Monday, June 18, 2012

18 Ιουνίου: δεν περπατάμε πετάμε

Η 18 Ιουνίου βρίσκει Ελλάδα και Ευρώπη ανακουφισμένες. Η υποσχεσιολογία και η δημαγωγία του αντιμνημονιακού μετώπου δεν πέρασε. Με 48,2% ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι εκλογές ανέδειξαν νικητές της κοινοβουλευτικής μάχης τις δυνάμεις της μεταρρύθμισης και της βελτίωσης των όρων του Μνημονίου με πολυμερή διαπραγμάτευση. Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα δεν πρέπει απλά να τρέξουμε, αλλά στην κυριολεξία να πετάξουμε προς την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και τη βελτίωση όρων του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε χώρος για να αναπτύσσονται θεωρίες ότι η κυβέρνηση δεν θ' αντέξει. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι μακράς πνοής.

Η ΝΔ, ως πρώτο κόμμα με 30% της λαϊκής ψήφου, έχει τον πρώτο ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αδιαμφισβήτητα ο νέος Πρωθυπουργός. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να λάβουν μέρος ενεργά και πλήρως στη νέα κυβέρνηση. Πολιτικαντισμοί τύπου να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα για να φθαρεί από τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα ή έστω να συμφωνήσει σ' ένα πλαίσιο για να δεσμευτεί, είναι ανόητοι. Ουδεμία σχέση έχουν με τη συνειδητή ψήφο που πήραν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ για να στηρίξουν μια κυβέρνηση ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού, από διαφορετική ιδεολογική και πολιτική βάση φυσικά ο καθένας. Στην Κυβέρνηση, χρήσιμο θα ήταν να λάβει μέρος και η Δημιουργία Ξανά που πήρε 1,6%, ποσοστό που αθροίζεται στο ευρύτερο μεταρρυθμιστικό μέτωπο.

Το δεύτερο κόμμα πρέπει να είναι στην αντιπολίτευση. Είναι ηθικά, θεσμικά και πολιτικά σωστό. Υγιές για τη δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 27% της λαϊκής ψήφου είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την οποία αναμένεται προγραμματική κοινοβουλευτική κριτική, αλλά και κινηματική αντιπολίτευση, χωρίς όμως βία και ανομία.

Εάν η πολιτική τάξη στο σύνολό της επιδείξει σοβαρότητα, σε συνδυασμό με τα στοιχειώδη πολιτικά και θεσμικά αντανακλαστικά, θα καταφέρει να ομαλοποιήσει την πολιτική ζωή και να αναδείξει έναν νέο πολιτικό πολιτισμό. Τον ονομάζουμε θεσμοποιημένο αγωνιστικό πλουραλισμό ιδεών και θέσεων, χρησιμοποιώντας τον όρο της Βελγίδας νεομαρξίστριας Σαντάλ Μουφ. Μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται ότι παγιώνεται ένα νέο πολυκομματικό πολιτικό σύστημα με κόμματα οιωνεί κυβερνητικούς εταίρους σε κυβερνήσεις συμμαχιών. Μια τέτοια ανακατάταξη του πολιτικού τοπίου θα είναι σε πλήρη αρμονεία με την κοινωνία και γι' αυτό χρήσιμη. Για όσο διαρκέσει στον ιστορικό χρόνο.

Δευτέρα 18 Ιούνιου λοιπόν. Ώρα για δουλειά. Σχηματισμός κυβέρνησης γρήγορα. Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Διαπραγμάτευση για βελτίωση των μακροοικονομικών όρων του Μνημονίου. Εγκατάλειψη του πολιτικαντισμού. Δεν περπατάμε, πετάμε.


73 comments:

  1. Ta prota simata apo to eksoteriko einai thetika apo ta apotelesmata ton eklogon. Tora menei na trabiksoume koupi oloi mazi gia na metarrythmisoume ti xora. Kalo kouragio, kali dynami.

    ReplyDelete
  2. Το έθνος των γερόντων αποφάσισε για λογαριασμό των επόμενων γενιών, ψηφίζοντας εντελώς αντίθετα. Απόλυτα σεβαστό, αλλά στο εξής όποιος συνταξιούχος σκούζει σε κάποια κάμερα για τη σύνταξη που θα του ξανακόψουν, θα πρέπει πρώτα να εξηγεί τι ψήφισε.

    Τώρα που έρχεται η συγκυβέρνηση νούμερο 2 για ΝΔΠΑΣΟΚ, μην ξεχάσουμε τι έλεγε ο Antonis τον περασμένο Οκτώβριο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο:

    >> http://www.youtube.com/watch?v=CTPFIIfCAJU

    Και πιο πρόσφατες και σαφώς πιο φανατισμένες κατηγρηματικές διαψεύσεις, live στο απόσπασμα στη σημερινή Ελληνοφρένεια της 18/6/2012 (στα 3:20" και 5:18"):

    >> http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=4184

    "...Όσοι θέλουν συγκύβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είνει εκείνοι που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα..."

    Αλήθεια, άκουσε κανείς από εχθές στα κανάλια τη λέξη "αναδιαπραγμάτευση" για το μνημόνιο; Θα ορκιζόμουνα ότι πριν τις εκλογές την έλεγαν όλοι...

    ReplyDelete
  3. @G700:

    Ελπίζω να κατανοείτε ότι το "δεν περπατάμε, πετάμε" που προτείνετε φανερώνει πλήρως την άτυπη υιοθέτηση της "στρατιωτικοποίησης" της πολιτικής ζωής της χώρας, το νέο αέρα που φέρνει η ΧΑ στη Βουλή.

    Κρατήστε σε bookmark το συγκεκριμένο post, για επανάληψη, την επόμενη φορά (μάλλον σύντομα) που τα ΜΑΤ θα ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών έξω από το Σύνταγμα, αυτή τη φορά "με τη λαϊκή νομιμοποίηση".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρε jaga έλεος. Βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου και κόψε την πολύ ανάλυση. Κάνει κακό.

      Delete
    2. Θα δείτε τι ωραία πλακίστα θα έχει από τον άλλο μήνα, όταν θα αυτοκτονούν τρεις-τρεις οι συνταξιούχοι και οι απολυμένοι.

      Το "δεν περπατάμε, πετάμε" αυτό υποδηλώνει στο στρατό, μη δίνετε σημασία σε τίποτα, απλά βάλτε παρωπίδες και βουρ στην αγγαρεία.

      Delete
  4. Reality check.

    Τα sectoral balances μας πληροφορούν οτι:

    Στις σημερινές συνθήκες της νομισματικής ένωσης (αρνητική ιδιωτική πιστωτική επέκταση, πρακτικά ίδιος στόχος για την κρατική πιστωτική επέκταση) η μοναδική πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας μπορεί να προκύψει απ' τον εξωτερικό τομέα.

    Με άλλα λόγια απο ένα πλεονασματικό ισοζύγιο συναλλαγών. Και όλα αυτά ενώ απουσιάζει η δυνατότητα εξωτερικής υποτίμησης.

    Λυπάμαι αλλά η μοναδική ρεαλιστική περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο - άσχετα από τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν - είναι μέσω της (περαιτέρω) μείωσης των εισοδημάτων, αύξησης της ανεργίας, πτώσης των εισαγωγών κλπ.

    Αν νομίζετε οτι το σενάριο της δραχμής προκύπτει επειδή το α) ή το β) κόμμα κέρδισε τις εκλογές, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το σενάριο της δραχμής προκύπτει απ' την κατάσταση της οικονομίας και μόνο απ' αυτή. Και η κατάσταση της οικονομίας δεν έχει αλλάξει, ούτε θα αλλάξει - προς το καλύτερο τουλάχιστον - όσο ο ζουρλομανδύας του ευρώ την περιορίζει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σαφώς. Το σενάριο της δραχμής θα επιστρέψει αν οι εγχώριοι αποτύχουν και αν φυσικά οι Ευρωπαίοι δεν αλλάξουν ρότα λόγω των αντικειμενικών συνθηκών που περιγράφεις. Αποφύγαμε όμως τον Δραχμαγεδδών για την ώρα. Αυτό είναι γεγονός.

      Delete
  5. @ Jim Slip

    "Με άλλα λόγια απο ένα πλεονασματικό ισοζύγιο συναλλαγών. Και όλα αυτά ενώ απουσιάζει η δυνατότητα εξωτερικής υποτίμησης."

    Den katalabes kala. To pleonektima mporei na apoktithei poly pio amesa me epithetiko antagonismo timon (price competition, meionontas ta perithoria kerdous alla ayksanontas ton ogko poliseon) ek merous ton outos I allos akribon ellinon promitheyton eksagogimon ypiresion kai proionton. Episis mporei na ginei me eksypnoteres timologiakes politikes pou sta oikonomika tis leme price differentiation / market fragmentation policies. Yparxoun polla pou mporoun amesa na kanoun oi Ellines epixeirimaties anti na perimenoun kapoion trito, px tin kentriki trapeza, na tous dosei plasmatiko antagonistiko pleonektima meso mias braxyprothesmis ypotimisis tou nomismatos, i opoia tha eixe kai tromaktikes epiptoseis stin aksia ton apotamieyseon olon ton ypoloipon. Apla ola ayta proypothetoun kai mia allagi epixeirimatikis koultouras, kai mia kalyteri organosi tis epixeirimatikis drastiriotitas, mia metaboli apo to pethameno montelo tis oikogeneiaki epixeirisis mikromagazou.

    Jim Slip mi ginesai Jaga, katantas kourastikos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από οικονομικά δεν τα πας και πολύ καλά, έτσι;

      (1) "price competition" + "price differentiation": αυτό αφορά σε τεράστιες εξαγωγικές επιχειρήσεις, με διαφορετικό πελατειακό υπόβαθρο, όπως π.χ. το ΙΚΕΑ, που μπορεί να πουλάει τα ίδια πράγματα με διαφορετικές τιμές σε διαφορετικές χώρες. Δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια επιχείρηση στην Ελλάδα.

      (2) Ακόμα και έτσι, ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχουν "πατριώτες" επιχειρήματίες που θα κόψουν από τα κέρδη τους "για το καλό του τόπου", με ποιο τρόπο ακριβώς θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση της χώρας; Πληρώνοντας φόρους που τώρα δεν πληρώνουν; Προσλαμβάνοντας αυτούς που εδώ και δύοχ ρόνια απολύουν; Φέρνοντας εντός Ελλάδας τα παραρτήματα που μετέφεραν στα Βαλκάνια εδώ και 10-15 χρόνια; Ποιοανού τσέπη θα βελτιωθεί με αυτά που λες;

      (3) "braxyprothesmis ypotimisis tou nomismatos...tromaktikes epiptoseis stin aksia ton apotamieyseon olon ton ypoloipon": Αφού μιλάς καθαρά για εξαγωγές, τι σχέση έχουν οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων; Είτε στοχεύεις στην ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης, άρα όσα λες δεν έχουν καμία σχέση έτσι κι αλλιώς, είτε της κατανάλωσης στο εξωτερικό, οπότ εοι δικές μας αποταμιεύσεις είναι αδιάφορες για τους ξένους. Αυτός ο ο αχταρμάς κάθε άλλο παρά οικονομική στρατηγική αποτελεί.

      (4) "mia kalyteri organosi tis epixeirimatikis drastiriotitas, mia metaboli apo to pethameno montelo tis oikogeneiaki epixeirisis mikromagazou": Άρα προτείνεις το εκούσιο σκότωμα της πλειοψηφίας, βάσει επιμελητηρίων, των ελληνικών επιχειρήσεων, ακόμα και σε τομείς αυξημένης δραστηριότητας, όπως π.χ. ενοικίαση δωματίων στα νησιά από οικογενειακές επιχειρήσεις. Και αντικατάσταση όλων αυτών, ίσως του 50-60% της εμπορικής δραστηριότητας που παράγει πραγματικά "εγχώριο" ΑΕΠ (που παραμένει στη χώρα) από ποιον; Από ξένους ομίλους εταιριών που θα έχουν και επιπλέον "επενδυτικό" μπόνους τις ειδικές οικονομικές ζώνες, με καθόλου φόρους και καθόλου εργατική νομοθεσία;

      Σοβαρά τα λες τώρα αυτά ή ξαφνικά νομίζεις ότι η ΕΛλάδα έγινε παγκόσμια βιομηχανική δύναμη;

      Delete
  6. Εντάξει, με 48% σύμπραξη τριών κομμάτων δε θα το πεις κι επιτυχία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων (ειδικά αν λάβουμε υπόψη ένα +45% αντιμεταρρυθμιστικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και -40% αποχή). Ο Σαμαράς εχθές δε θυμήθηκε καν να μιλήσει για αναδιαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Με τέτοια ποσοστά, μάλλον πάμε για πλήρη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και νέο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σώωωωωωωωωπα. Τι είναι αυτή η "κοινωνική αντιπολίτευση";;;;;; Καινούριο όνομα για τραμπουκισμους αμέσως μετά τις εκλογές από μειοψηφίες;;;


      Τουλάχιστον αρχίσατε να βάζετε στο ίδιο τσουβάλι ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΚΕ, όπου και ανήκουν. Για τους καμμένους δεν ξέρω, αλλά αφού επιμένετε δε θα σας χαλάσω το χατίρι.


      Άκου εκεί "κοινωνική αντιπολίτευση" με το καλημέρα… Γιατί; Δεν θέλετε να υποκύψετε στην αντιδημοκρατικότητα των αριθμών και την αντιδημοκρατικότητα των δημοκρατικών εκλογών;;;;;

      Βρε ουουουουσττττττττ

      Delete
    2. Καινούργιο δε θα το έλεγα. Ο όρος είναι δόκιμος εδώ και 20 χρόνια περιπου.
      Δεν ξέρω αν είναι στο ίδιο τσουβάλι, αλλά σίγουρα είναι αντιμνημονιακοί ή τέτοιες ψήφους συγκέντρωσαν. Εσύ μένεις με τις απορρυθμιστικές δυνάμεις, που εξαπάτησαν το λαό, μια και μιλούσαν για αναδιαπραγμάτευση και τώρα θα "τηρήσουν την υπογραφή τους' κι ούτε κουβέντα για νέα διαπραγμάτευση.
      Και 48% δεν είναι πλειοψηφικό ρεύμα. Ο περισσότερος λαός είναι εκτός (και χωρίς να λάβουμε υπόψη το 40% του πληθυσμού που δε συμμετείχε στις εκλογές).
      Όσοι υποστήριξαν για σωτηρία το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τον Κουβέλη, θα χαρούν.

      Delete
    3. Τι μας λες κατακαημένε που δεν είναι πλειοψηφικό ρεύμα;;;

      Ρε πάτε καλά;;;; Δεν είναι πλειοψηφικό ρεύμα το 48% που συνεργάζεται για να κυβερνήσει - η μεγαλύτερη αντιπροσώπευση ψήφων που είπε και ο άλλος, από το '74;;;;;;;

      ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ;;;;;;;;;;;;;; Το 45% που άμα τους βάζεις στον ίδιο φυσικό χώρο αρχίζουν να ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ;;;;;;;;; Να χαρώ εγώ πλειοψηφικό ρεύμα!!!!!!


      Τρέλααααααααααααα


      Αφήστε τους διάφορους τραμπουκο-όρους, λιγότερες από 24 ώρες μετά της εκλογές, γιατί ήρθε η ώρα να συμμαζευτείτε.

      Άντε μπράβο. Δεν πάμε εμείς να ψηφίσουμε για να μας κάνει πάλι κουμάντο η ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ τραμπουκοσάρα και τραμπουκομάρα.

      Delete
    4. Γιάννη, συγχέεις τη σχετική πλειοψηφία (νόμιμη) με την απόλυτη (λαϊκή νομιμοποίηση). Το πλειοψηφικό ρεύμα θα αναδειχθεί στις κινηματικές διεργασίες, όταν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας.
      Ίσως εντωμεταξύ, μαζέψεις λίγο το ύφος σου και τους χαρακτηρισμούς σου και μιλήσεις το ίδιο ευγενικά όπως σου μιλούν.

      Delete
    5. Δε θα μας τρελάνεις εσύ παλικάρι μου. Εχτές έγιναν εκλογές. Εγώ πήγα και ψήφισα.

      Είσαι εσύ ευγενικός όταν αμφισβητείς την ισχύ της ψήφου μου ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και γράφεις μαλακίες για κινήματα ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;;;;;;;;

      Αυτό είναι ευγένεια, επειδή εσύ επέλεξες να παρακινείς τραμπουκισμούς λάου λάου;;; Πού τόχεις δει αυτό γραμμένο;;;;;; Ευγένεια!...

      Άκου δω με προσοχή, μάγκα. Αν έρθεις, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, με φόρα ή λάου λάου, και προσπαθήσεις να μου τον φορέσεις στα καλά των καθουμενων, θα εισπράξεις ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ αυτό που δικαιολογείται από την συμπεριφορά σου.

      ΟΜΟΙΩΣ, η δημοκρατικά εκλεγμενη κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύεται και να προστατεύει από την κάθε λογής μειοψηφική τραμπουκοσάρα και τραμπουκομάρα.

      Το ύφος σε μάρανε. Είπαμε, άμα δεν σ' αρέσει να αποφασίζονται τα πράγματα με ψήφο και προτιμάς "κινηματικές διεργασίες", τα μπογαλάκια σου και δρόμο. Εδώ είναι δημοκρατία.

      Άκου εκεί να αμφισβητούν την ισχύ της ψήφου και να το παίζουν και ευγενικοί!!!!


      Τρέλααααααααααααααααααααααα. -ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.

      Delete
    6. Γιάννη, ο τρόπος που κάνεις διάλογο μου θυμίζει λίγο χρυσαυγίτικο στυλάκι... Κράτα την αλαζονεία σου για το βιασμό και παίξ' το φιλελεύθερος και ενάντιο στο πελατειακό κράτος υποστηρίζοντας το Σαμαρά με τις πατερίτσες του...
      Προτιμώ να ζω στον κόσμο τον πραγματικό. Και η πείνα δεν κόπηκε κι ο Σαμαράς δε θέλει να την μειώσει όπως έδειξε χτες (μακάρι να κάνω λάθος).

      by the way, μαγκιές να κάνεις εκεί που κλάνεις (στα βρακάκια σου). Η ανωνυμία δεν επιτρέπει μαγκιές. Είναι μία κατάκτηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία λόγου, μια ελευθερία που εκμεταλλεύεσαι με ένδεια σκέψης και κρίσης προσβάλλοντας τον ιστότοπο αυτό. Δε θα σε ακολουθήσω, καλό μου. Τουλάχιστον, σέβομαι τους οικοδεσπότες και τους διαχειριστές.
      Οι λακέδες του Σαμαρά όταν σε βρίζουν, μάλλον σε τιμούν.

      Delete
    7. Το μόνο που πρέπει να σέβεσαι είναι η δημοκρατία της χώρας. Αμα δεν σέβεσαι αυτό, δεν σέβεσαι και τίποτε άλλο.

      Κανείς δε σε έβρισε. Κάποιος απλώς υπερασπίστηκε το δικαίωμά του η ψήφος του να έχει την ισχύ που της δίνει η δημοκρατία. Να το συνηθίσεις αυτό. Δε θα στήνουν όλοι κώλο στις μειοψηφικές "διεργασίες" σας για πάντα.

      Ο μόνος που έβρισε σε αυτό το thread είσαι εσύ. Με είπες λακέ. Στ' αρχίδια μου. Αρκεί να μη σου επιτραπεί να κάνεις τραμπουκισμούς στους δρόμους σε βάρος μου, αν το προσπαθήσεις.

      Delete
    8. λακές=υπηρέτης, συνεργάτης (αν σε ενόχλησε να το πάρω πίσω).

      Delete
    9. @δείμος

      Δεν έχεις δίκιο. Ο παπούλης Κουβέλης είπε ότι θα (προσπαθήσουν να...) διασφαλίσουν μια 2ετία παράτασης στις υποχρεώσεις που περιγράφουν τα μνημόνια. Αδιανόητη επιτυχία.

      Ποιος θυμάται τώρα ότι και οι τρεις μνημονιοφύλακες, σκίζοντας τα ιμάτιά τους, διαβεβαίωναν τα κομματικά τους πρόβατα ότι δεν θα συμπράξουν σε καμία συγκυβέρνηση. Το ευτύχημα για αυτούς είναι ότι η βάση ψηφοφόρων που τους ψήφισαν έχουν μέσο όρο ηλικίας 65 χρόνια και δεν ξέρουν από Internet.

      Delete
    10. @Giannis:

      Έχει δίκιο ο Δείμος, κάτι μου λέει ότι από προχθές έχεις φυτρώσει κοφτό μουστακάκι και περπατάς με τεντωμένα πόδια.

      Delete
    11. Δείμο θα το πεις επιτυχία το 48% και γιατί είναι μεγάλο ποσοστό, μεγαλύτερο από το 45% που δεν είναι καν συνασπισμένο, αλλά και γιατί αν προσθέσεις τη Δημιουργία Ξανά και το ΛΑΟΣ έχει και απόλυτη πλειοψηφία άνω του 50%.

      Delete
    12. @δείμος

      Απόλυτες πλειοψηφίες στην δημοκρατία δεν υπάρχουν. Στην Αλβανία του Χότζα υπήρχαν απόλυτες πλειοψηφίες, έβγαζαν με 99,6% το κόμμα (το ένα και μοναδικό) και όπως έγραφε ο Niko Ago το 0,4% ήταν απόδειξη για την ελευθερία της βούλησης του λαού. Αν λοιπόν ψάχνεις για λαϊκή κυριαρχία και όχι κοινωνικό συμβόλαιο να μας το πεις. Τουλάχιστον όταν μιλάς για το ψωμάκι του λαού να ξέρουμε ότι κυριολεκτείς.

      Delete
    13. @ δείμος

      Είπαμε, στ' αρχίδια μου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσαι και να εξηγείς την κάθε βρισιά. Όλες οι βρισιές κάτι σημαίνουν.

      Εσύ μάγκα, που κάνεις μαγκιές παντού, να κοιτάς να τις κάνεις μέχρι εκεί που έχεις δικαίωμα και σίγουρα όχι στο δικό μου το κεφάλι. Να σέβεσαι τη δημοκρατία.


      @ jaga

      Ναι δίκιο έχεις, έχω φυτράσει κοφτό μουστακάκι... Και ο Χιτλερ τη δημοκρατία υπερασπιζόταν και όχι το δικαίωμα του για τις δικές του "διεργασίες"….

      Έχεις χάσει λίγο τα νοήματα εσύ, έτσι. Κούνα λίγο το κεφάλι σου.

      @ G700

      Προφανώς. Αλλά δεν χρειάζεται. Πότε ξανά είχαμε κυβέρνηση του 48.2% των ψήφων;;;; Και μάλιστα συνασπισμού. Και όχι συνασπισμού-έκπληξη, αλλά με δηλωμένες προθέσεις συνεργασίας. Και έρχεται ο τραμπουκο-συρφετός που όχι μόνο δεν έχει την πλειοψηφία, όπως και να το δεις, που όχι μόνο δεν συμφωνούν μεταξύ τους να συνεργαστούν για να κάνουν κάτι για τη χώρα, αλλά περνάνε τον περισσότερο καιρό πλακώνοντας στο ξύλο ο ένας τον άλλο και αμφισβητούν την ισχύ δημοκρατικών εκλογών την επόμενη μέρα!!!!!

      Θα βγει ο συριζα στο δρόμο με το 27% και θα κάνει ένα κίνημα. Θα βγουν οι καμμένοι, άλλο ένα κίνημα, θα βγει η ΧΑ με το 7%, άλλο ένα κλπ κλπ κλπ. Και ο καθένας ξεχωριστά, όταν κάνει διάλειμα από το να δέρνει τον άλλο, θα απαιτεί να κλάνει στα μούτρα μου και όχι στο βρακάκι του, γιατί είναι μάγκας αγωνιστής επώνυμος και έχει κίνημα. ΒΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.

      Έχουμε τρελαθεί τελείως σε αυτή τη χώρα έτσι;;;;;;

      Delete
    14. @G700:

      Αν προσθέσετε το 1,5% των Τζημερομάνων και το 1,5% του ΛΑΟΣ (τι ακούμε από G700...) στη νέα τρόικα εσωτερικού, δεν θα πρέπει να προσθέσετε και το υπόλοιπο 3% στους αντίθετους, και όλους τους άλλους μαζί (πλην της ΧΑ);

      Αν δώσετε υπόσταση στην εξωκοινοβουλευτική δεξιά, τότε θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Άθροισμα μόνο στο ένα άκρο δεν γίνεται.

      Delete
    15. @Giannis:

      Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, το ΠΑΣΟΚ του 43% έλεγε στη Βουλή ότι έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και την ισχυρή εντολή. Μετά το Νοέμβριο σε αυτό το 43% προστέθηκε το ποσοστό των ΝΔ και ΛΑΟΣ, φτάνοντας σχεδόν τα 5/6 των εδρών στη Βουλή.

      Και ενώ ο τόπος έβραζε, αυτοί ψήφιζαν με χέρια και πόδια ότι χαρτί τους έστελνε η ύπατη αρμοστεία του Eurogroup. Άρα είτε το ποσοστό τους ήταν επίπλαστο και δεν είχαν καμία νομιμοποίηση, είτε μιλάμε για δημοκρατία του Χότζα όπως περιγράφεις.

      Όταν οδηγείς στο δρόμο και βλέπεις αυτοκίνητα να έρχονται κατά πάνω σου κορνάροντας, δεν πάνε αυτοί λάθος, έσυ είσαι στο αντίθετο ρεύμα.

      Α και κάτι άλλο: ο Χίτλερ τοποθετήθηκε στην εξουσία ως "λύση ανάγκης", όταν δεν μπορούσε να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Το γνωρίζεις αυτό, έτσι;...

      Delete
    16. Εεεεε, παλίκαρε, ΠΡΟΧΤΕΣ έγιναν εκλογές και το 48.2% ψήφισε κόμματα που είπαν ξεκάθαρα πριν τις εκλογές ότι τηρούν την υπογραφή της Ελλάδας και θέλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους για σχηματισμό κυβέρνησης.


      Και δεν θα τοποθετήθούν στην κυβέρνηση ως λύση ανάγκης από κανέναν ουρανοκατέβατο. Εκλέχτηκαν από το λαό. Από τον ίδιο λαό που κατά πλειοψηφία απέρριψε τα δικά σου "επιχειρήματα".

      Μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση για 4 χρόνια ελπίζοντας ότι αυτό θα πείσει το λαό να ψηφίσει αλλιώς στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορείς να αμφισβητείς το δικαίωμα και την υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης να σε κυβερνήσει.

      Αυτή είναι η δημοκρατία, τι να κάνουμε κι αν σου πλήγωσε τα αισθήματα; Αν δεν σ΄αρέσει να πας αλλού, δε με νοιάζει που. Δε θα αλλάξουμε εδώ το πολίτευμα επειδή δε σου άρεσε εσένα το αποτέλεσμα.

      Άσε τις άσχετες μαλακίες με το Χίτλερ (τρέλα πουλάς πάλι…) και άντε γειά.

      Delete
    17. Λέει ο Jaga: "Αν προσθέσετε το 1,5% των Τζημερομάνων και το 1,5% του ΛΑΟΣ (τι ακούμε από G700...) στη νέα τρόικα εσωτερικού, δεν θα πρέπει να προσθέσετε και το υπόλοιπο 3% στους αντίθετους, και όλους τους άλλους μαζί (πλην της ΧΑ);"

      Ως απάντηση στους γ700 που είπαν: "…γιατί αν προσθέσεις τη Δημιουργία Ξανά και το ΛΑΟΣ έχει και απόλυτη πλειοψηφία άνω του 50%."

      Και λέω κι εγώ: Ε, και τι θα γίνει άμα το κάνουν αυτό;;;; Θα βγουν οι δικοί σου παραπάνω;;;; Μέχρι το 100 πάει το σύνολο, μάγκα, δεν πάει παραπάνω… χαααααααααααχαχαχαχαχαχαχααααααααααΑ


      Σκορπάς το γέλωτα σε δύσκολους καιρούς. Όλοι έχουν μια χρησιμότητα τελικά. Αρκεί να τη βρουν και να την αναδείξουν. Μπράβο.

      Delete
    18. @Giannis:

      Το G700 προσθέτει στις "προοδευτικές δυνάμεις" του τόπου έναν πρώην κομματάρχη της πιο άκρας (τότε) δεξιάς. Και έναν πρώην διαφημιστή, που μόλις οι ψηφοφόροι τον έστειλαν στον πάγκο αυτός έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι δεν τον ψήφισαν γιατί είναι "μικροτσούτσουνος" (έτσι λέει) και επειδή το 98,5% των Ελλήνων είναι ηλίθιοι.

      Αυτό επισήμανα, γιατί το θεωρώ ακραία στάση εκ μέρους του G700.

      Για εσένα δεν έχω να πω τίποτα, μπορείς ελεύθερα να λες ότι παπαριές θέλεις, έτσι κι αλλιώς κανένας δεν σε παίρνει πλέον στα σοβαρά με τον τρόπο που εκφράζεσαι.

      Delete
    19. χαχαχαχαχαχχαααααα

      Άντε γειά μάγκα.

      Delete
  7. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ= 48.2%

    Αν τελικά τα κόμματα αυτά συμφωνήσουν τα συνεργαστούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση, η κυβέρνηση αυτή θα εκπροσωπεί το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων που στηρίζουν Ελληνική κυβέρνηση από το 1974.

    Θα είναι η κυβέρνηση με την ισχυρότερη εντολή από το 1974 και ως τέτοια θα πρέπει να συμπεριφέρεται.

    ReplyDelete
  8. rat700
    Τα ζητήματα της Ελλάδας δεν λύνονται με θεωρητικές προσεγγίσεις.
    μια και ζεις στη Δανία μάλλον έχεις ξεχάσει ότι η Ελλάδα ελάχιστα πράγματα εξάγει και ακόμη κι εκεί το κράτος δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια (μη-επιστροφή ΦΠΑ).

    Στις εκλογές αυτές πήραν όλοι αυτό που ήθελαν-
    ο Σαμαράς την πρωτιά, ο Βενιζέλος την κυβέρνηση, ο Τσίπρας την αντιπολίτευση.

    Αυτό που κανείς δεν συζητάει είναι το πόσο κυβερνήσιμη είναι η χώρα και πως μπορεί να βγει από το καθοδικο σπιράλ.
    Υποθέτω ότι εντός της βδομάδας θα ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις και θα κρίνουμε αναλόγως.

    Ας περιμένουμε λοιπόν λίγες μέρες-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μια χαρά κυβερνήσιμη είναι. Να στρώσουν κώλο να την κυβερνήσουν. Τελείωσαν τα ψέματα. Φρέσκια εντολή.

      Όλες οι εκλογές μέχρι το Μάη φέτος είχαν ένα κόμμα στο 40-45 και το άλλο στο 35-40%. Έβγαινε κανένας να αμφισβητήσει το δικαίωμα του 40-45% να κυβερνήσει;;;; Και μάλιστα οι άλλοι είχαν και συνοχή. Δεν ήταν τραμπουκοσάρα και τραμπουκομάρα.

      Πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα 26% και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Εδώ πάμε για κυβέρνηση του 48.2%. Άντε μπράβο. Όποιος σέβεται τη δημοκρατία, σέβεται την φρεσκο-εκλεγμένη κυβέρνησή του. Και δεν πα να ψήφισε ο ίδιος ότι ήθελε. Όποιος δε γουστάρει δημοκρατία να πάει αλλού. Εδώ έχουμε δημοκρατία.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Sopa tora ser

      goustareis draxmi dld? Tha lysei to problima tis antagonistikotitas tis xoras? Ayto mas les tora? Katarxas den ksereis tipota gia to pou zo kai ti eikona exo. 10 xronia douleya Ellada se management consulting etaireia kai ksero poso eykola i dyskola anasikonetai o eksagogikos tomeas, eite blepeis trofima, eite blepeis marmara kai protes yles gia baria biomixania, eite blepeis yacht kai skafi. Esy alitheia pou zeis kai se poia pragmatikotita douleyeis? Mipos eisai apo aytous tous kratikodiaitous epixeirimaties pou perissoteri ora pernas se omilies tou Xrysoxoidi kai tou Xatzidaki psareyontas kondylia anti na stroseis kolo na parakseis kanena proion tis prokopis?

      Se diabebaio file mou oti oi "theoritikologies" mou einai aples epixeirimatikes praktikes pou se 12 - 18 mines me sosti douleia efarmozontai kai malista poly apotelesmatika. Xores opos Polonia kai Slovakia taxoun kataferei kai se poly dysmenesteres synthikes.

      Tora ta alla pou les peri Samaradon klp einai allo thema kai ta mperdeyeis, grapsta kalytera se ksexoristo sxolio gia na kseroume kai giati milame.

      Giati se teliki analysi exoume gemisei varoufologous edo mesa, pou nomizoun oti me mia apli "theoritiki" manouvra ypotimisis ksafnika lysame to problima mas.

      Ante geia se sena kai stous foitites sou.

      An thes tin epomeni fora pes kai tipota xrisimo.

      Delete
  9. Giannis
    τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.Τώρα είμαστε με 37% αποχή και τους 2 πρώτους ΚΑΤΩ απο το 30%, δηλ. το 48% που αναφέρεις είναι επί του συνόλου μόλις το 30%, η δε δημόσια διοίκηση είναι διαλυμένη.

    Μακάρι να κάνω λάθος αλλά κάτι μου λέει πως θα ζήσουμε ενδιαφέρουσες βδομάδες από δω και μπρος

    ReplyDelete
    Replies
    1. na sou po ser, tsatistikes pou de bgike Manos / Fileleytheri Symmaxia? Entaksei agori mou paradeksou to, den peirazei. Mi ginesai omos ysterikos kai spastikos kai apo pano.

      Goustaroume fileleytherismo kai ena komma tis prokopis san ti Drasi. Krima pou de bgike alla entaksei, synexizoume. Prospathise na deis kai mia fora to potiri misogemato, mporei na sourthei etsi kai sena kamia protasi tis prokopis kai narxisoume na se akoume kai sta sobara.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. @ ser

      Οι απέχοντες απείχαν ελεύθερα και ελεύθερα έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα να αποφασίσουμε. Σε όποιον δεν αρέσει η απόφαση που μας υποχρέωσε να πάρουμε για τον ίδιο, στις επόμενες εκλογές, πάλι ελεύθερα, μπορεί να έρθει να αποφασίσουμε μαζί.

      Δεν θα καθόμαστε να ασχολιόμαστε με όσους μπορούσαν και δεν ήθελαν να έρθουν να ψηφίσουν. Η' να βάλουν υποψηφιότητα βρε αδερφέ. Αυτό μας έλειπε τώρα. ΚΑΜΙΑ έλλειψη νομιμοποίσης, πολιτικής, νομικής, νομικίστικης, ηθικής και τα ρέστα από την ελεύθερη αποχή.

      Α, και το άλλο: κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται τις προθέσεις αυτών που απείχαν όπως τους βολεύει, γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει για ποιο λόγο ο καθένας από τους απέχοντες απείχε.


      Και το τελευταίο: το γεγονός ότι η κυβέρνηση που μάλλον έρχεται είναι κυβέρνηση συνασπισμού, όταν όλοι οι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων την πρόθεσή τους για συμμετοχή, πρέπει να κάνει την κυβέρνηση αυτή ακόμα πιο ισχυρή.

      Delete
  10. "Τα ζητήματα της Ελλάδας δεν λύνονται με θεωρητικές προσεγγίσεις"

    I megalyeri papatza pou exo akousei simera. Diladi toso kairo pou i Ellada elyne ta problimata tis mpakalistika thriambeyse os xora!

    Kala krasia ser!

    ReplyDelete
  11. "The origins of this disaster lie farther north, in Brussels, Frankfurt and Berlin, where officials created a deeply — perhaps fatally — flawed monetary system, then compounded the problems of that system by substituting moralizing for analysis. And the solution to the crisis, if there is one, will have to come from the same places."

    leei o Krugman gia tin ONE / EE : http://www.nytimes.com/2012/06/18/opinion/krugman-greece-as-victim.html?_r=1&smid=FB-nytimes&WT.mc_id=OP-E-FB-SM-LIN-GAV-061812-NYT-NA&WT.mc_ev=click

    Ennoei ser os analysis ayta pou esy blepeis os theoritikologies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιατί δεν λες τι άλλο γράφει ο Krugman εδώ και δύο χρόνια, για την αποτελεσματικότητα του πυρήνα της ΕΕ, γιατ ο ευρώ και για τη συνταγή λιτότητας;

      'Η αυτά είναι "παπάτζες" επειδή δεν βολεύουν το 48%;

      Delete
    2. Ma ta leei kai se ayto to arthro Jaga mou, min agxonesai. To diabases to arthro katarxas? Ki otan to diabaseis, kane mia prospatheia parapano na piaseis to noima prin biasteis na bgaleis yperplanitika symperasmata

      Delete
    3. Κάνε ένα search εδώ στο blog, να δεις τα σχόλιά σας κάθε φορά που έχω παραθέσει άποψη του Krugman για την αδιέξοδη κατάσταση στην Ελλάδα.

      Μόνο σφυροδρέπανο στο κούτελο δεν του έχετε φορέσει, επειδή λέει ότι η στενή οικονομική πολιτική της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, ούτε εδώ, ούτε στην ΕΕ, ούτε στις ΗΠΑ.

      Αυτό το είδες;

      "Paul Krugman: Greece as victim" (19/6/2012):
      >> http://tinyurl.com/78ep4nt

      "...the origins of this disaster lie farther north, in Brussels, Frankfurt and Berlin, where officials created a deeply — perhaps fatally — flawed monetary system..."

      Και αυτό επίσης:

      "Paul Krugman @ Democracy now" (17/5/2012):
      >> http://www.youtube.com/watch?v=ZKZ8EaeevRM

      "A large scale human experiment takes place on the people of Greece, Spain, Portugal and Ireland and the results are clear. It is disasterous."

      Ετοιμάστε και στείλτε του μια επιστολή, πείτε του ότι δεν ξέρει τι λέει, ότι στην πραγματικότητα πιστεύει και ο ίδιος στην "ανάκαμψη μέσω λιτότητας". Μάλλον ξέρετε πιο καλά από τον ίδιο τις απόψεις του.

      Delete
    4. A large scale human experiment takes place on the people of Greece, Spain, Portugal and Ireland and the results are clear...is?
      reforms in greece magiarslovets romenia portucale und hispania nill...or nihil
      ΣΥΡΙΖΑ ένα 30% in Heraklion ...the monetary system is only one flaw the eurozone have plenty...of flaw's and faults

      Delete
  12. "You thought Maastricht was big, this is even bigger" leei o editor ton FT sto BBC. I Ellada se rolo katalyti tis pio istorikis politikis metamorfosis tis Eyropis. Arkei na thelisoume na parameinoume meli aytis tis allagis, makroprothesma mono kerdismenoi tha bgoume.

    ... Blepontas to potiri misogemato ...

    ReplyDelete
  13. Λυπήθηκα που οι Μάνος-Τζήμερος-Βαλλιανάτος δεν μπήκαν στη βουλή.Θα είχαμε σήμερα μια πανίσχυρη τετρακομματική κυβέρνηση με μεταρρυθμιστική ατζέντα, σε πρώτη προτεραιότητα, και με εγγύηση για την υλοποίηση των σαρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος.
    Θα είχαμε περίπου καταφέρει να τετραγωνίσουμε το κύκλο.
    Αν δε είχαμε και το ΓΑΠ πρωθυπουργό θα αρχίζαμε να πετάμε.Αλλά ας βολευτούμε με αυτούς που έχουμε διαθέσιμους αν και δείχνουν όλοι πολύ φοβισμένοι μπροστά στις ευθύνες τους.

    ReplyDelete
  14. rat700
    "Tora menei na trabiksoume koupi oloi mazi gia na metarrythmisoume ti xora"

    Εσυ από τη Δανία κανένα κουπί δεν τραβάς. Κατά το πρότυπο Βενιζέλου μας πετάς φιλοσοφίες και οδηγίες άσε λοιπόν την πολλή εξυπνάδα και αν πράγματι θέλεις κι εσύ να τραβήξεις κουπί είσαι καλοδεχούμενος στα πάτρια εδάφη για να ζήσεις από πρώτο χέρι το τι πάει να πει βερίκοκο.

    Gianni
    δεν αμφισβήτησα τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης που θα βγει-κάθε άλλο.
    Αυτό που λέω είναι ότι επειδή στην πραγματικότητα η βάση είναι πολύ "στενή" και οι συνθήκες/εξελίξεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες σύντομα θα υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέες εκλογές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ser me tetoia myala pou koubalas i fileleytheri symmaxia pote de tha mporesei na bgei sti bouli.

      O kosmos exei allaksei. An den pagkosmiopoiitheis exeis xasei to traino.

      De xreiazetai na zeis se ena meros pleon gia na trabikseis koupi, oute xreiazetai na zeis opou ergazesai, if you get what i mean. Do you?

      Delete
  15. ΕΛπίζω να κρατάτε όλοι οι πασίχαροι με το αποτέλεσμα των εκλογών σημειώσεις, σχετικά με τη "λαϊκή νομιμοποίηση" και το σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Αυτονόητα, δεν λέω, αλλά αυτά πρέπει να ισχύουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν δηλαδή σε 3-6 μήνες (μέγιστο) ο Antonis και το κακό συναπάντημα έχουν καταρρεύσει σε χρόνο ρεκόρ, γρηγορότερα και από το ΠΑΣΟΚ του Γκάπ, και βγεί από πάνω κάποιο άλλο συνοθύλευμα συνιστωσών, θα πρέπει να λέτε τα ίδια, έτσι δεν είναι;

    Πάντως, κανένας δεν μας έχει εξηγήσει για ποιον ακριβώς λόγο η ΝΔ δεν κάνει μόνη της κυβέρνηση, με την ανοχή των δύο άλλων. Ο λαός αποφάσισε να βγάλει τον Antonis πρώτη, έτσι δεν είναι; Για ποιο λόγο θέλει συνενόχους στην κυβέρνηση; Ο Κουκουλόπουλος εχθές είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πάσχει από "υπουργίτιδα", τό ίδιο και ο Ψαριανός φυσικά όπως έχει φανεί εδώ και καιρό. Αλλά ο Antonis γιατί τους θέλει ντε και καλά δίπλα του, αν είναι τόσο σίγουρος για την επιτυχία; Τόσο πονόψυχος είναι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εεεε, γιατί δεν θέλουν μία κυβέρνηση που απλώς την ανέχονται. Γιατί θέλουν να συνεισφέρουν, να συμμετέχουν και να δουλέψουν για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Γιατί καταλαβαίνουν ότι η ενεργή συμμετοχή τους, αν και μπορεί να φθείρει του ίδιους, δυναμώνει την κυβέρνηση που πρέπει να είναι ισχυρή για τις αλλαγές που χρειάζονται. Και αν ο συνασπισμός συμφωνηθεί, η κυβέρνηση θα έχει την ισχυρότερη εντολή που είχε κυβέρνηση από το 74.

      Πάρτο απόφαση. Τα επιχειρήματά σας απορρίφτηκαν. Δεν πειράζει. Σε 4 χρόνια ίσως έχετε καλύτερα επιχειρήματα.

      Άντε γειά.

      Delete
    2. Άρα η μοναδική διαφορά μεταξύ της προηγούμενης τρόικας εσωτερικού με αυτή τη νέα, το καθοριστικό πλεονέκτημα και το στρατηγικό ματ στους ξεροκέφαλους εταίρους μας, είναι το 6% που φέρνει η ΔΗΜΑΡ στη νέα συγκυβέρνηση.

      Μόνο που αυτό δεν λέγεται "κρίσιμη συνεισφορά", λέγεται αριστερίζων μαϊντανός.

      Ο παπούλης Κουβέλης έχει πήξει στην παρλαπίπα των συντρόφων του και δεν έχει καταλάβει ότι έχει μπλέξει με ανθρώπους πολύ πιο επίδοξους και αδίστακτους από το κακό συναπάντημα του Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ. Και δυστυχώς ξεκινά μια πορεία ταχείας αποσύνθεσης, με παρόμοιο τρόπο, αλλά σε πολύ πιο σύντομο χρονικό δάστημα.

      Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι τρεις σωματοφύλακες της τρόικας είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα και η ΧΑ, κερδίζουν συνεχώς έδαφος ακριβώς από αυτά που θα κάνει η νέα συγκυβέρνηση της "ισχυρής εντολής".

      Και όταν τα ΜΑΤ θα ανοίγουν και πάλι κεφάλια στο Σύνταγμα σε διαδηλώσεις, η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορεί να λέει "...μα εμείς είμαστε μόλις το 6%". Θα χρεωθεί τα αποτελέσματα 100%, όπως ακριβώς έπαθαν και στο ΛΑΟΣ.

      Delete
    3. Μη ζορίζεσαι. Έγιναν εκλογές και τα "επιχειρήματά" σου απορρίφτηκαν. Υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση. Η συνεισφορά όλων στην κυβέρνηση είναι κρίσιμη. Ο Κουβέλης κάνει αυτό ακριβώς που είπε ότι θα κάνει πριν τις εκλογές. Όπως και όλοι οι άλλοι.

      Μη ζορίζεσαι, δεν πρόκειται να κλάσεις ευρώπουλα.

      Delete
  16. Τελικά οι ίδιοι που φώναζαν για δικτατορία πριν μερικούς μήνες έρχονται τώρα, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, να μας μιλήσουν για νομιμοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση. Ειδικά από τους υποστηρικτές της άμεσης δημοκρατίας και τους μπολσεβίκους του κώλου καμία έκπληξη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ενάμισι λεπτό μαγείας από τον Antonis, που επιχειρηματολογεί για τους λόγους που δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ:

      "Ο Αντώνης Σαμαράς για την συγκυβέρνηση":

      >> http://www.youtube.com/watch?v=egrMkviiHQQ

      Οι καλύτερες ολιγαρχίες είναι αυτές που έχουν τη λαϊκή ψήφο (ανεξάρτητα πως την πήραν).

      Delete
    2. Δεν έχω πρόχειρο το αντίστοιχο απόσπασμα των δηλώσεων Κουβέλη (ξανά και ξανά και ξανά...) ότι συμμετοχή σε συγκυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα έχει η ΔΗΜΑΡ, γιατί όπως λέει αυτό το σχήμα "...δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση" (έτσι ακριβώς το είχε πει).

      Καλά το πάει, έχει αρχίσει δυνατά την ενόργανη γυμναστική, θα φτάσει πολύ σύντομα τον προηγούμενο πρωταθλητή (Γιώργο διαφημιστή).

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν πριν τις 6 Μαΐου αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν σου λέει κάτι.

      Get a life ή γράψου στον ΣΥΡΙΖΑ. Σπαταλάς που σπαταλάς τόσο χρόνο στο web τουλάχιστον να κερδίσεις και κάτι... είμαι σίγουρος ότι τα ίδια σου λέει και η μαμά σου.

      Delete
    5. Ναι έχεις δίκιο, οι περισσότεροι εδώ μέσα με το που τελείωσε το σχολείο έχετε πέσει με τα μούτρα στο WOW και μετά καρφί στο G700 να πείτε την παπάρα της ημέρας.

      Οπότε λογικό ειναι να θεωρείς φυσιολογικό κάποιος που πρόκειται να κυβερνήσει μια ολόκληρη χώρα να λέει τα ακριβώς αντίθετα μέσα σε διάστημα 5 εβδομάδων.

      Delete
  17. rat700
    ad hominem απαντηση και μηδέν επί της ουσίας.

    Όπως λέμε και στην Ελλάδα "όποιος είναι εξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει".

    Ασε λοιπόν τα περι παγκοσμιοποίησης κι έλα εδώ και όταν πιάσεις το κουπί το συζητάμε
    Αντε μπράβο, που ούτε Ελληνικά στο πληκτρολόγιό σου δεν έχεις

    ReplyDelete
    Replies
    1. poly zori re paidi mou, ayta sas mathainoun stin iatriki?

      Delete
  18. Τι ακριβώς έχει αλλάξει από τις 6 Μαϊου, που κάνει σήμερα εφικτή την κυβέρνηση συνεργασίας; Γιατί έπρεπε να περάσουν 1,5 μήνας για να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι ξέραμε ότι μαγειρεύεται;

    Πριν τις εκλογές, ΟΛΟΙ έλεγαν ότι συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ με γαρνιτούρα ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση και διαπραγματευτική δύναμη. Τώρα, που αναλογικά τα ποσοστά των κομμάτων δεν άλλαξαν και πολύ από την πρώτη φορά, όλα μοιάζουν να "κουμπώνουν" μια χαρά. Περασμένα ξεχασμένα.

    Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο εκλογών:

    - Τα 18 δισάκια "προκαταβολή" στις τράπεζες, σε κατάσταση εσπευμένου πανικού, όπως ακριβώς χρειάζεται στα ponzi schemes (εξαπάτησης).

    - Ολοκλήρωση της ληστείας "a la PSI" στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία για πρώτη φορά (πραγματικά) δεν τη βγάζουν μέχρι το τέλος του έτους.

    Για το πρώτο τα έχουμε πει πολλές φορές. Για το δεύτερο, χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ):

    >> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27359&subid=2&pubid=112883291

    "...Το PSI, είχε ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να διαθέτει ομόλογα μόλις 5.600.000 ευρώ από 115 εκατομμύρια πριν το κούρεμα. Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του οργανισμού, όμως φθάνουν τα 60 εκατομμύρια..."

    Κανονικά, αν η ΤτΕ δεν ήταν εκτός νόμων και εκτός του Συντάγματος, ο Προβόπουλος και όλοι οι γενικοί διευθυντές της θα ήταν τώρα με βραχιολάκια στον ανακριτή για κατάχρηση. Και όχι μόνο οι της ΤτΕ αλλά και αρκετοί ακόμα "πρώην", βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί.

    Τώρα όμως, έχοντας το μαχαίρι στο λαιμό, η προτεραιότητα όλων είναι "να σωθεί η χώρα", ότι κι αν σημαίνει αυτό.

    Δυστυχώς ο Κουβέλης πλαισιώνεται από τόσο ακραία φιλόδοξους πολιτικάντηδες, όπως ο Μπίστης και ο Ψαριανός, που δεν καταλαβαίνει ότι τον πάνε ολοταχώς προς την γκιλοτίνα, την ίδια που έφαγε και το ΛΑΟΣ.

    ReplyDelete
  19. Small open economies have to be managed differently: devaluation is contractionary in both the short and long run

    http://www.voxeu.org/index.php?q=node/8134

    There is a fallacy at the root of most of the discussion of the European economic crisis, and it is that countries like Greece would have the option to grow their economies through exchange rate depreciation, were they outside the Eurozone. In reality, exchange-rate depreciation always depresses output in small open economies, because there is zero elasticity of substitution between internationally traded goods and services and domestically produced goods and services, either in consumption or in production. There are no expenditure switching effects of a devaluation; devaluation “works” by depressing real income and imports, by enough to eliminate the excess demand for foreign exchange.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευτυχώς που βρήκαμε τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των Νήσων Barbados(!), με ένα κείμενο κατά 80% οικονομοτεχνική ορολογία 1ου έτους, κακά αγγλικά και "βιβλιογραφία" της ίδιας της τράπεζάς του και του IMF, να μας πει τελικά ότι:

      "...Above everything, they should protect the value of the currency, by allowing the shock to feed through to a fall in real income..."

      Δηλαδή ότι η προστασία της αξίας του νομίσματος έρχεται πάνω από την προστασία του εισοδήματος όσων το χρησιμοποιούν. Λες και τα τυπωμένα χαρτάκια αποτελούν από μόνα τους πρωτογενές "αγαθό", πέρα και πάνα από τις ανάγκες διαβίωσης.

      Μπράβο, άξιος ο μισθός του, άντε και του χρόνου με Νόμπελ.

      Delete
    2. Μην αρχίσω τώρα! Είσαι που είσαι μειωμένης αντίληψης έχεις και άποψη επί παντός επί στητού!

      Delete
    3. Τυπικός Ελλαδίτης. Εδώ έχουμε ευθύνη και εμείς που αποφασίσαμε να γυρίσουμε σε με χώρα με τέτοιους κατοίκους.

      Delete
    4. @xanoum

      Ενώ εσύ που δεν είσαι μειωμένης αντίληψης, δεν έχεις δώσει μισή απάντηση χωρίς βρισιά, εδώ και μήνες. Ψάξε και στα νησιά Παλάου, μαθαίνω ότι και εκεί έχουν εξαίρετους οικονομολόγους.

      @akerman:

      Άμα δεν σου αρέσουν οι Έλληνες στην Ελλάδα, να μείνεις εκεί που είσαι. Δεν προβλέπεται να μετακομίσουμε αλλού.

      Delete
    5. Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις με ξεπερνάνε. Παίρνεις ένα απόσπασμα και το σχολιάζεις εκτός πλαισίου όπως το ανερμάτιστο σχόλιο σου για την αξία του νομίσματος και του πραγματικού εισοδήματος. Μα θα προστατέψου την αξία του νομίσματος αφήνοντας τους ανθρώπους να πεινάνε; Προφανώς και όχι, παρά τα κακά αγγλικά του πουθενά μέσα στο κείμενο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, αυτό που λέει είναι απλό! Στις μικρές ανοικτές οικονομίες, όπως η Ελλάδα, είναι αδύνατο να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου βασιζόμενος στην εσωτερική παραγωγή. Απλά δεν μπορείς να υποκαταστήσει όλες τις εξαγωγές σου. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί, το μέγεθος της αγοράς δεν το επιτρέπει. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι σε ένα περιβάλλον απομόνωσης εσύ θα συνεχίσεις να ζεις αξιοπρεπώς. Η λύση είναι η εξωστρέφεια, να παράγεις προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας, έντασης γνώσης και όχι έντασης εργασίας. Σε μία χώρα που το 2020 το 40% του πληθυσμού θα είναι 40 χρόνων δεν μπορεί το επιχείρημα σου να είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα ταίριαζε περισσότερο σε χώρες της λατινικής Αμερικής.

      Έχετε ξεπατικώσει ότι μεταπολεμική θεωρία ανάπτυξης υπάρχει, ότι ηλίθιο ντοκιμαντέρ made in usa, τα έχετε πασπαλίσει με μπόλικη αριστερή ηθικολογία και μας τα πλασάρετε για πρωτοπορία της οικονομικής σκέψης.

      Delete
    6. Άλλα γράφει ο τύπος, άλλα κατάλαβες εσύ.

      Αυτό που γράφω είναι απόσπασμα από τα δικά του γραφόμενα και το λέει ξεκάθαρα, πιο σαφές δεν γίνεται: Η "συνταγή" του IMF και WB, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80 (σύμφωνα με τον Στίγκλιτς), λέει ότι η νομισματική σταθερότητα είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα, ύστερα έρχονται όλα τα άλλα. Γι' αυτό και είναι στο άρθρο 1 του καταστατικού κάθε κεντρικής τράπεζας τύπου Bank of England (όχι κρατικής).

      Η "λογική" πίσω από αυτό είναι ότι, αν δουλεύει "σταθερά" το νόμισμα και οι τράπεζες, η οικονομία θα αναπτυχθεί είτε έτσι είτε αλλιώς, δηλαδή είτε λόγω πρωτογενών πλεονασμάτων και εξαγωγών, είτε μέσω ατελείωτων δανείων και υποθηκεύσεων στις τράπεζες. Το αν στο μεταξύ καταρρεύσει η κοινωνία, αν εξαθλιωθεί ο κόσμος και αν μείνουν το 1/4 ή το 1/3 του πληθυσμού χωρίς κανένα εισόδημα, αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Ακριβώς λόγω της "εξωστρέφειας" της οικονομίας.

      Με απλά λόγια, άλλες είναι οι προτεραιότητες τω ΙMF/WB και των σημερινών τραπεζών, άλλες οι προτεραιότητες των κοινωνιών. Οι μεν διασφαλίζουν την επιβίωσή τους, έστω και με bailouts, λόγω της προστασίας του νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Οι δε είναι αναγκασμένοι να περάσουν μέσα από τη Δαρβινική εμμονή της "δημιουργικής καταστροφής", υποτίθεται για την επιβίωση των ισχυρότερων.

      Όλα τα παραπάνω, στην πιο ακραία τους μορφή, είναι η αιτία όλων όσων βλέπουμε στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς βαμμένος κομμουνιστής για να διαπιστώσει ότι η "συνταγή" αυτή είναι αυτοκαταστροφική.

      Delete
  20. "750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος" (23/6/2012):

    >> http://www.enikos.gr/politics/55723,750000_%E2%82%AC_8a_parei_o_Tzhmeros.html

    Στο άρθρο έχει και ένα λαθάκι, το ποσό αυτό το εξασφαλίζουν όχι για 0,9% αλλά για 0,09% δηλαδή για 21.797 ψήφους (385.079 συνολικά).

    Ο Μάνος βγήκε και μίλησε ευθαρσώς για προσωπική του αποτυχία (άλλη μία), ο Τζήμερος κατηγόρησε το υπόλοιπο 98,41% που δεν τον ψήφισε ότι τον θεωρεί "μικροτσούτσουνο" (έτσι είπε).

    Τα δύο αυτά παληκάρια τσεπώνουν σχεδόν από μισό μύριο έκαστος, για το κατόρθωμά τους. Bailout politics λέγεται αυτό, ο εθισμός στην κρατική διάσωση όταν οι κατά τα άλλα "πετυχημένοι" τεχνοκράτες πάνε κατά διαόλου.

    ReplyDelete
  21. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με τη διαβίωση ενός αντίστοιχου δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com ή whatsapp us +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες.

    ReplyDelete
  22. Buy Backlink for you website, these backlinks are truly HELPFUL for your website to improve visibility in many search engines.

    ReplyDelete