Friday, September 12, 2008

Νέοι με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση

Ψηφίστηκε τελικά η ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου που υπάγει τους νέους μετά τα 30 σε καθεστώς φορολόγησης 10% για το έως μέχρι προχθές αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ. Το τελευταίο μερεμέτι αφορούσε στην κατάργηση της παράλογης προϋπόθεσης των δύο "διαδοχικών εργοδοτών". Ο υπουργός Οικονομίας δέχτηκε έντονη κριτική ακόμη και από βουλευτές της συμπολίτευσης και το ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ κυριάρχησε για δύο εβδομάδες στο δημόσιο διάλογο.

Παρά την κουτοπόνηρη και κοντόθωρη τακτική διχασμού και απομόνωσης της γενιάς των 700 ευρώ σε "πάνω τα 30" και "κάτω τα 30" ο διάλογος για τους νέους έχει ανοίξει. Η κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε στην προσπάθεια της να παραστήσει κάτι που δεν είναι. Ο υπουργός Οικονομίας προσποιήθηκε τον "προστάτη" των νέων αλλάζοντας μέσα από θλιβερές παλινωδίες τη σχετική διάταξη πέντε φορές.

Τελικά δεν το πήραν πίσω. Ωστόσο, έμεινε ζωντανό το αίτημα για αναδιανομή ευκαιριών και πόρων υπέρ των νέων. Εμφανίζονται να "ικανοποίησαν" ένα κομμάτι της γενιάς των 700 ευρώ. Πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι; Καθόλου. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να μοιράζει "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς". Το όριο των 30 χρόνων που θέσπισε στην προσπάθεια της να μαλακώσει την κοινή γνώμη έχει λίγα πρακτικά αποτελέσματα. Ο μέσος όρος εισόδου στην αγορά εργασίας έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. Το μέτρο αφορά λίγους νέους και για λίγα χρόνια.

Αυτό που μένει από τη μάχη που δόθηκε κατά των συγκεκριμένων ρυθμίσεων είναι η εισβολή στη δημόσια ατζέντα της κοινωνικής ανάγκης για αναδιανομή ευκαιριών και πόρων υπέρ των νέων. Πιο συγκεκριμένα, της ανάγκης οι νέοι άνθρωποι να σπουδάζουν σε σοβαρά πανεπιστήμια, να μπαίνουν στην αγορά εργασίας πιο νωρίς, να αποκτούν εργασιακή εμπειρία πιο νωρίς, στην τελική να στέκονται στα πόδια τους και να κοιτούν το μέλλον με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Και ο διάλογος αυτός πρέπει να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα θα μπορούσε, πέρα από την κατάργηση του φόρου 10%, να θεσμοθετήσει αφορολόγητο όριο της τάξης των 12 έως 15 χιλιάδων ευρώ για νέους μέχρι 30 με δυνατότητα επέκτασής του και μέχρι τα 35 υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν μπει αργά στην αγορά εργασίας ή έχουν ήδη φτιάξει οικογένεια.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση απ’ ό,τι φαίνεται δεν προτίθεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η ευκαιρία μιας αξιοπρεπούς αναδίπλωσης, την οποία εμείς πρώτοι θα χειροκροτούσαμε, χάθηκε. Όπως επίσης χάθηκε κάθε ίχνος σοβαρότητας από ένα οικονομικό επιτελείο που αν έπαιζε μπάσκετ με τόσα «μπρος-πίσω» θα έπρεπε να οδηγηθεί σύσσωμο στον πάγκο από τον κόουτς-πρωθυπουργό…

Προηγούμενα σχετικά posts της G700 :

1. Πάρτε το όλο πίσω. Αφορολόγητο για όλους κάτω από 10500 ευρώ

2. Παρακαλώ, κύριε υπουργέ, μας κακομαθαίνετε!

3. New Tax on the Block

117 comments:

  1. Σωστά, πολύ σωστά.

    όσο για την τελευταία πρόταση, σίγουρα υπάρχει κόουτς στον πάγκο??

    ReplyDelete
  2. Η γελοιοποίηση είναι λίγο....Πάλι κάνουν οικονομική πολιτική από αυτούς που δεν έχουν...

    ReplyDelete
  3. Μόλις επέστρεψα από μια συνέντευξη εργασίας σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που προετοιμάζει υποψήφιους για εξετάσεις στο δημόσιο. Επρόκειτο να διδάξω ένα μάθημα, με αμοιβή μου 15 ευρώ/ώρα αλλά ΧΩΡΙΣ ένσημα. Μάλιστα ο κύριος αυτός - ο διευθυντής του οργανισμού - ξεκίνησε λέγοντας ότι η προσέγγισή του ήταν ηθική και ανθρωπιστική, όσον αφορά στους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν με πολλούς κόπους να περάσουν στο δημόσιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και αλλού. Ήθελα όμως να τον ρωτήσω, ΠΟΣΟ ηθικό και ανθρωπιστικό - μια και ο ίδιος χρησιμοποίησε τις λέξεις αυτές -θεωρούσε το να πιέζει έναν άνθρωπο τριανταοκτώ ετών να εργαστεί χωρίς ένσημα, παρουσιάζοντας του το ποσό των 15 ευρώ/ώρα ως τόσο μεγάλο που δεν χρειάζονται ΚΑΙ έσνημα; Τα λέω αυτά σε σχέση με τη λέξη αξιοπρέπεια που βλέπω πάνω-πάνω στο ποστ. Και διερωτώμενος πόσο δύσκολα επιβιώνει σήμερα στην ελληνική αγορά εργασίας κάποιος ο οποίος δεν κάνει εύκολα εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά του...

    ReplyDelete
  4. Πιστευω παντως ο,τι και μεις σαν εργαζομενοι δεν εχουμε ακομα κατανοησει την θεση μας στην οικονομια. Τι προσφερουμε και τι πρεπει να διεκδικησουμε; Σαν εργαζομενοι προσφερουμε το χρονο μας (πουλαμε δηλαδη μερος της ζωης μας), τις γνωσεις μας και την εμπειρια μας. Οι εργοδοτες βεβαια δεν θελουν να πληρωσουν τιποτα για ολα αυτα και μας εχουν περασει την νοοτροπια ο,τι μας κανουν χαρη και θα πρεπει να ειμαστε και ευγνωμονες απο πανω! Νομιζω ο,τι αν δουμε τους εαυτους μας σαν εμπορους και αντιμετωπισουμε την εργασιακη μας σχεση σαν μια οποιαδηποτε αλλη εμπορικη πραξη, σιγα σιγα τα πραγματα θα αρχιζουν να αλλαζουν προς το καλυτερο για μας. Μια σκεψη μονο.

    ReplyDelete
  5. Γεράσιμε,
    χωρίς παρεξήγηση, γιατί δεν τον ρώτησες?

    ReplyDelete
  6. @michalis p έλα ντε... μάλλον για να κρατήσω κάποια προσχήματα, αλλά και γιατί πεποίθησή μου ήταν πάντα ότι ασχέτως του ποιον έχουμε απέναντί μας, αξίζει τον κόπο να κρατάμε μια αξιοπρεπή στάση και να μην τον προσβάλλουμε στο παραμικρό, όσο κι αν το... τραβάει ο οργανισμός του.

    ReplyDelete
  7. Εαν υποθέσουμε ότι ένα "καλό" φορολογικό σύστημα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: αποτελεσματικότητα, δικαιοσύνη, σταθερότητα, ευελιξία, διαχειριστική απλότητα..., τότε τα κατορθώματα του κ. Αλογοσκούφη επιβάλλουν την επιστροφή του στα φοιτητικά έδρανα για επανεξέταση στο μάθημα της Δημόσιας Οικονομικής :)

    την καλημέρα μου και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας (μας)...

    ReplyDelete
  8. @ gerassimos Re: interview

    To ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τους EΛΛΗΝΕΣ σε ΠΟΝΤΙΚΙΑ (Steinbeck) και σε ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

    ΟΛΟΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ τώρα είναι ΠΟΝΤΙΚΙΑ και ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, δεξιοί κι αριστεροί, νέοι και ώριμοι.

    Το πρόβλημα της χώρας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και είναι ΑΜΙΓΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΗΘΙΚΟ!

    Είμαι ευγνώμων στους σπουδαίους γονείς μου που μου πρόσφεραν αφειδώς πνευματικά και πολιτισμικά εφόδια ώστε να γίνω CITOYEN du MONDE.

    Ici "Πλατεία Βάθη" in September in the rain . Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Φέτος ως συμβασιούχος με μπλοκάκι, τα έσοδά μου θα είναι 7200€. Θα μου πάρεις αλογοσκούυφη 720€, μπράβο συγχαρητήρια. Αν ήμουν μεγαλοκαρχαρίας και έβγαζα 100 000 € και δήλωνα 7200€ πάλι 720€ θα πλήρωνα τί είμαι; Μαλάκας Έλληνας συμβασιούχος 33 ετών στο δημόσιο απ'αυτούς που δεν κάθονται κιόλας και έχουν κάνει και μπετατζήδες στη ζωή τους και θα ξαναγίνω μπετατζής. Α ρε πόσο θέλω να σε βρίσω και σένα και όλο το γαλαζοπράσινο σκυλολόϊ, θα φάτε καλά όποτε έρθουν οι εκλογές...

    ReplyDelete
  11. Σε ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ:
    Φέτος ως συμβασιούχος με μπλοκάκι, τα έσοδά μου θα είναι 7200€.

    Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:
    Φέτος, τα έσοδά μου, ως συμβασιούχου με μπλοκάκι, θα είναι 7200€.

    Το "ως συμβαισιούχου" συντάσσεται στην γενική επιδή είναι προσδιοριστικό του "ΜΟΥ".

    Μετά συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης (Βασιλειάδου)

    ReplyDelete
  12. loipon to brika mono osoi grafoyn sosti orthografia kai einai astoi me agogi tha eksiroyntai ap' ton foro

    ReplyDelete
  13. this will be the new alogoskoyfian theorem

    ReplyDelete
  14. Κομφούκιε επειδή εμένα οι γονείς μου δε μου προσέφεραν τίποτα, ευχαριστώ για το μάθημα νεοελληνικών, Παπανδρεϊκή διάλεκτος δεν υπάρχει και ακόμα και αν υπήρχε δεν την ομιλώ

    Η ΝΔ σε τι μεταέτρεψε τους ελλήνες τα τελεφτέα πεντέ χρόνια;

    Μετά συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης

    ReplyDelete
  15. nai kai osoi exoun ws thriskevma ton komfoukismo ante twra idi taxoyme parmena tha mas vreite kai stis poreies kommatodogs

    ReplyDelete
  16. Σε κάθε περίπτωση, περίπου 80-95% από σας τους νέους ΔΕΝ αξίζετε φράγκο. Στο Manhattan, δεν θα σας προσελάμβαναν ως porters, doormen ["ναυάρχους" όπως τους λέω] ή concierges.

    This is your tragic predicament και έτσι σας κατάντησε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ με την αγράμματη ΜΑΦΙΑ που καταδυναστεύει τα "πανεπιστήμια" της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ReplyDelete
  17. Komfoukie, mia epeksigisi parakalo:

    Ti simasia exei an tha mas proselambanan sto Manhattan, afou outos i allos de zoume ekei?

    Meta sympathiseos panta...

    ReplyDelete
  18. Kομμάτι sense of perspective ΔΕΝ βλάπτει και δίνει πάντα αίσθηση μέτρου και αναλογιών.

    Am I wrong?

    ReplyDelete
  19. Σχόλιο για το Νέοι με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση

    Η αξιοπρέπεια και η αυτοπεποίθηση είναι αρετές θεμελιώδεις και δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, είναι ΠΑΝΤΑ απαραίτητες.
    Χωρίς αυτές δεν έχεις πολίτες αλλά ραγιάδες και μουζίκους.
    Κτίζονται από τη παιδική ηλικία του ατόμου και καθοριστικό ρόλο παίζουν οι οικογένεια ο κοινωνικός περίγυρος ΚΑΙ το σχολείο.
    Οπότε οι νυν και μέλλοντες γονείς ας προσέξουν ιδιαίτερα.

    Το θέμα μας είναι ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, οι «αντάρτες» τελικά συναίνεσαν – από αυτή τους τη στάση φάνηκε το ποιόν τους – και στις αρχές του νέου έτους θα έρθει και ο λογαριασμός.

    Τι συμπεράσματα βγαίνουν? Παραθέτω μερικά δικά μου προς σχολιασμό και συζήτηση:

    - Δεν υπάρχει αυτό που λέμε «φορολογική σταθερότητα» ούτε για τα φυσικά πρόσωπα ούτε για τις επιχειρήσεις κι αυτό είναι ένα ισχυρό απωθητικό για τις οποίες ιδιωτικές επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς.

    - Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο και οι κρατούντες εκπέμπουν με τη στάση τους και τα έργα τους το σήμα ότι είμαστε η χωρά της αρπαχτής και της ρεμούλας.

    - Δεν είναι να εμπιστεύεσαι τα προγράμματα, τους προϋπολογισμούς που εκπορεύονται από τα επιτελεία του υπουργείου οικονομίας.
    Γενικά τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο.

    - Κανένας πολιτικός φορέας της αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει τις μάζες ώστε να αντιδράσουν ακόμη κι όταν η κυβέρνηση τους εμπαίζει εξόφθαλμα, αθετεί βασικές προεκλογικές της υποσχέσεις, ενώ επιτίθεται άγρια στο πορτοφόλι της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού με έμφαση στους οικονομικά αδύναμους.

    @ Κομφούκιε
    Το ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως κοινωνικό – ηθικό είναι αδιαμφισβήτητο. Οφείλεται σε νοοτροπίες, με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί ολόκληρες γενιές.
    Αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να φαντάζει τόσο δύσκολο στη λύση του, κι εμένα να ακούγομαι τόσο απαισιόδοξος…

    ΠΟΝΤΙΚΙΑ και ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ δεν μας κατέστησε το ΠΑΣΟΚ.
    Η ρίζα του κακού βρίσκεται στο τρόπο που κυβερνήθηκε αυτή η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
    Για ποιο πριν δεν το εξετάζω γιατί οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και επικρατούσε ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟΣ ΦΟΒΟΣ
    Η ευθύνη ανήκει συνολικά στον πολιτικό κόσμο.


    @ gerasime
    Όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, ο εργοδότης είναι σε θέση ισχύος ειδικά, αν έχεις ανάγκη τη δουλειά. Αν τον προσέβαλες απλά δεν θα σε έπαιρνε.
    Το θέμα είναι ότι και στην μια και στη άλλη περίπτωση βιώνεις τον εμπαιγμό και δεν έχεις που να στραφείς γιατί η εργατική νομοθεσία είναι διάτρητη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί νωθροί και διεφθαρμένοι.

    ReplyDelete
  20. Γιατι δε πατε μπροστα στη βουλη να τα πειτε αυτα και εκτονωνεστε εδω μεσα?

    ReplyDelete
  21. Tι τα θες ρε κουμφουκιε. ηρθε το καταραμενο πασοκ και πηγε στο διαολο ο ηρεμος και πολιτισμενος αστικος παραδεισος που μας ειχε χτισει ο γερος καραμανλης και μετετραπηκαν ολοι οι αρχοντοχωριατες σε χωριατοαρχοντες.

    Μην αρχισεις να μου λες τωρα για τα οικονομικα νουμερα του γερου. τα ξερουμε.

    Τελικα νεοι μου τι θα γινει μ αυτο το 10% θα το δωσετε; τωρα που περασε τι λετε, η επομενη κυβερνηση θα το παρει πισω αν δεν ειναι παλι του Κωστακη;

    ReplyDelete
  22. dose kai se mas oikopedaki

    Voulgaraki, Voulgaraaaaki.

    ReplyDelete
  23. @Κομφούκιος
    Σε κάθε περίπτωση, περίπου 80-95% από σας τους νέους ΔΕΝ αξίζετε φράγκο. Στο Manhattan, δεν θα σας προσελάμβαναν ως porters, doormen ["ναυάρχους" όπως τους λέω] ή concierges.

    This is your tragic predicament και έτσι σας κατάντησε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ με την αγράμματη ΜΑΦΙΑ που καταδυναστεύει τα "πανεπιστήμια" της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.


    Ρε Κομφούκιε δεν πας να βγάλεις τα πολιτικά σου απωθημένα σε κανένα πιο σχετικό blog; Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά που γράφεις είναι εντελώς άσχετα με το G700 και την πραγματικότητα; Δεν πρόκειται κανένας "κόψει" τα comments που γράφεις, θα πρέπει να το καταλάβεις μόνος σου ότι κάνεις κακό σε όλο το blog με τη συμπεριφορά σου.

    Αν πιστεύεις ότι "...το 85-90% από σας τους νέους ΔΕΝ αξίζετε φράγκο", τότε ή οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε 2-3 πτυχία ανήκουμε στο 10% ή ο πορτιέρης στο Μανχάταν θέλει PhD ή απλά έχουμε μεγαλύτερες βλέψεις από τη ζωή μας από ότι ένας μεξικανός παράνομος μετανάστης στην Αμερική.

    ΕΛΕΟΣ!!!

    ReplyDelete
  24. Τον πούλο ο Βουλγαράκης. Παραιτήθηκε.

    ReplyDelete
  25. "Kομμάτι sense of perspective ΔΕΝ βλάπτει και δίνει πάντα αίσθηση μέτρου και αναλογιών.

    Am I wrong?"

    You are right with regards to the significance of perspective.

    I just don't see how you can gain perspective by comparing 95% of young Greeks to Manhattan porters.

    I suspect there must be a better way.

    ReplyDelete
  26. @gerasimos

    έλα ντε... μάλλον για να κρατήσω κάποια προσχήματα, αλλά και γιατί πεποίθησή μου ήταν πάντα ότι ασχέτως του ποιον έχουμε απέναντί μας, αξίζει τον κόπο να κρατάμε μια αξιοπρεπή στάση και να μην τον προσβάλλουμε στο παραμικρό, όσο κι αν το... τραβάει ο οργανισμός του.

    Γεράσιμε, αυτά που γράφεις είναι σωστά και συμφωνώ πλήρως. Γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους αισιόδοξα και θετικά, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Η δική μου εμπειρία από συνεντεύξεις για δουλειά είναι:

    1. Μην ψάχνεις για δουλειά όταν έχεις πραγματικά άμεση ανάγκη, γιατί είσαι σε μειονεκτική θέση. Με άλλα λόγια, αν δεν είσαι ευχαριστημένος εκεί που δουλεύεις, μην περιμένεις να παραιτηθείς ή να σε απολύσουν για να αρχίσεις να ψάχνεις για κάτι καινούργιο (εκτός φυσικά αν βρεθείς στο δρόμο εντελώς ξαφνικά).

    2. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η εργασία ως υπάλληλος δεν είναι ούτε "χάρη" ούτε "δωρεά" του εργοδότη. Είναι ανταλλαγή χρόνου και τεχνογνωσίας με χρήμα. Σε κάθε δουλειά τα βάζεις στη ζυγαριά, συνυπολογίζεις τις συνθήκες εντός και εκτός δουλειάς, τις προοπτικές εξέλιξης, και αποφασίζεις αν αξίζει τον κόπο. Αυτό ισχύει από το πρώτο λεπτό, πριν ακόμα σε προσλάβουν - η συνέντευξη για δουλειά είναι δείγμα ενδιαφέροντος (ίσως και ανάγκης) και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από αυτόν που ζητά δουλειά.

    3. Η σχέση εργασίας είναι σχέση "συνεργασίας", όχι σχέση αφεντικού-υπηρέτη. Είσαι εκεί για να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, όχι για να κάνεις οτιδήποτε κατέβει στο κεφάλι του αφεντικού ή του προϊσταμένου, λες και είναι λοχίας στην προπαίδευση. Ακόμα και αν αυτό γίνεται για κάποιο διάστημα λόγω ανάγκης, δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για πάντα. Είτε ο εργοδότης θα σε διώξει λόγω έλλειψης πρωτοβουλίας ή/και επειδή σε βλέπει ως "στρατιωτάκι", είτε εσύ κάποιο πρωί θα αποφασίσεις να του αδειάσεις το φραπέ στο σβέρκο και θα σηκωθείς να φύγεις.

    Αυτά εννοείται ότι δεν τα λέω ειδικά για εσένα, μια και φαίνεται ότι έχεις ήδη μεγάλη εμπειρία στο θέμα.

    Καλή τύχη με την επόμενη συνέντευξη
    :-)

    ReplyDelete
  27. Παπαληγούρας

    Μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο.

    ReplyDelete
  28. "Τη θέση του Γιώργου Βουλγαράκη αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Παπαληγούρας"

    Ξεκαρδιστείτε γελαδάρηδες !!!

    ReplyDelete
  29. Eγω ρε παιδια μ αυτο το ξεσηκωμο για το βουλγαρακη μπερδευτηκα. τελικα τι ζηταμε εμεις οι εναρετοι και αγανακτησμενοι πολιτες; να παραιτουνται οι υπουργοι που ειναι νομοπαραθυρακηδες γιατι ειναι γαιδουρια ή να κλεισουν τα παραθυρια για να μη κανει κανενας γαϊδουριες; Ή αμα τις κανουμε εμεις ειναι καλα γιατι δεν ειμαστε υπουργοι; Δηλαδης τωρα που παραιτηθηκε αυτος, αυτο το νομοπαραθυρι που εκμεταλευτηκε θα ζητησουμε να το κλεισουν ή μπα;
    Για να ξερω τι να πω οτι ζηταω απ τη κυβερνηση και στο καφενιο για να μη με περνανε και για χαζο.

    ReplyDelete
  30. "Στο Manhattan, δεν θα σας προσελάμβαναν ως porters,"

    Το Παπαληγούρα είχες στο μυαλό σου;
    Mε συνέντευξη τον πήρε;

    ReplyDelete
  31. Φίλε @κομφούκιε,

    Οι περισσότεροι από τους νέους που συμμερίζονται τις απόψεις του g700 και συμβάλουν εποικοδομητικά και με ειλικρίνεια στο διάλογο, ΔΕΝ έχουν και πολλές πιθανότητες να βρεθούν τώρα κοντά στο Manhattan, οπότε η εκεί προσφορά εργασίας και η ποιότητα της δεν φαίνεται να τους απασχολεί.

    Δεν νομίζω ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ποντίκια η σκουλήκια και για αυτό το λόγο ψάχνουν τρόπους έκφρασης και δράσης.
    Αντίθετα τα συμπαθέστατα τρωκτικά και ερπετά που αναφέρεις, δεν κάνουν άλλο από τα μασουλάν το τυράκι ή τη ρίζα τους αντίστοιχα.

    Τώρα ας ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για μένα:

    ΔΕΝ ανήκω στη γενιά των 700€ γιατί και μεγαλύτερος είμαι και περισσότερα χρήματα κερδίζω αλλά αυτό δεν έχει σημασία και δεν αφορά κανέναν.
    Αυτό που μετράει είναι πως συμμερίζομαι κάποιες από τις απόψεις και τους προβληματισμούς της και για αυτό το λόγο αποφάσισα να πάρω μέρος στους διαλόγους και τους προβληματισμούς του blog.

    Έχω ένα παιδί που θα ήθελα να ζήσει σε έναν ποιο ανθρώπινο κόσμο από αυτόν που ζώ εγώ και το ιδιο θέλω για ΟΛΑ τα παιδιά στον κόσμο.
    Με άλλα λόγια πέρα από την ευημερία τη δική μου και των ομοίων μου, ηλικιακά η εθνολογικά, αγωνίστηκα και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και για ένα καλύτερο κόσμο.

    Σημασία δεν έχει τόσο το τι πιστεύουμε ο ένας για τον άλλο αλλά πως μπορούμε να παράγουμε ιδέες και έμπνευση ώστε να δοθεί τροφή στη σκέψη όλο και περισσότερων συμπολιτών μας ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί με καλύτερες προϋποθέσεις.

    Ότι έχω πετύχει στη ζωή μου για τον εαυτό μου το πέτυχα με σκληρή δουλειά, σωματική και πνευματική.
    Ότι έχω πετύχει στη ζωή μου για την κοινωνία, το πέτυχα μαζί με άλλους πολλούς μέσα από μαζικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Αυτά τα επιτεύγματα θεωρώ ότι ωφέλησαν και ωφελούν το σύνολο και όχι άτομα μεμονωμένα.

    Αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που μιλώ μέσα από αυτό τη βήμα για του εαυτό μου.

    Το blog αυτό είναι αφιερωμένο σε ένα τεράστιο και οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα, οπότε πιστεύω ότι οφείλουμε όταν γράφουμε σ΄ αυτό να σεβόμαστε το σκοπό του.

    ReplyDelete
  32. τωρα που εγινε υπουργος για τα πλοια ο παπαληγουρας θα παρω τα γελαδια μου και θα παμε εκδρομη στα νησια. αποκλυεται να μη μας κανουν σκοντο για τα εισιτηρια τους. ετσι ειναι αυτα. αν εχεις τον ανθρωπο σου ή το γελαδι σου τελοσπαντο στις σωστες θεσεις πρεπει να το εκμεταλευεσαι.

    ReplyDelete
  33. O k. Παπαληγούρας είναι gentleman και φέρει αστική συνείδηση. ΟΥΔΕΜΙΑ έχει σχέση με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, Βουλγαράκηδες κλπ. Ανήκει σε, και προέρχεται από, άλλη, άγνωστη στο λαουτζίκο, κάστα.

    ReplyDelete
  34. """"""Εντελώς ενημερωτικά""""""

    "Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ".

    ReplyDelete
  35. Παραιτηθηκε κι ο βουλγαρακης ......κι εχω μια φαγούρα στο δεξι........
    να πανε να παραιτηθουνε ολοι μαζι σε 1 γκρεμο....

    ReplyDelete
  36. τζεντλεμαν τζεντλεμαν αλλα και σκανδαλολογος ηταν και τα δικα του παιδια υποσχοταν ανοιχτα να βοηθησει οπως εκανε και ο φιλος του στην οννεδ απο τα σεβεντις, εκλαμπροτατος πολυδωρας.
    γι αυτο λεω γω αν τα γελαδια μου δηλωσουν νδ θα τους κανουν σκοντο στα πλοια και να το δειτε.

    ReplyDelete
  37. και ειναι και μεγαλο πολιτικο κεφαλαιο οπως σωστα ειπε η λου.
    πολυ μεθανιο εχει εδω μεσα ρε νορμαδ.

    ReplyDelete
  38. @ απώφυτος λοικίου

    ΚΑΙ δε μου λες............
    ΠΟΙΟΣ αξιοπρεπής, χορτασμένος και έντιμος άνθρωπος με υψηλά προσόντα θα δεχόταν να αναμιχθεί στην πολιτική της Ελλάδος, με την ΚΟΠΡΟ του ΑΥΓΕΙΟΥ - διότι κόπρος του Αυγείου είναι ΚΑΙ ο Λαός ΚΑΙ το Κοινοβούλιο.

    ΠΟΙΟΣ;;;;;

    Γιά πες μου, ποιός;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  39. @ απώφυτε

    "ο lou", από το loukoumokoftis.

    @ κομφούκιε,

    δηλ. ποιος χώρος είναι καθαρός ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να λερώσεις τα χέρια σου;

    Σίγουρα η πολιτική είναι εξ ορισμού ως χώρος σύγκρουσης συμφερόντων πεδίο υψηλής ηθικής έντασης.

    Ωστόσο, τα ηθικά διλήμματα γίνονται ποιο έντονα όσο υψηλότερες ευθύνες καλείσαι να διαχειριστείς όχι μόνο στην πολιτική αλλά σε οποιαδήποτε θέση έχει χαρακτήρα δημόσιο (πχ ως επαγγελματίας.

    Το ζήτημα δεν είναι το αξίωμα και η θέση στο πολιτικό σύστημα ή η ευθύνη από μία δημόσια θέση,

    Αλλά

    η επάρκεια, ψυχολογική, ηθική και επαγγελματική να διαχειριστείς τα καθήκοντά σου και επιπλέον

    η ετοιμότητα σου ως δημόσιου προσώπου να αποχωρίσεις ανά πάσα στιγμή και να αποσυρθείς. Αυτό σχετίζεται με την ψυχολογική και ηθική επάρκεια.

    ReplyDelete
  40. Ρε Κομφούκιε νδούλα ή χουντικέ ξέρεις τι είπε ο Βούδας;
    Τα @@ μας κουνιούνται δεξιά κι αριστερά και συ νομίζεις είναι σακούλες με φλουριά. Άντε τώρα στο μπαμπά για χαρτζιλίκι αλλιώς πες μας ποιο είναι το επάγγελμά σου και αν γουστάρεις να βάλουμε κάτω και τα πτυχία μας να δούμε ποιός κάνει για πορτιέρης ή όχι. Άντε υπάρχουν ωραία blogs για τύπους σαν και ΄σένα. Αλλά άραξε δω χάρη κάνεις σε όλους. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΑΣ. Είρων, ανάλγητος, εμπαίζει και παίζει με τις λέξεις όπως αύριο με τα ωράριά σας, φασίστας σας θέλει πορτιέρηδες στη βίλα του. Φάτε το μάγκα, αποκαλύφθηκε. ΠΑΠΑ-ΛΗΓΟΥΡΑΣ. Και να κλείσουμε πάλι με το ρητό του Βούδα...
    Τα @@ μας κουνιούνται δεξιά κι αριστερά και συ νομίζεις είναι σακούλες με φλουριά. Erectum xaxaxaxaXAXAXAXAXAXA KOMHDES VLAKENTIOI THA FATE KALA

    ReplyDelete
  41. Πολλα ζητας κουμφουκιε και Σημίτης ειναι μονο ενας κι αυτος εφυγε.

    Δε με νοιαζει εμενα να τα χουν ολα αυτα. μου φτανει να κανουν τη δουλεια τους και να μη προκαλουν πολυ. Ο σουφλιας που ειναι χωριατης και εχει και αυθαιρετο ειναι καλουτσικος εργολαβος και δεν ειναι και βλακας σα το μαγγινα για να πει οτι εκανε αυθαιρετο γιατι καναν και ολοι οι αλλοι. τωρα γιατι βαλανε τον εργολαβο να προστατευει και το περιβαλλον ποτε δε το καταλαβα.
    αλλα τετοια λαθη γινονται. εμενα μ αρεσε ο γεωργιας του Σημίτη, ο Δρυς. αλλα εκει στη κερκυρα βγαλανε τη γκερεκου αντι γι αυτον. σοφοι οι κερκυραιοι. μ αρεσει και ο χρυσοχοϊδης αν και ειναι βλαχαδερο σα και μενα και η μουρη του μου βγαζει κατι απο μπουζουκιλα. μ αρεσε και ο αλεκος παπαδοπουλος. και τωρα θυμηθηκα τον παπαδακη απ τ αριστερα που μ αρεσει το στυλ του αλλα δε ξερω τι θα εκανε για τα πλοια. μπορει να τα κανε και θαλασσα.
    παντως εχω μια προτιμηση στην εποχη του Σημίτη και πολλοι στο χωριο με μουτζωνουν γι αυτο αλλα εγω δε το καταλαβαινω γιατι.

    Τελοσπαντο να σου αραδιαζω εγω ονοματα και συ να μου λες ναι αυτον αλλα οχι τον αλλον και παει λεγοντας δεν ειναι καλο γιατι γενικα εχεις δικιο για τη κοπρια και στη βουλη και απ εξω. αλλα τι να κανεις κιολας; να μη λες και τιποτα και να χαμογελας μ αυτους που εχεις γιατι το μη χοιρον βελτιστον που λετε και σεις οι μορφωμενοι; γιατι στ αληθεια λιγο πανω ειμαστε απ το να βαλουμε γουρουνια στη βουλη να μας κυβερνουν.
    φαρμα των ζωων σου λεω κουμφουκιακο μου.

    ReplyDelete
  42. ωχ ωχ συγνωμη ωρε λου και μπερδευτηκα γιατι ετσι λεγανε μια κοπελια απο το αμερικα που ειχε φιλη ενα ανιψι μου. αλλα ενταξει δε στην επεσα κιολας. πωπω χουνερι που θα παθαιναμε.

    ReplyDelete
  43. τι παπαδάκη λεω ο χαζος. Παπαγιαννάκη εννοουσα.

    ReplyDelete
  44. "O k. Παπαληγούρας είναι gentleman και φέρει αστική συνείδηση. ΟΥΔΕΜΙΑ έχει σχέση με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, Βουλγαράκηδες κλπ. Ανήκει σε, και προέρχεται από, άλλη, άγνωστη στο λαουτζίκο, κάστα."

    Τάδε έφη ο επονομαζόμενος Κομφούκιος.
    Λαουτζίκε τα συμπεράσματα δικά σου...

    Κομφούκιε δουλεύω απ'τα 12 7 δουλειές, έχω BA 1st class in Business Administration University of Sheffield, MBA και μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. Ανήκω στον λαουτζίκο και στο ΚΚΕ. Χωρίς καμμιά βοήθεια απ΄τους υπέροχους γονείς μου...
    Εσύ citouen du monde με τους υπέροχους γονείς να τους χαίρεσαι, εκτός απο την πόρσε και το εξοχικο στο Lagonisi που και αυτά να τα χαίρεσαι, και τη business του μπαμπά, πότε δούλεψες κόμη; Άντε να τελειώνουμε... Ποιά τα προσόντα σου; Φαντάρος πήγες; Είσαι μήπως έφεδρος λχίας; Αν αύριο γίνει καν μπαμ θα παρουσιαστείς 1η γραμμή Χίο; monsier citouen du monde or are you gonna hide your miserable existance in Manhatan F...K USA by the way.
    Tata...

    ReplyDelete
  45. O ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕ την ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλα εσείς τον ΦΤΥΣΑΤΕ!!!

    ReplyDelete
  46. απωφυτος λοικιου said...

    και τωρα θυμηθηκα τον παπαδακη απ τ αριστερα που μ αρεσει το στυλ του αλλα δε ξερω τι θα εκανε για τα πλοια. μπορει να τα κανε και θαλασσα..........
    τι παπαδάκη λεω ο χαζος. Παπαγιαννάκη εννοουσα.


    Tόχω πει επανειλημμένα εδώ μέσα. Ο κ. Παπαγιαννάκης είναι άτομο υψηλής μόρφωσης, ήθους και αισθητικής ΚΑΙ σοσιαλφιλελεύθερος. Βέβαια, το ΤΙ θα μπορούσε να κάνει με τα πλοία και εγώ δεν γνωρίζω.

    Συμφωνώ επίσης ΑΠΟΛΥΤΩΣ μαζί σου (επαυξάνοντας) ΚΑΙ ως προς τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Χρυσοχοίδη.

    Προ 5-6 εβδομάδων, σπατάλησα κάπου 12 ώρες προσπαθώντας να συνθέσω μιά ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπας και ξελασπώσει ο τόπος. Είχα δώσει ΚΑΙ στους τρεις παραπάνω ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. Εάν κάνεις scroll up στα scripta Ιουλίου-Αυγούστου του Blog θα το επιβεβαιώσεις!

    ReplyDelete
  47. @ απώφυτος λοικίου

    By the way, διαθέτεις άκρως ανεπτυγμένο αισθητήριο που εκτιμώ βαθύτατα.

    Besides, αγαπάς ΚΑΙ τα ζωντανά πράγμα που συγκινεί τον Πριγκηπικό Οίκο της Θυρέας.

    ReplyDelete
  48. ektora opa ligo me to diagosimo arxidiou

    ReplyDelete
  49. κομφούκιε -

    νομίζω πρέπει να παραδεχτείς ότι η γλώττα προέτρεξε της διανοίας
    ανθρωπινο

    τωρα γιά τα λοιπά, παιδιά την ώρα που έβαζα το verification έγινε η καταστροφή του Δράμαλη οπότε χάθηκαν όλα

    ReplyDelete
  50. παιδιά κατανοητές οι διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τα κόμματα τα πολιτικά πρόσωπα, τις ιδεολογίες και τον απολογισμό που κάνει ο καθένας για τη μεταπολιτευτική περίοδο, όμως τώρα προέχει να υποστηριχτεί το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ενάντια στο φόρο του 10% που ψήφισε η κυβέρνηση και μας γαμάει όλους κανονικά. Τα υπόλοιπα δεν τελειώνουν ποτέ και στην τελική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. και το αποτέλεσμα σήμερα ύστερα ΄κι από τη δημοσιονομική εςξυγίναση αλογουσκούφη είναι πολλοί φόροι σπάταλο κράτος. τώρα σκάει κι η eurostat να δούμε τι θα πει για τα ελλείμματα

    ReplyDelete
  51. Ξερω οτι λεω κοινοτοπιες αλλα ο Παπαληγουρας δεν ειναι που επι ημερων του η υποθεση των υποκλοπων εξαφανιστηκε σιγα σιγα απο το προσκηνιο?...Γενικα μιλαω... Γνωριζω οτι ειναι gentleman και απο αλλη καστα...

    ReplyDelete
  52. Eπισης,εχετε δει ποσο αντιαισθητικος και ανουσιος ειναι ο πολιτικος λογος στις ΗΠΑ? Freedom and democracy!!!

    ReplyDelete
  53. Α που λες εκτορα τωρα που σφιγγουν οι κωλοι με τη δεξια τοσα χρονια και αφου οι πριγκηπες εκει κατω δε μας θελουν ουτε για πορτιεριδες κι ας εχουμε (αντε καλα, εχετε) και 15 πτυχια εγω λεω να το προσπαθησουμε αλλιως γιατι απ οτι βλεπω τα αγαπανε τα ζωντανα και μαζι μ αυτα συμπαθησαν και μενα.
    σκεφτηκα που λες να παρεις εσυ τα πτυχια σου και να τα βαλεις σ ενα ντεφι γυφτικο αντι για δερμα και να παμε εκει κατω στους πριγκηπες στη πελοποννησο σε κανα πανηγυρι και να βαρας εσυ το ντεφι και να χωρευω εγω καλυτερα κι απ την πιο καλη αρκουδα. και να μερακλωνουν οι πριγκηπες και να μας πετανε 50λεπτα. μονο δε ξερω εκει στη πελοποννησο στα πανηγυρια μη τυχο και ριχνουν μπαλωθιες και ακουσεις εσυ τα μπαμ και αρχισεις να τρεχεις προς Χιο μερια να πολεμισεις τους τουρκους.

    Μπραβο ρε γιουρι και γω το ιδιο σκεφτομουν με τα αμερικανακια και τους πολιτικους τους. δεν εχουν αυτοι τις πολιτικοϊδεολογικες βασεις για να πανε μπροστα. σε δυο μονο χωρες εγω ακουω πολιτικους και μ ανοιγει η ψυχη μου και σκεφτομαι οτι εχω να κανω με σοβαρους και μορφωμενους ανθρωπους που ειναι ετοιμοι να κανουν αληθινο βαθυ διαλογο μεταξυ τους και πανω απ ολα με το λαο. στην ελλαδα και στη ρωσια.

    ρε γμοσιε και γ700 εγω ξαναρωτω. πιο ειναι αυτο το μετωπο που δημιουργηθηκε εναντια στο φορο του 10%; τι θα κανετε τωρα που ψηφιστηκε; θα οργανωσετε πορειες; δε θα το πληρώσετε; θα πατε να βρειτε τον αλογοσκουφη για να του μιλησετε; θα βρειτε τροπους να τα παιρνετε απ το κρατος οπως τα παιρνει αυτο απο σας; θα πιασετε κι αλλη δουλεια; θα βγειτε στην ανεργια γιατι τελικα συμφερει περισσοτερο;
    πες μας ρε θανασακη απο τα ροϊτερς τι πρεπει να κανουμε για να τον παρουν πισω αυτο το νομο ετσι πως ηρθαν τα πραματα. οχι τιποτ αλλο αλλα αν μπορουμε να βοηθησουμε κι εμεις. θες να σου στειλω μισο τονο γαλα να πας και να το χισεις μπροστα στο υπουργειο του αλογοσκουφη οπως κανουμε εμεις οι κτηνοτροφοι; ειναι πολυ εφετζιδικο.

    ReplyDelete
  54. ΦΟΡΟΥΣ θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    Επί 10+ χρόνια ΜΟΝΟ 0.034% των ΕΛΛΗΝΩΝ (!!!!!!!!!!!) πληρώναμε ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΠ - αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ σε μιά χώρα με τους πλουσιότερους πολίτες της ΕΥΡΩΠΗΣ.

    Γι αυτό και μόνο το λόγο ΔΕΝ σας λυπάμαι. Να ΠΑΤΕ να πιάσετε τον ΠΑΤΕΡΑ σας τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ και την ΜΑΝΑ σας την ΠΟΥΤΑΝΑ και να τους πείτε:

    "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;;;"

    Τα λεφτά που δεν πλήρωναν οι ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ καλείσθε να τα πληρώσετε εσείς.

    Λυπάμαι, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους.

    Η διαπρεπής μαμά έλεγε,
    "Το άδικον ουκ ευλογείται".

    ReplyDelete
  55. erratum
    0.034% -> 0.34% δλδ 1/3 του 1%, ήτοι 34.000 περίπου άτομα.

    [Οι υπόλοιποι παρίσταναν τον ΚΟΡΙΟ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!]

    ReplyDelete
  56. Μη μας λες τωρα ρε απωφυτε εξυπναδες..Ο Ομπαμα ειναι μεγαλο σουργελο η Πειλιν ανεκδιηγητο ρεντικολο και οι συγκεντρωσεις που οργανωνουν ειναι σχεδιασμενες εξαντλητικα απο τους μαγους της εικονας...Ναζισμος!!Με τα απαραιτητα στρατοπεδα συγκεντρωσης στο Γκουανταναμο το Αμπου Γκραιμπ...Α,και κατι εκατομμυρια αναλφαβητους...

    ReplyDelete
  57. de me les apofoite stin athina poy eisai ta geladia poy ta boskas?

    ReplyDelete
  58. pantos kala ta les se pao opos o xriostodoylos mes ti malakia eisai kai ti zempekia, ligo etsi ligo giouvetsi, to stuff poy pineis prepei na einai kai poly proto super cow skunk re dude dose ki apo edo ligo gamoti moy

    ReplyDelete
  59. @απωφυτος λοικιου
    "...δεν εχουν αυτοι τις πολιτικοϊδεολογικες βασεις για να πανε μπροστα..."

    Απώφυται δεν αφήνεις το παραμύθι με τα γελάδια και τα πρόβατα; Αν έχεις κάτι αξιόλογο να πεις, πες το. Εδώ δεν είναι τηλεόραση, αυτοί που διαβάζουν τα comments εδώ ενδιαφέρονται για αυτό που λες, όχι το πως το λες. Εκτός αν το "πολιτικοϊδεολογικες βασεις" το έμαθες στο λύκειο ή από τα γελάδια σου. Όχι τίποτα άλλο, αν είναι έτσι να αρχίσουμε και εμείς οι "γραμματιζούμενοι" να γράφουμε στην καθαρεύουσα.

    "...τι θα κανετε τωρα που ψηφιστηκε; θα οργανωσετε πορειες; δε θα το πληρώσετε; θα πατε να βρειτε τον αλογοσκουφη για να του μιλησετε;...τι πρεπει να κανουμε για να τον παρουν πισω αυτο το νομο ετσι πως ηρθαν τα πραματα..."

    Φόρο πληρώνουν όσοι δουλεύουν ή όσοι έχουν δουλέψει πριν από αυτούς για να έχουν την πολυτέλεια να κάθονται. Συνήθως στους δεύτερους και στους "πλούσιους" εκ των πρώτων, όσα πλήρωναν πριν θα πληρώνουν και τώρα. Απλά θα δηλώνουν λιγότερα έσοδα. Έτσι απλά. Ο νόμος δεν διορθώνει τίποτα, απλά εισπράττει. Όποιος βάζει χέρι στην τσέπη σου του το κόβεις, δεν του λες ευγενικά να το βγάλει από εκεί. Άλλωστε το είπε και ο Βουλγαράκης: ότι έκανε το έκανε για να γλιτώσει φόρους, με νόμιμο τρόπο. Βλέπω οι off-shore εταιρίες να γίνονται πολύ trendy...

    ReplyDelete
  60. Ας είμαστε ειλικρινείς- το 10% δεν είναι κάτι κακό υπό το πρίσμα ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους.

    Επίσης με τα μπαλώματα της τελευταίας στιγμής οι πραγματικά έχοντες ανάγκη σε μεγάλο ποσοστό απαλλάσσονται απ' το 10% αλλά όχι όλοι.

    Αυτό που ενοχλεί είναι ότι η φοροδιαφυγή θα συνεχιστεί και άρα θεωρούμε οτι οι g700 δεν χρειάζεται να "τσουβαλιαστούν" όταν οι μεγάλοι καρχαρίες θα κολυμπούν αμέριμνοι

    Να δούμε και την άλλη πλευρά τώρα-
    όλοι οι φοροδιαφέυγοντες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ) θα δίνουν πλεον τον οβολό τους.
    Θα μου πει κάποιος ότι μπορεί να ανεβάσουν την αμοιβή γιά να το καλύψουν. Ίσως...

    Ας δούμε το όφελος γιά τη χώρα
    Ο εβδομαδιαιος δανεισμός μας είναι περί το € 1 δις άρα αν υπάρχουν
    1 εκατ. άτομα στην κατηγορία αυτή τότε καλύπτουμε μετά βίας 1 βδομάδα δανεισμού

    Είναι φανερό ότι η λύση είναι κάπως πιό περίπλοκη έτσι ?

    Το Πρόβλημα δεν λύνεται με σοφιστείες και εξυπνάδες.
    Ο μακαρίτης Παπανδρέου που μας καταχρέωσε είχε πει σωστά "είτε η χωρα θα εξαφανίσει το χρέος είτε το χρέος τη χώρα".

    Θέτω λοιπόν προς δημόσιο προβληματισμό το εξής ερώτημα-

    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ?

    ReplyDelete
  61. @G700

    Κάντε λίγο moderate τα comments (αυτά που δεν πρέπει να δημοσιεύονται) γιατί το blog έχει καταντήσει καφενείο των φιλάθλων...

    Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που το διαβάζουν σοβαρά και μπορούν να προβάλλουν όσα γράφονται εδώ (ΜΜΕ). Αν το βλέπουν τελείως χύμα το παίρνουν στην πλάκα.

    ReplyDelete
  62. @ser

    Aς είμαστε ειλικρινείς- το 10% δεν είναι κάτι κακό υπό το πρίσμα ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους.

    Το "όλοι" σημαίνει και οι μισθωτοί. Με το νόμο αυτό, η κλίμακα του αφορολόγητου παραμένει για τους μισθωτούς και καταργείται για τους υπόλοιπους. Δεν μου φαίνεται και τόσο δίκαιο. Αν κάποιος φοροδιαφεύγει, το κράτος πρέπει να τον βρει και να τον κοπανήσει σαν χταπόδι, όπως κάνουν σε άλλες χώρες. Δεν κάνεις νόμο απλά για να εισπράξεις, κάπως, με οποιοδήποτε τρόπο, δίκαιο ή άδικο.

    Επίσης με τα μπαλώματα της τελευταίας στιγμής οι πραγματικά έχοντες ανάγκη σε μεγάλο ποσοστό απαλλάσσονται απ' το 10% αλλά όχι όλοι.

    Όπως ας πούμε οι δικηγόροι που δουλεύουν σε εταιρίες με ΑΠΥ; 'Η θα σωθεί το κράτος με τα 500 ευρώ που θα πληρώνει πλέον η υδραυλικός; Όποιος είναι 30, δουλεύει ήδη 6 χρόνια με ΑΠΥ και είναι ακόμη σε έναν "εργοδότη", τότε το κράτος μάλλον πρέπει να αρχίσει τις αγωγές (εργατικό δίκαιο) όχι τις φοροαπαλλαγές.

    Ο μακαρίτης Παπανδρέου που μας καταχρέωσε είχε πει σωστά "είτε η χωρα θα εξαφανίσει το χρέος είτε το χρέος τη χώρα".
    Θέτω λοιπόν προς δημόσιο προβληματισμό το εξής ερώτημα-
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?


    Κάποιος άλλος είχε πει πως το χρέος μιας χώρας είναι το δυνατότερο όπλο υποδούλωσής της, γιατί υποθηκεύει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον των πολιτών της. Όποιος στη θητεία του στο ΥΠΟ αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα διαπράττει *έγκλημα* όχι απλά κακοδιαχείρηση.

    Για τους δημόσιους υπαλλήλους η λύση είναι απλή: πραγματική μελέτη διοικητικής οργάνωσης σε όλες τις υπηρεσίες και διορισμοί ΤΕΛΟΣ μέχρι τα πράγματα να έρθουν σιγά-σιγά όπως πρέπει, έστω και αν πάρει 1-2 δεκαετίες. Σε άλλες χώρες οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λιγότερο του 1% των εργαζομένων, στη χώρα μας είναι πάνω από 10%. Ποιος πολιτικός θα βγει και θα πει ότι δεν διορίζονται άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2030; Αυτός που θα χάσει τις εκλογές. Ας είναι καλά η κουτοπονηριά του Έλληνα ψηφοφόρου, λες και όταν ψηφίζει στο παραβάν έχει από πάνω του τον βουλευτή που του έκανε το ρουσφέτι.

    ReplyDelete
  63. gagarin,

    prosekse kala pos ekfrazesai gia mena.

    ReplyDelete
  64. μην ανησυχείς harris. Κeep blogging

    ReplyDelete
  65. magkes,

    ayrio kernao agriogourouno apo kynigi,

    na ksehasete ligo tin peina sas.

    ReplyDelete
  66. "ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ?"

    Είναι μεγάλο μέρος του νοικοκυρέματος, αλλα για να υλοποιηθεί πρέπει να γίνει εμφύλιος.

    Και φυσικά θα κοστίσει σε εθελούσιες εξόδους, παχυλά εφ'άπαξ και συντάξεις - οι κυβερνήσεις δεν αντέχουν να χάσουν την πελατεία τους.

    ReplyDelete
  67. χάρη, πρόσθεσε και δραστική περικοπή συμβασιούχων μαϊμού

    ReplyDelete
  68. μόνο αυτούς που έβαλε η ΝΔ από το 2004 και μετά να μην ανανεώσεις και το έλλειμμα πέφτει κάτω από το 3%.

    ReplyDelete
  69. ser,

    Η άποψή μας είναι σαφής. Ο φόρος του 10% είναι:

    Άδικος. Οι μισθωτοί διατηρούν αφορολόγητο όριο της τάξης των 12 χιλιάδων ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι. Με βάση ποια λογική φορολογικής δικαιοσύνης συμβαίνει αυτό;

    Ταξικός. Φορολογεί τα χαμηλά εισοδήματα, τη στιγμή μάλιστα που όλα αυτά τα χρόνια ο ΦΠΑ αυξάνεται, η φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων μειώνεται, ενώ παράλληλα δεν έχει επιτευχθεί καμία ουσιαστική περικοπή των δαπανών του κράτους

    Αντινεανικός. Δεν λαμβάνει υπόψη ότι πολλοί νέοι λόγω σπουδών μπαίνουν στην αγορά εργασίας αργά κοντά στα 28 με 29.

    Το θέμα δεν είναι να σωθούν κάποιοι μέσα από τροπολογίες και εξαιρέσεις. Μια κυβέρνηση που θέλει να στηρίξει τους νέους στα πρώτα τους βήματα πρέπει να στοχεύσει σε μια αναδιανομή ευκαιριών και πόρων υπέρ των νέων.

    Αυτό ως προς τη φορολογία σημαίνει τουλάχιστον επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς του αφορολόγητου ορίου των 10500 ευρώ.

    ReplyDelete
  70. @ harris

    προσωπικά είμαι κατά του αφορολόγητου έστω και κατά € 1.
    Εννοείται ότι δεν είναι δίκαιο κάποιοι να έχουν αφορολόγητο και κάποιοι όχι.

    Η παρατήρησή σου γιά το εργατικό δίκαιο πολύ σωστή αλλά το Απασχόλησης είναι υπεράνω.

    Όσον αφορά τους Δ.Υ- δεν είπα εθελούσιες, εφάπαξ κτλ.
    Μίλησα ξεκάθαρα για απόλυση, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
    Δεν έχει νόημα να επιβαρύνεις κι άλλο τα ήδη προβληματικά Ταμεία, άσε που πλέον δεν υπάρχει χρόνος.

    @g700

    γιά το αφορολόγητο δες πιό πάνω- κατάργηση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Το "αντί-" λυπάμαι δεν το δέχομαι. Αντινεανικός επειδή έθεσε όριο το 30?
    Ομοίως θα μπορούσε να γίνει πολλά "αντι-" ακόμη.

    Επίσης το "ταξικός" είναι άστοχο.
    Ξεκάθαρα το 10% είναι ομολογία αποτυχίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και οι "700άρηδες" είναι οι παράπλευρες απώλειες.

    Εκτός κι αν υπάρχει πρόταση γιά το πως να ξεχωρίσουν οι εκδότες ΑΠΥ.
    Πτυχιούχοι και μη ? Αυτό θα ήταν κατ' ελάχιστον ρατσιστικό....

    Η δημόσια σπατάλη δεν είναι "ταξικό" θέμα ουτε και ο συντελεστής εταιρικής φορολογίας.

    Με την ευκαιρία δείτε τους εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές στις όμορες χώρες και θα καταλάβετε ότι είναι μονοδρομος η περαιτέρω μείωση.

    Πλέον οι παθογένειες του σάπιου συστήματος μας έρχονται και θα έρχονται έντονα στην επιφάνεια διαρκώς. Δεν έχει νόημα να ανοίγεις μιά τρύπα γιά να ανοίξεις άλλη(πχ εθελούσιες)

    Τώρα πια χρειάζονται γενναίες αποφάσεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω.

    Πχ γιατί η ευθύνη της ασφαλιστικής κάλυψης του εργαζομένου να μην περάσει αποκλειστικά στον εργαζόμενο ? Τότε τέλος και οι ΑΠΥ και το 10% αλλά και η εισφοροδιαφυγή-

    Ο εργαζόμενος θα εισπράτει και θα αποδίδει ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ τις εισφορές που ο εργοδότης θα δηλώνει ως έξοδα.
    Διαστάυρωση στοιχείων στο ΚΕΠΥΟ και πρόβλημα τέλος.

    (και μην αρχίσουμε κουβέντα γιά το αν ο εργαζόμενος μπορεί, δεν μπορεί κτλ.)

    ReplyDelete
  71. @ Ser

    "Επίσης το "ταξικός" είναι άστοχο.
    Ξεκάθαρα το 10% είναι ομολογία αποτυχίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και οι "700άρηδες" είναι οι παράπλευρες απώλειες."

    Εξήγησε λίγο παραπάνω την αστοχία.
    Εννοείς ότι το 10% έχει οριζόντια επίδραση σε όλα τα εισοδήματα, μεγάλα, μικρά και μεσαία.
    Οι 700ρηδες παράπλευρες απώλειες;;;
    Η ασύμμετρη απειλή ποιος είναι;

    ReplyDelete
  72. @panagriotatos
    οπως είπα και πιο πριν στόχος ήταν να "συλληφθούν" οι φοροδιαφεύγοντες επαγγελματίες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κτλ)

    Ο σχεδιασμός του μέτρου στο πόδι τελείως κάτι που φάνηκε από τα μπαλώματα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι "700" ήταν η παράπλευρη απώλεια

    Φυσικά η επίδραση είναι οριζόντια. Είτε βγάζεις 10,000 είτε 110,000 (και δεν μπορεί να σε πιάσει η εφορία) σου αντιστοιχεί 10% κεφαλικός φόρος

    Και όταν είσαι πχ δικηγόρος με ΑΠΥ και 10,000 και ο άλλος "μαστοράντζα" με απολυτήριο Δημοτικού βράσε (ταξικά) όρυζα

    ReplyDelete
  73. "Πχ γιατί η ευθύνη της ασφαλιστικής κάλυψης του εργαζομένου να μην περάσει αποκλειστικά στον εργαζόμενο ? Τότε τέλος και οι ΑΠΥ και το 10% αλλά και η εισφοροδιαφυγή-"

    Diladi o ergazonemos tha epomisthei to perissio kostos pou apofeygei na plirosei o ergodotis gia na glytosei to 10%? Alla akoma kai to 10% na glytosei, tha anteksei kaneis misthotos 700aris - i 10,500aris (etisia) na plironei to synolo ton eisforon?

    Kai en pasei periptosei, se ti diaferei ayti i lysi apo mia idiotiki asfalisi?

    ReplyDelete
  74. @aoua
    οχι φυσικά. Παρεξήγησες.

    Σήμερα ένας εργοδότης έχει κίνητρο να μην πληρώσει το σύνολο των εισφορών.

    Αν αλλάξει το σύστημα και πχ μαζί με το μισθό o εργοδότης δίνει τα αντίστοιχα κουπόνια/ενσημα κτλ εισφορών ο εργαζόμενος θα τα καταθέτει γιά ίδιο λογαριασμό (πχ στα ΚΕΠ).

    Το κράτος γνωρίζει τον εργαζόμενο, γνωρίζει και τον εργοδότη κι έτσι μπορει να διασταυρώσει αν όλα βαίνουν καλώς.

    Δημιουργεί αντικρουόμενα συμφέροντα - αυτό είναι το κλειδί!

    Έλεγχος και δη κρατικός δεν υφίσταται, οπότε μόνο με τα αντικρουόμενα συμφέροντα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα

    ReplyDelete
  75. ser, διαφωνούμε με τα όσα προτείνεις: όχι αφορολόγητο, αλλά λίγους φόρους για όλους, μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις, αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης κοκ.

    Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες σ' αυτή τη φάση ωστόσο έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής σε σχέση με όλα τα παραπάνω. Με αφορολόγητο όριο μέχρι ένα ποσό εισοδήματος για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους και ειδικά τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, με εξαιρετικά μειωμένους φορολογικούς συντελεστές kai tax cuts για επιχειρήσεις που όμως επενδύουν τα κέρδη τους, όχι που τα ξοδεύουν για να αγοράζουν καταναλωτικά αγαθά για τους ιδιοκτήτες τους (σκάφη και σπίτια και καγιέν που τα βάζουν στην εταιρεία), με επιδότηση προσωρινά των ασφαλιστικών εισφορών των νέων αλλά μεσοπρόθεσμα με αλλαγή μοντέλου ασφάλισης σε μικτό.

    ReplyDelete
  76. αλίμονο αν όλοι συμφωνούσαμε μεταξύ μας!
    Τότε τέτοια (πολύ καλά) φόρουμ θα περίττευαν....

    Ενας καίριος παράγοντας που διαφοροποιεί τις απόψεις είναι ο χρόνος και η ευκολία υλοποίησης και τέτοιες είναι οι προτάσεις που έκανα. "Διαχειριστικής" φύσεως ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση

    Δεν μπαίνω σε ανάλυση επί της ουσίας του ασφαλιστικού(πχ) ούτε ισχυρίζομαι ότι το μικτό είναι ή δεν είναι καλύτερο όταν δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες γιά τα Ταμεία.

    Καλό μσημέρι σε όλους

    ReplyDelete
  77. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  78. Μεγαλε λεβουσκι απ αυτα που λες τα μισα και παραπανω δε τα καταλαβαινω γιατι δεν ειμαι της νεας γενιας και δε ξερω πως τα λετε εσεις τωρα. παντως εγω μενω στο χωριο μου. δε μενω στην αθηνα. στην αθηνα που λες ηρθα για πρωτη φορα οταν με πηγε ο αδερφος μου που ηταν συνδικαλιστης για να ακουσουμε τον ανδρεα στο πρωτο του λογο οταν γυρισε στην ελλαδα στη μανδρα αττικης. εκει που λετε μας μιλησε ο ανδρεας για πρωτη φορα κατω απ τη φωτογραφια του Μαρξ.
    Γι αυτο που λες χαρουλη απο το 74 μεχρι και το 84 εγω εριξα τοσο διαβασμα για το μαρξ και το λενιν και τον Τροτσκι και το μολοτοφ μαθες που δε φανταζεσαι. για αυτο μη παραξενευεσαι που ξερω να σου πω για πολιτικοϊδεολογικες βασεις κι ας ειμαι και γελαδαρης. ξερω και αλλες μεγαλες λεξεις πολλες που τις εμαθα τοτες. Και μη παιρνεις το επιστημονιλικι σου και πολυ στα σοβαρα βρε χαρουλη. δεν ειναι μονο αυτο που κανει τον κοσμο ξυπνιο.
    και τωρα που ειπα για το μαρξ και τους αλλους θυμηθηκα και το γκαγκαριν. εσυ γκαγκαριν απ οτι εχω καταλαβει σε στειλαν στο διαστημα απο την εποχη πριν και απο το γκορμπατσοφ, και ακομα να κατεβεις. και μαλλον επειδη φοβουνται να σου τα πουν ολα μην αγχωθεις και τα κανεις μανταρα εκει πανω στο διαστημοπλοιο δε σου τα λενε ολα αλλα εγω δεν αντεχω αλλο και θα σου το πω γιατι ειναι αδικο να μη ξερεις κι εσυ. ο κομμουνισμος καταρευσε ωρε γκαγκαριν. εχει χρονια τωρα.

    παντως αυτο το λεω σε ολους σας για να το ξερετε και να μη το ξεχνατε. εγω ολους σας αγαπαω και σας σεβομαι και σας εκτιμαω και γι αυτο σας διαβαζω ολους με πολλη προσοχη και μαθαινω πολλα πραματα απο σας οπως μαθαινα και τοτε παλια απο αυτα που μας μοιραζανε να διαβασουμε. και αμα σας τσιγκλαω που και που και σας πειραζω το κανω για να μου λετε κι αλλα και οχι για να σας αποπαρω. γιατι κι αν ξερω και κανα δυο μεγαλες λεξεις που διαβασα στα φυλαδια, τιποτες δε ξερω για να σας πω πως να παμε μπροστα, κι ας εχουμε πολιτικοϊδεολογικες βασεις.

    κι αμα σας πειραζει που τα γραφω οπως τα μιλαω και δε βγαζετε ακρη σας το ξαναπα οτι δε πειραζει γιατι δε χανετε και τιποτα γιατι εγω δε ξερω που παν τα τεσσερα κι ας εχω πολιτικοϊδεολογικες βασεις.

    ReplyDelete
  79. Απόφοιτε το θέμα είναι πιο σοβαρό για να κάνεις πλακίτσα εδω μέσα.
    Τώρα, εμένα κάτι μου λέει οτι μας δουλεύεις κανονικά και ανήκεις στην ίδια κατηγορία με τον κομφούκιο αν δεν είσαι ο ίδιος με 2 διαφορετικούς google λογαριασμούς. Εκτός αν πέρα απ'το να βόσκεις έχεις και προηγμένες γνώσεις Η/Υ. Λοιπόν, καλή η ιδέα σου μόνο άμα γίνει το μπαμ υποχρεωτικά θα πάω στη Χίο μιας και ο Ε.Σ. μου έκανε την "τιμή" να με επιλέξει για έφεδρο υπαξιωματικό. Και φυσικά δε θα γινόμουν αλλά έγινα για να τρέχω κάτι γελαδάρηδες σαν και 'σένα που το παίζανε παλιοί. Οπότε μώκο γιατί αρκούδα μου θα σε πάρω και εσένα στη Χίο και θα χορεύεις χανούμισσα οκ;
    Ρε μάγκες καταλάβατε τί σοφιστεία πέταξε ο Κομφ. πριν μερικά posts ή όχι; ΄Έβρισε τις μανάδες και τους πατεράδες σας ρεεεεεε Τυφλοί είστε; Κερατάς και ρουφιάνος κομφ. είναι ο δικός σου πατέρας και πουτάνα η δική σου μάνα.
    g700 συμφωνώ με κάποιον προλαλήσαντα, κάνε ένα moderate γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει

    p.s. Γαμώ τον Ε.Σ.

    ReplyDelete
  80. Παντως εμενα δε με πειραζει οταν ο Κομφουκιος λεει για πουτανες μαναδες και ρουφιανους πατεραδες...

    Αφενος γιατι δε τους ξερει και αφετερου γιατι καταλαβαινω οτι προκειται για ενα ατομο με βαθια συναισθηματικα προβληματα το οποιο νομιζει οτι ειναι παιδαγωγος οταν "μας λεει τα πραγματα με το ονομα τους" και μας οδηγει στη γνωση μεσω του σοκ...

    Προκειται για ανθρωπο αλλοτριωμενο ο οποιος λαχταρα τοσο την ανθρωπινη επαφη ωστε να αποδωσει στο χαμογελο μιας αεροσυνοδου τον τιτλο "Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"...

    Πιστευει οτι εχει κατακτησει τα μυστηρια του Συμπαντος επειδη ξερει οικονομετρια(συμπτωμα που εχουν πολλοι σε αυτο τo blog)...Και φυσικα σε αυτο το blog υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν λυσει το μυστηριο του "τι ειναι ο ανθρωπος" γεγονος που δεν εχει αναλογο του στην ιστορια!

    ReplyDelete
  81. Μoderation, παιδί μου, moderation.

    Είχα πάει στην Florida να δω την θεία Stamie, που ανοίγει καθημερινά (10 πμ -5 μμ) το ιστορικό Art-Deco Stamie's στην Daytona με την fiberglass Jantzen doll, σήμα κατατεθέν της πάλαια ποτέ κραταιής εταιρείας ειδών κολύμβησης.

    Η Θεία Stamie, γυναικαδέλφη του παππού μου, είναι 96 ετών, οδηγεί (!!!), πάει τον Winston περίπατο, και κάνει σχέδια γιά επόμενα 20 χρόνια. Voila.

    E LABORE STABILITAS ET E LABORE VIRTU.

    (Eλληνιστί, εκ της εργασίας η σταθερότης και εκ της εργασίας η αρετή).

    PS Eπειδή εφαρμόζω όσα σας λέω. Πήρα το subway [στις ΗΠΑ, subway ονομάζεται ο υπόγειος και underground (pass), η υπόγεια διάβαση, ενώ στην Αγγλία subway σημαίνει υπόγεια διάβαση και underground η tube ο υπόγειος "τραίνος"].
    Περπάτησα από το σπίτι μου ακριβώς 5 λεπτά μέχρι Lexington Ave και 63rd, πήρα το τραίνο και σε 35 λεπτά ήμουν στο JFK.
    ΟΦΕΛΟΣ;;;
    1) Μίλησα με original ανθρώπους
    2) Βοήθησα το περιβάλλον
    3) Πλήρωσα ΜΟΛΙΣ 2 ΔΟΛΛΑΡΙΑ - τόσο κάνει ο υπόγειος στη Νέα Υόρκη είτε γιά μιά ή γιά 21 στάσεις (με ή χωρίς αλλαγές).

    Ici Manhattan. Bonsoir a tous.

    ReplyDelete
  82. A, ξέχασα να σας ρωτήσω, "Ποιά ήταν η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ* du jour στην Αθήνα".

    *Στρέβλωση = ΑΠΑΤΗ, κατ ευφημισμόν, ΠΑΣΟΚικής προέλευσης, εννοείται.

    Αnd by the way, ΦΟΡΟΥΣ από ΤΟΥΔΕ και στο ΕΞΗΣ θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ στην Ελλάδα. PERIOD.

    ReplyDelete
  83. Eκτός αν λάβει χώρα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κρατική ώστε να περισωθεί η Lehman, αύριο θα πέσει ο Dow Jones περίπου 300-500 μονάδες.

    I hope to prove wrong!

    ReplyDelete
  84. DOW JONES WIRE

    8:55 Eastern Standard Time

    It is now confirmed that Bank of America purchased Merrill Lynch

    καθ' ημάς Μαίρης Λίντα. Εξαιρετική κυρία, είναι πρώτη εξαδέλφη της ημέτερης τραγουδίστριας.

    PS Οι ειδήσεις στην Ελλάδα ΞΕΚΙΝΟΥΝ από το G700.

    ReplyDelete
  85. πω πω τι ξαφνικο ηταν αυτο με τα αδερφακια λιμαν ωρε παιδια εκει που δε το περιμενε κανεις. και γω που ειχε ηρεμησει και ειχα πει οτι ο μπουσακος μας και τα σαϊνια του το ειχαν κανει το θαμα τους. αφου ειχα δει και τα χρηματιστηρια να ανεβαινουν.
    αλλα εγω που ειμαι ειδικος σ αυτα γιατι ειμαι και γελαδαρης ενα εχω να σας πω. συμβολαια μελλοντικης εκπληρωσης στο αμερικα. εκει ειναι ολα τα λεφτα. αφου εγω σκεφτομαι να πουλησω τα γελαδια μου και να παω στο αμερικα να τα αγοραζω οσο οσο. σιγουρα πραματα. στο κατω κατω το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι να μου κανουν ντελιβερι στο χωριο 100 τονους καρβουνο για να χω να ζεσταινομαι το χειμωνα. εσεις που ειστε εκει στο αμερικα εχετε συμβολαια μελλοντικης εκπληρωσης; να παρετε αμα δεν εχετε. αφου να φανταστειτε ειναι πιο σιγουρα και απο ακινητα.
    αντε. να σας δωσω και καμια συμβουλη για να βγαλετε και σεις λεφτα σα το κουμφουκιο και μετα να μη σκεφτεστε ετσι μιζερα οπως το σκεφτεστε τωρα αυτο το 10%.

    ReplyDelete
  86. O καλός μου πατέρας, ο Αντωνάκης, έλεγε, "Γη, γη, γη, you can never go wrong".

    Γι' αυτό, όλοι εσείς όσοι δεν έχετε μιά βάση αγοράστε κάτι να σπιτωθείτε και πάρτε το σε καλό σημείο - location, location, location. Δλδ, αντί γιά ένα πεντάρι ρετιρέ στο Παγκράτι, προτιμήστε με τα ίδια λεφτά να πάρετε μιά σουίτα στο Κολωνάκι ή μιά μίνι γκαρσονιέρα στη Βασ Σοφίας.

    Ιci Manhattan. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  87. Το βασικο προβλημα που αντιμετωπιζουμε ειναι αυτο των πολυ χαμηλων μισθων, που μοιαζουν περισσοτερο με χαρτζιλικι. Οπως λεει και η επικεφαλιδα του ποστ, "Νέοι με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση" δεν γινετε με 700€ το μηνα. Και ο φορολογικος νομος να αλλαξει, παλι το προβλημα δεν λυνεται. Α! και αρχιστε να ζητατε και καμμια αποδειξη, γιατι παλι εμεις θα την πληρωσουμε.

    ReplyDelete
  88. Aν θέλετε μεγάλους μισθούς, να ΠΑΤΕ πίσω στο σχολείο, να μάθετε
    1) Ελληνικά
    2) Αγγλικά
    3) Σε βάθος την επιστήμη του ενδιαφέροντός σας

    and then

    return to me.

    Oι μισθοί που ΠΑΙΡΝΕΤΕ είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΙ γιά τα προσόντα σας. Είπαμε και ξανάπαμε, 85-95% από σας είστε ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ, ΕΙΚΩΝ και ΟΜΟΙΩΣΙΣ της ΑΛΗΤΕΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    5-15% από σας, όπως ο Ατανάζ, είστε

    WORLD CLASS CREME DE LA CREME

    ΚΑΙ όπου και να βρεθείτε θα λάμψετε και θα τιμήσετε την ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Φιλοδοξία, λοιπόν, δική μας είναι να γίνετε ΟΛΟΙ creme de la creme.

    ReplyDelete
  89. Λοιπον Κοκομφουκιε μαλλον εχεις δικιο! Βρισκουν και τα κανουν. Αν ηταν υψηλοτερο το επιπεδο μας, δεν θα μας αντιμετωπιζαν σαν ζωα, που δεν καταλαβαινουν τιποτα.

    ReplyDelete
  90. Mα κατ' αρχήν από την στιγμή που ο εργοδότης λέει, διαρκούσης της συνέντευξης, "δεν θα πληρώνω εισφορές", ΔΗΛΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ότι είναι ΑΠΑΤΕΩΝ-ΠΑΣΟΚΟΣ.

    Ενας gentleman υποψήφιος συνεργάτης, συνεπώς, σηκώνεται αμέσως, λέει "Είμαι νομοταγής πολίτης και υποχρεούμαι να αποχωρήσω.... χαίρετε και ευχαριστώ" ΚΑΙ αποχωρεί.

    ReplyDelete
  91. Speaking of talent and skills.

    Ο Βαγγέλης, ο σύζυγος της Μαργαρίτας, είναι χασάπης, αλλά τεχνογνώστης, sophisticated χασάπης. Φτιάχνει φιλετάκια, osso bucco, chicken Kiev και άλλα σχετικά για ξενοδοχεία όπως Intercontinental, Grande Bretagne κλπ. Ο καθαρός μισθός του Βαγγέλη με πλήρεις εισφορές extra, είναι 1.800 ευρώ, παρακαλώ.

    ΚΑΙ μούπε η Μαργαρίτα προχθές στο τηλέφωνο πως κάποιος άλλος τον προσεγγίζει προσφέροντας 2.000 ευρώ το μήνα.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  92. Aλλά με το διδακτορικό της Μπερμ-παντείου Κατωτάτης και μάλιστα με σφραγίδα της Vergopoulos-Antigone societe' anonyme ποιός και γιατί να σας προσλάβει και, αν σας προσλάβει, ΓΙΑΤΙ να σας δώσει περισσότερα από 600 το μήνα. Εχει και η φιλανθρωπία τα όριά της.

    ReplyDelete
  93. Dow Falls 300 Points Within Minutes of Opening

    The Dow Jones industrials fell more than 300 points shortly
    after the open as the markets reacted to turmoil at major
    Wall Street investment banks.

    Κομφούκιε τι λες?

    ReplyDelete
  94. παντως ειδατε ο αλογοσκουφης πως τα ξερει τα οικονομικα; ειδε ο ανθρωπος τις ανατροπες που γινονται στο κοσμο, βλεπει και μας που αγχωνομαστε μ αυτα και λεει παιδια η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα. δεν εχει ελαφρυνσεις, εχει περισσοτερους φορους. γιατι σου λεει κυριος τι περιμενεις; το κρατος χρειαζεται ρευστο. δε βλεπεις τι γινεται στο κοσμο; ολα αυτα οπως ξερουμε ολοι επιρρεαζουν παρα πολυ τη φοβερη επιχειρηματικοτητα στην ελλαδα που επειδης ειναι χωμενη σ ολα αυτα τωρα θα γινει το ελα να δεις. και δε πα να μαστε στο ευρω. ευρω και ξερο.
    οπως τοτε με τις ασυμμετρες απειλες που εβγαινε ο πολυδωρας και μας ανοιγε τα ματια.
    βρε παιδια στο αμερικα και στο ιγκλαντ τι ειπαν, θα τους ανεβασουν τους φορους με ολα αυτα τα χρηματοπιστωτικα μυστηρια;

    ReplyDelete
  95. [[(η Ισπανία ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές αξίας 9 δισ. ευρώ).

    Ενω η Ελλάδα Φόρους 4 δισ. ευρώ.

    * Αντιθέτως, στην Ελλάδα καθώς όχι μόνο τα έσοδα «έκατσαν» πριν καν ξεσπάσει η κρίση, αλλά και οι δαπάνες έχουν ξεφύγει εκτινάσσοντας το έλλειμμα, η ρότα που έχει χαραχθεί είναι άλλη: και φόροι ελήφθησαν (αξίας 4 δισ. ευρώ) και έγινε σαφές για ακόμη μία φορά ότι λεφτά για παροχές δεν υπάρχουν.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, αφού επισήμανε ότι υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα και από τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία δεν φαίνεται ότι έχει φθάσει στο τέλος της και από την έξαρση του διεθνούς πληθωρισμού με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των τροφίμων», διευκρίνισε ότι «κάθε χώρα θα ακολουθήσει τη δική της πολιτική, ανάλογα με τα προβλήματα που έχει, με τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει».]]

    Οταν λεηλατείς μια χώρα,τότε βάζεις κεφαλικούς φόρους στους αδύναμους.

    ReplyDelete
  96. To ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ

    Η ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ με ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Διότι ο βλάχος από τα Γρεβενά ΔΕΝ αρκείται στο ότι από sans culotte και sans souliers απέκτησε και εσώρρουχο και παπούτσια,
    ΑΛΛΑ
    θέλει και Calvin Klein boxers
    και
    Prada σαγιονάρες!!!!!!!!!!!!!
    Mάλιστα, ο Ατανάζ έλεγε προ καιρού ότι στην Lllllάρsha όλοι οι βλάχοι φοράνε κολώνια Ted Lapidus.

    55 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΚΑΛΥΠΤΑ!!!

    Διά της βίας φέτος το ΕΙΣΑΧΘΕΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ πέρασε τα 11 ΔΙΣ.

    Αντε να βάλουμε και άλλα 12 από Ναυτιλία.

    ΤΟ ΚΕΝΟ των 32 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

    ΠΟΙΟΣ θα το ΚΑΛΥΨΕΙ;;;;;;;;;;;;

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ:
    Κατά κεφαλήν Ελληνα, ξοδεύουμε περίπου 2.000 ευρώ γιά να αγοράζουμε εισαγόμενα σώβρακα, παπούτσια, κολώνιες και άλλα μπιχλιμπίδια, in toto 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΟΦΕΑ του ΕΘΝΟΥΣ που ΕΚΜΑΥΛΙΣΕΣ ένα ΑΞΕΣΤΟ και ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΛΑΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΒΥΘΙΖΟΜΕΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ReplyDelete
  97. "βρε παιδια στο αμερικα και στο ιγκλαντ τι ειπαν, θα τους ανεβασουν τους φορους με ολα αυτα τα χρηματοπιστωτικα μυστηρια;"

    Παντού κατεβαίνουν εκτός απο την Ελλάδα που ανεβαίνουν.Οι φόροι των νομοταγών πολιτών δηλαδή, για να ξέρουμε τι λέμε. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες νομοταγείς θα πληρώσουν τη νύφη.Πολύ παιδαγωγικό το βρίσκω.Για μια ακόμη φορά οι φοροφυγάδες νίκησαν με τη σφυρίχτρα του διαιτητή-Καραμανλή.Σφύριξε το πέναλτι στις καθυστερήσεις απο το υπόγειο καταφύγιό του.Και ο Αλογοσκούφης ανέλαβε την εκτέλεσή του. Για να δούμε θα το βάλλει;

    ReplyDelete
  98. Οι λεηλασίες ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά είναι σταγών εν τω ωκεανώ.

    12.5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ το ΧΡΟΝΟ σε ΤΟΚΟΥΣ, δλδ 25% του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ πάνε γιά να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα ΧΡΕΗ του

    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥ

    που αύξησε τους ΜΙΣΘΟΥΣ του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ κατά 50%!!!!!!!!!!!
    εν μιά νυκτί.

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    προσέλαβε το μισό εργατικό δυναμικό στο Δημόσιο.
    500.000 ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ υπάλληλοι Δημοσίου, ΔΕΚΟ (ΟΣΕ κλπ) επί 25.000 ευρώ ετησίως (συνυπολογίζω 13/14 μισθό, εισφορές, κάλυψη υγείας κλπ) επί 25.000 = 12.5 ΔΙΣ. δλδ ΑΛΛΟ ένα 25% του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

    ΠΑΣΟΚΙΑ σας ΘΕΛΩ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΟΔΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

    Καταλάβατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  99. "To ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ΄"

    Το μεγάλο ζητούμενο στην Ελλάδα είναι η περιστολή των βανδαλισμών που υφίσταται η χώρα από τη κυβέρνησή της.

    ReplyDelete
  100. Πριν από λίγες μέρες υφυπουργός παρενέβη στο ΙΚΑ και στην Εφορία για να δοθεί παράνομα ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα σε μιά Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών για να μπορέσει να πουλήσει ένα οικόπεδό της και να δώσει τα χρήματα σε έναν υπάλληλό της που έφευγε με "εθελουσία".Η ΕΓΣ δεν εδικαιούτο φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας γιατί χρωστούσε σε ΙΚΑ και Εφορία.Ο υπάλληλος είναι πολιτικός παράγων.

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ted lapidus.

    ReplyDelete
  101. Όσο για εθελούσιες εξόδους, αυτά είναι εκβιασμοί των μεν και ρουσφετολόγια των δε στις πλάτες των Γ700. ΚΑΜΙΑ εθελούσια έξοδος.

    ReplyDelete
  102. Οι δείκτες αυτοπεποίθησης των Ελλήνων βρίσκονται στο ναδίρ εξαιτίας μιας κυβέρνησης που καλλιεργεί στους πολίτες συμπλέγματα και αδιέξοδα με την μουλάδικη ρητορική της.

    ReplyDelete
  103. Exoume na plirosoume polles ethelousies akoma, na mou to thymitheite. Oti tha plironontan mexri na bgoun sti syntaksi tha ta paroun monokompania, kai fysika kai ti syntaksi mazi.

    Oi kyberniseis den antexoun na xasoun alli pelateia, alla episis poly dyskola tha broun nea.

    ReplyDelete
  104. OTAN δεν αντιλαμβάνεσθε ΓΙΑ τι μιλάμε η σιωπή είναι ΧΡΥΣΟΣ. Το θέμα που έθεσα εδώ είναι ότι ο ΚΟΜΒΟΣ του Ελληνικού ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ είναι
    ΟΧΙ απλά σε ΧΡΕΗ αλλά στο ΟΤΙ εισάγουμε 33 ΔΙΣ περισσότερα από όσα ΕΞΑΓΟΥΜΕ.
    KAI η ΕΙΣΑΓΩΓΗ αφορά σε ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, κοινώς αλοιφίτσες και πανάκια!!!!!
    Αν κατανάλωνε τουλάχιστον ο Ελληνας Ελληνικά αγαθά το πρόβλημα θα ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!
    ΕΚΕΙ εστίασα και σεις πάτε σε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ και ΚΡΙΣΙΜΑ μεν ΣΗΜΕΙΑ, αλλά παράπλευρα.

    ReplyDelete
  105. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  106. Ο καθένας έχει και το δικό του παράπλευρο σημείο, ούτως ή άλλως εκτός ποστ είμαστε όλοι. Αλλά δεν πειράζει, απόλαυση είναι να τα διαβάζουμε κι αυτά.

    ReplyDelete
  107. ΤΡΕΧΟΥΣΑ (ΡΕΥΣΤΗ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Lehman Brothers Holdings is filing for Chapter 11 Bankrputcy protection.

    Αυτό και μόνο αρκούσε γιά την πτώση που προβλέψαμε χθες το βράδυ. Ομως η εξαγορά της Μαίρης Λίντα (χαχαχαχα) από την Bank of America δημιουργεί ένα ΜΕΙΖΟΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, δλδ ένα ΚΟΛΟΣΣΟ ανάμεσα σε κολοσσούς. Προκύπτει, λοιπόν, μιά τράπεζα με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ και τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ (brokerage firm) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Κόσμου, δλδ ανάλογη με την Citigroup.

    AYTO το αίσθημα ανακούφισης ΝΟΜΙΖΩ πως θα μετριάσει τις σημερινές απώλειες του Dow Jones σε περίπου 200-250 μονάδες. Οψόμεθα ες Φιλίππους.

    ReplyDelete
  108. Αν υπολογίσει κανείς το κόστος της γραφειοκρατίας, το κόστος της μίζας, το κόστος των χαμένων εσόδων από τις φοροαπαλλαχτικές κομπίνες των πλουσιότερων, το κόστος απώλειας επενδύσεων από τη χώρα λόγω δαιδαλώδους κι αρτηριοσκληρωτικού φορολογικού πλαισίου, το κόστος της αφαίμαξης των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων από τις επελάσεις των ιατροφαρμακευτικών πυράγχας, το κόστος από την αφαίμαξη του δημοσίου από τους δημόσιους προμηθευτές, όχι απλά καλύπτεται το δημόσιο χρέος, αλλά ενδέχεται να σημειώσουμε και για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση πλεόνασμα.

    ReplyDelete
  109. Με την AIG τι γίνεται πάλι? ωχ ωχ ωχ

    ReplyDelete
  110. Το θέμα που έθιξες Κομφούκιε πολύ καλά συνοψίζεται στο HOMO CONSUMUS (ορισμός G700, Παρμενίδη) NEOGRECUS GLOBALITIUS.Σωβρακάκι Μινέρβα έχεις φορέσει ποτέ?

    ReplyDelete
  111. Eyaggelos, ksexases tin Olympiaki - neo fesi 800m on the way.

    ReplyDelete
  112. Κατσε ωρε λιμπρεριαν γιατι εσυ σε λιγο θα μας πεις οτι κωστακης και αλογοσκουφης μας δουλευουν κανανικα. δε μπορει να ειναι ετσι. γι αυτο εγω καθησα και σκεφτηκα και καταλαβα οτι οι νεοι φοροι τα λυνουν ολα τα προβληματα και αυτοι τελικα ειναι γατες με πεταλα που προσπαθουν να μας βοηθησουν.
    Ποια ειναι τα προβληματα που εχουμε ή νομιζουμε οτι εχουμε;
    Η χρηματοπιστωτικη κριση.
    Η ακριβεια.
    Η καταναλωση στα ξενα σωβρακα και κολωνιες και απο την αλλη το οτι δε βρισκεις ενα ελληνικο προιον που να σ αρεσει να αγορασεις.
    Οτι δεν εχουμε αρκετο και καλο τουρισμο.
    Το μεγαλο δημοσιο με τους πολλους χασομεριδες.

    Κοιτα τωρα να δεις πως οι νεοι φοροι τα διορθωνουν ολα αυτα.
    Πρωτα πρωτα οπως ολοι ξερουμε οι φοροι αυξανουν την επιχειρηματικοτητα και τη παραγωγικοτητα. Αν μαλιστα φορολογεις μονο τους G700 τοτε κι αυτοι τι θα κανουν; Ε θα δουλεψουν παραπανω για να μπορουν να αγορασουν και τα σωβρακα και τις κολωνιες και ετσι θα εχουμε ακομα καλυτερη επιχειρηματικοτητα και παραγωγικοτητα. Η επιχειρηματικοτητα και η παραγωγικοτητα ομως ειναι η καλυτερη προστασια απο τις διαφορες χρηματοπιστωτικες κρισεις. Οποτες νατο το ενα προβλημα, παει.
    Απο την αλλη αν ο φορος ειναι σωστος τοτες οσο και να δουλευει ο G700 το σωβρακο και τη κολωνια δε τη φτανει. Σ αυτο η ακριβεια δεν ειναι εχθρος μας αλλα φιλος μας. Ετσι λοιπον θα πεσει πεινα. Κι αν πεινας και τα λεφτα σου φτανουν μονο για ενα καρβελι ελληνικο ψωμι, τι θα κανεις; θα παρεις κολωνιες και σωβρακα; Οποτες παει και η ακριβεια γιατι ειναι φιλος μας, παει και η καταναλωση στα ξενα σωβρακα και τις κολωνιες.
    Παμε τωρα και στο τουρισμο. Οι σωστοι τουριστες δε θελουν να ερθουν εδω και να μας βλεπουν με φρου φρου και αρωματα. Τετοια εχουνε και εκει απου ηρθαν. Αυτοι θελουν αγνη παρθενα Ελληνικιλα. Ετσι οταν εμεις γυρισουμε στα μινερβα και την ιδρωτηλα οι τουριστες θα ρχονται λεφουσια. Τσουπ, παει και αυτο.
    Αλλα ομως ειπαμε οτι εσυ θα σαι ακομα στη πεινα και μπορει καπως να τσατιζεσαι. Τι θα σε κανει πιο χαρουμενο και ευτυχισμενο; Οι σωστες και υπεροχες υπηρεσιες του δημοσιου που πρεπει να διατηρηθουν στο ιδιο ψηλο επιπεδο. Γι αυτο και τους νεους φορους τους χρειαζομαστε για να επενδυσουμε στο δημοσιο. Οπως και πολυ σοφα κανουμε, αν δεις οτι η κυβερνηση πολυ σωστα επενδυει στο δημοσιο τομεα και καθε χρονο οι δαπανες προς το δημοσιο αυξανονται. Τα αποτελεσματα απο αυτη τη χρηματοδοτηση τα βλεπουμε καθε μερα. αμε, πως.

    Ετσι που λες. Μονο δυο προβληματα βλεπω με τ ολο σκεφτικο. Το πρωτο θα βγει αν εσυ τελικα αποφασισεις πρωτα να κοψεις το ψωμι και μετα τα σωβρακα και τις κολωνιες. Το δευτερο ειναι οτι εγω παντα μινερβα σωβρακα φορουσα και φοραω και μυριζω και απ τη στανη αλλα και παλι κανενας τουριστας δε εχει πατησει να με δει ποτες. Αυτο το τελευταιο με ανησυχει λιγο αλλα για ολα τ αλλα ειμαι σιγουρος.

    ReplyDelete
  113. Ο βοσκός και η δημοσιογράφος

    Μία δημοσιογράφος αποφασίζει να κάνει μία έρευνα για τα απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας.
    Μία μέρα λοιπόν και ενώ βρίσκεται σε ένα ορεινό δρόμο μένει το αυτοκίνητο της. Κοιτάει γύρω της και βλέπει έναν βοσκό, του εξηγεί την κατάσταση και του ζητάει να την σπρώξει, εκείνος την σπρώχνει και το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά, αυτή κατεβαίνει αμέσως και δεν ξέρει πως να τον ευχαριστήσει.
    - Κάτι μπορείς να κάνεις, λέει ο βοσκός όλο νόημα και της κλείνει το μάτι.
    - Μα τι λες; λέει αυτή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
    Ο βοσκός επιμένει, αυτή συνεχίζει να αρνείται ώσπου κάποια στιγμή το σκέφτεται πιο ψύχραιμα. "Μόνοι μας είμαστε", λέει από μέσα της, "ο βοσκός είναι παιδαράς, άσε που θα είναι και πιο εμπεριστατωμένη η έρευνά μου." Οπότε πάνε πίσω από έναν θάμνο, κάνουν τι κάνουν και κάποια στιγμή σηκώνονται.
    - Πω πω, λέει η κυρία όλο έκσταση. Πώς το κάνεις έτσι;!
    - Έλα τώρα, λέει ο βοσκός τινάζοντας τα χώματα από πάνω του, δεν ήταν τίποτα!
    - Μα τι λες, λέει η κυρία δεν μου το έχουν κάνει ποτέ έτσι, έλα να σε πάρω μαζί μου στην Αθήνα.
    - Δεν έρχομαι, λέει ο βοσκός, δεν μου αρέσει η Αθήνα, εγώ την έχω καταβρεί εδώ στη φύση με τα προβατάκια μου.
    - Μα τι λες, λέει η κυρία, τώρα που σε βρήκα δεν σε αφήνω.
    - Κοίτα να δεις, λέει ο βοσκός, αν θέλεις πάρε το αδελφό μου. Αυτουνού του αρέσει η Αθήνα.
    - Τον αδελφό σου!!!;;; Και δεν μου λες, ο αδελφός σου το κάνει όπως και εσύ;
    - Δεν ξέρω αν το κάνει όπως και εγώ, λέει ο βοσκός, πάντως πέρυσι πήδηξε μία αρκούδα και ακόμη μας φέρνει μέλι!!!!

    ReplyDelete
  114. Eδώ που τα λέμε, το να κάνεις σεξ με Ελληνίδα δημοσιογράφο ΤΙ διαφέρει από bestiality;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete