Wednesday, September 26, 2007

Ξανά Ανάλυσέ Το

(The Sequel)

Ο επικεφαλής της Επιτροφής Σοφών για το ασφαλιστικό, κύριος Αναλυτής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ελληνικά ΜΜΕ με σκοπό να περιγράψει τους βασικούς άξονες της πρότασης της επιτροπής για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (24-9-2007), διευκρίνισε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές αφορούν αποκλειστικά στους εργαζόμενους που είναι σήμερα σε ηλικία 30 ως 40 ετών.

Το πρόβλημα με την άποψη Αναλυτή, δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί μερικώς η δημοσιονομική διάσταση του ασφαλιστικού προβλήματος, μέσα από κίνητρα για μεγαλύτερη παραμονή στην εργασία, ενοποιήσεις ταμείων, περικοπή των συντάξεων μαϊμού και εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι η όξυνση του δημογραφικού προβλήματος, η εκτεταμένη αδήλωτη εργασία και η πληθώρα των ανισοτήτων μεταξύ των ασφαλισμένων, επιβάλλουν το σύστημα συντάξεων στην Ελλάδα να αλλάξει σταδιακά μεν, ριζικά δε.

Ως G700 έχουμε προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου κοινωνικού ταμείου για όλους τους Έλληνες σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάπτυξη της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης στη βάση πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων, ελεύθερο όριο συνταξιοδότησης με ανταποδοτικούς όρους, λογιστικό και ουσιαστικό διαχωρισμό του κλάδου υγείας και των κοινωνικών παροχών από τον κλάδο σύνταξης.

Σε ανύποπτο χρόνο έχουμε επίσης αναγνωρίσει τα θετικά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης των γενεών, με σκοπό την χρηματοδότηση της ομαλής μετάβασης από το σημερινό παρωχημένο μοντέλο ασφάλισης σε ένα νέο.

Δεν είμαστε ειδικοί, πιστεύουμε όμως ότι ένα τέτοιο πλαίσιο πολιτικών, μπορεί να διασφαλίσει την αρχή της δικαιοσύνης των γενεών, να αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ των ασφαλισμένων, να μειώσει το βάρος των εισφορών και να διασφαλίσει τη μεσοπρόθεσμη έστω βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού μας συστήματος.

Η πρόταση της Επιτροπής Σοφών είναι προβληματική στο βαθμό που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα αποσπασματικά, μεταθέτοντας ταυτόχρονα το βάρος της μεταρρύθμισης αποκλειστικά στους νέους εργαζόμενους. Στη διαγενεακή αυτή διαπραγμάτευση μας ζητάνε ουσιαστικά περισσότερα, όμως μας δίνουν λιγότερα.

Πριν εφτά μήνες, στο άρθρο-παρέμβαση «Analyze this μίστερ Αναλυτής», είχαμε πει ότι η πρόταση Αναλυτή εμφορείται από την άδικη σχεδόν αυταρχική αντίληψη μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς των μεσηλίκων, σύμφωνα με την οποία μόνον οι νέοι πρέπει να κάνουν θυσίες για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα.

Υπονοείται κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι η χρυσή γενιά των γονιών μας, η γενιά της δημιουργίας πλούτου αλλά και συσσώρευσης χρεών, των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και του προβληματικού κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας αλλά και της διαφθοράς, της ευρωπαϊκής ένταξης αλλά και της τελευταίας θέσης στην ΕΕ, μπορεί να τη σκαπουλάρει έτσι απλά από τα βάρη και τα κόστη ενός ασφαλιστικού συστήματος που αυτή δημιούργησε.

Όμως, τα κοινωνικά-ασφαλιστικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι γονείς μας μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες των τελευταίων τριάντα ετών, έχουν ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Το κόστος αυτό δεν είναι δυνατόν να αγνοείται συστηματικά.

Δεν μπορεί η προηγούμενη γενιά που γιγάντωσε την εισφοροδιαφυγή να ζητάει σήμερα από εμάς πληρώσουμε τα σπασμένα.

Δεν μπορεί η γενιά που κατά μέσο όρο φεύγει από την εργασία στα 59-60 χρόνια να θέλει να βολευτεί απαιτώντας από τους νέους να δουλεύουν μέχρι τα 67.

Δεν είναι αποδεκτό η κάθε ομάδα, η κάθε γενιά, το κάθε άτομο να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Θυσίες και προσαρμογές με απώτερο στόχο μια ασφαλή ασφάλιση για όλους πρέπει να γίνουν από όλους. Γι’ αυτό λοιπόν , κυρίες και κύριοι της Επιτροπής Σοφών, κύριε Αναλυτή, ξανά αναλύστε την πρότασή σας.

178 comments:

  1. "Όμως, τα κοινωνικά-ασφαλιστικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι γονείς μας μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες των τελευταίων τριάντα ετών, έχουν ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Το κόστος αυτό δεν είναι δυνατόν να αγνοείται συστηματικά."

    Πολύ σωστά. Κατά συνέπειαν, αυτά είναι εσωτερικά θέματα ανάμεσα σε σας και τους γονείς σας, "ούτως ειπείν". Είναι faux pas, όπως έλεγε η θεία Φωφώ, να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά άλλων οικογενειών.

    Θα πάτε λοιπόν να τα συζητήσετε με τους "αδάμαντες" τους γονείς σας, θα βρείτε μιά κοινή φόρμουλα συμβιβασμού και στη συνέχεια θα την προτείνετε, έτσι για να δούμε και την πολιτική σας ωριμότητα.

    ΔΕΝ μπορεί, ΔΕΝ είναι δυνατόν να είναι "καλό" (τρομάρα του) το κράτος (του ΠΑΣΟΚ εννοείται των παρελθόντων 25 ετών) όταν "ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ" σκεπτόμενο (διάβαζε μακροπροθέσμως ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ)προσέφερε παραλόγως, κακώς και αδίκως πρόωρη συνταξιοδότηση που εγκυμονεί κινδύνους για την βιωσιμότητα των Ταμείων και να είναι "κακό" (το κράτος της ΝΔ) όταν λέει "δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!

    Θα ακολουθήσει ανάλυση

    ReplyDelete
  2. Wx! Pali tsitwse o Komfoukios! Pame oloi mazi paidia:

    YES MASTER!!!

    mpas k kalmarei

    ReplyDelete
  3. http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20070926&nid=6142456&sn=ΚΥΡΙΟ%20ΤΕΥΧΟΣ&spid=

    ΓΝΩΜΗ
    Βλασφημίες
    Βασίλης Μουλόπουλος

    Ο λόρδος Κέινς παρότρυνε να κάνουμε βραχυπρόθεσμες προβλέψεις γιατί «μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί». Η συζήτηση για τις συντάξεις κινείται προς την αντίθετη λογική: οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις των επαϊόντων «σκοτώνουν» τους εργαζομένους βραχυπρόθεσμα. Προβλέψεις τελείως υποθετικές που βασίζονται στην άλογη λογική του νεοφιλελευθερισμού. Υποστηρίζουν πως αν δεν αυξηθούν άμεσα τα όρια ηλικίας το σύστημα θα έχει χρεοκοπήσει λόγω της σχέσης εργαζομένων- συνταξιούχων. Λάθος υπολογισμός. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας είναι εποχικές, και ανασφάλιστες. Οσο περισσότερο ένας «γέρος» παραμένει στην εργασία τόσο ένας «νέος» μένει εκτός. Είναι απλή πράξη της αριθμητικής: +α-α=0.

    Και αν υπάρχει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί δίνοντας επιπλέον χρήματα από τον προϋπολογισμό. Μπορεί αυτοί οι ισχυρισμοί να σας φαίνονται βλάσφημοι, γι΄ αυτό θα συνεχίσω να βλασφημώ ακόμη λίγο. Από τη δεκαετία του ΄80 κάθε συζήτηση γύρω από ελλειμματικούς προϋπολογισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς), χρέη και ελλείμματα εντοπίζει έναν και μοναδικό ένοχο: την εργασία, το κόστος της (άμεσο και έμμεσο), την ανελαστικότητά της.

    Το ότι πίσω από την αφηρημένη έννοια της εργασίας υπάρχουν υπαρκτοί άνθρωποι ουδόλως απασχολεί τους επαΐοντες. Και έτσι αντιμετωπίζουν την εργασία ως ένα κόστος παραγωγής, ως μία μεταβλητή του κόστους παραγωγής όπως οι άλλες, μειώνοντας συνεχώς την τιμή αγοράς της και ελαστικοποιώντας την όσο μπορούν. Η εργασία ως αριθμός οικονομικού μεγέθους πρέπει λοιπόν να συμπιεσθεί, αδιαφορώντας αν οι εργαζόμενοι γίνουν φτωχότεροι, ορισμένου χρόνου, μακροχρόνια άνεργοι. Αν γίνουν δυστυχισμένοι και ανασφαλείς. Η ίδια λογική ισχύει και για τις συντάξεις. Οι επαΐοντες της εξυγίανσης των Ταμείων δεν βρίσκουν τίποτε το παράδοξο όταν από τη μια ελαστικοποιούν την εργασία μεταθέτοντας συνεχώς την ηλικία που ένας νέος θα αρχίσει να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές και άρα να πάρει σύνταξη, και από την άλλη αυξάνουν παράλληλα την ηλικία συνταξιοδότησης γιατί ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει.

    Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να «σωθούν οι συντάξεις». Οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι το κοινωνικό κόστος είναι δυσανάλογο με τα οφέλη. Οτι δίνει παράταση στα Ταμεία από δύο ως τρία χρόνια. Χρειάζονται χρήματα; Ιδού η δεύτερη βλασφημία: γιατί να μη βρεθούν από μια έκτακτη φορολόγηση κυρίως των υψηλών εισοδημάτων; Γιατί η κυρίαρχη σκέψη δεν το επιτρέπει, γιατί αυτό θα ανέτρεπε τις πολιτικές για την εργασία. Γιατί αυτό θα σήμαινε μια αριστερή πολιτική. Οπότε καλύτερα να λύσουμε το συνταξιοδοτικό «σκοτώνοντας τα άλογα πριν γεράσουν».

    ReplyDelete
  4. ΑΝ λέω ΑΝ, σ' αυτή τη χώρα, έπεφτε ένα κεφάλι από κάποιον καταχραστή του Δημόσιου χρήματος, έναν ανίκανο εγκάθετο διοικητή οργανισμού, έναν εισφοροδιαφυγά, ένα φοροδιαφυγά, λέτε να μην λυνόταν ΟΛΑ τα προβλήματα της χώρας;

    ReplyDelete
  5. Γι’ αυτό λοιπόν , κυρίες και κύριοι της Επιτροπής Σοφών, κύριε Αναλυτή, ξανά αναλύστε την πρότασή σας

    Την οποία πρόταση ακόμη δεν έχουμε δει, οπότε ας μην βιαζόμαστε να τοποθετηθούμε αρνητικά και να τορπιλλίσουμε το διάλογο πριν καν ξεκινήσει. Από αυτά που λέγονται πάντως δημοσιογραφικά, δεν έχω καταλάβει πως οι αλλαγές αφορούν αποκλειστικά εργαζόμενους που είναι σήμερα σε ηλικία 30 ως 40 ετών. Επίσης, η μείωση των ταμείων είναι κάτι που νομίζω περιλαμβάνεται στην πρόταση... Αλλά ας περιμένουμε λίγο για να δούμε την πρόταση ολοκληρωμένα. Αν και πολύ φοβάμαι πως και τότε θα κυριαρχήσουν οι φωνές και όχι ο διάλογος...

    ReplyDelete
  6. Όχι φωνές , ναι στο διάλογο. Περιμένουμε το πόρισμα να το διαβάσουμε. Αυτό με τους νεοσεισερχόμενους το είπε ο ίδιος. Μάλιστα το λέει συνέχεια από το Φεβρουάριο και προς τα δω

    ReplyDelete
  7. Η ενοποίηση ταμείων είναι κρίσιμη μεταρρύθμιση και τη στηρίζουμε. Το ερώτημα είναι όμως πόσο τολμηρή θα είναι τελικά; πχ τι θα γίνει με την ενσωμάτωση του ταμείου της Εθνικής Τράπεζας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ; ή μάλλον θα γίνει;

    ReplyDelete
  8. Και μια μικρή διόρθωση, το πόρισμα μπορεί να το περιμένουμε, όμως η κατεύθυνση υπάρχει. ολόκληρη press conference έκανε ο μίστερ.

    ReplyDelete
  9. Αρα κ.Μουλόπουλε,εσείς και εκατοντάδες άλλοι δημοσιογράφοι που είστε "γέροι",αλλά ταυτόχρονα και συνταξιοδοτούμενοι και μισθοδοτούμενοι(πάνω και κάτω από το τραπέζι),ΑΝΑΛΥΣΤΕ πως γίνεται να είσθε όλα αυτά και παράλληλα να είστε και αριστερός.
    ΑΝΑΛΥΣΤΕ επίσης πως γίνεται εσείς να δουλεύετε με συνθήκες πλήρους εργασιακής ευελιξίας(πράγμα που καταδικάζεται για τους άλλους) και ενώ είστε "γέρος" δεν αποχωρείτε απο την εργασία σας για να τη πάρει κάποιος "νέος" για να γίνει και αυτός αριστερός.
    ΑΝΑΛΥΣΤΕ γιατί το ταμείο σας κλέβει απο τους νέους χρήματα, μέσω του φόρου υπέρ τρίτων,για να σας συνταξιοδοτήσει πλουσιοπάροχα και σε βάρος των νέων δημοσιογράφων που τρέχουν με το μπλόκ παροχής υπηρεσιών στο χέρι.
    ΑΝΑΛΥΣΤΕ επίσης γιατί τα δομημένα ομόλογα στα οποία πρωταγωνιστεί το ταμείο σας δεν αποσχολούν την αρθρογραφία σας.

    ReplyDelete
  10. το άρθρο του Μουλόπουλου είναι πραγματικά για τα μπάζα. Πεζοδρόμιο economics και καμία σχέση με τον Κέινς

    ReplyDelete
  11. Ο Μουλόπουλος είναι αριστερός?

    ReplyDelete
  12. Το πόρισμα Αναλυτή είναι σαν το βιβλίο της Ιστορίας.Η κάτι σαν τους γνωστούς άγνωστους. Ολοι το ξέρουν και κανείς δεν το γνωρίζει.Αποσύρεται,διορθώνεται,τυπωνεται,ξανά αποσύρεται...... και το ξέρει μόνο ο Αυτιάς.

    ReplyDelete
  13. Ναι Ο Μουλόπουλος είναι αριστερός,σύμφωνα πάντα με ότι δηλώνει και γράφει καθημερινά ο ίδιος στο ΒΗΜΑ.

    ReplyDelete
  14. Μη το ψάχνετε παλληκάρια.Αν έχετε κότσια δέστε ένα-ένα τα ταμεία.Αρχίζοντας από το Ταμείο των δημοσιογράφων.

    ReplyDelete
  15. Who is this lowest of the low misusing my say "in the long run we are all dead" which was meant only in the context of government interventions to mitigate short-run economic shortcomings by tackling excesses [marked decreases or increases] in aggregate demand??
    Who is this λαϊκάντζα;

    ReplyDelete
  16. Anonymous said...
    ΑΝ λέω ΑΝ, σ' αυτή τη χώρα, έπεφτε ένα κεφάλι από κάποιον καταχραστή του Δημόσιου χρήματος, έναν ανίκανο εγκάθετο διοικητή οργανισμού, έναν εισφοροδιαφυγά, ένα φοροδιαφυγά, λέτε να μην λυνόταν ΟΛΑ τα προβλήματα της χώρας;

    ΔΕΝ θα λυνόταν. Αυτά τα χάβετε εσείς οι ανόητοι που λόγω πλήρους αμάθειας είστε θύματα του λαίκισμού

    ReplyDelete
  17. This is Moulopoulos my dear John!

    (Komfoukios mou myrizei!)

    ReplyDelete
  18. ΠΡΟΣ Μουλόπουλον

    Μακροπρόθεσμα ο Α1, ο Α2, ο Α3 κοκ είναι νεκρός αλλά ο Α (0-ν) όπου ν=άπειρον δεν πεθαίνει.
    ΗΛΙΘΙΕ
    ΛΑΪΚΙΣΤΗ του κερατά

    ReplyDelete
  19. Τρίζουν τα κόκαλα του Κέινς όμως μη βρίζετε

    ReplyDelete
  20. "All politics are local" έλεγε ο μακαρίτης πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Tip O'Neill και "υπεύθυνη μακρο-οικονομική συμπεριφορά δεν είναι παρά αντανάκλαση αισθήματος οικονομικής ευθύνης στο micro-επίπεδο, δλδ τον πυρήνα της κοινωνίας, την οικογένεια", λέει ο Κομφούκιος.

    ΗΣΑΝ καλοί άνθρωποι, λυπόντουσαν. Ετρωγε στο σπίτι τους όλο το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αυτοί ειδικά από τις επαρχίες. Ο Γείτονας και άλλα μπασμένα ξυπόλυτα έφερναν και τις αδερφάδες τους να φάνε που ήσαν προφυματικοί.

    Καλές πράξεις δεν λέω. Αλλά ήσαν μονίμως στο μείον.

    Και ερχόντουσαν καλοκαίρια και χρειαζόταν ο deus ex machina να τους καλέσει στις πολυτελείς εξοχές, να κάνουν μπάνια και να δροσιστούν.
    Και ερχόταν Πάσχα και χρειαζόταν ο deus ex machina να τους κουβαλήσει στις εξοχές να κάνουν Ανάσταση.
    Και ερχόταν απρόβλεπτη αρρώστεια και χρειαζόταν ο deus ex machina ......
    Και ερχόταν ό,τιδήποτε απρόβλεπτο και χρειαζόταν ο deus ex machina ως σανίδα σωτηρίας.....

    Αμ έτσι ΔΕΝ φτιάχνονται σπίτια παρά μόνο η βίλλα του καραγκιόζη.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑΜΕ
    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ MARSHALL.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΡΟ ME ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    ReplyDelete
  21. delete "ΘΑ" above

    ReplyDelete
  22. Δεν έχει σημασία για ΤΙ μιλάω. Δεν κάνουμε κουτσομπολιό εδώ. Το μήνυμα έχει σημασία.
    The metaphora and the significance of it IS of the essence!

    ReplyDelete
  23. @6:01

    sorry den to'piasa to mhnyma. dwse allo paradeigma ths metaphras.

    ReplyDelete
  24. @6:01

    sorry den to'piasa to mhnyma. dwse allo paradeigma ths metaphras.

    ReplyDelete
  25. H ιστορία, πάντως, είναι πραγματική, αλλά αυστηρά ιδιωτικής φύσεως.
    Ο λαϊκισμός ή έστω αυτό που ονομάζουμε "καλωσύνη χωρίς τον ξενοδόχο" έχει ανυπολόγιστο κόστος.
    Τώρα έρχονται οι νέοι και σου λένε, "Οχι ούτε εμείς θα πληρώσουμε, μετακύλισέ το στην νιοστή γενεά"

    Εμείς συμφωνούμε με την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
    Αλλά πολλοί την βλέπουν ΜΟΝΟ στον παρόντα χρόνο, διαστρωματικά, δλδ κατά μήκος μιάς οριζόντιας γραμμής. Αυτό είναι απόλυτα σωστό ΑΛΛΑ Κοινωνική Δικαιοσύνη ΠΡΕΠΕΙ να οράται ΚΑΙ, ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ διαχρονικά δλδ κατά μήκος μιάς κάθετης γραμμής.

    Και ξέρετε, ανεύθυνοι όπως είσαστε στην ανάληψη ευθυνών, 20-30 χρόνια από σήμερα (and trust me, I shall be around), οι γιοί και οι κόρες σας θα ΩΡΥΟΝΤΑΙ σαν μαινάδες ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ κατά της διεφθαρμένης γενιάς των γονέων τους και θα ζητούν τα σπασμένα να πληρωθούν ΠΑΛΙ από το κράτος
    USNCRUPULOUSNESS AD INFINITUM δηλαδή..............

    ΚΑΙ η απάντηση είναι ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ πιά. Enough is enough!!

    ReplyDelete
  26. USNCRUPULOUSNESS-> UNSCRUPULOUSNESS

    ReplyDelete
  27. Οπως και στην Φυσική, είναι ΒΛΑΞ όποιος αγνοεί την τέταρη διάσταση, δηλαδή τον Χρόνο, ως προοπτική και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ υπόστρωμα-παράγοντα στην δημοσιονομική διαχείριση.

    ReplyDelete
  28. Kομφούκιε έδωσες πάλι ρεσιτάλ

    ReplyDelete
  29. ΑΝώνυμε πέρνα από την γκιλοτίνα.

    ReplyDelete
  30. Αφού δεν μπορούν να μου δώσουν σύνταξη, μπορούν να μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω, τις εισφορές του εργοδότη (γιατί είναι δικά μου λεφτά) με όλους τους τόκους μέχρι τώρα, διότι έχουν μονομερώς καταπατήσει ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΑΙ να κάνουν την "σύνταξή τους" μασούρι και να την βάλουν εκεί που ξέρουν;

    ReplyDelete
  31. Ρεσιτάλ του κώλου.

    ReplyDelete
  32. 3ε κώλε, ούτε που θα την καταλάβαινες την σύνταξη.

    ReplyDelete
  33. sth fysikh Komfoukie yparxoun 8ewrhtika toulaxiston 11 diastaseis!

    ReplyDelete
  34. Κατ' αρχήν θα ήταν υγιές και διαφανές, ο κάθε ασφαλισμένος να έχει προσωπική-ατομική μερίδα με μηνιαίο απολογισμό του συσσωρευθέντος ποσού, ώστε να γνωρίζει ΠΟΥ βαδίζει.

    ΤΩΡΑ
    Θα πάρουμε δύο παραδείγματα για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ με καθαρότητα κρυστάλλου ΤΙ σημαίνει πρόωρη και ΤΙ όψιμη συνταξιοδότηση και ΠΩΣ μεταφράζονται-αποτιμώνται ως μηνιαία δια βίου αποζημίωση.

    Η συνταξιοδότηση δεν είναι τίποτ' άλλο από μια εκχώρηση, η μάλλον δανεισμό συσσωρευθέντος κεφαλαίου από τον εργαζόμενο στο κράτος [σαν νάναι ο εργαζόμενος η τράπεζα και το κράτος ο δανειολήπτης, περίπου], το οποίο αναλαμβάνει να κάνει πληρωμή μηνιαίου τοκοχρεωλυσίου, με διάρκεια δανείου υπολογιζόμενη με βάση το προσδόκιμο όριο επιβίωσης.

    Ας παρουμε, λοιπόν, δυο υποθετικά άτομα, τον Προκομένο Πικραμένο και τον Λώνη Λαμόγιο. Ο Πικραμένος έχει συσσωρεύσει ασφαλιστικώς 150,000 ευρώ και ο Λαμόγιος επίσης 150,000 ευρώ, αλλά ο Πικραμένος είναι 65 ετών ενώ ο Λαμόγιος είναι 50.

    Εκ των επισήμων πινάκων προσδοκίμου ορίου επιβίωσης προκύπτει ότι ο κ. Πικραμένος αναμένεται να ζήσει άλλα 15 χρόνια (80-65), ενώ ο κ. Λαμόγιος άλλα 30 χρόνια (80-50). Κατά συνέπεια, ο πρώτος θα δανείσει το κρατος 150,000 για 15 χρόνια, ενώ ο δεύτερος το ίδιο ποσό για 30 χρόνια.
    Το κράτος λοιπόν θα κάνει αποπληρωμή του αυτού ποσού στον μεν πρώτο σε 15 χρόνια, στον δε δεύτερο σε 30 χρόνια.

    Τόσο ο Πικραμένος όσο και ο Λαμόγιος έχουν αμφότεροι πάρει δάνεια στο παρελθόν και γνωρίζουν ότι για το ΑΥΤΟ κεφάλαιο το μηνιαίο τοκοχρεωλυσιο ειναι αισθητά μικρότερο αν και όταν η διάρκεια του δανεισμού μεγαλώσει από 15 σε 30.
    ΟΜΩΣ, ο κ. Λαμόγιος είναι ΚΑΙ πονηρός και θορυβώδης και ωρύεται ότι δικαιούται να πάρει την ΙΔΙΑ μηνιαία αποζημίωση (διάβαζε σύνταξη) με τον κ. Πικραμένο.

    Σύμφωνα με τους πίνακες τοκοχρεωλυσίου και αν δεχθούμε επιτόκιο (κλεισίματος) 4.5%, ο μεν κύριος Πικραμένος πρέπει να λαμβάνει ακριβώς 1,147 ευρώ το μήνα, ο δε κ. Λαμόγιος 760 ευρώ το μήνα.
    Δεδομένου όμως τα 760 ευρώ δεν φθάνουν στον κ. Λαμόγιο και επειδή ο πατερούλης Ανδρέας θέλει την ψήφο ΚΑΙ των δύο και, επί πλέον, ο κ. Πικραμένος είναι φιλήσυχος και δεν πολυκαταλαβαίνει απ' αυτά, τους λέει "Μάγγες θα σας δώσω τα ίδια, κάπου 900 ευρώ στον καθένα". Ετσι, ο μεν Πικραμένος ζημιώνεται και θα ζημιώνεται κάπου 247 ευρώ το μήνα επί 15 χρόνια (ήτοι, 44,460 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής του) ο δε Λαμόγιος θα κερδίζει (διάβαζε κλέβει) 140 ευρώ το μήνα επί 30 χρόνια (ήτοι 50,000 ευρώ για τα υπόλοιπα 30 χρόνια της ζωής του - ΚΛΕΜΕΝΑ από την τσέπη όχι του κράτους ΑΛΛΑ του κυρίου Πικραμένου).

    ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και εννοείται ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ του ΚΑΣΙΔΗ. (Καθάρματα πασόκια θα σας εκθέσω ανεπανόρθωτα).

    Τhis was the introduction. Follow-up later

    ReplyDelete
  35. Mounopano Komfoukie 8a mas klaseis t'arxidia! Fae mia fasolada, pare fora apo to amerika malaka-karagkiozh k ela me fora!

    PS Symfwnw me tis diatypwseis sou
    (ligo aplousteymens bebaia) alla eisai arxidas k megalos komple3ikos! K btw den eimai pasokos!

    ReplyDelete
  36. Ηρέμησε Κομφούκιέ μου τώρα που φάγαμε τον γάϊδαρο και μας έμεινε η ουρά. Σε λίγο καιρό θα είναι ιστορία τα λεβεντόπαιδα. Κάνε υπομονή

    ReplyDelete
  37. Αυτό που έχει σημασία παιδες είναι ότι το σαϊτ έχει ζωή, έχει κάτι να πει και παρότι μολις 8 μηνών διαβάζεται ήδη από 300-500 άτομα την ημέρα στα πέρατα της γης, και από πολλους δημοσιογράφους και πολιτικους που αντιγράφουν ακόμα και ολακερες προτάσεις από δω μέσα.

    Ο φιλελευθερισμός με κοινωνικες ευαισθησίες και η νεολαία επιπέδου θα νικήσουν κι ας σκυλιάζουν όλοι στην Ελλάδα εναντίον τους.

    Τόπο στα νιάτα και μπράβο και σ αυτους που ειναι νεοι στην ψυχη

    ReplyDelete
  38. ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

    Στην καθόλου τιμητική 56η θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην καταπολέμηση της διαφθοράς

    Στην 56η θέση σε σύνολο 180 χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα και στην 40η η Κύπρος όσον αφορά την καταπολέμηση στης διαφθοράς, σύμφωνα με την έκθεση για το 2007 της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια».

    Στην ίδια έκθεση πέρυσι, η χώρα μας βρισκόταν στην 54η θέση σε σύνολο 163 χωρών. Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα στην ΕΕ βρίσκονται η Ρουμανία (70ή θέση στο σύνολο των 180 κρατών), η Βουλγαρία (64η θέση) και η Πολωνία (62η θέση). Το 2004 η Ελλάδ βρισκόταν στην 46η θέση, μεταξύ 143 χωρών.

    Η Ν.Ζηλανδία, η Δανία και η Φινλανδία είναι οι χώρες με τη λιγότερη διαφθορά, σύμφωνα με την έκθεση για το 2007 της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια». Στον αντίποδα βρίσκονται η Μιανμάρ, η Σομαλία και το Ιράκ.

    Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία για 180 κράτη, τα οποία και τα κατατάσσει σε μια κλίμακα από το 0 (υψηλή διαφθορά) ως το 10 (υψηλή διαφάνεια) βάσει ενός σύνθετου δείκτη που έχει συνταχθεί από ειδικούς και επιχειρηματικές πηγές των τελευταίων δύο ετών.

    Σύμφωνα με την κατάταξη των κρατών, ιδιαίτερα έντονο εμφανίζεται το πρόβλημα της διαφθοράς στην Αφρική, σε χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως και σε χώρες της πρώηην ΕΣΣΔ, ενώ καλύτερα εμφανίζονται τα πράγματα στην Ευρώπη και γενικότερα στα κράτη που ανήκουν στο λεγόμενο ανεπτυγμένο κόσμο.

    Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, τα κράτη με τη μικρότερη διαφθορά είναι η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία.

    Επίσης, πολύ καλή απόδοση σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφάνειας, εμφανίζουν στον ευρωπαϊκό χώρο η Ισλανδία (6η θέση στο σύνολο των 180 κρατών), η Ολλανδία (7η θέση), η Ελβετία (8η θέση), η Νορβηγία (9η θέση) και το Λουξεμβούργο (12η θέση).

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πολύ καλή θέση βρίσκονται ο Καναδάς (10η θέση) και η Αυστραλία (11η θέση), ενώ αρκετά πιο κάτω στη λίστα βρίσκονται η Ιαπωνία (17η θέση) και οι ΗΠΑ (20ή θέση) και πολύ πιο κάτω η Κίνα (73η θέση) και η Ινδία (75η θέση).

    ReplyDelete
  39. Και εις ανώτερα

    ReplyDelete
  40. Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, φοράω διαφανές κομπιναιζόν.

    ReplyDelete
  41. H συνωμοσία μεταξύ Transparency International, CIA και Κομφούκιου είναι προφανής.
    Είναι τάχατες σύμπτωση που ανακοινώνεται καταμεσής της κρίσης του ΠΑΣΟΚ;
    Ομως εμείς θα αντιταχθούμε και ενωμένοι θα βαδίσουμε προς τον σοσιαλισμό και θα πούμε ενα ηχηρό όχι στην απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση, στο στυγνό ιμπεριαλισμό και τους αμερικάνους που πίνουν το αίμα των λαών

    ReplyDelete
  42. Ο ΓΑΠ αυτές τις μέρες περνάει μια σκληρή, πολιτική και όχι μόνο, δοκιμασία.
    Παρέλαβε ένα κόμμα απο τον καλό πρωθυπουργό αλλά και καλό συνωμότη (στα παραταξιακά) αγαπητό κ. Σημίτη.
    Πολιτικά αφελής καθώς είναι και άψητος στις ενδοκομματικές ίντριγκες(που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στον αιώνα τον άπαντα σε όλες τις παρατάξεις)φορτώθηκε την ευθύνη μιας εκλογικής ήττας που ήταν προδιαγεγραμμένη απο καιρό.
    Ο ίδιος ανήκει στη σπάνια κατηγορία πολιτικών,είναι ο μοναδικός Ελληνας,που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με οποιονδήποτε ηγέτη σε όλο το κόσμο και σε οποιοδήποτε ΜΕΣΟΝ για κάποιο πρόβλημα που αφορά τη πατρίδα μας.
    Είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που πρέπει να διαφυλαχτεί.
    Ο Καραμανλής και ο Βενιζέλος είναι καθαρά εγχώριοι πολιτικοί με αιχμή της πολιτικής τους συμπεριφοράς ενα ανατολίτικο ΜΠΑΓΑΣΙΣΜΟ.
    Τρικλοποδιές,ζογκλερικά,κεφαλοκλειδώματα και άλλα τέτοια αρρενίστικα θα ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΚ ΚΑΙ ΒΒ τα χρόνια που έρχονται. Ας ετοιμαστούμε!

    ReplyDelete
  43. Ηταν και πολύ άτυχος ο ΓΑΠ όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα.
    Αλλο θα ήταν το πολιτικό τοπίο εαν μια σειρά απο τυχαιότητες δεν είχαν συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός αποτελέσματος που οδήγησε σε αυτοδυναμία και σε κυβέρνηση "στατιστικού λάθους".

    ReplyDelete
  44. Για μένα του παίξανε μεγάλη πουστιά, τον κάψανε τον άνθρωπο κυριολεκτικά.
    Τον βάλανε να διαχειριστεί τις ήττες που όλοι γνωρίζανε πως θα ερχόταν και τώρα τον βαράνε στο ψαχνό.

    Οι ίδιοι δεν ήταν που μιλούσαν για δεδομένη οχταετία της ΝΔ το 2004;

    Ο Σημίτης έπρεπε να τον στηρίξει μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Αλλιώς, ή το 2004 δεν είχε ιδέα ποιον έβαζε στο τιμόνι του κόμματος, ή ήξερε και τον διόρισε μόνο και μόνο για να τον κάψει πολιτικά.

    Ο Σημίτης όπως τώρα φαίνεται έστρωσε το δρόμο στο Βενιζέλο. Δεν μπορεί να μας το παίζει τώρα ανεξάρτητος και εγγυητής, ο ΓΑΠ ήταν επιλογή του και έπρεπε να τον στηρίξει.

    Κατσαπλιάδες πολιτικοί, έχετε σπουδάσει Βυζαντινολογία με διδακτορικό!

    ReplyDelete
  45. @ vaggelas

    "Ο Σημίτης έπρεπε να τον στηρίξει μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Αλλιώς, ή το 2004 δεν είχε ιδέα ποιον έβαζε στο τιμόνι του κόμματος, ή ήξερε και τον διόρισε μόνο και μόνο για να τον κάψει πολιτικά."

    The latter.

    ReplyDelete
  46. VAGGELAS

    Εχες δίκαιο για του ότι το 2004 οι κοινωνικοί συσχετισμοί ήταν τέτοιοι που η οχταετία ήταν το ελάχιστο χρονικό διάστημα που θα μπορούσαν να αλλάξουν, ακόμα και αν στο ΠΑΣΟΚ αρχηγός ήταν ο ίδιος ο Θεός.
    ΑΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ,ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.
    Ο ΒΒ και σία δραματοποίησαν το μέγεθος της ήττας("επώδυνη","ιστορική","στρατηγική","πρωτοφανής" και άλλες τερατολογίες),στην οποία ΟΙ ΙΔΙΟΙ συνέβαλλαν,και ακόμη αυτό κάνουν με τη βοήθεια των "φιλοπασοκικών" μέσων ενημέρωσης και εξωπασοκικών παραγόντων.
    Τα ΔΑΚΡΥΑ,(για την τυχη του ΠΑΣΟΚ), ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΨΉΦΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ,χύνονται άφθονα και έχουν πλημμυρίσει τις οθόνες των τηλεοράσεων και τις σελίδες των εφημερίδων.
    Θυμίζουν το Νέρωνα,που αφού πρώτα έβαλε φωτιά στη Ρώμη,μετά φώναζε:ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ.

    ReplyDelete
  47. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_27/09/2007_242976


    Οταν φεύγουν οι επιχειρήσεις
    Του Ανδρεα Ανδριανοπουλου*

    Από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της γης ήδη οι 400 έχουν μεταφέρει μέσα στο 2006 στην Ινδία μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Μοναχά 150 από αυτές είχαν κάνει το ίδιο πράγμα το 2002. Από τις ΗΠΑ μόνο θα μεταφερθούν στο εξωτερικό τα επόμενα 15 χρόνια 9 εκατ. θέσεις εργασίας που καλύπτονται σήμερα από στελέχη - επαγγελματίες της μεσαίας τάξης. Μέχρι το 2008, από τη Βρετανία θα έχουν μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό 650.000 αντίστοιχης ποιότητας θέσεις εργασίας. Και ακολουθεί βέβαια από κοντά και η Γερμανία. Η Γαλλία έχει ήδη αρχίσει κι αυτή να υφίσταται τις σχετικές συνέπειες του λεγόμενου offshoring με κατεύθυνση κυρίως το Βιετνάμ και μικρότερες χώρες της Ινδοκίνας. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οδήγησε τον πρ. Πρόεδρο Σιράκ να μιλήσει για «εθνική προδοσία»!!!

    Δεν υπάρχει εθνική προδοσία όμως όταν τα μεγάλα κέρδη καθοδηγούν τις επιχειρηματικές επιλογές. Αντί για 250 δολ. την εβδομάδα στις ΗΠΑ, ένας πτυχιούχος με εξαιρετικά προσόντα στην Ινδία αμείβεται «πλουσιοπάροχα» με 2.500 δολ. τον χρόνο. Και στην Ινδία αποφοιτούν 2,7 εκατ. πτυχιούχοι τον χρόνο - ενώ στις ΗΠΑ ο σχετικός αριθμός δεν ξεπερνά το 1,3 εκατ.

    Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός πως στα ζητήματα της νέας τεχνολογίας η ινδική γραφειοκρατία δεν έχει πρωτόκολλα παρεμβάσεων και η επιχειρηματική δράση είναι σχεδόν απόλυτα ανεμπόδιστη, το κλίμα για την ίδρυση νέων εταιρειών είναι μοναδικά ευνοϊκό.

    Η τάση αυτή της μεταφοράς θέσεων απασχόλησης στον τομέα της τεχνολογίας και γενικότερα των υπηρεσιών (offshoring η outsourcing) σε Ασία και Ανατ. Ευρώπη έχει ήδη ονομασθεί από κάποιους σαν η «τρίτη βιομηχανική επανάσταση». Είναι τόσο μεγάλη η δυναμική της ώστε να έχει αλλάξει τις τύχες γιγαντιαίων χωρών. Η Κίνα, που πριν από λίγες μόνο δεκαετίες έχασε δεκάδες εκατομμύρια πολιτών της από την ανέχεια και την πείνα, κοντεύει να γίνει (ξεπερνώντας Βρετανία και Γερμανία) η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της γης. Η Ινδία κατάφερε να βγάλει κοντά στα 150 εκατ. κατοίκους της από το φάσμα της φτώχειας και να δημιουργήσει μιαν εύρωστη και αισιόδοξη μεσαία τάξη. «Κάναμε πολύ περισσότερα για τους φτωχούς αυτής της χώρας προωθώντας πολιτικές οικονομικού ανταγωνισμού μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, απ’ ό,τι είχαμε κάνει μέσω πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας για δεκαετίες», σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ινδίας Βιζάι Κελκάρ. Το ερώτημα είναι τι κάνουν χώρες σαν τη δική μας που εμμένουν δογματικά σε πρακτικές ξεπερασμένες και στη λογική της διατήρησης, δίχως ριζικές αλλαγές, του λεγόμενου «ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου». Η κυβέρνηση προγραμματίζει να χτίσει μνημείο στον Αη Στράτη. Και το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ακόμη τρόπους για να στραφεί προς τα... Αριστερά!!! Αλίμονο...

    * Ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι πρώην υπουργός (www.andrianopoulos.gr).

    ReplyDelete
  48. "Κατ' αρχήν θα ήταν υγιές και διαφανές, ο κάθε ασφαλισμένος να έχει προσωπική-ατομική μερίδα με μηνιαίο απολογισμό του συσσωρευθέντος ποσού, ώστε να γνωρίζει ΠΟΥ βαδίζει."

    Αυτό που είπε ο κομφούκιος είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ακούσει να το λέει παλιά και ο Χριστοδουλάκης. Θα το επεξεργαστούμε και θα επανέλθουμε

    ReplyDelete
  49. Επίσης για λόγους οικονομίας χώρου καλό θα ήταν αντί να βάζετε ολόκληρα άρθρα να κάνετε παραπομπή σ' αυτά μέσω link. Thanks

    ReplyDelete
  50. ανώνυμε είπες

    "Τώρα έρχονται οι νέοι και σου λένε, "Οχι ούτε εμείς θα πληρώσουμε, μετακύλισέ το στην νιοστή γενεά"

    Εμείς συμφωνούμε με την Κοινωνική Δικαιοσύνη.Αλλά πολλοί την βλέπουν ΜΟΝΟ στον παρόντα χρόνο, διαστρωματικά, δλδ κατά μήκος μιάς οριζόντιας γραμμής. Αυτό είναι απόλυτα σωστό ΑΛΛΑ Κοινωνική Δικαιοσύνη ΠΡΕΠΕΙ να οράται ΚΑΙ, ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ διαχρονικά δλδ κατά μήκος μιάς κάθετης γραμμής.

    Και ξέρετε, ανεύθυνοι όπως είσαστε στην ανάληψη ευθυνών, 20-30 χρόνια από σήμερα (and trust me, I shall be around), οι γιοί και οι κόρες σας θα ΩΡΥΟΝΤΑΙ σαν μαινάδες ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ κατά της διεφθαρμένης γενιάς των γονέων τους και θα ζητούν τα σπασμένα να πληρωθούν ΠΑΛΙ από το κράτος
    USNCRUPULOUSNESS AD INFINITUM"

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Εμείς είτε γιατί είμαστε υπέυθυνοι είτε εκ των συνθηκών θα πληρώσουμε. Αυτό είναι σίγουρο και αναπόφευκτο λόγω του δημογραφικού. Βγάζεις λοιπόν αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν λέμε εμείς να γίνει η μεταρρύθμιση αύριο για να σωθούμε εμείς σήμερα. Όμως με τον κίνδυνο που υπάρχει το χρέος να εκτιναχθεί στο 400+% του ΑΕΠ το 2050 λόγω της γήρανσης του πληθυσμού (βλ έρευνα S&P), τα όποια μέτρα πρέπει να αφορούν και τους πενηντάρηδες. Να εξαιρεθούν μόνο όσοι βρίσκονται 5-6 χρόνια πριν από τη σύνταξη. Είστε μέσα ή όχι; Ή τέτοιες λύσεις τσούζουν;

    ReplyDelete
  51. @ vaggelas
    "Ο Σημίτης έπρεπε να τον στηρίξει μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Αλλιώς, ή το 2004 δεν είχε ιδέα ποιον έβαζε στο τιμόνι του κόμματος, ή ήξερε και τον διόρισε μόνο και μόνο για να τον κάψει πολιτικά."

    Εχω πολλές φορές κάτσει να αναλύσω αυτό το θέμα.
    Eίναι ηλίου φαεινότερο πως ο κ. Παπανδρέου προαλειφόταν παιδιόθεν για την αρχηγία κατ' επιθυμία, εννοείται, του πατέρα του. Επρεπε, συνεπώς, κάποτε, το θέμα αυτό να διευθετηθεί και ο κ. Σημίτης του έδωσε την ευκαιρία σε μιά δύσκολη στιγμή.

    Θα πείτε, "Ναι, αλλά ήταν δίκαιο αυτό;" και η απάντηση είναι, "Οποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια." 'Αλλέως ειπείν', ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ, διότι ήταν τόσο δίκαιο όσο δικαιολογημένη ήταν η μεσσιανική του άνοδος σε ηλικία 20-something.

    Δοθέντος ότι στον σοσιαλισμό τα κληρονομικά δικαιώματα δεν στέκουν, και επειδή ο Λαός δέχθηκε bona fide την διαβεβαίωση ότι αυτή ήταν και η θέση του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν λογικό η "βάση" να πιστεύει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε στόφα πολιτικού extraordinaire. Παρουσιάσθηκε, λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ και στον Λαό ως Θεός εξ ουρανών και, όπως άρμοζε, πέρασε από μια δοκιμασία για να αποδείξει ότι είναι πράγματι Μεσσίας και όχι προϊόν νεποτισμού.

    Αλλά απεδείχθη πως τα τσαμπιά "όμφακες εισί".

    Life is a two-way street, vaggelas! Εδώ σημπληρούται ο κύκλος με την κιμωλία, for, what goes around, comes around... sooner or later.

    ReplyDelete
  52. Βαγγέλα, "το άδικον ουκ ευλογείται."

    ReplyDelete
  53. @ Γ700
    "Να εξαιρεθούν μόνο όσοι βρίσκονται 5-6 χρόνια πριν από τη σύνταξη. Είστε μέσα ή όχι; Ή τέτοιες λύσεις τσούζουν;"

    Ασφαλώς ΜΕΣΑ. Αλλωστε επ' αυτού
    έδωσα ήδη ΣΑΦΕΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΙΓΜΑ με το σχόλιό μου,
    "Εμείς συμφωνούμε με την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
    Αλλά πολλοί την βλέπουν ΜΟΝΟ στον παρόντα χρόνο, διαστρωματικά, δλδ κατά μήκος μιάς οριζόντιας γραμμής. Αυτό είναι απόλυτα σωστό ΑΛΛΑ Κοινωνική Δικαιοσύνη ΠΡΕΠΕΙ να οράται ΚΑΙ, ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ διαχρονικά δλδ κατά μήκος μιάς κάθετης γραμμής."

    Το διαστρωματικά είχε μεταξύ άλλων ΚΑΙ διηλικιακή έννοια, εννοούσε την ανάληψη ευθυνών από ΟΛΟΥΣ!!

    ReplyDelete
  54. @ parmenides
    "Είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που πρέπει να διαφυλαχτεί.
    Ο Καραμανλής και ο Βενιζέλος είναι καθαρά εγχώριοι πολιτικοί με αιχμή της πολιτικής τους συμπεριφοράς ενα ανατολίτικο ΜΠΑΓΑΣΙΣΜΟ.
    Τρικλοποδιές,ζογκλερικά,κεφαλοκλειδώματα και άλλα τέτοια αρρενίστικα θα ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΚ ΚΑΙ ΒΒ τα χρόνια που έρχονται. Ας ετοιμαστούμε!"

    Aκόμα ΚΑΙ στην μητρικη του γλώσσα ΔΕΝ είναι αυτό που εσύ και άλλοι νομίζετε. Μιλάει Αγγλικά 700 λέξεων. Ο Κομφούκιος θα μπορούσε σε 5 λεπτά να τον διαλύσει intellectually, in English.

    ReplyDelete
  55. Επεξήγηση στο σχόλιο 6:28 pm :
    Στο εύανδρον Αστρος, τους όμφακες τους λέμε αγουρίδες.

    ReplyDelete
  56. Κομφούκιέ μου,
    Θυμάσαι όταν ήσουνα γυμνασιόπαις του Πειραματικού ένα γαλλικό σαχλεπίσαχλο belcanto τραγουδάκι, το "Capri c' est fini" με τον Herve' Villard που το χορεύατε στα παρτυ στη Φωκυλίδου;

    E, να λοιπόν, ευκαιρία να ξανανοιώσεις. Να τραγουδήσεις το
    "kastri c' est fini"

    ReplyDelete
  57. You TUBE:

    Hervé Vilard "Capri, c'est fini"

    ReplyDelete
  58. Paidia pigainete sto You Tube kai patiste to

    Herve Vilard "Capri c' est fini"

    einai wraio!!!!

    ReplyDelete
  59. Χασάπην,
    "Δοθέντος ότι στον σοσιαλισμό τα κληρονομικά δικαιώματα δεν στέκουν", ενώ στέκουν στον καπιταλισμό.
    Πάντως από το Άστρος σιγουρα δεν είσαι (αν είναι εύανδρον).

    ReplyDelete
  60. ΠΩΣ σας πείσανε όλους ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, απορώ. Κάποιος μαλάκας έφερνε για παράδειγμα πόσα χρόνια ζει ο λαμόγιας και πόσα ο κακομοίρης. Ξέρει αν θα ζει ο ίδιος αύριο;

    ReplyDelete
  61. Ο ΛΑΙΚΤΖΗΣ
    "ΑΝ λέω ΑΝ, σ' αυτή τη χώρα, έπεφτε ένα κεφάλι από κάποιον καταχραστή του Δημόσιου χρήματος, έναν ανίκανο εγκάθετο διοικητή οργανισμού, έναν εισφοροδιαφυγά, ένα φοροδιαφυγά, λέτε να μην λυνόταν ΟΛΑ τα προβλήματα της χώρας;"
    ΤΡΩΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και βουλώστε το.

    ReplyDelete
  62. Έμάς πάντως δεν μας έπεισε κανείς ότι φταίνε οι εργαζόμενοι. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λες. Τεσπα η μάχη στο ασφαλιστικό δεν είναι ανάμεσα σε κεφάλαιο και εργασία. Έχει να κάνει πρωτίστως με μια μεγάλη πολιτική επιλογή. Αν δηλαδή ως κοινωνία που γερνάει και δε γεννάει είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε οικονομικά μια θεμελιώδη ανθρωπιστική επιλογή: να δουλεύουν όλο και λιγότεροι και να κάθονται όλο και περισσότεροι για περισσότερο χρονικό διάστημα.

    ReplyDelete
  63. @ Anonymous
    "Χασάπην,
    "Δοθέντος ότι στον σοσιαλισμό τα κληρονομικά δικαιώματα δεν στέκουν", ενώ στέκουν στον καπιταλισμό.
    Πάντως από το Άστρος σιγουρα δεν είσαι (αν είναι εύανδρον)."

    Στας Αμερικάς διδαχθήκαμε να απαντάμε ακόμα ΚΑΙ στους υβριστές, διότι η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι διαλεκτική.
    Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι τα ιδιωτικά πρόσωπα (όπως ο γράφων) έχουν το δικαίωμα, ειδικά όταν παρουσιάζονται επωνύμως, να σχολιάζουν τα δημόσια.
    Εσείς, κύριε, ακυρώσατε κάθε sense of decorum και αναστρέψατε τον κανόνα. Συγκεκριμένα, σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ forum, εξσφενδονίζετε βέλη σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ πρόσωπο που ΔΕΝ δεν υποψήφιο σε διαγωνισμό δημοτικότητας (popularity contest), και μάλιστα ΑΝΩΝΥΜΩΣ.

    Κατά τα συνέπεια, τα βέλη επιστρέφουν στον αποστολέα!!!

    Aν θέλετε όμως διάλογο επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας, κύριε.

    ReplyDelete
  64. Anonymous said...
    "ΠΩΣ σας πείσανε όλους ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, απορώ. Κάποιος μαλάκας έφερνε για παράδειγμα πόσα χρόνια ζει ο λαμόγιας και πόσα ο κακομοίρης. Ξέρει αν θα ζει ο ίδιος αύριο;"

    Ουδείς ξέρει ΠΟΤΕ θα πεθάνει, εξ ΟΥ και ο ΟΡΟΣ, προσδόκιμο όριο επιβίωσης.
    Εδώ, όμως, μιλάμε για AVERAGES αν καταλαβαίνεις απο Στατιστική. Δηλαδή σε 1000 άτομα, η μέση διάρκεια επιβίωσης είναι 80 χρόνια ΚΑΙ αναμένεται ότι ο μέσος 50άρης και ο μέσος 65άρης θα ζήσουν μέχρι τα 80 και, άρα, θα παίρνουν σύνταξη επί 30 και 15 χρόνια, αντίστοιχα. ΚΑΙ επ αυτής της βάσης ΓΙΝΟΝΤΑΙ οι ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

    ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΩΣ
    Α G E N T P R O V O C A T E U R

    ReplyDelete
  65. @ dora empeirikos

    Kastri c' est fini

    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  66. Πάντως σήμερα, Πέμπτη, στις 2 am EST, δηλαδή στις 9 πμ ώρα Ελλάδας, μου τηλεφώνησαν από την Αθήνα και μου είπαν ΠΟΙΟΣ η ΠΟΙΑ έδωσε στον Γ. Παπανδρέου την ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΑ συμβουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβουλευτικό Σώμα του ΠΑΣΟΚ, δλδ ενέργεια που ΔΕΝ προβλέπεται από το Σύνταγμα των Ελλήνων ΚΑΙ κατά συνέπεια ήταν λογικό να ερμηνευθεί ως ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ απόπειρα εκμαίευσης εμπιστοσύνης καταλαμβάνοντας τους ηλιθίους του ΠΑΣΟΚ εξαπίνης. Ο ή Η ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΩΡ βασίσθηκε (ποντάρισε) στο επικρατούν pandemonium, καθώς και την γνωστή παθολογική μωρεία των ΠΑΣΟΚων, αλλά........

    ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΠΙΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΓΑΤΑ

    and

    SIC TRANSIT GLORIA PAPANDREANA

    ReplyDelete
  67. Κινεζάκο μου σε λατρεύω
    Είσαι κεφάλαιο !!

    ReplyDelete
  68. Κομφούκιος said...

    SIC TRANSIT GLORIA PAPANDREANA
    ¨
    Ρέστα, ρέστα, ρέστα!!!!!!!
    Το G700 γράφει ιστορία

    ReplyDelete
  69. Komfoukie roufa to aygo sto east coast k mh mas prhzeis to papari!
    Ta brhkes ola etoima k twra to paizeis ypshlh dianohsh mounopano!
    Ante gamhsou loipon!

    ReplyDelete
  70. Nous n' irons plus jamais
    ou tu m'as dis je t'aime
    nous n'irons plus jamais
    tu viens decider
    nous n'irons plus jamais
    ce soir c'est plus la peine
    nous n'irons plus jamais
    comme les autres anne'es

    REFRAIN:

    KASTRI c' est fini
    et dire que c'etait la ville de mon premier amour
    KASTRI c'est fini
    je ne croix pas que j'y retournerai un jour

    ENCORE:

    KASTRI c' est fini
    et dire que c' etait la ville de mon premier amour
    KASTRI c'est fini
    je ne croix pas que j'y retournerai un jour


    Nous n' irons plus jamais
    ou tu m'as dis je t'aime
    nous n'irons plus jamais
    comme les autres anne'es
    parfois je voudrais bien
    te dire recommencons
    mais je pers le courage
    sachant te dire un mot

    REFRAIN:

    KASTRI c' est fini
    et dire que c'etait la ville de mon prenier amour
    KASTRI c'est fini
    je ne croix pas que j' y retournerai un jour

    ENCORE:

    KASTRI c' est fini
    et dire que c' etait la ville de mon premier amour
    KASTRI c'est fini
    je ne croix pas que j' y retournerai un jour


    Nous n'irons plus jamais
    et je me souviendrai
    du premier rendez-vous
    que tu m'avais donne'
    nous n'irons plus jamais
    comme les autres anne'es
    nous n'irons plus jamais
    plus jamais, plus jamais

    REFRAIN:

    KASTRI c'est fini
    et dire que c'etait la ville de mon premier amour
    KASTRI c'est fini
    je ne croix pas que j'y retournerai un jour

    APOTHEOSE - FORTE':

    KASTRI ohhhhhh c' est fini
    et dire que c' etait la ville de mon premier amour

    KASTRI ohhhhh c'est fini
    je ne croix pas que j' y retournerai un jour

    ohhhhh
    KASTRI
    ohhhh
    KASTRI
    et dire que c' etait la ville de mon premier amour

    ohhhh
    KASTRI
    ohhhh
    KASTRI
    je ne croix pas que j'y retournerai un jour

    ReplyDelete
  71. Sto papari mou mwrh

    To Kastri k an kaei!!!

    (dis)





    Twra mporeis
    na pas na gamh8eis

    (oses fores 8eleis)

    ReplyDelete
  72. Anonymous said...
    Komfoukie roufa to aygo sto east coast k mh mas prhzeis to papari!
    Ta brhkes ola etoima k twra to paizeis ypshlh dianohsh mounopano!
    Ante gamhsou loipon!

    Aνώνυμε συμμερίζομαι το πόνο σου, μούχει σπάσει και μένα ταρχίδια
    αλλά η αλήθεια είναι πως μπήκε πρώτος ο κερατάς στο Πειραματικό μεταξύ 1000 αριστούχων υποψηφίων από όλα τα Δημοτικά της Αθήνας.

    ReplyDelete
  73. Αφήστε τις αντεγκλήσεις παρακαλώ.
    Εδώ έχουμε τις προτάσεις του κ. Αναλυτή και από την άλλη έγινε εδώ μια σημαντική, πρωτοποριακή παρουσίαση της καρδιάς του συνταξιοδοτικού προβλήματος από τον κ. Χασαπογιάννη, που ουδέποτε έχει παρουσιασθεί με τόση καθαρότητα και ακρίβεια.

    Επ αυτού υπάρχουν ενστάσεις;
    Είναι κατανοητό αυτό από όλους ότι και η ηλικία απόσυρσης έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά στον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης για τον αυτό αριθμό ετών εργασίας και για το αυτό συσσωρευθέν ποσό;

    G700, τι γνώμη έχετε στη παραπάνω ανάλυση;

    ReplyDelete
  74. Το ασφαλιστικό είναι ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα και όχι τεχνικό πρόβλημα.Απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις.
    Η κυβέρνηση των "χεσμένων"(απο το φόβο του πολιτικού κόστους)και των ασήμαντων δεν έχει ούτε κρυφή ούτε φανερή ατζέντα.
    Η συντεχνιακή δομή των ασφαλιστικών ταμείων,τα σκανδαλώδη προνόμια,η διαφθορά των διοικήσεων,δεν αντιμετωπίζονται με φανφάρες που θ'ακούσουμε απόψε στις προγραματικές δηλώσεις αλλά με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
    Το λάθος μας είναι ότι θεωρούμε τις προτάσεις Αναλυτή ως πιθανή κυβερνητική πολιτική.
    Οι μελετητές,οι αναλογιστές,οι σοφοί,ο διάλογος, είναι καθαρά προσχήματα για την απεμπόλιση των πολιτικών ευθυνών.
    Αυτή η κυβέρνηση των "λίγων και των ασήμαντων" δεν πρόκειται να πάρει καμμιά απόφαση.Θα τα κουκουλώσει και θα τα παραμερίσει όλα, το μόνο που ξέρει πολύ καλά να κάνει.

    ReplyDelete
  75. @Dora Empeirikos

    Tώρα ρίξε και μιά μετάφραση γιατί απο γαλλικά είμαστε λίγο ντουβάρια

    ReplyDelete
  76. Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Ραδιοτηλεοπτικά
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 10:13 pm
    Στηρίζω ηγέτη Γιωργάκη, επειδή μπορεί να δει Μπομπ Σφουγγαράκη με τις ανιψούλες μου, χωρίς να έχουμε δράματα.
    Ο Βενιζέλος θα ρώταγε αν τρώγεται ο Πάτρικ.
    Εμείς αγαπάμε τον Πάτρικ, κι ας είναι κουνιστός.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Θρησκεία
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 10:07 pm
    Ο Bενιζέλος δε μπορεί να κάνει Chun Kuk Do - θα του σκιστεί το σώβρακο.
    Εν αντιθέσει, ο Γιωργάκης θα χαρίσει απολαυστικές στιγμές.
    Εντάξει, σε ποιον και γιατί, το συζητάμε!
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Ανεργία
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 10:01 pm
    ΓΑΠ και μόνο σας λέμε - κι ας φάμε ψωμί κι αλάτι. Δεν πρόκειται να αντέξουμε το δράμα της κυρίας Γεννηματά, μπροστά στους πίνακες ανακοινώσεων του ΟΑΕΔ. Με το φτηνό κονσίλερ, που το βάζουν κι οι ταξιτζούδες.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Περιβάλλον
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 9:52 pm
    Στηρίζουμε τον Υιό τον Αληθινό της Δημοκρατικής Παράταξης, διότι έχει υποσχεθεί να μας φτιάξει ανεξάρτητο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο θα στελεχώσει με τα κατάλληλα άτομα.
    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Τσιπ και Νταίηλ έχουν ήδη δεχθεί σχετικό κρούσμα.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Σύνταγμα
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 7:54 pm
    Ψηφίζω Γιωργάκη γιατί θέλω να την πω σε όσους κακεντρεχείς λένε πως δεν ξέρει το Σύνταγμα - με αφορμή την υπόθεση της εργατομάνας Φώφηθ.
    Φυσικά και το ξέρει. Είναι η πλατεία με τα σκεητόνια, απέναντι από το Parliament, just above Ermou st.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Δημοκρατικές διαδικασίες
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 7:48 pm
    Ο Γιωργάκης ποτέ δεν είχε κανένα να τον στηρίξει. Δούλεψε σκληρά για να είναι…γιος του ιδρυτή του κινήματος. Ανέβηκε στην αρχηγία του κόμματος μόνος του, μετά από μια επίπονη διαδικασία στην οποία οι 300.000-1.000.000 (ακόμη δεν ξέρουμε!) ψηφοφόροι είχαν τις εξής επιλογές:
    • Γιωργάκη
    Χτες, ζήτησε να… επιβεβαιώσουν οι βουλευτές του κόμματος την… επιβεβαίωση που είχε λάβει πριν λίγες μέρες, για το διάστημα μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου. Επειδή έχει σεβασμό στις “δημοκρατικές διαδικασίες”, όπως είπε.
    Όχι, φυσικά, επειδή θέλει να γαντζωθεί σε μια - οποιαδήποτε - καρέκλα.
    Comments (1)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Αγροτική Πολιτική
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 3:17 pm
    Μπορώ να φανταστώ το Γιωργάκη να κάμνει σεκς στους αγρούς.
    Μπορώ να φανταστώ - με αρκετή προσπάθεια - το Βενιζέλο να κάμνει σεκς στους αγρούς.
    Μπορώ να φανταστώ και τους αγρούς να κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας, μετά από αυτό.
    Ψηφίζω Γιωργάκη, γιατί δε θέλω να ζημιωθεί η αγροτική παραγωγή της χώρας μου.
    Comments (1)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Τουρισμός
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 3:12 pm
    Εντάξει, είναι αυτονόητο: ο Γιωργάκης ξέρει Σουηδικά και κάνει τζόγκινγκ. Όλο και κάποια μπατίρω από τα κολοχώρια πέριξ της Στοκχόλμης, θα τσιμπήσει.
    Ο Βενιζέλος ξέρει κι εκείνος από τσιμπήματα, αφού αγοράζει καθημερινά πατατάκια - αλλά είναι μοναχοφάης κι οι Σκανδιναβές είναι παρτουζιάρες.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Aσφαλιστικό
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 3:05 pm
    Ο Γιωργάκης θα δώσει 550 ευρώ στο μαγκούφη και 950 στο ζευγάρι - όταν το κόστος ζωής θα είναι διπλάσιο.
    Ο Βενιζέλος θα δώσει 700 ευρώ στον ξέμπαρκο και 1200 στους ζυγούς - αλλά θα φάει τα μισά σε τυρόπιτες.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Ομοφυλοφιλία
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 3:02 pm
    Μπορώ να φανταστώ το Γιωργάκη και τον Αλαβάνο σε μπαρ για ομοφυλόφιλους.
    Ο Βενιζέλος αποκλείεται να βρει δερμάτινο παντελόνι στα κυβικά του και δε γουστάρει τους τριχωτούς.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Ανάπτυξη
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 2:56 pm
    Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Γιωργάκη, αφού έχει καλό μάτι και κράτησε την Εύα Καϊλή στο κόμμα.
    Βλέπουμε τον ψυχικό της… κόσμο και… αναπτυσσόμαστε.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Παιδεία
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 2:42 pm
    Ψηφίζω Γιωργάκη, γιατί θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα ζητήματα της κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας. Θα εισαχθούν ειδικά ενισχυτικά μαθήματα, ώστε να τα παρακολουθήσει κι εκείνος.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Ισότητα
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 2:34 pm
    Ψηφίζω Γιωργάκη, γιατί δεν επιθυμώ να σταθώ εμπόδιο στη χειρουργική καριέρα της νηπιαγωγού Νατάσας Καραμανλή. Όσο είναι ο Κωστάκης στα πράγματα, καλά την πάει τη δουλειά. Αμα βγει ο Βενιζέλος, που γυαλίζει το μάτι του, θα την πατήσει σαν κατσαρίδα και θα χάσουμε το τζέρτζελο.
    Comments (0)
    Γιατί Ψηφίζω Γιωργάκη: Eθνική Ασφάλεια
    Filed under: Mind the GAP — vote4gap @ 2:23 pm
    Ο Γιωργάκης θα αυξήσει τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 358,13 μέτρα - λίγο πριν τη βάρκα του μπάρμπα-Χαραλάμπη στους Λειψούς. Επίσης, αν τον κυνηγήσει ένας Τούρκος, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρέσει σε ένα λαγούμι.
    Ο Βενιζέλος-Όρκα, θα απαιτήσει να φτάνουν τα χωρικά μας ύδατα στη Χονολουλού και θα σφηνώσει ο κώλος του έξω από το λαγούμι (θα τον τρυπήσει ο Μογγόλος με την ξιφολόγχη - πουουουφφφ, θα κάνει και θα σκάσει).
    Ψηφίζω Γιωργάκη, γιατί θέλω καλές σχέσεις με τις Χονολουλουδούδες και να χωράω στα λαγούμια - ήμουν πρόσκοπος.
    KAΠΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΕΙΔΑ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  77. @ parmenides

    September 28, 2007 7:58 AM

    Κάνεις λάθος φιλάρα. Το θέμα είναι αναλογιστικόν. Σαφέστατα. Γίνεται πολιτικό μόνο υπό την έννοαι ότι τα κράτη κι οι κυβερνήσεις πρέπει να θέτουν προτεραιότητες στα εφικτά και να κάνουν τους καλύτερους συμβιβασμούς.
    Ωστόσο, το θέμα εδώ είναι ευρώ και μόνο ευρώ. Αν μας έλεγαν "θα πάρετε 2000 ευρώ" σύνταξη δεν θα γινόταν κουβέντα.
    Η κυβέρνηση λοιπόν δεν θα επεκταθεί, ως φαίνεται, και καλά θα κάνει διότι εσύ και ο καθένας δεν θέλετε να λυθεί το θέμα.
    Ετσι γίνεται πάντα άλλωστε.
    Ολοι ουρλιάζουνε για την ανάγκη λύσης και μόλις αρχίσει η κουβέντα, όλοι κάνουν το κοριό. Αλλα λόγια παπά μου νάμαστε αγαπημένοι, που λένε.
    Που είναι πλέον "παληά μου τέχνη κόσκινο".
    Στις επόμενες εκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 30% και η ΝΔ 36% και οι άλλοι θάχουν ανέβει στα ύψη θα αναρωτιόσαστε πάλι, "μα τι κάναμε και δεν μας θέλει ο λαός;"
    Κρίμα

    ReplyDelete
  78. Παναγιώτης

    Τους φιγουρατζίδικους και αφόρητα ανιαρούς Ακαδημαισμούς τους λές πρόταση για το Ασφαλιστικό;

    ReplyDelete
  79. ΤΟ ασφαλιστικο είναι αποκλειστικά τεχνικό θέμα.
    Πολιτικό το κάνουν αυτοί που θέλουν να βάλουν 100 και να πάρουν πίσω 200.
    Μακάρι νάταν το δημόσιο ταμείο πακτωλός. μα δεν είναι

    ReplyDelete
  80. Παίδες γιατι δεν μιλάτε ειλικρινά τουλάχιστο.
    Να πείτε "Ακούστε 50αρηδες, θέλουμε να δουλέψουμε όσο και σεις και να πάρουμε όσα και σεις και να βγούμε τόσο νωρίς όσο και σεις, κάπου στα 50-55"
    Θαυμα.
    Οπότε θα πει ο Καραμανλής, άντε μάγγες να κάνουμε ένα εσωτερικό (η εξωτερικό) δανεισμό, να πάει το χρέος από 110% του ΑΕΠ σε 220% του ΑΕΠ και έχει ο θεός.
    Μέχρι να κάνετε παιδιά, αν θα κάνετε, και μέχρι να μεγαλώσουν και να πιάσουν δουλειά και να γίνουν G350, έχει ο θεός!!

    Οχι τίποτ άλλο, να μη καταναλώνουμε και ενέργεια

    ReplyDelete
  81. Παναγιώταινα

    Τέλος τα σχόλια.
    Κάνε προτάσεις παρακαλώ και άσε τα σχόλια.
    Ακούμε

    ReplyDelete
  82. Ανώνυμο Φιλάρα

    Ετσι κάνει ο Σαρκοζί Φιλάρα;
    Μαζεύει τους αναλογιστές και τους σοφούς και κάνει αιώνιο διάλογο;
    Ο αιώνιος διάλογος που έγινε για τη παιδεία δεν σου λέει τίποτε για το πώς ούτε προβλήματα λύνεις αλλά δημιουργείς απλώς πολλούς ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ και ΚΚΕ και έπονται και άλλοι;
    Σκέψου λίγο αν έχουμε κυβέρνηση και ποιούς.
    Σκέψου.Μην ντρέπεσαι! θΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙΣ!

    ReplyDelete
  83. Αν εμποδίστε την επίλυση του θέματος θα γίνει εισήγηση στον χοντρό να καταργηθεί η κοινωνική ασφάλιση.
    Οσοι έχετε ήδη επενδύσει στα ταμεία να πάρετε τα λεφτά σας με τόκους ΚΑΙ από τώρα και στο εξής θα κάνετε αυτασφάλιση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με συμμετοχή μέχρι 5% του μισθού σας (ευρώ προς ευρώ) και του εργοδότη και τέλος.
    Για να πάρετε και μια γεύση πως αυγαταίνουνε τα κεφάλαια σε περιόδους ειδικά με επιτόκια τάξης 4%.

    ReplyDelete
  84. ΚΑΙ μετά 20-25 χρόνια όταν θα έχετε μπροστά σας το συνολικό ποσό του κόπου σας, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και διαχειρισμένο από σας τους ίδιους, θα ρίξετε κλάμα πικρό!
    Αλλά τότε θα είναι αργά

    ReplyDelete
  85. Στις ΗΠΑ πάντως η μέση σύνταξη είναι γύρω στα 800-1000 δολλάρια δηλαδή γύρω 580-700 ευρώ, ύστερα από 30-40 χρόνια δουλειάς και με την προϋπόθεση απόσυρσης στα 65 χρόνια.
    Ηδη δε η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν μπορεί πλέον να αντέξει την συντήρηση του συστήματος με την έναρξη συνταξιοδότησης των baby boomers παρά το γεγονός ότι ο δείκτης γεννήσεων είναι στο 2.3 κατά γυναίκα (versus 1.3 στην Ελλάδα)
    Ο εργαζόμενος συμμετέχει μηνιαία με 8% του μισθού του στο σύστημα συνατξιοδοτικής ασφάλισης και σημειώσατε ότι η ασφάλιση υγείας είναι ξεχωριστή υπόθεση, τελείως ξεχωριστή.

    ReplyDelete
  86. Συγγνώμη εγώ αρνούμαι να παιρνουν οι σύντροφοισύνταξη ψιχουλα, ενα ζευγάρι παπούτσια της Καλογήρου το μήνα. Ε όχι ρε γαμώτη μου. Πίνουνε αίμα, εκμεταλλεύονται την υπεραξία του εργάτη, του αγρότη πρέπει να ξεσηκωθούμε.
    Οι αδικίες δεν θα περάσουν. Μινιμουμ σύνταξη 1700 ευρώ.

    ReplyDelete
  87. Εσύ θα το εισηγηθείς στο χοντρό Παναγιώτη;Και σε ποιόν χοντρό απο τους δύο; Τον ΚωΚά η τον ΒαΒέ;
    Απο δώ και πέρα θα έχουμε δύο χαριτωμένους και χαριτόβριθους χοντρούς(ΧΧΧ).Ας κρατήσουμε τα τρία Χ, θα μας χρειαστούν να γελάμε.

    ReplyDelete
  88. @11:43

    Gi ayto file mas spaei t'arxidia twra! Giati otan ta alla paidakia epaizan mpalitsa o Komfoukios eliwne paw apo ena biblio! Kalws ekane o,ti ekane k bravo tou, alla as dei k to bigger picture ...

    ReplyDelete
  89. Το ασφαλιστικό είναι σαφέστατα πολιτικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει κυρίως να αντιμετωπιστεί. Η διάσταση της διαγενεακής δικαιοσύνης είναι πολιτικότατο θέμα. Η υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης σε ένα δημοσιονομικό ζήτημα είναι εξίσου επικίνδυνη με την απόλυτη απόρριψη των οικονομικών συνεπειών των όποιων ασφαλιστικών διευθετήσεων.

    ReplyDelete
  90. Εμείς οι Παναγιώταινες θαυμάζουμε τις ΗΠΑ για χιλιάδες πράγματα αλλά ΟΧΙ για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης το οποίο απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας.

    ReplyDelete
  91. Αυτό που δεν λέγεται είναι ότι με η εξομοίωση των ορίων ηλικίας αντρών και γυναικών , η άυξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν συνδέεται μόνο με τα δικαιώματα των συνταξιοδοτούμενων, αλλά και με αυτών που αναζητούν εργασία.
    Όπως επίσης η μείωση των θέσεων εργασίας στις πρώην ΔΕΚΟ και αυτοί κάπου θα αναζητήσουν εργασία πιέζοντας ένα ήδη τεντωμένο σκοινί.

    ReplyDelete
  92. Είπαμε τελείωσε
    Τα λεφτά σας, όσα έχετε βάλει ήδη στα ταμεία πίσω στις τσέπες σας με τόκους φυσικά.
    ΚΑΙ μόνοι σας. Ιδιωτική ασφάλιση
    Θα επιμείνει και η WB και το IMF επ αυτού
    Δικαιοσύνη. Euro by euro, full accountability BUT on your own

    Να αποζείτε, όταν θάρθει η ώρα, όπως μια διακεκριμένη οικογένεια από την φιλανθρωπία των συγγενών

    ReplyDelete
  93. παναγιώταινα said...
    Εμείς οι Παναγιώταινες θαυμάζουμε τις ΗΠΑ για χιλιάδες πράγματα αλλά ΟΧΙ για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης το οποίο απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας.

    Δικαίωμά σου να απορρίπτεις ή να επικροτείς ό,τι σου πάει και σ ευχαριστεί.

    Αλλά στο ασφαλιστικό να πας να βρεις χρηματοδότη της μελλοντικής σου σύνταξης.

    ReplyDelete
  94. kk αυτό πως γίνεται;

    ReplyDelete
  95. Προφανώς υπαινίσσεται ότι εφόσον θα αποσύρονται αργότερα (λόγω παράτασης ορίου) και οι γυναίκες λόγω εξομοίωσης κλπ, όλο και λιγότερες κενές θέσεις θα προκύπτουν και κατά συνέπεια η απορροφητικότητα θα μειωθεί

    ReplyDelete
  96. Εχουμε και κάτι άλλο εμείς οι Παναγιώταινες.Πιστεύουμε στα συναισθήματα των ανθρώπων που είναι και η ουσία της Ζωής.Αυτά τα συναισθήματα όταν προσβάλλονται απο κάτι EMOTIONALY MAROONED τύπους,έστω και αν είναι διανοητικά ευφυείς,μας εξαγριώνουν. Εστω και αν είμαστε ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΙ απέναντί τους για τη συναισθηματική τους αναπηρία.
    ΩΣ ΕΚΤΟΥΤΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ReplyDelete
  97. ((συνέχεια στο προπροηγούμενο)
    Αυτό όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι baby boomers είναι πολλοί και σε λίγα χρόνια λόγω της σταδιακής αποχώρησής τους θα απορροφηθεί η πλεοψηφία των ανέργων σε θέσεις βέβαια κατηγορίας Β (Δημοσίου) δλδ αποφοίτων μέσης παιδείας.
    Τότε βέβαια επέιδή οι νέοι μας έχουν πιστοποιητικά παιδείας (είπα πιστοποιητικά, διότι παιδεία έχουν 5%) θα αρχίσουν συλλαλητήρια για αναβάθμιση θέσεων απο Β κατηγορία σε Α κατηγορία.
    Τέλος πάντων. Είπαμε
    Apres Simitis le deluge

    ReplyDelete
  98. Το ασφαλιστικό δεν μπορούν να το λύσουν άνθρωποι συναισθηματικά ανεπαρκείς.Οι προτάσεις τους κάνουν να αρρωσταίνει περισσότερο το σύστημα που κατ'εξοχήν διαχειρίζεται συναισθήματα.

    ReplyDelete
  99. Εγώ μετά που διάβασα τις βλακείες του κομφούκιου, ένεκα που είχα και νεύρα και λόγω ότι τσακώθηκα και με τη μάνα μου, ήθελα να πάρω μπαλτά να τον κάνω τσοπς όπως η Αθανασοπούλου με την κόρη της έσφαξε το γαμπρο της στου χαροκόπου.
    Ποιός είσαι ρε.

    ReplyDelete
  100. Οχι πως κατάλαβα τα τοκολύσια πως τα λέει. Καλά παλαβός είναι; Τι σχέση έχει το στεγαστικό δάνειο με τις συντάξεις μη τρελαθούμε γαμώτη μου γαμώ

    ReplyDelete
  101. Non mon ami!

    Apres Simitis ... Karamanlis!

    ReplyDelete
  102. Ο Αριστοτέλης είναι φίλος του Κομφούκιου και η Λογική έχει κοινωνικές σχέσεις με τη μάνα του Κομφούκιου
    Αρα πρέπει να απαγορευθεί ο Αριστοτέλης και η Λογική από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
    Παληοκάθαρμα

    Προτείνω ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση να διδάξουν στα παιδιά μας ευαισθησίες, καλωσύνη και συναίσθημα.

    ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ReplyDelete
  103. "Παναγιώταινες όλου του κόσμου ενωθείτε"

    Η πολιτική διαχειρίζεται συμφέροντα αλλά και συναισθήματα.
    Οι υψιπετείς Ακαδημαισμοί Κομφουκιανικού τύπου,που είναι συναισθηματικά ανάλγητοι,παράγουν μόνο τοξικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν τις κοινωνίες.
    Οι Παναγιώταινες συμπονούν τους συναισθηματικά ανόητους αλλά δεν θα καταπιούν οικειοθελώς τα απόβλητά τους.

    ReplyDelete
  104. Και κάτι άλλο. Αυτοί που επικαλούνται τον Αριστοτέλη(κάτι σαν τον Κομφούκιο) ιδέα δεν έχουν απο Αριστοτέλη.Απλά θέλουν να δώσουν κύρος στις ανοησίες τους.

    ReplyDelete
  105. O Scandal 3os ypopshfios!

    PS Komfoukie stamata na grafeis ws anwnymos

    ReplyDelete
  106. Paidia to Capri c est fini sto You Tube sas arese;

    ReplyDelete
  107. Anonymous said...
    O Scandal 3os ypopshfios!

    Το ξέρουμε εδω και 36 ώρες. Και ίσως κατεβεί και η Segolene Vlaharo' από βδομάδα

    ReplyDelete
  108. Άναψε η συζήτηση, άναψε για τα καλά, και μετά σου λέει το ασφαλιστικό είναι αποκλειστικά τεχνοκρατικό ζήτημα. Πολιτικό ζήτημα είναι το οποίο χωρίς συνενόηση αλλά και καλή τεχνοκρατική επεξεργασία δε λύνεται με την καμία.

    ReplyDelete
  109. Θα καταπιείς τα απόβλητα του κρέατος και του χοίρου ΔΙΟΤΙ αρέσκεσαι ν ακούς ψέματα
    ΚΑΙ μη διαμαρτυρηθείς ποτέ ότι λένε ψέματα

    ReplyDelete
  110. Μωρέ φάει όσα απόβλητα θέλεις, τον Αριστοτέλη μη λερώνεις,Κομφούκιε.

    ReplyDelete
  111. http://www.tanea.gr/ColumnCategory.aspx?d=20070928&nid=6163520&sn=ΕΛΛΑΔΑ&spid=876

    [ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ]
    Η ευρωπαϊκή εμπειρία της Κεντρο - αριστεράς

    Του Π. Κ. Ιωακειμίδη

    ΠΩΣ ΕΝΑ κεντροαριστερό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές; Η ευρωπαϊκή απάντηση στο ερώτημα δεν έρχεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία ή την Ισπανία. Η απάντηση έρχεται από τη Βρετανία. Η επιστροφή του Εργατικού Κόμματος, υπό τον Τ. Μπλερ, στην εξουσία το 1997 και η παραμονή του μέχρι σήμερα προσφέρει χρήσιμα διδάγματα για την αναδιάρθρωση της Κεντροαριστεράς με προοπτική την εξουσία στη βάση ενός «πολιτικού σχεδίου». Γιατί, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, ο Τ. Μπλερ προώθησε την πλέον επιτυχή αναδιάρθρωση αριστερού κόμματος στην Ευρώπη, αφού παρέλαβε ένα «μη εκλέξιμο» κόμμα το 1994 και όχι απλώς το έφερε στην εξουσία έπειτα από πολύχρονη κυριαρχία των Συντηρητικών, αλλά το κατέστησε και το «φυσικό κόμμα εξουσίας» (παρά το ιστορικό λάθος του πολέμου στο Ιράκ). Αν και οι περιπτώσεις Ελλάδας και Βρετανίας είναι διαφορετικές, ωστόσο τα «μαθήματα- καλές πρακτικές» που μπορεί να αντληθούν είναι εξόχως χρήσιμα. Υπάρχουν τέσσερα κεντρικά στοιχεία που άλλαξαν τη φυσιογνωμία του Εργατικού Κόμματος και το έκαναν «εκλέξιμο»: Πρώτον, ιδεολογική προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα με τη σύνθεση της αγοράς και της κοινωνίας («τρίτος δρόμος») και τον επαναπροσδιορισμό των ορίων δράσης του κράτους με την ανάδειξη τριών κύριων διαστάσεων της σοσιαλδημοκρατικής λογικής- της διασφάλισης ίσων ευκαιριών σε όλους, της επίτευξης υψηλότερου βαθμού ισότητας και της παροχής από το κράτος των βασικών υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, μεταφορές, κοινωνική δικαιοσύνη). Δεύτερον, έμφαση στην οικονομία της γνώσης και σύστοιχη προσαρμογή του οικονομικού συστήματος στη λογική αυτή, με εγκατάλειψη των παραδοσιακών μορφών δύσκαμπτης οικονομικής δραστηριότητας και ρυθμίσεων (ευελιξία). Τρίτον, ανοιχτή κοινωνία στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης (που αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία και όχι ως απειλή) για τη δημοκρατική εμπλαισίωση της τελευταίας σε σοσιαλδημοκρατική βάση (αμφιβάλλει κανένας ότι το Λονδίνο είναι σήμερα η περισσότερο ανοιχτή, πολυπολιτισμική πόλη του κόσμου;). Τέταρτον, φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την προώθηση ορισμένων στόχων πολιτικής εντός υπερεθνικού πλαισίου, αφού το εθνικό κράτος δεν επαρκεί. Βεβαίως, ο Τ. Μπλερ δεν πέτυχε όλους αυτούς τους στόχους. Πέτυχε όμως να φέρει και να κρατήσει το Εργατικό Κόμμα στην εξουσία (και μετά την αποχώρησή του...).

    Ο Π. Κ. Ιωακειμίδης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ.

    ReplyDelete
  112. @anonymous 11:56

    "Compassion is fraud"

    Μy dear child,

    Logic, without the light of compassion is like a very sharp blade in the hands of a blind madman.

    Logic is not the light. It’s just a mere instrument, allowing us to see in a present time a particular spectrum of light. And like every other instrument, its ability to see in the broader spectrum possible is always analogous to the construction quality and the fine tuning that from principles it holds inside.

    Logic will only get you to a certain point, and that is taking you up to the limits of the "event horizon". To pass beyond that point, and thus stepping into the realm of "not knowing", emotions and not logic is the key element and a factor of most importance.

    When you have a great deal of uncertainty and no time at all to decide, you have nothing more but to trust your instincts and intuition.

    ReplyDelete
  113. ΑΝώνυμον 27/9/07 8:41
    Μου θυμίζεις το ανέκδοτο.
    Γιατρέ θα ζήσω;
    Κοίτα. Το 99% πεθαίνει απ΄αυτή την αρρώστεια.Εσύ όμως είσαι τυχερός. Είσαι ο 100στός. Οι προηγούμενοι 99 πέθαναν.
    ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΚΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΛΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΖΟΥ.

    ReplyDelete
  114. Από ότι καταλαβαίνω συμμετέχουμε σε μια συζήτηση όπου Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ μοιράζει απασχόληση στους ΠΟΛΛΟΥΣ και ΚΕΡΔΗ στους λίγους.
    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  115. ΚΟΝ Χασάπην,
    Με λένε Γιώργο (άρα δεν είμαι ανώνυμος).
    Στο πρώτο σκέλος σχολίασα μια θέση σας.
    Στο δεύτερο σκέλος σχολίασα κάτι (όντως προσωπικό σας) που το δημοσιοποιήσατε.
    Πάντως ζητώ συγγνώμη. Λάθη γίνονται και στα καλύτερα Δημοτολογικά Γραφεία.

    ReplyDelete
  116. Youth unemployment stands at 11 per cent in the UK, which compares with an average rate of 16 per cent in the EU15 – and more than 20 per cent in France. In Greece youth unemployment (15-29) stands at 18%.

    Yet only 6 per cent of the UK working population is classed as 'working poor' compared with 10 per cent in Italy and 8 per cent in France and Spain.

    ReplyDelete
  117. Για να μη θεωρητικολογούμε όχι τίποτα άλλο.

    Μία από τις βασικές οικονομικές επιτυχίες του Μπλαιρ και των Νέων Εργατικών ήταν ότι μετέτρεψαν το θατσερικό Anglo-Saxon μοντέλο σε Anglo-Social μοντέλο. Και συνεχίζει σήμερα ο Brown βασικός σχεδιαστής της οικονομικής πολιτικής των Νέων Εργατικών έτσι κι αλλιώς. Γι' αυτό θα ρίξει ακόμα μία ταρίφα στους Τόρις. Είναι ήδη 11 μονάδες μπροστά.

    ReplyDelete
  118. Επίσης βάλτε και κανένα όνομα για να μη σας ψάχνουμε με την ώρα. Δηλαδή ανώνυμος 2:36, ανώνυμος 3:60 κοκ.

    Δεν θα πάθετε τίποτα.

    ReplyDelete
  119. anonymous,
    Krishnamurti,

    Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς μας άφησε παρακαταθήκη ένα ερώτημα:"Το κλειδί για την επίλυση του ασφαλιστικού βρίσκεται στην απάντηση του ερωτήματος πως θα περάσουμε απο την ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ".

    Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ είναι κοινωνικός θεσμός.Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι συναίσθημα.
    Σε μια εποχή που κυριαρχούν τα συναισθήματα που προκαλούν ανησυχία,αβεβαιότητα,φόβο,ανασφάλεια,ο μόνος κοινωνικός θεσμός που μπορεί να τα διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα είναι ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης.
    Ενας θεσμός που είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ για να μη περάσει ούτε στην Εκκλησία,ούτε στην Ευεργεσία,ούτε στον Εθελοντισμό,ούτε στην Οικογένεια,ούτε στη Φατρία.
    Εχει δίκαιο ο Κρισναμούρτι που λέει,και δεν το λέει μόνο αυτός, ότι η λογική είναι απλά ένα εργαλείο ξυπηρέτησης συναισθημάτων.
    Αρα οι όποιες τεχνοκρατικές υποστηρίξεις δεν προηγούνται αλλά ακολουθούν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ διαχείρησης συναισθημάτων. Και εκεί κρίνεται ποιά πολιτική είναι Αριστερή η Δεξιά.

    ReplyDelete
  120. Η COMPASSION λοιπόν είναι το κλειδί για να λυθεί το Ασφαλιστικό,έστω και αν αυτή τη λέξη τη χρησιμοποίησε και τη χυδαιοποίησε ο Μπούς.

    ReplyDelete
  121. G700 said...
    "Επίσης βάλτε και κανένα όνομα για να μη σας ψάχνουμε με την ώρα. Δηλαδή ανώνυμος 2:36, ανώνυμος 3:60 κοκ.

    Δεν θα πάθετε τίποτα."

    Οι κατσαρίδες και οι αρουραίοι δεν έχουν όνομα διότι τους λείπει το ηθικό σθένος (moral courage).
    Εχουν βλέπεις σθένος (θράσος), αλλά ουδέποτε σε συνδυασμό με λογική, άρα ήθος, αφού το τελευταίο προαπαιτεί συνείδηση/επίγνωση της έννοιας της ελευθερίας ως ηθικού προνομίου (liberty).

    ReplyDelete
  122. άλλαξε:
    "αλλά ουδέποτε σε συνδυασμό με λογική, άρα ήθος, αφού το τελευταίο προαπαιτεί συνείδηση/επίγνωση της έννοιας της ελευθερίας ως ηθικού προνομίου (liberty)."
    σε:
    αλλά ουδέποτε σε σε συνδυασμό με συνείδηση/επίγνωση της έννοιας της ελευθερίας ως ηθικού προνομίου (liberty), που προαπαιτεί παρουσία λογικής άρα ήθους."

    ReplyDelete
  123. ΚΑ πΆΝΥ ΑΠΌ ΤΑ τΟΥΡΚΟΒΟΎΝΙΑ, ΈΧΕΙς ΤΗΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΠΩς ΕΊΣΑΙ ΕΠΏΝΥΜΗ;
    ΕΜΈΝΑ ΜΕ ΛΈΝΕ Ο 14:22

    ReplyDelete
  124. Κε Παρμενίδη, από παλιά καλά τα πηγαίνατε με την φιλοσοφία. Με όλη την ταπεινότητα, η ασφάλιση δεν αποσκοπεί στην ασφάλεια; Όλα δεν γίνονται για τον άνθρωπο, που δεν είναι (ακόμη) μηχανή;

    ReplyDelete
  125. Anonymous said...
    "ΑΝώνυμον 27/9/07 8:41
    Μου θυμίζεις το ανέκδοτο.
    Γιατρέ θα ζήσω;
    Κοίτα. Το 99% πεθαίνει απ΄αυτή την αρρώστεια.Εσύ όμως είσαι τυχερός. Είσαι ο 100στός. Οι προηγούμενοι 99 πέθαναν.
    ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΚΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΛΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΖΟΥ."

    Το προσδόκιμο (όχι προσδοκόμενο!!) όριο επιβίωσης είναι μια ακαταμάχητη αλήθεια (και ένα από τα λίγα θετικά στοιχεία για την ζωή στην Ελλάδα).

    Ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ, άκριτε.

    Η καφετζού "προλέγει" την τύχη συγκεκριμένου ατόμου.
    Αντιθέτως, επιστήμη και οι (ΚΑΛΕΣ) κυβερνήσεις ασχολούνται με τον "ανώνυμο" μέσο πολίτη +/- 2 SD και γνώμονα το συμφέρον του (legitimate end points), δηλαδή ποιότητα ζωής (quality of life), μήκος ζωής/προσδόκιμο επιβίωσης (quantity or length of life) και το ΚΟΣΤΟΣ ζωής που βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα δύο προηγούμενα.
    ΑΡΙΣΤΕΣ δε είναι εκείνες οι κυβερνήσεις που δείχνουν περισσή ευαισθησία και σε όλους τους πολίτες που είναι εκτός 2 και 3 SD, δηλαδή εκείνους που, με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς δικό τους λάθος ή ευθύνη, αδυνατούν νάχουν πρόσβαση σε ποιότητα ζωής όπως έχει διαμορφωθεί στη συγκεκριμένη κοινωνία.

    ReplyDelete
  126. Στις Στατιστικές, με την σωστή μεθοδολογία και την διάφανη συλλογή των αριθμητικών στοιχείων, οφείλει, υποχρεούται να βασισθεί ένας λογικός άνθρωπος όταν προϋπολογίζει το μέλλον του.

    Οι υπόλοιποι που θέλουν συναίσθημα και γεννηματέϊκη ανθρωπιά μπορούν να πάνε στη Κούβα και στη Βόρεια Κορέα να ζήσουν "ευτυχισμένα" εν απολύτω αθλιότητι ΚΑΙ να τρώνε και βούρδουλα από πρωίας μέχρι νυκτός

    ReplyDelete
  127. Η μάνα του Μπλαιρ και η μάνα του κομφούκιου είναι αδερφάδες.
    Καλά δεν το συζητώ.
    Παληοφασίστες, δεξιοί, ο ένας ωμός και απροκάλυπτος, ο άλλος με δήθεν αριστερό πανωφόρι.
    Καθάρματα.
    Ακούς εκεί στατιστική.
    Τι είμαστε ρε αριθμοί;
    ΟΧΙ
    Ανθρωποι είμαστε.
    Θάνατος στα προσδοκόμενα προσδόκιμα των προσδοκιών.

    Εδώ έχω εγώ στοιχεία από την καφετζού της γειτονιάς ότι θα πεθάνω στα 55 από σκλήρωση καζαμπλάνκας. Αρα αφού θα πάρω σύνταξη στα 50, και θα ζήσω τόσο λίγο, πρέπει η σύνταξή μου με όσα λέει αυτό το κάθαρμα να είναι 4,000 ευρώ το μήνα.

    Αλήτες φασίστες

    ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ReplyDelete
  128. Σύμφωνα με τους πινάκους τοκολυκίου του ακατανόμαστου έχεις δίκιο Βάγγο

    ReplyDelete
  129. Έχω Τεγόπουλο-Φυτράκη : Δεν έχει τη λέξη προσδόκιμο. Διαβάζεις Μπαμπινιώτη;
    Προσδοκόμενο μτχ προσδοκώ.

    ReplyDelete
  130. Παιδιά παίξτε με τους αριθμούς. Θα ζήσετε καλύτερα σίγουρα.

    ReplyDelete
  131. Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια. Δεν βασιζόμαστε μόνο σε τι γράφει ο Α ή ο Β, αλλά σε ότι είναι σημασιολογικά, ετυμολογικά και γραμματολογικά σωστό - πράγμα βέβαια που απαιτεί γνώση σε βάθος (command που λένε οι αγγλοσάξονες).
    Η μετοχή προσδοκώμενος-η-ον του ρήματος προσδοκώ-μαι αναφέρεται σε κάποια "δράση-αντίδραση" που προσοδοκάται να συμβεί, προσδοκώμενο αποτέλεσμα, προσδοκώμενη αντίδραση,
    προσδοκώμενη ανάσταση νεκρών,
    προσδοκώμενη ευηεμερία, προσδοκώμενη συμπεριφορά
    προσδοκώμενη υπερβαση ενός ορίου
    ΑΛΛΑ ένας στόχος ή όριο ή σημείο (per se) ΔΕΝ προσδοκάται(εννοιολογικά τουλάχιστον).

    Ενα όριο, ένα σημείο μπορεί να έχει υπολογισθεί, εκτιμηθεί ή στοχεύεται με βάση την προσδοκία, δλδ την επιθυμητή εξέλιξη, ΑΡΑ είναι προσδόκιμος-η-ον.

    ReplyDelete
  132. G700 said...
    "Για να μη θεωρητικολογούμε όχι τίποτα άλλο.
    Μία από τις βασικές οικονομικές επιτυχίες του Μπλαιρ και των Νέων Εργατικών ήταν ότι μετέτρεψαν το θατσερικό Anglo-Saxon μοντέλο σε Anglo-Social μοντέλο. Και συνεχίζει σήμερα ο Brown βασικός σχεδιαστής της οικονομικής πολιτικής των Νέων Εργατικών έτσι κι αλλιώς. Γι' αυτό θα ρίξει ακόμα μία ταρίφα στους Τόρις. Είναι ήδη 11 μονάδες μπροστά."


    Kαι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το Simito-Confucian μοντέλο δλδ

    1. Μακρόπνοη, φιλόδοξη αναπτυξιακή πολιτική

    2. Παιδεία και Υγεία επιπέδου ΗΠΑ για ΟΛΟΥΣ

    3. Ισες ευκαιρίες για ΟΛΟΥΣ

    4. ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

    5. ΕΜΠΕΔΩΣΗ υψηλού επιπέδου etiquette στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συμπεριφορά του πολίτη

    6. FREE RIDES and FREE LUNCH for NO ONE [ελληνιστί, ο μη εργαζόμενος (αλλά ικανός να εργασθεί), μηδέ εσθιέτω].

    ReplyDelete
  133. Και είπαμε

    we are not talking about a popularity contest here

    You take it or leave it

    ReplyDelete
  134. Na sou pw komfoukie kai mi sygxisteis.
    Den ginetai na vgaloume apo to paketo to ekto simeio;

    ReplyDelete
  135. Είπαμε
    Take or leave it
    Δεν έχει εκπτώσεις στο πακέτο

    Αν θες εκπτώσεις θα πάρεις το άλλο πακέτο με φρούτα εποχής, ήτοι
    Κωστάκη
    Γιωργάκη
    Βαγγέλη
    Αλέκα
    η αν προτιμας μπορείς να πηγαίνεις και στο
    Α Νεκροταφείο
    να ανταλλάσσεις αρλούμπες, σοφιστείες, βερμπαλισμούς, εκλογικεύσεις και εμπρηστικά δημαγωγικά συνθήματα με τον Γεννηματά και τον Ανδρέα

    ReplyDelete
  136. Μα Κομφούκιέ μου στα ελληνικά δεν υπάρχει η λέξη νεκροταφείο, ντροπής!
    Κοιμητήρια τα λέμε.

    Εκεί όπου πάνε, όταν φεύγουν, οι άνθρωποι για να κοιμηθούν. Ετσι τουλάχιστον μας είπε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ και τα σκουπίδια, οι Ελληνες δημοσιογράφοι.
    Και ο έρημος ο λαός τι να σου κάνει..... άνθρωπος αγράμματος ξύλον απελέκητο.

    ReplyDelete
  137. ΣΗΜΙΤΗΣ -> GRAVITAS

    ReplyDelete
  138. Προγραμματικές δηλώσεις.

    Τα είπε μια χαρά.Σαν ένας καλός Μεσμεριστής-υπνωτιστής.Δηλώσεις ρουτινιάρικες και υπνοφόρες.Οσοι είμαστε ευεπήφοροι στην υπνηλία θα το ρίξουμε στο ροχαλητό.
    Και μετά θα ξυπνήσουμε και θα βρεθούμε στη Χώρα των μεταρρυθμίσεων.
    Δεν χρειάζονται συγκρούσεις,δεν χρειάζονται αναστατώσεις,δεν χρειάζεται να χαλάμε τη ζαχαρένια μας.Ολα ΤΑ ΤΙΠΟΤΑ θα γίνουν αυτόματα.
    ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    Και αν ξυπνήσουμε από κρίσεις υπνικής άπνοιας; Τότε ας χρησιμοποιήσουμε τις ανάλογες συσκευές για να μπορούμε να συνεχίζουμε άνετα και αδιατάρακτα τις σχέσεις μας με το Μορφέα.
    Το πιάσαμε το υπονοούμενο Μεγάλε!
    Είσαι σάρξ εκ της σαρκός μας.

    ReplyDelete
  139. προσδοκώ [prozδokó] Ρ10.1α -ώμαι Ρ10.1α: (λόγ. ) περιμένω, ελπίζω να συμβεί κτ. (θετικό, ευχάριστο). || (η μπε. κυρίως σε στερεότυπες εκφορές): Προσδοκώμενο κέρδος., το αναμενόμενο. Προσδοκώμενος χρόνος ζωής (ενός ανθρώπου, αντικειμένου)., ο αναμενόμενος, ο μέσος όρος. || (ως ουσ., γραμμ. ) το προσδοκώμενο, κατηγορία του συντακτικού, που εκφράζεται κυρίως ως είδος υποθετικού λόγου και σε αντίστοιχες χρονικές προτάσεις. [λόγ. < αρχ. προσδοκῶ]

    ReplyDelete
  140. anonymous-προσδόκιμον-προσδοκώμενον,

    Εχεις δίκαιο. Το "σωστό" είναι προσδοκώμενον και όχι προσδόκιμον.
    Επεκράτησε όμως.Και ό,τι επικρατεί είναι "σωστό".
    Ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι οι λέξεις είναι απλά οχήματα που τις φορτώνουν με νόημα(το δικό τους νόημα) οι εκάστοτε ισχυροί.
    Οι φράσεις: "οι λέξεις έχασαν το νόημά τους","πρέπει να αποκαταστήσουμε το νόημα των λέξεων","αυτονόητο",για όσους τις χρησιμοποιούν,υποκρύπτουν μύχιες επιθυμίες για επιβολή στούς άλλους της δική τους άποψης-ερμηνείας-συμφέροντος για τα πράγματα.

    ReplyDelete
  141. @Αnonymous

    "Στις Στατιστικές, με την σωστή μεθοδολογία και την διάφανη συλλογή των αριθμητικών στοιχείων, οφείλει, υποχρεούται να βασισθεί ένας λογικός άνθρωπος όταν προϋπολογίζει το μέλλον του."

    Οι στατιστικές λειτουργούν ικανοποιητικά μόνο σε βραχυπρόθεσμες προβλέψεις και μοντέλα. Μακροπρόθεσμα δεν έχουν καμιά απολύτως αξία, αφού οι "τυχαίες" διαφοροποιήσεις και η εισαγωγή νέων μεταβλητών είναι τόσες πολλές που κανένα μοντέλο δεν μπορεί ούτε να προβλέψει ούτε πολύ περισσότερο να υπολογίσει, έστω και κατά προσέγγιση.

    Όπως τη δεκαετία του 1920 και του 1930 δεν μπορούσαν να προβλέψουν την ψηφιακή επανάσταση, έτσι και τώρα οι στατιστικές δεν μπορούν να προβλέψουν ή να μας δώσουν μια εικόνα για το μέλλον σε 30 με 40 χρόνια από σήμερα.

    Χρήσιμο εργαλείο οπωσδήποτε αλλά πολύ περιοσμένο στις δυνατότητες μακροπρόθεσμων προβλέψεων.

    Εκεί που σταματά η δυνατότητα τεχνοκρατικής πρόβλεψης η πολιτική έχει τον πρώτο λόγο!

    ReplyDelete
  142. Ο Κλαούζεβιτς το έγραψε ως την "λεπταισθησία της κρίσης"

    Την ξεχωριστή εκείνη ικανότητα-ενστικτο του καλού ηγήτορα να βλέπει πίσω από την ομίχλη της αβεβαιότητας.

    ReplyDelete
  143. Η "ΑΠΟΦΑΣΗ",ως θεμελιώδης Αρχή που έχει, βέβαια, αξιωματικό χαρακτήρα(άρα αυθαίρετο και επαληθεύσιμο μόνο εμπειρικά), είναι Λόγος που δεν υπόκειται στις αρχές της λογικής γιατί είναι ο ίδιος Αρχή.
    Η "ΑΠΟΦΑΣΗ"είναι και ένστικτο,και συναίσθημα και κρίση που ο Ηγέτης χρησιμοποεί για να στηρίξει τη Δράση του και τις Προτάσεις του.
    Γιαυτό επιμένω ότι για το ασφαλιστικό χρειαζόμαστε ηγετικές,άρα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Οι στατιστικές θα ακολουθήσουν για να εφαρμόσουν όσο πιό καλά γίνεται το περιχόμενο των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

    ReplyDelete
  144. Και οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ κρίνονται ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ,δηλ. ΗΘΙΚΑ(δίκαιες ,άδικες),με βάση το ΑΞΙΑΚΟ ΜΑΣ σύστημα,δηλ.με το τι θεωρούμε ο καθένας μας ταξικό ,προσωπικό,εθνικό,γενικό ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    Γ'αυτό και είναι κατα βάσιν ΑΛΟΓΕΣ(ενστικτικές, συναισθηματικές κλπ)και όχι ΛΟΓΙΚΕΣ.
    Οι στατιστικολογικές κρίνονται για την επιστημονική τους αρτιότητα και μόνο όταν κληθούν να εφαρμόσουν ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  145. Αντε πάλι.
    Ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο ΣΗΜΕΙΟ, ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ μονάδας μέτρησης ΔΕΝ προσδοκάται. Η κατάκτησή του προσδοκάται, η υπερβασή του προσδοκάται,
    αλλά ΟΧΙ το συγκεκριμένο μέγεθος.
    Μπορείς να πεις με το νέο μοντέλο του Α οχήματος προσδοκάται η ΥΠΕΡΒΑΣΗ της ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ του ΦΩΤΟΣ, αλλά η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ καθ ευατήν ΔΕΝ προσδοκάται.

    Είναι εννοιολογικά ΛΑΘΟΣ.

    ReplyDelete
  146. ΑνεξαρτήτΟΥ του τι λέει ο Μπαμπινιώτης Κομφούκιέ μου;

    ReplyDelete
  147. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

    "Το συναίσθημα υπηρετεί την λογική"

    Sic transit gloria verbalismi.

    ReplyDelete
  148. Γιατί;

    Προσδοκώ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ και ζωήν του μέλλοντος, δεν είναι σωστό Κομφούκιέ μου;

    ReplyDelete
  149. ΟΧΙ ανώνυμέ μου. Να είμαστε δίκαιοι.
    Ο Παρμενίδης μας είπε ότι
    Η ΛΟΓΙΚΗ πρέπει να ΥΠΑΚΟΥΕΙ στο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Scroll up, and confirm!
    ΟΠΕΡ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑ
    αλλα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
    στην ΝΙΟΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ReplyDelete
  150. Προσδοκάς την Αθήνα Κομφούκιέ μου;

    ReplyDelete
  151. ΟΧΙ Γεωργία μου
    Προσδοκώ όμως την ΑΦΙΞΗ μου στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα

    ReplyDelete
  152. vaggelas said...
    @Αnonymous

    "Στις Στατιστικές, με την σωστή μεθοδολογία και την διάφανη συλλογή των αριθμητικών στοιχείων, οφείλει, υποχρεούται να βασισθεί ένας λογικός άνθρωπος όταν προϋπολογίζει το μέλλον του."

    Οι στατιστικές λειτουργούν ικανοποιητικά μόνο σε βραχυπρόθεσμες προβλέψεις και μοντέλα. Μακροπρόθεσμα δεν έχουν καμιά απολύτως αξία, αφού οι "τυχαίες" διαφοροποιήσεις και η εισαγωγή νέων μεταβλητών είναι τόσες πολλές που κανένα μοντέλο δεν μπορεί ούτε να προβλέψει ούτε πολύ περισσότερο να υπολογίσει, έστω και κατά προσέγγιση.

    Όπως τη δεκαετία του 1920 και του 1930 δεν μπορούσαν να προβλέψουν την ψηφιακή επανάσταση, έτσι και τώρα οι στατιστικές δεν μπορούν να προβλέψουν ή να μας δώσουν μια εικόνα για το μέλλον σε 30 με 40 χρόνια από σήμερα.

    Χρήσιμο εργαλείο οπωσδήποτε αλλά πολύ περιοσμένο στις δυνατότητες μακροπρόθεσμων προβλέψεων.

    Εκεί που σταματά η δυνατότητα τεχνοκρατικής πρόβλεψης η πολιτική έχει τον πρώτο λόγο!

    Υοu are indulged by, or you are indulging in, chaotic verbalism, sir.
    When you control for, or adjust for randomness PLUS your methodology is painstakingly thorough by including an extensive array of variates, then, you may come up with fair projections on even mid- and long-term TRENDS. This is how and why Soros and someone that I know of did quite well.

    Further, quantitative parameters should not be confused with matters qualitative, inventions etc which may shake the very essence of the economy from its foundations. There I agree with you.

    ReplyDelete
  153. @ Kομφούκιος
    "ΟΧΙ ανώνυμέ μου. Να είμαστε δίκαιοι.
    Ο Παρμενίδης μας είπε ότι
    Η ΛΟΓΙΚΗ πρέπει να ΥΠΑΚΟΥΕΙ στο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Scroll up, and confirm!
    ΟΠΕΡ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑ
    αλλα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
    στην ΝΙΟΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ"

    Mα καλά είναι δυνατόν; Ο Παρμενίδης δεν είναι βλάκας. Πως το εξηγείς;

    ReplyDelete
  154. Είπα η εννόησα:
    Το ΑΛΟΓΟ=(ένστικτα,παρορμήσεις,συναισθήματα,συλλογικό ασυνείδητο,αρχέτυπα,βιώματα ατομικά/οικογενειακά/κοινωνικά,DΝΑ,βιολογικό υπόστρωμμα,ιστορική φάση)ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και το ΛΟΓΙΚΟ τα ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΕΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ.
    Η διανοητική ευφυία υπακούει στη συναισθηματική και κοινωνική ευφυία.
    Οι Νευροεπιστήμες σχεδόν το έχουν αποδεχθεί.Η Νευροοικονομία ήδη διεκδικεί Νόμπελ.

    ReplyDelete
  155. parmenides
    "Είπα η εννόησα:
    Το ΑΛΟΓΟ=(ένστικτα,παρορμήσεις,συναισθήματα,συλλογικό ασυνείδητο,αρχέτυπα,βιώματα ατομικά/οικογενειακά/κοινωνικά,DΝΑ,βιολογικό υπόστρωμμα,ιστορική φάση)ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και το ΛΟΓΙΚΟ τα ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΕΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ."

    Tώρα άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς (διάβαζε ορθώς) καθότι double face που λένε οι Γάλλοι, παντός καιρού so to speak.

    ReplyDelete
  156. Α PROPOS DE RIEN

    Επειδή αρέσκεσθε όλοι στις αναλύσεις και αυτό είναι καλό [μακάρι όλοι οι νέοι να ασχολούνται με το πολιτικό γίγνεσθαι],
    σας πληροφορώ ότι
    η Δημοκρατική Παράταξη θα έρθει στην εξουσία όχι στις επόμενες, αλλά στις μεθεπόμενες εκλογές και με πρωθυπουργό, όχι τον Γιωργάκη, μήτε το αεροπλανοφόρο Saratoga, αλλά με κάποιο θετικό, στιβαρό και αποστασιοποιημένο άτομο που λειτουργεί με μέθοδο.

    ReplyDelete
  157. Εγώ νομίζω ότι δεν θα έλθουν ποτέ τα βρωμοπασόκια στην εξουσία.

    ReplyDelete
  158. Eνα ΚΟΜΒΙΚΟ σημείο θα είναι η προσθήκη στο Σύνταγμα των Ελλήνων ενός
    BALANCED BUDGET MANDATE
    για συνταγματικά κατοχυρωμένο, υποχρεωτικό και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟ του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
    από χρόνο σε χρόνο.

    Αυτή την πρόταση την κάνει για τις ΗΠΑ και ο ταγμένος Δημοκρατικός αλλά σώφρων Larry Sabato του Un. of Virginia, ύστερα από το ξεσάλωμα του προϋπολογισμού από τον ολιγοφρενή και απατεώνα "μπάσταρδο" [κατά την γνώμη του Reagan (παρακαλώ!), σύμφωνα με το προσφατα δημοσιευθέν ημερολόγιό του] τρέχοντα πρόεδρο των ΗΠΑ, με το έλλειμμα να τρέχει στα 575 δισεκατομμύρια δολλάρια και το δημόσιο χρέος σε περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολλάρια (σχεδόν το διπλασίασε ο ελεεινός σε 5 χρόνια, από 5.8 που ήταν το στις αρχές του 2001).

    ReplyDelete
  159. Constantin Simitis

    vers la responsabilite' du citoyen

    vers la Societe' Civile

    vers la Grece

    vers l'Europe

    vers l' union politique de l'Europe

    vers Les Etats Unis d' Europe

    voila mes amis

    ReplyDelete
  160. Τώρα που τα βρωμοπασόκια διαλύθηκαν κ.Χασαπογιάννη όλα θα μπούν στη σειρά τους.Να δείξουμε λίγη υπομονή.Η δική σου συμβολή ήταν μεγάλη σ'αυτό το μπλόγκ όπου κάποια στιγμή έδειχνε ότι κυριαρχούν τα λαμόγια του βρωμοπασόκ.Καθε φορά που σκάγανε μύτη τους πατούσες από κάτω.

    ReplyDelete
  161. @ krishnamurti
    "@anonymous 11:56
    "Compassion is fraud"

    Μy dear child,
    Logic, without the light of compassion is like a very sharp blade in the hands of a blind madman. "

    And WHO told YOU, Sir, that LOGIC and COMPASSION are mutually exclusive??????
    Quite on the contrary.....
    Whereas LOGIC and ETHICS are synonymous, compassion, and I mean justified, substantive and substabtiated compassion, is INHERENT in LOGIC.

    I, hereby, respectfully submit to you, Sir, that you are being intellectually dishonest!

    ReplyDelete
  162. Και να δείς κ.Χασαπογιάννη αυτό το βρωμοπασόκ δεν φτάνει που βούλιαξε την Ελλάδα όταν ήταν κυβέρνηση αλλά δεν αφήνει και μας να κυβερνήσουμε.Όλη την ώρα ασχολούμαστε με το πασόκ και έχουμε χωριστεί σε Βενιζελικούς και Γιωργακικούς.Κοντεύουμε να διασπαστούμε.Καλύτερα να ξανακάνουμε εκλογές γιατί μας έχει φάει η γκρίνια.Μπορεί ποτέ μια κυβέρνηση να κυβερνήσει χωρίς μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση;
    Με ποιόν θα κάνουμε διάλογο για το ασφαλιστικό τις επόμενες δεκαετίες; Εμείς πάντως ερήμην της Αντιπολίτευσης αρνούμαστε να κυβερνήσουμε.Θα ξανακάνουμε εκλογές και θα καταγγείλλουμε το ΠΑΣΟΚ για άρνηση καθηκόντων.

    ReplyDelete
  163. @ Παρμενίδης
    "Η διανοητική ευφυία υπακούει στη συναισθηματική και κοινωνική ευφυία."

    Υποθέτω ήθελες να πεις
    "η ορθή σκέψη, δηλαδή η λογική ερμηνεία του περιβάλλοντος, επηρεάζεται από, και "ενδίδει" σε άλλοτε άλλα ποσοστά εις, την συναισθηματική και κοινωνική ΑΝΤΙΛΗΨΗ ή ΘΕΩΡΗΣΗ της πραγματικότητας, αφού το συναίσθημα ως πλέον πρωτόγονο προϋπάρχει της νόησης.
    Αυτό είναι απόλυτα σωστό [αν και το διατύπωσες άκομψα] και
    παλαιόθεν γνωστό, τελευταία δε λειτουργει και ως εφαρμοσμένη επιστήμη, πχ παίζοντάς μουσική σε θερμοκήπια, ακόμα και τα άνοα φυτά ανθούν συντομότερο και περισσότερο. H δε φιλανθής Αρσακειάς θεία μου Ελενιώ μίλαγε στα γεράνια, τις βιολέτες και τις φούξιες κι αυτά φούντωναν.

    Ολα όμως όσα λες τώρα είναι ανασκευή αυτών που παρουσίασες συ και οι "παναγιώταινες" και δεν ξέρω ποιοί άλλοι, χθές και προχθές, όταν, με λύσσα και μανία, προσπαθήσατε άτεχνα να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση [και το πετύχατε σένα βαθμο] με τέτοιες βλακείες [ελλείψει επιχειρημάτων επί της ουσίας] όπως "η λογική οφείλει να υπακούει στο συναίσθημα".

    Αnd I quote (you)
    "Εχει δίκαιο ο Κρισναμούρτι που λέει,και δεν το λέει μόνο αυτός, ότι η λογική είναι απλά ένα εργαλείο ξυπηρέτησης συναισθημάτων.

    Αυτό που νομιμοποιείσαι να πεις είναι πως η λογική είναι το εργαλείο στα χέρια του συνετού πολιτικού για να διαχειρισθεί το συναίσθημα της ανεύθυνης μάζας.
    Αλλά όπως τάπες έστειλες ΜΙΚΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και έστειλες μικτά μηνύματα διότι όπως και ο μακαρίτης (που επικαλείσαι) είσαι σοβαρομαθής, δλδ γνωρίζεις την σοβαρότητα ΑΛΛΑ δεν την βιώνεις!

    ReplyDelete
  164. Ρόζα,


    Το συναίσθημα,η ηθική και η λογική είναι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα.Το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και ΑΝΗΘΙΚΟ είναι και ΑΛΟΓΟ είναι.Οι ΑΛΟΓΕΣ ανάγκες μας(μεταξύ των οποίων το συναίσθημα κατέχει προεξάρχουσα θέση)είναι αυτές που καθοδηγούν τη ζωή μας.Η λογική είναι υπηρέτης τους.Το συναίσθημα απλά το νοιώθεις και το βιώνεις.Το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ είναι πέρα από το σωστό και το λάθος,πέρα απο το καλό και το κακό και πέρα απο το δίκαιο η άδικο.
    Εσύ ας πούμε είσαι ερωτευμένη με τον Κομφούκιο, που είναι το κατοπτρικό σου είδωλο.Είσαι μία Νάρκισσος που διερωτάται: Δεν είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΗΘΙΚΟ όλοι οι άλλοι που υπάρχουν σ'αυτό το μπλόγκ να υπάρχουν απλώς για να με θαυμάζουν; Τι άλλους λόγους ύπαρξης έχουν;
    Και έρχεται ο Κρισναμούρτι και σου λέει: Είσαι emotionaly marooned,έχεις υψηλή διανοητική νοημοσύνη αλλά χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη,πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαθέτεις ούτε εκπέμπεις COMPASSION.Αν την είχες δεν θα θα ήσουνα όλη την ώρα αγκαλιά με το καθρέπτη.
    Πόσο απλά να σου τα πω δηλ.για να τα καταλάβεις.

    ReplyDelete
  165. Ενα ωραίο τραγούδι για Κυριακή απόγευμα.
    You Tube:

    Alain Barriere & Noelle Cordier
    Tu t' en vas

    αφιερωμένο από τον Κομφούκιο στον Παρμενίδη

    ReplyDelete
  166. Αντιλαμβαμομαι οτι το ιστολογιο αυτο πασοκοκρατειται.ελεος παιδια.οχι αλλη πασοκικη βλακεια.δεν αφορα πλεον κανεναν το πασοκ.Ειναι νεκρος οργανισμος.Tabula rasa.Δεν εχετε καμμα ενδιαφερουσα αποψη για το μελλον να πειτε?

    ReplyDelete
  167. Μετα συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης κύριε Παρμενίων γιατί ο κλαθμός και ο ξυλοδαρμός με τον κύριο Κομφουκίων;

    Εμείς αι αγράμμαται, ένεκα πατερούλη, ανίσων ευκαιριών και κατωτέρας κοινωνικής διελεύσεως, αλλά, καθότι μη επιθυμούσαι να μείνουμε στην νοηματικήν υποστάθμην της κυρία Γεννηματάς, επιδιώκομεν την παραμόρφωσή μας στο κατά δύναμιν και γι αυτό παρακολουθούμε προϊσταμένως τους διαψηφισμούς εσανάς των δυώνε.

    Δύο πράγματα δεν αντελήβην μέχρι σήμερις.

    1. Γιατί όταν εξαντλείσθε επιχειρηματικώς κύριε Παρμενίων αρχίζετε επίθεσις επί προσωπικού πεδίου;

    2. Γιατι σας ενοχλεί η λογική κύριε Παρμενίων μου και κόπτεσαι και ράπτεσαι για την συμπόνοια.

    Δεν την θέλω την συμπόνοια σου. Δεν είμαι από το Μπουένος Αϊρες, αλλά από το Δουργούτι. Αμα θες να δώσεις συμπόνοια, να πάρεις την εργατομάναν κυρια Φώφη Περόν-Απατεών και να πάτε στην Αργεντινήν όπου εχουσιν πέρασιν τα τοιαύτα.
    Εγώ θέλω να μιλάω ελληνικά όπως εσύ, κύριε Παρμενίων. Κι ας τον λες άκαρδο τον κύριο Κομφουκίων, αυτός επιμένει να πλερώσει για την δική μου μόρφωσις. Επιμένει πως όλα τα σχολεία πρέπει να γίνουσι πειραματικά. Εσύ θέλεις να μου δώσεις ευρά. Αρα αυτός με θέλει ίση ενώ εσυ με θέλεις κατώτερη, αλλά χορτασμένη για να σε ψηφίζω.

    Δεν με νοιάζει να γίνω πλούσια όπως οι πασόκοι με τις πισίνες, μου φθάνει νάχω βρακί για τα πισινά μου.

    Δεν τα θέλω τα ευρά σου. Γράμματα θέλω να μπορώ να σκέφτομαι μόνη μου κι όχι άλλοι για μένα.

    ReplyDelete
  168. ΙΣΧΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,POTENTIAL ADVANTAGE

    O κ. Καραμανλής, λένε οι αφελείς, έχει ισχνή πλειοψηφία και δεν μπορεί να προβεί σε ριζοσπαστικές τομές στην Παιδεία ή το Ασφαλιστικό.
    Πλανώνται πλάνην οικτράν και μεγάλην.
    Δεν γνωρίζω, βέβαια, τι έχει στο νου του, αλλά αν είναι ηγέτης και θέλει να υπηρετήσει το μακροπρόθεσμο συμφέρον του έθνους, μπορεί άνετα να κάνει τομές εφαρμόζοντας, πες, το σχέδιο Σπράου, δλδ ένα πρόγραμμα συμπαγές που φέρει νομιμοποίηση και ουδείς διεθνής οργανισμός θα διενοείτο να αμφισβητήσει, ίσα-ίσα θα υποστηριχθεί από την ΕΕ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Διεθνή Τράπεζα, το Εργατικό Κόμμα της Βρεταννίας, για να αναφέρουμε λίγους.
    Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, με βεβαιότητα, και πιθανότατα και το ΛΑΟΣ, θα αρχίσουν να ωρύονται εν ονόματι του "συμφέροντος" του Λαού.
    Στην περίπτωση αυτή, η Κυβέρνηση Καραμανλή (όπως και ο κάθε μεμονωμένος πολίτης) έχει όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση βάσει του ακροτελεύτιας Διάταξης του Συντάγματος των Ελλήνων (Αρθρο 120, εδάφιο 2, τελευταία φράση "η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.") να παραιτηθεί ενόσω εμποδίζεται να πράξει κατα συνείδηση προς το συμφέρον της πατρίδας.
    Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο δεύτερο, βάσει αριθμού εδρών, κόμμα. Δοθέντος ότι το κόμμα αυτό, εκ των πραγμάτων, δεν θα εξασφαλίσει την "δεδηλωμένη", μέσα σε τρεις μέρες, ο πρόεδρος, βάσει του Αρθρου 41, εδάφιο 1, δύναται [όταν παραιτηθούν ή καταψηφισθούν δύο κυβερνήσεις] να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές.

    Ι wish you all a delightful evening

    ReplyDelete
  169. Πέστα Νάσο μου πέστα.Τα πασόκια ψόφησαν και βρώμισε ο τόπος.
    Με τους πασοκολόγους Νάσο μου τί θα γίνει; Αν διαβάζεις καμμιά εφημερίδα,λέω άν,δεν βλέπεις τίποτε άλλο από πασοκολογίες.Οπότε τι είχες Νάσομ' τι είχα πάντα.Εφυγαν οι πασόκοι και ήλθαν οι πασοκολόγοι.Φοβάμαι Νάσο μου ότι και συ είσαι ένας κρυφός πασοκολόγος όπως και γώ.Δεν πειράζει όμως, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ήμαστε το πρώτο κόμμα.
    Γιατί δηλ.μόνο ο Καραμανλής είναι μάγκας και έστησε ολόκληρη μηχανή με ιδεολογία τη πασοκολογία; Θα του τη βγούμε στα ίσια.

    ReplyDelete
  170. Εγώ Νάσο μου,σαν παλιά πασόκα,θέλω να μην βάλλει ο Γιώργος ξανά υποψηφιότητα αλλά να αφήσει όλα τα ..ψώνια ν'ανθίσουν.
    Επίσης συμφωνώ μαζί σου ότι το ιστολόγιο(πόσο δεν μπορείς να κρύψεις ότι προτιμάς να εκφράζεσαι Ελληνιστί) πασοκοκρατείται.
    Ο Κομφούκιος Νάσο,αυτός ο Μέγας αρχινταβατζής,αρχιπροαγωγός,αρχιμαστρωπός ο αρχι..(διάβαζε Μπαμπινιώτη για τα υπόλοιπα απο αρχι...)μας καθοδηγεί απο το πρωί μέχρι το βράδυ στο πως να λατρεύουμε το πασόκ.Κάνει κανονικό προσηλυτισμό.Εγώ όμως ξέφυγα από τα νύχια του και είμαι τώρα στη μεγάλη παράταξη των πασοκολόγων,εκεί όπου σε συνάντησα και αγαπηθήκαμε.Απο δω και πέρα θα μείνω πιστή στη μεγάλη αυτή παράταξη για να δώσω και ένα καλό μάθημα στο Κομφούκιο που πάσχει από τη δαιαστροφή της πασοκοφιλίας.

    ReplyDelete
  171. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ

    Δεν μπορεί 800.000-1.000.000 [οκτακοσιες χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο!!!!] νοικοκυριά να έχουν περιουσία τουλάχιστον 200.000 ευρώ [το "σκαλοπάτι" γι την "Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία"]
    και
    ΟΜΩΣ να πληρώνουν
    ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    ΜΟΝΟ 40,000 ΑΤΟΜΑ.

    ReplyDelete
  172. Constantine Simitis

    Toward a self-sufficient, autonomous, responsible citizen

    Toward the Civil Society

    Toward Greece

    Toward Europe

    Toward the political unification of Europe

    Toward the United States of Europe

    ReplyDelete
  173. Επί τέλους κάποτε πρέπει να εμπνευσθούμε ως Λαός

    και ο Κινέζος έχει ΗΘΟΣ και GRAVITAS

    ReplyDelete
  174. Γεωργία είσαι ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  175. Παιδιά σόρυ που θα σας τη χαλάσουμε πάμε σ' άλλο ποστ. Έδώ πιάσαμε το ρεκόρ των 177 σχολίων. Βέβαια μπορείτε να συνεχίσετε να τσακώνεστε κι εδώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

    ReplyDelete
  176. Σχόλιο για το «Ξανά Ανάλυσέ Το»

    … συνέχεια από το προηγούμενο

    Μου λέτε κύριοι σοφοί και γραμματισμένοι τι να περιμένει ο 40ης η ο 45ης από το ασφαλιστικό, όταν έχει πίσω του 15 η περισσότερα χρόνια δουλειάς, άρα και παρακρατημένων ασφαλιστικών εισφορών, και κανένας δεν του εξασφαλίζει την ανταποδοτικότητα. Με τη σημερινή νομοθεσία ο υποθετικός αυτός σχεδόν μεσήλικας (???) φίλος μας, θα πρέπει να βάλει ως ορίζοντα για συνταξιοδότηση μετά από 20 και πλέον χρόνια!

    Ξέρεται τι σημαίνει 35 χρόνια δουλειάς – κρατήσεων? Μπορεί κάποιος από εσάς αγαπητοί μου συνομιλητές να υπολογίσει πόση είναι η σύνταξη που θα έπρεπε να πάρει τότε, αν θέλουμε να μιλάμε για ανταποδοτικότητα?

    Μήπως με δεδομένο ότι η σύνταξη που θα πάρει θα είναι η μισή από τη σημερινή, θα πρέπει να σταματήσει από δω και πέρα να πληρώνει για να εξασφαλίσει τη minimum της ανταποδοτικότητα των ως τώρα καταβεβλημένων?

    Ξέρετε γιατί συζητάμε τώρα? Να παραγραφεί το χρέος του δημόσιου προς τα ταμεία και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή σαν να είμαστε στη περίοδο μετά τον εμφύλιο?
    Μα ναι! Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, διότι το Ελληνικό δημόσιο με τον ληστρικό τρόπο που λειτουργεί ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα, γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί.
    Τα χρήματα αυτά, ο ιδρώτας των γονιών και των παππούδων μας, φαγώθηκαν από ημέτερους και πάνω τους στηρίχτηκαν οι πολιτικές – και όχι μόνο - καριέρες αυτών που αποτελούν τα «πολιτικά τζάκια» που κυβερνάν ως και τις μέρες μας.

    Ξέρει κανείς σε τι επίπεδα πρέπει να ανέλθει ο κρατικός δανεισμός για να δοθούν πίσω τα χρωστούμενα?
    Όχι σε επιτήρηση, αλλά στο ψυγείο θα μας έβαζε η ΕΕ αν, λέω αν, προβαίναμε σε τέτοιου ύψους δανεισμό ώστε να καλύψουμε τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

    Το ασφαλιστικό αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει ή έστω θα γίνει πολύ ποιο άδικο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μόνο αλλαγή του πολιτικού συστήματος με ριζική αναδιανομή του πλούτου θα μπορούσε να το σώσει.
    Φυσικά κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται ούτε θα ευχόμουν να συμβεί. Αυτά τα λένε κατά Περισσό μεριά και τα νοσταλγεί ο αγαπημένος μου θείος, ετών 86 και πρώην γραμματέας της ΕΠΟΝ.

    Υποχρεωτικά ο κοσμάκης θα πληρώνει τις εισφορές που θα του ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και παραδοσιακά το κεφάλαιο θα εισφοροδιαφεύγει υπό το νωθρό βλέμμα της διεφθαρμένης πολιτείας που το υπηρετεί. Έτσι τα ταμεία θα παραμένουν άδεια και αυτοί που περιμένουν να ζήσουν μονάχα από τη σύνταξη θα σφίγγουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι.
    Σ΄ αυτό θα συντελεί και το δημογραφικό, η συνεχής μετακίνηση νέων καλά εκπαιδευμένων προς το εξωτερικό, τα φαινόμενα μαύρης ή γκρίζας* εργασίας η εγκατάλειψη της υπαίθρου και αρκετοί άλλοι μικρότερης σημασίας παράγοντες.

    Οι αλλαγές σ΄ αυτή τη χώρα δεν μπορούν σήμερα να προέλθουν εκ των άνωθεν από καμιά πολιτική ηγεσία. Η ίδια η κοινωνία θα πρέπει να αποτελέσει λίκνο των αλλαγών.
    Το άσχημο είναι βέβαια όπως έχω πει και θα συνεχίσω να λέω, ότι οι αλλαγές θα πάρουν μια ή δυο γενιές για να καρποφορήσουν.
    Τα προβλήματα της τεμπελιάς και της διαφθοράς στη χώρα μας ξεκινάν από την ίδια τη κοινωνία και τις δομές της.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι έννοιες δωροδοκία, εκδούλευση μετά ανταλλάγματος και οκνηρία, στην καθομιλουμένη μας εκφράζονται συνήθως με τις τουρκογενείς λέξεις «μπαξίσι», «ρουσφέτι» και «ραχάτι».
    Αν νομίζεται ότι αυτό είναι τυχαίο απατάσθε. Είναι ένα παράδειγμα που φανερώνει πόσο παλιές και βαθιές ρίζες έχουν στη κοινωνία μας αυτά τα αίσχη που βλέπουμε αυτό το διάστημα στις μικρές μας οθόνες και που για τα οποία στραβώνουμε αηδιασμένοι τα μούτρα.

    Έχω πει στο παρελθόν ότι και αλλού έχουν καπιταλισμό και ελεύθερη οικονομία της αγοράς όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Κομπίνες και παρανομίες γίνονται παντού καθώς και προβλήματα υπάρχουν παντού.
    Όπως και παντού, τουλάχιστο στις αναπτυγμένες οικονομικά και κοινωνικά χώρες, υπάρχουν ασφαλιστικά συστήματα που αλλού καλύτερα αλλού χειρότερα ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ πράγμα που εδώ στην ένδοξη Ελλάδα μας δεν συμβαίνει.
    Εκεί βέβαια υπάρχουν και ένα σωρό άλλα που επίσης λειτουργούν όπως συστήματα υγείας, παιδείας, μεταφορών και γενικά υποδομές για βασιστεί πάνω τους η ανάπτυξη και η πρόοδος

    Όχι δεν θα δεχτώ την άποψη να φύγουμε από τη χώρα μας και να πάμε στην Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική η όπου αλλού υπάρχει χρήμα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ίσως λύση για μεμονωμένα άτομα, αλλά δεν θα είχε καμία επίδραση στη κοινωνία την ιδία και αυτή είναι που πάσχει.
    Το θέμα είναι να αποφασίσουμε ως άτομα και ως κοινωνία να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ να ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ και να θέσουμε ως στόχο τη πρόοδο και την ανάπτυξη και ατομικά αλλά και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
    Να σταματήσουμε επιτέλους να μεμψιμοιρούμε ως άτομα και ως λαός.
    Υπάρχουν εδώ στο blog νέοι που έχουν σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και οικονομία και μακάρι κάποιοι από αυτούς να είναι οι αυριανοί πολιτικοί η και ηγέτες που θα διαχειριστούν τη πρόοδο που όμως θα πρέπει να ξεκινήσει από τα σπίτια μας και από μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

    Όπως είχε πει και ο Σωκράτης 2,500 χρόνια πριν
    «αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου»



    * Νέος όρος που χρησιμοποιείτε κυρίως για μετανάστες που φροντίζουν να έχουν τον κατώτατο αριθμό ενσήμων ώστε να μπορούν ανανεώνουν τα χαρτιά τους και να έχουν βιβλιάριο υγείας.
    Αυτοί δεν προσβλέπουν σε σύνταξη στη χώρα μας και δεν θέλουν να πληρώνουν γι αυτή.

    ReplyDelete