Wednesday, January 17, 2007

Μια σιωπηλή πλειοψηφία αποκτά φωνή

Η νέα γενιά πρέπει να αφυπνιστεί, να αναπτύξει άμεσα τους δικούς της κοινωνικούς στόχους, και να αποκτήσει διακριτή ιστορική και πολιτική ταυτότητα.

Η "χρυσή" γενιά των μεσηλίκων, η οποία κυριαρχεί στην πολιτική και την οικονομία, έχοντας συσωρεύσει τεράστια προνόμια σε σχέση με τις πραγματικές της δυνατότητες και την εθνική της προσφορά, σύντομα θα αρχίσει να αποσύρεται.

Οι νέοι, όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν μαζικά το κοινωνικό και οικονομικό status των γονιών τους. Και αν ακόμα τα καταφέρουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα από την πεπατημένη οδό.

Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί κοινωνικής και οικονομικής ανόδου, το δημόσιο, η μικροεπιχειρηματικότητα, η παραοικονομία, οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Τα δημόσια-κρατικά αγαθά, που τις προηγούμενες δεκαετίες συνέβαλλαν στη μείωση των ανισοτήτων και τον εκδημοκρατισμό της οικονομικής ζωής, σήμερα χάνουν το στοίχημα της ποιότητας και απαξιώνονται. Το ψηφιακό χάσμα μεταξύ Ελλάδας και λοιπών κρατών του πλανήτη μεγαλώνει, ενώ δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός.

Το κύμα κοινωνικής ανόδου που χαρακτήρισε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης έχει πλέον ξεφουσκώσει. Η συγκεκριμένη περίοδος με τα επιτεύγματα και τους μύθους της, τις εμφανείς αποτυχίες και τις ιδεοληψίες της, έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο. Σήμερα, οι νέοι, αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις. Θέλουν ένα δίκαιο μέλλον, βεβαιότητα προοπτικής και ισότητα ευκαιριών ζωής. Ποιος όμως θα τους τα προσφέρει;

Από τα δεξιά υπάρχει μόνο αδράνεια κι ακινησία, από τ’ αριστερά στείρα άρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται ο εκπρόσωπος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, βρίσκεται σε αμηχανία.

Η αλλαγή, όμως, είναι αναπότρεπτη σε μια προοδευτική χώρα όπως η Ελλάδα. Η νέα εποχή δεν θα μας περιμένει μέχρι να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο οικονομικό και κοινωνικό μας μοντέλο και στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Μια βραδυπορούσα Ελλάδα στην πλανητική εποχή της υψηλής τεχνολογίας, της πληροφορίας, της επικοινωνίας και του ανταγωνισμού των κρατών για πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, επενδύσεις και αγορές, είναι καταδικασμένη να αφήνει πίσω της ανεργία, κοινωνικές ανισότητες και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τα πράγματα δεν είναι απλά. Είναι όμως ξεκάθαρη η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε. Αλλαγές, Αλλαγές, Αλλαγές. Για ένα Δίκαιο Μέλλον, Ισότητα Ευκαιριών Ζωής και Βεβαιότητα Προοπτικής. Με το blog αυτό περνάμε από την άμυνα στην επίθεση.

31 comments:

  1. πολύ σωστά!

    ReplyDelete
  2. Πολύ σωστά και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!για την ουσιώδη αυτή τοποθέτηση.
    Έχω , προσωπικά , δυστυχώς την εντύπωση ότι η κατρακύλα μόλις ξεκίνησε.Τα επόμενα χρόνια η γενιά των 700 ευρώ , θα πιεστεί αφόρητα, και θα ξεσπάσει με κάποιο τρόπο , όταν έρθει 'το πλήρωμα του χρόνου'.
    Ώς τότε ,οι ανισότητες θα μεγαλώνουν ,το αγχος θα εγκατασταθεί μόνιμα στο μυαλό μας, και μόνο λίγοι και τολμηρόι θα τολμίσουν να προτείνουν λύσεις για τη γενιά των 700 ευρώ. Θα επανέλθω...

    ReplyDelete
  3. ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΙ?
    ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ?

    ReplyDelete
  4. 700 και με το ζόρι μάγκες μόνο με δεύτερη δουλειά βγαίνουμε

    ReplyDelete
  5. H γενιά των 700 € είναι πραγματικότητα. Η γενιά της υπερχρέωσης είναι επίσης πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι, κατά την άποψη μου, ότι, οικονονικά μιλώντας, η γενιά μας δεν είναι καν της τάξης των 700 € καθώς καλούμαστε να ξεχρεώσουμε και να ξεπληρώσουμε την πλασματική ευμάρεια των γονιών μας. Παρ' όλα αυτά καλούμαστε να δείξουμε την υπευθυνότητα που οι γονείς μας δεν έδειξαν ποτέ. Καλούμαστε να νοιαστούμε για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας, για τα οποία οι γονείς μας πλήρως αδιαφόρησαν. Μόνο αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μας σαν άτομα και μέλη αυτής της κοινωνίας, μπορούμε να απαιτήσουμε με καθαρότητα τα δικαιώματα μας.

    Κε Κονδύλη σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία σου να ανοίξεις μέσω αυτής της σελίδας μια συζήτηση που μακάρι να αφυπνίσει την κοιμισμένη νεολαία της Ελλάδας. Εύχομαι αυτή η βάση να αποτελέσει την αρχή ενός νέου και ριζοσπαστικού κινήματος που τόσο χρειάζεται η χώρα και η νεολαία. Εύχομαι κάθε επιτυχία!

    ReplyDelete
  6. Η γεννια των 25-35 δεν εχει περιθωρεια για αποκτηση σημαντικων ποσοτικων ατομικων-ιδιωτικων υλικων αγαθων.Θα πρεπει να στραφει προς τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ και προς τα ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.Η Ευτυχια τους θα ειναι συναρτηση μιας καλης ισορροπιας μεταξυ των δυο αυτων ομαδων αγαθων.Αυτο ομως χρειαζεται αγωνα ποσωπικο και συλλογικο.Αν συμφωνειτε σ'αυτους τους στοχους βγειτε απ'τα λαγουμια σας.

    ReplyDelete
  7. Φίλε συμφωνώ μαζί σου.Είμαι υπέρ του συλλογικού ομως αγώνα.Αν υπήρχε δυνατότητα τέτοια δυνατότητα......

    ReplyDelete
  8. Καταρχήν να συγχαρώ τον εμπνευστή αυτής της πολιτικοκοινωνικής εκφραστικής μεθόδου ανάπτυξης του διαλόγου.
    Είναι πολύ σημαντικό για την γενιά μας όπως και για κάθε γενιά να μπορεί να προσδιορίζει ή ίδια το μέλλον της και τα αγαθά που αυτή επιδιώκει.
    Από αντιλαμβάνομαι και από το logo της σελίδας, αυτό που επιδιώκει η πρωτοβουλία είναι αναπτύξει κάθε υποσυνείδητο για την αποτύπωση της πραγματικότητας γύρω από την καθημερινότητα μας.
    Σ΄αυτόν λοιπόν το διάλογο εντάσσω και τον εαυτό μου.
    Βλέπω όμως κάποιες παρεκκλίσεις από τον στόχο μας, αν και είναι λογικό να σχολιάζεται ένα γεγονός όπως αυτό με τον Παπαδημητρίου γιατί όντως χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του φοιτητικού συνδικαλισμού από όπου και αν προέρχεται.
    Αλλά πιστεύω πως σ΄αυτήν την προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων της γενιάς μας, δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από το κομματικό μας υποσυνείδητο, μπαίνοντας στην λογική των εσωτερικών προβλημάτων μια τελειωμένης και καταδικασμένης περίπτωσης όπως αυτή της Νεολαίας Πασοκ.

    ReplyDelete
  9. ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ BLOG.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ,ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 700-+ ευρω ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!!!ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΒΓΑΖΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΤΡΩΓΑ 12-14 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΑ 1000-1100!!!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΝ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΩ!!ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΑΝΟΙΞΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ(ΕΙΜΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ)ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ!ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΡΑ!ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ 580ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΙΝΩ 800+ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ?ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ,ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ........ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ReplyDelete
  10. As pistepsoume oloi ston "anthropo". Ftani pia o partismos h kavatza kai h kerdoskopia. Mono mesa apo thn aytothisia tha alaksoun ta pragmata. otan vrethis prosopo me prosopo me th kavatza mhn simvivastis, sfikse ta dodia kai pes "ego de ksigeme etsi". Kapioi tha se poune grafiko isos kai romadiko, de trexei, kapios allos omos tha milisi gia ayth sou thn epilogh kai tha thn epikrotisi brosta sta matia kapiou alou. Diamesou ths eksikiosis me thn timiotita kai thn evgenia tha alaksi h kinonia mas.

    oxi se kokkinous prasinous kai ble

    Nai sthn timiotita kai ton aytosevasmo.

    ReplyDelete
  11. Γεια σας.ειμαι και εγώ ενας ακόμα αγανακτισμένος νέος 28 ετών πού δουλεύω οδηγός φορτηγού για 750 ευρω. ετοιμάζομαι να αρραβωνιαστώ αλλά είμαι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον.η κοινωνική αδικία πνιγεί την σημερινή νεολαία και οι εξαγγελίες των κυβερνήσεων δεν σου επιτρέπουν να ονειρευτείς. είμαστε η γενιά που δουλεύει ένα μήνα για να καταφέρει να πληρώσει την κλήση της τροχαίας η την δόση της τράπεζας. πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε

    ReplyDelete
  12. Μόλις άκουσα για το μπλογκ ενθουσιάστηκα!Ενα site παρηγοριας.Υπάρχουν κι άλλοι τελικά εκεί έξω που έχουν επίγνωση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.Δυστυχώς όμως παιδιά είμαστε μειοψηφία σε μια κοινωνία όχι μόνο ηλικιακά γερασμένη αλλά και βαθιά συντηρητική...έχουν κατεβάσει όλοι χέρια και...παντελόνια.Το θεωρούμε δεδομένο να ζουμε στους δικούς μας μέχρι τα 35+.Ακόμη και οι τυχεροί ΄΄χιλιάρηδες΄΄(των 1000 ευρώ) προτιμούν το σπίτι και το σπιτικό φαγητό.Άντε ν΄αλλάξεις συνήθειες!
    Και τι να πεις σε μαμα,μπαμπά και παππού,γιαγια.Σε μεγαλώσανε,σε σπουδάσανε,σκιστήκανε στο μεροκάματο και όμως οι πολιτκές τους επιλογες έχουν ως όμηρους τα ίδια τους τα παιδιά.Και όταν τους λες πως γίνεται η σημερινή οικονομία και ο πλούτος να είναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση απο ότι 20 και 30 χρόνια πριν αλλά η κοινωνική μιζέρια να είναι ίδια σου πέτάνε το γνωστό:πήγαινε δούλεψε και άσε τα επεναστατικά,ουτοπικά...έτσι είναι τα πράγματα,συμβιβάσου!

    ReplyDelete
  13. ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΟΥ!!! ΕΣΥ ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ! ΤΟ BLOG
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΠΤ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ??? ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ??? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ?
    ΕΨΑΧΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ ΤΩΡΑ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 700 ΕURO.ΒΛΕΠΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΛΦ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΗΣΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ,ΝΑ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ...ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...

    ReplyDelete
  14. αισιοδοξία παιδιά , αισιοδοξία και διάθεση για αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. με μικρά και συνεχή βήματα.

    ReplyDelete
  15. SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ 2Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΠΑΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ? ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΠΤ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΥΤΑΑΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ)ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΡΕΣ...ΑΝΤΕΕΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΝΝ Κ ΑΛΛΟΙΙΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕΕΕ...

    ReplyDelete
  16. stella γράψε όσα θες. υπάρχουν πολλοί συμπάσχοντες εδώ μέσα. Κάνε μια πλοήγηση και σε άλλα άρθρα στο blog και θα δεις.

    ReplyDelete
  17. ΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΕ BLOG, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΩΜΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΟΝΟ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΕΛΑ ΜΟΡΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ?
    ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ BLOG ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ...

    ReplyDelete
  18. αυτό προσπαθούμε κι εμείς...

    ReplyDelete
  19. Καλη προσπαθεια αλλα η πραγματικοτητα αλλη ειναι οτι δεν θα αλλαξει τιποτα ποτε οποιον και να ψηφισετε.Οτι και να κανουμε οχι βεβαια οτι δεν πρεπει να προσπαθουμε αλλα δυσκολα τα πραγματα.

    ReplyDelete
  20. παιδιά,οι περισσότεροι ανήκουμε στη γενιά των 700 € και δυστυχώς το μόνο που ακούω τώρα τελευταία από φίλους και γνωστούς είναι:'θα βρούμε κάποιον 'θείο' να μας βολέψει'. Και φυσικά εξαγριώνομαι και για άλλη μια φορά βλέπω νέους ανθρώπους εντελώς απαθείς και 'ο εαυτούλης μου'...
    Είμαστε πολύ λίγοι εμείς που θέλουμε να διεκδικήσουμε να δικαιώματά μας

    ReplyDelete
  21. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης. Είναι σα να έχουμε αποβλακωθεί συλλογικά. Καθόμαστε τόσα χρόνια και βλέπουμε για παράδειγμα την κατάργηση του οκταώρου και κάνουμε όλοι τουμπεκί. Για αυτό το οκτάωρο όμως κάποτε χύθηκε αίμα, κάποιοι σκοτώθηκαν γιαυτό. Θα ξαναχυθεί αίμα να είστε σίγουροι κι ας φαίνεται μελοδραματικό. Εμένα προσωπικά που ποτέ δεν ανήκα σε κάποια ομάδα σκληροπυρηνική, αντιεξουσιαστική κτλ μου έρχεται να κατέβω και να τα σπάσω όλα! Βράζω!
    Αυτό όμως που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι και είναι πολλοί σας διαβεβαιώ που θεωρούν γελοίους όσους απεργούν, που γκρίνιαζαν γιατι τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά πέρυσι και που οι δάσκαλοι ζητούσαν αυξήσεις! Δεν ξέρω...έχω μερικές φορές την εντύπωση ότι η συνομωσία των ηλιθίων υπάρχει...

    ReplyDelete
  22. Καλημέρα σε όλους! Κατ' αρχήν να πω ότι γενικά συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρονται στο κύριο άρθρο αλλά και στις περισσότερες απαντήσεις - σχόλια. Αυτά όλα όμως περιγραφουν την κατάσταση που ισχύει για την εξαρτημένη εργασία στον δημόσιο η στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν όμως και τα ελεύθερα επαγγέλματα όπου εκει καλείσαι να "αποδείξης" την αξία σου με σκληρή δουλειά γιατί για αυτά δε μιλάει κανείς?
    Θέλω να καταθέσω και εγώ μια "αλλη" άποψη την οποία ζώ σε καθημερινή βάση.
    Έχω μια δική μου δουλειά, είμαι δηλαδή ελεύθερος επαγγελματίας, πήρα δηλαδή τη ζωή στα δικά μου χέρια αντί να κάθομαι και να σιχτιρίζω κυβερνήσεις - εργοδότες - δημόσιο - συνθήκες εργασίας κτλ. μετά από σκληρή δουλειά πέτυχα (μη φανταστείτε τίποτε τρελλά νούμερα) και αποφάσισα να δώσω ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους, έβαλα λοιπόν μια αγγελία και περίμενα, και αυτό κάνω 1 χρόνο τώρα, τα αποτελέσματα?
    1. Το 57% κλείνει ραντεβού και δεν "εμφανίζεται" (ας μου απαντήσει καποιος γιατί)
    2. Το 22% θέλει δουλειά "γραφείου", δηλαδή όλοι όσοιδουλεύουν σε δουλειές εκτός γραφείου είναι παρακατιανοί?
    3. Το 11% θέλει δουλειά σε αυτό που έχει σπουδάσει και ρωτώ πριν σπουδάσει έκανε έρευνα αγοράς να δεί αν σε αυτό το αντικείμενο υπάρχουν θέσεις και ζήτηση η απλά σπούδασε για να λέει ότι έχει σπουδάσει.
    Οι υπόλοιποι απλά δοκιμάζουν και πλήν ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξαιρέσεων οι περισσότεροι φεύγουν λέγοντας "δε μου αρέσει". Και όχι μόνον αλλά δεν ειδοποιούν κιόλας απλα εξαφανίζονται.
    Μήπως λοιπόν το πρόβλημα πάει πιό πίσω? Μήπως θα έπρεπε να οργανωθούν οι νέοι άνθρωποι πριν σπουδάσουν? (επαγγελματικός προσανατολισμός)Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση?
    Κλείνοντας θέλω να κάνω 2 τελευταία σχόλια.
    - Σε όποια επιχείρηση και να πας θε ξεκινήσεις από χαμηλά ότι και να έχεις σπουδάσει και αν αποδείξης την αξία σου θα ανέβης έτσι γίνεται αλλά και έτσι γινόταν πάντα ο κάθε μικρός επιχειρηματίας δε μπορεί να ξέρει ποιός είναι και τι αξίζει αυτός που πήρε για δουλειά από την πρώτη μέρα.
    - Εντάξει τα 700 ευρώ είναι τραγικά λίγα αλλά και το να κάθεσαι να περιμένεις την ευκαιρία δεν είναι επίσης τραγικό?

    ReplyDelete
  23. Το να κάθεσαι και να περιμένεις και να περιμένεις και να περιμένεις είναι όντως τραγικό. Δεν οδηγεί πουθενά. Εμείς λέμε στους συνομίλικούς μας: βγείτε στην αγορά εργασίας, χτυπηθείτε, μαζέψτε εμπειρίες, περιματιοστείτε. Όμως μη δέχεστε να σας εκμεταλεύονται, υποστηρίξτε τα συμφέροντά σας δυναμικά.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. bravo pedia!!!
    kenourgios ime sto xoro twn bloggers...
    epete sinexia apo olous mas...

    ReplyDelete
  26. Paidia kalispera kai sugxarhthria gia olh thn prospatheia...
    Me aformh thn ekpomph simera sthn ET1 kai thn anafora arketes fores sto "ellhniko dhmosio" parathetw ena link kai sto diko mou blog pou einai sxetiko... Endeiktika na pw oti eimai 28 xronwn kai persi paraitithika apo thesi monimou ekpaideutikou meta apo 1 xrono paramonhs ekei. Mporei na mhn eimai g700 alla exw ki egw tis dikes mou anhsuxies... Perissotera sto
    quitthepublicsector.pblogs.gr

    ReplyDelete
  27. Σύντροφοι,
    επειδή υπάρχει και η G-450Ευρώ, αλλά και η G-0Ευρώ και η "κινητικότητα" μεταξύ
    'εφεδρικού στρατού των ανέργων', των υποαπασχολούμενων και των 'δήθεν εργαζόμενων' και επειδή το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και φυσικά δεν είναι "διαγενεακό",(μόνο φασιστικά και ανελεύθερα συστήματα χωρίζουν την κοινωνία σε 'τάξεις-γενιών') αλλά κοινωνικό-ταξικό, φοβάμαι πως με το να 'φύγει η παλιά γενιά' και να έρθει 'η νέα γενιά', χωρίς να αλλάξει συθέμελα αυτό το καταστροφικό και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναπαράγουμε την ιστορία , αλλά ως φάρσα. Γι' αυτό νομίζω πως πρέπει να δούμε με ψυχραιμία και πιό βαθιά το πρόβλημα γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για μεσοβέζικες λύσεις και προπάντων δεν υπάρχουν περιθώρια για μια ακόμα χαμένη γενιά, γιο μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, γι’ αυτό θέλοντας να συμβάλουμε στη συζήτηση και στην προσπάθεια που ξεκινήσατε σας προσκαλούμε, όποιον έχει διάθεση για μια διαφορετική ματιά και για μια πραγματική αλλαγή, να επισκεφθείτε το ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό:
    www.infonewhumanism.blogspot.com
    www.epithesh.blogspot.com
    www.globala.blogspot.com
    ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ και
    Να είστε καλά
    Κώστας Λάμπος

    ReplyDelete
  28. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έφτιαξαν αυτό το blog έχουν δουλέψει ποτέ τους. Επίσης, είναι η αλλαγή αυτοσκοπός; Αν είναι, τότε και ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής. Γιατί, πονηρούληδες, δε μας λέτε τι αλλαγές θέλετε;

    ReplyDelete
  29. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έφτιαξαν αυτό το blog έχουν δουλέψει ποτέ τους. Επίσης, είναι η αλλαγή αυτοσκοπός; Αν είναι, τότε και ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής. Γιατί, πονηρούληδες, δε μας λέτε τι αλλαγές θέλετε;

    ReplyDelete