Wednesday, July 4, 2007

Να διαβάζετε G700 κύριε Καραμανλή

Διακόπτουμε προσωρινά τον προβληματισμό των τελευταίων ημερών σχετικά με το τοπίο της εργασίας στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα και τις λύσεις που κρίνουμε ότι πρέπει να προωθηθούν, για να παρουσιάσουμε ένα μικρό απόσπασμα -αναφορά στο blog της Γενιάς των 700 ευρώ- από την ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση που έγινε στη Βουλή (2-7-2007) με θέμα την οικονομία της οικογένειας.

Το απόσπασμα είναι το ακόλουθο:

"Θα σας πρότεινα, κ. Καραμανλή να μπείτε στο διαδίκτυο και να δείτε την ιστοσελίδα που λέγεται «γενιά των 700 ευρώ». Όπως λένε οι ίδιοι, είναι η σιωπηλή πλειοψηφία των νέων Ελλήνων, μεταξύ 25 και 35 ετών. Δουλεύουν πολύ, πληρώνονται λίγο, είναι υπερχρεωμένοι και ζουν με ανασφάλεια για το μέλλον τους. Αυτοί δεν έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς."

Η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, στο blog της G700 μας τιμά. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ανάδειξη του κοινωνικού ζητήματος της γενιάς των 700 ευρώ στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο ένα κρίσιμο κοινωνικό θέμα εισέρχεται στο ανώτερο επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου και αναγνωρίζεται ως πρόβλημα και πρόκληση ταυτόχρονα.

Ευχόμαστε όλα τα κόμματα να εντάξουν το ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ στον προβληματισμό τους και να επιδείξουν ειλικρινή διάθεση για πραγματικές ανατροπές και αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτεία. Σε κάθε περίπτωση η G700 συνεχίζει τη δράση της ως ανεξάρτητη εναλλακτική κίνηση της κοινωνίας των πολιτών.

83 comments:

  1. Ναι ο Γιωργάκης θα μας σώσει! 21 χρόνια σοσιαλισμού του ΠαΣοΚ είδαμε που την πήγαν την χώρα. Αλλά θα μου πείτε έχουν μείνει 9 εκ. Έλληνες που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα...

    ReplyDelete
  2. Επί πρωθυπουργίας κυρίου κ. Κώστα Σημίτη η χώρα έζησε ευτυχισμένες μέρες.
    Πριν τον κ. Σημίτη, η χώρα βίωσε μερικές από τις τραγικότερες στιγμές της με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους αγιόπαιδες, που ομού ΥΠΘΗΚΕΥΣΑΝ το μέλλον της Γενιάς 700.

    ReplyDelete
  3. Γι αυτό και ο συμπαθέστατος και ευγενέστατος κύριος Παπανδρέου ΔΕΝ νομιμοποιείται να επικαλείται τα προβλήματα της γενιάς 700 στον δημόσιο διάλογο.

    ReplyDelete
  4. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας νέος και ταλαντούχος πολιτικός απο αυτούς που έχει ανάγκη ο τόπος.
    Ως χαρακτήρας είναι απλός ,λιτός,καταδεκτικός και γνήσια σεμνός.
    Ως πολιτικός είναι αντικρατιστής,φιλελεύθερος σοσιαλιστής,υποστηρικτής της συμμετοχικής δημοκρατίας,υποστηρικτής του αποκεντρωμένου κράτους και της τοπικότητας καθώς καιτων δημοσίων και κοινωνικών αγαθών.
    Πιστεύει ότι η κοινωνία πρέπει να χειραφετηθεί απο το κράτος και,μέσω των ποικίλων οργανώσεών της, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα μείζονα πολιτικά προβλήματα όσο και σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη.
    Εχει μεγάλη διεθνή αναγνωρισιμότητα,όσο κανένας άλλος Ελληνας πολιτικός,έχει μια χαρακτηριστική άνεση να συνομιλεί με τους διαμορφωτές της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και μπορεί,ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς, να επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις προς όφελος της διεθνούς ασφάλειας και της ειρηνης και φυσικά προς το συμφέρον της Ελλάδας.

    ΘΑ ΕΠΑΝΈΛΘΩ ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    ReplyDelete
  5. kala kanate kai to balate sto s\blog to apospasma paides. aneksartita apo tis apopseis poy exei o katheans peri pasok kai gap i dilosi eina sketi diafimisi

    ReplyDelete
  6. @ anonymos

    nai einai oloi aytoi poy trone apo to kratos me allo tropo, promitheytes, kratikodiaitoi bussinessmen,paketatzides toy eyroppaikoy para

    ReplyDelete
  7. τι να σου κάνει κι ο ΓΑΠ κι ο κάθε γΑΠ πολιτικος. όταν δεν ασχολείται όλοι λένε ότι απουσιάζει, ότι είναι αδιάφορος, απ' την άλλη όταν ασχολείται όλοι λένε ότι πάει να καπέλώσει ό,τι κινείται από κάτω και δεν πρέπει να μιλάει...
    εγώ πάντως πιστεύω ότι δικαιούται να μιλάει κι αυτός και όλοι, όμως για να έχει ουσία αυό που θα πει και να είναι πιστευτό, πρέπει να συνοδεύεται από μια νηφάλια ανάγνωση της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα. πολιτική και ιστορική ανάγνωση, χρειάζεται όχι συγγνώμες και συγχωροχάρτια και μετάνιες. αυτά είναι για τους παπάδες. η πολιτική ανάγνωση μόνο θα οδηγήσει και σε απο-νομενκλατικουροποίηση του κόμματος και σε ουσιαστική ανανέωση.

    ReplyDelete
  8. Τι πιστεύω ότι πιστεύει ο ΓΑΠ.

    Ο ΓΑΠ είναι ένας μοντέρνος,σχεδόν μεταμοντέρνος, πολιτικός με ο,τι αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις του με μια βαθειά συντηρητική,όπως είναι η Ελληνική,κοινωνία.
    Είναι ανεξίθρησκος,πιστεύει στη πλουραλιστική κοινωνία των πολλών θεών και θεοτήτων,τον κοινοτισμό,τη γειτονειά,τον εθελοντισμό,τον ακτιβισμό,στην συλλογική και ατομική άθληση,στην υγιεινή ζωή.
    Ο ίδιος αν και δεν έχει σχέσεις με ουσίες νόμιμες(καπνός,αλκοόλ κλπ) η "παράνομες" αντιμετωπίζει τους εξαρτημένους απο νόμιμες η μη νόμιμες ουσίες όχι ως αρρώστους ούτε ως παραβάτες αλλά ως πολίτες που έχουν το δικαίωμα καιτην ευθύνη των επιλογών τους.
    Πιστεύει ότι οι απαγορεύσεις ,οι ποινικοποιήσεις,οι καταστολές και οι κοινωνικοί στιγματισμοί απο εντάσσουν απο τη κοινωνία τους ανθρώπους,τους περιθωρειοποιούν και δημιουργούν συνθήκες άνθισης της παραβατικότητας.
    Αν και μονογαμικός και με σαφή σεξουαλικό προσανατολισμό,πιστεύει στις ελεύθερες ανοιχτές σχέσεις,στην ελεύθερη συμβίωση των ενηλίκων,στη νομιμοποίηση των δικαιωμάτων των συμβιούντων.
    Πιστεύει δηλ. με άλλα λόγια στον άνθρωπο που η κοινωνία του παρέχει τα μέσα της αυτοπραγμάτωσής του.
    Χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες με άνεση χωρίς να τις μυθοποιεί και χωρίς να τις μετατρέπει σε θρησκεία,αντιμετωπίζοντάς τες ως απλά εργαλεία επι των οπίων πρέπει να ασκείται έλεγχος απο τον ίδιο τον άνθρωπο.

    ReplyDelete
  9. Η σιωπηλή πλειοψηφία αρχίζει να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα της προς την απόκτηση της φωνής που αναζητά.

    ReplyDelete
  10. Τι πιστεύω ότι πιστεύει ο ΓΑΠ

    Ο ΓΑΠ,ως υπουργός των εξωτερικών,με τη καθοδήγηση του Σημίτη,άλλαξε πλήρως την Εξωτερική πολιτική της χώρας.
    Μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν μια φοβική,"περιτριγυρισμένη απο εχθρούς",χώρα, με τον εθνικισμό σε έξαρση(Σκοπιανό,Κυπριακό,Ελληνοτουρκικά)και με σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Εθνικής μας συνείδησης,των "Ηρώων" Οτσαλάν,Μιλόσεβιτς,Κάρασιτς και Τάσσου Παπαδόπουλου.
    Αργά αλλά σταθερά η Έλλάδα μεταβλήθηκε από μια χώρα-"μαύρο πρόβατο" σε μια χώρα με σεβασμό απο τους συμμάχους(ΝΑΤΟ,ΕΕ),επιρροή στη ΝΑ Ευρώπη,σοβαρή στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και των διεθνων οργανισμών με αποτέλεσμα να μας ανατεθούν οι Ολ.Αγώνες και να λυθεί το Κυπριακό(ενταξη στην ΕΕ,σχέδιο Ανάν).
    Η Ελλάδα επι ΣΗΜΙΤΗ-ΓΑΠ έγινε ,για πρώτη φορά μετά τον Ελ. Βενιζέλο, ένας ισχυρός παίχτης στο γεωπολιτικό σύστημα της περιοχής μας χωρίς να ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι κανενός Ελληνα πολίτη.

    ReplyDelete
  11. η Βαθμολογία του Γαπ

    To να αναφερει ο ΓΑΠ το Μπλογκ δεν σημαίνει οτι το διάβασε κιόλας, μακάρι να διάβαζε μερικές απο τις θέσεις που αναπτύσοντε, Αλλα τουλάχιστον γίνεται γνωστό το μπλόγκ. ¨οντως οπως αναφέρθηκε είναι διαφήμιση

    Προσωπικά μεταξύ καραμανλη>Γαπ
    αν και Σιμήτης > Καραμανλής. Γιατί? Πγηγένεται στο λίνκ

    ReplyDelete
  12. Είμαι σίγουρος ότι τη φωτειά στη Πάρνηθα την έβαλε το ΠΑΣΟΚ και ο Καραμανλής μας το κρύβει!

    ReplyDelete
  13. Το ίδιο πιστεύω και γώ αλλά η αλήθεια θα λάμψη.

    ReplyDelete
  14. Εγώ είμαι ακόμη στο χρονοντούλαπο.Εσείς;

    ReplyDelete
  15. Ο Καταλληλότερος στην προχθεσινή του ομιλία στη βουλή "και τα παρήγαγε και τα κατανάλωσε".Ανακύκλωση δεν το λέμε αυτό σέφ;

    ReplyDelete
  16. Του είπε κανείς του Γιωργάκη ότι επί Σημίτη ήταν G600, και απλά δεν έφταναν τα λεφτά για κομπιούτερ και δεν υπήρχε πρόσβαση φθηνή στο ίντερνετ ώστε να κάνουν blogging;

    Όσο για της ευτυχισμένες μέρες επί Σημίτη (το ευρώ το θυμάται κανείς... γιου χου...) και το μοντέρνο πρόσωπο του ΓΑΠ (βρίζει χειρότερα και από τον παππού του)... Σας παρακαλώ... δεν μπορώ άλλο τα γέλια... Θα πέσω κάτω...

    ReplyDelete
  17. @parmenidis, Ο Γιωργάκης δεν είναι απλά μεταμοντέρνος... είναι σουρεαλιστής!!! Δεν έχει ιδέα από την πραγματικότητα. Και πως να έχει; Αφού ότι έγινε... αν έγινε.. κακώς έγινε...!!!!

    ReplyDelete
  18. "Mr Johnston said his time in captivity was the worst of his life

    BBC correspondent Alan Johnston has been released by kidnappers in the Gaza Strip after 114 days in captivity.

    Mr Johnston, 45, was handed over to armed men in Gaza City. He said his ordeal was like "being buried alive" but it was "fantastic" to be free.

    And he described how he had been unable to see the sun for three months, and had once been chained for 24 hours"

    Read the whole story at bbc.co.uk or simply press the link Alan Johnston released

    ReplyDelete
  19. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απελευθέρωση του Alan Johnston.

    ReplyDelete
  20. FREE g700!!!!
    FREE g700!!!!
    FREE g700!!!!
    FREE g700!!!!

    ReplyDelete
  21. Να γράψω κάτι και εγώ:
    Μιά καλή αρχή είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανισμών παρουσίας-ρολόγια προσωπικού-με μνήμη καταγραφής προσβάσιμη απο την επιθεώρηση εργασίας-έστω αυτήν που υπάρχει-στα πρότυπα ταμειακών μηχανών,φορολογικών μηχανισμών.Η τεχνολογία το επιτρέπει!!Το κόστος πολύ μικρό γιά όλους..
    Οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν σκόπιμα διότι έτσι ανά πάσα στιγμή με ένα prin out θα ήταν πιάτο πόσες ώρες δουλεύει ο καθένας..

    ReplyDelete
  22. Na ta...Na ta!! Kalws ta
    ta fasistakia!

    Ela Politaki agori mou arxise na grafeis sentonia gia ton Mitsotaki!

    ReplyDelete
  23. Ο κ. Παπανδρέου, που ΔΕΝ είναι νέος πολιτικός, όπως λέει ο parmenidis, ατυχώς, ΔΕΝ φέρει νομιμοποίηση. Τι εννοώ;

    Επεσε εξ ουρανού, ως deus ex machina, ελέω πατρός, όπως όλοι εκείνοι του εκτελεστικού γραφείου.

    Γιά να αντιλαμβανόμεθα ΤΙ σημαίνει πριμοδότηση, αρμόζει το εξής.
    Ο Γεννηματάς, το 1974 κατέβηκε στην Α Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Αγνωστος, τότε, έλαβε 4000 ψήφους. Ηταν, λοιπόν, τότε χειρότερος από ό,τι αργότερα;
    Ασφαλώς όχι. Απλά δεν διέθετε αναγνωρισιμότητα, την οποία του πρσέφερε το Κόμμα.

    Με ανίσους όρους, προς όφελός του, ξεκίνησε και ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

    Η Νέα Γενιά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ TIΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ και ΕΙΔΙΚΑ αυτές που πρέρχονται κληρονομικώ δικαιώματι.

    Μόνο σε χώρες τριτοκοσμικές, μπανανίες κλπ, βλέπουμε γιούς, εγγονούς κλπ να διαδέχονται ο ένας τον άλλο στην εξουσία.
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ΑΥΤΟ ισχύει ΚΑΙ γιά τον κ. Καραμανλή.

    Αυτό που κάνει την κατάσταση άκρως τραγική είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ εκ των δύο φέρει όραμα και ουδείς εκ των δύο είναι άνω του μετρίου.

    ReplyDelete
  24. Αλλά θα μου πείτε, η Ελλάδα είναι η χώρα που ανέδειξε στο βουλευτικό αξίωμα τη Νόρα Κατσέλη, τον Κώστα Καρρά και την Ελένη Ανουσάκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aυτά πρέπει να λέγονται γιά να θυμάται το Εθνος την ντροπή του.

    ReplyDelete
  25. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΠΑΙΔΕΣ

    ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ!!!

    THEY MORTGAGED THE WEALTH OF FUTURE GENERATIONS

    ReplyDelete
  26. @C A Hassapoyannes
    Μόνο σε χώρες τριτοκοσμικές, μπανανίες κλπ, βλέπουμε γιούς, εγγονούς κλπ να διαδέχονται ο ένας τον άλλο στην εξουσία.

    Διαφωνώ σε αυτό. Δες ακόμα και ΗΠΑ. Έχει γίνει 4 φορές εκεί (πατέρας και γιος πρόεδροι). Μία παραλίγο και με αδέλφια (Κένεντι).

    Άσε που μερικά από τα ποιο ανεπτυγμένα κράτη στον κόσμο έχουν Βασιλεία με βασιλιάδες που έχουν και πολιτική εξουσία...

    ReplyDelete
  27. @ parmenidis

    "ΘΑ ΕΠΑΝΈΛΘΩ ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "

    Και γω θα επανέρχομαι ακάθεκτη διότι πρέπει να ΜΗ ξεχνάμε ΑΥΤΟΝ τον ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    ReplyDelete
  28. Χριστόδουλε,
    περαστικά,σιδερένιος και να επιστρέψεις γρήγορα στα καθήκοντά σου.
    Μόλις όμως επιστρέψεις εκείνο τον άθλιο νόμο, που εξαιρεί την Εκκλησία απο τις φορολογικές της υποχρεώσεις, να τον στείλεις πίσω σ'αυτούς που σου τον δώρισαν.
    Ξέρεις εσύ και ξέρεις γιατί.

    ReplyDelete
  29. @C A Hassapoyannes

    Και για του λόγου το αληθές:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_families

    ReplyDelete
  30. Πιστεύω ότι και οι τρείς οικογένειες(Παπανδρέοι,Καραμανλήδες,Μητσοτάκηδες) ωφέλησαν την Ελλάδα.
    Εχουμε, τώρα και ταυτόχρονα στη πολιτική, σε ηγετικές θέσεις,τρεις ταλαντούχους γόνους.
    Σε μια περίοδο, που παρά του ότι η δημοκρατία λειτουργεί πολύ καλά,θεωρούνται και οι τρείς απο το λαό, παράγοντες σταθερότητας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
    Πιστεύω ότι και οι τρείς τους θα συνεισφέρουν στό μέλλον πολλά στο τόπο.
    Τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τούς κρίνουμε με αυτά που κάνουν και όχι με βάση τη καταγωγή τους.
    POSITIVE DISTINCTIONS ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΌΧΙ ΜΌΝΟ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  31. @ vassilis

    Ευχαριστώ γιά την παραπομπή αλλά από ιστορία τα πάω καλά.

    Δεν συνέβη 4 φορές στις ΗΠΑ, αλλά 2.

    Συγκεκριμένα, ο 2ος πρόεδρος των ΗΠΑ John Adams (ένας από τους λεγόμενους "ιδρυτικούς πατέρες" του έθνους) ήταν πατέρας του 6ου προέδρου John Quincy Adams. Ο τελευταίος έχει συνδεθεί όχι μόνο με το Monroe Doctrine, αλλά ήταν και ο πρώτος Αμερικανός που μίλησε ανοικτά ΚΑΤΑ της σκλαβιάς των Μαύρων, που στη συνέχεια κατάργησε ο Lincoln.
    Kατά συνέπεια, μιλάμε γιά φυσιογνωμίες ΟΛΚΗΣ.

    Το δεύτερο ντουέτο είναι οι Bush πατέρας και γιός. Κατ αρχήν, θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι ο γιός Bush είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Πέραν αυτού, όμως, εξελέγη με την "αξία" του, χωρίς τις "πλάτες" του πατέρα. Είχε όλα τα εχέγγυα [όπως τραγικά έχουν διαμορφωθεί στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα από τότε που οι φανατικοί θρησκόληπτοι (1980's) άρχισαν να ελέγχουν την πλατφόρμα του], ήτοι είναι φανατικός, βλάξ, αμαθής, ακροδεξιός, ανανήψας αλκοολικός που "ανακάλυψε τον Ιησού Χριστό γιά να σωθεί", με μεγάλη εμπειρία στις επιχειρηματικές απάτες και μόνη κουλτούρα, beer drinking and tailgating with the good old boys.

    Λοιπόν, 2 περιπτώσεις στην ιστορία των 231 ετών των ΗΠΑ, αφήνουν το επιχείρημά σου μετέωρο.

    Στις χώρες της Δύσης με μοναρχία (μακρυά από μας) ως πολίτευμα, ο μονάρχης έχει συμβολικό και διακοσμητικό (ceremonial) ρόλο.

    ReplyDelete
  32. Σε μια εποχή που τα συλλογικά υποκείμενα(κόμματα) περνάνε κρίση, ήμαστε τυχεροί που έχουμε πολιτικές προσωπικότητες σαν τη Ντόρα,το Γιώργο και το Κώστα.
    Και οι τρείς τους θα μας δώσουν πολλές ευκαιρείες να τους σαρκάσουμε(εγώ το κάνω συχνά) αλλά και πάμπολλες να τους χειροκροτήσουμε.

    ReplyDelete
  33. @C A Hassapoyannes,
    Δύο φορές με πατέρα-γιο λες, υπάρχουν όμως και άλλες σχέσεις συγγένειας. Στην Ελλάδα πόσες φορές έχει γίνει; Γιατί αν μιλάς γενικά για ανάμειξη στην πολιτική τότε κοίτα καλύτερα το σύνδεσμο. Θα δεις ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει σε τίποτα.

    Είναι σαν να λες ότι είναι σπάνιο ο γιος να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα. Φυσικά και δεν είναι και φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να είναι.

    Ο καθένας κρίνεται για την αξία του.

    Τώρα αν εννοείς ότι αυτό είναι άδικο στην πολιτική λόγω του προβαδίσματος που δίνει το όνομα, θα συμφωνήσω. Αλλά πότε ήταν η ζωή δίκαιη;

    ReplyDelete
  34. @ vassilis

    You made incorrect comments and I responded.

    Please stay put on the issues.

    Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.

    ReplyDelete
  35. H Ελλάδα έχει ΚΥΡΙΩΣ ανάγκη από
    1. Κατανόηση, εμπέδωση, στερέωση και παγίωση ενός ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΩΝ.
    2. κατανόηση, εμπέδωση, στερέωση και παγίωση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ
    3. Στοιχειωδώς έξυπνους αλλά ΑΚΡΩΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ διαχειριστές.

    Δικαίωμα, εννοείται, παντός ανελευθέρου ατόμου να πιστεύει και να επιμένει στις προσωπολατρείες που καταδυνάστευσαν το Τόπο.

    ReplyDelete
  36. Από τις τρείς οικογένειες οι Παπανδρέου είναι οι πιό φτωχοί.
    Ζήσανε καλά απο τη πολιτική αλλά δεν κάνανε περιουσία απο τη πολιτική. Ό Γιώργος είναι ο πιο φτωχός,σχεδόν άπορος.Οι άλλες δύο είναι από τις πιο πλούσιες οικογένειες στην Ελλάδα.Αν μπορούσανε να μας εξηγήσουν και το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΟΝ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΆΖΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ.

    ReplyDelete
  37. Επειδή σε απασχολεί βλέπω η ιστορία (και αυτό σε τιμά), στην Ελλάδα, αν η μνήμη με υπηρετεί σωστά, έχουμε τις εξής περιπτώσεις πρωθυπουργών με άμεση συγγένεια:

    1. Ελευθέριος Βενιζέλος (σπουδαίος)
    Σοφοκλής Βενιζέλος (γιός,
    τενεκές)

    2. Παναγής Τσαλδάρης (μέτριος)
    Ντίνος Τσαλδάρης (αδερφός,
    τενεκές)

    3. Γεώργιος Παπανδρέου (μέτριος)
    Ανδρέας Παπανδρέου (γιός,
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του έθνους)

    4. Κωνσταντίνος Καραμανλής (καλός
    έως πολύ καλός)
    Κώστας Καραμανλής (μέτριος)

    Εάν δε πάμε σε βουλευτές και υπουργούς, χρειάζονται ΤΟΜΟΙ για να αναφέρουμε γιούς με πατέρες.

    ΠΛΑΝΑΣΑΙ πλάνην οικτράν, άλλο να ακολουθεί ο γιός το επάγγελμα του πατέρα και ΑΛΛΟ την πολιτική επειδή ο πατέρας είναι πολιτικός και μάλιστα ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ

    ReplyDelete
  38. H πολιτική ΔΕΝ είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα. Θα συμφωνούσα όμως μαζί σου ότι ο καλός πολιτικός κάνει την δουλειά του ωσάν άριστος επαγγελματίας.

    ReplyDelete
  39. Η λίστα πρωθυπουργών συγγενών είναι ευρύτερη και θα επανέλθω

    ReplyDelete
  40. Ο εξάδελφος της συμπεθέρας του μπατζανάκη του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ πήρε υπερωρίες απο το ΚΕΚ Σαλαμίνας, το έτος 2003,που δεν τις δικαιούνταν,κατέθεσε στη βουλή ο Πρωθυπουργός της χώρας.

    ReplyDelete
  41. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε αμέσως τη φοβερή αυτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να προωθηθεί κατά προτεραιότητα.
    Ο Σουφλιάς έκανε μήνυση την Ελευθεροτυπία.
    Ο Εβερτ εχει εγατασταθεί στά δικαστήρια της Ευελπίδων.

    ReplyDelete
  42. Παίδες ας κρίνουμε τους πολιτικούς βάση των ικανοτήτων τους και όχι βάση του οικογενειακού τους ονόματος. Μπορεί ο πατέρας να ήταν τενεκες και ο γιός να είναι ικανός και το αντίθετο. Δεν είναι κακό να έχεις μπάρμπα στη κωρόνη αλλά εσύ τι μπορείς να κάνεις.

    Παντως τον ΓΑΠ τον θεωρώ αισχρό λαικιστή, πολύ λίγο σαν άτομο και σαν πρόεδρο κόμματος. Μην ξεχνάμε επίσης οτι δεν είναι νέο πρόσωπο. έχει δοκιμαστεί σε διάφορες θέσεις και δεν προσέφερε και ιδιαίτερο έργο. Λίγα έχουμε να θυμόμαστε απο τον ΓΑΠ

    Ο Καραμανλής απο την άλλη είναι μέτριος προς το κακός αλλά ποιό αξιόλογος απο το ΓΑΠ, αλλά δεν νομίζω οτι είναι και η καλύτερη λύση που μπορεί να υπάρξει.

    Parmenidis.
    Σε παρακαλώ μην ξαναναφέρεις οτι οι παπανδρέου είναι οι ποιό φτωχοί. Η ρόζ βίλλα δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. Ελεος δηλαδή αν και ο αρχιλήσταρχος ανδρέας παίζει να μην είχε άφησει τίποτα στα παιδιά του και να τα άφησε όλα στη γκόμενα ο γεροπαραλημένος.

    ReplyDelete
  43. Μια καινούργια βιομηχανία αρχίζει να ανθεί στην Ελλάδα. Αυτή των μηνύσεων.Όλοι οι συγγενείς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΗΝΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ReplyDelete
  44. κοιτάκσσστε μάγκεςςς, με τ' αρχαία του μητσσοτάκη και τιςς αναπηρικέςς που μοίραζε σσστα χανιά σσσύγκρισσηη δεν υπάρχει...

    ReplyDelete
  45. ESSΑΥ ΟΝ ΒΑΝΑΝΑ REPUBLICS

    ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (η κατέχοντες ισοδύναμη θέση) από συστάσεως Ελληνικού Κράτους.

    Πρίγκηψ Αλέξανδρος ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ (Πρόεδρος Εκτελεστικού και Διοικητικής Επιτροπής της προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος, 1822, πρωθυπουργός άλλες 4 φορές)
    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (πρωθυπουργός αντιβασιλείας Οθωνα, 1833. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Μαυροκορδάτου, αδελφή του ΑΜ)

    Αθανάσιος ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ (Ρούφος), (Πρόεδρος Εκτελεστικού και Διοικητικής Επιτροπής της προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος, 1822)
    Μπενιζέλος ΡΟΥΦΟΣ (Κανακάρης), (γιός του προηγουμένου, πρωθυπουργός, 1863)

    Γεώργιος ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος Εκτελεστικού και Διοικητικής Επιτροπής της προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος, 1823-26, πρωθυπουργός 1848)
    Μπενιζέλος ΡΟΥΦΟΣ (Κανακάρης), (γιός του “πρωθυπουργού” Αθανασίου Κανακάρη, ως παραπάνω, που παντρεύτηκε την Μαρία Κουντουριώτη, κόρη του προηγουμένου, πρωθυπουργός, 1863)

    Ιωάννης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (κυβερνήτης, Ελληνική Πολιτεία, 1827)
    Αυγουστίνος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (αδελφός, συμμετείχε ως συγκυβερνήτης στο triumviratum που ανέλαβε τη διοίκηση της Ελληνικής Πολιτείας μετά την δολοφονία του ΙΚ, 1831)

    Πετρόμπεης ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (πρόεδρος Εκτελεστικού, 1823 και του Βουλευτικού και της Β εν Αστρει Εθνοσυνέλευσης)
    Κυριακούλης ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (διορίσθηκε πρωθυπουργός, 1909)
    Στυλιανός ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (υπηρεσιακός πρωθυπουργός, 1963)
    (άπαντες εκ της αυτής οικογένειας)

    Αλέξανδρος ΖΑΙΜΗΣ (πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Ελλάδος, 3η Εθνοσυνέλευση, 1826)
    Θρασύβουλος ΖΑΙΜΗΣ (γιός του Αλεξάνδρου, πρωθυπουργός, 1869-1870)
    Αλέξανδρος ΖΑΙΜΗΣ (γιός του Θρασύβουλου, εγγονός του Αλεξάνδρου, πρωθυπουργός, 1897-99)

    Θεόδωρος ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (προσωρινός Συγκυβερνήτης 1831)
    Ιωάννης (Γενναίος) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (γιός του Θεοδώρου, πρωθυπουργός, 1862)

    Αντώνης ΚΡΙΕΖΗΣ (πρωθυπουργός, 1849)
    Δημήτριος ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (αδελφός της συζύγου του ΑΚ, Κυριακούλας Βούλγαρη, πρωθυπουργός, 1855 – ίδε και αμέσως κάτω)

    Δημήτριος ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (πρωθυπουργός, 1855)
    Πέτρος ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (γιός του Γεωργίου, πρωτεξαδέλφου του ΔΒ, πρωθυπουργός, 1945)

    Ζηνόβιος ΒΑΛΒΗΣ (διορίσθηκε πρωθυπουργός, 1863)
    Δημήτριος ΒΑΛΒΗΣ (αδερφός του Ζηνοβίου, διορίσθηκε πρωθυπουργός, 1886)

    Σπυρίδων ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (πρωθυπουργός αντιβασιλείας Οθωνα, 1833)
    Χαρίλαος ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (γιός, πρωθυπουργός, 1875 και 7 φορές αργότερα)

    Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (πρωθυπουργός, 1910 και 7 φορές αργότερα)
    Σοφοκλής ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ [γιός, πρωθυπουργός, 1944 (κυβέρνηση Καϊρου), 1950]

    Γεώργιος ΘΕΟΤΟΚΗΣ (πρωθυπουργός 1903 και άλλες 3 φορές μέχρι 1909)
    Ιωάννης (Τζών) ΘΕΟΤΟΚΗΣ (γιός του Γεωργίου, πρωθυπουργός 1950)

    Γεώργιος ΘΕΟΤΟΚΗΣ (πρωθυπουργός 1903 και άλλες 3 φορές μέχρι 1909)
    Γεώργιος ΡΑΛΛΗΣ (εγγονός, γιός της Ζαϊρας Θεοτόκη, πρωθυπουργός 1980)

    Ιωάννης (Τζών) ΘΕΟΤΟΚΗΣ(πρωθυπουργός 1950)
    Γεώργιος ΡΑΛΛΗΣ (ανεψιός, γιός της αδερφής του ΙΘ, Ζαϊρας Θεοτόκη, πρωθυπουργός 1980)

    Δημήτριος ΡΑΛΛΗΣ (πρωθυπουργός, 1897)
    Ιωάννης ΡΑΛΛΗΣ (γιός του Δημητρίου, δοτός, quisling πρωθυπουργός επί Γερμανικής Κατοχής 1943-44)
    Γεώργιος ΡΑΛΛΗΣ (εγγονός του Δημητρίου και γιός του Ιωάννη, πρωθυπουργός 1980)

    Δημήτριος ΓΟΥΝΑΡΗΣ (πρωθυπουργός, 1915 και δις αργότερα, εκτελέσθηκε στο Γουδί)
    Παναγιώτης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (ανεψιός, γιός της αδελφής του ΔΓ, Αμαλίας Γούναρη-
    Κανελλοπούλου, πρωθυπουργός. 1945 και 1967)

    Παναγιώτης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (πρωθυπουργός, 1945 και 1967)
    Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ(πρωθυπουργός 1955-1963 και 1974-1980. Παντρεύτηκε και στη συνέχεια διαζεύχθηκε την Αμαλία Κανελλοπούλου (εν συνεχεία Μεγαπάνου και τώρα πάλι Κανελλοπούλου) κόρη του Α. Κανελλοπούλου, αδελφού του Παναγιώτη)

    Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ίδε άνω)
    Κωνσταντίνος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (εγγονός της Κατίγκως Μητσοτάκη, αδελφής του Ελευθερίου Βενιζέλου,
    πρωθυπουργός, 1990)

    Σπυρίδων ΛΑΜΠΡΟΣ (διορισμένος πρωθυπουργός, 1916)
    Παναγής ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ (πρωθυπουργός, 1933 – παντρεύτηκε την κόρη του προηγούμενου Λίνα, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός (1956, Κοινωνικής Προνοίας)

    Παναγής ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ (πρωθυπουργός, 1932 και 1933-35)
    Κωνσταντίνος (Ντινος) ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ (ανεψιός του προηγουμένου, πρωθυπουργός 1946 και 1947)

    Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (πρωθυπουργός, 1956-63, 1974-80)
    Κώστας ή Κωστάκης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ανεψιός, γιός του Αλεξάνδρου, αδελφού του ΚΚ, πρωθυπουργός, 2004- )

    Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ [πρωθυπουργός, 1944 (κυβέρνηση Καϊρου), 1963 και 1964-65)]
    Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (γιός Γεωργίου, πρωθυπουργός, 1981-89, 1993)

    Πάντως τα πρωτεία στην συγγενειοκρατία είχε ο πρόσφατος (σχετικά) πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, εγγονός και ανεψιός 2 πρωθυπουργών, εκ μητρός, και γιός καί εγγονός 2 πρωθυπουργών, εκ πατρός – συνολικά, άμεσος εξ αίματος απόγονος 4 πρωθυπουργών.

    ReplyDelete
  46. Εκατσα και εφτιαξα αυτή τη λίστα επειδή σήμερα έχουμε σχόλη από δω μεριά.

    When I finished I was awed!!!

    ReplyDelete
  47. @ parmenidis

    "Σε μια εποχή που τα συλλογικά υποκείμενα(κόμματα) περνάνε κρίση, ήμαστε τυχεροί που έχουμε πολιτικές προσωπικότητες σαν τη Ντόρα,το Γιώργο και το Κώστα"

    Μου αρέσει και ο ενικός λες και είναι φίλοι σου προσωπικοί ηλίθιο πλάσμα

    ReplyDelete
  48. @ antonios politakis

    Η οικογένεια Παπανδρέου ζει πλουσιοπάροχα, αλλά δεν έχει περιουσία by any stretch of the imagination. Τα λεφτά πήγαν εκεί που όλοι γνωρίζουμε.

    Παρενθετικά, ο Γεώργιος Παπανδρέου (Γέρος) έχοντας υπόψη ΤΙ διαλυτικό στοιχείο ήταν ο γιός του και θέλοντας (ως τυπικός Ελληνας) να εξασφαλίσει το κορίτσι της οικογένειας, άφησε το σπίτι στο Καστρί στην εγγονή του Σοφία.
    Η τελευταία, προφανώς, παραχώρησε η πούλησε στα αδέλφια της κομμάτια του μεγάλου οικοπέδου, πάνω στα οποία έχουν πλέον χτισθεί καινούργια σπίτια.

    ReplyDelete
  49. parmenidis said...
    Σε μια εποχή που τα συλλογικά υποκείμενα(κόμματα) περνάνε κρίση, ήμαστε τυχεροί που έχουμε πολιτικές προσωπικότητες σαν τη Ντόρα,το Γιώργο και το Κώστα.

    Αχ ΝΑΙ. Ο θεός να τους έχει καλά που μας σώσανε

    ReplyDelete
  50. parmenidis said...
    Σε μια εποχή που τα συλλογικά υποκείμενα(κόμματα) περνάνε κρίση, ήμαστε τυχεροί που έχουμε πολιτικές προσωπικότητες σαν τη Ντόρα,το Γιώργο και το Κώστα.

    Δεν αντελίβην ακριβώς. Συμφωνώ όμως ότι και οι τρεις είναι υποκείμενα, ενω εγώ είμαι συλλεκτικό αντικείμενο και συ μνημείο βλακείας.

    ReplyDelete
  51. O megalyteros by far ellhnas politikos (epanastatis gia thn akribeia) einai o Mitsotakis!

    ReplyDelete
  52. Στατιστικής συνέχεια

    Τα σημερινά πρωτεία τα έχει η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, κυρία Ζαϊρα Ράλλη-Παπαληγούρα, η οποία είναι
    1) δισεγγονή 2 πρωθυπουργών (Γεωργίου Θεοτόκη και Δημητρίου Ράλλη)
    2) εγγονή πρωθυπουργού quisling (Ιωάννη Ράλλη)
    3) μικρανεψιά πρωθυπουργού (Τζων Θεοτόκη) και
    4) κόρη πρωθυπουργού (Γεωργίου Ράλλη)

    Τύφλα νάχει η βασίλισσα της Αγγλίας δηλαδή.

    ReplyDelete
  53. @ parmenidis

    Εγω πιστεύω ότι η μαμά μου πιστεύει ότι η αδερφή της η Ζηνοβία πιστεύει ότι η κόρη της η Παρθενόπη πιστεύει ότι ο Γιωργάκης είναι ένας βλάκας και μισός και μάλιστα κουτοπόνηρος και κρυπτοφασιστάκος.

    ReplyDelete
  54. Ακούστε:
    Ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι μουτράκι αλλά είναι ιδιοφυής. Ειπε λοιπόν προ καιρού γιά ξέρετε ποιόν, "Το παιδί είναι ευγενικό αλλά δεν κάνει γιά πρωθυπουργός".

    ReplyDelete
  55. Τα τρολ το έχουν ξεχειλ;ώσει το θέμα, τελευταία.
    Ρε Hassapoyanes χαράς στο κουράγιο σου να ΄κάνεις την λίστα. Πάντος εγώ δεν βρίσκω κακό να έχεις μπάρμπα στα πολιτικά. Αρκεί να αξίζεις σαν πρόσωπο και όχι να στηρίζεσε σε αλόυνού καρούλια.

    ReplyDelete
  56. @ parmenidis

    "Αν και μονογαμικός και με σαφή σεξουαλικό προσανατολισμό,πιστεύει στις ελεύθερες ανοιχτές σχέσεις,στην ελεύθερη συμβίωση των ενηλίκων,στη νομιμοποίηση των δικαιωμάτων των συμβιούντων.
    Πιστεύει δηλ. με άλλα λόγια στον άνθρωπο που η κοινωνία του παρέχει τα μέσα της αυτοπραγμάτωσής του."

    Το "αν και μονογαμικός και με σαφή σεξουαλικό προσανατολισμό" τι τόθελες χριστιανέ μου.
    1) Ο προσανατολισμός οιουδήποτε ουδένα αφορά
    2) Ο προσανατολισμός οιουδήποτε ουδένα ενδιαφέρει η ουδένα πρέπει να ενδιαφέρει
    3) Φοβηθήκατε μήπως και αμφισβητηθεί ο ανδρισμός του Γιωργάκη;
    4) Εγραψες ανοήτως μιά ολόκληρη παράγραφο γιά να πεις ότι αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους και υποστηρίζει τα δικαιώματα τους. Και μπράβο του εδώ ΑΛΛΑ η περίφραση ήταν περιττή και δείχνει πως είσαστε δειλοί και ανίκανοι γιά ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ τομές.

    Πέστε του ανθρώπου να αφήσει τα ίξεις αφίξεις και να σοβαρευτεί

    ReplyDelete
  57. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ δεν είναι τολμηρός, ούτε ενάρετος.

    ReplyDelete
  58. Ελληνικά πότε θα μάθει ο κ. Παπανδρέου;

    Θυμάστε το:

    "Τα νέα παιδιά έχουν να διαβάσουν ένα ΣΤΙΒΟ βιβλία και μετά να ΠΑΡΟΥΝ εξετάσεις"

    Η το

    "Εύχομαι όλους καλές Απόκρηες"

    Είναι προφανές λοιπόν ότι ο άνθρωπος μεταφράζει εκ της Αγγλικής και τα Ελληνικά ΔΕΝ είναι η μητρική του.

    ReplyDelete
  59. @ parmenidis

    Your thought is inimical to free society and you have crossed the bounds.

    ReplyDelete
  60. Μόλις διάβασα την νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ όπως, εννοείται, την καθόρισε ο γιός του πατερούλη Ανδρέα, κύριος Γιωργάκης Παπανδρέου.
    Θά ανταποκρινόταν περισσότερο στην αλήθεια αν το ΙΣΤΑΜΕ ονομαζόταν "Πάνθεον Ανικάνων"

    Μου προσβάλλετε την νοημοσύνη κύριε Παπανδρέου και προσβάλλετε kαι το δημόσιο αίσθημα.

    ReplyDelete
  61. @george orwell

    Είναι μια εγκυκλοπαιδική άποψη για το "τι είναι σκέψη".

    ReplyDelete
  62. @george orwell

    Η προκατάληψη και η εμπάθεια προκαλούν διανοητική σύγχιση(ακόμα και στο πιο ταλαντούχο διανοητή) και τον οδηγούν σε Οργουελλικά συμπεράσματα.

    ReplyDelete
  63. @GEORGE ORWELL

    Είσαι πολύ καλός insider στα ενδοπασοκικά. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;

    ReplyDelete
  64. @george orwell

    Τίποτε απο ό,τι είχες προβλέψει,φίλε George,δεν έχει συμβεί.
    Βρές ένα άλλο τρόπο να ικανοποιείς τη διαστροφή σου.

    ReplyDelete
  65. @ parmenidis

    eipes
    "Η προκατάληψη και η εμπάθεια προκαλούν διανοητική σύγχιση(ακόμα και στο πιο ταλαντούχο διανοητή) και τον οδηγούν σε Οργουελλικά συμπεράσματα."

    ego ta eipa kai me kraksate, me grapsate . exoyme edo mesa kati trolls kati ysterikoys partizans poy nomizoyn oti einai ki antikeimenikoi

    ReplyDelete
  66. Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες δυτικές αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, η άσκηση της εξουσίας είναι κατ' αρχήν ανοιχτή στον καθένα, εφ' όσον αποδειχθεί ικανός να εκμεταλευτεί τις προσφερόμενες ευκαιρίες καλύτερα από τους ανταγωνιστές του.

    Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι δυτικές δημοκρατίες έγιναν ξαφνικά πλήρως πλουραλιστικές. Σκληρή ταξική κυριαρχία φεουδαλικού ή πρωτοβιομηχανικού τύπου μπορεί πλέον να μην υφίσταται , βρίσκεται όμως σε πλήρη λειτουργία η κυριαρχία και η λεγόμενη δημοκρατία των ελίτ.

    Οι ελίτ εκ πρώτης όψεως συνιστούν ομάδες και συστήματα εξουσίας τα οποία συγκροτούνται αδιάκοπα, διαλύουν ή μεταβάλουν τη σύνθεσή τους χωρίς τα μέλη τους να κατέχουν εξ υπαρχής ορισμένες κοινωνικές προϋποθέσεις εκτός από την ικανότητα τους να μπορούν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους εκάστοτε αντιπάλους εντός κι εκτός της ομάδας.

    Όταν λοιπόν η ικανότητα αντιμετώπισης του πολιτικού αντιπάλου καθώς κι η δυνατότητα κινητοποίησης και συστράτευσης των πολιτών στο στόχο της κατάληψης της εξουσίας, πηγάζει από το όνομα και την οικογενειακή πολιτική ιστορία , όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Καραμνλήδων, των Παπανδρέων, των Μητσοτάκηδων, και όλων των υπολοίπων, τότε δημιουργούνται συνθήκες κληρονομικής δημοκρατίας. Μιας δηλαδή παραλλαγής του γενικότερου τύπου της δημοκρατίας των ελίτ που συναντάμε παντού σε όλο το δυτικό κόσμο.

    Το διακύβευμα εδώ για τη νέα γενιά και τις μελλοντικές γενιές, δεν είναι τα πρόσωπα κι η εναλλαξιμότητά τους στην ιεραρχία των διάφορων ομάδων εξουσίας αλλά το άνοιγμα της πολιτικής διαδικασίας, και η μετάβαση από μια δημοκρατία των ελίτ όπου υπάρχουν σημαντικές συγκεντρώσεις εξουσίας σε μια περισσότερο πλουραλιστική δημοκρατία με πολλαπλά κέντρα ισχύος και με διάχυση της δύναμης από τα κόμματα, το κράτος και την αγορά προς την κοινωνία των πολιτών.

    ReplyDelete
  67. Ράδιο-sky.4/7/2007.
    Στέφανος Μάνος: "Ο Καραμανλής άνδρωσε τη διαφθορά".
    Για ηχητικό ντοκουμέντο απευθυνθείτε στον ίδιο το σταθμό.

    ReplyDelete
  68. τέλος μία ακόμη παρατήρηση εκ μέρους της G700. Στην Ελλάδα όταν ο δημόσιος πολιτικός διάλογος πιάνει τους Παπανδρέου, τους Καραμανλήδες, τους Βενιζέλους και τους Μητσοτάκηδες είθισται να παθιαζόμαστε, να κοκκινίζουμε , να βράζουμε από θυμό ή να φουσκώνουμε από ενθουσιασμό προσπαθώντας να κριτικάρουμε ή αντίστοιχα να στηρίξουμε με περίσιο πάθος τους "πατέρες" του σύγχρονου ελληνικού έθνους.

    Αυτό είναι θεμιτό και επιθυμητό. Άλλωστε κι η G700 έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα πρόσωπα-σύμβολα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: Καραμανλής, Ανδρέας, Μητσοτάκης, Μελίνα, θεοδωράκης, Γεννηματάς κοκ πρέπει να αποκαθηλωθούν και να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα.

    Αυτό όμως που είναι ανυπόφορο και δείχνει ότι ποτέ δεν βάζουμε μυαλό είναι το να χλευάζουμε κάποιον ή να τον βρίζουμε χυδαία χωρίς επιχειρήματα και στη συνέχεια να του ζητάμε να επιδείξει τον πολιτικό πολιτισμό, και την εντιμότητα που εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να επιδείξουμε ακριβώς επειδή δεν μπρούμε να χαλιναγωγήσουμε τα κομματικά πάθη μας ή επειδή δεν είμαστε σε θέση να υπερβούμε τις ιδεοληψίες μας.

    Γι' αυτό λοιπόν ας αλλάξουμε μυαλό, γιατί η αλλαγή αρχίζει από την αλλαγή της δικής μας νοοτροπίας.

    ReplyDelete
  69. γ700

    Αρα περνάμε απο τη δημοκρατία των τάξεων και των κομμάτων τους,δηλ.από τη ταξική και κομματική δημοκρατία, στη δημοκρατία των ελίτ;
    Μπήκαμε στη μεταταξική και μετακομματική δημοκρατία;
    Μπήκαμε σε μια φάση που οι υπάρχοντες θεσμοί δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που συμβαίνει στην "ιστορία του παρόντος";
    Αρα σε ένα παρόν και ένα μέλλον όπου τα πρόσωπα θα παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά θα είναι αναλώσιμα;
    Και οι ρόλοι αυτοί θα είναι ανοιχτοί σε όποιον μπορεί να πείσει τις μάζες ότι μπορεί να "κατατροπώσει" τον αντίπαλο;
    Μα αυτό ακριβώς δεν είδαμε να συμβαίνει προ ημερών στη βουλή;

    ReplyDelete
  70. Μπήκαμε σε μια φάση που οι υπάρχοντες θεσμοί δεν μπορούν να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν ΕΠΑΡΚΩΣ αυτό που συμβαίνει στην "ιστορία του παρόντος". Γι' αυτό απαξιώνονται. για παράδειγμα ποιος πάει σήμερα στην Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ για να παράξει πολιτική; κανείς.

    ReplyDelete
  71. Περί σκέψεων...

    Η βάση της λογικής είναι η σύγκριση. Για να υπάρξει σύγκριση θα πρέπει να υπάρχει ένα μετρικό σύστημα. Το πάντα διαιρούνται διανοητικά με βάση το μετρικό σύστημα που χρησιμοποιεί η λογική για την εξαγωγή των συμπερασμάτων της. Διαιρούμε το όλον σε μετρήσιμα κομμάτια, διαιρέσαμε τα πάντα σε υπολογίσιμες ποσότητες ώστε η σκέψη μας (που από τη φύση της είναι περιορισμένη) να μπορέσει να διεισδύσει και να αναλύσει αυτές τις ποσότητες.

    Η διαίρεση όμως είναι η ρίζα της σύγκρουσης.

    Οι λύσεις που προσπαθούμε να επιβάλλουμε διαμέσου της λογικής σε οποιοδήποτε παρόντα πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων που κάνουμε.
    Οι σκέψεις, το διανοητικό δυναμικό μας ολόκληρο βασίζεται πάνω στις γνώσεις που έχουμε αφομοιώσει, βασίζεται πάνω στις πληροφορίες που έχουμε εμπεδώσει κατά το παρελθόν.

    Από τη φύση του μηχανισμού (της λογικής) αυτές οι γνώσεις που μας βοηθούν στην σύγκριση και την εξαγωγή συμπερασμάτων έχουν σημείο αναφοράς μόνο το παρελθόν.
    Έτσι, τα όποια συμπεράσματα παράγουμε στο τώρα διαμέσου της λογικής δεν συνδέονται πραγματικά με το παρόν πρόβλημα, αλλά ανασυνθέτουμε συνεχώς μια "εικόνα" από το παρελθόν και αυτήν την "εικόνα" προσπαθούμε να την συσχετίσουμε με το παρόν και να εξάγουμε συμπεράσματα.

    Στην ουσία δεν βλέπουμε καν το πρόβλημα. Αυτό που συνεχώς εξετάζουμε είναι μια "εικόνα" από το παρελθόν. Αλλά αν το πρόβλημα είναι στο παρόν, τότε με το να βρισκόμαστε διανοητικά στο παρελθόν αδυνατούμε να δώσουμε λύση. Το μόνο που παράγουμε είναι "λύσεις" που με τη σειρά τους παράγουν νέα προβλήματα.

    Με λίγα λόγια η αδυναμία μας αυτήν να παραμείνουμε στο παρόν δημιουργεί ένα διανοητικό loop μέσα στο οποίο η ανθρωπότητα μοιάζει αδύναμη να ξεφύγει από τις επαναλήψεις του παρελθόντος.

    Γι αυτό και παρά την κατάκτηση τόσων γνώσεων η ανθρωπότητα δείχνει ανήμπορη να ξεφύγει ουσιαστικά από το "στοιχειωμένο" παρελθόν της φύσης της.

    Βλέπεις κομφούκιε γιατί με το να επιβάλλουμε ή να γνωρίσουμε ένα σύστημα αξιών στην ουσία δε λύνουμε τίποτα, αλλά απλά γινόμαστε συμμέτοχοι στην επανάληψη του παρελθόντος;

    ReplyDelete
  72. "Γι' αυτό λοιπόν ας αλλάξουμε μυαλό, γιατί η αλλαγή αρχίζει από την αλλαγή της δικής μας νοοτροπίας."

    Aπόλυτα σωστό.

    I am the world, and the world is me!

    ReplyDelete
  73. Pes mas re Politaki pws o Mitsotakis 8a mas eixe g2000!

    ReplyDelete
  74. @trinnity

    Η "στοιχειωμένη" φύση της ανθρωπότητας είναι οι άλογες δυνάμεις που μας οδηγούν.
    Είμαστε άλογα και όχι έλλογα όντα όπως κακώς,κατα τη γνώμη μου,πιστεύουμε.
    Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΆ ΈΝΑς ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ που τον έχουν όλα τα έμβια όντα(ακόμη και τα φυτά),για να εξυπηρετούν όσο καλύτερα μπορούν τη "φύση" τους,δηλ. τις άλογες ανάγκες τους.
    Γιαυτό,πιστεύω,ότι ο άνθρωπος θα παραμείνει ίδιος και απαράλλαχτος όπως και ήταν.Επιθετικός και βίαιος.Μόνο τα φτειασίδια του θ'αλλάξουν.Οι πιο μορφωμένοι θα φοράνε πιό φανταχτερά για να μπορούν να κρύβονται καλύτερα όταν δαγκώνουν τους άλλους.

    ReplyDelete
  75. Παίξε μπάλλα ρε Καταλληλότερε!!
    Ρίξε και κανένα σκάνδαλο της προκοπής, μη βγώ από το χρονοντούλαπο και σου σπάσω τα ποδάρια!

    ReplyDelete
  76. @parmenidi
    ...τώρα εσύ....ή είσαι ένας
    ΥΠΕΡ-αισιόδοξος και ΥΠΕΡ-ρομαντικός άνθρωπος ή απλά δεν σου κόβει!!!!
    Τους ανθρώπους γενικότερα τους κρίνουμε φίλε μου από αυτά που ΠΡΑΤΟΥΝ και όχι από αυτά που λένε!!!

    Ο Γιωργάκης που επικαλέστηκε αυτό το blog βοήθησε πολύ και αυτός στην δημιουργία του!!!.....ή μήπως δεν έβαζε την υπογραφή του, σαν μέλος του ΚΙΣΕΑ, στα εξοπλιστικά συμβόλαια-σκάνδαλα τα οποία χρέωσαν πιο πολύ τα παιδιά μας......και πίστεψέ με χαίροντε φίλε μου...και ξέρεις γιατί?...γιατί όσο μεγαλύτερο γίνεται ένα τέτοιο blog τόσο πιο πολύ ανάγκη θα έχει ο βολεψάκιας Έλληνας τον πολιτικό για να "φτιάξει" λίγο την ζωή του και τόσο πιο πολλά φράγκα θα βγάζουν οι "πολιτικοί=επιχειρηματίες μας"!!!

    Δεν ανήκω στην γενιά των 700€....αλλά ανήκειο γείτονάς μου, η κοπελιά μου, ο άγνωστος διπλανός μου στο λεωφορείο.....

    ReplyDelete
  77. @ parmenidis

    Σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως η λογική δεν έχει ουδεμία σχέση με την ανθρώπινη ευφυΐα.

    Σημαντικό επίσης είναι να αντιληφθούμε πως η λογική είναι προϊόν (κοινωνικού) προγραμματισμού και εκπαίδευσης. Είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μας μιλάει για το παρελθόν, δεν αφορά όμως το παρόν και δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον.

    Σημαντικό είναι να δούμε τα προβλήματα στο παρόν όπως είναι και γυμνά από ιδέες.
    Η ιδέα πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει και ότι εκ φύσεως είναι επιθετικός, άπληστος, εγωιστής, βίαιος, βασίζεται στην εμπειρία και στη γνώση του παρελθόντος.

    Το συμπέρασμα αυτό όμως (λέω τώρα εγώ) ουδεμία οντολογική σχέση έχει με το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου. Αν όμως στις σκέψεις μας κυριαρχήσει ως ιδέα και άποψη τότε και οι ενέργειές μας στο παρόν θα μονοπωλούνται από το παραπάνω συμπέρασμα, είτε το επιθυμούμε είτε όχι.

    Εμείς με τις ενέργειές μας θα αποδεικνύουμε στους άλλους την σκληρότητα της ανθρώπινης φύσης, και οι άλλοι θα το επιβεβαιώνουν σε μας σε μια αέναη επανάληψη χωρίς αρχή και τέλος.
    Η υιοθέτηση εκ μέρους μου του συμπεράσματος πως η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει, είναι σα να παραδέχομαι την ήττα μου απέναντι στην πηγή όλων των προβλημάτων της ανθρωπότητας. Γιατί αν δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξω αυτό που τόσο μισώ και σιχαίνομαι, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά και πουθενά.

    Όμως η παρατήρηση του παρελθόντος και τα συμπεράσματα που αντλούμε από αυτήν είναι παραπλανητικά το λιγότερο όταν ο παρατηρητής είναι και στέκει αποστασιοποιημένος από τα παρατηρούμενο.
    Γι ΄ αυτό σε αυτό το σημείο φίλε μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς την ορθότητα των συμπερασμάτων σε ότι αφορά την ανθρώπινη φύση.

    Τhe observer is the observed…

    Άσχετα αν επί της διαδικασίας η λογική όλα τα διαιρεί. Είναι απλά ένας μηχανισμός δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς!

    ReplyDelete
  78. Ι γουίς γιού ολ χάπι φορθ οβ τζουλάι

    Eυχομαι όλους ευτυχισμένη 4η Ιουλίου

    ReplyDelete
  79. Aχά! Ο Αντρέας ήταν ο καταστροφέας της Ελλάδας κι ο Γιώργος ανίκανος ε;;;

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ! ΟΧΙ 700, ΚΑΙ ΤΑ 300 ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΩΡΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ... ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΕΣΑΣ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ! ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;
    ΕΤΣΙ! ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ! ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!

    ReplyDelete
  80. Μπήκα σ'αυτό το blog για να διαβάσω τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της γενιάς μου σχετικά με την άθλια ελληνική πραγματικότητα.
    Και αντ'αυτού διαβάζω ύμνους και κολακευτικά σχόλια για....πολιτικούς.(σιχαίνομαι και να την αναφέρω αυτη τη λεξη).
    Βρε είμαι σίγουρα στο G700 ή μπηκα κατά λάθος στο site της ΠΑΣΠ και της ΟΝΝΕΔ;
    "...επί Σημίτη η χώρα έζησε ευτυχισμένες μέρες....".
    "....ο Καραμανλής είναι άριστος πολιτικός....".
    "....ο Γ.Παπανδρέου είναι ένας νέος ταλαντούχος πολιτικός...".
    Συγνώμη!Που μπορώ να ξεράσω???
    Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να αλλάξει κάτι σ'αυτή τη χώρα.ΠΟΤΕ!!!Διαμαρτύρεσται(βλέπετε εγώ είμαι από τους σχετικά προνομιούχους),και δικοαιολογημένα,για αυτούς τους μισθούς πείνας και εξευτελισμού,για την παντελή έλλειψη του κράτους πρόνοιας,για τη χαοτική κατάσταση στην υγεία,την παιδεία,την οργάνωση της κοινωνίας.
    Και μετά εξυμνείτε ποιους?
    ΌΛους αυτούς που φταίνε για την κατάντια αυτής της χώρας?
    Όλα αυτά τα λαμόγια που αρπάζουν δις από μίζες,που οι κοιλιές τους κοντεύουν να εκραγούν γιατί το....perier δεν ειναι αρκετά χωνευτικό?
    Όλους αυτούς που δεν αποδίδουν επιδόματα που ορίζει η ευρωπαϊκή ένωση και αντ'αυτού ψηφίζουν νόμους που απαγορεύουν τη διεκδίκηση αναδρομικών από το δημόσιο?
    Όλους αυτούς που έστειλαν άλλους στην αυτοκτονία,άλλους στο ψυχιατρείο,άλλους στην οικονομική εξαθλίωση με την απίστευτη απάτη του χρηματιστηρίου?
    Όλους αυτούς που καίνε,χρόνια τώρα,όποιο δάσος έχει απομείνει προς όφελος των πολυεθνικών και των αβανταδώρων τους? (Φαντάζομαι θα ξέρετε ότι 60 στρέμματα από τα καμένα της Πάρνηθας χαρίστηκαν στο καζίνο όπως και ότι ο δήμαρχος στη Ζαχάρω χάρισε τεράστια έκταση από τα καμένα-σε συνεργασία με τους πολιτικούς της περιοχής και το αρμόδιο υπουργείο-σε επιχειρηματία).
    Όλους αυτούς που δεν τελμάνε να βάλουν χέρι στα καρτέλ γιατί την επόμενη μερά θα χάσουν το αξίωμά τους?
    Όλους αυτούς που κουκουλώνουν εν ριπή οφθαλού τα σκάνδαλα(χρηματιστήριο,Πόρτο Καρράς,Seimens,Ζαχόπουλος,υποκλοπές,
    ομόλογα)με νόμους,τροπολογίες και διατάξεις και ύστερα σφυρίζουν κλέφτικα?
    Και ξέρω πολύ καλά τι θα μου πείτε τώρα.Ότι θα έλεγε και το κάθε λαμόγιο(πολιτικός):ΛΑΪΚΙΖΕΙΣ!!!
    Μας έχουνε μάθει σ'αυτόν τον τόπο ότι η κριτική προς τους πολιτικούς ονομάζεται λαϊκισμός.Αφήστε με λοιπόν να λαϊκίζω αν έτσι ονομάζεται αυτό που με πνίγει.
    Τον Μήτσο του φταίει το ΠΑΣΟΚ,τον Κίτσο η ΝΔ....Πείτε μου μία,έστω μία διαφορά σ'αυτά τα δυο κόμματα.(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ).Πείτε μου από το 2004 και μετά σε ποιον τομέα είδατε εσείς βελτίωση ή χειροτέρευση?Μία από τα ίδια και χειρότερα.Κάθε πέρσι και καλύτερα.Αδιανόητο λοιπόν να βλέπω ανθρώπους νέους να ασχολούνται με αυτό το βόθρο που λέγεται πολιτική(οι).Αδιανόητο γιατί με αυτήν ασχολούνται οι αμόρφωτοι και όσοι έχουν όφελος(κοινώς λαμόγια).
    ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ?

    ReplyDelete
  81. προφανώς με το "εσείς", δηλαδή το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμποιείς, δεν αναφέρεσαι στην g700, η επίσημη άποψη της οποίας υπογράφεται ως g700 και όχι ως ό,τι να ναι. Παρακαλούμε να διαβάσεις τι γράψαμε.

    Επίσης μπήκες σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο πολιτικά post, εν όψει μιας σημαντικής ημέρας, της ημέρας Δημοκρατίας, οπότε είσαι λίγο αυστηρός κριτής για πρώτη φορά, έχουμε την εντύπωση με όλο το σεβασμό.

    ReplyDelete
  82. Με το "εσείς" εννοώ όλους αυτούς που από τη μια διαμαρτύρονται για το χάλι μος το μαύρο και από την άλλη κάθε 4 χρόνια κουνάνε σημαιούλες πράσινες,μπλε,κόκκινες και εξυμνούν τον οποιονδηποτε Έλληνα πολιτικό.
    Όλους αυτούς τους ανυποψίαστους των οποίων τα κουδουνάκια που κρέμονται στο λαιμό τους κάνουν πιο πολύ θόρυβο κι από ένα ολόκληρο κοπάδι πρόβατα.Και όπως λέει κι ένα λαϊκό άσμα:"Λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα".

    ReplyDelete