Sunday, August 26, 2007

Greece under attack, από την οργανωμένη ανικανότητα

Με φράσεις όπως «στόχος η Ελλάδα» και «οργανωμένο έγκλημα», η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τη στηρίζουν, επιχειρούν να μας πείσουν ότι οι η μεγάλη ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες οφείλονται σε συνωμοσία που στήθηκε από τον «εχθρό» για να πλήξει την πατρίδα.

Παλιότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος είχε δηλώσει ότι συνήθως οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας υποκρύπτουν «ανικανότητα ή ανοησία». Στην περίπτωσή μας το σενάριο του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού υποκρύπτει την ανικανότητα της κυβέρνησης να προγνώσει εγκαίρως και να καταστείλει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Υπάρχει οργανωμένη ανικανότητα.

Μοναδικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία είναι οι αγγαρειομάχοι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και η απόφαση του κυρίου πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές εν μέσω θέρους. Αυτοί είναι που αγνόησαν το γεγονός ότι φέτος διανύουμε το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών από άποψη ξηρασίας και πιθανού κινδύνου πυρκαγιών. Αυτοί είναι που δεν έλαβαν υπόψη τις εκθέσεις των κρατικών υπηρεσιών περί πιθανών εμπρησμών. Αυτοί είναι που δεν συνυπολόγισαν στο σχεδιασμό τους ότι ο κρατικός μηχανισμός χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Είναι προσβλητικό να κλαις, όταν έχεις προκηρύξει πρόωρες εκλογές με φόντο την καμμένη γη της Πεντέλης, στο όνομα μιας συνταγματικής αναθεώρησης που κλείνει το μάτι σε καταπατητές και οικοπεδοφάγους μέσα από την επιδιωκόμενη αλλαγή του άρθρου 24.

Είναι επικίνδυνο να εμπλέκεται η ΕΥΠ στις έρευνες για τις φωτιές, υπονοώντας ότι εδώ κάτι άλλο παίζει πέρα από την τραγική ανεπάρκεια πρόληψης και καταστολής του πολιτικού και διοικητικού μηχανισμού. Ακόμα κι αν πρόκειται για εμπρησμό δεν είναι δυνατόν μερικοί εμπρηστές να σου καίνε όλη τη χώρα.

Συνιστά πολιτική αλητεία να καλλιεργείται ο φόβος των πολιτών μέσα από τη συνωμοσιολογία, μόνο και μόνο για να αναδειχτεί ο πρωθυπουργός σε εθνικό ηγέτη μέσα από τα συντρίμμια της καταστροφής. Δεν προτίθεται κανείς να αναγάγει την εθνική τραγωδία σε ελληνική 11η Σεπτεμβρίου. Δεν προτίθεται κανείς να καταστήσει τον κύριο Καραμανλή Έλληνα Τζορτζ Μπους.

Δεν πρέπει να υποκύψουμε σ’ αυτή την καλοστημένη προπαγάνδα. Επαναλαμβάνουμε: δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Υπάρχει όμως οργανωμένη ανικανότητα. Η πατρίδα μας η Ελλάδα καίγεται, γιατί εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες, είμαστε πολιτικά, κοινωνικά και διοικητικά ανεπαρκείς να την προστατέψουμε.

74 comments:

  1. ΡΕ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ??

    ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ?????

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑΑΑΑ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΟΛΑ?

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Έχω μείνει άφωνος. Έχω μείνει συγκλονισμένος. Έχω μείνει χωρίς δάση. Μένω χωρίς πολιτισμό. Λυπάμαι για τον τόπο μου, λυπάμαι τους πολιτικούς που όλο Θα και Θα είναι.
    Αλίμονο αν αυτοί είμαστε γιατί αυτό μας αρμόζει.

    Δεν θα μείνω άπραγος. Δεν θα σκύψω το κεφάλι. Δεν θα με φιμώσουν και δεν θα με λυγίσουν.

    Στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσω...αλλά όχι κάποιο κόμμα. Θα ψηφίσω το δικό μας κόμμα αυτό του δικαιώματος να ζήσουμε όπως αρμόζει στους Έλληνες, δηλ. με το κεφάλι ψηλά.

    Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, όλοι μαζί μπορούμε να τους δώσουμε ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ.

    ΚΡΙΜΑ για τον τόπο μας, ΚΡΙΜΑ για τα ιερά τουτα χώματα.

    Σύντομα θα ανακοινώσω και το ψηφοδέλτιο της ντροπής.

    Πάμε γερά αδέλφια

    ReplyDelete
  2. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι ο πρωθυπουργός,υιοθέτησε το σενάριο των αόρατων-εμπρηστών-εχθρών της πατρίδας, απλά γιατί σ'αυτό πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Δίκιο έχει. Να χάσει την ευκαιρία να ταυτιστεί με τη λαική πλειοψηφία;
    Αόρατες,λοιπόν, μυστικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από εγχώριους αντιεξουσιαστές, αναρχικούς, κουκουλοφόρους,συνασπισμίτες και πασόκους, μας κατακαίνε και θέλουν να εξαφανίσουν το Ελληνικό Εθνος απο προσώπου της Γής.
    Το λένε οι δημοσκοπήσεις εξπρές.Το λένε τα Μedia.
    Ποίαν χρείαν αποδείξεων έχομεν;

    ReplyDelete
  3. Οι δυνάμεις του σκότους διάλεξαν την Ελλάδα να τη κάνουν Αρμαγεδών.
    Αλλά οι δυνάμεις του φωτός,υπο τη καθοδήγηση του ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ δεν θα το επιτρέψουν ΠΟΤΕ.

    ReplyDelete
  4. Τις δυνάμεις του φωτός στην Αρχαία Ολυμπία καθοδηγεί ο γεν.γραμματέας του υπ. πολιτισμού έχοντας την εξής ηρωική σωματοδομή:
    -βάρος:141,67 κιλά.
    -περίμετρος κοιλιάς:174 εκατοστά.
    -περίμετρος μηρών:153 εκατοστά.

    Ο Ερμής του Πραξιτέλους κατέρρευσε απ'τη ζήλεια του μόλις τον είδε!

    ReplyDelete
  5. Ετσι μούρχεται να καταδώσω τον Κομφούκιο ως εμπρηστή και να πάρω το 1.000.000 ευρώ απο την επικήρυξη.
    Και μετά να τα στείλλω στο Χριστόδουλο μπάς και βρεί κανένα μόσχευμα γρηγορότερα.

    ReplyDelete
  6. Η κρίση που ξέσπασε δείχνει την παράλυση του κρατικού μηχανισμού, του δημόσιου παρασιτισμού, της έλλειψης σχεδιασμού, του ελληνικού ωχαδελφισμού, της νεοελληνικής τεμπελιάς, επανάπαυσης και επιπολαιότητας.

    Όταν αυτά τα δεδομένα ενισχύονται από τακτικές κομματισμού, ενίσχυσης του πελατειακού κράτους στη δημόσια 'μηχανή', αντί να θεραπεύονται από μέτρα κάθαρσης, αισθανόμαστε προδομένοι.

    Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γλυτώσει τις επιπτώσεις από την προσωρινή κρίση που φαίνεται να ξεσπάει στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, κι αυτό γιατί αναλαμβάνουν άλλοι για εμάς τις πολιτικές αντιμετώπισης της, i.e. EU, thank god for euro. Μπροστά στην οικολογική καταστροφή που βιώνουμε σήμερα, είναι όλη η ευθύνη δική μας.

    Η Ευρώπη προσφέρει δασοκομάντος. Πού να τους τοποθετήσουμε όταν δεν υπάρχει σχέδιο? υπήρξε άμεση προσφορά βοήθειας. Πώς να απορροφηθεί όταν ακόμα δεν υπάρχει συντονιστική ομάδα 3 μέρες μετά την αρχή της κρίσης για να την κατευθύνει?

    Αν και θα ακουστεί γενικόλογο και άτοπο μπροστά στη φρίκη που βιώνουμε, θα ήθελα να πω το εξής, που κατά βάθος θεωρώ πολύ σημαντικό για ένα βιώσιμο μέλλον της γενιάς μας. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία ΟΛΟΙ που με τρεις λέξεις ακούει στη φράση "Δεν Υπάρχει Κράτος", τότε θα ανακαλύπτουμε συνεχώς ότι μπορούμε να πέφτουμε όλο και χαμηλότερα, χαμηλότερα, χαμηλότερα.

    Πρέπει να βοηθήσουμε σαν πολίτες, σαν Έλληνες, σαν Κοινωνία των Πολιτών, αυτούς που φοβούνται να βρουν το θάρρος και να τολμήσουν τις αλλαγές που θα αντιστρέψουν ριζικά τον εξευτελισμό μας.

    ReplyDelete
  7. Οχι γκρίζα αλλά κατάμαυρη προπαγάνδα της κυβέρνησης:

    "Είμαστε θύματα των εμπρηστών.Ψηφίστε μας".

    Οκόσμος καίγεται κ'αυτοί το χαβά τους.Προπαγάνδα,προπαγάνδα,προπαγάνδα..

    ReplyDelete
  8. Ο Μειμαρακης ειπε οτι "καηκαν κατι δεντρα" μιλωντας για την Ολυμπια.

    Ο Πολυδωρας ειπε με δυο λογια οτι ολα πηγαν καλα και σωσαμε τις περιοχες.

    Η Κυβερνηση λεει οτι δεχομαστε ασσυμετρη απειλη (!)

    ΕΕ! ΦΤΑΝΕΙ!! ΠΟΣΟ ΧΟΡΤΟ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΚΟΜΑ??

    Εχω φοβηθει για το τι θα απογινω εγω, η γυναικα μου και τα παιδια μου αν συμβει κατι παρομοιο εδς που ζω. Ποιος θα βοηθησει, ποιος θα συντονισει? Ειμαστε αβοηθητοι.

    Ισως σας ενδιαφερει και αυτο, για συγκεντρωση την Τεταρτη: http://anadasosi.blogspot.com/2007/08/blog-post_264.html

    ReplyDelete
  9. Επειδή δεν μ ενδιαφέρει ποιός αλήτης-προδότης θα βγει στις εκλογές, έχω να παρατηρήσω ότι όλες οι κυβερνήσεις απ'αρχής δημιουργίας του Ελληνικού κράτους ήταν και είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανες να προάγουν την Ελλάδα, γιατί είναι λακέδες ξένων, χωρίς εθνική πολιτική. Διακρίνω επίσης στο πασοκ και στα "προοδευτικά" κόμματα, να προσπαθούν να ξορκίσουν τις "θεωρίες συνομωσίας", αλλά τις αποδέχονται τις "θεωρίες συνομωσίας" περί οργανωμένων οικοπεδοφάγων, οργανωμένων συμπτώσεων, οργανωμένης τύχης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των σοβαρών κρατών, κάθε λίγο και λιγάκι δημιουργούν θεωρίες εκεί που δεν υπάρχουν και αναλύουν σενάρια. Αυτό το κολοκράτος είναι τόσο αγαθό; Παρεπιπτόντως, μούρχεται στο μυαλό η Χιλή και η Ισπανία. Τέλος, δεν πηδιέστε εσείς και τα κόμματα να ησυχάσετε; Υπάρχει περίπτωση να κατεβούν όλοι οι εθνοπατέρες σε μια λίστα χωρίς επικεφαλίδα;

    ReplyDelete
  10. Η μεγαλύτερη ασσύμετρη απειλή είναι:
    Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.

    "Απόψε θα μας έπιτεθούν Αρειανοί τρομοκράτες.Στόχος η Αττική".

    Η μεγαλύτερη ασσύμετρη απειλή είναι:
    Η ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΒΛΆΚΩΔΗΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑΣ ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΎΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ.

    ReplyDelete
  11. Παρμενίδη, ΕΙΣΑΙ βλάκας. Μη το διαλαλείς.

    ReplyDelete
  12. fasistes koufales erxontai kremales

    ki as kapsate ta dentra

    ReplyDelete
  13. Είναι λοιπόν τυχαίο ότι μια μέρα μετά τα δυσμενή γκάλοπ για το ΠαΣοΚ, άναψαν έτσι από αυτόματη ανάφλεξη 170 πυρκαγιές ανά την Ελλάδα. Οι κύριοι του G700 που είναι έμμισθοι του ΠαΣοΚ ας μας το εξηγήσουν αυτό!

    ReplyDelete
  14. Αρμαγεδδών!Αρμαγεδδών η Ελλάδα!
    Οι δυνάμεις του σκότους,οι πασόκοι,μετέτρεψαν τη πατρίδα μας,το προέβλεψε πρώτος ο Γιακουμάτος,( το διάβασε στην Αποκάλυψη του ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ),σε κρανίου τόπο.

    ReplyDelete
  15. Η τελευταία φορά που η σύγκρουση των δυνάμεων του φωτός με τις δυνάμεις του σκότους έλαβε χώρα επι Ελληνικού εδάφους,ήταν επι μακαρίτη Κουτσόγιωργα.Ηταν τότε που οι δυνάμεις του σκότους μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    Τώρα όμως βρυκολάκιασαν και μεταμορφώθηκαν σε δυνάμεις του φωτός.Υπο τη στιβαρή ηγεσία του ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ.

    ReplyDelete
  16. Η ύβρης, η δημαγωγία, ο τραμπουκισμός, η στοχευόμενη ηθικολογία και κινδυνολογία είναι έννοιες διαχρονικά συνδεδεμένες με τη δεξιά.

    Κινδυνεύουμε να πειστούμε ότι ο αόρατος εχθρός έβαλε στόχο την Ελλάδα.

    Αυτό που δε λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι φέτος διανύουμε το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών από άποψη ξηρασίας και πιθανού κινδύνου πυρκαγιών. Οι συνθήκες αυτές μπορούν σε μηδενικό χρόνο να πολλαπλασιάσουν τις εστίες φωτιάς, ειδικά όπου υπάρχουν πευκοδάση και δυνατοί άνεμοι. Από τη στιγμή που αποτυγχάνει το ‘σχέδιο’ πρόληψης και αντιμετώπισης των ελεγχόμενων εστιών, τότε η φωτιά γίνεται ανεξέλεγκτη και η μοναδική επιλογή είναι το σχέδιο της οπισθοφυλακής.

    Εν μέσω θέρους και υπό τη σκιά κρουσμάτων πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα, εκθέσεων των κρατικών υπηρεσιών περί πιθανών εμπρησμών, κηρύχθηκαν εκλογές express, χαλαρώνοντας τον ήδη παραλυμένο κρατικό μηχανισμό και συνεχίζοντας ακάθεκτα το μεγάλο έργο της ενορχήστρωσης της δεξιάς εξουσιαστικής μηχανής.

    Όσοι από εμάς πιστέψαμε ότι το 2004 θα είχαμε μια κυβέρνηση η οποία θα άλλαζε επιτέλους τα πράγματα απογοητευόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές βιτρίνες για το παιχνίδι της δεξιάς. Ο κόσμος ξεγελιέται προσωρινά, έχει υπομονή γαϊδουριού. Αυτή η υπομονή όμως στερεύει κ. Καραμανλή.

    Αντιστεκόμαστε στην προπαγάνδα που στοχεύει να ρίξει στάχτη στα μάτια μας. Ζητούμε πολιτική, κοινωνική και διοικητική επάρκεια να προστατέψουμε την πατρίδα μας και το μέλλον μας.

    ReplyDelete
  17. Greece under Attack! Το δραματικό γεγονός της ιστορίας αυτής είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για καταστροφή στυλ 11ης Σεπτεμβρίου όταν πρόκειται για καταστροφή στυλ Νέας Ορλεάνης.

    ReplyDelete
  18. Δείτε το μαθηματικά -

    Για κάθε 'εμπρησμό' των 200 'ταυτόχρονων' πυρκαγιών στην χώρα, χρειάζονται 2 με 3 άτομα, δηλαδή τουλάχιστον μεγέθους 500 ατόμων σπείρα πανελλαδικά με στόχο επίθεση στην Ελλάδα, συννενοημένοι για ταυτόχρονους εμπρησμούς σε όλη τη χώρα!!! Είναι δυνατόν? Αν αυτό είναι αλήθεια, λέμε τώρα, για τι ΕΥΠ και μαλακίες συζητάμε αυτές τις μέρες??

    Είναι δυνατόν, έστω 200 άτομα σε όλη τη χώρα, κανένας να μην είδε τίποτα αλλά μόνο πινακίδες αυτοκινήτου για το οποίο μείναμε στις φήμες? Ρε πάτε καλά?

    Σε περίπτωση εμπρησμού πόσες φορές στο παρελθόν κατάφεραν σε πόση ώρα - μέρες - να βρουν τον εμπρηστικό μηχανισμό και να να εξακριβώσουν ότι είναι εμπρησμός? Και ξαφνικά μέσα σε 2 ώρες από τη φωτιά μου βρήκανε και τα γκαζάκια που ξεκίνησαν τις πυρκαγιές?
    Ποιος, τα κανάλια στην τηλεόραση που γίνανε και ειδικοί βλέποντας πολύ Crime Scene Investigation??

    Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και το θέαμα είναι θλιβερό.

    Κ. Καραμανλή μας πλήγωσες.

    Κ. Καραμανλή μας απογοήτευσες.

    Κ. Καραμανλή μας πρόδωσες.

    Κ. Καραμανλή μας εξαπάτησες και συνεχίζεις.

    Έστω και τώρα, μπροστά στην εθνική τραγωδία, δε σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά το πώς θα κρατηθείς στην εξουσία.

    Κ. Καραμανλή είσαι αδίστακτος.

    Κ. Καραμανλή είναι επικίνδυνος.

    Κ. Καραμανλή είσαι τρομοκράτης.

    ReplyDelete
  19. Τηρουμένων των αναλογιών ζούμε ημέρες επιστράτευσης 1974. Αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του...

    ReplyDelete
  20. Από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι λόγω του άνυδρου Χειμώνα θα έχουμε φοβερές πυρκαγιές. Δεν έκαναν τίποτα. Τα περι ασύμμετρης απειλής θα μείνουν στην ιστορία όπως και αυτή η κυβέρνηση η οποία το παράχεσε.Ας τους ψηφίσουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι τις φωτιές τις βάζουν οι αναρχικοί και ο Λαλιώτης

    ReplyDelete
  21. Παλιότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος είχε δηλώσει ότι συνήθως οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας υποκρύπτουν «ανικανότητα ή ανοησία».

    Νομίζω οτι αναφερόταν στον ανιψιό του και στον συρφετό του

    ReplyDelete
  22. Μάγκες έχει γεμίσει η Αθήνα μπάτσους.

    Let the terrorism begin.

    ReplyDelete
  23. Οργανωμένο έγκλημα με αποδείξεις είναι. Όποιος δεν τις βλέπει είναι τυφλός.

    Δεν είναι ούτε σύμπτωση ούτε ανικανότητα. Το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής αυτό δείχνει. Μελετημένο καλά είναι. 170 μέτωπα σε μία μέρα και ταυτόχρονα δεκάδες παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική; Μέχρι και βίντεο με ρίψη ρουκέτας από κάτοικο του Υμηττού έχουμε... αλλά αυτά είναι.. συμπτώσεις!!!

    Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν ακυβερνησία. Και κάποιοι άλλοι θέλουν να κερδίσουν πολιτικά οφέλη. Αν τους αφήσετε θα είναι σαν να βάλατε οι ίδιοι τις φωτιές που καταστρέφουν την Ελλάδα. Προσέξτε...

    ReplyDelete
  24. Όποιος και να κερδίσει τις εκλογές καμμένη γη θα πάρει. Το θέμα μας δεν είναι ποιος θα βγει εκλογικά χαμένος από αυτήν την τραγωδία, που φαίνεται ότι είναι το μόνο που καίει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή.

    Αν ήξερες καθόλου από φωτιές και δάση Βασίλη, αν άνοιγες τα μάτια σου να δεις τι κλιματικές συνθήκες επικρατούν φέτος στη χώρα μας, τι κλιματικές συνθήκες επικρατούσαν ειδικά αυτές τις μέρες, θα καταλάβαινες με τι ευκολία και τι ταχύτητα η μία πυρκαγιά, έστω κι αν δεχτούμε ότι είναι εμπρησμός, πολλαπλασιάζεται σε πολλαπλές εστίες σε δευτερόλεπτα. Αλλά φυσικά, ήρθαμε όλοι στην Αθήνα, και την κάναμε τη φύση ρομαντζάδα. Αλλά κατά τάλλα, είμαστε άσχετοι, δεν ξέρουμε τίποτα γιαυτή.

    Κάτσε και θα δεις Βασίλη πόσο θα μας διακομωδούν τα διεθνή media μόλις καταλαγιάσει λίγο αυτή η τραγική ιστορία.

    Πρόκειται για ανικανότητα που διέπει ολόκληρο το σύστημα που βασίζεται στο δημόσιο τομέα, τον κομματισμό και το πελατειακό κράτος.

    Τα χαρακτηριστικά που διέπουν το μέσο Έλληνα πολίτη, της τεμπελιάς, της αφέλειας, της ανοργανωσιάς, της δημαγωγίας και της υπεροψίας, διέπουν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, διέπουν ολόκληρη τη λειτουργία της χώρας, είτε το πεις δημόσιο είτε το πεις ιδιωτικό, είτε το πεις κυβέρνηση, είτε το πεις αντιπολίτευση, είτε, είτε.

    Είμαστε ανεπαρκείς ως χώρα και ως πολίτες όχι απλά να προλάβουμε και ναντιδράσουμε οργανωμένα σε κρίση, είμαστε ανεπαρκείς να καταλάβουμε και να δεχτούμε τα προβλήματα που μας πνίγουν όλο και περισσότερο.

    Ντροπή μας.

    ReplyDelete
  25. Αφού εξετάσαμε και την περίπτωση του ξένου δακτύλου, περιμένουμε ένα πόρισμα. Βέβαια ελπίζουμε όχι τέτοια σαν του : Χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, των Πάμπερς, του Ήλιος, του Σινούκ, της Βόνταφον κλπ. Επιτέλους, ένα πόρισμα να πείθει.
    Υποπτευόμαστε ότι τον Υμηττό τον καίνε οικοπεδοφάγοι (Είδα τον κ. Μαυρίκη να λέει ότι διεκδικεί αρκετά στρέμματα). Υποπτευόμαστε ότι την Πάρνηθα την έκαψε το καζίνο ( Το κράτος αποχαρακτήρισε και έδωσε μερικές δεκάδες στρέμματα σ' αυτό).
    Πέρα από τους κουζουλούς, τουσ τυχαίους, τους τσομπάνηδες, τους μανιακούς, τους συμβασιούχους κλπ υπάρχουν και επενδυτές.
    Το υπουργείο οικονομικών το 2005 κυκλοφόρησε μια οδηγία για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Φέτος οι Τράπεζες ανακοίνωσαν τον τρόπο παροχής δανείων κλπ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Αυτό θα κρατήσει μέχρι το 2020.
    Οι επενδυτές έχουν κάνει ήδη προτάσεις στο υπουργείο οικονομικών για την έγκρισή τους. Οι ανεμογεννήτριες (βασικά) είναι οι πηγές εναλλακτικής ενέργειας, χαρακτηριζόμενες και ως ΠΡΑΣΙΝΗ ενέργεια.
    Αυτές απαιτούνμ για την τοποθέτησή τους αρκετό χώρο. Τις τοποθετούν βέβαια, σε περιοχές που φυσούν άνεμοι και συνήθως σε βουνοκορφές.
    Στις βουνοκορφές υπάρχουν δάση, και κανείς δεν έχει τίτλους κατοχής ούτε το κράτος μπορεί να παραχωρήσει τα δάση αυτά σε κανέναν. Αν όμως γίνουν της Πάρνηθας τότε μπορεί; Το υπουργείο οικονομικών ρώτησε τους επενδυτές που θα στήσουν αυτά τα παλούκια; Η απάντηση μπορεί να είναι ναι ή όχι. Στα καμμένα δάση, φυσικά και δεν θα χτιστεί βίλλα. Μήπως χτίσουν παλούκια;

    ReplyDelete
  26. Ξένος δάκτυλος; όχι.. τα κίνητρα είναι Ελληνικά καθαρά...

    Για ποιες συνθήκες κλιματολογικές μιλάμε; υπάρχουν κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη γκαζακίων και στουπιών ή ρουκετών; Υπάρχουν τέτοιες συνθήκες που ευνοούν τις φωτιές σε σχεδόν ίσες αποστάσεις (μερικών χιλιομέτρων) μεταξύ τους μέσα σε λίγη ώρα; Υπάρχουν κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική;

    Συμπτώσεις υπάρχουν, αλλά οι πολλές συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις. Οι εκλογές είναι ο λόγος και η δίψα συγκεκριμένων ανθρώπων για την εξουσία. Όχι για να έχουν οι ίδιοι την εξουσία, αλλά να ελέγχουν αυτούς που έχουν την εξουσία. Αυτό θέλουν να πετύχουν. Και με Ν.Δ. στην κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται. Οπότε... ας κάψουμε την χώρα να την ρίξουμε. Αυτό γίνεται. Και πετυχαίνει. Γιατί; Μα γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα κάνουν αυτά Έλληνες. Οπότε ας γελοιοποιήσουμε την πραγματικότητα με αναφορές σε Μπους, σιωνισμό και Λιακόπουλο...

    ε ρεε... σας σπρώχνουν σαν πρόβατα στην σφαγή και πάτε με χαρά...

    ReplyDelete
  27. Βασίλη βρες μου τη σπείρα των 200 ατόμων που ταυτόχρονα έβαλε τις φωτιές, και πες μου αφού δε βρέθηκε κανένας παρά επαναλαμβάνω τα κανάλια έγιναν ντετέκτιβ και βρήκαν σε 2 ώρες τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, πού ήταν η αστυνομία και η ΕΥΠ??? Κοιμότανε και δεν κατάλαβαν για σπείρα 200 ΑΤΟΜΩΝ συγχρονισμένων να βάλουν φωτιές ανά την Ελλάδα? Τόσο άχρηστοι είναι πια? Αφού δεν είσαι πρόβατο, πες μας κι εμάς, τόσο αβοήθητοι είμαστε πια, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να μην μπορούν να πιάσουν τους εμπρηστές? Ούτε να τους προλάβουν, ούτε να έχουν μία πληροφορία γιαυτούς, κάτι? 200 άτομα σπείρα? Έλεος. Οι Τούρκοι γιατί δεν έχουν μπει ακόμα μέσα τότε? Παραδέχεσαι λοιπόν το χάλι μας αποδέχοντας το γεγονός ότι οι 200 φωτιές ήταν εμπρησμοί? Αυτό είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Είμαστε για τα μπάζα Βασίλη? Ή μήπως οι εμπρηστές το κάνανε με τηλεχειριστήριο και η ρουκέτα είχε 200 πυραυλάκια προς διαφορετικές κατευθύνσεις τη φορά, σε δύσβατες περιοχές, όπου οι φοβεροί εμπρηστές γλίτωσαν, αλλά οι καημένοι οι χωριανοί καήκαν ζωντανοί? Έχεις στάχτη στα μάτια σου Βασίλη ή θες να ρίξεις στάχτη στα δικά μας?

    Όταν μιλάμε για φωτιές σε ίση απόσταση μεταξύ τους, ειδικά όταν η απόσταση είναι 100άδων μέτρων σε πευκοδάση, τότε ακριβώς επιβεβαιώνεται η ορθολογιστική συλλογιστική βασίλη. Το κουκουνάρι όταν καίγεται ξέρεις τι ταχύτητα αποκτά Βασίλη? Αν δεν ξέρεις, ρώτα τη γιαγιά σου.

    ReplyDelete
  28. Ρε μήπως οι εμπρηστές είναι Σούπερμαν και πέταξαν στον ουρανό μετά τις φωτιές? Γιατί δρόμος εκεί που ήτανε δεν υπήρχε. Άνθρωποι καήκανε ζωντανοί Βασίλη σε δύσβατες περιοχές που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, κι εσύ μας λές ότι οι εμπρηστές, 200 μάλιστα συγχρονισμένοι, κατάφεραν και γλίτωσαν? Εκτός αν μας λες ότι οι καμμένοι πρέπει ναταν μάλλον οι εμπρηστές, που θυσιάστηκαν για να πέσει η ΝΔ από την εξουσία. Έλεος ρε Βασίλη, έλεος.

    ReplyDelete
  29. Αγελαδδών!Αγελαδδών η Ελλάδα!
    Οι δυνάμεις της βλακείας, της αφέλειας και της ανεπάρκειας μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε κρανίου τόπο.

    ReplyDelete
  30. giati na meinei o rousopoulos ipourgos?????

    exigiste giati???????


    giati tous noiazei mono i diaxeirisi tis epikoinwniakis krisis kai oxi tis pragmatikis

    alliws tha emene kai o prokopis

    ReplyDelete
  31. @ Vassilis

    Κύριε Βασίλη,
    αν έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε, τότε την καταστροφή της Πάρνηθας πώς την εξηγείτε; Είχαμε και τότε καμιά δεκαριά ντουζίνες φωτιές σε όλη την Ελλάδα να σβήσουμε και δεν προκάνανε οι πυροσβέστες; Η μήπως τους κάνανε παραπλανητικά τηλεφωνήματα και τότε; Και εν πάσει περιπτώσει η πυροσβεστική μόνο στα τηλεφωνήματα του κοινού βασίζεται για να τρέξει σε τέτοιες περιπτώσεις; Τέτοιος συντονισμός δυνάμεων δηλαδή;

    Και μια και είπατε για εκλογές και για τη δίψα μερικών να τις κερδίσουν, αλήθεια τις εκλογές ποιός τις προκήρυξε;

    Και μετά λένε για τις ξανθιές...

    ReplyDelete
  32. Θέλω να πω δυο πράγματα, κι όποιος θέλει ας ακούσει.

    ΠΡΩΤΟΝ: ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ. Greece is under attack, για να το καταλάβουν κι οι ξένοι. Ούτε εθνικιστής είμαι ούτε πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου και δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι είναι καλά οργανωμένο. Και όλοι εσείς που φωνάζετε πολύ εύκολα "μην ψηφίζετε", "φτύστε τους όλους" και άλλα τέτοια, το μόνο που κάνετε είναι να παίζετε το παιχνίδι τους: συμμετέχετε (άθελά σας) στην πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και στην ακυβερνησία. Ψηφίστε ό,τι γουστάρετε (από κόμματα να φάνε κι οι κότες), αλλά ΜΗΝ παίζετε το παιχνίδι εκείνων που έκαψαν και συνεχίζουν να καίνε μάνες, παιδιά, παππούδες, και ό,τι πολυτιμότερο έχει η χώρα μετά τους ανθρώπους της, το περιβάλλον, με σκοπό ακριβώς να σας οδηγήσουν εκεί που οδεύετε. Το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά κανείς δεν το πρόσεξε: σε μια τέτοια επίθεση, η απάντηση παλλαϊκή άμυνα. Και παλλαϊκή σημαίνει συμμετοχή και ενότητα.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ. Ναι, η χώρα δέχεται επίθεση. Η διαφορά όμως μιας χώρας με σοβαρούς πολιτικούς, τους οποίους αναδεικνύουν σοβαροί άνθρωποι, και της δικής μας χώρας, είναι οι συνέπειες της επίθεσης, είναι οι νεκροί. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε οργανωμένα σχέδια πρόληψης και άμεσης καταστολής, αν είχαμε πεζές και εναέριες περιπολίες στις περιοχές υψηλού κινδύνου πριν γίνει το κακό, αν τα χωριά είχαν αγροφύλακες (ναι ρε, αγροφύλακες!), αντιπυρικές ζώνες και δασικούς δρόμους, αν το κράτος δεν ήταν κομματικό και επικεφαλής ήταν οι αξιότεροι, αν είχαμε ένα mirage 2000 λιγότερο και στη θέση του καμμιά δεκαριά πυροσβεστικά. Οι ίδιες πυρκαγιές θα είχαν προκαλέσει υποπολλαπλάσια ζημία και, κατά την ταπεινή μου εκτίμησή, δε θα θρηνούσαμε θύματα. Αλλά δε γίναμε σήμερα αυτό που είμαστε. Ευθύνονται και εκείνοι που επί είκοσι χρόνια έφτασαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται, και εκείνοι που δεν έκαναν όσα έπρεπε τα τελευταία τριάμισυ χρόνια. Πιο πολύ όμως ευθυνόμαστε ΕΜΕΙΣ που τους επιτρέψαμε να φτάσουν τη χώρα εκεί. Οι πολιτικοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ας αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι. Και αλλαγή σημαίνει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, πρώτα σε προσωπικό επίπεδο.

    Μεθύριο έχουμε εκλογές. Είναι χρέος μας να συμμετάσχουμε. Γιατί είναι χρέος μα να αναδείξουμε τους σοβαρότερους, όποιους ο καθένας μας πιστεύει ειλικρινά ότι είναι εκείνοι, μπας και ξεκινήσει επιτέλους κάτι να αλλάζει.

    Κι ο Θεός βοηθός.
    Κ. Παρίσης

    ReplyDelete
  33. @ Κ.Παρίσης

    κ.Παρίση,
    νομίζω ότι φάσκετε και αντιφάσκετε. Αφού το παραδέχεστε ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα, ποιός και γιατί νομίζετε ότι θα κάτσει να ασχοληθεί να της επιτεθεί;;; Οι τρομοκράτες έχουν πολύ σπουδαιότερους στόχους από εμάς, πολιτικούς και χώρες που είναι σοβαροί και των οποίων η προστασία μετράει. Αφήστε που δεν έχει και πλάκα να επιτεθούν στην Ελλάδα διότι κανείς δεν πρόκειται να τους πιάσει ποτέ--θα είναι σα να κλέβουν εκκλησία (οι Βρεταννοί έχουν δικά τους προβλήματα--σιγά μην ξαναστέλνουν τη Scotland Yard να βρει γιατί καίγεται η χώρα με τις παράνομες χωματερές και τα ακαθάριστα δάση)

    ReplyDelete
  34. Προτείνουμε σε όλους όσους επικαλούνται θεωρίες συνωμοσίας να διαβάσουν τα εξής

    1.το άρθρο του Economist smoke gets in their eyes August 2 2007. Εκεί θα βρουν την εξής φράση "FAO suggests that loud talk of arson can be cover for government ineffectiveness".

    2. Fire MGT - Global Assessment 2006, FAO Forestry PAPER #15 Rome 2007 και συγκεκριμένα το κομμάτι που αφορά στις φωτιές σε μεσογειακές χώρες. Εκεί υπάρχει η εξής διαπίστωση "another phenomenon observed is an intense discussion on arson, especially in countries where the state tries to cover its own ineffectiveness in firefighting", σελίδα 115

    Επίσης τους καλούμε να να μας πουν εάν η γιαγιά που έκαψε τη Ζαχάρω, ηλικίας 75 ετών, είναι οργανωμένος εμπρηστής;

    ReplyDelete
  35. G700

    Λες μαλακίες.
    Η χώρα καίγεται επειδή το λέει ο Economist ή το Fire MGT. Συμφωνώ. Δεν υπάρχει συνωμοσία. Δεν ξέρουμε μετά από δεκαετίες ποιος καίει τι. Οι μετεωρολόγοι δεν γνωρίζουν γιατί δεν βρέχει. Ο πλανήτης αλλάζει γιατί μερικοί "επιστήμονες" λένε ό,τι τους καπνίσει. Φταίει η ανικανότητα ανίκανων ανθρώπων που θα αντικατασταθούν από άλλους ανίκανους ανθρώπους. ΟΛΟΙ λένε-λέμε κι από μια μαλακία. Καλά πάμε σαν χώρα. Καλά πάμε γενικά. Δείξτε μας και κανένα άλλο site να μορφωθούμε. Η Ελλάδα καταστράφηκε και η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται με ευγενικό τρόπο. ΒΟΗΘΕΙΑ.

    ReplyDelete
  36. Η φοβία, η ανασφάλεια και η άγνοια είναι πολύ επικίνδυνα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Η προπαγάνδα που πατά πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά, που εκμεταλεύεται την οργή και τον πόνο των ανθρώπων είναι πολύ ύπουλη και πολύ επιτυχής.

    Συγχαίρω τον κ. Αλαβάνο που σήμερα μίλησε έξω από τα δόντια. Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δε φοβάται τον πόνο και με μια αστείρευτη ειρωνία και μαύρο σαρκασμό ξεγυμνώνει την οχυρωμένη μες την προπαγάνδα κυβέρνηση.

    Όσο για τα τελευταία 30 χρόνια, θα πρέπει να αναλογιστούμε πια σοβαρά και να σταματήσουμε ανώνυμε να το παίζουμε ξερόλες, χωρίς να λέμε ποτέ τίποτα ουσιαστικό από την άλλη.

    Τα τελευταία 30 χρόνια γνώρισε η χώρα μας μια απίστευτη αύξηση του βιοτικού επιπέδου. Σε όλα τα επίπεδα, και άσχετα από πολιτικά κόμματα στην κυβέρνηση. Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν ήταν βιώσιμες σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως, υποθήκευσαν το μέλλον μας, εμάς των νέων, και λόγω απραξίας και ανοησίας εξάντλησαν σχεδόν και το παρόν της δικής τους γενιάς. Τα περιθώρια για μας δεν υπάρχουν πια εφόσον τα πράγματα δεν αλλάζουν. Τα περιθώρια πια δεν υπάρχουν και γιαυτούς που νόμιζαν ότι θα εναποθέτουν τα προβλήματα στο μέλλον ξανά και ξανά. Και τι να το κάνω να αλλάξουν οι πολιτικοί? Αφού εμείς η κοινωνία το ίδιο και χειρότεροι είμαστε.

    Τα τελευταία 30 χρόνια που λες ανώνυμε, στήθηκε ένας γίγαντας, το δημόσιο, που έζησε το αποκορύφωμα του και τώρα ζει την εξαθλίωση του. Το δημόσιο συμπεριλαμβάνει σώματα ασφαλείας - πυροσβεστικές, αστυνομίες, στρατούς. Όπως δε λειτουργεί σωστά η εφορία, γιατί να περιμένεις αυτά τα παραρτήματα να λειτουργήσουν διαφορετικά?

    Όμως, άκου και αυτό επειδή εσύ μιλάς πολύ σοφά χωρίς να λες και τίποτα, το 2000 συστάθηκε ειδική ομάδα στην αστυνομία, 8 ατόμων, που εκπαιδεύτηκαν από το FBI, για την αντιμετώπιση εμπρηστών και σχετικών κυκλωμάτων. Ρώτα και θα δεις ότι: τα άτομα αυτά ήταν ποικίλων πολιτικών χρωμάτων, γιατί ήταν ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ. τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2004 τα κρούσματα εμπρησμών παράλληλα μειωνόταν μέχρι και 50% κάθε χρόνο (αναφορά και στο αποψινό δελτίο του MEGA). το 2004 τα άτομα αυτά αντικαταστάθηκαν από καλύτερα άτομα που ταίριαζαν περισσότερο στις κομματικές αποχρώσεις του κυβερνόντος κόμματος. Παράλληλα δεν εκπαίδευσαν κανέναν, γιατί τους αποστράτευσαν άρον άρον. τζάμπα η εκπαίδευση.

    Παράλληλα, οι μπουλντόζες δεν ξαναφάνηκαν από το 2004. Γιατί?

    Πρόβλημα στην ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι, εκτός από τη συντήρηση των στυλών της ΔΕΗ και την αμέλεια και ανευθυνότητα που διέπει όλους τους ξερόλες Έλληνες, είναι διάχυτη η διάσταση του οικονομικού εγκλήματος και η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να το αντιμετωπίσει σε όλες τις διαστάσεις του. είναι το τέρας της διαφθοράς που διακατέχει μέχρι και τον τελευταίο έλληνα πολίτη και δε λέμε να το αποβάλουμε. Μιλάμε για φυλαχτά και δαίμονες όταν οι ίδιοι στις καθημερινές μας συναλλαγές και πράξεις καλλιεργούμε τη διαφθορά. Και μας έχουν παίξει αυτή την καραμέλα πλέον τόσο πολύ σε αυτή την τριετία, που σχεδόν μας έπεισαν, με τον πιο ύπουλο τρόπο, ότι ήρθαν οι τρομοκράτες στη χώρα να μας κάψουν.

    Κάνε καμιά βόλτα ψευτο επαναστάτη ανώνυμε και μετά μιλάς για μαλακίες.

    ReplyDelete
  37. Geia sou re Vassili! Pali resital malakias dineis! Diaskedase mas!

    Mhn tou apantate magkes, o typos einai nostalgos tou Mitsotaki!

    ReplyDelete
  38. ΑΛΟΓΆΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ κ.ΑΛΑΒΑΝΟ-ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΛΑΚΑ (και δεν είμαι επαναστάτης)

    ReplyDelete
  39. Η Ελλάδα δέχτηκε ένα τεραστίων διαστάσεων πλήγμα!
    Δεν υπάρχει χώρος για τσακωμούς, χρειάζεται νηφαλιότητα και ηρεμία για να σταθμιστούν σωστά όλες οι πληροφορίες.

    Η ανικανότητα είναι δεδομένη, το οργανωμένο σχέδιο κάποιων "σκοτεινών κύκλων" είναι αναπόδεικτο και άσχετο με τον κυβερνητικό χειρισμό της κρίσης συνολικά.

    Οι διακριβωμένες πληροφορίες δομούν τις ορθές αντιλήψεις.

    Ο πρωθυπουργός αν έχει πληροφορίες περί "ασσύμετρων απειλών" να τις δώσει ΤΩΡΑ στην δημοσιότητα. Αν δεν τις έχει και απλά προπαγανδίζουν, αποτελούν οι ίδιοι μέγιστη εθνική απειλή.

    Υπάρχει όμως και ένα ακόμα ενδεχόμενο, να έχουν τις πληροφορίες αλλά να μην τις δημοσιεύουν για να εκθέσουν μέσα σε όλα τα υπόλοιπα και την αντιπολίτευση. Είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχτεί από όλους ιδιαίτερα!

    Οι φωτιές και η καταστροφή δεν έχουν κόμμα, η ανικανότητα όμως σίγουρα έχει...

    ReplyDelete
  40. Τι κάνουμε τώρα; Μια λίστα από ιδέες.

    http://tikanoumetora.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. Κανένας κρατικός μηχανισμός ασφαλείας είτε πολιτικός είτε στρατιωτικός, δεν είναι προετοιμασμένος υλικοτεχνικά τουλάχιστον να αντιμετωπίσει απόλυτα και 100% το χειρότερο δυνατό σενάριο, είτε αποτρεπτικά είτε κατασταλτικά.

    Τα πάντα προυπολογίζονται και σχεδιάζονται με βάση ένα μέσο όρο της απειλής.
    Στην περίπτωση όμως που συμβεί το χειρότερο δυνατό, η αντιμετώπισή του επαφίεται πια μόνο στα παρακάτω στοιχεία:

    1)Στον άριστο συντονισμό των διατιθέμενων μέσων.
    2)Την ευρυματικότητα στον επιτελικό σχεδιασμό.
    3)Στη θεά τύχη.

    Διαχρονικά και διακομματικά η κρατική μηχανή εμφανίζει έντονη αδυναμία διαχείρισης σοβαρών κρίσεων. Το μέγιστο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή της, όσο είναι στο επίπεδο της ηγεσίας της.

    ReplyDelete
  42. Μια απο τις κοινωνικές ομάδες, που η αρπακτικότητά τους είναι τόσο μεγάλη ώστε να ισοδυναμεί με "ασσύμετρο απειλή", είναι οι ιδιοκτήτες(παλιά τους λέγαμε κτηνοτρόφους)ποιμνιοστασίων,βουοστασίων,χοιροστασίων,μελισσοκυψελών,κλπ.
    ΈΧΟΥΝ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΔΙΟΚΗΤΙΚΉ ΔΙΑΊΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΊΘΡΟΥ.
    ΤΗ ΧΩΡΊΣΑΝΕ ΣΕ ΒΟΣΚΟΤΌΠΟΥΣ. ΚΆΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΑΚΟΎΦΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΣΥΝΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ΄.
    Κάθε βοσκότοπος περιλαμβάνει απο μερικές εκατοντάδες μέχρι δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης.
    Αυτά αποτελούν μια ιδιότυπη ιδιοκτησία που ο σκοπός της είναι,μέσω της χρησικτησίας,να ιδιωτικοποιηθεί.Συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.
    Η φύλαξη αυτών των εκτάσεων γίνεται με τα όπλα και με εικοσαμελή+ κοπάδια απο σκύλους.
    Αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να διασχίσει αυτούς τους βοσκότοπους-κράτη.ΘΑ πάθει ότι πάθανε οι κυνηγοί στο φονικό του Αγρινίου.

    ReplyDelete
  43. Αλλάζει μπροστά στα μάτια μας,με ραγδαίους ρυθμούς,η ταξική διάρθρωση της κοινωνίας.Η γ700 πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα γιατί η ίδια τείνει να προλεταριοποιηθεί ενώ "περι άλλων τυρβάζει".
    Διαμορφώνεται στην Ελλάδα μιά τάξη "κατόχων γής"που εξελίσσονται σε σύγχρονους φεουδάρχες και σε λίγο θα ελέγχουν όλη την ύπαιθρο.
    Ζω στις ανατολικές παρυφές της βόρειας Πίνδου και παρακολουθώ αυτο το φαινόμενο να εξελίσσεται αστραπιαία.
    Σε λίγο οι αστοί θα πληρώνουν εισιτήριο για να επισκεφθούν ένα βουνό.
    Ραγδαία και χυδαία εμπορευματοποίηση.
    Και με τη χρηματοδότιση της ΕΕ.
    Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.
    Κάποιοι θα προτιμούσαν να τους αποκαλούμε ΛΑΜΟΓΙΑ.Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι....αντιεπιστημονικός γιατί εμπεριέχει απαξιωτικούς ηθικισμούς που δεν βοηθάνε στη κατανόηση του προβλήματος.

    ReplyDelete
  44. @ parmenidis

    Η 'τάξη των επενδυτών' ουδεμία σχέση έχει με τα λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού, γιατί η φύση του ανθρώπου είναι ιδιοτελής. Ο κτηνοτρόφος δηλαδή που κάνει επεκτάσεις στο κοτέτσι του ανήκει στην τάξη των επενδυτών?

    Επίσης, αν μου πεις ότι, ιδιωτική συμμετοχή συνεισφέρει στην προστασία και συντήρηση της φύσης, εκεί που ο κρατικός μηχανισμός δεν επαρκεί λόγω διοικητικής και οργανωτικής ανεπάρκειας, λόγω τεμπελιάς και αμέλειας, λόγω έλλειψης κονδυλίων, τότε χίλιες φορές οι ιδιώτες, παρά το δημόσιο νταντά. Μάλιστα, ιδανικό κοινωνικό συμβόλαιο θα ήταν η συμμετοχή ιδιωτών και δημοσίου, συνεργασία με τους πολίτες όπου υπάρχει 'εμπορευματοποίηση' ή τουλάχιστον θέσπιση και τήρηση κριτηρίων που παράγουν το μέγιστο κοινωνικό όφελος. Το δημόσιο ως φορέας προάσπισης και τήρησης αυτών των κριτηρίων μπορεί να τα καταφέρει.

    Επίσης, όσον αφορά τις τάξεις, εσύ ο ίδιος μίλησες στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν τάξεις σήμερα. Όταν αναφέρεσαι σε φέουδα και προλετάριους, τότε τι εννοείς με τις παλιές δηλώσεις? Μήπως έχουμε καινούριους δαίμονες στη φόρα? Η λέξη τάξεις προϊδεάζει σε ιδεολογικά κολύματα Παρμενίδη.

    Η χρηματοδότηση της ΕΕ είναι πολύτιμη. Η διαχείριση της από τις δημόσιες αρχές του τόπου είναι προβληματική. Μήπως θέλουμε την ΕΕ να γίνει η καινούρια μας νταντά, μετά το έθνος κράτος, και διά ροπάλου να μας απαγορεύει τη ραγδαία και χυδαία εμπορευματοποίηση?

    ReplyDelete
  45. Κι όποιος μιλάει για Μητσοτάκη, ναι ρε, αν δεν τον κρεμούσαν τα βλαχαδερά οι Έλληνες με τη βοήθεια του μέγα σοσιαλιστή Ανδρέα, θα είχαν προχωρήσει μεταρρυθμίσεις 15 χρόνια νωρίτερα σαυτή τη χώρα, και θατανε καλύτερα τα πράγματα για εμάς.

    Κι ο Μητσοτάκης ουδεμία σχέση έχει με τη Δεξιά που ζήσαμε το 70 ή τώρα με τον Κωστάκη.

    Κι όταν βλέπεις εθνικιστές και αριστερούς μαζί να μάχονται να φάνε κάποιον, δείτε Σημίτη επίσης, τότε καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά βαθιά κοινωνικό και άκρως ανησυχητικό.

    ReplyDelete
  46. Μιλάμε για τάξεις τώρα και δημοκρατία?

    Ο Έλληνας δεν τη θέλει τη δημοκρατία, δεν την αγαπάει.

    Ο Έλληνας θέλει τον ηγεμόνα του.

    Γιαυτό φάτε τον Κωστάκη στη μάπα τώρα.

    Ό,τι εκφράζει ο Κωστάκης, εκφράζει η λαϊκή πλειοψηφία της χώρας.

    Κι αυτό είναι άκρως ανησυχητικό.

    ReplyDelete
  47. Επιμένω.Πολλοί απο αυτούς που σήμερα διαχειρίζονται τα ΚΡΑΤΗ-ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ,αύριο θα είναι οι μεγαλοιδιοκτήτες γης,που μαζί μέ άλλους θα αποτελέσουν τη καινούρια τάξη των "κατόχων γης".
    Αυτοί προς το παρόν ευθύνονται για το 20%(!) των αποδεδειγμένων εμπρησμών.

    ReplyDelete
  48. Τα δάση είναι ΔΗΜΟΣΙΟ αγαθό.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.

    ReplyDelete
  49. Παρμενίδη άλλο η τάξη των επενδυτών κι άλλο οι κτηνοτρόφοι-βοσκοί.

    Το ότι ευθύνονται για εμπρησμούς χαίρω πολύ. Ολόκληρη η Ελλάδα το ξέρει και δε χρειάζεται να μιλάμε για μεγάλα συμφέροντα. Τα μικρότερα των συμφερόντων προκαλούν εμπρησμούς. Για να μεγαλώσει το χωράφι μισό στρέμμα το χρόνο. Για να μεγαλώσει το μαντρί μισό στρέμμα το χρόνο. Το μαντρί σε 2 χρόνια γίνεται τσίγκινη παράγκα, σε 5 χρόνια γίνεται σπίτι, σε 10 χρόνια δικαιούται νομιμοποίηση από το κράτος γιατί κανένας δεν πήγε να του το ξηλώσει και ο νόμος ορίζει έτσι. Δυστυχώς. Τα σκυλιά και τα δίκανα είναι επίσης πραγματικότητα.

    Παρόλα αυτά, ενώ έχεις κάνει στο παρελθόν καλή ανάλυση περί δημόσιου αγαθού, τώρα φαίνεται ότι το μπερδεύεις με το κρατικό.

    Εσύ ο ίδιος μίλησες για δημόσιο - όχι κρατικό - αγαθό.

    Το δάσος είναι δημόσιο αγαθό. Και σαν δημόσιο αγαθό πρέπει να εξασφαλίζεται η ίση πρόσβαση, μη αποκλειστική σε όλους, ενώ παράλληλα διατηρείται ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας του αγαθού. Στην προκειμένη περίπτωση, να μην είναι καμμένο, να μην είναι γεμάτο σκουπίδια από τους βοσκούς και τους κυνηγούς, να συντηρείται, ειδικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς κι εξάπλωσης στα χωριά και και και.

    Πες μου το δασαρχείο στις ανατολικές παρυφές της Πίνδου, τι έχει κάνει για το δάσος? Πες μου, η νομαρχία των ανατολικών παρυφών της Πίνδου τι έχει κάνει για τα αυθαίρετα μαντριά? Πες μου, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ποιες είναι και τι κάνουν? αν δεν κάνουν, ποιο το πρόβλημα? Δεν έχουν λεφτά? Δεν έχουν προσωπικό? Δεν έχουν σχεδιασμό? Παίρνουν μίζες? Είναι τεμπέληδες? Είναι αδιάφοροι?

    Αναζητούμε εναλλακτικές μορφές διαχείρισης του δάσους που θα μας προστατέψουν από τους κακόβουλους και τους αμελείς, τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους σκόπιμους και κατά λάθος εμπρηστές.

    Το θέμα είναι ότι το κράτος νταντά έχει αποτύχει ολοκληρωτικά γιατί τα βάρη συσσωρεύθηκαν και είναι δυσβάσταχτα για να δράσει αποτελεσμαστικά.

    Ζητούμε καινούριο κοινωνικό συμβόλαιο που θα μας απομακρύνει από τους ιδεολογικούς φανατισμούς και διαχωρισμούς μεταξύ κράτους - ιδιώτη, προστάτη της κοινωνίας και κακόβουλου κερδοσκόπου, κεφαλαίου και εργάτη, κλπ κλπ. Το κοινωνικό συμβόλαιο απαιτεί συνεργασία μεταξύ κοινωνικών, γεωγραφικών και οικονομικών ομάδων, όχι τάξεων, γενεών και μεταξύ πολιτών και κράτους.

    Το δημόσιο αγαθό παραμένει. Η διαχείριση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική. Όχι άλλα κρατικά αγαθά.

    ReplyDelete
  50. Βασικά και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να μπορούν να έχουν βοσκοτόπια. ΜΙα λογική που εφαρμόζεται σε πολιτισμένα κράτη είναι η ενοικίαση μέρος της δασικής περιοχής και σε συνδυασμό με το δασαρχείο να γίνεται ελεγχόμενη καύση συγκεκριμένου μέρους για χρήση ως βοσκοτόπι και μετά να αναλάβει ο ενοικιαστής να αναδασώσει την περιοχή σε συνδυασμό με τους επιστήμονες. Την πρόταση αυτή μου την είχε προτείνει ένας δασολόγος. Δύστυχώς στην ελλάδα υπάρχουν υπερβολικές απαγορεύσεις για νόμιμο πλουτισμό με αποτέλεσμα να ευδοκιμεί ο παράνομος. και ναι όσοι ζούν κοντά σε βοσκοτόπια ξέρουν τι εστί κτηνοτρόφος

    υ.γ Παρμενίδη που να δείς τι γίνετε κρητη.

    υ.γ. Μέγας οραματιστής ο Μητσοτάκης αλλά τα λάθη τις πολιτικής του καριέρας είναι πολλά και χαζά. Έκανε λάθος κινήσης σε λάθος στιγμές.

    ReplyDelete
  51. ΑΑ, το δάσος είναι δημόσιο αγαθό αλλά όχι δημόσια ιδιοκτησία, δηλαδή είναι εύκολη λύση η καταπάτηση του, αλλά καλά να πάθουμε αφού δεν έχουμε κτηματολόγιο.

    ReplyDelete
  52. PS Megas oramatistis o Mitsotakis:

    Oneireyetai kybernhsh Ntoras me Kyriako ypourgo oikonomias!

    Tetoio orama gia ton topo!

    ReplyDelete
  53. Η Ντόρα είναι ψίλος στα άχυρα φίλε μου. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Η Ντόρα είναι κούφια σε περιεχόμενο, έξυπνη πολιτικάντικα, επικοινωνιακή (είναι δημοφιλής χωρίς να έχει κάνει ή πει τίποτα, μυαλό που κουβαλάει ο κόσμος) προωθημένη πάρα πολύ, ποτέ των ποτών ικανή σε επίπεδο Μητσοτάκη και Σημίτη. Ξέρεις τι μου άρεσε σε αυτούς τους 2 πολιτικούς? Το ότι δε μάσησαν και παρά την κακομαθημένη λαϊκή πλειοψηφία προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις. Ο πρώτος δεν πρόλαβε. Τον φάγανε. Ο δεύτερος φαγώθηκε στη μέση. Και οι 2 φαγώθηκαν από δικούς τους. Γιαυτό το θέμα είναι βαθιά κοινωνικό και άκρως ανησυχητικό.

    ΥΓ Για τον Κυριάκο απαξιώ καν να σχολιάσω. Έλεος, τι συγκρίνουμε τώρα?

    ReplyDelete
  54. @antonis politakis

    Ναι η Κρήτη έχει τεράστιο πρόβλημα απο τους """κτηνοτρόφους""".Ολόκληρες περιοχές αποτελούν Άβατα Κράτη.Εκεί διαπλέκονται πολλά "μυστήρια πράγματα".
    Η οικολογική δε καταστροφή απο την ελεύθερη βόσκιση ΕΊΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ απο αυτή της καμμένης Πελοπονήσου.

    ReplyDelete
  55. Ο Μητσοτάκης πρότεινε πρόσφατα να χρηματοδοτήσει η ΕΕ την απόσυρση των γιδιών ελεύθερης βοσκής για να γλυτώσει η Κρήτη απο την οικολογική καταστροφή.
    Αυτό σε όλα τα νησια πρέπει να γίνει επειγόντως.
    Στη χερσαία Ελλάδα μπορούμε να διατηρήσουμε την ελεγχόμενη ελεύθερη βόσκιση.Πάντα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια που βοηθάνε την ανανέωση του δάσους.

    ReplyDelete
  56. @ανώνυμος φιλελεύθερος

    Υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για κτηνοτρόφους στη περιοχή της κεντροανατολικής Πίνδου που δεν εφαρμόζονται απο τους Νομάρχες.
    Η Τ.Α. ΠΆΣΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΔΙΟΊΚΗΣΗ.

    ReplyDelete
  57. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΏ ΝΑ ΕΠΙΜΈΝΩ ΣΤΗ ΔΙΆΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΟΡΙΟΘΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ.
    Ενα δημόσιο αγαθό μπορεί να το διαχειρίζεται και ένας ιδιώτης π.χ παιδεία.Το δάσος όμως πρέπει να ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΆ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΔΑΣΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ.

    Χρειαζόμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ.Αυτό η γ700 πρέπει να το βάλλει στη προμετωπίδα της και να το υπερασπισθεί ως ένα νέο σύγχρονο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

    ReplyDelete
  58. @ παρμενίδης

    Δε διαφωνούμε. Η γενικοποίηση και η ταύτιση των κτηνοτρόφων σε τάξη των επενδυτών - λαμόγιων προδιαθέτει ιδεολογικές εμμονές.

    Η οργάνωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά τέτοιον τρόπο που να σέβονται το περιβάλλον και παράγουν ποιοτικά αγρο κτηνοτροφικά προϊόντα είναι εύλογη. Μάλιστα θα μπορούσαν (νομίζω το έχεις πει κι εσύ σε προηγούμενο ποστ) να αποτελέσουν υποδείγματα επιχειρηματικής κουλτούρας και δραστηριότητας, πάντα διατηρώντας χαρακτηριστικά μεγιστοποίησης του κοινωνικού οφέλους.

    Πώς ελέγχεις και ποιος?? τα επιστημονικά κριτήρια για την ανανέωση του δάσους? Εδώ έχει αποτύχει παταγωδώς ο δημόσιος τομέας που ανέκαθεν ήταν ο προστάτης των πάντων σε αυτή τη χώρα. Εδώ είναι όμως που θέλουμε ισχυρό κρατικό μηχανισμό, σε τοπικό, περιφερειακό, και κεντρικό επίπεδο. Δε θέλουμε άλλο παροχή υπηρεσιών από το δημόσιο, θέλουμε όμως ένα αδιάφθορο δημόσιο μηχανισμό που φροντίζει ότι η ποιότητα και τα λοιπά κριτήρια ανανέωσης και βιωσιμότητας τηρούνται από όλους και τιμωρούνται σε αντίθετη περίπτωση.

    ReplyDelete
  59. @ παρμενίδης

    Είπες

    "ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΏ ΝΑ ΕΠΙΜΈΝΩ ΣΤΗ ΔΙΆΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΟΡΙΟΘΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ.
    Ενα δημόσιο αγαθό μπορεί να το διαχειρίζεται και ένας ιδιώτης π.χ παιδεία.Το δάσος όμως πρέπει να ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΆ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΔΑΣΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ.

    Χρειαζόμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ.Αυτό η γ700 πρέπει να το βάλλει στη προμετωπίδα της και να το υπερασπισθεί ως ένα νέο σύγχρονο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ."




    Συμφωνούμε απόλυτα.

    Η Δασική Υπηρεσία, όπως και με την παιδεία, δε σημαίνει δασαρχείο ή άλλη δημόσια υπηρεσία. Αλλιώς, δυστυχώς λόγω των δεδομένων στην Ελλάδα σήμερα, χειροτερεύουμε.

    ReplyDelete
  60. …Η φωτιά της πλεονεξίας…

    Φωτιές
    απάνω στη ράχη μου
    Φωτιές
    στο πνεύμα μου
    Φωτιές στη ψυχή μου

    Με καίνε έναντι
    αργυρού τιμήματος

    Στο σφυρί της πλεονεξίας
    ξεπουλάμε τα πάντα
    Το είναι και την ιστορία
    μας, την γη που μας
    έθρεψε και μας περιβάλλει

    Ξεπουλάμε τα πάντα
    Δίχως φιλότιμο,
    Δίχως ψυχή
    Δίχως θεό
    Δίχως ουσία!

    Θυμόσοφος

    ReplyDelete
  61. Να ήταν μονο αυτό παρμενίδη. Κάθονται όλοι και βλέπουν κωλοσήριαλ τύπου "Της αγάπης μαχαιριά" και την έχουν δει όλοι Σόμμερ και κυκλοφορούν με τους μπαζούκας

    ReplyDelete
  62. parmenides, anonymos, politakis συμφωνούμε

    ReplyDelete
  63. Τελικό πόρισμα :

    Η Ελλάδα αυταναφλέγη.

    ReplyDelete
  64. Του πορίσματος προηγήθηκε ο άγγελος που έπαιξε την άρπα του. Κορίτσια στα κρεβάτια σας.

    ReplyDelete
  65. @ parmenides
    "Τις δυνάμεις του φωτός στην Αρχαία Ολυμπία καθοδηγεί ο γεν.γραμματέας του υπ. πολιτισμού έχοντας την εξής ηρωική σωματοδομή:
    -βάρος:141,67 κιλά.
    -περίμετρος κοιλιάς:174 εκατοστά.
    -περίμετρος μηρών:153 εκατοστά.

    Ο Ερμής του Πραξιτέλους κατέρρευσε απ'τη ζήλεια του μόλις τον είδε! "

    Tον είδα λιπαρό και καταϊδρωμένο (greasy and sweaty) να απαντά στα ερωτήματα της λαϊκάντζας κυρίας Στάη.
    Αλλά ΚΑΙ συ Παρμενίδη μονίμως παραπλανάς τους bloggers.

    O ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ!!! Αλλά ουδέποτε θα το ομολογήσεις διότι ως τυπικός λαϊκιστής αρέσκεσαι στο endearment με τα χυδαία στρώματα

    Τελεία και παύλα.

    ReplyDelete
  66. Μεσούτ Ταβάζ

    "Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γλυτώσει τις επιπτώσεις από την προσωρινή κρίση που φαίνεται να ξεσπάει στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, κι αυτό γιατί αναλαμβάνουν άλλοι για εμάς τις πολιτικές αντιμετώπισης της, i.e. EU, thank god for euro"

    Oι Ελληνες μιά μέρα θα θυμούνται τον Κώστα Σημίτη που μας εξασφάλισε αυτό το αγαθό, την είσοδο στην ΟΝΕ, και θα κλαίνε πικρά για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκαν στον σπουδαίο αυτόν Ελληνα Ευρωπαϊστή

    ReplyDelete
  67. Anonymous
    "Είναι λοιπόν τυχαίο ότι μια μέρα μετά τα δυσμενή γκάλοπ για το ΠαΣοΚ, άναψαν έτσι από αυτόματη ανάφλεξη 170 πυρκαγιές ανά την Ελλάδα. Οι κύριοι του G700 που είναι έμμισθοι του ΠαΣοΚ ας μας το εξηγήσουν αυτό! "

    Δεν θα με εξέπληττε καθόλου εάν μάθαινα ότι ο μεγαλύτερος Ελληνας αλήτης, ο δικός μας Al Capone που πριν κάμποσες μέρες δήλωσε στην Κρήτη ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ήταν το πρόσωπο ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.

    Αλλωστε ΔΕΝ είναι τυχαίο πως η μόνη ανέγγιχτη περιοχή της Πελοποννήσου είναι η Κυνουρία.

    ReplyDelete
  68. parmenides
    "Επιμένω.Πολλοί απο αυτούς που σήμερα διαχειρίζονται τα ΚΡΑΤΗ-ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ,αύριο θα είναι οι μεγαλοιδιοκτήτες γης,που μαζί μέ άλλους θα αποτελέσουν τη καινούρια τάξη των "κατόχων γης".
    Αυτοί προς το παρόν ευθύνονται για το 20%(!) των αποδεδειγμένων εμπρησμών."

    Η γλώσσα λανθάνον τον αληθής λέγουσα. Χαίρωμαι που ήχες το θράσος να φωτογραφήσεις τον αρχιγκάνγκστερ λαλιώτη

    August 28, 2007 12:18 PM

    ReplyDelete
  69. ... και αφού μίλησαν όλα τα κομματόσκυλα και οι κομματολακέδες, το φιλοσοφικό ερώτημα παραμένει επίκαιρο: "Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;".
    Τουτέστιν μεθερμηνευόμενο : " Η φωτιές φέρανε τους """επενδυτές""" ή οι """επενδυτές""" τις φωτιές.

    ReplyDelete
  70. Αγαπητή μάρνυ μάλλον σε χτύπησε η παπαρολογία των ημερών

    σε παραπέμπουμε σε άρθρο του
    Τσούκα στην Καθημερινή όπου γίνεται η εξής σωστή διαπίστωση:

    "Οι πολιτικοί μας ηγέτες προτιμούν να θέτουν το κομματικο-πελατειακό συμφέρον πάνω από το συλλογικό.

    Ακόμα και όταν οι επιλογές τους είναι αποδεδειγμένα ζημιογόνες ή ανεπαρκείς, η πολιτική τους σταδιοδρομία δεν κινδυνεύει.

    Ο κ. Λαλιώτης επανέρχεται δριμύτερος στην πολιτική ζωή λες και το φιάσκο του κτηματολογίου δεν συνέβη ποτέ, ενώ ο κ. Τσιτουρίδης προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές λες και τα σκάνδαλα των «κουμπάρων» και των «ομολόγων» ήταν προϊόντα μυθοπλασίας.

    Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, τα μυρίζουμε, τα αναπνέουμε."

    ReplyDelete
  71. Γεωργία εσένα σε χτύπησε η μπαρουφολοζί ντι ζουρ

    ReplyDelete
  72. Κομφούκιε η ανάλυσή σου, η οποία υπονοεί συστηματικά ότι στην Ελλάδα υφίσταται κάποιου τύπου πεφωτισμένη αστική τάξη που εμποδίζεται να μεγαλουργήσει από την "πλέμπα", δεν προκύπτει από καμία σοβαρή ανάλυση των εμπειρικών δεδομένων. Ακόμα και ιστορικά να το δεις το θέμα στην Ελλάδα μιλάμε για διαχρονική καχεξία του αστικού στοιχείου και του αστικού πολιτισμού ακόμα και σε κοινωνικά στρώματα με εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα.

    Το πρόβλημα δεν είναι ταξικό, αλλά βαθιά κοινωνικό. Οι αμυντικές στάσεις, η αδράνεια, η ακινησία, η έλλειψη εκπαίδευσης, η συνομωσιολογία είναι παθογένεις που τεμνουν οριζόντια όλα τα κόμματα, όλους τους κοινωνικούς χώρους.

    ReplyDelete
  73. ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

    Η ανικανότητα του κυβερνητικού μηχανισμού αποκαλύπτεται όχι όταν το δηλώσει η αντιπολίτευση και γενικώς οι έχοντες συμφέρον μιας τέτοιας επιβεβαίωσης , αλλά όταν τελειώσουν τα ''ψέματα'' . Όταν δηλαδή στερέψουν οι επικοινωνιακές εμπνεύσεις .

    Τέλη Μαρτίου και 60 εστίες πυρκαγιών έχουν ανάψει στην χώρα μας μια μέρα όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από τους είκοσι βαθμούς και η υγρασία πολύ υψηλή . Σε περιοχές χωρίς παραπλήσιες χωματερές και απερίσκεπτους αστούς περιηγητές .Όμως μια μέρα με 10 μποφόρ!!! Και το πιο συμπτωματικό η μεγαλύτερη εξ αυτών γινόμενη πυρκαγιά ανεξέλεγκτη ξεκίνησε την ώρα του λυκόφωτος !

    Ποια ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να δικαιολογήσουν την ανικανότητα για πρόληψη;
    Ποια ακραία ανικανότητα υποστηρίζει την δασική αποψίλωση ;

    Είναι προφανές ότι γνωρίζουν οι αρμόδιοι τον πραγματικό λόγο των πυρκαγιών και τον απωθούν στο υποσυνείδητό τους αντί να τον προβάλουν στην κοινή γνώμη .

    Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν πείθεται από την δήθεν έλλειψη πληροφοριών όταν τα διάφορα μυστικά (κομματικά) κονδύλια διασκορπίζονται για να κορέσουν την δίψα των κομματικών αρουραίων και όχι για την συλλογή στοιχείων περιβαλλοντικά σωτήριων . Γιατί θα πρέπει να το ομολογήσουν οι ιθύνοντες πως δεν είναι οι πυρκαγιές έργο των νεράιδων του δάσους αλλά των ελληνικών ζόμπι του σύγχρονου καταστροφισμού έργο σαδιστών που σίγουρα έχουν προστάτες υψηλά ιστάμενους .

    Ο μόνος σοβαρός λόγος απόκρυψης των ενόχων είναι πως με την αποκάλυψή τους το κακό θα είναι υπέρτερο της συγκάλυψής τους για το σύνολο της κοινωνίας .

    Αφού όμως δεν θέλετε να τους αποκαλύψετε τότε εξουδετερώστε τους όσο πιο "χριστιανικά" μπορείτε.

    ReplyDelete