Wednesday, June 13, 2012

Οι αγωνιστές της Δραχμής

Διανύουμε πλέον την τελευταία βδομάδα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για μια υπαρξιακή για το μέλλον της χώρας αναμέτρηση καθότι η Βουλή που θα προκύψει και αναλόγως η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα καθορίσει τη συλλογική μας πορεία στην ευρωζώνη, την ασφάλεια των καταθέσεων, την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του κράτους, τις πιθανότητες και δυνατότητες για ανάκαμψη, την κοινωνική ομαλότητα και συνοχή. 

Η γενιά των 700 ευρώ, έχοντας  χωνευτεί πια στην κοινωνία της γενικευμένης επισφάλειας, κυριολεκτικά γονατισμένη από την κρίση και αηδιασμένη από την παραδοσιακή πολιτική τάξη της χώρας φαίνεται να αναζητάει την ελπίδα στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, με ηγέτιδα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ και βαστάζους τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πρόκειται για επικίνδυνη αυταπάτη. Για φαντασίωση, που αν επιδιώξουμε να κάνουμε πραγματικότητα, μπορεί να μας στείλει σούμπιτους στη δραχμή και τις βαλκανικές οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση και να χαλαρώσει τους όρους βοήθειας προς χώρες οι οποίες προχωράνε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με επιτυχία. Αυτή ακριβώς τη στιγμή κινδυνεύουμε να γίνουμε η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί για να προχωρήσει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Ευρώπη εδώ και βδομάδες θωρακίζεται για μια πιθανή έξοδο. Ας μην παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.

Οι αγωνιστές ενάντια στις «ξένες κατοχικές δυνάμεις» και ταυτόχρονα υπέρμαχοι της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, εφόσον επιμείνουν σ΄ αυτή τη θέση μετεκλογικά, χωρίς να βάλουν νερό στο κρασί τους, δεν πρόκειται παρά να αναδειχτούν σε αγωνιστές της δραχμής και πρωταγωνιστές του Δραχμαγεδώνα. Κρούουμε γι’ αυτό το καμπανάκι του κινδύνου για μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε κάνουμε όλο αυτό το διάστημα.  Αλλάξαμε όνομα και προχωράμε σ’ ένα σατιρικό φωτοαφιέρωμα με τους αγωνιστές της δραχμής.  Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ. Ας μη γίνουμε γενιά των 700 δραχμών. Είμαστε η γενιά Ιφιγένεια. Ας μη γίνουμε και χώρα Ιφιγένεια. 

Αλέξης Τσίπρας ο Μέγας Δραχμηλάτης


ΚαταΚαμμένε Έλληνα
 Σοφία Σακοράφα η νέα Μελίνα Μπουμπουλίνα
 Παναγιώτης Λαφαζάνης ο Θεωρητικός της Δραχμής
 Δημήτρης Στρατούλης Το συνδικάτο του εγκλήματος των καταθέσεων
 Για συλλέκτες Μανώλης Γλέζος Αιώνιος Έφηβος

66 comments:

  1. eksairetiko kai tragiko mazi. makari na mi ftasoume os ekei

    ReplyDelete
  2. -«Μα τι παριστάνουν αυτοί του Τσίπρα, τι είναι αυτά που λένε, που νομίζουν ότι απευθύνονται; Ο τόπος έχει την ιστορία του και τα πρόσωπα είναι γνωστά, μαζί μας μεγαλώσανε, δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ωσάν να προέκυψαν από παρθενογένεση. Τι μας λένε τώρα, συνδιαμορφωτές της Μεταπολίτευσης υπήρξαν και τώρα παριστάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο εκεί στην Κουμουνδούρου;

    -«Για ποιο φόνο μιλάτε»
    - «Για αυτόν της μεταπολίτευσης, τον οποίο η Αριστερά κάνει πως δεν γνωρίζει».
    - «Ποιον να πρωτοθυμηθώ, τον Στρατούλη που συμμετείχε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση του ΟΤΕ όταν αλώνιζε ο Σωκράτης στον οργανισμό, τον Κωνσταντόπουλο που τα έδωσε όλα στην ''διαπλοκή'' της εποχής, τον Δραγασάκη που συμμετείχε ως υπουργός στην ''μοιρασιά'' του 1989, τον Αλέξη Μητρόπουλο που διακρίθηκε, συνεπικουρούμενος από τηλεαστέρες, για την άγρα συνταξιούχων, συμβασιούχων και κάθε πικραμένου, τον επαναστάτη Μηλιό του Κολεγίου Αθηνών, τον Σταθάκη του εφοπλισμού, τη Θεανώ Φωτίου που διαχειριζόταν, με πόση διαφάνεια άραγε, τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΘνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, τους πολλούς καθηγητάδες που δεν έχουν εξηγήσει ποτέ πως γοήτευσαν τα ακαδημαϊκά σώματα των εκλεκτόρων ή για το πλήθος των στελεχών των πολλών κομματικών σωλήνων της Αριστεράς που έτρεχαν πίσω από τους πασόκους υπουργούς διεκδικώντας προγραμματάκια της συμφοράς. Ας μην παριστάνουν, λοιπόν, τους άδολους αγωνιστές ή τις μωρές παρθένες όλα αυτά τα καλόπαιδα της επανάστασης του γλυκού νερού. Απολύτως ενσωματωμένα ήταν στο σύστημα που σήμερα κράζουν. Απήλαυσαν και απολαμβάνουν απ' αυτό, για να το συντηρήσουν έρχονται κι όχι για να τα αλλάξουν αγαπητέ μου».
    "ΤΟ ΒΗΜΑ"

    ReplyDelete
  3. Η Ευρώπη ανασυντάσσεται η Ελλάδα να είναι παρούσα
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/06/2012_446691

    ReplyDelete
  4. Γεννήθηκαν στα πούπουλα μεγάλωσαν στα πούπουλα.Διασκεδάζουν την ανία τους φορώντας κουκούλες και καίγονατας περιουσίες και ανθρώπους.Χόμπυ τους η βία.Ονειρό τους μια χώρα-Σομαλία που θα τη διαφεντεύουν ηγετίσκοι απο γκρουπούσκουλα που δεν δούλεψαν ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ τους,στην παραγωγική οικονομία.

    ReplyDelete
  5. Parmenidi se parakalo, tha anagkaseis ton Jaga na petaksei 10 sxolia me TVXS links kai alla 10 me arthra apo tin aygi gia na sou pei aytos tin pragmatiki alitheia.

    ReplyDelete
  6. Afieromeno tragoudaki stous Ellines apo tous Tsipra-llica:

    "Do unto others as they've done to you
    But what the hell is this world coming to?

    Blow the country into nothingness
    capitalist warfare shall lay us to rest

    Fight fire with fire
    Drachma is near
    Fight fire with fire
    don't burst with fear

    Time is like a fuse, short and burning fast
    DRACHMAgeddon is here, like said in the past

    Fight fire with fire
    Drachma is near
    Fight fire with fire
    don't burst with fear

    Soon to fill our lungs the hot winds of SYRIZA
    The Germans are laughing, so take your best breath

    Fight fire with fire
    Drachma is near
    Fight fire with fire
    don't burst with fear

    Fight fire with fire
    AMYRAS and LAFAZANIS say Fight!

    ReplyDelete
  7. Γέλασα είναι η αλήθεια. Αλλά γιατί δεν έβαλες το Βενιζέλο, τη Διαμάντω, το Λοβέρδο ή ορισμένους ΝΔκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πας πάει στη δραχμή, ενώ οι προηγούμενοι θα μας σώσουν ή μας έσωσαν;

    ReplyDelete
  8. Η διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανωμένο σχέδιο για την "Ελλάδα της δραχμής".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο ίδιος το αποκαλεί ¨"Εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της Ελλάδας".Καταλαβαίνεις εσύ τίποτε απο αυτό; Τί φανερώνει; Τί κρύβει; Σε ποιά συρτάρια είναι; Μήπως είναι πυροτέχνημα;
      Μακάρι να είναι μια μπούρδα,πράγμα που είναι και το πιθανότερο.Γιατί σχέδιο σοβαρό επαναφοράς στη δραχμή θα χρειαστούν 100 νομπελίστες να το κάνουν.

      Delete
    2. Ναι, αλλά έχει δεδηλωμένη θέση υπέρ του ευρώ (δεν είναι ΚΚΕ, όσο κι αν αφήνει ατάκες για ψαρεύει στα νερά των κομμουνιστών).

      Delete
  9. Ακόμα γενιά των 700 Ευρώ λέτε πως είμαστε;

    ReplyDelete
  10. @G700:

    Μια και εσείς αρχίσατε τις γραφικότητες, να ρωτήσω εγώ μερικές απορίες προς τη "Γενιά των 700", μια και όπως φαίνεται ο Antonis θα κάνει πρώτος δηλώσεις την Κυριακή το βράδυ:

    - Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα 11,2 δις ευρώ που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ήδη μέσα στο καλοκαίρι;

    - Συμφωνείτε με την ΑΜΕΣΗ απόλυση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013;

    - Συμφωνείτε με τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος κατά πρώτη προτεραιότητα, ακόμα και πάνω από τα ασφαλιστικά ταμεία, στους επόμενους μήνες;

    - Ποιο ακριβώς είναι για εσάς το "υπερβολικό κόστος" ή κόκκινη γραμμή στις αιτιάσεις των δανειστών, εκεί που λέτε φτάνει, αυτό δεν το ανεχόμαστε, καλύτερα να μην πάρουμε τα δανεικά;

    Αυτό το τελευταίο μεταφράστε το σε όποιο νούμερο θέλετε, σε ανεργία, σε ύφεση, σε αυτοκτονίες, σε έλλειμμα, σε χρέος, σε καρπαζιές από τους εταίρους μας.

    Γιατί αν δεν υπάρχει τέτοιο όριο, μάλλον εκρποσωπείτε πλέον το "λόμπι του ευρώ" (αντίστοιχα), δηλαδή το διατραπεζικό της ΕΕ που ακόμα και σήμερα καταγράφει τρελά κέρδη.

    Να καταλάβουμε κιόλας γιατί θεωρείτε τόσο σημαντική την δραχμο-πλακίτσα να αλλάξετε το logo, ενώ εδώ και τόσα χρόνια έχουν γίνει απίστευτα πράγματα που μάλλον θα θεωρείτε λιγότερο σημαντικά.

    ReplyDelete
  11. Προς επιβεβαίωση του παραπάνω, ότι ο Antonis θα κόψει πρώτος το νήμα, ο Τσίπρας εχθές δήλωσε:

    "...Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι το πρώτο πράγμα που θα διασωθεί (από εμάς) θα είναι οι τράπεζες..."

    Τελικά όλοι δουλεύουν για την κόρη του δράκουλα. Δεν εξηγείται αλλιώς τόσες "λανθασμένες" δηλώσεις στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entaksei min klapseis kiolas Jaga. To zitima einai tin epomeni ton eklogon na min kanei pali i sara kai i mara pezodromio. Diarthrotikes allages xoris synainesi de ginontai.

      Delete
  12. Αφού δεν σας αρέσουν τα links από το tvxs.gr ορίστε δύο από τα πιο έγκριτα και έγκυρα (εννοείται) συγκροτήματα:

    "Μηνυτήρια αναφορά από ΕΒΕΑ και ΕΕΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το κούρεμα των ομολόγων" (13/6/2012):

    >> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231200270

    Δεν μπορεί, και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι, στο "λόμπι της δραχμής"...

    "Κ. Μητσοτάκης: Γελοίο το δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" (13/6/2012):

    >> http://www.skai.gr/news/politics/article/205417/k-mitsotakis-geloio-to-dilimma-mnimonio-i-suriza/

    Όταν η Κοσιώνη λέει για τη μείωση του βιοτικού επιπέδου "..μα αυτό έχει συμβεί ήδη", παίρνει την απάντηση "...Μέχρι ενός σημείου, μέχρι ενός σημείου".

    Το καταλάβατε ή πρέπει να βγάλει και τους κυνόδοντες στην κάμερα;

    Καθήστε εσείς να κάνετε πλακίτσα με τα Τσιπρόδραχμα και με τα παπουδερά που φοβούνται μην τους κλέψει τη σύνταξη ο Βελουχιώτης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaga ton aoua pou ton exeis? mou eleipse

      Delete
    2. otan sou elege o Parmenidis oti tha pesei to eisodimatiko mas epipedo kata 40% prin to Maio tou 2010 esy gelouses ki eironeyosouna.

      Tora anarotiesai giati kai rixneis to ftaiksimo sto mnimonio?

      O,ti se boleyei agori mou, o,ti agapas kalytera.

      Delete
    3. Germany might have to sacrifice Greece to save euro
      http://www.guardian.co.uk/business/2012/jun/12/germany-sacrifice-greece-save-euro-george-osborne

      Delete
    4. Ο κάθε Parmenides το έλεγε αυτό γιατί όντως οι δοσίλογοι που ήταν τότε στην εξουσία αυτό είχα σχεδιάσει, και το πέτυχαν γιατί ο κόσμος κομάται όρθιος.

      Εγώ δεν γελούσα ούτε ειρωνευόμουνα, έλεγα ξυπνήστε. Τώρα που ήρθε το -40% τι θέλεις δηλαδή, να πούμε και μπράβο;

      Πραγματικά το διανοητικό σου επίπεδο με ξεπερνά. Αιτιολογείς το αίτιο με το αιτιατό. Τίγκα στην αρνητική εντροπία.

      Delete
  13. Apo mia apopsi makari na kerdisei o SYRIZA tis ekloges. Mexri tora aneta elege o,ti mpourda tou katebei, afou briskotan ek tou asfalous stin antipoliteysi xoris na exei klithei na metatrepsei tis oneirokseis tou se prakseis.

    Bgainontas protos omos tha anagkastei poly grigora na pei ston kosmo tin alitheia. Entaksei, mporei sto kako senario na anagkastei na daimonopoiisei olokliro ton planiti gia ta kaka tis xoras kai na eyxithei oti de tha brethei kremasmenos ekso apo to Sytnagma se kana mina afotou analabei. To pio pithano einai omos na anagkastei na kanei kolotoumpes perissoteres ki apo ton allo ton "katallilotero" apo ND meria, ton k.Samara, kai na ylopoiisei kata gramma to mnimonio parousiazontas mia-dyo tropopopoiiseis pou outos i allos i EE tis exei problepsei logo ellinikis anikanotitas os megales anadiapragmateytikes nikes, opos px tin epimikynsi apopliromis tou daneiou.

    ALLA den payei nai einai MEGALI BLOFA o Tsipras. Eidika i teleytaia tou protasi peri ypoxreotikou daneismou apo apotamieyseis politon gia kratikes ependyseis einai les kai eipe stous Ellines "PARAKALO MI ME PSIFISETE DE THELO NA KYBERNISO".

    IDOU I RODOS IDOU KAI TO PIDIMA Monsieur Tsipras.

    I poustia bebaia einai oti tha synexisei to idio bromiko paixnidi apo ti Deytera ton eklogon, efoson den kerdisei. Ki ayto thelei, den einai etoimos oute na kybernisei, oute na organosei to komma axtarma se kybernitiki kai omofoni diataksi, oute thelei na bgei ektos fysikou pediou maxis pou gia ton SYRIZA einai to pezodromio, i epanastatiki gymnastiki kai oi epi pliromis tromokratikes apeiles ki energeies.

    Ki ekei loipon to senario kybernisis xoris SYRIZA arxizei kai ginetai epikindyno. Den einai apla ta pragmata. Exoume poly dromo akoma.

    ReplyDelete
  14. "Goldman Sachs: Τρία σενάρια για την Ελλάδα" (13/6/2012):

    >> http://marketbeast.gr/?p=28761

    "...Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι δεν είναι πιθανό η νέα κυβέρνηση που ενδεχομένως αναδείξουν οι προσεχείς εκλογές να επιδιώξει το ακραίο σενάριο της άμεσης εξόδου της από τη νομισματική ένωση..."

    Εντάξει; Κατανοητό; Τα μαύρα κοράκια της GS τα πιστεύετε;

    Μπορούμε τώρα να σταματήσουμε αυτή τη γελοιότητα με τη δραχμή και να ασχοληθούμε με το τι πραγματικά έρχεται από τις 18 του μήνα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. eipame Jaga min to paizeis thyma, poly klama xoris kamia sygkinisi

      Delete
    2. "«Συμπονά» αλλά ζητά μείωση κατώτατου μισθού στην Ελλάδα ο Σόιμπλε" (13/6/2012):

      >> http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=93660

      "...«Δεν ήταν εύκολη η περικοπή του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, όταν σκέφτεται κανείς όλους αυτούς του ιδιοκτήτες γιοτ», λέει και προσθέτει ότι, όμως, ήταν αναπόφευκτη: «Εάν η χώρα θέλει να ξαναγίνει ανταγωνιστική, (ο κατώτατος μισθός) πρέπει να μειωθεί»..."

      Για αυτό έχεις να πεις κάτι ή δεν σου το επιτρέπει το κόμμα πριν τις 18 του μήνα;

      Delete
    3. Αν ο Τσίπρας δεν σοβαρευτεί κάνοντας κωλοτούμπα όπως σήμερα στους FT τότε μετά τις 18 έχει κατάρρευση και στο βάθος δραχμή με δική μας επιλογή

      Delete
    4. Gmosie mporeis na steileis link?

      Delete
    5. FT Tsipras: I will keep Greece in the Eurozone
      http://www.ft.com/intl/cms/s/4c44a296-b3b3-11e1-a3db-00144feabdc0,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2F4c44a296-b3b3-11e1-a3db-00144feabdc0.html&_i_referer=http%3A%2F%2Fwww.naftemporiki.gr%2Felections%2Fstory%3Fid%3D2193222#axzz1xbrS4BqL

      Αθεράπευτα mainstream Η μετάφραση εδώ
      http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2193222

      Delete
    6. Gmosie thanks

      ti plaka exei i kolotoumpa

      Delete
  15. Πάντως το σενάριο της δραχμής εμφανίστηκε σχεδόν μόλις μπήκαμε στο Μνημόνιο. Είτε αγγλοσαξονικής λογικής οικονομολόγοι (βλ. οικονομικός ανταγωνισμός με τη γερμανική ηγεμονία), είτε πολιτικοί Έλληνες (πχ. Δαμανάκη κ.ά) είτε αλλοδαποί, το τόνιζαν κάθε τόσο. Όσο προχωρά ο καιρός και η ευρωπαϊκή κρίση βαθαίνει, τόσο ο νότος πάει προς εθνικά νομίσματα ή ένα διαφορετικό ευρώ ή θα βγει η Γερμανία και οι δορυφόροι της.
    Ακόμα δεν υπήρχε ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ τότε, αλλά το διακύβευμα υπήρχε.
    Αυτά είναι άσχετα από τις ελληνικές εκλογές και λειτουργούν πιστεύω εντελώς αποπροσανατολιστικά ως προς το βασικό διακύβευμα που είναι η έξοδος από την κρίση με το λαό ζωντανό.
    Εξάλλου, ένα ποσοστό άνω του 30% των Ελλήνων δημοσκοπικά μιλά για παραμονή στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε θυσία, έναντι ενός περίπου +20% (σχεδόν ισοδύναμο) που το θέλει πάση θυσία (μνημόνια κλπ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Που τη βρήκες τη δημοσκόπηση που τα λέει αυτά δείμος; Εγώ δεν μπορώ να τη βρω. Δώσε το λινκ της δημοσκόπησης, δείμος.

      Delete
    2. Γιάννη, δε θυμάμαι. Ήταν μία από τις δημοσκοπήσεις όταν ακόμα επιτρέπονταν. Δεν έχει πάνω από 10 μέρες (από τις τελευταίες σχετικώς ήταν). Εύκολα θα τη βρεις πιστεύω. Αν τη βρω θα τη δώσω.

      Delete
    3. Δειμο, εγώ όταν γκουγκλάρω "δημοσκόπηση παραμονη ευρώ" μου βγαίνουν σελίδες για τη δημοσκόπhση της GPO από το τέλος μαϊου και με τίτλο "To 80,9% των πολιτών επιθυμεί την πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ".

      Λίγο διαφορετικό από αυτά που γράφεις.

      Delete
    4. Για όσους ξεχνάνε εύκολα:

      "Άλμα της ανεργίας στο 14,8%" (Μάρτιος 2011):

      >> http://www.skai.gr/news/finance/article/164681/sto-148-anilthe-i-anergia/

      "Σόιμπλε: Καταστροφή για το ευρώ η χρεοκοπία της Ελλάδας" (Μάιος 2010):

      >> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=28465149

      "Οργανωμένη χρεοκοπία προτείνει ο Σόιμπλε" (Μάιος 2010):

      >> http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=17508

      Με αυτούς θα πάει να "διαπραγματευτεί" ο Antonis από Δευτέρα. Ευτυχώς που στις δημοσκοπήσεις "θέλουμε ευρώ" και έτσι ο Σόιμπλε θα βάλει τα κλάματα.

      Delete
    5. @ Jaga

      Μα γιατί πετάγεσαι σε αυτό το thread σαν πορδή με άσχετα λινκ πάλι και δεν αφήνεις τον δείμο να μας δώσει το λινκ για τη δημοσκόπηση, για να μη νομίζουμε ότι κατεβαζει αναληθή νούμερα από το κεφάλι του γιατί έτσι τον βολεύει;

      Delete
    6. "...Πάντως το σενάριο της δραχμής εμφανίστηκε σχεδόν μόλις μπήκαμε στο Μνημόνιο..."

      Για τις δημοσκοπήσεις, προφανώς εννοεί τη μέτρηση "θα μείνουμε - δεν θα μείνουμε" στο ευρώ, ενώ εσύ στο "θέλουμε να μείνουμε". Αλλά θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο.

      Το "σαν πορδή" κράτα το για τα συντρόφια σου, που είσαστε στην ίδια προσχολική ηλικία.

      Delete
    7. @ Jaga

      Μα γιατί δεν τον αφήνεις το δείμο να μας πει που τα βρήκε αυτά τα νούμερα που εγώ πρώτη φορά τα βλέπω από αυτά που γράφει;;;

      Γιατί λες προφανώς εννοεί το ένα ή προφανώς εννοεί το άλλο. Πως είναι προφανές; Αυτός χρησιμοποίησε το ρήμα θέλω: "που το θέλει πάση θυσία (μνημόνια κλπ)", γράφει.

      Άσε τον άνθρωπο να μας πεί. Πραγματικά πετάγεσαι σαν πορδή.

      Ποια είναι τα "συντρόφια" μου και δεν τα ξέρω;

      Και γιατί η αναφορά στην προσχολική ηλικία παρακαλώ; Εσύ από τότε έχεις να κλάσεις; Ίσως για αυτό σου βγαίνει στα σχόλια...

      Delete
  16. ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ:

    Κατά των απολύσεων στο δημόσιο, κατά της μείωσης του δημόσιου τομέα

    Υπέρ της αύξησης μισθών, υπέρ της αύξησης των συντάξεων, υπέρ της επανακρατικοποίησης προβληματικών εταιριών.

    Κατά του μνημονίου, κατά της εξυπηρέτησης του χρέους.

    Υπέρ του PSI, υπέρ της διάσωσης των τραπεζών, υπέρ του ευρώ.

    Δύο είναι οι πιθανότητες:

    1) Ο Τσιπρας πιστεύει ότι η μαντάμ Μέρκελ θα συνεχίσει να τον πληρώνει, ό,τι μαλακία και να κάνει αυτός, επειδή είναι γλυκό αγόρι.

    2) Εκεί στην Κουμουνδούρου χέζουν ευρώπουλα.


    Τρέλααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  17. Τσίπρας: "Δεν αναγνωρίζουμε τα 2 γκολ της Τσεχίας, στις 18/6 θα επαναδιαπραγματευτούμε το σκορ".. λολ

    ReplyDelete
  18. "Πάρε - δώσε το 1 δισ. ευρώ της οφειλής της Τρόικας από τη δόση του Ιουνίου" (14/6/2012):

    >> http://tinyurl.com/bl59ucm

    "...Η συνεισφορά της Ελλάδας ως προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που σύντομα θα αντικατασταθεί από τον μόνιμο Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ανέρχεται κοντά στα 950 εκατ. ευρώ με 1 δις. ευρώ...

    ...Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα από την στιγμή που θα πρέπει να καλύψει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεχάσει το ποσό του 1 δις. ευρώ που περίμενε από την Τρόικα...

    ...Το 1 δις. ευρώ θα το έπαιρνε εν ευθέτω χρόνο η Ελλάδα, αφού οι πολιτικές εξελίξεις έθεσαν την χώρα σε κατάσταση «ομηρίας» μπλοκάροντας την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό που στήθηκε για την χώρα μας..."


    Ευτυχώς που έρχεται ο Antonis και στα 3 δις θα πάρει το 1 δώρο, λόγω της προϋπηρεσίας του στις πιτσαρίες.

    Καταλάβατε τώρα γιατί δεν έχουν (ούτε θα έχουν) λεφτά τα ταμεία για φάρμακα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, εγώ δεν κατάλαβα τι σχέση έχει αυτό με την επιλογή της Ελλάδας να δίνει λεφτά στους αργόσχολους πριν δώσει λεφτά για τα φάρμακα.

      Ούτε τη σχέση έχει ο Σαμαράς.

      Ούτε πως θα πάρει το 1 δώρο.

      Ούτε γιατί έρχεται ο Σαμαράς και όχι ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ.

      Ούτε πως ο Τσιπρας θα πάρει, όχι 3 δισ, όχι 1 δισ, αλλά έστω και 1 λεπτό με τις τζογαδόρικες μαλακίες του (αυτός έχει προϋπηρεσία σε καζίνο;)

      Delete
    2. Καλά εσένα θα στο ζωγραφίσουμε, με τα σήματα κάθε κόμματος πάνω από κάθε φέτα στο διάγραμμα.

      Σοβαρά τώρα, τι σας ταϊζουν εκεί στο κόμμα και νομίζετε ότι η όποια "παράταξη" είναι το κέντρο σου σύμπαντος;

      Delete
    3. Ναι ναι να μου το ζωγραφίσεις εσύ Jaga που μάλλον θα είσαι και καλός ζωγράφος για να προσφέρεσαι.

      Οι άλλοι, πχ εδώ http://www.publicissue.gr/, μπορεί και να μη μου το ζωγραφίζουν καλά. Πάντως σύμφωνα με τα δικά τους διαγράμματα - και από τα αποτελέσματα όπως τα δίνουν για κάθε χρονική στιγμή, και κυρίως από το ρυθμό αύξησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία στην άλλη - έρχεται το τσιπράγκαλο. Μακάρι να κανουν λάθος.

      Εσύ ποιο διάγραμμα αναφέρεσαι; Ή δεν έχει ζωγραφιστεί ακόμα; Άντε τι κάθεσαι, πάρε τους μαρκαδόρους σου.

      Σε ποιο κόμμα αναφέρεσαι ακριβώς, όταν λες "εκεί στο κόμμα"; Δεν έχει προσφερθεί να με ταϊσει κάτι κανένα. Εσένα;

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Στο 22,6% η ανεργία στο 1ο τρίμηνο του 2012.

    Στο 7% τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας σήμερα.

    Ευτυχώς έρχεται ο Antonis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άντε πάλι με τον "antonis". Ο τσίπρας που λες ότι δεν έρχεται, άμα ερχόταν τι θα έκανε για όλα αυτά, αφού θέλει να συνεχίσει να τους πληρώνει όλους, θέλει να στηρίξει τις τράπεζες και θέλει να κάνει και δημόσιες επενδυσεις και όλα αυτά με ευρώ;;

      Θα καθόσασταν εκεί στην κουμουνδούρου αυτός κι εσύ παρέα και θα χέζατε ευρώ, τόσα που θα τα κάνατε όλα αυτά και από το περίσσευμα θα δίνατε και στην Ισπανία τώρα που δυσκολεύεται με τα επιτόκια;;

      Delete
    2. Αυτό το σφίξιμο που νιώθεις επειδή έχεις που κρατιέσαι από την προσχολική ηλικία, μήπως νομίζεις ότι είναι συσσωρευμένα ευρώ; Δεν ξέρω, αλλά χλωμό το βλέπω.

      Delete
    3. "Άμα έρθει ο Τσίπρας θα γίνουμε όλοι πλούσιοι τεμπέληδες".

      Αυτό θέλεις να ακούσεις για να σταματήσεις να γίνεσαι ρεζίλι;

      Είπαμε, να λέει ο καθένας τη γνώμη του, αλλά εσύ έχεις φάει χοντρό κόλημμα λέμε.

      Delete
    4. Στο έχω ξαναπεί. Με την πραγματικότητα έχω στ αλήθεια ΧΟΝΤΡΟ κόλλημα.

      Όταν ο Αλέξης λέει ότι θα συνεχίσει να τους πληρώνει όλους, θα στηρίξει τις τράπεζες και θα κάνει και δημόσιες επενδυσεις ΜΕ ΕΥΡΩ, είπαμε ποιες είναι οι δύο μοναδικές πιθανότητες.

      Και σήμερα διαβάζω, λέει ο γλυκός Αλέξης με ύφος αυστηρό: άμα δεν καταβληθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα, καταρρέει η ευρωζώνη.

      Απειλές, μπλόφες και στοιχήματα η τσιπροπολιτική. Άμα δεν του βγεί όμως θα φάμε τέτοιο γαμήσι που δε θα μπορούμε να κάτσουμε, όχι για 5-10 χρόνια, αλλά για δυο γενιές.

      Τι θα μας λέει μετά ό γλυκός Αλέξης; Παίξαμε και χάσαμε;;;

      Delete
  21. Παράδειγμα πολιτικής κατρακύλας, όχι μόνο του Antonis αλλά όλου του σκηνικού συνολικά, είναι το ότι έγινε μάγκας ακόμα και ο Καμένος, διαβάζοντας κατά λέξη τις δηλώσεις του τότε αντιμνημονιακού αρχηγού της ΝΔ, που έλεγε ότι το δίλημμα ευρώ-δραχμή είναι καθαρή μιντιακή τρομοκρατία.

    Πάντως ο Καμένος είπε και μια πραγματικά δική του, αλλά όχι πρωτότυπη, ιδέα για τη δυνατότητα κυκλοφορίας "εγγυημένων επιταγών" ειδικού χρώματος και συγκεκριμένης οροφής, από κάθε επιχείρηση. Αφού δεν μπορούμε προς το παρόν να κόψουμε χρήμα, θα δημιουργήσουμε εικονικό, σε μικρή έκταση, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στις καθημερινές συναλλαγές. Είναι ακριβώς η ιδέα των "greenbacks" του Lincoln και που δούλεψε πολύ καλά στον εμφύλιο στις ΗΠΑ, μέχρι που ήρθαν οι τραπεζίτες και τον έβγαλαν από τη μέση, αυτόν και τις ιδέες του.

    >> http://en.wikipedia.org/wiki/Greenback_%28money%29

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nαι μου ντε. Να τα πείτε αυτά στους δημόσιους υπάλληλους που σας ψηφίζουν:

      -Μάγκες, αν μας ψηφίσετε θα σας πληρώνουμε με "εγγυημένες επιταγές". Εγγυητής ο Τσίπρας. Μη φοβάστε. Με αυτά θα μπορείτε να πάρετε όοοοοολα όσα ποθεί η ψυχή σας. Εκτός αν η ψυχή σας ποθεί κάτι που κοστίζει πάνω από 10 ευρώ στον υπόλοιπο κόσμο όπου παράγεται…

      Αλλά από το ευρώ κατά τα άλλα δε θα βγούμε.

      Τσίπρας=εγγύηση. Τον βλέπει η μαντάμ Μέρκελ και τρέμει. Γι αυτό καθόμαστε τώρα και συζητάμε για τσιπροεγγυημένες επιταγές. Είναι από τη σιγουριά μας στο μεγάλο παίχτη Τσίπρα που θα τους πείσει να μας δώσουν και τις άλλες δόσεις.

      Τρία πουλάκια κάθονταν….

      Delete
  22. 1ον Jaga έχεις twitter? Δώστο στο λαό σου.
    2ον Κύριοι
    α. Το χρέος μας είναι δεδομένο.
    β. η κατακόρυφη πτώση του GDP (ούτε σε καιρούς προ/μετά πτωχεύσεως τέτοια συρρίκνωση της οικονομίας) επίσης δεδομένη.
    γ. Η αποσάθρωση κάθε παραγωγικής δομής της χώρας επίσης.
    δ. Το μαγείρεμα στοιχείων, η απόκρυψη ελλειμμάτων, ή και η τεχνητή διόγκωσή τους.
    ε. Η ανεργία καλπάζει, η επιχειρηματικότητα ασφυκτιά.
    Τι θέλετε δηλαδή να εμπιστευτούμε αυτούς που δημιούργησαν το χρέος, το αντιπαραγωγικό κράτος, που απόκρυψαν το μέγεθος του το 2007-2009, αυτούς που είπαν λεφτά υπάρχουν, αυτούς που γέμισαν τα ταμεία με τοξικά ομόλογα (μετά την αρχική τους έκδοση).
    Ή μήπως μπήκαν στην κωλυμπήθρα του Συλωάμ και εξαγνίστηκαν. Λοιπόν δεν ξέρω για κωλυμπήθρα, αυτό που ξέρω είναι ότι άμα τους εμπιστευτούμε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δε θα μείνει κωλυμπηθρόξυλο σ'αυτόν τον τόπο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελικά δεν ξέρω αν αυτός ο "λαός" αξίζει κάτι καλύτερο. Όταν μετά από 2,5 χρόνια εξαθλίωσης δίνει ακόμα πάνω από 30% σε ΝΔΠΑΣΟΚ και άλλο ένα 5% στη ΧΑ, τι σωτηρία να περιμένεις;

      Απλά κουβέντα να γίνεται. Έχουμε γίνει κάτι σαν ριάλιτι τύπου "survivor" για ολόκληρη την Ευρώπη. Μας χαζεύουν να τρωγώμαστε μεταξύ μας και βάζουν στοιχήματα πόσοι θα έχουν ψοφήσει μέχρι να βγούμε defacto από το τραπεζικό κλαππ του ευρώ.

      Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και μάλλον (εικάζω) μεταφράζεις σωστά και τα αίτια.

      (όχι δεν έχω twitter, ούτε facebook, ούτε τίποτα άλλο, μόνο το blog: http://thezocalo.blogspot.com)

      Delete
  23. Ρε ευρωλάγνοι ακόμα δεν έχετε πάρει πρέφα ότι η ψεύτικη ''ευδαιμονία'' της prime εποχής των παχιών αγελάδων του ΕΥΡΩ είναι η αιτία του κακού και όχι οι αντιπαραγωγικοί ή υπεράριθμοι δημ.υπάλληλοι (και αυτό πρόβλημα είναι αλλά όχι η ρίζα)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή είμαι ΔΥ θέλω να σε ενημερώσω ότι η ψευδαιμονία τροφοδοτήθηκε ΚΑΙ από το δικό μας συνάφι. α. Από πληθωρικά εισοδήματα μαϊμού κολλημένα πρόσθετα στο βασικό μισθό τα οποία συνεχώς αυξάνονταν. β. από αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων. Δούλευες και ξάφνου μέσα σε έξι μήνες οι υπάλληλοι διπλασιάζονταν με προσλήψεις stage, συμβάσεις έργου και ΑΣΕΠ. Κάτι σαν ανθρωποπληθωρισμός ένα πράγμα. Για όλα αυτά το κράτος δανειζόταν από τις αγορές με επιτόκια Γερμανίας για να μπορεί να πληρώσει.

      Delete
  24. Μ'αρέσει πολύ (ειρωνία) η λύση που δα δώσει η Ευρώπη μας για τις ισπανικές τράπεζες. Θα τους δανείσει 100δις ευρ με χαμηλό επιτόκιο 3%. Ωραία μέχρις εδώ... ΑΛΛΑ το 20% θα το δώσει η κακομοίρα η Ιταλία (ο λαός της) η οποία θα δανειστεί με 7% για να δανείσει τους άχρηστους τραπεζίτες με 3%. The fine art of Mutual Indebtedness.

    ReplyDelete
  25. Στην παραπάνω δήλωση του Σόιμπλε:

    >> http://g700.blogspot.com/2012/06/blog-post_13.html?showComment=1339592167343#c7749901895741623804

    υπάρχει και ένα πολύ πιο ενδιαφέρον απόσπασμα, αν ισχύει φυσικά (το original το βρήκα μόνο στα Γερμανικά):

    >> http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/06/blog-post_5734.html

    "...Την πεποίθηση ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στη Ελλάδα, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό STERN και θα δημοσιευθεί στην έκδοση της Πέμπτης, 14 Ιουνίου..."

    Για ένα περίεργο(...) λόγο, το παραπάνω έχει παραλειφθεί εντελώς από κάθε αναπαραγωγή του δημοσιεύματος, προς το παρόν τουλάχιστον. Αν κάποιος ξέρει Γερμανικά, νομίζω μπορεί εύκολα να το επιβεβαιώσει.

    Επίσης, ο Σόιμπλε λέει στην ίδια συνέντευξη:

    >> http://www.dw.de/dw/article/0,,16018986,00.html

    "...Germany profited from the single euro currency like no other nation in the 17-member bloc. He advised potential investors to keep banking on the currency despite the current market turmoil..."

    Λες και το κάνει επίτηδες, για να κάνει ρόμπα από τώρα τους επόμενους "διαπραγματευτές" των μνημονίων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. και ρόμπα θα τους κάνει και το ευρώ θα κρατήσει για την πρώτη ταχύτητα. Για τη δεύτερη εμάς τους Έλληνες μας έχει geuro ή drachma άμα ο Λλέξης το παίξει δραχμηλάτης

      Delete
    2. Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι ψευτοδίλλημα. Όλοι θέλουμε ένα ισχυρό νόμισμα... ΑΛΛΑ για την είσοδο στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ υπήρχε η προϋπόθεση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Η οποία ποτε δεν τηρήθηκε, μάλιστα μαγειρεύτηκε όπως τονίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι δορυφόροι τους λέει θέλανε το Σημίτη για Πρωθυπουργό εθνικής ενότητας (το αφεντικό της συγκάλυψης) και τελικά 'επιλέχθηκε' ο Παπαδήμος (ο αρχιτέκτονας της). Αστείο δεν είναι; Να καταγγέλεις για παραποίηση στοιχείων και να ζητάς να συνεργαστείς με τον λωποδύτη.
      Λοιπόν όσο έχουμε έλλειμμα στον προυπολογισμό η έξοδος από το ευρώ (είτε εκκούσια είτε ακούσια, με κυβέρνηση μνημονιακή είτε αντιμνημονιακή) είναι δεδομένη και απλά καθυστερείται για να δώσουμε στους φίλους ευρωπαίους το headstart για να κάνουν τις αλλαγές που θέλουν, ώστε να περιορίσουν τη μόλυνση. Ο ισοσκελισμένος προυπολογισμός είναι απαραίτητος είτε είμαστε στο ευρώ είτε στη δραχμή.
      Τι θα γίνει για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα;;; Είτε μισθοί 400ευρ και το ψωμάκι σταθερό (και ίσως και με αυξητικές τάσεις) στο 1,5 ευρ (ήτοι 200-250 φρατζόλες το μηνιατικό σου) για τα επόμενα 30 τουλάχιστον χρόνια, είτε κάνεις αναδιαπραγμάτευση χρέους με ταυτόχρονη επιλεκτική παύση εξυπηρέτησης του. Αν αυτό οδηγήσει τους Ευρωπαίους στο να κλείσουν τις κάνουλες, θα πας στη δραχμή ο μισθός ναι θα είναι υποτιμημένος, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα επαρκεί για >300 φρατζόλες, γιατί το γαμ.. αλέυρι μπορούμε να το παράγουμε, και όχι να το εισάγουμε όπως κάνουμε τώρα. (Για το πετρέλαιο ούτε τώρα το πληρώνουμε οπότε μην ακούω αηδίες. Τους έχουμε ταράξει στο βερεσέ τους μεσανατολίτες. Η αλήθεια είναι ότι το νέο ipad εκεί που ήταν 1.5 μισθός μνημωνιακός, τώρα δε θα εισάγεται καν (οι κατέχοντες ας το φέρουν από το εξωτερικό). Αυτό θα κρατήσει 5-10 χρόνια. Ναι θα είναι φτώχεια, αλλά θα είναι μια φτώχεια αξιοπρέπειας. Αλλά που ξέρεις μπορεί να ανοίξουν ξανά εργοστάσια, ELCO, Eskimo, Pitsos, για να καλύψουν τις ανάγκες τις αγοράς. Μπορεί έτσι να βρεί δουλειά το ξαδερφάκι μου που είναι άνεργος 2 χρόνια. Και που ξέρεις μπορεί να αποκτήσουμε και εμείς εταιρείες όπως οι Τούρκοι, BEKO, Westel, αν το ελληνικό κράτος δεν παίρνει μίζες για να τα αποκτήσει αυτά τα προϊόντα αλλά τα ενθαρρύνει να είναι καλά (γκουχ γκουχ Κόκκαλης). Μετά από αυτά τα 5-10 χρόνια και απαλλαγμένοι από τα λαμόγια (είτε αυτά είναι πολιτικοί είτε μεσάζοντες), έχοντας καταλάβει ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ από την ΠΑΡΑΓΩΓΗ είναι ανούσια. Μεταξύ μας προτιμώ 5-10 χρόνια φτώχειας με ένα μέλλον χωρίς βάρη χρέους παρά 30χρόνια εξαθλίωσης με ζοφερά βαρίδια χρέους. Μην ξεχνάτε μετά την εξυπηρέτηση του τρέχοντος χρέους θα έχουμε τα μνημονιακά κερατιάτικα.

      Delete
    3. Οι Τούρκοι ήταν δέκα χρόνια σε Μνημόνιο με ΔΝΤ και έγιναν χώρα. Με υπουργό οικονομίας τον ΔΝΤάνθρωπο Κεμάλ Ντερβίς

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Σε κάθε περίπτωση το όραμά σου για την Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία δεν θα μπορούσα να ζήσω ούτε λεπτό. Πίσω στο 80 με τον λαλάκη τον εισαγόμενο, την κλειστή βαλκανική οικονομία και λίγο ποστ-μόντερν μίξ από Αργκεντίνα και Τουρκία τουρλού τουρλού. Απόλυτη φτωχοποίηση για 5 με 10 χρόνια -στο μεταξύ θα μας έχουν ξεβρακώσει οι γείτονες γεωπολιτικά- και να ευχόμαστε να ανοίξει ξανά η Εσκιμό.

      Delete
  26. Για όσους δεν είδαν τι έγινε εχθές το βράδυ στο enikos, δείτε αυτό (κυρίως στο 4:00 και μετά):

    >> http://www.youtube.com/watch?v=kmkTvrOzCzc

    Και για να μην αδικήσουμε και τον έτερο "διαπραγματευτή", ορίστε μια επαναληψούλα τι έλεγε ακριβώς ένα χρόνο πριν:

    >> http://www.youtube.com/watch?v=00uWTjcUxFg

    ...Και τώρα είστε έτοιμοι να ψηφίσετε. Καλό βόλι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είσαι άρρωστος για να ασχολείσαι ακόμα με τον πολιτικό βλάξ τον χοντρό. Άλλαξε η εξουσία τώρα έχουμε Αλέξης και Αντώνης.

      Delete
  27. Μπορεις να αφήσεις τις νουθεσίες και να ασχοληθείς με τη κατάντια σου;
    θα βρείς πολλούς αργόσχολους, σαν και σένα, που ξημεροβραδιάζουν στα κανάλια.Να φτειάξετε ένα group therapy από Δευτέρα και να λέτε το πόνο σας μακριά απο το λαό που "παρασύρθηκε και ψήφισε λάθος".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ πάψε, θα σου ρίξω φλιτ...

      Delete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete