Sunday, September 2, 2007

Θεωρίες συνωμοσίας και σκληρή απάντηση από τη νεολαία

Η εφημερίδα Αξία και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπεκιάρης φιλοξένησαν το άρθρο-ανακοίνωση της G700, «Greece Under Attack από την οργανωμένη ανικανότητα», χθες 1-9-2007, υπό τον τίτλο «Σκληρή απάντηση από τη νεολαία». Η δημοσίευση έγινε στο πλαίσιο έρευνας της «Α» με θέμα τις «Ασύμμετρες Απειλές» και την «Κρατική Κατάρρευση».

Παραθέτουμε σήμερα απόσπασμα από το άρθρο του Δημήτρη Μπεκιάρη σχετικά με τις θεωρίες συνωνομοσίας που καλλιεργεί η Κυβέρνηση.

Θεωρίες συνωμοσίας
"Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση μέσω στελεχών της όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Βύρωνας Πολύδωρας, ο κ. Νίκος Καραχάλιος, ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, με την ανοχή του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, εισήγαγαν το λόγο τους στη σφαίρα της ακατάσχετης συνωμοσιολογίας. «Ασύμμετρες απειλές», θεωρίες συνωμοσίας, κουκουλοφόροι, «εξωτερικός δάκτυλος», «κινήσεις αποσταθεροποίησης» είναι μερικά από τα χαρακτηριστικότερα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά της να διαχειριστεί την μεγαλύτερη μετεμφυλιακή κρίση.

Αν η κυβέρνηση βλέπει κουκουλοφόρους και αν εννοεί αναρχικούς, τότε είναι καλό να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του οικολογικού κινήματος.

Αν η κυβέρνηση βλέπει εξωτερικούς εχθρούς, τότε ίσως οφείλει να παραδεχτεί ότι η πολιτική της σε διεθνοπολιτικό και διπλωματικό επίπεδο διατάραξε ισορροπίες χρόνων, οπότε τώρα υφίσταται τις συνέπειες.

Μπορεί τουλάχιστον να υποστηρίξει ότι «έπαιξε και έχασε», αν εμμένουν κάποια στελέχη της στα περί «εξωτερικού δακτύλου».

Ταυτόχρονα ο κ. Καραμανλής μπορεί να παραδεχθεί ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά φέρουν ευθύνες για την κατάρρευση του πλέγματος Εθνικής Ασφάλειας.

Όμως, η πολιτική δεν είναι «παιγνίδι».

Αν ήθελε ο κ. Καραμανλής να πάρει το ρίσκο της αλλαγής πλεύσης της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη και στον τομέα της οικονομικής (αναπτυξιακής, ενεργειακής κ.λπ) διπλωματίας, τότε έπρεπε να δημιουργήσει κατάλληλους και απυρόβλητους «υποστηρικτικούς πυλώνες», ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή.

Αν η κυβέρνηση είχε στοιχεία για ξένα σχέδια, τότε έπρεπε να μην οδηγηθεί σε εκλογές. Αλλά φαίνεται ότι ούτε οι υπηρεσίες πληροφοριών λειτουργούν. Όπως όλα δείχνουν, ακόμη και η ΕΥΠ έχει καταστεί κομματικό παραμάγαζο και για αυτόν τον λόγο κάποιες ομάδες ανθρώπων και στελεχών «παρά των Υπουργώ Δημόσιας Τάξεως» ανακάλυψαν το σενάριο κάποιου Κοσσοβάρου ονόματι Ντανίλο.»

50 comments:

  1. 65% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο. Πράγματι... ακόμα δεν ξέρουμε από ποιον. Αλλά μου κάνει εντύπωση που το blog του g700 αντιγράφει τις πολιτικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ...!!!

    Σας καπέλωσαν και δεν το πήρατε χαμπάρι..!!! Αποδίδετε τις φήμες που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ περί "εξωτερικού δακτύλου" και την ανοησία μιας εφημερίδας στην κυβέρνηση...!!!

    Διαβάστε λίγο τι έλεγε το 98 για τις πυρκαγιές το ΠΑΣΟΚ (ότι είναι οργανωμένο σχέδιο), διαβάστε για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα το 95 που είχαν αναλάβει την ευθύνη 3 αναρχικές οργανώσεις....

    Σας καπέλωσαν ρεεεεεεεε....

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Στο άρθρο του "Συνωμοσίες που ανάβουν φλόγες" στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Τάσος Τσακίρογλου γράφει (απόσπασμα):

    [/quote]
    *Στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη (1990-93) ο αμερικανός σύμβουλός του Τζ. Γκλικ, υπεύθυνος για τις ποιοτικές μετρήσεις σε focus groups της Ν.Δ., μιλούσε για «φωτιές που βάζει το ΠΑΣΟΚ» στοχοποιώντας στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη

    *Στη δεκαετία του '80 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ απέδιδαν τις πυρκαγιές σε «ακροδεξιά σταγονίδια», «νοσταλγούς της 4ης Αυγούστου» και στο «παρακράτος της δεξιάς». Λίγο αργότερα ήταν η σειρά της θεωρίας των «ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών».

    *Το '90, με αφορμή πυρκαγιές σε νησιά του Αιγαίου, φούντωσαν τα σενάρια για τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ. Μάλιστα το 1995 ο τότε υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, αφού στοχοποίησε τους διαμαρτυρόμενους δασολόγους, στη συνέχεια ταυτοποίησε ως δράστες τους ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας. [/quote]

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν αλλάζει
    Οπως λένε κι οι Γάλλοι,
    c' est la meme Jeannette autrement coiffe'e,
    ή αλλιώς,
    le plus ca change le plus c' est la meme chose

    ReplyDelete
  4. Προς τον ανώνυμο:

    Δεν έχεις τα κότσια να γράψεις ούτε επώνυμα εεε; Πως φαίνονται οι κουκουλοφόροι δωσίλογοι...

    ReplyDelete
  5. Ασε Βασίλη μου το ΠΑΣΟΚ να εκφρασθεί και να αυτοπροσδιορισθεί.

    Τα παιδιά 'πιστεύουν' στην 'ανώνυμη δημοκρατία'.

    ReplyDelete
  6. @ vassilis

    Βασίλη το να καταφεύγει η εκάστοτε κυβέρνηση σε ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίες καλύπτοντας έτσι την ανεπάρκειά της είναι κρίσιμο λάθος.

    Δεν οδηγεί πουθενά εκτός από τον να κουκουλώσουμε το πρόβλημα και να το μεταθέσουμε για το μέλλον.

    Το εθνικό σπορ της συνωμοσιολογίας πρέπει να σταματήσει. Δεν λέει τίποτα το γεγονός ότι 65% των Ελλήνων πιστεύει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Άλλο η αίσθηση του κόσμου για την πραγματικότητα και άλλο η αντικειμενική πραγματικότητα.

    Και η αντικειμενική πραγματικότητα, όπως αυτή προκύπτει από τις συλλήψεις που έχουν γίνει μας λέει ότι οι φωτιές οφείλονται

    1. στις κακές καιρικές συνθήκες
    2.σε ανθρώπινα λάθη και εμπρησμούς εξ αμελείας πχ γιαγιά 77 χρονών κλπ
    3.στην ανικανότητα του κρατικού και πολιτικού μηχανισμού τόσο στο θέμα της πρόληψης όσο και στο θέμα της καταστολής.

    Δεν μας έχει καπελώσει κανείς. Αυτά που πιστεύουμε τα στηρίζουμε με σθένος. Κι επειδή δεν είμαστε διατεθιμένοι να φάμε το κομματικό κουτόχορτο κανενός λέμε την άποψή μας ωμά και σταράτα.

    ReplyDelete
  7. ανώνυμε το υβριστικό σχόλιο διεγράφη για προφανείς λόγους. sorry αλλά δε γίνεται να βρίζουμε αυτόν με του οποίου τις απόψεις διαφωνούμε. άλλο η ειρωνεία και ο χαβαλές κι άλλο η υβριστική επίθεση.

    ReplyDelete
  8. vassili τώρα αυτά περί κουκουλοφόρων που βάζουν τις φωτιές τ΄ακούμε βερεσέ.

    Συμφωνούμε πλήρως με τις παρατηρήσεις του Χασαπογιάννη. Έτσι για να θυμόμαστε όλοι την ιστορία της συνωμοσιολογίας σ'αυτή τη χώρα.

    Όταν ψάχνουμε για άλλοθι στην ανεπάρκειά μας ποτέ δεν πρόκειται ν'αλλάξουμε συμπεριφορά. Πάντα θα μας βολεύουν οι δικαιολογίες.

    Γιατί χάσατε; Γιατί μας πούλησε ο διαιτητής. Κι ας έχουμε φάει πέντε γκολ.

    ReplyDelete
  9. ca hassapoyannes,

    Είπες:

    "*Το '90, με αφορμή πυρκαγιές σε νησιά του Αιγαίου, φούντωσαν τα σενάρια για τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ. Μάλιστα το 1995 ο τότε υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, αφού στοχοποίησε τους διαμαρτυρόμενους δασολόγους, στη συνέχεια ταυτοποίησε ως δράστες τους ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας."

    Φίλε μου όλες οι περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο και πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά.
    Είναι γνωστό σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την Τουρκία και ειδικότερα μετά το δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, πως το κράτος αυτό συνεργάζεται στενά με τους παρακρατικούς και τη μαφία. Στα πλαίσια αυτά η ΜΙΤ πολύ συχνά χρησιμοποιεί τους γκρίζους λύκους για «μαύρες επιχειρήσεις» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η υπόθεση των εμπρησμών σε νησιά του Α. Αιγαίου από τους παρακρατικούς των γκρίζων λύκων είναι αποδεδειγμένο (πέρα από τις όποιες πληροφορίες των αρχών ασφαλείας υπάρχουν) αφού οι ίδιοι οι αυτουργοί και οργανωτές των εμπρησμών το έχουν ομολογήσει και μάλιστα δημόσια!

    ReplyDelete
  10. Και λίγα σχόλια για τους «Γκρίζους Λύκους» για να μην ξεχνιόμαστε γιατί μερικοί νομίζουν πως έχουμε σύνορα με το Βέλγιο και την Ολλανδία…

    Οι «Γκρίζοι Λύκοι» αποτελούν νόμιμη οργάνωση στην Tουρκία. Πρωτοεμφανίστηκαν το 1960 ως νεολαία του κόμματος «Eθνικιστική Δράση» του Aρπασλάν Tουρκές (απόστρατος αξιωματικός, στενός συνεργάτης των ναζί και ιστορικός ηγέτης των Γκρίζων Λύκων μέχρι τον θάνατό του (1997), ως ηγετική φυσιογνωμία του παντουρκισμού και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης). Αυτοανακηρύσσεται αρχηγός και καθιστά το έργο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» σε βίβλο του κινήματος. Στη συνέχεια, ενώνει τις διάσπαρτες οργανώσεις των παντουρκιστών και οργανώνει τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών τους στα πρότυπα των Ες Ες σε ειδικά στρατόπεδα που διοικούνται από απόστρατους ακροδεξιούς αξιωματικούς. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 λειτουργούσαν 34 στρατόπεδα με 100.000 εκπαιδευόμενους κομάντος των Γκρίζων Λύκων που επιδίδονται σε δολοφονίες δεκάδων αριστερών διανοουμένων για δύο δεκαετίες. Ταυτόχρονα, οι Γκρίζοι Λύκοι εισχωρούν στους τομείς της δημόσιας ζωής και καταλαμβάνουν καίριες θέσεις απ' όπου πλέκουν τον γνωστό ιστό ανάμεσα στην πολιτική, το παρακράτος και το οργανωμένο έγκλημα.

    Είναι οι ίδιοι που δώσανε ψήφο εμπιστοσύνης (εκλογή προέδρου) στον Ερντογάν, τον «ιδεολογικό αδελφό» και κουμπάρο του Καραμανλή! Και για να καταλάβουμε με ποιους πάμε και κάνουμε κουμπαριές, η συνεργασία ισλαμιστών-εθνικιστών δεν είναι διόλου τυχαία ή ευκαιριακή. Ο Ερντογάν επιδιώκη τη συνένωση τον δύο μεγάλων ιδεολογικών ρευμάτων μέσα στην Τουρκία των ισλαμιστών με των παντουρκιστών-εθνικιστών!

    Να τους χαιρόμαστε.

    ReplyDelete
  11. 65% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο.

    Γι αυτό δεν μαθαίνουμε. Γιατί αντί να σκύψουμε στην καταστροφή, να δούμε και να αναλύσουμε τα αίτιά της, τι έφταιξε, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ξαναγίνει το κακό, αποποιούμαστε την ευθύνη και τα ρίχνουμε σε τρίτους.

    ΥΓ: Μαύρο στο δικομματισμό.

    ReplyDelete
  12. Η Ελλάδααααααααααα

    ποτέ δεν αλλάααααζειιιιιιιιιιιιι

    δεν την σκιάζει φοβέεραα καμμιάάάά

    μόνο λίίίγοοο καιρό ξαποσταίινειιι

    και ξανά προς απάτην τραβά τραβά τραβά

    καίίίί ξανάάάάάά προς

    απάτηηηηην τραβάάάάάάάάάάάάάάά

    ReplyDelete
  13. Αλλά μέχρι να φτάσουμε να μιλάμε τώρα για σκοτεινές συνομωσίες χωρίς κανένα στοιχείο υπάρχει μεγάλη απόσταση.
    Το να βγαίνουν οι άσχετοι και οι ανίκανοι και να αναφέρουν για ασύμμετρη απειλή χωρίς ίχνος σοβαρών στοιχείων δεξιά και αριστερά αυτό είναι μέγιστη βλακεία επιεικώς! Να βγαίνει ο πρωθυπουργός με τζάκετ εκστρατείας αλα Μπους ε, αυτό είναι …δεν υπάρχουν λόγια να το εκφράσω!!!
    Η κυβέρνηση Καραμανλή με την ασχετοσύνη της σε όλα τα επίπεδα έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, να διασύρει τη χώρα διεθνώς, και να μας βλέπουν ΟΛΟΙ με τη μέγιστη καχυποψία.
    Δεν μας εμπιστεύεται κανένας και δεν μας υπολογίζει κανένας. Και δεν θα μου ήταν καθόλου απίθανο αν κάποια από αυτά τα θιγμένα συμφέροντα να ήθελε να δώσει και ένα γερό μάθημα στην κυβέρνηση.
    Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «αμάθεια ή με ημιμάθεια» που δια της ορθής «διαπαιδαγωγίσεως» διορθώνεται. Εδώ έχουμε να κάνουμε με βλακεία, και η βλακεία είναι γνωστό πως δε διορθώνεται και δε συνετίζεται με τίποτα!

    ReplyDelete
  14. @ vaggelas

    O σχολιασμός σας ως προς συγκεκριμένο επεισόδιο πυρκαγιών στα 90'ς είναι βάσιμος, αλλά δεν επηρεάζει το γενικό συμπέρασμα ούτε του κ. Τσακίρογλου, μήτε του γράφοντα, ότι δλδ αμφότερα τα κόμματα εξουσίας έχουν κακώς, κάκιστα, χείριστα, εκμεταλλευθεί τραγικές στιγμές του έθνους προς ίδιο όφελος και, ακροβατώντας, παραπλανήσει τον λαό και προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.

    ReplyDelete
  15. Και αυτό τόχει πλέον αντιληφθεί και ο αδαής και αυτό θα το πληρώσουν ακριβά αμφότερα τα κόμματα εξουσίας στις επικείμενες εκλογές.
    Και τους αξίζει.

    ReplyDelete
  16. Στο Κυριακάτικο Βήμα, ο κ. Γ. Μαρίνος γράφει για την υπερχρέωση (απόσπασμα):

    "Μα πώς φθάσαμε σε αυτή την υπερχρέωση και στον χωρίς όρια δανεισμό, που μας έκανε να χρωστάμε περί τις 20.000 ευρώ ο κάθε Ελληνας, ακόμη και τα νεογέννητα. Τα τελευταία μάλιστα, όταν ενηλικιωθούν, θα κληθούν να εξοφλήσουν πολύ περισσότερα, αν δεν καταβληθεί η αναγκαία προσπάθεια για να συρρικνωθεί το αθεράπευτα σπάταλο κράτος και να συγκρατηθεί ο ιδιωτικός υπερκαταναλωτισμός μας με δανεικά. Δυστυχώς οι νεότερες γενεές αγνοούν παντελώς, ενώ οι παλαιότερες λησμόνησαν ή δεν θέλουν να θυμούνται, ότι η αφετηρία αυτού του ασυγκράτητου κατήφορου ανατρέχει στο 1981, το ιστορικό έτος κατά το οποίο ανήλθε στην εξουσία το ΠαΣοΚ και ταυτόχρονα εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι τότε κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, παρά τις όποιες αγαθές προθέσεις τους, απορρύθμισαν και κομματικοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό, ανέχθηκαν, αν δεν υπέθαλψαν, τη διαφθορά ολόκληρης της κοινωνίας και ξεχαρβάλωσαν την οικονομία με κοινωνικοποιήσεις, «σοσιαλιστικούς» πειραματισμούς και δίωξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ενοχοποίησαν το κέρδος και την επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διατηρώντας αντίθετα εν ζωή χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, τις οποίες παρέδωσαν στη ληστρική διαχείριση αχόρταγων κομματικών συνδικαλιστών."

    This is the truth, the whole truth and nothing but the truth.

    ReplyDelete
  17. @ca

    Συμφωνώ απόλυτα! Και τα δύο κόμματα εξουσίας φέρουν μέγιστη ευθύνη για την κατάντια αυτήν!

    Απλά το ανέφερα για να μην χάνουμε την αίσθηση με την ευαίσθητη κατά τα άλλα γεωγραφία της περιοχής μας.

    Παραπλανώντας τον λαό, παραπλανούν πρώτα τους εαυτούς τους!

    ReplyDelete
  18. Στην Ελλάδα, όπου η γλώσσα έχει χάσει το παιχνίδι και οι λέξεις την σημασία τους, ο όρος "φιλολαϊκό μέτρο" σημαίνει invariably λαϊκιστικό, δλδ "βραχυπρόθεσμα φιλολαϊκό", "μεσοπρόθεσμα λαϊκό" και μακροπρόθεσμα "ΑΝΤΙ-λαϊκό".

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου που κατά την κρίση του σοσιαλιστή και ανθρωπιστή John Kenneth Galbraith [vide, "Money"] ήταν μέτριος οικονομολόγος, έκανε πλούσιους τους γονείς της γενιάς G700 με 'πλαστό χαρτονόμισμα'.

    Mε βάση τον λαϊκισμό και την φιλοσοφία των παλαιο-πασόκων (σσ ο κ. Σημίτης αντιθέτως ακολούθησε συνετή και άψογη οικονομική πολιτική) που έχουν επανέλθει δριμύτεροι, μπορούμε άνετα να επιδοθούμε σε υπερδανεισμό ώστε η G700 να γίνει εν μιά νυκτί και δια νόμου G1000 (ή G1400 όπως απερίσκεπτα 'απαιτεί' η υπερθεματίζουσα κ. Παπαρρήγα), πράγμα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τα παιδιά των G700 να είναι η γενιά G350.

    ReplyDelete
  19. @ G700

    "Δεν μας έχει καπελώσει κανείς. Αυτά που πιστεύουμε τα στηρίζουμε με σθένος. Κι επειδή δεν είμαστε διατεθιμένοι να φάμε το κομματικό κουτόχορτο κανενός λέμε την άποψή μας ωμά και σταράτα."

    Οταν εκφράζετε τις δικές σας απόψεις, είστε πράγματι αντικειμενικοί, αλλά τις ωμά και απροκάλυπτα προκατειλημμένες και φιλοπασοκικές σαχλαμαρίτσες του παρμενίδη τις προσπερνάτε ασχολίαστα.
    How is that?

    ReplyDelete
  20. Οταν κάνεις επικοινωνιακή πολιτική, χρησιμοποιώντας ως επικοινωνιακά αξεσουάρ τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου για να ασκήσεις συναισθηματικό βιασμό στους πολίτες,τότε αυτοδίκαια απο Καραμανλής μετονομάζεσαι σε Κλαραμανλής.Οι συνειρμοί κατ'ανάγην σε παραπέμπουν στη Κλάρα, την Αγελάδα του Αρναούτογλου και τα μοναδικά προιόντα της με τα οποία τιλοποείται και πιστοποιείται το κυβερνητικό έργο της τελευταίας τετραετίας που διανύουμε.

    ReplyDelete
  21. Σωστά

    Και
    ΟΤΑΝ βάζεις επι κεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας άτομο που σύμφωνα με το Αρθρο 56, εδάφιο 1, του Συντάγματος των Ελλήνων απαγορεύεται να θέσει υποψηφιότητα, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ:
    1. οτι ΑΣΕΒΕΙΣ στους θεσμούς
    2. οτι είσαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ

    Και
    ΟΤΑΝ, παρά την "πατάτα" σου, αμφισβητείς τους θεσμούς και κάνεις εμπρηστικές αναφορές στην ψυχροπολεμική περίοδο

    Εισαι ΑΝΑΞΙΟΣ πολίτης, let alone, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

    ReplyDelete
  22. Παρμενίδη σοβαρέψου λιγάκι. Εχεις χάσει τον αυτοέλεγχο.
    Οn the issues please, on the issues!

    ReplyDelete
  23. @Ναταλία

    Δεν κατάλαβα Ναταλία.
    Εβρισα κανένα απο τους σχολιαστές του μπλόγκ;
    Συκοφάντισα κανέναν;
    Μίλησα , απρεπώς, σε κάποιον;
    ΠΟΙΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΆ ΣΟΥ;
    Οι "προκατειλημμένες" απόψεις μου;
    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ;
    Αμα εσύ κόλλησες στό παρελθόν, που το μυρηκάζεις επιλεκτικά,και "ξεχνάς" ότι σήμερα μας κυβερνά μια επικοινωνιακή χούντα,που επιμελώς την προστατεύεις, θέλεις να κάνω και 'γω το ίδιο;
    Αν εσύ στα τόσα θεσμικά ατοπήματα που γίνονται κάθε μέρα το μόνο που έχεις να προτείνεις είναι η ανησηχία σου για την "ανώνυμη Δημοκρατία ",που δεν με αφορα, τότε σου λέω ότι αυτό στο οπίο διολισθαίνεις είναι η ΜΑΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ReplyDelete
  24. parmenides said...
    @Ναταλία

    Δεν κατάλαβα Ναταλία.
    Εβρισα κανένα απο τους σχολιαστές του μπλόγκ;
    Συκοφάντισα κανέναν;
    Μίλησα , απρεπώς, σε κάποιον;
    ΠΟΙΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΆ ΣΟΥ;
    Οι "προκατειλημμένες" απόψεις μου;
    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ;
    Αμα εσύ κόλλησες στό παρελθόν, που το μυρηκάζεις επιλεκτικά,και "ξεχνάς" ότι σήμερα μας κυβερνά μια επικοινωνιακή χούντα,που επιμελώς την προστατεύεις, θέλεις να κάνω και 'γω το ίδιο;
    Αν εσύ στα τόσα θεσμικά ατοπήματα που γίνονται κάθε μέρα το μόνο που έχεις να προτείνεις είναι η ανησηχία σου για την "ανώνυμη Δημοκρατία ",που δεν με αφορα, τότε σου λέω ότι αυτό στο οπίο διολισθαίνεις είναι η ΜΑΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."

    Δεν κατάλαβες καλά. Εμείς λέμε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ στη Νεα Δημοκρατία ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ στο ΠΑΣΟΚ διότι αμφότεροι είναι ΑΙΣΧΡΟΙ (του λαμπρού κυρίου κ. Κώστα Σημίτη εξαιρουμένου).

    Εσύ προωθείς ένα άκριτο, ανίκανο, άβουλο και, υπ αυτήν την έννοια, επικίνδυνο για την Ελλάδα άτομο.

    Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Και πρόσεξε: εδώ παίζεται κορώνα γράμματα η τύχη της χώρας σου!!!!

    ReplyDelete
  25. Και δεν μιλούσα σε σένα btw αλλά στους G700.

    Kαι το όνομά μου είναι Νατάλια που είναι πιό γκλαμουράτο από το Ναταλία.

    ReplyDelete
  26. Μετά συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης, προς τι ο κλαθμός και ο ξυλοδαρμός;

    ReplyDelete
  27. On the issues τώρα.

    Θα ήθελα να κάνω μερικά ερωτήματα στο Γιάννη Μαρίνο,παχυλά αμειβόμενο στέλεχος του ΔΟΛ επι πολλές δεκαετίες απο τα χρήματα των "αρχιερέων της διαπλοκής" Σημίτη-Λαμπράκη,σύμφωνα με τη διαπίστωση του νέου εργοδότη του Καραμανλή.Ως γνωστόν ο Γιάννης Μαρίνος ήταν ευρωβουλευτής του Καραμανλή,φτωχά αμοιβόμενος απο το ευρωκοινοβούλιο τα εφτά τελευταία χρόνια,για τη συμβολή του στην πάταξη της διαπλοκής.

    ReplyDelete
  28. You are not discussing the issues.
    Instead, you are indulging in gossip!
    This unbecomes a gentleman.

    I insist, on the issues please

    Η ιδία
    (όπως έλεγε η θεία μου η Φωφώ)

    ReplyDelete
  29. @ναταλίες, τσόκαρα, παρμενίδηδες και λοιπές τσούλες και φιλόσοφους.

    Η θειά μου η Ασήμω έλεγε: δυό κόκκοροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

    Δεν πάτε να παίξετε παραπέρα; Έτσι κι αλλιώς εκεί που είστε, με τους παχυλούς μισθούς σας, τα ωραία σας αυτοκίνητα και τα σπίτια, δεν σας πολυαγγίζει τι γίνεται στο Ελλάντα.

    ReplyDelete
  30. Για το Μαρίνο and to any concern

    1-Στις ερχόμενες εκλογές κρίνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου η ο Καραμανλής;

    2-Τη τετραετία που διανύουμε ΜΕΙΏΘΗΚΕ Η ΑΥΞΉΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ(ΔΗΜΟΣΙΟ,ΙΔΩΤΙΚΟ);

    3-Το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκε η αυξήθηκε;

    4-Το χρέος των νοικοκυριών μειώθηκε η αυξήθηκε;

    5-Το χρέος των ιδιωτικών επιχειρήσεων μειώθηκε η αυξήθηκε;

    6-Το χρέος των ΔΕΚΟ μειώθηκε η αυξήθηκε;

    7-Η Ολυμπιακή εξυγιάνθηκε η έπεσε σε κώμα και πληρώνουμε τα τεράστια έξοδα της εντατικής;

    8-Ο Δημόσιος τομέας μειώθηκε η αυξήθηκε σε μέγεθος;

    9-Η σπατάλη μειώθηκε η έγινε κραιπάλη;

    10-Η διαφθορά μειώθηκε η έγινε μαύρο πολιτικό χρήμα για τα ταμεία της Ρηγίλλης,σύμφωνα με τον Ζορμπά;

    ReplyDelete
  31. Shmerinos Panoutsos ...

    Αν ο Θεός είχε θελήσει τα ντέρμπι να παίζονται την πρώτη αγωνιστική, τότε θα είχε σκοτώσει τον Αμλετ στην πρώτη πράξη και η Μεγάλη Εβδομάδα θα ήταν ένα δικαστικό θρίλερ που θα τελείωνε με έφεση του Ιησού στην απόφαση του Πιλάτου.

    Τα ντέρμπι πρέπει να είναι δραματικά και τελειωτικά. Να ξέρεις ότι από το αποτέλεσμά τους κρίνεται το πρωτάθλημα, να σέρνουν πίσω τους τις αμαρτίες των δύο ομάδων σε ολόκληρη τη σεζόν και πέντε χιλιάδες κουβέντες στα καφενεία. Τα ντέρμπι δημιουργήθηκαν για το τέλος, για να υπάρχουν πέντε αγωνιστικές υπόλοιπο και οι νουνεχείς αθλητικογράφοι να λένε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει μαθηματικά, έστω και αν το τελευταίο πρωτάθλημα που κρίθηκε από το αποτέλεσμα αδιάφορης ομάδας την τελευταία αγωνιστική ήταν την εποχή που τα παπούτσια είχαν πέταλα και οι γκόμενες ποδιές στην αρχή της δεκαετίας του '60. Ακόμα χειρότερα, με το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να γίνεται την πρώτη αγωνιστική και τις ομάδες ριζικά ανανεωμένες, έχουμε ένα ντέρμπι πρωταγωνιστών που δεν έχουν προλάβει να διαμορφώσουν χαρακτήρα.

    Εάν ο Παναθηναϊκός αρχίσει το ματς με τη σύνθεση που τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν, θα έχει έξι νέους παίκτες στη σύνθεσή του. Το θετικό βέβαια είναι ότι ο ένας, ο Καραγκούνης, μπορεί να μπει και να βγει στην Παιανία με τα μάτια κλειστά και ο άλλος, ο Μάλαρτζ, όντας τερματοφύλακας, δεν μετέχει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Το αρνητικό είναι ότι με τρία αμυντικά χαφ στη σύνθεσή του, τον Τζιόλη, τον Μάτος και τον Δημούτσο, και τον Καραγκούνη μόνο επιθετικό χαφ αλλά με αισθήματα κατοχής στην μπάλα πιο δυνατά από όσα είχε ο Οθέλλος στη Δεισιδαίμονα, σταματάει το μυαλό του ανθρώπου πώς μπορεί να καταλήξει η μπάλα στα δυο του φορ με πάσα εδάφους. Επιχειρώντας μια πρόβλεψη, περιμένετε τον Παναθηναϊκό να επιτίθεται με τρεις μπουκαδόρους, τον Καραγκούνη, τον Ν'Ντογέ και τον Παπαδόπουλο, να αμύνεται με τρεις χαφ κόφτες και να ανησυχεί όποτε η μπάλα περνάει από τα χαφ και φτάνει στην άμυνα. Γιατί με τον Βύντρα να έχει κατεβάσει μούρη μετά τη ματαίωση της μεταγραφής του στη Χέρτα και τον Ενακαρίρε να είναι άγνωστη ποσότητα και αμφίβολη ποιότητα, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν προβλέπεται να αναλαμβάνει να καθαρίσει στο παιχνίδι. Παίρνοντας σαν μόνη ενθάρρυνση την παντελή αδυναμία του Ολυμπιακού να κατεβάσει με αξιοπρεπή τρόπο την μπάλα.

    Παρ' όλο που στα φιλικά μια ομάδα δεν κρίνεται για την εφαρμογή της τακτικής, όταν μια υποτιθέμενη τακτική καταλήγει σε επίδειξη πανικού, δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει σκέψεις. Σε όλα, πλην του τελευταίου, η σκηνή επαναλαμβανόταν. Σέζαρ, Αντζας, Σέζαρ, συμπληρώστε όνομα αντιπάλου και όλοι οι υπόλοιποι «τρεχάτε ποδαράκια μου να τον προλάβετε».

    Ενας συνδυασμός πλήρους έλλειψης συνεννόησης ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού και τα αμυντικά του χαφ ολόκληρο το καλοκαίρι δημιουργούσε καταστάσεις στις οποίες η μπάλα κατέληγε στα πόδια οποιουδήποτε επιθετικού πίεζε την άμυνα του Ολυμπιακού. Ακόμα χειρότερα τις σπάνιες φορές που η μπάλα έφτανε στα πόδια χαφ του Ολυμπιακού, η τακτική γινόταν «συνεργείο της ΔΕΗ». Ενας έτρεχε και τρεις τον παρακολουθούσαν. Οπότε ο ένας που έτρεχε είτε έχανε την μπάλα είτε τη γύριζε στα στόπερ, όπου όποιος θέλει να ξέρει τη συνέχεια, δεν έχει παρά να διαβάσει την προηγούμενη πρόταση με τις Σεζάρειες πατάτες.

    Οπως και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, κατεβαίνοντας με τρία αμυντικά χαφ στο ντέρμπι, η μπάλα προβλέπεται να φτάνει εναέρια στα φορ ή μόνο από τα πόδια του Γκαλέτι. Αν ο Στολτίδης παίξει αριστερά και στη γραμμή, οι ελπίδες η μπάλα να κατέβει από τη συγκεκριμένη πλευρά είναι λιγότερες από το να παραδοθεί γράμμα στον σωστό παραλήπτη στη Σεούλ με μόνη ένδειξη το επίθετο Παρκ. Και αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για την πολύπαθη αμυντική γραμμή των χαφ του Ολυμπιακού, είναι ότι τα τρία αμυντικογενή χαφ του Παναθηναϊκού, ακόμα και αν πιέζει όταν το σκορ είναι ισόπαλο ή αν χάνει, θα οπισθοχωρήσουν ενστικτωδώς, τη στιγμή που η ομάδα τους προηγηθεί.

    Ολα τα ανωτέρω ως εκτίμηση για δύο ριζικά ανανεωμένες ομάδες, σε ένα ντέρμπι που η πόρνη τύχη το έφερε να διεξάγεται την πρώτη αγωνιστική. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη χρονιά κάποιος θα βάλει έναν κλειδάριθμο, κάποιος έστω θα στήσει (για καλό σκοπό) την κλήρωση, γιατί αν ο Οιδίποδας είχε βγάλει τα μάτια του και είχε πηδήξει τη μαμά του από την αρχή, δεν θα μιλούσαμε για μεγάλη τραγωδία, αλλά για το τι λάθη μπορούν να γίνουν όταν υπάρχουν οφθαλμολογικά προβλήματα.

    ReplyDelete
  32. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ και οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Το άρθρο 56, εδάφιο 1, του Συντάγματος των Ελλήνων ορίζει:
    [/quote]...... Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.[/quote].

    Από το 1994 (Ν. 2218/1994 και 2240/1994) οι νομοί συνιστούν τον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελούν ΝΠΔΔ. Τα όργανά τους είναι αιρετά και αποτελούν όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ("Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης" Π.Δ. 30/96 ΦΕΚ Α' 21) Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διακρίνεται στις απλές διοικητικές περιφέρειες (Νομός-Νομάρχης) και στις διευρυμένες (Υπερνομαρχίες-διοικητική περιφέρεια περισσοτέρων νομών). Οι Υπερνομαρχίες είναι οι εξής τρεις: α) Αθηνών-Πειραιώς, β) Ροδόπης-Έβρου και γ) Δράμας –Καβάλας – Ξάνθης).

    Εκ των άνω δύο απορρέει ότι ένας Νομάρχης ή Υπερνομάρχης δεν δύναται, ακόμα και εάν παραιτηθεί του αξιώματός του, να θέσει υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα πριν εξαντληθεί η θητεία του.

    Κατά συνέπεια, η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την υποψηφιότητα της κυρίας Φωτεινής (Φώφης) Γεννηματά είναι νόμιμη και δικαιολογημένη με ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ.

    Ας σημειωθεί ότι στο Έθνος της 11ης Μαρτίου 2007, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της στην Υπερνομαρχία και ότι αναγνωρίζει πως, βάσει του Συντάγματος, οι αιρετοί της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δλδ νομάρχες και υπερνομάρχες, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, πριν το τέλος της θητείας τους, ακόμα και αν παραιτηθούν!!!!

    Τώρα, ΠΩΣ συνέβη αυτή η gaffe (!!;;) extraordinaire μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα γνωρίζουν. Ομως, λόγω της μεγάλης πολιτικής σημασίας της πράξης, εμείς οι πολίτες δικαιούμαστε να λάβουμε εξηγήσεις του σκεπτικού και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την τοποθέτησή της επι κεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ειδικά αφού η κ. Γεννηματά γνώριζε - σύμφωνα με την παραπάνω δική της πρότερη δήλωση - ότι το Σύντγαμα δεν επιτρέπει την κάθοδό της στις εκλογές ανεξαρτήτως υποψηφιότητας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο (δλδ ψηφοδέλτιο επικρατείας).

    Με προκλητικότητα χωρίς προηγούμενο στα 185 χρόνια της ιστορίας του Εθνους από την Α' Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, η κυρία Γεννηματά είπε,

    [/quote] Έχουμε να κάνουμε με μια παλιά, πολύ παλιά και αδίστακτη δεξιά. Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να αντιδράσει. Υπομονή, έμειναν μόνο δεκαπέντε μέρες. Δύναμη και αισιοδοξία. [/quote]

    Nα είστε βεβαία ότι θα αντιδράσουμε κ. Γεννηματά. Κατά παράφραση δε τηγς γνωστής ρήσης του σπουδαίου Αμερικανού δημοσιογράφου Edward Murrow προς τον Joe McCarthy,
    αρμόζει εδώ,
    Don't you have any decency, Madam?"

    ReplyDelete
  33. Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    και ξανά και για μας λευτεριά,
    για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Ρεφραίν

    Η Ελλάδα ποτέ δεν αλλάζει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και προς ΝΕΑΝ ΑΠΑΤΗΝ τραβά τραβά τραβά
    και προς ΝΕΑΝ ΑΠΑΤΗΝ τραβάάάάάά.

    ReplyDelete
  34. Γράφει ο γνωστός χασάπης:
    "Nα είστε βεβαία ότι θα αντιδράσουμε κ. Γεννηματά"
    Απο πού θα αντιδράσετε κύριε Χασαπογιάννη μου; Από την πολυθρόνα σας στο Νιου Τζέρσι; Προσέξτε μην σπάσουν τα νερά.

    ReplyDelete
  35. ΑΝΤ. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
    Το 2004 στη συγγενή προς εμάς μεσογειακή Ισπανία είχαν προγραμματισθεί εθνικές εκλογές για την Κυριακή 14 Μαρτίου. Παραμονές των εκλογών οι δημοσκοπήσεις έδιναν ισχυρό προβάδισμα 4-4,5 ποσοστιαίων μονάδων στο φιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα του Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Ηταν τέτοια η βεβαιότητα επικράτησης του κόμματος του κ. Αθνάρ ώστε το μετριοπαθές BBC χαρακτήριζε το προβάδισμα των 4-4,5 ποσοστιαίων μονάδων συντηρητική πρόβλεψη. Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, στις 11 Μαρτίου 2004, ένα τρομακτικό γεγονός συγκλόνισε την Ισπανία. Νωρίς το πρωί εκρήξεις βομβών συντάραξαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Ατόσα της Μαδρίτης και τρένα ανατινάχθηκαν εν κινήσει. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200 και το σοκ ήταν μέγα για την κοινωνία. Επειδή ως τότε το Σοσιαλιστικό Κόμμα του άσημου και αμφισβητούμενου από πολλούς Θαπατέρο υποστήριζε την αποχώρηση των ισπανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, η συντηρητική κυβέρνηση Αθνάρ προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων στους βάσκους αυτονομιστές και απέκρυψε στοιχεία που φανέρωναν ότι η επίθεση έφερε τη σφραγίδα παραρτημάτων της Αλ Κάιντα.

    Στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν από τις εκρήξεις ως τις εκλογές η κυβέρνηση Αθνάρ συνελήφθη ψευδόμενη, απεδείχθη ότι τις επιθέσεις είχαν οργανώσει άραβες οπαδοί του Μπιν Λάντεν και όχι η χώρα των Βάσκων. Η ίδια γνώριζε στοιχεία, είχε ενδείξεις και τις απέκρυψε από την κοινή γνώμη, θέλοντας προφανώς να ξεπεράσει τη σύνδεση των φονικών βομβιστικών ενεργειών με τη συμμετοχή της Ισπανίας στον πόλεμο του Ιράκ. Τότε, λοιπόν, οι πολιτικοί αναλυτές βρέθηκαν σε αδιέξοδο πρωτοφανές. Προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων και δεν μπορούσαν. Ηταν τέτοια η ένταση του γεγονότος και αβάστακτο το βάρος που μετέφερε στην ισπανική κοινωνία, ώστε ήταν αδύνατη η πρόβλεψη της συμπεριφοράς των ψηφοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Τύπος μιλούσε για τη χειρότερη καταστροφή σε ισπανικό έδαφος από την εποχή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των ετών 1936-1939.

    Αρκετοί υπέθεταν ότι οι Ισπανοί θα ψήφιζαν συναισθηματικά και θα συσπειρώνονταν γύρω από την κυβέρνησή τους αποδεχόμενοι ότι η χώρα δέχεται επίθεση. Αλλοι εκτιμούσαν ότι θα κέρδιζε όποιος θα αντιμετώπιζε σκληρά και αδιάλλακτα την τρομοκρατική απειλή, υποθέτοντας ότι το συντηρητικό κόμμα τελικώς θα ωφεληθεί. Στον αντίποδα, πολλοί υποστήριζαν ότι οι νέοι, οι οποίοι είχαν ταχθεί κατά του πολέμου, θα κατευθύνονταν μαζικά προς τους σοσιαλιστές, αλλά ταυτόχρονα σημείωναν ότι ως τότε το κόμμα του άσημου Θαπατέρο δεν κάλυπτε τις προσδοκίες τους. Ουσιαστικά προγνώσεις δεν υπήρχαν, καθώς η κοινωνία δεν είχε ξαναζήσει τέτοια κρίση, τα αισθήματα ανασφάλειας κυριαρχούσαν, η έως τότε πανίσχυρη κυβέρνησή τους έμοιαζε με ομάδα χωρίς συνοχή, με ένα τρεμάμενο σχήμα που φοβόταν την αλήθεια και πάσχιζε να κρύψει τις πραγματικές πλευρές της καταστροφής.

    Στο τριήμερο εκείνο το εκλογικό σώμα αντέδρασε υπό το βάρος απίστευτων συναισθημάτων, αξιοποίησε πρωτοφανείς μορφές επικοινωνίας, ξεπέρασε τα συνήθη εργαλεία, τα SMS έκαναν θραύση, αυτοοργανώθηκε και κατήλθε στις εκλογές θυμωμένο και ανήσυχο, με τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να το προστατεύσει ούτε να εγγυηθεί ασφαλές μέλλον.

    Στις εκλογές της 14ης Μαρτίου 2004 τα προγνωστικά ανετράπησαν κατά τρόπο πρωτοφανή. Οι Ισπανοί κατήλθαν μαζικά στις κάλπες, η συμμετοχή στις εκλογές αυξήθηκε κατά 7% και το προβάδισμα των 4-4,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ των συντηρητικών όχι μόνο εξανεμίστηκε, αλλά μεταφέρθηκε στους σοσιαλιστές. Ο άσημος και αμφισβητούμενος Θαπατέρο κέρδισε το 42,5% των ψήφων έναντι 37,5% των συντηρητικών του Αθνάρ και εκ των υστέρων απεδείχθη ένας εμπνευσμένος, δυναμικός και νεωτεριστής πρωθυπουργός, πέρα από κάθε προσδοκία.

    Η ισπανική περίπτωση, αν και διαφορετική, ταιριάζει με την ελληνική. Η εθνική κρίση των αυγουστιάτικων πυρκαϊών, η κρίση της Πελοποννήσου όπως έχει περιγραφεί, παρ' ότι δεν μοιάζει με εκείνη της Ατόσα, έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά της. Η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως και εκείνη του Αθνάρ, είχε μέχρι πρότινος το πάνω χέρι, βάδιζε αγέρωχη, ήταν βέβαιη για τη νίκη και θέλησε να ορίσει κατά τα συμφέροντά της τους όρους της εκλογικής μάχης. Προχώρησε σε εκλογές-εξπρές, περιόρισε στο ελάχιστο τον προεκλογικό χρόνο, αγνόησε τα μπάνια του λαού και τις αγωνίες της τουριστικής Ελλάδας, και ακόμη υποτίμησε τον κίνδυνο των μελτεμιών του Αυγούστου, που πάντα δίνουν πυρκαϊές, μεταφέροντας σήμα χαλάρωσης στον κρατικό μηχανισμό, στους πάντες. Ηλπιζε ότι οι Ελληνες για δεκαπέντε ακόμη ημέρες θα κάνουν τα μπάνια τους και σαν έλθουν μαυρισμένοι και ευτυχείς από τις παραλίες θα δεχθούν με καλή διάθεση το μπαράζ μηνυμάτων της «νέας διακυβέρνησης» και θα ψηφίσουν χωρίς πολλή σκέψη με θετική διάθεση.

    Εμφανώς όμως ατύχησε. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ο κ. Καραμανλής δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι θα χρειασθεί να τρέχει αυγουστιάτικα με... «Μπου(σ)φάν» στο Πεντάγωνο, παριστάνοντας τον αρχιστράτηγο, μήπως και πείσει κανέναν αφελή ότι η χώρα δέχεται ασύμμετρη τρομοκρατική απειλή και δεν είναι θύμα του επανιδρυθέντος, αλλά ασύντακτου, νεοδημοκρατικού κράτους, που δεν μπόρεσε ούτε τα ελάχιστα να προσφέρει στο πλήθος των ανήμπορων πολιτών, οι οποίοι μόνοι και αβοήθητοι έδωσαν και δίνουν ακόμη μάχη άνιση με τις αδηφάγες φλόγες.

    Με 64 νεκρούς, άταφους ακόμη, στοιβαγμένους σε φορτηγά-ψυγεία στην Πάτρα, με εκατομμύρια λιόδεντρα καμένα και 80.000 στρέμματα αμπελιών καρβουνιασμένα, την Ολυμπία - το γνωστότερο παγκοσμίως σύμβολο του πολιτισμού μας - καμένη, την Πελοπόννησο αγνώριστη, τη μισή Εύβοια νεκρή, να ανακαλούν στη μνήμη το προηγούμενο ολοκαύτωμα της Πάρνηθας και του ανατολικού Πηλίου, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Καραμανλής βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πολιτικής τους ήττας.

    Το νεοδημοκρατικό οικοδόμημα, όλη αυτή η υπερπροβεβλημένη «φούσκα» της «νέας διακυβέρνησης», έσκασε παταγωδώς τούτες τις ημέρες της κρίσης του ασυντόνιστου και ανήμπορου κράτους και τα όποια εναπομείναντα ψήγματα αξιοπιστίας ξοδεύονται σε πράξεις προκλητικής ψηφοθηρίας και σε σενάρια κατασκευής εμπρηστών, που άλλοτε είναι συγγενείς της γυναίκας του Λαλιώτη, άλλοτε συμπαθούντες του Αλαβάνου και καμιά φορά Αλβανοί Ουτσεκάδες, που ήλθαν να κάψουν την Ελλάδα για να διεκδικήσουν καλύτερα την Τσαμουριά!

    Διολισθαίνει σταθερά η κυβέρνηση Καραμανλή σε ψεύδη σαν εκείνα της κυβέρνησης Αθνάρ, προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά της με σενάρια συνωμοσίας, κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, θυσιάζει με τις ασύμμετρες απειλές ακόμη και το αγαθό της ειρηνικής και φιλόξενης χώρας, που με κόπο ξανακερδήθηκε πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνει παιχνίδι προπαγάνδας με τους εξαρτημένους δημοσκόπους που ρισκάρουν αντιεπιστημονικές έρευνες, γενικώς κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εξευμενίσει τον θυμό και την αποστροφή των Ελλήνων, τα δίνει όλα για την εξουσία, που δεν μπορεί να υπερασπίσει με το έργο της. Αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή εθνική καταστροφή, τη μεγαλύτερη, όπως και το αδελφό προς αυτήν ισπανικό κόμμα, μεταπολεμική κρίση εν καιρώ ειρήνης, και συμπεριφέρεται ως μωρή, πλην πονηρή, παρθένα που δεν ξέρει τίποτε για τον φόνο.

    Ολα όσα εφευρίσκει όμως προσκρούουν σε τοίχο. Οι άτυχοι πυρόπληκτοι παίρνουν τα λεφτά και βρίζουν, οι αστοί νιώθουν ανασφαλείς, ο κόσμος βεβαιώθηκε ότι το σύστημα Καραμανλή δεν μπορεί να τον προστατεύσει, έχει τον νου σε άλλα ευτελή και πεζά, δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη, ούτε προσφέρει προσδοκίες προόδου και προκοπής.

    Ολα τα στοιχεία και η αδυναμία των δημοσκόπων να προσεγγίσουν την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων βεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή καταδιώκεται από το σύνδρομο Αθνάρ. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να καταποντισθεί, να υποστεί μαζί με την πολιτική ήττα και εκλογική βύθιση, να καεί στην κυριολεξία στα αποκαΐδια της Πελοποννήσου, να χάσει από τον μέχρι πρότινος βέβαιο χαμένο, σύμφωνα με τους περισσότερους, Γιώργο Παπανδρέου, να επιβεβαιώσει τη θεωρία της δεξιάς παρένθεσης, η οποία την καταδιώκει από την περίοδο του 1990-93.

    Οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα είναι σκληρές για την κυβερνώσα παράταξη. Οσο θα συνειδητοποιείται το μέγεθος της καταστροφής, όσο η οργή θα μετουσιώνεται σε καταδίκη και θα επιβεβαιώνεται η αδυναμία της «νέας διακυβέρνησης» να εγγυηθεί τα στοιχειώδη, τόσο θα χάνει και θα χάνεται. Αν μάλιστα τις επόμενες ημέρες ξανανάψει, όπως αναμένεται, και η προηγούμενη, προσωρινά ξεχασμένη, «φωτιά» του πρώην εισαγγελέα Ζορμπά για να υπενθυμίσει και την ηθική κατάρρευση της νεοδημοκρατικής εξουσίας, τότε όντως οι «βουβές κάλπες» της 16ης Σεπτεμβρίου θα βγάλουν «δράκους» για τον αποτυχόντα κ. Καραμανλή, σαν εκείνους που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει στην Ισπανία του Αθνάρ.

    ReplyDelete
  36. http://salata.wordpress.com/

    Συνεχίζεται με ομαλούς ρυθμούς η αποζημίωση των πυρόπληκτων του νομού Ηλείας. Η κυβέρνηση μοιράζει τα λεφτά, με στρατιώτες που τα πετάνε στον κόσμο από καρότσες φορτηγών, ενώ μελετάται και η διανομή τους σε τσουβάλια από αέρος. Στα πλαίσια του παραγκωνισμού της γραφειοκρατίας, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τα λεφτά χορηγούνται με προφορική δέσμευση του παραλήπτη ότι είναι πυροπαθής, ότι διαμένει στην Ηλεία και ότι βεβαιώνει την ακρίβεια των ως άνω λεχθέντων, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί ανακριβούς προφορικής δηλώσεως. Στα τοπικά τραπεζικά καταστήματα, η διανομή των χρημάτων γίνεται με βουταρία, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται άσκοπα ο κόσμος στις ουρές. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι εχθές είχαν λάβει το επίδομα 20000 δικαιούχοι, πολλοί από τους οποίους αναμένετο να το ξαναλάβουν και σήμερα.

    Μόλις εχθές ανακοινώθηκε ότι για την καταβολή του ποσού των 10.000 ευρώ θα χρειάζεται και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Οι ταυτότητες θα μοιράζονται από τις τοπικές οργανώσεις την Νέας Δημοκρατίας και από τα γραφεία των υποψηφίων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Ανακοινώθηκε επίσης ότι λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους της Ηλείας θα δίνονται σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τους νομούς που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως τις μονοεδρικές περιφέρειες.

    Η οργανωμένη αυτή διανομή του επιδόματος, που τιμά και σέβεται την αξιοπρέπεια των πληγέντων, δείχνει υψηλό επίπεδο οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού, αίσθημα ευθύνης για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών και βεβαίως φροντίδα ώστε κάθε ευρώ να πιάσει τόπο, προκειμένου η ανθρωπιστική βοήθεια να μην επηρεάσει τη δημοσιονομική πολιτική. Με σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η πολιτική συγκράτησης των ελλειμμάτων δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από την καταβολή του επιδόματος και ότι το υπουργείο Οικονομικών θα πετάει λεφτά από τα παράθυρα των κεντρικών του γραφείων, κάθε απόγευμα 5 με 7, από αύριο μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και κρατικοί φορείς, θα βάλουν πούλμαν για την Ηλεία για όσους ενδιαφέρονται να εισπράξουν το επίδομα. Πληροφορίες για τις ώρες αναχώρησης, θα δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο και το διαδίκτυο.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε εχθές ότι η κυβέρνηση διασύρει τη χώρα και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη της «16 Σεπτέμβρη» και την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, θα περιοδεύσει στον κόσμο για να συμβάλλει με την διεθνή ακτινοβολία του στην αποκατάσταση του εθνικού μας κύρους. Αντίστοιχου περιεχομένου δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

    ReplyDelete
  37. By the way to derby elh3e 0-0.
    Oloi sportday ayrio na diabasoume analysh Panoutsou. H alpha live twra!

    ReplyDelete
  38. Εδω καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
    Ενα απο τα κριτήρια για το ποιόν θα ψηφίσω θα είναι και το ποιός πολιτικός θα δεσμευθεί ότι θα σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις στο επαγγελματικό και ιδιωτικής επιχείρησης χαρακτήρα ποδόσφαιρο.

    ReplyDelete
  39. Τελικά το g700 απλά επαναλαμβάνει τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη και του Αλαβάνου. Ας αλλάξει τουλάχιστον κάποιος τον τίτλο του blog σε pasok700.blogspot.com ή proodeftikh_parataxi.blogspot.com για να μην παραπλανείται ο πολύς κόσμος ότι το blog είναι αντικειμενικό και αδέσμευτο...

    ReplyDelete
  40. Γκλαμουράτη νατάλια, τσόκαρο κλπ

    Δερβέναγα μέσα στο blog που θα μας υποδεικνύει ποιον και πως θα σχολιάζουμε δεν βάλαμε ακόμα. Όταν το κάνουμε θα σε έχουμε υπόψη for the job.

    Πόσο μάλλον όταν το μόνο "issue" το οποίο σε απασχολεί είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας και η Φώφη.

    Αποφεύγεις συστηματικά να διατυπώσεις μια στοιχειωδώς τεκμηριωμένη συνολική άποψη περί λαϊκισμού. Εάν το έκανες τότε δεν θα σε έπιανε μόνο υστερία με τον Αντρέα, αλλά και αμόκ με τον Καραμανλή και το νεο-λαϊκισμό του, (new populist politics).

    Σε κάθε περίπτωση εμείς την άποψή μας την έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές κατά το παρελθόν: όχι στα πολιτικά βαμπίρ του παρελθόντος, όχι στις εμμονές της γενιάς του πολυτεχνείου και του 114, όχι στην ακατάπαυστη παρελθοντολογία και όχι στα ματσάκια του καφενείου για τον αντρέα τον μητσοτάκη κλπ-.

    Εμείς λέμε ότι πρέπει να αναδείξουμε νέα πρότυπα και να αποδομήσουμε τους παλιούς μύθους και τα παλιά σύμβολα.

    Εάν θες λοιπόν συζήτηση on the issues να απαντάς on the issues και να μην κλοτσάς την μπάλα στην κερκίδα.

    Σήμερα κρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ, η σημερινή ΝΔ, το σημερινό ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Ιστορία και μάλιστα βαριά και ζόρικη κουβαλάνε όλοι. Ας μιλήσουμε γιοα το παρόν όμως

    ReplyDelete
  41. @ανώνυμο
    "Τελικά το g700 απλά επαναλαμβάνει τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη και του Αλαβάνου"

    Πού το είδες αυτό βρε μεγάλε; Μήπως τελικά το ότι δεν μασάμε αβίαστα ο,τι μας σερβίρει η κυβέρνηση πρέπει να μας βγάλει και ταμπέλες;

    Οχι ΝΔ, όχι ΠΑΣΟΚ, όχι άκυρο, όχι λευκό στις 16 Σεπτέμβρη

    ReplyDelete
  42. From the Economist, 01-07 Sep 2007, p.24:

    "Mr Karamanlis failed to deliver. This week the emergency services struggled to contain the worst fires in Greece for more than a century...Some members of Mr Karamanlis's New Democracy party claim their opponents started fires deliberately to discredit the government.

    In truth, there are many causes. To begin with, Greece lacks a proper fire-prevention strategy. An exceptionally hot summer, following a winter drought, has made the resinous pine forests particularly flammable...

    But arsonists certainly have strong economic incentives. Rising incomes have fuelled a construction boom. In Greece, as in other Mediterranean countries, demand is particularly high for land near the sea to build second homes. Although Greek law states that builders cannot put up homes on former forested areas, developers are practiced at getting around such regulations.

    One reason is that Greece, unlike other European States, lacks a comprehensive register of forests and land ownership. A program to put this right, paid for by the EU, is moving slowly. It is easy to have burned forest land reclassified as former farmland, which can then be sold for development. Local officials are often open to bribery, while politicians are prone to declaring amnesties for illegal buildings ahead of an election...."

    ReplyDelete
  43. 5 billion euro einai i zimia pou ektimatai apo tis foties?

    Na doume ti proeklogikes paroxes tha dosei i kivernisi meta tis ekloges kai apo pou..

    To programma 4etias tou 2004 tou Kostaki, apo programma 8etias to blepo na ginetai programma 12etias kai na mpenei sto xronontoulapo.

    ReplyDelete
  44. Anamenoume simera assessment report apo tin EC sxetika me lessons learned apo tis foties stin ellada. Anamenoume me endiaferon. Anikanos kivernitikos mixanismos? Anikanos kratikos mixanismos se ola ta epipeda? Allagi pleusis tis idias tis Europis sto thema ton pirkagion, eidika sti Mesogeio?

    anamenoume.

    ReplyDelete
  45. Ο υπέροχος ΚΥΡ σατιρίζει:
    "ΛΕΞΙΚΟ για τις εκλογές....." (ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 26-8-07, σελ. 93Α61)

    Μεταφέρω επιλεκτικά (τα κεφαλαία και εισαγωγικά παρουσιάζονται ως έχουν στο κείμενο του ΚΥΡ):

    Λήμμα: ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ. Ο μόνος υποψήφιος που έχει σίγουρη την επανεκλογή του. Και μόνο οι κουμπάροι να τον ψηφίσουν, θα πάρει πάνω απο 200 έδρες!

    Λήμμα: ΚΩΣΤΑΚΗΣ. Ακατάλληλος για ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

    Λήμμα: ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. Ακατάλληλος για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    Λήμμα: ΝΤΟΡΑ. Κατάλληλη για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    Λήμμα: ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ. Η κ. Λέανδρος και η κ. Φώφη Γεννηματά αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο! Υπερψηφίζονται χωρίς να έχουν κάνει τίποτα!

    Λήμμα: ΠΑΣΟΚ. Εάν το ΠΑΣΟΚ χάσει τις εκλογές απο τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να πάνε όλοι να κάνουν χαρακίρι!

    Λήμμα: Ν.Δ. Εάν η Ν.Δ. χάσει τις εκλογές απο τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να πάνε όλοι να κάνουν χαρακίρι!

    Λήμμα: "NEA ΑΛΛΑΓΗ". Β' επεισόδιο του σήριαλ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

    ReplyDelete
  46. Θα κάνω ένσταση στο Τραγουδοδικείο.
    Ο ΚΥΡ είναι καραδεξιός του κερατά.
    Πως δεν έχω κάνει τίποτα. Τραγούδησα απ άκρου σ ακρο του κόσμου το APRES TOI που, για να το αποκαλεί ο φασίστας Κομφούκιος εμετικό, σημαίνει πως είναι μοναδικό αριστούργημα τέχνης.

    ReplyDelete
  47. Xasaph eisai vazelos?

    ReplyDelete
  48. @ ca

    xa xa γέλιο ο κυρ

    ReplyDelete
  49. ευτυχώς που τα λέει κι ο economist

    ReplyDelete
  50. aplws akoma den mporw na katalave giati eprpepe anti na dwsoune ta lefta stin pyrosvestiki ta dwsane gia tin agrofylaki(prwin TEA) mallon giati i dexsia den allazei

    ReplyDelete