Sunday, December 7, 2008

Θλίψη και Θυμός

Πριν ένα εικοσιτετράωρο έπεσε νεκρό ένα παιδί 16 ετών από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας. Τέτοια ώρα οι αναλύσεις περισσεύουν και ο θυμός κυριαρχεί. Και δικαίως.

Ιδιαίτερα όταν αυτοί που θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή για το θάνατο αυτού του παιδιού έχουν το θράσος και εμπαίζουν την κοινωνία.

Ο υπουργός εσωτερικών που ψευτο-παραιτείται και στη συνεχεία, ανακουφισμένος εμφανώς από την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, βρίσκει κατάλληλη την ώρα και τη στιγμή και παραδίδει μαθήματα συνταγματικού δικαίου από τηλεοράσεως. Δεν ενδιαφέρουν κ. Υπουργέ οι ακαδημαϊκές σας αναλύσεις για το ρόλο της αστυνομίας σε ένα δημοκρατικό κράτος την ώρα που ένα παιδί κείτεται νεκρό από σφαίρα αστυνομικού. Και αν πραγματικά έχετε τσίπα, σηκωθείτε και φύγετε. Δεν μπορεί να σας κρατήσει κανείς με το ζόρι.

Η Κυβέρνηση της χώρας έχει υποβαθμίσει τα τελευταία πέντε χρόνια κάθε έννοια κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνούμε τη "ζαρντινιέρα" στη Θεσσαλονίκη, τα σκάνδαλα, τη διαμάχη με τις Ανεξάρτητες Αρχές και την ενθάρρυνση μικροκυκλωμάτων στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης ώστε να χειραγωγούνται εύκολα οι θεσμοί, την ουσιαστική υποβάθμιση με κάθε τρόπο της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων.

Μην ξεχνούμε.

Είναι η κυβέρνηση που έχει κλείσει το μάτι στην κοινωνία ότι οι θεσμοί ισχύουν μέχρι εκεί που μας βολεύει.

Είναι η κυβέρνηση που έχει κλείσει το μάτι στους πολίτες ότι ο τσαμπουκάς είναι αυτός που μετράει, με αυτόν «γίνονται οι δουλειές» και όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Είναι η κυβέρνηση που έχει δώσει το σήμα στους Έλληνες ότι τα δικαιώματα των υπολοίπων είναι ισχυρά μέχρι το σημείο εκείνο που εξυπηρετούνται οι δικές μας ιδιοτέλειες.

Όλη αυτή η νοοτροπία του χαλαρά και της ελαστικής εφαρμογής των νόμων από μια κυβέρνηση ουσιαστικά απούσας τόσο στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας στις πόλεις όσο και της αντιμετώπισης της κοινωνικής βίας που βρίσκεται σε έξαρση στα γήπεδα και τους δρόμους, είναι αυτή που ενθαρρύνει τις αντικοινωνικές συμπεριφορές στην καθημερινότητα μας, οπλίζει τα χέρια των αστυνομικών και δίνει άλλοθι στο «ψεύτικο αντάρτικο των πόλεων» που έψαχνε δεκαετίες το δικό του μάρτυρα.

Μοναστηράκι, Σάββατο 6-12-2008, 3:30 am, Photo by G700

Είναι ώρες που η θλίψη και η οργή κυριαρχούν. Στη μνήμη όλων όσοι χάνονται από την κρατική αυθαιρεσία ή ανικανότητα πρέπει τέτοιες στιγμές να δηλώνουμε την πίστη μας στη δημοκρατία και στους θεσμούς της. Ακόμη και με αυτούς τους κυβερνώντες, τους ανερμάτιστους και μοιραίους.

103 comments:

  1. Μια καλή και πρακτική λύση πάντως είναι, όπως εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, η απαγόρευση οπλοφορίας των αστυνομικών περιπόλων.

    ReplyDelete
  2. καταδικες απο τον πολιτικο κοσμο, λογια, λογια, λογια...

    θα αποδοθουν οι ευθυνες εκει που πρεπει σε μια χωρα οπου ουσιαστικα επικρατει η ανομια; αυτη ειναι η ερωτηση..

    ο θανατος ενος παιδιου ειναι τραγικο, τραγικοτερο ομως ειναι τι οδηγησε σε αυτο; σαν κοινωνια, σαν πολιτες, σαν πολιτικοι, σαν γονεις, τι ευθυνες εχουμε για να οδηγησουμε αρχικα το παιδι αυτο να επιτεθει στους αστυνομικους (αν εγινε ετσι, αλλα κι ετσι να μην εγινε στην προκειμενη περιπτωση, υπαρχουν αλλες που δεν ειχε τυχει να οδηγηθουν σε θανατο)

    πανω απο ολα ομως χρειαζεται ψυχραιμια κι επιτελους η πολιτικη ηγεσια και γενικοτερα οι πολιτικοι παραγοντες αυτης της χωρας να παψουν να μιλανε και να προβουν σε εργα. πριν θρηνησουμε κι αλλα θυματα στον ακηρυχτο πολεμο που παρακολουθουμε τα τελευταια χρονια..

    ReplyDelete
  3. ή ακομα καλυτερα Ευαγγελε η σωστη εκπαιδευση των αστυνομικων ωστε οι αστυνομικοι να νοιωθουν μερος της κοινωνιας που θελουν να προσταταευσουν κι οχι νταβατζηδες αυτης κι υποχειρια του κρατους..

    ReplyDelete
  4. Αυτήν η παραίτηση παρωδία ήταν όλα τα λεφτά.

    Μπράβο Πάκη

    ReplyDelete
  5. τραγικές καταστάσεις ανεκπαίδευτων και φασιστοτραμπούκων αστυνομικών, μαφιόζων χουλιγκανοτραμπούκων δήθεν αντιεξουσιαστών και μιας απούσας κυβέρνησης από το θέμα ασφάλεια και κοινωνική βία εδώ και 4 χρόνια. Κρίμα να χάνονται έτσι ζωές χωρίς λόγο και να καταστρέφονται περιουσίες ανθρώπων που δε φταίνε σε τίποτα

    ReplyDelete
  6. Νομίζω ότι αυτός ο θάνατος δείχνει ότι σαν κοινωνία φτάσαμε στον πάτο.
    Είμαι λυπημένος και εξαγριωμένος. Ντροπή σε όλους μας που στην πάροδο του χρόνου συντελέσαμε άμεσα ή έμμεσα(με την απάθειά μας) ώστε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό γεγονός.

    Και μη χειρότερα!

    ReplyDelete
  7. Βιασμός των θεσμών καθ' έξιν.
    Η κυβέρνηση των δημοσκοπήσεων πορευόταν πάντοτε με καιροσκοπισμό.
    Η χειραγώγηση των θεσμών της γύρισε μπούμεραγκ.

    Τώρα το μόνο που του μένει είναι η ατζέντα Σαρκοζί.
    Μόνο που ο εχθρός δεν είναι στο Ελλαδιστάν οι αλβανοί μετανάστες, αλλά ελληνάκια που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν τη συμπάθεια και την ανοχή και πολύ οριακά προκαλούν απέχθεια

    Η εξίσωση Σαρκοζί και ο προσεταιρισμός μεσαίας τάξης και νοικοκυραίων δύσκολα βγαίνει για τον Καραμανλη.

    ReplyDelete
  8. Το στημένο παιχνίδι που τέθηκε εκτός ελέγχου.
    Εδώ και χρόνια ζούμε μια κακοστημένη παράσταση μεταξύ των δήθεν αντί-εξουσιαστών και των σωμάτων ασφαλείας.
    Η σχέση των δύο πλευρών διαρκεί εδώ και χρόνια αρχίζοντας ως ένα παιχνίδι εκπαίδευσης των αστυνομικών σε ασφαλές πεδίο μάχης και με την πάροδο των ετών να εξελίσσεται σε ένα πραγματικό πρόβλημα τόσο για την ίδια την αστυνομία όσο και για την κοινωνία. Οι συνεχείς καταστροφές που προκύπτουν κάθε φορά που παίζεται μια διαμάχη μέσα στο κέντρο της Αθήνας, προκαλούνται εκατοντάδες εκατομμυρίων ζημιές σε επαγγελματίες που καταστρέφονται οι επαγγελματικοί τους χώροι αλλά και σε αμέριμνους πολίτες που χάνουν περιουσίες ετών δουλειάς και κόπων.
    Αποκορύφωμα των μέχρι τώρα «εχθροπραξιών» είναι ο αδιευκρίνιστος θάνατος του Ανηλίκου αγοριού στους δρόμους των Εξαρχιών. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο θύμα αυτού του ανίερου παιχνιδιού.
    Ωστόσο τα ερωτηματικά τόσων χρόνων παραμένουν ενοχικά αναπάντητα από την πολιτεία.
    Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται ή χρήση του Πολυτεχνείου για οτιδήποτε άλλο σκοπό εκτός από το να είναι χώρος εκπαίδευσης και εξέλιξης της επιστημονικής γνώσης ;
    Γιατί η πολιτεία επιτρέπει στις Πανεπιστημιακές αρχές να παρέχουν άσυλο στους εκάστοτε ταραξίες της δημόσιας ζωής;
    Πόσα εκατομμυρίων ευρώ έχουν σπαταληθεί για τις συνεχείς ανακατασκευές των κτιρίων και την αγορά εξοπλισμού που συχνά λεηλατούνται από τους γνωστούς αλλά και αγνώστους;
    Γιατί ο χώρος, που έχει και μια ιστορική σημασία δεν γίνεται μουσείο έτσι ώστε να φυλάσσεται επισήμως και να αξιοποιείται από την Πολιτεία;
    Τι κόστος σε εργατοώρες και εξοπλισμό έχει αυτό το κακόγουστο παιχνίδι για την αστυνομία;
    Ποιος θα καλύψει τις οικονομικές ανάγκες των πολιτών που χάνουν τις περιουσίες τους ;
    Γιατί έχει εγκαταλειφτεί και υποβαθμίζεται συνεχώς η τελευταία γειτονιά του Κέντρου της Αθήνας; μήπως για να «αξιοποιηθεί» όπως συνέβη με τις γειτονιές του Ψυρρή και του Βοτανικού;


    Όπως καταλαβαίνεται σειρά εύκολων ερωτημάτων αποτελούν στάση ενοχής για την πολιτεία.
    Φυσικά το πρόβλημα σήμερα παίρνει ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις, θέτοντας σε αντιπαράθεση τις ίδιες τις κοινωνικές ομάδες, δημιουργώντας ταξικές διαφορές μεταξύ τους και ένα κράτος που αδυνατεί να παρέχει ποιότητα ζωής να σφυρίζει αδιάφορα.
    Ας ελπίσουμε σε μια συντονισμένη κοινωνική πολιτική παρέμβαση της πολιτείας για την εξάλειψη τέτοιων νοσηρών φαινομένων , παρέχοντας ένα ασφαλές και αποδοτικό περιβάλλον για τους πολίτες των πόλεων.

    ReplyDelete
  9. Όπως είπε και ο Στυλιανίδης:

    "Καραμανλής ή χάος".

    ReplyDelete
  10. Προσωπικά αδυνατό να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο συμβάν έχει μόνο έναν ένοχο. Θεωρώ ότι έχει έναν ένοχο και 11εκ. συνένοχους,
    όπου ο βαθμός της ενοχής είναι ανάλογος με την φυσική μας θέση στη κοινωνία. Κράτος= το αποτέλεσμα της κοινωνίας, οπότε ένα κακό κράτος είναι αποτέλεσμα μιας κακής κοινωνίας.
    Όμως μια κακή κοινωνία δεν γεννιέται από μόνη της αλλά είναι αποτέλεσμα κακών θεσμών που λειτουργούν στην κοινωνία. Που όμως οι κακοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα της φυσικής ιδιότητας του ανθρώπου
    να θέλει να πετύχει το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό του.
    Στην χώρα μας λειτουργεί το συγκεκριμένο μοντέλο.

    ΚΡΑΤΟΣ

    ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Δηλαδή οι προσέγγιση κοινωνίας κράτους γίνεται με μεσάζοντα τα πολιτικά κόμματα, κάτι τέτοιο φυσικά κάνει τους θεσμούς ανίσχυρους,
    οπότε με γεωμετρική πρόοδο οδεύουμε προς την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου και παράλληλα την ενδυνάμωση κακών θεσμών που έχει ως συνακόλουθο την δημιουργία ανισοτήτων μέσα στην κοινωνία.
    Η ανισότητα μεταξύ των μελών στην κοινωνία μεταφέρει την εξουσία και τη πολώνει άρα δεν υπάρχει αξιοκρατία.
    Πάντοτε η προσέγγιση κοινωνίας κράτους σε μια δημοκρατία οφείλει να γίνεται απευθείας χωρίς να λειτουργούν μεσάζοντες προκειμένου να ενδυναμώσουμε τους θεσμούς μας, μόνο έτσι μπορούμε να θεωρηθούμε κράτος δικαίου.
    Γενικότερα κάνω αυτή την μικρή ανάλυση προκειμένου να μπορέσω να τεκμηριώσω έως ένα βαθμό αυτό που αρχικά ανέφερα. ότι μας θεωρώ όλους του υπόλοιπους συνένοχους. Συνένοχους στην προσπάθεια μας να βολέψουμε τον εαυτό μας με οποιοδήποτε κόστος και να συντηρήσουμε το υπάρχον status quo έτσι όπως μας έμαθαν οι γονείς μας .
    Εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδα και όραμα για αυτή τη χώρα ας σκωτόσουμε τον μπάτσο μέσα μας και όχι αυτόν που βρίσκεται εκεί έξω

    ReplyDelete
  11. ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

    Force vs Power.
    Εκεί βρίσκεται η ουσία του προβλήματος.Τα Εξάρχεια είναι απλώς η Αρένα.Σχολείο ,θα τολμούσα να πώ,αγωγής βίας και για τους μεν και για τους δε.Μας χρειάζεται αυτό το σχολείο.Είναι η μοναδική γειτονιά που σφύζει απο πνευματικό πολιτισμό.Γεμάτη βιβλοποπωλεία,εκδοτικούς οίκους,εφημεριδοπωλεία,χάι τεκ καταστήματα,θέατρα,κινηματογράφους,καφετέριες,πανεπιστήμια.Μια γειτονιά στην οποία χαίρεσαι να ζείς.Μια γειτονιά που κάθε ανήσυχος άνθρωπος την επισκέπτεται σχεδόν με ευλάβεια,σχεδόν προσκηνυματικά.Σαυτή τη γειτονιά ούτε μένουν ούτε συρρέουν αλήτες.Και εδώ είναι το ιδεολογικό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΗΔΕΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  12. υπάρχει ένα πρόβλημα κοινωνικής βίας η οποία βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Από τα γήπεδα που σφάζονται εντός κι εκτός μέχρι τα περιστατικά οδικής βίας κλπ. Στα Εξάρχεια επειδή γνωρίζω προσωπικά κάποια πράγματα από τότε που πλακωνόμαστε με τα σχολεία της περιοχής σε στημένα ραντεβού, επικρατεί μια ιδιότυπη κατάσταση όπου η αστυνομία κάνει πως δε βλέπει, το κράτος, σχολεία πολιτικοί κλπ σου λέει άστα μωρέ τα παιδιά να βγάλουμε τη μέρα κι αστο, και τα παιδιά τα σπάνε κανονικά όποτε τους καβλώσει. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Υπήρχε και πριν απλά με διάφορους τρόπους το περιόριζαν. Τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει αφήσει την αστυνομία στους ράμπο και έχει πετάξει το πρόβλημα κοινωνική βία στις καλένδες το θέμα έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Θυμηθείτε το νεκρό οπαδό του Παναθηναϊκού σε αγώνα βόλεϋ γυναικών. Αν είναι δυνατόν. πότε έγινε ξανά αυτό; τον ξυλοδαρμό του πολυζωγόπουλου, τους συνεχείς εμπρησμούς, τον εν ψυχρώ πυροβολισμό οδηγού στην ανατοολική αττική μετά από λεκτικό διαπληκτισμό για το κόκκινο. Όλη αυτή την αποτυχία τη χρεώνεται η κυβέρνηση η οποία δεν λειτουργεί ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτηκά. τώρα θα τους αφήσει να τα κάψουν όλα επειδή νιώθει ένοχη.

    ReplyDelete
  13. Η βία δεν ξεριζώνεται.Είναι υπαρξιακό μας προαπαιτούμενο.Αρα κάτι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.Απλά το πρόβλημα είναι η διαχείρησή της.Και η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ της.Ο πολιτισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ της βίας σε ΔΗΜΙΟΥΓΙΑ.Αρα το ζητούμενο είναι η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της ως βασικής ανθρωπολογικής σταθεράς και η ένταξή της σε ένα πρόγραμμα παιδευτικής αγωγής και ΟΧΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ.
    Το παιδί που δολοφονήθηκε δεν ήταν ούτε αναρχικός,ούτε αντιεξουσιαστής ούτε "Ηρωας".Ηταν απλά ένας συνήθης έφηβος που μεταμορφώνεται,για τις δικές του ανάγκες,απο παιδί των Βορείων προαστείων σε παιδί των Εξαρχείων.
    Αυτό η Αρένα των Εξαρχείων το επιτρέπει.Και το δικαίωμα αυτό το άσκησαν και το ασκούν χιλιάδες νέοι, πολλοί απο τους οποίους σήμερα είναι golden boys.ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ Απο αυτούς ζητάνε "την κεφαλή επι πίνακι" των διαδόχων τους που κάνουνε τα ίδια πράματα που κάνανε και αυτοί όταν ήταν στη ηλικία τους.Η που τα κάνουν τώρα με διαφορετικό τρόπο.Με "νομιμοποιημένη" βία δηλαδή.

    ReplyDelete
  14. το αν ο πιτσιρικάς ήταν ένας έφηβος χ που πήγε να ασκήσει βία κι ο μπάτσος ένας ράμπο Ψ που το έπαιζε νταής δεν είναι το θέμα μας εδώ πέρα. Το ψυχογράφημα της προσωπικότητας του καθένα είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Το θέμα είναι ότι ο μπάτσος σ' ένα κράτους δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να πυροβολεί εν ψυχρώ από τα 30 μέτρα ένα πολίτη και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προστατεύσει την πόλη από τα βίαια αναμενόμενα επεισόδια. Στην προκειμένη περίπτωση ο μπάτσος όργανο της τάξης και υπηρέτης του κράτους δικαίου κατέλησε το κράτος δικαίου πυροβολώντας εν ψυχρώ κι η πολιτεία απώλεσε το ρόλο της ως θεματοφύλακα της τάξης αφήνοντας τη μισή πόλη να καεί επειδή η κυβέρνηση αισθάνεται ενοχές. Και τα δύο φαινόμενα είναι εξίσου καταδικαστέα.

    ReplyDelete
  15. ToΘΕΜΑ είναι ότι η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 1981

    ΚΑΤΕΛΥΣΕ το ΚΡΑΤΟΣ, τον ΝΟΜΟ, και

    την

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    και

    ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σε ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    τους δε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που ήσαν ήδη

    ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ σε ΥΠΟ-ΣΚΥΛΑ.

    This is the truth, the whole truth and nothing but the truth.

    ReplyDelete
  16. Να σας θυμησω μονο την δηλωση του Πολυδωρα περι Πραιτορων χωρις περαιτερω σχολια..

    ReplyDelete
  17. Αλήτες,
    σηκωθείτε και φύγετε.
    ΝΤΡΟΠΗ....

    Ο Πάκης και ο Κωστάκης.
    Η ηγεσία που μας αξίζει.

    Αφύλακτο το κέντρο...
    Άχρηστοι.

    Τι γίνεται με τους μπάτσους της ζαρντιέρας και την προαγωγή τους;;;;

    ReplyDelete
  18. Τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις μέρες αποδεικνύουν πολύ απλά ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον χάσει οριστικά τη δυνατότητα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων, αφήνει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία στο έλεος της καταστροφής.

    Καιρός είναι να φεύγουνε.

    Το κράτος εν κράτη δεν είναι αυτό των Εξαρχείων, είναι το καθεστώς που η ίδια η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέσπισε μεθοδικά τα τελευταία 5 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου. Και τα αποτελέσματα θα κλιμακώνονται όλο και περισσότερο, η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τίποτα, κι έχει στην πλάτη της όλη την κοινωνία. Υπομονή, σε λίγο οι πέτρες θα πέφτουν έξω από τη Ρηγίλης.

    ReplyDelete
  19. Μπραβο στον Παρμενιδη που εχει κανει το μοναδικο σωστο σχολιο για το γεγονος..Ολοι οσοι βρηκατε ευκαιρια να αραδιασετε αναλυσεις περι χουλιγκανων,το ασυλο.την αστυνομια που κανει οτι δε βλεπει κτλ ειστε εκτος θεματος...

    Αφηστε τη κλαψα για τη βια στους δρομους και την ανικανη αστυνομια να "προστατεψει" τους πολιτες...

    ReplyDelete
  20. this is your εμμονές speaking my dear friend. Η αστυνομία της λογικής του μεταπολεμικού κράτους της δεξιάς η οποία ξεφτιλίστηκε μέχρι το βαθμό της πλήρους αποσύνθεσης μεταπολιτευτικά μπήκε σε μια σειρά από το 99 και μετά και μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες είχε αποκτήσει και υψηλότερη αξιοπιστία και πιο αξιόμαχη ήταν. από την επομένη των ΟΑ2004 αντί να χτίσουν πάνω στα έτοιμα άρχισε και να διορθώσουν τα κακώς κέιμενα ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα. τελευταία πράξη η προ έτους εξομοίωση των εξουσιών των ειδικών φρουρών με εκπαίδευση 3 μηνών με τους αστυνομικούς με εκπαίδευση 3 ετών. Σα να μην έφτανε λοιπόν το ξεχαρβάλωμα ήρθε κι η διαρκής κολακεία των σωμάτων ασφαλείας από του υπουργούς της νδ προς το αστυνομικό σώμα (οι γνωστοί πραίτορες του Πολύδωρα) και μια ιδεολογική επίθεση προς την αριστερά και τα εξάρχεια άνευ ουσίας κι έδεσε το γλυκό

    ReplyDelete
  21. στον κομφούκιοαναφέρεται το σχόλιό μου. Γκαγκάριν την τυφλή βία εγώ ξέρω ότι την καταδίκασε και το ΚΚ

    ReplyDelete
  22. και μπράβο γιατί ήταν το μοναδικό

    ReplyDelete
  23. Δήλωση ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Είναι μεγάλες και αυτονόητες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο γενικά όσο και ειδικότερα για το κλίμα που καλλιεργείται και τη διαπαιδαγώγηση στα Σώματα Ασφαλείας...

    ...Απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό δεν αποτελούν οι τυφλοί εμπρησμοί, αλλά η άμεση αντίδραση και η οργανωμένη πάλη στο μαζικό κίνημα και με στόχο να μην συγκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του γεγονότος


    Με καλύπτει αν και δεν ψηφίζω ποτέ.

    ReplyDelete
  24. Η αστυνομια ποτέ μα ποτέ δεν ασκει βια αναλογη της αντιδρασης ειτε αυτη ειναι των πιτσιρικαδων ειτε απεργων ειτε οποιουδηποτε διοτι σαν ενοπλο σωμα ειναι εργαλειο και αυτο απαιτει τη δραση των αστυνομικων σαν εργαλεια...

    Ολοι απαιτουσαν να παρει θεση η αστυνομια για τα επεισοδια στους δρομους,να συλλαβει κτλ...

    Δηλαδη μιλαμε για συστηματικο ντοπαρισμα..Ο βλακας που τραβηξε οπλο ειναι το συμπτωμα της ντοπας!

    ReplyDelete
  25. Το ΚΚΕ καταδικαζει τη τυφλη βια οχι επειδη σεβομαστε τη ταξη και την ησυχια και τα καταστηματα τραπεζων αλλα επειδη ασκειται σε λαθος μερος λαθος ωρα...Με λιγα λογια για λογους τακτικης...

    ReplyDelete
  26. και ποιος έκανε πολιτική του το συστηματικο ντοπαρισμα που λες τα τελευταία 4 χρόνια;

    ReplyDelete
  27. γιουρι γκαγκαριν said...

    Το ΚΚΕ καταδικαζει τη τυφλη βια οχι επειδη σεβομαστε τη ταξη και την ησυχια και τα καταστηματα τραπεζων αλλα επειδη ασκειται σε λαθος μερος λαθος ωρα...Με λιγα λογια για λογους τακτικης...

    December 8, 2008 2:03 PM


    Kαθένας με τον πόνο του...

    ReplyDelete
  28. Oι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί γνωρίζει κανείς αν περνάνε από κάποια τακτική ψυχολογική αξιολόγιση;

    ReplyDelete
  29. Πάντως η έκρηξη που λαμβάνει χώρο αυτές τις ώρες / μέρες είναι σημάδι ενός μεγάλου κοινωνικού αναβρασμού που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία. Το μέγεθος της αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται απλά για τους γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους. Κι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες το επόμενο έτος. Άραγε τι έκταση θα πάρει η εκδήλωση φαινομένων κοινωνικής αναταραχής τότε?

    ReplyDelete
  30. Η ελληνική αστυνομία καλύπτει, καλύπτεται και δολοφονεί.

    ReplyDelete
  31. «Το κράτος δολοφονεί» γράφτηκε σε πανό που αναρτήθηκε στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο, από άτομα που ειρηνικά πραγματοποιούν κατάληψη στο κτήριο.

    ReplyDelete
  32. Η ανικανότητα του κυβερνητικού μηχανισμού αποκαλύπτεται όχι όταν το δηλώσει η αντιπολίτευση και γενικώς οι έχοντες συμφέρον μιας τέτοιας επιβεβαίωσης , αλλά όταν τελειώσουν τα ''ψέματα'' . Όταν δηλαδή στερέψουν οι επικοινωνιακές εμπνεύσεις.

    ReplyDelete
  33. Αφηστε ρε τη κλαψα...Οταν σκοτωθηκε ο πιτσιρικας που θα μπορουσε να ειναι οποιοσδηποτε εγινε 15χρονο παιδι!!

    Αν ομως ζουσε θα ηταν ακομα ενας αληταρας χουλιγκανος μελος του αβατου των εξαρχειων!!

    Διατηρειτε ολη αυτη την υποκριτικη σταση που διδασκουν ολα τα ΜΜΕ

    Ο Κομφουκιος πολυ θα γουσταρε να συλληφθουν αυτα τα παλιοπαιδα που εχουν "μανα πουτανα και ρουφιανο πατερα" αλλα τωρα που σκοτωθηκε απο ενα τεραστιων διαστασεων ντοπαρισμενο βλακα εγινε ενα ΠΑΙΔΙ...

    Δινετε στα εξαρχεια μια σοβαρη πτυχη και χαιρεστε να αναλυετε το ρολο της αστυνομιας ανικανοι να δειτε τη παιδικοτητα...

    Ο βλακομπατσος σκοτωσε καθε εφηβο ου ΠΑΙΖΕΙ σπασμωδικα με την κοινωνικη πιεση οπως κανετε και σεις οταν απαιτειτε να αναλαβει δραση η ατυνομια απεναντι σε αυτο το φαντασμα που αποκαλουν ολοι σαν "αβατο των εξαρχειων"...

    Συνεπως gmosie αυτο το ντοπαρισμα που σου ειιπα δε το εκανε η νεα δημοκρατια οπως θα σου αρεσε να πιστευεις αλλα εσυ με τις σοβαροφανεις αναλυσεις σου

    ReplyDelete
  34. E, λοιπόν, πρέπει να το ΠΩ.

    Το 1999, αστυνομικός του 14ου Τμήματος Αμπελοκήπων είπε σε ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (!!!!!) του ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, που ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ έξω από το Τμήμα γιά το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι τα ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ των ΑΣΤΥΝΟΜΚΩΝ ΠΑΝΩ σε ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ εμπόδιζαν την ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΙΔΙΚΑ των ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ,

    επαναλαμβάνω, είπε ένας ΤΡΑΜΟΥΚΟΣ σε ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ (ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΥΡΙΑ των ΑΘΗΝΩΝ)

    "ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΜΗ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ"

    ΕΔΩ, στην Ελλάδα, λοιπόν, έχουμε από ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και εντεύθεν ΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΑΓΥΡΤΩΝ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ οι οποίοι, υποτίθεται, ΤΗΡΟΥΝ την ΤΑΞΗ στη ΧΩΡΑ.

    Οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ προσωπικότητες, στην πλειοψηφία τους ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ δι εαυτούς ΚΑΙ γιά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  35. Μια ακόμη πράξη του έργου που τόσες και τόσες φορές έχουμε δει.

    Η κοινωνική βία είναι τεράστιο θέμα που από όπου και να το αγγίξεις πονάει.

    Τόσο η πράξη των αστυνομικών, όσο και οι εκτεταμένες καταστροφές που επακολούθησαν είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Η βία για τη βία.

    Μια άρρωστη – διεφθαρμένη κοινωνία σε συνδυασμό με μια φαύλη κυβέρνηση και ο καθείς από εμάς που εφαρμόζει το ρητό ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

    Τι πραγματικά υπάρχει για να αναλυθεί? Είμαστε πραγματικά για κλάματα

    ReplyDelete
  36. O Nίκος Καζαντζάκης είπε, "Ο Θεός έφτιαξε τους άνδρες τις γυναίκες και τους παππάδες",

    Ο Κομφούκιος λέει,

    "Ο θεός έφτιαξε του ανθρώπους, τους Πασόκους και τους αστυφύλακες".

    Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΟΛΩΝ των ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΩΝ-ΠΑΣΟΚΩΝ, δηλαδή
    ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ τέως ΥΠΟΥΡΓΩΝ και λοιπών gangsters ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ γιά να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ οι ΖΗΜΙΕΣ που προκάλεσαν

    ΟΙ "ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" οι οποίοι είναι ΜΟΧΛΟΙ του ΠΑΣΟΚ και της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ>

    ReplyDelete
  37. (συνέχεια)

    ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από κάπου οι "ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ". Είναι ΣΑΦΕΣ ότι είναι επαγγελματίες, AΡΙΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!!!!

    ΚΑΝΟΥΝ έφοδο ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ, όπως πριν ΛΙΓΟ στην ΣΚΟΥΦΑ, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    ReplyDelete
  38. Να τα σπάσουν όλα μαζί και τη Ρηγίλης και τα περίχωρα αυτής. Συνωμοσιολόγε Κομφούκιε, στο τέλος θα μας πεις ότι οι τρομοκράτες είναι φερέφονα του Μπους.

    ReplyDelete
  39. "ΟΙ "ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" οι οποίοι είναι ΜΟΧΛΟΙ του ΠΑΣΟΚ και της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ"
    Να λοιπόν η απαραίτητη "μόχλευση" για να μετατραπεί το παιδαριώδες σε βλακώδες.

    "ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από κάπου οι "ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ"
    Κατανοώ τη δυσκολία σου να καταλάβεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που τους αρέσει χωρίς να πληρώνονται.
    Και δεν εννοώ τους χαφιέδες, φυσικά, που "υπηρετούν τη πατρίδα".
    Ο καλύτερος "επαγγελματίας" είναι ο "χομπίστας".

    ReplyDelete
  40. ναι ναι κομφούκιε τη φωτιά την έβαλε το πασοκ, όπως και στις πυρκαγιές στην Ηλεία.

    γκαγκάριν προσωπικά δεν αναλύω τίποτα απλά διαπιστώνω ότι το υπερντοπάρισμα που λες της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε από τον Πολύδωρα με τους πραίτορες, τα χαϊδέματα των συνδικαλιστών και τη τσουβαλιακή σύνδεση της αριστεράς με κάθε είδους περιστατικό βίας, προβοκατόρικης, μαφιόζικης, σχολικής, χουλιγκανικής, εγκάθετης που αναπτύσσεται πέριξ των Εξαρχείων διότι εκεί συγχωρούνται όλα. Πρόσεξε. Εκεί συγχωρούνται όλα. Όπως ξέρεις άμα θες να πάρεις αποζημίωση για καμένο αυτοκίνητο πας το βάζεις εξάρχεια και στο καίει κάποιος από τις εκεί συμμορίες έναντι αντιτίμου.

    ReplyDelete
  41. Εγώ δεν μπορώ να βρω τα αίτια για το γενικό ξεσηκωμό που ζούμε τις τελευταίες 3 μέρες. Πρώτη φορά είναι που βλέπουμε ωμή αστυνομική βία; Δεν νομίζω. Η Ελλάδα σύρεται διαρκώς στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων για θέματα αστυνομικής βίας. Μόνο που όλα αυτά συνέβαιναν σε ανθρώπους που θεωρούμε δεύτερης και τρίτης κατηγορίας (αθίγγανους, μετανάστες, ναρκομανής κτλ), όλους αυτούς δηλαδή που σιχαινόμαστε να βλέπουμε και αλλάζουμε θέση όταν κάθονται δίπλα μας. Οι μπάτσοι που βρίζουμε σήμερα και θέλουμε να τους κάψουμε ζωντανούς μας έκαναν τη χάρη να απομακρύνουν από το οπτικό μας πεδίο όλους αυτούς τους παρείσακτους που λερώνουν την αισθητική μας. Απλώς το σάββατο το βράδυ ο μπάτσος έκανε λάθος εκτίμηση, το παλικάρι που σκότωσε δεν ανήκε στις παραπάνω κατηγορίες.
    Αυτή η αναταραχή έπρεπε να έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια απλώς το σάββατο νιώσαμε όλοι σαν τον δημιουργώ του φραγκενσταϊν που απειλείται από το ίδιο το δημιούργημα του.

    Είμαστε κοινωνία για κλάματα που κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Διαλέγουμε πάντα τον εύκολο δρόμο κατηγορώντας τους άλλους για τα χάλια μας. Ο μπάτσος που σκοτώνει, ο υπουργός που λαδώνεται, ο δήμος που δεν καθαρίζει την αυλή μας απ’ τα χιόνια, οι αμερικάνοι που θέλουν το κακό μας.

    Πια η διαφορά ανάμεσα στους μπάτσους που καλύπτουν ένα σχιζοφρενή συνάδελφο τους που σκοτώνει 15 χρόνους από τους γιατρούς που καλύπτουν χασάπηδες καρδιοχειρουργούς χωρίς πτυχία ή από τους ασυνείδητους οδηγούς που παραβιάζουν κατά εξακολούθηση τα φανάρια με κόκκινο ή τους νταλικέρηδες που βγαίνουν στο δρόμο με φθαρμένα λάστιχα;

    Τα κεφάλια μας στον τοίχο έπρεπε να βαράμε όχι να σπάμε τις βιτρίνες.

    ReplyDelete
  42. dudes i vote for peaceful demonstrations not an outbreak of violence

    ReplyDelete
  43. Οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι ασήμαντες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ένας προβληματικός συνδυασμός υστέρησης και ιδεολογίας γίνεται επάγγελμα, από τη μία, και ένα επάγγελμα/υπηρεσία γίνεται μία προβληματική ιδεολογία, από την άλλη. Σε αυτό προστείθεται και η αποδοχή της χρήσης βίας από όλους και ο τεχνιτός διαχωρισμός σε "εμάς κι εκείνους" που καλλιεργείται επειδή θεωρείται ότι αυτό εξασφαλίζει τη συνοχή και καλύτερη λειτουργία των "δύο ομάδων".

    Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη βαραίνει την πολιτεία και το επίσημο ένοπλο σώμα. Η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους πολιτικής και κοινωνικής διαχείρισης. Το ένοπλο σώμα να βρει, ασφαλείς για όλους, τρόπους επιχειρησιακής διαχείρισης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής τους. Δεν είναι εκεί, ούτε απλώς για να συστήνονται σε δεξιώσεις ως υπουργοί, ούτε για να περπατούν καμαρωτά καμαρωτά με τα περίστροφα στη ζώνη - σύμβολα και επιβολείς στρεβλής εξουσίας με υψηλότατο, ύψιστο σε αυτή τη περίπτωση, τίμημα.

    December 7, 2008 4:37 PM

    --------------------------------------------
    Panos Konstantinidis said...

    @ ventriloquist

    "Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη βαραίνει την πολιτεία και το επίσημο ένοπλο σώμα. "

    Εμείς είμαστε η πολιτεία.

    December 8, 2008 3:27 PM

    -----------------------------------------------

    @ Panos Konstantinidis
    πολιτεία η [politía] O25 : 1. το κράτος και η πολιτική, ιδίως η κυβερνητική εξουσία: H ~ οφείλει να λάβει μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Πρέπει να επέμβουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.


    Όχι, η πολιτεία δεν είμαστε εμείς. Η πολιτεία είναι ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος. Πολλές φορές έχω γράψει σε αυτό το μπλογκ για τα κακά των Ελλήνων και της κοινωνίας τους. Αλλά ακόμη κι εμάς, αυτοί που είμαστε, μας αξίζει μία καλύτερη πολιτεία.
    Ο ανίκανος πολιτικός, ανήμπορος να διαχειριστεί ακόμη και την οδοντόβουρτσά του, κατά την άποψή μου, είναι γνήσιο προϊόν της Ελληνικής δημοκρατικής διαδικασίας.
    Αλλά ο πολιτικός που δεν βλέπει πολιτικές ευθύνες στο φόνο ενός αγοριού ΔΕΝ είναι. Είναι ξένος προς την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Όπως ξένος προς τη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας είναι και ο κάθε αστυνομικός που αρέσκεται να τον αποκαλούν "ράμπο".
    Η Ελληνική κοινωνία έχει υγιή αντανακλαστικά. Δυστυχώς όμως, αντανακλαστικά είναι το μόνο πράγμα που έχει.



    @ Normad

    Είναι αλήθεια ότι οι (σαφώς) περισσότεροι θαμώνες των Εξαρχείων είναι "χομπίστες". Είναι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν τα θαυμάσια Εξάρχεια που περιγράφει ο Παρμενίδης.


    @ κομφούκιο

    Για τα περί ΠΑΣΟΚ. Το κάθε τί εκεί που είναι σχετικό και στην ώρα του. Τούτη δεν είναι η ώρα.

    ReplyDelete
  44. EINAI ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ

    ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΤΣΡΕΨΑΝ το ΕΘΝΟΣ

    ΑΥΤΟΙ ΕΚ-ΠΑΣΟΚ-οποίησαν το ΕΘΝΟΣ

    ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ και ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ

    ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΧΗ και ΑΞΙΑ

    οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ


    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ!!!!!!!

    ReplyDelete
  45. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ


    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ReplyDelete
  46. Ο Κομφούκιος έχει μόνο παλίνδρομη μνήμη.Πάσχει απο το σύνδρομο της "καθηλωμένης μνήμης".Πρόσφατη μνήμη δεν υπάρχει στο κούτελό του.Ο recorder του δεν καταγράφει παρά μόνο σε βινύλιο.Ενδιαφέρουσα η περίπτωσή του.Εχει ένα ρομαντισμό βρε παιδί μου όταν εξηγεί τα πράματα.

    ReplyDelete
  47. "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"

    Εκτός τόπου και χρόνου παρωδία,προιόν θρυμματισμένης μνήμης.Με εμμονή στους βρυκόλακες.

    ReplyDelete
  48. Παιδιά έχει κλείσει η Βασ Σοφίας και κατεβαίνουν μιλλιούνια!!!

    PS Ο Κομφούκιος έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ που την φοβούνται ΑΚΟΜΑ και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

    ReplyDelete
  49. Πάρε το γιογιό και κάτσε για να μη λερώσεις.

    ReplyDelete
  50. OΠΟΙΟΣ ΚΟΨΕΙ με ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ την ΚΑΡΩΤΙΔΑ ενός ΠΑΣΟΚΟΥ θα αναδειχθεί σε

    ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ

    Oι Νεοδημοκράτες ΔΕΝ είναι τίποτα περισσότερο από ΜΠΙΝΕΔΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ που δεν μπορούν να ΚΡΥΨΟΥΝ τις ΑΠΑΤΕΣ τους.

    ΜΟΝΟ τα ΠΑΣΟΚΙΑ είναι ΙΚΑΝΑ γιά ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

    ΣΦΑΞΤΕ τους!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  51. Κομφούκιε

    Αν αυτά που γράφεις τα έγραφες για άλλους, με το ίδιο στυλ, στην Αμερική, τώρα θα ήσουν στο δρόμο προς Γκουντάναμο. Αν μάλιστα τα έγραφες στην Αγγλία, θα ήσουν στο δρόμο προς ψυχιατρική κλινική (είναι η νέα μέθοδος...).
    Εδώ που τα γράφεις καταντάς γραφικός. Κατάντια πραγματική για κάποιον σα και σένα.
    Στο λέω αυτό με το θάρρος που δικαιολογεί η ειλικρινής συμπάθεια, ο αποσπασματικός θαυμασμός και η ανικανοποίητη απορία που μου προκαλείς όταν διαβάζω αυτά που γράφεις.

    ReplyDelete
  52. Ο άθλιος,

    ο πανάθλιος καταλληλότερος.

    Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

    Αυτή η χώρα κάποτε έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες...

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ...

    ReplyDelete
  53. To ΛΕΓΩ εδώ και τρία χρόνια και ουδείς με ΑΚΟΥΕΙ

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πρέπει να παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ

    την ΠΡΩΠΥΠΟΥΡΓΙΑ πρέπει να ΑΝΑΛΑΒΕΙ ο

    ΜΟΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

    ο

    ΚΥΡΙΟΣ

    ΚΥΡΙΟΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

    ReplyDelete
  54. EINAI MEΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ

    να ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ από ΕΛΛΗΝΕΣ

    ReplyDelete
  55. πότε μωρή Κομφούκιε το είπες εσύ αυτό??????

    Το κρέας, όπως καλά λες, πάει να ζητήσει από τον Παπούλια κατάσταση εθνικής ανάγκης!!!!!!

    Ανίκανος
    !!!!!!!!!!

    Αναξιόπιστος!!!!!!!!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΚΑΨΤΕ ΤΗ ΡΗΓΙΛΗΣ!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΤΗΣ!!!!!

    ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!
    ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!
    ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!
    ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ!!!!!!!!
    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!!!!

    ReplyDelete
  56. Δλδ τι???????

    Θα έχουμε επιβολή στρατιωτικού νόμου????

    Θα έχουμε εκλογές?????

    Είστε άχρηστος, Κώστα Καραμανλή, δολοφόνος και αρχιερέας των σκανδάλων, μπαρόβιος βρομερός και υποχθόνιος, κρέας παχύδερμο σα λίπος και καρκίνωμα, μετά από 5 χρόνια απραξίας!!!!!

    Και μη λυπάστε την περιουσία που κλαίγεται ο Κομφούκιος, τα λεφτά θα τα πάρουνε από την ασφάλεια και οι επαγγελματίες επαναστάτες θα πληρωθούν το μερίδιο τους!!!!

    Τα ξέρουμε πώς λειτουργούν!!!!!

    Έχουμε φίλους και ειδικούς φρουρούς και επαγγελματίες αναρχικούς!!!!!!

    ReplyDelete
  57. Μην ανυσηχείς Ventriloquist, o Κομφούκιος, με όλη τη γραφικότητα του, συμβάλει στον εξευτελισμό της νυν κυβέρνησης και του κρέατος. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Look at the big picture, ΠΑΣΟΚ ψηφίζει και με την καρδιά του...

    ReplyDelete
  58. Κομφούκιε μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"?

    Εγώ καταλαβαίνω στρατιωτικός νόμος, καταστολή όλων των διαδηλώσεων, ή / και εκλογές.

    Κάνω λάθος??? Τελικά το έτος 2008 θα είναι έτος ΓΑΠ?

    ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  59. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ

    ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

    ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ!!!

    ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 15ΧΡΟΝΟΥ!

    Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΣΟΥΓΙΑΣ

    Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!!

    ΚΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ!!!

    ΚΙ ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ ΚΟΜΦΟΥΚΙΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    Με συγχωρείς δλδ, είσαι ο πιο ξύπνιος άνθρωπος που έχω ακούσει κι έχω συνομιλήσει, αλλά ΕΛΕΟΣ με αυτά που λες!!!

    Θα μου πεις κι εσύ ότι φταίει η ΠΑΙΔΕΙΑ?????

    Τίποτα πιο μπανάλ????

    Καλά τα ΛΕΣ ΓΜΟΣΙΕ!!!!

    Οι ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΡΕΣ!!!!!

    Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μου είναι ειδικοί φρουροί και είναι η λέρα της λέρας!!!! Οπλοφορούν και συμμετέχουν σε δίκτυα προστασίας, διακίνησης όπλων και ναρκωτικών, κι αυτό σε εμβέλεια Ψυρρί, και Παραλιακής.

    Και έχουν ευδοκιμήσει επί ΝΔ, είναι ο πατέρας τους!!!!!!

    ReplyDelete
  60. υπάρχουν δύο είδη διαμαρτυρίας η υγιής κατακραυγή όπως αυτή εκδηλώνεται με τις ειρηνικές καταλήψεις και τις διαδηλώσεις έξω από τα αστυνομικά τμήματα και η βία η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Εγώ είμαι με την πρώτη. Η συνεχιζόμενη βία είναι βούτηρο στο ψωμί της άνίκανης κυβέρνησης

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. "Ποινές-ντροπή για τη ζαρντινιέρα" http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1404677

    Για αρκετούς, αυτό εδώ θα αποτελούσε παραπάνω από επαρκή εξήγηση για την έκταση των επεισοδίων που παρακολουθούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα...

    Η ατιμωρησία εξοργίζει. Προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών, κλονίζει την εμπιστοσύνη στην οργανωμένη πολιτεία και τους θεσμούς της, νομιμοποιεί την παρανομία, τροφοδοτεί την κοινωνική ένταση, οδηγεί σε πράξεις εκτόνωσης σαν τις σημερινές.

    ReplyDelete
  63. Συγνώμη για το προηγούμενο post.

    Δεν θέλω να βάλω νερό στο μυλο της παραπληροφόρησης.

    ReplyDelete
  64. Η κυβερνηση του κρατους σας αφηνει ολοφανερα να γινει της πουτανας!!

    Και θα χει καθε δικαιολογια να μας γαμησει...

    ReplyDelete
  65. φυσικά αφήνει σκόπιμα το είπα και παραπάνω τώρα τα περί του κράτους σας είναι περιτά

    ReplyDelete
  66. Μια ψύχραιμη και νηφάλια θεώρηση των πραγμάτων , με έντονη δόση αυτοκριτικής , την βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​

    ReplyDelete
  67. Λίγο εκτός θέματος (αλλά ιστορικά πρωτοφανές):

    Αμφότεροι ο Ομπάμα και ο κυβερνήτης του Ιλλινόις υποστηρίζουν τους εργάτες της καθιστικής διαμαρτυρίας κατάληψης του εργοστασίου από το οποίο απολύθηκαν στο Σικάγο:
    http://edition.cnn.com/2008/US/12/08/chicago.labor.protest/index.html?iref=mpstoryview



    Τώρα επί του θέματος:

    Πας και δίνεις σε θερμόαιμους πιτσιρικάδες αστυνομικούς πιστόλια... αν είναι δυνατόν!


    Κρίμα το παλικάρι...

    ReplyDelete
  68. Και ένα μήνυμα προς τον "Μάο Τσε Τουνγκ":

    Με τέτοιο ψευδώνυμο γράφεις σε τέτοια blog για κρατική καταστολή; Ξύπνα, άιντε.

    ReplyDelete
  69. @ u-man

    Tην Ρηγίλλης ΔΕΝ θα την αγγίξουν διότι στη Ρηγίλλης μένει ένας Πολίτης του Κόσμου που είναι ΚΑΙ Αμερικανός Πολίτης.

    ΚΑΙ όπως ξέρεις ο Ελληνο-Πασόκος είναι ΔΕΙΛΟΣ, είναι ΣΚΟΥΛΗΚΙ. Βρίζει όλη μέρα τους Αμερικανούς, αλλά είναι ο μεγαλύτερος και δουλικότερος λακές τους.

    ReplyDelete
  70. "Καταθέτοντας στην επιτροπή, ο υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Γούσιος εκτίμησε πως είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι τελικοί αποδέκτες των ποσών που εκταμιεύτηκαν μετρητοίς από τις τράπεζες της χώρας.

    Παράλληλα επισήμανε την έλλειψη στοιχείων και το περιορισμένο χρονικό διάστημα που γίνεται η έρευνα για τους λογαριασμούς.

    Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Γούσιου ότι στον κοινό λογαριασμό Βουλγαράκη - Πελέκη, στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα για τα συμβόλαια της Μονής, υπήρχαν καταθέσεις που ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια. "

    Αυτή είναι η Ρηγίλλης.Να τη χαίρεσαι.

    ReplyDelete
  71. @Lefteris..

    ..τρια πουλακια καθονταν...

    ReplyDelete
  72. Άραγε πόσο βολεύει την κυβέρνηση αυτή η αναμπουμπούλα των ημερών? Καλό ή κακό της κάνει? Τα θέματα που εκκρεμούν κι ενοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα θα θαφτούν άραγε κάτω από το χαλί? Είναι καθαρά έλλειψη επιχειρησιακής ικανότητας αυτή η καταστροφή των πόλεων ή σκόπιμη αδράνεια για κοινωνική εκτόνωση? Ή μήπως σκόπιμη αδράνεια για την απομάκρυνση της κοινής γνώμης από άλλα ζητήματα?

    Από ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου - Ο υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Γούσιος, καταθέτοντας στην επιτροπή, εκτίμησε πως είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι τελικοί αποδέκτες των ποσών που εκταμιεύτηκαν μετρητοίς από τις τράπεζες της χώρας.

    Παράλληλα επισήμανε την έλλειψη στοιχείων και το περιορισμένο χρονικό διάστημα που γίνεται η έρευνα για τους λογαριασμούς.

    Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Γούσιου ότι στον κοινό λογαριασμό Βουλγαράκη - Πελέκη, στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα για τα συμβόλαια της Μονής, υπήρχαν καταθέσεις που ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

    Τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισαν ότι σε αρκετές συναλλαγές δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.



    Δηλαδή, ακόμα και μπακαλίστικα να το δούμε, ένας πολιτικός έβγαλε, από τότε που έγινε κυβέρνηση και μέχρι σήμερα, περίπου 1 εκατομύριο ευρώ το χρόνο, επιπλέον όλων των υπόλοιπων εσόδων του, και μάλιστα αμφισβητίσιμης νομιμόμητας.

    Χμμμμ, κι ο Φαυλόπουλος δημαγωγεί ερωτώντας να αναρωτηθούμε, εν μέσω κρίσης,"γιατί βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές στα κέντρα των πόλεων αυτές τις μέρες"? Γιατί κ. Φαυλόπουλε? Γιατί? Εσείς δεν απαντήσατε, μήπως φοβάστε να πείτε ότι όπου ναναι η ελληνική κοινωνία θα σας πάρει με τις πέτρες? Ή προσπαθείτε να σπείρετε τη διχόνοια και να συνωμοσιολογήσετε ξανά για το "κράτος εν κράτη των Εξαρχείων" και τους δήθεν επαγγελματίες αντεξουσιαστές? Ποιος είναι ο σκοπός σας? Και γιατί νομίζετε εσείς η κυβένηση ότι συμβαίνουν ό,τι συμβαίνουν? Γιατί δεν απαντάτε σε αυτό το απλό ερώτημα?

    ReplyDelete
  73. @ μαο τσε τουνγκ

    ναι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη, όπως και παντού. Κι όμως εκπαίδευση γίνεται, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τα χρήματα που ξοδεύει το κράτος κάθε χρόνο για την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας. Είναι ένα ερώτημα αυτό γιατί πάντα η αντιπολίτευση λέει δεν υπάρχει και πάντα η κυβέρνηση απαντά με νούμερα.

    Αλλά να τσουβαλιάσεις τους ειδικούς φρουρούς (που είναι υποτίθεται για την προστασία προσώπων), και μάλιστα συγκεκριμένους ειδικούς φρουρούς που έχουν και ψευδώνυμο Ράμπο, με αστυνομικούς και να τους βάλεις να περιπολούν μια περιοχή σαν τα Εξάρχεια, τότε δεν είναι θέμα εκπαίδευσης, είναι απλά θέμα ηλιθιότητας (για να μην πω σκοπιμότητας) της Διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

    ReplyDelete
  74. Το πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι δεν άλλαξε τον μηχανισμό που είχαν στήσει 20 χρόνια τα ΠΑΣΟΚια. Νόμιζε ότι με ήπια προσαρμογή θα αλλάξει πράγματα. Αλλά η νοοτροπία του Έλληνα αλλάζει μόνο με ΣΟΚ.

    Τώρα περιμένετε το ΣΟΚ. Αυτά που βλέπετε είναι αστεία μπροστά σε αυτά που έρχονται αν πέσει η Ν.Δ. Θα πείτε το ψωμί ψωμάκι στ' αλήθεια τώρα και όχι μόνο μέσω καναλιών...

    ReplyDelete
  75. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  76. @ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    πιστευω οτι οποιος εχει "συναναστραφει" ειτε με ειδικους φρουρους ειτε με αστυνομικους θα εχει καταλαβει οτι εκαπιδευση δε γινεται..

    εκπαιδευση δεν ειναι να μαθεις σε καποιον να τραβαει το οπλο και να πυροβολει, εκπαιδευση ειναι να τον μαθεις να μη το τραβαει..

    ReplyDelete
  77. Για να καταλαβετε για τη διαστροφη της πραγματικοτητας γινεται στα μμε ακουστε τι ειπε η παπαρηγα και πως το ερμηνευσε ο δημοσιογραφος παρουσιαστης του αντ1..

    Παπαρηγα:το λαικο κινημα πρεπει να περιφρουρει τις διαδηλωσεις απο κουκουλοφορους και σωματα ασφαλειας...

    Παρουσιαστης:Η κυρια Παπαρηγα ειπε κατι σημαντικο, οτι τα σωματα ασφαλειας πρεπει να περιφρουρουν τις λαικες κινητοποιησεις...

    ReplyDelete
  78. βασίλη, ναι βεβαια ενώ αν μείνει η ΝΔ θα λύσει το πρόβλημα φερεγγυότητας της ελληνικής οικονομίας δια της υψηλής εμπιστοσύνης που χαίρει η κυβέρνηση στις διεθνείς αγορές και το εξωτερικό. η ήπια προσαρμογή ήταν μια ανοησία για να πουλήσει μεταρρύθμιση στο μεσαίο χώρο και από κάτω να κάνει ρουσφέτι στους ημετέρους. Μπορεί το πασοκ να είναι ανέτοιμο όμως κάλιο ο ανέτοιμος παρά ο πολιτικά νεκρός

    ReplyDelete
  79. τα Μέσα σκηνοθετούν ένα σόου και μετά παίρνουν ατάκες από τους ηθοποιούς

    ReplyDelete
  80. η Παπαρήγα λέει το αυτονόητο έξω οι εγκάθετοι από τις διαδηλώσεις

    ReplyDelete
  81. afiste ta misoi kai piaste to gamisi

    http://www.tagtele.com/v/11924

    emena m' aresoun ta chi chis

    ReplyDelete
  82. Οποιος κατεβηκε στις χτεσινες διαδηλωσεις καταλαβαινει την αναγκαιοτητα της κινητοποιησης των εργαζομενων για την αντιμετωπιση της πραγματικης κρατικης καταστολης και βιας...

    Το θεμα ειναι οτι εγω π.χ ενας πολιτης φοβαμαι να κυκλοφορησω στο κεντρο της αθηνας επειδη ειναι γεματο με καυλωμενους αστυνομικους!

    Η απεργια αυριο πρεπει να γινει επι της πραξης καταδικη της πολιτικης της κυβερνησης και της ΕΕ και της βιαιοτητας των οργανων του κρατους

    ReplyDelete
  83. το θεμα ειναι να ξετυλιχτει το κουβαρι.. οπως σε καθε αντιστοιχη "εκδηλωση", υπαρχουν 15χρονα που πετανε πετρες, υπαρχουν και 35χρονοι που πετανε πετρες.

    αντεξουσιαστες; (που λενε και στα ΜΜΕ). εγκαθετοι; αγανακτισμενοι; ολα τα παραπανω;

    ReplyDelete
  84. άστην ΕΕ απέξω στα άλλα συμφωνώ

    ReplyDelete
  85. Οι δηλώσεις Προβόπουλου από το Ελληνο-Βρετανικό Επιμελητήριο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για την ελληνική οικονομία. 3-4 χρόνια για την αναδιάρθρωση της αρχιτεκτονικής του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, 3-4 χρόνια η επερχόμενη κρίση στην Ελλάδα.

    Άσχετο με το θέμα ίσως, ίσως και πολύ σχετικό με τον κοινωνικό αναβρασμό που μάλλον θα αυξηθεί αντί να ηρεμήσει τους επόμενους μήνες.

    Δεν υπάρχει άλλη λύση από την ανάπτυξη κι εφαρμογή ενός σχεδίου ανακατανομής πόρων μεταξύ των οικονομικών και κοινωνικών τάξεων της χώρας. Και όχι παροχές, αλλά βιώσιμα μέτρα. Πρέπει να γίνει εθνική μας προτεραιότητα και πρέπει να αναλογιστούμε ποιο σχήμα διακυβέρνησης θα μπορέσει καλύτερα να το υλοποιήσει.

    ReplyDelete
  86. Δεν το είδα να αναφέρεται εδώ, κυκλοφορεί από εχθές στο δίκτυο και έχει ανεβάσει σε πολλούς το αίμα στο κεφάλι:

    http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

    Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση. Όποιος έχει μάτια βλέπει τι γίνεται και ποιος φταίει.

    No justice, no peace.

    ReplyDelete
  87. Και ένα video που ταιριάζει τέλεια με όσα πυροδότησε το γεγονός του Σαββάτου ("V for Vendetta", dominoes fall):

    http://www.youtube.com/watch?v=GPfI9oxZuEo

    ...ή αλλιώς όταν η τέχνη προλαβαίνει την πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  88. ANAKATANOMH ΠΟΡΩΝ;;;;;;;;;;

    ΠΟΙΩΝ ΠΟΡΩΝ;;;;;;;;;;;;;;;

    Εκ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ..........

    ΜΟΝΟ 0.35% (ΟΥΤΕ 1%) των ΕΛΛΗΝΩΝ πληρώναμε φόρους!!!!!!!!!!!!!!!

    ΜΑΚΑΡΙ να βάλουνε τους ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΓΟΝΗΔΕΣ σας να πληρώσουν φόρους, που ΔΕΝ πληρώνουν ΜΙΑ.

    ΚΑΙ να πάτε να πάρετε λεφτά ΚΑΙ από τους Βαρδινογγιανναίους κι' άλλους πρώην Αξυπόλυτους που το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε σε υπερπλουσίους, που ΕΠΙΣΗΣ δεν πληρώνουν ΜΙΑ.

    Να το ΔΩ και να ΜΗ πιστέψω.

    ΑΛΛΑ, αν νομίζετε ότι θα φάτε κι' άλλα από τους αστούς, δλδ από το 0.35% που τόχετε ΣΤΙΨΕΙ στην κυριολεξία,

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ του ΜΕΛΙΓΑΛΑ.

    ReplyDelete
  89. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  90. Ποιος θυμαται την κυβερνηση του "κυριου κυριου" Κωστα Σημιτη που σαπισε στο ξυλο τους ναυτεργατες στο λιμανι του πειραια με την ευγενικη συνδρομη των ΟΥΚ?

    Θυμαμαι μια φωτογραφια στην οποια φαινοταν ξεκαθαρα ο Αγουδημος με ενα αρχιματατζη να του δινει εντολες ,δειχνοντας, κρατωντας μια πουρακλα, που να χτυπησουν τα ΜΑΤ...

    Αισχος και ξεφτιλα...

    Χτυπουσαν κατι πιτσιρικια ,20 χρονων ,λιμενικοι και ΟΥΚαδες, τους Πατεραδες τους και μετα απορειτε γιατι ηταν θεμα χρονου καποιος απο δαυτους να σηκωσει και το οπλο του...

    ReplyDelete
  91. EΛΛΗΝΕΣ ΝΕΕΣ και ΝΕΟΙ

    ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ στο ΣΠΙΤΙ του ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥ, αλλά σήμερα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ με ΛΕΦΤΑ του ΛΑΟΥ

    ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΑΝΕΤΕ το ΛΙΜΠΑ.

    ΔΙΚΑ σας είναι τα ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ στο σπίτι του ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΙΜΠΑ. ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ γεννήθηκε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. Τα λεφτά είναι ΔΙΚΑ σας.

    ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ στο ΣΠΙΤΙ του ΛΑΛΙΩΤΗ και κάνετέ το ΛΙΜΠΑ.

    ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ στο ΣΠΙΤΙ του ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ και ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΙΜΠΑ. Τα λεφτά είναι του ΛΑΟΥ.

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  93. Αισχος και ξεφτιλα στις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κρινουν ολες τις απεργιες παρανομες και καταχρηστικες!!

    Αισχος στους παροχεις της ντοπας της αστυνομιας!

    Αισχος σε οσους ζουνε με αυταπατες οτι η αστυνομια εχει στοχο τη προστασια του πολιτη...

    ReplyDelete
  94. Πρώτα θα επιτεθούμε στο δικό σου σπίτι Κομφούκιε. Ξέρουμε πού μένεις.

    ReplyDelete
  95. ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ εξ αιτίας των οποίων

    ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 700 ΕΥΡΩ στον ΑΙΩΝΑ τον ΑΠΑΝΤΑ

    ΣΦΑΞΤΕ τους ΓΟΝΕΙΣ σας που

    ΗΣΑΝ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ στο ΕΓΚΛΗΜΑ του

    ΠΟΡΝΟΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ κατά του ΕΘΝΟΥΣ.

    ReplyDelete
  96. Και ξερετε πως αλλιως ντοπαριστηκε η αστυνομια?

    Με την ολη συζητηση για το ασυλο..Γιατι ακουγοταν οτι πρεπει να μπει η αστυνομια μεσα και να συλλαβει τα οποιαδηποτε παλιοπαιδα αλλα οι φατριες μεσα στο καθηγητικο κατεστημενο δεν αφηνουν και αλλες τετοιες μπουρδες..

    Ετσι εγινε κοινη αντιληψη οτι η αστυνομια εμποδιζεται να κανει τη δουλεια της απο πολιτικα και συντεχνιακα συμφεροντα..Τι θα κανουν λοιπον οι μπατσοι?
    Αισθανονται κι αυτοι μια οργη..."Μα να μη μας αφηνουν να κανουμε τη δουλεια μας λογω του ασυλου"?

    Και εσεις ολοι εδω μεσα εχετε συμβαλλει τα μεγιστα στην κατασυκοφαντηση του πανεπιστημιακου ασυλου καθως εστιαζετε στο ελλασων

    ReplyDelete
  97. αίσχος και ξεφτίλα γιούρι και κομφούκιε να αντιπαρατίθεστε κατ'αυτόν τον τρόπο γύρω από τις εγωιστικές σας ατζέντες

    ReplyDelete
  98. Να σταματήσει η βία. Διεκδικούμε ειρηνικά το μέλλον που μας αξίζει.

    ReplyDelete
  99. Επιτέλους εμφανιστήκατε ρε G700. Καιρός ήταν με τις παπαρολογίες τους.

    ReplyDelete
  100. Ποια βια να σταματησει g700 μου?

    Δε γινεται χρυσοι μου ανθρωποι αυτος ειναι ο ρολος του κρατους

    Αυτη τη στιγμη νεα παιδια μαθητουδια κανουν βηματα προς την ατομικοτητα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ με τα στραβα της κοινωνιας μας...Το αιτημα σας ευνουχιζει το δημιουργικο ρολο της οργης...

    Οι εργαζομενοι πρεπει να βγουν μαζικα στους δρομους να ακυρωσουν στην πραξη τις επιλογες της κοινωνιας του τιποτα και του χρηματιστηριου!

    Κατεβειτε αυριο ολοι στην απεργια και εμποδιστε το καταστροφικο για την παιδικοτητα εργο αστυνομιας και κοινοβουλευτικης εξουσιας

    ReplyDelete
  101. Ενα mail απο καποιον ελληνα του εξωτερικου. το παραθετω εδω απλως επειδη το βρηκα ενδιαφερον..

    I would say that there is plenty of pent-up anger among urban Greeks. The "angry ones" are not only the teenage boys, although it is young males that the Greek media present as the exclusive visible embodiments of modern Greek rage.



    The question for me is not "why are 'they' angry?" but rather "how is it possible not to be angry?" For years now Greek society has been getting dispossessed and plundered for the benefit of a few transnational private players. Greek citizens have been witnessing a shockingly cynical and unprecedented in scale sell-off of their most basic economic and social rights along with what used to be considered public (or national) goods. There is a massive process of alienation going on--in the old legal sense: The education system, culture and antiquities, the coastline, pensions and healthcare, banking, airports and ports, road systems, the retail and service industries; etc.--they are given away without democratic accountability, ceded without a fight to a handful of private domestic and foreign "investors" at the expense of the voting millions. "Employment" --let alone gainful or dignified/meaningful--has become a bitter joke (unwaged labor is the newest thing!). A decent quality of life--another joke. Political representation--yet another. The sense of having a purpose and a place in one's society comes with all these things. When they disappear, the other kind of alienation sets in.



    If people are concerned about "anarchist mayhem" becoming a staple of Greek cities, they should also be concerned about the scandalous dominance of heavily armed and militarized police and all types of "security" personnel in the Greek urban landscape. That's the public face of the functioning state nowadays; the only symbolic affirmation of its power, and an irritating reminder that this power ultimately leaves the citizenry unprotected from the real crimes perpetrated against them--and I don't mean the smashed window fronts.



    Would young Greek people be unjustified in feeling that these cohorts of "law and order" are a cruel, taunting joke perpetrated against them on top of the other indignities of everyday life in the global city that is now Athens?



    Check out the readers' reactions to the routinized, pre-scripted coverage of the Athens events by/in the Libération. They see righteous rage there and some parallels to the banlieus riots:

    http://www.liberation.fr/monde/0102303973-reaction-sur-nouvelle-journee-de-violences-en-grece



    For me, these postings reveal that many French and Greeks refuse to see the Greek riots as a social pathology or a "Greek" problem but as a symptom of the world-wide disempowerment and spoliation of citizenries by predatory elites (even as the beginning of a revolution!).

    ReplyDelete