Θα ξεκινήσουμε με μια τοποθέτηση αρχής: θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να πρωταγωνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην πολιτική, την οικονομία, τη διοίκηση. Θέλουμε να σπάσουν οι ηλικιακές επετηρίδες και οι κοκαλωμένες ιεραρχίες, να κλονιστεί συθέμελα το σύστημα γεροντοκρατίας που οξύνει τα αμυντικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Να εκπροσωπηθούν επιτέλους τα δυναμικά στρώματα και να αρχίσουν να κλείνουν οι επετηρίδες που επέβαλαν τα δημόσια πρόσωπα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Θεωρούμε ότι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ επιβάλλεται να προχωρήσει παντού. Κυρίως, σε όλα ανεξαιρέτως τα γερασμένα και κουρασμένα ελληνικά κόμματα. Σ’ αυτή τη λογική χαιρετίζουμε την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ κι ευχόμαστε να δούμε και τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να προχωρούν σε φρεσκάρισμα του στελεχιακού τους δυναμικού, μπολιάζοντας τη γενιά των έμπειρων πενηντάρηδων και των 60+ με τις δυναμικές ομάδες των 25+, των τριαντάρηδων και των σαραντάρηδων, που σήμερα δυστυχώς λάμπουν δια της απουσίας τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Η ανανέωση δεν είναι αυτοσκοπός. Ούτε ταυτίζεται απαραίτητα με το πολιτικά νέο και καινοτόμο. Αντιθέτως, πίσω από τα νεανικά πρόσωπα κρύβονται συχνά πυκνά συντηρητικές συμπεριφορές και καραδοκούν παλιές και χιλιοφορεμένες απόψεις.
Στην περίπτωση του ΣΥΝ για παράδειγμα, η ανανέωση που έγινε σε επίπεδο ηγεσίας δεν συνεπάγεται ταυτοχρόνως μια ιδρυτική καινοτομία σε επίπεδο πολιτικών θέσεων. Αντιθέτως, η ανανέωση φαίνεται να λαμβάνει το χαρακτήρα διαδοχής του μεταπολιτευτικού αριστερού ύφους και λόγου , από τη μία γενιά στην άλλη, ετούτη τη φορά σε νέο περιτύλιγμα.
Το αίτημα για νέα μεταπολίτευση, η εξαιρετικά προωθημένη για τα αθηναϊκά δεδομένα ατζέντα της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, οι ρηξικέλευθες προτάσεις για το περιβάλλον, η ρήξη με το ηλικιακό status quo σε επίπεδο ηγεσίας ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ μαζί με όλα τα όχι και τις φοβίες της Αριστεράς της μεταπολιτευτικής περιόδου: την a priori άρνηση της παγκοσμιοποίησης και τον εκ πεποιθήσεως αντιαμερικανισμό, την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού οικονομικού μοντέλου και το ισχυρό φλερτάρισμα με τον ευρωκομμουνισμό, την καταγγελία της κεντροαριστεράς ως χρεοκοπημένης πολιτικής δύναμης, τη δαιμονοποίηση των φιλελεύθερων ιδεών μέσα από την άκριτη ταύτισή τους με το νεοφιλελεύθερο δόγμα.
Δεδομένων όλων των παραπάνω η γενιά των 700 ευρώ δεν αρκείται σε μια Νέα Μεταπολίτευση. Θέλει ΛΕΥΤΕΡΙΑ απ’ τη Μεταπολίτευση.
Δε θέλουμε την Ελλάδα εναλλακτικό αριστερό πόλο μέσα στην ΕΕ, αλλά χώρα πρωταγωνιστή με ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση της Ευρώπης. Δε θέλουμε να σταματήσουμε την παγκοσμιοποίηση, θέλουμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Δεν απορρίπτουμε συλλήβδην τον ρόλο των ΗΠΑ στον πλανήτη, αντιστεκόμαστε στην πολιτική επιλεκτικής πρωτοκαθεδρίας και τη μονομέρεια Προέδρων τύπου Τζόρτζ Μπους. Δεν κάνουμε σημαία μας την αντίσταση στο 16, απαιτούμε έναν ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πυρήνα το εξευρωπαϊσμένο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Δε χορταίνουμε με λόγια κοινωνικής ευαισθησίας και φιλοδωρήματα, απαιτούμε διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Δεν εθελοτυφλούμε για την επερχόμενη κρίση του ασφαλιστικού, θέλουμε μια βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση με διαγενεακά δίκαιες λύσεις. Δε θέλουμε κακής ποιότητας κρατικά αγαθά, θέλουμε ποιοτικά και προσβάσιμα σε όλους συλλογικά κοινωνικά αγαθά, όποιος και αν τα παράγει αυτά. Δεν απορρίπτουμε την ελεύθερη αγορά, την αξιοποιούμε κάνοντάς την να λειτουργεί προς όφελος των εργαζόμενων, των καταναλωτών και των νέων επιχειρηματιών.
Με λίγα λόγια, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου οι πολίτες τέρπονται παράγοντας λήρους και χορταίνουν καταναλώνοντας ανεμώλια έπη, η γενιά των 700 ευρώ πορεύεται με πυξίδα την κοινή λογική. Ζητάει εξευρωπαϊσμό και σύγκλιση με την ΕΕ, μέσα από το άνοιγμα ενός νέου κύκλου ανάπτυξης , καθώς και την εμπέδωση ενός νέου προτύπου θεσμικής και οικονομικής διακυβέρνησης για τη χώρα.
Η κοινή λογική λέει να κάτσουμε να μιλήσουμε ΣΤΑΡΑΤΑ και ΤΙΜΙΑ για το ασφαλιστικό, γραμμή προς γραμμή, λέξη προς λέξη, για τον νόμο περί ασύλου, για τον θόρυβο, για την αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, για ΑΣΕΠ versus συνεντεύξεις [ή ΑΣΕΠ σύν συνεντεύξεις], για τον Νόμο Δημόσιας Διοίκησης που έχει ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ουσιαστικά την αξιολόγηση στις προαγωγές των Δημ Υπαλ που προάγονται ΟΛΟΙ κατ αρχαιότητα (!!!) και... και... και.
ReplyDeleteSTEP by STEP. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΦΥΣΙΚΑ και θέλουμε να απαλλαγούμε, να απελευθερωθούμε από το πνεύμα ΠΑΣΟΚ
ΑΛΛΑ ΤΙ προτείνουμε;;;;
cause by cause
issue by issue
KAI aφήστε τα "στενά" ηλικιακά συμφέροντα. Ο Σοσιαλφιλελευθερισμός ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ απορρίπτει ΣΤΕΓΑΝΑ και ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ στον ίδιο βαθμό που απορρίπτει γεροντοκρατίες.
Ιn the iterim, Tsipras, with his fraudulent intellect will be sweeping victories.
ReplyDeleteΔεν υπάρχει κοινή λογική, υπάρχει η λογική των G700 και η οποία θα επικρατήσει.
ReplyDeleteΛΕΥΤΕΡΙΑ από την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ReplyDeleteΛΕΥΤΕΡΙΑ από την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΛΕΥΕΤΡΙΑ από τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ από την ΚΠΕ (αντίστοιχον του ΕΠΕ, δλδ όπως λέμε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, έχουμε ΚΑΙ την Κοινωνία Περιορισμένης Ευθύνης του πνεύματος ΠΑΣΟΚ - θα μου πείτε ΠΟΙΟΣ τελικά έχει την ΕΥΘΥΝΗ και απαντώ "Ε μa TI είδους ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ερωτήσεις αυτές;")
Καλωσορίζοντας τον Αλ. Τσίπρα
ReplyDeleteTου Aντωνη Kαρκαγιαννη
Πρώτα, να συγχαρούμε τον κ. Αλέξη Τσίπρα για τη θριαμβευτική εκλογή του στη θέση του προέδρου του Συνασπισμού. Και να του ευχηθούμε επιτυχία στο έργο του, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος και όπως το είδε να διαμορφώνεται από τη μέχρι τώρα δική του πολιτική και αγωνιστική πείρα και από την κριτική του σκέψη. Είναι πολύ νέος και λογικά θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από εμμονές, αγκυλώσεις και δογματισμούς, από ήττες, διασπάσεις και ενοχές που τόσο ταλαιπώρησαν την Αριστερά στο παρελθόν. Αλλά και τόσο αλλοίωσαν και διαστρέβλωσαν τους σκοπούς και τη φυσιογνωμία του αριστερού κινήματος.
Ετυχε να παρακολουθήσω από κοντά την πράξη γενέσεως του σημερινού ΣΥΝ, τον όχι και τόσο μακρινό του πρόγονο: την αποχώρηση (ή τη διαγραφή) από το ΚΚΕ κορυφαίων στελεχών του και τη σταδιακή συγκρότησή τους σε ομάδα και αργότερα σε κόμμα. Ακριβώς πριν από σαράντα χρόνια και στις δύσκολες συνθήκες της δικτατορίας. Στην αρχή, άτολμη και δειλή διαδικασία, έθετε κυρίως ζητήματα εκκαθάρισης σοβαρών ανωμαλιών και παραμορφώσεων, που είχαν συσσωρευθεί στο εσωτερικό του παράνομου ΚΚΕ. Η οξύτατη αντιπαράθεση με την εναπομείνασα τότε «νόμιμη ηγεσία» του ΚΚΕ αποκάλυψε τα σοβαρότατα πολιτικά προβλήματα που υπέβοσκαν από την εποχή της ήττας του εμφυλίου πολέμου, όπως ήταν η απεξάρτηση του αριστερού κινήματος από διεθνή κέντρα, η εσωτερική του αυτονομία και κυρίως η προσαρμογή της πολιτικής δράσης στους όρους και τις συνθήκες μιας «αστικής δημοκρατίας», που ναι μεν δεν σεβόταν τους κανόνες που η ίδια έθετε στον εαυτό της, αλλά ήταν το μόνο ρεαλιστικό πλαίσιο πολιτικής δράσης και βασανιστικής εθνικής συμφιλίωσης. Για μεγάλο μέρος οπαδών της διωκόμενης Αριστεράς κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, η αποκατάσταση της «αστικής δημοκρατίας» ήταν πλέον στρατηγικός σκοπός.
Τώρα εκείνα τα προβλήματα μας φαίνονται πολύ μακρινά, γιατί πράγματι μεσολάβησαν συγκλονιστικές αλλαγές στη χώρα και κυρίως στον κόσμο. Η χώρα ζει την πλέον μακρόχρονη στην ιστορία της περίοδο «αστικής δημοκρατίας», αλλά όλες οι πολιτικές παρατάξεις και ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις έχουν στην πράξη σχέσεις προβληματικές μαζί της και παραβιάζουν τους όρους και τους κανόνες της. Οι νόμοι παραβιάζονται ή διακηρύσσεται από μειοψηφίες ότι δεν θα τους εφαρμόσουν, ότι θα τους ακυρώσουν. Είναι ένα πρόβλημα και για την Αριστερά.
Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού αποκάλυψε ότι εκτός από τη δημοκρατία που διαμορφώθηκε από μεγάλα ιστορικά γεγονότα και από τον γόνιμο στοχασμό, δεν υπάρχει άλλη δήθεν «ουσιαστική» και «ανώτερη». Αποκάλυψε ακόμη ότι η ταύτιση του σοσιαλισμού με τον κρατισμό ήταν απόλυτα καταστρεπτική για την ανάπτυξη, την πρόοδο, τον πολιτισμό και κυρίως για τις ελευθερίες των πολιτών και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Εν τούτοις, η κρατικίστικη αντίληψη εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στην Αριστερά και αναγκαστικά την αιχμαλωτίζει σε «κεκτημένα» δικαιώματα του παρελθόντος και σε παρωχημένες μορφές ζωής και σκέψης. Κυρίως την εμποδίζει να αντιληφθεί νέες τάσεις και ρεύματα και ουσιαστικά παραχωρεί τη διαχείρισή τους σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ πολύ καλά έκανε και μίλησε για εναλλακτική κυβερνητική πρόταση με κέντρο την Αριστερά. Επειδή είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς και να φαντασθεί την εκτίναξη ενός μικρού κόμματος σε επίκεντρο κυβερνητικής πλειοψηφίας (χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και χωρίς πολιτική κοινωνικών και πολιτικών και συμμαχιών), πιστεύω ότι εννοεί το άλλο: την άσκηση αντιπολίτευσης με σταθερό γνώμονα την ευθύνη της διακυβέρνησης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να κυβερνηθεί η χώρα ομαλά και δημοκρακτικά, με την «αστική» διάσταση της δημοκρατίας, τη μόνη άλλωστε που υπάρχει.
"η κρατικίστικη αντίληψη εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στην Αριστερά και αναγκαστικά την αιχμαλωτίζει σε «κεκτημένα» δικαιώματα του παρελθόντος και σε παρωχημένες μορφές ζωής και σκέψης."
ReplyDeleteΕδώ βρίσκεται και η διαφορά με το ΓΑΠ και τη Μπλερική του ιδεολογία,τη τόσο συκοφαντημένη από την Αριστερά.
Το άρθρο 16 για το οποίο τόσο επαίρονται οι Τσιούπρες συμβολίζει τη συντεχνιακή αντίληψη γιά το κράτος λάφυρο σε χώρους όπου η Αριστερά λυμαίνεται και δυστυχώς εμποδίζει τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Χώρας.
O ΓΑΠ Παρμενίδη μου μπορεί να σκέφτεται Η να ΛΕΕΙ ότι σκέφτεται ΜΠΛΕΡΙΚΑ,
ReplyDeleteΑΛΛΑ
ΑΛΛΑ
ΑΛΛΑ
η φώφη, ο λαλιώτης, ο πολυζωγόπουλος, ο τσοχατζόπουλος ο παπασπύρος και ΟΛΑ τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
ΣΥΜΒΟΛΑ
της ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
των ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
των ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ και ΣΚΕΨΗΣ
ΖΟΥΝ και ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ στο ΠΑΣΟΚ
και όσο ζούν και βασιλεύουν
ΟΥΔΕΝΑ ΘΑ ΠΕΙΘΕΙ ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ κατά τα άλλα κύριος Παπανδρέου.
kathimerini
ReplyDeleteHμερομηνία δημοσίευσης: 12-02-08
Το μετρό του μεσονυκτίου
Tου Στεφανου Μανου
Oλοι νομίζω γνωρίζουν ότι τα χάλια της Ολυμπιακής οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι τη διοίκηση ασκούσε το κόμμα, η κυβέρνηση, ή ο υπουργός Μεταφορών και πάντως όχι η διορισμένη διοίκηση. Με συνέπεια να παίρνονται αποφάσεις με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια και όχι το συμφέρον της επιχείρησης.
Για να διευκολυνθεί το πολιτικό σύστημα στη διοίκηση της Ολυμπιακής, διορίζονταν κατά κανόνα «βολικοί» άνθρωποι αμφίβολης διοικητικής επάρκειας.
Θυμήθηκα την Ολυμπιακή παρακολουθώντας τη στάση του υπουργού Μεταφορών αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας του μετρό. Ο δήμαρχος της Αθήνας ζήτησε την επέκταση του ωραρίου κατά δύο ώρες και ο υπουργός Μεταφορών αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα. Ποιο θα είναι το όφελος και πόσο θα κοστίσει; Πόσοι εκτιμάται ότι θα είναι οι επιβάτες που θα εξυπηρετηθούν και πόσο θα κοστίσει στην εταιρεία λειτουργίας του μετρό (ΑΜΕΛ) η εξυπηρέτηση αυτή; Η διοίκηση της ΑΜΕΛ δεν έχει άποψη;
Κατά τη γνώμη μου ο ρόλος του υπουργού Μεταφορών δεν ήταν να δώσει εντολή στην ΑΜΕΛ να ικανοποιήσει το αίτημα του δημάρχου, αλλά να καλέσει τους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας να προτείνουν την ορθολογικότερη λύση στο υπαρκτό πρόβλημα «μεταμεσονύκτιες μεταφορές». Διότι, αν τη δουλειά μπορεί να την κάνει μια βάρκα, δεν δρομολογείς ένα υπερωκεάνιο.
Το μετρό έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περί τα 4,5 δισ. ευρώ. Αν δεχθούμε 20ετή απόσβεση της επένδυσης, η ανά ώρα λειτουργίας ανάλωση κεφαλαίου φθάνει τα 32.000 ευρώ περίπου. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι λειτουργικές δαπάνες (μισθοί, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.λπ.). Eκανα αυτούς τους υπολογισμούς, έτσι «στο πόδι», και αναρωτήθηκα, αν κατά τις δύο μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου θα διακινηθούν αρκετές χιλιάδες επιβάτες, ώστε να δικαιολογήσουν το τρομακτικό κόστος κίνησης του μετρό. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα ήταν απείρως ορθολογικότερη η δρομολόγηση ειδικών μεταμεσονύκτιων λεωφορείων που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ καλύτερη γεωγραφική κάλυψη και εξυπηρέτηση στους «ξενύχτηδες» από ό,τι το μετρό.
Τις δικές μου αντιρρήσεις όφειλε να εκφράσει η διοίκηση της ΑΜΕΛ. Μου φαίνεται ότι δεν το έκανε, για να μη στενοχωρήσει τον υπουργό. Είναι μια «βολική» διοίκηση.
Είναι ένα πολύ κακό σημάδι για το μέλλον του μετρό. Αντιθέτως αντιρρήσεις προέβαλαν οι εργαζόμενοι (στις 6/2/04 η Καθημερινή δημοσίευσε εκτενή και ενδιαφέρουσα επιστολή του εργαζόμενου κ. Δ. Γιαννησόπουλου). Απόδειξη ότι στις καινούργιες δημόσιες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη επικρατήσει τα συνδικαλιστικά ήθη και έθιμα που κυριαρχούν στις παλαιές.
Εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο κ. Παπανδρέου, όπως και ο καθένας μας,
ReplyDeleteΜΠΟΡΕΙ να ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ με τον AL CAPONE,
αλλά
ΟΥΔΕΝΑ θα ΠΕΙΘΕΙ όταν ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι είναι ΚΑΤΑ της ΜΑΦΙΑΣ
αν αντιλαμβάνεσαι την μεταφορά.
" Ποιο θα είναι το όφελος και πόσο θα κοστίσει; "
ReplyDeleteΕξαρτάται τί μετράς στο κόστος φίλε Μάνο.Αν το ΜΕΤΡΟ και τις συγκοινωνίες τις βλέπεις σαν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις τότε ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι συγκοινωνίες πρέπει να καταργηθούν.Αλλο πράμα η αυστηρή διαχείρηση των ανθρωπίνων και υλικών πόρων και άλλο πράγμα οι κοινωνικές προτεραιότητες.Τίποτα δεν είναι τζάμπα.Αλλά κάποτε θα πρέπει να κάνουμε και μιά σοβαρή πολιτική ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.
Κομφούκιος said...
ReplyDeleteΕχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο κ. Παπανδρέου, όπως και ο καθένας μας,
ΜΠΟΡΕΙ να ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ με τον AL CAPONE,
αλλά
ΟΥΔΕΝΑ θα ΠΕΙΘΕΙ όταν ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι είναι ΚΑΤΑ της ΜΑΦΙΑΣ
αν αντιλαμβάνεσαι την μεταφορά.
February 12, 2008 5:29 PM
Εστιάζω στο πρόσωπο γιατί δεν βλέπω γύρω μου κάτι καλύτερο,έστω να ταυτιστώ για τις δικές μου ψυχολογικές ανάγκες, πράγμα που έκανες και κάνεις και έκανα και κάνω με το Σημίτη.
Να συγκρίνω δηλαδή το Τσίπρα ένα παιδί των Αμπελόκηπων και πέραν τούτου ΟΥΔΕΝ με το ΓΑΠ που είναι γνωστός σε όλη τη διεθνή ελίτ της εξουσίας πράγμα που μεταφράστηκε και μεταφράζεται σε Εθνικά οφέλη;
ReplyDeleteΠοιόν γνωρίζει ο Τσίπρας; Ούτε κάν τη στοιχειώδη εμπειρία ενός Βρεττανικού Πολυτέκνικ δεν έχει.
Θα θυμάσαι το πάθημά του όταν πήγε στον Τσάβες για φτηνό "αριστερό" πετρέλαιο για το Δήμο Καισαριανής.Γύρισε με την ουρά στα σκέλη.Δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κροταλεί.Αλλο να πας στη Γένοβα στο πανηγύρι και άλλο να πας στο Νταβός να σακούσουν και νακούσεις.
Εχει δηλ. αυτός ο άνθρωπος το μπαγκράουντ να εξελιχθή και με ποιά εφόδια;
Ενίσταμαι.
ReplyDeleteΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝΑ και ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ
όχι στο πρόσωπο
αλλά στο ΔΟΓΜΑ ΣΗΜΙΤΗ.
ΚΑΙ, για να εξηγούμεθα,
ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΓΜΑ. Τον λαλιώτη, για παράδειγμα, τον ΠΕΤΑΞΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ - και η ΑΚΟΜΨΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ αυτό το ΣΚΟΠΟ εξυπηρετούσε.
Ο κύριος Παπανδρέου ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ή ....
Η ΑΠΟΨΗ μου είναι ότι
και ΘΕΛΕΙ
και είναι ΙΚΑΝΟΣ να το πράξει
αλλά
ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΙΟΤΙ, όπως και οι μαφιόζοι εκεί μέσα, έτσι και ο κ. Παπανδρέου
ΕΠΕΣΕ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ως DEUS EX MACHINA.
Eνώ το ΚΡΕΑΣ, έφερε μεν τα ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ, δλδ το ΟΝΟΜΑ,
αλλά
ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ μέσα από την κομματική διαδικασία, σε ΟΛΑ τα βήματά του, καθώς ΚΑΙ για την ΑΡΧΗΓΙΑ.
Τον νεαρό τότε Γιωργάκη Παπανδρέου "μας τον ΠΕΤΑΞΕ κυριολεκτικά στην μάπα" ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ....... δίκην γιού ASSAD
ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ
ReplyDelete-Κορνέλ
-Βιρτζίνια
-Κάρνετζι Μέλον
-Τέξας
-Τζόρτζτάουν
-Νόρθουέστερν
Πού είναι αυτά; Μα στη Ντόχα του Κατάρ!!! Στη νέα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ.
Εχουν άρθρο 16 αυτοί;
Α! τους καθυστερημένους!
"Τον νεαρό τότε Γιωργάκη Παπανδρέου "μας τον ΠΕΤΑΞΕ κυριολεκτικά στην μάπα" ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ....... δίκην γιού ASSAD"
ReplyDeleteO Σημίτης μας "τον πέταξε στη μάπα".Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια!
Αλλά επιμένω ότι είναι ο καλύτερος.Και επιμένω και για ένα ακόμη λόγο.Δεν μου αρέσει η ιδεολογία του "δεν μου αρέσει τίποτα".Οταν διαμορφωθεί μια καλύτερη λύση τότε γιατί όχι.Ειδικά μετά το πάθημα του Μπένι ο ΓΑΠ είναι μονόδρομος.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ReplyDeleteΜέλος Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού
--------------------------------------------------------------------------------
Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και Χωροταξία. Εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον κατασκευαστικό κλάδο.
Μελέτες για την πόλη
«Τα ρέματα του λεκανοπεδίου και ο ρόλος τους στην οργάνωση του αστικού χώρου»
«Εναλλακτικές παρεμβάσεις στις περιοχές εκβολής του Κηφισού και του Ιλισού με γνώμονα την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική προστασία»
«Η νέα σημασία του τοπικού, ο ρόλος της πόλης και οι πολλαπλές γεωγραφίες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης»
Κοινωνική και πολιτική δράση
Η ενασχόλησή του με τα κοινά μετρά 16 χρόνια. Οργανώθηκε στην αριστερά στα μαθητικά του χρόνια από τις γραμμές της ενιαίας τότε ΚΝΕ. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των καταλήψεων '90-'91 και στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα.
Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε μέσα από τα φοιτητικά σχήματα της ανανεωτικής αριστεράς, και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. και μέλος της συγκλήτου του Ε.Μ.Π.
Μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997.
Το 1999 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης (Μάρτιος 2003).
Ως γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες συγκρότησης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, καθώς και στις διεθνείς διαδηλώσεις του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.
Στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ (Δεκέμβρης 2004) εκλέχθηκε με το 42% των ψήφων των συνέδρων (πέμπτος σε σειρά) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και ακολούθως στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όπου ανέλαβε την ευθύνη για θέματα παιδείας και νεολαίας, θέση που έχει μέχρι σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------
Με αυτό το βιογραφικό θα μπορούσε να είναι ένας καλός διαμερισματικός δημοτικός σύμβουλος στο διαμέρισμα Αμπελοκήπων.
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για το μίνι μανιφέστο σας. Πιστεύω ότι α) η κυττάρωση νέων πολιτών που υλοποιείτε στο G700, β) η ανακυττάρωση δυνάμει ή εν υπνώσει πολιτικών χώρων (π.χ. αριστερή σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατικό κέντρο, ριζοσπαστικό κέντρο, φιλελεύθερο κέντρο, εκσυγχρονιστική κεντροαριστερά, τμήματα του υγιώς σκεπτόμενου πατριωτικού κέντρου, δημοκρατικές οικολογικές δυνάμεις που επιδιώκουν την αλλαγή παραδείγματος κοκ), μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και μέσα από τα blogs,
ReplyDeleteσυνθέτουν το απαραίτητο οργανικό υλικό που κάνει το έδαφος γόνιμο για να καρπίσει κάποια στιγμή - ανάλογα και με τη συγκυρία- η νέα μεταπολίτευση ή έστω η λευτεριά από τη μεταπολίτευση.
Anonymous said...
ReplyDeleteΜε αυτό το βιογραφικό θα μπορούσε να είναι ένας καλός διαμερισματικός δημοτικός σύμβουλος στο διαμέρισμα Αμπελοκήπων.
February 12, 2008 6:39 PM
Οταν όλος ο κόσμος σου είναι οι Αμπελλόκηποι και τα Εξάρχεια τότε ε τότε κάνεις για Αρχηγός του κόμματος των καταλήψεων.Αλλά μέχρι εκεί.
Η εκσυγχρονιστική πολιτική Σημίτη έμεινε ανολοκλήρωτη, αφού αντέδρασε βίαια η ελληνική κοινωνία.
ReplyDeleteΠοιός αντέδρασε;
Μα, η γενιά του Πολύτεχνείου!..
Και αυτή της μεταπολίτευσης!..
Η νέα γενιά (g700) προβάλλει στην ουσία καθαρά εκσυγχρονιστικά αιτήματα και γι αυτό συγκρούεται με τους πολέμιους του εκσυγχρονιστικού ρεύματος.
Ο ΣΥΝ κυριαρχείται από τους πρώην ΚΝΙτες σήμερα και φυσικά πιστεύει σε μια αριστερά του κρατικισμού και της βολεμάρας των ελληνικών πανεπιστημίων.
Τίποτε καινούριο, τίποτε ριζοσπαστικό.
Τσίπρας:
ReplyDeleteΆλλος ένας επαγγελματίας της πολιτικής (επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΝ απ' τα μικρά του χρόνια).
Μάλλον μια απ' τα ίδια. Ένας Λαλιώτης της μετά- μεταπολίτευσης.
Τουλάχιστον ο Λαλιώτης είχε πολιτική παιδεία και ένα όραμα.
Αυτός;
E oxi k den exei o Tsipras orama!
ReplyDeleteOso gia ton Laliwth file Komfou, kollhtaria me ton kontostouph htan. Ti egine meta den 3erw! K oute me noiazei!
Επιτέλους, μπράβο ρε Γ700.
ReplyDeleteΥπάρχουν ακόμα ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ σε αυτήν την χώρα.
Αν η σαλάτα του ΣΥΝ και του αριστερού δήθεν που τον απαρτίζουν πάει για υποψήφιο κόμμα εξουσίας την βάψαμε μάγκες! Καλός ο ηλικιακός εκσυγχρονισμός αλλά αν δεν συμβαδίζει και με εκσυγχρονισμό αντιλήψεων
Το όραμα του Τσίπρα, αν ποτέ πραγματοποιηθεί, θα μας θέσει στην ίδια μοίρα με τα κράτη παρίες του διεθνούς συστήματος, τελεία και παύλα!
Έλεος βρε.
Πολιτική πάνω σε απλά ορθολογικά πλαίσια χρειαζόμαστε. Μια εναλλακτική πολιτική επιλογή η οποία θα θέτει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον πάνω από όλους και από όλα.
Λευτεριά απο την μεταπολίτευση!
Παίδες αν έχετε την ευγενή καλωσύνη, βάζετε ένα ξευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος.
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ
ΜΟΝΟ που λευτεριά από την μεταπολίτευση (γι αυτό χρειαζόμαστε λίγα ελληνικούλια) σημαίνει να απαλλαγούμε από την Ελληνική Δημοκρατία.
ReplyDeleteΤόχουμε πει χιλιάδες φορές ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, (στην περίπτωση του 1974, από μη ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και το γεγονός είναι ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ.
ΑΡΑ, πρέπει να λέμε
να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ από την ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Εκτός αν εννοείτε να επανέλθουμε στην Βασιλεία Η την Χούντα οπότε ο όρος "ΑΠΑΛΛΑΓΗ από την ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ισχύει ΚΑΙ κυριολεκτικά ΚΑΙ μεταφορικά.
Ακολουθεί ένα κομματάκι από το blog του Νίκου Δήμου, για να θυμηθούμε κάποια πράγματα
ReplyDeleteΔευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008
«….αφού από το 1945 η αριστερά ασκεί πάνω στη χώρα την πολιτισμική της εξουσία, εκδίδει τις σημειολογικές της παρατηρήσεις και επιβάλλει τον τρόπο σκέψης, οποιοσδήποτε θέλει να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη πρέπει να δηλώσει πίστη στις αξίες της. Δηλώστε αριστερός και θα σας επιτραπούν τα πάντα. Δηλώστε δεξιός και δεν θα σας παραχωρηθεί τίποτε.
…Όλοι οι οπαδοί της στασιμότητας στη Ελλάδα, που αγωνίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση των κεκτημένων, οφείλουν να υιοθετήσουν τον λόγο του κινήματος σε σημείο που ο αριστερισμός έγινε η γεροντική ασθένεια του σοσιαλισμού. Αυτή η καινούργια παρελθοντολατρεία, η τυλιγμένη στην γλώσσα των αβράκωτων, είναι αρκετά αποπροσανατολιστική σε πρώτη προσέγγιση, αφού ανακατεύει επαναστατικά συνθήματα με συντεχνιακές διεκδικήσεις. Κυρίως εκδηλώνει τον ίδιο τρόμο απέναντι στην πορεία του χρόνου και στις μεταμορφώσεις του κόσμου. (...)
Έτσι βλέπουμε γέρους απόμαχους του Πολυτεχνείου, καταπονημένους αυλοκόλακες, που έχουν κάνει όλων των ειδών τους συμβιβασμούς, όλων των ειδών τις χαμέρπειες, να αναλαμβάνουν πάλι υπηρεσία και να ξαναβυθίζονται στον αντικαπιταλισμό της νιότης τους: ριζοσπαστισμός της ανδρανάπαυσης. Παντού, σε όλες τις μεσαίες τάξεις, ευδοκιμεί ο “μπολσεβικισμός του γλυκού νερού”. Δεν υπάρχει καλλιτέχνης, δημοσιογράφος, ηθοποιός που να μην θέλει να είναι ανατρεπτικός, ιδιαίτερα όταν επιδοτείται από το κράτος. (...) Ένα ολόκληρο τμήμα της διανόησης διακρίνεται για την άρνηση της προόδου, το μίσος για τη νεωτερικότητα, τις πεσιμιστικές προβλέψεις. Η ιερεμιάδα έχει γίνει κοινός παρονομαστής των ελίτ. (...)
«Η Ελλάδα εισέρχεται στον παγκόσμιο καπιταλισμό μονάχα κάτω από το πρίσμα της αρνητικότητας, μέσα από μια πληθώρα αναθεμάτων. (...) Κάθε νεωτερισμός, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, τα βλαστοκύτταρα, οι νανοτεχνολογίες, γίνεται δεκτός με καχυποψία λες και φέρνει κάποιο διαβολικό αποτύπωμα. Οι διαδηλώσεις ενάντια στις εκπαιδευτικές ή συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις… απέδειξαν πως εκείνοι που σήμερα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του κόμματος του φόβου είναι οι νέοι, οι φοιτητές: μια ολόκληρη γενιά θα ήθελε να αρχίσει τη ζωή της με εξασφαλισμένο ένα επάγγελμα και μια σύνταξη! Οι Έλληνες φοβούνται τον κόσμο, φοβούνται τους άλλους, κι ακόμη περισσότερο φοβούνται τον φόβο τους. (...) Ενστικτώδης “καταστροφισμός”: ένα πιθανό κακό θεωρείται αυτομάτως σαν αναπόφευκτο και συνεπώς σχεδόν τετελεσμένο. Σήμερα μας σκανδαλίζουν τα ζεστά καλοκαίρια και οι κρύοι χειμώνες. Ο ουρανός μας χρωστάει ομαλές κλιματολογικές συνθήκες». (...)
«Το κυρίαρχο φάντασμα στην αρένα της πολιτικής και της διανόησης είναι το φάντασμα της συνομωσίας: ένας κοινός σε όλους τρόπος σκέψης καταγγέλλει τους δράστες της σκευωρίας ενάντια στη Ελλάδα. Μια λέξη εκφράζει αυτό το συναίσθημα του τρόμου, μια λέξη που έχει γίνει αισχρή όπως ο φασισμός και η παιδοφιλία: η λέξη φιλελευθερισμός. Το τι εννοούμε με αυτόν τον όρο είναι πολύ μυστηριώδες. (...) Αν υπάρχει μια γενική θέση στη Ελλάδα, μια κοινή γλώσσα, αυτή είναι ο τρόπος με τον οποίο όλα ανεξαιρέτως τα στρατόπεδα, ακόμη και ο αρχηγός του κράτους καθυβρίζουν αυτή τη θεωρία. (...) Αυτό οδηγεί την άκρα Αριστερά, ως προς το θέμα του κοινωνικού προβλήματος, στο να ζητά περισσότερο την τιμωρία των προνομιούχων παρά τη βελτίωση της μοίρας των πάντων. Πρέπει να τιμωρήσουμε τους πλούσιους: οι φτωχοί θα κερδίσουν από αυτό μια συμβολική ικανοποίηση.
Αυτή η αλλεργία απέναντι στον φιλελευθερισμό στρέφεται στη συνέχεια κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός είναι ο εχθρός μας, εννοείται συμβολικά, έστω κι αν τα δύο μας έθνη δεν πολέμησαν ποτέ μεταξύ τους.»
________________________________________________
Το κείμενο αυτό γράφτηκε από τον Πασκάλ Μπρυκνέρ για την σημερινή Γαλλία (στο βιβλίο του: Η Τυραννία της Μεταμέλειας, εκδ. Αστάρτη). Ο Πάσχος Μανδραβέλης το ανθολόγησε στην χθεσινή Καθημερινή και εγώ το αντέγραψα, βάζοντας όπου Γαλλία, Ελλάδα (και όπου Μάης 68, Πολυτεχνείο).
Να γιατί φωνάζαμε: «Ελλάς-Γαλλία – Συμ-μα-χία!».
Αντίρρηση;
Το μετρό είναι συλλογικό ή δημόσιο ή κοινωνικό αγαθό. Σύμφωνα με τον διεθνώς κατοχυρωμένο ορισμό του συλλογικού αγαθού, αυτόν που υιοθετούν οι G700, ο πάροχος του αγαθού αυτού (μετρό) είναι πάροχος αγαθού κοινής ωφελείας. Μπορεί να είναι ιδιώτης, μπορεί επίσης να είναι το κράτος. Το μετρό παραμένει όμως ως συλλογικό αγαθό, που σημαίνει, στην περίπτωση παροχής του αγαθού από ιδιώτη, ότι ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι η κερδοσκοπία, αλλά η καθολική πρόσβαση και η ποιότητα του αγαθού. Διαφωνόντας ριζικά με τη θέση Μάνου, δηλώνοντας απογοητευμένος από τη ρηχή και ίσως σκόπιμη στάση του στο θέμα, ΤΟΝΙΖΩ ότι ο Υπουργός Μεταφορών όχι μόνο "έπρεπε να εισακούσει το αίτημα του δημάρχου", αλλά πρέπει να επιβάλει την επέκταση λειτουργίας του αγαθού αυτού για ακόμα περισσότερες ώρες, και το ΠΣΚ και μες στην εβδομάδα. Ένας οικονομολόγος όπως ο Μάνος οφείλει επίσης να μιλήσει ΣΤΑΡΑΤΑ και ΕΝΤΙΜΑ, όπως είπε κι ο Κομφούκιος αλλά λόγω συμπάθειας απέφυγε να σχολιάσει στη συγκεκριμένη περίπτωση, και να συλλογιστεί πώς ένας οργανισμός κοινής ωφελείας θα μεγιστοποιήσει το κοινωνικό κέρδος, εφαρμόζοντας παράλληλα πολιτικές (τιμολογιακές, ελεγκτικές, ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογιών, ενημέρωσης και προώθησης, ευαισθητοποίησης του κοινού κλπ.) που θα ελαχιστοποιήσουν την όποια πιθανή ζημία και θα αυξήσουν την απόδοση του αγαθού.
ReplyDeleteΝαι, να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΜ συνολικά. Ναι, να αποδεσμεύσουμε τον οργανισμό (είτε εταιρεία ιδιωτική, είτε εταιρεία ΣΔΙΤ, είτε είτε) από τους κομματικούς και συντεχνιακούς παράγοντες. Αλλά ναι, να προωθήσουμε αυτά τα συλλογικά αγαθά τα οποία είναι όχι μόνο πιο ασφαλή, πιο φιλικά προς το χρήστη, πιο τουριστικά ελκυστικά, αλλά είναι επίσης περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, άρα ταυτόχρονα και με μεγαλύτερη επιρροή στην ποιότητα ζωής όλων μας.
"Αυτή η καινούργια παρελθοντολατρεία, η τυλιγμένη στην γλώσσα των αβράκωτων*, είναι αρκετά αποπροσανατολιστική σε πρώτη προσέγγιση, αφού ανακατεύει επαναστατικά συνθήματα με συντεχνιακές διεκδικήσεις."
ReplyDeleteMα ότι θα αντέγραφαν Γάλλοι, όπως ο Pacal Brukner, τους sans culotte μου ποιός θα το φανταζόταν;;;
Δε ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει σωστός, και αν θα είναι ένα λαιφσταιλ προιον, ένας τρεντυ πρόεδρος σε ένα ΕΜΟ κόμμα, που λέει και η Λιανα
ReplyDeleteΞέρω όμως ότι σε μια κοινωνία που το μέλλον των 30ρηδων είναι μια ζωή σπουδές για 700 ευρά το μήνα σε κακοπληρωμένες σκλαβιές, ή να δώσεις κώλο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για μια θεσούλα στο Δημόσια, η προοπτική ένας της γενιάς μας να βγεί πρόεδρος και να έχει την πιθανότητα και την δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα, εμένα μου προκαλεί τουλάχιστον χαρά
"There is nothing worse than fear, than fear itself."
ReplyDeleteFranklin Delano Roosevelt
Kαι επειδή ήταν σπουδαίος άνθρωπος και όχι λαλιωτο-φώφη,
αξίζει να προφέρουμε ΣΩΣΤΑ το όνομά του
Φράνκλιν Ντέλανο-ου Ρού-ΖΕ-βελτ
όχι ρούζβελτ
@ γιώργος Χ
ReplyDeleteΚομμάτι κοσμιότης δεν βλάπτει
"Δε ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει σωστός ..................... η προοπτική ένας της γενιάς μας να βγεί πρόεδρος και να έχει την πιθανότητα και την δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα, εμένα μου προκαλεί τουλάχιστον χαρά"
ReplyDeletePrecisely!!!!!!!!!!!!!!
ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ!!!!!!!!!!
Ως μέλος της γενιάς της Μεταπολίτευσης, χαίρομαι που δημιουργήσατε αυτό το μπλογκ, αλλά περισσότερο χαίρομαι που μας αμφισβητείτε και συζητάτε μεταξύ σας. Εύχομαι να τα πάτε πολύ καλύτερα από εμάς!
ReplyDeleteΣυμφωνώ πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στους 40άρηδες:
ReplyDeleteΟ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ
ΦΩΦΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ
ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ να ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ
"Mesout Tavaz said...
ReplyDeleteΤο μετρό είναι συλλογικό ή δημόσιο ή κοινωνικό αγαθό. Σύμφωνα με τον διεθνώς κατοχυρωμένο ορισμό του συλλογικού αγαθού, αυτόν που υιοθετούν οι G700, ο πάροχος του αγαθού αυτού (μετρό) είναι πάροχος αγαθού κοινής ωφελείας."
Τι αλχημείες είναι αυτές; Ποιοί είναι οι "διεθνείς κατοχυρωμένοι ορισμοί";
Γιώργος Χ said...
ReplyDeleteΔε ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει σωστός, και αν θα είναι ένα λαιφσταιλ προιον, ένας τρεντυ πρόεδρος σε ένα ΕΜΟ κόμμα, που λέει και η Λιανα
Ξέρω όμως ότι σε μια κοινωνία που το μέλλον των 30ρηδων είναι μια ζωή σπουδές για 700 ευρά το μήνα σε κακοπληρωμένες σκλαβιές, ή να δώσεις κώλο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για μια θεσούλα στο Δημόσια, η προοπτική ένας της γενιάς μας να βγεί πρόεδρος και να έχει την πιθανότητα και την δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα, εμένα μου προκαλεί τουλάχιστον χαρά
February 13, 2008 12:31 AM
Μα, αγαπητέ μου, το πρόβλημα των 30άρηδων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δεν έχει να κάνει με τη γενιά τους. Ούτε το ζητούμενο είναι η μιά γενιά, συντεχνιακά να υπερισχύσει των άλλων. Το ζητούμενο είναι η κατάρρευση ενός συστήματος αξιών που έχει οδηγήσει τον τόπο στο σημερινό του χάλι.
"Θέλουμε να σπάσουν οι ηλικιακές επετηρίδες και οι κοκαλωμένες ιεραρχίες, να κλονιστεί συθέμελα το σύστημα γεροντοκρατίας που οξύνει τα αμυντικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας."
ReplyDeleteΑρλούμπες - πού την είδατε τη γεροντοκρατία στην ελληνική κοινωνία; Πάρε τον πρωθυπουργό. Μόλις 52 ετών. Πολλοί συνάδελφοί του ανά τον κόσμο είναι μεγαλύτεροι.
Θεωρούμε ότι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ επιβάλλεται να προχωρήσει παντού. Κυρίως, σε όλα ανεξαιρέτως τα γερασμένα και κουρασμένα ελληνικά κόμματα.
Γερασμένα, όχι ηλικιακά, αλλά στην πολιτική τους πρόταση. Τίποτα δεν δείχνει πως η πολιτική πρόταση των νεότερων σε ηλικία είναι διαφορετική.
η γενιά των 700 ευρώ πορεύεται με πυξίδα την κοινή λογική. Ζητάει εξευρωπαϊσμό και σύγκλιση με την ΕΕ, μέσα από το άνοιγμα ενός νέου κύκλου ανάπτυξης , καθώς και την εμπέδωση ενός νέου προτύπου θεσμικής και οικονομικής διακυβέρνησης για τη χώρα.
Μάλιστα. Σημίτης δηλαδή. Ό,τι έλεγε επί χρόνια και τον θεωρούσαν γραφικό. 72 ετών, αλλά παραμένει πιό οξυδερκής από πολλούς νεότερους πολιτικούς...
Ιλεάνα-Μαρί, Μεshhhhενικόλλλα Καρδίτσης
ReplyDeleteH Γαλλική προφορά σου Κομφου είναι άψογη
χαχαχαχα
Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό city στον Ανδρέα Ρουμελιώτη....
ReplyDelete"Πάντως, ελπίζω να δημιουργηθεί ένα κίνημα πολιτών για το μετρό που θα αναγκάσει την ΑΜΕΛ και το Υπουργείο να αλλάξουν τακτική".
Εφημερίδα "Τα Νέα" 12/02/08 σελ.9:
"Παιχνίδι από Ν.Δ."
"Με συντονισμένες κινήσεις σε Μαξίμου και Ρηγίλλης προσπαθούν να δώσουν πολιτική ώθηση στον Α.Τσίπρα, καθώς κρίνουν ότι μπορεί να προκαλέσει πλήγματα στο ΠΑΣΟΚ, επιτείνοντας και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με το νέο πρόεδρο είχε τηλεφωνική συνομιλία χες ο Πρωθυπουργός ενώ σε πανηγυρικούς τόνους κινήθηκαν οι ευχές πολλών υπουργών και βουλευτών, οι οποίοι προσπάθησαν παράλληλα να παρουσιάσουν ως "παρωχημένο προιόν" το ΠΑΣΟΚ."Η πολιτική έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που μπορούν και αφουγκράζονται τα μηνύματα της νέας γενιάς και της κοινωνίας" ήταν το μήνυμα Μειμαράκη ενώ ο Μιχ.Λιάπης ανέφερε πως "είναι ενθαρρυντικό που στην πολιτική μας ζωή η νέα γενιά διαδραματίζει πλέον πρωταγονιστικό ρόλο". Παράλληλα εξαπέλυσαν οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τις βολές κατά Τσίπρα".
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος φίλοι μου που το Υπ. Μεταφορών επέμεινε στην διεύρυνση του ωραρίου στο ΜΕΤΡΟ. Είχανε χεστεί για όλους μας...Ο λόγος ήταν να προωθήσουν το Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ ώστε να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ από τη νεολαία με οποιοδήποτε τίμημα ( βλέπε έλλειμα ΜΕΤΡΟ ).
Τώρα, όσων αφορά την κοροιδία της δοκιμαστικής λειτουργίας σας αναφέρω τις νέες δηλώσεις του καταπληκτικού "ευρωπαιστή" Χατζηδάκη ( που η λέρα της πολιτικής, ο Μητσοτάκης, είχε ορίσει πρόεδρο στην ΟΝΝΕΔ και μιλάμε για πολύ....Βρυξέλλες η ΟΝΝΕΔ...Αλήθεια "Kalambokas" γράφεται στα αγγλικά; ):
Εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" 12/02/08 σελ.10:"...πέραν της οικονομικής διάστασης που πρέπει να εκτιμηθεί, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Είναι η δυνατότητα που δίνεις στο άλλον αντί να πάρει ταξί να πάρει το ΜΕΤΡΟ".....
Τι θέλει να μας πει ο κος Χατζηδάκης; Ότι προφανώς χέστηκε για τις μετρήσεις και ότι προφανώς κορόιδεψε τους συνδικαλιστές που ορθώς νοιάστηκαν για τη βιωσίμότητα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Χρησιμοποιώντας παρόμοια τακτική με άλλα θέματα, έστρεψε με δηλώσεις του την κοινή γνώμη εναντίον τους και ...πέτυχε. Τι πέτυχε; Να φτιάξει το image του κ. Τσίπρα ώστε να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ εις βάρος της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που ...παλεύει εδώ και χρόνια μέσα από την ευρωβουλή για την εξυγίανση της "Ολυμπιακής". Απεύχομαι στον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει τέτοιο έργο γιατί ο κος Χατζηδάκης ανέφερε με λίγα λόγια ότι οι"Τσίπρες" της Ν.Δ. είναι αυτός, ο Ρουσσόπουλος και ο Σπηλιωτόπουλος......( Παναγιά μου )
Και ρωτάω εγώ τώρα με απλά λόγια: συμπολίτες μου, δεν νοιώθετε τουλάχιστον μ******ες που "χρησιμοποιηθήκατε" μέσω αυτού του blogg για να πετύχουν κάποιοι ελεεινοί έναν σκοπό που θα γυρίσει εις βάρος σας; ( εννοούμε τη βιωσιμότητα του ΜΕΤΡΟ )..
Ευχαριστώ
«Και ρωτάω εγώ τώρα με απλά λόγια: συμπολίτες μου, δεν νοιώθετε τουλάχιστον μ******ες που "χρησιμοποιηθήκατε" μέσω αυτού του blogg για να πετύχουν κάποιοι ελεεινοί έναν σκοπό που θα γυρίσει εις βάρος σας; ( εννοούμε τη βιωσιμότητα του ΜΕΤΡΟ )..»
ReplyDeleteΓια να το νοιώσει αυτό κάποιος, αγαπητέ φίλε, πρέπει να μπορεί να σκεφτεί και να προβληματιστεί πρώτα για τη σκοπιμότητα κάποιων πραγμάτων... Αν οι Έλληνες είχαν την ικανότητα να σκέφτονται περισσότερο για τις σκοπιμότητες όλων αυτών τα οποία τους μονοπωλούν το ενδιαφέρον (και τους φανατίζουν) κατά καιρούς, θα είχαν δημιουργήσει μιά καλύτερη κοινωνία...
@συγχαρητήρια:
ReplyDelete"Με συντονισμένες κινήσεις σε Μαξίμου και Ρηγίλλης προσπαθούν να δώσουν πολιτική ώθηση στον Α.Τσίπρα, καθώς κρίνουν ότι μπορεί να προκαλέσει πλήγματα στο ΠΑΣΟΚ,"
Τα πλήγματα στο ΠΑΣΟΚ,και μάλιστα θανατηφόρα, τα δίνουν όσοι απο τους συνδικαλιστές δεν ΔΡΟΥΝ ως πρωταγωνιστές και ευαίσθητοι δέκτες των αναγκαίων κοινωνικών αλλαγών αλλά απλά ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και εμποδίζουν το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματισθεί σε προοδευτική πολιτική δύναμη.
Οι Τσίπρες φαντάζουν, δυστυχώς,προοδευτικοί στα μάτια των νέων, γιατί σε σας βλέπουν το αποκρουστικό πρόσωπο του ανάλγητου συντεχνιασμού.
Και τους κάνει ελκυστικούς ένα ΠΑΣΟΚ που το εμποδίσατε να ψελλίσει, έστω δειλά, δυό λόγια υποστήριξης της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.Αυτό το ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να δεί και να συμπορευθεί με μια κοινωνία που βοά(όπως στη πρίπτωση του ΜΕΤΡΟ)ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΗ είναι καταδικασμένο να παράγει Τσίπρες.Και μη ψάχνετε αλλού,εσείς φίλε τους επωάζεται.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας θα είναι καλός ή κακός. Αυτό θα το κρίνουμε στο μέλλον. Εκείνο που ξέρω είναι πως είναι ένας νέος άνθρωπος που λογικά θα έχει κάποιες φρέσκιες ιδέες. Έχω βαρεθεί να περιμένω "σοφούς" και "έμπειρους" πολιτικούς τύπου "Πάγκαλου" ή "Σουφλιά" ή "Κύρκου" να με σώσουν. Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Καιρός να έρθουν άλλοι. Τώρα όσον αφορά το βιογραφικό του, εγώ θεωρώ πως είναι μια χαρά! Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος που γαλουχήθηκε μέσα στην κοινωνία της Ελλάδας και μπορεί να γνωρίζει από μέσα τις αδυναμίες. Χίλιες φορές αυτός από τους καλομαθημένους κόπρους γνωστών οικογενέιών των κολεγίων και των μεγάλων πανεπιστημίων. Αν δεν σας αρέσει το βιογραφικό του, μπορείτε να επιλέξετε άλλους νέους με "πλούσια" βιογραφικά από "διασήμα" πανεπιστήμια και με "διεθνείς" διασυνδέσεις. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κτλ.
ReplyDeleteΠέστα ρε Παρμενίδη, τι αριστερό και προοδευτικό κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, και τι κόμμα με πολιτικά αντανακλαστικά επίσης, όταν η ουσία ήταν να αδράξει την ευκαιρία και να πιάσει τη συχνότητα των πολιτών και των αναγκών της πόλης?
ReplyDeleteΚαι έλεος πια. Συμπλεγματικός κι εσωστρεφής ο ΓΑΠ, οι υπόλοιποι του κόμματος όμως είστε όλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ. Αντί να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να στρώσετε τον κώλο σας και να δουλέψετε, να υποστηρίξετε τον ΓΑΠ, υπονομεύετε την κάθε κίνηση και σκέψη του προέδρου σας, άχρηστο ανεβάζοντας τον, βλάκα κατεβάζοντας τον. Και ναι καλά άκουσες Κομφούκιε, ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ. Όλα τα άλλα είναι παρασιτισμός που διέπει οριζόντια όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας.
In economics, a public good is a good that is non-rival and non-excludable. This means that consumption of the good by one individual does not reduce the amount of the good available for consumption by others; and no one can be effectively excluded from using that good.
ReplyDeleteΗ παραγωγή / διάθεση τέτοιων αγαθών, λόγω των βασικών χαρακτηριστικών τους, μπορούν να οδηγήσουν σε στρεβλώσεις της αγοράς, κάτι που οι φιλελεύθεροι σαν τον Μάνο δεν μπορούν να χωνέψουν και βλέπουν ως λάθος, καθώς είναι ιδεολογικά προκατειλημμένοι. Γιατί αυτές οι στρεβλώσεις (market failures), ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα δημόσια αγαθά, μπορεί να είναι θετικές αλληλεπιδράσεις στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής, στην ευτυχία, αλληλεπιδράσεις που δεν μπορούν να συλληφθούν και να απεικονιστούν σε ένα διάγραμμα προσφοράς και ζήτησης.
Καταλαβαίνεις λοιπόν αρλουμπολάγνε, ότι με βάση τον ορισμό και μια εναλλακτική οικονομική ανάλυση, η επέκταση λειτουργίας του μετρό είναι και κοινωνικά δίκαια, και οικονομικά ορθή.
Κοινωνικά δίκαια > Κοινωνικά δίκαιη.
ReplyDelete@anonymous
ReplyDelete"Τώρα όσον αφορά το βιογραφικό του, εγώ θεωρώ πως είναι μια χαρά!"
Είναι φτωχό σε παραστάσεις από το τρόπο που λειτουργούν οι άλλες κοινωνίες.Αυτό τον οδηγεί σε υιοθέτηση φοβικών και αμυντικών-αντιδραστικών ιδεών και θέσεων.Σε μια ιδεολογία αντιπαγκοσμιοποίησης με μπόλικο Ελληνοκεντρισμό.Και φυσικά όταν μιλάμε για βιογραφικό δεν ενοούμε μιά παράθεση τίτλων που και αυτοί είναι φτωχοί.
Ειλικρινά ήθελα να γνωρίζω εαν συμμετείχε σε ένα,έστω εξαμηνιαίο Erasmus,σε ξένο Πανεπιστήμιο και ποιό είναι το επίπεδο των Αγγλικών του.Και πρόσεχε. Οχι Αγγλικά,σαν τα δικά μου αλλά τουλάχιστο τα μισά σαν του Κομφούκιου.Και όχι τα εργαλειακά δικά μου αλλά τα Αγγλικά που "ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ σε επίπεδο λέξεων" την επάρκεια ενός πολιτικού για τα παγκόσμια συμβαίνοντα.
Και κάτι άλλο ο Τσίπρας όταν βγεί από την ΑΣΥΛΙΑ εκεί θα δούμε "πόσα απήδια έχει ο σάκκος του".
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κατακρίνεται ένας νέος άνθρωπος εκ' των προτέρων. Δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια? Γιατί ένας άνθρωπος μιας μέσης οικογένειας να μην μπορεί να προσφέρει? Τι ρατσισμός είναι αυτός? Χορτάσαμε από ανθρώπους με περγαμηνές...Έχουμε γεμίσει με παπαρολόγους. Το αν θα είναι ικανός να βοηθήσει μένει να αποδειχτεί. Είναι τουλάχιστον άδικο να τον καταδικάζεις εκ' των προτέρων...
ReplyDelete"Τι ρατσισμός είναι αυτός? "
ReplyDeleteΕίμαι ρατσιστής απέναντι όλων όσων χασκογελάνε μονίμως για να μου αποσπάνε τη προσοχή από την ουσία του περιεχομένου.
Αναπόφευκτα, σε πολιτικές συζητήσεις περί πολιτικών προσώπων και πολιτικών θέσεων πέφτουν όλοι και ασχολούνται με την προσωπικότητα και το cv του πολιτικού και λιγότερο με το περιεχόμενο των όσων λέει. Είναι προσφιλές σπορ άλλωστε σε όλες τις χώρες του κόσμου. Εμείς πάντως προσπαθούμε να αποφεύγουμε όσο είναι αυτό δυνατό την αποδόμηση ή αντίστοιχα την πριμοδότηση πολιτικών προσώπων και επιμένουμε να μιλάμε επί της ουσίας των θέσεων τους. Αυτό, πρώτον, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και δεύτερον για να καλλιεργείται ο κοινωνικός προβληματισμός σε βάθος και όχι επιφανειακά και κουτσομπολίστικα.
ReplyDeleteαπό τον Πάσχο Μανδραβέλη
ReplyDeleteπότε τελειώνει η μεταπολίτευση;
@ αρλουμπολάγνος
ReplyDeleteάλλο πράγμα διεθνώς και άλλο πράγμα διεθνείς. διεθνώς = ανά τον κόσμο. Διεθνείς = ό,τι ορίζουν διεθνείς συνθήκες, οργανισμοί κλπ.
@ Παρμενίδης
ReplyDelete"Οι Τσίπρες φαντάζουν, δυστυχώς,προοδευτικοί στα μάτια των νέων"
Parmie, ΓΙΑΤΙ μου πετάς στα μούτρα ότι είμαι εσχατόγερος;;
Για να δούμε τώρα πως θα δικαιολογηθεί η σουπιά
ReplyDelete@ Παρμενίδης
ReplyDelete"Οι Τσίπρες φαντάζουν, δυστυχώς,προοδευτικοί στα μάτια των νέων"
Σοβαρά τώρα.
Το σωστότερο είναι ότι οι Τσίπρες φαντάζουν προοδευτικοί στα μάτια των νέων που στερούνται παιδείας ΚΑΙ αγωγής.
Αν είχαν πάει στο Πειραματικό ΚΑΙ είχαν Μάνα και Πατέρα, όχι πουτάνα και ρουφιάνο (με συγχωρείτε για τις εκφράσεις) όπως συνήθως,
ο Τσίπρας ΔΕΝ θα φτούραγε στα μάτια ούτε διανοητικά ελλειμματικού ατόμου, ΟΥΤΕ καν της Φώφης.
Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημά σου. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει πάει στο "πειραματικό" μπορεί να είναι άξιος και ικανός.
ReplyDeleteαρλουμπολάγνος said...
ReplyDelete"Τι αλχημείες είναι αυτές; Ποιοί είναι οι "διεθνείς κατοχυρωμένοι ορισμοί";
Κακό πράγμα να δουλεύεις στην Μπερμ-Πάντειο Κατωτάτη Σχολή Πεζοδρομιακών Επιστημών.
Ο ΜΕΣΟΥΤ μίλησε ΣΩΣΤΑ για "διεθνώς κατοχυρωμένο ορισμό" που υπαινίσσεται καθολική και παγκόσμια αποδοχή, εξ ου απορρέει ότι είναι επιστημονικός.
Anonymous said...
ReplyDeleteΜάλλον αυτό είναι το πρόβλημά σου. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει πάει στο "πειραματικό" μπορεί να είναι άξιος και ικανός.
February 13, 2008 2:09 PM
AYTO μάλλον είναι το δικό σου το complex. EINAI εμφανές και προφανές ότι αναφερόμουνα σε σχολείο επιπέδου Πειραματικού (πριν την λαίλαπα του Πατερούλη, διότι apres-Pateroulis ΚΑΙ τα πρότυπα σχολεία είναι στον ΠΑΤΟ, δηλαδή ΠΑΣΟΚΙΚΩΣ ΙΣΑ) και κατ' επέκταση στην ΚΑΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Οπως αναγράφεται και στο έμβλημα του παρασήμου της Περικνημίδος,
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE
δλδ ντροπή σ' αυτόν που σκέφτεται πονηρά.
Οπως αναγράφεται και στο έμβλημα
ReplyDelete->
Οπως λέει και το έμβλημα
G700 said...
ReplyDelete"Αναπόφευκτα, σε πολιτικές συζητήσεις περί πολιτικών προσώπων και πολιτικών θέσεων πέφτουν όλοι και ασχολούνται με την προσωπικότητα και το cv του πολιτικού και λιγότερο με το περιεχόμενο των όσων λέει. Είναι προσφιλές σπορ άλλωστε σε όλες τις χώρες του κόσμου. Εμείς πάντως προσπαθούμε να αποφεύγουμε όσο είναι αυτό δυνατό την αποδόμηση ή αντίστοιχα την πριμοδότηση πολιτικών προσώπων και επιμένουμε να μιλάμε επί της ουσίας των θέσεων τους. Αυτό, πρώτον, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και δεύτερον για να καλλιεργείται ο κοινωνικός προβληματισμός σε βάθος και όχι επιφανειακά και κουτσομπολίστικα."
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
ΚΑΙ επειδή υποχρεούμαι να είμαι ειλικρινής (αν και θα μπορούσα να τον σνομπάρω), ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι το CV του ΤΣΙΠΡΑ.
Ο Εργατικός πρωθυπουργός του ΗΒ, μετέπειτα Lord Callaghan of Cardiff διά της βίας είχε τελειώσει γυμνάσιο. Ο περίφημος Βρεταννός πολιτικός, Υπουργός Εργασίας στον WWII και Εξωτερικών μεταπολεμικώς σε κυβερνήσεις Attlee, ΜΕΓΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ και αυτός που πίστευε πως ΔΕΝ πρέπει να γίνει Εβραϊκό αλλά Αραβικό κράτος στην Δυτική όχθη, Ernest Bevin πήγε μόνο στο Δημοτικό. Ο στρατηγός Μακρυγιάννης ήταν αγράμματος, ο Κολοκοτρώνης κλπ κλπ.
Σημασία έχει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, της ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, του ΛΑΣΪΚΙΣΜΟΥ και της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Αυτά σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το γεγονός ότι η ΝΕΟΛΑΙΑ στερείται παιδείας και αγωγής τον καθιστούν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Το CV του είναι μιά χαρά και δίπλα, πες, στου λαλιώτη ΘΕΪΚΟ.
ΤΑ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΑ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Πως και το θεωρείς μια χαρά αφού δεν έχει βγάλει το "πειραματικό"? Όταν τα λέμε εμείς κάνεις επίθεση. Όταν τα λέει η Γ700 είναι Ok. Γλειψιματάκι στην G700 συστηματικά κάνεις
ReplyDeleteΤον Λαλιώτη τον έδιωξαν οι Αμερικανοί...
ReplyDeleteOxi ton lalioti file ton edioksan kati aliens from mars na poyme poy irthan metallagmenoi ston planiti gi.
ReplyDelete@ sindikalistes poy klaigontai parapano
@ ta ferefona kapoion sindiklaiston
@ aploys malakes poy trone koytoxorto.
Afoy re magkes i idioi apo kato oi sindikalistes den simfonoysan me ti stasi ergasias tin periodo tis dokimis. Ton koyki ton exei katapsifisei i geniki syneleysi kata 70% kai krataei ti sfragida me to zori. Ton eystathiopoylo ton exoyn stin mpoyka gia tis malakies poy eipe gia ta deka eyro. To maiio poy tha ginoyn ekloges aytoi oloi tha paroyn podi. Ante mi ta paro tora mathate kai milate merikoi.
"Ο πραγματικός λόγος είναι ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση αισθάνεται να απειλείται από τους νέους: ιδίως από τη σπουδάζουσα νεολαία, που εδώ και ένα σχεδόν χρόνο είναι στους δρόμους, αμφισβητώντας, πρώτη φορά τόσο έντονα, την ιδεολογική ηγεμονία του νεοδεξιού συντηρητισμού. Γι' αυτό και ψάχνει τρόπους να την εκδικηθεί. Να μην της αφήσει καθόλου χώρο και χρόνο να σκεφτεί, να αναπνεύσει, να υπάρξει και να ονειρευτεί. Από το σχολείο στο φροντιστήριο, από το φροντιστήριο στο στρατό, από κει σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο και στην πυρά της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας."
ReplyDeletehttp://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=18.03.2007,id=16590660
Τι λές μωρέ εξυπνακια Τσούπρα! Στη Κύπρο που μπαίνουν στα 18 και κάνουν 25 ΜΗΝΕΣ θητεία το κάνουν επειδή η κυβέρνηση φοβάται τους νέους;
Που υπηρέτησες Τσίπρα; Που ζεις Τσίπρα;
Και εγώ νέος είμαι και μόλις που τελείωσα το Στρατό. Δεν έπαθα απολύτως τίποτα...
Πελάτες ψάχνετε, το καταλάβαμε. Δεν είμαστε εμείς οι νέοι "προϊον". Αν θές, πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα.
Αρκετά πια!
"Το CV του είναι μιά χαρά "
ReplyDeleteΟταν όλη σου τη ζωή τη περνάς μεταξύ πολυκλαδικού Αμπελλοκήπων και ΕΜΠ(κάτι σαν ανώτατο πολυκλαδικό)και έχεις συμπληρώσει χιλιάδες ώρες καταλήψεων,πορειών,διαμαρτυριών,συνελεύσεων, τότε ποιός νομίζεις ότι είναι ο κόσμος σου; Ποιά τα ερεθίσματά σου; Ποιά τα βιώματά σου; Ποιές οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σου;
Ολα αυτά δεν δημιουργούν τη βιοθεωρία σου και τη κοσμοθεωρία σου; Από αυτά δεν θα δανειστείς ΚΑΙ μέσα σαυτά δεν θα ζυμωθείς για να φτειάξεις τη πολιτική σου ύλη;
Αυτό είναι το CV για το οποίο μιλάμε.Και αυτό το CV είναι που δημιουργεί την εικόνα ενός νέου στην ηλικία αλλά οιονεί γηρασμένου ΚΝΙΤΗ παλιάς κοπής.
Νικος said...
ReplyDeleteΤον Λαλιώτη τον έδιωξαν οι Αμερικανοί...
February 13, 2008 3:37 PM
ΣΥΜΦΩΝΩ. Φοβήθηκαν ότι η συνεχιζόμενη παρουσία του μεγάλου αυτού ανδρός στην διεθνή πολιτική θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.
Φαντάσου το δέος των Αμερικανών για τον λαλιώτη που ακόμα και ο Clinton είναι θαυμαστής του.
Αααααααα
Δεν σούπα και το άλλο. Η Μαίρη Λίντα προέβλεπε τότε μεγάλη πτώση του Dow Jones λόγω παρουσίας λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ είναι HIV για την Ελληνική Κοινωνία
ReplyDeleteκαι ο
ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΝ του ΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΡΑΚΟΣ (CO)
Το θέμα είναι να βοηθήσουμε να φυσιολογικοποιηθεί η Αριστερά.
ReplyDeleteΟταν ένας τραμπουκισμός έχει αριστερό πρόσημο δεν απαλάσσεται των συνεπειών πολιτικών και νομικών.Οταν κάποιος ληστεύει μία τράπεζα δεν τον αποκαλούμε επαναστάτη που απαλλοτριώνει για το καλό του λαού.Οταν οι Τσούπρες καίνε το Πολυτεχνείο τη πράξη τους αυτή να την προσθέτουμε στο βιογραφικό τους.
Ισως δεν καταλάβαμε ότι η φυσιολογοκοποίηση της Αριστεράς είναι μιά πολιτική διεργασία πιό σπουδαία ακόμα και απο τη νομιμοποίησή της το 1974(;),ακόμα και από την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982(;).
Εξοικειοθήκαμε με αυτή τη συμπεριφορά και δεν καταλαβαίνουμε ότι αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος.
Πάντως δεν είμαστε όλοι οι νέοι μπαγιάτικοι, είμαστε εξοργισμένοι. Ειδικά εμείς που φύγαμε και ζήσαμε έξω, που μπορούμε τουλάχιστον να συγκρίνουμε βιωματικά τον τρόπο ζωής, την ποιότητα ζωής, την αντίληψη για τη συλλογική ιδιοκτησία, την αντίληψη για την εργασία, τις δυνατότητες εργασιακής ανέλιξης και το ρόλο μας, ως άτομα, στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, νιώθουμε ότι δε ζούμε σε ένα δημοκρατικό ή υγιές περιβάλλον. Το φλερτ με τη μετανάστευση είναι μεγάλο, ο εξευτελισμός κι ο συμβιβασμός με την ηττοπάθεια και τον παρασιτισμό φαντάζουν αναπόφευκτες προοπτικές όσο παραμένουμε εδώ. Είμαστε οι βάρβαροι εκτός των πυλών της αδράνειας, αλλά είμαστε λίγοι. Πολλοί έχουν ήδη συμβιβαστεί. Τι πράγμα κι αυτό να μην έχεις όνειρα, να μην έχεις φιλοδοξίες? Τι γκρίζα ζωή, μουντή και ανιαρή είναι αυτή που σε περιμένει εδώ πίσω στην πατρίδα? Πού είναι η όρεξη για δουλειά, η όρεξη για δημιουργία, η καινοτομία, η αισιοδοξία, η ανάγκη για ζωντανή ζωή? Έχουμε περικυκλωθεί από μισοζώντανους, πού να το φανταστούμε όταν ακούγαμε 'ο ήλιος και η θάλασσα της Ελλάδας'? Πώς τα καταφέραμε έτσι ρε παιδιά?
ReplyDelete@παρμενίδη
ReplyDeleteΤΟ ΕΜΠ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΚΟΜΑ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΜΕ, ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!!
διορθώνω
ReplyDeleteΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ...
@τακης
ReplyDelete" Είμαστε οι βάρβαροι εκτός των πυλών της αδράνειας, αλλά είμαστε λίγοι. Πολλοί έχουν ήδη συμβιβαστεί"
όχι μόνο αυτό. Έτσι και τολμήσεις να αναφέρεις στους κλειστοφοβικούς μεγαλομανείς ξερόλες ελληνάρες πως σε άλλες χώρες τα πράγματα γίνονται με διαφορετικό τρόπο, χαρακτηρίζεσαι ξενολάτρης, κομπλεξικός, ανέραστος. Ομοίως οι κάτοικοι της χώρας στην οποία αναφέρθηκες είναι αδερφές, βλαμμένοι, άξεστοι κλπ κλπ.
Στο θέμα τώρα, η "λευτεριά απο τη μεταπολίτευση" θα αργήσει ακόμα να έρθει. Υπάρχουν ένα σωρό ιδεολογικά κατάλοιπα τα οποία φαίνεται να ανακυκλώνονται κιόλας. Το πρόβλημα όμως είναι η εύρεση της μεθόδου κι η θέληση υλοποίησής της. Εν ολίγοις δεν ωφελεί να προσπαθήσουμε να "επισκευάσουμε" "χαλασμένα" μυαλά. Πρέπει να φροντίσουμε να "παρασκευάζουμε" σωστά μυαλά. Δηλαδή παιδεία, παιδεία, παιδεία.
@ Μηχανικός
ReplyDelete"ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΚΟΜΑ."
Δεν έχω τα στοιχεία μπροστά μου για τη διεθνή του κατάταξη. Εάν τα έχεις θα με διευκόλυνες.Νομίζω όμως ότι είναι μακριά από το να επιθυμεί έστω και ένας ξένος να σπουδάσει στο ΕΜΠ, πράγμα που πρέπει να το λαβαίνουμε σοβαρά υπόψη στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης εκπαίδευσης.
Το σώζει το γεγονός ότι προσελκύει τους δυνατότερους Ελληνες μαθητές που τους προετοιμάζουν γονείς και φροντιστήρια.Αυτοί όπου και να φοιτούσαν θα τα καταφέρνανε.Δεν τους προσθέτει αξία το ΕΜΠ πέραν του "μύθου" του.Και μην ξεχνάς ότι οι σπουδές είναι πενταετείς και οι απόφοιτοι εισέρχονται σε μιά αγορά εργασίας ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από το ΤΕΕ.Οσοι συνεχίζουν εκτός Ελλάδας λογω του ENGINEERING και NUMERICAL μπαγκράουντ σταδιοδρομούν ικανοποιητικά.
Εκει που ΔΕΝ το συναγωνίζεται κανείς είναι στη παραγωγή και κατανάλωση κοινοτικών προγραμμάτων γιά ίδιο όφελος και στήριξη μιας από τις πιό σκληρές συντεχνίες που κατέχουν την υψηλή τέχνη του εκβιασμού κοινωνίας και πολιτικών.
Το ΕΜΠ παράγει συντεχνίτες,που ασκούν ένα από τα πιό κλειστά επαγγέλματα, με την ένοια του κλειστού-κρατικού τιμολογίου των υπηρεσιών των Μηχανικών.
Εάν φύγει η προστασία και συγκριθεί με ίσους όρους με τα ομοταγή τεχνολογικά ιδρύματα(αν και αυτό δεν είναι ακραιφνώς τεχνολογικό ίδρυμα)του Εξωτερικού τότε εδώ είμαστε να τα πούμε.
@παρμενίδη
ReplyDeleteΛυπάμαι, αλλά και σύ μιλάς χωρίς στοιχεία. Τα περί συντεχνίας κλπ ίσως να ισχύουν αλλά μερικώς και μόνο.
Προσωπικά, αποφοιτήσας από το ΕΜΠ πρίν απο 21 χρόνια, μασάω και φτύνω τα κόκκαλα από οιονδήποτε αποφοιτήσαντα εξ οιουδήποτε ιδρύματος του εξωτερικού ομοίας ειδικότητας. Το λέω χωρίς ίχνος κομπασμού, απλά είναι ένα γεγονός. Επίσης παραβλέπεις δύο σημαντικά κατ'εμέ γεγονότα: πρώτον ότι ακολουθεί το γερμανικό σύστημα στην εκπαίδευση των μηχανικών (που σαφώς υπερτερεί του αγγλοσαξωνικού) και δεύτερο ότι πολλοί από τους καθηγητές του προέρχονται από όλων των ειδών τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, πράγμα που δίνει μιά τεχνική "πολυπολιτισμικότητα" αν θές.
Τέλος ναί, προετοιμάζει καλύτερα γιά μιά χώρα σαν την ελλάδα ένα μηχανικό από ότι ένα αγγλοσαξωνικό που βγάζει αποφοίτους τέλειους γιά τις αντίστοιχες αγορές (όπου υπάρχει πρόβλεψη "εκπαίδευσης" στην εταιρεία πρόσληψης) αλλά ακατάλληλους γιά άμεση προσφορά στην ελλάδα. Ενα απλό παράδειγμα, πάρε ένα απόφοιτο φρέσκο από Αγγλία και ρώτα τον τί είναι η ονομαστική διάμετρος σωλήνας, ή τι σπείρωμα είναι το μετρικο κλπ. Αμφιβάλλω αν ξέρει. Εγώ όσους γνώρισα στη μέχρι τώρα καριέρα μου δεν ήξεραν.
Αυτά.
Mhxanike allla3e to nick se ydraylikos!
ReplyDeleteparmenides said...
ReplyDeleteΤο θέμα είναι να βοηθήσουμε να φυσιολογικοποιηθεί η Αριστερά.
ΔΕΝ χρειάζεται να φυσιολογικοποιήσουμε κανένα.
ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ τον ΗΛΙΘΙΟ ΝΟΜΟ περί ΑΣΥΛΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ υιοθετούμε τον ΘΕΣΜΟ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ κάθε Ελληνικού Πανεπιστημίου
ΤΡΙΤΟΝ κάθε ΒΑΝΔΑΛΟΣ συλλαμβάνεται αυθωρεί και παραχρήμα, περνάει από ΑΥΤΟΦΩΡΟ και ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ μέχρι κάποιος συγγενής ή φίλος του ΠΛΗΡΩΣΕΙ το ΚΟΣΤΟΣ αποκατάστασης.
ΤΗΑΤ SIMPLE!!!!!!!!!!!!!
"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ"
ReplyDeleteEdw gelame h mallon klaime! Ydraylike allo to epipedo tou top 2-5% twn graduates k allo to overall epipedo tou idrymatos basei research, teaching etc etc.
K mh 3exnas pou paei to engineering pagkosmiws akoma k sto Deutschland.
1) Για την επέκταση ωραρίου του μετρό.
ReplyDeleteΠρέπει να είσαί τρελός ή ταξιτζής για να διαφωνείς με την 24ωρη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς . Τι σχέση έχει όμως η άμεση χωρίς σχεδιασμό εφαρμογή του μέτρου με την 100% αύξηση εισιτηρίων μέχρι το 2009 μήπως χρύσωσαν το χάπι;
Λέω χωρίς σχεδιασμό γιατί εκτός του ΜΕΤΡΟ υπάρχει και ο ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός).
Για τον ΗΣΑΠ
Α) Κάποιοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν διπλοβάρδιες. 16 ώρες δηλαδή συνεχόμενη εργασία.
Β) Το δίκτυο γραμμών είναι στα μαύρα του τα χάλια και κάθε βράδυ κάποιοι τρέχουν να το μαζέψουν. Σπασμένες ράγες επιδιορθώνονται κάθε βράδυ . 2 ώρες επέκταση ωραρίου Παρασκευή Σάββατο σημαίνει ότι δεν υπάρχει συντήρηση Παρασκευή Σάββατο Κυριακή.
Δίκτυο μαύρο χάλι εργαζόμενοι 16ωρα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ
Μηδέν σχεδιασμός από όλους, ότι βολεύεται ο καθένας. Απόλυτος ατομισμός στο όνομα της κοινωνίας.
2) Αντί κρατισμός
Αρχίζοντας από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Όποιος ονομάσει 10 ιδιωτικά πανεπιστήμια διεθνούς φήμης που δουλεύουν χωρίς κρατικούς ή στρατιωτικούς πόρους θα με εκπλήξει.
Πόσο αυξήθηκαν τα ατυχήματα τρένων μετά την ιδιωτικοποίηση τους στην Αγγλία;
Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα ασφαλιστικά συστήματα στον κόσμο.
Όταν μεγάλες εταιρίες βαράνε κανόνι;
Το χρηματιστήριο καταρρέει;
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΓΧΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ
Εκτός αν παραχωρήσουμε κοινωνικά δικαιώματα στο κράτος .
Για τους fan του Αγγλοσαξονικού συστήματος παιδείας τι σημαίνει INNUMERACY;
Και σε πια χώρα παρατηρείται;
"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ"
ReplyDeleteΕίναι επίσης γνωστό πως πολλοί απόφοιτοι του ΕΜΠ βαυκαλίζονται, νομίζοντας πως έχουν περάσει από κάποιο ίδρυμα επιπέδου ΜΙΤ.
Φυσικά, στην κατάταξη των 100 καλύτερων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που παράγεται από το πανεπιστήμιο της Σαγκάης (η οποία κατάταξη έχει αρκετά προβλήματα αλλά είναι μία κατάταξη), δεν υπάρχει πουθενά ΕΜΠ (παρά μόνο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αυτό κάπου προς το τέλος)
κλικ εδώ
Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι με το ΕΜΠ. Τα ελληνικά πανεπιστήμια πάσχουν, ασθενούν βαρύτατα, όπως όλη η κοινωνία άλλωστε. Όποιος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα εθελοτυφλεί.
@ανωνυμο γενικώς
ReplyDeleteΟι εξυπνάδες καλές είναι αλλά όπως και να με χαρακτηρίζεις δεν αλλάζει την ουσία των επιχειρημάτων μου. Το ότι οι απόφοιτοι αγγλοσαξωνικών δεν είναι έτοιμοι χωρίς πρόσθετη εκπαίδευση να αποδώσουν ως μηχανικοί δεν αλλάζει με το να με αποκαλείς υδραυλικό. Και επειδή έχω εργασθεί γιά αρκετά χρόνια ΚΑΙ σε αγγλοσαξωνικές χώρες (εκτός των άλλων) γνωρίζω ακριβώς που υπερέχει η εκπαίδευση που πήρα. Αλλά δεν είναι στόχος μου να αποδείξω τιποτα σε εξυπνάκηδες του επιπέδου σου, ούτε το θέμα του μπλόγκ. Εκανα απλά μιά παρατήρηση έναντι σε ισοπεδωτικές λογικές που ενίοτε κυκλοφορούν στο μπλόγκ.
Ισως σου ταιριάζει το (αγαπημένο) ρητό του Κομφούκιου
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE
και βρές αλλού να κάνεις τον πονηρούλη.
@κουκουβάγια
ReplyDeleteΟ καθείς καταξιώνεται μέσα στο επαγγελματικό του περιβάλλον, και ο γράφων βρίσκεται σε ένα περιβάλλον διεθνές, ανταγωνιστικό και με πολλές απαιτήσεις. Το γεγονός ότι χαίρει άκρας εκτίμησης διεθνώς διαψεύδει αυτά που γράφετε. Ορθώς λέτε ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο ΕΜΠ και ΜΙΤ, αλλά δεν σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του πρώτου είναι άχρηστοι. Τουναντίον, έχω δεί αρκετούς αποφοίτους του δεύτερου να αποτυγχάνουν τραγικά. Ξεχωρίσατε την έρευνα και τη διδασκαλία από την εργασία του μηχανικού. Τέλος η ίδια η εργασία είναι αυτή που δικαιώνει τον καθένα από εμάς, γι αυτό σας εύχομαι καλή πρόοδο.
Xωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τον φίλο "μηχανικό" που εκτιμώ, το επίπεδο του ΕΜΠ έχει υποχωρήσει αισθητά σε σύγκριση προς το illustrious παρελθόν. Κάποτε διέθετε prestige κυρίως διότι εκεί πήγαινε το upper 5th percentile των Ελληνοπαίδων και δευτερευόντως για τους καλούς καθηγητές του.
ReplyDeleteΤώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι άριστοι πάνε κυρίως στην Ιατρική (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί) ή, όταν προέρχονται από εύπορες οικογένειες, πάνε κατ ευθείαν στις ΗΠΑ, για engineering ή economics (σε ιατρικές σχολές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν δεκτοί ξένοι).
Ως προς το διδακτικό προσωπικό, ο φίλος μου Αλέξης Μπακόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Ανωτέρων Μαθηματικών του ΕΜΠ, enfant terrible κάποτε στην Κοργιαλλένειο των Σπετσών και από τους ελάχιστους που ήρθαν ως τακτικοί καθηγητές απέξω, μούχει εκμυστηρευθεί πως τουλάχιστον 25-33% των καθηγητών του Πολυτεχνείου, οι οποίοι είναι και κομματόσκυλα πασόκια ή κομμουνιστές, ΔΕΝ στέκουν ΟΥΤΕ ως καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης!!!!
Πράγματι το Shanghai Report, που πρωτοσυζητήσαμε εδώ πριν μερικούς μήνες και είναι ήδη 2-3 ετών μπαγιάτικο, ΔΕΝ αναφέρει το ΕΜΠ ανάμεσα στα καλά ιδρύματα.
Για τους fan του Αγγλοσαξονικού συστήματος παιδείας τι σημαίνει INNUMERACY;
ReplyDeleteΚαι σε πια χώρα παρατηρείται;
Σε πολλές χώρες. Αμέσως-αμέσως μούρχεται στο νου ο Νότος των ΗΠΑ όπου τα παιδιά ειναι μαθηματικώς καθυστερημένα.
Καλά το Shangai Report δεν αναφέρει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που πρωτοπορεί στο κλάδο Οπτικής και Laser.
ReplyDeleteΚαι αν θυμάμαι πέρυσι δέχτηκε και τους πρώτους MIT graduates για μεταπτυχιακό!
Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ Κρήτης είναι by far το ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ Ιδρυμα της Ελλάδας, αλλά συνολικά είναι ακόμα πίσω.
ReplyDeleteΜε τη ευκαιρία, από τα 500 αξιολογηθέντα πανεπιστήμια στην έρευνα του Παν της Shanghai, τα 20 πρώτα (με εξαίρεση Οξφόρδη και Cambridge) είναι Αμερικανικά - τα γνωστά Ivy League.
KAI από τα 50 πρώτα, τα 40 είναι επίσης Αμερικανικά.
ΚΑΙ
ReplyDeleteΚΑΙ
ΚΑΙ
στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τα ΠΡΩΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
ΕΙΝΑΙ
ΕΙΝΑΙ
ΕΙΝΑΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Αλλά τους ΕΛΛΗΝΕΣ τους
ReplyDeleteΗΘΕΛΕ
ΔΟΥΛΟΥΣ και
ΣΚΛΑΒΟΥΣ
ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Mhxanike (ydrayliko se eipa logw swlhnwn, humour einai oxi ponhria) ta idia leme, alla mou fainetai eisai o klassikos EMPas k esy! Den 3erw thn eidikothta sou, alla san xhmikos mhxanikos den pisteyw oti yparxei apofoitos opoioudhpote tmhmatos h' systhmatos pou mporei na antepa3el8ei stis sygxrones apaithseis prin ta 2xronia douleias minimum. Kat'alla mhn sygxeeis to top 5% pou pi8anws anhkeis me to meso oro!
ReplyDeleteΠρος ΑΡΣΗ δε ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ, όλα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ
ReplyDeleteΠΧ ο μακαρίτης βαθύπλουτος Ezra Cornell είχε μιά μοναχοκόρη, του πέθανε και ΕΔΩΣΕ όλα τα χρήματά του στο περίφημο ίδρυμα.
Κάτι ανάλογο με τον μακαρίτη Stanford kok.
ΑΝΤΙ+ΕΠΙ+ΕΞΕΡΧΟΜΑΙ= ΑΝΤΕΠΕΞΕΡΧΟΜΑΙ
ReplyDelete"μετα συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης"
"Πράγματι το Shanghai Report, που πρωτοσυζητήσαμε εδώ πριν μερικούς μήνες και είναι ήδη 2-3 ετών μπαγιάτικο"
ReplyDeletePali foul Komfoukie. Den einai mpagiatiko. Bgazoun kainourgia katataksi kathe xrono.
ΠΑΝΤΩΣ, κακώς οι περισσότεροι, με INNUMERACY, αναφέρονται στον ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ. Για την ακριβεια, η λέξη αφορά ΚΥΡΙΩΣ στην αδυναμία ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ, ΛΟΓΙΚΗΣ και ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΗΣ σκέψης.
ReplyDeletePali foul Komfoukie. Den einai mpagiatiko. Bgazoun kainourgia katataksi kathe xrono.
ReplyDeleteFebruary 13, 2008 11:48 PM"
ΕΣΥ κοίτα να μην ασχολείσαι με τίποτ' άλλο παρά να είσαι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της ζωής τρίτων. Μου αρέσει πάντως να ασχολούνται μαζί μου. Better envied than pitied.
Στο προκείμενο τώρα.
Προφανώς και ξαναβγαίνει ετησίως ΟΠΩΣ και οι εκτιμήσεις από ΟΛΑ τα άλλα κέντρα που ακολουθούν δικές τους μεθοδολογίες.
Το "Shanghai report" ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ στα early 2000 KAI, το σημαντικότερο, Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ του παραμένει ΣΤΑΘΕΡΗ, οπότε ΔΕΝ αναμένοντai μεγάλες αλλαγές χρόνο με χρόνο.
"Μου αρέσει πάντως να ασχολούνται μαζί μου."
ReplyDeleteSe ftiaxnw, atimouliko, ki oute ena euxaristw den mou les?
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ στο σχόλιό μου
ReplyDelete"..... (σε ιατρικές σχολές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν δεκτοί ξένοι)."
Στις Ιατρικές Σχολές των ΗΠΑ (γύρω στις 118 έναντι 5,000 περίπου Κολλεγίων και Πανεπιστημίων) γίνονται δεκτοί ΟΣΟΙ έχουν ήδη Bachelor Degree (από Biology μέχρι Engineering έως Psychology) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εμπειρία σε core subjects συμπεριλαμβανομένων των Biology και Organic Chemistry ΚΑΙ εφόσον έχουν πάρει ανταγωνιστικό βαθμό στο MCAT (Medical College Admission Test) ΚΑΙ "περάσουν" τον Ρουβίκωνα, δλδ την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
@ Στέφανος Μάνος
ReplyDelete"Το μετρό έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περί τα 4,5 δισ. ευρώ. Αν δεχθούμε 20ετή απόσβεση της επένδυσης, η ανά ώρα λειτουργίας ανάλωση κεφαλαίου φθάνει τα 32.000 ευρώ περίπου"
Για πρώτη φορά, αγαπητέ κ ΜΑΝΟ συλλαμβάνεσθε ΒΕΡΜΠΑΛΙΖΩΝ και ΑΣΧΗΜΟΝΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ιδού ΓΙΑΤΙ
Θα μπορούσαμε εξ ίσου να πούμε ότι η ανά 24ωρο ΑΝΑΛΩΣΗ κεφαλαίου είναι 616.438 ευρώ και 34 λεπτά.
ΑΦΟΥ αναλώνονται που αναλώνονται ΑΥΤΑ τα χρήματα ΑΝΑ 24ωρο (ΟΥΤΩΣ η ΑΛΛΕΩΣ), ΓΙΑΤΙ να ΜΗ λειτουργήσει άλλες 2 ώρες με ΜΟΝΗ επιΦΟΡΤΙΣΗ το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (μισθοί κλπ);;;
Εφόσον, επαναλαμβάνω, εφόσον το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ κόστος (μισθοί,κλπ) θα καλυφθεί (και νομίζω πως είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να ΥΠΕΡκαλυφθεί από τις εισπράξεις ΕΚΕΙΝΩΝ των ΩΡΩΝ), ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ θέμα οικονομικών ΑΠΩΛΕΙΩΝ vis-a-vis στο τρέχον ωραριακό καθεστώς λειτουργίας.
ΑΥΤΟ που γράψατε ΔΕΝ ευσταθεί ΛΟΓΙΚΑ. It is, through and through, intellectually fraudulent.
" Κομφούκιος said...
ReplyDeleteΠρος ΑΡΣΗ δε ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ, όλα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ"
Εχει σημασία να το λέμε και να το τονίζουμε αυτό.Οτι δηλ. ΚΑΝΕΝΑ από τα μεγάλα καλά Πανεπιστήμια δεν είναι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ επιχείρηση.Το νομικό τους πρόσωπο ποικίλλει αλλά η συνέχιση της λειτουργίας τους εξαρτάται από τους πόρους που μπορεί να κινητοποιήσουν.Κρατικοί πόροι,δίδακτρα,δωρεές,έσοδα απο υπηρεσίες,κλπ,κλπ.Πολλά από αυτά είναι πολύ πλούσια.
Στην Ελλάδα ακόμη έχουμε πρόβλημα στο να ξεχωρίζουμε το ιδιωτικό από το κερδοσκοπικό.
Ο ΓΑΠ επιχείρησε να το κάνει με το άρθρο 16.Αλλά εκεί βρήκε απέναντί του τοίχο με πρώτο και καλύτερο το Σημίτη,ο οποίος έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσωπικη ευθυνη ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Obamania στην Αμερική.Τα πράγματα σκουραίνουν για τη Χίλαρι.Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν το Δημοκρατικό Κόμμα μεταμορφώνεται σε "Νίξονλαντ":"Συκοφαντία,κακοπροαίρετα υπονοούμενα,δηλητηριώδης πένα,ανώνυμα τηλεφωνήματα,νίκη πάση θυσία".Αυτά ,γράφει ο Κρούγκμαν, εκπορεύονται από το στρατόπεδο Ομπάμα και έχουν στόχο τη Χίλαρι.
ReplyDeleteΟπότε τον Ομπάμα θα τον κάνει μιά μπουκιά ο Μακ Κέιν.
Ξέρει ο Ομπάμα κατά πού πέφτει η Ελλάδα;
Ο Μακ Κέιν σίγουρα το ξέρει!
ΩΔΗ στον ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ
ReplyDeleteΣτο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επί 16.868 φοιτητών εγγεγραμμένων στην Νομική, ΕΝΕΡΓΟΙ είναι 2.847
δηλαδή
15.7% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΑΝΔΡΕΑ
ΔΙΠΛΑ σου ο AL CAPONE
φαντάζει
SUNDAY SCHOOL BOY, CHOIR BOY
@ εξωχώριος said...
ReplyDelete"Οπότε τον Ομπάμα θα τον κάνει μιά μπουκιά ο Μακ Κέιν.
Ξέρει ο Ομπάμα κατά πού πέφτει η Ελλάδα;
Ο Μακ Κέιν σίγουρα το ξέρει!"
ΜΕΧΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ
ότι η ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της
ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΚU-KLUX-KLAN.
Επειδή πιάσαμε τα θέματα της παιδείας ξανά, μερικές διευκρινήσεις:
ReplyDelete1. Αν το επίπεδο των Ελληνικών Πανεπιστημίων ήταν τόσο χάλια, δεν θα σταδιοδρομούσαν πουθενά οι απόφοιτοί του. Προσωπικά έχοντας σπουδάσει Μηχανικός στην Ελλάδα, δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα μνα ανταπεξέλθω στις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχω εργαστεί (και στις ΗΠΑ). Θεωρώ πως η απαξίωση έχει ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μόνο αυτό.
2. Τα κυριότερα προβλήμα του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι με σειρά Υποχρηματοδότηση - Οργάνωση - Αξιοκρατία. Εκείνα όμως που βλέπουμε να παρουσιάζονται σαν κύρια πρόβλήματα είναι το άσυλο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
3. Σχετικά με την καραμέλα ότι όποιος βγαίνει από το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι έτοιμος για να προσφέρει άμεσα, πρέπει να λάβετε υπόψην πως στην εποχή μας που οι εταιρίες είναι απόλυτα εξειδικευμένες, είναι φύσει αδύνατο κάποιος απόφοιτος να είναι έτοιμος να προσφέρει από την 1η μέρα. Ούτε ο ρόλος του Πανεπιστημίου πρέπει να είναι αυτός. Το πανεπιστήμιο πρέπει κυρίως να διδάσκει τον σωστό "τρόπο" εργασίας και σκέψης και να παρέχει της βάσεις της επιστήμης. Το να απαιτούμε την απόλυτη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, είναι πρακτικά αδύνατο.
4. Όσον αφορά τον προστατευτισμό του επαγγέλματος του Μηχανικού (με τον οποίο διαφωνώ όπως και με κάθε επάγγελμα), στην Ελλάδα τείνουμε να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Θέλουμε να το ανοίξουμε τόσο ώστε κάθε ένας που έχει περάσει από μια σχολή να αυτοαποκαλείται "μηχανικός". Με συγχωρείτε αλλά το επάγγελμα είναι υπεύθυνο και θα πρέπει κάποιος να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να εξασκεί. Ειδικά στην Ελλάδα του "είσαι ότι δηλώσεις" ο έλεγχος πρέπει να είναι πιο αυστηρός. Ναι στο άνοιγμα όχι στην ισοπέδωση. Προσωπικά πάντως στην Ελλάδα βλέπω την ισοπέδωση. Έχουμε φτάσει στο σημείο και το master και το PHD να μην θεωρείτε τίποτα και να απξιώνεται ο κόπος του καθενός (με απώτερο στόχο βεβαίως την συμπίεση των μισθών)
"ΚU-KLUX-KLAN"
ReplyDeleteΕχει μητρική στην Αμερική;
Με αρχηγό τον Πώλ Κρούγκμαν;
Φίλε ανώνυμε:
ReplyDelete"1.... Προσωπικά έχοντας σπουδάσει Μηχανικός στην Ελλάδα, δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα μνα ανταπεξέλθω στις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα..."
Ανάλογο ποσοστό των μηχανικών της Ρουμανίας ας πούμε δεν έχουν επίσης ΚΑΝΕΝΑ τέτοιο πρόβλημα. Το λοιπόν;
2. Τα κυριότερα προβλήμα του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι με σειρά Υποχρηματοδότηση - Οργάνωση - Αξιοκρατία.
Δε νομίζω ότι αυτά είναι τα κυριότερα. 1) αριστερουλικός πρωινοκαφεδισμός 2) άκρατος κομματισμός 3) απατεώνες του ποινικού δικαίου 4) προστασία ακραίων κοινωνικών στοιχείων... τώρα δίπλα σε αυτό το σκουπιδαριό εσύ σπουδάζεις - οκ δε τα βάφω όλα μαύρα γιατί υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι αλλά ακόμα δεν αποτελούν κρίσιμη μάζα για να αλλάξει κάτι. Λοιπόν ναι υπάρχει υποχρηματοδότηση αλλά δεδομένης της κατάστασης θα έδινα ακόμα λιγότερα. Πρώτα πρέπει να φέρω το Κάρσερ μου να ψεκάσω και μετά να ρίξω χρήμα.
3. Το πανεπιστήμιο πρέπει κυρίως να διδάσκει τον σωστό "τρόπο" εργασίας και σκέψης και να παρέχει της βάσεις της επιστήμης. Το να απαιτούμε την απόλυτη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, είναι πρακτικά αδύνατο.
Ρε ανώνυμε πανάθεμά σε αυτό ακριβώς δεν κάνουνε τα Αγγλικά πανεπιστήμια που βρίζουν ολημερίς οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων σας; Και στην Ελλάδα τι κάνουν; Το ανίδεο παιδάκι 23 ετών που παίρνει πτυχιό, έχει και υπογραφή μηχανικού πριν πάει στρατό (για να τα σκάει) ενώ το αγγλάκι πρέπει να πιάσει δουλειά και 2 και 3 χρόνια και να αποδείξει ότι δούλεψε σε σχετικό αντικείμενο (και όχι σε... τράπεζα) για να πάρει υπογραφή μηχανικού. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο.
Σημ. έχω ειδικότητα Μηχ. Παραγ. Λοιπόν, στο Δικατσά μου είχαν βάλει 3 μαθήματα να δώσω και τα 3 στη θερμοδυναμική (μεγάλη σχέση!)... προφανώς να υποθέσω ότι τα ελληνικά πολυτεχνεία ακόμα τρέχουν να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις του 1950. Τι να λέμε τώρα.
4. Όσον αφορά τον προστατευτισμό του επαγγέλματος του Μηχανικού (με τον οποίο διαφωνώ όπως και με κάθε επάγγελμα), στην Ελλάδα τείνουμε να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Θέλουμε να το ανοίξουμε τόσο ώστε κάθε ένας που έχει περάσει από μια σχολή να αυτοαποκαλείται "μηχανικός". Με συγχωρείτε αλλά το επάγγελμα είναι υπεύθυνο και θα πρέπει κάποιος να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να εξασκεί.
Μα είμαστε στο άκρο: ένα παιδάκι 23 ετών θεωρέίται μηχανικός!!! Τι να λέμε τώρα;
Perimenete allagi? Perimenete na ksypnisete mia mera kai na gyrisoun ola ardin pros to kalytero? Trefete kryfes elpides pos enas koukos tha ferei tin anoiksi? Pos mia tetoia allagi tha anaggelthei ena brady Pemptis sto kentriko tou MEGA? Dystyxos planastai. To lampro mellon tis koinonias kai tis anthropotitas olokliris stirizetai sto ithos, tin allilegyi kai kyriotera tin paideia ton melon pou tin apartizoun. Dystyxos to epipedo simera einai eksairetika xamilo. Kai gia na allaksei tha perasoun genies kai genies.
ReplyDeleteΚαι λίγο για να επαναλαμβανόμαστε, καθώς η επανάληψη είναι η καλύτερη μέθοδος εμπέδωσης,
ReplyDeleteΗ παιδεία είναι συλλογικό ή κοινωνικό ή δημόσιο αγαθό. Τα πανεπιστήμια στη σοσιαλφιλελεύθερη βάση που οραματιζόμαστε για τη νέα Ελλάδα είναι πάροχοι αυτού του αγαθού, άρα κοινής ωφελείας και μη κερδοσκοπικά.
Σαφώς και μπορούν να υπάρξουν ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, τα οποία όμως προϋποθέτουν τα κριτήρια ποιότητας που θέτει το κράτος, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας (όχι Θρησκευμάτων, και όχι το Υπουργείο Ανάπτυξης όπως σήμερα με τα ΙΕΚ κλπ.), ως φορέας διασφάλισης της ποιότητας, μέσω ενός οριζόντιου συστήματος αξιολόγησης και αντίστοιχης πριμοδότησης που εφαρμόζεται σε όλα τα εκπαιδευτικά τριτοβάθμια ιδρύματα, ανεξάρτητα νομικής μορφής.
Επιπλέον, όσον αφορά τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αυτά μπορούν να είναι ιδιωτικά ή / και δημόσια. Σε αντίθεση με τα καθαρά ιδιωτικά στα οποία κάποιος μπαίνει μόνο με δίδακτρα ή υποτροφία, στα μη κερδοσκοπικά υπάρχουν μεν δίδακτρα, υπάρχει όμως κι ένα αναλογικό σύστημα ενίσχυσης του κόστους των διδάκτρων, (που είναι πραγματικό και σήμερα όλοι μαζί πληρώνουμε μέσω φορολογίας χωρίς αυτό να είναι δίκαια κατανεμημένο μεταξύ εχόντων και μη εχόντων), σε ατομική κι εξειδικευμένη (ανά φοιτητή) βάση, σύμφωνα με την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του καθενός.
Τέλος, κανένα πανεπιστήμιο δεν είναι κρατικό, άρα κανένα πανεπιστήμιο δεν αποτελεί παραμάγαζο του άρρωστου και σαπισμένου δημόσιου τομέα. Το κάθε πανεπιστήμιο, με πόρους από δίδακτρα, έρευνα και κρατικές ή διεθνείς ή ιδιωτικές πριμοδοτήσεις, είναι αυτοτελές στο εκπαιδευτικό κι ερευνητικό του πρόγραμμα, στην πρόσληψη και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του και στην επιλογή, ποσοτικά και ποιοτικά, των φοιτητών του.
Το Υπουργείο Παιδείας ορίζει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές και παρακολουθεί, ως φορέας ελέγχου, αξιολόγησης και διασφάλισης της ποιότητας, τις εκροές, τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής διαδικασίας βάσει ενός συνόλου δεικτών που ανανεώνονται κάθε μερικά χρόνια κατόπιν κοινωνικής διαβούλευσης μεταξύ κράτους, πανεπιστημίων, ιδιωτικού τομέα (βιομηχανία κι επιχειρήσεις) και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών έτσι ώστε πάντα να συνυπολογίζονται οι ανάγκες, οι ελλείψεις, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες του σήμερα κι όχι του παρελθόντος.
@Ulis
ReplyDeleteΣίγουρα η κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι η καλύτερη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Αγγλία είναι το σωστό μέτρο. Μιλάμε για μια χώρα που έχει αρκετά καλά πανεπιστήμια, αλλά και πολλά που δεν κάνουν ούτε για ΙΕΚ. Έχω πολλά παραδείγματα Ελλήνων μαθητών με επιδόσεις πολύ κάτω του μετρίου που μετά σπούδασαν στην Αγγλία και πήραν πτυχίο και master στα 4 χρόνια ενώ εμείς εδώ έχοντας γράψει πάνω από 19 για να μπούμε στα Πολυτεχνεία δεν μπορούμε με τίποτα να τελειώσουμε τη σχολή στα 5 χρόνια. Τι γίνεται δηλαδή? Γινόμαστε ξαφνικά εμείς "ηλίθιοι" και στους άλλους έρχεται η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος? Τι θέλετε να μας πείτε? Οτι ο κόπος μας γίνεται για το τίποτα? Ότι όλοι είναι το ίδιο? Συγγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ πως τα Ελληνικά πολυτεχνεία είναι χειρότερα από το τάδε "ίδρυμα" από το κωλοχώρι τάδε της Αγγλίας. Αν κάποιος βγάλει το Emperial College, ή το Umist στο Manchester, πάω πάσο. Αλλά και εκεί δεν σε παίρνουν έτσι. Έχει προϋποθέσεις. Και από αυτά δεν έχεις πρόβλημα ούτε με ΔΙΚΑΤΣΑ, ούτε με ΤΕΕ.
Πρώτα πρέπει να φέρω το Κάρσερ μου να ψεκάσω και μετά να ρίξω χρήμα.
ReplyDelete----------------------------------
Ρε Ulis, ο Nikolas Sarkozy είσαι;
Nettoyage au Kärcher?
:P
Αγαπητέ, το ΕΜΠ σαφώς και είναι καλύτερο από τα πρώην polytechnic.
ReplyDeleteμόλις τώρα έγινε και σεισμός
"@ Ulis
ReplyDelete4. Όσον αφορά τον προστατευτισμό του επαγγέλματος του Μηχανικού (με τον οποίο διαφωνώ όπως και με κάθε επάγγελμα), στην Ελλάδα τείνουμε να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Θέλουμε να το ανοίξουμε τόσο ώστε κάθε ένας που έχει περάσει από μια σχολή να αυτοαποκαλείται "μηχανικός". Με συγχωρείτε αλλά το επάγγελμα είναι υπεύθυνο και θα πρέπει κάποιος να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να εξασκεί.
Μα είμαστε στο άκρο: ένα παιδάκι 23 ετών θεωρέίται μηχανικός!!! Τι να λέμε τώρα;
February 14, 2008 11:05 AM"
Εκείνο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όταν μιλάμε γιά κλειστά επαγγέλματα δεν είναι μόνο ο τρόπος απόκτησης μιας επαγγελματικής άδειας,ούτε μόνο ο αριθμός των επαγγελματιών, ΑΛΛΑ ο τρόπος άσκησης του επαγγέλματος με την προνομιακή προστασία που δεν επτρέπει τον ανταγωνισμό.Και μάλιστα όταν διαπιστώνει ανταγωνισμό μεταξύ των μελών η αντίστοιχη συντεχνία τούς παίρνει την επαγγελματική άδεια.
Ενα παράδειγμα.Φαρμακοποιούς έχουμε χιλιάδες.ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ δουλεύουν με ένα ποσοστό κέρδους 30-35% το οποίο είναι τεράστιο και νομικά ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΗΛ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τους μηχανικούς,δικηγόρους,συμβολαιογράφους ΚΛΠ,ΚΛΠ που έχουν όλΟι κατώτερα όρια αμοιβών ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ.
"..ενώ εμείς εδώ έχοντας γράψει πάνω από 19 για να μπούμε στα Πολυτεχνεία δεν μπορούμε με τίποτα να τελειώσουμε τη σχολή στα 5 χρόνια. Τι γίνεται δηλαδή? "
ReplyDeleteΑκριβώς αυτή η βαθμοθηρική αντίληψη είναι που πρέπει να ανατραπεί ως στοιχείο αξιολόγησης και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και γιά την διαδικασία απόκτησης προσόντων.Γνωρίζω χιλιάδες αριστούχους που απέτυχαν στη ζωή τους,γιατί κόλλησαν ακριβώς στα
"αριστουχικά" προσόντα του Λυκείου.
Εγώ να δείς αγαπητέ που είχα συμμαθητές του 18 και 19 και τώρα ψάχνονται.
ReplyDeleteΤι να πω. Θυμάμαι κάποτε που τους θαύμαζα για το ποσο καλοί μαθητές ήταν... και τώρα εγκατέλειψαν το Πανεπιστήμιο γιατί "δεν τους άρεσε".
Κρίμα. Γιατί κάποιοι ήταν και καλά παιδιά.
"@ULIS
ReplyDeleteΔε νομίζω ότι αυτά είναι τα κυριότερα. 1) αριστερουλικός πρωινοκαφεδισμός 2) άκρατος κομματισμός 3) απατεώνες του ποινικού δικαίου 4) προστασία ακραίων κοινωνικών στοιχείων... τώρα δίπλα σε αυτό το σκουπιδαριό "εσύ σπουδάζεις - οκ δε τα βάφω όλα μαύρα γιατί υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι αλλά ακόμα δεν αποτελούν κρίσιμη μάζα για να αλλάξει κάτι. Λοιπόν ναι υπάρχει υποχρηματοδότηση αλλά δεδομένης της κατάστασης θα έδινα ακόμα λιγότερα. Πρώτα πρέπει να φέρω το Κάρσερ μου να ψεκάσω και μετά να ρίξω χρήμα."
Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.Οσα χρήματα και να ρίξεις σαυτό το τρύπιο κουβά θα πάνε χαμένα και επιπλέον θα δημιουργήσουν διαφθορά.Θα συμβεί ό,τι και με την Ολυμπιακή.
Μπράβο σου για τις σκέψεις σου.
ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ReplyDeleteΣυνήθως μιλούν όλοι συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα υπολείπεται, αλλά ΟΧΙ σημαντικά, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ποσοστό του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ το οποίο διοχετεύεται στην ΠΑΙΔΕΙΑ. Επίσης, ΔΕΝ γνωρίζω (και θα παρακαλούσα τους Γ700 να το διαλευκάνουν) ΕΑΝ η ΥΣΤΕΡΗΣΗ αυτή είναι καθολικη και ΙΣΟΜΕΡΗΣ στις 3βαθμίδες ή εμφανίζει ΑΝΟΜΟΙΓΕΝΕΙΑ.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει 22 ΑΕΙ και αρκετά ΤΕΙ. Εάν δε δεχθούμε κάθε ίδρυμα σε κάθε τόπο ως αυτοτελές, αντίστοιχο του Αμερικανικού College, η ΕΛΛΑΔΑ έχει
87
επαναλαμβάνω
87
επαναλαμβάνω
87
επαναλαμβάνω
87
"ΑΝΩΤΑΤΑ" ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
awesome huh?
Nα σκεφθεί κανείς ΜΟΝΟ το κόστος συντήρησης κτιρίων και μισθούς των ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ διοικητικών θέσεων λόγω
ΒΑΛΚΑΝΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ή μήπως θάπρεπε να πω
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΙΗΣΗΣ
ή μήπως θάπρεπε να πω
ΑΛΗΤΟ-ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
της Παιδείας
ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ-ΜΕΣΩΣ ΕΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Χ Α Ο Σ
Αλλά ο κάθε ρουφιάνος και η κάθε πουτάνα στα Γρεβενά, στην Αμαλιάδα, στα Νέα Μουδανιά που είχε φτιάξει διαμερίσματα με τα κλεμένα από 38000 Ελληνες, ΕΠΡΕΠΕ να ΒΡΕΙ ενοικιαστές, ΟΠΟΤΑΝ ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ είπε,
ReplyDelete"Pas de probleme, ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ να πληρώνουν την γκαρσονιέρα στην Αμαλιάδα όσο ένα δυάρι στο Κολωνάκι."
ΠΟΙΟΣ σας είπε εσάς κύριοι Ελληνες ότι η παιδεία παρέχεται για να αποκτήσουν οι νέοι ΓΝΩΣΗ και προσόντα;;;;
Η "ΠΑΙΔΕΙΑ" ΥΠΑΡΧΕΙ στην Ελλάδα για 3 ΛΟΓΟΥΣ:
1) Για να ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ πιστοποιητικό φοίτησης σε ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ, άρα prestige και κωστοπουλικό status η Crystal Burns (Κρουστάλλω του Μπουρνόβα).
2) ως ΕΡΓΑΛΕΙΟ (ψευδεπίγραφης)ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ
3) ως τρόπο εξασφάλισης εργασίας σε ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ+ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
siga, siga koomnfoykie orgiazeis pali. To isteirko kai asteiretio menos enantia se prosopa kai katastaseis einai to elaxisto adiko gia na min pos kai anistorito. einai laikismos ap' tin anapodi, reverse populism pos leme reverse discrimination
ReplyDeleteωραία τα λέτε...
ReplyDeleteΜόνο 4-5 άτομα γράφουν συνέχεια... Δεν μπορώ να καταλάβω:
αφενός α) ποιο είναι το κίνημα της blogοσφαιράς
και β)για ποιο λόγο σας προβάλλουν τόσο πολύ τα ΜΜΕ.
swstos o 4:19, pes ta an8rwpe mou!
ReplyDelete"αμαααααν said...
ReplyDeleteωραία τα λέτε...
Μόνο 4-5 άτομα γράφουν συνέχεια... Δεν μπορώ να καταλάβω:
αφενός α) ποιο είναι το κίνημα της blogοσφαιράς
και β)για ποιο λόγο σας προβάλλουν τόσο πολύ τα ΜΜΕ.
February 14, 2008 4:19 PM"
Αμα παρακολουθήσεις το μπλόγκ πιό συχνά θα καταλάβεις ότι εδώ κάτι τρέχει που δεν τρέχει αλλού.Εχουν αλλού Κομφούκιο;
"Εχουν αλλού Κομφούκιο;"
ReplyDelete....πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά απολαμβάνεις Ριβάλντο!
H atraction tis blogosfairas legetai Komfoukios.
ReplyDeleteSan to tsirko medrano ena prama.
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete"η ΕΛΛΑΔΑ έχει
ReplyDelete87
επαναλαμβάνω
87
επαναλαμβάνω
87
επαναλαμβάνω
87
"ΑΝΩΤΑΤΑ" ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
awesome huh?"
Ε καί!
-Η Ελλάδα έχει:
- πολλά πανεπιστήμια αλλά παιδεία δεν έχει
-πολλούς δεσποτάδες αλλά Εκκλησία δεν έχει
-πολλούς γιατρούς αλλά υγεία δεν έχει
-πολλούς δικηγόρους αλλά δικαιοσύνη δεν έχει
-πολλούς μηχανικούς αλλά Αρχιτεκτονική δεν έχει
-πολλούς γεωργούς αλλά γεωργία δεν έχει
-πολλούς αστυνομικούς αλλά ασφάλεια δεν έχει
-πολλούς στρατιωτικούς αλλά εθνική άμυνα δεν έχει
-πολλούς φαρμακοποιούς αλλά φτηνά φάρμακα δεν έχει
-πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά ποδόσφαιρο δεν έχει.
Να συνεχίσω;
"Να συνεχίσω;"
ReplyDelete...πολλούς βουλευτές αλλά Κοινοβούλιο δεν έχει
...πολλούς υπουργούς αλλά κυβέρνηση δεν έχει
...ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Να συνεχίσω;
@ulis - κομφούκιο
ReplyDeleteΚαταλαβαίνω εν μέρει την ανησυχία και πικρία του ulis, σχετικά με το ΔΙΚΑΤΣΑ ή όπως αυτό λέγεται. Και επίσης την συμβολή του ΑΓΠ στο χάλι των πανεπιστημίων.
ΟΜΩΣ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο "ΕΝΤΙΜΟΣ" ΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ 15000 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΞ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΚΤΑΩΡΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΔΗΛ ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΟΤΗΣ) ΤΑ... ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΝΕΤΑ.
ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΕΞ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
διόρθωση:
ReplyDeleteΣΥΝΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
...πολλά θέατρα αλλά θεατρικό κοινό δεν έχει
ReplyDelete...πολλά βιβλία και εφημερίδες αλλά αναγνώστες δεν έχει
..πολλά κανάλια αλλά τηλεόραση δεν έχει
...πολλούς δημοσιογράφους αλλά δημοσιογραφία δεν έχει
...και τέλος.. πολλές γκόμενες αλλά γκόμηνους δεν έχει.--
Κομφούκιε και υπόλοιποι δείτε
ReplyDeletehttp://www.mnec.gr/el/economics/budgets/ypoio_kratikos_proyp_2008/proyp2008/index.html
έχει τον προϋπολογισμό 2008 για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επίσης δείτε
http://www.mnec.gr/el/economics/budgets/ypoio_kratikos_proyp_2008/proyp2008/index.html
για να συγκρίνετε τον προϋπολογισμό του υπουργείου σε σχέση με τα υπόλοιπα και άλλους τομείς.
Εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει "ΥΠΟ"-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και τι σημαίνει ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ" στην παιδεία στην Ελλάδα.
παράρτημα
ReplyDelete..πολλούς νόμους αλλά νομιμότητα δεν έχει
..πολλούς δημοσίους υπαλλήλους αλλά δημόσια διοίκηση δεν έχει
..πολλούς δήμους αλλά τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει
..πολλά χωριά αλλά ανθρώπους δεν έχει
..πολλούς ανέργους αλλά ανεργία δεν έχει
..πολλούς φτωχούς αλλά φτώχεια δεν έχει.-
Παραθέτω 3 εξαιρετικά κείμενα - άρθρα από 3 εξαιρετικούς δημοσιογράφους, από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφόρησε χθες, 13 Φεβρουαρίου 2008.
ReplyDeleteΑπολαύστε
Μια άλλη φωνή...
ReplyDeleteTου Aντωνη Kαρκαγιαννη
Αλήθεια, αν στο συνέδριο του ΣΥΝ, έβγαινε κάποιος σύνεδρος και έλεγε: Ακούστε σύντροφοι, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα και όπως θα έχουν στο ορατό μέλλον δύο είναι τα καθήκοντα του κόμματος απέναντι στη χώρα:
Πρώτο να στηρίξει την αντιπολιτευτική του κριτική πάνω στην εξυγίανση του κράτους γιατί η χώρα πριν απ’ όλα πρέπει να κυβερνηθεί ομαλά, δημοκρατικά και αποδοτικά. Σήμερα δεν κυβερνάται καλά και είναι η βασική αιτία που ο λαός αδικείται, υποφέρει, ταλαιπωρείται, σπαταλούνται οι πόροι του, καταληστεύονται και η εργασία του έχει χαμηλή απόδοση. Τα πανεπιστήμια έχουν ουσιαστικά τρία χρόνια να λειτουργήσουν κανονικά, μειοψηφίες καθηγητών και σπουδαστών επέβαλαν καθεστώς αυθαίρετης και βίαιης δικτατορίας. Κάθε τόσο οι δρόμοι της πρωτεύουσας μεταβάλλονται σε πεδίο μάχης, διακόπτοντας επί ώρες την ομαλή λειτουργία της πόλης. Η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς και οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε στο δρόμο, ούτε στις δουλειές τους ούτε στα σπίτια τους. Η φορολογία μας κρύβει μεγάλες αδικίες σε βάρος των ασθενεστέρων τάξεων, μάς καταληστεύει και παρ’ όλα αυτά τα έσοδά της δεν επαρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες ενός σπάταλου κράτους. Πολλές κρατικές επιχειρήσεις είναι προβληματικές, αφήνουν τεράστια ελλείμματα που τελικά επιβαρύνουν τον επίσης προβληματικό προϋπολογισμό. Το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι επίσης σπάταλο και ταυτόχρονα αφήνει μεγάλα ελλείμματα σε βάρος του προϋπολογισμού. Και να πούμε και το άλλο για το οποίο κανείς δεν μιλάει: Η άμυνα της χώρας σε μια περιοχή ανήσυχη και ασταθή έχει μάλλον το μαύρο της χάλι. Σε φρόνημα, σε οργάνωση και σε αμυντικό υλικό.
Χρειαζόμαστε ένα κράτος περιορισμένο στις αρμοδιότητες που πραγματικά μπορεί να τις ασκήσει. Θα πουν μερικοί ότι αυτό είναι φιλελευθερισμός ή, ακόμη χειρότερο, νεοφιλελευθερισμός. Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε το κράτος μεγάλο, το ξεχείλωσε και το αποδιοργάνωσε για να το κάνει κύριο κομματικό όργανο, αχαλίνωτου λαϊκισμού και κοινωνικής κλοπής. Η Ν.Δ. καμώνεται ότι θέλει μικρό κράτος. Απέδειξε ότι θέλει το δικό της κράτος. Τώρα είναι η ώρα της Αριστεράς να πει υπεύθυνα το δικό της δημοκρατικό λόγο για το κράτος, που εξακολουθεί να είναι το βασικό αντικείμενο και ταυτόχρονα περιεχόμενο της πολιτικής.
Η δεύτερη πρόταση θα σας ξενίσει περισσότερο και θα προκαλέσει την οργή σας. Η μόνη δυνατή διέξοδος για να ξεπεράσουμε την εμφανή καθυστέρηση, περισσότερο κοινωνική και λιγότερο οικονομική, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γενικά, της μικρής της μεσαίας και της μεγάλης. Η κοινωνία μας είναι ταξική και δεν φαίνεται ότι θα είναι διαφορετική στο μέλλον. Κάποια τάξη ή στρώμα ξεπετάει κεφάλι, καταλαμβάνει ηγεμονική θέση και τραβάει πίσω ολόκληρη την κοινωνία.
Μόνο η Αριστερά έχει το ηθικό κύρος να αποενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα και το κέρδος και να αναγνωρίσει και ταυτόχρονα να περιφρουρήσει τη δημοκρατικότητα και τον εξισορροπητικό ρόλο της αγοράς. Την επιχείρηση τη διαχειρίζονται ιδιώτες με κύρια επιδίωξη το κέρδος, αλλά ανήκει στην κοινωνία, από κει αντλεί τη δύναμή της. Και το κέρδος, ως κοινωνικό περίσσευμα, έχει να διαδραματίσει κρίσιμο κοινωνικό ρόλο. Το δημοκρατικό κράτος οφείλει να περιφρουρήσει την κοινωνικότητα της επιχείρησης και του κέρδους, πρώτα από την καταλήστευση των ιδιοκτητών της. Εχει και τα μέσα και την πείρα.
Ξέρω ότι πολλοί σύνεδροι σκέφτονται τα ίδια. Φοβούνται να μιλήσουν γιατί εξακολουθούν να είναι δέσμιοι σε σχήματα του παρελθόντος, τα οποία δοκιμάσθηκαν και οδήγησαν σε μια καθολική καταστροφή. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι η ανανεωτική Αριστερά αν δεν ξεκινήσει από μια ριζική ανατροπή αυτών των αποτυχημένων σχημάτων πολιτικής δράσης;
Αγανακτισμένοι οι σύνεδροι ξέσπασαν σε γιουχαΐσματα και σφυρίγματα...
Ο νόμος, το δίκιο και οι ειδήσεις...
ReplyDeleteTου Πασχου Μανδραβελη
Σε μια χώρα όπου «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να δείχνουν μόνο τα νόμιμα. Και αν τα κανάλια δεν καταλαβαίνουν «τι εστί επανάσταση», υπάρχει και το ΠΑΜΕ για να τα μεταμορφώσει σε 902.
Η χθεσινή κατάληψη του «Σκάι» από συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν ήταν πρωτοφανής, όπως χαρακτηρίστηκε στο εξορισθέν δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Ηταν η φυσική εξέλιξη της ανομίας που -στο όνομα της «επανάστασης»- κυριαρχεί στον τόπο. Είναι συνέχεια της ταλαιπωρίας που υφίστανται 4 εκατ. άνθρωποι, επειδή μερικές εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας. Είναι η εξέλιξη των καταλήψεων στα ΑΕΙ, στις οποίες μικρές ομάδες φοιτητών καίνε και τις κάλπες επειδή δεν τους αρέσει ο νόμος. Είναι η συνέχεια της εισβολής που έκαναν πριν από ένα χρόνο οι ιδεολογικώς ομογάλακτοι του ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές του Συνασπισμού, με πανό στη Βουλή. Είναι η μια μορφή της «επανάστασης» που παίζουν πολλοί σ’ αυτόν τον τόπο. Φυσικά αδαπάνως, διότι αν κάποιος ζητήσει την εφαρμογή των νόμων για τα επαναστατικά αυτά χάπενινγκ, τότε έχουμε «φασιστική εκτροπή».
Κυρίως έχει να κάνει με το ιδεολογικό πραξικόπημα που επιτυχώς διέπραξε η Αριστερά σ’ αυτόν τον τόπο. Κατόρθωσε να θεωρείται η αριστερή παρανομία δίκαιη και η δεξιά παρανομία εκτροπή. Διαμαρτύρεται, επί παραδείγματι, το ΚΚΕ πολλάκις (και σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένα) για την μη προβολή του από τα ιδιωτικά κανάλια. Ομως, στο δικό του ιδιωτικό κανάλι, στον 902, ποτέ δεν προβάλλει τις δραστηριότητες των άλλων κομμάτων. Ετσι, θα χαρακτηριζόταν «φασιστική εισβολή» η κατάληψη του στούντιο του 902 ακόμη και την ώρα που μεταδίδει εκπομπές τηλεμάρκετινγκ. Διότι είναι αντιαισθητικό που τα ιδιωτικά κανάλια προβάλλουν τη Σούλα και την Μπούλα, αλλά δεν είναι καλύτερη η χρήση της συχνότητας του 902 για πώληση κατσαρολικών και σεντονιών!
Η μεγαλύτερη νίκη της Αριστεράς είναι το περίεργο μονοπώλιο της πολιτικής ηθικής που μεταπολιτευτικά της έχει αποδοθεί. Είναι ότι επέβαλε δύο μέτρα και σταθμά για τις ίδιες πράξεις. Επειδή μαρτύρησε από το μετεμφυλιακό κράτος, πέρασε και την άποψη ότι έχει αγιοποιηθεί. Επέβαλε στο συλλογικό υποσυνείδητο ότι το αριστερό είναι συνώνυμο του αγαθού. Ετσι, η ύπαρξη της «Χρυσής Αυγής» θεωρείται ύβρις για τη δημοκρατία, ενώ η ύπαρξη συλλόγων υποστήριξης του κ. Κουφοντίνα δημοκρατική κατάκτηση. Οι πορείες και εκδηλώσεις των φασιστών είναι αποτρόπαιες, ενώ οι πορείες για την απελευθέρωση αριστερών ληστών των τραπεζών «ελευθερία της έκφρασης». (Σ.Σ.: να μην παρεξηγηθούμε: είναι δημοκρατικό δικαίωμα και των μεν και των δε να διαδηλώνουν και να ζητούν ό,τι τους καπνίσει. Αρκεί να μην το κάνουν με στειλιάρια. Και φυσικά η ακροαριστερή παραβατικότητα δεν αθωώνει την ανοχή ή/και συνεργασία της αστυνομίας στην ακροδεξιά παραβατικότητα)
Μέσα σ’ αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο λοιπόν δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη η κατάληψη ενός σταθμού για το ασφαλιστικό, άσχετα αν ο «Σκάι» είναι το μόνο κανάλι που ασχολείται με το ασφαλιστικό και δεν αναλώνεται στη Ζαχοπουλιάδα. Εξάλλου, υπάρχουν και δευτερογενή οφέλη: με πρόσχημα το ασφαλιστικό μπορεί να φιμωθεί και η δημοσκόπηση της Public Issue, που δείχνει τον Συνασπισμό τέσσερις μονάδες πάνω από το ΚΚΕ.
Στροφή αριστερά και εξουσία
ReplyDeleteΤου Αλεξη Παπαχελα
Θα περάσει σίγουρα καιρός για να καταλάβουμε αν όντως υπάρχει μια στροφή της κοινωνίας μας προς τα «αριστερά» ή όχι. Το αν ο κ. Τσίπρας είναι πραγματικό φαινόμενο ή ένα επικοινωνιακό επεισόδιο θα φανεί μέσα στον χρόνο. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει γιατί έχει «πιάσει φλέβα» στην κοινή γνώμη ή γιατί απλώς το ΠΑΣΟΚ δεν τη «γεμίζει» ως αντιπολίτευση επίσης θα φανεί μέσα στον χρόνο. Το βέβαιο είναι πως η χώρα χρειάζεται εκείνους που διαμαρτύρονται, αλλά χρειάζεται και αυτούς που θα κυβερνούν.
Αυτές τις ημέρες ζούμε μία εκπληκτική καραμπόλα, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική μας ζωή. Το ΚΚΕ νιώθει την ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πηγαίνει σε όλο και πιο ακραίες μορφές διαμαρτυρίας, προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του νιώθει επίσης την ανάσα του κ. Τσίπρα και προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές σκληραίνοντας τη ρητορεία του και υιοθετώντας πιο αριστερές θέσεις.
Εν τω μεταξύ, όμως, μένει πολιτικά «ορφανό» το ζωτικό κεντρώο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι το κομμάτι που καταλαβαίνει πως τα πανεπιστήμιά μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την ομηρία των πλέον αντιπνευματικών στοιχείων και μιας δράκας συνδικαλιστών. Είναι το κομμάτι που βλέπει την ανάγκη ορισμένων μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε άνετα να έχει δικό του αυτό το κομμάτι της κοινωνίας αν ήταν απλώς ο... εαυτός του. Ακόμη και αυτήν τη στιγμή θα μπορούσε να κερδίσει πόντους, προτείνοντας πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία ή το ασφαλιστικό. Προτιμά να επιτίθεται με όλο και πιο ηχηρό τρόπο στην κυβέρνηση. Και άλλοι κατά το παρελθόν ανέβηκαν στο βήμα της Βουλής και φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες» χωρίς, όμως, σε βάθος χρόνου, να καταφέρουν κάτι.
Ο «μεσαίος χώρος» βλέπει, λοιπόν, τον κ. Καραμανλή να προχωρά 3-4 μεταρρυθμίσεις, έστω και με νεοελληνικούς ρυθμούς τύπου «τσάτρα πάτρα» και με υπουργούς που όλοι ελπίζαμε ότι συνιστούσαν σοβαρό «πάγκο», αλλά –με ελάχιστες εξαιρέσεις– αργούν! Με απελπισία αντιλαμβάνεται ότι η Κεντροδεξιά δεν πολυπιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και η ίδια, είτε γιατί φοβάται μη θυμίσει Μητσοτάκη ή Θάτσερ είτε γιατί δεν έκατσε ποτέ να σκεφθεί σοβαρά γιατί την ενδιέφερε να επανέλθει στην εξουσία. Αν η Κεντροδεξιά δεν έχει τίποτα να προτείνει ως όραμα και η Κεντροαριστερά ξέχασε πώς κέρδισε τη μεσαία τάξη, λογικό είναι να ψάχνουν οι ψηφοφόροι κάτι καινούργιο. Και εκεί βρίσκουν αυτούς που διαμαρτύρονται και ψάχνουν εναγωνίως εκείνους που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν...
ΕMPIRE, EMPEROR, αλλά IMPERIAL
ReplyDeleteαντΕπεξέρχομαι
"Mετά συγχωρήσεως και άνευ παρεξήγησης"
@ Αλέξης Παπαχελάς
ReplyDelete"Εν τω μεταξύ, όμως, μένει πολιτικά «ορφανό» το ζωτικό κεντρώο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι το κομμάτι που καταλαβαίνει πως τα πανεπιστήμιά μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την ομηρία των πλέον αντιπνευματικών στοιχείων και μιας δράκας συνδικαλιστών"
ΚΑΛΑ δεν το συζητώ, κ. Παπαχελά. Η διαβάζετε πολύ Κομφου, ή είστε πρώτα ξαδέρφια όπως κυκλοφόρησε.
Από press-gr:
ReplyDelete"Μάγκες ξυπνήστε. Η ΥπΕΕ του Κλαδά κάνει έλεγχο στην ΜΟύλτιτσόϊς (Νόβα, Φίλμνετ κλπ) και έχει βρει πράματα και θάματα. Δεν υπήρχε βιβλίο καταχωρήσεων διαφήμισης και άλλα τέτοια τρελά. Σας λέει κάτι αυτό; Το ρεπορτάζ λέει ότι έρχεται η σειρά και άλλων μέσων ενημέρωσης."
Μουλτιτσόϊς = Μultichoice Hellas.
Τελικά αυτή η μεταπολίτευση παρήγαγε πολλούς πλούσιους...
να παρακαλέσουμε για μία ακόμη φορά να μην πετιούνται ολόκληρα άρθρα τρίτων μέσα στα σχόλια και ειδικά κατά ριπάς (τρις), όσο καλά κι αν είναι αυτά, διότι ξεχειλώνει και σεντονιάζει ο σχολιασμός και μπουκώνει με πληροφοόρηση ο αναγνώστης. Το καλύτερο είναι να μπαίνουν links ή αποσπάσματα από τα άρθρα. thnx
ReplyDelete@ Πάσχος Μανδραβέλης
ReplyDelete"Είναι συνέχεια της ταλαιπωρίας που υφίστανται 4 εκατ. άνθρωποι, επειδή μερικές εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας."
Α. όχι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ κ. Μανδραβέλη μου.
Βλέπετε, η Επαναστατική γυμναστική καταλήγει πάντα στη Πρεσβεία των ΗΠΑ (και πολύ σωστά αφού τα aerobics ξεκίνησαν ή τουλάχιστον διαδόθηκαν από τις ΗΠΑ) μέσω Βασ. Σοφίας, OΠOTE δίδεται και excuse γιά cocktail party με heavy hors d' oeuvres και ΔΩΕΡΑΝ θέαμα στο vernissage της Ρηγίλλης.
ΠΟΥ να τον βλέπετε με κόκκινο gilet waving to the masses and chanting enthusiastically "Δύο Κάπα κι΄ένα Ε, τιμημένο Κου Κου Ε"
θα συμφωνήσουμε με τον Καρκαγιάννη καθώς επίσης και με πολλούς άλλους αναλυτές ότι το ισχυρό κράτος, δηλαδή το αποτελεσματικό και αποδοτικό κράτος, αυτό που παράγει αυξημένη δημόσια αξία πετυχαίνοντας στόχους με τη βέλτιστη χρήση πόρων, είναι μία από τις δύο μεγάλες προτεραιότητες της σημερινής Ελλάδας (η άλλη είναι η ανάπτυξη μιας επιχειρηματικότητας υψηλών δυνατοτήτων). Αυτό προϋποθέτει βέβαια μια επανάσταση στη δημόσια διοίκηση, η οποία πρέπει να καταφέρει να περάσει από το στάδιο της δημόσιας ερασιτεχνικής γραφειοκρατίας του 20ου αιώνα στο νέο δημόσιο management. Μέχρι στιγμής χρονοτριβούμε παρά το ότι το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει ήδη από το 2004 (Διοίκηση με στόχους, Κοινό Πλαίσιο Αυτοαξιολόγησης, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Απλοποίηση Διαδικασιών και Διοικητική Αναδιοργάνωση στη λογική των one stop shops τύπου ΚΕΠ
ReplyDeleteKαλά δεν το συζητώ. Ο Κομφου και ο Μανδραβέλης είναι πρώτα ξαδέρφια. Μου τόπε, προχθές, μιά κυρία, σε ταξί;;;
ReplyDelete@ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ReplyDeleteΣτο συγκεκριμένο έχεις δίκιο. Θυμάμαι, όταν ήμουν νεαρός, πριν φύγω για ΗΠΑ, ήταν ΜΟΜΦΗ να πεις
"Αυτός είναι ΓΙΑΤΡΟΣ της Ιταλίας"
"Αυτός είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ της Ιταλίας"
ΠΑΝΤΩΣ ΑΔΙΚΕΙΣ τον Γεώργιο Ράλλη που ΚΑΙ αυτός (όπως ΚΑΙ ο Σημίτης) ήταν ΘΥΜΑ κυρίως εκ των ΕΣΩ, από το Κόμμα του. Το 1977 κόντεψε να ΜΗ βγει βουλευτής διότι εισήγαγε την Ομιλούμενη Δημοτική ως ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ του ΕΘΝΟΥΣ, το οποίο συνιστά ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ τομή, άσχετο αν η ΛΑΙΛΑΠΑ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ βρήκε αφορμή για να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την γλώσσα.
A propos, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ είναι υπέροχη και υποφέρω που δεν την γνωρίζω, αλλά θα την μάθω.
@ αντΕπεξέρχομαι
ReplyDeleteKomfou typing error htan sorry mh me fas! K btw den egrapsa egw to emperial, den ginetai allwste afou eimai apofoitos tou
Eξαιρετικό σχολείο το Imperial.
ReplyDeleteΑπό σήμερα θα μπαίνεις στο κόπο να βάζεις και ένα ψευδώνυμο. ΔΕΝ μπορώ να απαντώ στον ανώνυμο της ώρας ΑΛΦΑ και στον ανωνυμο της Β.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ, αλλά αρνούμαι να απορροφώ σε ΚΟΠΟ την δική σου ή οιουδήποτε αμέλεια.
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ έδωσες ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ θα λάβεις.
"Eξαιρετικό σχολείο το Imperial."
ReplyDeleteΟταν κάποιος σαυτό το μπλόγκ έγραψε ότι το ΕΜΠ είναι ένα "ανωτατοποιημένο" πολυκλαδικό,ο φίλος " Μηχανικός" πυρπόλυσε το μπλόγκ.
Κάποτε το ΕΜΠ ήταν "Εθνικός πεωταθλητής".Τώρα παράγει πολιτικούς με τη σέσουλα.
Μονιμοποιήσεις κατά βούληση
ReplyDeleteΤο έκαναν και αυτό και μύτη δεν ανοίγει…
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ (ΑΟΡΙΣΤΟΥ) τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και λοιπούς κομματικούς συγγενείς πρώτου βαθμού (οι δευτέρου ας κουρεύονται και αυτά τα κορόιδα) με ένα – δύο χρόνια υπηρεσία και άφησαν έκτακτους με 10 και άνω χρόνια υπηρεσίας στον ΟΤΕ.
Το έγκλημα έγινε από το διευθυντικό κατεστημένο του ΟΤΕ καθώς φοβήθηκε τις αλλαγές και έσπευσαν να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους.
Γενικοί, Διευθυντές και Σύμβουλοι είναι προνοητικοί άνθρωποι όταν πρόκειται για το δικό τους συμφέρον. Ο ΟΤΕ τσιφλίκι μας, ασε τους μακακες να κουρεύονται.
Επιτέλους πέρα από το άδικο που πνίγει κάθε σεμνό άνθρωπο (μωρέ και οι άσεμνοι κοκκινίζουν πια) υπάρχει και η ασυδοσία κάποιων που παίζουν με νέους ανθρώπους και με δημόσια περιουσία.
από http://otegr.blogspot.com/
Ουδείς έπρεπε να μονιμοποιηθεί.
ReplyDeleteTi kollimena myala eiste oloi edo mesa re pate trabixte mia geri na kselampikarete naoum
ReplyDeleteΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ
ReplyDeleteΔώστε "ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ" στο Google και πατείστε "Αισθάνομαι τυχερός"
...."και τους κάνει ελκυστικούς ένα ΠΑΣΟΚ που το εμποδίσατε να ψελλίσει, έστω δειλά, δυό λόγια υποστήριξης της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.Αυτό το ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να δεί και να συμπορευθεί με μια κοινωνία που βοά(όπως στη πρίπτωση του ΜΕΤΡΟ)ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΗ είναι καταδικασμένο να παράγει Τσίπρες.Και μη ψάχνετε αλλού,εσείς φίλε τους επωάζεται..."
ReplyDeleteΑγαπητέ Parmenides, φαντάζομαι το πρόβλημα στη διεύρυνση του ωραρίου του ΜΕΤΡΟ είναι το ποιό κόμμα θα "καπηλευθεί" τη λειτουργία του για να το παίξει ότι κάνει κοινωνική πολιτική...Να δούμε βέβαια μετά από χρόνια, όταν το ΜΕΤΡΟ θα βγει προβληματική ΔΕΚΟ, τι θα λένε όλοι αυτοί όταν θα έχει περικοπές δρομολογίων ή θα γίνονται ατυχήματα (βλέπε τα αποτελεσματα της ιδιωτικοποίησης των αγγλικών σιδηροδρόμων) . Τώρα, σχετικά με την κοινωνία που "βοά", θα σου υπενθυμίσω την ανάλογη κατάσταση με τη διεύρυνση ωραρίου των καταστημάτων, ρύθμιση της κυβέρνησης υπέρ των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αν θυμάσαι και τότε, η κάμερα έβγαινε στους δρόμους και ρωτούσε τον κόσμο "-Γεια σας, θα θέλατε να μένουν ανοικτά τα καταστήματα έως τις 21:00;" "-Βεβαίως, είναι κάτι που θα μας διευκόλυνε πολύ...",οι απαντήσεις. Και εμένα προσωπικά εάν με ρωτάγανε, με ελαφρύτητα, το ίδιο θα απαντούσα.Και εμένα θα μου άρεσε να πάω στο κουρείο στις έντεκα το βράδυ ή να πάω να πληρώσω τη ΔΕΗ την Κυριακή το απόγευμα...'Ολα ανοικτά πάντα λοιπόν, για όλους γιατί αυτό είναι κοινωνικά δίκαιο. Μάλιστα θα "βοά" η κοινωνία για να διευκολύνονται όλοι. Βέβαια, εάν τους ίδιους ανθρώπους τους απαιτήσεις να αλλάξουν το ωράριο εργασίας τους, ξαφνικά θα βρεθείς αντιμέτωπος τους. Μπορεί να φας και ξύλο....
Αυτή είναι η κοινωνία μας φίλε που "βοά αγανακτισμένη" όπως γράφεις. Μια μάζα κατευθυνόμενη, όπως νομίζω ότι αποδεικνύεται από τα γραφόμενα μου στο προηγούμενο post.
Επίσης, Mesout Tavaz, επειδή κάπου αναφέρεις ότι ο ΜΕΤΡΟ είναι φιλικό για το περιβάλλον, φαντάζομαι ότι εννοείς μόνο της Αθήνας... Για ρώτα στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαίδα αν είναι οικολογική το ΜΕΤΡΟ....
Καλύτερα θα ήταν να φωνάξουν κάποιοι γιατί το ΜΕΤΡΟ να πληρώνει τους Ειδικούς Φρουρούς αφού είναι δημόσιο αγαθό( και όχι π.χ. "ΠΑΕ ΑΕΚ" ) ενώ οι διάφοροι κοπρίτες πολιτικοί τους έχουν δωρεάν ή γιατί να παίρνει τη μικρότερη επιχορήγηση ( ενώ ο ΟΣΕ τη μεγαλύτερη )....
Σχετικά με τα όσα αναφέρετε για το ΕΜΠ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Eίμαι γονέας και θέλω ( ή μάλλον έχω χρήματα ) για να σπουδάσει το παιδί μου τέσσερα χρόνια και να πάρει bachelor, να μην σπουδάσει δηλαδή με το ζόρι πέντε για να έχει πτυχίο ισότιμο με master από το ΕΜΠ. Μου δίνει το ΕΜΠ αυτή τη δυνατότητα;
Στην απάντηση αυτής της ερώτησης πιστεύω ότι κρύβεταιη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πανεπιστημιακή εκπαίδευση...
Αγαπητέ συγχαρητήρια,
ReplyDeleteωραίος ο καταγγελτικός λόγος αλλά να ξέρουμε γιατί μιλάμε είναι ωραιότερο. Λοιπόν, το ΕΜΠ μέχρι τώρα ΔΕΝ έχει master, και αν βάλει θα είναι πέραν των 5 χρόνων. Ιστορικά δε, επειδή αποτελούσε "αντιγραφή" του γερμανικού συστήματος, δεν υπήρχε η έννοια του master αλλά ο απόφοιτος μπορούσε και μπορεί να συνεχίσει απευθείας στο διδακτορικό.
Τώρα, επειδή μιλάτε γιά τετραετές bachelor, φαντάζομαι μιλάτε γιά ΗΠΑ, όχι για ΗΒ όπου είναι τριετή.
Σε κάθε περίπτωση, και ανάλογα με το περιεχόμενο των σπουδών, πρέπει να βρεθεί αντίστοιχος ελληνικός τίτλος γιά αναγνώριση, και άν υπάρχει διαφορά πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να δώσει ο ενδιαφερόμενος εξετάσεις. Το ΕΜΠ καθεαυτό δεν δίνει ούτε παίρνει δυνατότητες. Η απόφαση δική σας. Και ανεξάρτητα από το (αμφισβητούμενο στο μπλογκ) επίπεδο του ΕΜΠ, ΔΕΝ είναι πάντα λογικό να εξισώνεις σπουδές 4 χρόνων με 40-50 "μαθήματα" ή "θεματικές ενότητες" (μιά και τα credits δεν είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα) με σπουδές 5 ετών και 70 "μαθήματα" σύν διπλωματική εργασία (που σε πολλά bachelor δεν υπάρχει).
Αρα ξεφεύγοντας από το κλισέ "ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" δείτε ψύχραιμα τα πράγματα γιά το καλό του παιδιού σας κυρίως. Προσωπικά πιστεύω, ότι καλύτερα θα ήταν στο εξωτερικό κυρίως από πλευράς οργάνωσης των σπουδών. Διαφορετικά, όποιος θέλει μαθαίνει και υπό δύσκολες συνθήκες.
"...αλλά ο απόφοιτος μπορούσε και μπορεί να συνεχίσει απευθείας στο διδακτορικό".
ReplyDeleteΑγαπητέ μου φίλε, επειδή όντως δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα αυτά, εάν σπουδάσω στο εξωτερικό 4 χρόνια, σε αναγνωρισμένο από το κράτος μας, πανεπιστημιακό ίδυμα, δεν θα είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός; Το πτυχίο μου δεν θα είναι ισότιμο του ΕΜΠ; Δηλαδή στη Γερμανία τα πανεπιστήμια είναι πενταετούς φοιτήσεως;Τι εννοείς όταν λες ότι πηγαίνεις μετά απευθείας για Διδακτορικό; Μήπως ότι το master είναι υποχρεωτικό για το ΕΜΠ και "άμα θέλετε ελάτε να γραφτείτε" ( όποιος δηλαδή έχει λεφτά για επιπλέον 1 χρόνο σπουδών). Το bachelor δεν υπάρχει στη Γερμανία ή το master;( ενώ το διδακτορικό υπάρχει; )
Μήπως στις πανεπιστημιακές σχολές υπάρχει χρήμα και η "ακαδημαική κοινότητα" παρουσιάζει υπερπληθυσμό;
Ο αδελφός μου που τελείωσε το Τμήμα Γεωργικών Βιομηχανιών της Γεωπονικής Αθήνας πέρασε ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθημάτων για να πάρει το πτυχίο του - νομίζω ότι και εκεί η φοίτηση είναι πενταετής- και μαζί με το πτυχίο του, του έδωσαν και ένα master Οινολογίας. Τον είχαν ρωτήσει μήπως τον πατέρα μου εάν είχε λεφτά να πληρώσει το πέμπτο έτος ή εάν ενδιαφερόταν να κάνει και το master; Όχι, βέβαια, αλλά όσα περισσότερα μαθήματα έχει μία σχολή τόσοι περισσότεροι ακαδημαικοί έχουν πρόσβαση σε κρατικά κονδύλια και σε διάφορες επιχορηγήσεις. Αυτό εννοώ κα για το ΕΜΠ...
@ συγχαρητήρια
ReplyDeleteδεν είναι το ίδιο πράμα να θες να πας στο κουρείο ώρα χαράματα και να θες να μετακινηθείς με τη δημόσια συγκοινωνία φτηνά και με ασφάλεια αργά το βράδυ. Μη συγχέουμε την π*τσα με τη β*τσα.
Το πρώτο είναι μια καταναλωτική υπερβολή το δεύτερο όμως είναι δικαίωμα στη μετακίνηση. Ακόμα και αν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το ΜΕΤΡΟ θα έπρεπε η βραδυνή μετακίνηση να των πολιτών να λυθεί με ένα καλό δίκτυο βραδυνών λεοφωρείων όπως υπάρχει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
και μακάρι να είχαμε την πολυτέλεια να δουλεύαμε κι εμείς ως υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ (βλέπεις δεν έχουμε μπάρμπα από την Αιτωλοακαρνανία), να είχαμε την εκπαίδευσή μας, τις υπερωρίες μας, να μας πλήρωναν στις 1 και 15 του μήνα σταθερά, και ας δουλεύαμε και δυο ώρες παραπάνω μια φορά το μήνα.
ReplyDelete@συγχαρητήρια
ReplyDeleteΚάνετε πολλές ερωτήσεις και πρέπει να μπεί μιά σειρά. Εν συντομία, σας λέγω ότι:
1. Στη Γερμανία οι σπουδές μηχανικού (όχι τα πανεπιστήμια γενικά) είναι πενταετείς ή εξαετείς ανάλογα το αντικείμενο, αλλά δύσκολα κανείς παίρνει δίπλωμα σε λιγότερο από έξι χρόνια. Επίσης απαγορεύεται σε οιονδήποτε έστω και άν έχει τίτλο ισότιμου με τα γερμανικά πανεπιστήμια να φέρει τον τίτλο Dipl. Ing. που μόνο οι αποφοιτήσαντες από Γερμανία επιτρέπεται να φέρουν. Επίσης ναί στο Γερμανικό σύστημα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό το Master γιά να ξεκινήσει κανείς Διδακτορικό.
2. Το ίδιο για το Διδακτορικό ισχύει στην Ελλάδα. Ομως απόφοιτος του ΕΜΠ ή άλλου πολυτεχνείου ελληνικού που θέλει να κάνει διδακτορικό σε Αγγλοσαξωνικό πανεπιστήμιο ΗΠΑ ή ΗΒ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ σύμφωνα με τα συστήματα των χωρών αυτών να πάρει πρώτα Master, και ενίοτε κάποια επιπλέον μεταπτυχιακά (ή και προ-πτυχιακά μαθήματα αναλόγως της περιπτώσεως).
Αρα γιά διδ/κό στην ελλάδα στο ΕΜΠ μέχρι τώρα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό το Master, στη Γερμανία επίσης, σε ΗΠΑ, ΗΒ χρειάζεται. Τώρα, σιγά σιγά επειδή είναι πρωτόλεια κάποια μεταπτυχιακά τμήματα των πολυτεχνικώμν σχολών μπορεί να βάλουν ενδιάμεση βαθμίδα μεταπτυχιακού (τώρα πως θα λέγεται δεν ξέρω) μεταξύ διπλώματος και διδ/κού.
3. Η ερώτηση γιά τον ηλεκτρολόγο ΔΕΝ μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Ο λόγος είναι οι κατευθύνσεις. Αν πχ είναι ενεργειακός, ή τηλεπικοινωνιών, ή αυτοματισμού ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα συνήθως υπάρχει σε ειδικότητες που δεν υπάρχει αντίστοιχο στην Ελλάδα, πχ η ειδικότητα Φυσικός Μηχανικός που έχει το ΕΤΗ στη Ζυρίχη και αφορά φυσική/μηχανική στερεού σώματος ΔΕΝ υπάρχει όσο ξέρω στην Ελλάδα άρα θα υπάρχει πρόβλημα να αντιστοιχηθεί με μιά υπάρχουσα ειδικότητα. Ελπίζω να σας διαφώτησα και καλή τύχη.
Μακάρι, επίσης φίλοι μου να είχαν όλοι τη δυνατότητα να πάνε στα μπαράκια, όπως κάνετε εσείς. Μην μπερδεύουμε τη διασκέδαση με την εργασία και μην τα συγκρίνουμε. Κοινωνική παροχή θα ήταν η διεύρυνση για εργαζομένους όπως π.χ. στις πρωινές ώρες και όχι στις βραδυνές και δωρεάν στους εργαζόμενους το πρωί.
ReplyDeleteΔιότι εάν θυμάμαι καλά το θέμα ξεκίνησε από το Δ.Αθηναίων ως "μια προσφορά για τη νεολαία που θα βγει έξω να διασκεδάσει".
Εσείς μάλλον έχετε μπερδέψει την π*** με την βούρτσα.....
δεν έχεις δίκιο, διότι σε όλα τα μπαράκια , τα κλαμπ, τα εστιατόρια τα σινεμά και τα ξενοδοχεία, δουλεύει κι εργάζεται η μισή Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και πολλών παιδιών της G700. Βλέπεις δεν είναι όλοι υπάλληλοι του πρωινού οκτάωρου και άσε τι λέει και τι είπε ο Δήμος Αθηναίων και ο συμπαθής, αλλά κατά τ' άλλα λαΐκιστής δήμαρχός του.
ReplyDeleteΣε κάθε περίπτωση ναι φυσικά υπάρχει και το σκέλος της διασκέδασης, όμως αντί να το ενοχοποιείς θα έπρεπε να χαίρεσαι που αναπτύσσεται τουλάχιστον μια βιομηχανία ψυχαγωγίας στη χώρα και απασχολείται και κανένας άνθρωπος. Διότι όπως σου είπαμε και πριν μπάρμπα στην Αιτωλοακαρνανία να μας βάλει κι εμάς στο ΜΕΤΡΟ ή τα ΕΘΕΛ ή τον ΟΣΕ για να διαμαρυρόμαστε δεν έχουμε.
"Μηχανικέ", σε ευχαριστώ. Από τα γραφόμενα σου αντιλαμβάνεται κανείς ότι για εδώ στην Ελλάδα, το master είναι "μέσα" στο βασικό πτυχίο του ΕΜΠ ( αλήθεια, εάν προκυρηχθεί μιά θέση Π.Ε. στο δημόσιο, και θέλει master, οι απόφοιτοι ΕΜΠ θεωρείται ότι το έχουν; )και εκεί ήθελα και εγώ να καταλήξω. Άρα, δεν δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να το επιλέξει ή όχι.
ReplyDeleteΧαιρετώ την αυριανή γενιά του 4χ700
ReplyDeleteΔεν είναι ουτοπία ούτε και απόμακρο μέλλον, απλώς μια κίνηση ΣΑΚ ΜΑΤ,
http://diaploki-diafthora.blogspot.com/
Αλλά και πιο μπροστά χρειάζεται προτροπή των νέων, να μπούνε σε τοπικές κομματικές οργανώσεις για να ελέγχουν της δημοκρατικές διαδικασίες, και να δημιουργούν πολιτική, αλλά και να καθαρίζουν τους κόπρους της διαπλοκής πριν ακόμα αρχίσουν να αφδεύουν την περιουσία από κλεπταποδοχή, στα παιδιά τους, οπότε τα επιφορτίζουν και αυτά στη συνέχεια με μια ανάληψη ευθύνης υπεράσπισης του κλοπιμαίου προϊόντος.
Και γιαυτό πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο κίνημα Μάη 68, να νοιώσουν τα γεράκια της διαφθοράς ότι η πολιτική αθυροστομία και μόνον δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά και ότι υπάρχει πληθώρα προτάσεων δημιουργικής φαντασίας πέρα από τα βαλτώδη στερεότυπα.
Γιατί διαφορετικά μη περιμένετε το 4χ700 να γίνει πραγματικότητα!
Δέστε στη Σκύρο, το ενεργειακό Κουβέιτ της Ελλάδας, όπου πιθανόν λόγω λάθους χειρισμού ή και αδράνειας, τα ανεμοευρώ (ανεμοδολάρια) θα τα καρπωθούν οι διαιωνιστές της διαπλοκής και θα έχουν αστείρευτη πηγή εσόδων για τη διαφθορά τους
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=7747574696669510411
Παρότι το έδαφος των εκτάσεων συμμετοχής ως μετοχικό κεφάλαιο του Μοναστηριού έχει χαρακτηριστεί ως δημόσια χορτολιβαδική, η Μονή όμως δικαιώνονταν και προβαίνει σε πωλήσεις (16/7/1992-1462 έγγραφο του Δήμου προς Νομαρχία). "Σαν θέμα το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, πιστεύουμε πως από τη Νομαρχία και το Υπουργείο Γεωργίας θα πρέπει να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία και μια απόφαση, ώστε οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις να παραμείνουν στο Δημόσιο......" ( 16-7-1992/1462 από τον Δήμο Σκύρου , σε απάντηση εγγράφου 13598/23-6-1992 της Νομαρχίας).
Πιο το παραδικαστικό κύκλωμα που κατοχύρωνε δημόσιες εκτάσεις στη μονή μεγίστης Λαύρας εις βάρος του Δήμου Σκύρου?
Μη περιμένετε ο εδώ και οκτώ σχεδόν χρόνια δήμαρχος να ιδρώσει, γιατί ακόμα και σήμερα στην ίδια συχνότητα, είναι συντονισμένος και στα απειράριθμα ίδια μήκη κυμάτων, κολυμπά.
Και γιαυτό πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο κίνημα Μάη 68, να νοιώσουν τα γεράκια της διαφθοράς ότι η πολιτική αθυροστομία και μόνον δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά και ότι υπάρχει πληθώρα προτάσεων δημιουργικής φαντασίας πέρα από τα βαλτώδη στερεότυπα.
ReplyDelete------------------------------------
Ποίο Μαή του '68 μωρέ; Όσοι συμμετείχαν τότε σήμερα είναι μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί με επιρροή.
Άσε πια. Ένας τρόπος για να ανέβουν στην εξουσία.
Όσο για τις σπουδές, στην ΑΓΓΛΙΑ είναι 3 χρόνια, στη ΣΚΩΤΙΑ 4 χρόνια.
@ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ReplyDelete"Ομως απόφοιτος του ΕΜΠ ή άλλου πολυτεχνείου ελληνικού που θέλει να κάνει διδακτορικό σε Αγγλοσαξωνικό πανεπιστήμιο ΗΠΑ ή ΗΒ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ σύμφωνα με τα συστήματα των χωρών αυτών να πάρει πρώτα Master"
ΟΧΙ ακριβώς. Στις ΗΠΑ σε πολλά, όχι σε όλα τα, πανεπιστήμια επιτρέπεται, και ενθαρρύνεται όταν τα παιδιά είναι χαρισματικά, να πάνε κατ ευθείαν στο Διδακτορικό.
Παιδιά, την αναφορά στους "700 αφισοκολλητές του Βερελή", την έκανα εγώ πρώτος στο blogg... Επειδή βλέπω την αναφέρατε δύο φορές, δεν νομίζω να υπονοείται ότι είμαι ένας από αυτούς. Πλην των ΠΑΣΟΚτζήδων στην ΑΜΕΛ δουλεύουν και πάρα πολλοί "αριστεροί" οι οποίοι έχουν μπει με τρελό μέσον και αυτοί. Η αθλιότητα να ξέρετε ότι δεν έχει πολιτικό χρώμα...
ReplyDeleteΥπάρχουν όμως και εργαζόμενοι που δεν έχουν μπει δια της πλάγιας οδού. Η εταιρεία "πολιτικοποιήθηκε" άσχημα από το 2001 και μετά...
Νομίζω, ότι να αναφέρετε ότι " η μισή Ελλάδα δουλεύει στο μπαράκια" και ότι " θα στηρίξουμε τη βιομηχανία της διασκέδασης" μόνο σοβαρά επιχειρήματα δεν είναι... Μάλιστα, πολύ χειρότερο είναι να αποδέχεστε ότι προμοτάρετε τη βιομηχανία της διασκέδασης των Στηβ Κακέτση και Μάκη Ψωμιάδη ( κάτι που πολλοί ανέφεραν ότι κάνει ο Δήμος Αθηναίων ), είναι χειρότερο.
Επίσης, για τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ,σας πληροφορώ ότι κανένας υπάλληλος ( πλην των οδ/σ, 10-15 άτομα) δεν πρόκειται δουλέψει υπερωρία διότι έτσι και αλλιώς δουλεύουν 24-ωρο. Οπότε αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η βιωσιμότητα της εταιρείας στην οποία εργάζονται.
Αντιθέτως, κίνηση "για την πάρτη μας", είναι η δική σας, αφού δεν ενδιαφέρεστε εάν η διεύρυνση του ωραρίου προκαλεί ζημιά σε εταιρεία κοινής ωφέλειας την οποία θα κληθεί να πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός ( τύπου "Ολυμπιακή" )...
Τέλος, εάν κατηγορείτε τον Δ.Α. για λαικισμό, εξαιτίας αυτού διαφημίστηκε το blogg σας, από όλο τον κατευθυνόμενο Τύπο. Για να "λαικίσουν" οι πολιτικοί σχετικά με τις ανάγκες της νεολαίας και όχι των εργαζόμενων της νύχτας, όπως ξανα-επαναλαμβάνω διότι επιμένετε σε αυτό ώστε να δώσετε έναν "ιδεολογικό" χαρακτήρα στην κίνησης σας. Με την κίνηση σας για το ΜΕΤΡΟ :
-παρουσίασε κοινωνικό πρόσωπο η Ν.Δ. ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους νέους
-παρουσίασε κοινωνικό πρόσωπο ο Δήμος Αθηναίων
-παρουσιάστηκε ο Αλ. Τσίπρας ως αγωνιστής για τη νεολαία ώστε να δημιουργηθεί "ρεύμα" υπέρ του για την προεδρία του κόμματος του, κάτι που ήθελε και η Ν.Δ. ώστε να δημιουργήσει διαρροή ψηφοφόρων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Στην ουσία:
- επιβαρύνεται οικονομικά η μόνη υγιής ΔΕΚΟ
- ενισχύεται η βιομηχανία διασκέδασης των μεγαλοεπιχειρηματιών της νύχτας...
Δεν έχω ( εννοείται ) τίποτα εναντίον του κ. Τσίπρα....
Δεν ενοχοποιώ τη διασκέδαση αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σύγκριση με την εργασία. Και λεφτά δεν νομίζω ότι περισσέουν στο ελληνικό κράτος. Εάν έχεις 10 ευρώ, φαντάζομαι θα πας να φας μια μπριζόλα, δεν θα πας να πάρεις παγωτό και τσίχλες...
Ωραία είναι όλα αυτά που λες αλλά μένουν να αποδειχτούν. Ξέρεις, η δοκιμαστική λειτουργία είναι αυτή η οποία θα κρίνει τελικά τι ισχύει και τι όχι. Το να μην την επιτρέπει το σωματείο να γίνει είναι φασιστικό και αυταρχικό και δείχνει ότι και το σωματείο ενδιαφέρεται να παίξει το παιχνιδάκι του.
ReplyDeleteΠράγματι οι εργαζόμενοι δε θέλουν να γίνει Ολυμπιακή το ΜΕΤΡΟ και πράγματι δεν πρέπει να γίνει. Όμως ας σκεφτούμε λίγο τι κέρδη έχει ετησίως το μετρό και αν οι δύο παραπάνω ώρες λειτουργίας το σαββατοκύριακο κάθερ μήνα θα υπερβούν το ετήσιο ποσοστό κέρδους; Λίγο Δύσκολο δε σου φαίνεται;
Σε κάθε περίπτωση εάν το δημόσιο κοινωνικό αγαθό ,ΜΕΤΡΟ, το θέλαμε να είναι σούπερκερδοφόρα επιχείρηση τότε θα έπρεπε να το κλείνανε στις 10 η ώρα το βράδυ που πέφτει και η καθημερινή κίνηση. Για να μην πούμε για τον ΗΣΑΠ, τον ΟΣΕ, τα ΕΘΕΛ και τις λοιπές μεταφορές στην Ελλάδα που βουλιάζουν στα ελλείμματα από την κακοδιαχείρηση που τους επιφυλλάσσουν οι ίδιες οι διορισμένες από το κράτος διοικήσεις και η ανευθυνότητα των συνδικαλιστών.
Συμφωνώ μαζί σας, είμαι υπέρ της δοκιμαστικής λειτουργίας αλλά ..ένα πουλάκι μου λέει ότι θα παρουσιαστεί "ντε και καλά" επιτυχημένη...Πέραν την χρονικής περιόδου που επελέγη, το ΣΚΑΙ είπε για την πρώτη Παρασκευή 150 εισητήρια και οι εφημερίδες έγραψαν 1200 άτομα... Αν θέλουν ας την κάνουν εξάμηνη τη δοκιμαστική για καλύτερο αποτέλεσμα.
ReplyDeleteΣυμφωνώ μαζί σας για το ρόλο των συνδικαλιστών... Από την εμπειρία μου, να πως δουλεύει το σύστημα με την "πολιτικοποίηση" του συνδικαλισμού: ο πολιτικός τάζει διορισμό και μαζεύει ψήφους στις εκλογές. Διορίζει (και μακάρι σε θέσεις που χρειάζεται κόσμο και όχι διοικητικούς κλπ.βλέπε Μητσοτάκης στη ΔΕΗ το 1991 ), και κατόπιν ζητάει από τους "δικούς του" διορισμένους μέσω της κομματικής παράταξης, να εκτελούν τις εντολές του κόμματος, π.χ. στη συλλογική σύμβαση θα ψηφίσεις ΟΧΙ ή δεν θα πας καθόλου για να βγει άκυρη η συνέλευση κ.α. Μιλάμε δηλαδή για μία "πελατειακή" σχέση η οποία βεβαίως συνεχίζεται και στο εσωτερικό σύστημα προαγωγών. Επειδή πάντα ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι πολιτικό πρόσωπο, προσπαθεί να τα έχει καλά με τους συνδικαλιστές και είτε τους δίνει προαγωγή είτε τους επιτρέπει διορισμούς συγγενών και φίλων. Κατόπιν γίνεται "παιχνίδι" με τις ισορροπίες εντός του Δ.Σ. του σωματείου με προσπάθειες εξαγορασμού των ψήφων κλπ. Όλα αυτά για να επιτευχθεί η εργασιακή ειρήνη, που άλλωστε είναι και ο σκοπός της έλευσης του πολιτικού προσώπου που διορίζει το εκάστοτε Υπουργείο στην κεφαλή της εταιρείας. Δηλαδή, να μην γίνονται απεργίες έτσι ώστε το κυβερνών κόμμα να μην έχει πολιτικό κόστος...Αντιθέτως, οι συνδικαλιστές του άλλου κόμματος προσπαθούν για το αντίθετο παίρνοντας "γραμμή" από τα κεντρικά του κόμματος, π.χ. για συντονισμένη δημιουργία προβλημάτων σε πολλούς φορείς ώστε να δημιουργεί εντέχνως η εικόνα της κατάρρευσης του κράτους, όπως συχνά-πυκνά διαβάζουμε σε φερέφωνα του Τύπου...Ποιοί την "πληρώνουν" από όλα αυτά; Προφανώς όλοι οι έλληνες πολίτες που πληρώνουν από την τσέπη τους τους διορισμούς του πολιτικού ( ένας υπάλληλος κοστίζει στο κράτος 14 μικτούς μισθούς το χρόνο επί 35 χρόνια εργασίας ) και σε ενδοεταιρική κλίμακα, οι μη-πολιτικοποιημένοι εργαζόμενοι...
Τώρα, σχετικά με το ΜΕΤΡΟ, θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά από ενέργειες εργαζομένων, ο κος Βερελής αναγκάστηκε να απαντήσει στη Βουλή σε επερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ...
Χωρίς να έχω τίποτα εναντίον του σωματείου του ΜΕΤΡΟ, δεν είμαι άλλωστε σε θέση να γνωρίζω και άμεσα τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του σωματείου να είναι συγγενής του πρώην υπουργού. Εάν ήθελε να δουλέψει ας καθόταν σε μια θέση και ας μην ασχολούνταν με τα κοινά διότι το όνομα της προκαλεί. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ρόλο παίζει, μόνο και μόνο από το όνομα, η κοινωνία αμφισβητεί το ρόλο της κάνοντας τους γνωστούς συνειρμούς, με αποτέλεσμα να δυσφημίζονται και όλοι οι εργαζόμενοι...Άντε να αποδείξεις μετά στην κοινωνία,
ότι δεν είσαι "κατευθυνόμενος"...
Αυτά τα ολίγα...Προσωπικά, προτείνω διεύρυνση της δοκιμαστικής περιόδου για καλύτερο αποτέλεσμα στις μετρήσεις...
"....δεν είναι το ίδιο πράμα να θες να πας στο κουρείο ώρα χαράματα και να θες να μετακινηθείς με τη δημόσια συγκοινωνία φτηνά και με ασφάλεια αργά το βράδυ. Μη συγχέουμε την π*τσα με τη β*τσα...." Γ700
ReplyDeleteΜπράβο παιδιά, η επόμενη κίνηση σας να είναι η ομαδική κατάληψη των Village, για να κάνει διάλλειμα για κατούρημα ( όπως έγραψε και κάποιος άλλος )...
Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες, ξέρετε πόσοι υποφέρουν από συχνουρία και χάνουν την υπόθεση;
Επίσης αυτό το αίτημα για κούρεμα στις 23:00;Να το αιτιολογήσω: δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και το μαγαζί κλείνει στις 21:00. Μέχρι να φύγουμε πάει 21:30. Άντε να πας για ένα ντουζάκι και μετά για ...κούρεμα...
Γιατί δηλαδή; Επειδή κάποιοι "βολεμένοι" κομμωτές γουστάρουν να κλείνουν τόσο νωρίς; Στο εξωτερικό έχετε ρωτήσει τι ώρα κλείνουν τα κομμωτήρια;
Αλήθεια, με 700 euro πάτε και μπαράκια, πληρώνετε και γυμναστήριο; Μπράβο, προφανώς τρώτε φακές τις άλλες ημέρες για να τα βγάζετε πέρα....
Συμφωνώ με το γράμμα και το πνεύμα του κύριου άρθρου. Ιδίως αυτό το Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση θα το βάλω σαν μοττο και στο δικό μας το μπλόγκ.
ReplyDeleteΆντε γιατί πολύ κράτησε το αστείο, τριάντα χρόνια και βάλε. Πάλι καλά που επιμένουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αυτιά και προβοσκίδα.
Μπράβο σας παιδιά, νάστε καλά...
Προσωπικα ο Τσιπρας δεν με πειθει. Πιστευω ο,τι ειναι και αυτος (αλλα και ο ΣΥΝ) αρκετα συντηρητικος. Ειδικα μετα απ`αυτο που ειπε για τον σφαγεα εκατομμυριων ανθρωπων, τον Μαο, εχασα καθε εκτιμηση που ειχα γι`αυτον. Αλλα και σαν πολιτικη πρακτικη χρησιμοποιει περισσοτερο την συνθηματολογια και τα διαφορα "πιασαρικα" αριστερα κλισε, παρα την κοινη λογικη. Και αυτος απευθυνεται σε ανθρωπους που "πιστευουν" και οχι σε ανθρωπους που σκεφτονται, οπως κανουν και ολα τα υπολοιπα "θρησκευτικου τυπου" κομματα στην Ελλαδα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ).
ReplyDeleteΑπό το 1981 έως το 2004 το ΠΑΣΟΚ υπερχρέωσε τα ελληνικά νοικοκυριά με πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία μαζί με τους τόκους των έπνιξαν κάθε προσπάθεια για πραγματική βελτίωση των οικονομικών δεδομένων. Με αυτά τα δανεικά έγινε η δήθεν φιλολαϊκή πολιτική και οι κοινωνικές παροχές. Αίσχος!
ReplyDeleteΑυτή είναι η αληθινή πραγματικότητα για την οποία πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε.
Αλήθεια ποιος είναι ο «Ρόκος» της υπόθεσης Siemens;
ReplyDeleteΌποιος έχει πληροφορία ας μας απαντήσει.
Περιμένουμε να ενεργήσουν και οι δικαστικοί λειτουργοί.
Πότε θα βγει κάποιο ένταλμα;
Τι περιμένουμε;
Την παραγραφή;