Monday, November 8, 2010

Μηνύματα της κάλπης

Εκλογές εκτός θέματος.

Οι εκλογές του Καλλικράτη με υπαιτιότητα όλων μετατράπηκαν σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Ως αποτέλεσμα τα γραπτά ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκτός θέματος και οι εξεταζόμενοι πήραν κάτω από τη βάση.

Έχασε η αυτοδιοίκηση

Είθισται κάθε Κυριακή μετά τις τοπικές εκλογές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, να ισχυρίζονται ότι «κέρδισε η αυτοδιοίκηση». Στις χτεσινές εκτός θέματος εκλογές, η αυτοδιοίκηση έχασε καθαρά και ουδείς τόλμησε να ξεστομίσει το γνωστό σε όλους κλισέ.

Αναγκαίο κακό το μνημόνιο

Η δυσφορία των πολιτών για το μνημόνιο καταγράφηκε τόσο στο εύρος της ανόδου της Αριστεράς και ειδικότερα του ΚΚΕ στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και τη συρρίκνωση του δικομματισμού σε ποσοστά κάτω του 70%.

Η ανοχή στο μνημόνιο αποτυπώθηκε στο βάλτωμα της Νέας Δημοκρατίας –δεν την επέλεξαν οι πολίτες σαν υποδοχέα διαμαρτυρίας ούτε φυσικά ως αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική- καθώς και στη διατήρηση της πρώτης θέσης του ΠΑΣΟΚ στο κομματικό σκηνικό παρά την απώλεια ενός εκατομμυρίου περίπου ψηφοφόρων.

Κανείς δεν θέλει εθνικές εκλογές. Τα κεφάλια μέσα και δουλειά

Στο δίλημμα του Πρωθυπουργού σταθερότητα ή περιπέτειες οι πολίτες απάντησαν αφήστε τα κόλπα, στρωθείτε εκεί στην κυβέρνηση και δουλέψτε για να βγούμε από την κρίση μη σας πάρει και σας σηκώσει.

Η μαλακία πήγε σύννεφο

Με 40%, η αποχή βγήκε πρώτο κόμμα συναθροίζοντας ετερόκλητες δυνάμεις. Από την underclass του ΠΑΣΟΚ Αττικής, μέχρι όλους τους θιγμένους της Ελλάδας της φούσκας , αλλά και εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που θεωρούν ότι πράττουν ορθολογικά απέχοντας, διότι έτσι νομίζουν ότι επιδεικνύουν την αντίθεσή τους στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Κοινός παρονομαστής όλων: η μαλακία που τους δέρνει –για να πιάσουμε το νήμα του προηγούμενου κειμένου μας. Απέχοντας, πίστεψαν για μια στιγμή ότι έζησαν το όνειρο, όμως στην πραγματικότητα έστειλαν άσφαιρα δίνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στον καθένα να ερμηνεύσει τη στάση τους όπως θέλει. Θα ασκήσουμε το δικαίωμα αυτό σε σχετικό post.

Η Αθήνα θέλει ρεκτιφιέ, αλλά λέμε να απέχουμε

Η ραγδαία πτώση του Νικήτα Κακλαμάνη, η θετική επίδοση του πολυκομματικού Καμίνη σε συνδυασμό με την ηχηρή είσοδο του Γιώργου Αμυρά στα δημοτικά τεκταινόμενα (6%), έστειλε μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό κέντρο και η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Η μεγάλη αποχή δεν έστειλε κανένα μήνυμα. Αντιθέτως, για χάρη της ο Νικήτας παραμένει φαβορί στο δεύτερο γύρο και το ρεκτιφιέ φαντάζει για μία ακόμη φορά όνειρο θερινής νυκτός.

Η Μακεδονία θέλει τον Ζορό της

Στις δυνατές σταθερές της εκλογικής συμπεριφοράς των νεοελλήνων, ο Ζορό, Παναγιώτης Ψωμιάδης, έλαβε καθαρή εντολή να φυλάει τα σύνορα από τους Σκοπιανούς κατακτητές καθώς επίσης και να ψυχαγωγεί το λαό προσφέροντας ακόμα περισσότερους άρτους και θεάματα, πληρωμένων από τον κατά πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Για όλα τα παραπάνω θα προσπαθήσουμε να γράψουμε διαφορετικά αναλυτικά Posts.

(Ζ).-

20 comments:

  1. είναι τουλάχιστον ύποπτο να χρησιμοποιεί σήμερα στο mega ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πολλές από τις λέξεις αυτής της ανάρτησης...

    ή σας διαβάζει φανατικά πριν βγει στα κανάλια ή κάτι άλλο παίζει...

    μήπως είναι και g700 blogger ο Μιχάλης?

    ReplyDelete
  2. AΠΕΧΟΥΜΕ, όχι γιατί η μαλακία πάει σύννεφο όπως γράφετε, αλλα διότι:

    Α> δεν μας εκφράζει ΚΑΝΕΝΑΣ υποψήφιος, και το ότι ο νυν δήμαρχος αποδεικνύεται μια από τα ίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σαν τα βόδια να συνταχτούμε στην «αντίπαλη ομάδα», πόσω μάλλον όταν ο υποψήφιός της είναι για τα πανηγύρια, ένας βλάκας και μισός, κολλεγιόπαιδο κάτοικος Βορείων Προαστίων με Αμερικανική υπηκοότητα, ο οποίος ούτε καν ξέρει ποια είναι τα όρια του Δήμου που είναι υποψήφιος.

    Β> Δεν έχουμε κανένα προσωπικό συμφέρον ούτε καθοδηγούμαστε από το γραφείο του Λοβέρδου, ο οποίος θα μας υποδείξει τι θα ψηφίσουμε και ποιον θα διαφημίζουμε από το μπλόγκ μας στο διαδίκτυο.

    Γ> Δεν προσδοκούμε να αλλάξει τίποτα στην πιο άσχημη τσιμεντούπολη της Ευρώπης, την Αθήνα, η οποία είναι ένας τεράστιος ΒΟΘΡΟΣ. Το μόνο που προσδοκούμε το πώς θα καταφέρουμε να ΦΥΓΟΥΜΕ από τον βόθρο και να ζήσουμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και όχι σαν κατσαρίδες. Το να ψάχνει κανείς ποιότητα ζωής στην Αθήνα, είναι σαν να αρέσει σε κάποιον ο χειμώνας, και πάει να ζήσει στην Λιβύη προσδοκώντας να χιονίσει.

    Όσο για το σύνολο του 60% που πήγε να ψηφίσει, δεν είναι «συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες μιας δημοκρατίας» που θέλετε να πείτε, αλλα στην μεγάλη του πλειοψηφία κατι βολεμένα κομματόσκυλα που έχουν «στρατευθεί» σε πολιτικές συμμορίες, με αντάλλαγμα μια θέση στο δημόσιο. Γι αυτο και ΣΕ ΚΑΘΕ πολιτικό γραφείο, οι κουβέντες έχουν να κάνουν με θέμα τα ρουσφέτια, και οχι με... αναπλάσεις και πλατείες.

    Η «γενιά των 700 ευρώ» από την άλλη –γενιά που και καλά εκπροσωπείτε σε αυτό τον χώρο-, δεν έχει ΚΑΜΙΑ διάθεση να ελπίζει σε γενετικά απόβλητα τύπου Καμίνη, Κακλαμάνη και του κάθε πολιτικού καραγκιόζη, ο οποίος υπόσχεται ποιότητες ζωής και αναπλάσεις πάνω σε μια πόλη-χαβούζα εκ κατασκευής.

    Και όσοι εκ της γενιάς των 700Ε έχουν μυαλό και ΕΥΡΕΙΑ σκέψη, δεν κάθονται να λαμβάνουν "κομματικές γραμμές", ούτε από φιλελεύθερα (και καλά) τσουτσέκια τύπου Μάνου (ο οποίος στέλνει μηνύματα στο facebook να πάμε να τηλεφωνάμε σε γνωστούς μας να τρέξουν να ψηφίσουν τον καθυστερημένο που ονομάζεται Καμίνης, λες και άλλη δουλειά δεν είχαν), ούτε από blogs τα οποία προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ αλλα οι αόρατοι διαχειριστές τους φημολογείται ότι εργάζονται σε… γραφεία υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά τα ολίγα.

    ReplyDelete
  3. Η «γενιά των 700 ευρώ» από την άλλη –γενιά που και καλά εκπροσωπείτε σε αυτό τον χώρο-, δεν έχει ΚΑΜΙΑ διάθεση να ελπίζει σε γενετικά απόβλητα τύπου Καμίνη, Κακλαμάνη και του κάθε πολιτικού καραγκιόζη, ο οποίος υπόσχεται ποιότητες ζωής και αναπλάσεις πάνω σε μια πόλη-χαβούζα εκ κατασκευής.

    Εσύ έχεις τόσο μίσος που ούτε τον Αμυρά δεν θα ψήφιζες.

    ReplyDelete
  4. Τσουτσέκια τύπου Μάνου. Μάλιστα. Δεν σε καταλαβαίνω. Νόμιζα ότι ήσουν ΦΙΣ τόσο καιρό. Δεν ήξερα ότι δέκα άτομα όλα κι όλα δεν συμπαθιέστε μεταξύ σας.

    ReplyDelete
  5. Προσωπικά ψηφίζω Οικολόγους Πράσινους σταθερά. Είναι λύση. Είναι άποψη. Είναι στάση ζωής.

    ReplyDelete
  6. εδώ ο ΓΑΠ διαβάζει ολόκληρα ποστ στη Βουλή
    http://g700.blogspot.com/2010/07/g700.html
    εκεί κόλλησες;

    Με 40% αποχή έχει ο καθένας το αποτέλεσμα που του αξίζει.

    ReplyDelete
  7. ο Ζορό είναι δικιά ορολογία θέλω το copy right

    ReplyDelete
  8. "Εσύ έχεις τόσο μίσος που ούτε τον Αμυρά δεν θα ψήφιζες. "

    Άλλο πράγμα το μίσος, κι άλλο η αγανάκτηση και το οξύ ύφος. Την διαφορά, φυσικά και δεν πρόκειται να κατανοήσει ενας Δημόσιος Υπάλληλος, ο οποίος μπαίνει και γράφει στο... g700 (!)

    Και επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, εγω ΑΝΗΚΩ κοινωνικά στην g700. Και αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ώς... μίσος (!), οι περισσότεροι ΝΕΟΙ άνθρωποι που έχουν βγει στην αγορά εργασίας το φέρουν ως απέχθεια απέναντι στους πολιτικούς.

    Και μιας και λέμε περι μίσους, τα 9 στα 10 σχόλια σου εδω μέσα δεν είναι τιποτε άλλο απο προσωπικές επιθέσεις σε σχολιαστές του blog. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

    Τέλος, ουτε "ανήκω" σε κάποια ομάδα ουτε περιμένω να μου πεί κάποιος πολιτικός τι να ψηφίσω και αν θα έχω άποψη.

    ReplyDelete
  9. Μ' εσένα έχω μια βεντέτα από τα παλιά δεν ξέρω γιατί. Δεν συνηθίζω να γράφω στα σχόλια βαριέμαι αλλά είσαι ο μόνος που μου τη δίνει το υφάκι οπότε μ' αρέσει να σου τι λέω. Έχεις άδικο και έχεις μίσος μέσα σου κι επίσης θεωρείς ότι είσαι ο καλύτερης και ο πιο παντογνώστης. Τώρα κοίτα εγώ σήμερα απολύθηκα αλλά δεν κάνω σαν υστερική. Θα γυρίσω στο ελεύθερο που έκανα πάντα.

    ReplyDelete
  10. Το μήνυμα της κάλπης είναι ένα. Βάλτε μπρος τις διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς δομές ανάπτυξη βιώσιμη δεν πρόκειται να έχουμε.

    Καλή αρχή στον Καλλικράτη και καλό κουράγιο στα πιο δύσκολα που έρχονται.

    ReplyDelete
  11. "Μ' εσένα έχω μια βεντέτα από τα παλιά δεν ξέρω γιατί."

    Αμα έχεις ανοίξει βεντέτα με κάποιον άγνωστο και δεν ξέρεις το γιατι όπως λές, υπάρχουν 2 λύσεις:

    Σύμφωνα με την επιστήμη, οι ορμόνες σου έχουν ξεφύγει και σου χουν κάνει τον εγκέφαλο πελτέ, οπότε να πας να κάνεις γενική αίματος και να κοιταχθείς σε καναν γιατρό.

    Σύμφωνα με την εκκλησία, είσαι υπο την επίρρεια ακαθάρτου πνεύματος (δαιμονισμένη), οπότε πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον πνευματικό.

    Τωρα λοιπόν που "απολύθηκες" (έγιναν αλήθεια απολύσεις σήμερα στο δημόσιο και δεν άκουσα τιποτα?) θα χεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο να δεις τι θα κάνεις και που θα επιλέξεις να απευθυνθείς.

    "Δεν συνηθίζω να γράφω στα σχόλια βαριέμαι"

    Ε δεν χάλασε κι ο κόσμος, και οταν γραφεις δεν βγαίνει και κάποια ουσία, μονο ρηχές προσωπικές επιθέσεις στους άλλους (αγνωστους) τα σχόλιά σου. Ανούσιες σούπες με ειρωνεία, πχ προχθες στον ser δεν την έλεγες ή στον jaga?

    ReplyDelete
  12. Επειδή σ' "αγαπάω" πιο πολύ από τους άλλους θα έρθω στην Κρήτη να σ' επισκεφτώ να δω πως μπορεί κάποιος τόσο έξυπνος να είναι γ700 στο πιο πλούσιο νησί. Καλύτερο κι από δημόσιο. Πραγματικό επίτευγμα. Έλα λίγο Αθήνα να δεις τι πάει να πει ιδιωτικός τομέας.

    ReplyDelete
  13. Ζουφ, παράτα το γιατι απ ότι βλέπω είσαι άσχετη, και σε βαθμο που δεν περίμενα.
    Και πληροφοριακά, μάθε οτι το υψηλότερο κατα κεφαλήν εισόδημα (μιας και μιλάς για πλούτο) το έχει οχι η Κρήτη, αλλα η Α΄Αθηνών:

    Διάβαζε να μαθαίνεις:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=82938#

    Αυτό λοιπον, δεν σημαίνει οτι ΟΛΟΙ οι Αθηναίοι ή οι Θεσσαλονικείς είναι πλούσιοι. Και αυτο που έγραψες περι "πλούσιου νησιου" μου θυμίζει κατι συμπεράσματα του στυλ "κοίτα, γεμάτα τα φαγάδικα, άρα ο κόσμος είναι πλούσιος" κτλ.

    Και τέλος, βάσει της λογικής σου (μιας και έθεσες θέμα περι εξυπνάδας του καθενός και την πάντρεψες με τον πλούτο), ενας γειτονας μου που δεν μπορει να λύσει μια απλή εξίσωση δημοτικού, πρέπει να είναι κατα βάθος διάνοια, καθότι κληρονόμησε απο τον μπαμπά 5 ακίνητα στο κέντρο του Ηρακλείου.

    ReplyDelete
  14. Yannis Zabetakis,Yianniskriti

    Οταν ο ίδιος είσαι τρόφιμος του "πολυτελούς" τομέα του δημοσίου,είναι αλητεία να επιτίθεσαι εναντίον των απλών δημοσίων υπαλλήλων.

    ReplyDelete
  15. Kαι αν η πανεπιστημιακή σου θέση,που την απέκτησες "στήνοντας κώλο",σου εξασφαλίζει το δικαίωμα στον ισόβιο αυνανισμό,είναι αλητεία να λοιδωρείς ανθρώπους που πήγαν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα στις εκλογές.

    ReplyDelete
  16. Yannis Zabetakis,Yianniskriti

    Απέκτησες μια πανεπιστημιακή θέση,ερποντας,γλείφοντας και φιλώντας κατουρεμένες ποδιές,αλά αυτό μπορεί να σου εξασφάλισε το δικαίωμα στην "ισόβιο μαλακία" αλλα είναι αλητεία να αυριανίζεσαι σε βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται σκληρά για το μεροκάμματο.

    ReplyDelete
  17. @G700:

    Όπως είπα σε comment στο προηγούμενο άρθρο σας, ένα ποσοστό αποχής 10-15% μπορείς να το πεις "μ@λ@κί@" όπως λέτε. Το να το λες όταν στα αστικά κέντρα, όπου υποτίθεται ζούνε μορφωμένοι άνθρωποι με ενημέρωση και άποψη (λόγω συνθηκών βέβαια, όχι ότι είναι πιο έξυπνοι από τους επαρχιώτες), έχουμε ποσοστά αποχής πάνω από 50%, αυτό είναι γεγονός με σαφές πολιτικό νόημα, άσχετα αν πολλοί από εμάς διαφωνούμε.

    Επίσης, δεν μπορείτε από τη μια να βαφτίζετε "ανοχή στο μνημόνιο" τα χαμηλά ποσοστά όλων σχεδόν των κομμάτων (πλην ΚΚΕ) και από την άλλη να κατηγορείτε την αποχή. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν αποχή σημαίνει αδιαφορία ή ανοχή στο μνημόνιο. Και τα δύο δεν γίνονται.

    Δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας άλλη περίοδος τόσο απέραντης και ξεδιάντροπης παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ, πριν και μετά τις εκλογές, από αυτό που ζούμε σήμερα. Αλλά τα ψέμματα τελειώνουν, σε 6 ακριβώς ημέρες που θα εξαγγείλουν τα νέα μέτρα, τότε θα κόψουν εντελώς τις ειδήσεις στα κανάλια και θα πήξουνε στο μαγείρεμα (πραγματικά και μεταφορικά).

    ReplyDelete
  18. Μόνο πρόβλημα σε αυτό το θέμα ότι φαίνεται πως η δημοκρατία αρέσει επιλεκτικά στον συγγραφέα του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτοί που ψήφισαν αποφασίζουν. Και κακώς όπως λέει δεν ψήφισαν οι υπόλοιποι...

    ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να κρίνουμε τι θα ψήφιζαν οι απέχοντες και να το ανάγουμε σε αποτέλεσμα της αρεσκείας μας.

    ReplyDelete
  19. Βασίλη μακάρι να ψήφιζαν όλοι Σαμαρά. Αρκεί να ψήφιζαν. Δεν είναι υγιής στάση η αποχή. Πιο υγιές το άκυρο για όποιον συνειδητά θέλει να διαμαρτυρηθεί. Συμφωνούμε σ' αυτό.

    ReplyDelete