Monday, September 15, 2008

Στήριξη των νέων στο ξεκίνημα της εργασιακής τoυς ζωής

Μια πρακτική πρόταση της G700 μετά τη ΔΕΘ

Περιμέναμε τη ΔΕΘ ώστε να ακούσουμε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων απέναντι στη γενιά των 700 ευρώ, ιδιαίτερα μετά το τελευταίο χτύπημα της κατάργησης του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ. Μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, βέβαια, δεν υπήρχαν με δεδομένη τη μεταρρυθμιστική αφλογιστία της κυβέρνησης και το αναμάσημα τσιτάτων ιδεολογικής υπερηφάνειας από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό που διαφεύγει (;) της προσοχής τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους είναι το εξής απλό. Το πολυδαίδαλο και αδιαφανές ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα της πολυνομίας και της ρύθμισης πάνω στη ρύθμιση ευνοεί εκείνες τις συντεχνιακές ομάδες που πρόλαβαν και πήραν. Αυτή είναι η ελληνική όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η δημογραφική ανισορροπία που επιδεινώνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες και καταλήγει στην περιθωριοποίηση των νέων και τον αποκλεισμό τους από τους μηχανισμούς κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης. Και ένα τρίτο στοιχείο που συμπληρώνει τα δύο προηγούμενα είναι η βαθιά εξάρτηση της γενιάς των 700 ευρώ από το οικογενειακό περιβάλλον που θρέφει τον μαμακισμό, υπνωτίζει τη δημιουργική θέληση και υπονομεύει την αξιοπρέπεια.

Κάποιες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όπως η αυτονόητη επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για όλα τα χαμηλά εισοδήματα, η ενεργητική επιδότηση της ανεργίας (work-fare), η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, η ασφαλιστική κάλυψη των εκπαιδευόμενων σε προγράμματα stage και η κατάργηση του φαινομένου του μισθωτού με το μπλοκάκι στο δημόσιο, είναι οπωσδήποτε θετικές. Κινούνται σε μία κατεύθυνση ανάληψης πρακτικών μέτρων με στόχο να βοηθηθεί ο νέος στο ξεκίνημα του εργασιακού του βίου αποφεύγοντας να μεταθέσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε μία επανάσταση στο μέλλον.

Ωστόσο, ακόμα κι αυτές οι προτάσεις δεν παύουν να αγγίζουν περιμετρικά το πρόβλημα και γι’ αυτό τις κρίνουμε ημιτελείς.

Απαιτείται ουσιαστική αναδιανομή πόρων και ευκαιριών εδώ και τώρα.

Αυτό προϋποθέτει στοχευμένη στήριξη των νέων που επιχειρούν τα πρώτα βήματα στην εργασιακή τους ζωή.

Κυρίως στήριξη της αυτόνομης κατοικίας έξω από το πατρικό σπίτι και ελάφρυνση της εργασίας από φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη.

Σε σχέση με τις ανάγκες αυτές που μόνο εν μέρει περιγράφουν το πρόβλημα της διαγενεακής ανισοκατανομής ευκαιριών και πόρων θέτουμε στο διάλογο τις εξής προτάσεις:

  1. Θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου εισοδήματος της τάξης των 15.000 € για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών.
  2. Επιδότηση του ενοικίου ή της αγοράς ή αντίστοιχα εγγύηση του στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας για νέους μέχρι 30 ετών (μοντέλο Ισπανίας)
  3. Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει το μοντέλο ασφάλισης.

Οι δεσμεύσεις αυτές μπορούν να ισχύσουν και για νέους μέχρι 35 ετών, εφόσον μπήκαν στην αγορά εργασίας λόγω σπουδών μετά το 28ο έτος της ηλικίας ή εφόσον έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Ή εάν το ηλικιακό όριο φαντάζει υπερβολικό θα μπορούσε να αντικατασταθεί και τα μέτρα να ισχύσουν για όσους διανύουν τα πρώτα πέντε χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι πόροι μπορούν να βρεθούν από τη μετατροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, η δημιουργία του οποίου μέχρι σήμερα παραμένει μόνο στα χαρτιά, σε Ταμείο στήριξης των νέων στα πρώτα τους βήματα.

Σε κάθε περίπτωση η πραγματική και βιώσιμη στο χρόνο διέξοδος για τη γενιά των 700 ευρώ βρίσκεται στη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων στην ανεξαρτησία και τη δημιουργικότητα, στις καλές σπουδές και στην το συντομότερο ένταξη στην αγορά εργασίας. Βρίσκεται τελικά στις πολλές και καλές δουλειές και ευκαιρίες απασχόλησης αντί της ανεργίας των νέων που φτάνει σήμερα στη χώρα μας το 20%.

Αυτό πάνω απ' όλα προϋποθέτει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα στη βάση της μεταρρύθμισης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, της επίλυσης του ασφαλιστικού (μικτό), του περιορισμού του δημόσιου χρέους, της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης, της ενθάρρυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και της προστασίας και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος. Στη βάση μιας διαγενεακά δίκαιης κατανομής πόρων και ευκαιριών!

190 comments:

  1. ΔΕΝ γνωρίζω επακριβώς ΤΙ συμβαίνει με τους νέους, αλλά θα μιλήσω γενικά για τα λεγόμενα "μικρά" εισοδήματα που ΔΕΝ πληρώνουν "μία" σε φόρους.

    Παίρνω ως τυπικό παράδειγμα την Μαργαρίτα και τον Βαγγέλη. Οικογένεια τριμελής, έχουν και ένα παιδάκι, τον Απόστολο. Το λοιπόν, ο Βαγγέλης βγάζει 1800 από την κυρίως εργασία του, η Μαργαρίτα περίπου 1000. Το καλοκαίρι, ο Βαγγέλης έχει και δεύτερη δουλειά σε ένα τουριστικό εστιατόριο στου Φιλοπάππου. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 37.000. Κατά την κρίση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και του ΚΚΕ έχουμε εδώ μιά ΦΤΩΧΗ οικογένεια. Κατά την δική μου κρίση, έχουμε ΜΙΑ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΔΙΑΒΙΟΥΣΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

    Και παρότι γνωρίζετε πόσο λατρεύω την Μαργαρίτα που με έχει σώσει, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι πρέπει να πληρώνουν φόρους.
    Σε ΟΜΟΙΑ οικονομική κατάσταση βρίσκονται περίπου 2 εκατομμύρια νυκοκυριά που ΔΕΝ πληρώνουν φόρους.

    ΑΥΤΟ το status πρέπει να αλλάξει ΑΡΔΗΝ.

    ReplyDelete
  2. Η στήριξη που πρέπει να παρέχει οποιαδήποτε κυβέρνηση στη νεολαία, είναι:

    α) Επαναφορά του αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ.

    β) Μείωση του κόστους αδειών ορισμένων επαγγελμάτων σε συμβολικό ποσό 10 ευρώ. Ναι, να εξετάζονται οι ηλεκτρολόγοι κλπ (και μάλιστα αυστηρά), αλλά αυτός δεν είναι λόγος να πληρώνουν υπέρογκες άδειες.
    Το ίδιο να ισχύει για φορτηγατζήδες κλπ. Αυστηρές εξετάσεις ικανότητας, αλλά 10 μόνο ευρώ κόστος άδειας (μετά τις εξετάσεις).

    γ) Να χαρίσει το κράτος τη γη που διαθέτει ανεκμετάλλευτη σε νέους που μπορούν να την καλλιεργήσουν ή εκμεταλλευτούν αναλόγως για την παραγωγή εισοδήματος (ανάλογοι έλεγχοι κλπ), ειδικά νέους της επαρχίας.

    δ) Να σταματήσουν οι ίδιοι οι νέοι να μιλάνε συνέχεια για "αδικίες" λες και είναι τίποτα αγάμητες γριές. Αμάν πια με την κλάψα! Ναι ρε, η ζωή δεν έχει καμία σχέση με ανθρώπινες σκέψεις περί δικαιοσύνης. Αδικία δεν είναι που πεθαίνουμε πριν την ηλικία των 150 ετών; Αμάν πια! τους έχουν μάθει οι πολιτικοί να σκέφτονται σαν παράλυτες γριές!


    κλπ κλπ. με δυο λόγια, το κράτος να αρχίσει να φεύγει από τη μέση και να πάψει να το παίζει πασάς ή χαλίφης ή σουλτάνος.

    ReplyDelete
  3. ΟΧΙ

    ΟΧΙ

    ΟΧΙ

    Φόρους θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ. Από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ όπως και στας Αμερικάς.

    Αντιθέτως, ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ όλων μας θα πρέπει να είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ.
    Ελαχιστοποιώντας του έμμεσους φόρους, ΟΧΙ μόνο ΒΟΗΘΑΜΕ τους αδυνάτους με πολυμελείς οικογένειες κλπ
    ΑΛΛΑ συγχρόνως ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ την αγοραστική αξία του ΧΡΗΜΑΤΟΣ όλων των πολιτών, διότι στα περισσότερα ΑΓΑΘΑ και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που αγοράζουμε, οι ΕΜΜΕΣΟΙ φόροι είναι από 20-85% της ΤΙΜΗΣ που πληρώνουμε!!!!!!!!!!!!

    Με ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, η ΛΟΓΙΚΗ επιτάσσει πως ΔΕΝ πρέπει να στοχεύουμε την ΑΥΞΗΣΗ του εισοδήματος per se, ΑΛΛΑ την ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του όποιου εισοδήματός μας.

    ΕΤΣΙ, άλλωστε, ελέγχεται ΚΑΙ ο πληθωρισμός.
    ΕΤΣΙ, αποκτά ο πολίτης ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ΝΟΜΙΣΜΑ.
    ΕΤΣΙ, μαθαίνει ο πολίτης να ξοδεύει με φειδώ κλπ κλπ κλπ

    ReplyDelete
  4. As I write this: Dow Jones 330 μονάδες κάτω.

    Το euro πέφτει έναντι του δολλαρίου σε 1.41!!!!!!!!!!!!!!!

    Θυμάστε που μιλάγαμε προ μηνός για economic interdependence?

    ReplyDelete
  5. διαφωνώ κάθετα με τη λογική της επιδότησης και της απαλλαγής διότι έτσι δημιουργείται λάθος νοοτροπια στους νέους που αρχίζουν τη ζωή τους.

    @κομφούκιε
    το πρόβλημα δεν είναι η κατανάλωση εισαγομένων απλώς. Το πρόβλημα είναι η ΜΗ-παραγωγή εντοπίως.

    ReplyDelete
  6. Σε δημοσκόπιση της METRON ANALYSIS, που δημοσιεύτηκε στον Αντένα TV, το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 2,2% της ΝΔ.
    Το είπαμε από τον Ιαννουάριο ότι το 2008 θα είναι έτος ΓΑΠ.Η επαλήθευση ήλθε και ενώ ακόμη είναι Σεπτέμβρης.
    Η Κοινωνία άρχισε να χαμογελά.Η αισιοδοξία ξαναγυρίζει και πιάνει την άκρη του νήματος που είχε αφήσει ο Σημίτης το 2004.Η παρένθεση της απαισιοδοξίας έκλεισε.

    ReplyDelete
  7. Tι μας λες. Παράγονται τα ωραιότατα εσώρρουχα Ατθίς από εξαιρετικό βαμβάκι μάλιστα. Αλλά, βλέπεις, το derriere του Λιάκου Μπουρνόβα είναι πολύ αριστοκρατικό γιά να ανεχθεί Ελληνικό προϊόν!!!!!

    Οσο γιά παπούτσια, η Ελλάδα έφτιαχνε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ της Ευρώπης, τα χειροποίητα του ΜΟΥΡΙΑΔΗ και του ΠΕΤΡΙΔΗ, ΑΛΛΑ ας όψεται ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ και το ΑΠΟΝ ΚΡΑΤΟΣ όταν και όπου έπρεπε.

    Aν είσαι μεσαίας τάξης και πάνω, ρώτα τους γονείς σου γιά τα Ελληνικά παπούτσια. Είμαι σίγουρος πως θα θυμούνται.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. MH λες ανοησίες Παρμενίδη μου. Εκεί που φτάσαμε, με την μισή κυβέρνηση νάναι απατεώνες και η Μαργαρίτα θα ανεδεικνύετο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ την ΧΩΡΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να την ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ είναι ΕΠΑΝΟΔΟΣ του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ στην ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου.

    ReplyDelete
  10. Mε άλλα λόγια προηγείται due to default on the part of ND and NOT in result of his own usurpation (συγγνώμη, αλλά με νευρίασες και όταν νευριάζω σκέφτομαι Αγγλικά).

    Συνεπώς, η όποια "νίκη" είναι Πύρρεια.
    Αλλωστε αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά του κόμματός του που είναι στο πάτο.

    ReplyDelete
  11. Komfoukie, ti pithanotites dineis gia na ksanakybernisei o Simitis?

    Giati an einai midenikes, e as mi to syzitame kalytera.

    ReplyDelete
  12. σώωωωπα!
    θυμάμαι μικρός όταν ήμουν ο αγαπημένος μου θείος Αλέκος είχε 2 μεγάλα παράπονα: τα αυτοκίνητα NSU και τα σκάρτα παπούτσια του Μουριάδη

    @παρμενίδη
    ζήτω το ΠΑΣΟΚ και πάνω τούρλα. Πιστεύεις ειλικρινά ότι κάτι άλλαξε ? Το ΓΑΠ τον εκτιμώ αλλά γιά τους "συν αυτώ" επέτρεψέ μου νάχω αμφιβολίες

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ & ΑΔΗΦΑΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΕΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ReplyDelete
  13. @ κομφούκιος
    "έχουμε εδώ μιά ΦΤΩΧΗ οικογένεια."

    Με 37.000 ευρώ δεν προκείται στατιστικά για μία φτωχή οικογένειας ούτε συμπεριλαμβάνεται στο 20% των στατιστικά φτωχών.

    Στατιστικά φτωχός ο κάτω του 60% του κατά κεφαλήν, δηλ.με 22.000 ευρώ κατά κεφαλήν φτωχός λογίζεται αυτός που έχει εισόδημα κάτω από 13.200 ευρώ.

    Όσο για τη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων συμφωνώ μαζί σου.
    Οι έμμεσοι φόροι είναι οι πλέον άδικοι.

    Μόνο που στην Ελλάδα μαζί με τους έμμεσους φόρους που είναι φορτωμένα τα πιο αδύναμα εισοδήματα, έρχονται να φορτωθούν και το 10%.

    ReplyDelete
  14. @ ser

    "διαφωνώ κάθετα με τη λογική της επιδότησης και της απαλλαγής"

    το αφορολόγητο έτσι όπως το βλέπω από τις προτάσεισ της g700 δεν έχει να κάνει τόσο με επιδότηση και απαλλαγή όσο με την παροχή κινήτρων ώστε οι νέοι να πιέζονται και να μπαίνουν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.

    Εφόσον, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας

    ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

    και με άλλα μέτρα όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κάνουν πιο φιλική την αγορά εργασίας και

    ΠΙΕΖΟΥΝ

    τον νέο να αναλάβει τις ευθύνες του.
    Είναι μέτρο χειραφέτησης των νέων.
    Γιατί είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα οι νέοι να μπαίνουν στην αγορά εργασίας μετά τα 26 ζώντας παράλληλα στο σπίτι των γονιών τους.
    Απλώς τραγικό.

    ReplyDelete
  15. @ ser

    "ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΕΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

    Pragmatika to les kai sygkinoymai.
    Oi domes eleiosan ton Karamanli kai ohi i tebelia toy.

    Prospathise o kaimenos alla den ta katafere. ton efagan ta kyklomata kai oi domes.

    ReplyDelete
  16. Το ΓΑΠ τον εκτιμώ αλλά γιά τους "συν αυτώ" επέτρεψέ μου νάχω αμφιβολίες

    ΕΠΙΤΡΕΨΕ, ΕΠΙΤΡΕΨΕ

    Παρακαλώ ΕΥΓΕΝΩΣ μη βάζετε ΑΥΞΗΣΗ στην ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ. ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΙ βαθύτατα, νοιώθω ωσάν να βρίσατε την διαπρεπή μαμά.

    ReplyDelete
  17. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ & ΑΔΗΦΑΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.

    Αnd I mean every word of that and every word of that is 100% TRUE.

    ReplyDelete
  18. Είχα μία φιλόλογο στην Γ' Λυκείου.
    Μας δίδασκε έκθεση,
    οπότε στις παρατηρήσεις της σε ένα γραπτό μου, μου γράφει
    "απέφευγε τους πλατειασμούς".

    Σηκώνω με αγωνία χέρι και ρωτώ
    "μπορώ να ρωτήσω, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που απέφευγε τους πλατειασμούς..."

    ReplyDelete
  19. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

    Κομφούκιος said...
    Eκτός αν λάβει χώρα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κρατική ώστε να περισωθεί η Lehman, αύριο θα πέσει ο Dow Jones περίπου 300-500 μονάδες.

    I hope to prove wrong!


    September 15, 2008 2:19 AM


    To XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ έκλεισε
    με
    DJIA στις 10,917.51

    ΗΤΟΙ ΠΤΩΣΗ 504.48 ΜΟΝΑΔΩΝ (4.42%)

    Ενίοτε παιδιά, η δύναμη του μυαλού μου με τρομάζει. Ανατρίχιασα.

    ReplyDelete
  20. sarah palin said...
    Είχα μία φιλόλογο στην Γ' Λυκείου.
    Μας δίδασκε έκθεση,
    οπότε στις παρατηρήσεις της σε ένα γραπτό μου, μου γράφει
    "απέφευγε τους πλατειασμούς".

    Σηκώνω με αγωνία χέρι και ρωτώ
    "μπορώ να ρωτήσω, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που απέφευγε τους πλατειασμούς..."


    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
    You are delightful and enchanting

    ReplyDelete
  21. To 300 me to 500 diaferei poly, eytyxos pou den eisai xrimatistis.

    ReplyDelete
  22. @ sara palin
    Φοβούμαι, βέβαια, πως η αγράμματη ΠΑΣΟΚα της Κλαδικής Καθηγητών Μέσης (for sure) ΔΕΝ κατάλαβε ΤΙ εννοούσες.
    Nonentheless, η απάντησή σου προδίδει ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. Σου συνιστώ να το εκμεταλλευθείς.

    ReplyDelete
  23. "To XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ έκλεισε
    με
    DJIA στις 10,917.51

    ΗΤΟΙ ΠΤΩΣΗ 504.48 ΜΟΝΑΔΩΝ (4.42%)

    Ενίοτε παιδιά, η δύναμη του μυαλού μου με τρομάζει. Ανατρίχιασα.

    September 16, 2008 12:04 AM"

    Ούτε η Σάρα δεν μπορούσε να το προβλέψει.Τρομερό,ανατριχιαστικό! Σου μεταβίβασε την ευφυία της!
    Μόνο η Μάρα,η δική μας,μπορεί να σε συναγωνιστεί!

    ReplyDelete
  24. "ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ..... ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ."

    Και το λίπος να το κάνουμε σαπούνι και να το πούμε "Σάρα και Μάρα" για να τον θυμόμαστε. Ε ser! Τί λές;

    ReplyDelete
  25. Ο Βαρυγδουπίλας αποσυντονίστηκε και αποσταθεροποιήθηκε.Αρχισε να καταρρέει. Το αποτελείωμα θα το αναλάβουν οι δικοί του.Αυτοί που όταν λεηλατούσαν τη χώρα αυτός τους συγκάλυπτε.Τώρα άρχισαν τα αναθέματα.Και σε λίγο οι λιθοβολισμοί.Δεν τον χρειάζονται άλλο.
    Προσδεθείτε.Ερχονται έντονες αναταράξεις.

    ReplyDelete
  26. Θανασακη μη με ζοχαδιαζεις πρωινιατικα. εγω σε ρωτησα και πριν. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; μη μου λες μονο τι θελετε. πως θα παρετε αυτα που θελετε. θα οργανωθειτε καμια φορα να κανετε κατι ή θα εχετε τον ιδιο αντικτυπο που εχουν και τα γελαδια μου στο τι γινεται;
    Καποτες μας ειχες πει οτι η Γ700 ειναι σκληρη συντεχνια και αν θελουμε φιλολογικες συζητησεις να παμε αλλου.
    Εγω καλα μπουρου μπουρου και αρλουμπιτσα. αλλα εσεις δεν ειστε εγω ουτε πρεπει να ειστε. ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατι δε σας βλεπω καλα.

    Εκπαιδευση
    Δουλεια
    Ξεκινημα απο το μηδεν και οχι απ το -10

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατι δε σας βλεπω καλα.

    ReplyDelete
  27. Διαδηλωσεις, εκδηλωσεις, θεματικες εκδρομες, ομιλιες, εφετζιδικοι ακτιβισμοι, αιτημα στο προεδρο της βουλης να μιλησετε στο σωμα, επιστολες σε εφημεριδες καναλια κομματα, ανυπακοη. Διαλεξτε και παρετε ή βρειτε κι αλλα. Τη μηδενικη βαση δε τη ζητας ουτε τη συζητας. ΤΗΝ ΑΡΠΑΖΕΙΣ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατι δε σας βλεπω καλα.

    Εκπαιδευση
    Δουλεια
    Ξεκινημα απ το μηδεν και οχι απ το -10

    οχι στο αρπα κολλα
    οχι στη τεμπελια
    οχι στη λαμογια
    οχι στον υπνο

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ.

    ReplyDelete
  28. Ξανααντιγραφω:

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

    Κομφούκιος said...
    Eκτός αν λάβει χώρα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κρατική ώστε να περισωθεί η Lehman, αύριο θα πέσει ο Dow Jones περίπου 300-500 μονάδες.

    I hope to prove wrong!


    Τι ελπιζεις να αποδειξεις λαθος ωρε κουμφουκιε;

    ReplyDelete
  29. Αυτο ηταν διπλωματικο ή ηταν χαζομαρα;

    ReplyDelete
  30. Είχαμε που είχαμε πάτρωνες και ξερόλες, τώρα αποκτήσαμε και τον γελαδάρη μας.

    ReplyDelete
  31. Η γενιά των 700 ευρώ πρέπει να ανοίξει διάλογο με το ΓΑΠ.Και να του περάσει το μήνυμα ότι οι νέοι είναι μαζί του στον αγώνα για μιά νεοκεντρική πολιτική αλλαγή.Μια αλλαγή που θα μεταφέρει το κένρο βάρος του ενδιαφέρον της στους νέους.ΑΥΤΌ μπορεί να αναλυθεί και να γίνει όχι απλά ένα πρόγραμμα κάποιων ευνοικών ρυθμίσεων για τους νέους, που θα τους αποκοιμήσει και πάλι,αλλά μια επαναστατική αλλαγή στη κατεύθυνση της αυτονομίας τους απο τον πολιτικό, κοινωνικό και οικογενειακό πατερναλισμό .

    ReplyDelete
  32. Δουλεία, εκπαίδευση, ήθος, μας τα είπανε κι άλλοι. Από γελαδάρη το μόνο που μάθαμε ήταν πώς να τρώμε τα κονδύλια της ΕΕ χωρίς να εξελίσσουμε την αγροτική οικονομία, πώς να προσλαμβάνουμε δούλους μετανάστες και να το παίζουμε αφεντικά, και πώς να δηλώνουμε ΚΚΕ και να κλείνουμε "δημοκρατικά" τους δρόμους κάθε τρεις και λίγο για τα δίκαια μας.

    Τις τετριμένες συμβουλές τις μάθαμε και στο σχολείο. Και μάλιστα στο δημοτικό.

    ReplyDelete
  33. κομφούκιε, γιατί να πάρεις ως τυπικό παράδειγμα το Βαγγέλη και τη Μαργαρίτα και να μην πάρεις ως τυπικό παράδειγμα τα μισά από τα μέλη της ομάδας της g700 που δουλεύουν με μπλοκάκι και τα οποία έχουν μισθούς που κυμαίνονται από 800 έως 1000 και δεν έχουν έσοδα από πουθενά αλλού; Όσο για το εισόδημα των 37,000 ευρώ όπως είπε και ο lou είναι ένα σεβαστό εισόδημα που πρέπει να φορολογείται.

    Επίσης, αυτό που λες ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους είναι ένα σαθρό επιχείρημα διότι ήδη όλοι πληρώνουμε πολλούς φόρους: ΦΠΑ όπως λες κι εσύ το οποίο είναι άδικο και μάλιστα πήρε την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες είναι εξαιρετικά υψηλές από τις ψηλότερες στην Ευρώπη, τέλη πάσης φύσεως και φόρους υπέρ τρίτων. ΔΕΝ υπάρχει πράξη που να κάνεις στην Ελλάδα και να μην υπόκειται σε φορολόγηση.

    Lefteris τα έχουμε πει αυτά. Λιγότερο, αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο κράτος μείωση της γραφειοκρατίας κατά 50% για να πιάσουμε τα μέσα επίπεδα της ΕΕ, λιγότερο red tape bureaucracy μαζί σου.

    ser, είναι δικαίωμά σου να διαφωνήσεις όσο θες αλλά πρότεινε και μία εναλλακτική πρόταση. Τι κίνητρα θα έδινες στους νέους για να ξεκινήσουν την εργασιακή τους ζωή γρήγορα και αποβάλλοντας το μαμακισμό; Μερικές φορές ακούγεσαι σαν φιλελεύθερο ΚΚΕ. Αδιέξοδος δογματικός φιλελευθερισμός.

    panagriotatos, ναι η πρόταση βασίζεται στη λογική της παροχής κινήτρων

    απώφοιτε, ποτέ δεν αργά για να πας αλλού.

    ReplyDelete
  34. Αυτό που λέει ο Κομφούκιος είναι σωστό. Φόροι για όλους. Μετατόπιση από έμμεσους σε άμεσους φόρους.

    Αυτό που λέει ο Ser επίσης είναι σωστό. Όχι άλλα επιδόματα.

    Πρέπει να φύγουμε από την επιδοματική λογική και να μπούμε σε μια λογική κινήτρων. Αν θεωρήσουμε, όπως λέει κι ο panagriotatos, ότι το αφορολόγητο των 15.000 ευρώ είναι είδος κινήτρου κι όχι επιδοματικό μέτρο απλά για να υπάρχει, που φαντάζομαι έτσι το εννοούν και οι G700, τότε δεν υπάρχει αναντιστοιχία με τα παραπάνω σχόλια. Όσο για το επίδομα κατοικίας, έχω αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του. Δημιουργείται νέα πηγή εκμετάλλευσης εκ μέρους των κάτοχων κατοικίας εις βάρος των νέων και των οικογενειών τους. Υπάρχει κίνδυνος, επιπλέον της κατάχρησης πόρων, αύξησης των τιμών κατοικίας λόγω αυξημένης ζήτησης, που θα έχει αντίστροφο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

    ReplyDelete
  35. Παρμενίδη έχεις πολύ δίκιο. Είναι καθήκον των νέων να στηρίξουν τις υγιείς δυνάμεις στην πολιτική.

    ReplyDelete
  36. ευάγγελε ισχύουν οι ίδιες παρατηρήσεις που κάναμε για κομφούκιο και ser. α. πως σου φαίνονται οι φόροι υπέρ τρίτων, το ΦΠΑ, τα τέλη και οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνεις; β. τι κίνητρα προτείνεις;

    ReplyDelete
  37. @ κομφούκιος

    Η συνέχεια δεν ήταν ήρεμη και εξελίχθηκε σε επεισόδιο.

    "Τι εννοείς μου λέει;"

    "Εδώ στο Wasilla δεν βάζουμε αύξηση στις υπόλοιπες εγκλίσεις πέραν της οριστικής."

    "ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ!"

    Ήταν μία μικρή (24) δεξιούλα, ήταν η πρώτη φορά που δίδασκε σε σχολείο. Καταγωγή από Ηλεία.

    Παρακολουθούσα την εξέλιξη της μέσα από τις εφημερίδες τα επόμενα τρία χρόνια (στα ένθετα αποσπάσεων του Σεπτεμβρίου) μέχρι που έχασα τα ίχνη της μάλλον γιατί διορίστηκε το 2003.

    ReplyDelete
  38. ενταξει. αφου αυτα τα μαθατε στο δημοτικο και τα ξερετε τοσο καλα και μενα δε με χρειαζεστε και μου λετε κιολας να παω αλλου θα παω. Ατουτελερ.

    ReplyDelete
  39. @ ευάγγελος

    "Δημιουργείται νέα πηγή εκμετάλλευσης εκ μέρους των κάτοχων κατοικίας εις βάρος των νέων και των οικογενειών τους"

    Οπότε η λύση είναι να ζουν οι νέοι σαν τα φυτά, συμπληρωματικά εξαρτήματα της αιώνιας και ευτυχισμένης ελληνικής οικογένειας.

    Και το επίδομα κίνητρο είναι.
    Θα μπορούσε μάλιστα να υπάρχει σχετική κλιμάκωση. Μεγαλύτερη επιδότηση στα 22, μικρότερη στα 30.

    Τα δύο μεγάλα βήματα χειραφέτησης για τον αποβλακωμένο έλληνα νέο είναι να διαχειρίζεται ένα σπίτι μόνος του και να δουλεύει.

    ReplyDelete
  40. @ G700

    Η παρατήρηση επίδομα vs κίνητρο είναι σημειολογική. Benefit vs incentive. Το πρώτο παραπέμπει σε μέτρο πρόνοιας, το δεύτερο σε μέτρο κινητοποίησης. Το αφορολόγητο είναι λοιπόν κίνητρο για τους νέους να εμφανίσουν εισοδήματα και άρα να ενταχθεί ένα μεγάλο τμήμα μαύρου χρήματος στην επίσημη οικονομία. Δε διαφωνούμε G700.

    Ένα ακόμα κίνητρο, από τη στιγμή που οραματιζόμαστε κοινωνία της γνώσης, θα ήταν η χρηματοδότηση εκπαίδευσης - κατάρτισης - εξειδίκευσης - σε τομείς της οικονομίας που μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί κι έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα. Εγώ θα το πήγαινα και παραπέρα και θα ζητούσα ακόμα περισσότερα κίνητρα για τους νέους Έλληνες να σπουδάσουν, ακόμα και να εργαστούν για μια περίοδο στο εξωτερικό από όπου μπορούν να αποκομίσουν τεχνογνωσία και διαφορετική αντίληψη εργασίας, δικτύωση επαγγελματική - επιχειρηματική με την υπόλοιπη Ευρώπη καταρχάς, και σε συνέχεια με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το επίδομα δεν έχει υποχρεώσεις, το κίνητρο μπορεί να έχει. Σου προσφέρω δυνατότητα, εργάζεσαι για μένα 5 χρόνια μετά, ή αν φύγεις, αποπληρώνεις το ποσό που αξιοποίησες αλλά κρατάς για πάντα τα εφόδια που κέρδισες (καλό για σένα, καλό και για την εγχώρια οικονομία, από τη στιγμή που αναπτύσσεται και μπορεί να σε προσελκύσει στο μέλλον). Δες ας πούμε τη Νορβηγία, η οποία ακολουθεί αυτή την τακτική ώθησης των νέων στο εξωτερικό. Δες τον Βρετανικό στρατό κλπ.

    @ lou

    Γιατί να μη στοχεύσουμε στη συγκατοίκηση αντί επιδόματος κατοικίας? Κοινόχρηστες δαπάνες χαμηλότερες, κόστος κατοικίας μοιράζεται, ωρίμανση μαμάκηδων μέσω διαδικασίας τριβής με άλλους. είμαστε η μοναδική χώρα που ο καθένας μένει μόνος του, χωρίς επίδομα. Σε αυτή την περίπτωση ο νέος διαχειρίζεται και το σπίτι και τη συμπεριφορά του και τις ικανότητες συμβίωσης και συμβιβασμού με άλλους.

    ReplyDelete
  41. Υπαρχουν πολλοι λογοι που κολλησατε στα 700, θα μεινω σ'εναν που εγινε φανερος σ'αυτο το thread: δεν ειστε διατεθειμενοι να μαθετε απο ανθρωπους που ξερουν καποια πραγματα παραπανω (π.χ. αποφοιτος, κομφουκιος).

    Επισης, οι ανθρωποι που εχουν ελλειψη humor εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να πετυχουν στη ζωη.

    You dissapoint me...

    ReplyDelete
  42. @ tyn

    Εντάξει να κλάψουμε κιόλας. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί οι δύο, γερά στομάχια. Αυτά που είναι να πουν θα τα πουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει διαβάζει, ακούει, επεξεργάζεται κι αξιολογεί. Αυτό δε σημαίνει ότι θα στήνουμε και κόκκινα χαλιά κάθε μέρα, tyn.

    ReplyDelete
  43. Και κάτι ακόμα. Φαίνεται ένας είναι ο λόγος που όλοι σας σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και κόσμος, πλην G700, Κομφούκιου, Παρμενίδη και μερικών ελάχιστων ακόμα, κολλήσατε στα 700 ως το πρόβλημα μας και παράπονο μας. Η αδυναμία σας να κατανοήσετε την ουσία του προβλήματος. Και 2.000 ευρώ να βγάζεις στην Ελλάδα πάλι G700 θα είσαι. Ανάλυσε το και θα με καταλάβεις. Τα υπόλοιπα στο πεζοδρόμιο και στα καφενεία του Συνασπισμού.

    ReplyDelete
  44. @ ευάγγελος

    συμφωνώ. μπορεί να δοθεί επίδομα με
    την προϋπόθεση της συγκατοίκησης.

    ή ακόμη και στο φοιτητικό επίδομα στέγασης που δίνεται σήμερα μπορεί να τεθεί προϋπόθεση συγκατοίκησης.

    ReplyDelete
  45. Oraia ola ayta, omos realistika, poso dynata kinitra einai ayta oste na kataferoun na sproksoun tin pleiopsifia ton neon ligo ekso apo to comfort zone tous?

    Posoi neoi px tha protimousan na sygatoikisoun anti gia na menoun me tous goneis tous?

    ReplyDelete
  46. Πρέπει να φύγουμε από την επιδοματική λογική και να μπούμε σε μια λογική κινήτρων. Αν θεωρήσουμε, όπως λέει κι ο panagriotatos, ότι το αφορολόγητο των 15.000 ευρώ είναι είδος κινήτρου κι όχι επιδοματικό μέτρο απλά για να υπάρχει, που φαντάζομαι έτσι το εννοούν και οι G700, τότε δεν υπάρχει αναντιστοιχία με τα παραπάνω σχόλια.

    Παίδες συνέλθετε!!!!!!!!!!!

    ΧΙΛΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ το μήνα και μάλιστα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ είναι ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Από ΠΟΥ και ως ΠΟΥ να είναι αφορολόγητα;;;;;;;;;;;;;;;

    JAMAIS JAMAIS JAMAIS!!!!!!!!!!!

    AΛΛΑ, προς χάριν του εποικοδομητικού διαλόγου, ας το εξετάσουμε. Κατ' αρχήν, ΚΙΝΗΤΡΟΝ δεν είναι ό,τι ονομάζεται έτσι, αλλά ό,τι λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο. Ετσι δεν είναι;;;;;;;;;;;;;;;

    ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ βέβαιο πως αν ο άλλος έχει 15 χιλιάδες αφορολόγητα θα τα ξοδέψει μεταξύ Κολωνακίου και Μυκόνου ΚΑΙ το ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, περίπου 60-70% από αυτά τα χρήματα θα πάνε γιά αγορά ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, πράγμα κατατσρεπτικό γιά το ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Σωστά;;;;;;;;;;;;;;;

    Θα σας πω, όμως, ΤΙ είναι πραγματικό ΚΙΝΗΤΡΟ που ο καλός μου πατέρας ο Αντωνάκης θα επικροτούσε. Εάν είσαι ΚΑΤΩ των 30 και βγάζεις ΜΕΧΡΙ 15.000 ευρώ ΚΑΙ έχεις ΗΔΗ αποκτήσει ένα ΠΑΙΔΙ ή απλά έχεις αγοράσει ΣΠΙΤΙ και πληρώνεις ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ θα φορολογείσαι μέχρι τα 15.000 ευρώ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ εδώ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ πράγματα:
    1) το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και την ενίσχυση του ΘΕΣΜΟΥ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ εμπράκτως και
    2) το ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙΝ και ΕΠΕΝΔΥΕΙΝ.

    ΑΛΛΑ, με τον τρόπο που εσείς παρουσιάζετε τα διάφορα, κάνετε ΣΑΦΕΣ ότι θέλετε να ΜΑΣΟΥΛΗΣΕΤΕ κι' άλλα, πλέον του ΣΧΕΔΙΟΥ MARSHALL.
    KAI εδώ θα σας ΚΟΨΩ τον ΒΗΧΑ. PERIOD.

    Bάλτε το ΚΑΛΑ στο ΜΥΑΛΟ σας. Το ΛΑΜΟΓΙΑΚΩΣ ΠΑΣΟΚΙΖΕΙΝ είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΠΟ δω και στο εξής

    ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    ReplyDelete
  47. " tyn said...
    Υπαρχουν πολλοι λογοι που κολλησατε στα 700, θα μεινω σ'εναν που εγινε φανερος σ'αυτο το thread: δεν ειστε διατεθειμενοι να μαθετε απο ανθρωπους που ξερουν καποια πραγματα παραπανω (π.χ. αποφοιτος, κομφουκιος).

    Επισης, οι ανθρωποι που εχουν ελλειψη humor εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να πετυχουν στη ζωη.

    You dissapoint me...

    September 16, 2008 11:37 AM"

    Μαθαίνουμε από όλους.Τους σεβόμαστε όλους.Και στο χιούμορ εκπαιδευόμαστε.Αλλά καμμιά φορά αστοχούμε στις διατυπώσεις μας.Δουλεύουμε όλη την ημέρα σκληρά και εξ αιτίας αυτού πολλές φορές πέφτουμε και θύματα του "συνδρόμου της διαταραγμένης προσοχής" υπό την επήρεια του οποίου διατυπώνονται κάποιες αφιλόξενες φράσεις.Αλλά όσοι πράγματι έχουν χιούμορ έχουν και τεράστια ανεκτικότητα και δεν αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν τη "τρίχα τριχιά".

    ReplyDelete
  48. Θα μπορούσε επίσης η φορολογική απαλλαγή να σχετίζεται με τη μόνιμη κατοικία ενός πολίτη (ενίσχυση της περιφέρειας).

    Και το ότι κάποιος θα ξόδευε τα επιπλέον χρήματα σε εισαγόμενα αγαθά κλπ. είναι μία υπόθεση ceteris paribus Κομφούκιε. Ναι μεν δυνατή υπόθεση αναλύοντας τα νούμερα ως σήμερα, αλλά δεν παύει να είναι υπόθεση κι όχι πολιτική κατεύθυνση. Μια άλλη υπόθεση που θα μπορούσες να κάνεις είναι ότι ένα ποσοστό αυτών που απαλλάσονται από φόρο, δε θα καταναλώσουν σώβρακα κάλβιν κλάιν αλλά θα αποταμιεύσουν ή θα επανεπενδύσουν στην εκπαίδευση τους, στην κατοικία τους, στην επιχειρηματική δραστηριότητα τους, κλπ. Σε αυτή την περίπτωση η πολλαπλασιαστική συνέπεια θα μπορούσε να είναι θετική για την οικονομία.

    ReplyDelete
  49. @G700

    Μετα απ'το τελευταιο σχολιο, παιρνω κι εγω πισω το "...dissapointed".

    ReplyDelete
  50. @ κομφούκιος
    Ο Σημίτης η επλπίδα του κράτους....Ελπίζω ότι κάνεις πλάκα!!
    Το Πασοκ μετά το Σημίτη διολίσθησε στη δεξιά πολιτική και δε νομίζω ότι τα μέτρα που πρότείνε ο Γιωργάκης είναι λύση.
    Μίλησε για κατώτατο όριο στους μισθούς;;
    Το μπλοκάκι που ΄θα κατργήσει...επί ΠΑΣΟΚ δε θεσμοθετήθηκε;;
    Τα stage ποιος τα δημιούργησε;;; ΕΓΩ;;;
    Το "άτιμο- σπάταλο" κράτος ποιος το δημιούργησε;;;

    Η προοπτική να βγει πρώτο κόμμα το Πασοκ,δε σας τσαντίζει;;;...Αυτοί που δημιούργησαν τους συμβασιούχους, που άρχισαν τις ιδιωτικοποιήσεις είναι δυνατόν να κάνουν τώρα κάτι;;
    Η γενιά των 700 ευρώ πεινάει..
    Η γενιά των 1300 ευρώ με δύο και τρία παιδιά τσιμπάει κανένα ψίχουλο...
    Οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ δανείζονται από τα παιδιά τους που παίρνουν 1300 ευρώ και είναι "πλούσια"

    Η φορολόγηση πρέπει να αγγίζει αυτούς που έχουν και όχι τους κακομοίρηδες που μετράνε...μετράνε και δε βγαίνουν.

    ReplyDelete
  51. "η Γενιά των 700 πεινάει". Τέτοιες μαλακίες χαϊδεύουνε τα αυτιά του κόσμου και έχουμε χάσει το δάσος.

    ReplyDelete
  52. @ ευαγγελοσ
    Και το ότι κάποιος θα ξόδευε τα επιπλέον χρήματα σε εισαγόμενα αγαθά κλπ. είναι μία υπόθεση ceteris paribus Κομφούκιε. Ναι μεν δυνατή υπόθεση αναλύοντας τα νούμερα ως σήμερα, αλλά δεν παύει να είναι υπόθεση κι όχι πολιτική κατεύθυνση.

    ΔΕΝ είναι καθόλου υπόθεση. Μιλώ πάντα βάσει ευρημάτων. Δημοσιεύθηκε πριν καιρό και, αν δεν πλανώμαι, το συζητήσαμε εδώ μέσα, ότι >>60% του διαθεσίμου εισοδήματος των Ελλήνων διοχετεύεται στην αγορά ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. This is a fact!

    KAI αυτό που είναι επίσης γεγονός είναι πως το περίσσευμα του εισοδήματος ΔΕΝ αποταμιεύεται, αλλά ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ ασκόπως σε αλοιφίτσες και πανάκια. Thence, the failure of supply-side economics.

    ReplyDelete
  53. @ G700
    Επίσης, αυτό που λες ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους είναι ένα σαθρό επιχείρημα διότι ήδη όλοι πληρώνουμε πολλούς φόρους: ΦΠΑ όπως λες κι εσύ το οποίο είναι άδικο και μάλιστα πήρε την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες είναι εξαιρετικά υψηλές από τις ψηλότερες στην Ευρώπη, τέλη πάσης φύσεως και φόρους υπέρ τρίτων. ΔΕΝ υπάρχει πράξη που να κάνεις στην Ελλάδα και να μην υπόκειται σε φορολόγηση.

    Eννοούσα (και ίσως δεν το αποσαφήνισα εκεί, αλλά το ΤΟΝΙΖΩ αλλού) να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους. Ασφαλώς και γνωρίζω πως πληρώνουμε ΑΔΙΚΟΥΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ έμμεσους φόρους, φόρους υπερ τρίτων κλπ κλπ κλπ.

    Συμφωνώντας μαζί σου, ΑΥΤΟΥΣ τους λογής-λογής ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους (που μεταξύ άλλων διοχετεύονται και σε τσέπες συντεχνιών όπως Ταμείο Νομικών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ κλπ), θέλω να δώ να ελαχιστοποιούνται.

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    Γι αυτόν ακριβώς το ΛΟΓΟ πρέπει να πληρωνουμε ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους.

    Ασφαλώς ΚΑΙ θα υπάρξουν ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ από άμεσους φόρους, δλδ δημιουργία ΚΙΝΗΤΡΩΝ και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ απαλλαγή για ορισμένες κατηγορίες νέων (όπως προανέφερα) ΑΛΛΑ ΟΧΙ across the board.

    ΔΙΟΤΙ τότε ΔΕΝ θα μιλάμε πλέον γιά ΚΙΝΗΤΡΑ, αλλά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ γιά ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ μεταχείριση μιάς ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ.

    ΚΑΙ αυτό θα ήταν η ΑΠΟΘΕΩΣΗ του ρεβιζιονισμού, δλδ την στιγμή που στηλιτεύουμε την ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ και όχι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσέγγιση των κοινωνικών/εργασιακών/μισθολογικών προβλημάτων της χώρας,

    ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ προνομίες σε μιά ακόμα ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  54. Να συμφωνησω με αρκετους αλλους εδω, ο,τι η προοπτικη επανοδου του πασοκ στην εξουσια με φοβιζει. Τοσο ο ΓΑΠ οσο και ολοι οι αλλοι μεγαλοπασοκοι, μετα απο τοσα χρονια στην εξουσια (αληθεια, που εχουν κρυφτει τοσο καιρο;), μας εχουν δειξει πολυ καθαρα το ποιον τους.

    ReplyDelete
  55. @solaris
    "η προοπτικη επανοδου του πασοκ στην εξουσια με φοβιζει. "

    Εμένα με φοβίζει ο φόβος σου.Και οι κρυμμένες απόψεις σου για το τί θέλεις και ποιός φορέας θα υλοποιήσει αυτό που θέλεις.Μιλάς ίσως για άλλο Πολίτευμα;

    ReplyDelete
  56. AKΚΡΙΒΩΣ solaris. ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ήσαν ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ παραμένουν. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ τίποτα εκεί μέσα.

    Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Κεντρική Επιτροπή λεγόταν παληά) είναι ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ στην καλύτερη περίπτωση και ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ στην χειρότερη.

    Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ, και αναλαμβάνω ΠΛΗΡΩΣ την ΕΥΘΥΝΗ των λόγων μου, στην ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ, στου ΡΕΝΤΗ και ανάμεσα στους ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα νοιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια!!!!!

    ΚΑΙ ΟΛΑ συνέβησαν, διότι
    στο "KOMMA" αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ λειτούργησε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ βάσει της οποίας οι καλοί θα είχαν καταξιωθεί και οι σκάρτοι εξοστρακισθεί.
    Εκεί μέσα λειτούργησε ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Μέσα σε 6 μήνες - 1 χρόνο είχαν αποχωρήσει ΟΛΑ τα ΥΓΙΗ στοιχεία και ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ οι ΔΟΥΛΟΙ και οι ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ: ο λαλιώτης σαν τσιράκι να πηγαίνει από πίσω από τον Ανδρέα με το τασάκι!!!!!!!!!!!!!!! (σκηνή που περιγράφει γλαφυρά καρδιακός μου φίλος αντπρύτανης αθηναΙκού ιδρύματος).

    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ είναι άλλο είδος. Είναι gentleman, έντιμος, μορφωμένος, φίλεργος, τελειοθηρικός, με ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και, επί ημερών του, η ΠΑΤΡΙΔΑ βίωσε τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας της.

    Γιά να εξηγούμεθα, ΟΤΑΝ μιλάω για Κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ, ΔΕΝ αναφέρομαι σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ή εναλλακτικά σε ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ - αλλά και το τελευταίο να ΣΥΜΒΕΙ είναι αδύνατον να ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ αν ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΛΑΟΣ.

    Ο ΛΑΟΣ είναι ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ στην ΛΑΣΠΗ!

    Εχει συνεπώς δίκηο ο Νίκος Δήμου και ο γράφων εξ ίσου όταν ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ και ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ πως χωρίς ΡΙΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ουδέν θα επιτευχθεί στην Ελλάδα.

    Γι ΑΥΤΟ βλέπετε που σας δίνω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ νουθεσίες. ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΜΟΝΟ εάν σεις οι νέοι αρχίσετε να ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ στην προσωπική σας ΖΩΗ ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ, τότε και μόνο τότε θα αλλάξει η χώρα.

    ReplyDelete
  57. " >>60% του διαθεσίμου εισοδήματος των Ελλήνων διοχετεύεται στην αγορά ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. This is a fact!"

    Ε καί; Τί αναχρονισμός είναι αυτός; Ας είναι και 100%.Μιλάμε για παγκοσμιοποίηση.Δηλ. για κοινωνίες που μπορεί να εισάγουν το 100% αυτού που καταναλώνουν και να εξάγουν το 100% αυτού που παράγουν και ταυτόχρονα να ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ.Αν αυτό δεν το καταλάβουμε τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.

    ReplyDelete
  58. Δεν ειμαι πολιτικος για να εχω κρυμμενες αποψεις, ουτε επιτιθομαι σε κανεναν στα μουλοχτα. Λεω αυτο που βλεπω πολυ καθαρα. Αλλο πολιτευμα; τι εννοεις; μηπως μια δημοκρατια με αυτοδυναμη κυβερνηση του 35%; Οσο για τους μεσσιανικους φορεις που υπαρχουν στην Ελλαδα, κανενας δεν με αντιπροσωπευει, γι`αυτο το μονο που εχω να προτεινω προς το παρον ειναι η προσωπικη καλλιεργεια του καθενα ξεχωριστα, για να μπορεσουν να δημιουργηθουνε φορεις αξιοι των προσδοκιων μας.

    ReplyDelete
  59. H XΩΡΑ, λοιπόν, βρίσκεται σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    GANGSTERS oi MEN, GANGSTERS oi δε. ΚΑΙ η εναλλακτική λύση, δλδ ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ............ το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ, η ΑΒΥΣΣΟΣ, το ΧΑΟΣ!!!!!!!!!!!!

    Εξαιρουμένου του εκλεκτού και διαπρεπούς κυρίου κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τον οποίο τιμώ, εκτιμώ και υπολήπτομαι βαθύτατα, ο ΣΥΝ είναι ένας ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ένα συνονθύλευμα ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΜΠΑΛΛΑΡΙΝΩΝ και ΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ του χειρίστου είδους.

    Τις προάλλες, στην Αθήνα, ψώνιζα στο Champion της Κανάρη. Ημουνα στα ράφια του υπογείου, βλέπω σε μιά στιγμή την Δαμανάκη. Παιδιά, έκανα ΕΜΕΤΟ και έτρεχαν οι υπάλληλοι πανικόβλητοι ρωτώντας "είστε καλά κύριε, είστε καλά;"
    OTAN βλέπω αυτήν τη βλαχάρα παθαίνω κάτι.

    ReplyDelete
  60. Το "αγοράζετε Ελληνικά" ειναι λίγο χουντικό!

    Ο παγκόσμιος πολίτης, ως παραγωγός, θέλει όλη τη παγκόσμια αγορά ανοιχτή για να πουλάει, και, ως καταναλωτής, θέλει όλη τη παγκόσμια αγορά ανοιχτή για να επιλέγει ελεύθερα τί θα αγοράζει.
    Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι τί παράγει για να πουλήσει στη διεθνή αγορά.

    ReplyDelete
  61. κομφούκιε, λειτουργούμε με όρους ομάδας πίεσης που βάζει τον πήχη ψηλά. Αλλιώς δε θα πετύχουμε τίποτα. Έτσι κάναμε από την πρώτη στιγμή κι έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Το σύνθημα είναι ψηλοί στόχοι και στοχευμένες πολιτικές προτάσεις που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα χωρίς να καταστρέφουν την οικονομία και οι οποίες είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την ισόρροπη κατανομή πόρων και ευκαιριών που ανέτρεψε η μεγαλύτερη ηλικιακή συντεχνία που γνώρισε ποτέ η χώρα και είναι η γενιά του πολυτεχνείου.

    Δε θέλουμε οικογενειακές επιδοτήσεις και ευρω-ενέσεις για shopping and fucking. Αυτά τα βρίσκουμε και μόνοι μας.

    Τα μέτρα τα οποία βάζουμε σε διάλογο αποτελούν ένα μικρό new deal, ανεξάρτητα από τη συζήτηση περί μεταρρυθμίσεων, με στόχο την κινητοποίηση των νέων και την ενίσχυσή τους στο ξεκίνημα του εργασιακού τους βίου.
    Οι λεπτομέρειες φυσικά είναι προς συζήτηση. Προφανώς προϋποθέσεις (πχ παιδί, σπίτι κοκ) για τη διεύρυνση του αφορολόγητου ορίου στα 15 χιλιάδες ευρώ που ζητάμε μπορούν να μπουν. Και άλλα πράγματα μπορούν να συζητηθούν και να συμπληρωθεί η λίστα των αιτημάτων μπορεί με πράγματα που ίσως δεν συμπεριλάβαμε.

    Τέλος, στο θέμα των άμεσων φόρων και του αφορολόγητου ΔΕΝ υπάρχει ένα best practice προς υιοθέτηση οπότε μη χτυπιέσαι άδικα. Υπάρχουν συστήματα και συστήματα. Και μπορούμε να το συζητήσουμε όσο θες. Τελικά όμως είναι ζήτημα επιλογής εάν μία χώρα διατηρεί ή όχι αφορολόγητο.

    ReplyDelete
  62. libertarian said...
    " >>60% του διαθεσίμου εισοδήματος των Ελλήνων διοχετεύεται στην αγορά ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. This is a fact!"

    Ε καί; Τί αναχρονισμός είναι αυτός; Ας είναι και 100%.Μιλάμε για παγκοσμιοποίηση.Δηλ. για κοινωνίες που μπορεί να εισάγουν το 100% αυτού που καταναλώνουν και να εξάγουν το 100% αυτού που παράγουν και ταυτόχρονα να ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ.Αν αυτό δεν το καταλάβουμε τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.


    To ΘΕΜΑ ΑΝΟΗΤΕ είναι ότι η χώρα μας ΟΥΔΕΝ ΕΞΑΓΕΙ εκτός από Ναυτιλία και Τουρισμό, εκ των οποίων ο τελευταίος ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ.

    ReplyDelete
  63. @solaris
    "Λεω αυτο που βλεπω πολυ καθαρα"

    Τί είναι αυτό βλέπεις εσύ πολύ καθαρά και δεν μας βοηθάς να το δούμε και μείς οι τυφλοί;
    Πολιτικός μπορεί να μην είσαι αλλά τον πολιτικαντισμό τον κατέχεις καλά.

    ReplyDelete
  64. @ libertarian

    AND PLEASE stop taking or insulating sentences out of context and making issues out of them.

    KAI μάλιστα όταν γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον τρόπο που σκέφτομαι. Γίνεσαι τακτικότα ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ συζητητής με τέτοιες τακτικές!

    ReplyDelete
  65. "To ΘΕΜΑ ΑΝΟΗΤΕ είναι ότι η χώρα μας ΟΥΔΕΝ ΕΞΑΓΕΙ εκτός από Ναυτιλία και Τουρισμό"

    Παράγει και χουντικούς σαν και τη μούρη σου,που την πασαλειφεις με δημοκατικά φτειασίδια για να καμουφλάρησε.

    ReplyDelete
  66. @ NORMAD

    Eίναι περίπου μερικοί μήνες που μπαινοβγαίνεις εδώ μέσα.

    Ε, λοιπόν, ΔΕΝ υπήρξε ΜΙΑ μα μιά φορά που να παρουσίασες ένα ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

    ΜΟΝΙΜΩΣ, μα μονίμως κάνεις κριτική, με humour ή χωρίς του ΤΙ είπε ο ένας και τι ο άλλος. Το ίδιο ισχύει και γιά τον Harley Davidson, μου διαφεύγει το ψευδώνυμό του.

    Ασφαλώς ΚΑΙ ΟΛΑ επιτρέπονται εδώ μέσα, ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΥ κομμάτι ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ!

    ReplyDelete
  67. φιλε normad
    αυτο ειναι που βλεπω πολυ καθαρα:

    ''Τοσο ο ΓΑΠ οσο και ολοι οι αλλοι μεγαλοπασοκοι, μετα απο τοσα χρονια στην εξουσια (αληθεια, που εχουν κρυφτει τοσο καιρο;), μας εχουν δειξει πολυ καθαρα το ποιον τους.''

    Αν εσυ βλεπεις κατι αλλο πεστο μας, να το συζητησουμε.

    Α! δεν θελω να μπω σε προσωπικη αντιπαραθεση μαζι σου.

    ReplyDelete
  68. "Γίνεσαι τακτικότα ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ συζητητής με τέτοιες τακτικές!"

    Να απαντάς επί της ουσίας και να μη καταφεύγεις σε προσωπικόύς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όταν κάποιος αμφισβητεί με επιχειρήματα την αυθεντία σου.
    Διαφορετικά ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Πατακέ μου.

    ReplyDelete
  69. @ libertarian
    "To ΘΕΜΑ ΑΝΟΗΤΕ είναι ότι η χώρα μας ΟΥΔΕΝ ΕΞΑΓΕΙ εκτός από Ναυτιλία και Τουρισμό"

    Παράγει και χουντικούς σαν και τη μούρη σου,που την πασαλειφεις με δημοκατικά φτειασίδια για να καμουφλάρησε.


    Αυτό το κουσούρι τόχετε εσείς οι ΠΑΣΟΚΟΙ. ΟΤΑΝ εξαντληθούν τα επιχειρήματα και σας στριμώξει κάποιος, ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ο χαρακτήρας σας και αρχίζει το υβρεολόγιο και η λασπολογία σε προσωπικό επίπεδο. Το είπε και ο Μάνος Χατζηδάκης, κύριε, πριν πεθάνει, "Το ΠΑΣΟΚ και η ΑΥΡΙΑΝΗ είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΧΟΥΝΤΑΣ".

    ΚΑΙ έτσι είναι.

    ReplyDelete
  70. libertarian said...
    Παράγει και χουντικούς σαν και τη μούρη σου,που την πασαλειφεις με δημοκατικά φτειασίδια για να καμουφλάρησε.


    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΥ ΤΟΠΕΣ ΟΧΙ ΕΓΩ και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ!!!

    ReplyDelete
  71. Περιμένω να απαντήσεις επί της ουσίας διαφορετικά επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένας γραφικός Πατακός.

    ReplyDelete
  72. Den mporo na katalabo to aforologito ton 15K.

    Stin Agglia px, o ethnikos katotatos misthos einai peripou 10K mikta, eno to aforologito orio einai 6K.

    Eiste sigouroi pos bgainoun ta noumera?

    ReplyDelete
  73. "ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΥ ΤΟΠΕΣ ΟΧΙ ΕΓΩ και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ!!!"

    Ενώ το ΑΝΌΗΤΕ που χρησιμοποίησες για απάντηση στο σχόλιό μου ήταν ΚΑΛΟΒΟΥΛΟ.
    Περιμένω να το αποσύρεις αλλοιώς "ποιός είδε το θεό και δεν το φοβήθηκε".

    ReplyDelete
  74. <Να απαντάς επί της ουσίας και να μη καταφεύγεις σε προσωπικόύς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όταν κάποιος αμφισβητεί με επιχειρήματα την αυθεντία σου.
    Διαφορετικά ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Πατακέ μου.


    ΕΣΥ έκανες ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμούς. ΑΥΤΟΥ του είδους τις κουβέντες να τις κάνεις όταν είσαι με τον λαλιώτη, τον four seasons, την φώφη και τα λοιπά τρωκτικά της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του 81.

    KAI σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ πως το ΘΕΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ διότι η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ εξάγει ή ΔΕΝ εξάγει ΟΣΑ εισάγει [εξ ου και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ] και ενόσω ΔΕΝ εξάγει δεν έχει την πολυτέλεια να εισάγει. ΟΧΙ πως είμαι ΚΑΤΑ των εισαγωγών, μήτε κατά της κατανάλωσης ξένων αγαθών.

    ΚΑΙ αφού στο εξήγησα, in a crystal-clear fashion, τότε εσύ επιδόθηκες στο υβρεολόγιο.

    ReplyDelete
  75. ΔΕΝ αποσύρω τίποτα. Σε παρακολουθώ εδώ και καιρό. Eμφανίζεσαι με ΠΑΡΑΠΕΙΣΤΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, δλδ ως libertarian, ενώ είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ και μάλιστα doctrinaire.

    ReplyDelete
  76. @Κομφούκιος
    "...ΜΟΝΙΜΩΣ, μα μονίμως κάνεις κριτική, με humour ...."

    Με humor και όχι με humour. Με humour κάνουν οι Βλαχοαμερικανοί.

    ReplyDelete
  77. ψυχραιμία παιδιά ψυχραιμία

    ReplyDelete
  78. " Κομφούκιος said...
    ΔΕΝ αποσύρω τίποτα"

    Επιμένεις δηλ. στο "ΑΝΟΗΤΕ" ως απάντηση στο σχόλιό μου.
    Τότε ετοιμάσου να γίνουμε "φίλοι".

    ReplyDelete
  79. @ normad

    Nα σου πω. Οι Αμερικανοί γράφουν humor, εγώ διδάχθηκα Αγγλικά από Αγγλίδα στο σπίτι, την Stella Gordon, και σε ορισμένες λέξεις κρατώ την Αγγλική γραφή (spelling). Σε άλλες, όμως, όπως oeconomics κλπ έχω υιοθετήσει το απλουστευτικό Αμερικανικό spelling. With your permission that is!

    ReplyDelete
  80. Ειρήνη μωρέ!
    Πήγα να γράψω κάτι και μου χαλάσατε το συνειρμό με τα flames σας!

    Στην τελική όλα τα κόμματα έχουν on-line παρουσία οπότε όποιος θέλει μπορεί να πάει να τα χώσει εκεί.

    Τόσο δύσκολο είναι πια να υπάρχουν α-κομμάτιστες πολιτικές απόψεις στην Ελλάδα, ειδικά και ανάμεσα σε νέους ανθρώπους;

    ReplyDelete
  81. H ethelousia, i bolema sto dimosio gia tous ypallilous tis OA.

    De glytonoume me tipota.

    ReplyDelete
  82. Έτσι παιδιά!

    Θέλω το αίμα να ρέει άφθονο.

    ReplyDelete
  83. @Ellinaki
    "Τόσο δύσκολο είναι πια να υπάρχουν α-κομμάτιστες πολιτικές απόψεις στην Ελλάδα, ειδικά και ανάμεσα σε νέους ανθρώπους;

    September 16, 2008 6:51 PM"

    Δεν είναι κακό κάποιος να έχει εμφανείς και δημοσιοποιημένες κομματικές προτιμήσεις.Ακόμα και αν θέλει να είναι κομματικό φερέφωνο.Τα κόμματα είναι πολιτειακοί θεσμοί και χρειάζονται στήριξη.Είμαστε υποχρεωμένοι να τα στηρίζουμε αν θέλουμε να επιτελούμε το δημοκρατικό μας καθήκον.Από εκεί και πέρα ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα ιδεολογικά,πολιτικά,κοινωνικά,θρησκειολογικά,αισθητικά,πολιτισμικά και ο καθένας μας κρίνεται.Οι προσπάθειες να χαρακτηριστούν, συλλήβδην,με μειωτικούς χαρακτηρισμούς,όσοι έχουν τη γεναιότητα να δηλώνουν τη κομματική τους προτίμηση,δεν με βρίσκουν σύμφωνο και μάλιστα σε ένα πολιτικό μπλόγκ,όπως είναι to G700. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν ανθρωπολογικοί κομματικοί τύποι και ίδια κομματικά κοστούμια που φοράμε όλοι, η το χειρότερο, που προσπαθούν να μας φορέσουν άλλοι.Υπάρχει ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ για όσα σχολιάζει ο καθένας μας εδώ μέσα.

    ReplyDelete
  84. Aλλά γιά να συμπληρώσω την κουβέντα που άρχισα. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν εξαίρετα στοιχεία, όπως ο παιδίατρος Στέφανος Παντελάκης, η Δρ Αμαλία Κουτσουρή-Βουρέκα, αργότερα Lady Flemming, o λαμπρός καθηγητής Σάκης Καράγιωργας και πολλοί των οποίων τα ονόματα μου διαφεύγουν.

    ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ, που λέτε, τότε γύρω από τον πατερούλη ΚΟΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, είτε συνταξιούχοι φοιτητές (λαλιώτης) είτε διάφοροι ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ηλικίας μέχρι 35 ετών (πχ o four seasons) που ΔΕΝ είχαν στον ήλιο μοίρα και ως εκ τούτου ήσαν ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ γιά τα πάντα, μα τα πάντα.

    Εκαναν, λοιπόν, εκστρατείες, από χωρίου εις χωρίον, και μέσα στα λεωφορεία ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΑΝ ο ένας τον άλλο και ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ κουβέντες στον ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ, ο οποίος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ - αποθέωση του Σταλινισμού.

    Μιλάμε για ξυπόλυτα τάγματα. Τα σώματά τους βρώμαγαν από την απλυσιά και τα στόματά τους από την πείνα. ΟΛΟΙ ήσαν ελαττωματικοί, κοντοί με φάτσα μπακάλη (Γείτονας), βλάκες με πατέντα (Κουλούρης), τραμπούκοι αιώνιοι φοιτητές (Τζουμάκας) κλπ κλπ. Ηταν δύσκολο να βρεις εκεί μέσα ανθρώπους με μη εγκληματική φυσιογνωμία, με καθαρά ρούχα που να ήσαν καλοί φοιτητές ή να είχαν ένα σταθερό αξιοπρεπές επάγγελμα.

    Η ΔΩΣΙΛΟΓΙΑ οργίαζε. Ετσι δημιουργήθηκαν ΔΥΟ κλίκες με τους ΜΑΓΙΣΤΡΟΥΣ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ λαλιώτη και τσοχατζόπουλο, στους οποίους λογοδοτούσαν τα υπο-ρουφιανάκια and so on and so forth.

    AYTOI oι σύνδεσμοι, βέβαια, έχουν σπάσει πλέον αφού οι μάγιστροι έχουν απωλέσει την αίγλη και το status τους, ΑΛΛΑ η mentalite' ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ.

    Ο ΙΔΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ λειτουργίας ΚΑΙ η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ είναι επίσης ΙΔΙΑ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. Ποιά καλύτερη απόδειξη
    από το επίπεδο της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ.

    ΔΕΝ χωρεί ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ πως αν λειτουργούσε σωστά η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην Ελλάδα trois quarts του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα ήσαν έγκλειστοι του Κορυδαλλού.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Το ΠΑΣΟΚ δεν διδάχθηκε και ΔΕΝ άλλαξε όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ έχει θέσει επί τάπητος ο Μ. Χρυσοχοϊδης επανειλημμένα, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
    Εάν, λοιπόν, ξαναέρθει στην εξουσία ως έχει και ευρίσκεται, το ΠΑΣΟΚ θα είναι το coup de grace στην άτυχη ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Και κάτι μου λέει μέσα μου πως οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Παπαδόπουλος, που διαθέτουν σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, θα συμφωνούσαν απόλυτα μαζί μου

    ReplyDelete
  85. "ΟΛΟΙ ήσαν ελαττωματικοί, κοντοί με φάτσα μπακάλη"

    Θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μας έδειχνες τη δική σου φάτσα.Εχουμε ανάγκη από γελωτοθεραπεία.

    ReplyDelete
  86. "Εκαναν, λοιπόν, εκστρατείες, από χωρίου εις χωρίον, και μέσα στα λεωφορεία ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΑΝ ο ένας τον άλλο και ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ κουβέντες στον ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ, ο οποίος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ - αποθέωση του Σταλινισμού."

    Και σύ, σαν καλός σπιούνος, κρυφάκουγες,καρπαζοεισπράχτορα.

    ReplyDelete
  87. Εγω παιδι μου οτι και να μου πεις δε παρεξηγιεμαι. αν ομως καταλαβω οτι ο νοικοκυρης μου δειχνει τη πορτα φευγω σβελτα και χωρις παρεξηγηση. εγω σας το πα 15 φορες. ειμαι εδω για να μαθω, οχι να σας μαθω γιατι δε ξερω που παν τα τεσσερα. ο μονος τροπος που μπορει κατι να παρετε απο αυτα που σας εγραψα ειναι να σκεφτειτε για ποιο λογο ειναι χαζομαρες.

    για να τελειωσω, θα σου πω τωρα γιατι σε πιεζω για το τι θα κανετε για τη νεα φορολογικη πολιτικη της κυβερνησης και αν θες σκεψου γιατι κι αυτο ειναι χαζομαρα.

    ο φορος αυτος ειναι πολυ λιγοτερο σημαντικος απο:
    το ασφαλιστικο
    την εκπαιδευση σε ολα τα επιπεδα
    την εργασια και την εργασιακη νομοθεσια
    την υπογεννητικοτητα
    το δημοσιονομικο ελλειμα
    τη σαπιλα του δημοσιου
    την ελλεψη επιχειρηματικοτητας και παραγωγικοτητας
    το μαυρο χρημα
    τη διαφθορα

    για ολα αυτα εχετε προβληματιστει πολυ σωστα και κοσμια και εχετε καταφερει αρκετοι να σας προσεξουν.

    Δυστυχως ομως για ολα αυτα τα προβληματα, ενω μπορειτε να αρχισετε και να συνεχισετε εναν προβληματισμο, δεν μπορειτε να προκαλεσετε αμεσα εξελιξεις, οπως κανατε για παραδειγμα στο θεμα του μετρο. Γιατι; Επειδης αυτα τα προβληματα εχουν τρια χαρακτηριστικα. Το πρωτο ειναι οτι ειναι πολυπλοκα και δεν αφορουν στοχευμενα εσας, αλλα και πολυ αλλο κοσμο που εχει διαφορετικες ιδεες και συμφεροντα απο εσας. Το δευτερο ειναι οτι για να διορθωθουν, οπως εσεις πολυ σωστα προτεινετε, καποιος πρεπει να αναλαβει ενα τεραστιο πολιτικο κοστος. Αυτη τη περιοδο κανεις δεν θελει να το κανει αυτο και τα παντα σερνονται (εστω και προς τη σωστη κατευθυνση πολλες φορες), ενω θα μπορουσαν να λυθουν με ενα νομοσχεδιο το καθενα. Και το τριτο ειναι οτι ο λαος δεν το χει παρει χαμπαρι, προφανως, οτι τα προβληματα αυτα ειναι αμεσα και τωρινα και νομιζει οτι χωραει ακομα να αναβαλλει τις λυσεις τους.

    Η κυβερνηση, και η συγκυρια, σας εκαναν ενα πολυ χρησιμο, πολιτικα, δωρο.

    Ο φορος αυτος εχει τα εξης χρησιμα, πολιτικα, χαρακτηριστικα:

    Ειναι στοχευμενος στους νεους και τους αδυναμους.
    Τα αποτελεσματα του ειναι χρονικα αμεσα.
    Ειναι απλος και μπορει να καταλαβει ο καθενας για τι μιλας.
    Κανεις πολιτικός, απ οτι φαινεται, δεν επιχειρηματολογει οτι οσοι πραγματικα βγαζουν 10500 ευρω πρεπει να φορολογουνται (και ο ιδιος ο αλογοσκουφης μιλησε με διαφορετικους ορους που πολυ ευκολα τους βγαζεις οτι δε στεκουν).
    Ειναι κατι για το οποιο υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα να πεισεις την κυβερνηση οτι το πολιτικο κοστος ειναι πολυ μεγαλυτερο απ το οφελος και, αν οχι να το παρει πισω, τουλαχιστο να το κανει ελαφροτερο και με αλλες τροποποιησεις.
    Και
    Μπορεις αμεσα ή εμμεσα να τον σχετισεις με ολα τα αλλα σημαντικοτερα προβληματα που σας ανησυχουν και να σπρωξεις στη κοινη γνωμη ολους αυτους τους προβληματισμους σας.

    Σας λεω δηλαδης οτι σας δινεται η ευκαιρια να γινετε ακομα πιο σημαντικοι απ αυτο που ειστε τωρα, με κατι που παρουσιαστηκε και που μπορει να κανει τη κοινωνια να σας προσεξει περισσοτερο. Για να γινει ομως αυτο, εγω λεω οτι πρεπει να δειξετε συντεχνιακο δυναμισμο και να κανετε περισσοτερα απο το να γραφετε εδω. Και οταν με συντεχνιακο δυναμισμο ζητατε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ και ολα τα αλλα που πολυ σωστα ζητατε, τοτες, οσοι μπερδευονται, θα μπερδευονται για πολυ λιγο και δε θα μπορει κανεις να σας κατηγορει οτι ζητατε προνομιες σε βαρος αλλων.

    Αλλα εσεις επιμενετε να μου γραφετε τι θελετε και οχι πως θα το παρετε, ή γιατι δε μπορειτε να κανετε τιποτε αλλο, ή γιατι δε θελετε, ή γιατι τελοσπαντο οι προσωπικες σας συγκυριες δε σας το επιτρεπουν.
    Και μου δειχνετε και ευγενικα και με λεπτοτητα και το πασοκ που το ξερω και απο μεσα και απ εξω, οπως ολοι μας. το πανελληνιο σοσιαλιστικο κινημα, παιδι μου, επαψε να ειναι κινημα στις 3 Σεπτεμβριου 1974 και κομμα δεν εγινε ποτες παρα μονο για μια μερα (στις 30 Ιουνιου 1996). Εγω σας λεω να προσπαθησετε να γινετε εσεις κινημα ή τουλαχιστο σημαντικοτερη "κινηση" απ αυτη που ειστε τωρα (και δεν εννοω κομμα) και αφηστε το πασοκ και ολους τους αλλους να τρεχουν αυτοι απο πισω σας.

    ReplyDelete
  88. @ parmenides

    Αναφερόμουν σε κομματικούς χαρακτηρισμούς του στυλ "Αυτό το κουσούρι τόχετε εσείς οι ΧΙ-ΚΟΙ", όπου ΧΙ-ΚΟΙ = οποιοσδήποτε οπαδός πολιτικού κόμματος.

    Δεν ξέρω τα κουσούρια όλων των ΠΑΣΟΚων, ούτε των ΝΔήτων, ούτε των ΚΚΕδων κλπ. Βλέπω όμως καθημερινά την πολιτική στάση του κάθε κόμματος. Άρα μπορώ να συμπεράνω με απόλυτη ασφάλεια πως εφόσον κάποιος δηλώνει οπαδός του Χ κόμματος (που φυσικά είναι δημοκρατικό του δικαίωμα), συμμερίζεται και τις απόψεις που πρεσβεύει το Χ κόμμα.

    Έχοντας αυτά υπόψη, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο:

    "Από εκεί και πέρα ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα ιδεολογικά,πολιτικά,κοινωνικά,θρησκειολογικά,αισθητικά,πολιτισμικά και ο καθένας μας κρίνεται.Οι προσπάθειες να χαρακτηριστούν, συλλήβδην,με μειωτικούς χαρακτηρισμούς,όσοι έχουν τη γεναιότητα να δηλώνουν τη κομματική τους προτίμηση,δεν με βρίσκουν σύμφωνο"

    ...όμως ζούμε στην Ελλάδα. Και αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές η κομματική προτίμηση του ενός, μπορεί να επισκιάζει τα ανοιχτιά αυτιά του άλλου. Με απλά λόγια, έτσι και μπει κάποιος εδώ για παράδειγμα και εξ'αρχής δηλώσει ΠΑΣΟΚος ή ΝΔήτης ή οτιδήποτε, σε ό,τι επιχειρηματολογία έχει, οι υπόλοιποι θα τον "χτυπάνε" στις αντιλήψεις του κόμματός του και όχι στην ίδια την επιχειρηματολογία του.

    Αυτό εννοούσα περί α-κομμάτιστες. Αν ζούσαμε σε μία κοινωνία όπου 2-3 άτομα με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ήρεμα και ωραία, εναξαρτήτως κόμματος, δεν θα βλέπαμε τα flames που βλέπουμε σε διάφορα fora, παράθυρα, blogs κλπ.

    ReplyDelete
  89. Αυτό που προτείνεις απόφοιτε είναι να μαζευτεί η σάρα και η μάρα που μόλις μπορεί να κατανοήσει τα 840 ευρώ φορολογία έναντι όλων των άλλων, και όπως με τη "συμμορία" σας "εγκληματικές" φάτσες να ταυτιστούν με το "κίνημα". Η ιδέα είναι αυτή που πουλάει, εμπνέει, και ακόμα κάνει τον καθένα μας με τον δικό του τρόπο να συμπονά τη γενιά. Άλλοι νομίζουν ότι πεινάμε, άλλοι ότι είμαστε αμόρφωτοι. Άλλοι νομίζουν ότι το πρόβλημα μας είναι τα λεφτά, άλλοι νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι ο μαμακισμός. Είμαι βέβαιος ότι οι πραγματικοί G700, που πιστεύουν ακράδαντα τις θέσεις του μπλογκ, τις κατανοούν και τις θεωρούν προτεραιότητα, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Καλύτερα λοιπόν δεν είναι σκληρή μειοψηφία, ιδέα που έχει το δικό της τρόπο επιρροής στα πράγματα, παρά ένα ακόμα τέρας που συσπειρώνεται και "για τα λεφτά τα κάνει όλα"? Το θέμα δεν είναι να γίνεις ντίβα, το θέμα είναι στο μέτρο που σου αναλογεί, ως πολίτης, ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών, να επηρεάζεις τους θεσμούς που υπάρχουν για αυτούς τους ρόλους. Όχι να γίνεις ο ίδιος θεσμός. Είναι για άλλους αυτά. Και με αφορισμούς δε γίνεται τίποτα. Υγιείς δυνάμεις υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Καθήκον μας, εμάς των πολιτών, είναι να υποστηρίζουμε αυτές τις δυνάμεις. Όπως ο ΓΑΠ. Όπως η Γιαννάκου. Κι όπως δυναμικά και ταπεινά επηρρεάζει αυτό εδώ το μπλογκ που χαίρομαι να το διαβάζω και να διαβάζω καθημερινά πλέον αναφορές σε αυτό. Ερώτηση: τι νομίζεις έχει αφήσει μεγαλύτερο στίγμα τον τελευταίο χρόνο - περισσότερο αποτελεσματικό - η επαναστατική γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας, τα ΠΑΜΕ και τα ΣΚΑΜΕ, ή ο διαδικτυακός χώρος των μπλογκς και ειδικότερα ακόμα των G700?

    ReplyDelete
  90. Ωραια τα λετε εδω μεσα..Στα σωματεια σας πατε να κανετε δουλεια με συναδελφους σας που ισως να χρειαζονται,οχι την επιφοιτηση,αλλα τη βοηθεια σας?

    Οσο και να αυτοαποκαλειστε ομαδα πιεσης δε θα σας λαβει κανεις υπ οψη ,και ευτυχως,διοτι εκφερετε ενα λογο που αγγιζει μονο καθηγητες χρηματοοικονομικης και φοροτεχνικους...

    Συνεπως ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ να εκφρασετε τροπους διαφορετικης διαχειρισης της καθημερινοτητας..Δηλαδη δομες που να παραγουν αποφασεις ωστε να μην αντιλαμβανομαστε το κρατος σα ξεχωριστο σωμα...Με λιγα λογια λεω δηλαδη πως η οργανωση των εργαζομενων τοσο δυνατη ωστε να παραγει εξουσια και πολιτισμο ειναι η μονη διεξοδος για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σημερινου μοντελου διαχειρισης..

    Προσπαθειστε να ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ την παραγωγη της καθημερινοτητας περα απο τον κοινοβουλευτισμο...Διαφορετικη εξουσια, διαφορετικη οικονομικη διαχειριση και κινητρα

    ReplyDelete
  91. apwfoitos i allios prizas. toys prizoneis asxima re paixtara. popopo sketos apo-FYTOS. aaa kai mi to ksexaso me to bixa poy leei thelo ligoylaki na me ton kopsei o komfoykios giati bixao poly otan pino mpafous mallon na to gyriso sti sokolata e? psst to nou sas...

    eyaggeleee poly prosgeiomeno se brisko re agori moy...

    ReplyDelete
  92. re yury kathe fora poy grafo tsououp emfanizesai tha mas pareksigisoyn re duderino

    ReplyDelete
  93. lebowski

    Ελπιζω να μη νομιζει κανενας οτι τη πινουμε μαζι γιατι εχω και ενα κομματικο κουτελο να κρατησω καθαρο

    ReplyDelete
  94. Να μην πούμε κι εμείς τη μαλακία μας ρε μπαφόμουτρο? Μόνο άλλοι θα έχουν το προνόμιο δηλαδή? Και δεν κατάλαβα, τι σε χαλάει? "Εσύ δεν έχεις κάτι να προτείνεις?"

    ReplyDelete
  95. Στην AIG και τα 70 δις δολάρια που χρειάζεται για να αποφύγει την κατάληξη της Λέμαν προστίθεται και η HBOS.

    "I'm afraid we're not through the worst of it at all - in some ways we're heading into the storm, rather than coming out of it". Δήλωσε ο George Soros στο BBC πριν λίγο.

    Κομφούκιε ποια η ανάλυση σου για τον Dow Jones αύριο?

    ReplyDelete
  96. @ ευαγγελοσ

    Είμαι βέβαιος ότι οι πραγματικοί G700, που πιστεύουν ακράδαντα τις θέσεις του μπλογκ, τις κατανοούν και τις θεωρούν προτεραιότητα, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

    Right on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είσαι στιβαρός όπως ο Ατανάζ.

    ReplyDelete
  97. @ ευαγγελοσ
    "I'm afraid we're not through the worst of it at all - in some ways we're heading into the storm, rather than coming out of it". Δήλωσε ο George Soros στο BBC πριν λίγο.

    Κομφούκιε ποια η ανάλυση σου για τον Dow Jones αύριο?


    Tα πράγματα είναι ΡΕΥΣΤΑ όπως μιλάμε. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση σε λίγο του κ. Bernanke να μειώσει το prime ή να ατο αφήσει ως έχει. Η πίεση γιά μείωση είναι μεγάλη και μπορεί να το κατεβάσει μέχρι ΟΛΟΚΛΗΡΟ 1%.
    Ξέρεις, όμως, αυτό είναι ΔΙΚΟΠΟ μαχαίρι διότι:
    1) θα τροφοδοτήσει τον ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
    2) θα επηρεάσει (πτωτικά) την αξία του δολλαρίου έναντι ευρώ κλπ
    3) δημιουργεί ΨΕΥΔΕΣ αίσθημα ΕΥΕΞΙΑΣ - και αυτό δλδ το ψευδές αίσθημα ευεξίας είναι που με τρομάζει περισσότερο.

    Η ΑΙG πάντως είναι δύσκολο να περισωθεί διότι παρά την διάθεση κεφαλαίων από θυγατρικές εταιρείες και ίσως την Κυβέρνηση, τα (αντ)ασφάλιστρα που πρέπει να πληρώνει είναι σχεδόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ποσά λόγω της ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ της από το S&P !

    Ο κ. Σόρος έχει απόλυτο δίκαιο. Τόχει πει χιλιάδες φορές, άλλωστε, ο άνθρωπος ότι ο Bush θα καταστρέψει την χώρα!!!!!!!!!!!!!!

    Για αύριο δεν ξέρω Τι θα γίνει με τον DJ. Iσως σε μιά δυό ώρες να μπορώ νά σχηματίσω γνώμη. Από την άλλη ΔΕΝ γνωρίζω ΠΩΣ θα "μεταφρασθεί" από το Wall Street crowd η όποια απόφαση του κυρίου Bernanke. Προσωπικά θα επέλεγα την ΜΗ μεταβολή του επιτοκίου. Φοβάμαι πως μείωσή του, θα βοηθήσει πρόσκαιρα την WS αλλά θα έχει αρνητικότατες συνέπειες. Υποπτεύομαι, πάντως, πως λόγω επερχομένων εκλογών ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ. Θα μάθουμε σε λίγο.

    ReplyDelete
  98. @ κομφούκιος

    Είσαι καλός. Πολύ κοντά η αιτιολόγηση της FED για:

    The Federal Reserve said the strains on the financial markets
    have increased significantly, but it kept its key short-term
    interest rate unchanged at 2 percent.

    Για περισσότερα:
    http://www.nytimes.com/?emc=na

    ReplyDelete
  99. Κομφούκιε, αυτό υπο θα παθουν οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρώπη ονομάζεται "hyperinflaitonary depression".

    Πάρ'τε και μια ωραία ανάλυση...

    youtube.com/watch?v=q8KtnnMSgK8

    ReplyDelete
  100. "Κομφούκιε ποια η ανάλυση σου για τον Dow Jones αύριο?"


    Μπλά μπλά ναι
    μπλα μπλά όχι
    μπλά μπλά και ναι και όχι
    μπλά μπλά και όχι και ναι
    Σόρος,μπλά μπλά
    Μπενάκι μπλά μπλά.
    Φταίει ο Μπους το κάθαρμα,ο Πασόκος μπλά μπλά.

    ReplyDelete
  101. @ευαγγελοσ

    "I'm afraid we're not through the worst of it at all - in some ways we're heading into the storm, rather than coming out of it"

    Η κρίση θα αποτελέσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για έναν εκ βάθρων μετασχηματισμό του παγκόσμιου οικονομικού παραδείγματος.

    Για την γενιά της απληστίας και τους baby-boomers, τους πρώην χίπιδες που κατέληξαν CEO σε πολυεθνικούς κολοσσούς, τους δήθεν αναρχικούς οικολόγους ακτιβιστές που έγιναν τσιράκια της εξουσίας, όλη αυτήν η γενιά της "avant-garde" υποκρισίας θα λουστεί και θα πληθεί στα λασπόνερα που η ίδια δημιούργησε.

    ReplyDelete
  102. @g700
    γιατι χρειάζεται κίνητρο δεν κατάλαβα. Κανένα κίνητρο.

    Αν το θέλεις η κατάργηση της δωρεάν "παιδείας" θα είναι αρκετό κίνητρο.

    Διότι όταν η "παιδεία" γίνει Παιδεια και γιά να σπουδάσεις παίρνεις δάνειο τότε έχεις κίνητρο

    Αυτό το "φιλελεύθερο ΚΚΕ" πολύ μου άρεσε....

    ReplyDelete
  103. nassos said...
    Κομφούκιε, αυτό υπο θα παθουν οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρώπη ονομάζεται "hyperinflaitonary depression".

    KAI όμως δεν νομίζω πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ακριβώς έτσι. Στα βρώσιμα αγαθά υπάρχει ήδη σημαντικός πληθωρισμός που στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα πρόσεξα τις προάλλες, πλησιάζει και ενίοτε ξεπερνάει το 10%. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την ενέργεια. ΑΛΛΑ σε πολλά, μα πάρα πολλά είδη θα υπάρξει DEFLATION χωρίς προηγούμενο. Ηδη το προηγούμενο ΣΚ ταξίδεψα στο Νότο με μόλις 150 δολλάρια round trip KAI παρά το γεγονός ότι αγόρασα εισιτήριο την τελευταία στιγμή.

    ΠΑΝΤΩΣ, αυτοί που χρωστούν θα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ στα προσεχή 2-3 χρόνια καθώς και όσοι έχουν πολυμελείς οικογένειες, άρα τα χρήματά τους πάνε σε ανελαστικά αγαθά/έξοδα, κυρίως τρόφιμα.

    Επίσης, νομίζω πως η ζήτηση πετρελαίου θα υποχωρήσει σημαντικά και οι τρισβάρβαροι βρωμοπόδαροι με τα τραπεζομάντηλα στο κεφάλι που αντιπαθώ μέχρι θανάτου, διότι ακρωτηριάζουν τις γυναίκες και, μαζί με παληόμουτρα τύπου Bush, είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνοι για τα διεθνή δρώμενα, eg πόλεμο Ιράκ κλπ, θα αναγκασθούν να μαζευτούν.

    Recession έχουμε ήδη kαι για πολλούς depression.

    Διαφωνώ, όμως, ως προς την hyperinflation, διότι η ζήτηση θα πέσει σημαντικά ΚΑΙ θα προηγηθεί σαφέστατα, της υποχώρησης της προσφοράς σε πλείστα των αγαθών, με εξαίρεση ως προανέφερα τα βρώσιμα.

    ReplyDelete
  104. Ρε παιδιά ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

    Είχα να μπω στο blog μερικές ημέρες και σήμερα βλέπω 100+ comments από τα οποία τα 80 είναι για τα κακά κόμματα, για το μεσσία Σημίτη, για τον εμφύλιο, για τις προβλέψεις του κομφούκιου/απόφοιτου για τον Dow Jones....

    Αν άλλαξε κάτι στο αντικείμενο και στη θεματολογία του blog ή αν έχει γίνει free forum να το ξέρουμε.

    Επίσης δεν κατάλαβα γιατί μια οικογένεια με εισόδημα 38.000 ευρώ "δεν πληρώνει φόρο" ή πως θεωρείται πλούσια/φτωχή. Κατά πρώτον, αν πρόκειτai για μισθωτούς, φορολογούνται με παρακράτηση στο μισθό, άρα ας βγάζουν όσα θέλουν. Αν πρόκειται για έμπορο/επαγγελματία, προφανώς πληρώνει ανάλογα με τη δήλωση που κάνει και το ΚΒΣ, αν φοροδιαφεύγει αυτό είναι εντελώς άσχετο με το αφορολόγητο όριο. Κατά δεύτερον, το αν κάποιο εισόδημα είναι υψηλό ή χαμηλό καθορίζεται σε σχέση με το κόστος της βασικής διαβίωσης. Εφόσον τρόφιμα, ενοίκιο και συμβατικές υποχρεώσεις για μια οικογένεια είναι πάνω από 1500 ευρώ το μήνα, δύο μισθοί των 1000-1200 ευρώ θα πρέπει να είναι το λογικό ελάχιστο όριο/απαίτηση για μια υποτίθεται μη-τριτοκοσμική χώρα της ΕΕ.

    Τέλος, να σημειώσω ότι το "φορολόγηση όλων" εμένα δεν μου λέει τίποτα. Η λογική λέει "φορολόγηση ανάλογα με το εισόδημα", και μάλιστα στην περίσσεια των εσόδων, όχι στο βασικό εισόδημα. Κάποιος που εισπράττει π.χ. 20.000 το μήνα από ενοίκια πρέπει να πληρώσει ΠΟΛΥ παραπάνω από έναν απλό μισθωτό. Αντίστοιχα, ένας ημιαπασχολούμενος ή χήρος με οικογένεια και εισόδημα κάτω από 700 το μήνα δεν πρέπει να πληρώνει τίποτα. Αυτό επιτάσσει η έννοια της κοινωνική συνοχής και της αλληλεγγύης. Αυτή είναι και η λογική της δωρεάς προς τα παιδάκια της Αφρικής: δεν τους δανείζεις λεφτά με τόκο, τους τα χαρίζεις γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχουν δυνατότητα να σου τα επιστρέψουν. Η λογική των μικροδανείων υψηλού ρίσκου ήταν ο λόγος που ο γνωστός Ινδός τραπεζίτης πήρε πρόπερσι το Νόμπελ ειρήνης. Και ποτέ δεν κινδύνευσε να βαρέσει κανόνι όπως οι τράπεζες-λαμόγια στις ΗΠΑ.

    ReplyDelete
  105. Ωστε εσύ, λοιπόν, θέλεις τώρα το αφορολόγητο στα 24.000 ευρώ. Οπόταν ουδείς Ελληνας θα πληρώνει ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους. Πολύ ωραία.

    ΚΑΙ δεν μας λες harris, ποιός θα πληρώνει φόρους από τώρα και στο εξής;;;;;

    Γιά πες μας.

    Η σε κάθε περίπτωση ΠΩΣ θα μάζευες αν ήσουν πρωθυπουργός τα 50 δισεκατομμύρια του προϋπολογισμού;;;;;

    ΕΙΜΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΙΑ, ειλικρινά μιλάω.

    ReplyDelete
  106. "Λοιπόν.Εχουμε και λέμε.
    Τίς Δευτέρες θα έχουμε recession.
    Τις Τρίτες depression
    Τις Τετάρτες deflation
    Τις Πέμπτες hyperiflation
    Τις Παρασκευές hyperinflaitonary depression
    Και τα Σαββατοκύριακα supression".
    Πιθηκούκιος-αναλυτής

    Ρουφιάνοι πασόκοι αναλυτές θα σας πιώ το αίμα.

    ReplyDelete
  107. Πιθηκο-Κούκιε,αναλυτή

    Το μπλουγούρι, τί τιμή νομίζεις ότι θα έχει σήμερα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγου;

    ReplyDelete
  108. "Εφόσον τρόφιμα, ενοίκιο και συμβατικές υποχρεώσεις για μια οικογένεια είναι πάνω από 1500 ευρώ το μήνα, ...."

    Tha se maloso.

    Ksexnas oti mporeis na meineis se yper-lux diamerisma sto kentro me 250 euro? Mproeis episis na fytroneis zarzabatika sto mpalkoni, i akoma na exeis kai kotetsi, na metakineisai me patini kai na epikoinoneis me taxydromika peristeria/simata kapnou. Rouxa brikseis tsampa stis enories kai tis kata topous filanthropikes organoseis kai mporeis na ta pleneis me prasino sapouni, to opoio tha parageis fysika o idios.

    Ara me 500-600 eyro zeis basilika, mi koitas pou exoume kalomathei i kapoioi mas pianoun koroida.

    ReplyDelete
  109. @ aoua,

    Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Αυτά που σήμερα ειρωνεύεσαι και χλευάζεις αύριο μπορεί να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

    ReplyDelete
  110. " vaggelas said...
    @ aoua,

    Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Αυτά που σήμερα ειρωνεύεσαι και χλευάζεις αύριο μπορεί να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

    September 17, 2008 11:39 AM"

    Εγώ Βαγγέλας που είμαι ένας later baby boomer-περίπου στην ηλικία της Μάρας(αυτοί είναι οι πιό μοχθηροί)- άλλα με απασχολούν.Θέλω να είσαι καλά για να πληρώνεις τις δυό πρόωρες συντάξεις μου και τις δυό εθελουσίες καθώς και τα ταξίδια μου στη Ταυλάνη.Γιαυτό να τρως λίγο και να γυμνάζεσαι για να μπορείς να δουλεύεις.Τα άλλα δεν σου χρειάζονται.
    Μη με ρωτάς πως πέτυχα μέχρι τώρα δυό εθελούσιες.Οσο εσύ θα είσαι γ700 εγώ κάθε χρόνο θα κάνω και μια εθελούσια.Και επειδή εσείς οι γ700αυξάνεσθε και πληθύνεσθε εγώ σκέφτομαι να πάρω και κανένα απο τα σοφιστικέ,ζογκλερικά,φουτουριστικά,ακροβατικά,δομημένα ομόλογα για να αισθάνομαι μεταμοντέρνος στα μάτια του θηλυκόκοσμου.Ελπίζω να ζείς για να πληρώνεις.Γιατί το μυαλό που έχετε εσείς οι γ700 μόνο γιαυτό κάνετε.

    ReplyDelete
  111. Τώρα αναπύσσω ένα φανταστικό πρότζεκτ.Η κύρια ιδέα στηρίζεται στο κόνσεπτ: Πώς να κάνετε εθελούσιες απο οποιαδήποτε ΔΕΚΟ επιθυμείτε χωρίς καν να προυπήρξατε υπάλληλοί τους.
    Για να καταλάβετα εσείς τα κουτορνίθια της γ700 πως κάνει μπίζνες η γενιά της Μάρας ελάτε να με βρείτε στο τένις κλάμπ της Εκάλης,όπου και μπορείτε να κάνετε προεγγραφή για ποιά εθελούσια επιθυμείτε.

    ReplyDelete
  112. "Η AIG Εθνικοποιήθηκε"

    Κομμούνια πασόκια CEOs θα σας κρεμάσω ανάποδα.Πίνετε το αίμα της πατρίδας μου Αμερικής.

    Κωλοφούκιος-αναλυτής

    ReplyDelete
  113. Και πάνω που λέγαμε ότι η μη συμμετοχή του κράτους στη Λέμαν ήταν σημάδι ότι τα λάθη, ρίσκα, απληστίες των τραπεζών είναι καιρός να πληρωθούν από τους ίδιους, τσουπ, πάρε τα 85 δις δολάρια ένεση στην AIG. Να μου πεις, εδώ έχουμε να κάνουμε και με συντάξεις κλπ. Ώρε γλέντια, κάποιοι φάγανε και άλλοι πληρώνουνε.

    ReplyDelete
  114. Απο τον εθνικοποιημένο ΑLTER του Κουρή,τη πιό ΔΕΚΟ απο τις ΔΕΚΟ, ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τη Μάρα αφού πήρε τα ανάλογα εθελουσιακά.

    ReplyDelete
  115. παιδιά καταρχάς όλη αυτή η συζήτηση με τον Dow Jones και τη διεθνή οικονομική κρίση ενώ είναι σοβαρή έτσι όπως γίνεται άρτσι μπούρτσι δεν οδηγεί πουθενά και εκτροχιάζει και την υπόλοιπη συζήτηση.

    Επί του θέματος τώρα. Λανθασμένα λαμβάνεται υπόψη ως σημείο αναφοράς της φορολόγησης το οικογενειακό εισόδημα, διότι πολύ απλά στην Ελλάδα ΔΕΝ φορολογείται το οικογενειακό αλλά το ατομικό εισόδημα. Συνεπώς όταν θέλουμε να μιλήσουμε για αφορολόγητο όριο κάτω από το οποίο πρέπει να υπάρχει μηδενική φορολόγηση μιλάμε αναγκαστικά για ατομικό εισόδημα. Υπό το πρίσμα αυτής της πραγματικότητας τα 24,000 και τα 38,000 οικογενειακό εισόδημα που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν μας βοηθάνε στην κουβέντα που κάνουμε. Φυσικά κάποιος μπορεί να πει ότι ένα οικογενειακό εισόδημα των 24000 ευρώ και πόσο μάλλον των 38,000 γιατί να μην φορολογείται; Να φορολογείται λέμε εμείς εφόσον όμως αλλάξει η φορολογική κλίμακα και οι συντελεστές επαναπροσδιοριστούν πολύ προς τα κάτω. Διότι δεν μπορεί να φορολογείς με 29% ένα οικογενειακό εισόδημα των 24,000 ευρώ που το βγάζουν δύο άτομα ή με 39% ένα εισόδημα 38,000 που το βγάζουν πάλι δύο άτομα.

    Πάμε τώρα παρακάτω. Κατά την άποψή μας το αφορολόγητο είναι ένα μέτρο στη λογική του να ενισχυθεί η ελκυστικότητα και η αποδοτικότητα της εργασίας (make work pay). Ο στόχος είναι να συμφέρει οικονομικά να εργάζεται κανείς και να προτρέπεται ο εργαζόμενος όχι μόνο να ψάχνει αλλά και να διατηρεί τη θέση εργασίας, να μην καταλήγει να είναι εργαζόμενος φτωχός.

    Θα μπορούσε βέβαια σ' αυτό το σημείο να πει κάποιος, ωραία όλα αυτά που λέτε, αλλά γιατί να υπάρχει αφoρολόγητο και όχι κάποιου τύπου πιστωτικός (ή αρνητικός) φόρος (τύπου Earned Income Tax Credit ΗΠΑ, Working Families Tax Credit UK, PPE France) που επιστέφει πίσω χρήματα ενισχύοντας μέχρι και κατά 40% -περίπτωση ΗΠΑ- τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία νοικοκυριών με ένα εργαζόμενο μέλος, έχοντας σώσει 4,3 εκ άτομα από τη φτώχεια. Πολύ απλά γιατί ένα τέτοιο σύστημα που θα επέστρεφε χρήμα πίσω για εισοδήματα μέχρι ένα ύψος πάνω από τον κατώτατο μισθό (πχ μέχρι 1,4 του κάτωτατου είναι τα όρια που παίζουν στη Γαλλία) ΘΑ ΗΤΑΝ πολύ πιο ακριβό. Εδώ, η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των 10500 γιατί δεν έχει λεφτά, και πολλοί δε θέλουν να ακούσουν καν για αφορολόγητο, θα θεσμοθετήσουμε και τέτοιου τύπου "πιστωτικό φόρο"; Εμείς πάντως το συζητάμε αν θέλετε.

    Ας επιστρέψουμε όμως στο αφορολόγητο και συγκεκριμένα το ύψος του αφορολόγητου. Το αφορολόγητο πρέπει κατά την άποψή μας να ισχύει για εισοδήματα μέχρι ένα ποσοστό πάνω από το κατώτατο θεσμοθετημένο εισόδημα έτσι ώστε να λειτουργεί ως άτυπο πριμ απασχόλησης. Αν πούμε π.χ. ότι εισοδήματα μέχρι 1,4 πάνω του κατώτατου μισθού (ανώτατο όριο που χρησιμοποιεί η Γαλλία για επιστροφές φόρων με βάση το PPE) ΔΕΝ φορολογούνται, αυτό σημαίνει ότι με 9800 ευρώ που είναι περίπου οι θεσμοθετημένες καθαρές κατώτατες αποδοχές με βάση την ΕΓΣΣΕ 20080-2009 το αφορολόγητο βγαίνει γύρω στα 13,700 ευρώ.

    Έστω όμως ότι διατηρείται στα 12 χιλιάδες που είναι σήμερα. Εμείς λέμε ότι είναι δυνατό να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις και με σκοπό να λειτουργήσει ενισχυτικά ( στη λογική του make work pay) για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης όπως είναι ΚΑΙ οι εργαζόμενοι νέοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι στην Ελλάδα σήμερα work doesn't fucking pay at all. ή ότι it fucking pays μόνο για λαμόγια, αεριτζίδες επιχειρηματίες του εγχώριου παρεοκρατικού καπιταλισμού ή για τις ορδές των ΔΕΚΟτζίδων που μπήκαν απ' το παράθυρο στις δημόσιες επιχειρήσεις τη δεκαετία του 70 και του 80.

    Κι ένα τελευταίο. Το όριο των 15 χιλιάδων ευρώ υπολογίστηκε με βάση τον μισθό διαβίωσης για ένα άτομο σε αστικό κέντρο, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στα 1100 με 1200 ευρώ.

    ReplyDelete
  116. Σε τούτη εδώ τη χώρα υπάρχουν μόνο δύο επικυρωμένοι G700 που μπορούν να καταλάβουν και συνεπώς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της γενιάς τους. Ο Ατανάζ και ο Ευάγγελος. Συνεπικουρούμενοι δε και απο τους δύο ώριμους διαφωτιστές του νεοελληνισμού (Κομφούκιος κι εγώ), μέσω ουσιαστικών συζητήσεων, θα βρουν λύσεις για να ξεπεραστεί το σημερινό τέλμα.
    Όσοι νέοι δεν μπορουν να καταλάβουν τα προβλήματά τους και να αναλύσουν το ασφαλιστικό ανάποδα είναι άξιοι της μοίρας τους και, επαναλαμβάνω, δεν είναι καν G700, αλλά υπάνθρωποι που ενδείκνυται να στειρώνονται.
    Εξαιτίας όμως της απύθμενης καλοσύνης μας, διαφωτιστικής μας διαθέσεως και του γεγονότος οτι η γενιά μας έφαγε και τρώει τα χρήματα των παιδιών, ω Κομφούκιε αγγέλειν τοις τέκνοις ότι τήδε κοιμώμεθα, τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι. Φυσικά θα πρέπει να τους το πεις στα Αρχαία Ελληνικά, για να το καταλάβουν μόνο οι έξυπνοι και μορφωμένοι, οι πραγματικοί G700.
    Εαν παρ' ελπίδα κανείς από τους νέους μας δεν καταλάβει τι θέλεις να πεις, και έχοντας πάντα στο μυαλό σου τις αξίες του Γαλλικού διαφωτισμού, θα σου συνηστούσα να παραφράσεις την καταραμένη Marie Antoinette και να τους πεις με νόημα: "Mangez-merde, car il n'y a plus de brioche". Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα τους ταρακουνήσει. Έτσι, μέσα από αυτό το Blog, θα ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη πολιτισμική επανάσταση που θα φέρει τις απαιτούμενες σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές, για να μπορέσει ο νέος Έλληνας να πληρώσει με χαρά το 10% του εισοδήματός του των 10.500 ευρώ και να καλυφθεί, με αυτόν τον τρόπο, η μαύρη τρύπα των 50 δις που απειλεί να μας καταπιεί.

    ReplyDelete
  117. Και συ ρε normad, θέλω να είσαι να καλά και υγιείς, κι ας σε πληρώνω ρε μπαγάσα. Να ζήσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα, γιατί όχι και να τα εκατοστήσεις. :-)

    ReplyDelete
  118. ΑΓΩΓΗ του ΠΟΛΙΤΗ

    Αυτό ήταν το αγαπημένο μου μάθημα στο Πειραματικό. Αγωγή του Πολίτη δεν σημαίνει διδασκαλία τρόπων συμπεριφοράς στο λεωφορείο, το τραμ, το τρόλλευ, τους δρόμους, τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους, προς νέους ή ωρίμους, απέναντι στα ζώα κοκ. ΑΥΤΑ, υποτίθεται τά μαθαίνουμε από τους οικείους, την μάνα και τον πατέρα. ΑΓΩΓΗ του ΠΟΛΙΤΗ σημαίνει διδασκαλία αρχών Συνταγματικού Δικαίου, Δημοσιονομικών, Λειτουργίας του Κράτους κλπ κλπ.

    Μάθαμε, λοιπόν, προς έκπληξή μας και πολύ νωρίς, από την πρώτη Γυμνασίου, ότι ο Κρατικός κορβανάς ΔΕΝ είναι μιά αστείρευτη πηγή πλούτου, αλλά ότι, όπως και το πουγγί του κοινωνικού πυρήνα, δλδ μιάς οικογένειας, είναι φουσκωμένος, μισο-άδειος/γεμάτος ή ξεφούσκωτος ανάλογα και σε ευθεία συνάρτηση με 3 ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ:
    1) Τα ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ μας ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ήτοι φυσικούς πόρους, ορυχεία, μεταλλεία, φυσικές πηγές ενέργειας, δρυμούς κλπ κλπ και τα εξ αυτών ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ (Α),
    2) Tην ΠΑΡΑΓΩΓΗ (B) του ΕΝΕΡΓΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ που εκφράζεται σε ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, δλδ το ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΟΥ ή ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝ (μετρούμενο εις είδος ή χρήμα), και
    3) Τα ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ (C).

    AΡΑ, [(Α)+(Β)] - (C) = X, όπου [(A)+(B)] τα εισερχόμενα, δλδ ΕΣΟΔΑ, και Χ είναι το ΕΤΗΣΙΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ, our balance of payments,
    που μπορεί νάχει ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ (πλεόνασμα, surplus) ή ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ (έλλειμμα, DEFICIT).
    Τέλος, τα ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΝΤΑ ελλείμματα σε ρετρο-ορίζοντα χρόνου, δλδ από συστάσεως Ελληνικού Κράτους (1830) συνιστούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ (PUBLIC DEBT).

    Γιά να πάρουμε δε μιά γεύση των δύο όρων, ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ vs ΧΡΕΟΣ (PUBLIC DEFICIT vs DEBT), θα χρησιμοποιήσω το Αμερικανικό παράδειγμα (the American paradigm), την Αμερικανική εμπειρία, αν προτιμάτε, ώστε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΑΦΩΣ, in a crystal-clear manner, ότι ένας "λαλιώτης", ένα αγράμματο, αγοραίο, ανερμάτιστο άτομο, όπως ο BUSH, ΑΡΚΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ να μετατρέψει αυτό που νομίζαμε ότι είναι [ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ αν ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ (know how) των ΗΠΑ] ένας ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΑΚΤΩΛΟΣ, σε παραπαίουσα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    Αυτό δε το παράδειγμα θα σας δώσει ΚΑΙ γεύση δύο γεγονότων:
    1) ότι οι ιδεολογικές ταμπέλες ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ εκ των έσω (by IMPLOSION, that is), δλδ καταντήσαμε να βλέπουμε τους (οιονεί ή ψευδο-) Συντηρητικούς (Bush) να ξοδεύουν ως drunken Democrats και τους Προοδευτικούς Κεντρο-Αριστερούς (Clinton) να αντιμετωπίζουν τον ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ με ΣΥΝΕΣΗ, ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ.
    2) ότι ΑΤΟΜΑ, ακόμα και από ιδεολογικο-πολιτικο-κοινωνικούς ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ μπορούν να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ στις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ τους, ΘΕΤΙΚΕΣ ή ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ, vis-a-vis σε ό,τι τους περιβάλλει.

    Το λοιπόν:
    Οι ΗΠΑ συγκροτήθηκαν το 1776. Μετά 225 χρόνια, τον Γενάρη του 2001, ο απερχόμενος Πρόεδρος Clinton παρέδωσε στον λαλιώτη ΧΡΕΟΣ 5.3 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ και ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, δλδ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ 100 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ.

    Σε μιά πενταετία, το λεβεντόπαιδο μετέτρεψε το περίσσευμα σε έλλειμμα 650 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ και το ΧΡΕΟΣ σε 9+ ΤΡΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ,

    ΗΓΟΥΝ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΔΗΛΑΔΗ

    χρειάσθηκαν "ΜΟΝΟ" 5 χρόνια ώστε το ΧΡΕΟΣ 225 ΕΤΩΝ, να ΑΥΞΗΘΕΙ κατά 73.6%.

    ΔΕΝ έχει σημασία αν είναι ΔΕΞΙΟΣ ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, αν λέγεται τσοβόλας, λαλιώτης, παπανδρέου, bush. ΦΘΑΝΕΙ να είναι ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΝ ΟΝ γιά να καταστρέψει μιά χώρα. ΔΙΟΤΙ πλανάται πλάνην οικτράν ΚΑΙ μεγάλην όποιος νομίζει ότι τα εκραγέντα subprime loans φταίνε γιά την κρίση. Αυτά τα "εκπεσόντα" δάνεια της καραφωτιάς ΔΕΝ ήσαν ΠΑΡΑ το ΕΚΛΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ και όχι ο ΑΙΤΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ της κρίσης που υπόβοσκε ΗΔΗ από το 2005.

    ΚΟΝΤΟΛΟΓΗΣ στο τεράστιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και ΧΡΕΟΣ, οι ΗΠΑ είχαν και έχουν ένα ΧΑΩΔΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!!!!!!!!!!

    ΠΟΙΑ άλλη ΧΩΡΑ σας ΘΥΜΙΖΟΥΝ όλα αυτά;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΠΟΙΑ άλλη χώρα φέρει ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ στις οικονομικές παραμέτρους;;;;;;;

    Μιλάτε όλοι γιά τα πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν αν περικοπούν οι σπατάλες στις προμήθειες των νοσοκομείων, στις "προμήθειες" των δημοσίων έργων κλπ κλπ. ΟΛΑ αυτά που λέτε είναι ΟΡΘΑ, ΟΡΘΟΤΑΤΑ, αλλά ας δούμε πρώτα-πρώτα ΠΟΙΑ είναι τα ΠΑΓΙΑ, ας τα ονομάσουμε, ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ έξοδά μας, του ΣΠΙΤΙΟΥ μας, της Ελλάδας.

    Εχουμε ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ περίπου 50 τόσα ΔΙΣ. ΕΥΡΩ το χρόνο - ωραία.

    Εχουμε περίπου 1.000.000 δημοσίους και "παρα"δημοσίους υπαλλήλους.
    Αν δεχθούμε μέσο μισθό 1.200 ευρώ, δλδ 14.400 ευρώ ετησίως, ΣΥΝ 2.400 ευρώ 13ου και 14ου μισθού, πάμε στα 16.800 ευρώ, ΣΥΝ εισφορές-κάλυψη υγείας άλλα 5.200 ευρώ, έχουμε ΣΥΝΟΛΟ 22.000 ΕΥΡΩ ετησίως κατά κεφαλήν ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, δλδ 22 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ. Αρα, 44% περίπου του προϋπολογισμού είναι ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, δλδ μισθοδοσίες!!!

    Αν προσθέσουμε εδώ το έτερον ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ ποσό, περίπου 25% του προϋπολογισμού που ξοδεύεται γιά ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ του ΧΡΕΟΥΣ που ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕ το ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ, έχουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ 69% του προϋπολογισμού να πηγαίνει σε "αναπόφευκτες" ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

    Do you ALL now understand the predicament of our PATRIA???????

    DO YOU?????????????????????????

    ReplyDelete
  119. @Κομφούκιος

    Ωστε εσύ, λοιπόν, θέλεις τώρα το αφορολόγητο στα 24.000 ευρώ. Οπόταν ουδείς Ελληνας θα πληρώνει ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους. Πολύ ωραία.

    KΑΙ δεν μας λες harris, ποιός θα πληρώνει φόρους από τώρα και στο εξής;;;;;

    Γιά πες μας.

    Η σε κάθε περίπτωση ΠΩΣ θα μάζευες αν ήσουν πρωθυπουργός τα 50 δισεκατομμύρια του προϋπολογισμού;;;;;

    ΕΙΜΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΙΑ, ειλικρινά μιλάω.


    Βλέπω ότι δεν είσαι και πολύ καλός στα μαθηματικά: είπα 1000-1200 έκαστος, δηλαδή ατομικό εισόδημα maximum 16800 με 14 μισθούς ("βολεμένος" μισθωτός), όχι 24000. Κατά δεύτερον, αν είχα πρόσβαση στην κυβέρνηση και ζήταγαν πραγματικά τη γνώμη μου, θα τους ζήταγα μισθό ειδικού συμβούλου. Για αυτό πληρώνονται, αυτό έπρεπε να κάνουν και από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος πληρώνονται τσάμπα. Ένας οικονομικός σύμβουλος εταιρίας που ομολογεί ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός έχει πέσει έξω 40% απλά απολύεται, δεν αυξάνει τη "φορολόγηση" των πελατών ούτε ζητά συγνώμη από τα αφεντικά του.

    Επί της ουσίας, τα έσοδα ενός κράτους πρέπει να βασίζονται στην παραγωγή και στην πρωτογενή αγορά, όχι στη φορολογία. Αυτό το ξέρει κάθε πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών. Η φορολογία είναι το μέσο του κράτους να "μετατρέπει" μέρος της παραγωγής σε ρευστό, ώστε να επενδύσει σε άλλους τομείς και να βγάλει κάποια πάγια έξοδα "λειτουργίας". Υψηλή φορολόγηση σημαίνει έμμεσα υψηλό κόστος εργασίας, δηλαδή πίεση προς ανεργία, χαμηλή κίνηση στην αγορά, κτλ. Ότι δηλαδή συμβαίνει στη χώρα μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά και τους έμμεσους φόρους, όχι μόνο τους άμεσους. Σωστή είναι η απαίτηση για κατάργηση της έμμεσης φορολόγησης, αλλά μόνο με την παραπάνω λογική, όχι για αντιστάθμιση με αύξηση της άμεσης φορολόγησης. Η αγορά εργασίας δεν είναι μηχανή που κόβει λεφτά για το κρατικό ταμείο, αν δεν υπάρχει οικονομική ευημερία η "μηχανή" ψοφάει, ειδικά όταν την πιέζεις όλο και περισσότερο (εδώ κολλάει η ιστορία με την κότα και τα χρυσά αυγά).

    Μπορώ να σκεφτώ ένα σωρό πράγματα για τα 50 δις έσοδα που χρειάζεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός, απλά θα αναφέρω μερικά:
    - μείωση αμυντικών δαπανών
    - αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας (πραγματική, όχι "χάρισμα")
    - φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας
    - κίνητρα για ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής
    - πραγματική φορολόγηση εταιριών και τραπεζών
    - αυστηρότεροι νόμοι περί χρεωκοπίας εταιριών
    - φορολόγηση χρηματιστηριακών κερδών
    - αξιοποίηση ΚΠΣ για ανάπτυξη και υψηλή τεχνολογία, αντί για άνοιγμα νέων ΑΕΙ/ΤΕΙ στην επαρχία
    - ....

    και φυσικά:

    - ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
    - εκσυγχρονισμός ΚΒΣ, πραγματική διασταύρωση στοιχείων, πάταξη φοροδιαφυγής με τεχνικά μέσα (όχι απλά με εκφοβισμό)

    Όπως βλέπεις τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει να κάνει με αύξηση φορολογίας στους μισθωτούς ή σε αυτούς που δεν φοροδιαφεύγουν, ούτε με αφορολόγητο ή αύξηση έμμεσων φόρων. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά τους διαφεύγουν, απλά υπάρχουν άλλες "προτεραιότητες"...

    ReplyDelete
  120. κομφούκιε, we do, we do, αλλά εδώ τώρα κάνουμε συζήτηση για το λιγότερο κράτος ή για το πως θα ενισχυθούν οι νέοι στο ξεκίνημα της εργασιακής τους ζωής; Κι εν πάση περιπτώσει γιατί να φορολογηθούμε ένα χιλιάρικο το χρόνο έξτρα επειδή της κυβέρνησης της ξέφυγαν τα έξοδα στο πρώτο τρίμηνο του 08; 11% πάνω μόνο τα λειτουργικά έξοδα; Είπε ή δεν είπε ότι θα εξοικονομούσε 10 δις ευρώ και ότι θα έκοβε τις σπατάλες του μεγάλου κράτους. Που είναι;

    ReplyDelete
  121. G700,

    Epeidi den exo prosbasi se stoixeia (opos ypotheto polloi edo mesa), mporeis na mas eksigiseis xontrika tous ypologismous sou gia na katalaboume ki'emeis oi thnitoi?

    Sygekrimena, me ti thespisi tou aforologitou sta 15K, posoi ergazomenoi tha foroapallasontai kai posoi tha plironoun foro? An oi G700 einai pleiopsifia, tote foro tha plironoun oi ligoi. Kai opos etethi pio pano, bgainoun ta 50bn tou proypologismou me ti thespisi tou metrou? Katargountai (i toulaxiston meionontai) oi emmesoi foroi me ayto to montelo? Mipos prepei prota na mpalothoun oles oi mayres trypes oste na ginei apodotiko? (i.e. forodiafygi, mayro xrima, diafthora, kratikes spatales, kostos dimosiou tomea, elleimata tameion ktl). I sygrisi me to Galliko montelo einai eystoxi kata ti gnomi sas ean laboume yp'opsi tis diafores ton 2 xoron se plithora oikonomikon kai dimografikon deikton?

    Pio pano anefera sygritika ti isxyei sto UK, diladi £10K minimum wage kai £6K aforologito personal allowance. (Den milame gia tis eidikes rythmiseis gia anergous, polyteknous, single parents ktl). Kai oi neoi ergazomenoi den apolambanoun "eidiki" forologiki metaxeirisi. Diladi akoma kai £4K tou katotatou misthou forologountai me basi tin katotati klimaka. Xoris na exo balei ta noumera kato, mou fainetai adianoito ena tetoio montelo stin Ellada na einai biosimo otan A) ayta pou leei o komfou pio pano einai sosta kai B) se mia isxyri oikonomia opos i UK to eisodima forologeitai me tetoio tropo.

    ReplyDelete
  122. Eγώ πάντως θα μετέφερα το διοικητικό κέντρο της χώρας σε ένα "κωλοχώρι" της Θεσσαλίας, μέσα στο τρίγωνο που σχηματίζει η ΠΑΘΕ η Ε65 και η Εγνατία. Θα άλλαζα την έδρα της πρωτεύουσας στο πι και φι. Με το καλημέρα 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα προτιμούσαν να παραιτηθούν παρά να πάρουν μετάθεση έξω από την Λάρισα!

    ReplyDelete
  123. Το ύψος του δανεισμού στην Ελλάδα άγγιξε το 96% του ΑΕΠ!!!
    Πάμε για εγγραφή στο βιβλίο γκίνες!!!!!

    ReplyDelete
  124. @Κομφούκιος

    ...Εχουμε περίπου 1.000.000 δημοσίους και "παρα"δημοσίους υπαλλήλους.
    Αν δεχθούμε μέσο μισθό 1.200 ευρώ, δλδ 14.400 ευρώ ετησίως, ΣΥΝ 2.400 ευρώ 13ου και 14ου μισθού, πάμε στα 16.800 ευρώ, ΣΥΝ εισφορές-κάλυψη υγείας άλλα 5.200 ευρώ, έχουμε ΣΥΝΟΛΟ 22.000 ΕΥΡΩ ετησίως κατά κεφαλήν ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, δλδ 22 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ. Αρα, 44% περίπου του προϋπολογισμού είναι ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, δλδ μισθοδοσίες!!!...


    Το παραπάνω "μοντέλο" είναι η καραμέλα όσων ευαγγελίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λες και τα 16800 ευρώ το χρόνο τα παίρνουν τσάμπα, λες και τους τα χαρίζουν. Όλοι έχουμε αγανακτήσει με το αίσχος των υπαλλήλων που πληρώνονται για να πίνουν φραπέ σε κάποια εφορία, αλλά για αυτό φταίει ο εργοδότης (κράτος), όχι ο υπάλληλος, γιατί δεν αξιοποιεί την "προσφορά εργασίας" που παράγεται και που μπορεί να κοστολογηθεί. Αν μια εκκαθάριση ολοκληρωνόταν σε ένα αντί για έξι μήνες, το διοικητικό κόστος της διαδικασίας αυτομάτως μειώνεται τουλάχιστον στο μισό, μια και ελευθερώνονται πόροι και προσωπικό για άλλες δουλειές, εφόσον φυσικά ο "εργοδότης" τους πιέζει να το κάνουν. Αν δεν ασχολείται κανείς με την αποδοτικότητα της εργασίας τους, δεν γίνεται τίποτα.

    Επίσης, τι είναι αυτό πάλι για τα 5200 έξοδα ασφαλιστικών εισφορών; Τα βάζει στην τσέπη του ο υπάλληλος; Όχι. Μήπως γράφει κάθε χρόνο, κάθε υπάλληλος τόσα έξοδα υγείας στο *δημόσιο* σύστημα υγείας; Πάλι όχι. Μήπως αυτά τα λεφτά κάθονται κάπου άτοκα; Πάλι όχι. Αντίθετα, τα λεφτά αυτά σπανίως δίνονται όλα και στην ώρα τους από το κράτος προς τα ταμεία και, όταν αυτό γίνεται, τα ποσά κάθονται κάπου σχεδόν άτοκα, ενώ η τράπεζα τα αξιοποιεί κερδίζοντας σε αμοιβαία και παράγωγα περίπου 20-30% καθαρό κέρδος από λεφτά του δημοσίου. Έτσι απλά. Και όταν το ταμείο πέσει έξω από εθελούσιες εξόδους τύπου ΟΤΕ, ΔΕΗ και (λίαν συντόμως) ΟΑ, το κράτος απλά λέει, σόρρυ, μας τελείωσε, πρέπει να δουλέψετε άλλες δύο δεκαετίες για να πάρετε σύνταξη.

    Πριν μερικούς μήνες, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι με το νέο υπολογισμό του ΑΕΠ σε κάθε Έλληνα πολίτη αναλογεί αύξηση 1600 ευρώ το χρόνο, από τα οποία 600 θα είναι αύξηση της φορολογίας. Άρα θα περισσεύουν 1000 ευρώ "καθαρό κέρδος". Εγώ θα πληρώσω 1050 ευρώ παραπάνω φόρο. Θα μου δώσει κανείς τα "ρέστα" των 550 ευρώ; Μου θυμίζει το Βέγγο, που ζητάει 2 χιλιάρικα δανεικά από το αφεντικό, του δίνει το ένα και του λέει "είμαστε πάτσι". Τι πάτσι του λέει το αφεντικό, σου έδωσα ένα χιλιάρικο δανεικά. "Δύο δεν σου ζήτησα; Ένα δεν μου έδωσες; Ένα δεν μου χρωστάς; Ένα δεν σου χρωστάω; Ε, είμαστε πάτσι..."

    ReplyDelete
  125. ρε harris,

    Για ποια προσφορά εργασίας μιλάμε; Θες να σου πω πόσα τηλέφωνα δέχτηκα και δέχομαι από υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ για να τους κόψω πλαστά τιμολόγια για παραμονή εκτός έδρας;

    Εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι, πάρτε το χαμπάρι.

    ReplyDelete
  126. Σε ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ "ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ" και ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΟΝΤΑ.

    Μα ακριβώς με τέτοιες εκλογικεύσεις ("γιατί να πληρώσω εγώ και όχι αυτός που φταίει ή δεν ξέρω ποιός άλλος" way of thinking) ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ σε κάθε περίπτωση, ΑΥΤΟ δεν είναι πρόσκαιρο ΜΕΤΡΟ, αλλά διαρκείας, in perpetuo, ΚΑΙ δεν στοχεύει (μόνο ή απλώς) την τρέχουσα δημοσιονομική ΑΔΥΝΑΜΙΑ).

    Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ οικονομικώς κι' εσύ κουρεύεσαι;;;;;;;;;;;;;

    At this juncture, it is irrelevant, immaterial and merely of academic importance WHO the fault/blame lies with.
    Here, we have a crisis, and crisis management mandates/dictates prompt resolution!

    ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.

    ReplyDelete
  127. @ harris

    ΚΑΝΕΙΣ μιά out of context ανάλυση, τελείως άσχετη με τον στόχο του σχολίου μου.

    ΔΕΝ μιλάω γιά το αν δικαιούνται τους μισθούς τους ή όχι, γιά τον αν είναι παραγωγικοί ή όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μιλάω γιά το αν το κράτος μπορεί να είναι αποτελεσματικό με ΜΙΣΟΥΣ από τους τρέχοντες Δ. Υπαλλήλους, ΔΕΝ μιλάως γιά το αν είναι λογικό ή παράλογο το ΥΨΟΣ των εισφορών κλπ κλπ κλπ.

    ΟΛΑ όσα λες είναι θέματα ΚΑΥΤΑ και προς ΣΥΖΗΤΗΣΗ, αλλά ΑΛΛΟΥ. ΕΔΩ μιλάω γιά την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, the given reality, the current state of affairs AND the CURRENT, day-to-day, month-to-month, FISCAL STATE OBLIGATIONS.

    Αντελήβης (Βασιλειάδου);;;;;

    ReplyDelete
  128. KAI να σας πω και ένα ΑΛΛΟ λάθος που κάνετε ΟΛΟΙ όταν σκέπτεσθε ΚΑΙ που τόκαναν επό χρόνια οι ΠΑΣΟΚοι με τον Φ-ΜΑΠ που πληρώναμε ΜΟΝΟ 38.000 ΠΟΛΙΤΕΣ.

    Ο αριθμός των ΕΥΠΟΡΩΝ ή ΠΛΟΥΣΙΩΝ πολιτών, πες αυτών που έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ το ΜΗΝΑ και ΑΝΩ, ΔΕΝ είναι παρά 50 άντε το πολύ 100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Ας δεχθούμε ότι είναι 100.000 που πολύ αμφιβάλλω.
    Ας γίνουμε λοιπόν, προς στιγμήν, Harold Wilson των 60ς στο Ηνωμένο Βασίλειο και ας βάλουμε 83.5% φορολόγηση για εισόδημα 120.000 ευρώ ετησίως. ΚΑΙ ας αποκαλέσουμε όλους τους άλλους που έχουν εισόδημα 20-50.000 ΦΤΩΧΟΥΣ και δεν τους φορολογούμε.

    ΕΤΣΙ προκύπτουν 100.000 (0.83 χ 120.000) ευρώ ετησίως κατα κεφαλήν πλουσίου Χ 100.000 άτομα = 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

    ΔΗΛΑΔΗ, ακόμα και αν "ΣΤΙΨΟΥΜΕ" σαν λεμόνια τους εύπορους/πλούσιους πάλι οι ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΕΣ εξ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΡΟΙ δεν είναι παρά ένα 20% ΜΟΝΟ του ΠΡΟΫΠΟΛΓΙΣΜΟΥ.

    Αυτό είναι ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ να ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

    It is a matter of simple, plain arithmetic!

    ReplyDelete
  129. Ολα αυτά καταλήγουν να είναι ασήμαντες και ανιαρές φλυαρίες εάν δεν λάβουν υπόψη το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συγκεκριμένοι άνθρωποι παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις.
    Εμείς εδώ δεν θέλουμε να θίξουμε ούτε το πλαίσιο ούτε τους ανθρώπους του.Αντί αυτού με απίθανους λεκτικούς ακροβατισμούς επαναφέρουμε στη συζήτηση σκιές προσώπων που σήμερα είναι απόντες από τη πολιτική δράση και υψώνουμε ομπρέλλα προστασίας σαυτούς που δρούν και αποφασίζουν ΤΩΡΑ για το ΤΩΡΑ και ΤΩΡΑ για το ΜΕΛΛΟΝ.Πίσω από ένα άκρατο τεχνοκρατισμό, που φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος ιδεολογία, κρύβουμε επιμελώς μια συντηρητική, εξωπολιτική ήθεν ερμηνεία των πραγμάτων,που προσφέρει άλλοθι στο σημερινό κυβερνητικό και μή σύστημα εξουσίας.Ετσι στρώνουμε έτσι θα κοιμηθούμε.

    ReplyDelete
  130. πατήρ paisios said...
    Το ύψος του δανεισμού στην Ελλάδα άγγιξε το 96% του ΑΕΠ!!!
    Πάμε για εγγραφή στο βιβλίο γκίνες!!!!!


    Tρεχόντως προηγούνται οι Αμερικανοί. Αλλά το ρεκόρ το ξεπεράσαμε εμείς παληότερα. Συγκεκριμένα, ΠΡΙΝ μερικά χρόνια, είχαμε φθάσει το 112% του ΑΕΠ.

    Πάντως, ΧΑΙΡΟΜΑΙ και σου είμαι ευγνώμων που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ και ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ως ποσοστό επί του ΑΕΠ και ΟΧΙ ως ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΟ.

    Πράγματι, σημασία ΔΕΝ έχει απλά ΤΙ χρωστάει ένα νυκοκυριό,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΤΙ χρωστάει ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, με τα ΕΣΟΔΑ του!

    ΕΤΣΙ δεν είναι;;;;;;;

    ΔΙΟΤΙ, άλλο είναι να χρωστάς 10.000 (ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΕΥΡΩ και νάχεις ΜΙΣΘΟ 100.000 ετησίως, δλδ να χρωστάς 10% των ΕΤΗΣΙΩΝ εσόδων σου

    και άλλο να χρωστάς 10.000 ευρώ και νάχεις ΜΙΣΘΟ 10.500 ετησίως, δλδ να χρωστάς 95% των ΕΤΗΣΙΩΝ εσόδων σου.

    Στην ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

    Στην ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είσαι near-bankruptcy!!!!!!

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ εάν γιά πολλούς αυτά είναι "βου α βα της πρώτης Δημοτικού", ΑΛΛΑ σκοπός εδώ μέσα είναι να αντιλαμβάνονται ΟΛΟΙ, ακόμα και οι ΜΗ επαϊοντες ΑΚΟΜΑ και άτομα με νοημοσύνη κυρίας Φώφης Γεννηματά.

    ReplyDelete
  131. " πατήρ paisios said...
    Το ύψος του δανεισμού στην Ελλάδα άγγιξε το 96% του ΑΕΠ!!!
    Πάμε για εγγραφή στο βιβλίο γκίνες!!!!!

    September 17, 2008 3:27 PM"

    Φαντάζομαι ότι εννοείς το ύψος του ιδιωτικού και όχι του δημόσιου χρέους.
    Στο ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε από την αδίστακτη τοκογλυφική συμπεριφορά των τραπεζών,με ηθικούς αυτουργούς τους κυβερνώντες,στηρίχτηκε η ψευτοανάπτυξη που έχουμε τα τελευταία χρόνια.Πίσω όμως από αυτό το 96% κρύβονται οικογενειακά δράματα.Κρύβονται αφελείς πολίτες που τους ληστέψανε με τη μέθοδο του δανεισμού η Μαφία των τραπεζών και της κυβέρνησης.Και τώρα τους ζητάνε και φόρους.Αντι να ανεγείρουμε ένα ανδριάντα ΠΡΟΣ ΤΙΜΉ τους στον οποίο να γράψουμε: "υπήρξατε θύματα της ανάπτυξης απο την οποία φάγαμε μόνο εμείς ΑΔΕΛΦΙΑ".

    ReplyDelete
  132. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο ΥΨΟΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Παρμενίδη!

    Το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ είναι ΑΛΛΗ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    ReplyDelete
  133. Σύμφωνα με μελέτη της τράπεζας της Ελλάδας ο δανεισμός των νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ από τις τράπεζες αυξήθηκε σε 45,3% στο τέλος του 2007 περιλαμβανομένων και των δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί από 34,7% στο τέλος του 2005. Το αντίστοιχο μέγεθος στη ζώνη του ευρώ είναι 54,3%.

    Το ποσοστό των νοικοκυριών που δήλωσε ότι οφείλει κάποιο δάνειο παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του 2005 (2007: 51,4%, 2005: 46,9%).

    Η πιο διαδεδομένη κατηγορία δανείων είναι αυτή μέσω πιστωτικών καρτών, ακολουθούμενη από τα στεγαστικά δάνεια. Και στις δύο περιπτώσεις, το ποσοστό των υπόχρεων νοικοκυριών με δάνεια αυτού του είδους παρουσιάζεται αυξημένο (σε σχέση με το 2005), ιδίως αυτό για τις πιστωτικές κάρτες, όπου περίπου τα 2/3 όσων έχουν δανειστεί δηλώνουν πλέον οφειλές από κάρτες.

    Για τη μεγάλη πλειοψηφία των υπόχρεων νοικοκυριών (84%) ο λόγος των δόσεων για την εξυπηρέτηση των δανείων προς το εισόδημα διαμορφώνεται στο 40% του εισοδήματος.

    Για το 16% των νοικοκυριών το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους υπερβαίνει το 40% του εισοδήματός τους, το μερίδιό τους στο συνολικό χρέος των νοικοκυριών είναι σχετικά υψηλό (36,6%) και σε σημαντικό βαθμό αφορά μη ενυπόθηκα δάνεια.

    ReplyDelete
  134. "Η AIG Εθνικοποιήθηκε"

    Στην πραγματικότητα, ακόμα χειρότερα, κρατικοποιήθηκε. Λένε ότι ο λόγος ήταν να αποφευχθούν τρομερές επιπτώσεις στις διεθνείς χρηματαγορές και στην αξία των ακινήτων, αλλά για μένα ήταν άλλο ένα τρομερό λάθος... είναι σαν να δίνουν την άδεια τώρα (Παπανδρεϊκά) στους ιδιώτες να κάνουν σαχλαμάρες και μετά να τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι (όπως επί ΠΑΣΟΚ, όταν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί μεγαλο-φορείς έκλεβαν και τα πλήρωναν οι φορολογούμενοι).

    Εάν άφηναν την AIG να κυρήξει πτώχευση, αυτό μπορεί να τάραζε φοβερά τις χρηματαγορές κλπ, αλλά από την άλλη θα έδινε ένα τελειωτικό μάθημα σ' όλα τα καλομαθημένα κολόπαιδα των μεγάλων επιχειρήσεων ότι δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους με τα χρήματα των άλλων.

    Αλλά είπαμε: οι κυβερνήσεις είναι πάντα με το μέρος τους.

    Ελπίζουμε μόνο να μην γίνει συνήθεια, γιατί εάν δώσει η Αμερική τέτοιο παράδειγμα, τότε το επόμενο βήμα θα είναι κάνας εθνικοσοσιαλισμός ή κάτι τέτοιο σε όλο το δυτικό κόσμο.

    ReplyDelete
  135. συνολικά το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις Τράπεζες, ιδιωτικό χρέος, έφτασε, στα 235,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σχεδόν όσο και το δημόσιο χρέος που ύστερα από την αναθεώρηση του ΑΕΠ βρίσκεται στο 94,7%

    ReplyDelete
  136. Κομφού,
    Νομίζω ότι εννοεί το ιδιωτικό γιαυτό και το ΓΚΙΝΕΣ.Το δημόσιο ΓΚΙΝΕς το έχουμε πάρει εδώ και χρόνια.Προς τί η επαναβράβευση,τη στιγμή που το δημόσιο παρουσιάζει μια Αλογοσκούφια έστω μείωση;
    Η ουσία πάντως είναι η τεράστια αύξηση του ιδιωτικού.και αυτό σπάει όλα τα ρεκόρ.Εδώ δεν υπάρχει το άλλοθι του παρελθόντος.
    Αυτό νομίζω αξίζει να το κουβεντιάσουμε ανεξάρτητα απο το "λάθος" μου.
    Γιατί, τί άλλο απο τα ιδιωτικά χρέη είναι αυτό που δημιουργεί τη παγκόσμια οικονομική κρίση σήμερα;

    ReplyDelete
  137. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των δανείων του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 18,1%. το συνολικό χρέος των νοικοκυριών προς τις τράπεζες άγγιξε στο τέλος Ιουλίου τα 122,9 δισ. ευρω και ήταν αυξημένο κατά 16,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

    Απο αυτά τα 74,8 δισ. ευρώ αφορούσαν τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων, οι οποίες εμφάνιζαν τον Ιούλιο αύξηση κατα 16,2% (από 17,1% τον προηγούμενο μήνα) ενω τα υπόλοιπα 35,1 δισ. ευρω αφορούσαν τα υπόλοιπα των καταναλωτικών καρτών και πιστωτικών καρτών, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 18,8% (από 21% τον Ιούνιο) σε σύγκριση με πέρυσι.

    σχετικό δημοσίευμα

    ReplyDelete
  138. "Lefteris said...
    "Η AIG Εθνικοποιήθηκε"

    Στην πραγματικότητα, ακόμα χειρότερα, κρατικοποιήθηκε."

    Οταν έχουμε ζημιές κρατικοποιούμε,κοινωνικοποιούμε,εθνικοποιούμε(διάλεξε και πάρε).
    Οταν έχουμε κέρδη αποκρατικοποιούμε,μετοχοποιούμε,ιδιωτικοποιούμε(διάλεξε και πάρε).
    Το πρώτο το λέμε, συκοφαντικά, σοσιαλισμό.
    Το δεύτερο το λέμε, συκοφαντικά, φιλευθερισμό.

    ReplyDelete
  139. @ aoua

    Τα στοιχεία τα βρίσκουμε κι εμείς στο internet όπως όλος ο κόσμος ψάχνοντας μανιωδώς. Δεν έχουμε καμία βάση δεδομένων έξτρα. Οπότε ό,τι έχουμε το ρίχνουμε στο τραπέζι για συζήτηση.

    Σχετικά μ' αυτό που μας ρώτησες. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πόσους νέους στην ηλικιακή ομάδα 15-29 αφορά το μέτρο των 15Κ ευρώ αφορολόγητο που προτείνουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ στην ηλικία 15-29 υπάρχουν 836,4 απασχολούμενοι. Το ερώτημα είναι τι εισόδημα έχουν όλοι αυτοί, τι ποσοστό από αυτούς είναι μισθωτοί τι ελεύθεροι επαγγελματίες, ποιοι καλύπτονται από το υπάρχον αφορολόγητο όριο των 12,000 ευρώ κοκ έτσι ώστε να δούμε τι πληθυσμός τελικά από τους 836,4 βγάζει άνω των 12,000 ευρώ και μέχρι 15,000. Αυτό θέλει ψάξιμο. Από εκεί θα προκύψει και το κόστος υπό τη μορφή λιγότερων εσόδων του προϋπολογισμού.

    Πάντως αυτό το οποίο ξέρουμε είναι ότι στην ηλικία 18-30 το 56% είναι εισοδήματα μέχρι 700 ευρώ. Δηλαδή 468 και κάτι χιλιάδες νέοι ηλικίας 18-30 ήταν (τώρα όχι πλέον ένα κομμάτι από αυτούς) στο αφορολόγητο πριν τα μέτρα Αλογοσκούφη.

    ReplyDelete
  140. ΠΡΟΦΑΝΩΣ εδώ έχουμε κάποιο ΛΑΘΟΣ.

    74,8 + 35,1 = 109,9 ΔΙΣ
    Τα υπόλοιπα 13 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ μέχρι τα 122,9

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Ελληνική "δημοσιογραφία" I guess!

    ReplyDelete
  141. EΥΧΑΡΙΣΤΏ G700 για τα ακριβή νούμερα του ιδιωτικού και δημόσιου χρέους που δίνεις για διευκόλυνση της συζήτησης.Κάπου εκεί τα είχα και γώ στο μυαλό μου γιαυτό και η "παρανόηση".
    Επιμένω ότι αυτή η κρίση είναι κρίση ιδωτικού χρέους,ως προς τα τεχνικά φαινόμενα.Τα πολιτικά είναι άλλα βέβαια.

    ReplyDelete
  142. Oταν μιλάμε για ακριβή νούμερα όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι αρκετά σχετικό.Αλλά ας είμαστε ελαστικοί για να μην χάνουμε την ουσία.

    ReplyDelete
  143. ναι αυτό που πρόσεξε ο κομφούκιος είναι πράγματι λάθος, έτσι πάντως το μετέδωσαν οι περισσότερες εφημερίδες γιατί έτσι ακριβώς το μετέδωσε και το ΑΠΕ. 110 δις το σωστό

    Ποια το μετέδωσε σωστά; Η
    Θεσσαλία

    Βαγγέλα πρωτεύουσα στη Λάρισα

    ReplyDelete
  144. Κομφούκιε, νομίζω πως αδικείς τον εαυτό σου οταν γράφεις ό,τι να 'ναι για να δημιουργείς εντυπώσεις. Νομίζω ότι τουλάχιστο το σχόλιό σου September 17, 2008 4:31 PM είναι απαράδεκτο.
    Ξαναδές τα σχόλια και τα posts για να διαπιστώσεις αν κανείς εδώ μεσα προτείνει τα εισοδήματα 20-50,000 ευρώ να μη φορολογούνται.
    Ξαναδές τους φόρους του Wilson. -Πόσοι ήταν και τί φορολογούσαν (και δεν εννοώ ότι ήταν καλοί, εννοώ ότι εσύ μάλλον κάνεις λάθος).
    Και το σημαντικότερο, ξανασκέψου πώς λειτουργεί η κλιμακωτή φορολόγιση, διότι οι υπολογισμοί σου είναι εξωπραγματικοί στην καλύτερη περίπτωση, ανακριβείς ή και ανόητοι στη χειρότερη. Το τελευταίο σημείο είναι σημαντικότατο όταν συζητάς το φορολογικό (και είναι και "taxation 101").

    ReplyDelete
  145. ΕΞΕΣΤΙ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ

    parmenides said...
    Ολα αυτά καταλήγουν να είναι ασήμαντες και ανιαρές φλυαρίες εάν δεν λάβουν υπόψη το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συγκεκριμένοι άνθρωποι παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις.


    Nα τα λέει αυτά ο libertarian ή ο normad δεν πειράζει, αλλά είναι άκρως επικίνδυνο, άτομα με gravitas, όπως ο Παρμενίδης, να χαρακτηρίζουν παραπλανητικώς ΤΡΑΓΙΚΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ποσοτικά δεδομένα ως "ασήμαντες και ανιαρές φλυαρίες".

    Εμείς εδώ δεν θέλουμε να θίξουμε ούτε το πλαίσιο ούτε τους ανθρώπους του.

    Aυτό είναι σαφής και ευθύς υπαινιγμός κατ εμού, Παρμενίδη. ΑΛΛΑ ΔΕΝ μπορείς να με διαψεύσεις, διότι scripta manent. Πολύ πριν η Κυβέρνηση ορίσει τον κ. Ζορμπά ως ανεξάρτητη αρχή γιά την διευρεύνηση του σκανδάλου των ομολόγων, ΕΔΩ στο Blog G700, εγώ ο Κομφού, περί Μάϊο 2007, είχα πει (and I quote), "Σύμφωνα με την νομική αρχή της πρόστησης (constructive knowledge), ανεξαρτήτως του αν γνώριζε ή όχι τα των ομολόγων, ο κ. Αλογοσκούφης, ως πολιτικός προϊστάμενος της εκδούσας αρχής φέρει n toto την πολιτική, νομική ΚΑΙ ηθική ευθύνη της υπόθεσης. Κοντολογίς τον έχω επανειλημμένα καταδικάσει διότι, γιά λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού (political expediency), τότε, με την αναδρομική δημοσιονομική αναθεώρηση, προκάλεσε την επιτήρηση και εξέθεσε την Ελλάδα στην ΕΕ και ευρύτερα.
    Last but not least, κατηγορώ μονίμως τον Καραμανλή διότι, αν και κινείται διαχειριστικά προς την σωστή κατεύθυνση, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του είναι αποσπασματική και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ, και ακόμα, το ΚΟΜΜΑ του ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ στην ΙΔΙΑ ΒΡΩΜΙΑ που στοίχειωσε και το ΠΑΣΟΚ, παρότι αυτός λανσάριζε την ΝΔ ως την "αγνή παρθένον" και τολμούσε να αποκαλεί τον Κώστα Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής!!

    Αντί αυτού με απίθανους λεκτικούς ακροβατισμούς επαναφέρουμε στη συζήτηση σκιές προσώπων που σήμερα είναι απόντες από τη πολιτική δράση

    O Α. Παπανδρέου, το ιδιωτικό πρόσωπο έχει συγχωρεθεί αφού είναι νεκρός. ΑΛΛΑ το δημόσιο πρόσωπο ΚΡΙΝΕΤΑΙ, θα κρίνεται και θα επανακρίνεται in perpetuo et ad infinitum, όπως γίνεται με όλα τα δημόσια πρόσωπα της ιστορίας. ΚΑΙ η ιστορία είναι και θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ απέναντι σ' αυτόν τον ΑΙΣΧΡΟ ΔΗΜΑΓΩΓΟ και ΠΕΡΟΝΙΚΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ.

    και υψώνουμε ομπρέλλα προστασίας σαυτούς που δρούν και αποφασίζουν ΤΩΡΑ για το ΤΩΡΑ και ΤΩΡΑ για το ΜΕΛΛΟΝ.

    Σε προσκαλώ, σε παρακαλώ και σε προκαλώ να ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ μιά, έστω μιά ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στην οποία ο γράφων ύψωσε ομπρέλλα προστασίας στον Καραμανλή ή την ΝΔ, εκτός εάν ταυτίζεις ή εξισώνεις την από μερους μου καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και κριτική κατά του κ. Γ. Παπανδρέου με "προστασία" στην ΝΔ. Θα μπορούσες, βέβαια, εδώ, να ισχυρισθείς ότι, στο πλαίσιο του δικομματισμού ή διπολισμού, καταδίκη του ενός υποδηλοί σιωπηρώς (tacitly) στήριξη του άλλου. ΟΜΩΣ, αυτό είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ vis-a-vis κομφού, διότι ο τελευταίος ΜΙΛΑΕΙ συνέχεια γιά το "τραγικό πολιτικό αδιέξοδο" της πατρίδας.
    ΚΑΙ
    ΚΑΙ
    ΚΑΙ
    Δεν πάυω να λέω ότι ο Κ Σημίτης επί κεφαλής οικουμενικής, αλλά ΟΧΙ ΠΑΣΟΚικής, κυβέρνησης είναι η μόνη βιώσιμη λύση/διέξοδος.

    Πίσω από ένα άκρατο τεχνοκρατισμό, που φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος ιδεολογία, κρύβουμε επιμελώς μια συντηρητική, εξωπολιτική δήθεν ερμηνεία των πραγμάτων,που προσφέρει άλλοθι στο σημερινό κυβερνητικό και μή σύστημα εξουσίας.

    Εδώ καλέ μου άνθρωπε αναλύουμε facta factorum on a plate! Γιά ποιόν τεχνοκρατισμό-turned-ιδεολογία μιλάς;;;;;;;;;
    Γιά ποιό ΑΛΛΟΘΙ μιλάς;;;;;;
    Ε ΜΗ μου πεις πως προσφέρω άλλοθι στην ΝΔ ΟΤΑΝ ωρύομαι και οδύρομαι σαν μαινάδα διότι οι εξαγωγές μας υπολείπονται των εισαγωγών κατά 30+ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ετησίως;;;;
    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ;;;;;;
    ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Ετσι στρώνουμε έτσι θα κοιμηθούμε.

    You'd better believe it. Διό και οδηγούμεθα πρόσω ολοταχώς προς την καταστροφή.

    ReplyDelete
  146. ο πατερ παισιος αναφερετε στο χρεος τον νοικοκυριων και σοστά το θέτει

    ReplyDelete
  147. "Κομφούκιος
    Εμείς εδώ δεν θέλουμε να θίξουμε ούτε το πλαίσιο ούτε τους ανθρώπους του.

    Aυτό είναι σαφής και ευθύς υπαινιγμός κατ εμού, Παρμενίδη."

    Πρόσεξε το "εμείς εδώ".Εννοώ τη "συλλογική ψυχή"-αν μου επιτρέπεις μια Γιουγκιανή έκφραση-του μπλόγκ,στην διαμόρφωση της οποίας έχεις τη μερίδα του Λέοντος από πλευράς σχολιαστών.Που σημαίνει ότι η ευθύνη σου είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δικές μας και τις δικές μου προσωπικά.
    Οταν η επικαιρότητα βοά δεν μπορείς να απουσιάζεις.Και αυτό το καιρό-το τονίζω αυτό το καιρό- εμφανίζεσαι ουδέτερος.Απόδειξη ότι χρειάστηκε να καταφύγεις στο απώτερο παρελθόν,στό πέρυσι δηλαδή, για να βρείς πότε για τελευταία φορά εναντιώθηκες στους κυβερνώντες με τη γνωστή σου παρρησία.Και τώρα στο κατακλυσμό που γίνεται δεν δίνεις πολιτική αλλά τεχνική ερμηνεία στα συμβαίνοντα.
    Το σχόλιό μου όμως δεν αφορά εσένα μόνο.Αφορά κυρίως τους συντάκτες των πόστς και αναλογικά εμάς τους υπολοιπους.Γιαυτό και το "εμείς εδώ".
    Αυτό είναι όλο και όλο το ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ.

    ReplyDelete
  148. Ποτέ σου μην περιφρονείς
    τα κάτω σκαλοπάτια
    γιατί σ αυτά πρωτοπατείς
    και μπαίνεις σε παλάτια

    ReplyDelete
  149. Άτιμη παγκοσμιοποίηση.Μπαίνουν τα ΕΚΑΜ στα ζωνιανα και παραλύει η οικονομία της Ολλανδίας.....

    ReplyDelete
  150. @ ventriloquist

    1. Tα περί φορολογικής κλίμακος κλπ είναι γνωστά σε όλους και σε μένα. Προφανώς, σε παραδείγματα, τα οποία ηλίου φαεινότερο ήσαν σχηματικά, άρα "δογματικώς" απλουστευμένα χάριν της κατανόησης, χρησιμοποίησα ένα across the total income ποσοστό.

    ΑΛΛΑ

    ΚΑΙ αυτό έρχεται προς ΕΠΙΡΡΩΣΗ του επιχειρήματός μου, δλδ εάν ΔΕΝ συνέβαινε ΑΥΤΗ η ΑΚΡΑΙΑ φορολόγηση (χωρίς την κλίμακα που μετριάζει το συνολικό ποσό φόρου) που παρουσιάζω ΤΟΤΕ το εκ φορολόγησης ΜΟΝΟ των ολίγων (ευπόρων+πλουσίων) ΠΡΟΪΟΝ θα ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ σε ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ποσοστό του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. Εν τη αφελεία σου, λοιπόν, το ΑΝΤ-επιχείρημά σου is 100% in line with the thread of my argument.

    2. H φορολογική κλίμακα επί ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ στα 60ς και 70ς (και ήμουν στην Αγγλία επί James Callaghan, μετέπειτα Lord Callaghan of Cardiff) άγγιζε ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ύψη.

    3. ΛΕΣ ότι ουδείς μίλησε γιά ΜΗ φορολόγηση των εισοδημάτων της τάξης των 20-50.000 ευρώ. Μα αγαπητέ μου, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (in facto) εισοδήματα της τάξης των 20-50.000, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ προς, και αυτομάτως μεταφράζονται εις, ON PAPER (δηλούμενα, that is), εισοδήματα της τάξης 8.000 έως 20.000 ευρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ EΥΡΕΩΣ ότι, από μεν τους ελεύθερους επαγγελματίες δηλούται, στην καλύτερη περίπτωση, το 40% των κερδών, στην δε περίπτωση των μισθωτών, η ΔΕΥΤΕΡΗ εργασία είναι ΜΑΥΡΗ, όταν δε εργάζεται ΚΑΙ το έτερο μέλος ενός έγγαμου ζεύγους, στην πλειοψηφία, ο μισθός είναι ΜΑΥΡΟΣ με απαίτηση του/της εργαζομένου (ανεξαρτήτως δλδ της διάθεσης του εργοδότη), γιά να αυξάνεται το ΚΑΘΑΡΟ εισερχόμενο οικογενειακό εισόδημα [ενόσω ηγ ασφάλιση του ενός των συζύγων έχει εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλης της οικογένειας]!!!!! Αν δεν ΤΑΞΕΡΕΣ ΑΥΤΑ, τώρα τα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!!!!

    Συγκεκριμένα, στο παράδειγμα που αναφέρω στην κεφαλή του post με την τριμελή οικογένεια που έχει συνολικό εισόδημα 37.000 ευρώ, ΜΟΝΟ τα περίπου 12-15.000 είναι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ και ΔΗΛΟΥΝΤΑΙ στην ΕΦΟΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  151. Ζωή δεν είναι να ξυπνάς,
    να τρώς ,να πεφτεις παλι(για υπνο)
    ζωή ΄ναι να σαι ξυπνητός
    όταν κοιμούνται οι άλλοι.....

    ReplyDelete
  152. parmenides said...

    Eσύ παιδί μου έπρεπε να είσαι DOYEN du CORPS DIPLOMATIQUE.

    Λέέέέέέέρααααααααααααααααααα

    Αλλά σε λατρεύω πανάθεμά σε.

    ReplyDelete
  153. @ parmenides (addendum)

    Indeed, είναι τιμή να διαλέγομαι μαζί σου και αυτό βγαίνει από την καρδιά μου.

    ReplyDelete
  154. Δέκα ζευγάρια λάστιχα
    αλλάζω κάθε χρόνο,
    γιατί περνώ απ το σπίτι της
    με μπαντιλίκια μόνο....

    ReplyDelete
  155. @ malakas
    malakas ξέρω κι εγώ μαντινάδες.

    Το να πονείς και να το λες
    αυτό δεν είναι πόνος,
    μα να πονείς και να μην κλαίς
    και να το ξέρεις μόνος!

    ReplyDelete
  156. τελικά δεν είναι να δουλεύει κανείς σε αυτή τη χώρα- δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τις ανταλλαγές ιδεών και "ιδεών" στο blog

    Προταση προς G700- να αλλάξει το παράθυρο σχολιασμού, να γίνει οριζόντιο
    +

    Με πολλούς από εσάς θα συμφωνήσω (απόφυτε στο Α' μέρος) και με άλλους θα διαφωνήσω (απόφυτε στο Β') αλλά δεν καταλαβαίνω την εμμονή (ειδικά του g700) στα κίνητρα: ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ

    Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ και έλαχε σε μας ο λογαριασμός

    Επιτέλους καιρός να καταλάβετε ότι οι επιχειρήσεις (όχι τα φοροδιαφέυγοντα μαγαζάκια) φορολογούνται με 10% στην Κυπρο -


    TO ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

    Γεμίαμε τζιπ και CAYENNE και χρωστάμε και το βρακί που φοράμε

    ReplyDelete
  157. Το αν η φορολογία και οι νόμοι του κράτους πρέπει να στηρίζονται στην υπόθεση ότι όλοι κλέβουν το έχω ξανασχολιάσει. Δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι το κράτος πρέπει, θεσμοθετημένα, να λειτουργει με όρους παζαριού. Αυτό, το οποίο επίμονα προσπαθεις να στηρίξεις γιατι ταιριάζει στην αντίληψή σου περί του κλέφτη λαού γενικά, δεν έχει θέση σε πολιτισμένο κράτος. Όταν έχεις πρόβλημα φοροδιαφυγής, δεν ανεβάζεις εκδικητικά τους φόρους, αλλά βρίσκεις τρόπους καταπολέμισής της. Όταν στιγματίζεις κάποιον ως κλέφτη, δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει αν γίνει πραγματικά.

    Αν νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε αφελείς και πάλι, μάλλον, κάνεις λάθος. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να πείσω οποιονδήποτε ότι αν φορολογηθούν μόνο οι πλουσιότεροι 100,000, δε θα χρειαστεί να πληρώσει κανείς άλλος φόρους. Αυτό που με ενδιαφέρει να γίνει κατανοητό, και να μη το ξεχνά κανείς, είναι ότι όταν λέμε ότι ένα εισόδημα άνω των 50,000 ευρώ φορολογείται 40%, εννοούμε ότι ό,τι είναι πάνω από 50,000 φορολογείται με 40%. Τα 50,000 φορολογούνται κανονικά με χαμηλότερους συντελεστές. Με άλλα λόγια, όταν ζητάμε να αυξηθούν οι φόροι στους πλουσιότερους, αυτοί δε θα πεινάσουν κιόλας.
    Με ενδιαφέρει να γίνει κατανοητό ότι το πάνω από 50,000 μπορεί να είναι 1 ευρώ, αλλά μπορεί να είναι και 10,000,000. Πόσα όμως φυσικά πρόσωπα πληρώνουν το 40% των 10,000,000 ευρώ; Όπως πολύ καλά ξέρεις, υπάρχουν πάμπολλοι νόμιμοι τρόποι για να αποφύγει κανείς να πληρώσει το 40% των 10,000,000, όταν τα έχει. -Offshore εταιρίες, καταθέσεις στο εξωτερικό, μετακόμιση στο εξωτερικό, στιγνός εκβιασμός για ευνοηκές ρυθμίσεις κτλ κτλ. Για να μην πληρώσεις όμως το 10% των 10,500 υπάρχει μόνο ένας τρόπος: να φοροδιαφύγεις, να παρανομίσεις.
    Για τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τη νόμιμη μη φορολόγιση των 10,000,000 ευρώ δε σε έχω ακούσει να μιλάς ποτέ. Στο ξαναλέω, όχι γιατί αυτό θα λύσει το πρόβλημα, αλλά γιατί ούτε το 10% θα το λύσει. Με το να μη φορολογείς τα 10,000,000, αλλά να ζητάς 10% από τα 10,500, το μόνο που κάνεις είναι να δημιουργείς περισσότερους φοροφυγάδες στα κατώτερα οικονομικά στρώματα και περισσότερους καλοζωισμένους κυρίους στα ανώτερα στρώματα, που μονότονα επαναλαμβάνουν ότι είμαστε φοροφυγάδες. Και πράγματι, είμαστε. Αλλά η κυβέρνησή μας ούτε μας βοηθάει να μην είμαστε, ούτε μας συλλαμβάνει επειδή είμαστε. Απλώς μας στιγματίζει συνολικά και αδιάκριτα.
    Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η ίδια κυβερνηση που μας ζητά το 10% των 10,500, ελλάτωσε το συντελεστή απο 40% σε 35% τα τελευταία δύο χρόνια για εισοδήματα 50-75,000 ευρώ, ενώ τον ανώτατο συντελεστή θα τον έχουν μόνο εισοδήματα πάνω από 75,000 ευρώ. Αυτό είναι γεγονός ή κάνω λάθος; -Ακόμη και στην "καπιταλιστική" Αγγλία το αφορολόγητο όριο είναι 6,035 λίρες και 40% πληρώνεις απο 40,835 λίρες (51,812 ευρώ) και πάνω.

    Όταν λοιπόν, αγαπητέ μου Κομφούκιε, μας λες ότι είμαστε κλέφτες και απατεώνες και φοροφυγάδες και ότι δεν πρέπει να είμαστε, θα συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.
    Όταν μου λες ότι εσύ θυσιάζεσαι ηρωικά για τη πατρίδα επειδή πληρώνεις Φ ΜΑΠ δε θα σε παίρνω και πολύ στα σοβαρά.
    Όταν μου λες ότι επειδή υπάρχει φοροδιαφυγή πρέπει να επιβάλονται εκδικητικοί φόροι γιατί έτσι και μόνο θα λυθεί το πρόβλημα και γιατί χανόμαστε, καταστρεφόμαστε κτλ θα διαφωνούμε.

    ReplyDelete
  158. KAI

    YΠΑΡΧΕΙ και το ΠΟΙΗΜΑ της περιόδου/κινήματος DADA,

    που ΔΕΝ ξεκίνησε στην Ζυρίχη, ως πολλοί ισχυρίζονται

    ΑΛΛΑ

    στην ΣΥΜΗ της Δωδεκανήσου,
    όπου to 1919, σε ηλικία 6 ετών,
    ένα κοριτσάκι με φαντασία και φιλοδοξίες,

    η μέλλουσα θεομήτωρ της Ελλάδος και μέλλουσα γιαγιά της ΜΑΝΑΣ του ΕΡΓΑΤΗ

    έγραψε το ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΟΝ, ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΝ ΠΟΙΗΜΑ

    "Αλογον του αλογάτου
    μέσα στην κρυφήν φωλεάν του,
    ένας δίσκος με λουκούμια
    κι' άλλος ένας με λουλούδια!"

    KAI έτσι πάει σόϊ το βασίλειο,
    ήγουν τουτέστιν δηλαδή

    ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.......

    ReplyDelete
  159. STOP PRESS

    STOP PRESS

    STOP PRESS

    ΠΑΙΔΕΣ ξεκίνησε ο ΠΑΝΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο κόσμος άρχισε να ΑΠΟΣΥΡΕΙ τις ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ από Money Market Funds και ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΨΕΩΣ ή ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ και να μεταφέρει τα χρήματά του σε ΑΤΟΜΙΚΑ, κατ οίκον ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΑ!!!!!!!

    Kαι ένας γέροντας που είχε βιώσει το CRASH μούχε πει κάποτε πως όταν ο ΛΑΟΣ κατελήφθη από ΠΑΝΙΚΟ,

    the CASCADE of EVENTS became CATACLYSMIC like an AVALANCHE or SNOWBALL EFFECT !!!!!

    Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΟΙ την ΕΛΛΑΔΑ


    χμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ΔΥΣΚΟΛΑ

    ΔΥΣΚΟΛΑ

    ΔΥΣΚΟΛΑ

    Θα επανέλθω..............

    ReplyDelete
  160. Αντε παλι με τα Ά και τα Β'. παιδι μου σερ αμα νομιζεις οτι γω ξερω ποιο ειν το Α' και ποιο το Β' σ αυτα που σκεφτομαι και που γραφω σε γελασανε.

    Αχ αχ βεντριλοκιστ φανερωθηκες οτι εισαι και συ αξεστος σα και μας και απογοητευτηκε ο κουμφουκιος. ακου εκει να μη τονε θαμαζεις που πληρωνει φ μαπ. αυτο ειν που μας σωζει τοσα χρονια και δεν εχουμε πεσει στο γκρεμο να τσακιστουμε.

    Κουμφουκιε ποιες ειν οι αρες και ποιες οι κουκουναρες; για τις Μαρες μη μας πεις γιατι τις μαθαμε τωρα μ αυτη τη ζαχαρεα.

    Εμενα παντο μου λειψε ο αναξ. Αναξ εσυ πληρωνεις φορους ή εισαι απατεων;

    ReplyDelete
  161. θα συμφωνήσουμε με τον ventriloquist. H φορολογία και οι νόμοι του κράτους δεν μπορεί να στηρίζονται στην υπόθεση ότι όλοι κλέβουν. Αν έτσι είναι, τότε γιατί τους το επιτρέπει να κλέβουν in the first place; Το παιχνίδι που γίνεται εδώ και δεκαετίες με τους φορολογικούς συντελεστές, τους ενιαίους φόρους και τα αντικειμενικά κριτήρια είναι ενδεικτικό της ανικανότητας ενός κράτους που μην μπορώντας να εισπράξει φόρους ή να μειώσει τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας σκαρφίζεται κατά διαστήματα κάποιου τύπου εισπρακτική επιδρομή για να τα πάρει. Έτσι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα η αδήλωτη οικονομική δραστηριότητα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο η λύση δεν είναι η περιστασιακή συγκατοίκηση της πολιτείας μαζί της. Ούτε τα περιοδικά ξεσπάσματα αποκάλυψης και φορολόγησής της και μετά όλα μέλι γάλα, αλλά η σταδιακή ένταξη της παραοικονομίας στις νόμιμες δομές. Αυτό είναι ζητούμενο για την Ελλάδα εδώ και χρόνια. Να πάψει να υφίσταται αυτός ο ιδιότυπος δυισμός στην οικονομία. Κι εν πάση περιπτώσει στο θέμα του 10% ΔΕΝ το κουνάμε ρούπι από τις θέσεις μας διότι η φοροδιαφυγή, αφορμή με την οποία θεσμοθετήθηκε ο φόρος, στην προκειμένη περίπτωση αφορά πρωτίστως τα μεσαία και μεγαλύτερα ηλικιακά στρώματα και τους μικροεπαγγελματίες με τα μαγαζάκια και όχι τους νέους της γενιάς των 700 ευρώ που δουλεύουν μπλοκάκι. Κλέβει ο καφετέριας 10 χρόνια δηλώνοντας 10 χιλιάρικα εισόδημα, τον ξέρει η εφορία, τον ξέρει η τοπική πολιτική ηγεσία, δεν κάνει τίποτα γιατί είναι γνωστός, φίλος, συγγενής ή της παράταξης και μετά έρχεται η ώρα να πληρώσουμε εμείς τη λυπητερή. No sir.

    ReplyDelete
  162. Κομφουκιε,

    Αν επικρατησει τετοιας εκτασης πανικος, δεν θα χασει και το χρημα την αξια του? Οποτε τι νοημα εχει να το βαζουν σε ατομικα θησαυροφυλακια?

    ReplyDelete
  163. @ tyn

    ΣΩΣΤΗ !!! η παρατήρησή σου. ΑΛΛΩΣΤΕ με τον πληθωρισμό στο 10% σε πολλά είδη, το ΧΡΗΜΑ, εάν μένει ΑΔΡΑΝΕΣ χάνει μέρος της αξίας του, προφανώς.

    ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ το αίσθημα ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που ΠΟΛΛΟΙ, ΑΠΟ ΧΘΕΣ, αγοράζουν US short-term bills (100% safe, assuming that the US, as a STATE, does not go bankrupt) με ΜΗΔΕΝ% ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  164. @ ventriloquist, απωφυτος και υπολοίπους.

    Ισως να φταίει το ότι αρκετοί από σας μόλις πρόσφατα μπήκατε στην παρέα. Αλλοι βλέπετε, όπως ο Parmie και ο γράφων, έχουμε "σιτέψει" so to speak παρεϊτσα, εδώ μέσα. Ο Parmie έχει καταλάβει πολλά γύρω από την μέθοδό μου. Κάποτε θα σας την αναλύσω.

    ΤΕΛΟΣ πάντων, σας συνέλαβα. Με τα λόγια σας ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ πως ΔΕΝ έχετε ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ότι με πρώτη ευκαιρία θα ΚΛΕΒΑΤΕ και σεις το Κράτος.

    ΠΟΘΕΝ βγάζω αυτό το συμπέρασμα;;;;;

    ΛΕΤΕ και ξαναλέτε ότι παριστάνω τον ήρωα ή νομίζω ότι είμαι ήρωας επειδή εδώ και πολλά χρόνια πληρώνω Φ-ΜΑΠ. ΕΚΑΝΑ όμως scroll back και διαπίστωσα και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑ γιά ακόμα μιά φορά πως ΑΥΤΟ που λέω είναι ότι, εδώ και 10 χρόνια, ΜΟΝΟ 38.000 άτομα ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ τον Φ-ΜΑΠ, ενώ έπρεπε να τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κάπου 1.5 - 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΟΘΕΝΤΟΣ του ΟΥΔΟΥ των 247.000 ΕΥΡΩ.

    Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, λοιπόν, που θα ΕΒΓΑΖΕ ένας ΠΟΛΙΤΗΣ με ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ από τα γραφόμενά μου είναι ΠΩΣ η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΩΝ ΦΟΡΩΝ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (ΟΧΙ ΗΡΩΙΣΜΟΣ), αλλά η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ τους ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΑΤΗΝ!!!!!!!!!!!!! την οποία ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΩ στους 2.000.000 - 38.000 = 1.962.000 Ελληνες περίπου.

    ΣΕΙΣ, instead, προτιμήσατε την ΒΟΛΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ "ε, εν τάξει, εμείς η οι γονείς μας είμαστε 'φυσιολογικά' δρώντες πολίτες που προσπαθούν να επιπλεύσουν σε ένα milieu λαμογιάς, αλλά ο Κομφού μας παριστάνει τον 'ήρωα'".

    Με ΔΙΚΗ σας ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και χωρίς να αντιλαμβάνεσθε την ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ των ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ σας, λοιπόν, καταδικάσατε ΕΑΥΤΟΥΣ και ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗΚΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Parmie, σκάψανε τον ίδιο τους το λάκκο!!!!!!!!!!!!!!!!!

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  165. @απώφυτος

    Φίλε απώφυτε, παρακολουθώ το μπλόγκ αν και δεν βρίσκω το λόγο να παρέμβω. Πολύ συχνά η συζήτηση εκφυλίζεται, πολλά κοκοράκια είναι εδώ μέσα που παίζουν το "ξέρεις ποιός είμαι 'γώ;", και εν τέλει κάποιες φορές που έκανα κριτική μου είπαν να πάω αλλού (όπως και σε σένα άλλωστε), οπότε απλά διαβάζω έτσι γιατί μερικές φορές έχει πλάκα.

    Επί του προκειμένου τώρα: είμαι μισθωτός και παρόλο που πληρώνομαι σημαντικά παραπάνω από τους Γ700, πληρώνω φόρους. Οποτε μπορώ το αποφεύγω βέβαια, αφού πχ όταν εργάζομαι εκτός ελλάδας δε τα δηλώνω, επειδή φορολογούνται (σχεδόν ασήμαντα βέβαια) στις χώρες αυτές (Κορέα / Ιαπωνία). Περαιτέρω λεπτομέρειες δε χρειάζονται, αντιλαμβάνεσαι.

    ReplyDelete
  166. @ anax_1

    Το να χρησιμοποιείς τους ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ νόμους προς φοροαπαλλαγή σου ΔΕΝ είναι κακό!!!

    Φρόντισε να μάθεις εάν μεταξύ των ΧΩΡΩΝ αυτών ΚΑΙ της Ελλάδος ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ βάσει του οποίου ο πολίτης αυτών των χωρών, που εργάζεται σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να εισαγάγει τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ/ΚΕΡΔΗ του στην χώρα της προτίμησής του και να φορολογηθεί ΕΚΕΙ.

    Εάν ισχύει το ΣΥΜΦΩΝΟ (όπως μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ), θα μπορούσες να μεταφέρεις τα εισοδήματά σου στην Ελλάδα ΚΑΙ να φορολογηθείς εδώ.
    Μεταφέροντας, όμως, στην Ελλάδα ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ εκ της ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ της ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ φόρου ΚΑΘΟΤΙ προσφέρεις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στην χώρα αφού εισάγοντας ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ (από τους κόπους του μυαλού ή των χεριών σου) ΕΧΕΙΣ [και εν σειρά η χώρα] ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ αγαθων/υπηρεσιών που ανέρχονται στο ΠΟΣΟ που εισάγεις.

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ διότι ΒΕΛΤΙΩΝΕΙΣ το ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

    Δλδ λες στους Ιάπωνες ή Κορεάτες, [παντα εφόσον και μόνο εφόσον ισχύει το ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ] "Δηλώ υπευθύνως ότι θα μεταφέρω τα χρήματά μου στην χώρα μου και θα φορολογηθώ ΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ο ΕΚΕΙ ΙΣΧΥΩΝ ΝΟΜΟΣ".

    Τα φέρνεις εδώ ΚΑΙ τότε εφαρμόζεται ο ΝΟΜΟΣ της φοροαπαλλαγής ΛΟΓΩ του ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΟΣ που παρέχεις στην χώρα σου, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ, that is, το ΕΛΛΕΙΜΜΑ της στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ για την ΧΩΡΑ να φέρνουμε πίσω συνάλλαγμα.

    ReplyDelete
  167. @κομφούκιος

    Το δοκίμασα, όταν μετά από κάποια χρόνια εργασίας στο Λονδίνο επέστρεψα. Ε λοιπόν, το τί ταλαιπωρία έφαγα δε λέγεται. Αντε να πάρεις αυτά τα ρόζ χαρτάκια γιά το συνάλλαγμα, ο κάθε καραγκιόζης έφορος να μη τα δέχεται, άσε έχω πικράν πείραν. Με την κίτρινη φυλή συνεννοούμαι πιό καλά....

    ReplyDelete
  168. Τα παραπάνω συνέβησαν early nineties βέβαια, αλλά δεν έχω και κανένα λόγο να πιστεύω ότι τώρα υπάρχει βελτίωση.

    ReplyDelete
  169. A, OXI......... Nα ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ!!!

    Πάντως, και προς ΤΙΜΗΝ τους, στην ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Μέγαρον Οδού ΜΕΤΣΟΒΟΥ 6, είναι ΑΨΟΓΟΙ, μα άψογοι σας λέω.

    ReplyDelete
  170. AΣΕ που το ΜΕΓΑΡΟ λάμπει και νομίζεις πως βρίσκεσαι στην Πρεσβεία της Γαλλίας. Καλλιμάρμαρον and all..... spotless!

    Eχω εντυπωσιασθεί!!

    ReplyDelete
  171. kalos malakas eisai poy kathesai kai sizitas me lamogia, mpafaki please?

    ReplyDelete
  172. i am mostly inclined to offer your highness a spliff so you may relax and enjoy the company of lamogia

    ReplyDelete
  173. could you spare me some astiki please? a quarter would do just fine

    ReplyDelete
  174. make it a mix of oi manes sas einai poytanes o pateras sas royfianos eseis lamogia. the Komfu-mix kai poly proto, cheers

    ReplyDelete
  175. "Το να χρησιμοποιείς τους ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ νόμους προς φοροαπαλλαγή σου ΔΕΝ είναι κακό!!!"

    Είναι το "σύνδρομο Βουλγαράκη". Κλέψτε "νόμιμα".
    Σημαντική και ευγενής η προσφορά του στη Νομολογία.

    ReplyDelete
  176. Κάποιοι πρωτόγονοι τρόποι κλοπής είναι ασύμβατοι με το Αστικό Ηθος αλλά και με το Εκκλησιαστικό, που επιβάλλει να κατέχεις Χρυσόβολα για να διεκδικείς "νόμιμα" όλη την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  177. ΔΕΝ θα πάρω. ΔΕΝ είμαι φίλος (Βασιλειάδου). I opt for Dry Martini which becomes the Manhattan skyline and penthouse ambiance.

    ReplyDelete
  178. Passing flatus in perpetuo is a bad habit!!!

    There are limits for comfort also!

    ReplyDelete
  179. @ Κομφούκιος

    Στο ξαναλέω. Μην αδικείς τον εαυτό σου στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις εντυπώσεις, είναι κρίμα.
    Δεν χρειάζεται να αναπτύξεις ολόκληρη επιχειρηματολογία, μόνο και μόνο για να μπορέσεις στο τέλος να αναφωνήσεις για μία ακόμη φορά "είστε λαμόγια", όταν μόλις χθες βράδυ σου έγραφα: "Όταν λοιπόν, αγαπητέ μου Κομφούκιε, μας λες ότι είμαστε κλέφτες και απατεώνες και φοροφυγάδες και ότι δεν πρέπει να είμαστε, θα συμφωνώ μαζί σου απόλυτα."


    Σου έγραψα όμως κι άλλα. Και σου τα ξαναείπαν (όπως τα έχουν ξαναπεί και στο παρελθόν) καλύτερα και οι Γ700 σήμερα το πρωί. Αυτά τα άλλα θα μου επιτρέψεις, ελπίζω, να πιστεύω ότι ουδεμία σχέση έχουν με το ντανταϊσμό και τα αλόγατα της θείας σου.

    ReplyDelete
  180. κατσε ωρε κουμφουκιε. τι εχεις πει τωρα; δηλαδης εσυ θελεις να μας πεις οτι στο αμερικα δε πληρωνεις φορους επειδης τους λες οτι φερνεις τα λεφτα εδω και οταν τα φερνεις εδω παλι δε πληρωνεις φορους;

    Εντομεταξυ μας εχεις πει οτι:
    Αγοραζεις κρυσταλλα απ εξω.
    Ελληνικα παπουτσια και σωβρακα τελος.
    Αυτοκινητο εχεις στο αμερικα αρα εδω δε πληρωνεις ουτε τελη κυκλοφοριας.
    Χρησιμοποιεις τα μεσα μαζικης μεταφορας που ετσι κι αλλιως ειναι ολα προβληματικες που τις πληρωνω εγω που φορολογουμαι.
    Συνεχεια μας λες ici μανχαταν ici φλοριντα ici του διαολου η μανα. αρα το μισο και παραπανω καιρο το περνας οξω και αρα εκει ξοδευεις.
    Μας λες με σιγουρια οτι εδω ανετα τι βγαζει κανεις με 1000 ευρω το μηνα. αρα υποθετω οτι για να ξερεις τοσο σιγουρα κι εσυ τοσα ξοδευεις απ τα αφορολογητα σου.
    Τελικα ρε κουμφουκιε πως προσφερεις στη πατριδα;
    επειδης καθε φορα που εισαι δω πας στο μπαϊρακτάρη και κατεβαζεις δεκα δεκα τις πιατελες ντονερ;

    Γιατι σιγουρα προσφερεις δε μπορει. αλλα να μπερδευτηκα λιγουλακι.
    ενταξει βεβαια ειναι και ο φ μαπ. αλλα βρε αδερφε μου με τοσα αφορολογητα που σου μενουν και αγοραζε και ξανααγοραζε ακινητα, τι περιμενεις;

    -τι λετε παιδια; θα τσιμπισει;

    ReplyDelete
  181. κουμφουκιακο μη τσιμπας. σε τσιγκλαω λιγο για να περασει η ωρα. και σου δειχνω και ποσο σε προσεχω ακομα κι οταν γραφεις χαζομαρες για τα ντονερ που κατεβαζεις.

    αναξ εσενα στο χω ξαναπει πολυ σε καμαρωνω για τα περισσοτερα που γραφεις.

    ReplyDelete
  182. O κόσμος σήμερα αγοράζει treasury bills (δλδ κρατικά βραχυπρόθεσμα ομόλογα) και ΧΡΥΣΟ. Σε pre-session αγοραπωλησίες ο DJ είναι ΠΑΝΩ 100 ΜΟΝΑΔΕΣ.

    Σε λίγα λεπτά ΑΝΟΙΓΕΙ το ΜΑΓΑΖΙ!

    ReplyDelete
  183. To μαγαζί άνοιξε. Η κίνηση είναι ΑΝΟΔΙΚΗ as I write this in excess of 170 points

    ReplyDelete
  184. Το μαγαζί αυτό δεν είνα τίποτε περισσότερο από ένα εργαλείο του Godzilla στον οποίο έχει μεταμορφωθεί η Αμερική των Ρεπουμπλικανών.

    ReplyDelete
  185. λοιπόν δεν τη φτάσαμε τη 200κοσάρα αλλά καιρός να αλλάξουμε το ποστ

    ReplyDelete
  186. http://stokafenion.blogspot.com/

    μήπως τελικά μας πιάνουν κορόιδο??

    είναι ο Έλληνας μεγάλο κορόιδο?

    dose ligo basi kai isos mporesoume telika na ala3oume kati!!!

    ReplyDelete