομάδα που χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους στην περίοδο μετά τον εμφύλιο)

    ReplyDelete
  120. Ο Αναρχισμός είναι,ιδεολογικά, η σύνθεση του ακραίου φιλευθερισμού με τον ακραίο σοσιαλισμό.
    Είναι αυτό στο οποίο πιστεύει το μπλόγκ της γ700,όταν αναφέρεται στο σοσιαλφιλευθερισμό.
    Δεν είναι παράξενο που αστοί, όπως ο Κομφούκιος,ερωτοτροπούν με τον Αναρχισμό.Είναι γιατί τους αρέσει η απόλυτη ελευθερία.Ομως το σοσιαλιστικό σκέλος τους ενοχλεί γιατί, στη συνείδησή τους, ταυτίζεται με τον Απολυταρχισμό.

    ReplyDelete
  121. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ώστε να δείξουν και να αποδείξουν την ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ τους;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;

    Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

    ReplyDelete
  122. Βέβαια οι ίδιοι οι Αναρχικοί, όπου τους βολεύει, ασκούν οι ίδιοι εξουσία και φυσική βία π.χ. Πάντειο.

    ReplyDelete
  123. Ο Αναρχισμός είναι,ιδεολογικά, η σύνθεση του ακραίου φιλευθερισμού με τον ακραίο σοσιαλισμό.

    Are you serious? Να σου θυμίσω ότι ο Μπακούνιν συμμετείχε μαζί με το Μαρξ στη Διεθνή; Ότι ο κροπότκιν ήταν κομμουνιστής; Ότι ακόμη και οι αναρχοατομικιστές είχαν σχέση με το εργατικό κίνημα; Ουδεμία σχέση με το φιλελευθερισμό! Μεταγενέστερα οι περισσότεροι δήλωναν ελευθεριακοί (libertarian) και όχι φιλελεύθεροι (liberal)

    Επιπλέον ο "αναρχοκαπιταλισμός" δεν έχει καμία σχέση το σοσιαλισμό!

    ReplyDelete
  124. Γίνεται να μη κοπανάτε ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες εδώ μέσα;
    ΤΟ λήμμα ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ είναι ψυχιατρικός όρος.

    ReplyDelete
  125. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ώστε να δείξουν και να αποδείξουν την ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ τους;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;

    Η εθελοντική εργασία είναι κοροϊδία καθώς αποσκοπεί στη μείωση του κόστους μέσω της κάλυψης αναγκών με απλήρωτη εργασία αντί για την πρόσληψη κάποιου εργαζόμενου.

    Εντούτοις, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα έχουν σχέση με κάποια ΜΚΟ, καθώς είναι στη μόδα...

    ReplyDelete
  126. Πρέπει κάποτε να ξεπεράσεις το κόμπλεξ ανωτερότητας και το ρόλο του γιατρού, "ανώνυμε" κομφούκιε. (βλ. ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ)

    ReplyDelete
  127. Dr Marx gia mia akomh fora se sygxairw! To exw 3anagrapsei: eisai foberh pros8hkh sto blog! Keep blogging! K an 3ereis kanena allo kalo blog let us know!

    ReplyDelete
  128. "Αντιγράφω από το άρθρο "Νέα από το χώρο της μόδας" (ειρωνικός τίτλος) του φιλόλογου Γιάννη Η. Χάρη που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ της 1/10/2005."

    Aυτό δα έλειπε να αποκτάμε γνώσεις και από το Ciao/Espresso με maquillage "αστικής εφημερίδας".
    ΤΑ ΝΕΑ ανόητε ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ, από την ημέρα που άρχισε να γράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η επίσημη εφημερίδα των ΥΠΗΡΕΤΡΙΩΝ.

    ReplyDelete
  129. "Η εθελοντική εργασία είναι κοροϊδία καθώς αποσκοπεί στη μείωση του κόστους μέσω της κάλυψης αναγκών με απλήρωτη εργασία αντί για την πρόσληψη κάποιου εργαζόμενου."

    Μα το ΘΕΜΑ είναι όταν ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι ανάγκες, αλλά ΔΕΝ υπάρχει το ΧΡΗΜΑ για πρόσληψη εργαζομένου.

    Αλλά, όπως ισχυρίσθηκα νωρίτερα, εσείς, οι κόκκινοι φασίστες, είσαστε ικανοί να δείτε ένα άνθρωπο να σφαδάζει από ΠΟΝΟ ή να πεθαίνει από ΠΕΙΝΑ και να ΜΗ συγκινηθείτε.

    Οπως εμμέσως πλην σαφώς το υπονοείς, είσαστε ΣΑΔΙΣΤΕΣ και σου είμαι ευγνώμων που το επιβεβαιώνεις.

    Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους να ζουν και να ευτυχούν. Σε σένα δε, το εύχομαι ΔΙΠΛΑ γιατί είσαι η ζωντανή απόδειξη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του ΛΟΓΟΥ μου.

    ReplyDelete
  130. @ Κομφούκιος
    "Aυτό δα έλειπε να αποκτάμε γνώσεις και από το Ciao/Espresso με maquillage "αστικής εφημερίδας".
    ΤΑ ΝΕΑ ανόητε ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ, από την ημέρα που άρχισε να γράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η επίσημη εφημερίδα των ΥΠΗΡΕΤΡΙΩΝ."

    Αν το κατάλαβα σωστά
    CIAO/ESPRESSO= ανεπίσημες εφημερίδες των υπηρετριών
    ΤΑ ΝΕΑ= επίσημη εφημερίδα των υπηρετριών

    χαααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  131. www.enet.gr 07/12/2007

    Η ψαλίδα

    Προχθές ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Ε» μάς ενημέρωνε για τα πρωτοφανή υπερκέρδη των επιχειρήσεων, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ 60% το 2006. Ενθυλάκωσαν δηλαδή 12,6 δισ. ευρώ ή έβγαλαν 44.000 ευρώ από κάθε μισθωτό.
    Ακολούθως, έγινε γνωστόν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ξεμείνει από τηλεοράσεις πλάσμα 42 ιντσών («Καθημερινή») και τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα παρουσιάζουν απόλυτη πληρότητα για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς («Νέα»).
    Και επειδή στις τρεις αυτές ειδήσεις πρωταγωνιστές δεν είναι οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ, παρά μετέχουν μόνο σαν φτηνοί κομπάρσοι στην υπερπαραγωγή των 12,6 δισ. ευρώ, να και η απάντηση στους φόβους εκτίναξης των τιμών στην αγορά. Για πληθωρισμό κερδών της ελληνικής οικονομίας πρόκειται και για διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των πλουσίων και φτωχών.

    Μγς

    ReplyDelete
  132. αν επιλέγαμε μια ουτοπία θα επιλέγαμε την Αναρχία . Ακριβώς διότι στην αναρχική κοινωνία συντίθενται αρμονικά η έννοια της απόλυτης ελευθερίας με την ισότητα. Η ατομικότητα με τη συλλογικότητα . Ο προσωπικός δρόμος με τον αλτρουισμό. Χωρίς έξωθεν καταναγκασμούς και εξουσιαστές.

    Ωστόσο ο λόγος για τον οποίο φτιάχτηκε το blog δεν είναι για να προτείνει κάποια ουτοπία που γεννήθηκε στο 19ο αιώνα -και έκτοτε έχει διαψευσθεί πλήρως από την ίδια την πραγματικότητα και τους ίδιους τους ανθρώπους που επιχείρησαν να την κάνουν ποράξη.

    Εμείς επιμένουμε να βάζουμε τα προβλήματα στην πρακτική τους διάσταση παρά το ότι μερικές φορές ξεφεύγουμε και θεωρητικολογούμε.

    Και το ερώτημα είναι τι έχει να προτείνει ο καθένας από εμάς για την αναχαίτιση του φαινομένου της μαύρης εργασίας;

    Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, δεν έχει ακουστεί κάποια σοβαρή πρόταση.

    Ο αγώνας και η ταξική πάλη για την επίτευξη της ουτοπίας κλπ είναι κολοκύθια τούμπανα. Είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να ρίξεις την μπάλα στην κερκίδα και να μην κάνεις τίποτα.

    Ή Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε για παράδειγμα μια πρόταση. Να μειωθούν οι εισφορές και οι φόροι που επιβαρύνουν άμεσα την εργασία και οι οποίοι οδηγούν τελικά σε υποκατάσταση της νόμιμης εργασίας από την παράνομη εργασία.

    Εμείς λέμε ναι σ΄αυτή την πρόταση γιατί θεωρούμε ότι μια σειρά από εισφορές και φόροι ενώ επιβλήθηκαν σε μια λογική αναδιανομής εν τέλει βαρύνουν τους εργαζόμενους και κυρίως τους μισθωτούς.

    Μα αυτό θα πει κάποιος είναι αρκετό να λύσει το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας;

    Όχι βέβαια, αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα τις ελαφρύνει στα σίγουρα και θα τους επιτρέψει να εμφανίσουν τους αδήλωτους και να μη ζητάνε κάθε τρεις και λίγο χαριστικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση.

    Σε κάθε περίπτωση μέτρα τέτοιου τύπου δεν λύνουν το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα. Το πρόβλημα άλλωστε σχετίζεται με το ότι έχουμε στενή παραγωγική βάση πρώτον και εκτεταμένη επιχειρηματικότητα ανάγκης δεύτερον. Κι αυτό για να αλλάξει δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη.

    Για να αλλάξει όμως συν τις άλλοις χρειάζεται πολλοί κι από εμάς τους νέους να μπούμε και λίγο πιο δυνατά στο θέμα της επιχειρηματικότητας και να μη σκεφτόμαστε συνέχεια σαν προλετάριοι μισθωτοί κλαψομούνηδες.

    ReplyDelete
  133. και φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που τον υποχρεώνουν να δουλεύει παράνομα και δεν είναι συμμέτοχος στην παρανομία είναι να μη μασήσει, να μην αδιαφορήσει και να κάνει μια καταγγελία.

    ReplyDelete
  134. @ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ώστε να δείξουν και να αποδείξουν την ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ τους;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;

    dr. marx είπε
    "Η εθελοντική εργασία είναι κοροϊδία καθώς αποσκοπεί στη μείωση του κόστους μέσω της κάλυψης αναγκών με απλήρωτη εργασία αντί για την πρόσληψη κάποιου εργαζόμενου."

    Συμφωνώ,
    Πάντα το έλεγα πως το ΠΡΑΝΤΑ κράουντ κανει την επανάστασή του λιαζόμενο στην Μηλιώνη, αλλά ο μπαμπάς μου έλεγε "Ε τώρα μην υπερβάλεις".
    Εγώ όμως επιμένω. Ξέρεις ΤΙ κουραστικό είναι να λιάζεσαι στη Μηλιώνη;;;;
    Αλλά ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ μας και η δύναμη της θέλησης βγήκαν ΝΙΚΗΤΕΣ

    ReplyDelete
  135. η κοκορομαχία παραπάνω δηλαδή είναι καλή όμως τελικά ένα είναι το ερώτημα. Ελλάδα δεύτερη στη μαύρη εργασία στην ΕΕ. Τι κάνουμε;

    ReplyDelete
  136. no money said...
    www.enet.gr 07/12/2007

    "Η ψαλίδα

    Προχθές ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Ε» μάς ενημέρωνε για τα πρωτοφανή υπερκέρδη των επιχειρήσεων, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ 60% το 2006. Ενθυλάκωσαν δηλαδή 12,6 δισ. ευρώ ή έβγαλαν 44.000 ευρώ από κάθε μισθωτό.
    Ακολούθως, έγινε γνωστόν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ξεμείνει από τηλεοράσεις πλάσμα 42 ιντσών («Καθημερινή») και τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα παρουσιάζουν απόλυτη πληρότητα για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς («Νέα»)."

    ΜΑ ΤΟΧΟΥΜΕ ξαναπεί ότι είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ του ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    Δλδ μας λέει εδώ ότι ο κάθε Ελληνας μισθωτός ΠΑΡΗΓΑΓΕ
    44,000 ευρώ που πήγαν στην τσέπη του εργοδότη του και
    15,000 ευρώ στη δικιά του
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ 59,000 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!

    Οπως θα έλεγε και η περίφημη Mae West,
    "YOU DON'T SAY!!!!!!
    TELL US LIKE IT IS PROFESSOR!"

    Μα αν ήταν έτσι καλό μου παιδί οι ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΕΣ Αμερικανοί ΘΑΧΑΝ μετακομίσει στην Ελλάδα en masse.


    YΓ Θέρετρο= θερινός προορισμός αναψυχής
    Ούτως, χειμερινό θέρετρο=φραστική ΑΡΛΟΥΜΠΑ

    ReplyDelete
  137. no money said...
    www.enet.gr 07/12/2007

    ΠΗΓΑΙΝΕ παιδί μου να μάθεις Ελληνικά και στις 7 Ιανουαρίου να ερθεις με τον κηδεμόνα σου

    ReplyDelete
  138. K esy phgaine ftia3e mia fasolada kalh me karoto, selino, ntomata k mpoliko ladaki ... fath k pare fora k klase mou t'arxidia! Na doume kiolas ti allo 8a bgei apo ton kwlo sou ektos apo CH4

    ReplyDelete
  139. Ο αγώνας και η ταξική πάλη για την επίτευξη της ουτοπίας κλπ είναι κολοκύθια τούμπανα. Είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να ρίξεις την μπάλα στην κερκίδα και να μην κάνεις τίποτα.

    Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ΑΝΟΗΣΙΑ είναι αυτό που λέτε; Δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έπρεπε να κάνουν απεργία στις 12/12 διότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να δεχτούν αγόγγυστα τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση για το καλό τους (ξέρετε, οι εισφορές μειώνονται στην πράξη διαρκώς όταν διευρύνεται η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία των μεταναστών και όταν κάνουν συνεχώς ρυθμίσεις χρεών).

    Ωστε κολοκύθια τούμπανα ε;
    Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Ούτε καν το οκτάωρο... (που φυσικά το έχουν πάρει πίσω τώρα).

    περί αναρχίας κλπ. δε σχολιάζω...

    ReplyDelete
  140. κάποιος said...
    "Κομφούκιε το μένος σου για το ΠΑΣΟΚ έχει εντονότατη προσωπική χροιά. Ύποπτο!"

    Μα καλά δεν τόξερες;;; Ο Σημίτης κι εγώ είμαστε πράκτορες της CIA.

    Aκουσε φίλτατε. ΔΕΝ έχω πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ. Ομως έχω ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ευρύτερα ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΩΠΟΔΥΣΙΑ
    και
    τους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ και ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ

    είτε λέγονται τσιτουρίδηδες είτε λαλιωτο-φώφες. Αλλωστε, είμαι ΑΧΡΩΜΑΤΩΨ

    ReplyDelete
  141. dr. marx
    "Ωστε κολοκύθια τούμπανα ε;
    Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Ούτε καν το οκτάωρο... (που φυσικά το έχουν πάρει πίσω τώρα)."

    To 8ωρο και το 40ωρο είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

    ΠΩΣ τολμας εσύ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ να τα ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ

    ReplyDelete
  142. Proswpiko eipe o typos Komfoukie! Allo katalaba tespa!

    ReplyDelete
  143. johnie walker 8wro den yphr3e pou8ena ... mono sta xartia!

    ReplyDelete
  144. Dr Marx
    "Το σύστημα ασφάλισης δεν καθιερώθηκε επειδή κάποια "φωτισμένα" μυαλά το πρότειναν, αλλά ήταν προϊόν ενός μεγάλου κύκλου καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ταξικών συγκρούσεων μέσα σε αυτή!"

    O FDR ήταν παράλυτος [από πολιομυελίτιδα] και στα τα δύο κάτω άκρα και δυσκολευόταν στις μετακινήσεις. Η Eleanor, όμως, όργωνε τη χώρα καταμεσής της ύφεσης. Γύρναγε λοιπόν στον Λευκό Οίκο και τούλεγε
    "Franklin dearest, we must do something to alleviate the suffering of the people"
    Και το 1935, δημιουργήθηκε η Social Security Administration και άρχισαν να πληρώνονται οι πρώτες συντάξεις.

    ΚΑΤΙ που δεν ξέρουν οι ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ του κόσμου φασίστες και δολοφόνοι των Λαών είναι και ότι η Eleanor
    HTAN KAI AYTH A ROOSEVELT
    γεννημένη
    ELEANOR ROOSEVELT
    μακρυνή εξαδέλφη του FRANKLIN και μάλιστα από τον Ρεπουμπλικανικό κλάδο της οικογένειας

    Ο,ΤΙ καλό έχει επιτευχθεί πάνω στη ΓΗ, οφείλεται σε
    ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  145. to prh3imo st'arxidia mas omws ofeiletai se sena! na ta leme ola gia tou astous! tous pefwtismenous bebaiws bebaiws (Tsaganeas)

    ReplyDelete
  146. ΔΙΟΤΙ
    1) ΔΕΝ είχα στερηθεί στα παιδικά τους και ΔΕΝ ειχαν συμπλέγματα
    2) Είχαν καλλιέργεια και
    3) Είχαν ΕΝΤΟΝΟ αίσθημα συλλογικής ευθύνης.

    Εσάς αντιθέτως σας ΤΡΕΦΕΙ η ΔΥΣΤΥΧΙΑ του πλησίον σας.

    ReplyDelete
  147. Την Ελλάδα όμως σε πολύ μεγάλο ποσοστό την απελευθέρωσαν άλλοι και όχι οι αστοί. Δεν θυσιάζονται αυτοί. Και αν υπάρχουν και κάποια παραδείγματα αστών, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Άντε γιατί μας έχεις ζαλίσει τελείως

    ReplyDelete
  148. To exei liwsei o minaras shmera!

    Hmarton!

    ReplyDelete
  149. @komfoukios

    Το μεγαλείο ψυχής κάθε ανθρώπου δεν εξαρτάται από την οικονομική και την κοινωνική θέση της οικογένειάς του. Οι απόψεις που εκφράζεις είναι πολύ ωραίες και επικρατούσαν σε κάποιες εποχές άλλες. Στον μεσαίωνα ας πούμε. Σαν Έλληνες τιμούμε το μεγαλείο ψυχής «αστών» όπως ο Μακρυγιάννης που είχε τόση παιδεία που δεν μπορεί να πάρει κάποιος σε όσα καλά σχολεία και αν πάει.

    ReplyDelete
  150. Ti astoi re k malakies! Poios 3erei apo poio kwlobouni katebhkan k oi komfoukaioi! Epeidh tous efyge h tyrila nwritera k ekanan tis lamogies tous prin tous perissoterous eginan k astoi! Mh xesw!

    ReplyDelete
  151. Anonymous said...
    Άντε γιατί μας έχεις ζαλίσει τελείως

    Nα πάρεις δραμαμίνη. Εναλλακτικά υπάρχει και το Κουρδιστάν όπου λάμπει και το ΠΑΣΟΚ

    (=PArti SOcialiste du Kurdistan)

    ReplyDelete
  152. Με συγχωρείτε παιδιά και με το συμπάθειο, αλλά το δικαίωμα στην αμφισβήτηση το δινουμε στον κάθε κομφούκιο μέσα από την απόκλιση, το χάσμα σ΄ αυτά που λέμε και σ' αυτά που πράττουμε.

    Οταν μισή μέρα σκοτωνόμαστε να αντιγράφουμε ό,τι σκατό και στραβό διαθέτει η Αμερικανική ζωή και την άλλη μισή επιδιδόμαστε σε άκρατο Αντιαμερικανισμό, είναι άξιο απορίας ή αναμενόμενο και δίκαιο το ότι τον καταγγέλλει ως κίβδηλο και μας φαιδρά πρόσωπα;;;;;
    Στο ίδιο μήκος κύματος, όταν όλη μέρα σκοτωνόμαστε (και κολυμπάμε στο χρέος) για να αντιγράφουμε τα άχρηστα, δλδ τα υλικά πρότυπα της αστικής τάξης [τα καλά της δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς διότι δεν τα κατανοούμε] είναι να απορούμε που μας αποκαλεί πιθήκους και κωστόπουλους;;;

    Να, έρχονται Χριστούγεννα και θα τρέξουμε στα "χειμερινά θέρετρα" [η μήπως διανοητικά φέρετρα] για να νοιώσουμε οτι έχουμε στατους. Είναι απορίας άξιο που θα μας αποκαλέσει πάλι γύφτους;

    Τελικά, το δικαίωμα να μας αμφισβητούν το αντλούν κακόβουλα και αυθαιρέτως ή τους το παρέχουμε απλόχερα με την αβαθή ζωή και τον αντιφατικό, υποκριτικό μας λόγο;

    ReplyDelete
  153. Παιδιά, αυτά που λέει ο Κομφούκιος τα κατανοώ και δεν με ενοχλούν διότι δεν αφορούν τη προσωπική μου ζωή.

    Ορισμένοι από σας γιατί ενοχλείσθε τόσο;;

    Αρχίζω και αναρωτιέμαι. Εσείς αναρωτηθήκατε;;

    ReplyDelete
  154. Η μήπως τελικά έχει δίκαιο ο Παρμενίδης που λέει ότι ο Κομφούκιος είναι ο καθρέφτης μας και δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε μέσα;

    Δεν ξέρω, ρωτάω.

    ReplyDelete
  155. μάλλον έχει δίκαιο ο παρμενίδης

    ReplyDelete
  156. Μαρξ ακόμα δεν πήρες θέση για την πάταξη της μαύρης εργασίας.

    Το οκτάωρο ήταν κάποτε σαφές αίτημα, σαφής διατυπωμένη θέση του κόσμου της εργασίας και συγκεκριμένα της αμερικάνικης.

    Πρώτα λοιπόν διατυπώνεις ένα αίτημα και μετά κάνεις τον αγώνα για να το πραγματοποιήσεις.

    ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ . ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΝ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΤΑΞΙΚΟ - ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ - ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟ .

    ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    Ο Κομφούκιος για παράδειγμα , με τον οποίο έχουμε τσακωθεί άπειρες φορές στο παρελθόν για την εμμονή που έχει με την αστική τάξη και τους αστούς, έχει διατυπώσει ουκ ολίγες θέσεις για όλα τα προς συζήτηση θέματα.

    Εξειδίκευσε την ιδεολογική σου ταυτότητα.

    ReplyDelete
  157. και παιδιά καλή είπαμε η κοκορομαχία και οι μπηχτές αλλά μία πρόταση για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ακόμα τσου...

    ReplyDelete
  158. To 8ωρο και το 40ωρο είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

    Franklin dearest, we must do something to alleviate the suffering of the people"

    Καλά είσαι εντελώς στον κόσμο σου... Έχεις ακούσει ποτέ για τη σφαγή στο haymarket square; Για τις sit-down strikes στο Flint και γενικότερα σε πολλά εργοστάσια των ΗΠΑ τη δεκαετία του '30; Που να τα έχεις ακούσει όμως... Ανίδεε

    Πάρε μια φωτογραφιούλα από την απεργία στο Flint στο προφίλ μου τώρα.

    ReplyDelete
  159. από αυτά που έχω πει σου φαίνεται ότι δεν έχω πάρει θέση; το επαναλαμβάνω ο μόνος τρόπος για να ανέβουν οι μισθοί και οι παροχές είναι ο αγώνας.

    Με ποια αιτήματα;

    ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
    ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    Τα αιτήματα αυτά συμπεριλαμβάνουν φυσικά την άρση του καθεστώτος της μαύρης εργασίας.

    Όσον αφορά τη μαύρη εργασία, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της εργατικής τάξης να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει. Π.χ. στην οικοδομή, η μαύρη εργασία γιγαντώθηκε όταν ήλθαν οι μετανάστες καθώς ήταν εντελώς αδύναμοι και με ελάχιστες γνώσεις για τα δικαιωματά τους κλπ κλπ.

    Στις επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν και δεν είναι διασπασμένοι (με την εισαγωγή προσωρινών, ενοικιαζόμενων, ωρομίσθιων) είναι ΠΟΛΥ δυσκολότερο να επιβληθούν "μαύρες" εργασιακές σχέσεις. Για αυτό το λόγο και όλη η φιλολογία περί ρετιρέ την οποία επαναλαμβάνω υποστηρίζετε.

    Οι λύσεις που προτείνετε είναι καταγέλαστες διότι οδηγούν στην ουσιαστική επέκταση της "μαύρης εργασίας". Ουσιαστικά, αυτό που λέτε είναι να υποβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις σε όσους χώρους αυτό δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτό.

    Α και σημειωτέον, το αίτημα για το οκτάωρο είχε ήδη τεθεί από την 1η Διεθνή και ήταν αίτημα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, γι'αυτό τιμούνται τα θύματα του αμερικάνικου κράτους την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

    ReplyDelete
  160. Μοντέλο για να λυθούν τα προβλήματα του καπιταλισμού δεν έχω να προτείνω... Άλλωστε είναι καταδικασμένος να γεννά συνεχώς νέες αντιφάσεις και συγκρούσεις.

    ReplyDelete
  161. Nai nai

    TELIKA poia koinwniki taksi dietypwse prwti to dilimma
    "To fart or not to fart"

    Kai poia taksi edwse IXIRWS kai KAKOSMWS ton agwna tou laou sto klassimo;;;

    i underclass i overclass i superclass???

    ReplyDelete
  162. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  163. α και για το φίλο που με ρώτησε για άλλα ενδιαφέροντα blogs, δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Θα αναφέρω όμως ορισμένα ενδιαφέροντα sites:


    LIBCOM
    libcom.org is a resource for all people who wish to fight to improve their lives, their communities and their working conditions.

    We want to discuss, learn from successes and failures of the past and develop strategies to increase the power we, as ordinary people, have over our own lives.

    Who

    The libcom group is a small collective of libertarian communists based in and around London, we maintain libcom.org, and as individuals are involved with a number of other groups and activity.


    The Commoner

    Κόκκινο Νήμα

    Blaumachen

    Endangered Phoenix

    a site hoping to contribute to the abolition of this fundamentally sick, sad, stupid society


    Athens INDYMEDIA

    (όχι ότι συμφωνώ με οτιδήποτε γράφεται εκεί αλλά σε γενικές γραμμές έχει ενδιαφέροντα περιεχόμενα)

    ReplyDelete
  164. Dr Marx
    "Α και σημειωτέον, το αίτημα για το οκτάωρο είχε ήδη τεθεί από την 1η Διεθνή και ήταν αίτημα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, γι'αυτό τιμούνται τα θύματα του αμερικάνικου κράτους την επέτειο της Πρωτομαγιάς."

    Tο αίτημα αυτό, πράγματι, πολλοί τόχαν διατυπώσει [Ευρωπαίοι και Αμερικανοί] πολύ πρίν την ΑΙΜΑΤΗΡΗ εξέγερση της Πλατείας Haymarket στο Chicago [Haymarket Riot] την Πρωτομαγιά του 1886, και ειδικότερα η Πρώτη Διεθνής. Αλλά τα λεβεντόπαιδα της Πρώτης Διεθνούς ήσαν απασχολημένα όπως σήμερα καλιώρα (deja vu??) με "σοβαρά" διαδικαστικά, ιδεολογικά και προσωποκεντρικά θέματα, και η ενέργειά τους διαχεόταν και εξηντλείτο στις συγκρούσεις της φράξιας Bakunin vs. αυτής του Marx [ήγουν τουτέστιν δηλαδή, "τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα"].

    Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας σ΄αυτή την κατεύθυνση σηματοδοτήθηκε από την Εξέγερση της Haymarket Square και το πρώτο ΑΙΜΑ που χύθηκε ήταν Αμερικανικό. H τιμή ανήκει στους Αμερικανούς, ύστερα από απόφαση της Δεύτερης Διεθνούς και, από το 1890 και εντεύθεν, η Επέτειος γιορτάζεται κάθε Πρωτομαγιά - παντού εκτός από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στις ΗΠΑ η ημέρα της εργασίας γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη, με απόφαση του Εθνικού Εργατικού Συνδικάτου από το 1894.

    Το 8ωρο εισήχθη επισήμως με απόφαση του Κογκρέσου για Ομοσπονδιακούς υπαλλήλους το 1868 και κατακτήθηκε ευρύτερα το 1886.
    Με το Adamson Act του 1916, το 8ωρο και 40ωρο, επιβλήθηκαν ΕΝΙΑΙΩΣ και ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΩΣ στις ΗΠΑ (γεωγραφικά και σε όλες τις συντεχνίες).

    Ουδεμιά αμφιβολία χωρεί πως το Αμερικανικό εργατικό κίνημα ήταν ο μείζων ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ στην διεθνή εφαρμογή της αρχής αυτής, ενώ θα αναμενόταν ΕΥΛΟΓΑ η πρωτοπορεία επί του θέματος να ήταν Ευρωπαϊκή.

    Λεπτομέρειες θα πείτε, αλλά ενίοτε semantics and minutiae are of THE essence! The symbolism if nothing else.

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  165. Κυρίες και κύριοι

    Εχουν τεράστια ελαττώματα οι Αμερικανοί, αλλά είναι ικανοί και για πράξεις μοναδικού ηθικού μεγαλείου και σθένους.

    Στους βιβλιοφάγους από σας θα συνιστούσα το αενάως επίκαιρο, ιστορικό document "Δημοκρατία στην Αμερική" του Γάλλου ευγενούς Alexis de Toqueville που περιηγήθηκε τις ΗΠΑ, το 1831 (!).

    Θα σας συναρπάσει.

    ReplyDelete
  166. μήπως μπορείς να μας πείς για ποιο λόγο δε γιορτάζεται η Πρωτομαγιά στις ΗΠΑ;

    - Η απάντηση είναι προφανέστατη...

    Επίσης, οι 5 αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από το αμερικάνικο κράτος στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε ήταν γερμανοί μετανάστες που δεν είχαν αμερικάνικη υπηκόοτητα(κάτι που δεν ήταν καθόλου τυχαίο φυσικά, August Spies, Adolph Fischer, George Engel, Louis Lingg, Michael Schwab).

    Μ'αυτό φυσικά δε θέλω να πω η πατρότητα του 8ωρου ανήκει στους γερμανούς.

    Αυτά (περί αμερικάνικού αίματος)είναι εντελώς αστεία και αντιδραστικά από τη σκοπιά του ταξικού αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν έχουν εθνικότητα.

    Άλλωστε η πρωτομαγιά είναι μία από τις ελάχιστες πραγματικά διεθνιστικές και παγκόσμιες εκδηλώσεις.

    ReplyDelete
  167. Dr marx
    "Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν έχουν εθνικότητα."

    Mε όλο το σεβασμό, αγαπητέ κύριε,
    αυτό ήταν το ΕΝΑ από τα δύο ΚΟΜΒΙΚΑ λάθη στην ανάλυση του Marx.
    Aπεδείχθη εσφαλμένο, a posteriori, και προκάλεσε την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (by implosion) του διαλεκτικού του οικοδομήματος.

    Δλδ, οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (και εννοούμε εδώ κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, τους ανειδίκευτους εργάτες) ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και είναι η μόνη ΤΑΞΗ που μετατρέπεται σε λέοντες όταν διακυβεύονται οι, εκ της ιθαγένειας και τυχαιότητας τόπου γέννησης, εργατικές τους προνομίες.

    Στις ΗΠΑ, η ξενοφοβία, τόσο η ρίζα αλλά και οι στόχοι της, παρουσιάζει σαφέστατη κοινωνικο-οικονομική διαφοροποίηση. Ολοι οι επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί), οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι (όπως νοσηλευτές), οι ευκατάστατοι εισοδηματίες κλπ, γίνονται δεκτοί με ανοικτές αγκάλες από τους ταξικούς, οικονομικούς και επαγγελματικούς τους ομολόγους.

    Η μόνη κάστα που ΩΡΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της "εισαγωγής" ΟΜΟΛΟΓΟΥ ανθρωπίνου δυναμικού, είναι οι ανειδίκευτοι, εκ γενετής Αμερικανοί, εργάτες για ευνόητους λόγους. Συνιστά δε την μεγαλύτερη ειρωνεία στην διπλή θητεία του G W Bush, ότι η μοναδική λογική πολιτική του απόφαση, δλδ να νομιμοποιήσει τα 11 εκατομμύρια παρανόμων μεταναστών, ήρθε σε ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση με τα λαϊκά στρώματα, ειδικά του αμαθούς, σκοταδιστικού, μισαλλοδόξου, θρησκοληπτικού, και ακροδεξιού Νότου.

    Αντιλαμβάνομαι ότι εμείς οι Ελληνες είναι κομμάτι δύσκολο να συλλάβουμε το εμπλεκόμενο πάθος σ' αυτήν την σύγκρουση διότι, καθότι "αριστοκράτες" και απέχοντες από χειρωνακτικές εργασίες, (νομίζουμε ότι)"ανήκουμε σε άλλη τάξη" από τους οικονομικούς μας μετανάστες και οπωσδήποτε δεν βιώνουμε σύγκρουση αφού όχι μόνο δεν μας απειλούν αλλά ΔΕΝ θα υπήρχαμε χωρίς αυτούς.

    ReplyDelete
  168. erratum
    εργατικές τους προνομίες -> εργασιακές τους προνομίες

    ReplyDelete
  169. Ρε συ dr marx την κοτσάνα "οι εργαζόμενοι δεν έχουν εθνικότητα" τι την ήθελες. Του δίνεις τα πατήματα που ψάχνει και μονίμως σου κάνει πολιορκία του Μεσολογγίου.
    Μα καλά είσαι χαζούλης;
    Ημαρτον

    ReplyDelete
  170. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  171. Η στρεψοδικία και η ψευδολογία είναι η συνηθισμένη σου ενασχόληση.

    1. Η φράση μου "οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν έχουν εθνικότητα" δε σήμαινε ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί ανάμεσα στους εργαζόμενους λόγω της εθνικότητάς τους. Ήταν απλώς μια μεταφορά "συνθηματικού" τύπου ενάντια στις ανοησίες του τύπου


    "To 8ωρο και το 40ωρο είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ"

    "το πρώτο ΑΙΜΑ που χύθηκε ήταν Αμερικανικό. H τιμή ανήκει στους Αμερικανούς"


    Και είναι τρεις φορές ανοησίες καθώς είναι γνωστό πως οι εργατικές οργανώσεις στην Αμερική που κινητοποιήθηκαν για αυτό το ζήτημα ήταν στελεχωμένες από γερμανούς και άλλους ευρωπαίους μετανάστες που είχαν διαμορφωθεί στο κλίμα της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ευρώπης. Υπήρχε δηλαδή μια διεθνής διάσταση στο κίνημα για το 8ωρο που αντανακλάται στην παγκόσμια απεργία της πρωτομαγιάς.

    2. Το ότι ο GW Bush πρότεινε τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ! Είναι γνωστό ότι κατέβασε το νομοσχέδιο HR4437:Border Protection, Anti-Terrorism and Illegal Immigration Control σύμφωνα με το οποίο η παράνομη μετανάστευση μετατρέπεται σε έγκλημα στο βαθμό του κακουργήματος με άμεση συνέπεια την απώλεια νομικών δικαιωμάτων για τους "παράνομους" μετανάστες, όπως π.χ. την άρση του ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης, την κατάργηση του δικαιώματος διοικητικής ή δικαστικής αναθεώρησης της υπόθεσης κλπ. Η ψήφιση του νόμου αυτού ακυρώθηκε από ένα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ κίνημα μεταναστών, το λεγόμενο "Si se puede" (ναι, είναι δυνατόν) κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν τεράστιες διαδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ατόμων. Ψάχτε φωτογραφίες στο internet να δείτε ΜΕΓΕΘΟΣ. Το συνδικάτο AFL-CIO υποστήριξε το κίνημα των μεταναστών (κάτι πρωτόγνωρο για το συγκεκριμένο συνδικάτο) καθώς οι μετανάστες εργάτες έχουν ισχυροποιήσει τα συνδικάτα έχοντας αντιστρέψει την πτώση του αριθμού των μελών τους.

    Τι να πω πια... Ίσως πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι με τις φαιδρότητες και τα ψέματα σου

    ReplyDelete
  172. FROM THE NEW YORK TIMES

    Immigrant Bill Dies in Senate; Defeat for Bush
    By ROBERT PEAR and CARL HULSE
    The Senate, forming blocs that defied party affiliation, could never unite on the main provisions of the measure.

    June 29, 2007
    MORE ON GEORGE W. BUSH AND: FOREIGN LABOR, UNITED STATES POLITICS AND GOVERNMENT, CITIZENSHIP, IMMIGRATION AND REFUGEES, POLITICS AND GOVERNMENT, LAW AND LEGISLATION, HISPANIC-AMERICANS, UNITED STATES, SENATE, HOUSE OF REPRESENTATIVES, DEMOCRATIC PARTY, REPUBLICAN PARTY

    Oποιος επιθυμεί μπορεί να πάει στην ιστοσελίδα των New York Times και να το διαβάσει. Το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του BUSH το "πρόλαβαν" γερουσιαστές από αμφότερα τα Κόμματα κατόπιν ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ των ΑΝΕΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

    Σου τόχω ξαναπεί ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΑΤΟΜΟ

    DO NOT TOUCH WHAT YOU CANNOT AFFORD

    ReplyDelete
  173. FROM THE NEW YORK TIMES

    WASHINGTON, June 28 — President Bush’s effort to overhaul the nation’s immigration policy, a cornerstone of his domestic agenda, collapsed Thursday in the Senate, with little prospect that it can be revived before Mr. Bush leaves office in 19 months.

    The bill called for the biggest changes to immigration law in more than 20 years, offering legal status to millions of illegal immigrants while trying to secure borders. But the Senate, forming blocs that defied party affiliation, could never unite on the main provisions.

    Rejecting the president’s last-minute pleas, it voted, 53 to 46, to turn back a motion to end debate and move toward final passage. Supporters fell 14 votes short of the 60 needed to close the debate.

    Mr. Bush placed telephone calls to lawmakers throughout the morning. But members of his party abandoned him in droves, with just 12 of the 49 Senate Republicans sticking by him on the important procedural vote that determined the fate of the bill.

    Nearly one-third of Senate Democrats voted, in effect, to block action on the bill.

    The vote followed an outpouring of criticism from conservatives and others who called it a form of amnesty for lawbreakers.

    The outcome was a bitter disappointment for Mr. Bush and other supporters of a comprehensive approach, including Hispanic and church groups and employers who had been seeking greater access to foreign workers.

    Supporters and opponents said the measure was dead for the remainder of the Bush administration, though conceivably individual pieces might be revived.

    The vote reflected the degree to which Congress and the nation are polarized over immigration. The emotional end to what had been an emotional debate was evident, with a few senior staff members who had invested months in writing the bill near tears.

    “The bill now dies,” said Senator Dianne Feinstein, Democrat of California, who helped write the measure."

    ReplyDelete
  174. @ dr marx

    ΔΕΝ νομίζετε, κύριε, πως ακόμα και η κακοήθεια έχει όρια;

    ReplyDelete
  175. Ανεξαρτήτως του παραπάνω θέματος με τον Μπους που πράγματι πρότεινε νομιμοποίηση των Μεξικάνων, είναι γνωστο παγκοσμίως και ισχύει σε όλες τισ κοινωνίες, ότι η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο σεξισμός, η ομοφοβία κλπ κλπ είναι χαρακτηριστικά κατ εξοχήν των κατωτέρων στρωμάτων και ή ένταση και συχνότητά τους είναι αντιστρόφως ανάλογη του μορφωτικού και κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου.

    Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, αυτοί που μισούν τους Μαύρους και τους Μεξικάνους δεν είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι και εύποροι επαγγελματίες, αλλα τα οριακού εισοδήματος, αμαθή λευκά στρώματα, κυρίως του Νότου.

    ΚΑΙ στην Ελλάδα η μισαλλοδοξία και τα πάθη σχετικά με τα Αλβανάκια και την σημαία κλπ χαρακτηρίζουν επίσης λαϊκά στρώματα, κυρίως της επαρχίας.

    Συμεπρασματικά, η θέση του Μαρξ ότι υπάρχει αδελφοποίηση μεταξύ των εργατών ανεξαρτήτως εθνικότητας απεδείχθη λανθασμένη.

    ReplyDelete
  176. ναι ναι
    Ο μαρξ ηταν ζιγκολός (πληθυντικός, οι ζιγκολοί) και απατεώνας.

    ReplyDelete
  177. Συμφωνώ, οι χαμηλού εισοδήματος και μόρφωσης Αμερικανοί του Νότου ζουν για να μισούν τους μαύρους και τους μεξικάνους.

    χειρώνακτες εναντίον χειρωνάκτων

    Εάν έρθετε ποτέ στην Αμερική πρέπει να πάτε στο Τενεσή, Αλαμπάμα, Καρολίνες, Τζώρτζια, Μισισιπή κλπ για να καταλάβετε το μεγεθος.
    Παληά οι λευκοί αποκαλούσαν τους μαύρους νίγκερς αλλά τώρα φοβούνται διότι συνιστά παρανομία.

    ReplyDelete
  178. Δε λες όλη την ιστορία... Και ξέρεις " μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα".

    Το νομοσχέδιο της γερουσίας S2611 Comprehensive Immigration Reform Act of 2006 ήλθε ως απάντηση στο τεράστιο κίνημα των μεταναστών ενάντια στο αρχικό νομοσχέδιο που είχε καταteθεί στο House of Representatives (HR 4437). Και ΔΕΝ νομιμοποιούσε όλους τους μετανάστες.

    Όπως πάντα ακολουθούσε την τακτική DIVIDE AND CONQUER: Θα χώριζε τους "παράνομους" μετανάστες σε τρεις κατηφορίες α) αυτούς που βρίσκονται στις ΗΠΑ λιγότερο από 2 χρόνια, β) 2< t <5 και γ) πάνω από πέντε χρόνια. Τα μέλη της α) θα έπρεπε να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, της β) θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα έχοντας όμως το δικαίωμα επανόδου βάσει μιας θολής διαδικασίας και της γ)είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, θα μάθουν αγγλικά και δεν θα έχουν σοβαρές παραβάσεις στο ποινικό τους μητρώο.

    Στη βάση λοιπόν ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ από την πλευρά των ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και συγκρούσεων ανάμεσα στις διάφορες ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ (με αντικρουόμενα συμφέροντα) κατέβασαν το νόμο

    Comprehensive Immigration Reform Act of 2007

    που προέβλεπε τη χορήγηση της λεγόμενης Z VISA:

    "The Z visa comes with a fine of $3,500 per person, and the individual must return to their home country to legally be admitted into the United States. Families of undocumented workers will only have to send home one person; the head of the family. The time lag between the issuance of the Z visa and the return trip may be as long as two years, which means that the undocumented worker will be able to legally work in the United States until her or she must leave the country to stay in compliance with the Z visa rules. However, the amount of years that must be spent out of the country may be more than 5 years before the individual can legally return."

    Thousands March Against 'Z Visa'


    "LOS ANGELES -- Immigrant rights activists, Latino radio and TV celebrities, members of the clergy and entire families took to the streets of Downtown L.A. last weekend, once again asking for comprehensive immigration reform that would allow the estimated 12 million undocumented persons in the country to legalize their status. At the same time, marchers called for an end to recent immigration raids and condemned an immigration reform plan supported by President George W. Bush that will require undocumented immigrants to return to their home countries before they are granted permission to be in the U.S.

    More than 10,000 people, according to local police, marched Saturday from the intersection of Broadway and Olympic to Broadway and Spring St, where protest organizers and speakers addressed the crowd.

    Immigrants are in the country to work, to put food on the table, pay taxes, contribute to the economy and be part of the culture… it’s time that this community be respected,” said Juan Jose Gutierrez, director of Latino USA Movement, a principle organizer of the march.

    “President Bush’s proposition is ridiculous and unfair because it doesn’t guarantee the undocumented sector citizenship. Families would have to separate and many have [already] been separated from their families by the raids and the excessive cost of visas,” said Gutierrez before thousands of participants waving American flags and signs.

    Gutierrez was referring to a proposed plan made some days ago by the White House that focuses on, among other things, the creation of a “Z Visa ” that would permit undocumented immigrants to apply as many times as desired for a $3,500 three-year work permit to be in the country.

    But the plan also calls for requiring an undocumented immigrant who wants to apply for permanent residency to do so at an American embassy in their home country, and to pay a $10 thousand fine.

    “These charges are too much… if I would have been able to obtain that kind of money in my country, I wouldn’t have come to Los Angeles,” said Mexican activist, Jacinto Fonseca.

    “I have a wife and kids. I would have to leave my children in Columbia and pay my fee and my wife’s fee to come and work; I would pay more than $20 thousand,” said Manuel Trejo, another participant.

    From the point of view of undocumented families, this plan is not workable because they wouldn’t be able to pay the high fines so they would have to continue working illegally. Many at Saturday’s march agreed with organizers that the Bush plan is “ridiculous” because it continues to separate families and doesn’t solve the problem of the raids or guarantee permanent residency to workers unless they pay high fines.



    Τελικώς οι ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, που ΔΕΝ μπορούν να ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ στα "λαϊκά στρώματα του νότου".

    Έχει ενδιαφέρον να τσεκάρετε και τον αντίστοιχο νόμο στο House of Representatives:

    Security Through Regularized Immigration and a Vibrant Economy Act of 2007

    και να τα παρουσιάζεις αυτά ΑΠΑΤΕΩΝΑ ως νομιμοποίηση των μεταναστών!!!

    ReplyDelete
  179. Α και μην μπλέκεις την κατηγορία "ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ" με την κατηγορία "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ". Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

    Θα σου θυμίσω ότι στο Νότο υπήρχε ΔΟΥΛΕΙΑ που την υποστήριζαν τα "αριστοκρατικά" ανώτερα στρώματα των γαιοκτημόνων. Επιπλέον, πολλές από τις περιοχές που αναφέρεις ειναι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ. Και ως γνωστόν οι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ περιοχές είναι συντηρητικές

    ReplyDelete
  180. Αντιγράφω από Wikipedia επιπλέον στοιχεία για το νόμο της Γερουσίας για τη μετανάστευση (S.1348)


    "The bill would have also ended so-called "chain migration", in which an immigrant who becomes a U.S. citizen can ease the process by which their relatives from outside the country can get green cards. Under the bill, only the spouse and children of a new citizen would be made eligible for green cards.[10]

    The bill would eliminate the employer-sponsored component of the immigration system and replace it with a point-based "merit" system. Points would be awarded by the USCIS adjudicating officers for a combination of education, job skills, family connections and English proficiency. Sponosorship of a U.S. employer would not be required although additional points would be awarded if a U.S. job offer was available. The labor certification process would also be eliminated. Several family-based immigration categories would also be folded into the point system.


    [edit] Guest worker program
    Another new category of visa, the "Y visa", would have been created, that would let temporary guest workers stay in the country for two years, after which they would have to return home. The original bill set this program at 400,000 people a year. However, its scope was greatly reduced by two amendments passed by the Senate: the first, sponsored by Senator Jeff Bingaman, reduced the number of entrants to 200,000 a year;[11] the second, sponsored by Senator Byron Dorgan, set the program to only run for five years.[12]


    [edit] Increased enforcement
    The bill would have increased enforcement of the United States-Mexico border, including increasing the number of border patrol agents to 20,000 and adding another 370 miles of fencing, among others.

    The bill would have also created a new program, the "Employment Eligibility Verification System", that would be a central database meant to hold immigrant-status information on all workers living in the United States. Eventually all employers, regardless of size of the company, would have been required to assemble this information and keep the system updated on all their employees.[13]





    CRITICISM

    The bill received heated criticism from both the right wing and the left wing. Conservatives called the new proposed visa types in this bill amnesty, while liberals criticized the point system and provisions limiting family reunification visas available to only nuclear family members of US citizens as unfair. Labor unions, human rights, and some Hispanic organizations attacked the guest workers program, claiming that it would create a group of underclass workers with no benefits[1][2]. Another criticism of the guest workers program was that because each guest worker is required to return home for a year before renewing their visa, these workers would instead overstay their visa, becoming illegal immigrants. High-tech industry criticized the point-based green card system for scrapping employer sponsorship of green card applications and eliminating priority processing for the highly skilled workers specifically selected by the U.S. employers. [15] Many immigration practitioners, while supporting aspects of the proposal, criticized the bill as "unworkable" and called for fundamentally revising it. [16] Critics of the bill in the U.S. Senate also complained that the Senate consideration of the bill did not follow the usual procedure, as the bill did not go through the committee debate and approval process and the opportunities to offer floor amendments were limited.

    ReplyDelete
  181. Ποιος έχει δίκιο λοιπόν; Εσύ με την απλοϊκη ισοπεδωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ σου εξήγηση; Ή στο συγκεκριμένο θέμα αντανακλώνται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ της κοινωνίας των ΗΠΑ.

    erratum: "ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ" -> "ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ"

    ReplyDelete
  182. Μαρξ σου λέμε

    ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑΠΑΝΤΑΣ

    Όσον αφορά τη μαύρη εργασία, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της εργατικής τάξης να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει.

    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ

    Μοντέλο για να λυθούν τα προβλήματα του καπιταλισμού δεν έχω να προτείνω... Άλλωστε είναι καταδικασμένος να γεννά συνεχώς νέες αντιφάσεις και συγκρούσεις.

    ΑΠΑΝΤΑΜΕ
    Αυτή είναι και η διαφορά μας . Εμείς, όπως και η συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτών, δεν έχουμε καμιά πρεμούρα να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό. Να τον βελτιώσουμε θέλουμε, να γίνει πιο ανθρώπινος. Συνεπώς η συζήτηση μαζί σου έχει ενδιαφέρον , όμως τελικά καταλήγει σε δύο παράλληλους μονόλογους χωρίς νόημα.

    ReplyDelete
  183. I am Komal working with Mahipalpur escorts . You Can check out me at official website

    ReplyDelete