Monday, September 12, 2011

Θα μείνουμε μόνο αν αποσυρθεί η γενιά σας απ' το δημόσιο βίο. Άμεσα.

Ακούγοντας με προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ, δεν μπορεί παρά να σταθούμε στο κομμάτι εκείνο που σαν "γενιά των 700 ευρώ", μας αφορά άμεσα. Το κάλεσμα προς τους νέους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να μείνουν στην Ελλάδα και να παλέψουν για να αλλάξει πρόσωπο η χώρα.

"Ξέρω ότι πολλοί νέοι μας θέλουν να φύγουν, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τους καταλαβαίνω. Παλαιότερα, πολλοί από εμάς χρειάστηκε να φύγουν ή ακόμα και να εξοριστούν.

Σας ζητώ να μην εγκαταλείψετε τη προσπάθεια ν' αλλάξουμε την Ελλάδα.

- Η χώρα σάς έχει ανάγκη.

- H Ελλάδα μπορεί να γίνει μια χώρα διαφορετική και θα γίνει μια χώρα διαφορετική σε λίγα χρόνια.

Όμως, αυτό δεν θα συμβεί αν εσείς λείπετε. Ζητώ από εσάς, τους νέους, να μείνετε και να παλέψουμε μαζί. Διότι εσείς γνωρίζετε τις δυνατότητες που έχει μια χώρα σαν την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι ο Έλληνας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους λαούς. Φτάνει να δουλέψουμε μαζί, γύρω από κοινούς στόχους.

Γι’ αυτό, ζητώ να δώσουμε όλοι το παρόν. Όλοι όσοι πιστεύουμε στη δύναμη της πατρίδας και στις ικανότητές μας. Να συμβάλουμε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, από όπου κι αν εργαζόμαστε. Αν ο καθένας μας κάνει ένα βήμα συνεισφοράς, η χώρα μας θα κάνει δέκα βήματα μπροστά."

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είχαμε πει τον Ιανουάριο του 2007, στο παρθενικό ταξίδι της "Γενιάς των 700 ευρώ" στη blogoσφαιρα και κατ' επέκταση στο δημόσιο βίο, ότι η νέα γενιά πρέπει να αφυπνιστεί, να αναπτύξει άμεσα τους δικούς της κοινωνικούς στόχους, και να αποκτήσει διακριτή ιστορική και πολιτική ταυτότητα.

Δώσαμε έκτοτε γι΄ αυτό μια μάχη.

Μια μάχη, όχι απλά για να αποκτήσει φωνή η γενιά μας, αλλά ειδικά οι εργάτες γνώσης να βγουν μπροστά και να δώσουν τον παλμό ως νέα κοινωνική πρωτοπορία. Μια μάχη για να στιγματιστούν επίσης ανεξίτηλα και να αποδομηθούν όλες οι δυνάμεις του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, της αδράνειας, της συντήρησης και της γεροντοκρατίας που τέμνουν οριζόντια το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα.

Δώσαμε μάχη για να μη χρειαστεί ποτέ κανείς από τη γενιά μας να οδηγηθεί σε αναγκαστική μετανάστευση, όπως συνέβη με τη δική σας, αλλά η Ευρώπη και ο κόσμος να αποτελούν συνειδητούς προορισμούς, τους οποίους με τη βούλησή του πια επιλέγει ένα μορφωμένο, κινητικό ανθρώπινο δυναμικό.

Επιχειρήσαμε έτσι να βάλουμε απέναντι τη χρυσή γενιά των μεσηλίκων, την αίσθηση αιωνιότητας που τη διακατέχει, τις αντιλήψεις της και την πελατειακή της νοοτροπία, και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κρίση που το ξόφλημα του μεταπολιτευτικού μοντέλου της φούσκας ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούσε. Μαζί με τα βαμπίρ, όπως συχνά πυκνά αποκαλέσαμε τους προνομιούχους της προηγούμενης γενιάς, βάλαμε στο στόχαστρο και τους ρεμπεσκέδες, χλιδάνεργους της δικής μας γενιάς.

Παρότι λοιπόν ανοίξαμε την ατζέντα για την ανάγκη αλλαγής πορείας και το άνοιγμα ενός νέου ιστορικού κύκλου με διαφορετικούς αυτή τη φορά πρωταγωνιστές, δεν εισακουστήκαμε.

Δεχτήκαμε από την πρώτη στιγμή να προβληθούμε μιντιακά για να θέσουμε την ατζέντα της γενεακής δικαιοσύνης στο δημόσιο διάλογο. Συνεργαστήκαμε γι΄ αυτό και με άλλες οργανώσεις τις κοινωνίας των πολιτών.

Επιχειρήσαμε να νοηματοδοτήσουμε μεγάλα γεγονότα, όπως τα Δεκεμβριανά του 2008 πηγαίνοντας μέχρι τον Πρόεδο της Δημοκρατίας.

Παλέψαμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των νέων, όπως συνέβη στην περίπτωση της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του Μετρό στην Αθήνα

Προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με πολιτικούς χώρους, μικρούς και μεγάλους και, κυρίως τους μεγάλους να τους επηρεάσουμε προς μία μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.

Γίναμε, όμως, ηθοποιοί σ' ένα προσκηνοθετημένο σόου πολιτικής και μιντιακής κλάψας για τα καημένα τα παιδιά που δεν τη βγάζουν με τα 700 ευρώ.

Μέχρι που μας βρήκε η πρωτοφανής αυτή κρίση, την οποία όλοι βιώνουμε σήμερα. Μια κρίση την οποία υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προβλέψει και περιγράψει ως προς την εξέλιξή της απ' το Δεκέμβριο του 2008.

Έκτοτε, λοιπόν, κάποιοι από εμάς έφυγαν στο εξωτερικό, γιατί πάνω απ' όλα το ήθελαν και θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς, αλλά επίσης διότι βαθιά μέσα τους προεξόφλησαν τη μεγάλη σε διάρκεια περιπέτεια στην οποία θα έμπαινε η χώρα, ανάμεσα σε άλλα, λόγω της προδιαγεγραμμένης ανικανότητας του πολιτικού συστήματος, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας να κερδίσουν αυτό τον ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο που ξεκινούσε.

Κάποιοι άλλοι, όμως, οι περισσότεροι από εμάς, επέλεξαν να μείνουν. Είτε παρέμειναν στο χώρο της κοινωνίας των πολιτών, δίνοντας τη μάχη από την "κερκίδα" της blogoσφαιρας μέσα από τη G700, είτε ασχολήθηκαν με την επιχείρηση και το ελεύθερο επάγγελμά τους, είτε διεκδίκησαν ρόλο στη νέα διακυβέρνηση μέσα από θέσεις ευθύνης. Αμφότεροι όσοι έμειναν στην Ελλάδα, επέλεξαν να παλέψουν. Πίστεψαν ότι το τέλος της κρίσης θα μας βρει νικητές και στήριξαν ο καθένας με το δικό του τρόπο την εθνική πρόσπαθεια για διάσωση και ανάκαμψη. Η πίστη αυτή όμως κλονίζεται καθημερινά. Το γυαλί της εμπιστοσύνης έχει ραγίσει.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται τελικά ότι η γενιά σας, τα μέλη της οποίας γέμισαν για μία ακόμη φορά το Βελίδειο σαν τις γιαγιάδες στην κυριακάτικη λειτουργία, δεν έχει βάλει μυαλό.

Πρώτον, η χρυσή γενιά των μεσηλίκων (Plus) εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Τη στιγμή που στη Γερμανία, αντικαγκελάριος, Υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος των Φιλελεύθερου Κόμματος, είναι ένας 38χρονος Βιετναμέζος, ο κύριος Φίλιπ Ρέσλερ (ο οποίος σημειωτέον στα 45 του δήλωσε ότι θα σταματήσει την πολιτική), στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των πολιτικών δεινοσαύρων. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δεύτερον, τους πολιτικούς δεινόσαυρους, δυστυχώς, όσο και να τους εκπαιδεύσεις, δεν βάζουν μυαλό. Κουβαλάνε μέσα τους νοοτροπίες και αντιλήψεις πολλών χρόνων. Δυσκολεύονται πλέον να κάνουν υπερβάσεις. Είναι δέσμιοι συσχετισμών και εξαρτήσεων που δημιούργησαν μακρές πολιτικές διαδρομές. Η εμπειρία τους γίνεται τροχοπέδη στην ανανεωτική ορμή που απαιτείται να επενδυθεί στις δημόσιες πολιτικές για να βγει η χώρα από το τέλμα. Σκέφτονται την επιβιώσή τους, όχι το μέλλον.

Εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε ότι:

"Σήμερα, η δική μας γενιά εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Πράγμα πρωτοφανές, όταν σε ολόκληρο τον κόσμο οι σημερινοί 30ρηδες και 40ρηδες έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια την πρωτοκαθεδρία στην εξέλιξη των πραγμάτων. Καθήκον μας, λοιπόν, να δώσουμε στις γενιές που έρχονται το χώρο να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν. Να απελευθερώσουμε τις δικές τους δυνάμεις, που τις χρειαζόμαστε".

Αυτό ακριβώς, οφείλετε να κάνετε. Να απελευθερώσετε τις δυνάμεις της νέας γενιάς. Δεν αρκούν τα προγράμματα κατάρτισης και τα κινήματα start up, που πολύ σωστά γίνονται κι εμείς τα επικροτήσαμε, όπως και πρόσφατα ο διεθνής τύπος.

Απαιτείται ρόλος και λόγος για τη νέα γενιά σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Δεν γνωρίζουμε πως θα το κάνετε αυτό θεσμικά. Ίσως να καταργήσετε καταρχάς τη γηρασμένη νεολαία του κόμματός σας, βάζοντας ηλικιακό όριο τα 24, όπως σε όλες τις κομματικές νεολαίες της Ευρώπης. Ίσως πάλι να θεσμοθετήσετε την ψήφο στα δεκάξι. Ίσως ακόμα να "σουτάρετε" το μισό υπουργικό συμβούλιο και να εμπιστευτείτε σαν βάση νεότερους ανθρώπους ηλικίας 30 μέχρι το πολύ 50, όπως επίσης στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ίσως και να θεσμοθετήσετε ηλικιακό όριο στην άσκηση εκτελεστικής εξουσίας. Ό, τι κι αν κάνετε πάντως, η συμμετοχή των νέων πρέπει να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου πάνω από το πτώμα της σημερινής πολιτικής τάξης σε συνενόηση και με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επίσης πάσχει απ' την ασθένεια της γεροντοκρατίας. Σε ό,τι μας αφορά, κι επειδή είμαστε πλέον και οι υπόλοιποι με το ένα πόδι στην έξοδο, σας ενημερώνουμε ότι δεν σχεδιάζουμε να μείνουμε, αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και κυρίως αν δεν αποσυρθεί η παρούσα πολιτική τάξη απ' το δημόσιο βίο, ώστε αλλάζοντας το ύφος, το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα των ασκούμενων πολιτικών, να υπάρξει τελικά προοπτική για μια νέα Ελλάδα.

39 comments:

  1. @G700:

    "...Πίστεψαν ότι το τέλος της κρίσης θα μας βρει νικητές και στήριξαν ο καθένας με το δικό του τρόπο την εθνική πρόσπαθεια για διάσωση και ανάκαμψη.
    Η πίστη αυτή όμως κλονίζεται καθημερινά. Το γυαλί της εμπιστοσύνης έχει ραγίσει..."


    Μη σας παίρνει από κάτω, είναι νωρίς ακόμα... Το παλικάρι το είπε ξεκάθαρα, έχουν κατσικωθεί και δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι το 2013 (τουλάχιστον).

    "...Δυστυχώς, αποδεικνύεται τελικά ότι η γενιά σας, τα μέλη της οποίας γέμισαν για μία ακόμη φορά το Βελίδειο σαν τις γιαγιάδες στην κυριακάτικη λειτουργία, δεν έχει βάλει μυαλό..."

    Από τα καλύτερα πράγματα που έχετε γράψει εδώ και 20+ μήνες.

    Μια σημείωση όμως:
    Η "γεροντοκρατία" δεν είναι ηλικιακό θέμα, αποτελεί νοητική πάθηση που πλήττει κάθε ηλικία, από τη στιγμή που το παιδί εκτίθεται στα κομματικά τοξικά από τα οποία συνήθως πάσχει η κάθε οικογένεια. Έτσι, στην ηλικία που πάει για πρώτη φορά να ψηφίσει, έχει ήδη μεταλλαχθεί σε "γέρο" 18 χρονών, υποψήφιο άνεργο και ισόβιο "υπάλληλο" του κάθε κομματάρχη.

    ReplyDelete
  2. Το αν οι νέοι είναι διατεθειμένοι να φύγουν ή να κάτσουν στη χώρα, δεν έχει καμία σχέση με την προτροπή ή τις υποσχέσεις κανενός. Όπως σε κάθε πόλεμο, άλλοι φεύγουν στο εξωτερικό και άλλοι μένουν στην κατεχόμενη χώρα για να πολεμήσουν.

    Τώρα δηλαδή, επειδή έγινε όλο αυτό το πανηγυράκι στη ΔΕΘ, και η κυβέρνηση έδωσε πάλι (επιτυχημένα) διαπιστευτήρια πλήρους αφοσίωσης "στα συμφωνημένα", πρέπει και εμείς να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο job interview;

    Μέχρι το τέλος του 2011 έχει να πέσει ακόμα πολύ δράμα και πολύ τρομοκρατία. Μόλις τελειώσουν τα επινοήματα αντι-χρεοκοπίας, μπορεί να αρχίσουν να μας λένε ότι μας προστατεύουν από τους κακούς εξωγήινους.

    ReplyDelete
  3. Καταρχήν πρέπει να συγχαρώ τόσο τον συγγραφέα του άρθρου όσο και την ομάδα της G700 για την ποιότητα λόγου που προβάλουν συνεχώς μέσα από εδώ.
    Όντως σήμερα κινούμαστε ως χώρα και κοινωνία πάνω σε ένα εκκρεμές, το οποίο είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να αντέξει. Όντως σήμερα οδηγούμαστε στην πιο ταπεινωτική ήτα των Ελλήνων, ήτα θεσμική, κοινωνική, πολιτιστική αλλά πάνω απ’ όλα ήτα δημοκρατική. Η δημοκρατία από μόνη της γίνεται επικίνδυνη όταν δεν ανανεώνεται, και αυτό ακριβώς έχει συμβεί με εμάς, δεν ανανεώσαμε τίποτα από την γερασμένη ψαροκώστενα. Η Ελλάδα του εμφυλίου δεν διαφέρει σε τίποτε από την Ελλάδα της ανευθυνότητας, ίσα- ίσα που έχουν ως κοινά σημεία, την φτώχια, την μετανάστευση, την εξάρτηση αλλά και την πατριδοκαπηλία. Για αυτό και το σημερινό άρθρο της G700 πρέπει να φτάσει παντού, πρέπει να διαβαστεί από όλους αυτούς, που θεωρούν τους εαυτούς τους αξεπέραστους και μοναδικούς στην πολιτική και θεσμική ζωή του τόπου. Όμως είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή και τώρα αδυνατούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει

    ReplyDelete
  4. "Η "γεροντοκρατία" δεν είναι ηλικιακό θέμα, αποτελεί νοητική πάθηση που πλήττει κάθε ηλικία, από τη στιγμή που το παιδί εκτίθεται στα κομματικά τοξικά από τα οποία συνήθως πάσχει η κάθε οικογένεια. Έτσι, στην ηλικία που πάει για πρώτη φορά να ψηφίσει, έχει ήδη μεταλλαχθεί σε "γέρο" 18 χρονών, υποψήφιο άνεργο και ισόβιο "υπάλληλο" του κάθε κομματάρχη. "

    +1

    ReplyDelete
  5. an de bgeite ekso paidia oute eseis oute i xora tha kerdisei. Exoun allaksei ta dedomena kai oi parastaseis pou apaitountai den arkoun entos ethnikon synoron. Akouste to Mossialo pou monos tou ta elege stous neous fakelous prosfata.

    Oso gia ti DETH - einai anamenomena ta olo kai pio orizontia/adika kai sklira arpaktika metra, oso de ginontai oi tomes monimou kai kathetou xaraktira se dimosia dioikisi kai leitourgia tis agoras.

    ReplyDelete
  6. @rat700:

    Το να προτρέπουν κάποιον να "βγει έξω", έτσι αόριστα, μοιάζει με έξωση κλητήρων: "...καλά, βγες από το σπίτι τώρα, και μόλις τα βρεις με την τράπεζα, θα το πάρεις πίσω..."

    Ένα σχόλιο μόνο: Από την αρχή του έτους (2011) η χώρα μας έχει πληρώσει κανονικά, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, 62 ολόκληρα δις σε τοκοχρεολύσια, διασφαλίζοντάς με όλο και πιο "έκτακτες" εισφορές. Αυτό είναι το "μέγα πλάνο". Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

    Το είπε άλλωστε το αχτύπητο δίδυμο (George-Benny) προχθές: Δεν θα αφήσουν κανέναν, στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, να βάλει σε κίνδυνο όσα συμφώνησαν (οι ίδιοι) τον περασμένο Ιούλιο. Δηλαδή τι; Τους όρους δανειοδότησής μας. Το είπε ξεκάθαρα, "...ελάτε στη θέση τους, μας έχουν δανείσει τα λεφτά τους..." Τίποτα άλλο δεν συμφωνήθηκε τυπικά. Καμία "αναπτυξιακή ρήτρα", κανένα επενδυτικό πλάνο. ΜΗΔΕΝ.

    Όλα είναι ζήτημα δανειακής σύμβασης. Από τη μια η "τράπεζα" και από την άλλη ο καταχρεωμένος "πελάτης". Και όλοι ξέρουμε ότι η τράπεζα παίρνει πάντα τα λεφτά της πίσω, με κάθε κόστος.

    ReplyDelete
  7. "Προϋπολογισμός: Εκτός στόχων όλοι οι δείκτες
    Η υστέρηση των εσόδων θα αντιμετωπισθεί με φορολογικές ρυθμίσεις"

    Epitelous, na pou karponomaste tous athlous tou GAP kai tous kopous tous dikous mas.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=419178&h1=true


    Parmenidi akous? Pou krybesai? Ola kat'eyxin pane.

    ReplyDelete
  8. Telika lefta yparxoun. Mexri ton Oktobrio.

    Tora katanoo to noima kai ti simasia tis frasis tou GAP proeklogika. O anthropos einai dioratikos kai eblepe 2 xronia mprosta otan to elege.Klironomiko to xarisma.

    Ektos an exei tin Biky Pagiataki apo konta na tou problepei to mellon kai to zoodio tou. Alla sigoura tha itan zabolia.

    Megali maestria aytos o GAP. Mexri kai tin ikanotita mas na peftoume synexos ekso sto metrima exei ypologisei stin eksisosi to atomo.

    ReplyDelete
  9. Το ποστ είναι κορυφή και με εκφράζει απόλυτα.

    Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα του 2008. Όσοι νέοι μπορεί να είχαν την πίστη ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει και εκ των έσω, πλέον είναι ηλίου φανερότερο ότι εκεί δεν υπάρχει σωτηρία καμιά.

    Ο τόπος χρειάζεται ελπίδα, χρειάζεται τη δύναμη της νέας γενιάς να σηκώσει το βάρος την ανοικοδόμησης. Η χώρα χρειάζεται νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά στην επόμενη μέρα για να αναλάβουν!

    Και το κυριότερο: θα είναι τόσο μεγάλες οι αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο που μόνο μια νέα ηλικιακά ηγεσία θα μπορέσει να αντιδράσει να προσαρμοστεί και να αφομοιώσει ταχύτατα τις αλλαγές!

    ReplyDelete
  10. Πέρσα!! Πέρσα!! Πέρσα...IKarus

    The BEST EURO CLIFF JUMPS-First you jump off the cliff and you build wings on the way down...opos k ta tragoudia...Bueño....

    ReplyDelete
  11. Τα μάθατε τα νέα;

    1) Το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ φτάνει πλέον τα 16 (αντί 10) ευρώ ανά τ.μ.,
    2) το μέτρο επιβαρύνει μεν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου αλλά πληρώνεται από τον "ιδιοκτήτη" της σύνδεσης (ενοικιαστή)
    4) στο μέτρο ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ άνεργοι, ανάπηροι, γέροι, γριές, οτιδήποτε περπατά και μιλά ελληνικά (έστω και σπαστά)
    3) στο μέτρο ΔΕΝ περιλαμβάνονται ναοί και ακίνητα της εκκλησίας

    Επιτέλους ένα "νέο μέτρο" για το οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό άλλοθι ή πρόφαση δικαιολογίας.

    Έχουν πάψει πλέον εντελώς να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δήμευση ιδιωτικής περιουσίας κατά βούληση.

    ReplyDelete
  12. Επίσης, στα ραβασάκια της Εφορίας έχουν υπολογιστεί ως εισόδημα ΚΑΙ οι αποζημιώσεις απόλυσης, παρά τις περί αντιθέτου κάθετες και οριζόντιες διαβεβαιώσεις των υπουργών στη Βουλή πριν μόλις μερικές εβδομάδες.


    Ο Nigel Farage μπορεί να είναι ακρο-εθνικιστής και αντι-ευρωπαϊστής, αλλά είναι από τους λίγους που λένε τα πράγματα ως έχουν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα και την κατάσταση εδώ.

    Ορίστε τι απάντησε σήμερα (14/9) στον Μπαρόζο, αμέσως μετά την ομιλία του, όταν συνέχισε να επιμένει για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων εδώ:

    >> http://www.youtube.com/watch?v=pry5iL4TIa8

    "...We all know the endgame is near...Greece is going to default...

    What is the European economic government? I'll tell you what it is. You have killed democracy in Greece...You have three part-time overseas dictators telling the Greek government what can and cannot do..."

    ReplyDelete
  13. XMpaino in.GR kai diabazo protoselido:

    "Με συντελεστή έως 20 ευρώ το τετραγωνικό το ειδικό τέλος στα ακίνητα."

    "Λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου."

    kai apo kato me BOLD grammatoseira:

    "Εξαιρείται η Εκκλησία και το Δημόσιο."



    XAXAXAXAXAXAXAXA

    ReplyDelete
  14. "This crisis has done more than demonstrate that the initial design of the eurozone was defective. It has also revealed a fundamental lack of trust, let alone sense of shared identity, among the peoples locked together in what has become a marriage of inconvenience."

    "German policymakers persist in viewing the world through the lens of a relatively small, open and highly competitive economy. But the eurozone is not a small open economy; it is a large and relatively closed one."

    "The core country of such a union must either provide a buoyant market for less creditworthy countries when the latter can no longer finance their deficits, or it has to finance them."

    "If the private sector will not provide the needed finance, the public sector must do so. If the latter fails to act, a wave of private and public sector defaults will occur. These are sure to damage the financial sector and exports of the core country itself, as well."

    "The failure of Germany’s leaders to explain these facts at home makes it impossible to solve the current crisis."

    Martin Wolf, Financial Times

    ReplyDelete
  15. @Jim Slip
    (@Martin Wolf, Financial Times)

    Η παρούσα κρίση δεν έδειξε απλώς πράγματα για το ευρώ και την ΕΕ, έδειξε κυρίως ότι "defective" είναι κυρίως τα μυαλά όλων των Ευρωπαίων "ηγετών".

    Είναι σαν αυτό που λέμε για ένα μηχάνημα, ότι είναι τόσο σαβούρα που ούτε το service της εγγύησης δεν σε καλύπτει.

    ReplyDelete
  16. jaga
    "Ο Nigel Farage μπορεί να είναι ακρο-εθνικιστής και αντι-ευρωπαϊστής, αλλά είναι από τους λίγους που λένε τα πράγματα ως έχουν"

    Ανάμεσα στους λίγους αλλά εκλεκτούς είναι και η κ.Λεπέν.
    Αρα είστε τρείς προς το παρόν.
    Κουράγιο, θα βρεθούν και άλλοι.

    ReplyDelete
  17. @Normad:

    Ναι, που ξέρεις, όταν ο Καρατζαφύρερ ξεμείνει από βουλευτές και δεν βρίσκετε ούτε τα κουκιά των "συντρόφων" στην κάλπη, να κάνετε καμία μεταγραφή κοινοτικού στο κόμμα όσο είναι ακόμα καιρός.

    Έρχονται δύσκολες μέρες, τόσα ακόμα νομοσχέδια να περάσουν, τόση σωτηρία να παράγουν.

    ReplyDelete
  18. "...First you jump off the cliff and you build wings on the way down..."

    ...Said the 'ethical' executioner.

    Unless you're a cartoon character, you are still going to crash your face in the rocks below.

    ReplyDelete
  19. "Διόγκωση του ελλείμματος για να ληφθούν νέα μέτρα καταγγέλλει μέλος της ΕΛΣΤΑΤ" (tvxs.gr, 16/9/2011):

    >> http://tvxs.gr/node/69627

    "Τα greek statistics ξαναβρομάνε" (enet.gr, 16/9/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

    "...«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας»..."

    Καταλάβαμε τώρα τι συμβαίνει;...

    ReplyDelete
  20. Οπότε,jaga, γίνατε 4 οι "ολίγοι αλλά εκλεκτοί".
    Bάλε και το Καμένο και αμέσως-αμέσως, γίνεστε 5.

    ReplyDelete
  21. Εσείς οι 5 λοιπόν ανήκετε " στους ολίγους και εκλεκτούς που λένε τα πράγματα με το όνομά τους".
    Ετσι για να επανασυστηθούμε, δηλαδή, που λέει και ο Μπένυ.

    ReplyDelete
  22. @Normad:

    "...«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας»...

    ...«(η Ελλάδα ανήκει) Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες»...


    Τάδε έφη Καρατζαφύρερ στη Θεσσαλονίκη. Ναι, αυτός που στηρίζει την κυβέρνηση όπως μπορεί, ξεκλέβοντας βουλευτές της ΝΔ και ψηφίζοντας με τα δύο χέρια ότι εξάμβλωμα φέρνει στη Βουλή η κατοχική κυβέρνηση.

    Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Μια και θες να "επανασυστηθούμε" δηλαδή, να ξέρουμε τι σόι νομιμότητα και "εθνοσωτηρία" ζούμε.

    ReplyDelete
  23. Αρα είστε 6.Σιγα-σιγά μας αυτοσυστήνεσαι.

    ReplyDelete
  24. "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"» είπε η κ. Γεωργαντά,σιτιζόμενη πλουσιοπάροχα απο την ΕΛΣΤΑΤ για περίπου δύο χρόνια.Αυτά τα είπε βέβαια μόλις ο Μπένυ τη πέταξε κλωτσηδόν απο το "πρυτανείο".
    Σας τη συστήνω, είναι μέλος της εξάδας.

    ReplyDelete
  25. Aytos o Benny Hill einai gia poly sfaliara leme.

    ReplyDelete
  26. Γεωργαντά:
    καθηγήτρια Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην οικονομετρία, προσωπική επιλογή Παπακωνσταντίνου για την ΕΛΣΤΑΤ.

    Παπακωνσταντίνου:
    Πρότυπο πολιτικού-πινόκιο, "βαρύ πεπόνι" μέχρι πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση George, παιδί της σφαλιάρας για τους Ευρωπαίους. Έχει διαψευστεί τόσες φορές που οι δημοσιογράφοι δεν τον ρωτάνε πλέον ούτε την ώρα.

    Benny:
    Γυρολόγος επαγγελματίας πολιτικός και κομματικοτραφής εδώ και 37 χρόνια, με όνειρο ζωής να γίνει πρωθυπουργός.

    Συμπέρασμα: Οποιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος είναι αιτιατό και έλλογο ον. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη στο ποιον πρέπει να πιστέψει από τα τρία παραπάνω πρόσωπα, ειδικά όταν την έχει πατήσει με την πάρτη τους στο παρελθόν.

    ReplyDelete
  27. Ακόμα και στην επιλογή της Γεωργαντά, ο Παπακωνσταντίνου έπεσε έξω.

    Είναι αυτό που λένε δεν του κάθεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ η ριμάδα η μπίλια.

    Για τον Benny τι να πει κανείς, έχει ήδη μείνει στο πάνθεον της Ιστορίας με τις δύο δηλώσεις, μία τον Ιούνιο και μία τώρα, του για τη φορο-κατάσχεση μέσω ΔΕΗ. Μοναδική περίπτωση αυτο-γελοιοποίησης επιχειρημάτων.

    ReplyDelete
  28. jaga: "Είμαι Μοναδική περίπτωση αυτο-γελοιοποίησης επιχειρημάτων".

    Nice to meet you.
    Εντάξει.Το "Είμαι" το έβαλα εγω γιατί δν έστεκε συντακτικά η πρόταση χωρίς ρήμα.

    ReplyDelete
  29. Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ...
    12 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ...
    Από τους αγαπημένους πολλών στο Kontra και στον Ταύρο γενικότερα. Μας τον παρουσίαζαν ως ειδικό επί θεμάτων ΔΝΤ και Οικονομίας. Ο "καθηγητής" σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Aντώνης Ζιούδας αποδείχθηκε -βάση του κατηγορητηρίου- απατεώνας. Προχθές το... Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 12 χρόνια(!) φυλάκιση για υπεξαίρεση, απάτες και λοιπά συναφή ποινικά αδικήματα! Από το Μεταγωγών πήγε απευθείας στις φυλακές Χαλκίδας. Εκεί θα έχει χρόνο να μελετήσει πως θα βγει η χώρα από το Ευρώ...

    Jaga,ο μέντοράς σου είναι ¨πολιτικος κρατούμενος" των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής.

    ReplyDelete
  30. Aytos o Benny Hill einai gia poly sfaliara leme.

    LOL

    ReplyDelete
  31. Πάντως φαίνεται ότι τα ειδικά δικαστήρια δεν θα τα αποφύγουμε με τίποτα!

    Και έχω την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι η καλύτερη δυνατή για τους εμπλεκόμενους.

    Η άλλη είναι λαικά δικαστήρια και λιντσάρισμα...

    ReplyDelete
  32. "Θάνατος στο Μπένυ,λευτεριά στον ψωμιάδη", Vaggelas.

    ReplyDelete
  33. Ανεξάρτητα της κυρίας που κάνει τις καταγγελίες αν ισχύουν όσα λέει ότι τα μέλη δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ και δεν έχουν υπογράψει ποτέ όπως ορίζει ο νόμος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει θέμα!

    Αν δεν αφορούσε τη χώρα ΜΟΥ θα αγόραζα ποπκορν και κοκακόλα να δω την υπερπαραγωγή "ΕΛΛΑΣ ΑΕ" σε dolby digital!!!

    Αυτά ούτε στην Μποτσουάνα μάγκες, ούτε στην Μποτσουάνα...

    ReplyDelete
  34. @Normad

    Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω τελικά.

    Ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί και μαζί τους δυστυχώς κι η χώρα...

    ReplyDelete
  35. @Normad:

    Αλήθεια, ο Παρμενίδης που πήγε; Τον έπιασε η ρύθμιση για τους ΔΥ και τον έβγαλαν κιόλας σε "εφεδρεία"; Πολύ δουλειά για ένα άτομο, δεν σε βλέπω να αντέχεις τα νέα (γερμανικά) στάνταρ "παραγωγικότητας"...

    ReplyDelete
  36. Τώρα που δεν τους βγαίνουν τα νούμερα και τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη και από τους "εταίρους", έχουν βγάλει από το οπλοστάσιο και τους δικαστές, τους εισαγγελείς, ότι μπορούν, για να κλείσουν στόματα και να ανοίξουν πορτοφόλια.

    Ένα πράγμα δεν έχουν κάνει ακόμα, αλλά δεν απέχουν πολύ. Τους εγκαταλείπουν όλοι, και οι ίδιες τους οι ρίζες επίσης, και έχουν μείνει πανικόβλητοι να κρατιούνται από την καρέκλα. Αν δεν κάνουν reality check τώρα, ΑΜΕΣΑ, μπορεί να δούμε πολύ "ενδιαφέρουσες" εξελίξεις.

    ReplyDelete
  37. Εκεί που πέφτει άγριο βρωμόξυλο είναι τα πανεπιστήμια, το τελευταίο οχυρό των jagούληδων, των υποστηρικτών του καθεστώτος που καταρρέει.
    Απο τα υπογεια των πανεπιστημίων που κλειστήκατε σαν αρουραίοι jagούληδες θα σας ξετρυπώσουμε όλους.Το σύστημά σας καταρρέει.

    ReplyDelete