Την Πέμπτη 16 Αυγούστου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, κατά το ραντεβού του με τον Πρόεδρο καθώς και στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, την κατάρτιση νέου προϋπολογισμού και την αναθεώρηση του Συντάγματος ως εθνικά θέματα εξαιρετικής σημασίας που καθιστούν αναγκαία την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
Κατά την άποψή μας η απόφαση για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο είναι θεσμικά και πολιτικά προβληματική.
Δεν είναι μόνο ότι οι πρόωρες εκλογές ανακοινώθηκαν–προκηρύχθηκαν με αντί-θεσμικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μία μέρα πριν από το επίσημο ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περιφρονώντας και υποβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον θεσμό της Προεδρίας.
Το βασικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές είναι :
1. Αντισυνταγματικές
Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία συνιστούν εθνική και καθημερινή υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου, και ΟΧΙ εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας για το οποίο πρέπει να διαλυθεί η βουλή εσπευσμένα, αιφνιδιαστικά και εν μέσω θέρους. Μάλιστα το επιχείρημα των διαρθρωτικών αλλαγών και της συνταγματικής αναθεώρησης είναι τόσο ανεπαρκές που όταν χρησιμοποιείται υποβαθμίζει τη σημασία των συνταγματικών όρων «εθνικό θέμα» και «εξαιρετική σημασία».
2. Αντιδημοκρατικές
Οι εκλογές όπως επιχειρείται να διεξαχθούν στα μουλωχτά και με μία εκ των πραγμάτων συμπιεσμένη προεκλογική περίοδο λόγω καλοκαιριού, δεν επιτρέπουν στον πολίτη να σκεφτεί. Ως αποτέλεσμα τίθεται εύλογα το ερώτημα εάν ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η ουσιαστική κατάργηση της προεκλογικής περιόδου έπειτα από μια μακρά, περίπου ενός έτους «εκλογολογική» περίοδο, στην οποία φυσικά συνέβαλε τα μέγιστα και το ΠΑΣΟΚ;
3. Χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο
Η μεταρρύθμιση, την οποία συχνά πυκνά επικαλούνται όλα τα κόμματα αλλά κυρίως η Νέα Δημοκρατία, είναι μια έννοια ουδέτερη, χωρίς αξιακό και τελεολογικό περιεχόμενο, και παραπέμπει σε μια διαδικασία αλλαγών χωρίς να μας λέει συγκεκριμένα προς ποια κατεύθυνση. Αυτός ο κενός περιεχομένου μεταρρυθμιστικός οίστρος καθώς και η ιδεολογία του κούφιου ριζοσπαστισμού, αποτελούν κατάλοιπα της μεταπολιτευτικής περιόδου, συμβάλουν στη δημιουργία πόλωσης και οξύτητας και δεν μας επιτρέπουν να δούμε καθαρά το πραγματικό διακύβευμα για την Ελλάδα στις αρχές της τρίτης χιλιετίας.
Την αλλαγή δηλαδή αναπτυξιακού προτύπου, την σύγκλιση με την Ευρώπη, τον εκσυγχρονισμό του κοινωνικού κράτους, την αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης, την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού, την αμφισβήτηση του συστήματος της ακινησίας και της αδράνειας, των κοκαλωμένων ιεραρχιών και της γεροντοκρατίας, την απάντηση στα προβλήματα της γενιάς των 700 ευρώ. Με λίγα λόγια τη βελτίωση της προοπτικής της νέας γενιάς καθώς και των μελλοντικών γενεών μέσα από την οριστική απαλλαγή της χώρας από το σύνδρομο και τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης.
4. Μη αποδεκτές από την κοινωνία
Οι απλοί πολίτες, οι οποίοι σημειωτέον μέχρι και το τέλος Αυγούστου θα βρίσκονται «στις θάλασσες και τις ακρογιαλιές», διακωμωδούν την απόφαση της Κυβέρνησης για εκλογές express εν μέσω θέρους. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για εκλογές φάρσα, ταυτίζουν το εθνικό θέμα με το πολιτικό όφελος του πρωθυπουργού και απαιτούν επιτέλους να σταθεροποιηθεί ο εκλογικός κύκλος. Ακόμα κι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε λόγο για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε ότι δεν θα του «λείψουν οι εκλογές, όπως και σε πολλούς Έλληνες μετά το κακό που έγινε στην Πεντέλη».
Εμείς δεν μπορούμε να προδικάσουμε αν θα μας λείψουν ή όχι, όμως ως απλοί πολίτες δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζει κανείς και κανένα κόμμα, πόσο μάλλον μια κυβέρνηση η οποία ψηφίστηκε μαζικά από τους Έλληνες πολίτες για να επανιδρύσει το κράτος και να κάνει πραγματικότητα το όραμα μιας νέας διακυβέρνησης που θα διέπεται από άλλο ήθος και ύφος, και μια σύγχρονη φιλοσοφία διοίκησης.
Zητάμε συγγνώμη για τη διακοπή της συζήτησης στο προηγούμενο post λόγω της ανάρτησης νέου. Το θέμα μας παραμένει η πολιτική χρησιμότητα και η δημοκρατικότητα των πρόωρων εκλογών.
ReplyDeletekeep on blogging.
Τον Πρωθυπυργό μας,δυστυχώς, τον βασανίζει και τον κατατρύχει ο ιδεοψυχαναγκασμός του "καταλληλότερου".Ολη του η συμπεριφορά ,ολες του οι κινήσεις,όλες του οι αποφάσεις υπηρετούν αυτή του την προσωπική ανάγκη, που τη μετέτρεψε σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ και σε θέμα μείζονος σημασίας ικανό να παραβιάζει και να βιάζει τους θεσμούς.
ReplyDeleteΟ τρόπος πού καλλιεργούσε επι μήνες την εκλογολογία,διασύρονας τους υπουργούς του,και ο τρόπος που αντιμετώπισε το Σύνταγμα,τον Πρόεδρο,εμάς τους απλούς πολίτες,δεν ήταν απλώς μια Ανατολίτικη κατεργαριά για να στριμώξει τον αντίπαλο αλλά μιά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ.
Ο Κωστάκης μας έδειξε ότι ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Δε μας έδειξε όμως τι ήθελε να κάνει, και 3,5 χρόνια μετά, ακόμα περιμένουμε.
ReplyDeleteΜία από τις ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ των ημερών είναι και η παραχώρηση του ( ΚΡΑΤΙΚΟΥ και όχι πρωθυπουργικού, ούτε Καραμανλικού)αεροσκάφους στο Χριστόδουλο.Και φυσικά η ακόμα μεγαλύτερη ασχήμια, της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας του Χριστόδουλου, απο το κρατικό προυπολογισμό.
ReplyDeleteΝα πως ένας κρατικός προυπολογισμός απο προυπολογισμός ρουτίνας γίνεται ένα ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ικανό να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
Αξίζει να αποδομήσει κανείς τον λόγο του Πρωθυπουργού τον σχετικό με τις πρόωρες εκλογές, να τον διαβάσει διαφορετικά για να καταλάβει ότι η γενιά των 700 ευρώ, θα γίνει αύριο η γενιά των 500 ευρώ (σε πραγματικές τιμές).
ReplyDeleteΟι σχεδιαστές της παρούσας οικονομίας και κοινωνίας τούτο έχουν ως στόχο λιγότερο από το 1/3 της κοινωνίας να τα καταφέρνει για να γίνεται "άπιαστο" αμερικάνικο όνειρο για τους πολλούς, 1/3 της κοινωνίας να επιβιώνει και 1/3 της κοινωνίας να "φυτοζοεί" (χωρίς να φτάνει ποτέ στην πλήρη εξαθλίωση, για να μην εξεγερθεί).Το τελευταίο 1/3 χρησιμοποιείται και ως φόβητρο για τους μεσαίους έτσι ώστε να συμορφώνονται και να "δουλεύουν" περισσότερο. Αλήθεια οι "Λούζερς" δεν διαθέτουν ψήφο;
Αυτό όμως δεν είναι μόνο ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ του Καραμανλή, ούτε απλά ένα ΑΜΑΡΤΗΜΑ του Χριστόδουλου, είναι ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
ReplyDeleteΚάποιοι σαν τον Κομφούκιο που θέλουν να καταφύγουν στα ΕΘνικά και Διεθνή Δικαστήρια(καικαλώς θά κάνουν),αν δεν προσμετρηθεί η ΛΕΥΚΗ τους ψήφος στις ερχόμενες εκλογές,ας δούν και αυτό το θέμα.Εχει δικονομικό ενδιαφέρον.
Το θέμα της εγκυρότητας της λευκής ψήφου είναι σημαντικότατο διότι πέρα από το γεγονός ότι είναι αναφαίρετο και ιερό δικαίωμα του πολίτη καταγράφει επίσης το ποσοστό της αντι-συστημικής ψήφου και καταδείχνει κατ' αυτόν τον τρόπο το εύρος της λαϊκής δυσαρέσκειας ή απλής αδιαφορίας απέναντι στα κόμματα. Όποιος προσφύγει νομικά είμαστε μαζί του.
ReplyDeleteΌσο για το Χριστόδουλο τώρα που είναι εκλογές κάνουν όλοι την πάπια κι ας πεθαίνουν οι "Αμαλίες" στην Ελλάδα λόγω αμέλειας, έλλειψης προσοχής και χρημάτων. Πού είναι όλοι αυτοί που κάναν σάλο για την Αμαλία πριν από μερικούς μήνες να κράξουν τώρα το Χριστόδουλο; Εάν ο αρχιεπίσκοπος αισθάνεται ταπεινωμένος όπως λέει τότε ας προσέλθει στις ΗΠΑ με τα δικά του ταπεινά μέσα και ας χαρίσει-επιστρέψει την πρωθυπουργική δωρεά στις ελληνίδες αμαλίες.
Ο Χριστόδουλος δήλωσε ότι η αρρώστεια του τον έκανε σοφώτερο. Η σοφία όμως έχει κόστος Χριστόδουλε.
ReplyDeleteΠεριμένουμε, όταν με το καλό γυρίσεις,να προχωρήσεις στα εξής αποδεικτικά της νεοαποκτηθείσης "σοφίας" σου μέτρα:
1- Να παραιτηθείς απο το ρόλο του φυσικού ηγέτη της Δεξιάς,εκτός και αν αποσχηματοποιηθείς.
2-Να πληρώσεις όλους τους φόρους που ,με τη διαπλοκή Καραμανλή,απέφυγες να πληρώσεις.
3-Να πάψεις να επικαλείσαι το Οθωμανικό δίκαιο για την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας και να πάψεις να διεκδικείς όλη την Αττική.
Να πάψεις να πουλάς σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς δάση που τα καίνε οι "νέοι" ιδιοκτήτες και στη συνέχεια να χύνεις κροκοδείλεια δάκρυα όταν καίγεται η ΠΕΝΤΈΛΗ,λοιδωρώντας τον φίλο σου Πρωθυπουργό για την πρωορότητα των εκλογών.
4-Να ζητήσεις ΣΥΓΓΝΩΜΗ απο όλους τους εκατοντάδες ηπατοκαρκινοπαθείς γιατι όλοι αυτοί δεν είχαν να πληρώσουν να πάνε σε κάποιο μεταμοσχευτικό κέντρο του εξωτερικού και έτσι πεθαίνουν κάθε μέρα,πληρώνοντας βέβαια φόρους για να το κάνεις εσύ άνετα και με Φαραωνικές τιμές.
Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ Γ700 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ReplyDeleteΑ Ν Τ Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Ι Κ Η
Εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία για να κάνει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα. Πήρε σχεδόν λευκή επιταγή για να προχωρήσει σε αλλαγές και βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.
ReplyDelete3 ½ χρόνια μετά και αφού κατάφερε να μην κάνει τίποτα, με μία τετραετία σχεδόν στην κατάψυξη και στον αυτόματο πιλότο, ζητάει την ψήφο μας πάλι στις εκλογές για να κάνει λέει αυτά που δεν έκανε τόσα χρόνια! Και μας ζητάει και ισχυρή πλειοψηφία για να τα καταφέρει. Εδώ δεν τόλμησε με ισχυρή πλειοψηφία να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, θα το τολμήσει με μια 5 κομματική βουλή και με 151 βουλευτές; Το θεωρώ απίθανο! Ποιόν κοροϊδεύει βρε;
ΕΜΕΝΑ!
Αλλά και για το ΠΑΣΟΚ τι να πω, αν καταφέρει να χάσει από μια τέτοια κυβέρνηση, αν καταφέρει να βγει δεύτερο από τούτο το μπουλούκι του «μεσαίου χώρου» τότε αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι… άιντε ρε που μου θέλετε και κυβέρνηση!
Οι μεταρρυθμίσεις κατά κανόνα γίνονται στην αρχή της τετραετίας όταν η λαϊκή εντολή είναι ακόμα νωπή. Δεν μπορούν με τίποτα να γίνουν στο τέλος (με μετάθεση για την επόμενη κυβερνητική θητεία) γιατί πέρα από οτιδήποτε άλλο χρειάζονται και τον κατάλληλο χρόνο για να αποδώσουν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Η απουσία τους στην αρχική φάση της διακυβέρνησης φανερώνει στεγνά την απουσία του προεκλογικού σχεδιασμού τους. Εκθέσεις προεκλογικού προγράμματος γράφω και εγώ, δε χρειάζεται να είμαι «Σουφλιάς» για να το κάνω! Τα περί ατολμίας, συναίνεσης, ήπιας προσαρμογής είναι τρίχες κατσαρές των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως παπαγάλων που δικαιολογούνε τα αδικαιολόγητα! Ή έχεις μεταρρυθμιστικό σχέδιο, έστω βρε παιδί μου ένα σχέδιο γενικά, γίνεσαι κυβέρνηση και το εφαρμόζεις άμεσα, ή δεν έχεις σχέδιο, κι ο καθένας απλά στο πόστο του κάνει ό,τι του κατέβει, το βαφτίζεις δημοσιονομική προσαρμογή, κάνεις και μια απογραφή, ρίχνεις και κανα δομημένο στην πιάτσα και πάπαλα, είμαι απλά ο καταλληλότερος, γειά σας.
‘Ισα ρε κουτουρνήθια, περάσατε την χώρα μου για μπανανία και κάνετε ότι γουστάρετε; Γ..ώ τα προγράμματά σας ρε άθλιοι, μας ντροπιάζετε και μέσα και έξω! Έχουμε γίνει ο διεθνής περίγελος. Ρε καταλληλότερε, ο ιδεολογικός συγγενής σου ο Σαρκοζί σε έδωσε μπάλα στη «κοινή» συνέντευξη τύπου, είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να μιλάει με τον Έλληνα καταλληλότερο, ε;
Όχι θα καθόταν με τα ρεντίκολα της Ευρώπης.
Ποτέ θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει σε τούτη την έρμη τη χώρα;;;
Πότε;
"Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ Γ700 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ReplyDeleteΑ Ν Τ Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Ι Κ Η"
Εγώ δεν είμαι διαβασμένος και δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν όμως εννοεί πως η ψήφος πρέπει να στραφεί ενάντια στα δύο μεγάλα κόμματα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η έλλειψη ευκαιριών, οι μισθοί της πείνας, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας είναι μιά κατάσταση την οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνδιαμόρφωσαν. Επειδή όμως διαφωνώ με τη λευκή ψήφο από λόγους αρχής, μπορεί όμως να μου βρει κάποιος μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση; Εγώ δυσκολεύομαι...
@ προβληματισμένο
ReplyDeleteΨήφισε Φιλελεύθερη Συμμαχία
kai afou re paidia einai antisyntagmatikh h prokyrhksh twn en logw eklogwn, den mporoume na emeis oi polites na kanoume kati? na tis valoume na akyrothoun na gelasei kai to pardalo katsiki? leo tora..
ReplyDeleteΑν και χωρίς πολιτικό βάθος, χωρίς εμπειρική ζύμωση στην πολιτική σκηνή, αρκετά θεωρητική textbook φιλελεύθερη προσέγγιση οι απόψεις τους ακούγονται ενδιαφέρουσες, κι αξίζει να ακουστούν και στη βουλή, όπου θα αποκτήσουν εν καιρώ και την κατάλληλη 'πολιτική πείρα'.
ReplyDeleteΤο καλύτερο άρθρο που διάβασα για την αντισυνταγματικότητά και το ειδικό βάρος των συγκεκριμένων εκλογών
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια παίδες.
@anonymous
ReplyDeleteΨήφισε Φιλελεύθερη Συμμαχία
Μόλις πέτυχα αυτό. Ενδιαφέρον φαίνεται, θα το μελετήσω καλύτερα. Ευχαριστώ.
Εδώ φίλε μου φαίνεται η γυμνή αλήθεια της 'εφαρμοσμένης' δημοκρατίας στη χώρα μας. Μια πράξη αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, με μόνο εξουσιαστικό περιεχόμενο, δεν προκαλεί ούτε την ελάχιστη αντίδραση της δικαστικής εξουσίας, ενώ παράλληλα προωθείται από τους ίδιους παίχτες της πολιτικής σκηνής που ανοίκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η πόλωση και ο κούφιος δικομματισμός του στυλ ποδοσφαιρικού φανατισμού αναγκάζουν τον ΓΑΠ να ζητά εκλογές εδώ και 7 μήνες, να παγιδεύεται στα ίδια του τα λόγια της οξύτατης αντιπαράθεσης αντί για δημιουργικής αντιπολίτευσης (λόγος για τον οποίο 1 εκ. πολίτες τον ψήφισαν Αρχηγό ΠΑΣΟΚ αρχικά) και να γίνεται συνένοχος στο μίνι πραξικόπημα της 16ης Σεπτεμβρίου.
ReplyDeleteΚαι οι πολίτες έχουμε τεράστια δύναμη, τη μεγαλύτερη απ' όλες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πάνω απ' όλα αφύπνιση και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΑπορώ με όσους μπερδεύουν το έργο με το αποτέλεσμα. Ποτέ ένα έργο δεν φέρνει αποτέλεσμα την πρώτη στιγμή. Το αποτέλεσμα όμως του έργου της Ν.Δ. έχει αρχίσει να φαίνεται. Δυστυχώς υπάρχει ένας μεγάλος αντίπαλος σε αυτό το έργο. Το δυσκίνητο και κομματικό κράτος που είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ στα 20 χρόνια κυβέρνησης. Νοοτροπία δεν αλλάζει σε 3 χρόνια γιατί άλλαξε η κυβέρνηση. Αρχίζει όμως να αλλάζει.
ReplyDeleteΑπό κει και πέρα, μια δεύτερη εκλογή της Ν.Δ. θα της δώσει την δύναμη (ακόμα και αν έχει λιγότερες έδρες) να κάνει τις αλλαγές που το ΠΑΣΟΚ τόσο πολύ πολεμάει για μικροπολιτικούς λόγους.
Όσοι θεωρούν ότι αυτές οι πρόωρες παραβιάζουν το σύνταγμα μπορεί να έχουν δίκιο για το γράμμα του νόμου, αλλά όχι για το πνεύμα.
Και εγώ θα προτιμούσα εξάντληση τετραετίας για να υπάρχει καλύτερη εικόνα του έργου, αλλά και τώρα είναι μια καλή στιγμή για να το βουλώσει ο Παπανδρέου...
Ζητάμε συγνώμη από τους δημοσίους τεμπέληδες που τους κόψαμε τις διακοπούλες τους...
«Εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία για να κάνει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα. Πήρε σχεδόν λευκή επιταγή για να προχωρήσει σε αλλαγές και βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.»
ReplyDeleteΜε συγχωρείς vaggela αλλά ενώ συμφωνώ με τα υπόλοιπα γραφόμενα σου, εδώ διαφωνώ κάθετα γιατί, οι Έλληνες πολίτες, ο φοβερός και τρομερός ‘λαός’, καταψήφισε, το 2004, το ΠΑΣΟΚ, άρα έδωσε λευκή επιταγή στον Κωστάκη, όχι γιατί ζητούσε βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, αλλά γιατί ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ από τις βαθιές τομές της εποχής Σημίτη. Η Ελλάδα έτρεξε σε 5 χρόνια περισσότερο απ, ότι συνολικά μετά την μεταπολίτευση. Οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι για τον Έλληνα. Και δες τι Πρωθυπουργό βγάλαμε, λες και κοιτά ο μέσος Έλληνας τον εαυτό του στον καθρέφτη.
Κατά την άποψη μου οι δυναμικές μειοψηφίες είναι αυτές που επηρεάζουν και καθοδηγούν τις μάζες προς την αλλαγή. Αν αυτές χαρακτηρίζονται από δημοκρατικό ήθος, πολιτικό και κοινωνικό ύφος και βάθος, τότε ακολουθεί και η αυθεντική στήριξη και συναίνεση των μαζών για τις απαιτούμενες τομές. Η εποχή Σημίτη είχε τη δυναμική μειοψηφία (Σημίτης και Γιάννος), αλλά συνολικά έπασχε σε ήθος και, αντανακλαστικά, και σε κοινωνικό βάθος. Όταν οι μάζες αναγνωρίζουν στις υπάρχουσες μειοψηφίες τη διαφθορά, την αδράνεια, την ανικανότητα, και τη συναλλαγματική (transactions) συμπεριφορά που εξυμνεί το πελατειακό κράτος, αυτές, λόγω έλλειψης δυναμικότητας (τα λεγόμενα πρόβατα χωρίς το βοσκό), συναινούν και επιλέγουν με πελατειακά κριτήρια, όπως φάνηκε και στις εκλογές του 2004, και όπως θα φανεί και στις 16 Σεπτεμβρίου, αφού τέτοια δυναμική μειοψηφία ακόμα δεν υπάρχει. Απλά από τη στιγμή που παίζουν όλοι το ίδιο παιχνίδι, αλλάζει η μπάλα περιοχή του γηπέδου ανά διαστήματα. Και δυστυχώς είναι, όπως στο ποδόσφαιρο, 2 αυτές οι περιοχές, με τη συναίνεση και σκοπιμότητα των άλλων κομμάτων.
Η εκτός διαδικτύου Γ700 είναι όμως η αγανακτισμένη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, η οποία περιμένει αυτή τη δυναμική μειοψηφία να την καθοδηγήσει. G700, υψώστε τη φωνή σας. Μην αφήνετε ένα φαινόμενο που εσείς αναδείξατε να το υιοθετήσουν άλλοι σε προεκλογικούς και πολιτικάντικους λόγους. Ζητήστε συμμετοχή σε θέματα που σας αφορούν. Μη γίνετε μέρος του Star System.
Ρεαλιστικά η αντισυστημική ψήφος δεν είναι το λευκό ή το άκυρο, αλλά η ψήφος που θα πίεσει τα κόμματα εξουσίας να μετακινηθούν από την προσχηματική επικοινωνιακή πολιτική και να μπουν στον χώρο της παραγωγής πολιτικής.
ReplyDelete@vassilis
ReplyDelete"Απορώ με όσους μπερδεύουν το έργο με το αποτέλεσμα. Ποτέ ένα έργο δεν φέρνει αποτέλεσμα την πρώτη στιγμή. Το αποτέλεσμα όμως του έργου της Ν.Δ. έχει αρχίσει να φαίνεται."
Τι λες βρε μεγάλε; Σε ποιά χώρα έγιναν όλα αυτά; Λες να μην πήραμε χαμπάρι από την πολλή σεμνότητα και ταπεινότητα;
Vassili ante gamhsou papara!
ReplyDeletePoio ergo re blammene? Ante giati poly mas ta prhzeis arxida!
Λοιπόν έχω πάρει ανάποδες...μου ήρθε και επισήμως η επιστολή από το Ασφαλιστικό μου Ταμείο...το ΤΣΜΕΔΕ...
ReplyDelete... με το Εθνόσημο φάτσα κάρτα....έτσι για να θυμάμαι πως είμαι ασφαλισμένος σε κρατικό ασφαλιστικό ταμείο...και το οποίο διοικείται από κρατικό-κομματικό υπάλληλο...
...μου γράφει λοιπόν το ευγενές (sic) ταμείο μου:
ΘΕΜΑ: «Υπαγωγή στην Ειδική Προσαύξηση σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3518/2006»
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του 3518/2006 έχετε υπαχθεί υποχρεωτικά από 01/01/2007 στην Ειδική Προσαύξηση, καθώς έχετε συμπληρώσει δεκαετή ασφάλιση στο κλάδο κύριας σύνταξης και το 35ο έτος της ηλικίας σας....
Έτσι λοιπόν...μέσα σε τρεις γραμμές καθαρίσανε με μία ολόκληρη γενιά...
...είσαι 35 ετών; Ας πρόσεχες...Βρες μία κάσα και χώσου μέσα...
Έχεις όνειρα; Ξέχνα τα φίλε μου....Τα χρωστάς στους γέρους...
Θέλεις οικογένεια; Άλλο ανέκδοτο έχεις να μου πεις;
Νεανική επιχειρηματικότητα είπες; ΧΑ!ΧΑΧΑ! Πάρτε τον στο μπουντρούμι τον παλιοαναρχικό...
Μήπως σας θυμίζει το Κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας;
Όπου ευδοκιμούν οι πάσης φύσεως απαγορεύσεις...
Όπως π.χ. να φέρνεις στον κόσμο ένα υγιέστατο και τρισχαριτωμένο κοριτσάκι...
Ε, δεν έχετε και άδικο.
Στην τελευταία Κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (της Ελλάδα εννοώ, μη κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) , στη χώρα που γερνά, οι γέροι παίρνουν την εκδίκησή τους: αφού δεν βρήκαν το θαυματουργό ελιξήριο με το οποίο θα μπορούσαν να παρατείνουν τα χρόνια ζωής τους (και τα χρήματα που μας καταφάγανε με τις ψευτοδιχαστικές τους αντιλήψεις περί αριστεράς και δεξιάς) βρήκαν άλλο τρόπο εκδίκησης. Εύκολη η συλλογιστική τους: αφού είμαστε πλειοψηφία σε αυτή τη γερασμένη χώρα, γιατί να μη ζήσουμε εμείς καλά και τα παιδιά μας χειρότερα;
Και ποιό θα είναι το επόμενο μέτρο που θα σκεφτεί αυτή η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες, οι πράσινες) εναντίον των νέων;
Θα μας πυροβολούν στο δρόμο;
Μπαμ και κάτω;
Ειδικά τώρα που ξεκινά η κυνηγετική περίοδος είναι η καταλληλότερη εποχή....35άρηδες φουρνιστοί με πατατούλες...και ελάχιστο λίπος...άλλωστε που να το βρούμε το λίπος εμείς οι 35άρηδες;
...μας το ρουφήξανε...οι πρόγονοί μας...
Υ.Γ. Μετά τη "Γενιά των 700 Ευρώ"...καιρός είναι να βγει στον αέρα και "Η Γενιά 1993"...ή "Η Γενιά των 35 ετών"...τί λέτε; ΝΑ το κάνω ;;;
Οι θεσμικές αλλαγές που στρατηγικά κάνει ο Κωστάκης την τελευταία τριετία έχουν ως στόχο την προετοιμασία του εδάφους για τις πιο απτές μεταρρυθμίσεις που περιμένουμε να ακολουθήσουν. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις Βασίλη παίρνουν χρόνο για να δείξουν αποτέλεσμα, και μάλιστα απαραίτητα συνοδευόμενες από τομές βασισμένες στις θεσμικές αλλαγές. Ίσως και στο στρατηγικό πλάνο του Κωστάκη, η τριετία να ήταν αρκετή γιαυτές τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, και η ψήφος των πολιτών για μια γεμάτη δεύτερη τετραετία να δημιουργεί τα χρονικά περιθώρια για την εφαρμογή των απτών μεταρρυθμίσεων. Όμως ως εδώ εικάζουμε ότι υπάρχουν στο πλάνο απτές μεταρρυθμίσεις, γιατί μέχρι στιγμής από το 2004 μόνο παροχολογίες και δημαγωγική αντιπολίτευση (ακόμα κι όταν στην εξουσία) ακούμε από αυτόν.
ReplyDeleteΆρα μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται ο ανώνυμος φιλελεύθερος που λέει ότι "Ο Κωστάκης μας έδειξε ότι ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Δε μας έδειξε όμως τι ήθελε να κάνει, και 3,5 χρόνια μετά, ακόμα περιμένουμε."
Επομένως, με τι κριτήριο θα ψηφίσουμε στις πραξικοματικές εκλογές του 2007?
Ή μάλλον ας το θέσουμε αλλιώς. Ποιο σχήμα μετεκλογικό θα είναι το πιο δεκτικό σε μια συζήτηση πολιτικού περιεχομένου, εθνικής σημασίας και συσπείρωσης για το ασφαλιστικό, το εργασιακό, την πλήρη αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, του Συστήματος Υγείας και Περίθαλψης και της Παιδείας? Η Γ700 έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει, με την ψήφο της, την άμεση χάραξη πολιτικής και εφαρμογής ριζικών αλλαγών σε αυτούς τους τομείς, και με τη συμμετοχή της διάλογο που διεκδικεί, την απομάκρυνση πια της χώρας από μια τακτική διαλόγου μεταξύ πολιτικών Stars και έναν εθισμό στο πελατειακό κράτος, το οποίο ΙΔΡΥΣΕ η Δεξιά, τελοιοποίησε το ΠΑΣΟΚ, και του οποίου ηγεμονεύει ο Κωστάκης μας.
Εσύ Βασίλη θα δώσεις αξία στην ψήφο σου?
@ με ταξας,
ReplyDelete100% συμφωνώ μαζί σου!
@ Βασίλη,
Το αποτέλεσμα έρχεται στο τέλος της τετραετίας με την προυπόθεση το έργο να έχει ξεκινήσει στην αρχή της!
Εδώ το έργο ξεκίνησε και πέρασε κατευθείαν στους υπότιτλους του τέλους με : "to be continued"
Άραγε ο σκηνοθέτης τι ήθελε να μας πει;
"Όμως ως εδώ εικάζουμε ότι υπάρχουν στο πλάνο απτές μεταρρυθμίσεις, γιατί μέχρι στιγμής από το 2004 μόνο παροχολογίες και δημαγωγική αντιπολίτευση (ακόμα κι όταν στην εξουσία) ακούμε από αυτόν."
ReplyDeleteΑς το πάρουμε χαμπάρι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ σε κανενός το άδειο κεφαλι!!!!!!
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
Το μόνο πλάνο (στο μυαλό τους)είναι το φαντασιακό της παραμονής τους στην εξουσία!
Όλα τα υπόλοιπα είναι μικρές λεπτομέρειες για τους image & opinion makers!
@ παρμενίδης
ReplyDeleteΤο φυλαχτό του Κωστάκη το είδες πάνω στο Χριστόδουλο? Πολύ γέλιο η σκηνή της αποχώρησης. Μου ήρθαν τα κλάματα. Και πόσο γρήγορα βρέθηκε μόσχευμα? Καταπληκτικό! Μάλλον το φυλαχτό του μπουχέσα πρέπει να βοήθησε...
Ρε μήπως ο Κωστάκης, ο Chief της φυλής των Ελλήνων, είναι άγιος και δεν το καταλάβαμε? Ρε μήπως ο άγιος ο καταλληλότερος θα μας φιλοδωρήσει και μας κανένα φυλαχτό πριν τις εκλογές για να διατηρήσουμε την αγιοσύνη του?
@με ταξας
ReplyDeleteΔεν είδα τη σκηνή δυστυχώς!
Το δίδυμο Χ&Κ αποθρασύνθηκε εντελώς!
Ευχαριστώ για τη σύντομη περιγραφή.
Παιδιά ας ξεκολλήσουμε από τη λέξη "θεσμικός". Στην Ελλάδα οι θεσμοί είναι σε δεύτερη μοίρα και έχουν τυπικό χαρακτήρα. Τον πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή έχουν η πελατεία, τα τζάκια και τα πρόσωπα (και όχι οι πολιτικές) της τηλεδημοκρατίας.
ReplyDeleteΑυτη τη δευτερεύουσα σημασία των θεσμών δείχνει και η κωμική πρόφαση της κυβέρνησης για εκλογές.
Όσο για προγράμματα και ιδεολογίες ας τα ξεχάσουμε! Η ΝΔ αντέχει βασιζόμενη στο ότι ο λαός έχει σιχαθεί το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μετά την άριστη επικοινωνιακή τακτική του Καραμανλή.
@Παρμενίδης
Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια σου περί Χριστόδουλα αλλά ποιος ακούει!? Είναι εξώφθαλμη και χυδαία η αλληθωρία δεξιάς- εκκλησίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιδημοκρατικό και ανορθολογικό στην Ελλάδα σήμερα. Το μόνο καλό θα είναι να βγει κανάς Άνθιμος αρχιεπίσκοπος. Τότε μόνο ίσως ξυπνήσουν λιγάκι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του τόπου (λέμε τώρα)
Τέλος πάντων εύχομαι να μην ξαναβγούν αυτοί οι αηδιαστικοί τύποι αν και δεν το βλέπω...
@ Παρμενίδης και άλλους πιστούς
ReplyDelete"Aποχαιρετώντας μας σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας αποκάλυψε πως χθες το βράδυ τον επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός και του χάρισε το προσωπικό του φυλαχτό για να τον βοηθήσει στην δύσκολη επέμβαση που ετοιμάζεται να υποβληθεί στην Αμερική.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, Νατάσσας και διδύμων εξωσωματικής, να υπενθυμήσουμε πως έχει ήδη ανακοινώσει πως τα έξοδα νοσηλείας και μεταμόσχευσης ήπατος του Αρχιεπισκόπου, θα τα καλύψει το ελληνικό κράτος (περίπου 1.000.000 ευρώ), δηλαδή ο κάθε φορολογούμενος πολίτης, κι όχι το παγκάρι των ενοριών ή οι τόκοι των καταθέσεων των ελληνορθοδόξων εκκλησιών των ψηφοδελτίων επικρατείας.
Η σημειολογία του πολιτικού ημερολογίου του κ. Καραμανλή:
Μια μέρα πριν από την αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου κι αφού έχω επιστρέψει με το καλό από το τάμα στην Παναγιά της Τήνου (να μην ξεχάσω να φέρω λαδάκι για τον Θόδωρο, την Ντόρα, τον επίτιμο και τον Πρόεδρο) ανακοινώνω επιθυμία διάλυσης (κράτους και) βουλής. Το ίδιο βράδυ τον επισκέπτομαι με το φυλαχτό της θείας Κίτσας της συγχωρεμένης (που φτιαχνε ωραίο γλυκό κυδώνι) και με λευκή κρατική επιταγή νοσηλείας του κλείνω το μάτι για τις επιδιωκόμενες ψήφους του ποιμνίου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος.
Κι όλα αυτά φίλτατοι Έλληνες αυτό το δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι κάτω από έναν συννεφιασμένο αττικό ουρανό πάνω από χιλιάδες καμμένα στρέμματα ελληνικής γης δεξιά από ένα πρωθυπουργικό αεροπλάνο που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο ηλιόλουστο Miami της Αμερικής του Μπους και των McDonalds, υπό τους ήχους αριστερού αγήματος του ελληνικού στρατού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας (της Δήμητρας και της Περσεφόνης - της Χαλυβουργικής της κυρίας του κυρίου Αγγελοπούλου) που πεανίζει το λυπητερό άσμα της Σοφίας Βέμπο "Θα γυρίσεις ξανά"...;
Άντε τώρα Πρόεδρε Καραμανλή ο Θεός να βάλει την ψήφο του κι αυτός, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007 (άτιμη αριθμολόγα Θεοδώρα του Μαξίμου με το μαγικό αριθμό 7) χωρίς φυλαχτό αυτή τη φορά!!"
Το παραπάνω κείμενο είναι παρμένο από το μπλογκ nonprivatelife.blogspot.com.
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο link http://nonprivatelife.blogspot.com/2007/08/o.html
Ρε Με Ταξά, τολμάς κι αμφισβητείς την αγιότητα του καταλληλότερου? Ούτε ο μαγικός ζωμός των Γαλατών δεν είναι τόσο ιερός. Σαν δεν ντρέπεσαι.
@ ΟΛΟΥΣ
ReplyDeleteΔιαβάζω για μεταρρυθμίσεις, για αλλαγές, για εκσυγχρονισμό, για κοινωνικό κράτος, για δημοκρατία, για παιδεία, για ...
ΑΠΟΡΙΑ : Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και στη λέξη "ΠΗΔΗΜΑ", δεν βρίσκω κανένα από τα παραπάνω συνώνυμα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
ούτε στο λήμμα ¨"χιουμορ" φαντάζομαι θα βρήκες κάτι...
ReplyDeleteΡε παιδιά,θέλω να ψηφίσω ΓΑΠ αλλά όχι ΠΑΣΟΚ.Ποιός θα μου λύσει το γρίφο;
ReplyDeleteΑδέλφια, η Βόρεια Ελλάδα βυθίζεται αύτανδρη απο τους Καπεταναίους της πλουραλιστικής Δεξιάς:Καραμανλή,Καρατζαφέρη,Παπαθεμελή,Ψωμιάδη, Ανθιμο...
ReplyDeleteΗ Ελλάδα κόβεται στα δύο!
GOODBYE DEMOCRACY!
@gapfun
ReplyDelete"Ρε παιδιά,θέλω να ψηφίσω ΓΑΠ αλλά όχι ΠΑΣΟΚ.Ποιός θα μου λύσει το γρίφο;"
έλα να συνδυάσουμε ψήφο, μιας κι εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αλλά όχι ΓΑΠ. Το πρόβλημα είναι που θα ρίξουμε τη δεύτερη ψήφο...
@ parmenides
ReplyDelete"Μία από τις ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ των ημερών είναι και η παραχώρηση του ( ΚΡΑΤΙΚΟΥ και όχι πρωθυπουργικού, ούτε Καραμανλικού)αεροσκάφους στο Χριστόδουλο.Και φυσικά η ακόμα μεγαλύτερη ασχήμια, της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας του Χριστόδουλου, απο το κρατικό προυπολογισμό.
Να πως ένας κρατικός προυπολογισμός απο προυπολογισμός ρουτίνας γίνεται ένα ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ικανό να προκαλέσει πρόωρες εκλογές."
Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο και στα δυό θέματα, με μια επεξήγηση: Το αεροπλάνο ασφαλώς είναι κρατικό ΑΛΛΑ και πρωθυπουργικό υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις [κυρίως διεθνή ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ (και ουδέποτε προσωπικά) ταξίδια] του πρωθυπουργού, σε σπάνιες δε πςριπτώσεις και ομάδων υπουργών.
Η πράξη δε αυτή του κυρίου Καραμανλή είναι ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ διότι ήθελε να προσελκύσει τους "θρησκόληπτους πολίτες που δυνητικά είναι και ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ
ReplyDeleteΑΥΤΟ που ουδείς έχει συνειδητοποιήσει ακόμα είναι η επόμενη μέρα.
ReplyDeleteΤο ΠΑΣΟΚ όπως όλοι γνωρίζουμε ΔΕΝ πιστεύει στην δημοκρατία και προκειμένου να κυβερνά επ' άπειρο είναι διατεθειμένο να θυσιάσει την σταθερότητα και τόπραξε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
Εξ αιτίας του Νόμου ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ που ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΣ εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ στα 80'ς είχαμε πολλαπλές εκλογές το 1989-90 μέχρι, τελικά, να εκλεγεί ο Μητσοτάκης με 50%+ , αλλά με μόλις 151 έδρες.
ΤΩΡΑ ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΟΣ Σκανδαλίδης έφτιαξε ένα άλλο εκλογικό Νόμο, βάσει το οποίου οι 260 πρώτες έδρες θα μοιρασθούν με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ μέθοδο, δηλαδή ένα κόμμα που θα λάβει 20% των ψήφων θα εξασφαλίσει 52 έδρες, με 10% των ψήφων 26 έδρες, με 5% των ψήφων 13, κοκ. Το πρώτο κόμμα, επί πλέον, θα λάβει ως bonus τις υπόλοιπες 40 εδρες.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν λάβει 43% των ψήφων το πρώτο κόμμα (πράγμα σχεδόν αδύνατο), θα εξασφαλίσει περίπου 112 έδρες αναλογικά ΣΥΝ τις 40 του bonus, ήτοι συνολικά 152-153 έδρες - δηλαδή μια ΙΣΧΝΗ πλειοψηφία. Με άλλα λόγια μπαίνουμε σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ, ό,τι και να ΣΥΜΒΕΙ.
Ευελπιστούν, βέβαια, ότι κάποιο από τα 5 κύρια κόμματα δεν θα αγγίξει το 3%, οπότε το ποσοστό του και οι αντιστοιχούσες έδρες θα κατανεμηθούν αναλογικά στα άλλα κόμματα. Στην περίπτωση αυτή το πρώτο κόμμα θα εξασφαλίσει πιθανώς 154-155 έδρες.
Και φυσικά κουμφούκιε εδώ βρίσκεται κι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές. Πώς είναι δυνατόν να κάνεις σοβαρές μεταρρυθμίσεις με μια ισχνή πλειοψηφία κι από κάτω ένα κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης από διάφορους χώρους να διογκώνεται; Αυτό προς απάντηση και στο σχόλιο του Βασίλη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι αλλαγές στην οικονομία θα συνεχιστούν κανονικά. Δύσκολο.
ReplyDeleteΚάτι πήρε το αυτί μας ότι μετά τις εκλογές η δημόσια διαβούλευση για το ασφαλιστικό στη βάση του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα διαρκέσει μόλις δύο μήνες. Αν αυτό όντως ισχύει καλά κρασιά. Στη Σουηδία που είναι και πιο σοβαρή χώρα κράτησε μερικά χρόνια και σε σχετικά συναινετικό πνεύμα μέχρι να βρεθεί λύση.Πάντως θα επιδιώξουμε να λάβουμε μέρος.Το ασφαλιστικό θέλει αλλαγές που να ευνοούν τη νέα γενιά καθώς και τις μελλοντικές γενιές.
ReplyDelete@κομφούκιος
ReplyDelete"Το ΠΑΣΟΚ όπως όλοι γνωρίζουμε ΔΕΝ πιστεύει στην δημοκρατία"
"ΤΩΡΑ ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΟΣ Σκανδαλίδης"
"μπαίνουμε σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ"
αχ, τι όμορφα που τα λέτε κύριε Κομφούκιε... Πόσο σεμνά και ταπεινά... Ειδικά όταν γράφετε με κεφαλαία...
Και τι απύθμενο βάθος σκέψης... Τι ανάλυση...
Το μεγαλείο της σκέψης σας με ενέπνευσε και συνέθεσα ένα στιχάκι:
Αέρα-αέρα
του Κομφούκιου η φλογέρα
παίζει όλη μέρα
το σεμνό της το σκοπό
Συνεχίστε. Η Γ700 έχει ανάγκη τις βαθυστόχαστες και περισπούδαστες αναλύσεις σας να την φέρουν στον ίσιο δρόμο...
«Κάτι πήρε το αυτί μας ότι μετά τις εκλογές η δημόσια διαβούλευση για το ασφαλιστικό στη βάση του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα διαρκέσει μόλις δύο μήνες.»
ReplyDeleteΑυτό σηκώνει ΕΞΕΓΕΡΣΗ της γενιάς μας!!!! Εγώ λέω ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ σε αυτές τις εκλογές, όχι με την ψήφο μας, αλλά με ΡΟΠΑΛΑ!!!
@κουμφουκιανός θαυμαστής,
ReplyDeleteκι όμως ο κομφούκιος σε πολλά θέματα έχει δίκιο.
Φίλε δε χρειάζεται να μειώνεις κανέναν, όλοι έχουμε τις απόψεις μας!
Μπορούμε να ακούσουμε και τις δικές σου!
Να δω εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών να συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση - όχι δράση δημοσιότητας/δημόσιων σχέσεων και να μην το πιστέψω. Να δω πραγματική δημόσια διαβούλευση, με ουσία, με σκοπό και με αποτέλεσμα, και πάλι να μην το πιστέψω. Γ700 η συμμετοχή είναι προφανώς ο δεύτερος στόχος μετά την εισαγωγή στη δημόσια ατζέντα, και είναι ΠΟΛΥ μεγάλο στοίχημα.
ReplyDelete@ΚΟΜΦΟΎΚΙΟΣ
ReplyDeleteΜας λές δηλ, Κομφούκιε: "ή Καραμανλής η πολιτική αστάθεια".
Και μας λές επίσης, ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι αντιδημοκρατικά και ανθελληνικά.
Αρα "ή Καραμανλής ή τάνκς";
Για όνομα του Χριστόδουλου!πώς σου προέκυψε αυτή η διαστροφή!
Το πραξικόπημα της 16ης Σεπτεμβρίου περιέχει και original στρατιωτικούς, εν ενεργεία μάλιστα, έτσι για να θυμάστε εσείς οι χρυσοί μεσήλικες τα παλιά σας χρόνια που σας φώναζαν 'η γενιά του πολυτεχνείου' για κάποιο λόγο?
ReplyDeleteΛένε ότι αυτοί οι στρατιωτικοί θα πάρουν υπουργικές θέσεις στο χώρο εξειδίκευσης τους...
Με τη δικαστική εξουσία τι θα κάνουμε? Να αντικαταστήσουμε τον Παπαληγούρα με κανέναν αρχιδο-εισαγγελέα του Αρείου Πάγου? Έτσι για ναχουμε κλείσει μωρέ με το θέμα του δημοκρατικού πολιτεύματος, να το κάνουμε το θέμα public business administration and management. Μεγιστοποίηση παραγωγικότητας με την τοποθέτηση εξειδικευμένων στελεχών σε θέσεις υπουργών - μάνατζερ. Και οι εκλογές, ας γίνουν showbiz, σαν το ποδόσφαιρο ένα πράγμα. Να φτιάξουμε κι ένα κύπελλο για τον νικητή να το σηκώνει και να κάνει το γύρω του Παναθηναϊκού Σταδίου μαζί με τους μάνατζερ του? Και φυσικά και το μέγα Χριστιανό πιστό και αλτρουιστή φιλάνθρωπο (ειδικά όσον αφορά παιδιά αναπτυσσόμενων χωρών που 'προσφέρουν', με τη ζωή τους, στα μαυρότερα του κόσμου κυκλώματα τα όργανα τους)Πατέρα της Μεγαλύτερης κι αξιότερης όλων Εκκλησίας, Μέγα Χριστόδουλο, να τους ευλογεί με ζουμ της κάμερας στα ευλογημένα άγια δάκρυα του?
Να πάμε ρε παιδιά από πολιτική αστάθεια σε ηγεμονική, φεουδαρχική σταθερότητα του τρανού Κωστάκη του ΜΕΓΑ ΜΠΟΥΧΕΣΑ.
Και λογικό είναι, εσείς η γενιά του πολυτεχνείου γίνατε από επαναστάτες κότες βιομηχανίας (σαν αυτές που τις ταϊζουν όλη μέρα για να παχύνουν, τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε) και εμείς η δική μας γίναμε (ίσως και να γεννηθήκαμε) βόδια, με μια αστείρευη ηλίθια παθητική υπομονή για το μεγάλο θαύμα και τον λυτρωτή (εξού και τα φυλαχτά), μια δύναμη που έχουμε και δεν ξέρουμε πώς να τη χρησιμοποιήσουμε, αλλά μας χρησιμοποιούνε για να φάνε άλλοι (δείτε το ασφαλιστικό τώρα και μετά).
Τι θα ψηφίσετε ωρέ?
@ με ταξάς
ReplyDeleteείπες
Να δω εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών να συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση - όχι δράση δημοσιότητας/δημόσιων σχέσεων και να μην το πιστέψω.
Μακάρι, εμείς ψηνόμαστε.
@με ταξας,
ReplyDeleteΜε υπουργούς του στιλ Μειμαράκη (ο δεν ακουμπάω την μπάλα) και Μιχαλολιάκο (που ναι η μπάλα, οεο) τι να κάνει ο άνθρωπος, καλά το σκέφτηκε.
Τουλάχιστον ο Χεινοφώτης είναι όπως λέμε εργαλείο (για πολλά γέλια).
Το έκτρωμα της ΓΔΑΕΕ στο ΥΠΕΘΑ που νομοθετήσανε έχει παραλύσει τα πάντα! Ούτε βίδες δεν αγοράζουνε πια. Και μιλάμε για το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
Σκεψου τι γίνεται σε λιγότερο νευραλγικά υπουργεία
ND = a vast right wing conspiracy including the theocons, the paleocons, the corporate cons and the neocons. Quite like the Bush republicans in the US.
ReplyDeleteNevertheless it still wins the heart of Greece may i say.
Πρέπει να τιμωρήσουμε την αλαζονεία τους που έχουν σε όλα τα επίπεδα, απο Πρωθυπουργό και υπουργούς μέχρι στελέχη και νεολαίους με γαλάζια πουκάμισα
ReplyDeleteΟ μοναδικός πολιτικός που προσωπικά στήριξε και στηρίζει τους μετανάστες είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Και δε μιλάμε για παροχολογίες ούτε ψηφοθηρία!!
ReplyDeleteΓιαυτό εμείς οι μετανάστες ψηφίζουμε Γιώργο Παπανδρέου.
Μάγκες είστε σύννομοι?
ReplyDelete@ anonymous
ReplyDelete??????????? Τι θέλει να πει ο ποιητής?
Εγώ πάντως θα ψηφίσω Φιλελεύθερη Συμμαχία σε αυτές τις εκλογές.
ReplyDelete@ parmenides
ReplyDelete"Μία από τις ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ των ημερών είναι και η παραχώρηση του ( ΚΡΑΤΙΚΟΥ και όχι πρωθυπουργικού, ούτε Καραμανλικού)αεροσκάφους στο Χριστόδουλο.Και φυσικά η ακόμα μεγαλύτερη ασχήμια, της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας του Χριστόδουλου, απο το κρατικό προυπολογισμό.
Να πως ένας κρατικός προυπολογισμός απο προυπολογισμός ρουτίνας γίνεται ένα ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ικανό να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. "
Συμφωνώ απόλυτα με τον παρμενίδη. Σε χρονική σειρά ΗΤΑΝ ΑΗΘΗΣ και ΑΙΣΧΡΗ η πληρωμή από τον Ελληνα φορολογούμενο των ιατρικών εξόδων:
1. του Ανδρέα Παπανδρέου στο Λονδίνο και μάλιστα για επέμβαση ρουτίνας.
2. Του καταστροφέα της Υγείας στην Ελλάδα Γεννηματά για δυό μεταβάσεις (τη μια και για εγχείρηση 200,000 δολαλρίων) στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, επίσης για θέμα ρουτίνας
3. Του εκμαυλιστού του χριστιανικού αισθήματος Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη στις ΗΠΑ, για μεταμόσχευση ήπατος.
Σήμερα, μάλιστα ο διευθυντής μεταμοσχεύσεων του Ευαγγελισμού δήλωσε ότι η μεταμόσχευση ήπατοσ δεν είναι υπόθεση ρουτίνας στην Ελλάδα. Πράγματι από τους 10 πεθαίνουν οι 9. Αρα δεσμεύεται το Ελληνικό κράτος από τούδε και στο εξής να πληρώνει τα έξοδα όλων των Ελλήνων για μετάβαση στις ΗΠΑ για μεταμόσχευση ήπατος.
PARMENIDES
ReplyDelete@ΚΟΜΦΟΎΚΙΟΣ
Μας λές δηλ, Κομφούκιε: "ή Καραμανλής η πολιτική αστάθεια".
Και μας λές επίσης, ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι αντιδημοκρατικά και ανθελληνικά.
Αρα "ή Καραμανλής ή τάνκς";
Για όνομα του Χριστόδουλου!πώς σου προέκυψε αυτή η διαστροφή! "
Μάλλον στην αριθμητική θάσουνα βαρύς και μάλλον κάποιος σέχει διδάξει να κάνεις προπαγάνδα παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τούς λόγους των συνομιλητών σου.
ΑΥΤΟ που είπα είναι ΠΩΣ όποιος και νάρθει πρώτος, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα έχουμε ΑΣΤΑΘΕΙΑ, διότι ουδείς θα καταφέρει να εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 43%. Και αυτή η αστάθεια θα είναι αποτέλεσμα του ΑΙΣΧΡΟΥ εκλογικού Νόμου του Σκανδαλίδη.
Δικαίωμα σου ΩΣ ΤΥΠΙΚΟΥ παρανοϊκού μαρξιστή να υποψιάζεσαι τους πάντες και τα πάντα.
Δεν περίμενα όμως ποτέ πως θα καταντούσες υβριστής παρμενίδη
Εν τη απιθάνω αφελεία σου βεβαια παραδέχθηκες ότι ο Καραμανλής θα έρθει πρώτος (!!!) για το οποίο εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος.
ReplyDeleteτο σύννομοι ήταν σπόντα για τον Ζορμπά όχι για τους μετανάστες
ReplyDelete