Η αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους για το 2009 από τη eurostat ανέδειξε και τους τελευταίους (;) εναπομείναντες σκελετούς στην ντουλάπα του ελληνικού κράτους. Μερικά δις επιχορηγήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και δανεισμού με εγγυήσεις του Δημοσίου, έχουν τροφοδοτήσει διαχρονικά τη φούσκα των ΔΕΚΟ και των εποπτευόμενων φορέων, συντηρώντας μια εργατική αριστοκρατία κομματικών αναφορών η οποία παρασιτεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια χώρα που δεν εξάγει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών έχει το υψηλότερο μέσο μισθολογικό κόστος σε όλο το δημόσιο. Είναι συνεπώς λογικό και αναμενόμενο η αναθεώρηση να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου απ’ την αντίθετη βέβαια κατεύθυνση σε σχέση με ό,τι θα ήλπιζαν οι «Καστανίνιδες» του ΠΑΣΟΚ ή οι «Μανώληδες» της ΝΔ. Πιο βαθιά το μαχαίρι σε ΔΕΚΟ και εποπτευόμενους φορείς.
I won’t cry for you Argentina. Το συμμάζεμα των ΔΕΚΟ είναι λαϊκή απαίτηση επιχειρηματιών, ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά και δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα εδώ και καιρό. Δεν περίμενε κανείς τα αποτελέσματα της αναθεώρησης για να μάθει τι συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι στιγμής κατά το πάντρεμα της παλαιοσοσιαλιστικής ατζέντας με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα στα δημοσιονομικά που επιτάσσει το μνημόνιο δεν επικράτησε η λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά ένα στρεβλό κριτήριο δημοκρατίας.
Στο σκέλος της μείωσης δαπανών προωθήθηκε μια «δημοκρατική» οριζόντια μείωση των εισοδημάτων του στενού δημοσίου τομέα (βέβαια, πάντα με μικρές αγαπημένες εξαιρέσεις, όπως οι κομματοδιορισμένοι υπάλληλοι της βουλής). Οι κατώτεροι υπάλληλοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται – προκαλώντας αντίστοιχες πιέσεις στην κατανάλωση – παρόλο που έμειναν σαφώς πολύ ψηλότερα από τις αντίστοιχες αμοιβές του ιδιωτικού τομέα οι οποίες επίσης συρρικνώνονται αν δεν εξαφανίζονται μετατρεπόμενες σε ανεργία.
Και ενώ το μάτωμα της οικονομίας συνεχίζεται, με το λαό να έχει αποδεχτεί και ανεχτεί θυσίες για να μη βουλιάξει το πλοίο, η εργατική αριστοκρατία σε ΔΕΚΟ και εποπτευόμενους φορείς χαίρει μιας ιδιότυπης ασυλίας εις βάρος του γενικού συνόλου. Ένα σύστημα επιχειρεί αν την κανακέψει, παρουσιάζοντάς στα Μέσα ως θύμα.
Υπάρχει εξήγηση. Πάει πίσω στα βάθη της Μεταπολίτευσης. Στο ξεκίνημα της Ελλάδας της φούσκας. Η πρώτη κυβέρνηση ΠαΣοΚ κατά τη δεκαετία του ’80 έκανε τις ΔΕΚΟ ένα πολύ ωραίο κομματικό παραμάγαζο στο οποίο βολεύονταν «φίλοι κι αδέρφια» μετατρέποντας τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ σε μόνιμους εκλογικούς πελάτες του ΠαΣοΚ. Και, μοιραία, φρόντισε και για την οικονομική τους ευρωστία με μεγάλες αυξήσεις και ιδιαίτερα προνόμια. Το κόστος αυτής της «δημοκρατικής κατάκτησης» είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της οικονομικής χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αρχές του ’90 υπήρξε η εξαίρεση που προσπάθησε με ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά να ανακόψει την επέλαση των «ρετιρέ» – όπως ο ίδιος ο ευεργέτης τους Α. Παπανδρέου τους είχε βαφτίσει. Δεν άντεξε και πολύ. Πλήρωσε αυτή την πολιτική με σκληρό τρόπο εντός κι εκτός κόμματος ΝΔ. Η ήττα δημιούργησε έναν νέο γύρο τρομαγμένου κανακέματος ο οποίος, με τη βοήθεια των «φθηνών» δανεικών λόγω ευρώ πλέον, διεύρυνε το πεδίο της φούσκας και περιέλαβε στη φαρέτρα των διευθετήσεων και χρυσές εθελούσιες εξόδους. Άλλωστε, οι σύντροφοι αγωνιστές των ‘70s και ‘80s πλησίαζαν πλέον τα 55, την ηλικία συνταξιοδότησής τους, δηλαδή...
Τόσο το «βαθύ» ΠαΣοΚ όσο και η «λαϊκή» Νέα Δημοκρατία υπάρχουν συναλλασσόμενες με αυτούς τους χώρους. Το 2011 είναι η χρονιά που η κοινωνία θα έρθει σε μια νέα συμφωνία με κάποιους από τους μεταπολιτευτικούς εκβιαστές της. Ο κλήρος έπεσε στο κόμμα που – ως νεαρό «κίνημα» – αγκάλιασε κι ενίσχυσε αυτές τις ομάδες. Το αυγουστιάτικο sms του ΓΕΝΟΠάρχη Νίκου Φωτόπουλου στους «συντρόφους» του, μαρτυράει την εξάρτηση των πολιτικών μας από τις ΔΕΚΟ. Οι μόνιμοι υπονομευτές κάθε εκσυγχρονιστικής απόπειρας από το ’89 και μετά, θα επιδιώξουν τη μάχη με την κοινωνία μέχρι πτώσεως της δεύτερης, όπως απαιτεί η παράδοση. Οι εξαντλημένοι μικρομεσαίοι κι εργαζόμενοι δεν θα αντέξουν τέτοιες πιέσεις και τα ακραία στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας θα βρουν εύφορο έδαφος για τις βίαιες προτάσεις τους.
Η γενιά μας, αποκλεισμένη οριστικά από το μεταπολιτευτικό πάρτι which “is over”, περιμένει «οι θυσίες της να πιάσουν τόπο», όπως γλαφυρά αναφέρει κάθε τόσο ο πρωθυπουργός από διάφορους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδος μας. Η ανοχή μας υπάρχει αλλά, είναι οριακή. Αν μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση δεν μετατρέψει τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ζημίας σε επωφελείς και υγιείς οργανισμούς που παράγουν υψηλή δημόσια και κοινωνική αξία, την πήρε και τη σήκωσε! Ουδείς πρόκειται να ανεχτεί τον εμπαιγμό.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΣχολιο, χωρις σχολια
ReplyDeleteΕίδες η ΓΕΝΟΠ;
Ολοι οι βουλευτές έλαβαν χθες μια επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ), στην οποία διατυπώνεται η καταγγελία ότι η ΔΕΗ, με την απόφαση 125/6-9-2010, του Συμβουλίου Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων, χορήγησε στη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δάνειο ύψους 500.000 ευρώ. «Επειδή η εργατική νομοθεσία», αναφέρεται στην καταγγελία, «απαγορεύει ρητά τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικής οργάνωσης από εργοδότη, έχουμε ζητήσει με εξώδικη επιστολή την ακύρωση της ως άνω απόφασης». Οι διαμαρτυρόμενοι, προφανώς, αγνοούν ότι από τα χρόνια του αλήστου μνήμης Δ. Πιπεργιά η ΓΕΝΟΠ κυβερνά τη ΔΕΗ. Επομένως, δεν τίθεται θέμα παράβασης του νόμου. Απλώς η διοίκηση δάνεισε τον εαυτό της...
Tου Στεφανου Κασιματη, Καθημερινή
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/11/2010_422557
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΚατάλαβα, αρχίσαμε την παπαρδέλα του MEGA στα άρθρα του blog.
ReplyDeleteΠαιδιά τίποτα άλλο εκτός από απολύσεις και περικοπές στο Δημόσιο έχετε υπόψη σας ή θα συνεχίζουμε να διαβάζουμε τις παπάρες του Μάνου που θέλει μισό εκατ. απολύσεις στο 2011;
Στην Ιρλανδία, που παλεύει να ΜΗΝ μπει σε μνημόνιο (αντίθετα από εμάς), τα ΜΜΕ και τα blogs τα χώνουν επί 24ωρου βάσεως σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Μιλάνε με νούμερα, συγκεκριμένα και χωρίς περιστροφές.
Αυτό το τσουβάλιασμα όλου του Δημοσίου, από το σύνολο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, ως κάτι "κακό" και "ελλειμματικό" θυμίζει Αμερικανούς ρεπουμπλικάνους από το Τέξας. Μέχρι και τον Μητσοτάκουλα (εποχής Κόκκαλη-Intracom) πάτε να βγάλετε ως αδικημένο μεταρρυθμιστή.
Ως G700, μπορείτε να ξεκαθαρίσετε ΑΚΡΙΒΩΣ ποιες ΔΕΚΟ θεωρείτε ρετιρέ; Έχετε νούμερα για μισθολόγια, ελλείμματα, ανάλυση κόστους, ώστε να δούμε ποιοι όντως είναι αργόμισθοι και καλοπληρωμένοι; Να ξέρουμε για τι ακριβώς συζητάμε, ποιοι πρέπει να φύγουν, πόσα πραγματικά θα κερδίσουμε. Αλλιώς παπαγαλίζουμε.
Η eurostat έχει τα στοιχεία ίσως θα ήταν καλό να τα δημοσίευε
ReplyDelete"Η πρώτη κυβέρνηση ΠαΣοΚ κατά τη δεκαετία του ’80 έκανε τις ΔΕΚΟ ένα πολύ ωραίο κομματικό παραμάγαζο στο οποίο βολεύονταν «φίλοι κι αδέρφια» μετατρέποντας τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ σε μόνιμους εκλογικούς πελάτες του ΠαΣοΚ. Και, μοιραία, φρόντισε και για την οικονομική τους ευρωστία με μεγάλες αυξήσεις και ιδιαίτερα προνόμια. Το κόστος αυτής της «δημοκρατικής κατάκτησης» είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της οικονομικής χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.
ReplyDeleteΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αρχές του ’90 υπήρξε η εξαίρεση που προσπάθησε με ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά να ανακόψει την επέλαση των «ρετιρέ» – όπως ο ίδιος ο ευεργέτης τους Α. Παπανδρέου τους είχε βαφτίσει. Δεν άντεξε και πολύ. Πλήρωσε αυτή την πολιτική με σκληρό τρόπο εντός κι εκτός κόμματος ΝΔ."
ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!! Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νέοι!
g700, για πρώτη φορά, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ! Μακράν το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει εδω.
Και πάλι μπράβο παίδες.
Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκαιο και ο Μητσοτάκης βόλευε φουλ απλά με άλλους τρόπους πχ συντάξεις κλπ. Δείτε τι έγινε στα Χανιά με το μεγαλύτερο ποσοστό αναπήρων πολέμου. Αλλά εντάξει ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να φιλελευθεροποιήσει το ελληνικό κράτος.
ReplyDeleteΟ Παπανδρέου ο τζοιύνιορ πιστεύω ότι είναι ένας φιλελεύθερος σοσιαλιστής αμερικάνιου τύπου και θέλει να το προχωρήσει το θέμα όσο κανείς άλλος. Είναι με την αλλαγή και δίνει μάχη.
Ο Σαμαράς υπερασπίζεται το σάπιο σύστημα με τη ρητορική του και τη στάση που κρατάει. Εκτός κι αν το κάνει σκόπιμα σαν συστημικό μπάφερ κραδασμών.
"Ο Παπανδρέου ο τζοιύνιορ πιστεύω ότι είναι ένας φιλελεύθερος σοσιαλιστής αμερικάνιου τύπου και θέλει να το προχωρήσει το θέμα όσο κανείς άλλος."
ReplyDeleteΝαι, αμέ... :
http://www.youtube.com/watch?v=InsJEqibccg
"Είναι με την αλλαγή και δίνει μάχη."
Εδω συμφωνούμε, είναι με την αλλαγή. Με την "αλλαγή του 81" όμως.
Οι θαυμαστές των Ιρλανδικών "θαυμάτων"
ReplyDelete.
Τη πρώτη φορά κάποιοι τη θαύμαζαν για το οικονομικό της "θαύμα",τη φούσκα της.
Τη δεύτεη φορά, οι ίδιοι, τη θαύμαζαν γιατί κατάφερνε να δανείζεται φθηνά απο τις αγορές.
Τη τρίτη φορά, οι ίδιοι, τη θαυμάζουν για το τρόπο που αντιδρά στο "μνημόνιό" της.
Και έπεται συνέχεια...
Ιστορικά έχει δικαιωθεί μόνο η ρητορική του Μητσοτάκη. Δεν έχουν δικαιωθεί οι πράξεις του, δεν έχουν δικαιωθεί οι επιλογές του, δεν έχουν δικαιωθεί τα αποτελέσματά τους.
ReplyDeleteΟ λόγος είναι ότι οι φανερές πράξεις ήταν ανεπαρκείς και οι κάτω από το τραπέζι ίδιες με των άλλων' οι επιλογές άτοπες, άνευρες, άκαιρες ή υπό προϋποθέσεις που δεν φρόντιζε ή καν προσπαθούσε να υπάρξουν' το αποτέλεσμα της διακυβέρνησής του αρνητικό.
Δε διαφαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτή την εκτίμηση στο μέλλον.
Διαβάζω ότι σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό, ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.
ReplyDeleteΙδού το casus belli. Αναμένω τον πόλεμο.
Σε αντίθεση με την Ιρλανδία που δεν έχει παχύ κράτος γιατί όλο το Εθνικό της λίπος το φάγανε οι τράπεζες και έφυγε προς Γερμανία και Αγγλία πλευρά,εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.Εχουμε ΔΕΚΟποιήσει το λίπος.Και μπορούμε με τη κατάλληλη πλαστική να το αφαιρέσουμε.Αυτό και κάνουμε με το φετεινό προυπολογισμό.Θα πονέσουν λίγο οι παχύσαρκοι αλλά θα χάσουν τα περιττά κιλά και θα ομορφύνουν.
ReplyDeleteEνα άλλο κακό που έχουν οι Ιρλανδοί και δεν έχουμε εμείς είναι ότι αυτοί είναι ψηλά στο δείκτη διαφάνειας.Ας πρόσεχαν.Δεν έχουν καθόλου διαφθορικό λίπος.Αρα ούτε απο εκεί έχουν λαμβάνειν.Εμείς που είμαστε ζάμπλουτοι σε διαφθορά έχουμε τεράστια περιθώρια να κάψουμε λίπος, απο το λαθρεμπόριο πετρελαίου ας πούμε,και με γρήγορο και σχετικά εύκολο τρόπο να ξελασπώσουμε.
ReplyDeleteΑκόμα αυτό το χειμώνα θα κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι πετρελαίου αλλά απο τον Οκτώβριο του 2011 θα ψοφήσουν οριστικά.
Το μόνο που μοιάζουμε με τους Ιρλανδούς είναι στη παραγωγή τραγικής λογοτεχνίας.Εχουμε και έχουν μερικούς απο τους καλύτερους τραγικούς όλων των εποχών.
ReplyDeleteTo 2011 προβλέπεται να είναι για την Ελλάδα η καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών.Και με τη πολύ έξυνη κίνηση της μείωσης του ΦΠΑ του τουριστικού προιόντος σε πρωτοφανώς χαμηλά(6,5%) επίπεδα,ακόμα και Ιρλανδοί θα έλθουν.
ReplyDeleteOι ολεθρολάγνοι στην Ελλάδα τους περιμένουν δύσκολα χρόνια.Πρέπει να βρούν άλλους τρόπους να θαεραπεύσουν τη διαστροφή τους.
O Λοβέρδος πήρε φόρα.Δεν παίζεται.Μόνο τα μισά απο αυτά που κατάλαβε ότι μπορεί να κάνει αν κάνει θα μειωθεί το έλλειμμα κατά 2%.
ReplyDeleteΕίπαμε αργεί να μάθει το μάθημα αλλά αν το μάθει δεν πιάνεται.
For Euro Nations, There Are Strings Attached
ReplyDeletehttp://www.nytimes.com/2010/11/18/business/global/18zone.html?nl=todaysheadlines&emc=a25
Στη μάχη μπαίνει και ο Μπένυ.Μετά απο τη νίκη των φίλιων δυνάμεων του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη,υπό τον Μπουτάρη,τού ήλθε η όρεξη να κλείσει και κανένα στρατιωτικό νοσοκομείο απο αυτά που έχουν μόνο κουκουβάγιες για πελάτες.
ReplyDeleteΟλα βαίνουν καλώς μετά και την λαική εντολή ανανέωσης της πολιτικής παντοδυναμίας του ΓΑΠ.
@ Parmenides
ReplyDeleteΝαι, μόνο που το φόρο πετρελαίου δε θα τον πληρώνουν οι ως τώρα (και θα μου επιτρέψεις - ΚΑΙ μελλοντικοί) λαθρέμποροι, αλλά οι καταναλωτές. Το πετρέλαιο είναι στην Ελλάδα είδος πρώτης ανάγκης. Κάνεις λάθος σε αυτό το σημείο.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Η πολιτική αυτή φανερώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να τους εισαγάγει. Η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να είναι παζαρίσια και μη στοχευμένη σε ό,τι αφορά φορολογία, μισθοδοσία και συντάξεις. Αυτό στην αρχή περνάει με τη δικαιολογία του επείγοντος. Με τον καιρό όμως αυτό το "όπου τους πιάσουμε, όποιους πιάσουμε¨ θα παραξινίσει. Δείχνει αδυναμία και ανικανότητα, αν όχι άλλα πιο αμαρτωλά.
Τελοσπάντων, το θέμα με το πετρέλαιο το θεωρώ πολύ απλό και προφανές και δε θα αναλωθώ άλλο.
ReplyDeleteΑναμένω την αντίδραση των G700.
Όπως είπα και πριν, ιδού το casus belli που μας λέγατε.
Άλλωστε, η παζαρίσια κυβέρνησή μας λακίζει εύκολα. Το λάκισμα είναι υποπροϊόν της πολιτικής "όπου τους πιάσουμε, όποιους πιάσουμε".
@ Jaga:
ReplyDeleteΑδικείς το μπλογκ μια φορά και τον εαυτό σου δέκα.
Η G μιλάει για το ζήτημα των ΔΕΚΟ και το ανορθολογικό Δημόσιο από πολύ παλιά, όταν το Mega και οι Πρετεντέρηδες υπερασπίζοντας τα "συντρόφια" για "να πέσει η δεξιά"....
Δεν μοιάζεις ιδεολογικό τέκνο του Παναγιωτακόπουλου και του "βαθέως" ΠαΣοΚ, μην υιοθετείς τη ρητορική τους.
πολύ καλό το ποστ- αντικειμενικό και ψύχραιμο.
ReplyDeleteΗ κυβέρνηση και το κόμμα βρίσκονται σε πόλεμο. Και αρκετοί υπουργοί δεν είναι με την κυβέρνηση αλλά με το κόμμα (Ξενογιανακοπούλου, Ρέππας) παρότι "παιδιά" του ΓΑΠ.
Αντίθετα πλάτη βάζουν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος, επενδύοντας (?) στην επόμενη μέρα.
Πιστεύω ότι εξαιτίας αυτού του εμφύλιου θα προηγηθούν οι ΔΕΚΟ, διότι εκεί υπάρχουν περισσότεροι συμβασιούχοι, παχυλά επιδόματα και λιγότερη θεσμική κάλυψη. Κανονικά μαζί έπρεπε να ακολουθήσει και ο στενότερος δημόσιος τομέας.
Παράλληλα βέβαια κάποιοι είναι ακόμα στην κοσμάρα τους- έτσι μπορείτε να δείτε τις ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΕΡΤ & Αττικό Μετρό να κάνουν χορηγίες (!!!!!) σε εκδηλώσεις στο Μέγαρο και αλλού.
Δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι οι ΔΥ δεν πρέπει να απολυθούν. Βεβαίως και πρέπει.
Αφ' ενός είναι συνυπεύθυνοι γιά την πλήρη διάλυση των πάντων (τόσα χρόνια δεν έβλεπαν & δεν άκουγαν, τώρα ανένηψαν και διαμαρτύρονται?) και αφ' ετέρου δεν κατανοώ γιατί σε μιά χώρα που τα 2/3 των φορολογικών εσόδων πάνε σε μισθοδοσία ΔΥ πρέπει οι ΔΥ να έχουν προστασία ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (ΙΥ) να μην έχουν.
Δεν μπορεί την νύφη να πληρώνουν αυτοί που δημιουργούν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα και το κηφηναριό να μένει αλώβητο.
Ας μην χύνουν κροκοδίλεια δάκρυα αυτοί που συνέργησαν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους γιά να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Και ας μην αυταπατάται κανείς σας- θα χρειαστούν 10-15 χρόνια για να σηκώσουμε κεφάλι
@goas:
ReplyDelete"...Δεν μοιάζεις ιδεολογικό τέκνο του Παναγιωτακόπουλου και του "βαθέως" ΠαΣοΚ, μην υιοθετείς τη ρητορική τους..."
Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση, ιδεολογική, επαγγελματική ή κομματική, με δαύτους. Αλλά εγώ δείχνω το γεγονός, δεν επιχειρηματολογώ υπέρ κανενός. Ούτε σε ΔΕΚΟ δουλεύω, ούτε από τους ευνοημένους φορολογικά είμαι, ούτε επιδοτήσεις περιμένω.
Από τους υπόλοιπους, αυτούς που εκθειάζουν τα μπάζα που θέλουν να λέγονται υπουργοί, περιμένω να ακούσω σχόλια για το σημερινό προϋπολογισμό. Για τα "πωλείται" που ανακοίνωσαν σήμερα μέσω του ΑΠΕ, οτιδήποτε κινείται, πίνεται ή τσουλάει, μέχρι και 4 Airbus και ραδιοσυχνότητες. Περιμένω να ακούσω για την αύξηση ΦΠΑ σε τρόφιμα, για την αύξηση της ΔΕΗ από Ιανουάριο, για τις αλλαγές στη φορολόγηση πετρελαίου.
Ήδη έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες του τι συνέβη σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ότι πολλοί υπουργοί (τρομάρα τους) έκανα το σταυρό τους με αυτά που διάβαζαν για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό, ότι έπεσε πολύ χοντρό κράξιμο και ότι ήδη πολλοί από αυτούς κοιτάνε πως θα βγούνε από την κυβέρνηση χωρίς να δημιουργήσουν πολιτικό σάλο. Έχει καταργηθεί κάθε πρόσχημα και το "σοσιαλιστικό" κόμμα έχει βαλθεί να ξεπουλήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς εξαίρεση και χωρίς προηγούμενο. Πλέον θα ζούμε σε νοικιασμένη χώρα, και μάλιστα σε υποθήκη (βάσει μνημονίου). Το επόμενο βήμα είναι να μας κάνουν έξωση.
ReplyDeleteΌποιος δεν απαντά πλέον επί της ουσίας και με επιχειρήματα, είτε είναι ανόητος και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, είτε καταλαβαίνει πολύ καλά και παίζει το ρόλο των ΜΜΕ.
@ser:
ReplyDelete"...δεν κατανοώ γιατί σε μιά χώρα που τα 2/3 των φορολογικών εσόδων πάνε σε μισθοδοσία ΔΥ..."
Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Αν ήταν τόσο απλό, μια "οριζόντια" μείωση θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά όπως είδαμε η προηγούμενη περικοπή απλά ενδυνάμωσε την κρίση, γιατί κόπηκε από όλους, είχαν δεν είχαν. Τα ίδια έλεγαν και για το ασφαλιστικό, για τα έτη συνταξιοδότησης, και τώρα διαπιστώνουν ότι έκαναν μια τρύπα στο νερό σε καθαρά λογιστικό επίπεδο.
Αν πεις ότι σε μια συγκεκριμένη ΔΕΚΟ υπάρχει ένα ποσοστό 2% που εισπράττει το 80% της μισθοδοσίας, αυτό όντως ισχύει και οι πρώτοι που πρέπει να πάρουν πόδι είναι αυτοί οι κηφήνες (στην κυριολεξία). Ξεκινώντας από την ΕΡΤ και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές για παραδειγματισμό.
Είναι καιρός ορισμένα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας, όπως οι ΔΕΚΟ να σπάσουν. Δεν είναι δυνατόν συνδικαλιστές του χειρίστου είδους να απολαμβάνουν μαζί με τις συντεχνίες τους αμοιβές για τις οποίες ουδέποτε παρήγαγαν κάποιο αντίστοιχο προϊόν.
ReplyDeleteΗ αισιοδοξία μου έγκειται στο γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος αρχίζει και σπάει σιγά σιγά αυτό το ταμπού ζητώντας την διάλυση αυτών των συντεχνιών.
Η απαισιοδοξία μου έγκειται στο γεγονός ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ παραμένει ακόμα ένας ισχυρός πόλος επιρροής μέσα στην κυβέρνηση και δεν θα αφήσει τόσο εύκολα ξεκρέμαστα τα "τεκνά" του. Οι τραμπούκικες πρακτικές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και τα εκβιαστικά sms δίνουν μία γεύση για το τί πρόκειται να ακολουθήσει. Οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές (κλασικά με όμηρο ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία), και η κυβέρνηση με αυτούς θα αποδείξει πραγματικά αν έχει το σθένος να προβεί στα αναγκαία μέτρα.
Αν κρίνω πάντως από την επικείμενη αναθεώρηση του αντικαπνιστικού νόμου, επειδή μερικοί καταστηματάρχες έκαναν "μπου" στην κυβέρνηση και αυτή τρόμαξε, η ζυγαριά γέρνει αρκετά προς το απαισιόδοξο σενάριο.
Το να σταυροκοπιέται ο Ρέππας, η Κατσέλη ή ο Παπουτσής είναι δείγμα θετικό, Jaga. Λες να πρέπει να φύγουμε από το Μνημόνιο για να μην ταραχθεί το παλιοκομματικό ακροατήριο;
ReplyDeleteΟι "ιερές αγελάδες" της μεταπολίτευσης πρέπει επιτέλους να θιγούν. Δεν θα πάθει τίποτε κακό η χώρα αν ξεφορτωθεί το κόστος συντήρησης άχρηστων υπηρεσιών ο μέσος φορολογούμενος.
Η μεταπολιτευτική σοσιαλμανία της μεταφοράς ιδιωτικού κόστους σε δημόσιες τσέπες παράγινε. Οι περισσότερες υπηρεσίες που το κράτος παρέχει συνδυάζουν πολύ υψηλό κόστος με χαμηλή ποιότητα. η αξιοποίηση της περιουσίας που κάθεται, τι το μεμπτό έχει; Αν η ρητορεία του δήθεν "ξεπουλήματος" παραμείνει ως έχει, δεν πάμε πουθενα.
Περί του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, στο άρθρο φαίνεται, νομίζω, η διαφωνία με την οριζόντια μείωση αμοιβών.
Λοιπόν jaga έχεις δίκιο !
ReplyDeleteΠράγματι δεν είναι 66% (2/3) αλλά 70% .......
(http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/e5/f1/82/e5f18274998812322e482acb794d2bb2c6bf1424/application/pdf/prosxedio+2011-1.pdf)
Μάλιστα αξίζει ιδιαίτερη μνεία η επιχορήγηση του ταμείου αλληλεγγύης γενεών (522 εκατ) και οι επιχορηγήσεις ΤΑΠ-ΟΤΕ (800 !) και "ασφάλιση προσωπικού ΔΕΗ" (758)
Δεν κρατιέμαι να δω την ΓΕΝΟΠ να σηκλωσει το λάβαρο ενάντια στο "ξεπούλημα"
και μια και λέμε γιά ΔΕΗ:
ReplyDelete(http://www.dei.gr/Default.aspx?id=10579&nt=18&lang=1)
Το 2009 οι 22,582 ΔΕΗτζήδες μας κόστισαν 75 χιλ. ευρώ (αμοιβες+ εισφορές+παροχές) ΕΚΑΣΤΟΣ
Επιπλέον το συνδικάτο έχει κάνει 7 αγωγές στη ΔΕΗ
Εμπρός λοιπόν να πούμε όλοι μαζί όχι στο ξεπούλημα για να συνεχίσουν το φαγοπότι τα παλληκάρια (στην υγειά των κορόιδων φυσικά)
"Εμπρός λοιπόν να πούμε όλοι μαζί όχι στο ξεπούλημα για να συνεχίσουν το φαγοπότι τα παλληκάρια"
ReplyDeleteΑυτό ξαναπές το σερ...
Σύντροφοι,
όλοι μαζί αύριο στην πορεία, να δώσουμε δυναμικό παρών και να παλέψουμε, για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα των συναδέλφων μας ΔΕΚΟτζήδων !
Τι 592 το μήνα, τι 3.000, είμαστε το ίδιο, αφού κατα την Μαρξιστική θεωρία, ανήκουμε στην ίδια "εργατική τάξη" !
Εμπρός λοιπόν στον αγώνα...
parmenides said...
ReplyDeleteΣτη μάχη μπαίνει και ο Μπένυ.Μετά απο τη νίκη των φίλιων δυνάμεων του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη,υπό τον Μπουτάρη,τού ήλθε η όρεξη να κλείσει και κανένα στρατιωτικό νοσοκομείο απο αυτά που έχουν μόνο κουκουβάγιες για πελάτες.
Ολα βαίνουν καλώς μετά και την λαική εντολή ανανέωσης της πολιτικής παντοδυναμίας του ΓΑΠ.
------------------------------
Ε ρε Πρασινοφουρήλα και άγιος ο θεός...
Και τον χαλάνε οι καταστροφολόγοι.
Ρε Παρμενίδη, εάν βλέπουν εσένα και κάνουν την υπόθεση ότι σαν και εσένα έχει δε θα έχει κάνα κατομμύριο (αυτοί που πήγαν και ψήφισαν...) - τι θέλεις να υποθέσουν οι άνθρωποι; Ότι θα πάει μπροστά αυτή η χώρα;
Και μην αναρωτιέστε για τους οποίους η οφειλή διπλασιάζεται το ύψος των διοδίων για σας...yep...
ReplyDeleteκούρεμα, χτένισμα, ξύρισμα.
ReplyDeleteσα να λέμε σκωθκα ντυθκα πλυθκα κ'κει πουσκαβα φταρνστκα
ελλαδα - εε - δντ - και ξανα απο την αρχη
αλλα το φταρνισμα ειναι υγεια, φυσικη αντιδραση καθαρσης του ανθρωπινου οργανισμου
υπομονη κι αισιοδοξια παιδες, και πανω απολα να συμμετεχετε
Παιδιά, ας το φιλοσοφήσουμε το πράγμα.
ReplyDelete'Οπως και στην κοινωνία κάποιοι είναι πιο ικανοί από κάποιους άλλους (πολλές φορές για λόγους πέραν των δυνατοτήτων τους - από dna μέχρι ψυχολογία), το ίδιο περίπου ισχυει και σε επίπεδο κρατών.
Η Ελλάδα (και χώρες σαν την Ελλάδα) δε θέλει να ανταγωνιστεί άλλες χώρες.
Η Ελλάδα δε μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες χώρες.
Δε μπορούν ολοι, τι να κάνουμε τώρα. Με το ζόρι;
Γι' αυτό τον σχετικά απλό λόγο, η παγκοσμιοποίηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ο μοναδικός λόγος που κράτησε όσο κρατησε είναι η αδιανόητη πιστωτική επέκταση των τελευταίων 2 δεκαετιων η οποία χρηματοδότησε το "boom" της δεκαετίας του '90, για να έρθει τώρα το "bust" (από το οποίο θα χάσουν όλοι λίγο-πολύ: οι δανειζόμενοι το χαλί κάτω απ' τα πόδια τους, οι δανειστές λεφτά που αφελώς υπολόγιζαν να πάρουν πίσω).
Επομένως, γιατί να παρατείνουμε την αγωνία; Είναι θέμα χρόνου να ξαναγυρίσουμε στον προστατευτισμό και τις εγχώριες αγορές. Είναι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει ισορροπία σε μια "παγκόσμια" οικονομία που έχει χάσει κάθε έννοια ισορροπίας.
Πολλές φορές ξεχνάμε οτι ο πλανήτης τρέχει με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. Σε άλλη εξελικτική φάση είναι η Δύση (η οποία χωρίζεται περαιτέρω σε Βορρά και Νότο), σε άλλη εξελικτική φάση είναι η Ασία, σε άλλη η Μέση Ανατολή, σε άλλη η Αφρική κ.ο.κ.
Το να προσπαθήσεις να το ισορροπήσεις αυτό απελευθερώνοντας τη μετακίνηση κεφαλαίων, είναι ουτοπικό και μάταιο. Πόσο μάλλον όταν ο εξισορροπητικός μηχανισμός των ισοτιμιων δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ο ισχυρισμός οτι με την παγκοσμιοποίηση κάθε χώρα θα ανέδυε κάποιο ανταγωνιστικο της πλεονέκτημα το οποίο θα ήθελαν να "αγοράσουν" οι άλλες χώρες ήταν (είναι) μια χιμαιρα.
Οι ρωγμές είναι εμφανείς. Οι οικονομικά εξωστρεφείς Βορειο-Ευρωπαίοι δε θα δέχονται για πολύ καιρό ακόμα να χρηματοδοτούν την εσωστρεφή αγορά των Νότιων. Οι αναπτυσσόμενες χώρες (BRICKs) αρχίζουν και μουρμουρίζουν για έλεγχο κεφαλαίων με σκοπό να αναχαιτίσουν το ποτάμι ρευστότητας που προέρχεται απ' τη Δύση, προκειμένου να μην περιορίσει την ανταγωνιστικόητα τους.
Δεν τραβάει το πράμα.
Κι αυτας ο Βαριφακης Βαρουφακης πως τον λενε τελος παντων ο καθηγηταρας πολυ καλος πραγματικα μεγαλη εντυπωση μου εχει κανει, σα να διαβαζει τη Γ700 χρονια τωρα
ReplyDeletehttp://www.skai.gr/player/TV/?MMID=207636
κι ομως τζιμ
ReplyDeleteη παγκοσμιοποιηση οχι απλα πετυχαινει αλλα κανει θαυματα
η παγκοσμια μεσαια ταξη στο πλαισιο συνεχους παγκοσμιας δημογραφικης αυξησης αυξανεται ραγδαια σταθερα και οι προβλεψεις δειχνουν ακομα μεγαλυτερη αυξηση τα επομενα 50 χρονια
η φιλελευθεροποιηση των αγορων, των θεσμων και η εκδημοκρατηση των πολιτικων μηχανισμων παγκοσμιως, το ιδιο.
Οι μεγαλες προβλεψεις του κυματος της παγκοσμιοποιησης στις αρχες του 90 επαληθευονται και με το παραπανω.
Απλα περναμε μια μεγαλη φαση μεταβασης στην οποια ο λαικισμος και ο φοβος (ρευστο φοβο τον λεν πολλοι και καποιοι σχολιαστες εδω μεσα τον ανεφεραν ξανα) θολωνει τη διαυγεια μας και μπερδευει τον προσανατολισμο μας.
ο κοσμος γινεται καλυτερος, η παγκοσμια οικονομια των δυνατοτητων μεγαλωνει και διαφοροποιεται συνεχως.
Απλα οι πολιτικοι και οικονομικοι συσχετισμοι στους οποιους συνηθισαμε αλλαζουν και πρεπει επιτελους να ανεβουμε στο τραινο χωρις επιστροφη.
χωρος υπαρχει για ολους, τι ειχαμε και τι χασαμε
ε ρατ?
Απλα τζιμ πρεπει να δεις την παγκοσμιοποιση σαν ενα παλιρροιο κυμα
ReplyDeleteκαι μαζι του φερνει δωρα αλλα και δημιουργικη καταστροφη
οπως μας εμαθε η μανα γη εξαρχης
κι ο ρολος μας? να μαθουμε να κολυμπαμε, κι αν γινουμε ανταγωνιστικοι αρκετα ισως μαθουμε και να την ξαναανακαλυψουμε
Ulis
ReplyDeleteΝα πας στον εξορκιστή της Sarah Palin να σου βγάλει τον Ανθιμο που έχεις μέσα σου και μετά τα λέμε.
Εξαίρετο πόστ και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κατόπιν μέσω σχολίων! Μπράβο!
ReplyDeleteΠάντως, την τελευταία φορά που είχαμε έξαρση του προστατευτισμού, το παρύθι κατέληξε με 50 εκατομμύρια νεκρούς....
ReplyDelete@ser:
ReplyDeleteΔυστυχώς αναμεταδίδεις στοιχεία του υπουργείου που όποιος σοβαρός οικονομικός τα βλέπει γελάει. Δεν πρόκειται για οικονομοτεχνικά δεδομένα αλλά καθαρά για πολιτικά άλλοθι για τις σοσιαλιστικές ενοχές τους.
Όσο για τη ΔΕΗ, ξαναλέω ότι όποιος χρυσοπληρώνεται χωρίς να δουλεύει πρέπει είτε να δεχτεί δραστική μείωση είτε να φύγει. Αλλά όποιος δουλεύει για 2 (π.χ. γιατροί στις εφημερίες), οφείλει να πληρώνεται και διπλά. Αυτό το αυτονόητο πάνε να μας πείσουν ότι είναι λάθος.
Υποθέτω ότι δεν συμφωνείς με τις ΠΑΠΑΡΕΣ του Κουτρουμάνη, έτσι; Ότι δηλαδή οι ατομικές συμβάσεις 10-20% κάτω από τα 600 ευρώ (πρώην 700) θα είναι "νόμιμες" μόνο σε επιχειρήσεις που "κινδυνεύουν". Όποιος δουλεύει στην αγορά ξέρει πολύ καλά ότι εδώ και χρόνια ισχύει το "...Τόσα ή έφυγες..." (Τόσα << 592 ευρώ).
@goas:
ReplyDeleteΈνα νούμερο μόνο: 6,1 δις ευρώ πρόσθετα μέτρα. Ο Παπακωνσταντίνου, που έχει δηλώσει στον Παπαχελά ότι αν πάρουν νέα μέτρα θα έχει αποτύχει, τώρα είναι και περήφανος για τον προϋπολογισμό του 2011.
Και επιπλέον πάνε να μας πείσουν ότι υπάρχει κάποιο "ρηχό" και κάποιο "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, τα οποία βρίσκονται σε μάχη. Η αλήθεια φαίνεται στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών στις ΔΕΚΟ που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. Όχι γιατί συμφωνούν, αλλά γιατί οι εργατοπατέρες είναι οι πρώτοι που κανονικά πρέπει να φύγουν με τις κλωτσιές. Βλέπεις να γίνεται τίποτα τέτοιο. Αντίθετα, λένε ότι δεν απολύεται ΚΑΝΕΙΣ, αντίθετα κόβονται μισθοί και επιδόματα από ΟΛΟΥΣ.
Το "παλαιοκομματικό" ΠΑΣΟΚ που σταυροκοπιέται είναι και ο Λοβέρδος (έδωσε παράσταση) και η Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται να είπε κάτι σαν "...ας μας βοηθήσει ο Θεός". Ακόμα και αν είναι υπερβολές, είναι φανερό ότι το "ρηχό" ΠΑΣΟΚ που "κοιτάει μπροστά" περιορίζεται πλέον στον Jeffry, στον πανικόβλητο Παπακωνσταντίνου και στις δυο ντουζίνες επικοινωνιακούς συμβούλους που προσέλαβαν πέρυσι. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι κατά πάσα πιθανότητα το θάψιμο της πολιτικής τους καριέρας ως υπουργικά στελέχη.
ReplyDeleteΠεριμένω να δω ακόμα αιτιολόγηση για τα "αναπτυξιακά μέτρα" της μείωσης ΦΠΑ στον τουρισμό, λες και οι ξένοι θα έρχονται πλέον με τα αποβατικά πλοία, γιατί θα γλιτώνουν ένα 2%. Η απόλυση του 100% των ΔΥ, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, θα μας "γλιτώσει" γύρω στα 50 δις. Αυτό και μόνο. Ασφαλώς και υπάρχει πρόβλημα στις ΔΕΚΟ, αλλά μιλάμε για μερικές δεκάδες δις, τίποτα άλλο.
Τίποτα για τα υπόλοιπα έχουμε να πούμε ή θα συνεχίσουμε να πιπιλάμε την καραμέλα με τις ΔΕΚΟ;;;;
Και κάτι τελευταίο:
ReplyDeleteΗ διαφορά μεταξύ "ιδιωτικής αξιοποίησης" και "ξεπουλήματος σε ιδιώτες" έγκειται στο πόσο και ΚΥΡΙΩΣ στο τι πουλάς.
Αν μιλάμε για αδειοδοτήσεις χρήσης σε τομείς που το δημόσιο τώρα δεν εισπράττει τίποτα, τότε σαφώς και είναι θετικό (θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνεται από τα κανάλια βέβαια, με χρήμα, όχι με μούφα εγγυητικές).
Αν μιλάμε για πώληση εθνικών πόρων, όπως η ενέργεια, η Υγεία, τα αεροδρόμια, κτλ, τότε μιλάμε για ξεπούλημα εθνικών πόρων άμεσης ανάγκης και κοινωνικού χαρακτήρα. Για όσους δεν το ξέρουν, η Enron βύθισε τη δυτική ακτή των ΗΠΑ στη λίθινη εποχή, ακριβώς όταν ιδιωτικοποιήθηκε το εθνικό δίκτυο (αντίστοιχη ΔΕΗ), αφήνοντας σταθμούς παραγωγής να βγούνε εκτός λειτουργίας για να ανέβει η αξία της ζήτησης ρεύματος στη Wall Street.
Εκτός αν εμείς εδώ έχουμε βρει το χάπι που διορθώνει όλα αυτά δια μαγείας και πρόκειται να γίνουμε η πιο επιτυχημένη παγκοσμιοποιημένη οικονομία στην ιστορία του πλανήτη.
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete@ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ:
ReplyDelete"...η παγκοσμιοποιηση οχι απλα πετυχαινει αλλα κανει θαυματα...
...ο κοσμος γινεται καλυτερος, η παγκοσμια οικονομια των δυνατοτητων μεγαλωνει και διαφοροποιεται συνεχως..."
"Globalization Widens the Gap Between Rich and Poor"
"Income gap between rich and poor in U.S. at record high"
"Factors Leading To The Increase In The Gap Between Rich And Poor Nations Due To Globalization"
Μάλλον για άλλο πλανήτη μιλάς. Εκτός αν θεωρείς ότι αυτοί που πεινάνε, αυτοί που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, αυτοί που πεθαίνουν από απλές ασθένειες, το αξίζουν γιατί είναι τεμπέληδες.
jaga
ReplyDelete"..αυτοί που πεινάνε, αυτοί που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, αυτοί που πεθαίνουν από απλές ασθένειες..."
Αυτοί όλοι έχουν ανάγκη απο προστάτες και για να τους εκφράζουν και για να τους επικαλούται όταν θέλουν να κάνουν χρυσές δουλειές. Και παράλληλα να φτειάχνουν,για την αφεντειά τους, και το προφίλ του "sensitive man" που το φοράνε σαν μια πανέμορφη προβειά.
Τι θα γίνουμε χωρίς αθλίους;
ReplyDeleteΑν σε κάποιους έκανε καλό η παγκοσμιοποίηση είναι οι εξαθλιωμένες μάζες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Αλλά τί θα απογίνουμε χωρίς αθλίους εμείς οι επαγγελματίες αθλιολόγοι;
"Η απόλυση του 100% των ΔΥ, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, θα μας "γλιτώσει" γύρω στα 50 δις."
ReplyDelete-Κάθε χρόνο. Οπότε μπορούμε να απολύσουμε το 50%, να διαθέσουμε τα μισό του μισθού τους ως επίδομα ανεργίας για 3 χρόνια και το άλλο μισό για μετεκπαίδευση της αρεσκείας τους 2 χρόνων και μετά να τους στείλουμε στην ευχή του θεού.
@Ventriloquist:
ReplyDeleteΕγώ έχω μια καλύτερη πρόταση. Η επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελείται από 50 βουλευτές(!) και θα συνεδριάσει τουλάχιστον 4 φορές αυτό το μήνα, αμειβόμενες 250-300 ευρώ το κεφάλι.
Πράγμα που σημαίνει 50 χιλιάρικα αυτό το μήνα "μπόνους" για αυτούς τους 50 "τυχερούς, για (4x) 2ωρη εργασία που έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στα καθήκοντά τους ως βουλευτές. Κάντε τον υπολογισμό να δείτε σε πόσα επιδόματα ανεργίας και εκπαίδευσης αντιστοιχούν κάθε μήνα.
Για αυτά θα φέρουν κάποια αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής ή θα συνεχίσουν να λένε για περικοπές στους βουλευτές;
ventriloquist
ReplyDeleteΠάνω κάτω αυτό θα γίνει.Οχι ακριβώς όπως το προτείνεις αλλά η ουσία θα είναι η ίδια.Tώρα είμαστε σε φάση τεχνικής και ψυχολογικής προετοιμασίας.Η κοινή γνώμη είναι έτοιμη.Το πρόβλημα βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα.Και στους πολλούς φανερούς και πάμπολλους κρυμένους νταβατζήδες και "προστάτες" των "φτωχών".
@Normad:
ReplyDeleteΟ καθένας οφείλει να κάνει αυτό που θέλει και αυτό που μπορεί, χωρίς να το διαφημίζει στα κανάλια.
Αυτό που σωστά περιγράφεις είναι η επίπλαστη απενοχοποίηση του σημερινού οικονομικού συστήματος, από αυτούς που επωφελούνται τα μέγιστα, ακριβώς από αυτούς που το δημιούργησαν.
Αλλά θα πρέπει να τεκμηριώσεις το:
"...Αν σε κάποιους έκανε καλό η παγκοσμιοποίηση είναι οι εξαθλιωμένες μάζες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής..."
Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου, αλλά οι μπάλες ποδοσφαίρου της Nike συνεχίζουν να ράβονται από ανήλικους εργάτες στην Ινδία και στο Πακιστάν για $0,05 η κάθε μία.
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete"...Και στους πολλούς φανερούς και πάμπολλους κρυμένους νταβατζήδες και "προστάτες" των "φτωχών"..."
ReplyDeleteΤο "κρυμμένους νταβατζήδες" να το προσδιορίσεις επακριβώς. Εγώ έχω δηλώσει ότι ούτε σε κάποιο κόμμα ανήκω, ούτε στο δημόσιο εργάζομαι, ούτε παίρνω έργα δημοσίου, ούτε πληρώνομαι από κάποιο κανάλι. Αντίθετα, αρκετοί εδώ μέσα δίνουν την εικόνα του αργόσχολου, άεργου, εντεταλμένου "σχολιαστή", με εισόδημα από κόμμα ή/και κανάλι.
Είναι πλέον τόσες πολλές οι "κόπιες" από το ίδιο καλούπι που είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστούν, ειδικά από το λεξιλόγιο.
Ελπίζω να μην ανήκεις σε αυτούς. Αλλά δεν βλέπω να σχολιάζεις την ουσία, μόνο προσωπικούς χαρακτηρισμούς πετάς.
"Τα 59 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει σε ετήσια βάση η παραοικονομία στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας το 25% της επίσημης οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με μελέτη της Visa..." (19/11):
ReplyDeletehttp://tinyurl.com/37mk27w
Μείωση της παραοικονομίας κατά 50% σημαίνει έσοδα μέσω ΦΠΑ ακριβώς όσο αντιστοιχεί στα πρόσθετα μέτρα του προϋπολογισμού. Είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να το κάνουν.
@ Jim Slip
ReplyDeleteη παγκοσμιοποιηση, κατα την γνωμη μου, δεν ειναι κατι το οποιο αποφασιστηκε σε καποιο γραφειο χρηματιστων, τραπεζιτων, επιχειρηματιων. Η παγκοσμιοποιηση αναδυθηκε απο την ξεφρενη κουρσα της τεχνολογιας. Οι κυκλοι που αναφερω παραπανω κανουν χρηση των δυνατοτητων της τεχνολογιας, οπως κανουμε ολοι μας. Δεν νομιζω οτι το ποταμι θα γυρισει πισω και ετσι πρεπει. Αυτο που ζουμε σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι οι αναταραξεις που προκαλει η ραγδαια εξελιξη της τεχνολογιας σε συνδυασμο με την πληρη σχεδον καταρευση του υπαρκτου σοσιαλισμου (μονο η Κινα και Κουβα μεινανε;). Οι αλλαγες ρολων, οι οικονομικες αναδιαταξεις κτλ. θα μας ταλαιπωρουν για πολλα χρονια ακομα.
Μαλλον μονο η Κουβα εμεινε, για ποσο ακομα; Η Κινα μοιαζει περισσοτερο με λατινοαμερικανικη χουντα στο πολιτευμα μια και οικονομικα εχει ανοιχθει αρκετα.
ReplyDeletejaga
ReplyDelete"Η Visa εκτιμά ότι το μέγεθος της παραοικονομίας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 7% ή 4 δισ. ευρώ...."
http://tinyurl.com/37mk27w
Είναι αυτό που διαφοροποιεί την Ελλάδα και τη κάνει να έχει τις εθνικές της ιδιαιτερότητες όσον αφορά τα κοιτάσματα λίπους που μπορούν να συνεισφέρουν όχι μόνο στην έξοδο απο τη κρίση αλλά και στη μείωση του χρέους και στη πυροδότηση της ανάπτυξης αρκεί να γράφουμε και κάτι ή να παραπέμπουμε σε κάτι -όπως αυτό- που δεν είναι μια διαρκής και επαναλαμβανόμενη κινδυνολογία στην οποία μας έχεις συνηθήσει αλλά και μας έχεις κουράσει.
Δεν εννοώ ότι κινδυνολογείς ούτε συνειδητά ούτε "κατ΄εντολήν"-όπως με περισσή αφροσύνη κατηγορείς όσους διαφωνούν μαζί σου-αλά απο αφόρητο καταστροφολογικό ιδεασμό.
@ventriloquist
ReplyDeleteαυτό είναι πανω κάτω αυτό που πρότεινε ο Μάνος
Μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Ντόλιου θα ήθελα ειλικρινά να ξέρω πόσοι ΔY είναι μόνιμοι, πόσοι αορίστου χρόνου και πόσοι όχι.
Διότι το επόμενο παιχνίδι που άνοιξε σήμερα με τις δηλώσεις Ντόλιου και Σαμαρά είναι το "σας χαιδεύουμε τα αυτιά"
@jaga
του ΓΛΚ. Κοίτα, πρέπει να έχουμε μιά κοινά αποδεκτή βάση.
Αν δεν συμφωνείς πρότεινε κάποια άλλη βάση και το συζητάμε.
Όμως διαόλε γιά τον προυπολογισμό λέμε.
Μην ακολουθείς κι εσύ την τακτική της Παπαρήγα: ότι δεν το λέμε εμείς δεν ισχύει
@libertarian:
ReplyDelete@ser:
Όποιος διαφωνεί με τη γενική νεο-φιλελεύθερη version του πρώην σοσιαλιστικού κόμματος, δεν σημαίνει ούτε ότι είναι βαμμένος ΚΚΕ, ούτε ότι δεν έχει προτάσεις.
Για προτάσεις και θέσεις, διαβάστε τι έχω γράψει παραπάνω και ακόμα δεν έχω δει ούτε ένα σχόλιο επί της ουσίας. Διαφωνεί κανείς στο να απολυθούν ΜΟΝΟ οι χρυσοπληρωμένοι του top 1%-2% στις ΔΕΚΟ; Κανείς νομίζω. Αλλά όλα τα κανάλια μιλούν για την αναγκαιότητα απολύσεων (γενικά) και άλλης μια οριζόντιας "αναπροσαρμογής".
Επίσης, στο νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχει λέξη για πρόβλεψη εσόδων από περιορισμό της παραοικονομίας. Γι' αυτό και ανέφερα το παράδειγμα με την αναφορά της Visa. Με απολύσεις, περικοπές και φορολογία δεν έρχεται ανάπτυξη ούτε σε 100 χρόνια. Και αυτό δεν είναι ξαφνική επιφοίτηση, το υποστηρίζουν εδώ και μήνες Στίγκλιτς, Κρούγκμαν, κ.α. Αυτό λέω κάθε μέρα εδώ μέσα.
Αν υπάρχει αντίθετη άποψη στα παραπάνω, ας πει κάποιος επιχειρήματα, να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας. Το να κρεμάει ο ένας στον άλλο "σημαίες" είναι άνευ ουσίας και χάσιμο χρόνου. Δεν κουβεντιάζουμε για πολιτικά συστήματα και κοσμοθεωρίες, για το πρακτικό αποτέλεσμα μιλάμε (εκ του σημερινού αποτελέσματος, δεν βλέπω που ακριβώς έχω λάθος).
Αντιγράφω απο αλλού, ενα κείμενο που δεν θα έπρεπε να λείπει απο το g700.blogspot:
ReplyDelete"...χρειαζόμαστε έναν ηγέτη με κοινωνική ευαισθησία που θα διορθώσει την μεγαλύτερη σε κλίμακα κοινωνική αδικία στην μοντέρνα ιστορία μας. Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αυτής της χώρας χαίρονται βασιλικές απολαβές εφόρου ζωής ανεξάρτητα από τα προσόντα τους, ανεξάρτητα από την κατάσταση της οικονομίας, ανεξάρτητα από την απόδοση τους. Οι πληρωμές αυτές προέρχονται από φορολογία του ιδιωτικό τομέα και από εξωτερικό δανεισμό που επωμίζονται οι «άλλοι» συμπολίτες τους.
Απότελεσμα είναι η δραματική μείωση του επιπέδου διαβίωσης των κολίγων συμπολιτών που δεν είχανε τις διασυνδέσεις ή την νοοτροπία για μια παρασιτική δουλειά στο δημόσιο. Προσωπικά δεν έχω δει μεγαλύτερο παράδειγμα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Χρειάζομαστε λοιπόν έναν ηγέτη που να τον πονάει η κοινωνική ανισότητα, που να είναι αρκετά ιδεολόγος, αρκετά ριζοσπάστης για να βάλει τέλος στην εξαθλίωση της «άλλης» Ελλάδας του ιδιωτικού τομέα."
http://blemilo.blogspot.com/2010/11/blog-post_2495.html
jaga
ReplyDeleteΗ γενκή πάντως αίσθηση είναι ότι υπερασπίζεις το status quo και μάλιστα με επιχειρήματα "Λαφαζανικού τύπου" που μοιάζουν με αφορισμούς.
Yanniskriti
Συμφωνώ.Χρειαζόμαστε όχι απλά ένα μικρότερο κράτος αλλά ένα "άλλο κράτος",που θα χρειαστεί να χτιστεί απο την αρχή και με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο "Καλλικράτης" είναι μια επαναστατική τομή προς αυτή τη κατεύθυνση.Δυστυχώς εμείς εδώ μέσα αρνηθήκουμε να το συζητήσουμε γιατί μας επέβαλλαν την ατζέντα οι "Λαφασανισμοί" του Σαμαρά.
Λαφαζάνηδες,Στρατούληδες,Κανέληδες,Σαμαράδες,με την αμετροεπή αντιμνημονιακή τους γλώσσα έβαλαν αυτογκόλ και εχασαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές όχι αριθμιτικά αλλά ποιοτικά.Το μνημόνιο βρέθηκε κερδισμένο και νομιμοποιημένο.Γιαυτή την εθνική τους πρσφορά " η Πατρίς τους ευγνωμωνεί".
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΤα 800 εκ ψαλίδι στις ΔΕΚΟ είναι μια καλή αρχή και πρέπει να υποστηριχτεί και να επικροτηθεί από όλους ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν. Επίσης πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το ψαλίδι αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου απλά φέτος ο προϋπολογισμός προβλέπει μειώσεις ύψους 4,5 δις ευρώ και όχι 15,5 που ήταν πέρυσι. Μετά το μεγάλο μπαμ του -6% του ΑΕΠ περικοπές, η λαίλαπα μειώνεται σταδιακά με -2,5% περικοπές. Μιλάμε για ιστορικές επιδόσεις που όλοι οι νεοφιλελεύθεροι του κόσμου θα ζήλευαν.
ReplyDeleteΑπλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιατί το στοίχημα είναι η ποιοτική δημόσια διοίκηση, η ανταγωνιστικότητα και οι διαρθρωτικές αλλαγές.
@ Ser
ReplyDelete'Εχω πλέον απενοχοποιήσει πλήρως στη συνείδησή μου τις απόψεις του Μάνου. Μου πήρε χρόνο. Συμφωνώ μαζί του σε πολλά απ'όσα λέει. Ο άνθρωπος είναι λογικός και χρήσιμος. Έχει βέβαια ένα πρόβλημα στην αποδοχή του θεωρητικού διαχωρισμού μεταξύ πολιτικής επιλογής και λογικής επιλογής, αλλά για τον ρόλο που επέλεξε για τον εαυτό του δεν έχει σημασία.
Even if just as a hold-over from the expectations set by live in-person events Some events may be responsible for generating revenue. thank you for the information i really appreciate it and trade show follow up letters
ReplyDeleteΗ καλύτερη λύση για τις δραστηριότητες και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.
ReplyDeleteΕίμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com
χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.
ReplyDeleteΓια περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com
mmorpg oyunlar
ReplyDeleteinstagram takipçi satın al
TİKTOK JETON HİLESİ
Tiktok Jeton Hilesi
antalya saç ekimi
Referans kimliği nedir
instagram takipçi satın al
metin2 pvp serverlar
instagram takipçi satın al
perde modelleri
ReplyDeleteSms onay
Mobil odeme bozdurma
NFT NASIL ALİNİR
ankara evden eve nakliyat
trafik sigortası
dedektör
web sitesi kurma
ask romanlari
en son çıkan perde modelleri
ReplyDeletelisans satın al
uc satın al
minecraft premium
özel ambulans
nft nasıl alınır
yurtdışı kargo
en son çıkan perde modelleri