Sunday, June 17, 2012

Ν' αποφύγουμε μια καταστροφική περιπέτεια

Σήμερα εκλογές. Οι νέοι της γενιάς των 700 ευρώ, που πλέον έχει μετατραπεί σε γενιά της μαζικής ανεργίας και των συμπιεσμένων αμοιβών, φαίνεται να θέλουν να ισχυροποιήσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο με ηγέτη τον ΣΥΡΙΖΑ και βαστάζους τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελπίζουν σε μια ανατροπή της παλιάς πολιτικής τάξης, σε περιορισμό της λιτότητας, σε ενίσχυση της ανάπτυξης, σε περισσότερη δικαιοσύνη, σε τόνωση της εθνικής περηφάνειας έναντι στο γενικευμένο αίσθημα ταπείνωσης που έχει προκαλέσει η εικόνα του διασυρμού της χώρας στο εξωτερικό από τις συντηρητικές δυνάμεις.

Θα συμφωνούσαμε σε όλα αυτά, εάν οι επίδοξοι πολιτικοί εκφραστές τους είχαν τη σοβαρότητα ενός Ολάντ, και δεν ήταν κι αυτοί μέρος ενός εγχώριου παλιού πολιτικού σύστηματος. Παλιού όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε νοοτροπίες. Η νέα μεταπολίτευση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά η ανανέωση του παλιού με νέα μέσα. Ψήφιζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζουμε ΠΑΣΟΚ του '80 στη χειρότερή του μορφή. Κερασάκι στην τούρτα η κουλτούρα της ανυπακοής και της ανομίας που απ' το 89 και μετά πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αντίστοιχα, η ανεξαρτησία που ευαγγελίζεται ο Καμμένος δεν είναι παρά η επίσημη είσοδος της συνωνομοσιολογίας, των ιπτάμενων δίσκων και της πολιτικής των σεραφείμ, των νεφελίμ και των χερουβείμ στο δημόσιο λόγο. Καμμένες αναλύσεις για καημένους ανθρώπους, βρίσκουν ακροατήριο σ' έναν ταλαιπωρημένο και έτοιμο να ελπίσει στα πάντα λαό.

Εμείς δεν στηρίζουμε τις δυνάμεις της αυταπάτης. Όλους όσους εκφράζουν παρωχημένες ιδέες, βγαλμένες από τα θέρετρα των μαχών οπισθοφυλακής ενάντια στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας,των θεσμών και της κοινωνίας. Όλους όσους μπλοφάροντας κινδυνεύουν να μας οδηγήσουν σε οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές περιπέτειες. Πάμε κόντρα σ' αυτό το ρεύμα.

Το δίλημμα για εμάς ξεκάθαρο. Ευρώ ή Δραχμή; Το ζήτημα δεν είναι απλά νομισματικό, αλλά βαθιά πολιτικό και κοινωνικό. Είναι ζήτημα γενεακής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ζήτημα υπαρξιακό. Θα συνεχίσουμε μέσα από μια πορεία επίπονης αναδιοργάνωσης του κράτους και της οικονομίας να βρισκόμαστε σε μια πορεία οικονομικής, θεσμικής και παραγωγικής σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη ή θα υποχωρήσουμε προς το Βαλκανικό μας παρελθόν; Της ρηχής ανάπτυξης, των διαδοχικών υποτιμήσεων σε ασταθές νόμισμα, της υπερχρέωσης, των ελαστικών και πελατειακών θεσμών, της δημαγωγικής πολωτικής πολιτικής πραγματικότητας;

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ευρώπη των συντηρητικών της Μέρκελ δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Όμως, αν δεν μείνουμε στο παιχνίδι, και επιτρέψουμε στον ευατό μας να γίνει Ιφιγένεια, τότε θα χάσουμε το τρένο των θετικότερων εξελίξεων που μας επιφυλάσσουν οι αλλαγές των διεθνών γεωπολιτικών συσχετισμών.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που σήμερα ζητάνε ψήφο ευθύνης δεν άλλαξαν μυαλά. Όμως, έχουν φάει τόσο πολύ ξύλο κατά τη διάρκεια της κρίσης που πλέον είναι αλυσοδεμένοι σε μία μοναδική πορεία. Αυτή της υπεύθυνης διακυβέρνησης και των ριζικών αλλαγών. Αυτή η πορεία μπορεί να υποστηριχτεί ουσιαστικά μόνο σε συνεργασία με δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ και η Δημιουργία Ξανά-ΔΡΑΣΗ, οι οποίες μπορούν να γίνουν θεματοφύλακες της αποτελεσματικής και δίκαιης μεταρρύθμισης στη χώρα.

Είναι αλήθεια ότι δεν ελπίζουμε σε πολλά. Κρατάμε μικρό καλάθι. Ελπίζουμε πρωτίστως στον χρόνο που μπορεί να κερδίσει η χώρα για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την οριστική της διάσωση. Γι' αυτό στις 18 Ιουνίου χρειάζεται να υπάρξει σοβαρή κυβέρνηση, όσο το δυνατόν πιο μακράς πνοής. Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και στο μεταξύ, επειδή θα είναι αξιόπιστη, θα πετύχει τη χαλάρωση των όρων δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αναμφίβολα η Δευτέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Ας μην είναι, όμως, απόλυτα καταστροφική για τη γενιά μας.

11 comments:

  1. Ο τόπος χρειάζεται μια καλή και στιβαρή κυβέρνηση και όχι μια χαλαρή "διακυβέρνηση" που να χωράνε όλοι και οι συνενοήσεις μεταξύ τους να γίνονται μετά απο ατέλειωτες υπερωρίες παράγοντας ένα πενιχρό αποτέλεσμα με βάση απλά ένα ελάχιστο κοινό παρανομαστή.
    Αυτή η κυβέρνηση(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΔΗΜ.ΞΑΝΑ) θα πρέπει να είναι μια επαναστατική κυβέρνηση και θα πρέπει να έχει απεναντί της μια ισχυρή αντιπολίτευση(ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΧΑ,ΑΝ.ΕΛΛΗΜΕΣ) που όχι μόνο δεν θα πρέπει να τη φοβάται αλλά να επιδιώκει την αναμέτρηση μαζί της σε όλα τα επίπεδα.
    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ(που αντιδρούν στις σωτήριες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις) ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ReplyDelete
  2. symfono apolyta me tis theseis sas kai synypografo!

    ReplyDelete
  3. Η γ700,με το πολύ καλό αυτό πόστ,αλλά και με την ιστορία της από τότε που ιδρύθηκε ,καταλαβαίνω και εκτιμώ ότι διάλεξε οριστικά να συγκρουστεί, "μέχρις εσχάτων", για να υπερασπιστεί το δικαίωμα να επιζήσει αξιοπρεπώς, με όσους επιχειρήσουν να την υποχρεώσουν σε ευθανασία με "αντιμνημονιακά" δηλητήρια.ΩΣ ΕΔΩ!

    ReplyDelete
  4. @G700:

    "...Ψήφιζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζουμε ΠΑΣΟΚ του '80 στη χειρότερή του μορφή..."

    Το διάγραμμα με την ηλικιακή κατανομή των ψήφων το είδατε;

    Σε ηλικίες μέχρι 55 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σχεδόν όσο ΝΔΠΑΣΟΚ μαζί. Από 55 και πάνω η εικόνα αντιστρέφεται, με τα ΝΔΠΑΣΟΚ να υπερτερούν τρομακτικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι τελευταίες ξεδιάντροπες παρεμβάσεις από ξένους ηγέτες και τον Γερμανικό τύπο, σύμφωνα με τους αναλυτές των exit polls, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ενισχύσουν αυτές τις ψαλίδες, τόσο κάτω όσο και πάνω από το όριο των 55 ετών.

    Συμπέρασμα:
    Η "διαγενεακή δικαιοσύνη" που ευαγγελίζεται η G700 και που προποτάρει ξεκάθαρα μέσω ΝΔΠΑΣΟΚ και το κακό συναπάντημα, όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα. Η "λύση" που προτείνετε είναι ακριβώς αυτή που προτιμά η προηγούμενη γενιά, η βολεμένη, η εξανδραποδισμένη από τα κομματόσκυλα, από τους άεργους συνδικαλιστές, από τους συνταξιούχους των 6.000 ευρώ, από τα λαμόγια που έκαναν καριέρα εισπράττοντας φακελάκι.

    Sorry, αλλά τα νούμερα δεν λένε ψέμματα. Αντί να αλλάξετε το όνομα σε G495 (και πέφτουμε), κάντε το G70 (ετών) για να είστε μέσα.

    ReplyDelete
  5. Βλέποντας τα (απόλυτα αναμενόμενα) εκλογικά αποτελέσματα, τα κύρια συμπεράσματα είναι τρία:

    (1) Η ΝΔ του Antonis φαίνεται για πρώτη φορά να αφήνει ανακουφισμένη ένα "ουουουφφφ!", που τουλάχιστον όλη αυτή η γκεμπελική, άριστα εκτελεσμένη εκστρατεία, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, τουλάχιστον δεν πήγε χαμένη. Και έχουν 3-6 μήνες να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: απλά να επιπλεύσουν.

    (2) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο αποτέλεσμα για το κόμμα: "παραλίγο κυβέρνηση". Μάλιστα με τα αυξημένα ποσοστάκαι την ελάχιστη διαφορά από τη ΝΔ, θα μπορεί πλέον κάθε συνιστώσα να λέει ότι ανοησία θέλει, με ελάχιστες πρακτικές συνέπειες. Το θέμα είναι βέβαια τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, αν συνεχίζει να ανεβάζει τα ποσοστά του. Τότε πραγματικά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη (πρώτη) θέση.

    (3) Το ΠΑΣΟΚ, ως "πρώην κόμμα", έχει δικαίωμα να λέει ότι ανοησία θέλει ήδη εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς αυτή τη φορά η ξεροκέφαλη θέση ότι πρέπει οπωσδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην όποια κυβέρνηση δεν φαίνεται να στέκει. Εκτός αν θέλουν να οδηγήσουν σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση ή αν πιστεύουν ότι ο Antonis θα τους κάνει τη χάρη να εισπράξει άρνηση αλλά μετά να συνεργαστεί μαζί τους ως "δεύτερος", στην τρίτη διερευνητική εντολή.

    Το πόσο αναμενόμενα, και ελαφρώς αδιάφορα, είναι τα εκλογικά αποτελέσματα φαίνεται αν κυκλοφορήσει κανείς απόψε στους δρόμους. Από τα ανοικτά παράθυρα δεν ακούγονται οι γνωστές τσιρίδες των εκλογοαπολογιστικών πάνελ, αλλά η μετάδοση αγώνων του Euro.

    ReplyDelete
  6. Ο λαός ξαναμίλησε.Και τί είπε;Ό,τι και την προηγούμενη φορά- συν-πλην ελάχιστη η διαφορά.Τα κόμματα δεν το παίρνουν απόφαση ότι πρέπει ν΄ακολουθήσουν το αίτημα των καιρών που είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.Στις 29 Ιουλίου ο επόμενος γύρος με αποχή πάνω από 45/100.

    ReplyDelete
  7. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα.Πιό φωτεινή.Ολα πάνε κατευχήν.

    ReplyDelete
  8. Σήμερα σχηματίζεται κυβέρνηση που θα ορκισθεί να εφαρμόσει κατά γράμμα τη πολιτική του ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  9. Παρμενίδη,αΓΑΠούλα,χαιρετίσματα από την αχαία.

    ReplyDelete
  10. Σημερινό:
    "Κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης για τους πρώην πελάτες των Hellas Power και Energa"

    Βάλτε επειγόντως υπουργό τον Χατζηδάκη, να "τακτοποιήσει" το ζήτημα, όπως έκανε με τις αερομεταφορές.

    Και ένα ποδήλατο-γεννήτρια δώρο, για τις δύσκολες μέρες.

    ReplyDelete
  11. High DA backlinks are backlinks created on high Domain Authority websites. Domain Authority can guess ranking of website on search engines, your webiste will be rank high in SE when your DA point of website is high.



    Continue reading... High DA backlinks

    ReplyDelete