Tuesday, September 2, 2008

Μια βεβαίωση θα μας σώσει (;)

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ City τη Δευτέρα 1-9-2008 ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα που έχει προκύψει "με τα μπλοκάκια της γενιάς των 700 ευρώ", με τους μισθωτούς δηλ. που υποχρεώνονται από το εργοδότη τους και δηλώνονται ελεύθεροι επαγγελματίες. Την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο κ. υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες θα δέχονται την εξαίρεση των συγκεκριμένων ελεύθερων επαγγελματιών εφόσον προσκομίζουν βεβαιώσεις του ενός εργοδότη όπου εργάζονται, ο οποίος ουσιαστικά θα ομολογεί την παρανομία του και θα παραδέχεται ότι πίσω από μία σύμβαση έργου κρύβεται μισθωτική σχέση.

Οι δηλώσεις αυτές, που θα βεβαιώνουν ότι ο ελεύθερος επαγγλεματίας κάνει τις ίδιες δουλειές με τους συναδέλφους μισθωτούς, προκαλούν την κοινή λογική και εμφανίζουν τον υπουργό οικονομίας να αντιλαμβάνεται την ελληνική κοινωνία ως κοινωνία αγγέλων. Δυστυχώς για όλους μας αυτό που έχουμε είναι ένα κράτος πρόθυμο να θεσμοποιήσει την παρανομία αποποιούμενο την πιο βασική του υποχρέωση, τον έλεγχο τήρησης της νομιμότητας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει στο μέτρο που το ίδιο το κράτος τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που πρώτο παραβιάζει την εργατική νομοθεσία. Έχουν γεμίσει οι δημόσιες υπηρεσίες από νέους ανθρώπους που εργάζονται ως συμβασιούχοι με συμβάσεις έργου χωρίς δικαιώματα αδειών, δώρων, υπερωριών ή μάλλον ωραρίου και οι οποίοι αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως ψηφοθηρικά εξαρτήματα. Είναι, λοιπόν, φυσικό ο κ. υπουργός να γνωρίζει καλά το φαινόμενο "με τα μπλοκάκια των 700 ευρώ", αλλά εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση αυτή η εξοικείωση με την παραβίαση της νομιμότητας. Πιθανόν να πρόκειται για εν θερμώ κινήσεις και γκάφες ενός υπουργού που δηλώνει ότι μπορεί να είναι "εύκολος στόχος αλλά αντέχει".

Απ' ότι φαίνεται στην Ελλάδα η τήρηση της νομιμότητας επαφίεται μονάχα στον πατριωτισμό των Ελλήνων και συμπληρωματικά στην ευαισθησία των εταιρειών με τις βασικές υποχρεώσεις των εργοδοτών να έχουν μετατραπεί σε ευγενικές χορηγίες καλόκαρδων επιχειρηματιών.

Ο υπουργός Οικονομίας παρατηρεί, διαπιστώνει και θλίβεται. Φοβερίζει σε αυστηρό ύφος τους εργοδότες τονίζοντας τους ότι "η εργατική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή" και συμβουλεύει σαν καλός πατέρας τους νέους με τα μπλοκάκια να διεκδικήσουν επιτέλους τα δικαιώματά τους. Είναι σχεδόν ρομαντικό.

Ίσως πάλι να είναι απλώς αστείο. Γιατί ο κ. Αλογοσκούφης δεν είναι ούτε συντάκτης εφημερίδας ούτε σχολιαστής ειδήσεων για να διαπιστώνει απλώς, να νουθετεί και να μοιράζει από το απόθεμα της ψυχής του συμπαράσταση. Καλώς ή κακώς η μοίρα τον έφερε αρμόδιο υπουργό.

Από την άλλη, ο κ. υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στους νέους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα μέτρα που ανακοίνωσε. Τους νέους δηλ. που θέλουν να δουλεύουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν βάλει μπροστά επιχειρηματικά σχέδια και βλέπουν ότι παρά το ρίσκο και τη δουλειά καταλήγουν να βουλώνουν με τα μικρά τους έσοδα τις μαύρες τρύπες της κακοδιαχείρισης.

Όταν τα πράγματα πάνε καλά μπορείς να είσαι αμέριμνος και χαλαρός. Όταν όμως τα πράγματα δυσκολεύουν επιλέγεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Κάνεις πολιτικές επιλογές. Και η Κυβέρνηση επέλεξε. Έδειξε ότι βολεύεται με νέους χωρίς δικαιώματα και εξαρτημένους από την ιερή αγελάδα του δημοσίου και απέδειξε ότι το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων.

*Προηγούμενα posts της G700 σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών

1. Παρακαλώ, κύριε υπουργέ, μας κακομαθαίνετε!

2. New Tax on the Block

65 comments:

  1. ευθέως το λέω-

    πρέπει να είναι ηλίθιος αυτός που ενυπόγραφα θα δηλωσει ότι παραβαίνει τον (όποιο) νόμο

    τωρα λεει το μπλοκάκι πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερους απο έναν εργοδότες

    απόψε αυτοσχεδιάζουμε και αποτέλεσμα δεν βγάζουμε

    ReplyDelete
  2. ναι λέει ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες που αμείβονται από έναν εργοδότη, θα μπορούν να δηλώνουν στη ΔΟΥ ότι εργάζονται εκτελώντας τις ίδιες εργασίες με τους μισθωτούς στην επιχείρηση και έτσι να υπαχθούν κανονικά στο αφορολόγητο των 10.500 ευρώ.
    κάθε λίγο και λιγάκι θα γίνεται μια τροποποίηση του κώλου, κατήργησε τη τη διάταξη υπουργέ να τελιεώνουμε είναι άδικη, βάλε αντικειμενικά αν θες ή διώχνε κηφήνες ή κόψε έξοδα εναλλακτικές παίζουν πολλές

    ReplyDelete
  3. Α.. Δηλαδή κάποιος με μπλοκάκι που δουλεύει ως μισθωτός σε μία εταιρία, έτσι και κόψει έστω και 10 ευρώ σε έναν δεύτερο, αυτόματα φορολογείται; Δηλαδή ατ βγάζεις 10.000 ευρώ το χρόνο από 2 εργοδότες θεωρείσαι εν δυνάμει φοροφυγάς;

    Στο ΥΠΟΙΟ ή είναι πανίβλακες ή θεωρούν εμάς πανίβλακες... ή και τα δύο.

    ReplyDelete
  4. Εκεί που τελειώνει η λογική, ξεκινά... η πολιτική του Αλογοσκούφη!

    Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, η δικαιοσύνη κοιμάται, το επίπεδο στη Βουλή είναι χειρότερο κι από δεκαπενταμελές Γυμνασίου! Η χώρα κυβερνάτε από 5-10 τσαρλατάνους, τσιφλικάδες, σαρακάτσάνους κι άλλους τόσους νταβατζήδες.
    Kαληνύχτα....

    ReplyDelete
  5. Katirgise to

    to gamimeno,

    den boro na perimeno...

    ReplyDelete
  6. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

    Πολιτικές της τάξης "ας πω κάτι να βγω από την δύσκολη θέση και βλέπουμε...."!!!

    Καμία σοβαρότητα διακυβέρνησης. Ερασιτέχνες! Μαθητευόμενοι μάγοι!

    Κύριε Αλογοσκούφη, είστε Υπουργός! Είστε Θεσμός. Δν μπορείτε να λέτε ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι. Ο δημόσιος λόγος του Υπουργού δεν είναι κουβέντα με φίλους στο barbecue!!! Ρεζιλεύεται το κράτος και τους πολίτες ξεστομίζοντας "ιδέες"....

    ReplyDelete
  7. Πώς είπε πριν το καλοκαίρι στη Βουλή;

    "Εγώ ξενιτεύτηκα στη Μ. Βρετανία για να ζήσω την οικογένεια μου"

    Κάτι τέτοια παλικάρια λείπουν σήμερα από την κοινωνία.

    Ήθος, αυταπάρνηση, κοινωνικό καθήκον.

    ReplyDelete
  8. @vaggelas
    τα είπες όλα σε λίγες γραμμές
    δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσει κανείς..........

    ReplyDelete
  9. Φανταστείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα....

    ReplyDelete
  10. ego dudes eimai Agglia kai tin pernao fina katholou den kseniteyftika

    ReplyDelete
  11. Μη πετροβολείτε τον Αλογοσκούφη.Ο άνθρωπος είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά.
    Θα τον στίψει ο Καταλληλότερος Κρυμένος και θα τον πετάξει στα σκουπίδια.
    Ο Αλογοσκούφης είναι ξύλο κρεμάμενο.Δεν έχει αυτόνομη πολιτική παρουσία.Είναι μετακλητός και ωρισμένου χρόνου.Με μπλογκάκι δουλεύει ο καυμενούλης,γ700 είναι.Γιαυτό και έβγαλε τόσο πόνο όταν αναφέρθηκε στην ευεργετική τροπολογία της γενιάς των 700 ευρώ.Τον λυπήθηκα.Και καθότι είμαι οπαδός της "συμπονετικής κατανόησης" ,τύπου Δαλάι Λάμα, λέω να τον αφήσουμε στις αγκάλες της Λήθης.

    ReplyDelete
  12. Αλλωστε τη πραγματική εξουσία σαυτή τη κυβέρνηση δεν την ασκούν οι υπουργοί. Αυτοί απλώς κάνουν το συμβολαιογράφο και ψάλλουν το "ανω σχώμεν τας καρδίας" στους λογής Εφραίμ,που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει managers της "Αγιατολάχ"-Real Estate corporation,με έδρα στο τρίγωνο(Κύπρος-Μόσχα-Αγιον Ορος).

    ReplyDelete
  13. Τα Εθνικά εδάφη σήμερα δεν κατακτώνται με ανοιχτούς πολέμους αλλά με ΑΓΟΡΕΣ απο ποικιλώνυμες εταιρείες πίσω απο τις οποίες βρίσκονται Καθεστώτα,Κράτη,Μεγιστάνες.
    Αυτοί εδώ,οι Καταλληλότεροι,απλώς τα επικυρώνουν συμβολαιογραφικά και κάνουν και τους τσιλιαδόρους.

    ReplyDelete
  14. Πραγματικό σενάριο:

    (1) Ένας ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνει με σύμβαση έργου την εκπόνηση μελέτης, με αμοιβή ένα τυχαίο νούμερο, ας πούμε 10.501 ευρώ, για την οποία όμως πληρώνεται τμηματικά σε 12 δόσεις, όπως συνηθίζει άλλωστε το Δημόσιο. Στις πληρωμές έχει παρακράτηση 20% και υπάρχει και 19% ΦΠΑ.

    (2) Ένας συνάδελφος του πρώτου εργάζεται σε εταιρία με 12μηνη σύμβαση έργου με αμοιβή 10.501/12 ευρώ + 19% ΦΠΑ.

    Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλογοσκούφη, ο δεύτερος θα ζητήσει και θα πάρει πρόθυμα από τον εργοδότη του βεβαίωση που να λέει ότι καλύπτει ανάγκες μόνιμου προσωπικού, ανοίγοντας την πόρτα για δικαστική προσφυγή, καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, πρόστιμα, κτλ.

    Ο πρώτος επαγγελματίας φορολογείται πλέον κανονικά με 10% (=1050 ευρώ). Τέλος. Ο δεύτερος μπορεί να το παλέψει, να πείσει τον βλάκα εργοδότη και να πάρει μια βεβαίωση που να αυτοενεχοποιεί και τους δύο, και να γλιτώσει τα 1050 ευρώ. Άρα η βλακεία επιβραβεύεται.

    Τελικό συμπέρασμα: και οι δύο κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, πληρώνονται με ακριβώς τον ίδιο μηνιαίο "μισθό", το κράτος εισπράττει 19% και στις δύο περιπτώσεις, στην πρώτη μάλιστα υπάρχει και παρακράτηση φόρου 20% αν είναι άτυχο και έχει ως εργοδότη το ίδιο το Δημόσιο.

    Διαφορά: ο ΒΛΑΚΑΣ εργοδότης που θα πει ότι παραβιάζει το εργατικό δίκαιο θα "χαρίσει" στον "υπάλληλο" 1050 ευρώ το χρόνο, κάτι σαν μπόνους.

    ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΤΖΙΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. @ harris

    "Διαφορά: ο ΒΛΑΚΑΣ εργοδότης που θα πει ότι παραβιάζει το εργατικό δίκαιο θα "χαρίσει" στον "υπάλληλο" 1050 ευρώ το χρόνο, κάτι σαν μπόνους."

    Και μετά λέτε ότι η κυβέρνηση ευννοεί τους επιχειρηματίες εις βάρος των χαμηλόμισθων. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; (!)

    ReplyDelete
  16. Σήμερα βρήκα το blog μέσα από το http://freeguilty.blogspot.com/.
    Ανήκω κι εγώ στη γενιά των 700.
    Συγχαρητήρια για το blog σας. Συνεχίστε την καλή δουλειά!

    ReplyDelete
  17. @lebowski
    οχι ετσι - με λεπτομέρειες (ούτε γιά αστείο μη το κάνεις, διότι το μπουρδέλο όταν δουλεύει κάνει και υπερωρίες)

    Πάντως ας δώσουμε κι ένα ελαφρυντικό στον Αλογοσκούφη-
    με ξυπολητους στρατιώτες το Παρίσι δεν το παίρνεις

    και τι "στρατό" έχει ? νωθρούς, φακελλάκηδες, αδαεις Δ.Υ.
    μηδέν διαδικασίες ελεγχόμενες, μηχανογράφηση υπό το μηδέν.

    Μια κοινωνία και οικονομία σε κρίση, υπερδανεισμένη όπως και το κράτος.

    Κατά τη γνώμη μου καλώς έκανε την απογραφή γιά να γνωρίζουμε όλοι την πραγματική εικόνα που ο (δάσκαλός μου) Χριστοδουλάκης είχε δημιουργήσει.

    Έλα όμως που ξεμπρόστιασε τη Eurostat που ήταν στο παιχνίδι κι έτσι φτάσαμε να αναθεωρήσουμε το ΑΕΠ μας γιά να βγούμε από την επιτήρηση

    Ισολογισμό γιά κάθε υπουργείο- φτάνει πια. Δεν μπορεί το 50% του προυπολογισμού να είναι μισθοδοσία των άχρηστων Δ.Υ

    ReplyDelete
  18. Παιδιά δε θέλει πολύ εξήγηση το θέμα . Οι τύποι μας κοροιδεύουν και θέλουν να δούν τα όρια μας. Πόσο αντέχει ένας νέος σήμερα. Μια σύγχρονη κατοχη οραμμάτων και ελπίδων. Μας θέλουν άνεργους να παρακαλάμε για stage θέσεις και λαγοί στο σπίτι να μη μιλάμε και να είμαστε ευχαριστημένοι. Αλλά εμείς δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

    ReplyDelete
  19. Όταν όμως τα πράγματα δυσκολεύουν επιλέγεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Κάνεις πολιτικές επιλογές. Και η Κυβέρνηση επέλεξε. Έδειξε ότι βολεύεται με νέους χωρίς δικαιώματα και εξαρτημένους από την ιερή αγελάδα του δημοσίου και απέδειξε ότι το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων.

    Ad hoc συμμαχίες και αντιμαχίες, όπως θάλεγε η μέγαιρα των Αθηνών. Τι τα θέλετε........... Ο Αλογοσκούφης είναι ένα ανθρωπάκι, όπως η μάνα σας και ο πατέρας σας, ad nauseam μικροαστός.

    Θυμάμαι, όταν ήταν νεαρός, σκοτωνόταν μαζί με την Δίκα να διασυνδεθεί με τον μακαρίτη προκειμένου να πιάσει πόστο στο ΠΑΣΟΚ και να κάνει πολιτική καριέρα εκεί. Ο μακαρίτης τους έκλεισε την πόρτα και το "πήγαν δεξιά".

    ΕΤΣΙ δεν ήταν πάντα η κατώτερη τάξη;;;

    Εξ ΟΥ και ονομάζεται ΚΑΤΩΤΕΡΗ.

    Είπαμε, σαν την μάνα σας και τον πατέρα σας και, entre nous, και σεις του ιδίου φυράματος είστε.

    ReplyDelete
  20. Η οργάνωση είναι αναγκαιότητα παίδες, ο καθένας μας μόνος δεν κάνει τίποτα. Η γνώμη μου είναι πως ο καθένας πρέπει να βρούμε ποιος πολιτικός χώρος τον εκφράζει καλύτερα και όλοι στους δρόμους.

    ReplyDelete
  21. πρώτα καθένας πρέπει να διατυπώσει με ακρίβεια τι θέλει και τι ζητάει απ' την κοινωνική δράση και μετά να βοηθήσει να φτιαχτούν συμμαχίες συμφερόντων επί συγκεκριμένων θεμάτων (πχ όχι στο 10%) και να πιέσει έτσι για αλλαγές που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας

    ReplyDelete
  22. Εμείς να πληρώσουμε, άλλοι όμως...

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50067

    Χθες και με παρόντα το διοικητή του Αγίου Ορους, κ. Γιώργο Δαλακούρα, συνεδρίασε το ανώτατο όργανο διοίκησης της Αθωνικής Πολιτείας, η διπλή Δισενιαύσια Σύναξη (την αποτελούν οι ηγούμενοι των είκοσι αγιορείτικων μονών) και αποφάσισε να εξακολουθήσει να αρνείται να πληρώσει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), που είναι το 0,1% επί της αντικειμενικής αξίας για τα εκτός του Αγίου Ορους ακίνητά τους.
    ...

    Εκτός των έμμεσων πιέσεων και παραστάσεων προς την πολιτική ηγεσία, οι μοναχοί αποφάσισαν να μη στείλουν, όπως είχε υποσχεθεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί, τα κειμήλια του Αγίου Ορους στο Παρίσι, σε έκθεση της γαλλικής προεδρίας.

    ReplyDelete
  23. Sas proteinw na anoi3ete ena logariasmo sthn E0nikh trapeza ths Ellados me dikaiouxo to Ellhniko kratos, alla me ta xrhmata kleista gia 20 xronia kai me ton kaitero dunato toko. Ekei na pane kai na kata0esoun oi neoi apo 20 mexri 30 etwn to 10% pou tous zhta o Alogoskoufhs kai to apodeiktiko ths kata0eshs na to proskomhsoun sthn eforia enti tou forou.
    H a3ioprephs koinwnikh anupakoh einai ena tromero oplo sta xeria autwn pou exoun gera stomaxia.

    ReplyDelete
  24. Να δούμε ποιος μαλάκας εργοδότης θα δώσει βεβαίωση ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ότι απασχολεί μισθωτό με το μπλοκάκι.

    ReplyDelete
  25. Ένα μέτρο που ξεκινά αμέσως με εξαιρέσεις ανά συντεχνία, είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτό που έκανε φοβερή εντύπωση και σε μένα, αλλά και στον κόσμο που συναντώ καθημερινά, είναι το πώς η "Γενιά των 700 Ευρώ" αντιμετωπίζεται σαν ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ που έχει ΔΥΝΑΜΗ και διεκδικεί τα συμφέροντα της. Βέβαια, πρέπει πρώτα απόλα να καταλάβουν αυτοί που φοβούνται τη συντεχνία, ποια είναι αυτή, από που προήλθε, πώς θα βοηθηθεί. Και σίγουρα η στάση Αλογοσκούφια δείχνει μυωπική αντίληψη, ερμηνεία του φαινομένου ωσάν να ήταν μια ακόμα συνδικαλιστική παρασιτική ομάδα που μπορεί να δωροδοκηθεί αλά Ελληνικά με τροπολογίες και εξαιρέσεις. Η κοινωνία του θεάματος σε λέω...

    ReplyDelete
  26. Apo in.gr

    "Βαριά φαίνεται να έπεσε η «καλοσύνη» για τα «φτωχά μπλοκάκια» στον Γ.Αλογοσκούφη και τελικά με την τροπολογία που κατέθεσε το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα ισχύσει για τρία μόνο επιπλέον έτη και μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν σύμβαση μ' ένα εργοδότη και δεν έχουν πατήσει το 30ο έτος. Οι πολύτεκνοι γλιτώνουν το χαράτσι χωρίς όρους."

    Mallon "de tou bgainoun" ta noumera tou Alogomouri. Ligo kopse, ligo rapse, de bgaino re mana mou!

    Episis oson o arithmos tilefonou teleionei se "284" tha plironoun 8%. Osoi exoun to ligonta, 4% foro.

    ReplyDelete
  27. καλή η σκέψη του ventriloquist υποτίθεται βέβαια ότι ο ΚΚ θα έφτιαχνε ταμείο αλληλεγγύης των γενεών με το 4% του ΦΠΑ και το 10% των εσόδων από ιδιωτικιοποιήσεις

    ReplyDelete
  28. τώρα λέει θα κάνει Υπεύθυνη δήλωση ο εργαζόμενος ότι είναι μισθωτός και άμα είναι μέχρι 30 θα είναι αφορολόγητος

    ReplyDelete
  29. Καθήστε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

    Έχουν αλλάξει την υποτιθέμενη ρύθμιση 3 φορές μέσα σε δύο μέρες.

    Την επόμενη φορά μπορεί να κατεβάσουν το όριο κάτω από τα 25 και να πιάνει τη γενιά των φοιτητών.

    Τί σημαίνει κ. Αλογοσκούφη "διαδοχικοί εργοδότες";

    ReplyDelete
  30. Katirgise to gamimeno

    den boro na perimeno...

    ReplyDelete
  31. Καλή ιδέα η βεβαίωση εργοδότη για τους μισθωτούς με το μπλοκάκι. Multiplier effect για τα έσοδα του κράτους. Καταχωρείται στη λίστα των παρανόμων, και μετά, μίζα ή κυρώσεις.

    ReplyDelete
  32. FRFG is looking for an new research assistant

    http://www.intergenerationaljustice.org/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=90

    ReplyDelete
  33. Paidia mia einai h lysh.
    Maurh petra sthn Ellada kai opou mas bgalei. Eimai 32 meta apo merika xronia ergasias sthn Ellada opou den eblepa fos sto tounel, efyga kai douleuo Aglia. Mporei na mhn troo kalamarakia h' soublakia edo h' na pio ton frape mou sthn paralia, alla toulaxiston exo mia douleia pou mou aresei kai pou amoibomai arketa osta na perno kala. An bare8o Agglia? E tote 8a pao gia Ollandia h' Gallia, pantos Ellada 8a gyriso gia thn syntaksh. Oso gia ton frape kai ta kalamarakia, ta troo stis diakopes mou, kai ante ^%£$%£$ Karamanli kai oti antiprosopeueis.

    ReplyDelete
  34. ...Επίσης οι Λέοντες με τη Σελήνη στο Ζυγό δικαιούνται απαλλαγή από το νέο μέτρο εφόσον ο εργοδότης τους έχει ωροσκόπο Καρκίνο.

    Για την απόδειξη των ανωτέρω, θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από πιστοποιημένο μέντιουμ.

    ReplyDelete
  35. @ Panagiotis

    Kala....
    pigaine gallia na deis ti glyka

    kai tha gyriseis stin ellada

    trehontas.

    I agglia einai alli fasi.

    To an tha pas i oxi einai synartisi pollon paragonton.

    Min krinete ta panta apo ti diki sas empeiria.

    Einai eykolo alla aploiko.

    ReplyDelete
  36. Eisai kai poliglossos...

    Den milane oloi gallika, olandika,
    toyrkika kai filandika.

    ReplyDelete
  37. Ωραίος και ο Βουλγαράκης με τις ΕΠΕ και τις offshore του!Είναι νόμιμος!Αυτό είναι το σύστημα.Αυτό επιτρέπει offshore.Τα έχεις;Την κάνεις την offshore και έξω απο την πόρτα.Δεν τα έχεις;Πλήρωσε το δεκατιανό αν είσαι 30 και περίμενε ένα χρόνο αν είσαι 29.Οι μαλάκες με τα Ph.D εξ'ορισμού τον ήπιανε (30φεύγα)κι ας δουλεύουν στις τεχνικές εταιρίες με μπλοκάκι.
    Offshore λέμε!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. Από μια λογίστρια έμαθα ότι αν κόβεις αποδείξεις μόνο σε έναν εργοδότη το υπουργείο θεώρει ότι υπάρχει εξαρτημένη εργασία και σε εντάσσει αυτόματα στους μισθωτούς. Από την ιδία πηγή έμαθα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης είναι αναγκασμένος να σε προσλάβει.

    Δεν είμαι 100% σίγουρος για τα παραπάνω.

    Πολλές ρυθμίσεις ρε παιδιά, στο τέλος θα μπλέξουμε τα μπούτια μας!

    ReplyDelete
  39. @ventriloquist
    πολύ καλή η ιδέα σου, ίσως με κάποιες παραλλαγές (πχ αγορά ΕΓΔ κτλ).
    Δυστυχώς δεν μπορεί να οργανωθεί ο απλός πολίτης.

    Μην μου βρίζετε τον Αλογοσκούφη-
    Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

    Φορολογεί τα μπλοκάκια και κάποιοι που έκαψαν το τελωνείο Πειραιά πριν 10 χρόνια γιά να εξαφανίσουν φακέλλους (λέγε με λαθρεμπόριο καυσίμων), και βρέθηκαν με καράβια και και και και καπνίζουν πούρα και φόρους δεν πληρώνουν

    και αυτό το λαθρεμπόριο καυσίμων που όλο το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε που είναι ρε παιδιά ?
    € 1 δις (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ) το υπολογίζουν

    ReplyDelete
  40. Βουλγαράκης-Καραμανλής,βίοι παράλληλοι.Ανεπάγγελτοι μεν,πάμπλουτοι δε. Μποέμηδες ως νεανίες,ταγοί της οφσορικής νομιμότητας και του ανάλογου ήθους ως πολιτικοί ηγέτες.
    Ηθικόν δίδαγμα: Απο την εργασία ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ επλούτισε.

    ReplyDelete
  41. Πολιτικόν δίδαγμα: "Η απάτη είναι πάντα δεξιά".

    ReplyDelete
  42. Θεραπευτικόν δίδαγμα: "Χωρίς έναν κάποιον Εφραίμ, ως μέντορα, η ψυχή αρρωσταίνει".

    ReplyDelete
  43. OXI

    OXI

    OXI

    ΑΠΑΤΗ = ΠΑΣΟΚ

    ΑΠΑΤΗ = ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αυτό το ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑ την ΑΝΕΔΕΙΞΕ σε ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

    και την

    ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ σε ΑΠΑΞΙΑ και ΒΛΑΚΕΙΑ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στα Πασόκια
    Επί της ΠΥΡΑΣ το ΑΛΗΤΑΡΙΟ

    ReplyDelete
  44. Στο ΓΟΥΔΙ τα ΠΑΣΟΚΙΑ

    οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ

    του ΕΘΝΟΥΣ

    εξ αιτίας των οποίων εσείς παίρνετε τα 700 ευρώ.

    ΑΥΤΟΙ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ σας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ στην ΜΙΖΕΡΙΑ!!!!!!

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. Άκουσα τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει στις δηλώσεις του το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο harris σε παραπάνω σχόλιο και την Κατσέλη να μιλάει για προχειρότητα στα μέτρα Αλογοσκούφη.......

    Μήπως δίνουμε γραμμή στο ΠΑΣΟΚ...???

    Είδες η ρημάδα η δημοσιότητα ευεργετική που είναι!!!!!

    ReplyDelete
  47. @xanoum mpourek

    Από μια λογίστρια έμαθα ότι αν κόβεις αποδείξεις μόνο σε έναν εργοδότη το υπουργείο θεώρει ότι υπάρχει εξαρτημένη εργασία και σε εντάσσει αυτόματα στους μισθωτούς. Από την ιδία πηγή έμαθα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης είναι αναγκασμένος να σε προσλάβει....

    Το παραπάνω ισχύει 100% από την εργατική νομοθεσία, αλλά νομίζω μόνο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα - στον εργοδότη δεν υπάρχει "υποχρέωση" να σε προσλάβει, αλλά μπορεί και πάλι να βρει τον μπελά του από την επιθεώρηση εργασίας (λέμε τώρα). Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέφερα ως ΒΛΑΚΑ τον εργοδότη που θα δώσει υποτίθεται τη βεβαίωση που λέει του ΥΠΟ.

    Να συμπληρώσω επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι επιστήμονες και υποψήφιοι διδάκτορες που εργάζονται ως ερευνητές (εξωτερικοί συνεργάτες) σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα κόβοντας ΑΠΥ (με ή χωρίς ΦΠΑ). Όλοι αυτοί μένουν επίσης ξεκρέμαστοι, τουλάχιστον μετά την πρώτη τριετία, αφού είναι ΑΔΥΝΑΤΟ το Πανεπιστήμιο να δεχθεί να τους δώσει τέτοια βεβαίωση - κάτι τέτοιο θα άνοιγε την πόρτα για προσφυγή και αίτημα μόνιμης πρόσληψης από την επόμενη μέρα κιόλας (κάλυψη μόνιμων λειτουργικών αναγκών).

    @Don said...

    Άκουσα τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει στις δηλώσεις του το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο harris σε παραπάνω σχόλιο και την Κατσέλη να μιλάει για προχειρότητα στα μέτρα Αλογοσκούφη.......

    Μήπως δίνουμε γραμμή στο ΠΑΣΟΚ...???


    ΗΜΑΡΤΟΝ - Δεν το ξανακάνω το υπόσχομαι!!!

    Αφού δεν τους κόβει ούτε καν να βρούνε 2-3 πράγματα να πούνε μόνοι τους, ανάμεσα στους κουραστικούς ολοήμερους φραπέδες, τουλάχιστον ας ανοίξουν τα στραβά τους να διαβάζουν τι λέει ο κόσμος στα blogs - θα τους κάνει πολύ καλό.

    ReplyDelete
  48. "Απο την εργασία ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ επλούτισε."

    Just plainly wrong

    ReplyDelete
  49. "tyn said...
    "Απο την εργασία ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ επλούτισε."

    Just plainly wrong

    September 5, 2008 10:56 AM"

    Εκτός αν ελαστικοποιήσεις πολύ την ένοια της εργασίας και της αφαιρέσεις το ηθικό περιεχόμενο.
    Ετσι όπως το βάζεις ο πιό σκληρά(κακουχίες,βασανιστήρια,κλπ,κλπ) Ελληνας "εργαζόμενος" είναι ο Βασιλης Παλιοκώστας.

    ReplyDelete
  50. Αν έπρεπε πάντως να διαλέξω μεταξύ των δύο τύπων "εργαζομένων",δηλ.του Παλιοκώστα και του Οφσορίτη, θα διάλεγα ασηζητητί τον πρώτο,ο οποίος είναι απλά ένα ρομαντικό κατάλοιπο του λαικού ληστή,που με τα έσοδά του κτίζει Εξωκκλήσια.

    ReplyDelete
  51. I an elastikopoiiseis kai tin enoia tou ploutou.

    ReplyDelete
  52. Αλλά ο φαρισαισμός της Δεξιάς δεν έχει όρια.Ενω γέμισε τον τόπο απο Οφσορίτες, απο πάνω μιλάει και για το "έγκλημα του χρηματιστηρίου",λασπώνοντας τον Σημίτη,τον πιό καθαρό πρωθυπουργό.

    ReplyDelete
  53. "Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα το νόμιμο δεν ταυτίζεται και με το ηθικό"? Ρωτούσε ρητορικά και φούσκωνε σαν πληγωμένο παγώνι ο βουλγαράκης στα κανάλια χθες το απόγευμα, και αμήχανοι οι δημοσιογράφοι, σε όλα τα κανάλια, αδυνατούσαν να βρουν λόγια να συνεχίσουν. Κι όμως, το black letter law έχει προ πολλού απομακρυνθεί, στη φιλοσοφική του βάση, από την ηθική, την οποία αντικατέστησε με την έννοια δικαίου. Το δίκαιο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Αν θέλει ο κ. Βουλγαράκης να βρει την ταύτιση της ηθικής με το νόμιμο, μάλλον πρέπει να κοιτάξει προς Sharia law μεριά.

    Η δραστηριότητα σου κ. Βουλγαράκη είναι δίκαιη νομικά, ανήθικη πολιτικά.

    ReplyDelete
  54. Ο κύριος Βουλγαράκης εχθές μας είπε ότι το ηθικό οφείλει πλέον σε αυτή την χώρα να ταυτιστεί με το νόμιμο. Και εφόσον αυτό που έκανε αυτός με την ΕΠΕ για την φοροαποφυγή ήταν σύνομο τότε ήταν και ηθικό (και πολιτικά και προσωπικά).

    Που πάει να πει ότι εάν κάποια στιγμή τον κερατώσει η γυναίκα του (no offense - just an example) θα πρέπει και αυτός από την πλευρά του να το δεχτεί αδιαμαρτύρητα και να την θεωρήσει απολύτως ηθική και ιδανική σύζυγο καθ'ότι θα τελεί σε απόλυτη νομιμότητα μιας και η μοιχεία έχει πάψει πλέον να είναι ποινικά κολάσιμη από το ελληνικό κράτος!!!!

    Σε τι κόσμο μπαμπά μ'έχεις φέρει να ζήσω??????

    ReplyDelete
  55. "notorious said...
    "Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα το νόμιμο δεν ταυτίζεται και με το ηθικό"? "

    Nαι έχεις πολύ δίκιο.Αλλο νόμιμο και άλλο νομότυπο.Με το πρώτο κρίνεσαι με το πνεύμα του νόμου που εμπεριέχει την ηθική του νομοθέτη και την ηθική του δικαστή.
    Με το δεύτερο μπορείς οποιαδήποτε απάτη να την ξεπλύνεις "νομιμοποιώντας" την. Οι οφσόρ εταιρείες είναι πλυντήρια που μπορούν να τα διαχειριστούν τα τσογλάνια της Δεξιάς με καταπληκτική μαεστρία.

    ReplyDelete
  56. Πριν μερικούς μήνες οι Γερμανικές Αρχές παρέδωσαν στην κυβέρνηση ένα DVD με ονόματα και λογαριασμούς από μερικές χιλιάδες υψηλόμισθους πολίτες της χώρας που φοροφυγάδευαν τα εισοδήματα τους στο Λίχτενσταϊν. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν σκληρή, η οποία μίλησε περί ΗΘΙΚΗΣ και ΕΥΘΥΝΗΣ αυτών των πολιτών απέναντι στους συμπολίτες τους. Η Γερμανία είναι από τις πρωτοστατούσες χώρες που αναζητά διέξοδο στο θεσμικό έλεγχο των νομότυπων πλυντηρίων. Το Λονδίνο είναι ο παράδεισος τους. Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης τους.

    ReplyDelete
  57. "...εάν κάποια στιγμή τον κερατώσει η γυναίκα του ...."


    Τον φαντάζεσαι με κέρατα; Σαν τον Μινώταυρο θα είναι!

    ReplyDelete
  58. λέτε γι αυτό να εξαίρεσε τους εισοδηματίες;

    ReplyDelete
  59. Μπορεί, λόγω της φύσης μας και της ηλικίας μας, να προσπαθούμε να χλευάσουμε ή να κωμικοποιήσουμε ορισμένα γεγονότα, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε το πόσο λυπηρό είνια όλο αυτό το ξεφτιλίκι γύρω μας.

    Τσαντίζομαι όταν νομίζουν ότι μπορούν να με κοροϊδεύουν όχι μόνο πίσω από την πλάτη μου αλλά ακόμη και μπροστά στα ίδια μου τα μάτια μου.

    Ας λυπηθούν, αν δεν μπορούν να σεβαστούν, την ανθρώπινη υπόσταση τους και να σταματήσουν αυτό το "καραγκιοζιλίκι". Τους έχουμε πλέον καταλάβει και με το να συνεχίζουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνα γελοιότητας.

    Σας πήραμε χαμπάρι. Ήγκικεν πλέον η ώρα!!

    ReplyDelete
  60. Μπορείς να πεις ΣΑΤΙΡΙΖΩ, ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ ή ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩ, don, όχι κωμικοποιώ.

    HΓΓΙΚΕΝ, όχι ήγκικεν.

    Μετά συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης (Βασιλειάδου),

    έξεστι don παπανδρεϊζειν

    ReplyDelete
  61. ΚΑΙ αφήστε τα περί ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ σχόλια κλπ κλπ

    Για ΗΘΙΚΗ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να ΜΙΛΟΥΝ 3 ΑΤΟΜΑ στην ΕΛΛΑΔΑ:

    1) Ο Κινέζος
    2) η Μέγαιρα, και
    3) ο Κομφού

    ReplyDelete
  62. Η ράτσα των αστών κατέστρεψε κάθε έννοια ηθικής, τη διέφθειρε, την αρρώστησε, έκανε κουλτούρα και τρόπο ζωής την προστασία της από τα ανίδεα καταυτήν κατώτερα στρώματα. Κι όμως, η ηθική που διδάχθηκε ο Κομφούκιος προήλθε από την υπηρέτρια του, όχι από την αστή οικογένεια του, την οποία βρίζει μανιωδώς, και έτσι ορθά αντικατοπτρίζοντας την αρρωστήλα της αστικής τάξης σε όλο το μεγαλείο της.

    ReplyDelete