Wednesday, June 3, 2009

Το Debate των υποψήφιων ευρωβουλευτών στο deb8 @ 14:00hrs

Σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 14:00 το μεσημέρι, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το live.deb8.gr το debate ανάμεσα σε έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές με ερωτήματα που επέλεξαν οι ίδιοι οι πολίτες.

Το deb8 δημιουργήθηκε πρόσφατα από μία ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι μοιράζονται την πεποίθηση πως η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά αποτελεί το σημαντικότερο ζητούμενο στη Δημοκρατία. Στόχος τους είναι να ενημερώσουν σε βάθος για πολιτικά ζητήματα και τα προγράμματα των κομμάτων και όχι μόνο για πολιτικούς κι αόριστες ιδεολογίες. Σκοπός είναι τα κόμματα ν' αρχίσουν ολοένα και περισσότερο να συζητάνε με τους πολίτες γι' αυτά τα ζητήματα. Την παρούσα περίοδο το deb8 έχει επικεντρωθεί στην ανάρτηση των διακηρύξεων των κομμάτων εν όψει των Ευρωεκλογών.

Σήμερα είναι Ημέρα Debate


Για να μπείτε στη ζωντανή συζήτηση και να διαβάσετε τις ερωτήσεις που επέλεξαν οι πολίτες κάντε αριστερό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
Ζωντανά από το live.deb8.gr

22 comments:

  1. «Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές» στο Μ. Μουσικής με προσωπικότητες απο όλο το κόσμο είναι ασήμαντο γεγονός όταν μιλάς για "διαγενεακη δικαιοσύνη" κλπ μπροστά στα άρθρα με τίτλο "δικαστικός τουρισμός"...

    ReplyDelete
  2. Θεωρούμε άστοχη την κριτική που μας κάνεις, διότι πολύ απλά στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του αυτό το blog έχει γράψει μόλις 9 posts για το θέμα της διαφθοράς. Mόνο όταν κι εφόσον ανατρέπεται η δημόσια ατζέντα σε βαθμό που τα σκάνδαλα μονοπωλούν τη συζήτηση και κρίνουμε ότι η G700 πρέπει να πάρει θέση ή να σχολιάσει καυστικά.

    Αντιθέτως, για το θέμα της διαγενεακής δικαιοσύνης και τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών έχει χυθεί πολύ "μελάνι", σε βαθμό που έχουμε γίνει κουραστικοί.

    Η ουσία είναι ότι είμαστε σε μία μόνιμη κινητικότητα γύρω απ' αυτά τα θέματα τόσο στο ποστάρισμα όσο και σε θέματα ακτιβισμού. Από τη Γραπτή Δήλωση για τον Συνήγορο των Μελλοντικών Γενεών στο Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο -την οποία σημειωτέον κανείς από τους παριστάμενους στο Μέγαρο δεν βοήθησε να υπογραφεί- μέχρι την εκδήλωση για την Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας για την οποία καμία κυρία Βαρδινογιάννη δεν διοργάνωσε εκδήλωση στο Μέγαρο.

    Σίγουρα οι πολλές μεγάλες προσωπικότητες τις οποίες διαβάζουμε και παρακολουθούμε συστηματικά είχαν πολλά και χρήσιμα να πουν στο Μέγαρο, αλλά εμείς τη δουλειά μας κι αυτοί τη δουλειά τους.

    ReplyDelete
  3. Μπράβο στην ομάδα του deb8 πολύ καλή δουλειά.

    ReplyDelete
  4. Εντυπωσιακά τα νέα μέσα αλλά πρέπει να έχεις και κάτι να πείς.Αν δεν έχεις περιεχόμενο δεν σε σώζει τίποτα.Τόσο η ερώτηση,πρωτίστως,όσο και η απάντηση ,δευτερευόντως,διατυπώνονται εύστοχα απο διαβασμένους,καλλιεργημένους,μορφω
    μένους ανθρώπους.Που στοχάζονται off screen και μεταφέρουν το στοχασμό τους on screen.

    ReplyDelete
  5. Δημήτρης Δανίκας, εφημερίδα Τα Νέα


    "Gangsters"


    "ΣΑΝ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ γκανγκστερική ταινία. Απαγωγή, τσιμουδιά και λύτρα. Έτσι ακριβώς με τη Siemens, τον Καραβέλα και την κυβερνητική ανυποληψία. Για να κλείσεις το στόμα και να εισπράξεις τη λεία, αρπάζεις γυναίκα και παιδιά και όλα φίνα. Οι σκηνές απ΄ αυτήν την υπερπαραγωγή συνιστούν πλάγια ομολογία. Έτσι εξηγείται το σφράγισμα της Βουλής. Έτσι εξηγείται η απαλλαγή των γκάνγκστερς της βρώμικης συναλλαγής. Επομένως, συγκοινωνούντα δοχεία το παρακράτος με το κράτος. Συγκοινωνούντα δοχεία πολιτικοί με την εταιρεία. Συγκοινωνούντα δοχεία το μαύρο χρήμα με τα σιδερωμένα κοστούμια. Επομένως, και η δική μου ψήφος συγκοινωνεί με την ταφόπλακα της Νέας Δυστυχίας. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να διαπράξει για να κερδίσει τη θεοσκότεινη εκλογική μαυρίλα; Να κατονομάσει ο Καραμανλής τα ονόματα της συμμορίας;"

    ReplyDelete
  6. Πάσχος Μανδραβέλης, εφημερίδα Καθημερινή


    "Η κωμωδία γίνεται θρίλερ"


    "Ενώ η υπόθεση Siemens ξεκίνησε σαν γκανγκ κωμωδία με χαρτιά να χάνονται από τη δικογραφία και φωτοτυπικά να χαλάνε, τώρα εξελίσσεται σε τραγωδία σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του αστικού μας πολιτεύματος. Αφού η υπόθεση σύρθηκε δυόμισι χρόνια στα συρτάρια εισαγγελέων και ανακριτών, ενώ η Ελλάδα ήταν η τελευταία που ζήτησε δικαστική συνδρομή, για να μάθει τι γίνεται με τις διαβόητες μίζες, και αφού μέχρι και η Νιγηρία διαλεύκανε την υπόθεση, στην Ελλάδα επιδείχθηκε σπουδή μόλις πριν από τρεις μήνες για να συμπέσει με τις ευρωεκλογές. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ανακριτής αποφάσισε να προσθέσει στις πολλές δικονομικές ατασθαλίες τη μεταμεσονύκτια σύλληψη της κόρης ενός από τους κατηγορούμενους με την κατηγορία ότι απεδέχθη γονική παροχή του πατέρα της!


    Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση προσέβλεπε να συμπέσουν δικαστικές διώξεις κατά των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να ισοφαριστούν οι εντυπώσεις από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου με προφυλακίσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο όμως αυτό είχε δύο προβλήματα: πρώτον ήταν πολύ χονδρικά σχεδιασμένο με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν πληροφορίες και εκτιμήσεις για εμπλοκή και «γαλάζιων στελεχών» στο σκάνδαλο, και δεύτερον το σύστημα έχει γίνει πλέον πολύ χαοτικό για να υποταχθεί ακόμη και στα καλύτερα σχέδια, πόσω δε μάλλον στα πρόχειρα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκάσουν μια σειρά αστάθμητων παραγόντων και η υπόθεση αντί να ακολουθήσει την γραμμική πορεία, πλήττοντας μόνο το ΠΑΣΟΚ να στροβιλίζεται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.


    Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε αυτόν τον χαοτικό στροβιλισμό η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη «έχασαν την μπάλα». Απάντησαν πιο άτσαλα, επιτείνοντας τις εξελίξεις. Ξεχασμένα χαρτιά της δικογραφίας άρχισαν να αποκαλύπτονται, οι επί δυόμισι έτη ελεύθερα κινούμενοι νυν κατηγορούμενοι άρχισαν να πετάνε προς γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, απόρρητα σήματα χάνονται στο κέντρο των Αθηνών κ.λπ. Ολα αυτά δημιούργησαν συνθήκες πανικού. Το αποτέλεσμα αυτού του πανικού ήταν η μεταμεσονύκτια σύλληψη της κόρης του κατηγορούμενου έξω από το σπίτι της.


    Είναι σίγουρο ότι πολλά θα ειπωθούν για το τυπικό δικαίωμα του ανακριτή να προβεί σε αυτή την ακραία πράξη. Δίκιο θα έχουν, ένας ανακριτής έχει το δικαίωμα να συλλάβει οποιονδήποτε. Εδώ, όμως υπάρχει ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα, από την παραβίαση δικονομικών κανόνων και καταρράκωσης των θεσμών. Η υπόθεση αρχίζει να μοιάζει πλέον με αμερικανικό φιλμ στο οποίο ατομικά δικαιώματα πολιτών συνθλίβονται ανάμεσα σε πολιτικούς και δικαστικούς σχεδιασμούς, ανάμεσα στις αστοχίες, στην ανικανότητα και στον υπερβολικό ζήλο κρατικών λειτουργών. Στον χαοτικό στροβιλισμό που έχει μπει η υπόθεση Siemens διακυβεύονται πλέον περισσότερα από την τύχη κάποιων κατηγορουμένων. Διότι, όπως είπε και ο Αμερικανός πάστορας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «αν υπάρχει αδικία κάπου, είναι απειλή για την Δικαιοσύνη παντού.»"

    ReplyDelete
  7. Αν ήταν μικρά τα ψάρια θα τους είχαν μπουζουριάσει στο πί και φί.Αλλά είναι ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ με φαλαινικό πολιτικό εκτόπισμα.Γιαυτό και το "παιδομάζωμα" στο Κορυδαλλό.

    ReplyDelete
  8. H Ντόρα "ανέλαβε τη πολιτική ευθύνη και διέταξε ΕΔΕ ζητώντας απο τον Πάκη τη τεχνογνωσία..."

    ReplyDelete
  9. Nίκος Κωσταντόπουλος 3-6-09

    ".... Όταν δεν υπάρχει η πολιτική θέληση να κατοχυρωθεί η διαφάνεια, τότε έρχεται η απώλεια μίας άλλης δημοκρατικής αξίας: η ασφάλεια δικαίου. Ο πολίτης δεν αισθάνεται ότι υπάρχει ασφάλεια δικαίου όταν συντελούνται ενέργειες είτε παρορμητικές, είτε ενέργειες στα ακραία όρια της νομιμότητας, ή και εκτός νομιμότητας. Και αναφέρομαι στην υπόθεση της προφυλάκισης των μελών της οικογένειας Καραβέλα. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται τα ακραία μέτρα στέρησης της ελευθερίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, προφυλάκιση διατάσσεται μόνο όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

    Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος: Καμία Δικαιοσύνη σε δημοκρατικές και οργανωμένες πολιτείες δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέτρα στέρησης ελευθερίας ως μέτρα πίεσης, εκβιασμού και ομηρείας προσώπων. Αυτό δεν είναι μέσα στην ουσία της δημοκρατικής νομιμότητας."

    ReplyDelete
  10. μόνο να ξέρατε πόσο μίζερο είναι να γυρίζεις πίσω....

    αλλού βιώνουν την κρίση σε πολλαπλάσιο βαθμό (αρκεί να αναφέρω ότι την Κυριακή συμμετείχα σε γεύμα προσωπικού κοινωνικού γεγονότος όπου το 70% ήταν άνεργοι) κι όμως δεν βλέπεις τη μιζέρια που ζούμε εδώ

    Κατ' αρχήν - ψηφίζω παραλία. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

    Και αγαπητέ normad δεν είναι καθόλου χαμένη ψήφος- τουναντίον είναι βόμβα στα θεμέλια του συστήματος. Αν πχ έχεις 40% αποχή άντε να πείσεις μετά ότι το σύστημα δουλεύει- ψηφίστε εσείς το (πχ) 60% ότι θέλετε γιά να μας αντιπροσωπεύσει

    Ακουσα στο δρόμο από το αεροδρόμιο το απίστευτο "σε 5' αποφασίζεις για 5 χρόνια"
    Ειναι τοσο ΗΛΙΘΙΟΙ που δεν κατανοούν ότι το ζήτημα δεν είναι τα 5' της ψηφοφορίας αλλά οι ατέλειωτες μέρες μεταξύ της προηγούμενης και της επόμενης ψηφοφορίας

    Παραλία λοιπόν !

    Είχα την ευκαιρία αυτές τις μέρες να δω εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις και να λυπηθώ γι' αυτή την πατρίδα άλλη μιά φορά.

    Από τη μία πλευρά κλείνει (για τα πολιτικά πρόσωπα) το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και από την άλλη όλοι ασχολούνται με τα μικρά ψάρια - εκτός κι αν πιστεύετε ότι οι Χριστοφοράκος/ Καραβέλας και λοιποί τα έδιναν στην ...G700

    Nα σοβαρευτούμε κάποτε έτσι ? Άσε αυτό το σούργελο τον ανακριτή που από τη μία προφυλακίζει τους παραμένοντες (!) και από την άλλη γυναικόπαιδα

    Μέσα σε όλα αυτά έχουμε την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Ντόρα σε ένα κράτος που οι κλητήρες και τα πρωτόκολλα πάνε με το 24ωρο (ούτε βίζιτες στη Μπανγκόκ να ήτανε), έχουμε την Αλέκα να δηλώνει ότι το ΚΚΕ είναι εκτός ελέγχου (α μπα ?- off shore KKE ?) και πάνω απ' όλα να έχεις τον Βεργή να απειλεί τον αστυνομικό διευθυντή ότι αν δεν απελευθερώσει τον συλληφθέντα οδηγό του φορτηγού που έφερε τα πρόβατα στο Κολωνάκι θα ..ξεβρακωθεί!!!

    Παραλίαααααααα....

    Ξέρω ότι σας στεναχωρώ καθώς είσαστε οι περισσότεροι θεωρητικοί της πολιτικολογίας, αλλά είναι καιρός να παραδεχτείτε ότι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

    Κανείς τους δεν έχει ευρωπαικό πρόγραμμα, αρλούμπες γιά εσωτερική κατανάλωση λένε όλοι και πετούν σαν πεταλούδες γύρω από τη λάμπα (=εξουσία) :
    Ελκονται από αυτήν αλλά ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

    ReplyDelete
  11. Πως γινεται ρε σοσιαλφιλελευθεροι απο τη μια να διατυμπανιζετε οτι το ΚΚΕ ειναι νεκρο, ειναι σε αλλη εποχη και απο την αλλη καθε λιγο και λιγακι κατι βρισκετε να πιπιλιζετε?

    ReplyDelete
  12. σιγά ρε κομμουνισταρά προσοχή μη σκίσεις το κλασόν...τη γραμμή σου την πήρες σήμερα; αυτή είναι;

    ReplyDelete
  13. ser για σένα υπάρχει επιλογή ο Μάνος ή η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Το ότι δεν είναι μαζικοί δεν είναι δικαιολογία.

    ReplyDelete
  14. Παρμενίδη ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ για τα άρθρα που ανέβασες!!

    Λευτεριά στη δικαιοσύνη!

    Λευτεριά από τους κλειδοκράτορες του δικαίου, της πολιτικής, της ηθικής, των δικαιωμάτων μας!

    ReplyDelete
  15. η ντόρα αντί να ζητάει τεχνογνωσία από τον πάκη να ζητήσει λίγο από την ασυλία του ΚΚΕ

    ReplyDelete
  16. gmosie

    η επιλογή είναι παραλία. Αλλωστε και οι Ελληνες πολιτικοί στην παραλία είναι τόσα χρόνια

    Αποχή = πραγματική ψήφος διαμαρτυρίας.
    Δεν με εκφράζει κανείς ρε παιδιά, πως να το κάνουμε ?

    Ο ένας πιο αχρηστος από τον άλλο είναι

    ReplyDelete
  17. άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Προφανώς θα το βλέπαμε διαφορετικά...αλλά έχετε ""γράψει μόλις 9 posts για το θέμα της διαφθοράς"" και 109 να είχατε δεν θα άλλαζε κάτι, μια ομάδα ανθρώπων που θέλει να καλείται δραστήρια και ουσιαστική, θεωρώ οτι πρέπει να κινείται με γνώμονα την προώθηση των πιστεύω της και αυτό δεν γίνεται όταν μιλάμε μόνοι μας , αλλά όταν μιλάμε με άλλους, οπότε η άποψη οτι ""εμείς τη δουλειά μας κι αυτοί τη δουλειά τους."" δεν νομίζω να βοηθάει.

    ReplyDelete
  18. @ 1+1

    σε εντόπισα πριν λίγο καιρό να γράφεις εδώ μέσα αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το συλλογισμό σου, ή μάλλον τι ακριβώς θέλεις να πεις. Αισθάνεσαι κάποια αδικία εκ μέρους των παιδιών του μπλογκ προς τα σένα ή κάποιον άλλο - πρόσωπο ή χώρο? Γιατί μιλάς όλο με υπονοούμενα ή "ταποειδή" λόγια? Τι τρέχει? Τι σε χαλάει? Ποιος δε σαφήνει να μιλήσεις? Γιατί δε μιλάς με μία άποψη να τη μοιραστούμε και τη σκεφτούμε? Τουλάχιστον οφείλεις μια απάντηση σε μας τους σχολιαστές, γιατί αλλιώς πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σου. Μπορεί εγώ να είμαι αφελής. πες μου να ξέρω πόσο κάνει το 1+1.

    ReplyDelete
  19. 1+1, με όλο το σεβασμό αλλά φιλονικούμε για λεπτομέρειες.

    Εν πάση περιπτώσει: στον δικαστικό τουρισμό ταιριάζει το αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα, μια και μιλάμε για διαγενεακή δικαιοσύνη. Τόσο κυριολεκτικά (παιδομάζωμα) όσο και μεταφορικά (τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή γενιά των 50ρηδων;). Ποια κλιματική αλλαγή να πολεμήσουμε όταν η κατάσταση on the ground είναι brazilero. Άσε για την κυρία ΜΒ. Η διαπλοκή του άντρα της είναι χειρότερη κι από το γόρδιο δεσμό.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Αχ, ωραία μέρα σήμερα. Παρασκευή και χωρίς δουλειά. Κατεβαίνω Ελλάδα σήμερα για να ψηφίσω, μια χαρά.

    1+1, τιμή μου μεν να με συνδέεις με το μπλογκ, λάβε γνώση δε ότι κι εγώ σχολιαστής του διαδικτύου είμαι.

    Τέρμα τα λόγια τώρα, ώρα για πράξεις. χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete