Friday, August 31, 2007

Καλύτερα το καρακιτσαριό

Από τον Αντώνη Πανούτσο

Είμαι ο τελευταίος που θα στηρίξει το ατελείωτο καρακατσουλιό των ελληνικών Μέσων, με τους ρεπόρτερ που κλαίνε, που φοράνε μαντίλες, που το παίζουν συντονιστές επιχειρήσεων διαφυγής, που ζητούν από τους πολίτες να πάνε με τα αυτοκίνητά τους στις πληγείσες περιοχές, δημιουργώντας, αν το κάνουν, κυκλοφοριακό χάος.

Δεν πιστεύω ότι επειδή έχω βγει πέντε φορές στην τηλεόραση και δέκα στο ραδιόφωνο ξέρω κάτι περισσότερο για τις τεχνικές των υποκλοπών, τα προβλήματα πτήσης των Σινούκ ή τη στρατηγική της πυρόσβεσης.

Επίσης δεν πιστεύω ότι ο κόσμος έχει μυαλό και κρίνει. Ο κόσμος που υποτίθεται κρίνει είναι ο ίδιος κόσμος που στήνεται στην τηλεόραση για να δει Αρναούτογλου και Μαρία, το φρόκαλο.

Πιστεύω ότι ο καθένας κρίνει με τη μόρφωση και το μυαλό του και ο κοινός παρονομαστής έχει τόσο μεγάλη απόσταση στα αριθμητικά σημεία του που να μην έχει νόημα.

Από την άλλη πιστεύω ότι αν υπάρξει βελτίωση του Τύπου, το τελευταίο όργανο που θα την προκαλέσει είναι το απολίθωμα που ονομάζεται Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Του οποίου τα μέλη, αφού πέρασαν το Σαββατοκύριακό τους παίζοντας με τα εγγονάκια τους, χθες αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να δώσουν κατευθύνσεις στην κάλυψη των πυρκαγιών. Καθόλου συμπτωματικά, πρέπει να προσθέσω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου στην ιστοσελίδα του sport-fm. Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην αθλητική εφημερίδα Sport Day.

39 comments:

  1. Diladi oi anthropoi pou vlepoune tv einai zwa?
    Kai to mpasmeno o Arnaoutoglou pou kollaei?
    Poly diataksiko kai elitistiko arthraki. Mi kseraso

    ReplyDelete
  2. What's the point of the "article"? Did anyone understand?

    ReplyDelete
  3. Σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση ο συντονισμός ανθρώπων και μέσων γίνεται μέσα από τα εκάστοτε συστήματα διοίκησης και ελέγχου ή τα C4SI (Command, Control, Communication, Computers, Surveillance and Intelligence) είτε αυτά είναι της πολιτικής προστασίας είτε είναι στρατιωτικά.

    H πυροσβεστική γυμνή από ένα τέτοιο σύστημα αρκέστηκε στην "φτηνή" εικόνα, τους δημοσιογράφους για human intelligense και τα δορυφορικά δίκτυα των καναλιών. Το αποτέλεσμα ήταν ο συντονισμός των επιχειρήσεων αντί να γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του είδους, να γίνεται από Ευαγγελάτους και Σια.

    Στο επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής αντί να έχουν τα δικά τους δίκτυα επικοινωνιών και τα δικά τους μέσα ροής και αξιολόγησης των πληροφοριών σε real time, κοιτούσαν στις οθόνες των τηλεοράσεων στο prime time των καναλιών, όταν ξυπνούσαν βέβαια από τη μεσημεριανή τους σιέστα!

    Χωρίς την απαιτούμενη πληροφοριακή δικτύωση ανθρώπων και μέσων σε ένα ενιαίο σύστημα συστημάτων, υπάρχει αδυναμία στην αξιολόγηση των πληροφοριών, αδυναμία στη συλλογή τους, ο κύκλος λήψης των αποφάσεων γίνεται απελπιστικά αργός, κι έτσι το αποτέλεσμα είναι ο σταδιακός αποσυντονισμός, το χάος και η αποδιάρθρωση.

    Η φωτιά κινείται γρηγορότερα από την ικανότητά μας να την καταστείλουμε, και το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή.

    Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως ένα τέτοιο σύστημα (C4SI) δρα ως πολλαπλασιαστής δυνάμεων για τα μέσα που διαθέτουμε.
    Η πρώτη μας επένδυση στην πολιτική προστασία γενικότερα θα έπρεπε να ήταν η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος διοίκησης και ελέγχου.

    Με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που διαθέτουμε θα φάνταζαν απελπιστικά πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  4. Aλλά αυτά είναι πράγματα για σοβαρές χώρες κι όχι για Ψαροκώσταινες και μιζαδόρους...

    ReplyDelete
  5. Αγοράστε και κανένα Βeriev, ο Πούτιν κάνει τρελές μπίζνες τελευταία!

    Α, να μην ξεχάσετε και 150 πυροσβεστικά, 30 ελικόπτερα, και 10.000 δασοκομμάντος.

    ReplyDelete
  6. To δίδαγμα της κάθε καταστροφής στην Ελλάδα... βγαίνουμε παγανιά για "ψώνια"!

    ReplyDelete
  7. SHOPPING THERRAPY!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Μην κλαις για μένα Ελλάδαααααα

    Αυθαίίίρετα θαααα σου χαρίσωωωωωω

    Παπούτσια Πράντααααααααα

    και σαγιονάάάάάρεςςςςςςςςςςςςςς

    θα σου δωρίσωωωωωωωωωωωωωωωωω

    Ελλάααααααδααααααααααααα

    ReplyDelete
  9. @vaggelas


    Τα λες πολύ ωραία.Ο στρατός είναι μια απίστευτη καταβόθρα υλικών και ανθρώπινων πόρων.Και είναι δυστυχώς έξω απο τη κοινωνική λογοδοσία για λόγους...Εθνικούς.
    Η σπατάλη πόρων, η διαφθορά που τη συνοδεύει και η ανάγκη αντιμετώπισης αυτής της γάγκραινας, έφεραν στη κυβέρνηση αυτό το απίστευτο δίδυμο μπαμπεσιάς-κατεργαριάς που εκπροσωπούν αντίστοιχα ο Καραμανλής-Ρουσόπουλος.
    Ειναι τέτοια η ικανότητά τους στο να εκμαυλίζουν που θα τους έχουμε στο σβέρκο μας για πολλά χρόνια.ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ευκολα απο αυτούς.
    Δεν είναι μόνοι βέβαια.Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που αυτοί το επικοινωνούν με άριστο τρόπο.
    ΔΕΝ είναι το κόμμα της ΝΔ,ούτε η δεξιά η συντηρητική παράταξη που μας κυβερνά.Μακάρι να ήταν έτσι.
    Πρόκειται για ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ που αυτοί οι δύο(Κ+Ρ) το υπηρετούν αδίστακτα και ξεδιάντροπα.
    Αυτό το σύστημα κατεβαίνει στις ερχόμενες εκλογές και αυτό το σύστημα θα τις κερδίσει,μέσω των δύο επιφανών του αντιπροσώπων.
    Και ολόγος που θα τις κερδίσει;
    Μα το λέει με το δικό του χαριτωμένο τρόπο ο Πανούτσος στο POST.
    Ενα λαός που διαπαιδαγωγείται στον εκμαυλισμό κάθε μέρα το βρίσκω πολύ φυσικό να επιβραβεύσει τους εκμαυλιστές του στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ReplyDelete
  10. Eκείνος που " πληρώνει τη νύφη" για την "κρατική ανεπάρκεια" και για τη "διαχρονική " αβελτηρία του πολιτικού μας συστήματος είναι ο ΓΑΠ! Απίστευτο και όμως αληθινό!
    Ο πιό αντικρατιστής,αποκεντρωτιστής,αντιεξουσιαστής,αναρχικός,πολιτικός ευθύνεται διαχρονικά για το γιγαντισμό του κράτους!
    Ο πιό περιβαλλοντιστής,ακτιβιστής,εθελοντιστής πολιτικός, ευθύνεται για τη μεγαλύτερη,μέχρι τώρα, οικολογική καταστροφή της πατρίδας μας!
    Ο πιό επιτυχημένος υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας που, μαζί με το Σημίτη,μετασχηματίσανε την Ελλάδα απο ψωροκώσταινα σε χώρα υψηλού διεθνούς κύρους,ευθύνεται για τις ασύμμετρες απειλές της μαύρης προπαγάνδας του διδύμου Καραμανλή-Ρουσόπουλου!
    Εμείς όμως είμαστε πολίτες η θεατές της Αγελάδας του Αρναούτογλου;

    ReplyDelete
  11. Το έψαξα λίγο και βρήκα πως ένα τέτοιο σύστημα C4I υπάρχει στη διάθεση των σωμάτων ασφαλείας. Είναι το σύστημα της SAIC που προμηθευτήκαμε για τους ολυμπιακούς αγώνες.

    Το σύστημα μέχρι και την 29/03/2007 που υπογράφηκε η 5η τροποποιητική σύμβαση λειτουργούσε αλλά με απομειωμένες δυνατότητες διασύνδεσης των πληροφοριακών του συστημάτων, και σε καθεστώς προσωρινής παραλαβής.

    Πάντως έστω και με τις μειωμένες δυνατότητες ενός τέτοιου συστήματος το μέγεθος της διοικητικής και συντονιστικής τραγωδίας που ζήσαμε αποκτά πολλαπλάσιο μέγεθος. Δεν υπάρχει δικαιολογία καμιά, είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια!!

    Το φωνάζω μήνες τώρα!

    Για τους ανίκανους και τους "καταλληλότερους" τι άλλο να πω... θα επανεκλεγούνε ύστερα από όλα αυτά;;
    Ο κοσμάκης μάλλον δε φταίει, έχει διαπαιδαγωγηθεί μέχρι το μεδούλι με τέτοιο τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ φέρει μεγάλη ευθύνη και έχει το δικό του μερίδιο συνενοχής για ότι συμβαίνει!

    Είναι γενικότερο πια το φαινόμενο με αποδείξεις (κι όχι απλά ενδείξεις) σοβαρής εθνικής κρίσης και παρακμής...

    "Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι"

    ReplyDelete
  12. Η χώρα έχει ανάγκη από άκρως επείγουσα μετάγγιση "νέου αίματος".
    Το παλιό έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα και όσο υπάρχει και υφίσταται εν ζωή, οι "καταλληλότεροι" και οι ανίκανοι θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτύσσουν τις ασύμμετρες μπουρδολογίες τους και να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κοσμάκη!

    Τα χωρίς ελπίδα πολιτικού διεξόδου εθνικά αδιέξοδα είναι το λίπασμα για την ανάπτυξη των πάσης φύσεως λαϊκών μυθοπλασιών, από το μαρμαρωμένο βασιλιά και το ξανθό γένος που θα μας σώσει, μέχρι τις ασύμμετρες απειλές και τις θεωρίες συνωμοσίας για συμφέροντα, εξωγήινους και μυστικές υπηρεσίες.

    Σε καταστάσεις έντονης κοινωνικής κρίσης και δυσαρέσκειας η εύκολη "λύση" είναι η αποχαύνωση του λαού με το όπιο της προπαγάνδας.
    Τον κοιμίζεις σιγά-σιγά, και η ηδονιστική του παράλυση μοιάζει σαν η από καιρό αναμενόμενη λύτρωσή του. Η γενιά μας βιώνει μέσα σε μια "βάναυση" πραγματικότητα την οποία λίγο ή πολύ κανείς δε θέλει να αντικρίζει και να γνωρίζει.

    Έτσι, η αγελάδα του Αρναούτογλου γίνεται η καλύτερη παρέα σε μια εικονική εκδοχή της πραγματικότητας με γκλάμουρ σκηνικά και κοινό να χειροκροτά μηχανικά όταν ο σκηνοθέτης ανάβει απέναντι το κόκκινο λαμπάκι που αναγράφει "τώρα χειροκροτείστε".

    ReplyDelete
  13. @ parmenidis
    "ΔΕΝ είναι το κόμμα της ΝΔ,ούτε η δεξιά η συντηρητική παράταξη που μας κυβερνά.Μακάρι να ήταν έτσι."

    Πράγματι, όπως τα λες είναι. Είναι η απάτη και η διαφθορά και των 10 εκατομμυρίων απατεώνων που κατοικούν αυτή τη χώρα, που ο καθένας έχει βάλει μικρότερο η μεγαλύτερο πετραδάκι στην οικοδόμηση αυτού του τέρατος, ακριβώς όπως το συνέλαβε ο Αρχι-ληστής Ανδρέας Παπανδρέου.

    ReplyDelete
  14. @ parmenidis

    "Εμείς όμως είμαστε πολίτες η θεατές της Αγελάδας του Αρναούτογλου;"

    Idou i aporia!

    Koritsia ferte tis ntomates!

    ReplyDelete
  15. @ vaggelas

    "Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι"

    Akribws!!!
    Akrivestata!!!!!
    Enas agrammatos kai aksestos laos akrivws opws ton ithele o pateroylis Andreas gia na ton xeiragwgei. Den gnwrize omws o anistoritos oti auto kapote tha ginei boomerang gia ton idio kai to athlio komma tou.

    Twra to PASOK tha therisei thyelles and I love every bit of it!

    ReplyDelete
  16. Μια χώρα χωράφι
    στη μέση εγώ
    σκιάχτρο σε ράφι
    βυζαντινό
    με ηρωικό ριπλέι
    με μια ταρζανιά
    πυροβατώ σ' αναμμένα σκατά

    Η Ελλάδα στα κάρβουνα

    Βυζαίνω πουτάνες
    χαμένο μωρό
    μ΄ αφήσανε μάνες
    σε κάποιο χορό
    στα βράχια του Ζάλογγου
    στον Ευρογκρεμό
    αναστενάρης, ζογκλέρ, ζιγκολό

    Η Ελλάδα στα κάρβουνα

    ReplyDelete
  17. σε μουσική final countdown by Europe

    ReplyDelete
  18. επίσης ακούσατε το προεκλογικό βιντεάκι της Εφής Σαρρή;

    "Σταυρώστε με σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με"

    "Η βουλή μας θέλει κέφι βάλτε ένα σταυρό στην Έφη"

    αααχ η έφη τα σηκώνει όλα. ΛΑΟΣ γροθιά στο κατεστημένο με μπάρμπι υποψήφιο. Η νέα τσιτσιολίνα στην ελληνική βουλή.

    ReplyDelete
  19. Eiste oloi gia ton poutso! g700 bale mas ar8ro Giorgou Georgiou thn epomenh fora ... exei megalyterh plaka apo Panoutso!

    ReplyDelete
  20. ευχαριστούμε ανώνυμε θα λάβουμε σοβαρά υπόψη παρατήρησή σου

    ReplyDelete
  21. χα χα τζίμης ο καλύτερος

    ReplyDelete
  22. salonate the point of the article είναι να δούμε πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού χώρου οι οποίοι απευθύνονται σε ένα μαζικό κοινό που δεν ασχολείται με την πολιτική, δεν το ενδιαφέρουν οι εκλογές και σπανίως θα πάρει εφημερίδα να διαβάσει άλλη εκτός από την αθλητική.

    Σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της Ελλάδας υπήρξαν άρθρα για το θέμα των πυρκαγιών τα οποία σε γενικές γραμμές υπήρξαν αρνητικά για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση. Άρθρα όπως "Η ασύμμετρη απειλή και η ασύμμετρη παράλυση", "Καιγόμαστε! Η κλήση σας προωθείται" κλπ κλπ ακούγονται ίσως αστεία για κάποιους, όμως μόνο ηλεκτρονικά έχουν διαβαστεί από περίπου 8000 άτομα το καθένα. Έχει συνεπώς σημασία να δούμε και αυτή την άποψη και τι μήνυμα περνάει.

    Σε κάθε περίπτωση η γενιά των 700 ευρώ δεν είναι η γενιά του Oxbridge για να διαβάζει journal of common market studies και economist, αλλά μια γενιά σχετικά αποστασιοποιημένη από τις εξελίξεις, μια γενιά που διαμορφώνει άποψη μέσα από εντελώς μη συμβατικούς τρόπους και μέσα.

    ReplyDelete
  23. ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ και ΛΕΞΙΘΗΡΙΑ

    Ανέκαθεν, εξεζητημένες (catchy) λέξεις και εκφράσεις εντυπωσιάζουν τον αποδέκτη και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως και κατά κόρον από πολιτικούς, ειδικά τους λαϊκιστές.

    Αυτός λοιπόν που χρησιμοποιεί τις εξεζητημένες και επιτηδευμένες λέξεις-εκφράσεις, δλδ ο λεξιθήρας, αποσκοπεί στην σύνδεση ή ταύτιση της "εικόνας" του μ αυτές ώστε, κάθε φορά που ο αδαής πολίτης τις μηρυκάζει-πιθηκίζει, να παραπέμπεται αυτόματα ο νους του στη συγκεκριμένη εικόνα (πρόσωπο η κόμμα).

    Αυτήν την τεχνική προπαγάνδας χρησιμοποίησε αριστοτεχνικά ο Goebbels. Εννοείται, δε, ότι είναι άκρως αποτελεσματική σε λαούς ακαλλιέργητους, ανασφαλείς ή όπου ο φορμαλισμός κατισχύει της ουσίας του λόγου.

    Κάποτε, για παράδειγμα, ξύπνησαν οι Ελληνες "γνωρίζοντας" λατινικά. Οπου κι αν γύρναγες, άκουγες, "Συγγνώμη, mea culpa" [δλδ, δικό μου λάθος]. Δεν είχε γίνει βέβαια καμμιά εισβολή των Λατίνων, απλά ο μακαρίτης Παπανδρέου (λεξιθήρας extraordinaire) είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση την προηγουμένη.

    Από δεκαημέρου, όλοι οι δημοσιογράφοι στην αρχή, και ο μισός λαός στη συνέχεια, έμαθαν (για) την "ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ του πολιτικού συστήματος" [λόγιο, εκ του στερητικού α- και το επίθετο βελτίων (καλύτερος)] που, κατόπιν εννοιολογικής παραφθοράς, χρησιμοποιείται ΚΑΚΩΣ αντί των λέξεων, ανοησία, βλακεία, ενώ ετυμολογικά δηλώνει αδυναμία βελτίωσης.

    Η επιτηδευμένη αυτή λέξη "ερρίφθη" από συγκεκριμένο κόμμα για να υποδηλώσει την αδιαμφισβήτητη ανικανότητα και βλακεία των κυβερνώντων. Ομως, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν .., και μιά "ελληνικούρα" στα χέρια ερασιτεχνών της γλώσσας και της επικοινωνίας καταλήγει εύκολα σε boomerang, ή, αν προτιμάτε, και όπως θάλεγε η Βασιλειάδου, "H γλώσσα λανθάνον τον αληθής λέγει".

    Eτσι, λοιπόν, μιλώντας για "αβελτηρία" του πολιτικού συστήματος, το συγκεκριμένο αυτό κόμμα (δια)δηλώνει, άθελά του, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ του πολιτικού συστήματος από οιονδήποτε!!;;

    Οταν ο Yves Montand ξεστράτισε για λίγο με την Marilyn Monroe, οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν την σπουδαία Simone Signoret πως θα αντιδράσει. Με την μοναδική της σιγουριά αλλά και πάθος για τον άνθρωπό της, η Signoret είπε, "Ma liaison avec lui est irreversible" [Η σχέση μου μαζί του είναι μη αναστρέψιμη].

    Kατ αναλογίαν, συγκεκριμένο κόμμα και οι εκπρόσωποί του υπενθυμίζουν στον πολίτη της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας ότι η ερωτική σχέση του Ελληνα με την φαυλότητα είναι fait accompli και μη αναστρέψιμη, εξ ου απορρέει ότι ούτε κι αυτοί μπορούν να αλλάξουν κάτι!!;;

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
    1. Αλλους το συγκεκριμένο κόμμα στόχευε κι άλλους βρήκε το βόλι (τους ιδίους)
    2. Το συγκεκριμένο κόμμα, εν αγνοία και άθελά του, παραδέχτηκε ότι αδυνατεί και αυτό να αλλάξει το status quo.
    3. Το συγκεκριμένο κόμμα υπενθύμισε ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός και πρώτος διδάξας την φαυλότητα.
    3. Μην απορείτε κύριε Παρμενίδη για το ποιός πληρώνει τη νύφη. Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.
    4. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προηγείται σε λαϊκισμό ΚΑΙ της Κούβας ΚΑΙ της Βόρειας Κορέας, οι τεχνικές προπαγάνδας παραμένουν ερασιτεχνικές.

    Τext copyrighted

    ReplyDelete
  24. κυρ γιάννη, βάλε ένα κιλό κιμά χοιρινό χωρίς πάχος.
    Την νεόγλωσσα δεν την χρησιμοποίησε μόνο ο γκέμπελσ ή ο παπανδρέου. Χρησιμοοπιείται κατά κόρον κάθε στιγμή απο οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Στις παραπάνω περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε για λαούς που δεν ήταν αδαείς αλλά ενδεείς. Για λαούς που ήθελαν να ξεφύγουν από κάτι άλλο, τους δώσαν την ελπίδα για κάτι άλλο και τους έσπρωξαν σε κάτι άλλο.
    Επειδή έχεις φασιστίζουσες και ρατσιστικές απόψεις, σου θυμίζω ότι την ίδια νεόγλωσσα χρησιμοποιούν και αυτοί, τις απόψεις των οποίων υποστηρίζεις : π.χ φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, εργατικοί, προοδευτικοί, μεταρρυθμιστές, αλλαγοφόροι κλπ, που συλλήβδην σημαίνουν "θα σας ξεσκίσουμε"

    Πιάσε κι ένα κιλό σουβλάκια.

    ReplyDelete
  25. Ο μορφωτικός σύλλογος "ΚΛΑΡΑ,οι φίλοι της αγελάδας του Αρναούτογλου"ευχαριστεί τον κ.Βουλγαράκη για την επιδότηση του συλλόγου μας απο το υπουργείο πολιτισμού.
    Η Κλάρα θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να παράγει τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ μπουχέσματα μετά και την αναμενόμενη εμπιστοσύνη που θα της δείξει ο Ελληνικός λαός στις 16 Ενεστώτος Ετους.
    Σύμφωνα με μια μυστική δημοσκόπηση η Κλάρα προηγείται με μεγάλη διαφορά,ως προς την καταλληλότητα παραγωγής μπουχεσμάτων, απο όλους τους αντιπάλους της.

    ReplyDelete
  26. Για να εκφράσει την βαθυτάτην οδύνη της προς κάθε καρυδιάς πυρόπληκτο,η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ Κλάρα πρίν από λίγες μέρες ντύθηκε αποκαίδι.Σταχτί κοστούμι,μαύρη γραβάτα,μάτια βουρκωμένα,πρόσωπο ανέκφραστο σχεδόν παρκινσονικό,μάγουλα σαν τα βυζιά της κλάρας.

    Κλάρα έλεος!! θα σε ψηφίσω.Δεν αντέχω άλλο να σε βλέπω να υποφέρεις!

    ReplyDelete
  27. @ anonymous (7:57)

    Vous etes charmant,

    albeit ineffectual.

    ReplyDelete
  28. O stratigos Charles de Gaulle eipe

    APRES MOI le deluge

    kai to PASOK eipe

    APRES TOI, VICKY

    ReplyDelete
  29. @ pamenidis
    "Ενα λαός που διαπαιδαγωγείται στον εκμαυλισμό κάθε μέρα το βρίσκω πολύ φυσικό να επιβραβεύσει τους εκμαυλιστές του στις 16 Σεπτεμβρίου. "

    Ετσι που το πάτε εσείς οι Πασόκοι, θα βάλετε και τη κυρία Λιάνη να μας κάνει μαθήματα ηθικής.
    Γι αυτά κι αυτά όχι μόνο θα χάσετε, αλλά θα καταποντισθείτε.

    ReplyDelete
  30. @irene,
    @stella,
    @anonymoys,
    @to any concern,

    Όσοι διατρέφεσθε αποκλειστικά με μπουχέσματα δεν πρέπει να ανησυχείτε. Η Κλάρα θα επανεκλεγεί και η επιθυμία σας θα ικανοποηθεί.

    ReplyDelete
  31. @χασαπόγιαννος
    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προηγείται σε λαϊκισμό ΚΑΙ της Κούβας ΚΑΙ της Βόρειας Κορέας

    Έχουμε ξεφύγει τελείως... Μετράμε και το λαϊκισμό άμα λάχει να'ουμ... Βρε τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...

    ReplyDelete
  32. @παρμενίδης
    "ΔΕΝ είναι το κόμμα της ΝΔ,ούτε η δεξιά η συντηρητική παράταξη που μας κυβερνά.Μακάρι να ήταν έτσι.
    Πρόκειται για ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ που αυτοί οι δύο(Κ+Ρ) το υπηρετούν αδίστακτα και ξεδιάντροπα."

    Αυτό το εξωκομματικό σύστημα εξουσίας δηλαδή δεν έχει προσβάσεις στο ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ το αντιπαλεύει;

    ΥΓ: Μαύρο στο δικομματισμό.

    ReplyDelete
  33. Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι ΤΟ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ σύστημα εξουσίας θα καταστραφεί με την ήττα του δικομματισμού,ουσιαστικά δηλ. με τη λεηλασία των μεγάλων κομμάτων απο τα μικρά.Όχι μόνο δεν θα καταστραφεί αλλά θα θεριέψει.
    Ο λαός ψήφισε τον Καραμανλή για να καταστρέψει αυτό το σύστημα(οποία αφέλεια!!!!) και όλοι περιμέναμε να συνεχίσει την προσπάθεια του Σημίτη.Γι'αυτό και η ΟΡΓΗ μας γίνεται όλο και πιό μεγάλη όταν διαπιστώνουμε ότι μας εξαπάτησε χρησιμοποώντας ευτελείς προπαγανδίτσες για να μας εμπαίζει.
    ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΩΣ προπαγανδιστικά ΑΞΕΣΟΥΑΡ.
    Ηττα του δικομματισμού σημαίνει κυβερνήσεις συνεργασίας.Εάν εξαιρέσουμε τον ΓΑΠ που είναι ο μοναδικός που έχει πολιτική κουλτούρα συνεναίσεων και συνεργασιών όλοι οι άλλοι είναι μοναχικοί καβαλάρηδες των αλόγων της υπεροψίας.
    Ο αρχηγίσκοι των μικρών κομμάτων είναι(με εξαίρεση το συνασπισμό) μικροί σατραπίσκοι.Σε ποιά συνεργασία μπορεί να ελπίζει κανείς;
    Ετσι το ενδεχόμενο μιας δεύτερης ευκαιρίας στην επικοινωνιακή χούντα του Μαξίμου είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

    ReplyDelete
  34. O ΓΑΠ είναι ένας αδικημένος και παραξηγημένος πολιτικός.
    Εγραψε εκατοντάδες άρθρα,έδοσε χιλιάδες συνεντεύξεις,έκανε χιλιάδες ομιλίες.
    Μέσα απο αυτό το τεράστιο υλικό αναγνωρίζει κανείς μια προσωπικότητα που δικαώνει την επιλογή Σημίτη να τον ορίσει διάδοχό του.
    Ο Σημίτης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ.Πρότεινε έναν που πίστευε,απο τη πολύχρονη επιτυχή συνεργασία τους,οτι θα συνεχίσει το έργο του.
    Το ότι ο ΓΑΠ κράτησε το ΠΑΣΟΚ ενωμένο,παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις απο τους εκπροσώπους του δικομματισμού(και πάρα πολλούς άλλους) με στόχο να το λεηλατήσουν,συνιστά απο μόνο του γιγαντιαίο επίτευγμα Εθνικών διαστάσεων για τη σταθερότητα του πολιτικού μας βίου.

    ReplyDelete
  35. Αντί "εκπροσώπους του δικομματισμού" διάβαζε πολέμιους του δικομματισμού.

    ReplyDelete
  36. Το άρθρο του Πανούτσου δεν είναι από τα καλύτερά του -ακόμα κι έτσι όμως σπάει κόκκαλα.
    Καλώς ή κακώς, ο Πανούτσος είναι ένας από τους δυο-τρεις ευφυέστερους σχολιαστές της επικαιρότητας.
    Τα σχόλια στο ποστ είναι για τα πανηγύρια, εκτός από αυτά που αναφέρονται στο αίσχος που αποκαλείται Ελληνικός Στρατός. Δηλαδή, το πιο σάπιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Πραγματικός καρκίνος με συνεχείς μεταστάσεις.
    Κατά τα λοιπά, ισχύουν στο ακέραιο τα σχόλια της γερμανικής "Die Welt¨": ..."έξω από την Αθήνα αρχίζει ο Τρίτος Κόσμος" κλπκλπκλπκλπ.

    ReplyDelete
  37. Αν οι κυβερνήσεις συνεργασίας και η κρίσιμη μάζα που θα δημιουργήσουν (>70%) δεν είναι ικανή να αντιπαλέψει οποιουσδήποτε εξωθεσμικούς παράγοντες τότε αναρωτιέμαι πως θα μπορέσει οποιοσδήποτε άλλος να το αντιπαλέψει.

    Το μαύρο στο δικομματισμό έχει κι ένα ακόμη πλεονέκτημα: δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης νέων και άφθαρτων δυνάμεων. Ακόμη κι αν κάποιες από αυτές τελικά ενταχθούν σε εξωθεσμικά παιγνίδια η αναδιανομή της πίτας και η ανάδειξη νέων πόλων στο πολιτικό σύστημα έχει την προοπτική να βελτιώσει τις υπάρχουσες ισορροπίες.

    ReplyDelete
  38. parmenides said...
    'O ΓΑΠ είναι ένας αδικημένος και παραξηγημένος πολιτικός'

    Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.

    ReplyDelete
  39. Όλα άρχισαν σε ένα δικαστήριο που ήμουν μάρτυρας γιατί στο γενικό διευθυντή των νερών με ... ότι έχουν , ο ιδιοκτήτης μιας τοπικής, μικρής εφημερίδας έγραψε σε ένα άρθρο του, ότι πάσχει από ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ.
    Είπα στο δικαστήριο:
    '' Κυριε πρόεδρε, κυριε εισαγγελεύ, εγώ το έγραψα το άρθρο. (Υπ' όψιν ότι ο διευθυντής ζητούσε 100.000 Ευρώ αποζημίωση...
    Ο ιδιοκτήτης το έγραψε. Μια μικρούλα τοπική εφημερίδα είχα.
    Νομιζα είπα ότι η λέξις ΑΒΕΛΤΙΡΙΑ σημαίνει κάτι που δεν καλυτερεύει,, παρ' όλο που αβελτηρία σημάινει, όπως γράφουν τα λεξικά διανοητική νοθρώτητα.
    Είμαι στο μυαλό 85. Νέοι που διαβάζεται σωστά ευχαρίστως να ακούσω την γνώμη σας.
    patentpaps@yahoo.com

    ReplyDelete