Monday, May 23, 2011

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…

Κάποιο πλάνο πουλάκι σφυρίζει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο πως η μόνη λύση είναι να κάνουμε τη δική μας λαϊκή επανάσταση, να γίνουμε Αργεντινή ή Ισημερινός ή ακόμα και Αίγυπτος, Λιβύη ή Τυνησία. Το πουλάκι μιλάει ξεκάθαρα και φανατικά όταν έχει κοκκινόμαυρο ρούχο και πολύ πιο συγκαλυμμένα και μπερδεμένα όταν φορά κοστούμι και γραβάτα. Λέει, το πουλάκι πως πρέπει να αφήσουμε τα πραγματικά κοινωνικά κεκτημένα μιας τριακονταετίας, την ένταξη στο κλαμπ του ευρώ, τη συμμετοχή μας στην ομαλή οικονομία της Δύσης και το υλικό επίπεδο της ζωής μας και να επιτρέψουμε στα βαθιά ριζωμένα αυτοκαταστροφικά μας ένστικτα που επικράτησαν το 1897, το 1922 και το 1944 να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Η Στάση Πληρωμών έχει γίνει η νέα Μεγάλη Ιδέα του έθνους…

Θα ήταν ευχής έργο να περιοριζόταν αυτή η τάση στα ανορθολογικά πολιτικά άκρα αριστερά και δεξιά αλλά, δυστυχώς, φορείς αυτών των αντιλήψεων βρίσκονται ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, αν κρίνουμε από τον τακτικισμό κάποιων υπουργών και λοιπών πολιτικών που προτιμούν να διατηρήσουν τη μελλοντική τους πελατεία στην τριτοκοσμική επόμενη κατάσταση παρά να κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγει η χώρα.

Βουλευτές όλων των χώρων και παράγοντες των παραγωγικών τάξεων, της επιστημονικής κοινότητας και του πολιτισμού συντάσσονται με τον αυτοκαταστροφικό ανορθολογισμό που προτιμά παρά να χαθούν τα άδικα προνόμια που συσσώρευσαν μερικοί στη διάρκεια της πρόσφατης ιστορίας μας, να καταστραφεί ακόμα και ό,τι υγιές και ελπιδοφόρο οι προηγούμενες γενιές κατάφεραν να θεμελιώσουν.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την πτώχευση πριμοδοτούν είτε ρητορικά, είτε – ακόμα χειρότερα – πρακτικά οι ίδιοι παράγοντες που επέτρεψαν την οικονομική υποβάθμιση της χώρας ευνοώντας «φιλεργατικά» την αποβιομηχάνιση των 80s και αποσαθρώνοντας «προστατευτικά» την παραγωγή στα 90s. Και βέβαια, όσοι στα 00s αντί της αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας προτίμησαν την «ήπια προσαρμογή» με δάνεια από το μέλλον... Όλοι αυτοί που με τους «αγώνες» τους και τις πολιτικές τους μετέτρεψαν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες σε αντιπαραγωγικούς είλωτες, βιάζονται να μας στείλουν στην «ηρωική» χρεοκωπία για να ξεπλύνουν τις μεταπολιτευτικές τους αμαρτίες. Αν είναι να χαθεί το παχυλό επίδομα, το βόλεμα, η επιδότηση ή οι ψήφοι, καλύτερα να πάμε όλοι στον πάτο! Έτσι δεν είναι κύριοι και κυρίες υπουργοί, βουλευτές, εργατοπατέρες, πρυτάνεις, καλλιτέχνες, καναλάρχες και απλοί συμπολίτες;

Αλλά, σόρι κιόλας! Θυμόμαστε ποιοι είστε και τι λέγατε τις εποχές της επανίδρυσης, του εκσυγχρονισμού και των λεφτών που υπήρχαν. Θυμόμαστε να υποστηρίζετε όλα μα όλα τα αιτήματα των εκλογικών σας πελατών και τα προνόμιά σας εις βάρος όλων των άλλων μελών της κοινωνίας, όλων αυτών που σήμερα χάνουν δουλειές, μέλλον, προσωπικές επενδύσεις και την αξιοπρέπειά τους για να μη στερηθείτε εσείς, τα κομματικά σας βλαστάρια κι οι στρατοί των βολεμένων σας συμμάχων την υπεραξία που κλέβετε από την κοινωνία! Κρύψατε καλά τις αδικίες που χτίζατε χρόνο με το χρόνο κάτω από το πέπλο του πληθωρισμού στα 80s, των υποτιμήσεων στα 90s και των δανεικών στα 00s.

Όμως, δυστυχώς για σας, the game is over και παρά να το χάσει ολόκληρη η χώρα, καλύτερα να το χάσετε εσείς, η θλιβερή μειοψηφία που μας ξεγέλασε και συνεχίζει να μας ξεγελά με κολακείες και ψευτιές. Εμείς που προσπαθούμε ακόμα να δουλέψουμε με λιγότερες δουλειές, να παράγουμε με λιγότερους πόρους και να αντισταθούμε στη βία και τις ακρότητες που γεννά η οικονομική και κοινωνική κρίση σας βλέπουμε. Εμείς παλεύουμε καθημερινά για να μείνει η Ελλάδα με το κεφάλι έξω από το νερό και στοιχηματίζουμε τις ζωές μας στην αποφυγή της χρεωκοπίας την ίδια ώρα που εσείς, φορώντας τις παρωπίδες του αμοραλισμού σας ελπίζετε στη γρήγορη βύθιση όλων μας. Όταν εσείς παραλύετε την κοινωνία με την πολιτική σας ανεπάρκεια, με τη διαμαρτυρία σας και στερώντας μας τα δημόσια αγαθά που οφείλετε να μας παρέχετε, εμείς δουλεύουμε διπλά για να καλύψουμε το κενό που η αναλγησία σας αφήνει. Επεξεργαζόμαστε λύσεις που θα προσπεράσουν τη μονοδιάστατη άρνησή σας και το φτηνό σας λαϊκισμό.

Μην αφήνετε τα γκάλοπ να σας ξεγελάνε. Δε σας υποστηρίζει κανείς. Σας βλέπουμε όλοι και αν δεν αποφασίσετε να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι η πτώχευση θα είναι μόνο δική σας.

91 comments:

  1. "κεκτημένα" ?
    πλάκα μας κάνεις ?

    Το έχουμε πει κατ επανάληψη: beggars can't be choosers

    Δυστυχώς η χρεωκοπία δεν είναι "τους" αλλά "μας" διότι αυτούς αξίζουμε να εχουμε και αυτούς ψηφίζουμε

    Και όσο αυτοί που κυβερνούν είναι ανίκανοι θα νομίζουν ότι αρκούν τα λόγια και οι συσκέψεις

    The game is over αλλά για εμάς και καλό είναι να το καταλάβουμε και να τους στείλουμε στο διάολο διότι είναι ανίκανοι ακόμα και τη δική τους κοπριά να καθαρίσουν

    ReplyDelete
  2. @G700:

    1. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτό το εξάμβλωμα μνημόνιο/ΣΔΔ, δεν σημαίνει ότι πριμοδοτεί την πτώχευση - Αν και είναι σχεδόν βέβαιη πλέον, έχει ξεκινήσει ήδη από πέρυσι στο εσωτερικό και σύντομα θα επισημοποιηθεί, τώρα που "ξεφόρτωσαν" γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

    2. "Θυμόμαστε ποιοι είστε και τι λέγατε τις εποχές της επανίδρυσης, του εκσυγχρονισμού και των λεφτών που υπήρχαν." - Υποθέτω αυτό πρέπει να περιλαμβάνει κυρίως και κατά προτεραιότητα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μια και είναι ο πιο πρόσφατα εκλεγμένος και νομίζει ότι χαίρει ακόμα "λαϊκής εντολής".

    3. "Μην αφήνετε τα γκάλοπ να σας ξεγελάνε. Δε σας υποστηρίζει κανείς." - Δεν ξέρω γιατί βγήκε τώρα αυτό το συμπέρασμα, που οι "κακές γλώσσες" λένε ότι οι πράσινοι και μπλε κόκκοι ισοβαθμούν πλέον, τι άλλαξε δηλαδή μέσα σε ένα μήνα που "το ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστά" (σύμφωνα με τα κανάλια) και "έχει λαϊκή εντολή".

    Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, εδώ στο G700 πρέπει να αρχίσετε να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους, πιο συγκεκριμένα, και κυρίως πριν τις αποφάσεις των κυβερνώντων. Δεν θέλω π.χ. να δω ότι συμφωνείτε με τα νέα μέτρα ΑΦΟΥ αυτά ανακοινωθούν - θυμίζω ότι ο Τρισέ πρότεινε ήδη περαιτέρω αύξηση της φορολογίας.

    ReplyDelete
  3. Το Σάββατο ο καθυστερημένος πρωθυπουργός του τρΕλλάς βγήκε απο το Ναύπλιο και δήλωσε οτι την κρίση στην χώρα μας έχουν πληρώσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι... Δημόσιοι Υπάλληλοι (! ω ναι), ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ με τους ιδιωτικούς οι οποίοι δεν είδαν λέει μείωση στις αποδοχές τους (!).
    Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνομαι στο οτι το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ κίνημα-ΛΟΜΠΙ δεν πρόκειται επ ουδενί να αγγίξει τους κηφήνες, αλλα θα τα φορτώσει για και πάλι όλα στις πλάτες τον κορόϊδων του Ιδιωτικού τομέα μέσω φορολογίας (όπως παραδοσιακά πράττει).

    Όσον αφορά τους κουτόφραγκους Ευρωπαίους, έχω να προτείνω κάτι: ας πιάσει ενας απο εσάς ρε παιδιά να γράψει μια επιστολή προς τα Ευρωπαϊκά media, όπου να ΕΞΗΓΕΙ το τι ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα, καθώς οι ξένοι διατηρούν την ψευδαίσθηση οτι οι Έλληνες στο συνολό τους βρίσκονται μέσα στο "κόλπο-φαγοπότι", και ουτε καν έχουν πάρει χαμπάρι οτι εδω και δεκαετίες στην Ελλάδα έχουμε έναν ιδιότυπο στρατό κατοχής 1.200.000 αργόσχολων κηφήνων δημοσίου+ΔΕΚΟ+ΟΤΑ, οι οποίοι (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) ψευτοαπασχολούνται σε ΠΛΑΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σε δημόσιες υπηρεσίες, θέσεις εξαγορασμένες με "πολιτικά ανταλλάγματα" (! ω ναι κουτόφραγκοι Δυτικοί, υπάρχουν και αυτά στον πλανήτη που ζούμε, Γκρίκ μόντελ) θέσεις δομημένες με σκοπό την δουλειά που κάνει 1 άνθρωπος σε 1 ωρα να την κάνουν 10 άνθρωποι σε 1 εβδομάδα.

    Επίσης να τους εξηγεί οτι στην Ελλάδα έχει υιοθετηθεί μια απίστευτη νοοτροπία, όπου σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία τρέφει την πεποίθηση οτι οι πλέον άξιοι και ικανοί παραγωγικοί άνθρωποι πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους με μοναδικό σκοπό και επαγγελματικό στόχο την κατάκτηση μιας ΑΕΡΓΗΣ θέσης ρέκλας και λούφας στον δημόσιο τομέα (!!!), καθώς σε αυτή την χώρα μια εργασία - αραλίκι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα (η οποία δεν παράγει αλλά απορροφά πλούτο) μηδενικού ρίσκου και μειωμένης προσπάθειας έχει προσδοκώμενο εισόδημα Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Υ-Τ-Ε-Ρ-Ο-!!! απο την παραγωγική, επίπονη και ριψοκίνδυνη εργασία του Ιδιωτικού Τομέα (! τ' ακούτε φίλοι μας Ευρωπαίοι? Κι ύστερα τα Ελληνοειδή περιμένουν ΠΛΟΥΤΟ απο τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίοι ΟΙ ΙΔΙΟΙ θέλουν να έχουν υποβαθμισμένο!!!)

    Εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ την κατάσταση στην Ελλάδα και τις διάφορες στρεβλώσεις που συνεχίζονται, ΔΕΝ πρόκειται να ασκήσουν πιέσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά πιστεύω (και βλέπω απο τους ξένους) οτι ΔΕΝ έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την χώρα.

    ReplyDelete
  4. Επιτέλους η κυβέρνηση πήρε μπρος!

    ReplyDelete
  5. Αγαπητέ Jaga,

    1. Άλλο η διαφωνία με τα επιμέρους τεχνικά του Μνημονίου (τα συζητ΄σμε κσι ξέρουμε που διαφωνούμε και πού όχι, ελπίζω), άλλο η προώθηση (κρυφά ή φανερά) της Στάσης Πληρωμών ως καλύτερης λύσης.
    2. Τα λεφτά που υπήρχαν απαντάνε στο ερώτημά σου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο μεταπολιτευτικό πελατειακό χάλι. Η αλήθεια είναι ότι όποιο έργο και όποια σοβαρότητά της την οφείλουμε στην - τρισκατάρατη και για σένα - Τρόικα.
    3. Δεν είμαστε με το ΠαΣοΚ, μην επιμένεις.

    Εδώ και τόσα χρόνια που διαβάζεις άρθρα και αναλύσεις μας, φαντάζομαι έχεις καταλάβει τι πολιτικές προτείνουμε παρότι έχεις διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές.

    Οπότε μη μας εγκαλείς. Το ότι το ΠαΣοΚ (και μεθαύριο η ΝΔ, αν κυβερνήσει) έρχεται στα λόγια μας, μας τιμά και μακάρι να συνεχίσει μπας και δούμε ως γενιά και ως χώρα άσπρη μέρα.

    ReplyDelete
  6. Μικρή διόρθωση: Την παραπάνω "παραίνεση" για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα ίσως τελικά να μην την έκανε επίσημα ο Τρισέ αλλά ο Γιούνκερ. Αυτοί οι δύο ταυτίζονται τόσο πολύ που δεν ξέρεις ποιος είπε τι.

    Για τον Γιούνκερ υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον:

    "Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για την... Ελλάδα" (tvxs.gr, 23/5/2011):

    >> http://tvxs.gr/node/85208

    "...Η σημαντικότερη εντολή απαιτεί να μη βλάπτεις τους άλλους. Δεν το λένε ακριβώς έτσι βέβαια οι Δέκα Εντολές, αλλά μπορεί να το συμπεράνει κανείς..."

    Το μόνο που δεν είπε, απολογούμενος, είναι το "...για τη φουκαριάρα τη μάνα μου το έκανα". Δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να πει την αλήθεια, ούτε το ότι λέγοντας καταφανέστατα ψέμματα έριχνε βενζίνη ακριβώς στις χειρότερες φήμες για "μπουρλότο". Οι περισσότεροι βέβαια πιστεύουν ότι το ήξερε, γι' αυτό και έκανε ότι έκανε, δίνοντας αβάντα 5-6 ωρών στις τράπεζες να ξεσαλώσουν.

    Και εμείς εδώ ακόμα συζητάμε αν θα υπάρξει "συναίνεση" για να πάρουμε "τη δόση μας".

    ReplyDelete
  7. @goas:

    Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Κατά δεύτερον δεν εγκαλώ κανέναν, η παραίνεσή μου για καθαρότερα διατυπωμένες θέσεις είναι ακριβώς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Κατά τρίτον, δεν βάζω ταμπέλες σε κανέναν, μπορεί όποιος θέλει να υποστηρίζει όποιον θέλει, δικαίωμά του να το κάνει. Ακόμα και αν αλλάξετε το σήμα του G700 και βάλετε το λογότυπο κόμματος, πάλι με τα ίδια κριτήρια θα αποφασίσω αν θα διαβάζω και θα σχολιάζω το blog, όπως κάνω και τώρα.

    Σχετικά με το μνημόνιο, νομίζω είναι σαφές πλέον ότι πρόκειται για περίπτωση false dilemma. Υπάρχει Ελλάδα χωρίς μνημόνιο και υπάρχει οικονομία χωρίς χρεοκοπία, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Αναδιάρθρωση έπρεπε να είχε ήδη γίνει, προ δανεισμού, ακόμα και με ένα "καλό" μνημόνιο, γιατί το διάστημα αυτό χρησιμοποιείται για "ξεφόρτωμα" ελληνικών χαρτιών - δεν το λέω εγώ, το λένε τα ίδια τα στελέχη γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, ανοικτά πλέον τις τελευταίες ημέρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πλήρη χρεοκοπία (στάση πληρωμών μισθών/συντάξεων) ούτε έξοδο από το ευρώ.

    Επομένως, οι αντιρρήσεις προς το κατασκεύασμα μνημόνιο/ΣΔΔ δεν είναι απλά "τεχνικής φύσεως" αλλά στον ίδιο το μηχανισμό που επιβλήθηκε υπό συνθήκες πανικού και σοκ. Το χρέος μας ήταν "αέρας", ξαφνικά έγινε ενυπόθηκο με απίστευτες ρήτρες εθνικής παραχώρησης (το είπε και ο πρωθυπουργός προχθές), και παρόλα αυτά ένα χρόνο μετά είμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη κατάσταση.

    Συμπέρασμα: Το liability του κακού αποτελέσματος είναι στον κακό σχεδιασμό (ΕΕ-ΔΝΤ) ή στην κακή εφαρμογή (κυβέρνηση) ή και στα δύο. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι σε όσους προειδοποιούσαμε ακριβώς για αυτό, ένα χρόνο πριν.

    Και επειδή προφήτης δεν είναι κανένας, προτείνω να διαβάσετε για τις δεσμεύσεις αύξησης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στον ανώτερο συντελεστή, για το οποίο είχα αναφερθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν το ανακάλυψα στα χαρτιά ή στον καφέ, το λέει ξεκάθαρα η αρχική συμφωνία (παράρτημα 4), από το Μάιο 2010. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το τι συμβαίνει σήμερα και πως πλασάρεται στα ΜΜΕ ως "μοναδική, έκτακτη λύση".

    ReplyDelete
  8. Εγω πάντως βλέπω ότι ενώ καλώς ή κακώς έχουμε κυβέρνηση (άλλο που είναι ανίκανη) όλοι σηκώσαν μπαιράκι

    Η ΓΕΝΟΠ, η οποία θέλει να μας δείξει ποιό είναι το συμφέρον ΜΑΣ, ο πρόεδρος του ΟΛΘ κτλ κτλ

    Τελικά Goas το "κουφάλες δεν ξοφλήσαμε" μάλλον οι βδέλες που ρουφάνε το αίμα μας τόσα χρόνια το είπαν

    Αυτές οι ίδιες βδέλες που το αίτημα της "διαγενεακής δικαιοσύνης" το έστειλαν άπατο γιά τις επόμενες 2 γενιές.

    ReplyDelete
  9. Η μετάβαση απο ένα φαυλοκρατικό και κλεπτοκρατικό, σοβιετικού τύπου, μοντέλλο,σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία,ανοιχτή κοινωνία και ανταγωνιστική αγορά, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και απαιτεί επίπονες, επίμονες και μακροχρόνιες προσπάθειες.

    ReplyDelete
  10. Αφού σήμερα βλέπω ότι κανείς (ούτε ο Parmenides) δεν έχει κουράγιο να μας λιβανίσει για το πόσο καλά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται, ας επισημάνω εγώ κάτι από εχθές:

    "Βενιζέλος: «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή» !!!" (antinews.gr, 23/5/2011):

    >> http://www.antinews.gr/2011/05/23/102220/

    Ο κ.Benny είναι καλός συνταγματολόγος και ξέρει ακριβώς τι λέει και πότε το λέει. Βασική προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας σε ένα κράτος είναι η κατάρτιση προϋπολογισμού αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση και σύμφωνα με το πρόγραμμα με το οποίο έχει εκλεγεί.

    Σιγά-σιγά αλλά σταθερά, χτίζεται το "άλλοθι" της εθνικής ποδηγέτησης, της "φυλακισμένης" κυβέρνησης, που αναγκάζεται να περάσει νομοσχέδια παρά τη βούλησή της. Οπότε αργότερα θα μπορεί να δηλώσει "αθώα", στις επόμενες εκλογές ας πούμε...

    ReplyDelete
  11. normad
    το "φαυλοκρατικό και κλεπτοκρατικό, σοβιετικού τύπου, μοντέλλο" δεν προέκυψε μόνο του- τό κόμμα σου το έφτιαξε.

    Πως περιμένεις λοιπόν το ίδιο κόμμα να δημιουργήσει "φιλελεύθερη δημοκρατία,ανοιχτή κοινωνία και ανταγωνιστική αγορά" αφού στο άκουσμα και μόνο αυτών των λέξεων αρρωστάινει ?

    Και πάντως σε καμιά περίπτωση με Κατσέλη, Ρέππα, Μπιρμπίλη, Πετσάλνικο και τα άλλα "παιδιά"

    ReplyDelete
  12. την κουφάλα τον δημητράκη δασκαλόπουλο τον ακούσατε που θέλει δημοψήφισμα για το ευρώ; Δημητράαακj τα λεφτά πρόλαβες και τα βγαλες έξω γιε μου;

    ReplyDelete
  13. Επειδη ίσως σε μερικούς έμοιαζε sci-fi το γεγονός ότι μιλάμε για "δυνάμεις" που θέλουν πτώχευση και επιστροφή στα γκόλντεν έιτηζ, για να μην πώ στα πλάτινουμ σέβεντηζ, βγήκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ (εργοστασιαρχοπατέρας χωρίς επιχείρηση...) για να διαλύσει κάθε σύννεφο αμφιβολίας....

    ReplyDelete
  14. Ολα βαίνουν καλώς.

    ReplyDelete
  15. Η θετική εικόνα που παρουσίασε ο Σαμαράς αυτές τις μέρες επαναφέρει το παιχνίδι στη πολιτική και στους πολιτικούς.Μέχρι τώρα ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος,ΝΔ, ήταν σε μονάδα αποκατάστασης απο το βαρύ τραυματισμό των εκλογών του 2009.Σιγά-σιγά υγιαίνει και αρχίζει να συμβάλλει στην ομαλή πορεία του τόπου.

    ReplyDelete
  16. Η ΝΔ έχει μέσα της ακόμα πολύ μίσος και πολύ ρεβανσισμό στους οπαδούς της απο την ήττα,αλλά αρχίζει και γίνεται διαχειρήσιμο.

    ReplyDelete
  17. Το "Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…" το φωνάζουν οι οπαδοί της ΝΔ αυτές τις μέρες και καλά κάνουν.Είναι σύνθημα των ηττημένων που ανανήπτουν.

    ReplyDelete
  18. Το πολιτικό παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον.Η πολιτική κερκίδας που κάνει ο Σαμαράς βάζει στο γήπεδο και τους πικραμένους.

    ReplyDelete
  19. Και αφού όλοι μπούμε στο γήπεδο και αρχίζουμε να παίζουμε, με τη μπάλλα "εντός πεδιάς" και όχι να τη πετάμε στη κερκίδα, θα παρθούν και οι μεγάλες αποφάσεις που θα προκύψουν απο το πώς θα απαντήσουμε στο ερώτημα: "Θέλουμε να είμαστε μια Ευρωπαική χώρα με τις ευθύνες που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στους Ευρωπαικούς θεσμούς";

    ReplyDelete
  20. Θα ξανάλθει επιτακτικά το διαχρονικό υπαρξιακό εθνικό μας δίλημμα: Με την Τιάρα ή με το Φέσι;

    ReplyDelete
  21. Δυστυχώς σε αυτή τη συγκυρία η προοδευτική διακομματική παράταξη της χώρας με σαφείς δυτικούς και φιλοευρωπαϊκούς προσανατολισμούς είναι κατακερματισμένη και χωρίς την βαρύτητα που της αναλογεί στις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν σοσασιαλ-τριτοκοσμικά και εθνικο-λαϊκίστικά μορφώματα και τάσεις...



    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  22. @Gμόσιος:

    Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΒ, στο ενημερωτικό του ΕΒΕΑ σήμερα:

    ΣΕΒ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά τη χθεσινή ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ, δήλωσε:
    «Χρειαζόμαστε μια συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού, αλλά εθνικής πνοής. Μια τέτοια συστράτευση ήταν εφικτή και θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί πριν από ένα χρόνο –όταν η χώρα προσέφυγε στο Μνημόνιο για να σωθεί. Σήμερα, για να μην αποτελέσει η συναίνεση καμένο χαρτί, απαιτούνται δραστικότερες και γενναιότερες πρωτοβουλίες για να βγούμε από το αδιέξοδο. Εφόσον το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει διέξοδο είναι αναγκαία η προσφυγή στον λαϊκό παράγοντα. Για να επαναπρογραμματισθεί και να προχωρήσει η αναγκαία αλλαγή. Ο λόγος πρέπει τώρα να δοθεί στον ίδιο το λαό».

    Αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι ο Δασκαλόπουλος ζητά δημοψήφισμα για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ ή όχι(!), λες και μπορεί να γίνει. Φρόντισε όμως να πει ότι η "άλλη" επιλογή θα μας οδηγήσει στην απομόνωση. Μάλλον γκάλοπ σε εταιρία εννοεί, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια ανοησία.

    Και ναι, εννοείται πως τα λεφτά του τα έχει βγάλει εδώ και πολύ καιρό έξω. Είναι ο μοναδικός πρόεδρος βιομηχάνων που δεν έχει πλέον επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Βάζω στοίχημα ότι παίρνει και επιστροφή φόρου, λόγω χαμηλού εισοδήματος.

    ReplyDelete
  23. @goas:

    Όπως γράφω και παραπάνω, το "δημοψήφισμα" που ζητά ο Δασκαλόπουλος είναι για γέλια. Ούτε μπορεί να γίνει πρακτικά, ούτε μπορεί να υλοποιηθούν εξίσου και οι δύο επιλογές, ούτε οι δύο επιλογές είναι σύμφωνες με τους νόμους (έξοδος από την ΕΕ χρειάζεται ανατροπή νομοθεσίας), ούτε είναι "ουδέτερο" όπως απαιτείται.

    Αν μιλάει σοβαρά, τότε οι βιομήχανοι έχουν σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης πλέον. Υποθέτω ότι θα τα γυρίσει και θα πει ότι εννοούσε δημοσκόπηση από εταιρία, όχι δημοψήφισμα με τη συνταγματική έννοια, γιατί ήδη έχει γίνει ρεζίλι.

    Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ξεκάρφωμα, για να βγούνε κάποιο καλοθελητές και να πούνε ορίστε, οι ίδιοι οι βιομήχανοι λένε για δημοψήφισμα αλλά δεν προχωρά. Επομένως σκάστε και κολυμπάτε, βουλώστε το πια με την καραμέλα του δημοψηφίσματος.

    Οι επιλογές είναι, κατά σειρά δικής τους προτεραιότητας: (1) ανασχηματισμός, (2) συγκυβέρνηση, (3) εκλογές, (4) δημοψήφισμα. Ο ΣΕΒ φρόντισε να ξεπαστρέψει μιντιακά το #4, γιατί δεν υπάρχει σοβαρό αντεπιχείρημα (για δημοψήφισμα ως προς την πολιτική που ακολουθείται). Το εξωτικό ΛΑΟΣ ζήτησε ξεκάθαρα το #2, αλλά έφαγε πόρτα. Προς το παρόν βλέπω #1 χαλαρά, αμέσως μετά την "επανεκκίνηση" το καλοκαίρι, να έχουν κάτι για Σεπτέμβριο στα κανάλια. Εκτός αν κάτσει το #3 (πολύ πιθανό) και όλοι αρχίσουν να τρέχουν...

    ReplyDelete
  24. @parmenides:

    "...Ολα βαίνουν καλώς..."

    Ουφ, ηρεμήσαμε τώρα...

    "...Θα ξανάλθει επιτακτικά το διαχρονικό υπαρξιακό εθνικό μας δίλημμα: Με την Τιάρα ή με το Φέσι;..."

    Λάθος κατάλαβες. Η μια επιλογή είναι ζαρτιέρες και φτερό καθαρίστριας για όλους εμάς. Η δεύτερη είναι ψωμοτύρι, αλλά χωρίς "σκύψιμο". Το 83% του κόσμου προτιμά το δεύτερο.
    ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;;;

    Παρεπιπτόντως, στην "νέα προοδευτική ΝΔ" συμπεριλαμβάνεται και ο Καμένος, που στόλισε τον George πρόσφατα με ουκ ολίγα; Γιατί ο Σαμαράς μόνο μπράβο δεν του είπε.

    Μπακογιάννη-Μάνος-Καρατζαφύρερ στην κυβέρνηση ΤΩΡΑ, για τη νέα προοδευτική ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ κυβέρνηση που θα σώσει τη χώρα!...

    ReplyDelete
  25. Για όποιον έχει επιλέξει να φορέσει ζαρτιέρες δεν χρειάζονται άλλοθι.

    ReplyDelete
  26. "ΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! "

    Κατά του συναινετικού και ο Αρης.
    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Σαλώμη.

    ReplyDelete
  27. «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο.

    Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του.

    Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά.

    Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

    Μαρία Δαμανάκη.

    ReplyDelete
  28. - Η Διχόνοια που βαστάει Ενα σκήπτρο η δολερή Καθενός χαμογελάει, Πάρ’ το, λέγοντας, και συ.
    - Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει Έχει αλήθεια ωραία θωριά Μην το πιάστε, γιατί ρίχνει Εισέ δάκρυα θλιβερά.
    - Από στόμα οπού φθονάει, Παλληκάρια, ας μην ‘πωθή, Πως το χέρι σας κτυπάει Του αδελφού την κεφαλή. -Μην ειπούν στο στοχασμό τους Τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους Δεν τους πρέπει ελευθεριά.
    Δ. Σολωμός

    ReplyDelete
  29. Οσοι επενδύουν στην "επιστροφή στη δραχμή" επενδύουν στην εθνική τραγωδία και στην ανθρωπιστική καταστροφή που θα ακολουθήσει.
    Είναι σαρκοβόρα όρνεα και πτωματοφάγα κοράκια.

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. Το σύνθημα είναι ένα:
    Αγανακτήστε μόνο μη σκέφτεστε.

    @jaga

    Αν θέλεις να κάνεις καριέρα Βασιλάκη Καΐλα μπορείς να πας στην πανέμορφη Κούβα.

    Άκου ψωμοτύρι! χαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  32. g700
    θα κανετε κατι με αυτό το θλιβερό παπαγαλάκι ?
    Αλλα αντί άλλων......

    ReplyDelete
  33. @parmenides:

    Από την οργισμένη διάψευση για το Spiegel, στην επαναστάτρια Μαρία και στην τρομολαγνεία της δραχμοποίησης του φόβου, έτσι; Δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Νομίζετε ότι όσα περνάνε στο δίκτυο είναι αέρας και κανείς δεν τα θυμάται.

    @xanoum mpourek:

    Ναι έχεις δίκιο. Στο Σύνταγμα είναι ακόμα μόλις 20.000 άτομα, μετά από 5 ώρες, χωρίς ούτε ένα πανό. Είναι φανερό ότι ο George έχει τη συναίνεση (και τη συμπάθεια) όλων των Ελλήνων. Πάντως δεν είδα κανέναν με ψωμοτύρι, όλοι με τον espresso στο χέρι είναι - απόδειξη ότι δεν έχουν σχέση με ΠΑΜΕτζήδες και τους παρατρεχάμενους.

    Όχι ότι έγινε τίποτα σπουδαίο βέβαια. Αλλά και μόνο ότι δεν έχουν πει λέξη τα μνημονιακά ΜΜΕ είναι και αυτό δείγμα. Το κακό είναι ότι σήμερα δεν έχει απεργία-blackout η ΕΣΗΕΑ και εκτίθενται όλοι πλέον.

    ReplyDelete
  34. @parmenides:

    "...Οσοι επενδύουν στην "επιστροφή στη δραχμή" επενδύουν στην εθνική τραγωδία και στην ανθρωπιστική καταστροφή που θα ακολουθήσει.
    Είναι σαρκοβόρα όρνεα και πτωματοφάγα κοράκια..."


    Ωραία, οπότε αύριο πρωί-πρωί περιμένουμε ανακοίνωση Πεταλωτή για "παραίτηση" του όρνεου Μαρίας, ώστε να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ (δεν μπορεί, αυτοί φταίνε πάλι).

    ReplyDelete
  35. Τα "παιδιά του Παπαδάκη" που συμμετέχουν σε διάφορα happenings στο Σύνταγμα,λόγω των οικολογικών ευαισθησιών τους, ειχαν και τα γιογιό μαζί τους.Γιαυτό ο ΣΚΑΙ είχε όλη μέρα "ζωντανη" σύνδεση.

    ReplyDelete
  36. Aυτοί μόλις εμφανιστεί ο πρώτος ουλαμός του ΠΑΜΕ θα πάρουν τα "αντιμνημονιακά" γιογιό τους και όπου φύγε φύγε.

    ReplyDelete
  37. "Tα παιδιά του Παπαδάκη" στο Σύνταγμα: "Να φύγουν οι κλέφτες".Τέτοια προσβολή στους γονείς τους.
    Γονείς,πάρτε τους πίσω τα γιογιό.

    ReplyDelete
  38. Οι περισσότεροι απο αυτους είναι σε "εργασιακή εφεδρεία" τρώγωντας το 70% των κλεμμένων των γονιών τους.

    ReplyDelete
  39. @parmenides:

    Μπράβο ρε μάγκα. Όλα αυτά που λες τα είδες από τον καναπέ ή πήγες και εσύ στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθείς;

    Κρύο ντους σου χρειάζεται, είναι ότι πρέπει για τον κρύο ιδρώτα. Πολύ πανικό διακρίνω με το πρώτο (ακίνδυνο) "μπραφ", που δεν είχε ούτε ένα επεισόδιο, έστω για ξεκάρφωμα.

    ReplyDelete
  40. Εγώ να πάω στο Σύνταγμα για να συμπαραταχθώ με τους απόντες απο κάθε γνήσιο λαικό αγώνα; Να συμπαραταχθώ με τους προβοκάτορες της αξίας και της δύναμης των διαδηλώσεων;
    Με "αγανακτισμένους" που βγήκαν μια βόλτα στο Σύνταγμα να υπερασπιστούν τα κλεμμένα των γονιών τους ,όταν δεν ήταν οι ίδιοι οι γονείς,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

    ReplyDelete
  41. @parmenides:

    Εντάξει, σήμερα δικαιολογείσαι ότι και να πεις. Συνέχισε την ψυχανάλυση και την αυτοκριτική σου, αλλά μην περιμένεις απάντηση.

    Κράτα κανένα χάπι γιατί ακόμα όντως δεν έγινε και τίποτα σοβαρό. Το πολύ-πολύ πέτα καμιά χολή για τη Δαμανάκη και πολύ είναι. Συγκρατήσου γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.

    Περαστικά πάντως...

    ReplyDelete
  42. Υπάρχει η "άλλη" Ελλάδα φίλε που μοχθεί και παράγει και οδηγεί τις εξελίξεις.Την ίδια ώρα που κάποιοι "αγανακτούν", γιατί χάνουν τα προνόμιά τους, κάποιοι πολλοί άλλοι Ελληνες,οι περισσότεροι, δουλεύουν και παράγουν.
    Δεν τους βλέπεις δεν δεν θέλεις να τους δείς; Ψάξτο λίγο.

    ReplyDelete
  43. "Με τη Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός"

    Καλά η Χίλαρι τρελένεται για το ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  44. Οι "αγανακτισμένοι" σήμερα σκοπεύουν να κάνουν πασσαρέλα στο Θησείο.Κουράστηκαν οι άνθρωποι να στέκονται όρθιοι στο Σύνταγμα.Ας συνδυάσουν τα αραξιό με την επανάστα στου Ψυρρή.Εκεί άλλωστε που βρίσκονται κάθε βράδυ.

    ReplyDelete
  45. Τί να κάνουν οι άνθρωποι.Πώς να σκοτώσουν την ώρα τους.Το "Νησί" τέλειωσε.Ο Πρετεντέρης φοράει πλερέζες,η Τρέμη καπνίζει μόνο αντιμνημονιακά πούρα, τα "αποκαλυπτικά" κανάλια δίνουν τον έσχατο αντιμνημονιακό αγώνα αλλά χωρίς όρεξη γιατί τους κόψανε τις κρατικές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις,όλα μαύρα και άραχνα.

    ReplyDelete
  46. @parmenides:

    Είπαμε, μην περιμένεις απάντηση σήμερα. Μπορείς να λες τις παπαρδέλες σου ελεύθερα.

    Πάρε και κάτι να διαβάζεις:

    ---

    6. Ενέργειες για τον έκτο απολογισμό (να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος
    του τρίτου τριμήνου του 2011)

    i. Δημοσιονομική προσαρμογή

    ...
    - Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα επιπροσθέτως του κανόνα της μίας
    πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις. Αυτό θα επιτρέψει εξοικονόμηση
    τουλάχιστον 600 εκ. ευρώ.
    - Ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά, συνολικής απόδοσης
    τουλάχιστον 300 εκ. ευρώ.
    - Συνέχιση της επέκτασης της βάσης για τον φόρο ακίνητης περιουσίας με την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών απόδοσης τουλάχιστον 200 εκ. ευρώ
    πρόσθετων εσόδων.
    ...
    - Επιδόματα ανεργίας με κριτήρια τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.
    Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ.
    ...
    - Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ με την εφαρμογή του κανονικού συντελεστή για αγαθά και υπηρεσίες που τώρα υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, στοχεύοντας την συλλογή τουλάχιστον επιπλέον 300 εκ. ευρώ.
    ...

    "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" (Παράρτημα IV), 3 Μαϊου 2010.

    -----

    Αφού μας εξηγήσεις γιατί τα παραπάνω "νέα" μέτρα είναι απαραίτητα, εξήγησέ τα και στον Παπακωνσταντίνου. Αυτός ακόμα δεν ξέρει τι υπέγραψε πέρυσι ή απλά συνεχίζει να λέει ψέμματα επειδή γουστάρει, όχι επειδή είναι αναγκασμένος.

    ReplyDelete
  47. Γιατί απλά πρέπει να πιάσουμε τον ισοδύναμο της υποτίμησης στόχο που είναι 40% μείωση της αγοραστικής δύναμης και 40% μείωση των τιμών και των αξιών.
    Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ ακριβού "εθνικου" νομίσματος, του Ευρώ.Καιφυσικά με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη.Κομμάτι της οποίας είναι το "φερτε πίσω τα κλεμένα" απο τις συντάξεις πολυτελείας και τα παχυλά εφάπαξ των γονέων των "αγανακτισμένων".

    ReplyDelete
  48. Μιλάμε φυσικά για 40% μέσο όρο.Θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα χάσουν το 100% και άλλοι που θα το αυξήσουν κατα 100%.

    ReplyDelete
  49. Και αφού όλα αυτά γίνουν όπως πρέπει τότε θα ακολουθήσει και ένας ανασχηματισμός του χρέους με μείωσή του κατά 40% χωρίς να θιγεί η ονομαστική του αξία με διάφορες τεχνικές που είναι καθ οδόν.

    ReplyDelete
  50. Σήμερα το σύνθημα αλλάζει.

    Αυνανιστείτε μέχρι τελικής πτώσεως.

    Η βλακεία που ακούγεται την τελευταία εβδομάδα ειναι η επιστροφη στη δραχμή. Κι όλα αυτα στο όνομα της Αξιοπρέπειας πασπαλισμένη όπως πάντα με τον φθόνο των ξένων για τις ομορφιές της πατρίδας.

    Χίλιες φορές ψωμοτύρι. Ο έλληνας ειναι άνθρωπος της φύσης, θα γυρίσει στο χωρίο του και θα βόσκει πρόβατα. Τα καλοκαίρια θα εκδικείται τους ευρωπαίους γ@$%ντας τις γυναίκες τους που πάντα γουστάρανε τους ορεσίβιους ελληναράδες. Θα φτιάξουμε κολεκτίβες, θα αναστήσουμε το σοσιαλισμό, θα γυρίσουμε στην ορθόδοξη ελληνική εκκλησία, οι γυναίκες θα ξαναπιάσουν τα βελόνια και θα προστατεύουν την παρθενία τους με νύχια και με δόντια, θα επιστρέψουμε στο VHS, θα ξαναδούμε επικές ταινίες όπως τα Τσακάλια και Φυλακές Ανήλικων…

    Ουαου! Που υπογράφω για την επιστροφή στη δραχμή;

    ReplyDelete
  51. 25 στα 51 ο βλαμμένος

    πάλι καλά .... θα μπορούσε να είναι και 35 στα 51......

    ReplyDelete
  52. "40% μείωση της αγοραστικής δύναμης και 40% μείωση των τιμών και των αξιών."

    Mas mperdepses. Diladi tha xasei o politis 40% tis agorastikis dynamis eno taytoxrona oi times tha pesoun 40%? Pos ginetai ayto?

    ReplyDelete
  53. @aoua

    Ο κανόνας του 40% θα ισχύει σε πολλά αν όχι παντού.Το κράτος θα μειωθεί κατα 40%.Το ίδιο και ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο.Το ίδιο και ο αριθμός πολλών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.Ο αριθμός των τραπεζών.Ο αριθμός των γιατρών του ΕΣΥ.Των εκπαιδευτικών.Των στρατιωτικών.Των διπλωματών.Αυτό σημαίνει το "Καλικρατης παντού".

    ReplyDelete
  54. Το ίδιο και η αξία κάθε περιουσιακού στοιχείου,δημόσιου και ιδιωτικού.Δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει 40% φθηνότερη για να πιάσει ένα επίπεδο,χαμηλό,όπου θα συναντηθεί με το σημείο έναρξης της ανταγωνιστικότητάς της.

    ReplyDelete
  55. To ίδιο και ο αριθμός των υπουργείων και αριθμός των υπουργών και ο αριθμός των βουλευτών.
    Και ο αριθμός των σχολείων,νοσοκομείων,στρατοπέδων.

    ReplyDelete
  56. 40% μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων,των κινητών τηλεφώνων,των ηλεκρικών συσκευών.

    ReplyDelete
  57. Πώς θα γίνουν όλα αυτά;
    Πρώτα το κράτος θα δείξει το "καλό παράδειγμα" αρχίζοντας απο τον εαυτό του.Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η αγορά.

    ReplyDelete
  58. Και φυσικά πρέπει να βρεθεί τρόπος το 40% της ιδιωτικής περιουσίας και των τρεχόντων εισοδημάτων απο όλες τις πηγές, των ανθρώπων της γενιάς του ¨πολυτεχνείου" και της γενιάς των "baby boomers", να ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    Με αυτό το τρόπο θα ανακουφίσουν τις ερχόμενες γενιές και ιδίως τη γενιά των "700 ευρώ" απο το βρόχο του χρέους που συσώρευσαν για να ζήσουν αυτοί πολυτελώς χωρίς να το δικαιολογούν με βάση τη παραγωγικότητά τους.

    ReplyDelete
  59. Τσίπρας,Σαμαράς,Καρατζαφέρης.Πολλοί λίγοι και πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
    Να συμμετέχουν στο συμβούλιο αρχηγών.Να πούνε τί; Να κάνουν τί;
    Η μόνη που αξίζει του ρόλου της είναι η Αλέκα.Λόγω του προσωπικού της ήθους και της προσωπικής της εντιμότητας.Και παρά τις αβυσσαλέες ιδεολογικές διαφορές που τη χωρίζουν απο το ΓΑΠ,μπορεί να συνεισφέρει στην Εθνική υπόθεση.Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα θελήσει να επωμιστεί το βάρος του ρόλου των Λακεδαιμονίων.

    ReplyDelete
  60. @parmenides:

    "...Το ίδιο και η αξία κάθε περιουσιακού στοιχείου,δημόσιου και ιδιωτικού.Δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει 40% φθηνότερη για να πιάσει ένα επίπεδο,χαμηλό,όπου θα συναντηθεί με το σημείο έναρξης της ανταγωνιστικότητάς της..."

    Μπα, -40% δεν λέει τίποτα, θα είμαστε πάλι πίσω από Βουλγαρία και άλλες χώρες του πάτου. Καλύτερα -70% ή και παραπάνω Ή ακόμα καλύτερα: ΔΩΡΕΑΝ εργασία, το όνειρο κάθε "ορθολογικού" manager.

    "...να ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..."

    Tελικά το κόμμα είναι όντως άκρατου "σοσιαλισμού" και πάμε για εθνικοποιήσεις περιουσιών με το στανιό. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 280 δις ευρώ Ελλήνων σε καταθέσεις στο εξωτερικό.

    Περιμένουμε να το δούμε και αυτό, τον George με μπόλικο ατημέλλητο μαλλί και ριγέ πουλόβερ '70s, σε ρόλο Έβο Μοράλες. Venceremos compadre...

    ReplyDelete
  61. "...Η μόνη που αξίζει του ρόλου της είναι η Αλέκα.Λόγω του προσωπικού της ήθους και της προσωπικής της εντιμότητας..."

    Άστο σύντροφε, το γλύψιμο δεν πιάνει σε αυτή την περίπτωση. Αυτοί δεν χωνεύουν ούτε τα άντερά τους. Εκνευρίστηκαν τόσο πολύ που δεν είναι μπροστάρηδες του μαζώματος στις πλατείες που τώρα δίνουν γραμμή ότι πρόκειται για προβοκάτσια των ΜΜΕ που τώρα νιώθουν ενοχές. Τα 'χουν μπλέξει πιο πολύ και από τον Πεταλωτή. Σε λίγο ο "Ριζοσπάστης" θα έχει sudoku στο πρωτοσέλιδο.

    ReplyDelete
  62. Aaaaa entaksei tote. Diladi i ayksisi tou FPA se 23%, i eksisosi tou forou petrelaiou thermansis, i ayksisi stis antikeimenikes kai o foros sta anapsyktika tha meiosoun tis times kai tha kanoun antagonistikoteri tin oikonimia.

    Oikonomika pasokikou typou.

    ReplyDelete
  63. Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Νέα σενάρια

    http://tinyurl.com/3s3yfoc

    Τι αμαρτίες πλήρωνω θεε μου;

    Άντε να δούμε αν έχει κανένας απ' αυτούς @@.

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. Τραγικά κατώτερος των περιστάσεων ο Παπούλιας, επιβεβαιώνει καθημερινά πόσο λάθος έχει καταλάβει τα καθήκοντά του στη σημερινή του θέση.

    Όταν αύριο θα κάνουν πάλι ένας-ένας κλαμένες δηλώσεις γεμάτες σασπένς, ο κ. πρόεδρος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις προς τι αυτό το μιντιακό πανηγυράκι.

    Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι μια "χαλαρή σύναξη" (όπως είπαν στα κανάλια) στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις θα τους αναγκάσει σε τρίδιπλες κωλοτούμπες και τόση ξεφτίλα, μόλις 48 ώρες μετά την προηγούμενη "συνάντηση εθνικής σωτηρίας".

    ReplyDelete
  66. "40% μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων,των κινητών τηλεφώνων,των ηλεκρικών συσκευών."

    Παρμενίδη, έχοντας σα δεδομένο οτι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας ασχολείται με το να πουλάει όλα αυτά (συν την οικοδομή και το δημόσιο τομέα), θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι θα αντικαταστήσει τις χαμένες δουλειές σε αυτούς τους τομείς, και κυρίως πως θα χρηματοδοτηθεί αυτή η αλλαγή σε ένα διεθνές περιβάλλον αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής;

    ReplyDelete
  67. @Jim Slip

    Το 40% είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.Και μακάρι να το κρατήσουμε εκεί.Οι επιπτώσεις του;
    Κατ αρχήν μια μεγάλη ανεργία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.ΑΝ συνεχιστεί όμως απρόσκοπτα η χρηματοδότηση απο την τρόικα οι επιπτώσεις της δεν θα είναι σημαντικές.Δεν θα συμβεί αυτό που συνέβει με τη πτώση του σοβιετισμού.Ανθρωπιστική καταστροφή δηλαδή.
    Θα υπάρχουν ικανοποιητικές συντάξεις που θα τροφοδοτούν τον περίγυρο,ικανοποιητικές κοινωνικές παροχές και μια Ευρώπη 500 εκατομυρίων ΑΝΟΙΧΤΗ σε αναζητηση θέσεων εργασίας ΚΑΙ ημών των "αγανακτισμένων".Κάποιοι θα το κάνουν.Και μη μου πείτε ότι θα ξενητευτούμε.Η ΓΕρμανία έχει λιγότερο απο 4% ανεργία.Η Ευρώπη ανακάμπτει.Θέσεις εργασίας υπάρχουν πολλες στα καραβια,στη Μέση Ανατολή,στην Αυστραλία.
    Και φυσικά στην Ελλάδα στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
    Μπορούμε να συνεχίσουμε μετά απο αυτά τα καπως προκαταρκτικά.

    ReplyDelete
  68. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι τα προεόρτια της έναρξης μιάς απο τις ποιό δημιουργικές περιόδους στην ιστορία της.Σε 10 χρόνια θα είναι η Αυστρία του Νότου.
    Προσωπικά χαίρομαι και απολαμβάνω αυτή τη περίοδο του μετασχηματισμού της Ελλάδας από μια Βαλκανική χώρα σε μια Ευρωπαική χώρα.
    Είναι μεγάλο το στοίχημα και είναι μεγάλη η πρόκκληση.

    ReplyDelete
  69. Οσο και αν κυριαρχεί στη δημόσια ατζέντα η decadence γλώσσα, στην οποία δυστυχώς έχουμε παρασυρθεί και οι περισσότεροι από μας εδώ μέσα και την μιλάμε άπταιστα,οι εξελίξεις έχουν πάρει το δρόμο τους.
    Εάν τα καταφέρουμε να τις εμποδίσουμε και να τις αντιστρέψουμε τότε θα χρειάζεται ένας κάποιος Σολωμός ή ένας Κάλβος για να μας εκφράσει ποιητικά αυτό που θα μας συμβεί.

    ReplyDelete
  70. Ευρώπη ή ολοκαύτωμα.

    Οπότε...." στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη,περπατώντας η δόξα μονάχη...".

    ReplyDelete
  71. Ηaircut 40% προτείνει σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης

    "Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δεχθούν haircut 40% και η τελευταία να ανταλλάξει το υπόλοιπο χρέος της με κάποιο είδος ομολόγου της Ευρωζώνης στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου που θα συμπεριλαμβάνει και τις υπόλοιπες προβληματικές χώρες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Peter Bofinger, όπως μεταδίδει το Reuters".

    Ο κανόνας του 40% που λέγαμε.Μας βοηθάει να ερμηνεύουμε, να κατανοούμε και να συνδιαμορφώνουμε καλύτερα τις εξελίξεις.

    ReplyDelete
  72. @parmenides:

    Οι ατάκες σου γράφουν ιστορία. Όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και η στιγμή και ο τρόπος που λέγονται.

    Και επειδή εγώ είμαι πάντα καλόπιστος, ψάξε λίγο πίσω στην Ιστορία, να δεις ποιοι και πότε έχουν πει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ατάκες με αυτές που σου πασάρουν σήμερα ως "λύση".

    Εσύ μπορεί να μην ξέρεις, αλλά αυτοί που τις διασπείρουν μεθοδικά σε όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης ξέρουν πολύ καλά. Και τρίβουν τα χέρια τους όταν διαπιστώνουν την άγνοια του κόσμου.

    ReplyDelete
  73. Για τη συνάντηση των αρχηγών:

    Οι πληροφορίες λένε ότι το οποιοδήποτε σενάριο, ίσως κάποιος ανασχηματισμός ή "διεύρυνση" της κυβέρνησης, θα εφαρμοστεί ΜΕΤΑ την ψήφιση του μνημονίου 2.0. Δηλαδή, όπως ήδη ανέφερα εχθές, πολύ κακό για το τίποτα.

    Η "λύση συναίνεσης" που θα ακολουθηθεί είναι αυτή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας: ψήφιση των νομοσχεδίων κατοχής τώρα, ΑΜΕΣΑ, και στη συνέχεια ενασχόληση με της δημοκρατικές ανησυχίες του κόσμου.

    "Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογές" δηλώνει κυβέρνηση και τρόικα, παρόλο που όντως υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα:

    >> http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/politics_2Kath/edition?fdate%3D22/5/2011

    "...Μάλιστα, στα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο έχει προβλεφθεί και ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών..."

    Όχι ότι οι εκλογές είναι η πανάκεια αυτή τη στιγμή, αλλά για να θυμόμαστε πόσα ψέμματα μας τριγυρίζουν καθημερινά στα κανάλια. Σίγουρα πάντως είναι η πιο έντιμη και σοβαρή λύση, όταν μια κυβέρνηση παραδέχεται την αποτυχία της (λέμε τώρα...)

    ReplyDelete
  74. "Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε θέμα επιστροφής στη δραχμή" (tvxs.gr, 26/5/2011):

    >> http://is.gd/abkvwh

    "...Κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου είχε χρησιμοποιήσει την απειλή αποχώρησης απο την ευρωζώνη... Φαίνεται όμως ότι η τακτική αυτή λειτούργησε σαν μπούμεραγκ... οι συνομιλητές του τα έψαλαν κανονικά στον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου..."

    ReplyDelete
  75. Einai apisteyti i strofi taktikis meta ti syllipsi Strauss Kahn. Xasame ena simantiko statheropoiitiko paragonta / symmaxo stis epipones prospatheies mas.

    To mnimonio apetyxe - opos lene oloi - giati 1. kaneis de dextike na to efarmosei (arage pos einai dynaton o,tidipote na piasei topo otan emeis oi idioi pou kaloumaste na to ylopoiisoume to sabotaroume eks arxis?), 2. to mnimonio petyxe na eksasfalisei tin epibiosi mas apo tin kakistis morfis xreokopia perysi to Maio, 3. sto metaksy den ypirkse mia grigori desmeysi kai katastratigisi enos anaptyksiakou / ependytikou programmatos me symmetoxi (oikonomiki kai politiki) tis EE, 4. i elliki koinonia arneitai epideiktika kai stathera, edo kai xronia, na katanoisei to bathos tou problimatos stin Ellada.

    Kathos mpainoume me to zori pia se mia orthologiki epoxi gia tin Ellada, as doume ti paragoume, ti paideia, gnoseis kai deksiotites exoume, ti ksodeyoume, kai meta na anarotithoume giati den einai logiko na biosoume mia ptosi tou biotikou mas epipedou kai tou ploutou mas kata 30-40%.

    Kalo kouragio Ellines, analabete oloi tis eythines sas.

    ReplyDelete
  76. @rat700:

    1. Νομίζω είναι σαφές πλέον σε όποιον έχει διαβάσει το "Παράρτημα IV" ότι όχι μόνο δεν απέτυχε αλλά εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια.

    2. Χρεοκοπία θα υπήρχε μόνο αν η κυβέρνηση αποφάσιζε (όπως και έκανε) να πληρώσει κατά πρώτη προτεραιότητα τις εξωτερικές και κατά δεύτερη τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. Η αναλυτική λίστα αποπληρωμής ομολόγων μέχρι το 2012 το δείχνει αυτό ξεκάθαρα.

    3. Στόχος εξ' αρχής ήταν η "επιστροφή στις αγορές", όχι η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε ούτε καν το πρώτο.

    4. Η ελληνική κοινωνία ακριβώς τώρα αρχίζει να κατανοεί σε βάθος την ελληνική οικονομία. Και καταλαβαίνει ότι ούτε το ξεπούλημα, ούτε οι συνεχείς "οριζόντιες" περικοπές θα έχουν αποτέλεσμα (αποδεικνύεται άλλωστε). Γι' αυτό και αντιδρά.

    Όταν μια κυβέρνηση απαιτεί πτώση του βιοτικού επιπέδου κατά 40% μέσα σε 12-18 μήνες, θα πρέπει να είναι έτοιμη για "πόλεμο". Αν μιλάμε γενικά για την εξυγίανση της οικονομίας, τότε να το κουβεντιάσουμε, αλλά σε βάθος χρόνου 1 ή 2 δεκαετιών τουλάχιστον.

    ReplyDelete
  77. Παρμενίδη, με όλο το σεβασμό, ονειρεύεσαι.

    Στο βαθμό που θα μηδενιστεί το κρατικό έλλειμμα, δε θα υπάρξει τίποτα να αντικαταστήσει την πτώση της ζήτησης στην οικονομία. Η μοναδική ελπίδα είναι να σταματήσει η αρνητική πιστωτική επέκταση, αλλά είναι απίθανο όσο μειώνεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, το ευρώ θα συνεχίσει να μας επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο γιατί καλούμαστε να ανταγωνιστούμε τη Γερμανία με ίσους όρους (!!), αλλά και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη με χειρότερους όρους, και όλα αυτά σε μια χρονική συγκυρία που η ζήτηση μειώνεται παγκοσμίως (μέχρι και ο παγκόσμιος καταναλωτής, η Αμερική, συζητάει για το μέγεθος του "χρέους" της). Η Ευρωζώνη έχει χαμηλοτατη εργατική κινητικότητα και το ξέρουν όλοι. Η Γερμανία έχει 4% ανεργία επειδή αγοράζαμε τα προϊόντα της με τα λεφτά που μας δανείζουν/ δάνειζαν οι γερμανικές τράπεζες. Η παγκόσμια μείωση της ζήτησης θα ρίξει και αυτούς σε ύφεση. Η οικονομία της Αυστραλίας εξαρτάται αποκλειστικά απ' τη ζήτηση πρώτων υλών στην Κίνα. Κλπ κλπ κλπ.

    ReplyDelete
  78. Εν όψει πιθανού κραξίματος του Σαμαρά και τρομοκρατίας που ξεκινά στα ΜΜΕ, να θυμίσουμε ότι περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας τον επόμενο μήνα είναι εντελώς απίθανη. Για αργότερα βέβαια δεν ξέρουμε.

    Η κυβέρνηση πάντως ήδη δηλώνει ότι "θα προχωρήσει μόνη της". Όπως είπα, περίπτωση εκλογών επίσης ήταν εντελώς απίθανη. Άρα το πανηγυράκι τελείωσε κατά τα αναμενόμενα. Μόνο ο Καρατζαφύρερ απογοητεύτηκε, γιατί αυτός όντως περίμενε υπουργείο.

    ReplyDelete
  79. @jim slip

    Συμφωνώ με το προβληματισμό σου.Απλά εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και εσύ μισοάδειο.Ετσι και αλλοιώς θα χρειαστεί να περάσουμε μέσα απο μια καταστροφή.Θα είναι δημιουργική καταστροφή ή σκέτη καταστροφή.Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΑΤΗ.

    ReplyDelete
  80. @jaga
    "Και επειδή εγώ είμαι πάντα καλόπιστος.."

    Εγώ να δείς πόσο καλόπιστος είμαι.

    ReplyDelete
  81. @rat 700
    "meta ti syllipsi Strauss Kahn. Xasame ena simantiko statheropoiitiko paragonta / symmaxo stis epipones prospatheies mas".

    Συμφωνώ.Το κενό είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.Η Λαγκάρντ θα κάνει την απαγωγή, αιχμαλωσία,φυλάκιση και ομηρία του DSK λιγότερη επώδυνη για Ελλάδα και Ευρώπη.
    Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα λύτρα για την απελευθέρωσή του; Τα ποσά είναι μυθώδη.Δεν μπορούμε.

    ReplyDelete
  82. Η απαγωγή του DSK αποτελεί το μεγαλύτερο,μέχρι τώρα,πολιτικό σκάνδαλο του 21ου αιώνα.Ακόμα δεν έχουμε συλλάβει τις συνέπειές του.

    ReplyDelete
  83. Συμβούλιο των αρχηγών με τον Αρχηγό.
    Καλό το σκηνικό για να φανεί η γαλαξιακή διαφορά "των" και "Τού".
    Τί να πείς για ένα "αρχηγό" που το μόνο που έχει να πεί αυτούς τους χαλαιπούς καιρούς είναι η μείωση του ΦΠΑ των αποξηραμένων σύκων Καλαμάτας;

    ReplyDelete
  84. ΓΑΠ: Αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα,αντικαπνιστής γάρ.
    Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στα σύκα,Καλαματιανός γάρ.

    Ιδού το φοβερό Εθνικό δίλημμα.Δεν βλέπω καμμιά πιθανότητα για συναίνεση.

    ReplyDelete
  85. Αλέκα.Τους διάβασε μερικές περικοπές απο τα πρακτικά το τελευταίου συνέδριου του ΚΚΣΣΕ πρίν διαλυθεί η Σοβιετική Ενωση.

    ReplyDelete
  86. Καρατζαφέρης: "Ανδρών επιφανών πάσα γή τάφος".Απόσπασμα απο τον επιτάφειο του Περικλή.

    ReplyDelete
  87. Tσίπρας:
    "Σβείστε με απ το χάρτη,
    μια γυναίκα αγάπησα και μου βγήκε σκάρτη,
    σβήστε με απ το χάρτη."
    Λαικό άσμα αφιερωμένο στην Αλέκα.

    ReplyDelete
  88. Parmenidi, me tetoia ftinia kai antagonistikotita, skeftomai poly sobara na ertho piso stin Ellada.

    ReplyDelete
  89. @parmenides:

    "...Όταν αύριο θα κάνουν πάλι ένας-ένας κλαμένες δηλώσεις γεμάτες σασπένς, ο κ. πρόεδρος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις προς τι αυτό το μιντιακό πανηγυράκι..."

    (δικό μου σχόλιο, εχθές 23:15')

    "...Ιδού το φοβερό Εθνικό δίλημμα.Δεν βλέπω καμμιά πιθανότητα για συναίνεση..."

    (δικό σου σχόλιο πριν 30')

    Είτε έχεις καθυστέρηση φάσης, είτε περιμένεις τα τροϊκανοκάναλα να σου πούνε τι πιστεύεις.

    Ακόμα ψάχνονται βέβαια για το ΛΟΓΟ που έγινε η σημερινή συνάντηση, μόλις τρία 24ωρα πριν την προηγούμενη. Οπότε αύριο-μεθαύριο να περιμένουμε και ενημέρωση από τη δική σου σκοπιά.

    ReplyDelete
  90. Περιμένω να μου τα στείλουν γραπτά για να μην κάνω καθόλου το κόπο να σκεφθώ.Απλά θα τα αντιγράψω.
    Δεν έχω τόση αρνητική εικόνα για σένα όση έχεις εσύ για τον εαυτό σου.

    ReplyDelete