Saturday, June 23, 2012

Το γκολ Σαμαρά δεν μας έσωσε


Τρεις μέρες μετά τις εκλογές, αφού το πανελλήνιο καθησυχάστηκε ότι η σαπουνόπερα με τίτλο σχηματισμός κυβέρνησης θα έχει αίσιο τέλος, το έριξε στην μπάλα. Το ματς κρίσιμο, ιστορικό και πολιτικά φορτισμένο: προημιτελικός Ελλάδα-Γερμανία για το Euro 2012. Το κοντέρ της φανατίλας χτύπησε κόκκινο. Τα αστεία, τα βιντεάκια και τα ανέκδοτα πολλά. Το καλύτερο; «Σαμαράς Πρωθυπουργός. Με γκολ Σαμαρά θα περάσουμε στον ημιτελικό». Όταν ο Έλληνας σέντερ-φορ ισοφάρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, για μερικά λεπτά ένα ακόμη τρελό ελληνικό όνειρο πήγε να γίνει πραγματικότητα. Μόνο που τα όνειρα δεν κρατούν πολύ. Κυρίως, ποτέ δεν πραγματοποιούνται δυο φορές. Το reality check δεν άργησε να έρθει. Τελικά χάσαμε και αποκλειστήκαμε από το Euro.

Έτσι και με το νέο κυβερνητικό σχήμα. Εκεί που φάνηκε ότι οι εκλογές θα επέλυαν το πολιτικό αδιέξοδο, δίνοντας σαφή εντολή για κυβέρνηση μακράς πνοής με ουσιαστική συνεργασία των δυνάμεων του Ευρώ, και αναδεικνύοντας σε πρώτο σκόρερ τον Πρόεδρο της ΝΔ και νυν Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, η πραγματικότητα της ελληνικής πολιτικής τάξης μας προσγείωσε ανώμαλα. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να στηρίξουν τη νέα Κυβέρνηση με τα μάτια και ο Σαμαράς κατέβασε εντεκάδα με τους παγκίτες της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς εάν οι άνθρωποι κατάλαβαν το μήνυμα που έστειλε η πλειοψηφία των πολιτών στις 17 Ιουνίου. Αν μετά απ' όλη αυτή την πόλωση και τη συνεπακόλουθη ψυχική και πολιτική προετοιμασία κατάλαβαν σε ποια διοργάνωση, φάση, γήπεδο και με ποιο αντίπαλο παίζουν; Ευχόμαστε, σε μερικούς μήνες, να μην αποδειχτεί ότι το εκλογικό γκολ Σαμαρά ισοφαρίστηκε από ένα κυβερνητικό αυτογκόλ και τελικά δεν σωθήκαμε. Οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Τον οποίο μάλιστα μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι χάσαμε αξιοπρεπώς και με ψηλά το κεφάλι.

8 comments:

  1. @g700
    Απορώ ,παιδιά, με την αφέλειά σας.Δηλαδή τί περιμένατε από τους σαμαροβενιζέλους;(Καλά ο παππούς της δημάρ ξανάρχισε να έχει ονειρώξεις.)Ότι θα έβαζαν πρωτοκλασάτα στελέχη για τη "σωτηρία της πατρίδας",όταν τρέμουν εσωκομματικά και τον ίσκιο τους;Στο χωριό μου λένε "ο λύκος μόνο τρίχα αλλάζει".

    ReplyDelete
  2. "φάνηκε ότι οι εκλογές θα επέλυαν το πολιτικό αδιέξοδο"
    το αλλο με τον Τοτο το ξέρετε ?

    Πως και ποτε φάνηκε για ναχουμε καλό ρώτημα? Δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η ένδεια- παντού. Δεν έχει "πάγκο" -πουθενά.

    Κι επειδή όταν τα "ονόματα" αποτυχουν πρέπει να σηκωθεί ο πάγκος, αν δεν υπάρχει πάγκος συνεχίζεται η πανωλεθρία και οι πανηγυρισμοί από τους λεβεντομαλάκες

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is a good article, you are really good in this area.

      Listen on: Internet Radio

      Delete
  3. @G700:

    Τι ακριβώς ΔΕΝ περιμένατε μετά τι εκλογές;

    Ότι η κυβέρνηση με αυτά τα μυαλά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα ή ότι δεν θα έχει μέσα την παλιά καλή φρουρά της ΝΔ;

    Για ανασχηματισμό πρόκειται, αλλαξοκαρεκλιές με το ΠΑΣΟΚ. Απλά μας πήρε 2-3 μήνες παραπάνω. Αυτό είναι όλο.

    Στο MEGA η Πρετεντεροπαρέα ήδη ακονίζει τα μαχαίρια και μιλάνε για αποτυχημένο σχήμα που χρειάζεται ανασχηματισμό.

    Ας κρατηθούνε τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι, να χρεωθούν τα νέα χαράτσια και τις περικοπές, ώστε η νέα-νέα κυβέρνηση το Σεπτέμβρη να έχει "καθαρά χέρια" και "σχέδιο πνοής".

    Το έχω ξαναπεί, ζούμε ιστορικές στιγμές (...γελοιότητας!)

    ReplyDelete
  4. Και κάτι για τον παραλληλισμό με το παιχνίδι στο Euro:

    Αν ο παίκτης Σαμαράς και η ομάδα "έπαιζε" όπως παίζει ο Antonis και ολόκληρη η "υπεύθυνη" εκλογική σκηνή της χώρας, θα συνέβαινε το εξής:

    1. Η ομάδα δεν θα κατέβαινε στο γήπεδο καθόλου, γιατί θεωρητικά είναι χειρότερη.
    2. Το ματς τυπικά το χάνει 2-0 στα χαρτιά, το οποίο υπογράφουμε.
    3. Μετά από "διαπραγμάτευση", πείθουν τους Γερμανούς να το χάσουν μόνο με 1-0, πάλι χωρίς να παίξουν.

    ...Και τελικά, λόγω ασυνεννοησίας, άγνοιας κανόνων και γενικότερης ξεφτίλας, χρεωνόμαστε φυσικά με το 2-0 που προβλέπεται και επιπλέον αποβαλλόμαστε από το τουρνουά ως εντελώς ηλίθιοι.

    Γιατί οι αγώνες είναι για να διεκδικείς αποτέλεσμα, όχι απλά για να υπογράφεις το φύλλο αγώνα.

    ReplyDelete
  5. Very good blog post about plastering a one bed flat. I am very happy to see this post and interested to find another good post in coming days. Thanks for it!
    스포츠토토

    ReplyDelete
  6. Your way of working is very great and cool. This article is very informative and helpful for a lot of people. Thanks for sharing and keep sharing.
    안전놀이터

    ReplyDelete
  7. Increase traffic for your website and get high ranking in search engines by manual high PR backlinks profile service.



    Sale off now: High PR backlinks

    ReplyDelete