Wednesday, September 5, 2007

«Πύρ-ρειος», η νίκη στις εκλογές

Από τον Στράτο Φαναρά

Η πρωτοφανής καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας, δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί απολύτως σε αριθμούς. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Τι θα πει τόσοι νεκροί, τόσες χιλιάδες στρέμματα δάσους καμένα, τόσοι άνθρωποι ξεσπιτωμένοι; Αλλά ακόμη και αυτοί οι αριθμοί δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι και ακριβείς. Το κράτος δεν είναι ακόμη σε θέση να παρουσιάσει την πλήρη έκταση της καταστροφής, πολύ περισσότερο να την αντιμετωπίσει.

Ας το παραδεχτούμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποδώσουμε όλη τη διάσταση και το βάθος της κρίσης. Αν οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι ορθές για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και στην οικονομία, ισχύουν πολύ περισσότερο και για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο πολιτικό σύστημα.

Στο σημείο αυτό μία παρατήρηση αν και ήσσονος σημασίας πια: ας μην μέμφεται το πολιτικό σύστημα τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις που το ίδιο ανάγκασε να περιοριστούν μέσα σε δέκα μέρες του Αυγούστου λόγω των γνωστών αναχρονιστικών απαγορεύσεων που ομόφωνα επέβαλε και της απόφασης του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Αν κάποιοι έχουν τη γνώμη ότι θα έπρεπε να γίνουμε η πρώτη δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα που θα έκανε εκλογές χωρίς προεκλογικές δημοσκοπήσεις, ας το πουν τουλάχιστον ευθέως... από εκεί και πέρα όλοι κρίνονται και βεβαίως κρίνονται και οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Μείωση εμπιστοσύνης

Το Σύνταγμα επιβάλλει ότι παρά την καταστροφή οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Και ορθώς θα πρέπει να γίνουν αφού έτσι επιβάλλει το Σύνταγμα. Οι αιτιάσεις ορισμένων για καταστρατήγηση του σε μια σειρά άλλων περιπτώσεων, δεν αποτελεί άλλοθι για να προσθέσουμε άλλη μία καταστρατήγηση.

Το κλίμα μέσα στο οποίο οδεύουμε προς τις εκλογές είναι ρευστό και χαρακτηρίζεται από απαξία και μείωση της εμπιστοσύνης. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν καταγράφηκε χαμηλότερη αποτίμηση για την πορεία της χώρας.

Από την«εθνικά υπερήφανη» Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, είμαστε σήμερα στο σημείο μηδέν.

Αποδεχόμαστε την «ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου» σε ποσοστό 57% (είναι άραγε έτσι ή μήπως μας βολεύουν οι θεωρίες συνομωσίας για να συγκαλύψουμε τις ευθύνες μας;) και ταυτόχρονα καταλογίζουμε ευθύνες στην κυβέρνηση και ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα.

Θέλουμε από τις επόμενες εκλογές να προκύψει μια «νέα Κυβέρνηση» σε ποσοστό 49,3% και ταυτόχρονα προσπαθώντας να την περιγράψουμε κάπως θέλουμε αυτή να είναι κυβέρνηση συνεργασίας (50,4%) και όχι αυτοδύναμη Κυβέρνηση (44,1%). Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν δεν υπάρχει πρόθεση και κουλτούρα συνεργασίας στο κομματικό μας σύστημα;

Αποδυναμώνουμε το δικομματισμό, ενισχύοντας τα μικρότερα κόμματα ή στρεφόμενοι ακόμη και σε αντιπολιτικές στάσεις (αποχή, άκυρο, λευκό). Είμαστε μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και οι συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων κινούνται στην περιοχή του 70%. Οι Οικολόγοι (ως κόμμα ή ως γενική διατύπωση-οικογένεια κομμάτων) από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκονται στο 1,7%!

Πολλοί πιστεύουν ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, τα φαινόμενα αυτά θα υποχωρήσουν και ο δικομματισμός θα σταθεί ξανά στα πόδια του. Επομένως το ερώτημα που θέτουν είναι πιο θα είναι το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Πιθανόν αυτή να είναι η εξέλιξη.

Παράσταση νίκης

Η ΝΔ διαθέτει και το προβάδισμα και την παράσταση νίκης και παρά το ότι έχει τρωθεί η κυβερνησιμότητα της, ελπίζει να σταματήσει εδώ η φθορά της και να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι θα πέσει το «φύλλο συκής» του οργανωμένου σχεδίου, θα αποδοθούν στο ακέραιο οι πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και θα κερδίσει τις εκλογές έστω και στο νήμα, έστω και ως το «μη χείρον βέλτιστον».

Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε εκτιμήσεις για τα τελικά ποσοστά που θα καταγραφούν στην κάλπη το βράδυ των εκλογών, για το εάν θα σχηματίζεται ή όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και δεν θα το κάνουμε γιατί δεν λειτουργούμε κάτω από κανονικές συνθήκες. Οι αριθμοί, όπως είπαμε στην αρχή, δοκιμάζονται πολλαπλώς αυτές τις μέρες. Τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν παγιωθεί. Ποιος ξέρει τι λέει το μετεωρολογικό δελτίο; Ποια να είναι άραγε η βούληση των οικοπεδοφάγων και των συντελεστών του «οργανωμένου σχεδίου»;

Θέλουμε όμως να κάνουμε μία εκτίμηση για την επόμενη μέρα. Στις επόμενες 15 ημέρες, παρά τις διακηρύξεις περί εθνικής ομοψυχίας και ενότητας, θα αντιπαρατεθούν δύο κόσμοι. Αυτοί που δεν θέλουν ανεξέλεγκτες χωματερές με αυτούς που τις θεωρούν μέρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτοί που δεν ονειρεύονται να αποκτήσουν βίλα μέσα στο δάσος έναντι οιουδήποτε τιμήματος, με αυτούς που το έχουν αναγάγει σε στόχο ζωής.

Αυτοί που πάντοτε έχουν μια πρόχειρη δικαιολογία για τις ευθύνες τους (οργανωμένο σχέδιο κατά της χώρας) με αυτούς που έχουν αυτοκριτική διάθεση. Αυτοί που νιώθουν ότι το πρώτιστο προσωπικό καθήκον τους σήμερα είναι η φιλανθρωπία -και καλώς πράττουν- με αυτούς που το λένε «κοινωνική αλληλεγγύη». Οι πρώτοι καταθέτουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που άνοιξαν, οι δεύτεροι είναι ήδη εθελοντές στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτοί που, όπως λέγεται, πηγαίνουν να πάρουν πάνω από μία φορά το επίδομα καταστροφής από τις τράπεζες (!) με αυτούς που βοηθούν εθελοντικά στις εισόδους των τραπεζών τους ηλικιωμένους να συμπληρώσουν την αίτηση.

Αυτοί που παρακολουθούν άφωνοι στην τηλεόραση την τραγωδία, με αυτούς τρέμουν τη φωτιά γιατί μπορεί να αφανίσει το χωριό τους, το χωράφι και τα ζώα τους, την ανθρώπινη υπόστασή τους.

Δεν ζούμε το τέλος των ιδεολογιών, των διαφορετικών συμπεριφορών και της πολιτικής.
Και από τις 17 Σεπτεμβρίου, από την επομένη των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα ανοίξει μια νέα πολιτική περίοδος με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η νίκη θα είναι «πύρρειος». Το τίμημα θα καταβληθεί.

Ο Στράτος Φαναράς διευθύνει την ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Metron Analysis. Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ημερησία το Σάββατο 1-9-2007. H METRON ANALYSIS είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας και διεξαγωγής ερευνών και επαγγελματικής πρακτικής της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ.

70 comments:

  1. "Σ'αυτές τις εκλογές δεν λειτουργούμε κάτω απο κανονικές συνθήκες" λέει ο κ. Φαναράς.

    Πράγματι.Αυτό ήταν άλλωστε και το επικοινωνικό σχέδιο του Μαξίμου.Η αναστολή καθε συζήτησης για τα πεπραγμένα και τα μελλούμενα.
    Οι πυρκαγιές βοήθησαν.Οχι πως θα άλλαζαν οι παγιωμένοι τα τελευταία χρόνια κοινωνικοί συσχετισμοί.
    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΊΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ(ΝΔ,ΚΚΕ,ΛΑΟΣ,ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ).
    Ο ΓΑΠ,ο μόνος πολιτικός που έρχεται απο το μέλλον,δυσκολεύεται να συναντήσει μια κοινωνία που ξεκίνησε για το παρελθόν.
    ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΤΗΣ
    ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ.

    ReplyDelete
  2. το παρακάτω σχόλιο αποτελεί απόσπασμα από την απάντησή μας σε comment του blogger Rebel@Work στο προηγούμενο post. Το παραθέτουμε γιατί αρμόζει στην περίσταση.

    ...κανείς από τη G700 δεν μίλησε για συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης κανείς δεν πρότεινε αποχή, ούτε έκανε κανείς λόγο για άκυρο ή λευκό, ούτε για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ. Ακόμα δεν έχουμε τοποθετηθεί στο θέμα των εκλογών.

    Πολλοί είναι αυτοί οι σχολιαστές που επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά. Δεν τσιμπάμε όμως.

    Το μόνο που έχουμε δηλώσει μέχρι τώρα είναι ότι οι εκλογές είναι αντισυνταγματικές και αχρείαστες και ότι αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα αφού ενίσχυσε την παράλυση του κράτους και το εμπόδισε να διαχειριστεί επαρκώς την κρίση των πυρκαγιών.

    Τοποθετηθήκαμε δηλαδή πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και όχι πάνω στην προοπτική-επιθυμία νίκης κάποιου συγκεκριμένου κόμματος.

    .....

    Ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την άποψή του. Όμως η κίνηση G700 δεν δεσμεύεται απ' αυτήν.

    Η G700 είναι κίνηση τα μέλη της οποίας δεν ψηφίζουν αποκλειστικά το ένα ή το άλλο κόμμα έχουν όμως ένα στόχο. Να προωθήσουν τα συμφέροντα της νέας γενιάς όπως εκείνα τα αντιλαμβάνονται...

    Γι'αυτό, αν και έχουμε δηλώσει ότι το ιδεολογικό μας υπόβαθρο είναι κατά βάση σοσιαλφιλελεύθερο, δεν μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε σε πολιτικολογικές συζητήσεις περί ιδεολογιών, θεωρητικών πλαισίων και λοιπών ιστορικών αφηγήσεων, αλλά να πούμε την άποψή μας σε συγκεκριμένα θέματα....

    Τέτοια συγκεκριμένα θέματα είναι η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, η αλλαγή του ασφαλιστικού, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η ανάπτυξη μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, η ισχυροποίηση-εκσυγχρονισμός του κράτους.

    Ζούμε στη σύγχρονη πραγματικότητα και θέλουμε πρακτικές λύσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι μάχες με τα φαντάσματα του παρελθόντος, τον αντρέα, τον καραμανλή, τον μητσοτάκη.

    Ακριβώς λοιπόν επειδή είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και ως εργαζόμενοι και ως καταναλωτές θέλουμε να τελειώνουμε με τα κωλύματα της γενιάς των 50+, τα ιδεολογήματά τους που τα κουβαλάνε από το 70 που ήταν επαναστάτες φοιτητές, την αισθητική τους, τη μουσική τους, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους θεσμούς και το περιβάλλον, το αριστερό τους δήθεν. Αυτή την απαλλαγή την περιγράφουμε ως λευτεριά από τη μεταπολίτευση.

    ReplyDelete
  3. Ο Φαναράς, όπως και πολλοί αναλυτές τον τελευταίο καιρό, μας λέει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το μήνυμα που θα στείλουν οι φετινές εκλογές είναι λευτεριά από τη μεταπολίτευση και αλλαγή σελίδας στην πολιτική.

    Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ούτε μεταφράζεται αποκλειστικά σε απαλλαγή από το δικομματισμό,σε άκυρο, λευκό, αποχή ή μη αυτοδυναμία. Βραχυπρόθεσμα, στις εκλογές, μπορεί να εκφραστεί με όλους αυτούς τους τρόπους.

    Μακροπρόθεσμα όμως σημαίνει λευτεριά από την Ελλάδα της αδράνειας, της ακινησίας, της λαμογιάς,της ανευθυνουπευθυνότητας. Λευτεριά από τα "γνήσια" δόγματα και το αριστερό δήθεν, λευτεριά από τον έμφυτο συντηρητικό μικρο-αστισμό μας. Λευτεριά από τον ακάλυπτο εθνικισμό μας.Λευτεριά από την ανεκδιήγητη ανικανότητά μας.

    Θα συμβεί; Θα το εκφράσει αυτό κάποια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη; Δεν ξέρουμε. Θα δούμε. Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε επί της ουσίας των θεμάτων και να στηρίζουμε απόψεις και θέσεις.

    ReplyDelete
  4. Η ψήφος είναι προσωπική αλλά τα αποτελέσματά της συλλογικά.
    Ψήφος ευθύνης.
    Ψήφος στη "Μεγάλη Συνεργασία"ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".
    ψήφος προοδευτική.
    Ψήφος στο ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  5. Μακροπρόθεσμα όμως σημαίνει λευτεριά από την Ελλάδα της αδράνειας, της ακινησίας, της λαμογιάς,της ανευθυνουπευθυνότητας. Λευτεριά από τα "γνήσια" δόγματα και το αριστερό δήθεν, λευτεριά από τον έμφυτο συντηρητικό μικρο-αστισμό μας. Λευτεριά από τον ακάλυπτο εθνικισμό μας.Λευτεριά από την ανεκδιήγητη ανικανότητά μας.


    Συμφωνώ πως αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν είμαι σίγουρος όμως καθόλου πως πρόκειται να εκφραστεί μιά τέτοια τάση στις εκλογές (ειδικά όταν βλέπω τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε "δημοσκοπήσεις" για συγκεκριμένους ανεκδιήγητους υποψήφιους). Φοβάμαι πως στην ελληνική κοινωνία απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά η δυναμική που χρειάζεται για να εκφραστούν τέτοιες τάσεις ευρύτερα. Το αποτέλεσμα; Νομίζω πως δεν θα υπάρχει κανένα μήνυμα πως ξεπερνιέται η μεταπολιτευτική περίοδος: τα δύο μεγάλα κόμματα θα αγγίξουν πάλι το 80%, οι τύποι του ΛΑΟΣ θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή - αναρωτιέμαι από που προσδοκούν το μήνυμα οι σχολιαστές...

    Σε σχέση με τη "μεγάλη συνεργασία" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που αναφέρει ο Παρμενίδης, αναρωτιέμαι από που θα προκύψει αυτή (πολύ περισσότερο δε πως μπορούν να την επιβάλλουν οι Γ700 - ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ μήπως όπως υπαινίσσεται;). Ακόμη και αν κανένα κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία θεωρώ πιθανότερο να δημιουργηθεί κυβέρνηση πλειοψηφίας ΝΔ-ΛΑΟΣ, ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ παρά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το πλεονέκτημα της συμμαχίας ενός μεγάλου κόμματος με ένα μικρότερο είναι πρόδηλο: η διαφορά μεγέθους είναι τέτοια που λειτουργεί εις βάρος του μικρού κόμματος (και ουσιαστικά οδηγεί στη σταδιακή απορρόφηση/σύνθλιψη του μικρού κόμματος).

    Θεωρώ πως η μόνη - ίσως - περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα ήταν να μειωθούν τα ποσοστά τους (αθροιστικά) κάτω του 70% με εξακομματική ή και επτακομματική Βουλή. Με τους υπάρχοντες συσχετισμούς, αυτό φυσικά ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει (στο απώτερο μέλλον) σε αυτή την προοπτική θα ήταν η ενίσχυση μικρών σχηματισμών που θα μπορούσαν (ίσως) να καθιερωθούν στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές. Τέτοιοι σχηματισμοί - κατά την εκτίμησή μου - είναι οι οικολόγοι-πράσινοι και η φιλελεύθερη συμμαχία. Αλλά και αυτό το σενάριο έχει μακρύ χρονικό ορίζοντα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο...

    ReplyDelete
  6. φίλε ανώνυμε

    είπες
    "Δεν είμαι σίγουρος όμως καθόλου πως πρόκειται να εκφραστεί μιά τέτοια τάση στις εκλογές (ειδικά όταν βλέπω τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε "δημοσκοπήσεις" για συγκεκριμένους ανεκδιήγητους υποψήφιους). Φοβάμαι πως στην ελληνική κοινωνία απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά η δυναμική που χρειάζεται για να εκφραστούν τέτοιες τάσεις ευρύτερα."

    Θεωρούμε ότι υποβόσκει μια τέτοια τάση απλώς δεν έχουν βρεθεί οι κατάλληλες πολιτικές και τα αξιόπιστα πρόσωπα για να την εκφράσουν. Στις προσεχείς εκλογές ενδέχεται να εκφραστεί με διάφορους άσχετους και ασύνδετους μεταξύ τους τρόπους: όπως άκυρο - λευκό μικρά κόμματα κλπ. Κάποια στιγμή ίσως μετά τις εκλογές, ίσως αργότερα, να βρεθεί ο άνθρωπος και ο πολιτικός χώρος που θα πει το Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση κατά το απαλλαγή από το Μάη του 68 που είπε ο Σαρκοζύ, το κατάργηση του άρθρου 44 που είπε ο Μπλαιρ, το adapt or die που είπε ο Κλίντον

    ReplyDelete
  7. Exei euthini i epomeni kivernisi na kalesei olous tous politikous simpaixtes ki antipalous, olous tous koinonikous etairous ki olous tous ekprosopous tis koinonias ton politon stin arxi enos dialogou pou den exei ksanazisei i xora. Enos dialogou pou mporei na diarkesei kai 10 xronia, alla tha einai ousiastikos kai simmetoxikos. Ta themata na einai auta ta opoia thaftikan stin fetini proeklogiki periodo kai ta opoia mastizoun ti xora mas kai ti genia mas: asfalistiko, ergasiako, dimosios tomeas, elleimma, paideia, ygeia. Exoun ginei toso problimatika de, pou den mporoyme pia na ta doume ksexorista, xoris na laboume ipopsi tis epiptoseis sta ipoloipa.

    Theloume teamwork, opos lene ki oi Amerikanoi.

    Mporei nakougomai paidariodis kai katholou logikos i realistikos stin proseggisi mou, omos gia mena ta pragmata einai apla kai oneireuomai: Politiki boulisi kai koinoniki simmetoxi, oxi alli adraneia kai apatheia.

    ReplyDelete
  8. Όποιος και να βγει στις προσεχείς εκλογές έχει μικρή σημασία. Είναι αδύνατον με τη μορφή, την ποιότητα, και την συγκρότηση που αυτά τα δύο κόμματα έχουν να "κυοφορήσουν" κάτι το θετικό για τη χώρα!

    Και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν γιγαντωθεί τόσο πολύ, που έχουν γίνει άκρως δυσκίνητα!
    Αποτελούν οργανώσεις μιας βιομηχανικής εποχής, και γι αυτό είναι συγκεντρωτικά, αργοκίνητα, γραφειοκρατικά, πελατειακά, και ιδεολογικά στείρα και μονοδιάστατα.

    Η εν γένει ποιότητα οργάνωσής τους μοιραία αντανακλάται και στην ποιότητα της κρατικής μας δομής, των ιδεών και των έργων που σχηματοποιούν όταν βρίσκονται στην εξουσία.

    Η συνεργασία δύο τέτοιων οργανισμών δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στον τόπο, το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως αυτοί οι οργανισμοί ταυτίζονται και συγκροτούν τις δυνάμεις της αντίδρασης και της αντίστασης στην προσπάθεια κίνησης της χώρας προς τα εμπρός!

    Το "τρίτο κύμα" σαρώνει πολιτισμικά κάθε τι το παλιό, και νομοτελειακά αυτού του τύπου οι οργανισμοί αν δεν μπορέσουν να μετασχηματισθούν γρήγορα, θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως τους αρμόζει.

    Η εποχή των Δεινοσαύρων τελειώνει...

    Η ρευστότητα στο εκλογικό σώμα είναι προάγγελος αυτών των σημαντικών εξελίξεων.
    Αν αυτοί οι οργανισμοί δεν βρουν τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής, η κοινωνία θα τις βρει από μόνη της γιατί πλέον είναι θέμα επιβίωσης για όλους μας!

    ReplyDelete
  9. Η ατζέντα της Γ700 μπορεί να μετουσιωθεί σε απτά αποτελέσματα μόνο από πραγματικά υγιείς δυνάμεις...

    Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόνο "υγεία" δε μυρίζουν.

    Η σαπίλα τους έχει κάψει τον τόπο! Τόσο πολύ μεθάνιο που αφήνει η αποσύνθεσή τους, ε, κάποια στιγμή ανεφλέγει...

    ReplyDelete
  10. Νομίζω υπάρχει κάτι ακόμη που δεν αναφέρθηκε. Η απουσία δυναμικής για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία (παρά τις όποιες εκλάμψεις) θα οδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα ικανών, αξιόλογων και προβληματισμένων ανθρώπων να αναζητήσουν επαγγελματικές λύσεις εκτός της χώρας (brain drain). Τα προβλήματα θα παραμείνουν ως έχουν (αν δεν διογκωθούν), απλά με κάποια μπαλώματα. Η κρίση ίσως δε να διογκωθεί όταν οι μετανάστες διεκδικήσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά ή όταν οι κλιματικές αλλαγές καταστήσουν τη διαβίωση στην Ελλάδα εξαιρετικά προβληματική. Πάντα όμως θα υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής - και αυτή την επιλογή νομίζω θα ακολουθήσουν τα πλέον δυναμικά και προβληματισμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (πλην ελαχίστων - μάλλον ρομαντικών - εξαιρέσεων). Η Ελλάδα - παρά τις όποιες εκλάμψεις - δυστυχώς, θα εξακολουθήσει να παραμένει μια παρηκμασμένη, ημιτριτοκοσμική χώρα.

    Finis Graeciae

    ReplyDelete
  11. Kata ti gnomi mou i eksodos ton neon einai aparaititi. Malista tha eprepe na einai ipoxreotiki os meros tis ekpaideytikis diadikasias. I apoktisi texnognosias kai oi biomatikes empeiries einai terastia pleonektimata tis metanasteusis. Simera malista pou toulaxiston metaksi xoron tis EE mia tetoia metakinisi einai poli pio apli, eukoli kai ligotero kostobora, oi metakiniseis ton neon metaksi ton ipoloipon xoron einai poli sixnes. Emeis eimaste oi skopima apokommenoi.

    Diki mou gnomi einai, para ta pessimistika, kai mallon pragmatistika sumperasmata sou 'Telos tis Elladas', o prosanatolismos sti dimiourgia ton katallilon kinitron kai tou ipostiriktikou plaisiou gia ependisi ki aksiopoiisi auton ton empeirion kai tis texnognosias sti xora mas exei megaliteri simasia gia mena apo to na paradoso ta opla.

    As prosarmostoume ki emeis sto montelo leitourgias ton Europaion geitonon mas kai tha deite pos siga siga to brain drain tha antistrafei.

    Giati na paradoso ta opla stous 'gangsters'?

    Ego tha palepso.

    I diki mou epibiosi eksartatai apo ti sillogiki epibiosi.

    Ego tha palepso.

    ReplyDelete
  12. πάρτε μια ιδέα για αποδόσεις στο στοίχημα

    William Hill
    Nea Dimmokratia 1.28
    P A S O K 3.25

    bwin
    Νέα Δημοκρατία 1.25
    ΠΑΣΟΚ 3.55

    Ladbrokes
    ND 1.33
    PA.SO.K 3.00

    ReplyDelete
  13. Στο μεταξύ σε 10 μέρες ψηφίζουμε.
    Σε 10 μέρες καλούμαστε να απαντήσουμε στο κλίμα της "δεύτερης ευκαιρίας στο Καραμανλή" που ήδη επικρατεί.
    Σε 10 μέρες θα ψηφίσουμε ξανά ένα πρωθυπουργό που, αντί για έστω και ένα κωλοφυλλαδιακό πρόγραμμα που έπρεπε να μας παρουσιάσει για τα μάτια έστω του κόσμου, μας παραπέμπει στο πρόγραμμα των εκλογών του 2004.
    Μετά θα είναι αργά για δάκρυα.
    Θα είναι όμως ένας βαρειά λαβωμένος Καραμανλής και ένας εντολοδόχος πρωθυπουργός που κατ'νάγκη θα προστρέξει σε συνεργασίες.
    Ερωτώ. Τον προοδευτικό πολίτη ποιός θα τον εκπροσωπεί σ'αυτή τη πρόσκληση για συνεργασία;
    Το αίτημα για κυβέρνηση συνεργασιών είναι παλλαικό, κατά τη γνώμη μου.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΨΗΦΟ;

    ReplyDelete
  14. Περίεργο!

    Εχουν περάσει τόσες ώρες και ο Παρμενίδης δεν έχει επανέλθει δριμύτερος στις αναλύσεις των προσόντων του ΓΑΠ!!!

    ReplyDelete
  15. ΟΧΙ

    Η πραγματική ΚΑΙ συμβολική οπισθοδρόμηση του ΓΑΠ με Φώφες, Λαλιώτηδες, Βούλες, Βίκες και Ο,ΤΙ κατώτατο και ευτελές διαθέτει ο τόπος ΔΗΛΟΙ αφ εαυτού ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

    ReplyDelete
  16. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

    ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΙ η ΝΔ

    να ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΘΟΥΝ

    ReplyDelete
  17. Παρμενίδης ΕΦΑ:
    "Ερωτώ. Τον προοδευτικό πολίτη ποιός θα τον εκπροσωπεί σ'αυτή τη πρόσκληση για συνεργασία;"

    ΚΑΙ ΛΕΩ μέσα μου
    Κανένας δεν με εκπροσωπεί
    Κανένας.
    ΚΑΙ έσο βέβαιος πως με τις αρλούμπες που γράφεις υποθάλπεις την πόλωση, αλλά όχι προς την κατεύθυνση της επιλογής σου.

    Εσύ είσαι ικανός να εξωθήσεις ακόμα και ένα doctrinaire κομμουνιστή να ψηφίσει ΛΑΟΣ.

    Μου θυμίζεις τον μακαρίτη Γέρο που είπε κάποτε για τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ, αλλά φασίστα, Θεόδωρο Γρίβα-Διγενή,
    "Ο Διγενής είναι ο άνθρωπος που κρυπτόμενος εδοξάσθη, εμφανισθείς δε ητιμάσθη"

    Με όλο τον σεβασμό και αγάπη (και το εννοώ),
    "Εσύ είσαι ένας εξαίρετος blogger που εξω-κομματικώς ελατρεύθη, αλλά προ-εκλογικώς κατεποντίσθη"

    ReplyDelete
  18. Ο ΓΑΠ ψάχνει με αγωνία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους να βρεί νέους ανθρώπους που να μπορούν να εκφράσουν την ανανέωση.Τους δίνει ευκαιρίες.Και καμμιά φορά τους δίνει ρόλους,όπως στη περίπτωση της Βούλας,που δεν μπορούν να τους σηκώσουν.Αναλαμβάνει το ρίσκο και μπράβο του.

    ReplyDelete
  19. parmenides said...
    "Ο ΓΑΠ ψάχνει με αγωνία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους να βρεί νέους ανθρώπους που να μπορούν να εκφράσουν την ανανέωση.Τους δίνει ευκαιρίες.Και καμμιά φορά τους δίνει ρόλους,όπως στη περίπτωση της Βούλας,που δεν μπορούν να τους σηκώσουν.Αναλαμβάνει το ρίσκο και μπράβο του."

    Eάν ο άνθρωπος "ψάχνει με αγωνία να βρει νέους ανθρώπους που να μπορούν να εκφράσουν την ανανέωση" στο πρόσωπο της Βούλας, της Ρούλας και της Σούλας, τότε ο άνθρωπος πρέπει να εξετασθεί επειγόντως απο ψυχίατρο. ΑΛΛΑ μιά χαρά είναι το μυαλό του!

    Εδώ έχουμε μιά τυπική περίπτωση ΩΜΗΣ συναλλαγής, δλδ
    η κυρία (facon de parler) επώλησε αναγνωρισιμότητα
    ο δε ΓΑΠ υποσχέθηκε να πληρώσει εις "γην και ύδωρ",
    μιά straightforward συναλλαγή σε βάση quid pro quo.

    C' est tout!

    ReplyDelete
  20. Κομφούκιος


    O GAP απο το Μάρτο του 2004 μέχρι τον Νοέμβριο του 2006 στήριζε,με το τρόπο του,όπως οι περισσότεροι Ελληνες,τον Καραμανλή.
    Ολοι είχαμε προσδοκίες. Αντί αυτου ο Καραμανλής λοιδωρούσε το ΓΑΠ στη Βουλή,λεηλατώντας και λαφυραγωγώντας το κράτος με τις χιλιάδες "Χούπηδες", διορισμένους απο τον υπουργό δημόσιας διοίκησης κ. Φαυλόπουλο.
    Ο ΓΑΠ τότε άλλαξε ρότα.Εκανε ένα βήμα πίσω, σφύριξε συναγερμό και κάλεσε σε προσκλητήριο όλους. Ετσι άρχισε ο "Ανένδοτος" ο οποίος θα συνεχισθεί και θα ενταθεί και μετά τις εκλογές.
    Κομφούκιε σε καλώ να πάρεις μέρος .Ευελπιστώ στα δημοκρατικά σου αντανακλαστικά.

    ReplyDelete
  21. Οι περισσότεροι Ελληνες πιστέψαμε ότι ο Καραμανλής μπορούσε να κάνει "απο κάτι έως πολλά".Δυστυχώς όχι μόνο διαψευστήκαμε αλλά μείναμε άναυδοι απο την διοικητική του ανεπάρκεια.
    Ειναι όμως ένας πανούργος μαιτρ της επικοινωνίας.Αυτό γοητεύει πολλούς απο τα λαικά στρώματα ,τα κατ'εξοχήν θύματα της πολιτικής του ανεπάρκειας.

    ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ:

    -ΧΟΥΠΗΔΕΣ
    -ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ
    -ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    -ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ
    -ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
    -ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ
    -ΟΜΟΛΟΓΑ
    -ΕΠΑΝΙΔΡΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
    -ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΧΩΡΑ
    -ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

    ReplyDelete
  22. Να σου το πω λιανά χρυσέ μου άνθρωπε.

    Εμείς, παρέα με (να μιλήσουμε για δημοσιογράφους για παράδειγμα) τον Μανδραβέλη, τον Μίχα, τον Τσίμα, τον Κύρτσο, την Χούκλη, to quote a few illustrious ones, θα πηγαίναμε εκδρομή ακόμα και στού Διαβόλου τη Μάνα, διότι είναι ευλογία να περιβάλλεσαι απο άτομα με γνωστικό και βιωματικό βάθος και gravitas.

    Τέτοιοι άνθρωποι είναι ευάριθμοι στην Ελλάδα. Αν ήταν μάγγας λοιπόν ο Παπανδρέου, θάπρεπε νάχει τέτοιους γύρω του, αν όχι ως συνεργάτες, τουλάχιστον ως ένα think tank προς άντληση ιδεών και ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ, διότι χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργία.

    ΤΙ έχει γύρω του;;;;
    ΤΙ;;;;
    ΤΙ;;;

    Ο Γέρος ήταν καλλιεργημένος και παρότι λάτρης του ωραίου φύλου δεν ήταν lecherous ούτε αρεσκόταν σε επιπόλαιες σχέσεις. Περιβαλλόταν πάντα απο άτομα του θεάτρου, των Γραμμάτων και της Τέχνης και προώθησε τον Πολιτισμό όσο κανείς!!

    Ο Γιωργάκης, εκτός απο την ευγένεια, ουδέν χάρισμα έχει του παππού του και περιβάλλεται, όπως και ο πατέρας του, απο την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Με τα άτομα που τον περιβάλλουν το μόνο πράγμα που μπορεί να οικοδομήσει είναι η βίλλα του Καραγκιόζη.

    ReplyDelete
  23. O GAP,ευτυχώς,ξέρει ότι ΔΕΝ είναι μεγάλος.Εχει το "γνώθι σ'αυτόν".Γι'αυτό και καλλιέργησε δεξιότητες συνεργασιακές και συνεναιτικές που αν καταφέρει να τις μπολιάσει στην Ελληνική κοινωνία θα του είμαστε ευγνώμονες.

    ReplyDelete
  24. συνΑΙΝΕση parmie μου, συναίνεση

    ReplyDelete
  25. Eίπαμε και να το ξαναπούμε. Μακάρι να ΜΗ πάρει αυτοδυναμία ούτε ο ένας, μήτε ο άλλος - αν και αυτό είναι υπόθεση του ΛΑΟΥ να αποφασίσει και ΜΟΝΟ.

    Τούτου δοθέντος, ας βάλουν καλά στο μυαλό τους, και ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης ότι >66% του εκλογικού φορέα ΔΕΝ θέλει ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο.

    Therefore, εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από μιά από τις 2 παρατάξεις,
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα γίνει ο κύριος, κ.
    Κώστας Σημίτης.

    ΕΔΩ είναι ΣΑΦΗΣ και ο συμβολισμός.
    ΟΛΟΙ ζητούν ΕΚΜΑΙΕΥΣΗ (λευτεριά) από την Μεταπολιτευτική περίοδο.

    Η Μεταπολιτευτική Περίοδος της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας (37 συναπτα έτη) ΤΕΛΕΙΩΣΕ το 2001 με την ΕΙΣΟΔΟ στην ΟΝΕ - το ΘΑΥΜΑ ΣΗΜΙΤΗ, that is!

    Τώρα λοιπόν έχουμε την Ευρωπαϊκή Περίοδο της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας Η, αλλιώς, μπορούμε να την ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ,

    4η Ελληνική Δημοκρατία που υποχρεούται, θέλει δεν θέλει, να ακολουθήσει το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ της ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ.

    ReplyDelete
  26. Re georgia stamata epitelous na petagesai san pordh! K esy re komfoukie kopse thn malakia, sthn hlikia mas blaptei!

    ReplyDelete
  27. Ase tis symvoules kai pes kati instead

    ReplyDelete
  28. Anonymous said...
    Re georgia stamata epitelous na petagesai san pordh! K esy re komfoukie kopse thn malakia, sthn hlikia mas blaptei!

    Είσαι τυπικός πασόκος, δλδ ΚΑΙ δειλός και τραμπουκο-φασίστας

    ReplyDelete
  29. Ποιά think tank βρε κομφούκιε, για κανένα προφιτερόλ με λίγο κρύο νεράκι μετά τις 3 πίττες σουβλάκι καλοί είναι.

    Άκου think tank

    Όταν γίνει δημοψήφισμα για μια νέα μορφή πολιτειακής συγκρότησης να μιλήσουμε για 4η Ελληνική δημοκρατία.
    Προς το παρόν η 3η ελληνική δημοκρατία ψηφίζει για το ποιός θα φάει το 4ο ΚΠΣ!

    ReplyDelete
  30. Παρμενίδης

    "Ετσι άρχισε ο "Ανένδοτος" ο οποίος θα συνεχισθεί και θα ενταθεί και μετά τις εκλογές."

    Ποιόν ανένδοτο τρομάρα του. Θα κόψω φλέβες.

    Οι "Ανένδοτοι" πες του χαιρετίσματα απαιτούν:

    1. ΑΙΤΙΑ ανενδότου αγώνα Και με 1.5 εκατομμύριο ξυπόλυτους να μεταναστεύουν στη Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία, με άλλες χιλιάδες διανοούμενους να σαπίζουν στη Λέρο, στην Αίγινα και στην Αμοργό, με εκατομμύρια να ζουν σε παράγκες χωρίς νερό-ηλεκτρικό, με απόγνωση-απελπισία-ταπείνωση στην ψυχή ΟΛΩΝ, υπήρχε αιτία ανενδότου. Τώρα ΠΟΙΑ θα είναι η αιτία; Το ότι ο κανακάρης δεν έχει Porsche αλλά μόνο ένα Fiat;
    Η μήπως νομίζεις πως τα ομόλογα είναι αιτία ανενδότου;;;; Είναι δυνατόν η πόρνη να κηρύσσει ανένδοτον ΚΑΤΑ της πορνείας;;; Και αν το πράξει ΠΟΙΟΣ θα την ακολουθήσει;;

    ΚΑΙ

    2. ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ, ΚΑΛΛΙΕΠΗ και ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΗΓΕΤΗ
    Ο Γέρος βρε έβγαινε στο μπαλκόνι και εσείετο η Πλατεία Συντάγματος ή η Κλαυθμώνος. Εσείετο!!
    Μέχρι και τους κομμουνιστές τους τουμπάριζε. Μούλεγε ο πατέρας μου ότι το 1944, η Πλατεία ήταν κατακόκκινη με σφυροδρέπανα και οι κουκουέδες ωρύοντο, "Λαοκρατία, λαοκρατία", οπόταν ο πρωθυπουργός Παπανδρέου είπε το ιστορικό "Λαέ των Αθηνών, πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν".

    Ακούς εκεί ανένδοτο!!! Να του πεις πως ασεβεί στη μνήμη του Γέρου και προσβάλλει τους αγώνες του Λαού συγκρίνοντας τα ασύγκριτα.

    Το μόνο που δεν έχει συμβεί ακόμα στην Ελλάδα είναι να ιδρύσει η κυρία Λιάνη το κόμμα "ΤΑΞΙΣ και ΗΘΙΚΗ"

    ReplyDelete
  31. "Και εγώ δηλαδής θα πέσω εις το βόθρον της ατιμίας;"
    Σκηνή όπου εμφανίζoμαι deshabille'e μπρος στα μέλη του Συλλόγου "Τάξις και Ηθική"
    [Ωραία των Αθηνών, circa 1954]

    ReplyDelete
  32. Πως τα κατάφερε ένας πρωθυπουργός που ήλθε,πάνω-κάτω,ως Μεσσίας το 2004,να μας οδηγήσει σε πολιτική,κοινωνική και εθνική κρίση μέσα σε τριάμιση χρόνια;
    Σοκαριστίκαμε,παγώσαμε,μείναμε άναυδοι.
    Οι περισσότεροι Ελληνες διερωτώνται.Είναι δυνατόν;
    Ειναι δυνατόν εκείνος ο ασήμαντος καραβανάς Χηνοφώτης να δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός τον διόρισε βουλευτή για να τιμήσει τις ένοπλες δυνάμεις και εμείς να λέμε ότι "δεν έχουμε αιτία αγώνα";
    Παραβιάζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί και εμείς "δεν έχουμε αιτία αγώνα";
    Κλέβονται μεθοδευμένα και οργανωμένα τα λεφτά των ασφαλισμένων απο την ηγεσία του κόμματος που μας κυβερνά καιεμείς"δεν έχουμε αιτία αγώνα";
    Λαφυραγωγείται το κράτος και εμείς "δεν έχουμε αιτία αγώνα";
    Παλληκάρια δεν κυβερνά ο δικομματισμός,δεν κυβερνά η μεταπολίτευση,δεν κυβερνά η μπουρζουαζία.Κυβερνά ο Καραμανλής υπο "την υψηλήν εποπτείαν" της J.B.Morgan και City groop.
    Εχουμε μπροστά μας Ανένδοτους πιο σκληρούς απο τους Ανένδοτους του 1960.



    Μας παραπήρε ο ύπνος ,μας παραπήρε η αποχαύνωση.

    ReplyDelete
  33. georgia den eimai typikos pasokos, apla den antexw tis malakies sou!

    Olo dior8wseis san agamhth filologos tou '60 eisai, kof'to!

    ReplyDelete
  34. Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έστεισε την πολιτική του καρριέρα βασιζόμενος στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου να μη γνώριζε ότι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου ήταν πρόσωπα του πολιτικού του και ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ του χώρου;Τους οποίους,μάλιστα, με δικαστικό πραξικόπημα τους ανέδειξε βουλευτές(ΑΧ.Καραμανλής),αρπάζοντας μια έδρα απο αντίπαλο κόμμα;
    Πότε άλλοτε μάθαμε τόση καλή Γεωγραφία για τα απίθανα εκείνα CAYMAN ISLANDS, την έδρα των offsore εταιριών των κυρίων που έκλεψαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων και τα πήγαν στη Ρηγίλλης;
    Ξεχνάμε ποιός είναι το αφεντικό της Ρηγίλλης και ποιός είναι ο Αγάπιος;

    ReplyDelete
  35. Anonymous said...
    georgia den eimai typikos pasokos, apla den antexw tis malakies sou!

    Olo dior8wseis san agamhth filologos tou '60 eisai, kof'to!

    Δικαίωμά μου να λέω ότι θέλω ενόσω δεν προσβάλλω κανένα.
    Και σου απαγορεύω να μου υποδεικνύεις τι θα πω και τι δεν θα πω.

    Οι οργιώδεις μαλακίες που λέγονται εδω και προσβάλλουν ακόμα και την νοημοσύνη της Φώφης δεν σε ενοχλούν;

    ReplyDelete
  36. Στην πολυκατοικία μου, στην Πλατεία Ρηγίλλης μένει ένας μεγαλοπασόκος με ΠΕΝΤΕ OFFSHORE εταιρείες μαϊμου από το Λουξεμβούργο και έτερος μεγαλοπασόκος με 2 από Caribbean Islands.
    Aμφότεροι γεννήθηκαν Αξυπόλυτοι.

    Πράγματι οι Νεο-Δημοκράτες είναι gangsters. Yπερέβησαν τις προσδοκίες των δασκάλων τους των ΠΑΣΟΚΩΝ.

    Η ΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέει ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

    το ΠΑΣΟΚ λέει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

    ReplyDelete
  37. Για τον Φωφολόγο του μπλόγκ.

    J.B. MORGAN,CITY GROOP,MORGAN STANLEY,CAYMAN ISLANDS,παρέα Λονδίνου,Γενεύη,Κύπρος.

    "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών".

    Μπήκαμε σε τροχιά ελεύθερης πτώσης.

    ReplyDelete
  38. Απέκτησε και η βλαχάρα η Δαμανάκη

    η Αξυπόλυτη η ΔΑΜΑΝΑΚΗ

    apartment στην Μαρασλή

    ReplyDelete
  39. @ georgia

    Bebaiws me enoxloun k ennoeitai oti den sou exw pro8esh na se periorisw sto ti 8a peis. Apla xwne ta katey8eian k ase ta or8ografika ...

    ReplyDelete
  40. Βέβαια, βέβαια

    και

    ο Καστανίδης το αρχοντόπαιδο με τα διακεκριμένα χαρακτηριστικά

    μένει στην Ξενοκράτους

    ReplyDelete
  41. Dhladh file komfoukie to problhma sou einai oti an kapoios gennh8ei 3ypolhtos prepei na meinei sta skata? No social mobility? K pws perimeneis na bgalei lefta kapoios an den kanei lamogies? Me to stayro sto xeri? Afou etsi paizetai to paixnidi! Don't hate the players ... hate the game!

    ReplyDelete
  42. Γι αυτό ανεβήκανε οι τιμές στο Κολωνάκι και ξεπέρασαν κι αυτές της 5ης Λεωφόρου

    Εχουν πάθει αμόκ τα Πασόκια να αποκτήσουν apartment στο Κολωνάκι

    ReplyDelete
  43. Ναι Τζιωρτζίνα μου

    Και ποιός μένει στην Πατριάρχου Ιωακείμ 19 και έκτισε και παράνομο 7ο ΟΡΟΦΟ, ο αθεόφοβος;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  44. Anonymous said...
    Dhladh file komfoukie to problhma sou einai oti an kapoios gennh8ei 3ypolhtos prepei na meinei sta skata? No social mobility? K pws perimeneis na bgalei lefta kapoios an den kanei lamogies? Me to stayro sto xeri? Afou etsi paizetai to paixnidi! Don't hate the players ... hate the game!

    Εγώ φίλε ανώνυμε παίζω με τους όρους του Παρμενίδη.
    Ο Παρμενίδης παρουσιάζει τους ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ
    και
    εγώ θα παρουσιάσω τα
    ΑΡΧΟΝΤΟΠΑΙΔΑ του ΠΑΣΟΚ

    Τit for tat

    ReplyDelete
  45. http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=100325

    ΧΡIΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Η ανεπτυγμένη οικονομία της... φτώχειας

    Σχεδόν πάντα, όταν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναφέρονται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουν τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης -πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και την πτώση της ανεργίας στο 7,7%.

    Τα νούμερα, φυσικά, δεν λένε ψέματα, αλλά στην πολιτική λένε την αλήθεια που εξυπηρετεί το κομματικό συμφέρον. Η πολύ καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι πραγματικότητα για τις τράπεζες και μία χούφτα επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τεράστια κέρδη. Για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και δυσάρεστη.

    Οσον αφορά την ανεργία, είναι πολύ γνωστές οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να «μαγειρέψουν» την πτώση της τα δύο κόμματα όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση. Η έρευνα που παρουσίασε προχθές το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Οχι μόνο για τα επίπεδα αμοιβών αλλά και για τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ζουν με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ο βασικός μισθός αποτελεί το 54% του κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού.

    Σχετικά με την ανεργία, αποδεικνύεται ότι η μείωσή της οφείλεται στην προσωρινή, την ευέλικτη εργασία και τη μερική απασχόληση. Με την προσωρινή απασχόληση, το παρτ τάιμ, τις προσλήψεις στο Δημόσιο (1 στις 4 θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το 2006 αφορούσαν κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς) και τη λανθάνουσα ανεργία η ΕΣΥΕ εμφανίζει μείωση των ανέργων στο 8,9% του εργατικού δυναμικού τον περασμένο χρόνο. Φέτος εμπλουτίζοντας αυτές τις μεθόδους την έριξε 1,2%. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, αυτή στηρίζεται στον υπερδανεισμό των νοικοκυριών (46% του ΑΕΠ οφείλουν τα νοικοκυριά, το 50% των εργαζομένων 31 έως 47 ετών θα είναι χρεωμένοι μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας. Τα 4 στα 10 ευρώ που δανείστηκαν οι πολίτες πήγαν για την αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων τα οποία δεν μπορούσαν πλέον να εξυπηρετήσουν). Επίσης, η έρευνα υπογραμμίζει ότι αυτή η περίφημη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στην οικοδομή, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός εμπρηστής των ελληνικών δασών είναι το μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση (αντιπαροχή, αντικειμενικές αξίες, αυθαίρετα, μη κατεδάφιση κτιρίων στα δάση, τροποποίηση του Αρθρου 24 του Συντάγματος κ.ά.) συν την έλλειψη Κτηματολογίου. Θυμηθείτε τα όλα αυτά την άλλη φορά που θα σας πυροβολήσουν με «την αλήθεια των αριθμών τους».

    ReplyDelete
  46. Komfoukie, an epitrepetai mporeis na mou peis me ti asxoleisai?

    ReplyDelete
  47. Κυρίες και κύριοι

    ΠΕΘΑΝΕ ο LUCIANO PAVAROTTI

    Eνας κολοσσός που ξεπέρασε τον Placido Domingo και τον Jose' Carreras μαζί

    Οσοι αρέσκεσθε στο είδος αξίζει να πάτε στο You Tube και να ακούσετε την άρια Nessun Dorma (κανένας δεν θα κοιμηθεί) από την τρίτη πράξη της όπερας Turandot του Puccini

    ReplyDelete
  48. Εγώ φίλε Κομφούκιε δεν μιλάω για σκάνδαλα επιπέδου φωφολογίας.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ που οδηγούν ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    Η αγορά απο το κράτος της "Γερμανός" και της Π&Κ χρημαστηριακής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΊΝΗΣΗ αλλά οργανωμένο πλιάτσικο με μαφιόζικη λογική και μεθοδολογία καθοδηγούμενη απο ψηλά και μάλιστα απο μιά "φιλελεύθερη κυβέρνηση"(αυτο και αν δεν είναι κωμικό) που υποτίθεται ότι κάνει αποκρατικοποήσεις.
    ΜΕ Φωφολογίες προσπαθείς να τη στρίβεις δια του αρραβώνος.

    ReplyDelete
  49. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέει ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

    το ΠΑΣΟΚ λέει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

    Και στη μία και στην άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η μόνη αντίδραση κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη (που δεν στοχεύει στο ξεροκόμματο που θα του πετάξουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να μπορούν να συνεχίζουν εκείνα ανενόχλητα τη μεγάλη κονόμα) είναι να συνδράμει να μειωθεί το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (που ουσιαστικά επιβραβεύει τις απαράδεκτες τακτικές τους).

    ReplyDelete
  50. K pws perimeneis na bgalei lefta kapoios an den kanei lamogies?

    Εμ βέβαια. Στην Ελλάδα του 2007, αντί να είναι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα εκείνες που επιβραβεύονται, η εξέλιξη επιτυγχάνεται μέσω της λαμογιάς. Πετάνε τα λαμόγια κι ένα ξεροκόμματο στους πειναλέους και τους αφήνουν ανενόχλητους (ψέμματα - τους επιβραβεύουν με την ψήφο τους) να συνεχίσουν τις μπάζες τους.

    Τέρμα πια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο κύκλος τους έκλεισε, καιρός να αναδειχθούν νέες, υγιείς δυνάμεις (αν έχει μείνει τίποτα πιά σε αυτόν τον τόπο).

    ReplyDelete
  51. Ανεξαρτήτως του αν ΚΕΡΔΙΣΑΝ ή όχι πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, και τέτοια απόδειξη δεν έχουμε μέχρι τώρα

    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι συγκεκριμένα πρόσωπα της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ, μέσω καθοδηγουμένων αγοραπωλησιών των ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, επηρέαζαν τις ΤΙΜΕΣ του Χρηματιστηρίου ώστε να δημιουργείται ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ.

    ΑΥΤΟ κι αν δεν ΗΤΑΝ ΟΡΓΙΟ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

    ReplyDelete
  52. EΠΙ ημερών ΠΑΣΟΚ είχαμε ένα sui generis, a la grecque, σοσιαλισμό.

    Εάν, πες, κάποιος είχε πάει στο Congo στα 17 και δούλεψε δίπλα στους κροκοδείλους για 25 χρόνια, μέχρι τα 42 του ΚΑΙ εκ ρομαντισμού ή βλακείας ΕΦΕΡΕ τα λεφτα του στην Ελλάδα και τα επένδυσε σε ακίνητα, ΟΧΙ μόνο δεν ΤΟΥΠΕ κανείς ευχαριστώ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕ 40% φόρο ξεκινώντας από την πρωτη δραχμή του εισοδήματός του, επειδή, λέει, ήταν εισόδημα εξ ακινήτων.

    ΔΗΛΑΔΗ οι φορολογικές κλίμακες ΔΕΝ ισχυαν γι αυτόν.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, για τους μισθωτούς ΟΧΙ μόνο ίσχυαν κλίμακες κατώτερες (ξεκινώντας από 25%), αλλά μέχρις εισοδήματος Α εκ μισθών ίσχυαν και αφορολόγητα ορια

    ΔΗΑΛΑΔΗ, ένα άτομο με εισόδημα, πες, 36,000 ευρώ εξ ακινήτων και τίποτα άλλο πλήρωνε 12,000 φόρο και έμενε με τα 24,000 κι ας είχε τρία παιδιά

    Ενα άτομο αντιθέτως με δηλούμενο μισθό 10,000 και άλλα 24,000 μαύρα (μαύρη δεύτερη δουλειά δική του, και μαύρη δουλειά της γυναίκας του), ΔΗΛΑΔΗ με συνολικό εισόδημα επίσης 36,000, ΠΛΗΡΩΝΕ και ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΑΡΑ, με το ΙΔΙΟ εισόδημα, 36,000 ευρώ, ένας οικογενειάρχης κατέληγε με 24,000 και άλλος με τα 36,000

    Κοντολογίς, ο πρώτος έφερε επί ΠΑΣΟΚ και το στίγμα του "πλούσιου" που πίνει το "αίμα του λαού"

    ΕΝΩ ο δεύτερος παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται ως ΦΤΩΧΟΣ και ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Στην τελευταία κατηγορία ΥΠΑΡΧΟΥΝ τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Ελληνες!!

    ReplyDelete
  53. Arxises pali re komfoukie! Den mas eipes ti douleia kaneis

    ReplyDelete
  54. Συγγνώμη, εννοούσα 2 εκατομμύρια νοικοκυριά. Αρα με παράγοντα γεννητικότητα 1.3 και υποθέτοντας ότι μιλάμε για έγγαμα άτομα
    ΕΧΟΥΜΕ 4.6 εκατομμύρια Ελληνες που έχουν εισόδημα ΕΥΠΟΡΟΥ Ευρωπαίου ΑΛΛΑ ΟΝ PAPER καταγράφονται ως ΠΕΝΟΜΕΝΟΙ

    ReplyDelete
  55. γεννητικότητα -> γεννητικότητας

    ReplyDelete
  56. H έρευνα αποκαλύπτει ότι οι 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ζουν με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ο βασικός μισθός αποτελεί το 54% του κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού.

    AYTA είναι μόνο τα δηλούμενα έισοδήματα με ΙΚΑ κλπ. ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ, ως είναι τοις πασιν γνωστό ΜΟΝΟ 40% του συνολικού εισοδήματος των Ελλήνων.

    ReplyDelete
  57. @ anonymous
    "Επίσης, η έρευνα υπογραμμίζει ότι αυτή η περίφημη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στην οικοδομή..."

    H Ελλάδα ανέκαθεν στηρίζεται σε αυτή την οικονομία.
    Η Ελλάδα πουλάει ήλιο θάλασσα και οικόπεδα. Αυτό ΔΕΝ είναι κακό ΟΤΑΝ και μόνο ΟΤΑΝ υπάρχει ΣΩΣΤΟΣ περιβαλλοντικός έλεγχος.

    Είναι όμως ΤΡΑΓΙΚΟ ότο δεν ασκήθηκε αυτός ο έλεγχος και είναι τραγικό ότι ο κύριος Λαλιώτης μετέτρεψε την υπεροχη ακτογραμμή Κυβερίου Αστρους σε βλαχοβίλλες avec φουρνάκια, εκκλησάκια barbecues και νεοκλασικές bordures για πιό αρχοντιά!!!

    ReplyDelete
  58. @ Xaralampopoulos
    "Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, αυτή στηρίζεται στον υπερδανεισμό των νοικοκυριών (46% του ΑΕΠ οφείλουν τα νοικοκυριά, το 50% των εργαζομένων 31 έως 47 ετών θα είναι χρεωμένοι μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας. Τα 4 στα 10 ευρώ που δανείστηκαν οι πολίτες πήγαν για την αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων τα οποία δεν μπορούσαν πλέον να εξυπηρετήσουν)."

    Aναμασάτε χωρίς νάχετε the slightest clue για το ΤΙ μιλάτε.
    ΜΑΚΑΡΙ να δανείζονται οι άνθρωποι, ΟΤΑΝ και ΜΟΝΟ όταν δανείζονται για επενδύσεις ΓΗΣ, ΣΤΕΓΗΣ και αγορά ΑΓΑΘΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, διότι έτσι
    1. ανγκάζονται να κάνουν οικονομία και
    2. μακροπρόθεσμα πλουτίζουν(λογιζομένου του πληθωρισμού και της προστιθεμενης αξίας των ακινήτων)

    ΑΥΤΟ που είναι ΚΑΚΟ, κάκιστο, χείριστο προηγούμενο και σημάδι ανησυχητικό είναι ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ για ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ και αρώματα
    ΗΤΟΙ
    Παπούτσια από Καλογήρου
    Διακοπές στη Μύκονο (διακοποδάνεια)
    Διακοπές στο Παρίσι
    Εορτοδάνεια (εξ ου και η κουτσοβλάχικη έκφραση "δωράκι")*
    Ρουχαλάκια του Καρούζου κλπ κλπ

    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ κανείς ότι από το Οικο Καλογήρου ψωνίζει παπούτσια ο πλούσιος. Ο παλαιο-πλούσιος τουλάχιστον ουδέποτε πληρώνει 470 ευρώ για παπούτσια Ferragamo. Τα αγοράζει στις εκπτώσεις στη Νέα Υόρκη με 170 δολλάρια. Μροκαματιάρηδες και χωριάτες είναι οι πελάτες του Οίκου Καλογήρου και μεροκαματιάρηδες και χωριάτες είναι οι πελάτες του Καρούζου και μεροκαματιάρηδες και χωριάτες-Αθηναίοι είναι αυτοί που παραθερίζουν στην Μύκονο, ΟΧΙ αστοί.

    ΑΥΤΟΣ λοιπόν ο δανεισμός είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, άκρως επικίνδυνος ΑΛΛΑ ουδείς μπορεί στην Δημοκρατία να εμποδίσει τον βλαχοέλληνα να έχει vlacho-social aspirations.
    KAI ασφαλώς ΔΕΝ μπορεί να ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ οι κυβερνήσεις την μεγαλομανία ενός άξεστου λαού.

    *Ολες οι λέξεις με υποκοριστικά
    (όπως δωράκι, μπαράκι, ποτάκι κλπ) έχουν εισαχθεί από τα αμαθή και χυδαία στρώματα.

    ReplyDelete
  59. Κομφούκιος said...
    Κυρίες και κύριοι

    ΠΕΘΑΝΕ ο LUCIANO PAVAROTTI


    Κομφούκιέ μου,
    Η Ελλάδα είναι χώρα μαγική κι ονειρεμένη. Με απόφαση του ΠΑΣΟΚ εδώ και 20 χρόνια, οι άνθρωποι ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, αλλά ΦΕΥΓΟΥΝ.
    Και αν αναρωτήθηκες ποτε ΠΟΥ πάνε σε πληροφορώ ότι ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

    ReplyDelete
  60. Ρε Κομφούκιε αφού έχεις τόσα πολλά και χρήσιμα να πεις που γράφεις με 10 διαφορετικά ψευδώνυμα και ενίοτε και με το πραγματικό σου όνομα, γιατί δεν φτιάχνεις το δικό σου blog να μη μας ζαλίζεις κι εμάς τ'αρχίδια με τις εκτός θέματος μαλακίες σου; Είναι τόσο απλές οι οδηγίες στον blogger να φτιάξεις ένα blog που και 70 χρονών να'ναι κάποιος, τα καταφέρνει. Και βάλε και moderation για να σου γράφουν μόνο οι Κολωνακιώτισες (και όχι οι ΠΑΣΟΚ-ες) γειτόνισσές σου, που είναι κανονικές αστές κι όχι fake.

    Κι εσύ Παρμενίδη, το'χεις ξεσκίσει με τον ΓΑΠ. Εντάξει, το καταλάβαμε, τον γουστάρεις. Αφού έχεις τόσα πολλά να πεις για πάρτη του, άντε φτιάξε το δικό σου blog και βάλε και φωτογραφίες, δικές του, του πατέρα του και του παππού του και λιβάνιζέ τους 24/7.

    Φτάνει πια!

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  62. Τίποτε δεν είναι εκτός θέματος όταν δεν υπάρχει θέμα.
    Ο Κομφούκιος δίνει ζωή στό μπλόγκ.
    Με το τρόπο του και με τη τέχνη του λόγου του ασκεί μια οξεία κοινωνική κριτική.
    Λειτουργεί ως καθρέπτης μας και γι'αυτό μας ενοχλεί.Να σπάσουμε το καθρέπτη μας;
    Βέβαια το παρακάνει με τις φωφολογίες του.
    Είναι Αστός με κεφαλαίο το Α.
    Που σημαίνει ότι μπορεί να ακούει Παβαρότι ενώ παράλληλα φωφολογεί.
    Ο ανθρωπολογικός αυτός τύπος είναι σπάνιος και πρέπει να διαφυλαχθεί.
    Τα πολλά πρόσωπα που χρησιμοποεί είναι αυτό που κάνει ένας πολύ καλός δραματουργός.
    Επι τη ευκαιρία του χαρίζω ένα τραγούδι απο τη πατρίδα μου(Το τραγουδά ο Μπέλλος) για να μην ακούει μόνο Παβαρότι.
    "Γιαννη μου το μαντίλι σου
    τι τώχεις λερωμένο..Γιάννη,
    Το λερωσε η ξενητειά
    τα έρημα τα ξένα..Γιάννη"

    ReplyDelete
  63. TA NEA

    [ ΑΙΧΜΕΣ ]
    Εκεί ψηλά, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Τoυ Αλέξη Καλοκαιρινού

    Η είσοδος του Πρωθυπουργού στην προεκλογική εκστρατεία σημειώθηκε χθες, όταν συναντήθηκε με τη Φεβρωνία Πατριανάκου. Προς μεγάλη ανακούφιση της κοινής γνώμης, η κυρία Πατριανάκου δεσμεύθηκε να υπηρετήσει τη νεοδημοκρατική ηθική και τον παρελκόμενό της πολιτικό πολιτισμό. Ο Πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε σ΄ αυτή τη συνάντηση κορυφής. Υποδέχθηκε στο Μαξίμου εκείνο τον γαλονά που φορώντας ακόμα τη στρατιωτική του στολή ανακοίνωνε προ ημερών τη στρατολόγησή του στα ψηφοδέλτια της συντηρητικής παράταξης, προκαλώντας ρίγη σε όσους θυμούνται την πρόσφατη ιστορία του τόπου. Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο γαλονάς δεν δίστασε να σφετερισθεί ολόκληρο το στράτευμα παπαγαλίζοντας δηλώσεις του άλλοτε προϊσταμένου του υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες η απαλλαγή του από την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο διορισμός του στη Βουλή περιποιεί τιμή σε ολόκληρο το στράτευμα. Έσπευσε, επίσης, να εκπληρώσει την πραγματική του αποστολή: Έκλεισε το μάτι στους στρατιωτικούς, των οποίων τα εκκρεμούντα προβλήματα θα φροντίσει να επιλύσει με τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις του. Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός αγαπάει τους στρατιωτικούς σχεδόν όσο και τους πυρόπληκτους. Εκείνους, ο κ. Καραμανλής παύει πλέον να τους χρησιμοποιεί ως κύριο σκηνικό για τις παραστάσεις του. Στο εξής θα χρησιμεύουν ως γενικότερο φόντο. Όμως, η καλοκουρδισμένη μηχανή της κρατικής αρωγής συνεχίζει να κινείται για χάρη τους. Ήδη, δόθηκαν οι πρώτες συντάξεις στους συγγενείς των θυμάτων. Και για να μην ξεχνάμε την ασύμμετρη απειλή, οι πονηροί κυβερνητικοί για να τις χορηγήσουν επικαλέστηκαν τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.
    Η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Αφού τίμησε το στράτευμα, καπηλεύεται τους νεκρούς, τους οποίους εμφανίζει ως θύματα τρομοκρατικής δράσης που υπονοείται ότι στόχευε να την αποσταθεροποιήσει. Αν ήταν στο χέρι της, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα ψήφιζαν και τα καμένα δέντρα.

    ReplyDelete
  64. Komfoukie alla3e nick se ...

    Zaxos Xatzifwtiou

    ReplyDelete
  65. anonyme απαράδεκτο το σχολιό σου keep blogging και μην τσατίζεσαι.

    ReplyDelete
  66. αναφερόμαστε στον anonymo που κάναμε moderation.

    ReplyDelete
  67. @ Πρίγκιπας της Δυτικής Οχθης

    Μετα συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης χρυσέ μου άνθρωπε,

    Τα ποτάμια και οι λίμνες έχουν όχθη

    Οι Ωκεανοί έχουν ΑΚΤΕΣ

    Εχει δηλαδής άδικο ο Κομφούκιος όταν λέει πως σε δέκα χρόνια η επίσημη γλώσσα των Ελλήνων θα είναι η νοηματική;

    ReplyDelete
  68. @ Κουτσοβλάχος
    "Κομφούκιέ μου,
    Η Ελλάδα είναι χώρα μαγική κι ονειρεμένη. Με απόφαση του ΠΑΣΟΚ εδώ και 20 χρόνια, οι άνθρωποι ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, αλλά ΦΕΥΓΟΥΝ.
    Και αν αναρωτήθηκες ποτε ΠΟΥ πάνε σε πληροφορώ ότι ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ."

    Τι λες βρε παιδί μου.
    Κοίτα τι μαθαίνει ο άνθρωπος.
    Και πες μου κουτσοβλάχε μου, ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;

    ReplyDelete
  69. Στα ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

    ReplyDelete
  70. Ιs that right!

    Kαι τι είναι τα κοιμητήρια; Boutique hotels;

    ReplyDelete