Η γκάφα Κυβέρνησης και Τρόικας σχετικά με το virtual reality θέμα του πωλητηρίου των 50 δις ευρώ πριν από μία βδομάδα είχε ως μοναδαικό αποτέλεσμα να ξυπνήσουν και να αποκτήσουν φωνή οι δημοκόποι και οι δημαγωγείς, οι οποίοι όχι μόνο δεν κόπτονται για τη δημόσια περιουσία, κόπτονται μονάχα για τα ειδικά συμφέροντα τα οποία εκπροσωπούν εδώ και χρόνια.
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, λέει η παροιμία. Απ' τους δηθενατζήδες υπεπατριώτες καραγκιόζηδες του ΛΑΟΣ και τους ανύπαρκτους της ΝΔ, μέχρι το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τον παπατζή Πρωτόπαπα που έθεσε και πέτυχε μέσω τροπολογίας την προστασία των ιδιοτελών συμφερόντων των δικηγόρων στη Βουλή, η κατάσταση διακυβέρνησης την περασμένη βδομάδα χαρακτηρίστηκε από την έξαρση της παραδοσιακής μεταπολιτευτικής μυωπίας και το πατρονάρισμα που προσφέρουν οι πολιτικοί και μιντιακοί νταβατζήδες στους πελάτες τους.
Ευτυχώς τελικά υπάρχει κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές κατά εκείνων που κινδυνολογούν και εξαντλούνται σε θεωρητικές συζητήσεις και άγονες αντιπαραθέσεις για το ζήτημα της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η καταγεγραμμένη και ελεύθερη δημόσια περιουσία, καθώς ήδη «έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας».
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: "Η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη".
"Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα».
"Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται».
Οι δηλώσεις αυτές του Προέδρου, αποτελούν γροθιά στην μάπα των δημοκόπων και των δημαγωγών που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Αυτών που επιφύλαξαν στα παιδιά τους το ρόλο και τη μοίρα της "γενιάς των 700 ευρώ". Με τις δηλώσεις αυτές ελπίζουμε ότι τελειώνει αισίως ένα επεισόδιο έξαρσης των σειρήνων του λαϊκισμού κι ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχιστεί συντεταγμένα η πορεία των με το ζόρι αλλαγών και ανατροπών που λαμβάνουν χώρα στο σάπιο μεταπολιτευτικό ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Η πρόοδος δεν θα είναι γραμμική.Θα υπάρχουν πισωγυρίσματα,μικρές ήττες,λάθη και πολλές φορές μια αίσθηση ότι το παιχνίδι χάνεται.
ReplyDeleteΦέτος είμαστε πολύ καλύτερα απο ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο.Ο ΓΑΠ ακτινοβολεί διεθνώς και η Ελλάδα κτίζει απάνω του το μεταπελατειακό μέλλον της.
Επόμενο είναι οι "Χάρι Πότερ" της Συγγρού,οι λοιμοκοντόροι της Κουμουνδούρου και οι επαγγελματίες άεργοι του Περισσού να συνασπίζονται για να διασωθούν απο τη πολιτική περιθωρειοποίηση που τους επιφυλάσσει ένα υγιές πολιτικό σύστημα.Γιαυτό και σχίζονται να διασώσουν ό,τι μπορέσουν απο τη διεφθαρμένη περίοδο όπου ήταν τα μεγάλα αφεντικά.
ReplyDeleteAυτό που συμβαίνει στη Βόρειο Αφρική,μια αντικαθεστωτική επανάσταση,συμβαίνει και εδώ.
Η "γενια των 700" δεν πρέπει να της διαφεύγει ποτέ ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις δεν ορρωδούν πρό κανενός μέσου προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση του φαυλοκρατικού συστήματος που υποστηρίζουν.
Η "Ιερά συμμαχία" της Συγγρού,της Κουμουνδούρου και του Περισσού δεν θέλει μια φιλελεύθερη,δημοκρατική και Ευρωπαική Ελλάδα αλλά μια ξεκομμένη απο τη Δύση και συνεπώς ευάλωτη στις ορέξεις τους Χώρα.
ReplyDeleteΤο θέμα είναι ότι ο Πρόεδρος είναι ανεύθυνος. Λέει ό,τι θέλει χωρίς να κινδυνεύει ή να κρίνεται. Σωστά μεν, αλλά η ανευθυνότητα δε νομίζω ότι θα φέρει μυαλό σε κανέναν ή ότι θα περισώσει κάτι.
ReplyDeleteαδικείτε τον Πρωτόπαπα
ReplyDeleteτο λεκτικό του νομοσχεδίου προέβλεπε ότι ένας μεγαλοδικηγόρος θα μπορούσε να φτιάξει εταιρεία με κατά τόπους δικηγόρους-υποκαταστήματα.
Ετσι θα είχαμε "Κούγιας & συνεργάτες πανελλαδική ΑΕ" και ομοίως για πολλούς άλλους μεγαλοδικηγόρους.
Η παρέμβασή του ήταν σωστή. Το λεκτικό δεν διασφάλιζε το άνοιγμα αλλά την συγκέντρωση του επαγγέλματος.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο η μόνη ερώτηση που έχω να κάνω είναι τι έκανε αυτός τόσα χρόνια ως εκτελεστικό μέλος κυβερνήσεων ?
Δεν λέω ότι δεν είναι έτσι (μονόδρομος είναι) αλλά τετοιες post mortem δηλώσεις ...
"το λεκτικό του νομοσχεδίου προέβλεπε ότι ένας μεγαλοδικηγόρος θα μπορούσε να φτιάξει εταιρεία με κατά τόπους δικηγόρους-υποκαταστήματα".
ReplyDeleteΕ και; Που είναι το κακό;
Τώρα στην Αμφισα,στη δίκη του Κουρκουνέα, δεν ήταν ο Κούγιας και η εταιρία του απο τη μια και ο Κωσταντόπουλος και η εταιρία του απο την άλλη;
Γιατί τέτοιος ιδεοληπτικός αναχρονισμός;
Τί κερδίζει ο πολίτης και το κράτος απο τη "παράνομη" δικηγορία που ασκείται μεγαλοπρεπώς μέχρι τώρα;
libertarian
ReplyDeleteδιευκρίνηση- γιά το ποινικό σκέλος δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Δηλαδή αν σκοτώσεις στην Καλαμάτα μπορείς να έχεις δικηγόρο από την Αλεξανδρούπολη