Thursday, September 13, 2007

Η γενιά των 700 ευρώ θέλει πολλές και καλές δουλειές

Από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Οι εκλογές αυτές αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τα κόμματα και τον τρόπο με τον οποίο επιμένουν να τη «διαβάζουν» και να της απευθύνονται.

Γι’ αυτό οι βουβές εκλογές. Γι’ αυτό η αδιαφορία των πολιτών απέναντι στο debate και τις προεκλογικές εξαγγελίες των επιτελείων. Γι’ αυτό και η διαφαινόμενη κρίση του μεταπολιτευτικού πολιτικού μοντέλου που εξέθρεψε τον δικομματισμό.

Ο επίσημος κομματικός λόγος ακούγεται όλο και πιο γραφειοκρατικός στα αυτιά των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Όμως η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει. Αν θέλουμε να συνομιλήσουμε μαζί της και να απαντήσουμε σε όσα την απασχολούν σήμερα πρέπει να ξεκολλήσουμε από το μεταπολιτευτικό 1974 και να συντονίσουμε το λόγο και τη δράση με τις ανάγκες του 2007.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η αναδυόμενη γενιά των 700 ευρώ . Η γενιά των παιδιών μου. Η γενιά των baby-losers που σε αντίθεση με τους baby-boomers γονείς τους αντιμετωπίζουν μαζικά την πιθανότητα να μην ξεπεράσουν ποτέ, σε κανένα σημείο της ζωής τους, το δικό μας οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα προβλήματα και οι αναζητήσεις των νέων, που αποτελούν ουσιαστικά τη γενιά που θα κληθεί να κυβερνήσει αύριο την Ελλάδα, απουσιάζουν ως διακύβευμα από τις φετινές εκλογές. Απουσιάζουν εντελώς από τον προγραμματικό λόγο, τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και των μικρότερων κομμάτων. Εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Τι ζητούν σήμερα οι νέοι; Ζητούν πολλές και καλές δουλειές σε ένα περιβάλλον αξιοκρατίας. Δυστυχώς όμως η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα δεν τους ανταμείβει.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους έχουν επενδύσει στη γνώση κι έχουν καταβάλει υψηλά εκπαιδευτικά κόστη. Αν και πέρασαν πολλά χρόνια πίσω από τα θρανία, σήμερα βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι.

Οι νέοι της γενιάς του βασικού μισθού δουλεύουν πολλές ώρες, αμείβονται πενιχρά και δυσκολεύονται να τα «βγάλουν πέρα». Η επαναλαμβανόμενη εργασία χαμηλής ειδίκευσης, το εκτεταμένο ωράριο, η δεύτερη απασχόληση και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου τείνουν να κυριαρχήσουν ως τρόπος ζωής.

Είναι τα «πλουσιόπαιδα-φτωχόπαιδα» της νέας γενιάς. Παρά τη σημαντική κληρονομιά που τους αφήνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, τόσο σε υλικό πλούτο όσο και άυλα αγαθά (ελευθερία και δημοκρατία) οι ευκαιρίες που τους δίνουμε είναι κατώτερες των προσδοκιών και των δυνατοτήτων τους.

Τι μπορεί να γίνει για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση; Για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας; Για να κατακτήσουμε έναν πιο ανθρώπινο εργασιακό πολιτισμό;

Μεσοπρόθεσμα χρειάζεται να λειτουργήσουμε το κράτος με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο καθώς επίσης και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα την εργατική νομοθεσία. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας και την ποιοτική αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Όμως από μόνο του αυτό δεν αρκεί.

Για να μην καταστεί η ελληνική νεολαία μια χαμένη γενιά, για να διασφαλίσει ένα δίκαιο μέλλον, χρειάζεται να υιοθετήσουμε μια νέα αναπτυξιακή φιλοσοφία για την Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα.

Θεμελιώδεις αρχές αυτής της νέας φιλοσοφίας για την ανάπτυξη είναι οι ακόλουθες:
• Η Ελλάδα από χώρα φτηνής ημι-ειδικευόμενης εργασίας καθίσταται επικράτεια γνώσης.
• Το κράτος αντί να δημιουργεί αργομισθίες στο δημόσιο αυξάνει τις παραγωγικές δημόσιες επενδύσεις.
• Οι επιχειρήσεις αντί για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με διάφορα κόλπα, όπως η μη καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών ή η απόκρυψη των πραγματικών εισοδημάτων των νέων, επενδύουν στην ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους.
• Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αλλάζει έτσι ώστε να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να κατανεμηθούν δικαιότερα τα βάρη ανάμεσα στις μεγαλύτερες και τις μικρότερες γενιές.
• Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας αναχαιτίζεται μέσα από τη στήριξη της οικογένειας στα πρώτα της βήματα.

Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του αναδεικνύει μια νέα φιλοσοφία, μια νέα οπτική στην «ανάγνωση» των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως δεσμευόμαστε ότι αυτή η νέα φιλοσοφία δε θα μείνει στα χαρτιά. Ως πρώτο βήμα καταθέσαμε ήδη μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα δρομολογήσουμε άμεσα, όπως η θεσμοθέτηση του Διαβατηρίου Ένταξης στην Επαγγελματική Ζωή για τους νέους ηλικίας 24 έως 28 ετών.

Στις φετινές εκλογές λοιπόν η γενιά των 700 ευρώ δεν καλείται απλώς να απαλλαγεί από μια ανίκανη κι αναποτελεσματική διακυβέρνηση. Καλείται κυρίως να δώσει τη θετική της ψήφο στην παράταξη που μπορεί να συντονιστεί καλύτερα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της, εξασφαλίζοντάς της ένα δίκαιο μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες ζωής και καλύτερες δουλειές.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι συντονιστής παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην αθηναϊκή free press Athens Voice, την Πέμπτη 13 - 9 - 2007.

106 comments:

  1. Ο Χρυσοχοϊδης καλά τα λέει (ούτε στο μυαλό σας να'ταν). Το ΠΑΣΟΚ όμως γιατί φωνάζει αυτές τις μέρες για κρυφές ατζέντες για τις συντάξεις; Από πού θα ξεκινήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αν όχι από το αυτονόητο ότι δεν μπορεί κάποιες να αξιώνουν βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους τη στιγμή που εσείς κι εγώ πρέπει να πληρώνουμε τόσο ψηλές εισφορές που ο εργοδότης μας απλά προτιμά να μας έχει 'μαύρους';

    ReplyDelete
  2. O k. Χρυσοχοϊδης είναι από τα ελάχιστα υγιή στοιχεία στο κόμμα του διαβόλου.
    Οσοι ψηφίζουν στη Β Αθηνών και έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ οφείλουν για το καλό του έθνους να του δώσουν ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ

    ReplyDelete
  3. Φίλε νικόλα έχεις δίκιο σ'αυτό που λες. Ισότητα στη σύνταξη. Κανείς φυσικά δε συμφωνεί μ' αυτό. Όλοι παρουσιάζονται ως σωτήρες των δικαιωμάτων των γυναικών και ως μεγάλοι μαχητές ενάντια στους κανόνες της ΕΕ. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι έτσι φορτώνουν με εισφορές της επόμενες γενιές άντρες και γυναίκες.

    Επίσης να επισημάνουμε ότι οι κύριοι Ανδρουλάκης και Χρυσοχοΐδης είναι από τους πρώτους που έχουν θέσεις το θέμα της γενιάς των 700 ευρώ. Ο μεν Μίμης με το βίβλιο του Βαμπίρ και Κανίβαλοι έθεσε το ζήτημα της διαγενεακής δικαιοσύνης μέσα από το ασφαλιστικό, ο δε κύριος χρυσοχοΐδης έθεσε το θέμα της γενιάς του βασικού μισθού.

    ReplyDelete
  4. από τον Πάσχο Μανδραβέλη

    Eίναι κατανοητή η απέχθεια, ειδικά των νέων, προς την πολιτική διαδικασία. Οταν ονειρεύεσαι έναν άριστο κόσμο, κάθε πολιτικός είναι λειψός. Ακόμη και το δημοκρατικό μας πολίτευμα μοιάζει λειψό. Ετσι κι αλλιώς η Δημοκρατία είναι ένας αέναος συμβιβασμός των «άριστων λύσεων», οπότε ο μέσος όρος όλων των «άριστων λύσεων» είναι πάντα κατώτερος των προσδοκιών όλων.

    Και η «βουβή διαμαρτυρία» στο Σύνταγμα είναι κατανοητή. Μόνο όμως ως άρνηση του παρόντος και όχι ως θέση για τα μελλούμενα. Πιθανώς, όμως, η σιωπή να δείχνει περισσότερα από τη συναισθηματική προσέγγιση που καταγράφτηκε στον Τύπο. Δείχνει μια κοινωνία που η πρωτοπορία της δεν έχει πλέον τι να πει. Διότι δεν ήταν οι λαϊκές μάζες που συγκεντρώθηκαν στον Αγνωστο Στρατιώτη. Ηταν οι πιο ψαγμένοι: οι bloggers, οι έχοντες πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι πιο ενεργοί. Κι όταν αυτοί παραμένουν βουβοί, τι να κάνουν όλοι οι άλλοι; Οταν οι πρωτοπορίες δεν μπορούν να ιεραρχήσουν, πώς να τα καταφέρουν οι υπόλοιποι;

    Μπορεί η πολιτική της σιωπής να σημαίνει περισσότερα. Μπορεί οι πρωτοπορίες να αντιλαμβάνονται ότι τα αδιέξοδα υπερβαίνουν πια την πολιτική διαδικασία. Οτι από το κακό μπορεί να υπάρξει και χειρότερο. Μπορεί να αντιλαμβάνονται ότι η κρίση είναι καθολική και κυρίως ιδεολογική. Οτι πρέπει να αλλάξει πρώτα ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, για να μπορέσει να αλλάξει και ο τόπος. Οτι το κυρίαρχο εν Ελλάδι «ιδεολογικό παράδειγμα» δεν προσφέρει διεξόδους. Γι’ αυτό και στέκονται αμήχανοι μπροστά στην κάλπη ενώ φλερτάρουν με την ιδέα της αποχής ως λύση.

    Μόνο που κατά τον Στάνισλαβ Λεμ «στη ζωή δεν υπάρχουν λύσεις παρά μόνο επιλογές». Το ίδιο ισχύει και στη διαχείριση των κοινών, αυτό που ονομάζουμε πολιτική. Κι εκεί δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά μόνο επιλογές. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιοι ψάχνοντας την άριστη λύση κάνουν τη χείριστη επιλογή. Απέχουν, επιτρέποντας σε εκείνους που δεν έχουν τόσο αγαθές προθέσεις, να διαμορφώσουν το δικό τους πολιτικό σκηνικό. Ισχύει, δηλαδή, διαχρονικά η ρήση του Τζορτζ Νέιθαν, που θέλει τους κακούς πολιτικούς να εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν πάνε να ψηφίσουν.

    Και τα κόμματα ιεραρχούνται και οι πολιτικοί. Μπορεί να μην υπάρχουν άριστες επιλογές, μπορεί να μην υπάρχουν καν καλές. Από τις «κακές» όμως σίγουρα υπάρχουν και χειρότερες. Αυτές δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιβραβευθούν με την αποχή.

    ReplyDelete
  5. Εγώ ψηφίζω Γιώργο Παπανδρέου.

    Εγώ απαιτώ από το νέο πρωθυπουργό, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στο διάλογο για τα εθνικά ζητήματα: εργασία και επιχειρηματικότητα, ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη, παιδεία και κοινωνικό κράτος.

    Είναι δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου η συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο, στον εντοπισμό των τοπικών και κοινωνικών προβλημάτων, στις προτάσεις για λύσεις αυτών. Είναι καθήκον μου να του δώσω μία ευκαιρία.

    Με την ψήφο μου, την Κυριακή, εγώ θα τον εμπιστευτώ.

    Από τη Δευτέρα απαιτώ τη συμμετοχή μου ως πολίτης και ως Γενιά των 700 ευρώ.

    Είναι καιρός να κινητοποιηθεί η γενιά μου, να αφυπνιστούμε. Κινδυνεύουμε αντίθετα να αποχαυνωθούμε και να κρυφτούμε από τη ζωή. Εγώ θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα θα μου δώσει ρόλο και φωνή.

    Οι καλοί πολίτες με την χείριστη επιλογή που φαίνεται ως άριστη λύση, έμμεσα, με την σιωπή τους, εκλέγουν τους κακούς πολιτικούς. Κι όμως η σιωπή δεν είναι κενή. Είναι χωρίς προσανατολισμό, άρα επικίνδυνη. Η σιωπή υπάρχει γιατί η αγανάκτηση δεν έχει βρει δημιουργικό τρόπο έκφρασης, και μετατρέπει εμάς, τους καλούς πολίτες, που σκεφτόμαστε να απέχουμε και να ισοπεδώσουμε τα πάντα, σε κακούς, χείριστους και επικίνδυνους πολίτες.

    Εγώ ψηφίζω Γιώργο Παπανδρέου.

    ReplyDelete
  6. @mesout tabaz
    "απαιτώ από το νέο πρωθυπουργό, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών"
    Μιλάμε για την Ελλάδα; Πού την είδες την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα; Ποιοί είναι οι Πολίτες; Μήπως είναι όλοι αυτοί που πρωταρχική τους μέριμνα είναι το βόλεμα και να κάνουν και καμιά (μικρή ή μεγάλη) λαμογιά να τα κονομήσουν; Ή σε αυτούς που τους ανέχονται για να μην πω πως τους τρέμουν;

    ReplyDelete
  7. Νικόλας
    "Ο Χρυσοχοϊδης καλά τα λέει (ούτε στο μυαλό σας να'ταν). Το ΠΑΣΟΚ όμως γιατί φωνάζει αυτές τις μέρες για κρυφές ατζέντες για τις συντάξεις; Από πού θα ξεκινήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αν όχι από το αυτονόητο ότι δεν μπορεί κάποιες να αξιώνουν βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους τη στιγμή που εσείς κι εγώ πρέπει να πληρώνουμε τόσο ψηλές εισφορές που ο εργοδότης μας απλά προτιμά να μας έχει 'μαύρους'; "

    Διότι οι Πασόκοι είναι απαίσιοι και επικίνδυνοι λαϊκιστές. Να μην επαναλαμβάνουμε τα χιλιοειπωμένα!

    Οσο για τον Ανδρουλάκη, που προβάλλουν οι G700, ΜΗ ξεράσω.
    Oι Ανδρουλάκηδες κι αν δεν είναι υπεύθυνοι για την λϊκιστική μας κατάντια!!!!

    Μερικοί πρώην ακραίοι, σαν τον Ανδρουλάκη, υποκινούσαν και υποδαύλιζαν τις παράλογες και παράφρονες συντεχνιακές απαιτήσεις του παρελθόντος και είναι οι υπεύθυνοι για το τρέχον ασφαλιστικό αδιέξοδο. Αλλά ιδιοφυής και perceptive, όπως είναι, σε αντίθεση με τους τρισηλίθιους άλλους, τώρα πούγιναν τα πράγματα σκούρα ΚΑΙ επειδή διείδε ότι οι νέοι δεν μασάνε πιά, έγινε όψιμος ορθολογιστής, plus royaliste que le roi και συγγράφει εκ του ασφαλούς, ερωτοτροπώντας με τα θύματά του. Terms of endearment, so to speak.

    ReplyDelete
  8. @ μεσούτ ταβάζ
    "Είναι δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου η συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο, στον εντοπισμό των τοπικών και κοινωνικών προβλημάτων, στις προτάσεις για λύσεις αυτών. Είναι καθήκον μου να του δώσω μία ευκαιρία."

    Εσύ πλέον μεσούτ πέρασες από τον σουρρεαλισμό στον ντανταϊσμό (στην ετυμολογία του όρου εννοώ, ie, yes, right).
    Εδώ αυτοί οι φασίστες δεν έχουν εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία και εσύ ζητάς διάλογο με την κοινωνία των πολιτών;
    Μου θυμίζεις τους σχιζοφρενείς που τρώνε τα αυγά με το τσόφλι!

    ReplyDelete
  9. Εγώ ακριβώς για τον λόγο που επικαλείται ο μεσούτ, επειδή δλδ πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στους νέους,
    ΔΕΝ ψηφίζω ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλή!

    ReplyDelete
  10. Είπαμε, ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας έντιμος και ευγενέστατος κύριος και sportsman, αλλά το να ηγείται δεν είναι το forte του.
    Ο άνθρωπος πλειοδοτεί έναντι παντός ανοήτως και παραλόγως διαμαρτυρομένου.
    Υπ αυτήν την έννοια, δε, οι Πολυζωγόπουλος και Παπασπύρος είναι Sunday school and choir boys δίπλα του.

    ReplyDelete
  11. O όρος πάντως "κανίβαλοι" που χρησιμοποιεί ο Ανδρουλάκης εξυπηρετεί μεν το tirage, αλλά είναι ανακριβής και βλακώδης.
    Οι σημερινοί νέοι είναι μια ηλικιακή συνεχνία, που συμμαχεί με πάθος με τους γονείς της (και εννοείται ΚΑΙ με τα συμφέροντα των γονέων της) ενόσω τους αρμέγει, αλλά από την στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε πολέμιο των προηγουμένων γενεών. Κατά συνέπεια, ο όρος που αρμόζει για τους 25-35 ετών είναι αρπαχτικά (predators) και όχι κανίβαλοι, διότι η διατροφική συμπεριφορά των κανιβάλων δεν διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή και τον καιρό.

    ReplyDelete
  12. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης,η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Μίμης Ανδρουλάκης-με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές διαδρομές,αλλά και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-θεωρούνται και είναι απο τους πιό ευέλπιδες Ελληνες πολιτικούς.

    ReplyDelete
  13. Οι ευέλπιδες της πολιτικής:

    Γιώργος Παπανδρέου
    Μιχάλης Χρυσοχοίδης
    Αννα Διαμαντοπούλου
    Μίμης Ανδρουλάκης

    Αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.
    Ο,τι έκαναν,το έκαναν καλά.

    ReplyDelete
  14. Αντε πάλι πιάσαμε τα πρόσωπα και αφήσαμε την ουσία. Μανία που την έχουμε σαν Έλληνες...

    ReplyDelete
  15. Από Αθηνοκεντρική διαστροφή στη σκέψη μου,παρέλειψα να αναφέρω στούς Ευέλπιδες πολιτικούς τον
    Ευάγελο Βενιζέλο.ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ.ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ.

    ReplyDelete
  16. Η ΣΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

    H σιωπή των πολιτών,έτσι όπως εκδηλώθηκε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα,μοιάζει με σιωπή των Αμνών που φυσικά οδηγεί στη "σφαγή των".Αυτό θα συμβεί την Κυριακή.
    Η Δημοκρατική Παράταξη,για μια ακόμη φορά στην ιστορία της θα παίξει το ρόλο του σφαγιασθέντος αμνού.
    Η μήπως δε υπάρχει Δημοκρατική Παράταξη,με όρους του σήμερα,και απλώς απο Δευτέρα θα πρέπει να αρχίσει τον αγώνα του επαναπροσδιορισμού της κι αυτοπροσδιορισμού της;
    ΠΡΈΠΕΙ ΔΗΛ. ΝΑ ΟΡΊΣΕΙ :ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.

    ReplyDelete
  17. Η μεγαλύτερη, ισχυρότερη και αηδέστερη ηλικιακή και κοινωνική συντεχνία είναι η γενιά του Πολυτεχνείου που μας προκαλεί ιδεολογική ασφυξία με το αριστερό της δήθεν.

    ReplyDelete
  18. @κομφούκιος
    Κατά συνέπεια, ο όρος που αρμόζει για τους 25-35 ετών είναι αρπαχτικά (predators) και όχι κανίβαλοι,

    Το εννοείτε αυτό μήπως και για τους Γ700 κύριε κομφούκιε; Αν όχι, σε ποιούς αναφέρεστε;

    Διότι η εντύπωσή μου για τους ικανούς νέους 25-35 είναι πως διατυπώνουν την άρνησή τους να νομιμοποιήσουν τη ντόπια βλαχογκλαμουριά εμπράκτως διά της αναζήτησης της ψυχικής τους και επαγγελματικής ηρεμίας και γαλήνης εκτός των συνόρων του Ελλαδικού κρατιδίου.

    Υμέτερος.

    ReplyDelete
  19. Κανείς δεν αρνείται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της γενιάς μας παρασιτεί οικειοθελώς εις βάρος της οικογένειάς του. Μάλιστα η ίδια η ελληνική οικγένεια ευνοεί, αν δεν ενθαρρύνει κιόλας αυτό τον παρασιτισμό.

    Ένα άλλο κομμάτι, μικρό, σηκώνεται και φεύγει. Όχι από άρνηση και απόρριψη της Ελλάδας, αλλά κυρίως γιατί έξω βρίσκει ευκαιρίες για να κάνει αυτό που θέλει πραγματικά.

    Εμείς δεν ανήκουμε ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη περίπτωση. Είμαστε εντός των συνόρων, δεν παρασιτούμε και όπως οι περισσότεροι νέοι ψάχνομαστε για δουλειές, ή καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως είναι πρακτικές αυτονόητες λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν.

    ReplyDelete
  20. Πίστευα οτι αυτή η κίνηση είναι ανεξάρτητη αλλά σιγά μην ήταν. Άραγε θα υπάρχει το blog αν τις εκλογές τις πάρει το πασοκ ?

    ReplyDelete
  21. Ο Παπανδρέου μας εκπλήσει συνεχώς με τις συνεντεύξεις του.
    Συγκροτημένη σκέψη,καλή αίθηση του γενικού και Εθνικού συμφέροντος και ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα.
    Φωτεινή προσωπικότητα,θετική αύρα.Θα προκάμει όμως;

    ReplyDelete
  22. http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20070914&nid=5984346

    «Αλλαγή ζωής»
    Γιάννης Πρετεντέρης

    Παρακολουθούσα χθες το πεντάλεπτο τηλεοπτικό σποτ του Συνασπισμού. Ηταν ένα καταγγελτικό και ταυτοχρόνως συναισθηματικό φιλμάκι το οποίο περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα την κοινωνία μας και πρότεινε ως λύση «να αλλάξουμε ζωή».

    Δ εν θα συζητήσω αν η κοινωνία μας είναι τόσο άθλια όσο την αντιλαμβάνεται ο Συνασπισμός. Εκλογές έχουμε, η υπερβολή είναι μέσα στη λογική των πραγμάτων. Θα σταθώ όμως στην πρότασή τους για να αντιμετωπιστεί αυτή η άθλια κοινωνία: να αλλάξουμε ζωή - πάλι καλά, θα μου πείτε, διότι θα μπορούσαν με την ίδια ευκολία να προτείνουν «να αλλάξουμε χώρα» ή «να αλλάξουμε πλανήτη».

    Κατ΄ αρχήν, η ιδέα δεν είναι κακή. Ποιος δεν θέλει να αλλάξει τη ζωή του με μια καλύτερη, αν δεχτούμε ότι ο Συνασπισμός δεν μας προτείνει να την αλλάξουμε με μια χειρότερη. Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε όμως ότι η αλλαγή ζωής αποτελεί μια απολύτως θεμιτή προγραμματική πρόταση, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο: Πρώτον, τι ακριβώς συμβαίνει την Κυριακή. Εχουμε μήπως δημοψήφισμα αλλαγής ζωής; Εξ όσων γνωρίζω, όχι.

    Ψηφίζουμε για Βουλή και κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία (όλοι συμφωνούμε) προτού αλλάξει τη ζωή μας χρήσιμο είναι να φτιάξει την Πυροσβεστική, να βελτιώσει την οικονομία, να ρίξει κανένα χιλιόμετρο άσφαλτο και να μην αφήνει τα τρένα να τρακάρουν μεταξύ τους. Υπό αυτήν την έννοια, ή ο Συνασπισμός νομίζει ότι μετέχει σε κάποιες άλλες εκλογές ή απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο υποσχόμενος αλλαγή ζωής όταν αποφασίζουμε για άλλα πράγματα.

    Δεύτερον, ποια ακριβώς είναι η ζωή που υπόσχεται ο Συνασπισμός εφόσον αποφασίσουμε να αλλάξουμε ζωή μαζί του.

    Επ΄ αυτού, ο Συνασπισμός δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Ο αρχηγός του όμως επισκεπτόμενος ένα σχολείο για την έναρξη της σχολικής περιόδου έδωσε κάποιες ενδείξεις για την κοινωνία που ονειρεύεται. «Αν είστε καλά διαβασμένοι κι αν δεν σας βλέπει η δασκάλα, να αφήνετε τον διπλανό σας να αντιγράφει» συμβούλευσε το μαθητικό ακροατήριό του.

    Ο Συνασπισμός, δηλαδή, μας προτρέπει να φτιάξουμε μια νέα ζωή στην οποία η εξαπάτηση και η αντιγραφή θα αποτελούν επίσημο κανόνα και στην οποία αυτός που θα έχει διαβάσει καλύτερα δεν θα χαίρει καμίας ανταπόδοσης για την προσπάθειά του, αφού θα πρέπει να τη μοιράζεται με τον αδιάβαστο συμμαθητή του. Ο Συνασπισμός, συνεπώς, προτείνει μια ζωή τούβλων όπου μέτρο ισότητας θα είναι ο πάτος. Πρωτότυπη ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσοι θα συμφωνήσουν μαζί του.

    ReplyDelete
  23. Ferelpides Parmenides, ferelpides.

    ReplyDelete
  24. H σιωπή των πολιτών,έτσι όπως εκδηλώθηκε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

    Πως φαίνεται Παρμενίδη μου πως έχεις χρόνια να ενημερωθείς για τις εκλογές στην Ελλάδα... Στο Σύνταγμα έχουν να γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις πάνω από 10 χρόνια. Πες μου να σου στείλω φωτογραφίες από το καρακιτσαριό που στήνεται για σήμερα το βράδυ...

    ReplyDelete
  25. @PARMENIDES

    "Η ΣΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ
    H σιωπή των πολιτών,έτσι όπως εκδηλώθηκε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα,μοιάζει με σιωπή των Αμνών που φυσικά οδηγεί στη "σφαγή των".Αυτό θα συμβεί την Κυριακή.
    Η Δημοκρατική Παράταξη,για μια ακόμη φορά στην ιστορία της θα παίξει το ρόλο του σφαγιασθέντος αμνού.
    Η μήπως δε υπάρχει Δημοκρατική Παράταξη,με όρους του σήμερα,και απλώς απο Δευτέρα θα πρέπει να αρχίσει τον αγώνα του επαναπροσδιορισμού της κι αυτοπροσδιορισμού της;"

    To δεύτερο Παρμενίδη μου, το δεύτερο. Και αν οιοσδήποτε εδώ μέσα διανοήθηκε, έστω και επί δευτερόλεπτο, ότι αυτά που καταλογίζω στο ΠΑΣΟΚ είναι ανακριβή Η οφείλονται σε λανθάνουσα "δεξιοσύνη", είναι κατ ελάχιστον άκριτος.
    ΑΠΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ είναι δυνατόν, άνθρωποι που ουδέποτε ψήφισαν "δεξιά" να είναι δεξιοί. By definition, σωστά;

    Η Δημοκρατική Παράταξη θα ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΕΙ εκ θεμελίων, προκειμένου να κυβερνήσει, και θα συγκροτηθεί από άτομα ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ στην ζωή τους (κατά Bakunin, οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τους εργαζομένους) και ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ για το εργασιακό ήθος και εντιμότητά τους.

    ReplyDelete
  26. Ο ΜΗ εργαζόμενος, μηδέ εσθιέτω, let alone represent his peers!!!

    ReplyDelete
  27. Αγαθό στη δημοκρατία είναι η προάσπιση και η υπηρεσία της αλήθειας σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

    Δεν βλέπω πως οι βαθύτατα υποκριτές, οι ψεύτες και οι λαοπλάνοι λαϊκιστές της αστικής μας δημοκρατίας μπορούν να ταυτιστούν με αυτό το υπέρτατο αγαθό, την ΑΛΗΘΕΙΑ!

    Η μεταπολίτευση είχε να κάνει με την ποσότητα της δημοκρατίας στον τόπο. Από δω και πέρα η δημοκρατία πρέπει να διευρυνθεί και να εμβαθυνθεί ποιοτικά.

    Το πολιτικό μας σύστημα χρίζει από επείγουσα βαθιά ενδοσκόπηση

    ReplyDelete
  28. Είπατε:

    “Μιλάμε για την Ελλάδα; Πού την είδες την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα; Ποιοί είναι οι Πολίτες; Μήπως είναι όλοι αυτοί που πρωταρχική τους μέριμνα είναι το βόλεμα και να κάνουν και καμιά (μικρή ή μεγάλη) λαμογιά να τα κονομήσουν; Ή σε αυτούς που τους ανέχονται για να μην πω πως τους τρέμουν;”

    “Πίστευα ότι αυτή η κίνηση είναι ανεξάρτητη αλλά σιγά μην ήταν. Άραγε θα υπάρχει το blog αν τις εκλογές τις πάρει το ΠΑΣΟΚ?”

    “Άντε πάλι πιάσαμε τα πρόσωπα…”

    Ψ Δέχομαι ότι στην Ελλάδα η κοινωνία μας τρέφει, προάγει και συναινεί με μαφιόζους όλων των κλιμάκων, από κτηνοτρόφους μέχρι και θεσμικούς επενδυτές καθώς και υπουργούς οικονομίας.
    Ψ Δέχομαι ότι στην Ελλάδα το κριτήριο οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης ήταν οι διαπροσωπικές σχέσεις, πολλές φορές με τίμημα την ίδια την αξιοπρέπεια του καθενός μας.
    Ψ Δέχομαι ότι στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια καλλιέργησαν και προώθησαν το μοντέλο του μπαγάσα, λαμόγιου, ρουσφετολόγου, παρτάκια, τεμπέλη και ωχαδελφιστή λαουτζίκου. Η έννοια της λέξης ‘πολίτης’ μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο κακοποιείται.
    Ψ Δέχομαι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία νέων που παρασιτούν και κατηγορούν όλο τον κόσμο για τη μιζέρια τους.
    Ψ Δέχομαι ότι το να υποστηρίζεις θερμά μια ελπίδα αλλαγής πλεύσης αυτής της χώρας, ίσως τη μοναδική διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι είσαι ο κακός ο Πασοκ – ο – λύκος, καθώς αυτό το ποίημα μας έμαθε η προπαγάνδα του Κωστάκη και της δήθεν, περισσότερο μουσειακής, Αριστεράς, τα τελευταία 12 χρόνια.
    Ψ Δέχομαι ότι στην Ελλάδα είμαστε όλοι πρόβατα, βουβοί, και αναμένουμε το βοσκό να μας διαχειριστεί, ενώ κλείνουμε τα μάτια μας στο όραμα και την πολιτική βούληση.


    Η υποστήριξη του ΓΑΠ, πολιτικού προσώπου 2 μέρες πριν τις εκλογές, Γ700, είναι ακριβώς υποστήριξη πολιτικών θέσεων και οράματος. Όχι προσώπου. Σας παρακαλώ, ειδικά αυτές τις μέρες, να ανοίξετε τα αυτιά σας και να ακούσετε με προσοχή τις προτάσεις, τις ιδέες και τις δεσμεύσεις του καθενός, σε συνδυασμό με το έργο τους. Μη παραμένετε στη βιτρίνα των προσώπων.

    Είναι πρώτη φορά που υποψήφιος αρχηγός της χώρας δεσμεύεται ανοιχτά, ξεκάθαρα, ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες συνεργασίες και τη συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο για τα εθνικά μας ζητήματα. Μάλιστα, δεσμεύεται ότι αυτό θα ξεκινήσει από τοπικό επίπεδο, παράλληλα με πλήρη αναστύλωση μιας διαφανούς και λειτουργικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το διαδίκτυο μπορεί να, και θα - όπως δεσμεύεται - παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, αντί αυτή να παραμείνει προεκλογική υπόσχεση. Τα μηνύματα του είναι σαφή. Οι άλλοι δεν έχουν πάρει καν θέση ως προς αυτό. Το καταλαβαίνετε? Μην ισοπεδώνετε τα πάντα! Η μιζέρια και η δυσπιστία είναι συνέπεια της ψωροκώσταινας που περίτεχνα καλλιέργησε ο Κωστάκης στην Ελληνική Κοινωνία και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον τρόπο σκέψης!

    Είναι καιρός να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε αισιόδοξα, προοδευτικά. Τι προτείνουν οι άλλοι, ή ακόμα, τι προτείνετε εσείς παιδιά? Η κριτική είναι εύκολη αλλά η δημιουργία είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

    Το blog ιδρύθηκε για να βγάλει το κερί από τα αυτιά μας, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι υπάρχει ένα τεράστιο γενεακό πρόβλημα στην Ελλάδα, οριζόντιο με τα βασικά εθνικά ζητήματα της χώρας. Το blog κατάφερε σε λιγότερο από 1 χρόνο, όχι μόνο να εισάγει το φαινόμενο της γενιάς των 700 ευρώ στη δημόσια ατζέντα, αλλά να αποτελέσει και κορυφαίο θέμα συζήτησης στην προεκλογική περίοδο. Ποιος μίλησε ανοιχτά και πήρε, αντί για κριτική όπως όλοι οι άλλοι, θέση – πρόταση για τη Γενιά αυτή? Ποιος δεσμεύτηκε για πρωταρχικό άξονα χάραξης της πολιτικής του η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη γνώση και στη συνεχή επιμόρφωση του εργατικού δυναμικού? Ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι είπαν οι άλλοι, άρα τι να περιμένουμε από αυτούς εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μας κάνει? Και ξέρετε κάτι? Όταν το ΠΑΣΟΚ βγει με το Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό, αυτό το blog θα βάλει το φαινόμενο Γ700 και την ατζέντα της μπροστά στο τραπέζι συζήτησης, γιατί ναι, είμαι σουρεαλιστής, αφελής και γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία, και γιατί αυτός δεσμεύτηκε ανοικτά και ξεκάθαρα. Θα του δώσω μία ευκαιρία για να μου δώσει αυτός τη δική μου. Είναι ο μοναδικός, ούτως ή άλλως, με τον οποίο μπορώ να ρισκάρω. Με τους άλλους είναι προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη. Ναι, αυτό το blog θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί είναι κίνηση της Κοινωνίας των Πολιτών και βρίσκει επιτέλους μια ηλιαχτίδα φωτός για τη συμμετοχή μας, της Γ700, στο διάλογο για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ προβλήματα.

    ReplyDelete
  29. Είπατε:

    “Εγώ ακριβώς για το λόγο που επικαλείται ο μεσούτ, επειδή δλδ πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στους νέους, ΔΕΝ ψηφίζω ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλή!”

    Το μέλλον στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Δύση, ΔΕΝ ανήκει στους νέους, ανήκει στους ηλικιωμένους. Είμαστε και θα γίνουμε ακόμα μεγαλύτερη μειοψηφία. Δεν έχουμε καν την πλειοψηφία στην ψήφο. Όταν λοιπόν όλοι εσείς απέχετε, η μειοψηφία μας γίνεται ακόμα πιο αδύναμη. Αποτέλεσμα? Υπερασπίζονται και προάγονται οι απαιτήσεις και επιθυμίες των ηλικιωμένων, εις βάρος μας. Μην περιμένετε μετά οι πολιτικοί, ειδικά αυτοί που αντί για όραμα χρησιμοποιούν τις μετρήσεις και τις δημοσκοπήσεις, να πάρουν ΔΙΚΑΙΗ για μας θέση στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος και επακόλουθα κι όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Δεν είπα ποτέ ότι το μέλλον μας ανήκει. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ.

    ReplyDelete
  30. Anonymous
    "H σιωπή των πολιτών,έτσι όπως εκδηλώθηκε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

    Πως φαίνεται Παρμενίδη μου πως έχεις χρόνια να ενημερωθείς για τις εκλογές στην Ελλάδα"

    ΟΤΑΝ δουλεύει ο κλιματισμός στο σπίτι του, ξέρει καλά ο Παρμενίδης ΤΙ λέει.
    Απλά τώρα κάνει μιά τελευταία απόπειρα 1) συσπείρωσης και 2) αυτοκριτικής.
    ΑΛΛΑ τα στιβαρά κόμματα ΔΕΝ κάνουν την αυτοκριτική τους την παραμονή των εκλογών αλλά την επομένη!!!

    ReplyDelete
  31. “Μου θυμίζεις τους σχιζοφρενείς που τρώνε τα αυγά με το τσόφλι!”

    Κομφούκιε είσαι ο μόνος εδώ μέσα που απέδιδες και αποδίδεις συνεχώς μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε όλους τους σχολιαστές αυτού του blog, χωρίς τις περισσότερες φορές να μπαίνεις καν στην ουσία των επιχειρημάτων τους. Αν το κάναμε αυτό κι εμείς για σένα (δε θα το κάνουμε όμως γιατί ο προσωπικός μας πολιτισμός δε μας το επιτρέπει) τότε εδώ μέσα θα γινόταν ζούγκλα. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκεις.

    ReplyDelete
  32. Φερελπιδες Παρμενίδη μου, φερέλπιδες.

    Ετυμολογικά βέβαια είναι σωστό και το ευέλπιδες, αλλά κυρίως υπονοεί τους φοιτητές στην Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή

    ReplyDelete
  33. @ κουρδιστό μανταρίνι

    είπες
    "Πίστευα οτι αυτή η κίνηση είναι ανεξάρτητη αλλά σιγά μην ήταν. Άραγε θα υπάρχει το blog αν τις εκλογές τις πάρει το πασοκ ? "

    Θα υπάρχει διότι
    πρώτον, οι κομματικές προτιμήσεις των συντελεστών του blog διαφέρουν
    δεύτερον, η κίνηση δεν υπάρχει για να υποστηρίξει κόμματα αλλά θέσεις
    τρίτον, διότι τον Οκτώβριο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΚΕΣ όλοι θα κάνουν την κότα και θα αγνοήσουν τους g700 των franchise πανεπιστημίων
    τέταρτον, διότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε υψηλές εισφορές και δεν θα έχει λυθεί το ασφαλιστικό
    πέμπτον, διότι έχουμε πολλά πράγματα ακόμα να κάνουμε στο μυαλό μας και τα οποία είναι ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία.

    ReplyDelete
  34. @ anonymos 1:36

    ο Μανδραβέλης αναφέρεται στη συγκέντρωση των bloggers και όχι σε κάποια κομματική προεκλογική συγκέντρωση άρα δεν καταλάβαμε το σχόλιό σου.

    ReplyDelete
  35. @parmenides
    "Οι ευέλπιδες (sic) της πολιτικής:

    Γιώργος Παπανδρέου
    Μιχάλης Χρυσοχοίδης
    Αννα Διαμαντοπούλου
    Μίμης Ανδρουλάκης

    Αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.
    Ο,τι έκαναν,το έκαναν καλά."

    O κ. Παπανδρέου θα κριθεί από τον Λαό. Άν και από μιά άποψη είναι άδικο να σχολιάζουμε τον αρχηγό ενός κόμματος σε διάλυση και ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ, ο κ. Παπανδρέου ΔΕΝ παρουσίασε ηγετικό profile όταν του δόθηκαν οι ευκαιρίες, που ήσαν αρκετές.

    Οπως τόνισα και νωρίτερα σ αυτό το post, ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να υπερψηφισθεί με ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ για το καλό του έθνους από εκείνους που είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν το κόμμα του διαβόλου.

    Ο κ. Ανδρουλάκης ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΕΙ για το ΑΣΥΝΕΠΕΣ παρελθόν του.

    Η κυρία Διαμαντοπούλου πρέπει να εκλεγεί και μάλιστα ψηλά, διότι οφείλουμε να καταποντίσουμε τον ανεγκέφαλο, αήθη και πανάθλιο Σκανδαλίδη. Εκπροσωπεί καλές ιδέες, αλλά είναι αρριβίστρια extraordinaire και ουχ ήττον σαχλεπίσαχλη.

    ReplyDelete
  36. @Μεσούτ Ταβάζ
    "“Μου θυμίζεις τους σχιζοφρενείς που τρώνε τα αυγά με το τσόφλι!”
    Κομφούκιε είσαι ο μόνος εδώ μέσα που απέδιδες και αποδίδεις συνεχώς μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε όλους τους σχολιαστές αυτού του blog, χωρίς τις περισσότερες φορές να μπαίνεις καν στην ουσία των επιχειρημάτων τους. Αν το κάναμε αυτό κι εμείς για σένα (δε θα το κάνουμε όμως γιατί ο προσωπικός μας πολιτισμός δε μας το επιτρέπει) τότε εδώ μέσα θα γινόταν ζούγκλα. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκεις. "

    Mάλλον χαρακτηρίζεις κάποιο άλλο πρόσωπο πούχεις στη φαντασία σου. Αν υπάρχει ΕΝΑ άτομο που μονίμως στοιχειοθετεί down to the iota τα λεγόμενά του (και δεν γράφει οιονεί εκθέσεις ιδεών, όπως πολλοί εδώ μέσα), αυτός είναι ο γράφων. Εσύ, ο ίδιος, μάλιστα έχεις επαινέσει στο παρελθόν πολλά σχόλιά του (μην εκτίθεσαι). Απλά, όταν μιλάει ΚΑΤΑ της ΝΔ είναι "καλός", αλλά όταν τα λέει ευθέως ΚΑΙ στην αντίπεραν τότε "τσινάμε"!!

    ReplyDelete
  37. @PARMENIDES
    "Από Αθηνοκεντρική διαστροφή στη σκέψη μου,παρέλειψα να αναφέρω στούς Ευέλπιδες πολιτικούς τον
    Ευάγελο Βενιζέλο.ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ.ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ."

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, μέχρι θανάτου!!!!!!

    ReplyDelete
  38. @ anonymous
    "Επ΄ αυτού, ο Συνασπισμός δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Ο αρχηγός του όμως επισκεπτόμενος ένα σχολείο για την έναρξη της σχολικής περιόδου έδωσε κάποιες ενδείξεις για την κοινωνία που ονειρεύεται. «Αν είστε καλά διαβασμένοι κι αν δεν σας βλέπει η δασκάλα, να αφήνετε τον διπλανό σας να αντιγράφει» συμβούλευσε το μαθητικό ακροατήριό του. "

    Eντυπωσιάζομαι αλλά δεν εκπλήσσομαι ότο ο κ. Αλαβάνος είπε κάτι τέτοιο.
    ΑΛΛΑ δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ του ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΑΝΔΡΕΑ.

    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟΥ
    Α Ι Σ Χ Ο Υ Σ

    ReplyDelete
  39. G700 said...
    "Η μεγαλύτερη, ισχυρότερη και αηδέστερη ηλικιακή και κοινωνική συντεχνία είναι η γενιά του Πολυτεχνείου που μας προκαλεί ιδεολογική ασφυξία με το αριστερό της δήθεν."

    ΕΥΓΕ παλικάρι μου!

    ReplyDelete
  40. Profile Komfoukiou:

    3erolas kavlantis academic sta usa.
    kapote perimene na ftiaxtei apo to pasok, alla ton prolaban alloi!

    Twra 3ynei t'arxidia tou agnanteyontas ta aperanta amerikanika libadia (grafei k kanena paper, mhn ton adikoume) k blogarei poulwntas ypshlh dianohsh!

    AKA Zaxos Xatzhfwtiou

    ReplyDelete
  41. Όταν Κομφούκιε γράφεις και επιχειρηματολογείς, δημιουργείς. Όταν απαντάς σε posts άλλων σχολιαστών, πολλές φορές αποφεύγεις την ουσία και τρομοκρατείς. Δεν έχεις φανεί ποτέ καλός στη ΝΔ, μην υποτιμάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Όσο για το Γιώργο Παπανδρέου, θεωρώ ότι του αξίζει μια ευκαιρία. Να σε ρωτήσω κάτι: Ένα κόμμα το οποίο απέκτησε δεινοσαυρικές διαστάσεις τα τελευταία 20 χρόνια ύπαρξης του, εσύ θα μπορούσες να θεωρήσεις κάποιον ικανότερο ώστε να το οδηγήσει σε κάθαρση και ανανέωση σε 3,5 χρόνια? Ή μάλλον, να το θέσω αλλιώς. ΣΤο αντίπαλο κόμμα, τη ΝΔ, που δεν ήταν καν κυβέρνηση τα τελευταία 25 χρόνια (ακόμα κι όταν κυβερνούσε), κατάφερε ο Κωστάκης να κάνει τη μεγάλη ανανέωση? Έφερε τίποτα φιλελεύθερο και προοδευτικό στο κόμμα - άσε τη χώρα ? Ή μήπως ήταν μια επικοινωνιακή μάσκα για την επανίδρυση της δεξιάς, διαδικασία για την οποία φρόντισαν τα στελέχη της ΝΔ κι ο Κωστάκης έπαιζε play station και φορούσε make up σαν τον Νέρωνα τον Αυτοκράτορα για να παριστάνει τον ηγεμόνα μεταρρυθμιστή?

    Ακόμα και στην πιο δημοκρατική χώρα του κόσμου, όπου υποτίθεται κι ελπίζω ότι η δημοκρατία και η ελευθερία διέπουν σαν αρχές ακόμα και την εσωτερική λειτουργία των κομμάτων, πάμε από Clinton σε Clinton και από Μπους σε Μπους. 20 χρόνια τώρα.

    Η κάθαρση και η ανανέωση αργεί να έρθει πάντα. Τι θα κάνουμε λοιπόν, να παγώσουμε τα πάντα μέχρι να το καταφέρουμε? Εσύ ο ίδιος δήλωσες ότι τέτοιο σενάριο, αν και επιθυμητό από πολλούς..., είναι εκτός λογικής και ρεαλιστικής προσέγγισης.

    Εγώ ψηφίζω Γιώργο Παπανδρέου, αυτός μου προσφέρει μια ευκαιρία. Είμαι ιδιοτελής και απαιτώ την τήρηση της δέσμευσης του.

    ReplyDelete
  42. Κανείς δεν αρνείται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της γενιάς μας παρασιτεί οικειοθελώς εις βάρος της οικογένειάς του. Μάλιστα η ίδια η ελληνική οικγένεια ευνοεί, αν δεν ενθαρρύνει κιόλας αυτό τον παρασιτισμό.
    Φυσικά. Η έλλειψη οποιασδήποτε ενθάρρυνσης της δημιουργικότητας και αναζήτησης είναι ίδιον της ελληνικής κοινωνίας.

    Ένα άλλο κομμάτι, μικρό, σηκώνεται και φεύγει.
    Πόσο μικρό είναι το 'μικρό' κομμάτι των νέων που ξενιτεύεται; Και πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι που μένει; Το ελλαδικό κρατίδιο αδυνατεί να καταγράψει τους αριθμούς. Μήπως τους συμφέρει εξάλλου; Άρα λοιπόν, ελλείψει στοιχείων, ας μην λέμε έτσι απλά πως είναι μικρό. Δεν ξέρουμε, κι ίσως είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζουμε.

    Όχι από άρνηση και απόρριψη της Ελλάδας, αλλά κυρίως γιατί έξω βρίσκει ευκαιρίες για να κάνει αυτό που θέλει πραγματικά.
    Τις οποίες ευκαιρίες δεν βρίσκουν στην Ελλάδα. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι άρνηση και απόρριψη των ελλαδικών συνθηκών εργασίας;

    Εμείς δεν ανήκουμε ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη περίπτωση. Είμαστε εντός των συνόρων, δεν παρασιτούμε και όπως οι περισσότεροι νέοι ψάχνομαστε για δουλειές, ή καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως είναι πρακτικές αυτονόητες λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν.
    Η άποψή μου είναι πως οι πρακτικές λύσεις που ζητάτε ποτέ δεν θα υπάρξουν καθώς ουσιαστικά στρέφονται εναντίον των χαρακτηριστικών εκείνων από τα οποία ευνοήθηκε και ξεπήδησε το μεγαλύτερο τμήμα της καθεστηκυίας τάξης. Θεωρώ δε πως στο βαθμό που αποδέχεστε τις ελεεινές συνθήκες εργασίας που παρέχουν ουσιαστικά 'παίζετε' το παιγνίδι τους και διαιωνίζετε την ίδια κατάσταση. Αντίθετα, η συνειδητοποίηση πως υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες εργασίας, ευκαιρίες και προοπτικές εκτός Ελλάδας (και η αξιοποίησή τους) είναι η μόνη διέξοδος αντίστασης κατά των εγχώριων συνθηκών.

    Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη. Κατά πόσο οι Έλληνες 25-35 ετών είναι ανταγωνιστικοί σε ένα περιβάλλον εκτός Ελλάδας. Δυστυχώς, πολλές φορές δεν είναι, και ένας σημαντικός λόγος σχετίζεται με τη χαμηλή ποιότητα σπουδών σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στα πλαίσια αυτά, ένα σημαντικό αίτημα των Γ700 θα έπρεπε να είναι πρώτα και κύρια η βελτίωση των συνθηκών στην παιδεία, η εντατικοποίηση των σπουδών, η πάταξη των γνωστών σαθρών φαινομένων, κλπ κλπ. Δυστυχώς δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου που να δείχνει πως αυτό είναι προτεραιότητα για τους Γ700.

    Θα επιφυλαχθώ για το 'δια ταύτα' διότι κάποιες από τις εκτιμήσεις μου για τους Γ700 μπορεί να μην είναι σωστές. Ωστόσο, δεν παύω να θεωρώ πως ρίξη μπορεί να επέλθει μόνο με πλήρη απεξάρτηση των νέων από τη ντόπια νεόπλουτη βλαχογκλαμουριά.

    ReplyDelete
  43. TA NEA


    [ ΓΝΩΜΗ ]
    Πώς να ψεύδεσαι με τη βοήθεια της στατιστικής

    Του Γιάννη Καλογήρου


    «ΥΠΑΡΧΟΥΝ τριών ειδών ψεύδη: τα ψεύδη, τα αναθεματισμένα ψεύδη και οι στατιστικές». Η ρήση αυτή του Ντισραέλι αναφέρεται στη χρήση αληθοφανών στατιστικών για την υποστήριξη ανακριβών ισχυρισμών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρουσιάζει τα αποτελέσματα της οικονομικής της πολιτικής μεταβολίζοντας δημιουργικά τη διαπίστωση του Ντισραέλι και διαμορφώνοντας ένα μοντέλο τού «πώς να ψεύδεσαι με τη βοήθεια της στατιστικής». Ενδεικτικά:
    ● Ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός ότι περιόρισε το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 7,9% του ΑΕΠ (το 2004) στο 2,4% (κατά εκτιμήσεις) το 2007. Η σύγκριση όμως θα έπρεπε να γίνεται με το 2003, διότι το 2004 ήταν ήδη κυβέρνηση η Ν.Δ. επί περίπου 10 μήνες, στη διάρκεια των οποίων κατάφερε να διογκώσει (!) το έλλειμμα- με την κατάρρευση του μηχανισμού είσπραξης των δημοσίων εσόδων και τον εκτροχιασμό των ολυμπιακών δαπανών-, σε μια χρονιά εξάλλου που επιβαρύνθηκε από το πρόσθετο κόστος δύο εκλογικών αναμετρήσεων και τις νεοδημοκρατικές αλχημείες στην καταγραφή των στρατιωτικών δαπανών.
    ● Θριαμβολογεί η Ν.Δ. για τον ρυθμό της οικονομικής μεγέθυνσης- περί το 4%που είναι «από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη». Στην πραγματικότητα, ήταν η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αυτή που από το 1994 είχε φέρει την Ελλάδα σε τροχιά μεγέθυνσης με ρυθμούς σταθερά στο 4% και συνεχώς υψηλότερους από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Αποκρύπτει επίσης ότι το 2003, ο ρυθμός ήταν στο 4,8% και το 2006 μειώθηκε στο 4,3%.
    ● Πανηγυρίζει η Ν.Δ. για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Παραλείπει, όμως, να αναφερθεί στη δυσανάλογη αύξηση των εισαγωγών και στη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος περισσότερο από όσο δικαιολογούν συγκυριακοί παράγοντες. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών- που είχε συρρικνωθεί την περίοδο 2000- 2004- φθάνει ένα ύψος- ρεκόρ (πάνω από 12% του ΑΕΠ) προκαλώντας ανησυχία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αν δεν είχαμε μπει επί ΠΑΣΟΚ στη ζώνη του ευρώ, η υποτίμηση θα ήταν αναπόφευκτη.
    ● Ισχυρίζεται η Ν.Δ. ότι μείωσε την ανεργία από το 11,3% (Μάρτιος 2004) σε 7,7% (Μάιος 2007). Η «μείωση» της ανεργίας συνδέεται με προσωρινές (προεκλογικές), χωρίς προκήρυξη, ανασφάλιστες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τη μεγάλη επέκταση των επιδοτουμένων προγραμμάτων μαθητείας stage, αλλά και με αλλαγές στη στατιστική καταγραφή των ανέργων.
    ● Θριαμβολογεί η Ν.Δ. ότι πέτυχε αύξηση των αφίξεων τουριστών (από 12 εκατ. το 2003 σε 17 εκατ. το 2007). Στην πραγματικότητα το 2003 ο αριθμός αφίξεων ήταν 14,7 εκατ., μεσολάβησε η μεγάλη καμπάνια των Ολυμπιακών και πάντως τα έσοδα ανά επισκέπτη μειώθηκαν σημαντικά στέλνοντας ένα μήνυμα «κόπωσης» του τουριστικού μοντέλου της χώρας. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της Ν.Δ. στηρίζει την «επιτυχία» της οικονομικής πολιτικής της σε συνειδητές ανακρίβειες και παραλείψεις και στο γεγονός ότι αφού ξεφορτώθηκε τις ολυμπιακές δαπάνες, συρρίκνωσε τις δημόσιες επενδύσεις και μετακύλισε μέρος των δαπανών για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους στο μέλλον, με μεγαλύτερο όμως κόστος. Ούτε λόγος, βέβαια, για περιορισμό της κρατικής σπατάλης των «10 δισ. ευρώ ετησίως»!

    Ο Γιάννης Καλογήρου είναι αναπληρωτής καθηγητής Τεχνολογικής, Οικονομικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ.

    ReplyDelete
  44. @ μεσουτ ταβαζ

    ΔΕΝ θα είχα πρόβλημα να δώσω μιά ευκαιρία στον κ. Παπανδρέου, έστω και αν δεν με έχει πείσει.
    ΑΛΛΑ αρνούμαι να δώσω ΨΗΦΟ στο ΠΑΣΟΚ - αυτό είναι το πρόβλημά μου και το πρόβλημα του σκεπτόμενου Λαού.
    Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται, όχι απλώς σε διάλυση, αλλά σε ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ, όπως έχει διπλωματικότατα και επανειλημμένα αφήσει να εννοηθεί ο κ. Χρυσοχοίδης και όπως, με χθεσινοβραδυνή ενέργειά του, άφησε να εννοηθεί ο κ. Σημίτης.

    Χθες βράδυ, ο κ. Σημίτης που είναι "γάτα" έδωσε ακόμα μια φορά το στίγμα του .... και όσοι κατάλαβαν....!

    ReplyDelete
  45. Parte enan Panoutso na strwsete:

    Πριν από 50 χρόνια μια ομάδα μπράβων του παρακράτους επιτέθηκε στον βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη. Πριν από τρεις μέρες δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον προπονητή του Εθνικού Κατερίνης, Γιώργο Καμπερίδη. Οταν τρεις μέρες πριν από τις εκλογές το μόνο θύμα βίας είναι ο προπονητής του Εθνικού Κατερίνης, δύο είναι τα συμπεράσματα. Οτι η πολιτική μας ζωή έχει εκπολιτιστεί και πως ο ελληνικός λαός γράφει δεξιούς, σοσιαλιστές και αριστερούς στα δημοκρατικά του παπάρια.

    Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι αν στην Ελλάδα βγει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ το πολίτευμα θα γίνει καπιταλιστικό ή σοσιαλιστικό; Υπάρχει άλλος που να σκέφτεται ότι αν βγει το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κομουνισμό ή συριζισμό; Και μην πείτε ότι πάντα έτσι ήταν τα πράγματα. Την εποχή που οι εφημερίδες έγραφαν για τον Λαμπράκη αντί για τον Καμπερίδη, το ποιο κόμμα θα έβγαινε μέτραγε. Στρατηγοί όπως ο Κουρούκλης απειλούσαν ότι θα κατεβάσουν στην Αθήνα το Α' Σώμα Στρατού σε περίπτωση που βγει η Ενωση Κέντρου και ότι θα κόψουν 114 κεφάλια, όσα ο αριθμός του άρθρου της κυριαρχίας του λαού στο Σύνταγμα, που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει σημαία του. Το ΚΚΕ ήταν παράνομο, αλλά αν στη συγκυβέρνηση εμφανιζόταν η ΕΔΑ, το αριστερό όχημά του, ήταν βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα είχαμε χούντα.

    Ηταν μια εποχή που, μετά τα ερωτικά, τα πιο δυνατά πάθη ήταν τα πολιτικά. Οι πολιτικοί που ζητούσαν την ψήφο πριν από 20 χρόνια είχαν ζητήσει τον θάνατο του άλλου με το όπλο στο χέρι. Αν ο Φλωράκης είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βάρκιζα, η Αλέκα Παπαρήγα πού έχει συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή; Στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Αμερικανικού Κολεγίου; Και αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κλέψει τις ψήφους της αριστεράς, ο Αλέκος Αλαβάνος θα το ξεπληρώσει αύριο κλέβοντάς τον στο νοίκι;

    Μέχρι και τη δεκαετία του '70 σε ένα δυάρι διαμέρισμα, κοντά στην οδό Γκύζη, ζούσε ο Κώστας Λουλές, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ. Ο Λουλές, που ήταν γόνος τσιφλικάδικης οικογένειας του θεσσαλικού κάμπου, είχε εκχωρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία στους αγρότες για να ζει στο δυάρι. Στην εξορία κατά τη διάρκεια της χούντας το 1973 ταξίδεψε στη Σιβηρία για να γίνει ένας από τους τελευταίους Ελληνες που συναντούσε τον Γιώργο Ζαχαριάδη πριν από την αυτοκτονία του. Σήμερα το τελευταίο ταξίδι της Λιάνα Κανέλλη πού ήταν; Στη Μύκονο; Και εκεί ποιον συνάντησε; Τον Σάκη Ρουβά; Και μήπως ο Αλέκος Αλαβάνος έχει μαζέψει όλα τα διαμερίσματα που δηλώνει επειδή δεν βρίσκει ένα μικρότερο τριάρι από αυτό του Λουλέ;

    Εντάξει, αν η Ν.Δ. μείνει στην εξουσία μπορεί να έχουμε πέντε κουμπάρους επιπλέον, ενώ αν βγει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουμε πέντε μιζαδόρους από πωλήσεις αεροπλάνων περισσότερους. Αν όμως συγκυβερνήσει το ΚΚΕ ή ο Συνασπισμός τι θα γίνει; Η συγκυβέρνηση του '90; Ειλικρινά χέστηκα για να ξαναδώ πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασιών; Χέστηκα από τρόμο ενθυμούμενος τη χρυσή εκείνη εποχή των αρχών του '90 με τα ειδικά δικαστήρια, τους «αυριανιστές» και το κρατικό μπατιριλίκι. Γουστάρω στην ιδέα να μπαίνουν άνθρωποι που μου μοιάζουν στη Βουλή για να με εκπροσωπούν, αλλά αμφιβάλλω αν οι ψηφοφόροι στο κοινωνικό προφίλ μου «Πενηνταφεύγα, ανύπαντρος, με έφεση στον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά» μπορούν να βγάλουν περισσότερο από ένα βουλευτή. Και για να πω την αλήθεια, ακόμα και να μπορούσαμε να βγάλουμε, αμφιβάλλω ότι θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που θα κυβερνιόταν από ανθρώπους που θα μου έμοιαζαν. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα ισόβιο πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, φτάνει να με άφηνε μαζί με όλους τους Ψαριανούς να κοιμάμαι μέχρι το μεσημέρι.

    Και ο μόνος λόγος που επιτρέπω να με ξυπνήσουν είναι αν ο Διονύσης Ελευθεράτος με το κόμμα του, το ΠΕΧΩΔΕ, ανατρέψουν το πολίτευμα. Κάθε μέρα ο Κώστας Καραμανλής ξυπνάει με έναν πόνο στα πλευρά. «Ωχ, και άλλη γροθιά στο κατεστημένο από τον Διονύση».

    Μας το έλεγαν οι δάσκαλοι στο Γυμνάσιο. «Παιδιά, να προσέχετε τις κομουνίστριες της ΕΔΑ. Οι κομουνισταί βάζουν νεαρές κοπέλες με μαύρες κάλτσες για να αποπλανούν τα παιδιά των εθνικοφρόνων και να τα κάνουν και αυτά κομουνιστάς». Εγώ και οι φίλοι μου δεν είχαμε πρόβλημα να αλλαξοπιστήσουμε αλλά, όπως φαίνεται, οι κομουνιστές έστελναν τις κοπέλες με τις μαύρες κάλτσες σε άλλα σχολεία. Τέλος πάντων, μεγάλωσα και ευτυχώς ο Θεός με φύλαξε και δεν έγινα αδελφή ή κομουνιστής. Και αυτό που δεν έπαθα με τις κοπέλες με τις μαύρες κάλτσες θα μου συμβεί από τους Τσοχοχελάκηδες και τους αρθρογράφους της «SportDay».

    Αν κρατήσουν ένα φύλλο της «SportDay» σε κάψουλα χρόνου και την ανοίξουν έπειτα από χίλια χρόνια, θα λένε ότι τρεις ήταν οι κομουνιστικές χώρες το 2007. Η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και η Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Κούβας είχε για εφημερίδα την «Granma», η Βόρεια Κορέα τη «Rodongja Sinmum» και η Ελλάδα, που ήταν πιο σκληροπυρηνική από όλες, τη «SportDay». Εν τω μεταξύ, δεν ξέρεις και από πού θα σε χτυπήσει ο κομουνισμός σε αυτή την εφημερίδα.

    Μόνο σε μια μέρα, χθες, ο Ελευθεράτος χτυπούσε τον Πολύδωρα, ο Λεάνης τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και τον Πλεύρη και ο Χαραλαμπόπουλος τις κρυφές ατζέντες για το ασφαλιστικό. Ακόμα και το άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου για την Ελπίδων με τίτλο «Ο εθισμός στην πίεση της απαίτησης» έφερνε σε Αλντουσέρ στο μπλεγμένο. Τι να κλάσει ο δεξιός αρθρογράφος στη «SportDay». Να γράψει «44% δίνουν τα γκάλοπ στη Ν.Δ.»; Αφού εμείς που είμαστε αριστεροί πουλάγαμε το καλοκαίρι 70φεύγα χιλιάρικα μέσο όρο, αυτό το 44% τι διαβάζει; «Παντέλο» ή «Score Live»; Κολοκύθια τούμπανα. Δικομματική βουλή θα είναι και η επόμενη με 42% του ΣΥΡΙΖΑ και 38% του πάντα δημοφιλούς ΠΕΧΩΔΕ του Ελευθεράτου.

    ReplyDelete
  46. Θριαμβολογεί η Ν.Δ. ότι πέτυχε αύξηση των αφίξεων τουριστών (από 12 εκατ. το 2003 σε 17 εκατ. το 2007). Στην πραγματικότητα το 2003 ο αριθμός αφίξεων ήταν 14,7 εκατ.

    Άλλη μια αριθμητική απάτη. Μπορεί να μου πει κάποιος πώς καταγράφεται αυτός ο αριθμός; Είναι αφίξεις επιβατών στα αεροδρόμια με πτήσεις εξωτερικού; Αν ναι, θα μπορούσα να ισχυριστώ, κάλλιστα, πως απλά αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που πάνε εκτός Ελλάδας, μιας και μια εβδομάδα στη Βιέννη στοιχίζει λιγότερο από 3 μέρες στη Σαντορίνη (άσε δε που γλυτώνεις κι από τη βλαχογκλαμουριά).

    Prove me wrong!

    ReplyDelete
  47. @ finis

    είπες
    "Στα πλαίσια αυτά, ένα σημαντικό αίτημα των Γ700 θα έπρεπε να είναι πρώτα και κύρια η βελτίωση των συνθηκών στην παιδεία, η εντατικοποίηση των σπουδών, η πάταξη των γνωστών σαθρών φαινομένων, κλπ κλπ. Δυστυχώς δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου που να δείχνει πως αυτό είναι προτεραιότητα για τους Γ700."

    Κάνεις μεγάλο λάθος. Ένα από τα πρώτα θέματα που βάλαμε στο τραπέζι της συζήτησης ήταν το θέμα των "εργατών γνώσης" (knowledge workers). Ότι δηλαδή εάν θέλουμε να βρούμε καλύτερες πρώτα να γίνουμε εργάτες της γνώσης. Βλέπε το post-άρθρο του I.O.Angell http://g700.blogspot.com/2007/03/winners-and-loosers-of-information-age.html

    Επίσης μπορείς να δεις και το άρθρο θέση της G700 για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο http://g700.blogspot.com/2007/03/g700.html

    Αυτά για αρχή.

    ReplyDelete
  48. διόρθωσε σε καλύτερες δουλειές

    ReplyDelete
  49. χα χα πολύ γέλιο ο Πανούτσος

    ReplyDelete
  50. Ο Χρυσοχοϊδης είναι από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που εκτιμώ. Μόνο που το θέμα της εργασίας δεν λύνεται στοχεύοντας στους εργαζόμενους, αλλά στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Ισχύει ο κανόνας της αγορά. Ζήτηση και προσφορά. Αν δεν το καταλάβει αυτό το ΠΑΣΟΚ, δεν πάει πουθενά σε αυτό το θέμα. Καλά τα έμπλαστρα, αλλά εδώ χρειάζεται θεραπεία.

    ReplyDelete
  51. Βλέπε το post-άρθρο του I.O.Angell http://g700.blogspot.com/2007/03/winners-and-loosers-of-information-age.html

    Επίσης μπορείς να δεις και το άρθρο θέση της G700 για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο http://g700.blogspot.com/2007/03/g700.html


    Παρακαλώ διορθώστε τα URLs - δεν δουλεύουν (και μετά διαγράψτε το παρόν!). Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  52. @Κομφούκιος

    1-Συνειδητά χρησιμοποίησα το εύελπις αντί του φέρελπις.Νομίζω ότι είναι καλύτερο.
    2-Για τις συγκεντρώσεις στο Σύν ταγμα,εννοώ τις συγκεντρώσεις των μπλόγκερς που λέει ο Μαντραβέλης.Ισως να μην τις γωρίζεις.Ηταν άλλου τύπου συγεντρώσεις.Με ιδιαίτερο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.
    Το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι ήταν όλοι ακτιβιστές του διαδυκτίου.Ηταν όλοι κατ'εξοχήν ψηφιακοί άνθρωποι. Και όταν βρέθηκαν στον ίδιο χώρο ως φυσικοί άνθρωποι ένοιωθαν αμήχανα και δεν γνώριζαν σε ποιά γλώσσα να επικοινωνήσουν.Ετσι έμειναν βουβοί και αμήχανοι.Μόλις όμως γύρισαν στα ψηφιακά τους μετερίζια άρχισαν και πάλι να κελαηδάνε.
    3-Λείπεις απο την Ελλάδα,όπως ο ίδιος μας είπες,και γι'αυτό,ίσως,"έχεις χάσει πολλά επεισόδια".
    Η "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ"σου διαφέρει απο τη πραγματική(real and live) πραγματικότητα.
    Τα κενά πραγματικότητας που έχεις σε κάνουν να βλέπεις τις εξελίξεις στην Ελλλάδα με το μάτι του "οιωνεί απόντα".
    Προσωπικά τον χαίρομαι αυτό το τρόπο θέασης που έχεις.Είναι η "άλλη πλευρά του φεγγαριού".

    ReplyDelete
  53. για κάνε copy paste αυτό http://g700.blogspot.com/2007/03/g700.html για το άρθρο του Angel

    ReplyDelete
  54. και αυτό http://g700.blogspot.com/2007/03/g700.html για το άρθρο-θέση της G700 για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο

    ReplyDelete
  55. @ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

    Κάνε σε παρακαλώ ένα "updating" σε πολλές απο τις,πράγματι πολύτιμες, απόψεις σου και κάντες πιο "real time" για να είναι και οι άγονες παραξηγήσεις και παρανοήσεις λιγότερες.

    ReplyDelete
  56. Τελικά, δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν: είτε το Γ700 υποστηρίζει (και εκλογικά) συγκεκριμένο κόμμα του οποίου οι κομματικές θέσεις συχνά-πυκνά φιλοξενούνται εδώ (σε αντίθεση βέβαια με αυτές της "μουσειακής αριστεράς"), είτε έχει καπελωθεί άθελά της για τα καλά από αυτό το κόμμα. Εγώ λέω ότι συμβαινει το πρώτο.

    ReplyDelete
  57. @ Anonymous
    "TA NEA
    [ ΓΝΩΜΗ ]
    Πώς να ψεύδεσαι με τη βοήθεια της στατιστικής
    Του Γιάννη Καλογήρου"

    Θα συμφωνήσω γενικά με το σχόλιο με τρείς επι μέρους, όχι ενστάσεις, αλλά διαφοροποιήσεις [που δεν μεταβάλλουν το συμπέρασμα - η μιά δε εξ αυτών είναι "λεπτομερειακό" στοιχείο (semantic)]:

    1. Είναι ανακριβής ο ισχυρισμός της ΝΔ μόνο ως προς το μέγεθος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Δηλαδή, υπήρξε μείωση, αλλά αρκετά μικρότερη. Ομως, ΚΑΙ αυτό μπορεί να οφείλεται σε after effect (μετακυλισθείσα συνέπεια) της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής κυρίου κυρίου Κώστα Σημίτη.

    2. Ο αριθμός των "τουριστικών" αφίξεων έχει πράγματι αυξηθεί (περίπου 10% ετησίως), ΑΛΛΑ δεν υπήρξε ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ αύξηση του εισερχομένου χρήματος (που περιορίσθηκε σε 1-2% ετησίως, arrivals vs.imported funds discordance). Το τελευταίο συνιστά σημαντική ένδειξη ότι το οικονομικό επίπεδο των αφικνουμένων τουριστών "πεφτει". Αυτό τόχει ισχυρισθεί ο γράφων επανειλημμένα και με ΠΑΘΟΣ στο πλαίσιο συζητήσεων για το περιβάλλον, όπου έθεσε το θέμα της σοβαρής αισθητικής και ηχητικής υποβάθμισης
    ως λόγο και αίτιο της αυξανόμενης άφιξης στην Ελλάδα τουριστών χαμηλής αγοραστικής ικανότητας και όχι μεσοαστών και πάνω (κυρίως Αμερικανών) που ξοδεύουν και μπορούν να ξοδέψουν, αλλά πάνε μαζικά στη Γαλλία και Ιταλία, ενώ αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα.

    3. Η σοφή παρατήρηση του Λόρδου Beaconsfield απευθυνόταν στην "χειραγώγηση" των περιγραφικών στατιστικών στοιχείων (descriptive statistics) και όχι στην Στατιστική (επιστήμη). O Disraeli, άλλωστε, πέθανε το 1881, ενώ η Στατιστική ως στοχαστικό, επιστημονικό εργαλείο μελέτης (inferential statistics) Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομικών και Κοινωνικών μεταβολών και (σημαντικότατο) Επιδημιολογικών παραμέτρων κλπ, ξεκίνησε μόλις στα 1910ς.
    Τούτου δοθέντος, είναι αλήθεια πως ΚΑΙ στην Στατιστική Επιστήμη γίνονται μεγάλες "πατάτες", λόγω ελλιπούς μεθοδολογικής προσέγγισης, που ερείδεται είτε στην αμάθεια είτε είναι εσκεμμένη δλδ κατευθυνόμενη (πχ τα απαράδεκτα "προϊόντα" του κέντρου Κοινωνικών Ερευνών).

    ReplyDelete
  58. @ rebel
    Υπάρχει κι άλλη μια περίπτωση: οι Γ700 να ψηφίζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα και απλά οι απόψεις τους να συμπίπτουν με αυτές μελών και των δύο. Νομίζεις ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που γράφει ο Χρυσοχοϊδης στο post δε θα μπορούσε να τα έχει γράψει π.χ. ο Μητσοτάκης Jr; Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αμφιβάλλω.

    ReplyDelete
  59. Ο αριθμός των "τουριστικών" αφίξεων έχει πράγματι αυξηθεί (περίπου 10% ετησίως), ΑΛΛΑ δεν υπήρξε ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ αύξηση του εισερχομένου χρήματος (που περιορίσθηκε σε 1-2% ετησίως, arrivals vs.imported funds discordance).

    Τα εισαγωγικά στις "τουριστικές" αφίξεις υποθέτω πως επαναδιατυπώνουν την άποψη που ήδη εξέφρασα: πολύ απλά, δεν καταγράφεται το τι είδους άτομο ακριβώς αφορούν οι "αφίξεις" αυτές. (ΥΓ: Ξέχασα, πριν, πως, εκτός των άλλων, αυτές οι αφίξεις θα μπορούσαν να αφορούν και την επιστροφή των γκλαμουράτων ελλαδιτών προσκεκλημένων γκλαμουράτων γάμων στο Παρίσι και αλλού.)

    Το ίδιο ισχύει και για το περίφημο "τουριστικό συνάλλαγμα". Όταν η μισή Ευρώπη έχει στα χέρια της ευρώ και κυκλοφορεί με αυτά, ο Γερμανός μπορεί κάλλιστα να έρχεται στην Ελλάδα με τα ευρά του, να τα ξοδεύει και να μην υπάρχει τρόπος καταγραφής πουθενά.

    Φυσικά, στην Ελλάδα της αέναου προχειρότητας και της συλλογικής τσαπατσουλιάς, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    Κυρίες και κύριοι: τετέλεσται.

    ReplyDelete
  60. Παρμενίδη, φίλε μου αγαπημένε,
    When you assume, you make an ASS of U and ME, όπως λένε τα "χαζοαμερικανάκια".
    O Κομφούκιος έρχεται 6-7 φορές τον χρόνο στην Ελλάδα και είναι απολύτως ενήμερος των τεκταινομένων. Αλλωστε υπάρχει και το διαδίκτυο πλέον. ΚΑΙ θα μπορούσε, ίσως, κάποιος να ισχυρισθεί ότι η εικονική (virtual) vis-a-vis στην αυθεντική (actual, real-time) πραγματικότητα, φέρει το συγκριτικό πλεονέκτημα της αποστασιοποίησης, άρα και της αντικειμενικότερης εικόνας.

    Θέλω, όμως, να θυμάσαι πάντα ότι δυό πράγματα που (με) ενθουσιάζουν εδώ μέσα είναι 1) οι άψογες θέσεις σου όταν δεν κομματίζεσαι (οπόταν ανατρέπεις τον κάδο, ωσάν άλλη αγελάδα της Κλάρας) και 2) οι θαυμάσιες αναλύσεις και απόψεις (στα περισσότερα σημεία) των G700.

    ReplyDelete
  61. Σωστό είναι αυτό που λέει ο νικόλας. Οι απόψεις μας συμπίπτουν πολλές φορές με αυτές μελών και των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Όπως επίσης πολλές φορές συμπίπτουν και με αρκετές από τις θέσεις του ΣΥΝ σε θέματα θεσμών, δημοκρατίας, ατομικών ελευθεριών, αντι-ασύμμετρων απειλών κι αχρείαστων εκλογών. Όπως επίσης συμπίπτουν με αρκετές από τις θέσεις και το πλαίσιο ανάλυσης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, όπως το έθεσε ο Δημήτρης Σκάλκος στο προηγούμενο κείμενό του. Ακόμα και με την εγγενή απέχθεια των αναρχικών προς την υπερσυγκέντρωση εξουσίας σε πολλαπλά επίπεδα συμπίπτουμε.

    Αυτό συμβαίνει γιατί πρωτίστως στηρίζουμε θέσεις και συμμαχίες θέσεων, καθώς επίσης διότι διαθέτουμε ένα σοσιαλφιλελεύθρεο ιδεολογικό υπόβαθρο που δεν μας δεσμεύει σε κάποιου τύπου "ορθόδοξο" ζουρλομανδύα. αυτό συμβαίνει επίσης γιατί είμαστε κοινωνία των πολιτών όχι κόμμα.

    ReplyDelete
  62. O rebel@work είπε:
    "Τελικά, δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν: είτε το Γ700 υποστηρίζει (και εκλογικά) συγκεκριμένο κόμμα του οποίου οι κομματικές θέσεις συχνά-πυκνά φιλοξενούνται εδώ (σε αντίθεση βέβαια με αυτές της "μουσειακής αριστεράς"), είτε έχει καπελωθεί άθελά της για τα καλά από αυτό το κόμμα. Εγώ λέω ότι συμβαινει το πρώτο."

    Ο νικόλας ανταπάντησε:
    "Υπάρχει κι άλλη μια περίπτωση: οι Γ700 να ψηφίζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα και απλά οι απόψεις τους να συμπίπτουν με αυτές μελών και των δύο. Νομίζεις ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που γράφει ο Χρυσοχοϊδης στο post δε θα μπορούσε να τα έχει γράψει π.χ. ο Μητσοτάκης Jr; Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αμφιβάλλω."

    ΔΕΝ κάνεις καθόλου λάθος! Αυτή είναι σαφέστατα η απάντηση. Γι αυτό και εξ ίσου μεγάλη σημασία, αν όχι μεγαλύτερη, έχουν τα πρόσωπα που καλείται ο Λαός να ψηφίσει!
    Και εδώ θα διαφωνήσω με τον εκπρόσωπο της Γ700. Εννοώ δλδ ότι παραμονές εκλογών, αλλά όχι εκτός εκλογικού τοπίου, όχι μόνο μπορούμε ΑΛΛΑ επιβάλλεται να συζητούμε και να προωθούμε συγκεκριμένα πρόσωπα, εξηγώντας βέβαια και τούς λόγους υποστήριξής τους.

    ReplyDelete
  63. Κάποιες προτελευταίες διευκρινίσεις.


    1-Ψηφίζω κάποιο κόμμα για να στηρίξω, ως οφείλω ως πολίτης, το θεσμό του κόμματος, που τον θεωρώ πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌ ΕΡΓΑΛΕΊΟ για την υπεράσπιση των αδυνάτων.
    2-Το δηλώνω δημόσια αναλαμβάνοντας το τίμημα του τι σημαίνει να υποτηρίζεις ένα κόμμα εξουσίας,όταν:
    το να "μάχεσαι το δικομματισμό",
    το να ψηφίζεις λευκό η άκυρο,
    το να ψηφιζεις μικρό κόμμα,
    το να εισαι αναποφάσιστος,
    το να απέχεις και να δυσφορείς,
    το να πας τη Κυριακή στη Μύκονο,
    θεωρούνται πολύ "IN" ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΡΕΎΕΣΑΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ,ΣΕ ΕΘΝΙΚΌ ΗΡΩΑ, οταν με υπερηφάνεια διατυπώνεις τέτοιες απόψεις.
    3-ψηφίζω το ΓΑΠ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΌ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
    4-ψηφίζω ένα κόμμα που άλλαξε την ιστορία της Ελλάδας και την έκανετην υπ'αριθ. 24, ΔΙΕΘΝΏΣ, ΧΏΡΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.
    5-Δεν έχω καμμιά οργανωτική σχέση,ούτε απέκτησα ποτέ κανένα αξίωμα απο κανένα κόμμα.
    6-Θα είμαι και τη Δευτέρα εδώ με τον τίτλο και το ρόλο του ελεύθερου Δημοκράτη πολίτη.

    ReplyDelete
  64. Την ΧΩΡΑ την ΑΛΛΑΞΕ ο κύριος κύριος Κώστας Σημίτης, ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ.

    Αν ήμουνα εκλογέας της Β Αθηνών, ασφαλώς θα ψήφιζα τον Χρυσοχοϊδη,
    Αν ήμουνα εκλογέας της Α Πειραιά θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο για να αποδώσω τιμήν, ως οφείλω, στον Κώστα Σημίτη (αφού ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό για να εκλεγεί)
    ΑΛΛΑ
    είμαι εκλογέας της Α Αθηνών οπόταν ...
    δεν γνωρίζω και δεν θα γνωρίζω μέχρι την τελευταία στιγμή ΤΙ θα ψηφίσω.
    Για νάμαι ειλικρινής θα ψήφιζα Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά σκέφθηκα πως, αφού το κόμμα αυτό ΔΕΝ θα πιάσει το 3%, η ψήφος μου θα "διανεμηθεί" αναλογικά μεταξύ όλων των κομμάτων που θα εκλεγούν και κυρίως θα πριμοδοτήσει κόμματα με, πες, 2.9% που θα γίνει 3.01% - και αρνούμαι να πριμοδοτήσω με τα χέρια μου το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ ή το ΛΑΟΣ.
    Με έχει πιάσει "ψυχοπλάκωμα". Κάποτε, οι εκλογές ήταν πανηγύρι. Τώρα είναι "κηδεία".

    ReplyDelete
  65. Σε όσους από σας είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΝΔ και ανήκουν στην Β Αθηνών, συνιστάται ανεπιφύλακτα η υπερψήφιση με μονοσταυρία του Κ. Χατζηδάκη

    ReplyDelete
  66. άλλαξε
    "αρνούμαι να πριμοδοτήσω με τα χέρια μου το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ ή το ΛΑΟΣ."
    σε
    "αρνούμαι να πριμοδοτήσω με τα χέρια μου τον ΣΥΝ ή το ΛΑΟΣ."

    Αυτό διότι το ΚΚΕ είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ξεπεράσει το φράγμα του 3%, αλλά για τα άλλα ΟΧΙ. Συγγνώμη για το λάθος.

    ReplyDelete
  67. Παρμενίδη, σνομπάροντας τα "ΙΝ" με αφορισμούς, γίνεσαι snob a l' envers.

    ReplyDelete
  68. Για νάμαι ειλικρινής θα ψήφιζα Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά σκέφθηκα πως, αφού το κόμμα αυτό ΔΕΝ θα πιάσει το 3%, η ψήφος μου θα "διανεμηθεί" αναλογικά μεταξύ όλων των κομμάτων που θα εκλεγούν και κυρίως θα πριμοδοτήσει κόμματα με, πες, 2.9% που θα γίνει 3.01% - και αρνούμαι να πριμοδοτήσω με τα χέρια μου το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ ή το ΛΑΟΣ.

    Μεγάλη ιδέα έχετε για την ψήφο σας κύριε Κομφούκιε. Είναι μία και μόνο μία. Στο σύνολο (ας πούμε) 7 εκατομμυρίων έγκυρων ψηφοδελτίων μετρά για 0.0000142% και όχι 0.11%. Μην φοβάστε: το 2.9% δεν πρόκειται να γίνει 3.01% διά της ψήφου σας και μόνο: θα χρειαζόντουσαν και άλλες 7700 ψήφοι περίπου...

    ReplyDelete
  69. Μα ακριβώς αυτό εννοούσα αγαπητέ και σου είμαι ευγνώμων που επιρρώνυσες το επιχείρημά μου, δλδ με μόνο 7700 ψήφους, το 2.9% γίνεται 3% ΚΑΙ με 7699 παραμένει ΑΠΕΙΡΟΣΤΑ μικρότερο του 3%, άρα ΔΕΝ περνάει το φράγμα και συνεπώς ΔΕΝ εκλέγει βουλευτές - ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.

    ReplyDelete
  70. @Anonymous
    "Μεγάλη ιδέα έχετε για την ψήφο σας κύριε Κομφούκιε"

    Aνώνυμε σάμπως δεν μας τα λες καλά. Μεγάλη ιδέα για την ψήφο τους πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες και μακάρι να είχαν.
    Αυτό που μόλις ξεστόμισες είναι lese majeste' δλδ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσβολή στην αξιοπρέπεια του οιουδήποτε πολίτη ΚΑΙ προσβολή στην μέγιστη σημασία του εκλέγειν, που είναι ιερό προνόμιο αλλά και υποχρέωση.

    ReplyDelete
  71. Δεν σνομπάρω τους "IN",αλλά δικαιούμαι, νομίζω, να μη τους θαυμάζω για τον "ηρωισμό" τους.
    Αλλωστε η πολιτική ασυλία που έχουν απο την κριτική των άλλων , τους κάνουν να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά.
    Δείτε τον Τσίπρα,την Αλέκα και τον Αλαβάνο,τιμητές των πάντων.
    Ο Τσίπρας ξεροσταλλιάζει στα παράθυρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και ψέγει τους πάντες,επικαλούμενος τους αγώνες του, ως αρχικαταληψία, για να μην αλλάξει τίποτα στη Παιδεία.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την Ανανεωτική Αριστερά του ΣΥΝ.Είναι ένα συνοθύλευμα ομάδων που το μόνο στο οποίο συμφωνούν είναι οι "συνεχείς κνητοποιήσεις" διά... πάσαν νόσον.

    ReplyDelete
  72. @parmenides
    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "Ο Τσίπρας ξεροσταλλιάζει στα παράθυρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και ψέγει τους πάντες,επικαλούμενος τους αγώνες του, ως αρχικαταληψία, για να μην αλλάξει τίποτα στη Παιδεία."

    Aυτό δεν θα το φανταζόμουν ποτέ για τον Τσίπρα!!! Κρίμα και μού ήταν συμπαθής.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την Ανανεωτική Αριστερά του ΣΥΝ.Είναι ένα συνοθύλευμα ομάδων που το μόνο στο οποίο συμφωνούν είναι οι "συνεχείς κνητοποιήσεις" διά... πάσαν νόσον."

    Αυτό είναι γνωστό. Ελεεινοί είναι όλοι τους με μόνη εξαίρεση τον κ. Μ. Παπαγιαννάκη.

    ReplyDelete
  73. Είναι άκρως θετικό και συγκινητικό ότι στο www.ypes.gr, δλδ το Site του Υπουργείου Εσωτερικών, τα αποτελέσματα θα δίνονται επί τοπικού (56 περιφέρειες) και εθνικού επιπέδου διαρκώς ΚΑΙ θα ανανεώνονται ανά τρίλεπτο!!!

    Να και κάτι άξιο επαίνου.

    ReplyDelete
  74. Στο Site παρουσιάζονται ήδη εικονικά στοιχεία (mock results) προς εξοικείωση. Να σημειωθεί πως θα γίνεται άμεση αντιπαραβολή και των απολεσμάτων του 2004 προς σύγκριση.

    ReplyDelete
  75. Και εκεί μπορείτε βρείτε με το επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και έτος γεννήσεώς σας ΚΑΙ το συγκεκριμένο εκλογικό σας Τμήμα με διεύθυνση και χάρτη - παρακαλώ!!

    Μπράβο

    ReplyDelete
  76. Αυτό που μένει την επομένη των εκλογών, είναι η απαίτηση για νέα, άμεση ρύθμιση και ριζική τομή στο εργασιακό και το ασφαλιστικό.

    Είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε συνεργασίες, εμείς είμαστε παρόντες από την επομένη και απαιτούμε αλλαγές.

    ReplyDelete
  77. ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (14-9-07)
    "Ακόμα και βασιλικός στις τσέπες.

    Μπροστά στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων .........
    Ο κόσμος με σημαίες στα χέρια, με καπέλα ερχόταν απ' όλες τις πλευρές. .......
    Οι περισσότεροι φορούσαν ό,τι πράσινο είχαν στο σπίτι τους. Μέχρι και ματσάκια βασιλικού στις τσέπες των πουκαμίσων είχαν κάποιοι."

    Μα ασφαλώς. Αλλωστε, στα δεξιά του κ. Παπανδρέου είναι πάντα ο κ. Παύλος Γερουλάνος, γόνος της διακεκριμένης και από πάππου προς πάππον βασιλόφρονος οικογένειας των Γερουλάνων.
    Ο δε Μαρίνος Γερουλάνος ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του γνωστού και μη εξαιρετέου Κωνσταντίνου Γλυξβούργου, γνωστού και ως "τέως".

    ReplyDelete
  78. Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2006

    "H επιστροφή του κ. Παύλου Γερουλάνου κατά πολλούς δίνει σαφείς ενδείξεις για ένα πράγμα: το ποιοι είναι οι συνομιλητές του κ. Γ. Παπανδρέου. Εδώ και πολλούς μήνες στο ΠαΣοΚ άλλοι αναρωτιούνται και άλλοι παρουσιάζουν ως αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει επαρκή «ομάδα» να τον περιστοιχίζει. Επειτα από την τοποθέτηση του κ. Γερουλάνου στο πολιτικό γραφείο του οι περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ή να επιβεβαιώνονται στις εκτιμήσεις τους ως προς το ποια είναι η πραγματική ομάδα Παπανδρέου. Αυτό βεβαίως δεν οδηγεί αναγκαστικά σε θετικά συμπεράσματα για την πολιτική της επάρκεια.

    Ο κ. Γερουλάνος από πολλούς χαρακτηρίζεται «αλεξιπτωτιστής» της πολιτικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι γράφτηκε στο ΠαΣοΚ μόλις το 2001, έπειτα από 10ετή σχεδόν γνωριμία με τον κ. Γ. Παπανδρέου και χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το κόμμα σε οποιοδήποτε επίπεδο. H οικογένειά του είναι μία από τις γνωστότερες της Κεφαλλονιάς και των κοσμικών κύκλων των Αθηνών, ενώ οι βασιλικές πολιτικές καταβολές της οδήγησαν πολλές φορές κάποια στελέχη του ΠαΣοΚ σε σχόλια και υπαινιγμούς εναντίον του."

    Aντε με το καλό, Παναγιά μου Μεγαλόχαρη, να παλλινοστήσει και ο εξαδάκτυλος νάμαστε ξανά όλοι μιά οικογένεια ευτυχισμένη!

    ReplyDelete
  79. Παλιννοστήσει κύριε, παλιννοστήσει
    ένα "λ", δύο "ν".

    ReplyDelete
  80. @g700:
    "http://g700.blogspot.com/2007/03/g700.html για το άρθρο-θέση της G700 για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο"

    Οριακά ενδιαφέρον - περισσότερο υποτονικό. Έχουν συμβεί τόσα μόνο την τελευταία χρονιά: καταλήψεις, δημόσιο vs ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ξεφτιλισμός της έννοιας του ασύλου, κλπ., που θα χρειαζόταν σε βάθος ανάλυση και συχνή αναφορά. Το ξαναεπισημαίνω: αν υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να μειωθούν τα προβλήματα που συνδέονται με τους Γ700 θα απαιτηθεί η ριζική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και δη η τριτοβάθμιας.

    Από το συγκεκριμένο άρθρο επικεντρώνομαι σε ένα μόνο σημείο: κανένα μεγάλο και πετυχημένο πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου δεν (συν)διοικείται από τους φοιτητές. Αυτές οι παλαιοαριστερές αντιλήψεις καιρός είναι να εκλείψουν και στην Ελλάδα. Αν λοιπόν αγωνιάτε και για τις επερχόμενες γενιές καλό θα ήταν να αγωνιστείτε ενεργά για να εκσυγχρονιστούν οι παλαιομοδίτικες παλαιοαριστερές αντιλήψεις που βρίσκουν ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος στα ελληνικά πανεπιστήμια.

    ΥΓ: Σε σχέση με την άποψη που διατύπωσα περί μαζικής φυγής των ικανών νέων εκτός Ελλάδας, γράφει ο Χρυσοχοΐδης στο http://www.in.gr/debate: "Πρώτον, τη «διαρροή εγκεφάλων», το λεγόμενο brain drain, προς τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τον ιδιαίτερα περιορισμένο «επαναπατρισμό» τους. Μια πολύ μεγάλη πληγή για τη χώρα μας και το ισχνό «ανθρώπινο κεφάλαιο» που διαθέτει προκειμένου να κάνει το άλμα στη νέα εποχή."

    ReplyDelete
  81. Μπράβο, μπράβο. Η απόδειξη της μίας ψήφου που δεν είναι μία αλλά 7699 συν 1 ξεπερνά την φαντασία κάθε ταχυδακτυλουργού. Συνεχίστε, πάτε καλά.

    ReplyDelete
  82. @μνήμων
    Μα ασφαλώς. Αλλωστε, στα δεξιά του κ. Παπανδρέου είναι πάντα ο κ. Παύλος Γερουλάνος, γόνος της διακεκριμένης και από πάππου προς πάππον βασιλόφρονος οικογένειας των Γερουλάνων.

    Λάθος φόρουμ. Άντε στις κοσμικές στήλες του κοσμοπίλιταν και του εξπρέσσο να τα πεις αυτά.

    ReplyDelete
  83. Τι διάβασα στο Καζαμία

    Αύριο δεν θα χάσει ο Παπανδρέου αλλά:
    Ο φιλελευθερισμός
    Η ανοιχτή κοινωνία
    Η κοινωνία των πολιτών
    Η συμμετοχική Δημοκρατία
    Ο αντικρατισμός
    Η κουλτούρα των συνεργασιών
    Η κοινωνική οικονομία
    Η πράσινη οικονομία
    Το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος.

    Αύριο δεν θα κερδίσει ο Καραμανλής αλλά:
    Ο συντηρητισμός
    Η θρησκοληψεία
    Τα φυλαχτά
    Η Σημαία-κομματικό λάβαρο
    Ο Ανθιμος
    ο Ψωμιάδης
    Ο Αντιαμερικανισμός
    Ο αντιδυτικισμός
    Η Συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ,όχι μόνο πολιτική αλά και οικονομική(Γερμανός).
    Ο φολκορικός πολιτισμός.

    ReplyDelete
  84. Για τους Γ700 οι εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουν την αποδοκιμασία τους στα δύο μεγάλα κόμματα που με τις πρακτικές τους έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα ιδιαίτερα τους νέους. Μην ξεγελιόμαστε: αυτό που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ονομάζουν πολιτικό πολιτισμό (τρομάρα τους - καμαρώστε τους πως "συζητούν" στην τηλεόραση) και μια μεγάλη μερίδα των πολιτών αλαζονεία δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο αν αποδοκιμαστεί από το εκλογικό σώμα. Η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι η μόνη επιλογή που δυνητικά μπορεί να αναγκάσει τα δύο μεγάλα κόμματα να αναπτύξουν νέες δυναμικές που να προάγουν το διάλογο, την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε βάθος και όχι συνθηματολογικά, το σεβασμό στον πολίτη.

    Απελευθερωθείτε λοιπόν από τα ψευδοδιλήμματα. Κάθε ψήφος που δίνεται στα μικρά κόμματα μειώνει το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων και καταδεικνύει την αποδοκιμασία του κόσμου στις πρακτικές τους. Βρείτε το μικρό κόμμα που σας εκφράζει καλύτερα και στηρίχτε το.

    ReplyDelete
  85. @ finis

    είπες
    "Το ξαναεπισημαίνω: αν υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να μειωθούν τα προβλήματα που συνδέονται με τους Γ700 θα απαιτηθεί η ριζική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και δη η τριτοβάθμιας."

    Yes φίνις αυτό λέμε κι εμείς.

    ReplyDelete
  86. prmenides said...
    "Τι διάβασα στο Καζαμία

    Αύριο δεν θα χάσει ο Παπανδρέου αλλά:
    Ο φιλελευθερισμός
    Η ανοιχτή κοινωνία
    Η κοινωνία των πολιτών
    Η συμμετοχική Δημοκρατία
    Ο αντικρατισμός
    Η κουλτούρα των συνεργασιών
    Η κοινωνική οικονομία
    Η πράσινη οικονομία
    Το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος."

    Φίλε μου Παρμενίδη, η γλωσσα λανθάνουσα ταληθή λέγει.

    Για να ΜΗ "χαθούν" όλα εκτός από το τελευταίο, θάχαμε κινήσει "γην και ουρανόν" για τον κύριο Παπανδρέου,
    ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ
    επειδή πρέπει να χάσει, επί τέλους, το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος, θα τον αφήσουμε να χάσει.

    ReplyDelete
  87. @μνήμων

    Μα γιατί μνήμων είσαι άδικος. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπές. Ο "τέως" είναι κι αυτός τώρα πιά ΜΗ προνομιούχος μικρο-μεσαίος "βασιληάς", αφού έχασε θρόνο και όλη την περιουσία. Αρα εμπίπτει στην κατηγορία των ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ και σωστό θα ήταν να τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  88. Πω πωωωωω

    Γκαφάρα Παρμενίδη!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  89. prmenides said...
    "Τι διάβασα στο Καζαμία

    Αύριο δεν θα χάσει ο Παπανδρέου αλλά:
    Ο φιλελευθερισμός
    Η ανοιχτή κοινωνία
    Η κοινωνία των πολιτών
    Η συμμετοχική Δημοκρατία
    Ο αντικρατισμός
    Η κουλτούρα των συνεργασιών
    Η κοινωνική οικονομία
    Η πράσινη οικονομία
    Το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος."

    ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ReplyDelete
  90. Et voyons mes chers amis.
    Parmenides a proclame' la verite'
    PASOK c' est fini!

    ReplyDelete
  91. Vive l' Union Europeenne

    VIVE LA GRECE

    Vive Monsieur Constantin Simitis

    En bas le parti diabolique de PASOK
    En bas la corruption de la ND

    ReplyDelete
  92. PASOK=

    le PArti SOcialiste du Kurdistan

    ReplyDelete
  93. prmenides said...
    Τι διάβασα στο Καζαμία

    Αύριο δεν θα χάσει ο Παπανδρέου αλλά:
    ..........
    Το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος.

    Apo to stoma sou paidare kai stou Theou t' auti

    ReplyDelete
  94. Anonymous said...
    @μνήμων
    Μα ασφαλώς. Αλλωστε, στα δεξιά του κ. Παπανδρέου είναι πάντα ο κ. Παύλος Γερουλάνος, γόνος της διακεκριμένης και από πάππου προς πάππον βασιλόφρονος οικογένειας των Γερουλάνων.

    Λάθος φόρουμ. Άντε στις κοσμικές στήλες του κοσμοπίλιταν και του εξπρέσσο να τα πεις αυτά.

    September 15, 2007 10:42 AM

    OXI re file. TO VIMA ta leei auta, oxi to Cosmopolitan oute to Espresso, mite o mnimon.
    TO VIMA, diladi i SARKS ek tis SARKOS sas.

    ReplyDelete
  95. Θεωρία της χαμένης ψήφου ή θεωρία του μαζοχισμού;


    Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ασκεί πολιτική, που θα είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας -τα οποία έτσι που χρονίζουν θα γίνουν προβλήματα της αιωνιότητας- και η οποία δε θα περιορίζεται στα επικοινωνιακά της καθήκοντα (ο κάθε βλαχό-professional έχει γίνει ειδήμων περί επικοινωνίας).

    Η αδυναμία διακυβέρνησης είναι σε κάθε περίπτωση πολύ επικίνδυνη για την χώρα, σε μία εποχή που γλύφει τις πληγές της και που αναμένεται να ανοίξουν μέτωπα που θα πολλαπλασιάζονται σαν τα πύρινα μέτωπα αυτού του καλοκαιριού (ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση, παιδεία κ.α).

    Χρειαζόμαστε πολιτικούς και πάνω απ όλα πολιτικές που θα είναι σε θέση να δίνουν λύσεις. Οι πυρκαγιές και η καταστροφή που ακολούθησε μπορεί να ξεγύμνωσαν το ελληνικό κράτος, όμως μια σειρά από προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων ανθρώπων που απλά δε βλέπουν... μέλλον, τα 2/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται το πολύ -πολύ με 1000 ευρώ, η διαφθορά ως ελληνικός κανόνας και όχι ως εξαίρεση, η ακρίβεια που μας κατατάσσει ως μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης -άλλο που η ξιπασιά του εικονικού μας νεοπλουτισμού δε μας επιτρέπει ούτε καν να το παραδεχτούμε- κ.ά, θα ξεγυμνώσουν με εντυπωσιακό τρόπο μπροστά στα μάτια μας την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας.

    Χρειαζόμαστε πολιτικούς και πάνω απ όλα πολιτικές που θα πατάνε στο έδαφος κοιτώντας όμως ταυτόχρονα ψηλά, αφού οι ανισότητες της εποχής κραυγάζουν από όλες τις πλευρές για την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη.

    Με βάση τα παραπάνω και κυρίως με οδηγό τα τελευταία 30 χρόνια είναι ξεκάθαρο ότι η θεωρία της χαμένης ψήφου επιτάσσει να μην ψηφίσει κανείς, σε καμία περίπτωση, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν εννοούν οι ειδικοί μιλώντας για θεωρία της χαμένης ψήφου; Οτιδήποτε άλλο δε θα έχει πολύ απλά καμία σχέση ούτε με τη θεωρία για μία χρήσιμη και όχι χαμένη ψήφο ούτε πολύ περισσότερο με τη λογική. Θα είναι μία θεωρία που θα αναφέρεται στο μαζοχισμό μας.

    Μην περιμένετε να σας πω τι να ψηφίσετε. Ας στείλει ο καθένας το μήνυμα του με τον τρόπο που εκείνος κρίνει. Άλλωστε η δημοκρατία δε θέλει πολίτες που να τρέφονται με μασημένη τροφή (μπαμπά-μαμά τι να ψηφίσω;). Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, μόνο που η τελευταία θα γίνει πράξη μόνο αν οι κυβερνώντες των δύο κομμάτων συνειδητοποιήσουν, με τη ψήφο μας, πόσο αδύναμοι είναι στην πραγματικότητα.
    Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει;
    H χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  96. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Χρειαζόμαστε ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    αλλά
    Ο Λαός ΔΕΝ θέλει ΠΑΣΟΚ, και
    Ο Λαός ΔΕΝ θέλει ΝΔ

    ΑΡΑ, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
    πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης
    ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ VERBATIM AC LITTERATIM (δλδ κατά λέξη και γράμα) του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ το οποίο ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ και ΤΙΜΑ, ακόμα και αυτοί που βρίζουν το πρόσωπο του Σημίτη.

    Η παρουσία όλων των κομμάτων στην Κυβέρνηση θα αποσκοπεί ΜΟΝΟ στην τήρηση της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

    Βέβαια, ακόμα και ο ίδιος ο κ. Σημίτης λέει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποτελεσματικό, ΑΛΛΑ εάν λειτουργήσουν έντιμα ΚΑΙ με ειλικρίνεια τα κόμματα μέσα από ένα τέτοιο σχήμα,

    ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
    θα μπορεί ο πολιτικός να πει,

    ΛΑΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ και ΟΧΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ μια ζωή.

    ReplyDelete
  97. Το κρυφτούλι και η ιστορία του Αυγού με την Κότα ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΛΗΞΕΙ.

    ReplyDelete
  98. Komfoukie pes mas ti pineis!

    Prepei na'nai fobero! Please!

    ReplyDelete
  99. ψηφίζω ΚΡΥΦΗ Συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ.

    Είναι δοκιμασμένη από χρόνια,
    Κατατροπώνει το δικομματισμό,
    Δικαιώνει τον αριστερό Καρατζαφερισμό,
    Απωθεί τον ΠΟΣΔΕΠισμό πό το πανεπιστήμιο,
    Προφυλάσσει τη χώρα από τον παλαιοαριστερισμό, ψεκάζοντάς την με ναφθαλίνη.

    ReplyDelete
  100. Anonymous said...
    Komfoukie pes mas ti pineis!

    Prepei na'nai fobero! Please!

    Ευχαρίστως:
    Bloody Mary που το φτιάχνω ως εξής
    Grey Goose Vodka
    Zing Zang mix ή V8
    Worcestershire sauce
    Tabasco
    κοτσάνι σέλινου (στα βλαχο-ελληνικά λέγεται σέλερι)
    πιπέρι που αλέθω
    και ποτήρι από την κατάψυξη που εμβυθίζω σε αλάτι, ώστε να κρυσταλλωθεί στο χείλος

    Trust me it's perfect

    ReplyDelete
  101. Φαντάσου ότι ούτε στην υπερατλαντική Espace Premiere της Air France δεν το παρασκευάζουν τόσο καλά

    ReplyDelete
  102. OXI re file. TO VIMA ta leei auta, oxi to Cosmopolitan oute to Espresso, mite o mnimon.

    Μικρέ, σου είπα που να πας να τα πεις. Αν θες να τα πεις και στο ΒΗΜΑ το ίδιο μου κάνει. Αντε γιατί το έχετε παρακάνει μερικοί εδώ μέσα.

    ReplyDelete
  103. Gia bloody mary (me selino bebaiws paparako) polles malakies 3ernas!

    ReplyDelete
  104. σεμνά και ταπεινά said...
    OXI re file. TO VIMA ta leei auta, oxi to Cosmopolitan oute to Espresso, mite o mnimon.

    Μικρέ, σου είπα που να πας να τα πεις. Αν θες να τα πεις και στο ΒΗΜΑ το ίδιο μου κάνει. Αντε γιατί το έχετε παρακάνει μερικοί εδώ μέσα.
    September 15, 2007 7:56 PM

    Mikro, dioti tou armozei, na apokaleis to afentiko sou k. Papandreou.

    ReplyDelete
  105. Ρε παιδία να ρωτήσω κάτι; Όλοι θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα, όσον αφορά τη δημοσιογραφία. Πού, όμως, εμείς μπορούμε να τρώμε και να πίνουμε τζάπα;;;;; Έλεος πια!

    ReplyDelete