Wednesday, September 12, 2007

Δικαιοσύνη, όχι χάρες

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα, στις 2 Αυγούστου 2007, η Βουλή υπερψήφισε τροπολογία-πρόταση της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ, ανωνύμων εταιρειών και αθλητικών σωματείων, προς το Δημόσιο.

Η τροπολογία-χάρη προς τις ΠΑΕ εμπεριέχει πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία παραγράφεται το 80% των προσαυξήσεων επί του αρχικού χρέους, ενώ το υπόλοιπο 20% μαζί με το αρχικό κεφάλαιο θα μπορούν να εξοφλούνται σε 120 δόσεις.

Στη συζήτηση που έγινε τότε στη Βουλή, ο κ. Ορφανός και ο κ. Χ. Φώλιας, τόνισαν ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το δημόσιο χάνει 51 περίπου εκατομμύρια ευρώ από προσαυξήσεις, δεδομένου ότι από τις 28 ομάδες και σωματεία που μπήκαν στη ρύθμιση, μόνον τέσσερα δεν ανταποκρίθηκαν.

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα Έθνος , ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει «πριμ αποδοτικότητας» σε όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένων και όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. (ΦΕΚ 331, τεύχος Ο.Υ.Δ.Δ., 3 – 8 – 2007).

Σύμφωνα λοιπόν με την Υπουργική Απόφαση αρ.2/40630/0022 προβλέπεται «η αναπροσαρμογή της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» με βάση το σκεπτικό ότι «η αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα στους Προέδρους των ΔΣ των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ανταποκρίνεται προς τα αυξημένα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στα γραφεία των φορέων καθημερινά(;;) και για αρκετό διάστημα του ωραρίου (;;)».

Το πρόβλημα με τις παραπάνω αποφάσεις δεν έχει να κάνει ούτε με το αν θα σωθεί ο ΠΑΟΚ –σημειωτέων ότι γι’ αυτόν κατά βάση ψηφίστηκε η τροπολογία- ούτε με το αν οι διοικητές των ασφαλιστικών φορέων θα πληρωθούν μερικές υπερωρίες-μαϊμού.

Το πρόβλημα είναι ευρύτερο και ονομάζεται συστηματική ευνοιοκρατία μέσα από χάρες και αναδρομικές ρυθμίσεις προς ημετέρους και ειδικά συμφέροντα.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ενώ όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το γράμμα του νόμου, και συνεπώς διαθέτουν τεκμήριο νομιμότητας, σε καμία περίπτωση δεν διαθέτουν τεκμήριο ακριβοδικίας και κατ’ επέκταση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για να το πούμε πιο απλά, είναι κοινωνικά άδικο να χαρίζονται τα χρέη από φόρους και εισφορές σε ημετέρους, ειδικά όταν αυτοί συνιστούν διαχρονικά ζημιογόνες επιχειρήσεις που καλείται ο Έλληνας φορολογούμενος να σώσει.

Συνιστά κοροϊδία να παίρνουν χρηματικά μπόνους όλοι ανεξαιρέτως οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, ακόμα κι αυτοί που έχουν αναγκαστεί σε παραίτηση λόγω αναποτελεσματικής και ζημιογόνας άσκησης των καθηκόντων τους απέναντι στους ασφαλισμένους.

Είναι εξοργιστικό να είσαι γενιά των 700 ευρώ, να δουλεύεις όλη μέρα σε μία και δύο δουλειές, και να βλέπεις να χαρίζονται χρήματα σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν τα αξίζουν, αλλά ακόμα χειρότερα σου έχουν κάνει και ζημιά.

Δεν μπορούμε με τίποτα να χωνέψουμε ότι κάθε καλοκαίρι, εκεί στις αρχές Αυγούστου που οι ρυθμοί πέφτουν και η σκέψη χάνεται σε σχέδια διακοπών, η Κυβέρνηση πληρώνει ανενόχλητη τα γραμμάτιά της προς τους ημέτερους, περνώντας στα κρυφά τροπολογίες, ρουσφετολογώντας και χαρίζοντας χρέη από φόρους και εισφορές.

Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο. Απαιτούμε επιτέλους δικαιοσύνη. Να σταματήσουν οι χάρες!

38 comments:

  1. Πράγματι είναι πρόκληση αυτές οι αποφάσεις. Και δυδτυχώς είναι τόσο πολλές και γίνονται τόσο συχνά, ώστε δεν προλαβαίνουμε καν να τις καταγγείλουμε αν και όταν τις παίρνουμε χαμπάρι. Και οι πολιτικοί μας περί άλλων τυρβάζουν.

    ReplyDelete
  2. Οχι γενικώς οι πολιτικοί,αλλά οι συγκεκριμένοι που κυβερνούν .Εχουν όνομα και επώνυμο.Ο καταλογισμός ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα έχει την αξία του.Και μη μου πείτε ότι και οι άλλοι τα ίδια κάνανε.
    Αυτούς εδώ τους ψηφίσαμε για να μη κάνουν τα ίδια.
    Αλλά έχουμε τα ίδια και χειρότερα.
    Η διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι αυτοί εδώ είναι και πολύ φανφαρόνοι ρε παιδί μου. Πολύ πράμα, πολύ κακό,μας ζάλισαν τα παπάρια με τις μπαρούφες τους.

    ReplyDelete
  3. "Οχι γενικώς οι πολιτικοί,αλλά οι συγκεκριμένοι που κυβερνούν .Εχουν όνομα και επώνυμο.

    Αυτούς εδώ τους ψηφίσαμε για να μη κάνουν τα ίδια.

    Αλλά έχουμε τα ίδια και χειρότερα."

    Τ' είχες γιάννη μ; Τ'είχα PRADA.

    ReplyDelete
  4. Ιδιαίτερα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτατα ο ΠΑΟΚ,ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ "ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ".Τους έχει αναλάβει κανονικά το Κράτος Πρόνοιας.
    Είαι τυχαίο που η ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΌΛΗ ΠΟΥ ΕΠΩΑΖΕΙ "ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΎ";
    Και 'μεις;
    Εμείς "άδομεν" μπαρούφες και φανφάρες, με σολίστ τον Εθνικό μας ΦΑΝΦΑΡΟΝΟ και ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΟ, έτοιμοι να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία.
    Κι δεύτερη και τρίτη...και όσες χρειαστεί να μετατραπούν όλες οι ΠΑΕ σε ΔΕΚΟ.

    ReplyDelete
  5. "Ο Δήμαρχος Ζακύνθου,ευυπόληπτον στέλεχος της ΝΔ,"νοσηλεύεται" φρουρούμενος".
    Γιατί φρουρούμενος; Επειδή έκλεψε 16 εκατ. ευρώ; Σιγά το ποσό.

    ReplyDelete
  6. Αναποφάσιστος είναι αυτός που, ενώ αποφάσισε να ψηφίσει Καραμανλή,ντρέπεται να το πεί.

    ReplyDelete
  7. Και γώ "αναποφάσιστος" είμαι.Και πώς ντρέπομαι!

    ReplyDelete
  8. Πολλοί "αναποφάσιστοι" πλακώσανε στη γ700.Ολόκληρη φράξια!

    ReplyDelete
  9. Η Merill Lynch εκτιμά ότι η μετοχή της ΔΕΗ αν κερδίσει η ΝΔ θα πάει στα 27,5 ευρώ.Ενώ αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στα 14 ευρώ.

    ReplyDelete
  10. @PARMENIDES
    "Ιδιαίτερα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτατα ο ΠΑΟΚ,ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ "ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ"

    Eμείς του όλου ΠΑΣΟΚ σιτιζόμεθα πολύ τακτικά στο "Πρυτανείο" της οδού Μηλιώνη diότι έχει πολύ σοσιαλιστικές μακαρονάδες, από 12 ευρώ η σκέτη με πέστο (με βασιλικό την λένε οι δεξιοί καθότι βασιλόφρονες), δηλαδή σχεδόν δωρεάν.

    ReplyDelete
  11. @ peron

    Mas exeis zalisei, phgainne kapou allou na bgazeis ta komplex sou manari mou

    ReplyDelete
  12. Shmerinos Panoutsos ...

    http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=101229

    Αντε σήμερα και τρεις έμειναν και από Κυριακή βράδυ είναι για να τα ξεχνάμε αυτά που ξέραμε με τους Αμερικανούς και τις μαλακίες. Από Δευτέρα πρωί οι μισοί θα ντυθούμε Τσεγκεβάρες και οι άλλοι μισοί Ιρακινοί με κελεμπίες. Ετσι, για να καταλάβουμε τι θα πει λευτεριά.
    Αντε με τις αμερικανίλες και τις κατσιφλωριές. Επαναστάτες και μαχητές του Αλάχ όλοι μας να ζήσουμε όλα τα ωραία μες στη σκεπαστή, έτσι όπως τα ζούσαν καθημερινά οι Ταλιμπάν και οι Σούνιδες με τους Σιίτες, που σκοτώνονται για τη διαδοχή του Μωάμεθ και ξεδίνουν λιθοβολώντας γκόμενες που κουνήσανε την αχλαδιά ανύπαντρες. Αλλά με τα χρόνια πάω να γίνω σαν τον πατέρα μου. Να λέω: «Πηγαίνετε να μείνετε ένα Σαββατοκύριακο στο Αφγανιστάν και στο Ιρακ και αν στην επιστροφή δεν κόψετε τις σελίδες με το λήμμα στην εγκλυκλοπαίδεια και τις καρφώσετε σε καρφί στον απόπατο, εγώ να γίνω χότζας». Αλλο βέβαια ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στα εσωτερικά των συγκεκριμένων χωρών. Για οποιονδήποτε λόγο. Είτε για να τους φάνε τα πετρέλαια είτε για να τους δώσουν φαΐ. Δικά τους είναι τα πετρέλαια, δικός τους και ο Αλλάχ που έχει για κάθε πιστό του και γιατί να ανακατευόμαστε εμείς με βοήθειες και άλλα αδελφίστικα και να χαλάμε τα σχέδια του μεγαλοδύναμου.
    Με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι όσο λιγότερο multi culti υπάρχει τόσο το καλύτερο. Ο καθένας κρίνει με την κουλτούρα του και αυτό που μπορεί να είναι μεγαλειώδες για τον έναν, είναι μια παπαριά καμαρωτή για τον άλλον και ο καθένας έχει δικαίωμα να επιβάλλει την κουλτούρα του στον χώρο του. Οπως έτσι σε βρουν να πίνεις Τζόνι στη Σαουδική, καλύτερα είναι να αρχίσεις να τρέχεις γρηγορότερα από τον Τζόνι, έτσι και στην Ελλάδα καταλαβαίνω ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει το αν και πού θα κάνουμε τζαμιά. «Οταν κάνουν στο Ριάντ την Παναγιά την Παντάνασσα, να κάνουμε και εμείς τζαμί στην Πλάκα», είναι για εμένα μια εντελώς αποδεκτή προσέγγιση, ανεξάρτητα ότι αδιαφορώ και για τον μωαμεθανισμό και τον χριστιανισμό. Αυτά για την ομοιομορφία της κοινωνίας που, όταν είναι πολύ μεγάλη, οδηγεί στον συντηρητισμό, αλλά, όταν δεν υπάρχει, είναι συνταγή για σύγκρουση.
    Κάθε κοινωνία αναγνωρίζει την ανάγκη μιας υποτυπώδους ομοιομορφίας, που οδηγεί στην κοινωνική αρμονία, αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν «Ουά». Ακόμα και ο τρόπος που εκλέγονται οι βουλευτές δείχνει ότι οι δημιουργοί του συστήματος καταλάβαιναν ότι οι πολίτες μιας δημοκρατίας πρέπει να χωρίζονται, έστω γεωγραφικά. Γιατί τα συμφέροντα των Λαρισαίων είναι διαφορετικά από των Δωδεκανησίων και ορισμένες φορές συγκρουόμενα. Και φυσικά η γεωγραφική κοινοβουλευτική διαίρεση πρέπει να αλλάζει, όταν αλλάζει και η πληθυσμιακή σύνθεση των περιοχών. Φτάνουμε λοιπόν στο κοινοβουλευτικό εξάμβλωμα που ονομάζεται Β' Περιφέρεια Αθηνών.
    Οταν γεννήθηκα, ολόκληρη η Αττική δεν ήταν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Σήμερα οι Δυτικές Συνοικίες είναι ένα εκατομμύριο. Οταν γεννήθηκα, στη μισή Β' Αθηνών ζούσαν εργάτες και στην άλλη μισή βοσκοί. Σήμερα η Β' Αθηνών είναι ένα συνονθύλευμα από εργατικές συνοικίες, όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι, από αστικές, όπως η Γλυφάδα, και από μεγαλοαστικές, όπως η Κηφισσιά και η Πολιτεία. Γεωγραφικά, πολιτιστικά και οικονομικά η Β' Αθηνών είναι ένα συνονθύλευμα κάποιων εκατομμυρίων με αντικρουόμενους στόχους. Γιατί, για παράδειγμα, τον κάτοικο της Πολιτείας συμφέρουν οι έμμεσοι φόροι, όπως τα πρόστιμα, τον κάτοικο της Ανθούπολης να συμφέρει να ανεβαίνουν οι άμεσοι, αφού άλλο το 40% των εισοδημάτων του Κόκκαλη και άλλο το δικό του.
    Το γράφω επειδή μετά τα ταρατατζούμ της ψήφισης των προστίμων του νέου ΚΟΚ, επιστρέψαμε στα εντός και επί τα αυτά. Το μόνο που κάνουν οι τροχονόμοι είναι να στήνονται σε μπλόκα και να σταματούν μηχανάκια για να κόβουν κλήσεις για κράνη. Και όταν δεν μπορούν να κόψουν, να προσπαθούν να βρουν αιτίες για να κάνουν την είσπραξη. Ακολουθεί παράδειγμα.
    Πριν από δέκα μέρες στο τριγωνάκι της νότιας πλευράς του περιφερειακού του Φιλοππάπου δύο αστυφύλακες με μηχανές είχαν στηθεί και σταματούσαν μηχανάκια. Με σταματάει λοιπόν ο ένας, ο μπρατσερός και ο μαγκιόρος. «Κύριε, το κράνος σας...». Δεν τον άφησα να τελειώσει. Το κράνος μου είναι από τα μικρά που στην πιάτσα τα λένε «καπελάκια», αλλά δεν είναι κινεζικό. Το έχω πάρει από τη Γερμανία και έχει περάσει το EC. «Το κράνος είναι γερμανικό με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Εχει σφραγίδα πίσω...». Ο αστυφύλακας το άκουσε, αλλά δεν του άρεσε. «Αλλά δεν έχει ζελατίνα». «Δεν έχει. Αλλά φοράω αντιανεμικά γυαλιά». «Οχι, δεν είναι αντιανεμικά γυαλιά. Τα αντιανεμικά είναι...». Ο αστυφύλακας έκανε μια κίνηση με τα χέρια να κλείνουν τα μάτια. Δεν θυμόμουν ούτε εγώ τη λέξη. «Εννοείς goggles...», προσπάθησα να βοηθήσω κάνοντας την ίδια κίνηση. «Ναι, εννοώ...». Ο αστυφύλακας δεν είχε τη διάθεση να μπλεχτεί με την προφορά του goggles, αλλά ήταν σαφές ότι εννοούσαμε το ίδιο. Του έδειξα τα γυαλιά που φορούσα. Rayμπανιά τελειωμένη και έκφυλη, με καθρέφτη για να κόβει την αντηλιά και κουρμπαριστά να καλύπτουν το πρόσωπο. «Αυτά είναι καλύτερα». «Ναι, αλλά δεν είναι...». «Γκόουγκλς;», ρώτησα. «Ναι, τέτοια», συμφώνησε ο αστυφύλακας. «Δεν είναι», προσέθεσα μελαγχολικά. Ο αστυφύλακας δεν ήθελε να με αφήσει στη μελαγχολία. «Ευχαριστώ, κύριε. Μπορείτε να πηγαίνετε». «Δεν θα μου κόψετε κλήση για...». «Για τα...». «Ναι για τα...». «Οχι, κύριε, γεια σας». Και ευτυχώς δεν έσκασα 180 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν έχω τώρα την κλήση για τα... Οχι τίποτα άλλο, να τη δείξω στον φίλο μου τον Αρη Σταθάκη για να καταλάβει ότι ένας νόμος δεν μπορεί να ψηφίζεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι άνθρωποι που θα τον εφαρμόσουν. Οταν θέλεις να ψηφίσεις νόμο για τη φυλετική αγνότητα, κοιτάς πρώτα να δεις ποιος θα τον εφαρμόσει. Και αν το σώμα θα είναι τα SS, είσαι μεγαλύτερος ένοχος από αυτούς που τον εφαρμόζουν. Γιατί αυτοί έχουν το όπλο, αλλά εσύ το όπλισες.


    Μη χάσουμε
    τη λογική μας

    Πριν αρχίσει το ματς της Ελλάδας με τη Νορβηγία, τα προγνωστικά ήταν δύο. Αυτοί που προέβλεπαν υπερθέαμα έβλεπαν το ματς να τελειώνει με 1-0, ενώ οι συντηρητικοί το έπαιζαν για 0-0 με ξαφνικές άμυνες. Αν κάποιος πριν αρχίσει το ματς προέβλεπε ότι στο σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου το σκορ θα ήταν 2-2, η επόμενη πρόβλεψή του θα ήταν ότι ο Παπαθεμελής θα γίνει πρωθυπουργός και ο Μπέος διευθυντής στο Μέγαρο. Πολύ πιο λογικές μαντεψιές από το αν είχε προσθέσει ότι τα δύο γκολ της Ελλάδας θα είχαν μπει από τον Σωτήρη Κυργιάκο και ότι το δεύτερο γκολ θα έμπαινε από σουτ των 25 μέτρων ψηλά και στην κλειστή γωνία ενός δίμετρου τερματοφύλακα.
    Πριν πυροβολήσουμε τον Χαλκιά για το δεύτερο γκολ των Νορβηγών, ας πούμε και τα ελαφρυντικά. Ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το σουτ του Ρίισε γίνεται με φουλ φόλοου απ και το πόδι να δίνει «καλά» φάλτσα στην μπάλα. Το αποτέλεσμα είναι η μπάλα να σηκώνεται για 20 μέτρα και εκεί τα καλά φάλτσα να πιάνουν τις φουλ περιστροφές κατεβάζοντας την μπάλα απότομα. Ο Χαλκιάς, ενώ έχει ξεκινήσει με τα δύο χέρια τεντωμένα για να μπλοκάρει την μπάλα, πανικόβλητος καταλαβαίνει τι συμβαίνει και κατεβάζει τις παλάμες σαν να προσπαθεί να σφαλιαρώσει την μπάλα στο χορτάρι. Τέτοια κίνηση δεν υπάρχει ούτε στα μήλα, πόσω μάλλον σε ένα σουτ που η μπάλα πηγαίνει με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, ο Χαλκιάς μπορεί να έχει για παρηγοριά ότι τέτοιο σουτ έχει να γίνει από το φιλικό της Βραζιλίας με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, όταν ο Κλέμενς κάγκελο κοίταζε 10 δευτερόλεπτα το δοκάρι του να τρέμει από ανάλογο σουτ του Εντερ, αλλά με κάθε ανάλυση και ιστορική αναφορά ένα γκολ-φάβα παραμένει τέτοιο. Και ο Χαλκιάς, που χθες έκανε λάθη κάτω από τα δοκάρια του, έχει ευθύνη για το γκολ.
    Αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο που το σκορ δείχνει υπερθέαμα, αλλά τα τέσσερα γκολ ήρθαν από τρεις στημένες φάσεις και ένα περίεργο σουτ, στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ δείχνει σούπα, αλλά η ποιότητά του ήταν ανώτερη του πρώτου. Εκτός από το «μπομπόνι» του Λυμπερόπουλου που χτυπάει στο δοκάρι, ο Χαλκιάς βγάζει μια πολύ δύσκολη να υπολογιστεί κεφαλιά του Κάριου, ξανάρχεται στον παλιό κακό εαυτό του όταν κατεβάζει το χέρι του σε κόρνερ του Ρίισε για να χτυπήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και όταν προς το τέλος του ματς κάνει ένα βολέ σε πόδια Νορβηγού.
    Για τη μετάδοση της φουστανέλας θέλω να πω ότι στον τραυματισμό του Χαλκιά ο μικρός Ρίισε πατάει το πόδι και κάνει σχεδόν τακουνιά για να μη χτυπήσει τον Ελληνα τερματοφύλακα. Εάν αυτό είναι σκληρό παιχνίδι, τι στο διάολο έπρεπε να είχε κάνει ο Νορβηγός; Να χοροπηδάει σαν το λαγουδάκι; Καταλαβαίνω ότι σε ματς εθνικών ομάδων αυτό που βλέπουμε δεν έχει να κάνει με αυτά που ακούμε, αλλά για χάρη της φουστανέλας μη χάσουμε τη λογική μας.

    ReplyDelete
  13. Ο ΓΑΠ στη χθεσινή του συνέντευξη στον Χατζηνικολάου ήταν άψογος. Για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο άκουσα κάποιον να απαντά σε ερωτήσεις με περιεχόμενο - 2 φράσεων απάντηση τη φορά με στόχο σαφή, 5 προτάσεις, 5 προβλήματα και 5 προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν αυτά. Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά και πρέπει να τον στηρίξουμε.

    Από την άλλη ο Χατζηνικολάου ήταν απαράδεκτος. Ο καθένας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προστατέψει το πολιτικό του συμφέρον. Σκύλιασε ο καημένος, γιατί ο ΓΑΠ ήταν αψεγάδιαστος.

    ReplyDelete
  14. Όσο για τα χρηματοοικονομικά, Merill Lynch και ΣΙΑ, 3 μέρες πριν τις εκλογές τέτοια έκθεση είναι ύποπτη. Η συμμορία του Λονδίνου χρειάζεται ρύθμιση. Η Γερμανία και η Γαλλία έδωσαν τη γραμμή.

    Όσο για τα πρόσφατα χρηματοοικονομικά μας δρώμενα, ο Αλογοσκούφης είναι ικανότατος πολιτικός αλλά σκοτεινός και αδίστακτος μαφιόζος, άρα άκρως επικίνδυνος για τη χώρα. Είναι ο μαέστρος που συντόνισε 24 ασφαλιστικά ταμεία, και με τη βοήθεια του "Αλβανού" JP Morgan (η αντιστοιχία είναι ίδια με το Δήμαρχο Ζακύνθου και τον Αλβανό εμπρηστή, αν και στα ομόλογα δεν έχουν συλληφθεί) καταχράστηκε λεφτά των ασφαλισμένων, άρα αύξησε έμμεσα και το χρέος για τη Γ700, κατηύθυνε βαλίτσες - ΟΧΙ έστω ηλεκτρονικά, αλλά με τον παραδοσιακό γανγκστερικό τρόπο - σε 'συγκεκριμένο πολιτικό χώρο'. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός τους έβγαλε στη φόρα, και αναμένουμε τα αποτελέσματα μετά τις εκλογές.

    ReplyDelete
  15. Ένας αδίστακτος, επικίνδυνος γκάνγκστερ, μαζί με έναν ανίκανο Κωστάκη, που ποτέ δε δούλεψε στη ζωή του και τόσα χρόνια τώρα δεν έχει μάθει πώς λειτουργεί η διοίκηση, πάμε για Καραμανλής=ΧΑΟΣ. Έρε κουμπαριές που θα κάνουμε αν σε ξαναψηφίσουμε Κωστάκη μου!

    ReplyDelete
  16. Το άλλο το ακούσατε? Η εκπρόσωπος της Δημοκρατική παράταξη του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δέχτηκε 'φασιστική ερώτηση από δημοσιογράφο του MEGA' - Τι έχετε να πείτε για τα παιδιά πολλών στελεχών του κόμματος σας που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία, κα Παπαρήγα? - και την επομένη απαγορεύτηκε - καθόλου εκβιαστικά... - σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ να ξαναβγούνε στο MEGA για δηλώσεις ή συνεντεύξεις. Είναι δυνατόν να κάνετε κριτική στο ΚΚΕ κυρία Όλγα? Πώς τολμήσατε σε μια δημοκρατία να πράξετε έτσι? Ντροπή σας Όλγα μου. Λίγο σεβασμός στα μικρά κόμματα...

    ReplyDelete
  17. Mesout gera na fygei h de3ia!

    ReplyDelete
  18. @Μεσούτ Ταβάζ
    "Ένας αδίστακτος, επικίνδυνος γκάνγκστερ, μαζί με έναν ανίκανο Κωστάκη, που ποτέ δε δούλεψε στη ζωή του και τόσα χρόνια τώρα δεν έχει μάθει πώς λειτουργεί η διοίκηση, πάμε για Καραμανλής=ΧΑΟΣ"

    Exεις πολύ δίκαιο μεσουτ!!
    Θυμάμαι, λοιπόν, το 1981, αμέσως μετά τις νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ εκλογές, η παιδική μου φίλη κυρία Αλογοσκούφη, που όμως είχα πολλά χρόνια να συναντήσω λόγω απουσίας μου από την Ελλάδα, μου τηλεφώνησε και με κάλεσε σε δείπνο μετά του συζύγου της.
    Είχα τότε μεγάλη πρόσβαση στο ΠΑΣΟΚ και προσπαθούσε ο φιλόδοξος κ. Αλογοσκούφης να βρει κομματική στέγη.
    Στο δείπνο, λοιπόν, σε ένα cozy και quaint εστιατόριο στο Shepherd's Bush, αν η μνήμη με υπηρετεί σωστά, η Δίκα μου είπε, "Ξέρεις η γιαγιά του Γιώργου του είχε πει όταν ήταν μικρός, ΄θέλω να γίνεις Ζολώτας΄"
    Αυτός είναι και ο λόγος που θυμάμαι το περιστατικό!

    ReplyDelete
  19. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  20. @komfoukios

    To '81 sto Shepherd's Bush? Pws htan tote? Pou akribws, giati twra den pernas oute gia plaka?

    ReplyDelete
  21. "Στο δείπνο, λοιπόν, σε ένα cozy και quaint εστιατόριο στο Shepherd's Bush, αν η μνήμη με υπηρετεί σωστά, η Δίκα μου είπε, "Ξέρεις η γιαγιά του Γιώργου του είχε πει όταν ήταν μικρός, ΄θέλω να γίνεις Ζολώτας΄""

    Koίτα να δεις τι άτομα μας κυβερνάνε...

    Άρε κομφούκιε ξέρεις πολλά και τους τα χώνεις έτσι.

    Ο "Ζολώτας" πάντως έκανε το θαύμα του! Μείωσε το έλλειμα από το 8% στο 2% μέσα σε 3 χρόνια!
    Είναι βουρ για νόμπελ οικονομίας το άτομο.

    Κάποιος επιτέλους να τον προτείνει στην επιτροπή ρε παιδιά!
    Να μας βγάλει και ένα λόγο στα αγγλικά με ελληνικές λέξεις.

    Ουαααααααουυυυυυυ!!!!

    ReplyDelete
  22. Ο θαυμάσιος Larry J. Sabato, καθηγητής και διευθυντής του University of Virginia Center for Politics, γράφει σήμερα στο τακτικό του bulletin, Crystal Ball, αναφορικά 1) στο έλλειμμα διατύπωσης των ερωτήσεων στις δημοσκοπήσεις και 2) στην οικογενειοκρατία,

    Dynasty, Revisited
    In an earlier essay for the Crystal Ball, we argued that one of the most disturbing aspects of the 2008 election is the distinct possibility that, in a country of 300 million people, just two unexceptional families may be handed the most powerful office in the world for 24 (and possibly 28) consecutive years--a reality far more appropriate for a banana republic than the American Republic.

    As far as we can tell, just one national public opinion poll has seen fit to question citizens about this situation. At the end of July, the NBC News/Wall Street Journal Poll surveyed 1,005 adults (+/- 3.1 percent margin of error), and asked, "If Hillary Clinton is elected President, it would mean at least 24 years of having a member of the Clinton or Bush family as President. In your voting for President, is this a serious consideration, one of many considerations, not much of a consideration, or not a consideration at all?" The results of this unadorned query were:

    Serious consideration: 12%
    One of many considerations: 13%
    Not much of a consideration: 20%
    Not a consideration at all 54%

    It is understandable why the news organizations posed the question this way, and yet the wording was inadequate. Compared to the Iraq War or terrorism, for instance, few other subjects could be termed a "serious consideration". Moreover, the "dynasty issue" is not one that the vast majority of voters would have thought much about this far in advance of the election.

    However, this is a case where the classic "argumentation format" in polling is essential; that is, the pollster must make the best possible case for and against the proposition in a couple of sentences to help people think through a complicated concept.

    We hope that some national polling groups will take up our challenge. While every survey organization will have its own phrasing preferences, we would suggest a follow-up paragraph to the opening sentence in the NBC/WSJ question, perhaps reading thusly: "Some people say that permitting just two families to control the most powerful office in the United States for such a long time is unwise and fundamentally contrary to the principles of the most important democracy in the world. Other people say that democracy gives everyone an equal right to run, and that if the people choose to elect additional members of the Bush and Clinton families, that is their right and privilege. With whom do you agree, those who say that it is unwise for two families to control the Presidency for such a long time, or those who say that it is the people's right to elect additional members of the Bush and Clinton families if they so wish?" An additional question might determine the strength of agreement--strongly or not so strongly--for each of the alternative propositions.

    No doubt, the dynasty matter will not be the driving force in an election dominated by critical topics--though the 12 percent who replied to NBC/WSJ that dynasty is a "serious consideration" represent far more than the likely margin of victory for the eventual 2008 election winner. Yet there is an undercurrent of concern about dynasty that one hears everywhere, at least among groups of well informed voters. This is a subject that deserves more attention than it has received from pollsters and the news media.

    ReplyDelete
  23. Btw, o Larry Sabato, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο καλύτερος εκλογολόγος της Υφηλίου και ουδέποτε χαρίζεται, ούτε στους μεν μήτε στους δε.

    ReplyDelete
  24. @ anonymous
    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    To '81 sto Shepherd's Bush? Pws htan tote? Pou akribws, giati twra den pernas oute gia plaka?

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Λείπω πολλά χρόνια στας Αμερικάς και αρνούμαι, πλέον, έστω και να επισκεφθώ την χώρα όπου πουλάνε το καρπούζι με τη φέτα και τα μήλα σε packages του ενός.
    Στο ερώτημά σου:
    Το Shepherd's Bush ήταν μικροαστική πρός λαϊκή συνοικία με αρκετό έγκλημα αλλά ούτε κατά διάνοια όπως στο North Kensington και το Brixton (μιλάω με συσχετισμούς 1981, φυσικά).

    ReplyDelete
  25. Komfukios,

    Ase, anoi3e whole foods sth high street kensington k kapws thn paleyoume! to shepherd's bush mallon xeiroterepse, oxi olo pantws.

    ReplyDelete
  26. Ναι, ε΄;;

    Ε να τα γράφετε τότε αυτά διότι μερικοί εδώ μέσα παρουσιάζουν την ζωή τους και τα "μισθά" τους στην Αγγλία, ως ευλογία εξ ουρανών.
    Και η αλήθεια είναι πως 700 ευρώ στην Ελλάδα, έχουν μεγαλύτερη αξία από 1,400 λίρες, δηλαδή περίπου 2,000 ευρώ, στο Λονδίνο (και αναφέρομαι σε ενοίκια και διατροφή).

    ReplyDelete
  27. διόρθωσε
    "700 ευρώ στην Ελλάδα"
    σε
    "700 ευρώ στην Αθήνα"

    ReplyDelete
  28. @ vaggelas

    Θα θυμάσαι ίσως πως σε ανάλυση εδώ μέσα, κατά μήνα Μάϊο, αν δεν πλανώμαι, είχα υποστηρίξει (και θα επιμείνω επ αυτού ο κόσμος να χαλάσει), ότι ο κ. Αλογοσκούφης ακόμα και αν δεν ήξερε, ώφειλε να γνωρίζει σύμφωνα με την αρχήν της ΠΡΟΣΤΗΣΗΣ (αγγλοσαξονικό ισοδύναμο, constructive konwledge).
    Κατά συνέπεια, ο κ. Αλογοσκούφης, ως πολιτικός προϊστάμενος τηε εκδότριας αρχής των ομολόγων (ie του Υπουργείου Οικονομικών) φέρει απολύτως (όχι ο Καραμανλής για νάμαστε δίκαιοι) την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ αλλά και ΗΘΙΚΗ ευθύνη αυτού του ΑΙΣΧΟΥΣ!
    ΑΛΛΑ, από την στιγμή που ΔΕΝ τον αποδόμησε, ο κ. Καραμανλής έγινε ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ.

    ReplyDelete
  29. Me £1400 Komfoukie den pernas oute e3w apo to whole foods. Eipame sto kensington anoi3e, oute shepherd bush, oute brixton!

    ReplyDelete
  30. Κομφούκιε, όχι και παιδική σου φίλη η κα Αλογοσκούφη... Δεν είναι πιτσιρίκα αλλά δεν ειναι δα και 60-τόσο χρονών η γυναίκα.

    ReplyDelete
  31. Αφού ξέρεις την ηλικία μου, good for you then

    ReplyDelete
  32. Είπε ο κομφούκιος πως είπε η Δίκα:
    "Ξέρεις η γιαγιά του Γιώργου του είχε πει όταν ήταν μικρός, ΄θέλω να γίνεις Ζολώτας΄"

    Εγώ νομίζω τον ξεπέρασε... τα γνώρισε τέτοια μεγαλεία ο Ζολώτας;

    Άντε να τα μαζεύουν και να φεύγουν Αλογοσκούφης και σία... Όχι πως οι άλλοι που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι... Αλλά βρε παιδιά κάπως πρέπει να τιμωρείται κάθε απόπειρα προσβολής της νοημοσύνης και της αισθητικής των πολιτών!

    ReplyDelete
  33. Merika symperasmata:

    O Komfoukios htan sta mesa tou PASOK sta 80s, den efage osa perimene k epi8ymouse ...

    twra einai amerika k tous brizei sta blog.

    ReplyDelete
  34. Aπό ό,τι ξέρω, ο Κομφούκιος, εάν είναι αυτός που υποθέτω ότι είναι, βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την δεκαετία του 70, και αυτό συμπίπτει με όσα κατα καιρούς έχει πει ο ίδιος

    ReplyDelete
  35. Και πράγματι δεν είναι πάνω από 60 και πράγματι η κ. Αλογοσκούφη και αυτός συνδέονται με παληά φιλία.

    ReplyDelete
  36. Τα χρήματα που χαρίζουν μάλλον,δεν είμαι σίγουρος, δεν είναι πραγματικό χρήμα αλλά πανωτόκια που τρέχουν όταν χρωστάς......πάντως εκτός απο τις ομάδες, τα χαρίσανε και σε πολλούς αγρότες που χρωστούσαν.......

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. Διαφθορά, πολίτες και πολιτικοί είναι ένα πράγμα. Ένα post εδώ http://iremidynami.blogspot.com/2008/09/o.html
    Πότε τιμωρείται σοβαρά κάποιος για κάτι; Μόνο οι "βλάκες" και κάποιοι ελάχιστοι τιμωρούνται, και κουβέντα για ευθύνες κλπ. Από αύριο πάλι τα ίδια....

    ReplyDelete