Sunday, March 11, 2007

Η Γενιά των 700 Ευρώ βρίσκει ανταπόκριση

Ύστερα από ενάμιση μήνα δραστηριοποίησης στη blogo-σφαιρα, οι απόψεις μας φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουν ανταπόκριση τόσο στους bloggers όσο και σε ορισμένα κομμάτια της "εξωδιαδικτύακης" κοινωνίας.
Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής με τίτλο "Η γενιά των 700 ευρώ αρχίζει να αντιδρά" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ.Χρυσοχοΐδης, αναφέρεται στο blog της G700 και την προσπάθεια που γίνεται από νέους "να αρθρώσουν σύγχρονο, προοδευτικό λόγο και οξυδερκή προβληματισμό."
Παράλληλα ο Τύπος της Κυριακής έχει πρωτοσέλιδο (και ακολουθεί τετρασέλιδο αφιέρωμα) στη γενιά των 600 ευρώ.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το θέμα του περιοδικού "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, πριν από δύο Κυριακές, με προσωπικές ιστορίες από μέλη της γενιάς των νέων χαμηλόμισθων.
Η κινητικότητα αυτή γύρω από το κοινωνικό ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ, καθώς και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που πέρνουμε από φίλους bloggers στα comments και στο email της G700, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για στήριξη των συμφερόντων της νέας γενιάς και κατάθεση ανανεωτικών προτάσεων για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

5 comments:

  1. Αυτά είναι καλές ειδήσεις γιά σας και όλους τους νέους.

    Μακάρι το G700 να ανοίξει τα φτερά του και να μην περιορισθεί στο ρόλο ενός διαδικτυακού elite club προβλημaτισμού, όχι πως αυτό από μόνο του δεν είναι μεγάλο βήμα.

    Η χώρα έχει περιέλθει σε all-time low. Δράστες του εγκλήματος ήσαν οι αγιόπαιδες (το λέω όσο πιό κομψά μπορώ) αμφοτέρων των κομμάτων εξουσίας, με ηθική αυτουργία ολοκλήρου του Λαού! Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται η μεγάλη πρόκληση - ΠΩΣ επανα-διδάσκεται ο Λαός και μάλιστα ένας Λαός που λειτουργεί αποκλειστικά γύρω από τρεις άξονες: άκρατο λαϊκισμό, αντι-φιλελευθερισμό και αντι-αμερικανισμό.

    Στους επόμενους προεκλογικούς μήνες, η συνειδητοποιημένη G700 θα κάνει τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα σε θέματα ουσιαστικά και φορμαλιστικά του δημοσίου διαλόγου - μιά μοναδική ευκαιρία γιά να διαμορφώσει το στίγμα της.

    Ο γράφων θα σας υπενθυμίζει πάντα πως μόνο ό,τι είναι λογικό, είναι ηθικό, άρα και δίκαιο και ακόμα, πως οι επικλήσεις στο συναίσθημα συνιστούν την μέγιστη απάτη.

    ReplyDelete
  2. G700! Συγχαρητήρια για τη καλή σας προσπάθεια.Ο λόγος σας ας είναι περισσότερο δημοσιογραφικός και λιγότερο ακαδημαικός.Εύχομαι να γίνεται σύντομα forum.Το concept είναι ευρηματικότατο.Χρειάζεται ομως συνεχές up dating.

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ Κομφούκιε,
    Ζούμε στην εποχή της κυριαρχίας των αρνητικών συναισθημάτων(ανασφάλεια, φόβος, κλπ.).ΕΥΤΥΧΩΣ αυτό συμβαίνει μόνο στη Δύση.Οι εκτός Δύσης λαοί ειναι αισιόδοξοι και αισθάνονται κερδισμένοι απο τη παγκοσμιοποίηση.Η Ελλαδα απο τον Εμφύλιο και μετά έκανε τεράστια πρόοδο.Το ΝΑΤΟ μας φυλάει τα σύνορά μας.Μέχρι το 1989 τα Βόρεια και τώρα τα Ανατολικά μας(δες ΙΜΙΑ).Η Ευρώπη ανέλαβε τη διατροφή μας με "πατεσπάνι"και τη μύησή μας στούς δημοκρατικούς θεσμούς(δες το προχθεσινό ΕΧΑΜ ΤΕΣΤ που υποβλήθηκε ο Καραμανλης απο τον Αλμούνια).Το φροντιστήριο μας κουράζει.Πλησιάζει η ωρα της ανάληψης των ευθυνών μας και αυτό μας φοβίζει.ΚΑΙ αρχιζουν να κυριαρχούν τα αρνητικά μας συναισθήματα.Είναι πολυ ισχυρά.Δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Το Δυτικό εργαλείο της ΛΟΓΙΚΗΣ δεν μάθαμε να το χρησιμοποιούμε.Ετσι καταφύγαμε στη ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΑ.Δαίμονές μας:ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ,ΔΥΣΗ, ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ.

    ReplyDelete
  4. Φίλες και Φίλοι,

    ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σας.

    ReplyDelete
  5. @ parmenidis

    Τα είπες όλα!
    Λες πως το εργαλείο της λογικής δεν τόμαθαν οι Ελληνες, φρόντισαν όμως να μάθουν ότι η Marie Antoinette δεν συνέστησε τελικά "πατεσπάνι", αλλά brioche, εξ ου και το τελευταίο τώρα πωλείται όχι μόνο στο κλεινό άστυ αλλά και στην ενδοχώρα.
    I hope you got the inference.

    ReplyDelete