Wednesday, February 18, 2009

Ο Δεκάλογος των Netroots μέσα από την περίπτωση της G700

Καλησπέρα, λέγομαι Δημήτρης Γκούγκλας και είμαι ιδρυτικό μέλος της διαδικτυακής κίνησης πολιτών Η Γενιά των 700 ευρώ, της λεγόμενης G700.

Έχω παρατηρήσει ότι στις συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα για τα νέα μέσα επικρατεί η συζήτηση για το μέσο αυτό καθ’ αυτό ως εργαλείου επικοινωνίας, marketing και δημοσιογραφίας, ενώ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η αξία του ως εργαλείου συμμετοχής και παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών στο δημόσιο διάλογο, ως εργαλείου δηλαδή εκδημοκρατισμού της δημόσιας σφαίρας.

Μιλάμε ουσιαστικά πάρα πολύ για τα μέσα και όχι τόσο πολύ για την κοινωνία η οποία τα χρησιμοποιεί, τους στόχους που αυτή θέτει και τον τρόπο με τον οποίο τους επιτυγχάνει μέσα από αυτά.

Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να συμβάλω στη συζήτηση, βάζοντας στο διάλογο τη διάσταση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα νέα μέσα για ακτιβισμό. Θέλω να μιλήσω για αυτό που οι Αγγλοσάξονες και συγκεκριμένα οι Αμερικανοί έχουν ονομάσει ως κίνημα των ακτιβιστών του διαδικτύου, τα λεγόμενα netroots. Η λέξη προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων internet και roots και αποτελεί παράφραση του γνωστού grassroots.

Συγκεκριμένα αυτό που θέλω να σας παρουσιάσω είναι ένα σετ από επικοινωνιακούς, πολιτικούς και οργανωτικούς κανόνες για διαδικτυακό ακτιβισμό, ένα δεκάλογο στον οποίο καταλήξαμε τόσο μέσα από την παρακολούθηση αντίστοιχων οργανώσεων netroots τύπου DailyKos, MyDD κλπ., όσο και μέσα από τη δική μας εμπειρία. Την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εδώ και δύο χρόνια ως G700.

Ας τον πούμε λοιπόν ο Δεκάλογος των Netroots ή ο Δεκάλογος των Ακτιβιστών του Διαδικτύου.

ΚΑΝΟΝΑΣ 1ος - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥ – ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΕΣΟ – ΔΙΚΤΥΩΣΟΥ

Αν υπάρχει μια προστιθέμενη αξία στα New Media σε σχέση με τα παραδοσιακά, αυτή είναι ότι:

Α) είναι δωρεάν

Β) τα περισσότερα φτιάχνονται μέσα σε 5-10 λεπτά

Γ) σου δίνουν τη δυνατότητα άμεσης προβολής σε ένα μαζικό κοινό
Εμείς για παράδειγμα ενώ ξεκινήσαμε με ένα blog και για τον πρώτο χρόνο πορευτήκαμε με αυτό, στη συνέχεια αποκτήσαμε μια ευρύτερη γκάμα νέων μέσων όπως είναι το Twitter, το Facebook, το Friendfeed και το Youtube. Έτσι αποκτήσαμε ένα αρκετά διαφοροποιημένο κοινό σε σχέση με τους σκληροπυρηνικούς αναγνώστες του blog.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2ος - ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Όταν αποφασίσαμε να οργανωθούμε σαν ομάδα συμφωνήσαμε ότι η ενεργός συμμετοχή μέσα από τον κόσμο των Ελλήνων netroots ακτιβιστών ήταν η μόνη επιλογή.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή ένταξης σε κάποιο κόμμα ή συνδικαλιστικό φορέα θα μας έφερνε τότε αντιμέτωπους με απροσπέλαστες ιεραρχίες και επετηρίδες.
Πάνω απ’ όλα θέλαμε πρωταρχικά να βροντοφωνάξουμε το πρόβλημα της Γενιάς των 700 Ευρώ χωρίς κανένα ΦΙΛΤΡΟ και χωρίς καμία ΕΚΠΤΩΣΗ.
Κι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει σε κανέναν άλλο χώρο πλην του διαδικτύου.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3ος - ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ – ΕΝΑ ΣΤΟΡΥ

Εμείς τι είπαμε αρχικά? Αυτό που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Ότι στη σημερινή Ελλάδα υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35, που έχει και τα τυπικά προσόντα και τις πραγματικές δυνατότητες, αλλά η οποία, εάν κι εφόσον εργάζεται, αντιμετωπίζει μια εχθρική και κλειστή αγορά εργασίας, με κοκαλωμένες ιεραρχίες και επετηρίδες.

Είναι η γενιά της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής στασιμότητας. Είναι η γενιά που δε βλέπει προοπτική σε μια χώρα όπου η ουσιαστική μεταρρύθμιση αποτελεί σχεδόν ποινικό αδίκημα.

Έτσι φορτώνεται και το δημόσιο χρέος, και το ασφαλιστικό και οικολογικό έλλειμμα, και το έλλειμμα σε συλλογικά αγαθά.

Είπαμε ότι επιτέλους αυτή η Γενιά πρέπει να αποκτήσει φωνή και να διεκδικήσει δυναμικά το μέλλον της.

ΚΑΝΟΝΑΣ 4ος - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ – ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΟΥ

Ακτιβισμός – διαδικτυακός ή παραδοσιακός – χωρίς αντιπάλους ΔΕΝ υφίσταται.

Εμείς αυτό που είπαμε αρχικά, σαν συνέπεια της αφήγησης που φτιάξαμε, είναι ότι υπάρχει μια γενιά, η Γενιά της μεταπολίτευσης, που σπατάλησε τον πλούτο των προηγούμενων και αρκετών μελλοντικών γενεών. Που θέσπισε προνόμια για τον εαυτό της, αλλά που αρνείται να πληρώσει το λογαριασμό της. Μια γενιά που φέρει τη νοοτροπία της αδράνειας και του να μην αλλάξει τίποτα.

Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει και μια παρασιτική νοοτροπία σε ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Γενιάς, που λέει:

«Εγώ; Δε φταίω σε τίποτα!»

Και περιμένει ως μάνα εξ’ ουρανού να πέσει στα χέρια του μια καλή δουλειά.
Αυτούς, ύστερα από ένα άρθρο που διαβάσαμε σε ένα περιοδικό, τους ονομάσαμε ΧΛΙΔΑΕΡΓΟΥΣ.

Έχοντας λοιπόν σχηματίσει τις παραπάνω τάσεις και νοοτροπίες στις οποίες βρισκόμαστε απέναντι, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε συμμαχίες με τους εργάτες γνώσης και γενικά με όλους όσους θέλουν η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5ος - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ

Χωρίς μήνυμα ή αίτημα το πολιτικό και κοινωνικό brand name οποιουδήποτε οργανισμού ξεθωριάζει και ο οργανισμός οδηγείται αργά ή γρήγορα στην αφάνεια.

Εμείς έχουμε αίτημα. Και το αίτημα αυτό λέγεται Διαγενεακή Δικαιοσύνη.
Το δικαίωμα δηλαδή των σημερινών και μελλοντικών γενεών να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλές και καλές δουλειές και να ζήσουν απαλλαγμένοι από τα οικονομικά βάρη που δεν τους αναλογούν, σε ένα βιώσιμο φυσικό και δομημένο περιβάλλον με αναβαθμισμένα συλλογικά αγαθά.

Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των σημερινών γενεών να μην υποθηκεύσουν το μέλλον των επόμενων.

ΚΑΝΟΝΑΣ 6ος - ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Θα ήθελα να σας αναφέρω δύο παραδείγματα δικής μας διαδικτυακής δραστηριοποίησης. Το ένα αφορά τη μεταμεσονύχτια λειτουργία του μετρό και το άλλο την κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όσον αφορά τη λειτουργία του μετρό, καταφέραμε, μέσω μιας εντατικής αρθρογραφίας στο μπλογκ και μέσω της δικτύωσης με άλλες άτυπες ομάδες πολιτών μέσα από το facebook, με πάνω από 10.000 επισκέψεις ημερησίως στο μπλογκ εκείνη την περίοδο και 25.000 υπογραφές στην online petition που κυκλοφόρησε στο facebook, να κινητοποιήσουμε την αδρανή ως τότε τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό κόσμο να πιέσουν τους συνδικαλιστές του μετρό να σταματήσουν τη στάση εργασίας και να επιτρέψουν την πιλοτική δοκιμή του εγχειρήματος – ένα θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα και ειδικά των νέων.

Όσον αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών, ένα θέμα που πλήττει κατά βάση το μισθωτό με το μπλοκάκι, δηλαδή κυρίως νέους ανθρώπους που διατηρούν νομότυπες ή παράνομες σχέσεις μισθωτής εργασίας με τους εργοδότες τους, καταφέραμε, μέσα από μια εντατική αρθρογραφία 2 εβδομάδων στο μπλογκ και ένα σπινάρισμα του θέματος από τα παραδοσιακά μίντια, να βάλουμε στην επικαιρότητα ένα θέμα που διαφορετικά πολύ πιθανόν να είχε ξεχαστεί, πιέζοντας για την απόσυρση του.

ΚΑΝΟΝΑΣ 7ος - ΔΩΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΑΧΕΣ

Όταν συνέβη το περιστατικό με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και ξέσπασε το κύμα βίας και διαδηλώσεων του Δεκεμβρίου, κι αφού είχαμε λάβει μέρος σε ένα σωρό διαδηλώσεις, καταλάβαμε ότι από ένα σημείο και μετά, το μήνυμα πήγαινε να χαθεί μέσα σ’ ένα γκρίζο τοπίο βίας και τις φολκλορικές απόπειρες ορισμένων κομματικών χώρων να αναπαραστήσουν αυτούσιο το κλίμα των πρώτων ημερών της Μεταπολίτευσης.

Αποφασίσαμε τότε σαν ομάδα, να διαμαρτυρηθούμε στο ύψιστο επίπεδο τόσο για τη δολοφονία του Αλέξη, όσο και για την αναιτηματική κατάσταση χάους που εξελίσσονταν στο δρόμο, και η οποία δεν πιστεύαμε ότι αντιπροσωπεύει ούτε τους νέους εργαζόμενους ούτε ειδικότερα τους εργάτες γνώσης.

Αντί λοιπόν να συνεχίσουμε τις συγκεντρώσεις και τις καθιστικές διαμαρτυρίες, ζητήσαμε να δούμε απευθείας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να στείλουμε ένα μήνυμα.
Ότι είμαστε κι εμείς εδώ κι αυτά που γίνονται στο δρόμο ΔΕΝ μας αντιπροσωπεύουν. Κι ότι εδώ δεν εξελίσσεται μια μάχη ενάντια στον καπιταλισμό, αλλά ξεχειλίζει η οργή ενάντια στο «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑ» που έχει καταστήσει το πιο δυναμικό του κομμάτι, τους νέους, ως μη προνομιούχα ομάδα του πληθυσμού.

ΚΑΝΟΝΑΣ 8ος - ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ

Επειδή έχεις ένα blog που το επισκέπτονται 1.000 άτομα την ημέρα και 1.500 φίλους στο facebook δε σημαίνει ότι μετράς και σε επίπεδο κοινωνίας, πόσο μάλιστα τόσο ώστε να μπορείς να ανά πάσα στιγμή να κατεβάζεις κόσμο στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί.

ΚΑΝΟΝΑΣ 9ος - ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ

Διότι έτσι παύεις πια να είσαι ακτιβιστικής και περνάς στην παραδημοσιογραφία, ένα νόσημα από το οποίο δυστυχώς πάσχει σύσσωμη η σημερινή ελληνική μπλογκόσφαιρα.

ΚΑΝΟΝΑΣ 10ος - ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΑΕΡΑ – ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Αν σε ενδιαφέρει να διατηρήσεις το μήνυμα σου καθαρό και αναλλοίωτο, δούλεψε σκληρά για να κατοχυρώσεις τη θέση σου στην πραγματική κοινωνία των πολιτών.

Συνδύασε τα netroots με τα grassroots.

Συνδύασε τις δυνατότητες που σου δίνει το διαδίκτυο με την offline κοινωνική συνεύρεση και ζύμωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

71 comments:

  1. την άκουσα προφορικά και ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες του πρώτου μέρους της ημερίδας. ειδικά το 8ος κανόνας νομίζω ότι είναι η χαρακτηριστικότερη συμβουλή για αρκετούς από εμάς.

    ReplyDelete
  2. το μέσο αυτό καθ’ αυτό ως εργαλείου επικοινωνίας, marketing και δημοσιογραφίας, ενώ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η αξία του ως εργαλείου συμμετοχής και παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών στο δημόσιο διάλογο, ως εργαλείου δηλαδή εκδημοκρατισμού της δημόσιας σφαίρας.

    ->

    το μέσο αυτό καθ’ αυτό ως εργαλείΟ [AITIATIKH-AITIATIKH] επικοινωνίας, marketing και δημοσιογραφίας, ενώ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η αξία του ως εργαλείου [ΓΕΝΙΚΗ-ΓΕΝΙΚΗ] συμμετοχής και παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών στο δημόσιο διάλογο, ως εργαλείου [ΓΕΝΙΚΗ-ΓΕΝΙΚΗ] δηλαδή εκδημοκρατισμού της δημόσιας σφαίρας.

    ReplyDelete
  3. ΚΑΝΟΝΑΣ 4ος - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ – ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΟΥ

    ->

    ΚΑΝΟΝΑΣ 4ος - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ – ΕΠIΛΕΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΟΥ

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα, λέγομαι Δημήτρης Γκούγκλας

    OΡΘΩΣ!

    Θεέ μου σε ΥΜΝΩ και σε ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ.

    ReplyDelete
  5. ως κίνημα των ακτιβιστών του διαδικτύου, τα λεγόμενα netroots
    ->
    (ορθότερον)
    ως κίνημα των ακτιβιστών του διαδικτύου, το λεγόμενo netroots movement ή κατά παραφθορά netroots.

    Επεξήγηση: Netroots σημαίνει "ρίζες του (δια)δικτύου" δλδ την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ReplyDelete
  6. Η λέξη προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων internet και roots και αποτελεί παράφραση του γνωστού grassroots.
    ->

    H λέξη προέρχεται από ανάμιξη συνθετικών των λέξεων internet (διαδίκτυον) και grassroots (λαϊκή βάση), άρα το netroots συνιστά το ΕΙΚΟΝΙΚΟΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΝ του grassroots.

    Eπεξήγηση: ΔΕΝ είναι παράφραση. Η λέξη παράφραση δηλοί άλλον τρόπο γιά διατύπωση του αυτού νοήματος.

    ReplyDelete
  7. Όταν συνέβη το περιστατικό με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    OTAN ΣΥΝΕΒΗ το ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, εσείς ΟΛΟΙ κοιμόσασταν ή διασκεδάζατε.

    ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ, μεσημέρι πιά Κυριακής 7 Δεκεμβρίου 2008 έγραψε εδώ μέσα

    Κομφούκιος said...
    TI να πω, ΤΙ να πω.

    Eφθασα στις 2 το μεσημέρι.
    [σσ. Mόλις είχα φθάσει από Νέα Υόρκη, Σάββατο 6 Δεκ., Αγίου Νικολάου] Κοιμήθηκα κάπου 6 ώρες γιά να στρώσει το δερματάκι μου.

    Ημουνα σαν τη καλή χαρά, σε φόρμα και σε κέφια. Οντας σχετικά λουσαρισμένος πήρα ταξί να πάω στο Νίκο και τη Νικούλα. Μου λέει ο ταξιτζής, "Μόλις σκοτώθηκε ένα παιδί σε συλλλαλητήριο".

    Γλεντήσαμε.

    ΗΤΑΝ τέσσερες το πρωί. Πήρα ξανά ταξί. Λέω, "Πλατεία Ρηγίλλης σας παρακαλώ". Μου απαντά, "Θα σας πάω μέχρις όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία". Φθάνουμε στην διασταύρωση του Hilton. Aπό κει και πέραν η Βασιλίσσης Σοφίας ήταν μπλοκαρισμένη. Πληρώνω βγαίνω.

    ΗΣΑΝ 2-3 "εκατό" στρατηγικά σταθμευμένα εγκάρσια στην Βασ. Σοφίας. Πλησιάζω ένα και λέω, "Είναι ασφαλές να περπατήσω μέχρι την Πλατεία Ρηγίλλης;" Μου απαντούν, "Να προσέχετε". Ξαναλέω, "ΕΜΑΘΑ ότι σκοτώθηκε ένα ΠΑΙΔΙ".

    Μου ΑΠΑΝΤΑΕΙ ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ του ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και του ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, "ΑΛΗΤΗΣ ήταν, όχι ΠΑΙΔΙ", Συγχίζομαι και αποκρίνομαι, "Δεν γνωρίζω τις συνθήκες του συμβάντος, αλλά ένα άτομο 16 ετών είναι ΠΑΙΔΙ".

    Εδώ Πλατεία Ρηγίλλης. Καλημέρα σας.

    December 7, 2008 2:14 PM


    EΠΤΑ ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η G700 ANΑΡΤΗΣΕ POST επί του ΘΕΜΑΤΟΣ

    Όλη αυτή η νοοτροπία του χαλαρά και της ελαστικής εφαρμογής των νόμων από μια κυβέρνηση ουσιαστικά απούσας τόσο στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας στις πόλεις όσο και της αντιμετώπισης της κοινωνικής βίας που βρίσκεται σε έξαρση στα γήπεδα και τους δρόμους, είναι αυτή που ενθαρρύνει τις αντικοινωνικές συμπεριφορές στην καθημερινότητα μας, οπλίζει τα χέρια των αστυνομικών και δίνει άλλοθι στο «ψεύτικο αντάρτικο των πόλεων» που έψαχνε δεκαετίες το δικό του μάρτυρα.
    [Photo] Μοναστηράκι, Σάββατο 6-12-2008, 3:30 am, Photo by G700

    Είναι ώρες που η θλίψη και η οργή κυριαρχούν. Στη μνήμη όλων όσοι χάνονται από την κρατική αυθαιρεσία ή ανικανότητα πρέπει τέτοιες στιγμές να δηλώνουμε την πίστη μας στη δημοκρατία και στους θεσμούς της. Ακόμη και με αυτούς τους κυβερνώντες, τους ανερμάτιστους και μοιραίους.
    posted by G700 at 9:11 PM on Dec 7, 2008


    *[Photo] Μοναστηράκι, Σάββατο 6-12-2008, 3:30 am, Photo by G700
    Πρόκειται περί λάθους, ήταν πλέον 7-12-08 όταν πάρθηκε η φωτογραφία, ξημέρωμα δηλαδή Κυριακής.

    ReplyDelete
  8. Το ΑΡΘΡΟ είναι ΕΞΥΠΝΑ γραμμένο υπό την ΕΝΝΟΙΑ ότι, ΜΕΣΑ από ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ γιά το ΠΩΣ να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κάποιος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, πέρασε ΘΑΥΜΑΣΙΑ τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ της G700.

    Τα πολιτικά μηνύματα στους ΚΑΟΝΟΝΕΣ 4 και 5 είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και ΠΕΙΣΤΙΚΑ παρουσιασμένα!!!!!!!!

    Ο "7ος ΚΑΝΟΝΑΣ" δλδ το "ΔΩΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΑΧΕΣ" είναι ΚΑΛΗ μεν ΣΥΜΒΟΥΛΗ, αλλά αυτό που κάνατε εσείς ήταν fake 100% - σαχλαμαρίτσα ΟΛΚΗΣ και άκρως οππορτουνιστική πράξη!

    ReplyDelete
  9. Συνδύασε τις δυνατότητες που σου δίνει το διαδίκτυο με την offline κοινωνική συνεύρεση και ζύμωση.

    Γραμματικώς ορθόν. Αλλά όπως θάλεγε ο comedian Πανούσης "Μη το χοντραίνουνε τώρα".

    χααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  10. XΘΕΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ στην ΕΛΛΔΑ η ΠΙΟ ΤΡΙΤΟΚΟΜΣΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ

    ΔΙΟΤΙ το ΘΕΜΑ ΔΕΝ είναι HOΤ

    Aλλά ΔΕΝ θα σας πω ΠΟΙΟ είναι το ΘΕΜΑ. Να πάτε να το βρείτε.

    Πρόκειται γιά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ που θα ΣΗΚΩΣΕΙ ΘΥΕΛΛΑ στις ΗΠΑ

    και σε ΟΛΟ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

    Τελικά, η Ελλάδα δεν είναι ΤΡΙΤΟΣ, αλλά ΤΕΤΑΡTΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

    Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς!!!!!

    ReplyDelete
  11. O AΠΟΛΥΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

    Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Θύελλα για τη «Δυναστεία Χριστινάκη»
    Οι δύο πανεπιστημιακοί φέρεται να έχουν «αποκαταστήσει» ακαδημαϊκά τα τρία τους παιδιά
    Της Λινας Γιανναρου

    Στους παροικούντες τη... Θεολογική Σχολή ήταν γνωστή και ως «Αγία Οικογένεια». Τελευταία, μετά την ταχύτατη κυκλοφορία ανώνυμης καταγγελίας από email σε email, ο δημοφιλέστερος χαρακτηρισμός φαίνεται πως είναι «Δυναστεία Χριστινάκη».

    Πρόκειται για την οικογένεια Ελένης και Παναγιώτη Χριστινάκη, της κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του συζύγου της, καθηγητή και πρώην προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, οι οποίοι φέρεται να έχουν «αποκαταστήσει» ακαδημαϊκά τα τρία τους παιδιά, το σύζυγο της κόρης τους και... τον αδερφό τού συζύγου της κόρης τους, τοποθετώντας τους σε διάφορες θέσεις της Σχολής! Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η κόρη του ζευγαριού Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, με επιβλέποντα καθηγητή τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη, τότε πρόεδρο του Τμήματος. Σε λίγους μήνες, εκλέγεται επίκουρη καθηγήτρια και εντός τριών ετών γίνεται τακτική καθηγήτρια. Στη συνέχεια, ο σύζυγος τής Ειρήνης, Αθανάσιος Γλάρος, εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα, ενώ ο αδερφός του, Γεώργιος Γλάρος, ετοιμάζεται για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα. Την ίδια ώρα, η άλλη κόρη Ολγα Χριστινάκη έλαβε θέμα διδακτορικού από τη Σχολή με επιβλέπουσα καθηγήτρια την αδερφή της Ειρήνη, ενώ και ο γιος Επαμεινώνδας Χριστινάκης, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ, γίνεται υποψήφιος διδάκτωρ στη Σχολή Θεολογίας. Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Παναγιώτης Χριστινάκης, φανερά ενοχλημένος από τις διαστάσεις που φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση, έκανε λόγο για «λασπολόγους», συνδέοντας το χρόνο της κυκλοφορίας του επίμαχου μηνύματος με τις εκλογές στη Σχολή


    AΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ReplyDelete
  12. @Κομφούκιος

    Εύστοχες,χρησιμώτατες και ευπρόσδεκτες οι γραμματικές,συντακτικές,υφολογικές και πραγματολογικές παρατηρήσεις σου, πάνω στο κείμενο που εκφωνήθηκε στην ημερίδα για τα SOCIAL MEDIA.

    ReplyDelete
  13. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

    Το παραπάνω έγραψε...

    Πολύ περιεκτική η παρουσίαση από τον Δημήτρη. Χαίρομαι αφάνταστα όταν νέοι άνθρωποι καλλιεργούνε την στρατηγική σκέψη και την συνδιάζουν με νέας τεχνολογίας εργαλεία.
    Ένας τέτοιος συνδιασμός είναι πάντα δυναμίτης.

    ReplyDelete
  14. Οι τακτικές του στιλ "γιούργια στα παλιούργια" που λένε και στο χωριό μου έχουν τελειώσει οριστικά.

    Το μέλλον ανήκει στην δικτυοκεντρικότητα...

    ReplyDelete
  15. Οταν η Νηπιαγωγός, με δόλια μέσα, γίνεται διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής, και στη συνέχεια, χωρίς σοβαρές βασικές ιατρικές σπουδές, χειρουργός, και κάποια σιγμή ίσως και καθηγήτρια της Ιατρικής, τότε αυτά που κάνει αυτή η Αθλια οικογένεια φαίνονται πταίσματα.
    Ετσι και αλλοιώς ΟΛΗ η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι αποικισμένη απο οικογένειες που λυμαίνονται το χώρο.
    Ας μην απορούμε γιατί προκάλεσε ευχαρίστηση ο ξυλοδαρμός του πρωτεργάτη του νόμου πλαίσιου για την παιδεία του 1982.Του νόμου που έδοσε το άλλωθι για την διαφθορά των πανεπιστημίων.Και όχι μόνο το άλλωθι αλλά και τα νομικά εργαλεία να το κάνουν οι "έτοιμοι απο καιρό".Τίποτε απο αυτά που έκανε η Αγια οικογένεια δεν είναι παράνομο,όλα όμως όσα έκανε είναι ΑΝΗΘΙΚΑ και ΑΔΙΚΑ.

    ReplyDelete
  16. Δικτυοκεντρικό (Net-centric):

    Participating as a part of a continuously-evolving, complex community of people, devices, information and services interconnected by a communications network to achieve optimal benefit of resources and better synchronization of events and their consequences.

    ReplyDelete
  17. To ΘΕΜΑ τώρα είναι να ΠΕΣΕΤΕ με τα ΜΟΥΤΡΑ στις ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ να ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ εμπλέκον ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ.

    Εδώ σας θέλω

    ReplyDelete
  18. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της απόφασης των γιατρών να ακολουθούν το νόμιμο, σύμφωνα με το ισχύον κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, ωράριο, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπερβούν τις δύο εφημερίες τον μήνα οι ειδικευμένοι και τις 4 εφημερίες τον μήνα οι ειδικευόμενοι

    ΔΕΝ γνωρίζω αν αυτό είναι Κοινοτική Οδηγία

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    με τόσο "ΑΡΑΙΗ" συχνότητα (1:7.5)ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ πώς είναι δυνατόν ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ να ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ (ACUTE CARE)

    Στας Αμερικάς, το Call Duty είναι ιστορικά

    "FOUR-THREE" δηλαδή ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6-7 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ τον ΜΗΝΑ.

    ΤΙ μαθαίνει ο άνθρωπος!!!!!!!!!

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ReplyDelete
  19. Την πρωθυπουργία της Ελλάδας ανέλαβε ο κ. Αλμούνια.Συγχαρητήρια,σιδηροκέφαλος.

    ReplyDelete
  20. ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Με ΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ;;;;;;;;;;

    Τις εφημερίες του, τις ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ την οποία ΥΠΗΡΕΤΕΙ.

    ΕΤΣΙ μιλάει ο ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος!!!

    Am I wrong here?????

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ< ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ReplyDelete
  21. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε αστυνομικό ούτε οικονομικό, αλλά βαθειά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.Και εξελίσσεται ραγδαία σε κοινωνικό, με απρόβλεπτες συνέπειες.

    ReplyDelete
  22. Kungfu man, give the ppl a chance

    G700, you must develop an editorial board and make Kungfu man its chief. This way you can avoid Kung-fu style dissing and perfect your written and spoken greek.

    Btw, talking about hospitals etc what do you say on this one?

    http://psi-action.blogspot.com/2009/02/blog-post_16.html

    ReplyDelete
  23. Mα εσύ δεν είπες χριστιανέ μου ότι de facto πρωθυπουργός είναι ο

    Baby Doc-de facto Μικροκεφαλάκης de facto Assad-Παπανδρέου.

    Με μπέρδεψες βρε parmie. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μία μπάτης, μία βαρδάρης.

    ReplyDelete
  24. Mε το νόμο Αβραμόπουλου τα 4/5 των γιατρών του ΕΣΥ θα είναι διευθυντές και fifty plus.

    ReplyDelete
  25. Μια καινούρια λαική κατάκτηση θεσμοθετείται απο τον κ.Τίποτα. Το διευθυντικό δικαίωμα.Μόλις το ακούσουν οι αγορές αυτό θα μας πούν "πάρτε για να έχετε".

    ReplyDelete
  26. Ας μην απορούμε γιατί προκάλεσε ευχαρίστηση ο ξυλοδαρμός του πρωτεργάτη του νόμου πλαίσιου για την παιδεία του 1982.

    Tην ΠΑΙΔΕΙΑ, αλλά ΚΑΙ την ΧΩΡΑ ΔΙΕΛΥΣΕ μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ

    Ο Πανούσης ήταν ένα αγράμματο σκουλήκι ανίκανο ακόμα και γιά θέση porter, όχι concierge ή doorman, αλλά μήτε porter σε prestigious κτήριο του Manhattan.
    Tέτοιου είδους ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ είναι 75% της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ είναι πλέον ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

    ReplyDelete
  27. INDEED

    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ των ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ είπε

    "Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι οι υπάλληλοι ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ καθημερινώς μέγιστη προσπάθεια στις εργασίες τους, εξ ου και εμείς αποφασίσαμε να καταργήσουμε την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ως περιττή και εκ του πονηρού.
    Ολοι οι υπάλληλοι, εκτός εάν διαπράξουν ΦΟΝΟ, θα γίνονται διευθυντές, όλοι οι δικαστές αρεοπαγίτες και όλοι οι καθαριστές πανεπιστημίων πρυτάνεις."

    ΑΥΤΟ, κυρίες και κύριοι, είναι το ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ - THE CRUX, της ΔΙΑΛΥΣΗΣ του ΕΘΝΟΥΣ.

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ< ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ReplyDelete
  28. Κομφούκιος said...

    Ας μην απορούμε γιατί προκάλεσε ευχαρίστηση ο ξυλοδαρμός του πρωτεργάτη του νόμου πλαίσιου για την παιδεία του 1982.

    Tην ΠΑΙΔΕΙΑ, αλλά ΚΑΙ την ΧΩΡΑ ΔΙΕΛΥΣΕ μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ

    Ο Πανούσης ήταν ένα αγράμματο σκουλήκι ανίκανο ακόμα και γιά θέση porter, όχι concierge ή doorman, αλλά μήτε porter σε prestigious κτήριο του Manhattan.
    Tέτοιου είδους ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ είναι 75% της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ είναι πλέον ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

    Κωλοφασίστα,αλήτη,τώρα είσαι εντάξει με τους ανεγκέφαλους μπαχαλάκηδες που καταλύουν άσυλο και ακαδημαϊκή ελευθερία,ε;

    ReplyDelete
  29. @ rat700

    Re: reference

    To διάβασα αν και λίγα κατάλαβα, πλην ουσιαστικά.
    Εδώ, αγαπητέ, έχουμε ΠΑΝΤΟΥ οργανωμένες συμμορίες.
    Xρησιμοποιούν γλώσσα με double entendre και άκρως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ.

    Γιά παράδειγμα, ΟΤΑΝ τα κοπρόσκυλα του ΜΕΤΡΟ δεν ήθελαν την επέκταση του ΩΡΑΡΙΟΥ, είπαν "this is out of OUR (δώσε βάση εδώ) concern for the safety of the passengers"!!!!!

    Ως προς την ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ και την ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ, οι οποίες ανήκουν στα ΣΤΕΝΑ μου ενδιαφέροντα,

    ΠΙΣΤΕΥΩ με ΠΑΘΟΣ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και ΕΝΤΑΞΗ αυτών των ΑΤΟΜΩΝ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΟΧΙ

    ΟΧΙ

    ΟΧΙ

    στην ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

    ΚΑΙ εκεί θέλω να δω το δικό σας ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Να πάτε, πες, σε σπίτι όπου κατοικούν 3-4 άτομα με Down Syndrome, να διαβάσετε παρέα, να τραγουδήσετε, να πάτε περίπατο, σε καφετέρια, στο σινεμά κοκ.

    KAI ξέρετε ΚΑΤΙ;;;;;;
    Τα άτομα με Down Syndrome, γιά παράδειγμα, είναι τα πιό αγαπησιάρικα και αξιολάτρευτα του κόσμου.

    Μέσα από την παρέα μαζί τους, θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Σας υπόσχομαι ότι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι!!!

    ReplyDelete
  30. Το σκάνδαλο Χρ/νάκη πηγαινοερχόταν στα emails μέρες πριν το βγάλει η Καθημερινή. Ένδειξη του τρόπου με τον οποίο τα Netroots βρίσκονται πολλές φορές μπροστά στις εξελίξεις. Η Καθημερινή ψάχνοντας το θέμα επαγγελματικά απέδειξε του λόγου το αληθές.

    ReplyDelete
  31. Και φυσικά ανέλαβε και το κόστος πιθανής μήνυσης.

    ReplyDelete
  32. To ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΝ AΣΥΛΟΝ

    Ξέρετε, κυρίες και κύριοι, στον Μεσαίωνα, οι γιατροί που τολμούσαν να κάνουν ΑΝΑΤΟΜΗ ετίθεντο επί της ΠΥΡΑΣ από την Καθολική HOLY INQUISITION, δλδ την ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΙΝ.

    Υπήρχαν ΜΙΣΗ και ΠΑΘΗ τότε που στοίχιζαν στον ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ και ΕΡΕΥΝΗΤΗ ακόμα ΚΑΙ την ΖΩΗ του.

    Ετσι, λοιπόν, εισήχθη στην ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ η αρχή του ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, δηλαδή

    Η προστασία ΚΑΙ του ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ
    ΚΑΙ του ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΥ από ΔΙΩΞΕΙΣ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΚΑΙ VICE VERSA,

    δηλαδή
    ΚΑΙ η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ ή ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΥ εξ αιτίας και μόνο των ιδεών του ΧΩΡΙΣ να ΥΠΑΡΧΕΙ επιστημονικόν-επαγγελματικόν ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

    Το τελευταίο είναι ΚΟΜΒΙΚΟ άρθρο στο Academic Bill of Rights των Αμερικανών, ΑΛΛΑ ο κομφουκιάκος το ΘΙΓΕΙ ακριβώς διότι στην Ελλάδα ΚΑΤΕΛΥΘΗ το ΑΣΥΛΟΝ την ΗΜΕΡΑ που ΕΙΣΗΧΘΗ ο ΝΟΜΟΣ περί ΑΣΥΛΟΥ το 1982.

    ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;

    ΔΙΟΤΙ

    EXPLICIT στον ΝΟΜΟ είναι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της ΔΙΩΞΗΣ κάποιου γιά τις ΙΔΕΕΣ του,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    IMPLICIT στον ΝΟΜΟ, καθόσον απορρέει εκ της ΛΟΓΙΚΗΣ, είναι ΚΑΙ το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΝ, δηλαδή ΚΑΙ η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ κάποιου ΛΟΓΩ και ΜΟΝΟ των ΙΔΕΩΝ του, κομματικών θέσεων, ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ κλπ κλπ, γιά λόγους σε κάθε περίπτωση ΑΛΛΟΥΣ από επιστημονικά προσόντα.

    Κατά συνέπεια, εδώ, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ, γιά παράδειγμα, έχει ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ και ΠΡΕΠΕΙ το ΖΕΥΓΟΣ να ΔΙΚΑΣΘΕΙ και να ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙ τουλάχιστον ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ.

    Αυτά βέβαια, είναι fine script και ΜΟΝΟ ο μακαρίτης ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ και ο Κομφουκιάκος σας καταλαβαίνουν.

    ΓΙΝΕΤΑΙ, που λέτε η ΔΙΚΗ και το ΖΕΥΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ δια του συνηγόρου, παρουσιάζουν τα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ των υπολοίπων καθηγητών της ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ σχολής, τα οποία, you guessed correctly, είναι ΤΟΣΟΝ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ όσον ΚΑΙ των παιδών τους, γμαβρού τους και αδελφού του γαμβρού τους.

    ΟΠΟΤΑΝ, λέει ο συνήγορος των Χριστινάκη, "Κυρία/κύριε Πρόεδρε, ναι μεν είναι ανίκανα τα τέκνα Χριστινάκη αλλά ανίκανη είναι όλη η σχολή."

    xaxaxaxaxaxaxa

    ΤΟΤΕ, όμως, και εκεί που νομίζουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ ότι κέρδισαν, λέει η κυρία Πρόεδρος "Παρακαλείται ο Κομφουκιάκος να μας δώσει ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ" [how about that parmie?]

    ΚΑΙ σηκώνεται ο Κομφού, με την γνωστή έκφραση ΑΗΔΙΑΣ και περιφρόνησης, ιδιαίτερα διότι ΟΖΕΙ ο χώρος και λέει "Κυρία πρόεδρε, η, κατά ΔΙΕΘΝΩΣ αποδεκτή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ να είναι ένα παιδί των ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ ή ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ικανό να γίνει καθηγητής της Θεολογίας του ΑΘΗΝΗΣΙ είναι 50:50, δηλαδή 50%.
    Η πιθανότης να είναι ΙΚΑΝΑ γιά να γίνουν ΔΥΟ παδιά των Χριστινάκη ή οιουδήποτε καθηγητές Θεολογίας είναι 0,5 χ 0,5 = 0,25.
    Η πιθανότης και γιά τα ΤΡΙΑ παιδιά τους είναι 0,5 χ 0,5 χ 0,5 = 0,125,

    Η πιθανότης ΚΑΙ γιά τα τρία παιδιά τους ΚΑΙ τον γαμβρό είναι

    0,5 χ 0,5 χ 0,5 χ 0,5 = 0.0625
    ΕΑΝ δε εξετάσαμε το ΘΕΜΑ as a ONE-TAIL hypothesis, δηλαδή ΠΟΙΑ είναι η πιθανότητα των τέκνων και γαμβρών Χριστινάκη ναι είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τους άλλους και έτσι να έγιναν καθηγητές απο ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ και μόνο, ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ,

    δηλαδή, στην προκείμενη περίπτωση ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ, δλδ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ μεταχείρισης ΑΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ του ΝΟΜΟΥ περί ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

    Εάν δε προσθέσουμε ΚΑΙ τον αδελφό του ΓΑΜΒΡΟΥ, έχουμε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ (probability = 0,03125!) KAI σε two-tail testing."

    ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ, ΔΙΣ!!!!!!

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    ReplyDelete
  33. ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ και στην ΕΛΛΑΔΑ το

    ΥΠΕΡΟΧΟΝ ACADEMIC BILL of RIGHTS των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

    ώστε κάθε ΑΠΑΤΕΩΝ να βγει από την ΕΞΙΣΩΣΗ.

    ReplyDelete
  34. Aντε τώρα να συζητήσεις τέτοια θέματα με την κυράτσα en provenance de Kausanne or, worse, avec Salome' de Patras.

    ReplyDelete
  35. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Aφού την όπερα έγραψε Γερμανόφων, έπρεπε να πω

    Salome' auf Patras

    ReplyDelete
  36. By the way

    ΚΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι η ΜΟΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

    PERIOD

    Συγχαρητήρια κύριε Παπαχελά.

    ReplyDelete
  37. Eisai oraios re komfu, moyfiakses ti mera

    ReplyDelete
  38. NOMIZΩ πως η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ οικογένειας ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ που είναι NORM και όχι ΕΞΑΙΡΕΣΗ πρέπει να γίνει

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ

    στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    και μαζί μ' αυτούς ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΟΥΝ

    οι ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ της ΠΟΣΔΕΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  39. MEΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑΥΤΟ θα είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ

    στους ΕΑΥΤΟΥΣ σας

    ΚΑΙ

    ΚΥΡΙΩΣ

    ΚΥΡΙΩΣ

    ΚΥΡΙΩΣ

    στην ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Ενα θέμα που ΔΕΝ έθιξες φίλε Ντιμ Γκάγκλας

    είναι ΚΑΝΟΝΑΣ 11ος

    Εξυπνάδα είναι να ΠΡΟΩΘΕΙΣ θέματα που ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ και ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

    ΚΑΙ το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΝ
    ΚΑΙ το ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

    ΚΑΙ το ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΝ
    ΚΑΙ το ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

    ReplyDelete
  40. ΠΡΕΠΕΙ να ΣΥΣΤΑΘΕΙ ειδική ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα ΞΥΡΙΣΕΙ τους ΠΟΣΔΕΠίτες

    ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    όπως έκαναν στις ΠΟΡΝΕΣ οι ΓΑΛΛΟΙ μετά την αποχώρηση των ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

    ReplyDelete
  41. ΚΑΙ

    ΠΡΩΤΟΝ και ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ

    η ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ να ΞΥΡΙΣΕΙ

    Τον ΜΑΣΤΡΟΠΟΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ του ΕΜΠ

    ReplyDelete
  42. G700 said...
    Το σκάνδαλο Χρ/νάκη πηγαινοερχόταν στα emails μέρες πριν το βγάλει η Καθημερινή. Ένδειξη του τρόπου με τον οποίο τα Netroots βρίσκονται πολλές φορές μπροστά στις εξελίξεις. Η Καθημερινή ψάχνοντας το θέμα επαγγελματικά απέδειξε του λόγου το αληθές.

    ΣΟΥ είπα και το ξαναλέω, το ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι ΑΛΛΟ και ΧΘΕΣΙΝΟ.

    ΚΑΙ καλείσθε να το ΒΡΕΙΤΕ.

    ΠΟΙΟ είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  43. Aυτά τα είπαμε. ΜΗΝ εκτρέπεις τώρα τη συζήτηση.

    ΠΟΙΟ είναι το ΚΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που ΣΥΝΕΒΗ χθες ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της Ελλάδος ή μάλλον ΕΞΙΣΩΝΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ με Iraq, Iran, Παλαιστίνη και άλλους τόπους του ιδίου φυράματος.

    I ΑΜ ΟΛ ΙΑΡΣ

    ReplyDelete
  44. Με αφορμή το ποστ του κ. Χαϊκάλη στο οποίο άφησα και σχόλιο, επαναλαμβάνοντας μερικά από αυτά που έγραψα εκεί, θα ήθελα να επισημάνω ότι η απόσταση της πολιτικής από τα social media δυστυχώς δεν αφορά μόνο τα κόμματα αλλά την ευρύτερη ελληνική κοινωνία και μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Δε νομίζω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, ειδικά εμείς οι νέοι, την αξία των social media ως εργαλείων παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών και εκδημοκρατισμού της δημόσιας σφαίρας, όπως είπαν κι οι G700. Περιοριζόμαστε στη χρηστικότητα τους ως gadgets κουτσομπολιού και δημιουργίας ενός εικονικού κόσμου απαλλαγμένου από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που η real-time τωρινή χρονική συγκυρία πετάει μπροστά μας. Τα χειριζόμαστε ανεύθυνα, κι όταν δεν κουτσομπολεύουμε μέσα από αυτά, τα χρησιμοποιούμε για να φανατίζουμε, να λοιδορούμε, να κιτρινίζουμε και να παραπλανούμε. Τα χρησιμοποιούμε ανεύθυνα, όπως αντιμετωπίζουμε και σαν πραγματική κοινωνία τη ζωή και τη χώρα μας.

    Η σχέση των κομμάτων με τα social media είναι κατά την άποψη μου καθρέφτης της σχέσης της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας με αυτά.

    Εύχομαι η κοινότητα των social media στην Ελλάδα να μην περιοριστεί στο μέλλον στην προσέγγιση των ανθρώπων ως αντικείμενα - αποδέκτες πολιτικών και προϊόντων επικοινωνίας και marketing, αλλά να κάνει στροφή προς τον πιο ενεργό διαδικτυακό ακτιβισμό και την πιο ειλικρινή και δημοκρατική αντιμετώπιση/δικτύωση των ανθρώπων που συντελούν το κομμάτι "social" σε όλη αυτή την ιστορία.

    ReplyDelete
  45. στην προσέγγιση των ανθρώπων ως αντικείμενα - αποδέκτες πολιτικών και προϊόντων επικοινωνίας

    ->

    στην προσέγγιση των ανθρώπων [ΓΕΝΙΚΗ] ως αντικειμένΩΝ [ΓΕΝΙΚΗ] - αποδεκτΩΝ [ΓΕΝΙΚΗ] πολιτικών και προϊόντων επικοινωνίας

    ReplyDelete
  46. Κομφούκιε σευχαριστώ που μιλάς ξανά μαζί μου έστω κι έτσι :)

    ReplyDelete
  47. Eπεξήγηση:
    ΜΟΛΙΣ μου τηλεφώνησε φίλος δικηγόρος από την Αθήνα ρωτώντας ΓΙΑΤΙ στο παραπάνω probabilistic παράδειγμα των Χριστινάκη έκανα ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ και ΟΧΙ ΠΡΟΣΘΕΣΗ των serial ΠΙΘΑΝΩΝ EKΒΑΣΕΩΝ.

    ΚΑΙ απαντώ:

    Προκειμένου να καταλάβετε 1.000.000% αυτό που θα σας πω, όπως το λέω και στα Αμερικανάκια, ας χρησιμοποιήσουμε τα ΖΑΡΙΑ, ΔΥΟ ΖΑΡΙΑ.

    Προσέξτε:
    Η πιθανότητα με ΜΙΑ ΡΙΞΙΑ ενός ΖΑΡΙΟΥ να βγεί, πες, το 2, είναι 1/6, δλδ μιά στις ΕΞ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΚΒΑΣΕΙΣ που είναι, 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή 5 ή 6.

    Σωστά;

    Η πιθανότητα σε μιά ΡΙΞΙΑ του ΙΔΙΟΥ ΖΑΡΙΟΥ να ΕΧΟΥΜΕ, πες, 2 ή 4, είναι 1/6 + 1/6 = 2/6 = 1/3.

    ΓΙΑΤΙ όμως έκανα πρόσθεση εδώ των πιθανοτήτων;;;;;
    ΔΙΟΤΙ η ΕΚΒΑΣΗ #2 αποκλείει την ΕΚΒΑΣΗ #4.
    ΤΗUS, when TWO OUTCOMES are MUTUALLY EXCLUSIVE, the RESPECTIVE INDIVIDUAL PROBABILITIES are ADDED to yield the COMBINED PROBABILITY.

    Aν, όμως, το ερώτημα είναι ΠΟΙΑ είναι η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ σε μιά ΡΙΞΙΑ να βγάλει, πες, #2 το ΕΝΑ ΖΑΡΙ (1/6) και, πες, #3 το ETEΡΟ ΖΑΡΙ (1/6), αντιλαμβάνεσθε ότι έχουμε ΔΥΟ ΕΚΒΑΣΕΙΣ που ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ η ΜΙΑ την άλλη αφού έχουμε δύο ξεχωριστά ζάρια, ΑΡΑ εδώ κάνουμε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΝ των επί μέρους πιθανοτήτων, δλδ 1/6 χ 1/6 = 1/36, δλδ μιά στις 36 [probability 1:36=0.02777] στην επόμενη ριξιά των ΔΥΟ ΖΑΡΙΩΝ να έχουμε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, πες, #2 από το ένα ΚΑΙ #3 από το άλλο.
    Thus, when TWO OUTCOMES ARE NOT MUTUALLY EXCLUSIVE, then the PROBABILITY of the COMBINED OUTCOME is multiplicative, ie the PRODUCT of the INDIVIDUAL PROBABILITIES (και,στο παράδειγμά μας, το να γίνει καθηγητής το ένα παιδί των Χριστινάκη ΔΕΝ αποκλείει να συμβεί το αυτό ΚΑΙ στο δεύτερο ή το τρίτο - άρα ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΜΕ τις πιαθανότητες των επί μερους εκβάσεων).

    ReplyDelete
  48. @ Κομφούκιος

    Στα ζάρια σου, όταν είναι δύο, ορίζεις ποιο θα φέρει 2 και ποιο θα φέρει 3 στο παράδειγμά σου;

    ReplyDelete
  49. Komfou gia ton forea tou aids les?

    ....

    Η εισηγήτρια, αρεοπαγίτης, Ειρήνη Αθανασίου πρότεινε να γίνει μερικώς δεκτή η αναίρεση κι επομένως να μην κριθεί καταχρηστική η απόλυση. Το σκεπτικό της είναι ότι δεν στοιχειοθετείται ούτε εμπάθεια ούτε εκδίκηση ούτε εχθρική διάθεση της εργοδοσίας άρα δεν τίθεται θέμα καταχρηστικότητας ....

    ReplyDelete
  50. @Κομφούκιος

    Since you are teaching statistics 101 you are obviously trying to teach completely clueless people. And I think most clueless people when they are envisaging a dice throw, they are picturing two identical dice that they do not differentiate/distinguish and one result (eg 2-3). So, since you are explaining things to clueless people, you should be more explicit.

    @ Patron

    Η Ελλάδα όπως λέει και ο Κομφούκιος, αλλά και πολλοί άλλοι είναι χώρα τριτοκοσμική. Από κάθε άποψη. Και έχουμε πολλά παραδείγματα που μας το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα.
    Αυτό που αναφέρεις είναι ένα από αυτά. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

    Και σήμερα είδα και την έκθεση του Επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thomas Hammarberg, όπου μας προσκαλεί να εφαρμόσουμε την κοινοτική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές πρακτικές σε θέματα μειονοτικών.

    - Η έκθεση στο

    https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1409353&Site=CommDH&BackColorInternet=FEC65B&BackColorIntranet=FEC65B&BackColorLogged=FFC679

    Που ήταν κάτι ακόμα που μου ξαναθύμισε πόσο τριτοκοσμικοί είμαστε.

    -Δικαιώματα μειονοτικών στο μηδέν και νόμος σαρία σε χώρα της ΟΝΕ.

    -Δικαιώματα φορέων HIV/ασθενών του AIDS στο μηδέν και ΘΡΑΣΟΣ στο ΑΠΕΙΡΟ.

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ!

    Η Ελλάδα ΔΕΝ πληρεί τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στην ΕΕ. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  51. @zeit
    σε παρακαλώ συγκρατήσου.

    @κομφούκιος & λοιποί
    Με συγχωρείτε πολύ κύριοι.

    Όταν το παράδειγμα το δίνει η σύζυγος του πρωθυπουργού ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ, τότε ο οποιοσδήποτε Ελληνας δικαιούται να την μιμηθεί.

    Ομοίως με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Λιάνη.

    Με λίγα λογια: θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

    Υπ'αυτή την έννοια,πως το είχε πει ο αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργας, "δεν δικαιούσθαι να ομιλείτε"

    Δυστυχώς.....

    ReplyDelete
  52. @ ventriloquist

    ΦΥΣΙΚΑ. Αν ΔΕΝ ορίσουμε ΠΟΙΟ από τα δύο ζάρια θα φέρει #2 και ποιό #3, τότε οι πιθανότητες είναι
    1/36 + 1/36 = 2/36 = 1/18.

    Στην περίπτωση αυτή έχουμε συνδυασμό additive and multiplicative effects.

    Γιά να το δούμε με καθαρότητα κρυστάλου:
    Ας πούμε ότι το ένα ΖΑΡΙ είναι ΚΟΚΚΙΝΟ και το άλλο ΑΣΠΡΟ.
    Η πιθανότητα να ΒΓΑΛΕΙ #2 το ΚΟΚΚΙΝΟ είναι 1/6 και η πιθανότητα να ΒΓΑΛΕΙ #3 το ΑΣΠΡΟ είναι επίσης 1/6, ΑΡΑ η πιθανότητα
    συνδυασμού ΚΟΚΚΙΝΟ #2 και ΑΣΠΡΟ #3
    είναι 1/6 χ 1/6 - 1/36.

    Αν ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ποιό ζάρι θα ΡΙΞΕΙ ποιό νούμερο

    ΤΟΤΕ λέμε

    η πιθανότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ να δώσει #3 ή #2 είναι 1/6 + 1/6 = 1/3
    και η πιθανότητα του ΑΣΠΡΟΥ να δώσει #3 ή #2 είναι επίσης 1/6 + 1/6 = 1/3.

    ΟΠΟΤΑΝ, η πιαθανότητα είναι
    1/3 χ 1/3 = 1/9
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ένα από τους 4 παρακάτω συνδυασμούς
    outcomes

    2K 2A
    3K 3A
    2K 3A
    3K 2A

    Τhence, η πιθανότητα
    2Κ 3Α είναι 1/4 χ 1/9 = 1/36
    η πιθανότητα
    3Κ 2Α είναι επίσης 1/4 χ 1/9= 1/36
    ΚΑΙ
    η πιθανότητα 2 και 3 indiscriminate of color, that is
    2K 3A or 2A 3K, is 1/2 x 1/9 = 1/18

    ΣΩΣΤΑ;;;;;

    Με την ερώτηση που έκανες ΜΕΤΡΗΣΑ και το IQ σου, το οποίον είναι ΥΨΗΛΟ!! Ουδέν κρυφόν υπό τον Κομφού.
    Το πρόβλημα βέβαια με σένα ΚΑΙ με τον parmie, είναι οτι ΟΤΑΝ βγουν στην επιφάνεια οι ΜΑΡΞΙΣΜΟΙ, η ΛΟΓΙΚΗ σας μπαίνει στο ΝΤΟΥΛΑΠΙ και πετάτε αυτό που ο parmie αποκαλεί ΖΟΥΖΟΥΚΕΛΕΣ ΟΛΚΗΣ!!!!

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  53. @ PATRON
    PRECISELY!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ο ΛΟΓΟΣ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΔΕΝ βρίσκεται στην παράγραφο που ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΨΑΞΤΕ ΟΛΟΙ να βρείτε ΠΟΥ έγκειται.
    After all guys I am not going to spoon feed you on everything!
    ΕΛΕΟΣ

    ReplyDelete
  54. ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    ΤΙ ΑΛΛΟ

    ΧΟΝΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    KAI

    EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΝ

    είπε η ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  55. @ ser

    Εγινε καθηγητής πανεπιστημίου η "κυρία" Παπανδρέου;;;;

    Εγινε καθηγητής πανεπιστημίου η κ. Καραμανλή;;;;

    Ασκεί την ΙΑΤΡΙΚΗΝ η κ. Καραμανλή;;;

    ΔΙΟΤΙ

    όταν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙ την ΙΑΤΡΙΚΗΝ

    ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα ασκηθεί ΔΙΩΞΗ εναντίον της [εάν στερείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΙΚΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ]
    Η
    εναντίον του ΣΥΛΛΟΓΟΥ που ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑΝ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    ΤΟΤΕ να ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ στον ΚΟΜΦΟΥ και θα λάβει ΜΕΤΡΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ, στην ΑΓΓΛΙΚΗ νομοθεσία μπορεί ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ακόμα KAI να σας ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ (εξ ου και ΙΣΤΟΡΙΚΑ οι χειρουργοί στην Αγγλία προασφωνούνται ΜR και όχι DR)!!

    Το ΜΟΝΟ που ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ να ΠΡΑΞΕΙ ένας ΜΗ ΙΑΤΡΟΣ
    είναι να ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ.

    ReplyDelete
  56. @ ventriloquist

    ΔΕΣ όμως ΓΙΑΤΙ έδωσε ΒΑΡΟΣ η ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ στις ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ του!!!!!!!!!!!!!

    ΕΚΕΙ είναι η ΧΟΝΤΡΑΔΑ.

    Η κυρία ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ πρέπει να ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ

    ΑΥΘΩΡΕΙ και ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ των ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της.

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιά το ΕΘΝΟΣ.

    Περιμένω ακόμα να μου πείτε ΠΟΙΑ ήταν η ΚΟΤΣΑΝΑ της!

    ReplyDelete
  57. [Εν τω μεταξύ, οι "λέρες" τα Γκουγκλάκια έχουν εξαφανισθεί από το πρωί]

    χααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  58. Αυτό που μας εξήγησε η λαμπρή αυτή αρεοπαγίτης είναι πως τους φορείς HIV πρέπει να τους στείλουμε όλους σε καμιά βραχονησίδα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Ε, βέβαια.

    Τριτοκοσμική χώρα.

    @ Κομφούκιος

    Don't kid yourself, my IQ is average.

    Καληνύχτα σας.

    ReplyDelete
  59. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ το ΑΡΘΡΟ στη ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!!!!

    ReplyDelete
  60. ΗΕRE COMES THE CLUE

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες [vide Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ], oι υπάλληλοι της επιχείρησης είχαν εκφράσει ανησυχίες γραπτώς γιά την παρουσία του οροθετικού συναδέλφου τους λόγω φόβου των ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί ο ιός σε αυτούς!!!;;;!!!

    Η κυρία Αρεοπαγίτης ΣΥΜΜΕΡΙΣΘΗΚΕ στο σκεπτικό της τις ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ των υπαλλήλων της επιχείρησης!!!! με την συλλογιστική ότι το ΑΙDS είναι ΛΟΙΜΩΔΗΣ και ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
    Το AIDS ανήκει πράγματι στα λοιμώδη νοσήματα ΚΑΙ είναι μεταδοτικό. Εν τούτοις, σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την πλειοψηφία των ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΩΝ, όπου σταγονίδια από τους ρινικούς βλεννογόνους (όπως στην ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ), μιά απλή χειραψία (όπως στην ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΣΥΦΙΛΙ), ένα φίλημα (όπως στην λοιμώδη μονοπυρήνωση) με άλλα λόγια απλός ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ή ΑΠΛΗ ΕΠΑΦΗ ΑΡΚΕΙ όχι μόνο γιά ΜΕΤΑΔΟΣΗ μιάς νόσου, αλλά ΚΑΙ γιά ΡΑΓΔΑΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ της,

    ο ΗUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS (HIV)

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ CASUALLY, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ

    1) Λύση της συνέχειας του δέρματος του πάσχοντος
    2) Λύση των τριχοειδών αγγείων του ιδίου
    3) εξαγγείωση αίματος
    4) Λύση της συνέχειας του δέρματος του δέκτου
    5) Λύση των τριχοειδών αγγείων του δέκτου

    ώστε να ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΙΜΑ του ΔΟΤΟΥ να ΠΕΡΑΣΕΙ στο ΑΙΜΑ του ΔΕΚΤΟΥ.

    ΑΥΤΗ είναι η κλασσικότερη οδός ΜΟΛΥΝΣΗΣ και ηλίου φαεινότερο ότι γιά να προκύψουν λύσεις δέρματος ένθεν και ένθεν απαιτείται ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΡΙΒΗ - άρα όλοι αντιλαμβανόμεθα ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι η απροστάτευτη πρωκτική συνουσία. Μιά άλλη συχνή μέθοδος είναι η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ μολυσμένου αίματος και ή η χρήση μολυσμένων βελόνων από ναρκομανείς. Κατά παρόμοιον τρόπον μεταδίδονται η ηπατίτις Β, C κοκ.

    ΣΥΝΕΠΩΣ τα "ΑΓΧΗ" των υπαλλήλων της εταιρείας ήσαν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ και η από πλευράς δικαστή υιοθέτηση της άποψης των υπαλλήλων ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, αλλά και ΔΙΕΘΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ στην ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Η κυρία αυτή ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει θέση ΜΗΤΕ στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΟΥΤΕ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ διότι εκτός και αν ζει ωσάν κοσμοκαλόγρηα, θα έπρεπε να γνωρίζει, είτε ως μάνα, είτε ως σύζυγος, είτε ως σύντροφος ΠΩΣ να προστατεύει ΕΑΥΤΗΝ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ της από πιθανή ΛΟΙΜΩΞΗ με HIV.

    Η προσωπική μου ΕΚΤΙΜΗΣΗ είναι ότι ο ΠΑΘΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ αποζημίωση τουλάχιστον ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ γιά ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ (δεν υφίσταται θέμα ηθικής βλάβης) και ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ του από ΔΙΚΑΣΤΗ στην ΚΟΡΥΦΗ της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

    Αντιλαμβάνεσθε ΕΠΙΣΗΣ τις συνέπειες που θα έχει η πληροφορία αυτή στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ δοθέντος ότι 80% των Αμερικανών που ΠΑΝΕ year-after-year στην ΜΥΚΟΝΟ είναι gays, οι οποίοι ιστορικά στις ΗΠΑ έχουν μεγάλα εισοδήματα και δεν πτοούνται στον τρόπο ζωής τους από οικονομικές κρίσεις κλπ. ΚΑΤΑ συνέπεια, το ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟ κόστος της βλακείας αυτής της δικαστού αναμένεται να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Το χειρότερο είναι πως οι Αμερικανοί ΔΕΝ θα πιστέψουν ότι το "άγχος" των υπαλλήλων και η "κατανόηση" της δικαστού προέρχονται από επιστημονική άγνοια, ΑΛΛΑ από ΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και HOMOPHOBIA - όπερ και περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

    ΑΛΛΑ πάνω απόλα πρέπει να μας ανησυχεί η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ διότι η κυρία αυτή δεν είναι δικαστής της πρώτης ή δεύτερης βαθμίδας αλλά κορυφαίος λειτουργός.

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, δεν μπορώ να σκεφθώ ένα ΚΟΜΨΟ τρόπο γιά να αποφύγουμε την ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ και ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ!!!

    ΜΟΜΙΖΩ ότι η ΝΕΟΛΑΙΑ και ΟΛΗ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ!!!!!!!!!!!


    I am awed!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  61. Κομφούκιε άμα το 'χεις δεν κρατιέσαι. Καλά κάνεις βέβαια. Το θέμα είναι σοβαρότατο. Η ΓΣΕΕ αντέδρασε ήδη επισήμως. Εμείς γράφουμε σχετικό ποστ από χτες γι'΄αυτό θέμα και σε λίγο θα το αναρτήσουμε. Δεν είμαστε και reuters να δουλεύουν όλοι πυρετωδώς και να προλαβαίνουμε...

    ReplyDelete
  62. Αλλά περίμενε λίγο βρε παιδάκι μου. Η απάντηση Ψήνεται.

    ReplyDelete
  63. Focus Komfou, focus.
    What did you think I meant by "Αυτό που μας εξήγησε η λαμπρή αυτή αρεοπαγίτης είναι πως τους φορείς HIV πρέπει να τους στείλουμε όλους σε καμιά βραχονησίδα, όσο το δυνατόν πιο μακριά.".

    I know a thing or two about viruses... Don't you know what I do for a living? I must have mentioned it at some point.

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. Transmission of HIV

    -Sexual transmission
    -Parenteral transmission
    -Mother to child transmission

    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ;;

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι το 2009 στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πως μεταδίδεται ο HIV. Εντάξει, να το πιστέψω για έναν-δύο ΗΛΙΘΙΟΥΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ. Αλλά για να φτάσει η υπόθεση εκεί που έφτασε, πέρασε από πολλούς. Πάρα πολλούς. Και δεν βρέθηκε έστω ένας που να ξέρει;;;

    Εγώ νομίζω ότι βρέθηκαν. ΑΛΛΑ στο μυαλό του τριτοκοσμικού έλληνα των προκαταλήψεων, HIV συνεπάγεται και άλλα που έχουν σχέση με τη ζωή του φορέα και που ο ελληνάρας δεν εγκρίνει.

    Γι αυτό σε προηγούμενο σχόλιό μου παραπάνω ΔΕΝ έγραψα για ΑΓΝΟΙΑ, ΑΛΛΑ για ΘΡΑΣΟΣ.

    Το ΘΡΑΣΟΣ του ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

    ReplyDelete
  67. Μήπως, ο φορέας, τους παρενοχλούσε και κινδύνευαν οι συναδελφοί του να ενδώσουν "άθελά" τους;
    Οπότε προκύπτει πρόβλημα δημόσιας υγείας.Και ίσως η δικαστής έχει κάποιο δίκιο.Πολλοί φορείς είναι ιδαίτερα ατακτούληδες και απρόσεκτοι και σκόπιμα ανεύθυνοι και χαιρέκακοι, οπότε "δική μου Μάννα πέθανε καμμιά μην απομείνει";
    Χώρια που αυτό, το πολύ σήκωμα του θέματος, το βρίσκω και πολύ ύποπτο και πολύ υποκριτικό και υποκινούμενο, με στόχο την τρομοκρατία οποιουδήποτε κριτικάρει την αυτοκρατορία των γκέι.

    ReplyDelete
  68. Αναρτήσαμε το σχετικό post.

    ReplyDelete