Sunday, July 8, 2007

Το κίνημα των Ελλήνων bloggers

Αν μέχρι σήμερα ο Ελληνας blogger ήταν ένας τύπος που πληκτρολογούσε σκέψεις κρυμμένος πίσω από την οθόνη του, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν.

ΣΗΜΕΡΑ στις 7 μ.μ. οι bloggers της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος και θα διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή της Πάρνηθας.

Ομως, αν η πυρκαγιά που κατέκαψε τον Εθνικό Δρυμό είναι η αιτία για τη σημερινή διαδήλωση, για τη μαζική κινητοποίηση των bloggers αποτελεί απλώς την αφορμή. Οπως αφορμή απετέλεσαν και τα κείμενα της Αμαλίας Καλυβίνου όταν προ μερικών μηνών επέτρεψαν σε κάθε μοναχικό «κομπιουτερά» να ονειρευτεί πως με το πληκτρολόγιό του μπορεί να αλλάξει κάτι, όχι μόνο στο διαδίκτυο που εκτείνεται από τη μία άκρη των οπτικών ινών ώς την άλλη, αλλά στον πραγματικό κόσμο.

Διαβάστε το αφιέρωμα της Καθημερινής για τους Έλληνες bloggers , με τίτλο Το κίνημα των Ελλήνων bloggers: αναπτύσσεται και δυναμώνει και αφορμή την αυθόρμητη ηλεκτρονική κινητοποίηση των social media για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7μ.μ. μπροστά στη Βουλή.

6 comments:

  1. όπως λέγεται αυτές τις μέρες "κάτω από τις στάχτες υπάρχει η Πάρνηθα". Δράσε ΤΩΡΑ για το περιβάλλον!

    ReplyDelete
  2. ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ. ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!

    ReplyDelete
  3. Το λεγαμε,το λεμε και θα το λεμε...Μεσα απο τα blogs θα γινουν οι επαναστασεις του μελλοντος.Ειμαστε ακομη στην αρχη...

    ReplyDelete
  4. κατά την άποψή μας πρέπει όλοι οι bloggers να χωνέψουμε την έννοια ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ή όπως λένε και οι αμερικανοί πολιτικοί bloggers "NETROOTS". Αυτό σε αντιδιαστολή , αλλά όχι αντίθεση, με τα παραδοσιακά "GRASSROOTS" κινήματα.

    ReplyDelete
  5. χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχήμενων blogs τα οποία συνδύασαν την ηλεκτρονκή τους δράση με grassroot δραστηριότητες , άντεξαν στο χρόνο και επηρέασαν την κοινωνία μίας χώρας, είναι τα blogs MyDD και DailyKos των Αμερικανών Jerome Armstrong και του ελληνικής καταγωγής από την Σπάρτη Markos Multitsas αντίστοιχα.

    ReplyDelete
  6. Παιδιά, καλά όλα τα περί κινημάτων αλλά καλό θα ήταν, ιδίως για τους διαδικτυωμένους που δεν εξαρτώνται από τα δελτία των 8 μόνο για την πληροφόρησή τους, να έχουμε και λίγο σωστή πληροφόρηση για το τί χρειάζεται να γίνει στην Πάρνηθα. Σας παραπέμπω στο blog του Πιτσιρίκου που αναδημοσίευσε πριν από μερικές μέρες άρθρο του Νίκου Μάργαρη από Τα Νέα για τις πυρκαϊές. Αν πιστέψουμε τον κ.Μάργαρη, που μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει, η αναδάσωση δεν είναι το ζητούμενο και μάλλον κακό θα κάνει.

    Αν θέλετε να δράσετε πραγματικά για το περιβάλλον, πηγαίνετε στη διαδήλωση χωρίς το αυτοκίνητό σας, πιάστε κανά ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας γενικότερα και κλείστε το ρημάδι το αιρκοντίσιον.

    ReplyDelete