Tuesday, December 9, 2008

Να σταματήσει η τυφλή βία. Διεκδικούμε ειρηνικά το μέλλον που μας αξίζει!

Το κύμα βίας που μαίνεται εδώ και τρεις μέρες στους δρόμους της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 16χρονου από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομίας, δε λέει να κοπάσει.

Υπάρχει πρόβλημα. Και δεν είναι αποκλειστικά επιχειρησιακό, λόγω της αυτοκατάργησης του κράτους που έχει αφήσει τα πράγματα ανεξέλεγκτα είτε γιατί νιώθει ενοχές είτε γιατί πολύ απλά βρίσκεται σε αδυναμία να ηγηθεί της αστυνομίας.

Το πρόβλημα είναι η κοινωνική βία που εκδηλώνεται στους κόλπους ενός σημαντικού τμήματος της νέας γενιάς για μια σειρά από λόγους. Το βλέπουμε στα γήπεδα εδώ και χρόνια, αλλά και έξω απ' αυτά στους δρόμους και τα στημένα ραντεβού που δίνονται για να πέσει ξύλο ανάμεσα στα σχολεία. Το παρατηρούμε στις passive aggressive προσωπικότητες πολλών νέων οι οποίοι κάτω από το παθητικό προσωπείο κρύβουν ανθρώπους που απέχουν ένα «τσαφ» από το να εκραγούν λόγω του πιεστικού εργασιακού προβλήματος που βιώνουν, της έλλειψης ζωτικού χώρου σ' ένα άθλιο αστικό κέντρο χωρίς υποδομές και συλλογικά αγαθά, της γενικότερης αίσθησης ότι δεν υπάρχει προοπτική για το μέλλον.

Στα επεισόδια, απ' ό,τι φαίνεται δε συμμετείχαν μόνο γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι, αλλά και άσχετοι μαθητές λυκείων και απλοί νεαροί 25άρηδες σε μικρές παρέες των δύο ή τριών ατόμων που είτε ήθελαν να «κάψουν το μπουρδέλο» είτε να κλέψουν. Βρισκόμαστε εδώ αντιμέτωποι με μια οιωνεί ριζοσπαστικοποίηση ενός κομματιού της νεολαίας προς τη λάθος κατεύθυνση. Από την κοινωνική διεκδίκηση, τους πολιτικούς αγώνες και την αυτονόητη οργή κάποιοι μπαλατζάρουν επικίνδυνα προς την κοινωνική παραβατικότητα. Όμως το έγκλημα είναι έγκλημα. Δεν είναι πολιτική. Το Σάββατο το βράδυ διεπράχθη ένα έγκλημα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την Κυριακή, όπως και χτες το βράδυ. Σε όλες τις περιπτώσεις πάνω απ’ όλους και απ’ όλα οφείλει να είναι ο νόμος και η εφαρμογή του.

Δυστυχώς οι θεσμοί είναι σάπιοι και η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων ο κανόνας. Νέοι και κοινωνία σε απελπισία με ποδοματημένη αξιοπρέπεια και χωρίς ελπίδα.

Το μήνυμα μιας συντεταγμένης πολιτείας στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να είναι διττό και να έχει πολλαπλούς αποδέκτες: ότι σε μία δημοκρατία κανένας κρατικός λειτουργός σε καμία περιοχή της χώρας δεν είναι υπεράνω του νόμου όπως όμως κι ότι ο δημόσιος χώρος ελέγχεται από τη συντεταγμένη πολιτεία και όχι από αγνώστους.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε όχι μόνο κατά της αυθαίρετης εξουσίας που δολοφονεί, αλλά και κατά της οργανωμένης βίας που πλιατσικολογεί. Εν τέλει κατά της οικειοθελούς παραίτησης και απόσυρσης της οργανωμένης πολιτείας από την άσκηση των καθηκόντων της.

Οφείλουμε να κάνουμε την οργή αποφασιστικότητα και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία. Να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας και να κατακτήσουμε τις ευκαιρίες μας.

Η ανεξέλεγκτη βία του όχλου, με τις φωτιές και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία δεν αποτελεί καν συμβολικό στόχο ενάντια στο σύστημα (τι να πει κανείς όταν καίγεται ένα τυροπιτάδικο), όχι μόνο δεν αποτελεί διέξοδο, αλλά ζημιώνει την κοινωνία διαβρώνοντας την κοινωνική συνοχή .

Την καταδικάζουμε απερίφραστα και ζητούμε επιτέλους να σταματήσει.

Η νέα γενιά σήμερα πρέπει να αναζητήσει διέξοδο μέσα από την ειρηνική διεκδίκηση μιας ατζέντας αλλαγών στην κοινωνία και την οικονομία. Ό,τι κι αν ψηφίζει όπου κι αν πρόσκειται πολιτικά και ιδεολογικά. Μια ατζέντα που θα στοχεύσει στην αναδιανομή ευκαιριών και πόρων υπέρ των νέων, έτσι ώστε οι νέοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης της οικογένειάς τους, να είναι σε θέση να ξεκινήσουν από μια καλύτερη αφετηρία τη ζωή τους και να αισθάνονται ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

Πρέπει να βρούμε ξανά τη χαμένη μας αισιοδοξία. Να πάψουμε σαν κοινωνία να δημιουργούμε πολίτες πτώματα εμποτισμένα μέχρι το μεδούλι στον κοινωνικό πεσιμισμό και την αγανάκτηση που δημιουργεί η αίσθηση προσωπικού αδιεξόδου. Στο σημείο αυτό, με κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση της ΝΔ, έχουμε αποτύχει πλήρως.

Εμείς σαν G700 έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για ένα New Deal για τη νέα γενιά, σε συνδυασμό με αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία, πολύ πριν ξεκινήσει η «newdeal-ολογία» των κομμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Δεν είναι δυνατόν να μένουμε θεατές και απαθείς απέναντι στο ξήλωμα των θεσμών και την κυριαρχία των κυκλωμάτων. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να δώσουμε μάχες για να στερεώσουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά. Η δύναμη μας είναι το θάρρος της γνώμης μας, η οργάνωση, η δικτύωση και η μεταξύ μας κοινωνική συνεύρεση, η συμμετοχή μας σε ασταμάτητες ειρηνικές διαδηλώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εργατικές, πολιτικές, ιδεολογικές. Για να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες της μεταπολιτευτικής περιόδου και να φτιάξουμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

124 comments:

  1. Ποια βια να σταματησει g700 μου?

    Δε γινεται χρυσοι μου ανθρωποι αυτος ειναι ο ρολος του κρατους

    Αυτη τη στιγμη νεα παιδια μαθητουδια κανουν βηματα προς την ατομικοτητα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ με τα στραβα της κοινωνιας μας...Το αιτημα σας ευνουχιζει το δημιουργικο ρολο της οργης...

    Οι εργαζομενοι πρεπει να βγουν μαζικα στους δρομους να ακυρωσουν στην πραξη τις επιλογες της κοινωνιας του τιποτα και του χρηματιστηριου!

    Κατεβειτε αυριο ολοι στην απεργια και εμποδιστε το καταστροφικο για την παιδικοτητα εργο αστυνομιας και κοινοβουλευτικης εξουσιας

    ReplyDelete
  2. Σας ευχαριστώ G700.

    Well said!!!

    ReplyDelete
  3. Ποιοι κουκουλοφοροι ρε μας δουλευετε?

    Τι κοινωνικη μαυρη τρυπα ειναι αυτη?Εχετε καποια ιδεα για την κοινωνικη ταυτοτητα αυτων των ατομων?

    Μεσα στο ολο μπαχαλο εχουν βγει και σπανε μαθητες φοιτητες νεοι και φυσικα παρα πολλοι αλλοδαποι που βρηκαν ευκαιρια να εκδηλωσουν την οργη τους για το περιθωριο που τους εχει θεσει μια κοινωνια που δεν καταλαβαινουν..

    ReplyDelete
  4. Bγαινουν στα καναλια και ευχονται ολοι να επανελθει η "ταξη" και η "ηρεμια"..

    Αυτο ειναι το θεμα να επανελθει η ταξη και η ασφαλεια

    Αυτα ακουνε τα πιτσιρικια και εκνευριζονται...Καταλαβαινετε τωρα οτι το λαικο κινημα πρεπει να μαζικοποιηθει να βγει στους δρομους και να προστατεψει τα παιδια?

    Οχι καλυπτωντας τους και χαζευοντας τα μπαχαλα αλλα να τους δωσει διεξοδο στην οργη τους

    Εμεις θα το κανουμε οι ανθρωποι οι εργαζομενοι για να δωσουμε και στη δικη μας οργη διεξοδο

    ReplyDelete
  5. γιούρι, πρώτον διάβασε καλύτερα το άρθρο και δεύτερον κόψε την κατήχηση ΚΚ που έχεις αφηνιάσει σαν να είσαι σε άνωθεν εντολή, γιατί κομματικά μαντρόσκυλα του Περισσού σαν και του λόγου σου εδώ μέσα δε θέλουμε.

    Υπάρχουν δύο ειδών διαδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες. Α)Οι ειρηνικές και Β)το μπάχαλο που όπως λέμε στο άρθρο γίνονται από κουκουλοδφόρους μέχρι απλούς μαθητές ή ακόμα και συνήθεις πλιαστικολόγους.

    Άσε λοιπόν τους ελιγμούς. Το ΚΚΕ καταδικάζει την τυφλή βία ή όχι; Εμείς αύριο με δική μας βούληση κι εφόσον γίνει θα είμαστε στην απεργία ΟΛΟΙ. Αυτά τα είπαμε ήδη από χτες το απόγευμα στο RADIO FRANCE στην εκπομπή για τη νεολαία Le Mouv. Εδώ το soundbite από ένα κομμάτι της συνέντευξης μας.

    ReplyDelete
  6. Μη μου λες για μαντροσκυλα γιατι θα με παρουν τα κλαματα...

    Εχετε απαξιωσει τα συνδικατα με τα λεγομενα σας κανοντας αναλυσεις που δε λενε σε κανεναν τιποτα και περιμενετε οι νεοι να βρουν συντεταγμενη διεξοδο στα προβληματα τους?

    Το ΚΚΕ την καταδικαζει τη τυφλη βια ειναι πασιγνωστο και χτες καναμε την αποπειρα να παμε στο συνταγμα να δωσουμε το στιγμα αλλα το οργιο της αστυνομικης καταστολης δε μας αφησε, δυστυχως προς το παρον μας ξεπερνα

    ReplyDelete
  7. duudes come on now my beloved duderinos u know how story goes....your dudenesses. the communists say they are against violence except if it is them who start it first. they invest in their sort of violence. i say PEAEAAAACE broz...

    ReplyDelete
  8. Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα γενιά να γίνει τρομολάγνος. Δείτε την αντίφαση της κηδείας με τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος. Κανέναν δεν εκφράζουν τα γεγονότα Συντάγματος και διχάζουν, πορώνουν και πολώνουν την ελληνική κοινωνία. Έλεος με την τρομολαγνία. Βάλτε στοπ.

    ReplyDelete
  9. Τα συνδικάτα από μόνα τους έχουν απαξιωθεί και από τον τρόπο που συνάπτουν διαχρονικά τις πελατειακές τους σχέσεις με την πολιτεία. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι οι ερευνητές της ΓΣΕΕ έχουν μείνει άφωνοι σε συζήτηση μου μαζί τους όταν άκουσαν ότι τα συνδικάτα είναι ανύπαρκτα στην αντιπροσώπηση των νέων και πόσο μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα. Και τι να πουν? Ότι δεν είναι έτσι?

    ReplyDelete
  10. Yuri man chill you're in a sort a of a frenzy here mate. don't you think you i mean kke just ain't got the forces to take advantage of this unrest? people want peace they don't fancy some big out of the blue revolution especially with papariga on the lead. come on. even i would freak out with her leading the masses. it's worse than a bad trip on lsd

    ReplyDelete
  11. Η εκπαίδευση που χρειάζεται αφορά τους νέους και όχι μόνο τα σώματα ασφαλείας. Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζονται καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας που μπορούν να κάνουν τους συμπολίτες μας να αισθάνονται περήφανοι ότι παράγουν και συμμετέχουν στην κοινωνία. Δυστυχώς όπου δεν υπάρχει οικογενειακή συνοχή, εν απουσία καλών εκπαιδευτικών δομών και υποστηρικτικών δομών κοινωνικής συνοχής, συναντά κανείς τα φαινόμενα των οργισμένων πολιτών και της κοινωνικής αναταραχής. Ας δείξουμε ευθύνη κι ας μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

    ReplyDelete
  12. Ευάγγελε τα συνδικάτα δεν είναι το θέμα μας τώρα. Τώρα είναι η ευκαιρία για όλα τα συνδικάτα να ενωθούνε και να βγάλουν γραμμή αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά όμως ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ.

    Η βία είναι καταδικαστέα.

    Η βία φέρνει βία κι αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα η ανθρώπινη ιστορία από την αρχή της μέχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  13. τα είπα και στο προηγούμενο ποστ κάτω οι φασιστοτραμπούκοι μπάτσοι κάτω ο φασισμός των φασιστοτραμπούκων που τα σπάνε. έλεος. ναι στην εθνική απεργία διαμαρτυρία στο εργατικό κίνημα και την ειρηνική κατακραυγή κράξτε τη βία κράξτε όσους θέλουν να χρησιμποιήσουν τη βία για δικό τους όφελος πείτε τα μια χαρά

    ReplyDelete
  14. Δε προκειται να καταλαβετε τι γινεται γιατι ταμπουρωνεστε πισω απο κοινοτοπιες του τυπου "η βια φερνει βια"

    Ετσι αποφευγετε να παρετε θεση που ειναι και το πιο ευκολο πραγμα

    ReplyDelete
  15. Στα σχόλια του προηγούμενου ποστ υπάρχουν συγκεκριμένες προτροπές για άσκηση βίας. Δε με ενδιαφέρει αν γίνονται απλώς για εντυπωσιασμό, αν είναι σχήματα λόγου, αν γίνονται απλώς για να περνάει η ώρα ή και αν γίνονται από θυμό που ξεχειλίζει.
    Είναι γελοίες, εξευτελιστικές, αν δε κάνω λάθος παράνομες και φυσικά απαράδεκτες, ιδίως για το κλίμα των ημερών.
    Δεν είμαι διατεθειμένος να παραμένω σε ένα τέτοιο χώρο, εαν συνεχίσει να φιλοξενεί τέτοιου είδους τριτοκοσμικές ασυνάρτητες κραυγές.

    Εσείς που κάνατε τέτοιου είδους σχόλια είστε το φραστικό και πνευματικό ισοδύναμο μίας βροντερής και βρομερής κλανιάς σε ένα κονσέρτο.

    ReplyDelete
  16. σε ποια σχόλια αναφέρεσαι ventri?

    ReplyDelete
  17. γιούρι καταλαβαίνουμε απόλυτα. Μερικά κόμματα και οργανώσεις επιχειρούν να εκμεταλλευτούν προς ίδιο όφελος τον άμορφο θυμό που ξεχειλίζει στους νέους και να τον εντάξουν σε κάποιο δήθεν επαναστατικό σχέδιο που δεν είναι τίποτα άλλο από το σχέδιο εκλογικής ενίσχυσής τους με μερικά κουκιά ακόμα. Κατανοούμε πολύ καλά το θυμό και την οργή που υπάρχει από κάτω διότι οι ίδιοι τον αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας. Ωστόσο τέτοιου είδους επανάσταση όπως αυτή που προτείνεις ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε. Άλλη είναι η επανάσταση που έχει ανάγκη η νέα γενιά

    ReplyDelete
  18. Η θέση είναι ξεκάθαρη Γιουράκο απλά εσύ κολλημένος δεν μπορείς να το χωνέψεις ότι θέσεις πέρα από τη δική σου ατζέντα είναι επίσης θέσεις.

    Η βία φέρνει βία. Και φαντάζει κοινότυπη, ακριβώς γιατί είναι. Αυτονόητη από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.

    ReplyDelete
  19. Nαι ευαγγελακο αλλα

    αυτοι που εγραφαν την ιστορια ηταν και αυτοι που κοιταζαν τη βια στα ματια και οχι αυτοι που διατυπωναν ηθικα αξιωματα γυρω απο αυτη

    ReplyDelete
  20. Προς G700:

    Αν έχετε σκοπό να κρατήσετε το blog ζωντανό και να μην καταντήσει καρικατούρα, τώρα είναι η ώρα να αρχίζετε να κάνετε ban σε συγκεκριμένα άτομα μέχρι να μάθουν να εκφράζονται. Είναι ΝΤΡΟΠΗ, ειδικά τη σημερινή ημέρα, να αφήνετε άτομα τύπου Κομφούκιου (χαράμισε το όνομα) να γράφουν ότι αντιλαλεί στο κενό του κρανίου τους.

    Όσο για την αυριανή συγκέντρωση, εγώ ΔΕΝ θα πάω σε καμία πορεία όταν στην κορυφή της βρίσκονται κρανοφόροι με σημαίες-ρόπαλα, θλιμμένοι πολιτικοί, ή βολεμένοι 50άρηδες συνδικαλιστές-τηλεστάρ. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για αυτά που βλέπουμε. Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα αντί για πέτρες θα αρχίσει να βρέχει γιαούρτια προς το μέρος όλων αυτών.

    ReplyDelete
  21. ρητορικό το ερώτημα έτσι βέντρι;...:)

    ReplyDelete
  22. Πίστεψε με γιούρι έχω δει πολύ περισσότερη βία στη ζωή μου που δε θα ήθελες ούτε καν να βιώσεις. Ηλίθια βία η οποία ευτυχώς κάποτε μου άλλαξε τα μυαλά και τη στάση ζωής. Αλλά έφτασα στην κόψη της ζωής μου κι αναγκάστηκα να μάθω διά βίου.

    Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι τα παιδάκια αυτά αντί να έχουν πρότυπα θετικά, όπως η γενιά της χιλιετίας με θετικό πρόσημο σε άλλες χώρες της Δύσης, έχουν πρότυπα τον Μπάμπη το Σουγιά και τον άλλο τον Πεταλούδα όπως τα 'πε και ο U-man. Και σε 20 χρόνια από τώρα θα έρθει η νέα γενιά της εποχής να μας αλλάξει τα φώτα για τις μαλακίες μας και την ανευθυνότητα μας.

    ReplyDelete
  23. Φαίνεται πως η εξέλιξη των πραγμάτων έχει αποκτήσει τη δικιά της εσωτερική συνοχή ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια λογικής προσέγγισής της. Η αναρχία, η βία, η εξέγερση, η λεηλασία, όλα πλέον πάνε με όλους και με όλα. Αυτήν η "επανάσταση των κουκουλοφόρων" μοιάζει σαν την γριά πουτάνα. Είναι βρώμικη, ξεχυλωμένη, και πάει με όλους.

    Ο καθένας ενεργεί με βάση τα προσωπικά του κίνητρα προβάλοντας την εικόνα του φαντασιακού του απέναντι σε ότι μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση. Και όλοι μαζί συγκρούονται σαν τις μπάλες του μπιλιάρδου. Χωρίς κανένα τέλος και χωρίς καμιά αρχή.

    Θα ευχόμουνα πολύ μέσα σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα να υπήρχε κάποιο (πολιτικό) σημείο αναφοράς. Θα με έκανε να νιώσω ίσως περισσότερο ασφαλής αν υπήρχε κάποιο πολιτικό αίτημα, μια ιδεολογία που να νομιμοποιούσε έστω και στο φαντασιακό τη χρήση βίας.

    Η τυφλή βία όμως, από όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί παρά στο τέλος να οδηγήσει τον εαυτό της αλλά και όσους υποτάσονται στην δύναμή της σε κάποιο γκρεμό.
    Ελπίζω και εύχομαι κάποιοι να βαρεθούν και να πατήσουν έγκαιρα το φρένο...

    ReplyDelete
  24. Το περιμενα οτι καποιος θα αρχισει να κοκορευεται για τη "βια που εχει δει στη ζωη του"...

    ReplyDelete
  25. jaga διαφωνούμε με τη μη συμμετοχή στην πορεία διότι αυτή τη στιγμή πριν από οτιδήποτε άλλο το διακύβευμα είναι νομιμότητα ή ανομία. Δεν μπορεί, ακριβώς επειδή έχουμε πάσης φύσεως διαφωνίες σε οικονομικά θέματα, να απαξιώνουμε συλλήβδην ολόκληρους μαζικούς χώρους που είναι θεσμικοί και επιδιώκουν σ' αυτή τη φάση το αυτονόητο. Να σταματήσει η τυφλή βία. Ούτε μπορούμε έτσι γενικά και αυθαίρετα να χρεώνουμε τη βία έτσι γενικά κι αόριστα εκεί όπου δεν υπάρχει. Κρανοφόροι με ρόπαλα δεν θα υπάρχουν αύριο εκτός και αν επιχειρήσουν να κάνουν προβοκάτσια. Πρέπει να διαφυλαχτεί η ηρεμία. Εδώ τίθενται άλλα θέματα και κυρίως η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μαζικό μέτωπο έναντι στη βία και την αυθαιρεσία από όπου κι αν αυτή προέρχεται. η πορεία είναι μια καλή αρχή. Θα απαιτηθεί και συνέχεια από την αγνοημένη μαζική πλειοψηφία.

    ReplyDelete
  26. @g700:

    Στο δικό μου comment δεν ανέφερα πουθενά για βία εκ των διαδηλωτών ή των συνδικαλιστών. Ξέρω πολύ καλά τι έγραψα και ξέρω πολύ καλά τι θα δω αύριο το μεσημέρι στα δελτία ειδήσεων στην "πρώτη γραμμή" της διαδήλωσης. Επίσης ξέρω ότι π.χ. από τους προέδρους των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κτλ τα τελευταία 20+ χρόνια, οι 9 στους 10 έχουν γίνει βουλευτές στο κόμμα το οποίο υπηρετούσαν από τότε, μερικοί ακόμα και υπουργοί εργασίας. Επομένως δεν έχει κανένας από αυτούς δικαίωμα να μου ζητά σήμερα να κατέβω μαζί τους σε πορεία, ακόμα και αν κινδυνεύουμε από εξωγήινους στο Σύνταγμα.

    Η πιο αποτελεσματική αντίδραση στη βία είναι η μη-βία. Όπως έγραψα και αλλού, η σιωπηλή οργή 10.000 μαυροντυμένων με γυρισμένο από το θυμό μάτι, ακριβώς μπροστά από τη Βουλή, χωρίς κανένα πανό και χωρίς καμία ντουντούκα, προκαλεί απίστευτο τρόμο στην ανίκανη εξουσία. Όσο οι εργατοπατέρες φωνάζουν και σκίζονται, κάποιοι θα προτιμούν να κλείνουν τα αυτιά στο θόρυβο που προκαλούν. Ο εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο κίνδυνος καταστολής της αλλά ο κίνδυνος κατάχρησής της από αυτεπάγγελτους προστάτες της.

    Άλλωστε, οι πλειοψηφία των εργαζόμενων σήμερα ΔΕΝ εκπροσωπείται τυπικά (λόγω συμβάσεων κτλ) ούτε από τη ΓΣΕΕ, ούτε από την ΑΔΕΔΥ, ούτε από κανέναν. Μάλιστα πολλοί από εμάς δουλεύουμε κανονικά. Όσοι έχουν την άνεση σήμερα να κάνουν απεργία τότε βρίσκονται σε μάλλον καλή κατάσταση εργασιακά.

    ReplyDelete
  27. Εγώ πάντως Jaga και θα δουλέψω και αντί για lunch break θα πάω στην πορεία.

    ReplyDelete
  28. "Η πιο αποτελεσματική αντίδραση στη βία είναι η μη-βία..... Ο εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο κίνδυνος καταστολής της αλλά ο κίνδυνος κατάχρησής της από αυτεπάγγελτους προστάτες της."

    Συμφωνώ κι επαυξάνω και θα έπρεπε να το ξαναγράψεις και με κεφαλαία γράμματα.

    ReplyDelete
  29. Ο φιλος σας ο Πασχος λεει σημερα οτι δε περιμενε να ψευδεται η αστυνομια σε επισημη ανακοινωση οταν πυροβολησε στον αερα ο ειδικος ο φρουρος στο υπουργειο Αιγαιου...

    Ο Πασχος εγινε σοφοτερος

    ReplyDelete
  30. Ο Πάσχος ήταν πάντοτε σοφός, ίσως όχι πάντα σωστός, απλά πρέπει να μάθεις να ακούς και την άποψη που διαφέρει από τη δική σου. Έστω να την επεξεργάζεσαι χωρίς παρωπίδες.

    ReplyDelete
  31. Η σκοτεινή πλευρά και θλιβερή πραγματικότητα των γεγονότων αυτών των ημερών είναι ότι μερικές χιλιάδες πολίτες θα μείνουν (ή έχουν ήδη μείνει) χωρίς δουλειά στην αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου οικονομικά στην Ελλάδα. Στο βωμό της βίας και καταστροφής περιουσίας ακυρώνεται κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του δίκαιου των οργισμένων πολιτών.

    ReplyDelete
  32. Ασε ρε ταβαζ...

    Ποιος ξερει τι θα ελεγε ο στομας του οταν θα εγινε το περιστατικο για τους τραμπουκους των πανεπιστημιων και την καλυψη τους στους κουκουλοφορους

    Ολοι ουρλιαζανε τοτε γιατην επικινδυνη στροφη της αστυνομιας και ο Πασχος ,οπως λεει και ο ιδιος ,ειχε υιοθετησει την ανακοινωση της αστυνομιας..

    Αυτο δειχνει οτι δε καταλαβαινει χριστο οχι οτι ειναι σοφος...

    ReplyDelete
  33. εγώ θα πήγαινα στη διαδήλωση του jaga. όμως βρε jaga έχεις 10,000 χιλιάδες πουθενά κρυμμένους και εξασφαλισμένους ότι σίγουρα θα έρθουν; Διασφαλίζεις την ηρεμία της διαδήλωσης κι ότι δεν θα υπάρξουν προβοκάτορες; Τώρα εντάξει δε θέλω να είμαι συνωμοσιολόγος αλλά αυτό με τους μαυροντυμένους μου ακούγεται γνώριμο. οι ανεκδιήγητοι επαναστάτες του κεαν το διακινούν στο facebook και το 80% ψήφισε κατά. δεν μπορώ να πω ακούγεται καλή η ιδέα για 2ο μετρό αλλά κοντά στο νου και η γνώση.

    ReplyDelete
  34. ΑΠΟ

    το

    1981

    Η

    ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται σε

    ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΟΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΙΔΟΥ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ των ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ:

    TO XAOΣ

    ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ή ΜΠΟΡΕΙ ή ΓΝΩΡΙΖΕΙ

    ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ διότι ΟΛΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΝΟΧΗΣ και ΜΕΡΙΔΑ στην ΕΥΘΥΝΗΣ στην

    ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ.


    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΣΟΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΩ

    ReplyDelete
  35. βγάλε την κασέτα κομφούκιε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ReplyDelete
  36. Ο ΒΕΛΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ:

    «Στο επίπεδο της κινηματικής αριστεράς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί οι ενέργειες πρέπει να έχουν την πρωτόγονη, βίαιη υποχρεωτικά έκφραση και είναι ηλίθιοι αυτοί που λένε να καταδικάσουμε τη βία. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή αν δεν υπάρξει βία, ως μαμή της ιστορίας, που είναι η περίφημη έκφραση του Μαρξ». (Το Βήμα της Κυριακής, ΒΗΜagazino, τ. 403, 6/7/2008)

    Το αντιγράφω αυτό για να δούμε λίγο τον ιστορικό ρόλο του φαινομένου της βίας και πως αυτή χρησιμοποιείται απο τα διάφορα κόμματα και παρατάξεις.
    Το ΚΚΕ,ας πούμε,δεν είναι κατά της βίας γενικά και αόριστα.Είναι κατα της βίας του αντιπάλου του, του εχθρού του και μόνο.
    Δεδομένου ότι το ΚΚΕ έχει αναγορεύσει ως στρατηγικούς εχθρούς το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ,επίσης στρατηγικούς εχθρούς της ΝΔ,δεν είναι καθόλου παράξενη η στρατηγική Εταιρική σχέση ΝΔ-ΚΚΕ.Αυτή η σχέση λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.Το ΚΚΕ είναι πυλώνας του Συστήματος.Δεν είναι δύναμη αμφισβήτησης.Αυτό πιά ειναι "φως φανάρι" για τη νεολαία που δεν θέλει μια συντηρητική δύναμη να εκφράσει τα όνειρά της.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη κάνει ακριβώς αυτό που λέει ο Βέλτσος.Μαζεύει την αδέσποτη βία για να την οργανώσει σε κόμμα.Και επειδή χρησιμοποεί αριστερή φρασεολογία μπήκε στο στόχαστρο του ΚΚΕ ,το οποίο είναι "ιδιοκτήτης της Αριστερας και του Μαρξισμού".
    Στην Ελλάδα αυτή τη περίοδο υπάρχει άφθονη ΕΞΩΣΥΣΤΗΜΙΚΗ βία.Οποιο κόμμα καταφέρει να την κολακέψει και να την κάνει φιλική του δύναμη θα είναι αυτό που θα βάλλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις που έρχονται.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΉΡΗΣΗΣ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  37. Δεν νομίζω να καταλάβουμε ποτέ γιατί γίνονται όλα αυτά.

    Ίσως είναι εποχή που ο καθένας εξεγείρεται για τους δικούς του λόγους.

    Έχουμε χάσει την επαφή μεταξύ μας.

    ReplyDelete
  38. καλός χαβαλές γίνεται εδώ μέσα...νομίζω θα γίνω τακτικός θαμώνας.

    ReplyDelete
  39. Την ειπε ο Παρμενιδης τελικα δεν αντεξε..

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δινει διπλα σηματα στη νεολαια που μαζευει καθως απο τη μια μερια τους σερνει μαζι με τα παιδακια για να καθονται να χαζευουν μαζι τα μπαχαλα και να ικανοποιουν τις φαντασιωσεις τους και απο την αλλη υποστηριζει συνεχως τις "ειρηνικες διαδηλωσεις" και τη μη βια

    Αυτο ειναι λογος για πολιτικη σχιζοφρενεια

    Επειδη εμεις λοιπον δεν ειμαστε παιδακια αλλα Κομμουνιστικο Κομμα τηρουμε σταση αναμονης και δρουμε για την κινητοποιηση των εργαζομενων ετσι ωστε η βια να γινει ταξικη και οχι σπασμωδικη...

    Που δεν ειναι και τοσο κακη αν θελετε τη γνωμη μου το ειπα και παραπανω

    ReplyDelete
  40. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγει νεο κοσμο να γινεται ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΠΑΧΑΛΩΝ.

    Πανε και χαζευουν και μετα βγαινουν για μπυριτσα να μετρησουν ποσα δακρυγονα μυρισε ο καθενας

    ReplyDelete
  41. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ζ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΒΓΑΛΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 10 ΦΟΡΕΣ!!!

    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ!!!

    ReplyDelete
  42. Η κοινωνία νιώθει εξαπατημένη. Αυτό συμβαίνει xanoum mpourek.

    ReplyDelete
  43. ΠΙΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΖΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΛΗΡΟΥ

    Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

    ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΞΥΝΟΥΝ ΠΟΛΥ - ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΕΣ ΟΧΛΟΥ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΖΩΑ

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

    ReplyDelete
  44. ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

    WELCOME TO THE JUNGLE, WELCOME TO GREECE

    ReplyDelete
  45. Κοιταξτε για να λεμε τα πραγματα με τ ονομα τους υπαρχουν παρα πολλοι λογοι γιανα γινει χαμος..

    Το ζητημα ειναι ποια στιγμη και με τι δυναμη θα επιλεξει το μαζικο κινημα να προκαλεσει με βια τη κρατικη εξουσια..

    ReplyDelete
  46. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλλει τάξη είναι η ΚΝΕ.ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ReplyDelete
  47. ο απαράδεκτος πρωθυπουργός μιλάει τώρ αντί να φύγει νύχτα όπως του αξίζει

    ReplyDelete
  48. Η αστυνομια εχει παρει εντολη να οξυνει τη κατασταση καθως ο ζιτας πυροβολησε εντελως αναιτια..

    Μιλαμε για συστηματικη τρομοκρατηση του λαου..Αυριο η αστυνομοκρατια θα βρισκεται σε εξαρση

    ReplyDelete
  49. η ΚΝΕ ε; ε ναι συντηρητική δύναμη πυλώνας του συστήματος καλή είναι για να βάλει τάξη χε χε γιούρι τι λες;

    ReplyDelete
  50. Οι τηλεαστέρες δημοσιογράφοι της διαπλοκής και του αριστερού δήθεν συνεχίζουν από τα δελτία των 8 για 4η συνεχόμενη ημέρα το καταστροφικό έργο της άνευ όρων αγιοποίησης των "παιδιών". Στα πρόσωπα των 15χρονων αναζητούν βολικά άλλοθι για τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματά τους. Θα βγει άραγε κανείς να τους ξεμπροστιάσει;

    ReplyDelete
  51. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  52. πολυ ωραιο αρθρο μπραβο σας.μονο να συμπληρωσω κατι διευκρινιστικο.ολοι οσοι δεχτηκαμε βια απο τα ματ δεν ηταν και δεν θα ειναι δυνατο να κατσουμε με σταυρωμενα χερια.δεν γινεται να σπαζονται περιουσιες του αθωου κοσμακι,αλλα οσο η αστυνομια τρομοκρατει θα δεχεται την απαντηση της.αυτοι που καινε και σπανε περιουσιες ειναι λιγοι,αυτοι ομως που απλα πετανε εστω και μια πετρα στα ματ ειναι πολλοι.

    ReplyDelete
  53. Εχει δίκαιο ο Παρμενίδης. Εδώ και χρόνια παρακολουθώ τις πορείες του "Πολυτχνείου".

    Η ΚΝΕ είναι ΠΑΝΤΑ, μα πάντα, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, είναι ΑΨΟΓΗ.

    Tα ΠΑΣΟΚια και οι ΝΔημοκράτες είναι ΑΠΛΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΜΑΣΑ θέλουν,

    ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ των ΠΑΣΟΚων και ΝΔημοκρατών

    είναι

    η ΜΑΣΑ.

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  56. κομφούκιε επιτέλους σεβάσου κάποια πράγματα δεν είναι όλες οι ώρες και οι στιγμές οι ίδιες.

    ReplyDelete
  57. ΚΗΡΥΣΣΩ ΑΠΟΧΗΝ ΣΙΩΠΗΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ.

    ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ του ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ οιασδήποτε ΧΩΡΑΣ, όταν κυβερνήσεις τους ασκήσουν ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

    ReplyDelete
  58. ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ

    Υπεύθυνη γι’ αυτήν την κατάσταση είμαστε όλοι μας!!!

    Σαν κοινωνία είχαμε αμέτρητες ευκαιρίες να βρούμε λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα μας.

    ΠΑΙΔΙΑ ΥΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

    Αυτό που διεκδικούν ΑΥΤΟΙ που τα σπάνε είναι το δικαίωμα στην ΑΝΟΜΙΑ.

    Κλέβουν ΑΥΤΟΙ, τα σπάω ΕΓΩ

    Μια κοινωνία που δεν παράγει ιδέες, πολιτισμό, δεν πειραματίζεται δεν… δεν…

    Είμαστε μια κοινωνία φυτών.

    Θέλω να γίνουμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι ΒΑΝΔΑΛΩΝ!!!

    ReplyDelete
  59. εμ ρε συ κομφού πήγαινες γυρεύοντας. αρχινάς με μια ανάλυση για τους μπάτσους και μετά πάμε κονσέρτο το πασοκ και ξανά το πασοκ και άντε πάλι το πασοκ και να τους κρεμάσουμε και να τους κάνουμε και να τους ράνουμε. και δώστου να κρεμάσουμε το Λαλιώτη και άντε τον Άκη Τσο και βάλε για ξεκάρφωμα και τον Βουλγαράκη. καλά σ'έκανε ο αντμιν κι αυτά με τη λογοκρισία που λες μου θυμίζουν τα παιδάκια που τα βαράει μια μπούφλα κάποιος στο σχολείο και λένε μετά δε σε παίζω και θα το πω και στη μαμά μου. επίσης κι αφού μιλάμε για ΠΑΣΟΚ εγώ άκουσα το Μάνο στο ΣΚΑΙ να λέει ότι ο Καρααμλής πρέπει να ζητήσει συνάμντηση και ΄βοήθεια από ΓΑΠ και Χρυσοχοΐδη για την αποκατάσταση της τάξης. δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ανάλυσή σου. έχεις προσωπικά; τελειώνω: η απόφαση για αποχή είναι λάθος. εκτός κι αν ζητάς άλλοθι για την αποχώρησή σου για Xmas...stay tuned και μην είσαι ζορίκλας δε βλέπεις ο γιούρι; δεν καταλαβαίνει τίποτα.

    ReplyDelete
  60. Θέλω να γίνουμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι ΒΑΝΔΑΛΩΝ!!!

    right on!

    ReplyDelete
  61. Διαβάζοντας την τοποθέτηση της g700 και τα σχόλια που προέκυψαν, θέλω να επισημάνω τα κάτωθι:
    • Είναι απελπιστικά απαράδεκτο ότι μετά από 35 χρόνια Δημοκρατίας συζητάμε εάν η Κυβέρνηση μπορεί να προστατέψει την Δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
    • Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, να θεωρούμε αυτονόητα τα εγκλήματα που συμβαίνουν σε όλη την Χώρα ως έναν τρόπο απόδοσης τιμής στον αδικοχαμένο νέο.
    • Επιμένω εδώ και χρόνια ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι στημένο που όμως κατάντησε τραγελαφικό και ζημιογόνο για όλους μας.
    • Εάν δεν δοθούν πολιτικοοικονομικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον, τα τρέχοντα συμβάντα θα είναι πταίσματα μπροστά σ΄ αυτά που θα ζήσουμε.
    • Μια οργανωμένη πολιτεία οφείλει να με κάθε μέσο να ακούει πρωτίστως τους υγιείς φορείς και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την αποφυγή τέτοιου είδους αντιδράσεις.
    • Το αδιέξοδο που δημιουργεί η κυβέρνηση του Καραμανλή δεν είναι τυχαίο. Ψάχνουν με οποιονδήποτε τρόπο κρίσεις. Σήμερα τα επεισόδια με τους αναρχικούς, αύριο στο Αιγαίο.
    • Τέλος καλώ αυτούς που πρώτοι εφεύραν τα βασανιστήρια στην Σιβηρία και τα ανθρώπινα ρετερινγκ τις μαύρες σελίδες του Κουμμουνισμού να σταματήσουν την προπαγάνδα.

    ReplyDelete
  62. ayto me ti sibiria egrapse ego ekei tha imoun ama zousa sti ussr

    ReplyDelete
  63. o ειδικος φρουρος 700 ευρώ έπαιρνε
    ο 15χρονος πούλαγε μαγκιά με τα λεφτά του μπαμπά

    λυπηρό και καταδικαστέο το γεγονός

    και ξαφνικά γεμίσαμε διαμαρτυρόμενους, μολότωφ, τα κάψαμε όλα
    φταίει η κυβέρνηση, φταίνε οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, όλοι εκτός από εμάς

    εμείς φταίμε, εμείς οι Ελληνες
    οι καλομαθημένοι κόπανοι που όταν δεν βουλιάζουν στον καναπέ βλέποντας TV, πάνε με το τζιπ στις ταβέρνες και τα μπουζούκια

    Ποιά εκπαίδευση λέτε συναγωνιστές ? Αυτή που ρίξαμε βορά τοις κυσί ?

    Ξέρετε τι θέλει ο Ελληνας ? Πείνα, πείνα μάυρη και σφαλιάρα. Και φτύσιμο διότι ακόμα βρίσκεται στο στάδιο του ραγιά

    Διότι όσο απαράδεκτη είναι η αστυνομία και η ανικανότητά της τόσο απαράδεκτα είναι και τα κολόπαιδα που καίνε και οι πολιτικές δυνάμεις που τα πατρονάρουν

    Μην ανησυχείτε, πλησιάζει ο Γενάρης
    Τότε που το fixed income αυτής της "δημοκρατίας" (ΟΔΔΗΧ) θα βγει να δανειστεί και τότε θα γελάσουμε (πικρά ορισμένοι)

    Η χώρα που η 15άρικη γενιά της αντί να έχει όνειρα βρίζει την 700-ρικη γενιά των ειδικών φρουρών και η χουλιγκάνικη και καλοσιτισμένη κουκουλοφόρα γενιά ηλιθίων καταστρέφει εθνικό πλούτο
    δεν αξίζει να είναι εθνικά υπερήφανη.

    Πείτε ότι θέλετε, μαλώστε γιά το ποιο κόμμα είναι το καταλληλότερο λες και αυτή είναι η γιατρειά
    Το θέμα είναι να παραδεχτούμε επιτέλους ότι αυτή η χώρα ασθενεί, επειδή ασθενούν οι πολίτες της, οι θεσμοί της, οι αξίες της

    ReplyDelete
  64. Mou kanei entypwsh..kai sygxwrhste me an exw parermhneusei opoiadhpote dhlwsh sas. O vasikos mou skopos einai h aposafhnhsh kai oxi h kritikh.
    Eixate milhsei peri "anousias gymnastikhs twn dromwn" xarakthrizontas ta mesa antidrashs twn foithtwn. Tonisate epishs thn anagh newn, "exypnwn" meswn diaikdhkhshs aithmatwn.
    Den xerw pia einai h parousia twn foithtwn sta twrina epeiswdia, an einai eparkhs h oxi. Me endiaferei kata poso ta paradwsiaka mesa antidrashs opws oi poreies kai oi mazikes diamartyries einai akoma epikaira kata thn apopsh sas!Epishs kata poso oi mazikes antidraseis pou pyrodoththikan apo thn dolofonia enos paidiou apodiknyoun xekathara thn anagaiothta analogwn methodwn..

    elpizw na eimai safhs..

    ReplyDelete
  65. ΤΥΦΛΗ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΙΑ;

    Αρχίζουν σιγά-σιγά τα πράματα και ξεκαθαρίζουν. Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των δύο ιδεολογικών και πολιτικών μπλόκ που διαμορφώνονται, περιστρέφονται γύρω απο αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε δυνάμεις Παλινόρθωσης για το ένα και δυνάμεις Προόδου για το άλλο.
    Η ΝΔ ενδιαφέρεται για τη Παλινόρθωση της Δεξιάς και του Αστυνομικού κράτους.Το ΛΑΟΣ για την Παλινόρθωση του Εθνικισμού της καρικατούρας.Και το ΚΚΕ για την Παλινόρθωση του Σταλινισμού.
    Οι κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτά τα κόμματα άρχισαν να συνομιλούν μεταξύ τους και να δημιουργούν δεσμούς αλληλοκατανόησης.Οι ηγεσίες τους το εκφράζουν με ένα άλλοτε υπαινικτικό και άλλοτε ξεκάθαρο λόγο.
    Απο την άλλη διαμορφώνεται ένα μπλόκ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ που εκφράζει τις κοινωνικές δυνάμεις του φιλελεύθερου σοσιαλισμού,του οικολογικού ακτιβισμού και της ριζοσπαστικής κινηματικής Αριστεράς.Αυτό είναι το μπλόκ της Προόδου.
    Γύρω απο αυτά τα δύο μορφώματα,Παλινόρθωση-Πρόοδος,αναμένεται να κρυσταλλωθούν οι πολιτικές εκείνες διεργασίες που θα δώσουν την επόμενη Κυβερνητική λύση.
    Ενα απο τα σημαντικότερα αίτια,αν όχι το πιό σημαντικό,της τυφλής βίας,είναι η αποιδεολογικοποίηση της βίας.Σαυτό συνέβαλε και η καλλιέργεια της αντίληψης του τέλους των ιδεολογιών.Αυτή η περίοδος τέλειωσε.Ερχεται σιγά-σιγά η περίοδος της ιδεολογικοποιημένης βίας.

    ReplyDelete
  66. Η ειρηνιστική βία του ΓΑΠ και η κινηματική βία του Αλαβάνου κερδίζουν έδαφος στο κοινωνικό σώμα.Γιαυτό και θα είναι οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του 2009.
    Οι προσωπικότητες και των δυό τους έχουν αρκετά αντισυστημικά χαρακτηριστικά.
    Η κοινωνία τους πιέζει να συγκυβερνήσουν μαζί με τους Οικολόγους.
    Το μπλόκ της Παλινόρθωσης(ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ) είναι η "άλλη λύση" .

    ReplyDelete
  67. @gated23

    σωστά θέτεις το θέμα. Απαντάμε. Με τον όρο έξυπνη βία για τον οποίο είχαμε μιλήσει στο παρελθόν εννούμε τη βία της συστηματικής και ασταμάτητης ειρηνικής δικεδίκησης η οποία στις μέρες μας έχει φύγει από το δρόμο και έχει μεταφερθεί στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που διοργανώνουν έξυπνες διμαρτυρίες τύπου greenpeace κλπ, τις κινήσεις πολιτών που λειτουργούν ως μονάδες συνειδητοποίησης τοπικών προβλημάτων, τις εναλλακτικές κινήσεις πολιτών στο διαδίκτυο που μπαίνουν σφήνα σε Μέσα και κόμματα με δικές τους ατζέντες. Είναι εμφανές από τη διαχρονική μεταπολιτευτική εμπειρία ότι η κλασσική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας έχει χάσει την αξία της ως εργαλείου διεκδίκησης. Και περιορισμένης αποτελεσματικότητας είναι και έχει αποκτήσει πολλούς εχθρούς.

    Τούτων λεχθέντων οι παραδοσιακές πορείες και μαζικές κινητοποιήσεις ως εργαλεία διαμαρτυρίας διατηρούν ακόμα το νόημα τους εφόσον είναι σε θέση να ταυτιστούν με τα νέα κοινωνικά αιτήματα όπως έγινε για παράδειγμα με τη συγκέντρωση των μπλόγκερς, της WWF και των οικολογικών ομάδων στο Σύνταγμα για το περιβάλλον και τις φωτιές.

    Σήμερα έχει διοργανωθεί και σε λίγο ξεκινάει μια κλασσική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με πορεία από την Κλαυθμ΄λωνος στο Σύνταγμα. Υπό άλλες συνθήκες η απεργία αυτή θα ήταν περιορισμένου βελινεκούς και θα το σκεφτόμασταν αν θα πηγαίναμε ή όχι δεδομένου ότι σαν νέοι έχουμε σοβαρές διαφωνίες με την ατζέντα των δύο συνδικάτων.

    Ωστόσο σήμερα υπάρχει ένα διακύβευμα μεγαλύτερο από τα εργασιακά. Είναι η αποκαταστάση της ηρεμίας και η καταδίκη της βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Υπ' αυτό το πρίσμα και υπό τις παρούσες συνθήκες είμαστε όλοι ένα.

    Τέλος, η εξέγερση αυτών των ημερών δεν ανήκει σ' αυτό που λέμε πορεία διαμαρτυρίας, είναι εξέγερση τροφοδοτούμενη από μια άμορφη μάζα κοινωνικού θυμού που πηγάζει από διάφορες ομάδες. Αυτού του τύπου οι εξεγέρσεις δεν μπορείς να είσαι υπέρ ή κατά απλώς συμβαίνουν όταν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο. Το θέμα είναι ο άμορφος κοινωνικός θυμός προς τα που θα διοχετευτεί κοινωνικά και πολιτικά και σε τι θα οδηγήσει τελικά; θα είναι απλά ένα "ξεκάβλωμα"; ή θα γίνει δημιουργική δύναμη αλλαγής και προς ποια κατεύθυνση;

    ReplyDelete
  68. "Η Κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση στην Ελλάδα, και εκφράζει την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να διαφυλάξει την ασφάλεια και τις ιδιοκτησίες των κινέζων πολιτών και των κινεζικών οργανώσεων στη χώρα μας, δήλωσε την Τρίτη στο Πεκίνο ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Τζιαντσάο.

    "Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει το συντομότερο δυνατόν τις ταραχές και να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη", δήλωσε ο Λιου στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου."

    Μάγκες έρχονται οι Κινέζοι να επιβάλλουν τη τάξη.
    ΕΑΝ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΥΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

    ReplyDelete
  69. Έχεις δίκιο Libertarian,

    άκου εδώ ρε!!!

    ReplyDelete
  70. "Απέρριψαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το αίτημα του πρωθυπουργού να αναβάλουν τη σημερινή συγκέντρωση "

    Τον έγραψαν κανονικά.Αλλά αυτός συνεχίζει απλώς να πρωθυπουργεύει.

    ReplyDelete
  71. "..η Ρωσία και η Κίνα συνηθίζουν να καταφεύγουν στις δωροδοκίες όταν δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξωτερικό, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International /TI) που δόθηκε στη δημοσιότητα..."

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΔΩΡΑ.Πάρτε το ΣΕΜΠΟ και πιείτε καμμιά γουλιά λάδι. Μονο Κρητικό, αν θέλετε να σας δώσουμε και το Τυμπάκι.Που σας άρεσε τόσο πολύ, όταν ο Ζιντάο ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ τη Κρήτη.

    ReplyDelete
  72. Επίλογος

    Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε...

    Αλλά ποιός είναι ο λύκος και ποιός η κοκκινοσκουφίτσα είναι αμφίβολο αν το αντιλαμβάνονται όλοι εδώ μέσα.

    Δείτε τηλεόραση ακούστε πολιτικές αναλύσεις και κουβέντες με background της καιόμενη πόλη.

    Το ρητό λέει ότι "το δις εξ' αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", πόσο μάλλον όταν το "αμάρτημα" συνεχίζεται επί δεκαετίες.
    Αν κάτι απωλέσθη εδώ αυτό είναι η σοφία και είναι ολοφάνερο.

    Όσο για τις "έξυπνες" μορφές διαμαρτυρίας ή τις δήθεν τεκμηριωμένες τεχνικοφανείς "αναλύσεις" που πραγματεύονται διαρθρωτικές αλλαγές ΕΝΤΟΣ και στα ΠΛΑΙΣΙΑ ενός σάπιου συστήματος, το μόνο που έχω να πω είναι ότι κουράζουν.

    Όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει «Γενιά των 700 ευρώ» όσο κι αν ο τίτλος είναι πιασάρικικος και πουλάει.
    Υπάρχει μια μερίδα του λαού που ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου μορφωτικού επιπέδου που παίρνουν τόσα η και λιγότερα.
    Η πιθανότητα να μην έχουν πτυχία, περγαμηνές και συγκεκριμένο lifestyle δεν τους κάνει σε τίποτα κατώτερους η διαφορετικούς.
    Το γεγονός είναι ότι εργάζονται υπερβολικά, αμείβονται λίγο και το σύστημα τους θέλει με το κεφάλι κάτω και το φόβο ριζωμένο στη ψυχή.

    Η διαφορά δεν είναι στις γενιές, αλλά σ΄ αυτούς που εργάζονται, μοχθούν, παράγουν και δημιουργούν με το σώμα και το μυαλό και σ΄ αυτούς που με τον ένα η τον άλλο τρόπο εκμεταλλεύονται, καταχρώνται και απομυζούν το κόπο των άλλων.

    Το θέμα είναι να μην κάνει η σημερινή G700 όταν αύριο αποκτήσει χρήμα και εξουσία τα ίδια και χειρότερα στην τότε G700.
    Όταν μιλάτε για new deal δεν αντιλαμβάνομαι με ποιόν σκέπτεστε να κάνετε αυτό το deal και τι προσφέρεται ως αντάλλαγμα.

    Οι κοινωνικοί αγώνες κύριοι δεν είναι εμπορικά «deals» ούτε συμφωνίες κυρίων.
    Αν ο στόχος είναι να εξασφαλίσετε εργασία, προβολή ή διασυνδέσεις και τελικά αν βλέπεται τη κίνηση και το blog σαν επένδυση για το επαγγελματικό η πολιτικό μέλλον σας, πείτε το ξεκάθαρα να το καταλάβουν όλοι.

    Η νοοτροπία elite, το ανάλογο υφάκι και το «κράξιμο» όταν ακούγονται απόψεις που χαλάνε το image και ξεφεύγουν από τη πεπατημένη είναι πρακτικές που τις έχω ξαναδεί και δεν μου λεν απολύτως τίποτα .

    Μήπως υπάρχει εδώ κανείς να μας πει πως αφυπνίζεται μια νωθρή, διεφθαρμένη κοινωνία?
    Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θεωρώ ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

    Αντίο

    ReplyDelete
  73. " ntm said...
    Επίλογος "

    Εχεις πρόβλημα με τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο; ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ "Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θεωρώ ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα",όπως σωστά λές.

    ReplyDelete
  74. Από μόνα τους τα στατιστικά στοιχεία απασχόλησης και μισθοδοσίας αποδεικνύουν ένα μεγάλο, υπαρκτό μισθολογικό φαινόμενο και πρόβλημα, όπως επίσης και ένα τεράστιο χάσμα στην πρόσβαση στην εργασία και στο μισθολογικό επίπεδο μεταξύ των ηλικιακών ομάδων του ελληνικού πληθυσμού. Παραμερίζοντας τα υπόλοιπα ζητήματα (δημόσιο, ιδιωτικό κι ασφαλιστικό χρέος, οικολογικό έλλειμμα, δημογραφικές αλλαγές, κλπ.), που είναι εξίσου ή/και περισσότερο σημαντικά στην εξίσωση της διαγενεακής ισότητας, η ισότητα ευκαιριών και πρόσβαση στην εργασία γέρνει μονόπλευρα προς τις μεγαλύτερες ηλικίες και προς τις λιγότερο παραγωγικές ομάδες του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού. Αυτά, μόνο ερμηνεύοντας τα στατιστικά στοιχεία, αγνοώντας τις βιωματικές εμπειρίες του καθενός μας στο χώρο εργασίας.

    Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά ορίζεται Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Διαγενεακή Αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (29 Απριλίου 2009 θα είναι η πρώτη), και δεν είναι τυχαίο επίσης που γειτονικές χώρες της ΕΕ όπως η Αγγλία και η Γερμανία εντάσσουν ένα σύστημα generational accounting στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών τους. Δεν είναι τυχαίο που ομάδες κι οργανισμοί σκέψης με ατζέντα τους τη Διαγενεακή Δικαιοσύνη (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία) έχουν θεσπιστεί ανά την Ευρώπη και προβληματίζονται για τη νέα, επικίνδυνη ροπή που παίρνουν τα πράγματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στις Δυτικές κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο που άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Ουγγαρία θεσπίζουν κι εφαρμόζουν Επιτροπές για την Προστασία του Μέλλοντος κι Εκπροσώπους των Δικαιωμάτων των Μελλοντικών Γενεών, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που προωθείται Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη θεσμοθέτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Εκπροσώπου των Δικαιωμάτων των Μελλοντικών Γενεών.

    Από εκεί και πέρα, πρέπει να καταλάβουμε ότι η εποχή των φωστήρων και της αναζήτησης μεγάλων που θα λύσουν τα προβλήματα για εμάς τελείωσε. Αν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να προτείνουμε, να προσθέσουμε το λιθαράκι μας στην οικοδόμηση της ουτοπίας που ο καθένας μας έχει στο μυαλό του, το κάνουμε με μικρές πράξεις και με συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο. Το παράδειγμα το δείχνει η Ευρώπη, με την ενίσχυση των θεσμών της Κοινωνίας των Πολιτών, και την παρότρυνση για δημιουργία κοινωνικών λόμπυ που συμμετέχουν σε μια συνεχή διαδικασία διαλόγου, με θέσεις που προωθούνται και υπέρ ή κατά – ψηφίζονται από το Ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα.

    Αντί να χαιρόμαστε να βλέπουμε συμπολίτες μας να παίρνουν πρωτοβουλίες, να διακρίνονται και να δημιουργούν θετικά πρότυπα, εμείς επιλέγουμε την κλασική τακτική της απόρριψης εκ των προτέρων και της ζηλοφθονίας? Ας μην είμαστε πάντα εμείς οι μικροί, κι ας περάσουμε κι εμείς από την κριτική στην πράξη, κι από την αντίδραση στη δράση, Ntm.

    ReplyDelete
  75. Ευχάριστη έκπληξη:

    Τελικά σήμερα έγιναν πολύ λιγότερα επεισόδια από ότι περίμεναν πολλοί στις συγκεντρώσεις στο κέντρο. Αυτό, προς απογοήτευση των κυβερνώντων που εχθές ζήτησαν να αναβληθούν οι συγκεντρώσεις για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δυστυχώς δεν έλειψαν και πάλι οι γεμάτες στόμφο δηλώσεις των εργατοπατέρων.

    Ασήμαντο (?) περιστατικό:

    Εχθές αργά το βράδυ κάτω από το σπίτι μου κάποιος (μάλλον μεθυσμένος) ξεσήκωσε τη γειτονιά μαρσάροντας προκλητικά και παρκάροντας με όσο πιο πολύ θόρυβο μπορούσε. Σε λίγο κατεβαίνει ένας αστυνομικός από το σπίτι του, τραβάει το κουμπούρι και τον αναγκάζει να ξαπλώσει και να φορέσει χειροπέδες. Όταν διαπίστωσε ότι πρόκειται για Αλβανό άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί. Βγήκαν 2-3 από τα μπαλκόνια να του κάνουν παρατήρηση και εκείνος αντί να σταματήσει γύρισε και άρχισε να μιλά προκλητικά και σε αυτούς. "Τελικά εσείς δεν βάζετε μυαλό με τίποτα, έτσι;..." του λέει κάποιος. Ίσως ο αστυνομικός να είχε φάει τόσες πέτρες και δακρυγόνα που ήταν επόμενο κάποιος που θα τον ξύπναγε από τον ύπνο να την πληρώσει.

    Το θέμα είναι ένα: ο μοναδικός τρόπος να εξομαλυνθεί η κατάσταση, χωρίς την ανάγκη ακροδεξιών ομάδων "περιφρούρησης" όπως έγινε στην Πάτρα, είναι η αστυνομία να είναι στο εξής άψογη στη συμπεριφορά της (ακόμα και στις συλλήψεις), έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του συνόλου των πολιτών, ακόμα και αν οι ανώτεροί τους φαίνεται να είναι σε πλήρη αφασία.

    ReplyDelete
  76. @ ntm και λοιπούς ενδιαφερόμενους

    δε θα ασχοληθώ με το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους είναι συστηματικά πάνω από 22% από το 83 μέχρι σήμερα. Ούτε ότι 64,4% των 25ρηδων παίρνουν μέχρι 750 ευρώ και το 56% των 30ρηδων μέχρι 700 γεγονότα που κάνουν τους νέους τους διαχρονικούς LOSERS μεταπολιτευτικά.

    Θα ασχοληθώ μ' αυτό που είδα σήμερα στην πορεία που ήταν μαζική και ειρηνική. Τόσο του ΠΑΜΕ όσο και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ΜΠΡΑΒΟ.

    Μέχρι φυσικά να εμφανιστούν τα τάγματα μαθητών του ΣΥΡΙΖΑ και οι από γύρω συνιστώσες μαζί με τους συνήθεις κοκκινόμαυρους προβοκάτορες. Οι πρώτοι αφού επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία παναγόπουλου, ένα κομμάτι τους από μαθητές (τα πιο καλά λουλούδια) παρατάχθηκαν να κάνουν ντου στη Βουλή. Οι δεύτεροι οι κόκκινο-μαύρο κάτι πρεζόφατσες υπό την ηγεσία μιας σαραντάρας (τα ΕΑΚ που είναι άραγε;) ακριβώς από δίπλα κάνοντας χαβαλέ φορώντας κράνη και έτοιμοι να προβοκάρουν την αστυνομία και να δημιουργήσουν προβλήματα. Όπερ κι εγένετω.

    ΠΟΙΟΣ συνεχίζει λοιπόν τη βία η οποία τα βράδια γίνεται ανεξέλεγκτη διότι μπαίνουν μέσα πάσης φύσεως χαβαλέδες, κοινοί κλέφτες και πιτσιρικάδες κάτω των 20 ή ταλαίπωροι που βλέπουν μια χρυσή ευκαιρία να κάνουν μπάζα; Ας απαντηθεί το ερώτημα.

    ReplyDelete
  77. Καλά το τώρα το καταλάβατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτρέφει ταραξίες, τεμπέληδες, μαφιόζους και πρεζόνια; όταν το σύνθημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ναι στην φθορά της δημόσιας περιουσίας, ναι στους βανδαλισμούς των πανεπιστημίων, τι θα τους ενοχλούσε να στρατεύουν νεαρά αφελή παιδάκια.

    ReplyDelete
  78. @ ntm

    Aν είχα γεννηθεί 30 χρόνια νωρίτερα από το 1978 θα μπορούσα και να συμφωνίσω μαζί σου. Ίσως να είμασταν καλή παρέα και σε κάποια από τα τόσα "επαναστατικά" κινήματα της προηγούμενης περιόδου.

    Όσο κι να το μυαλό μας αρέσκεται να τριγυρνά στο παρελθόν για να αντλήσει παραδείγματα και παραστάσεις ώστε να εξηγήσει το παρόν, ή να προβλέψει το μέλλον, η αλήθεια είναι πως όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, συνήθως το κάνει σαν μια μεγάλη φάρσα.

    Νομίζω πως η G700 το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να γίνει σύμμετοχος μιας τέτοιας φάρσας.

    ReplyDelete
  79. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αλλά ούτε καταδικάζει τους βανδαλισμούς των ημερών. Πάντως ο κόσμος εκτονώθηκε, τα έσπασε, και τώρα θα πάρει και την πελατειακή του αποζημίωση. Κι από Φεβρουάριο αρχίζουν οι χρεοκωπίες, οι χαριστικές ρυθμίσεις, οι απολύσεις και η δημόσια χρεοκωπία.

    Αφού κάναμε ένα διάλειμμα και βγάλαμε τα απωθημένα μας, ας αναλογιστούμε ότι αφορμές αντίστοιχες για κοινωνική αναστάτωση θα δοθούν πάμπολες στο προσεχές μέλλον, κι εκεί το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κατάσταση, η οποία συνεχώς θα χειροτερεύει. Οποιαδήποτε παροχή δοθεί σε μερικές ομάδες του πληθυσμού, θα έχουν πολύπλευρες και πολλαπλασιαστικές συνέπειες για όλες τις άλλες.

    ReplyDelete
  80. Αποδίδουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ικανότητες που δεν τις έχει.
    Ακόμα και ΑΝ ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, "συν γυναιξί και τέκνοις", αποφάσιζε να κάψει την Αθήνα δεν θα κατάφερνε παρά να γελοιοποιηθεί.Εκτός και αν είχε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης.Μιας κυβέρνησης που κατάφερε να μετατρέψει την Αστυνομία σε πυρπολητή της ειρήνης και των δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

    ReplyDelete
  81. μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Μιλάω για το ποιος συνεχίζει ή επιχειρεί να συνεχίσει τη βία. Δε μιλάω για το τι έγινε τις άλλες μέρες. Μιλάω για τώρα. Για τους γενίτσαρους που τους έβαλαν να παίξουν πολιτικό παιχνίδι μετά την πορεία.

    ReplyDelete
  82. Tις συμμορίες,τις συντεχνίες και τους προστάτες των πανεπιστημίων, που αντιδρούν σε κάθε εκσυγχρονισμό του δημόσιου πανεπιστημίου, δεν τους εκτρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν κομπάζει γιαυτό.

    ReplyDelete
  83. O SYRIZA απλά τους νομιμοποιεί πολιτικά και ηθικά.Και τους κλέφτες και τους βάνδαλους και τους διαρήκτες ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

    ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΝΟΜΙΜΟΠΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥς ΠΑΡΑΓΕΙ.ΟΥΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΜΥΘΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.
    ---------------------------------

    ReplyDelete
  84. ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ VS ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά παρασιτεί πολιτικά στο ΑΝΟΜΙΑΚΌ κίνημα.Και περιθάλπει και αρκετούς απο τους πρωταγωνιστές του.Αλλα είναι κλεφτρόνια,πρεζόνια,ψιλοδιαρρήκτες και τέτοιοι. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    Οι μεγάλοι κλέφτες ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ βρίσκονται αλλου και κλέβουν με νομότυπους τρόπους.Τα δε προιόντα της κλοπής τους είναι "ηθικά καθότι νόμιμα".

    ΚΛΕΦΤΡΌΝΙΑ VS ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    ReplyDelete
  85. Και ακούστε πράμα.Θα αποζημιώσει λέει το δημόσιο τις κατεστραμένες περιουσίες.
    Ε αυτά ακούνε οι αγορές και πάνε τα spreads στα ύψη,ακόμα και αν δεν αποζημιώσει, που είναι και το πιθανότερο.
    Είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες,που έχουν τα καταστήματα στη διακεκαυμένη ζώνη,θα έχουν προνοήσει να τα ασφαλίσουν.
    Η απρονοησία βρίσκεται απο τη πλευρά της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει πελατειακό πλιάτσικο στα καμμένα, που είναι και το στοιχείο της.

    ReplyDelete
  86. Ο σύριζα μάζεψε τα σχολειόπαιδα και τους λέει ε πσιτ ελάτε εδώ. τους οργανώνει και τους προωθεί να βιαιοπραγήσουν. Όταν βλέπω σε μια ειρηνική πορεία να σκάνε οι συνιστώσες κάθε μία αποτελούμενη από μαθητές, emos κλπ στη μέση με ομαδάρχες μαντράρχες γύρω γύρω που δεν αφήνουν τον παναγόπουλο να μιλήσει και μετά στέλνουν μια διμοιρία από μπουμπούκια σε στραγητικό σημείο με πρόθεση να κάνουν ντου ε τότε καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα γίνονται σκόπιμα...κι ας καταδικάζει ο αλαβάνος τη βία. να χαρώ μια καταδίκη. δε με ενδιαφέρουν τα φρονήματα του κάθενα ή τι κάνει η αριστερά των κινημάτων και πως εκπροσωπεί το κίνημα της ανομίας ή πως η δεξιά εκπροσωπεί τα λαμόγια. σ' άυτή τη φάση απαιτώ σαν πολίτης να μην υποκινεί τη βία και το σπάσιμο όταν πάει να κοπάσει η φασαρία. Απαιτώ επίσης άμα είναι μάγκες να περιφρουρήσουν την πορεία

    ReplyDelete
  87. η ανόητη κυβέρνηση άρχισε τα τριχίλιαρα πάνω στο πτώμα της Αθήνας. Κανένα τριχίλαρο δε θα σώσει τη βομβαρδισμένη πόλη με τη νεκρή αγορά. αίσχος

    ReplyDelete
  88. Ο Παρμενιδης καλα σας τα λεει, μην αποδιδετε στον ΣΥΡΙΖΑ ιδιοτητες που δεν εχει..

    Το προβλημα ειναι οτι νομιζει οτι μπορει να συγκεντρωσει τη λαικη οργη και να την κανει δημιουργια ισως και "αριστερη διακυβερνηση"...

    Αυτο συμβαινει λογω των τρομακτικα ετεροκλητων ομαδων που τον συγκροτουν,ομαδες με κομμουνιστικο λογο αλλά αντιεξουσιαστικα συνδρομα,που νομιζουν οτι μπορουν να ενσωματωσουν και να εκφρασουν ακομα και το περιθωριο...Με λιγα λογια δε ξερουν που παν τα τεσσερα.

    Οσο για τα περι δυναμεων προοδου που λεει ο Παρμενιδης...δε ξερω...

    Πιστευα οτι θα ξερει καλυτερα την ιστορια του εργατικου κινηματος για να καταλαβαινει οτι το φαινομενο δεν ειναι ουτε νεο ουτε απροσδοκητο..Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι καθαρο πως εκφραζει το ρεφορμιστικο μερος του εργατικου κινηματος...

    Ακου εκει σταλινισμος!!Εχει κολλησει η βελονα..

    ReplyDelete
  89. Oποιος ενδιαφερεται για την πραγματικη ερμηνεια του "Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιδευει τα αυτια των κουκουλοφορων" θα πρεπει να λαβει υποψη του το δεδομενο που αναφερω πιο πανω...

    Το γεγονος οτι τους θεωρουμε ασχετους και ανευθυνους...

    Τα περι ΝΔ και συμπραξης με το ΚΚΕ τα ξερουμε οπως ξερουμε και τις επιθεσεις κολακειας απο ΜΜΕ και διαφορους καλοθελητες...Και δε ψαρωνουμε

    ReplyDelete
  90. Η σκέψη γύρω απο τις δυνάμεις της Παλινόρθωσης(ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ) και της δυνάμεις της προόδου(ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) βρίσκονται ακόμη σε προπλασματική μορφή.Σιγά-σιγά θα ωριμάσουν στη κοινωνική συνείδηση.Τώρα πιά ο τροχός,ο κινητής της Ιστορίας που έλεγε και ο Χικμέκ, δεν είναι αργός όπως εκείνος νόμιζε,και ίσως συνέβαινε, για την εποχή του.Η εποχή μας τρέχει, αλλά επειδή μας ζαλίζει η ταχύτητα, προτιμάμε την Παλινόρθωση για να αράξουμε στις "σίγουρες και αιώνιες" αλήθειες.

    ReplyDelete
  91. ολοι στο πολυτεχνιο γραφετε ιστορια.μην βλεπετε αλλο ειδησεις.σας κολανε στα μαλακισμενα που σπανε μπακαλικα.

    ReplyDelete
  92. Παιδιά γίνετε μαχητές στη ζωή όχι στην παραβατικότητα.

    Ο πιο εύκολος δρόμος αλλά και πιο αναποτελεσματικός είναι να τα σπάσεις και να λεηλατήσεις.

    Ο πιο δύσκολος δρόμος αλλά και ο πιο ικανοποιητικός, είναι να παλέψεις με το λόγο σου και την πειθώ σου.

    Τον κόσμο σας εσείς οι ίδιοι τον πλάθετε. Και το κάνετε διαλέγοντας. Η λεηλασία και η δυστυχία συμπολιτών σας είναι δειλία και παραίτηση των όπλων. Τα πραγματικά όπλα είναι η πληροφορία, η πειθώ και η ενεργή συμμετοχή σας στη ζωή σας. Όχι στο περιθώριο, όχι στη βία.

    ReplyDelete
  93. h istoria exei kai emos?? dikio eixe i kaneli poy elege ton syn emo komma xa xa xa

    dude

    ReplyDelete
  94. valte rasta kai kante epanasta kai poy ste mono ta drugs de tha sas apogoiteysoyn pote...

    ReplyDelete
  95. Από το σημερινό TVXS:

    Aποκλειστικό: Απολύθηκε ο φωτογράφος της καλύτερης εικόνας των ημερών
    http://www.tvxs.gr/v1407

    Η Παρεξήγηση - Ανάλυση του Στ.Κούλογλου
    http://www.tvxs.gr/v1415

    Κάτι μου λέει ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες.

    ReplyDelete
  96. Τραγική και απαράδεκτη εξέλιξη. Τι άλλο να πει κανείς...

    ReplyDelete
  97. gmosie, κι εμείς είδαμε από κοντά αυτά που περιγράφεις ωστόσο θα συμφωνήσουμε με παρμενίδη και Μανδραβέλη στο σημερινό του άρθρο ασύμμετρες ανοησίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί δεν είναι η μοναδική εξήγηση για το σημερινό χάος. Θα επανέλθουμε και με σχετικό post στα αγγλικά για να καταλαβαίνει και κανένας ξένος, γιατί αυτές τις μέρες έχουν γραφτεί πολλά για τη γενιά της οργής και των 700 ευρώ στο εξωτερικό και βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ κίνηση και ενδιαφέρον απ' έξω.

    ReplyDelete
  98. παραθέτουμε μερικά links από άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού

    Stern: Generation Zorn

    Frankfurter Neue Presse: Generation 700 euro

    ReplyDelete
  99. Schooligans

    Live your myth in Greece

    ReplyDelete
  100. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΙΩΠΗΣ.


    ΠΟΙΟΙ είναι οι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ;

    Οι κουκουλοφόροι ουδεμιά σχέση ΜΑ ΟΥΔΕΜΙΑ έχουν με τους ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ. Οι αναρχικοί ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σε ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, ακριβέστερα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ. Πολλοί από τους ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ είναι ΤΩ ΟΝΤΙ άτομα ΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με βαθειά καλλιέργεια.

    Και γιά να εξηγούμεθα ακόμα και το παιδάκι που σκοτώθηκε ΔΕΝ ήταν παιδί αστικής οικογένειας - και το λέω όχι γιά να μειώσω το άτυχο παιδί αλλά γιά να δώσω το στίγμα της κοινωνικής του προέλευσης. Οι γονείς του, λοιπόν, ως αποδεικνύεται από το basse classe, φανταχτερό, λευκό, γυαλιστερό φέρετρο με τον χασέ και την δαντελίτσα να κρέμεται γύρω-γύρω ΕΙΝΑΙ βέβαιο πως είναι LUMPEN με ΛΕΦΤΑ, άρα πρώην ΞΕΒΡΑΚΩΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ).

    Οι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, λοιπόν, ΔΕΝ είναι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΔΕΝ είναι ΑΣΤΟΙ, είναι ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

    ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΣΟΚΩΝ είναι ΗΘΙΚΩΣ ΙΚΑΝΑ γιά ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΔΕΝ θέλω να πώ ότι υποκινούνται από το ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΛΛΑ μπορεί να ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ από ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ ή MPOΡΕΙ να ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ. Οπως και νάχει το ΠΡΑΓΜΑ, τα ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ, οι ΚΟΥΚΟΛΟΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, έχουν ΠΑΤΕΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ και ΜΑΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΡΙΑ.
    Συνεπώς, προέρχονται από την ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ που ΚΑΤΕΛΥΣΕ και ΔΙΕΛΥΣΕ το ΕΘΝΟΣ.

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ" ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στην ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ. Η καταπληκτική οργάνωση των ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ το LOOTING με ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ στη ΣΥΜΜΟΡΙΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  101. μανι μανι το πας για κι άλλη λογοκρισία. Για αστός πάντως είσαι σκέτος βόθρος. Κάνε τη σιωπή σου τώρα, είναι κι αυτή ένας τρόπος έκφρασης. Για τη δική σου υστερική περίπτωση, σίγουρα πιο καθαρή, ή αλλιώς, συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος. Όσο λιγότερες εκκρίσεις μεθανίου, τόσο καλύτερα.

    ReplyDelete
  102. @Komfou
    Με αυτά που λες αποδεικνύεις περίτρανα γιατί άτομα σαν κι εσένα δεν πρέπει να πάρουν ποτέ στα χέρια τους εξουσία.

    Για λογοκρισία ΔΕΝ θέλω να ξανακούσω.

    Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι @#$!%!* θέλει.

    ReplyDelete
  103. Mη σβησετε το σχολιο του Κομφουκιου..

    Ειναι αποδειξη των λογων του Λενιν για τον παρασιτισμο και τη σαπιλα της αστικης ταξης

    ReplyDelete
  104. Mάγκες από ότι φαίνεται εξάγουμε πλέον και "επανάσταση"!!!

    Μπράβο Ελλάντα

    ReplyDelete
  105. "γιουρι γκαγκαριν said...
    Mη σβησετε το σχολιο του Κομφουκιου.."

    Συμφωνώ μαζί σου.Το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι είναι άθλιο και κατάπτυστο.Αλλά βαθειά πολιτικό.Βαθιά ιδεολογικό.Απηχεί υπαρκτές απόψεις αυτών που διαπαιδαγωγούν και καθοδηγούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
    Τέτοιες ανατριχιαστικές ερμηνείες δεν λογοκρίνονται.Αλλά μελετωνται με προσοχή.Δεν είναι ούτε ανήθικες ούτε αντιαισθητικές.Είναι το πολιτικό Ευαγγέλιο της παρασιτικής ολιγαρχίας ,που αυτές τις μέρες τρομάζει απο τη λαική εξέγερση.
    Η αποιδεολογικοποίηση,που πολλες φορες η "G700" την ύμνησε,ισοδυναμεί με αφοπλισμό του λαικού κινήματος.
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι το: πως ένα, εκ πρώτης όψεως, ΑΝΟΜΙΑΚΟ,ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΗΜΑΤΙΚΟ λαικό κίνημα θα μετεξελιχθεί σε ιδεολογικό προμαχώνα των κοινωνικών αγώνων που έρχονται και που ο κύριος στοχος πρέπει να είναι η ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ.
    Η ΒΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ.

    ReplyDelete
  106. Παραιτήθηκε ο Πρύτανις του πανεπιστημίου Αθηνών.Ε, και;
    Τον ήξερε κανείς; Ενας ανύπαρκτος και ασήμαντος πνευματικά άνθρωπος που λόγω της μετριότητάς του τον στήριξαν οι μηχανισμοί να γίνει πρύτανις.
    Να γιατί εξεγείρονται οι νέοι.Και ΕΥΤΥΧΩΣ.Μπορεί να μην μπορούν να συγκεκριμενοποιήσουν τα αιτήματά τους ακόμη αλλά πιάνουν το κλίμα.

    ReplyDelete
  107. "Χθες, ο σύλλογος διδασκόντων του Παντείου κατήγγειλε ότι για πρώτη φορά έκλεισε πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.
    Η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ, σύμφωνα με τους καθηγητές, έβαλε λουκέτο στο Ιδρυμα, επικαλούμενη σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ"

    Η ΚΝΕ δεν κάνει τίποτε χωρίς την έγκριση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.Αλλωστε το ΠΑΝΤΕΙΟ είναι "ιδιωτικοποιημένο" απο το ΚΚΕ.

    ReplyDelete
  108. Το ΚΚΕ σπαράσσεται εσωτερικά.Η γραμμή της φράξιας που το ελέγχει χάνει τον έλεγχο.Ελπίζουμε να υπάρξει νέα και να αλλάξει και "μυαλό".Και να εγκαταλείψει τη γραμμή σύμπλευσης με τη Δεξιά που παρέλαβε, μαζί με την κομματική εξουσία, από το Φλωράκη, η Αλέκα.Και να αλλάξει και "στρατηγικό εχθρό".Θα συμβεί.Δεν μπορεί να μείνει ένα, τόσο μεγάλο κόμμα, εσαεί κολαούζος του "ταξικού εχθρού".

    ReplyDelete
  109. " xanoum mpourek said...

    Για λογοκρισία ΔΕΝ θέλω να ξανακούσω. "

    Ούτε εγώ.Να μείνει το μπλόγκ χωρίς γελοιογράφο;

    ReplyDelete
  110. Εχει χαθεί η κοινωνική συνοχή, την παιδεία την θέλουν ιδιωτική τα δύο μεγάλα κόμματα, λεφτά για την υγεία δεν βρήσκουν, η άμυνα εικονική προσοδοφόρα μόνο για τους προμηθευτές, η αγροτιά αφανίζεται, ο τουρισμός και η ναυτιλία σε χέρια λίγων, η αστυνόμευση του εντυπωσιασμού και με μεγάλα ελλειματα. Η Εκκλησία αφορολόγητη τόριξε στις bysiness. Την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά ταμεία επενδύουν σε τοξικά ομόλογα, ο γενικός πολιτισμού σαλιαρίζει, οι δουλιές φύγαν Τουρκία και Βαλκάνια, οι μαγαζάτορες εξαφανίζονται πολύ πριν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, Εμπορικά κέντρα των αγορών της πλουτοκρατίας ξεφυτρώνουν περισότερα από τις ανάγκες μας.
    Η ηχώ του Θεού επί της γής κάνει Real Estate. Η δικαιοσύνη παρουσιάζεται με δεμένα χέρια συνήθως αργή, αναποτελεσματική και ενδεικτική της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ.

    ReplyDelete
  111. Είμαι κομμάτι της γενιάς των 800 ευρώ ( Μετά από 9 χρόνια προϋπηρεσία) . Άναυδος παρακολουθώ εδώ και καιρό τις απόψεις του blog Η γενιά των 700 εύρο. Σας άκουσα στην εκπομπή του Κούλογλου πριν μερικούς μήνες. Οι απόψεις σας νεοσυντηρητικές με ένα περιτύλιγμα δήθεν προοδευτικότητας. Ειδικά εκεί που διατυπώσατε την άποψη πως ο τρόπος δράσης σας είναι τέτοιος ώστε να μη προκαλεί την κοινωνία. Είστε εναντίον των διαδηλώσεων γιατί αυτό θα ταλαιπωρήσει κατάτη γνώμη σας την υπνωτισμένη μεσαία τάξη που ούτως ή άλλως αυτή δεν έχει και πολλά προβλήματα. Αποχαυνωμένοι μπρος την τηλεόραση η μεσαία τάξη βλέπει να διαταράσσεται η τάξη και η ασφάλεια του κράτους από ταραχοποιά στοιχεία. Ενοχλήστε και λίγο ρε παιδία της Γενιάς των 700, δεν είναι κακό. Αγωνιστείτε βγάλτε την πίκρα που έχετε. Αντί αυτού μένετε μόνο σε δημοσιοποιήσεις άρθρον που ουσιαστικά δεν λένε τίποτα. Μάλιστα η στάση σας με βάζει σε υποψίες πως αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι τίποτα άλλο από το να αυξήσετε τον μισθό σας από 700 σε 1500 και γιατί όχι σε 2500 εύρο. Και τότε αποχαυνωμένοι θα πάρετε τη θέση της προηγούμενης γενιάς μπροστά στην τηλεόραση και θα ξεστομίζεται βρισιές εναντίον της γενιάς που θα έρχεται και θα έχει το όνομα Γενιά των 400 εύρο. Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς αδικία και όχι μια κοινωνία που η γενιά μας θα αυξήσει απλά το μισθό της και θα κάνει τα ίδια με τις προηγούμενες. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ. Όποιος δεν κοιτά την ιστορία είναι τυφλός. Δες γαλλική επανάσταση , επαναστάσεις 1848 , απεργίες 20ου αιώνα. Τι ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι … τρομοκράτες; Όχι θα μου πείτε με την ασφάλεια των ενός ή και των δύο αιώνων που μας χωρίζουν από αυτά τα γεγονότα. Το θέμα είναι πως αν ζούσατε σε αυτή την εποχή θα τους χαρακτηρίζατε τρομοκράτες. Ακόμα και τις πρακτικές του Γκάντι θα τις χαρακτηρίζατε αντιθεσμικές αφού οι καθιστικές διαμαρτυρίες θα ενοχλούσαν τους ευυπόληπτους πολίτες και δε θα τους άφηναν να πάνε στις δουλείες σας. Δεν μπορείτε εσείς να καπηλεύεστε το όνομα της Γενιάς των 700. Δεν πιστεύουμε στις ιδέες σας και αυτό ευτυχώς φάνηκε μετά τα τελευταία γεγονότα.

    ReplyDelete
  112. Άιντε, ο καθένας με τον πόνο του. Βγες κι εσύ από τον καναπέ και πράξε κάτι φίλε μου Δημήτρη. Μόνο μη μου πεις ότι το μυαλό σου πάει μόνο μέχρι το σπάσιμο μιας βιτρίνας, πολύ καινοτόμο. Όλοι περιμένουμε φωστήρες, να κάνουν πράγματα για εμάς, γιατί τόσο πολύ το αξίζουμε. Έ?

    ReplyDelete
  113. ...και είπεν ο Καραμανλής "γεννηθείτω ο Κομφουρκονέας"....

    ReplyDelete
  114. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του U-man. Εγώ ασκώ κριτική στο Blog , δηλαδή σε κάτι που βλέπω και διαβάζω. Εσύ δεν με ξέρεις και σε πληροφορώ ότι εδώ και χρόνια έχω σηκωθεί από την πολυθρόνα που μου αναλογεί ( δεν είναι αυτό όμως το θέμα, δηλαδή τι κάνω εγώ). Εάν νομίζεις ότι αυτό που προτείνω φθάνει μέχρι το σπάσιμο μιας βιτρίνας δεν κατάλαβες αυτά που γράφω. Αγανακτώ ενάντια στην παθητική στάση αλλά και στις απόψεις που προτείνουν ότι δε πρέπει να ενοχλούμε.
    Μπορείς και εσύ να ενοχλήσεις U-man στη δουλεία σου , στη γειτονιά σου, στη σχολή σου ή στον δρόμο

    ReplyDelete
  115. Επειδή κι εγώ την είδα την εκπομπή φίλε Δημήτρη,

    μπορώ να πω ότι είναι η μοναδική πρωτοβουλία παιδιών που βάλανε στη δημόσια ατζέντα - και μάλιστα τόσο ηχηρά - το θέμα της διαγενεακής ισότητας, με κεντρικό άξονα τις δυνατότητες, ίσες ευκαιρίες και προοπτική στο χώρο της εργασίας.

    Κι ας με διορθώσουν τα παλικαράκια αν εγώ κατάλαβα λάθος, αλλά μιλήσανε για έξυπνη βία, διεκδίκηση μέσω της παρέμβασης στη δημόσια συζήτηση και στους πολιτικούς θεσμούς. Σχολίασαν αρνητικά τις επαναστατικές γυμναστικές κάθε τρεις και λίγο στο κέντρο της Αθήνας, όταν δεν υπάρχει υπόβαθρο μαζικής ταύτισης με την ατζέντα των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών. Ήταν, όπως εγώ το κατάλαβα, συγκεκριμένοι. Και το ισχυρότερο μήνυμα που εγώ πήρα από αυτή την εκπομπή και που παίρνω από το μπλογκ, είναι η διάθεση για αλλαγή και όχι μόνο άγονη κριτική και ισοπέδωση. Και μιλώντας για δράσεις, λίγο σου είναι που δε θα πληρώνεις (όχι εσύ προσωπικά, αλλά μερικές χιλιάδες νέων) παραπάνω από ένα μισθό το χρόνο για να χρηματοδοτήσεις το σύστημα που στάζει από παντού με "νόμιμες και ηθικές" παρεμβάσεις των σάπιων? Αυτή είναι πραξάρα που αν περίμενες από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δε θα έβλεπες ούτε στα βαθιά γεράματα σου.

    Και μην ξεχνάς, ότι αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία, το θέμα της Γ700 δε θα υπήρχε καν στη δημόσια συζήτηση αυτή τη στιγμή, με όλες τις επιπτώσεις, τις κριτικές και τις ζυμώσεις που βλέπουμε να λαμβάνουν τόπο τα τελευταία 2 χρόνια.

    ReplyDelete
  116. Δεν υπάρχει έξυπνη ή ανόητη βία. Η βία προέρχεται από τη συσσωρευμένη αγανάκτηση και συνήθως δεν είναι προγραμματισμένη . Κάτι τέτοιο συνέβη τις τελευταίες μέρες. Άνθρωποι που δάγκωναν τα χείλη τους χρόνια ξαφνικά ξέσπασαν. Το αποτέλεσμα ήταν εκτεταμένες καταστροφές στην Αθήνα, αλλά να είσαι σίγουρος πως οι βιτρίνες που έσπασαν είχαν ραγίσει εδώ και χρόνια από την αδιαφορία των βολεμένων και ωχαδελφιστών , οι οποίοι άναυδοι βλέπουν τώρα τις ζημιές , ενώ κατά βάθος ξέρουν τι συμβαίνει. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τις στημένες διαδηλώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όμως στην εκπομπή του Κούλογλου δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Όταν ρωτήθηκαν για τον Μάη 68 , είπαν πως οι πρακτικές του 68 δεν ταιριάζουν με το σήμερα και πως δεν μπορούμε να ενοχλούμε τον κόσμο με διαδηλώσεις σήμερα. Κατά τη γνώμη αυτή είναι μια διαχρονική άποψη της μεσαίας τάξης του σήμερα αλλά και του 68 , του 1848, του 1789 κτλ . Δεν ασκώ κριτική για να την ασκήσω φίλε U-man. Είμαι συμβασιούχος εδώ και 10 χρόνια. Εδώ και 5 βρίσκομαι σε μια ατελείωτη δικαστική αντιπαράθεση με την Πολιτεία. Και όταν διαδηλώνουμε για να κάνουμε γνωστά τα αιτήματα μας, όταν τρέχουμε στα δικαστήρια και τον Άρειο Πάγο , όταν έχουμε φάει με το τσουβάλι τα δακρυγόνα των μπάτσων, απογοητεύομαι που βλέπω τα άγρια βλέμματα των ευυπόληπτων πολιτών και των καταστηματαρχών οι οποίοι δηλώνουν πως τους χαλάμε την ησυχία τους. Και οι καταστηματάρχες ζητούν τώρα να καταλάβω την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Ε ναι λοιπόν τους καταλαβαίνω απόλυτα και λυπάμαι…δεν πρέπει όμως και αυτοί να καταλάβουν έστω και αργά εμάς; Ας καταλάβουν και θα είναι προς όφελος όλων μας.

    ReplyDelete
  117. ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
    http://voidnetwork.blogspot.com


    ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ
    (ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008)

    Θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να μας εξηγήσουν τι συνέβη στις 7-8-9 και 10 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα… Το ίδιο ψευδό-σοβαρό ύφος, τα ακριβά κυριλέ ρούχα, οι λαμπεροί προβολείς των κάμεραμαν, τα τηλεοπτικά κανάλια, οι αγχώδεις και υποκριτικά ευαισθητοποιημένοι δημοσιογράφοι, οι φανταχτερές εφημερίδες, οι υπουργοί, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας», ο Πρωθυπουργός, οι ηγέτες των μεγάλων και των μικρότερων πολιτικών κομμάτων,
    οι καθηγητές πανεπιστημίων και οι πρυτάνεις, οι μεταμοντέρνοι πολιτικοί επιστήμονες και οι κοινωνιολόγοι… Και όμως,… κανένας από όλους αυτούς δεν ήταν εκεί!
    …Γιατί χρειαζόμαστε μεταφραστές ενός κοινωνικού φαινομένου;
    Με ποιόν ωφέλιμο τρόπο βοήθησε ποτέ η αυθεντία και η κυριαρχία την κοινωνία μας;…
    Είναι όλοι αυτοί ικανοί να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν τί πραγματικά συμβαίνει στις ζωές μας;

    Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ένας νεαρός 15 χρονών δολοφονήθηκε στην πάνω πλευρά της πλατείας Εξαρχείων στο σημείο που συνηθίζουν να μαζεύονται τα βράδια πολλοί νεαροί.
    Δολοφονήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, το κέντρο των διάφορων underground, αναρχικών, αυτόνομων ελευθεριακών ουτοπιστών και αριστερίστικων πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων της χώρας, στο κέντρο της Αθήνας, στην άκρη του πουθενά, στα νοτιότερα σύνορα του κάστρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σε μια στιγμή που δεν υπήρχε καμία μάχη, καμία δραστηριότητα στην περιοχή παρά μόνο κόσμος που συζητούσε και έπινε καφέ και μπύρες στην πλατεία, μπροστά σε όλες τις καφετέριες, Σάββατο βράδυ,
    η πλατεία και οι γύρω περιοχές γεμάτες κόσμο, όλοι οι άνθρωποί είδαν τον αστυνομικό να κάνει τσαμπουκά στα νέα παιδιά, να προσπαθεί να τους προβοκάρει περνώντας με το περιπολικό από τον πεζόδρομο που μαζεύονται οι νεαροί χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος…
    Όλοι είδαν τον αστυνομικό να βγαίνει από το περιπολικό για να ζητήσει το λόγο από τους νεαρούς Αναρχικούς, και όλοι τον άκουσαν να τους βρίζει εν πλήρη αστυνομική περιβολή για να αποδείξει την αντρική ανωτερότητα και την κυριαρχία του σε μια στιγμή που δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος για να βρίσκεται εκεί… Πότε κατάφερε η αστυνομία να αποδείξει την ανωτερότητα και την κυριαρχία της στα Εξάρχεια τα τελευταία 30 χρόνια; Είναι ποτέ αυτό δυνατόν; Γνωρίζουμε από επιβεβαιωμένες πηγές ότι ο Βύρων Πολύδωρας κατά την παραμονή του στην θέση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως συνειδητά στελέχωσε το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων με φασιστοειδή και ακροδεξιούς αστυνομικούς με σκοπό να εντείνει την κατασταλτική δράση της αστυνομίας ενάντια στην αναρχίζουσα αυτονομία της γειτονιάς των Εξαρχείων. Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτές είναι οι αιτίες, αυτά είναι τα αποτελέσματα… Ο αστυνομικός που βρισκόταν στο περιπολικό εκείνο το βράδυ ήταν ναζί, ήταν φασιστοειδές, ήταν ένα νευροπαθολογικό τέρας κυριευμένο από την εθνικιστική ηλιθιότητα… Ήταν ένας άνθρωπος που θεωρούσε εχθρούς του όλα αυτά τα νερά αγόρια και κορίτσια που βρέθηκαν μπροστά του, τους θεωρούσε φρικιά, σκουπίδια της κοινωνίας, μιάσματα τα οποία πρέπει να εξαλειφτούν… Και έτσι, εν πλήρη ψυχραιμία πυροβόλησε στην καρδιά και σκότωσε αυτό το παιδί… Τώρα που ο δολοφόνος αστυνομικός πρόκειται σύντομα να οδηγηθεί στην φυλακή, οι σύντροφοι μας, οι Έλληνες και αλλοδαποί φυλακισμένοι, πρόκειται σίγουρα να του εξηγήσουν πολύ καλύτερα από εμάς, τι σημαίνει να είσαι ένας ναζί-δολοφόνος αναρχικού δεκαπεντάχρονου αγοριού, στις Ελληνικές φυλακές το 2008…

    Δυστυχώς η κυβέρνηση πίστεψε ότι οι ελευθεριακές, αυτόνομες, αντιεξουσιαστικές και αναρχικές ιδέες κρύβονται στην καρδιά μόνο 300 νεαρών στο κέντρο της Αθήνας… Όπως αποδείχτηκε έκανε μεγάλο λάθος… Δέκα λεπτά μετά την δολοφονία του συντρόφου μας υπήρχε άμεση ενεργοποίηση σε περισσότερες από 20 μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες επαρχιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

    Η Πρώτη Νύχτα ανήκει στους Αναρχικούς, τους Αντιεξουσιαστές, τους Αυτόνομους και τους Ελευθεριακούς αυτής της χώρας, περισσότεροι από 30.000 Άνθρωποι, διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την επικράτεια, από τα συνοριοφυλάκεια των βόρειων συνόρων μέχρι το νοτιότερο νησί της χώρας. Χωρίς την ανάγκη κάποιας καθοδήγησης, ηγεσίας ή κεντρικής απόφασης …χωρίς ουσιαστικά την ανάγκη κάποιας απόφασης… Η φωτιά της εκδίκησης και το θάρρος του να αγωνίζεσαι ενάντια στην ανισότητα, τον ολοκληρωτισμό και την κυνικότητα του κράτους και του καπιταλισμού ήταν έτοιμα και δοκιμασμένα εδώ και καιρό για αυτή την μάχη… όλα όσα συνέβησαν ήταν έτοιμα μέσα στις καρδιές μας εδώ και καιρό… Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολιτικούς εκπροσώπους, χωρίς ηγέτες και αρχηγούς, χωρίς κεντρικές επιτροπές… Απλά μέσα από την καρδιά όλων μας…

    Όλοι μας γνωρίζουμε σίγουρα ότι τα πάντα πρέπει να αλλάξουν …και σίγουρα θα αλλάξουνε τα πάντα… Θα αλλάξουμε αυτό τον κόσμο για τα καλά και η κοινωνική, οικονομική και πολιτική Ισότητα θα αναδυθεί σαν ένα υπέροχο θαύμα μέσα από νέες νοοτροπίες και την συλλογική επίτευξη μεγάλων κοινωνικών αγώνων αλλά και την ίδια στιγμή τόσο απλά και αυθόρμητα σαν τα αστέρια που ανατέλλουν στον απέραντο ανοιχτό νυχτερινό ουρανό της παλιάς μας πόλης… Η Ελευθερία και η Ισότητα θα αναδυθούν σαν το χαμόγελο του Αλέξη, ανοιχτά, με ζεστασιά και με την δύναμη να μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τους πάντες…

    Δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν για να είμαστε Ελεύθεροι
    Δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για τους εχθρούς της Ελευθερίας
    Όλοι αυτοί που δεν εύχονται Ελευθερία και Ισότητα θα παραλάβουν Χάος

    Και έτσι τώρα όλοι γνωρίζουν πού καλά… Η αστυνομία, η κυβέρνηση, η κοινωνία, η νεώτερες γενιές, οι μετανάστες, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τι σημαίνει Κοινωνική Εξέγερση …Στις καρδιές όλων των απλών καθημερινών ανθρώπων λαμπυρίζει αμυδρά ξανά η ευχή της Επανάστασης… Όλοι οι στόχοι που χτυπήθηκαν, κλάπηκαν, σπάστηκαν και μετά κάηκαν σχηματίζουν έναν εμφανή χάρτη από όλα αυτά τα πράγματα που θα πρέπει να εξαφανιστούν όταν αποφασίσουμε να είμαστε Ελεύθεροι και Ίσοι… και τώρα ξέρεις, ότι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο…

    Η Δεύτερη Μέρα και όλες οι μέρες που θα ’ρθουν ανήκουν στους νέους… Όλα αυτά τα χιλιάδες νεαρά κορίτσια και αγόρια που εμφανίστηκαν ξαφνικά από όλες τις γωνίες και από όλες τις κοινωνικές τάξεις αυτής της κοινωνίας υπερπληθένοντας τα οδοφράγματα σε όλη την Ελλάδα σαν ένας κεραυνός που έρχεται από τον ουρανό και χτυπάει την Γη με εκατομμύρια volt ισχύ…

    Υπήρχε ένα παλιό αγγλικό τραγούδι που αναρωτιόταν :
    «Όλοι Αυτοί οι Μοναχικοί Άνθρωποι,
    από πού έρχονται όλοι τους;…
    Όλοι αυτοί οι μοναχικοί άνθρωποι,
    σε ποιόν και που ανήκουν;»

    Υπήρχαν πολλοί, πάρα πολλοί, «νόμιμοι» και «παράνομοι» τσιγγάνοι και μετανάστες από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τις διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας ,… δίπλα-δίπλα με παιδιά από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα (νέοι από 12 έως 17 χρονών… στο σύνολο τους, με την δύναμη, κάποιες φορές, όλοι μαζί οι μαθητές ενός σχολείου μιας περιοχής ή μιας μικρότερης πόλης να αναλαμβάνουν τις δράσεις μόνοι τους σε ολόκληρες γειτονιές ή επαρχιακές πόλεις, όντας όλοι τους πραγματικά και απόλυτα ανεξέλεγκτοι από τον οποιοδήποτε και το οτιδήποτε )…Η Ευφυΐα που επέδειξαν αυτοί οι νέοι έκανε τις εφημερίδες του κόσμου να αναρωτιούνται αν θα πέσει η δεξιά κυβέρνηση και ανάγκασε τους υπάκουους επιστήμονες και τους πειθήνιους επίσημους αναλυτές να ξοδεύουν ώρες για να εξηγήσουν στους κυρίαρχους τι ακριβώς διαδραματίζεται…

    Στους δρόμους υπήρχαν και μεγαλύτεροι άντρες και γυναίκες, εξεγερμένοι, πλάι στα νεαρά αγόρια και τα κορίτσια, υπήρχαν άνεργοι και εργαζόμενοι μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, μαζί με ψυχεδελικά φρικιά- αυτονομιστές που τα έχουν εγκαταλείψει και αρνούνται να δουλέψουν… Υπήρχαν φοιτητές πανεπιστημίων μαζί με φίλους τους «ρεηβάδες», «μεταλάδες», « πάνκηδες» και «κυριλέ παιδιά» που δουλεύουνε σε διάφορες δουλειές για 300, 500 και 700 ευρώ το μήνα σε δουλειές που απεχθάνονται… Αυτοί ήταν εκείνοι που αγωνίζονταν στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στην απάθεια, την ηλιθιότητα και τον κυνισμό της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και ενάντια αυτούς που την στηρίζουν με την υπακοή τους…

    Υπήρχαν επίσης πολλές χιλιάδες άνθρωποι που μισούνε την ζωή τους, (φτωχοί ή πλούσιοι δεν έχει σημασία) και που αισθάνονται παγιδευμένοι να ζούνε μια ζωή που την αποφάσισαν και την σχεδίασαν κάποιοι ηλίθιοι χοντροί ελιτιστές σε ένα οβάλ γραφείο της κυβέρνησης ή της ανάλογης φιλικής πολυεθνικής.

    Αν πραγματικά αναρωτιέσαι ποιοί είναι τελικά οι «γνωστοί-άγνωστοι» που έσπασαν και έκαψαν τόσες πολλές τράπεζες, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, …και που επιτέθηκαν σε όσες επιχειρήσεις πρόλαβαν σε τέσσερις-πέντε ημέρες…, αν θες να βρεις ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν σε τόσα αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη την χώρα, …τότε να ψάξεις μέσα στο σπίτι σου. Ίσως είναι ο γιός σου ή η κόρη σου που ετοιμάζουνε μολώτοφ στο μέσα δωμάτιο κρυμμένοι, ίσως είναι η γυναίκα σου που τηλεφωνεί σε δικηγόρους και ραδιοφωνικούς σταθμούς για αλληλεγγύη, ίσως είναι οι υπάλληλοι σου που συζητάνε στο διάλλειμα χαμηλόφωνα πως «πρέπει κάπως να τελειώσουν όλα αυτά», ίσως είναι οι παλιοί σου φίλοι, που δεν το περίμενες ποτέ να συναντιόσασταν σε αυτό το οδόφραγμα, στην μέση αυτού του δρόμου, στην μέση αυτής της γιορτής…

    Μια γιορτή για τον Αλέξη, σαν όλα τα όνειρα του να γίναν αληθινά μέσα σε ένα λεπτό, το λεπτό του θανάτου του, λαμπυρίζει στον ορίζοντα σαν ένα καινούργιο αστέρι στον απέραντο νυχτερινό ουρανό… Πόσα υπέροχα όνειρα καταστροφής κρυβόντουσαν άραγε μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου που την στιγμή που η καρδιά του άνοιξε από την σφαίρα του αστυνομικού, τα όνειρα ξεχύθηκαν στους δρόμους και κατέστρεψαν όλο τον παλιό κόσμο βάζοντας φωτιά σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους;

    Μπορούσες να αντικρίσεις τους καπνούς να απλώνονται από την μια άκρη της πόλης έως την άλλη… Η φωτιά κατέκαιγε όλα όσα μισούμε όλοι μας στην νορμάλ καθημερινή ζωή μας… Τα πλούσια και βουτηγμένα στην χλιδή μεγάλα καταστήματα, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές εταιρίες, τα υπουργεία, τα δημαρχεία, τις νομαρχίες, τις εφορείες, τα αστυνομικά τμήματα, τις ζώνες ακριβής διασκέδασης, τα λουξ ξενοδοχεία, τις γκαλερί, τα πολυέξοδα μουσεία, τα super markets, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα με δόσεις, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα γραφεία των επιχειρήσεων…

    Και ξαφνικά, όλη η κοινωνία πλέον γνωρίζει ότι ο καιρός πλησιάζει και ότι όλα αυτά ήταν ένα πρώτο ανοιχτό δημόσιο παράδειγμα …Ίσως θα μας πάρει πολλά-πολλά χρόνια, ίσως θα συμβεί σε μια στιγμή…


    Η κοινωνία τώρα γνωρίζει, ότι όταν οι άνθρωποι αποφασίσουν να είναι Ελεύθεροι και Ίσοι θα μας πάρει μερικές εβδομάδες πυρακτωμένης εκστατικής γιορτής στους δρόμους αυτού του πλανήτη για να συντρίψουμε όλες τις ελιτ και τις εξουσίες αυτού του κόσμου και να σώσουμε την ζωή μας και την Γη από τα καταστροφικά σχέδιο της καπιταλιστικής ηλιθιότητας…
    Όταν πολεμάμε, πολεμάμε για τα όνειρα του Αλέξη…, και αγωνιζόμαστε με το ίδιο θάρρος ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού που έχει την δύναμη να σταθεί απέναντι σε έναν αστυνομικό και να του πει : «Αντε και γαμήσου ρε μαλάκα!...Εμείς θα νικήσουμε!»

    Είμαστε σίγουροι ότι η «δημοκρατία» μπορεί να μετατραπεί μέσα σε 4 μέρες σε «δικτατορία» μόνο και μόνο για να σώσει τα εξουσιαστικά συμφέροντα της ελίτ. Η «Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία» είναι ένα άλλο όνομα της «Αριστοκρατίας» και η «Δικτατορία» είναι η έξοδος κινδύνου των «δημοκρατικών αντιπροσώπων» για να ξεφύγουν από μια Επανάσταση…, τώρα όλοι το γνωρίζουμε τί θα συνέβαινε αν η εξέγερση αυτή αγκαλιαζόταν από το σύνολο της κοινωνίας και διαρκούσε μερικές εβδομάδες ακόμα… Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι σε κάθε προσπάθεια, με οποιοδήποτε τρόπο, και αν αποπειραθούμε να σώσουμε την ζωή μας και τον Πλανήτη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της αστυνομίας… Όμως ξέρουμε επίσης ότι η αστυνομία δεν μπορεί να αντέξει παρά μερικές εβδομάδες στην δύναμη μιας τέτοιας γιορτής όταν όλοι συμμετάσχουν σε αυτήν…

    Και έπειτα, ίσως θα αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν τον «Στρατό» για να μας σκοτώσουν όλους… Όμως… στα αλήθεια…
    Γίνεται να σκοτώσεις μια ιδέα με την δύναμη ενός πολυβόλου;
    Και επίσης…
    Πως μπορείς να υποχρεώσεις τους φίλους μας που τώρα είναι στρατιώτες να συμμετάσχουν σε μια μάχη εναντίον μας; Έχουν οι αυθεντίες και οι εξουσίες αυτού του κόσμου τόση μεγάλη πολιτισμική επιρροή για μπορέσουν να εξωθήσουν του στρατιώτες εναντίον μας; Πιστεύουμε ότι οι φαντάροι θα προτιμήσουν ένα επαναστατικό rave party δρόμου και μερικές βραδιές καταστροφών και κλοπών στο κέντρο της πόλης από το να πυροβολήσουν τους φίλους τους για να υπερασπιστούν κάποιους ηλίθιους κυβερνήτες και τους χοντρούς φίλους τους με τις λιμουζίνες και τα κότερα…

    Όταν ο Αλέξης στάθηκε μπροστά στον αστυνομικό, έδειξε σε όλους μας ότι πρέπει να κάνουμε και εμείς ακριβώς το ίδιο με αυτόν… Να αρνηθούμε την κυριαρχία της αυθεντίας, να εξαφανίσουμε την εξουσία, να καταστρέψουμε την ανισότητα, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία, την αντρική βιαιότητα, τον καταναλωτισμό και την διαφήμιση, να μην πιστεύουμε τα media και τους δημοσιογράφους, να μην υπακούμε σε αυτό που η κοινωνία θεωρεί νορμάλ, να είμαστε αντιφασίστες, αναρχικοί, εξεγερμένοι, να μην παραδιδόμαστε στον εκβιασμό της καπιταλιστικής καταναγκαστικής εργασίας, να μην ξεπληρώνουμε τα δάνεια στις τράπεζες, να μη κρατάμε τον εαυτό μας ξεκομμένο και αδιάφορο, διαχωρισμένο, χωρίς άποψη, σιωπηλό και φοβισμένο…. Μπορούμε να ανταπαντήσουμε καθημερινά σε όλα αυτά!...και αν κάποια μέρα η κοινωνία βρει το θάρρος και σηκωθεί στα πόδια της… τότε όλα τα όνειρα και όλες οι ελπίδες το καθενός μας, θα αναδυθούν στον ουρανό, σαν το χαμόγελο του Αλέξη… Ανοιχτά, με ζεστασιά και με την δύναμη να μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τους πάντες…

    Οι Κόσμοι που βρίσκονται κρυμμένοι στα πιο βαθιά όνειρα μας είναι πιο πραγματικοί από τον «πραγματικό» κόσμο

    Οι απέραντοι Κόσμοι μας θα αναδυθούν μέσα από τις στάχτες αυτού του κόσμου, όπως τα Λουλούδια που ανθίζουν μέσα σε ένα δάκρυ…


    Κείμενο : Εργαστήριο Κοσμο-Πολιτικης Συνείδησης
    ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
    http://voidnetwork.blogspot.com

    ReplyDelete
  118. Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και τη δημιουργική διάθεση πολλών μελών της κίνησής σας.

    Σας στέλνω το σχόλιό μου:

    "Σύσταση Επιτροπής Σοφών

    Η υπέρβαση της βαθειάς κρίσης που περνά η χώρα πρέπει να γίνει κύρια προτεραιότητα. Προτείνω να συσταθεί άμεσα Επιτροπή Σοφών, αποτελούμενη από ανεξάρτητες και καταξιωμένες προσωπικότητες της χώρας, υπό την Προεδρία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρ. Κίττα. Η ευθιξία του, η ευθυκρισία του και η απόφασή του να παραμείνει στη θέση του ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια αποτελούν λαμπρά δείγματα ευαισθησίας και σωφροσύνης.
    Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει εντός ενός μηνός να συντάξει ένα υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για τον χώρο της Παιδείας. Το υπόμνημα αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση ώστε πριν το τέλος του ακαδημαϊκού έτους να διατυπωθεί ένα ολοκληρωμένο « Εθνικό Σχέδιο για την Παιδεία της χώρας στον 21ο αιώνα ».
    Προτείνω η όλη προσπάθεια να τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Με τιμή
    Αθ. Θεοδωράκης
    πολιτικός επιστήμoνας
    πρώην Αν/τής ΓΔ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής"

    ReplyDelete
  119. Παιδιά συγχαρητήρια.Είστε από τους μόνους που λένε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.
    Να ξέρετε ότι η άποψη σας αυτή αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Ελλήνων.

    ReplyDelete