Wednesday, May 11, 2011

Η κρίση ως ευκαιρία ανατροπής του καθεστώτος

Της G700

Υπάρχει μια υπόθεση που ακούγεται συχνά, είτε ως πραγματική πεποίθηση, είτε – πιο συχνά – ως απενοχοποιητική καραμέλα, ότι στη χώρα βρίσκονται σε «εφεδρεία» κάποιες κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν με την ενεργοποίησή τους να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μια ώρα αρχύτερα.

Ασφαλώς, οι γενιές οι δικές μας, γεννημένες και μεγαλωμένες σε μια σταθερή δημοκρατία, σπουδαγμένες όσο καμία άλλη και με ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία σε μεγάλη κλίμακα, είναι ο άγνωστος Χ αυτής της πεποίθησης. Ωστόσο, οι γενιές μας συνιστούν ένα κοινωνικό σύνολο πολιτικά ακρωτηριασμένο που ακολουθεί τυφλά, σχεδόν, σαν υπηρέτης ή πιστός σκύλος την πατριαρχικής αξίας «γενιά του πολυτεχνείου».

Οι γενιές μας (κυρίως οι 30+ της γενιάς των 700€) θα πληρώσουν τη νύφη της μεταπολιτευτικής ευφορίας περισσότερο από κάθε άλλη και, φυσικά, πολύ περισσότερο από τις γενιές που απήλαυσαν την ευφορία αυτή. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς οι νεότεροι να ξεσηκωθούν επιτέλους ενάντια στο κοινωνικό καθεστώς που συμπλέκουν οι ευνοημένοι και οι βολεμένοι της μεταπολίτευσης. Όμως, όχι. Οι νέες γενιές είναι προσδεμένες στο άρμα της μεταπολίτευσης περισσότερο κι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της…

Δεν είναι παράξενο. Κάθε γενιά ελληνικής νεολαίας έδωσε τα αγωνιστικά της διαπιστευτήρια ενηλικίωσης μέσα από τις καταλήψεις του ‘90-’91, είτε με το «Κάτσε καλά Γεράσιμε», είτε με το άρθρο 16, είτε στα Δεκεμβριανά του ’08. Η μεταπολίτευση, όπως κάθε καθεστώς, εξασφάλισε τη διατήρησή της μέσα από την παιδαγωγική διαδικασία. Οι νέοι του σήμερα είναι πρώην μαθητές ενός συστήματος που εξήρε την νεανική επαναστατικότητα και τη μετέτρεψε σε mainstream συμπεριφορά. Οι πρώτοι υποστηρικτές των μαθητικών καταλήψεων υπήρξαν οι ίδιοι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, η γενιά του Πολυτεχνείου…

Ακόμα και όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος για το ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση, οι ίδιοι οι φοιτητές που θα ευνοούνταν έκλειναν τα εξεταστικά κέντρα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα καθηγητών που μέσα από την επετηρίδα καβάντζωναν και μια θέση στο Δημόσιο παράλληλα με το ήδη φτιαγμένο δίκτυο ιδιαιτέρων μαθημάτων τους.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το καθεστώς ρίχνει στη μάχη όλα του τα χαρτιά ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή. Και οι γενιές οι δικές μας ήδη γίνονται καύσιμη ύλη για τη διατήρηση του καθεστώτος, όχι μόνο με τη συναίνεσή τους αλλά, με τη χαρά των παίδων εν καμίνω…

Το καθεστώς δεν αποτελείται μόνο από τους κλέφτες πολιτικούς όπως πολύ βολικά το υπόλοιπο καθεστώς επιθυμεί να γίνει πιστευτό. Οι ομάδες συμφερόντων που θίγονται από τις αναγκαστικές αλλαγές που η έφερε η χρεοκοπία είναι περισσότερες και πιο πολύπλοκες συνιστώντας ένα νομικά κατοχυρωμένο δίκτυο που εγκλωβίζει οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής. Οι επαγγελματικές συντεχνίες (γεννήματα του μετεμφυλιακού αυταρχισμού), οι κρατικοδίαιτες επιχειρηματικές ελίτ της υπερτιμολόγησης (γεννήματα της καραμανλικής σοσιαλμανίας), οι συνδικαλιστικές συντεχνίες του κατεβασμένου διακόπτη και του χειρόφρενου (γεννήματα του πρώτου ΠαΣοΚ), τα ΜΜΕ της κρατικής διαφήμισης και των δημοσίων έργων (γεννήματα της «βιαστικής» ιδιωτικοποίησης της τηλεόρασης), ακόμα και οι αγρότες του καφενείου και των επιδοτήσεων (χαϊδεμένοι τόσο του ανδρεϊκού ΠαΣοΚ, όσο και της Β’ καραμανλικής ΝΔ) είναι στυλοβάτες ενός ιδιότυπου καθεστώτος που απαιτεί ένα κράτος – νονό που προστατεύει συμφέροντα έναντι δικαιωμάτων, που παρέχει χρήμα σε ισχυρούς αντί να το αναδιανέμει κοινωνικά, που παρέχει υπερκοστολογημένες και κακές υπηρεσίες αντί να εγγυάται την ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές. Το καθεστώς των μεγάλων και των μικρών συμφερόντων που ονομάστηκαν κεκτημένα δικαιώματα δεν δέχεται να θυσιάσει τίποτε από την ευμάρειά του προς όφελος της επιβίωσης των πιο αδύνατων!

Οι κοινωνικοί αγώνες στους οποίους οι νέοι είτε πρωτοστατούν είτε ακολουθούν πρόθυμα, εξαντλούνται ενάντια στο «απεχθές» μνημόνιο αντί να στραφούν ενάντια στους free riders του συστήματος, τους ραντιέρηδες, την εκτεταμένη ανομία που ευνοεί τους ισχυρότερους, το ξέπλυμα των θεσμών και την κατάπτωση των νόμων. Η τήρηση του Συντάγματος, που επαφίεται στον πατριωτισμό μας, είναι πλέον επιλεκτική και ο καθένας, από τον αγανακτισμένο πολίτη της Κερατέας ή του Άγιου Παντελεήμονα ως τον καταδικασθέντα περιφερειάρχη Μακεδονίας ή τον μεταφορέα των κομματικών ενισχύσεων της Ζήμενς, υπερασπίζεται κατά το δοκούν και το συμφέρον του μόνο τα άρθρα που τον βολεύουν.

Πράξη αντίστασης, λοιπόν, και για τους ασυμβίβαστους νέους και για τους πραγματικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας είναι το ξήλωμα του καθεστώτος αυτού, όχι μέσα από τζάμπα μαγκιές που ζημιώνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική συνοχή αλλά, πιέζοντας για αλλαγές θεσμικές ώστε να ξανακερδηθούν όσα η μεταπολίτευση μετέτρεψε από κοινωνικά αιτήματα σε αποδιοπομπαίες έννοιες: η νομιμότητα, η πολιτική του πραγματισμού, η παιδεία της αριστείας, η υγιής ελεύθερη επιχειρηματικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και η λειτουργική δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, ο φόβος μας είναι ότι σε μια κοινωνία που οι θεσμοί χάνουν την ισχύ τους εις βάρος των συμφερόντων κάποιων, η προτιμώμενη λύτρωση θα γίνεται πιο επαναστατική, πιο προσωποπαγής και θα οδηγεί σε λαοφιλείς απολυταρχίες. Οι μεταπολεμικές γενιές ολίσθησαν σε τέτοιες λύσεις, ας μην το κάνουμε κι εμείς.

84 comments:

  1. Επί τέλους.Με αυτο το πόστ ξεκολλάτε απο τους ανιαρούς ακαδημαισμούς,που ρίχνουν νερό στο μύλο του καθεστώτος.

    ReplyDelete
  2. Μέχρι τώρα είχατε παρασυρθεί,με τις διάφορες αναρτήσεις σας, σε μια αντίληψη που μετέτρεπε το πρόβλημα απο πολιτικό και αγωνιστικό σε επιστημονικό.Και απο κοινωνικο αγώνα με ξεκάρισμα "ποιός είναι ο εχθρός",σε εμπλοκή σας στους αντωγωνισμούς των διαφόρων σχολών οικονομικής σκέψης στις οποίες περίσσευε ο βερμπαλισμός και η επιδειξιομανία.

    ReplyDelete
  3. Εν αρχή εισί τα ερωτήματα:

    -Ποιό είναι το καθεστώς που μάχεται λυσσαλέα για την διαιώνισή του;
    -Πόσο κρυφό είναι αυτό το καθεστώς;
    -Τί σχέση έχει με όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα;
    -Μπορούν τα σημερινα κόμματα να τα βάλλουν μαζί του; Ολα; Μερικά;Ποιά;
    -Υπάρχουν δυνάμεις έξω απο τα κόμματα ικανές να αναλάβουν αυτή τη προσπάθεια;
    -Ποιό δημοκρατικό τίμημα, θα πληρώσει η Ελλάδα αν δεν τα καταφέρουμε;

    ReplyDelete
  4. @G700:

    "...Οι γενιές μας (κυρίως οι 30+ της γενιάς των 700€)..."

    Διόρθωση: των 592 ευρώ πλέον, με ημι-απασχόληση και ημι-ασφάλιση, "κατάκτηση" της "υγιούς" ανατρεπτικής πολιτικής.

    "...Όμως, όχι. Οι νέες γενιές είναι προσδεμένες στο άρμα της μεταπολίτευσης περισσότερο κι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της..."

    Σας πέρασε από το μυαλό, λέω μήπως, ότι ΟΛΟΙ αυτοί που αντιδρούν μπορεί να έχουν τελικά δίκιο και η ελάχιστη μειοψηφία που ασυμπτωτικά τείνει πλέον στο μηδέν να έχει άδικο ή να είναι ακριβώς η "κάστα" που ακόμα και τώρα βγάζει χρήμα με τη σέσουλα;

    "...Κάθε γενιά ελληνικής νεολαίας έδωσε τα αγωνιστικά της διαπιστευτήρια ενηλικίωσης μέσα από τις καταλήψεις του ‘90-’91, είτε με το «Κάτσε καλά Γεράσιμε», είτε με το άρθρο 16, είτε στα Δεκεμβριανά του ’08..."

    Άρα όλοι αυτοί είχαν άδικο, διαχρονικά. Και όσοι φώναζαν τότε με τα καραγκιοζιλίκια του Κοντογιαννόπουλου, και αργότερα με το δίδυμο Αρσένη-Ανθόπουλου που διόριζε Θεολόγους να διδάσκουν Η/Υ στα γυμνάσια. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η εξουσία πάντα ξέρει καλύτερα, έχει πάντα δίκιο, άρα πρέπει να την εμπιστευόμαστε τυφλά και αδιαμαρτύρητα.

    "...Το καθεστώς δεν αποτελείται μόνο από τους κλέφτες πολιτικούς όπως πολύ βολικά το υπόλοιπο καθεστώς επιθυμεί να γίνει πιστευτό..."

    Ποιο "καθεστώς" το λέει αυτό; Τα κανάλια που ψάχνουν να βρούνε απατεώνες συνδικαλιστές για να κατηγορήσουν εργαζόμενους; Αυτούς που κρύβουν τα ονόματα βολεμένων κομματόσκυλων για να πούνε ότι οι τάδε παίρνουν "κατά μέσο όρο" μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ; Πείτε μας να ξέρουμε από που ενημερώνεστε, γιατί εμείς έχουμε πήξει στην ΥΕΝΕΔ.

    ReplyDelete
  5. "...Οι κοινωνικοί αγώνες στους οποίους οι νέοι είτε πρωτοστατούν είτε ακολουθούν πρόθυμα, εξαντλούνται ενάντια στο «απεχθές» μνημόνιο αντί να στραφούν ενάντια στους free riders του συστήματος..."

    Το ΙΔΙΟ το μνημόνιο προστατεύει τους freeriders, όταν επιβάλλει περικοπές με κάθε λεπτομέρεια, αλλά αφήνει τις παθογένειες, τους μηχανισμούς και τους πολιτικούς στη θέση τους. Πρόκειται για δανειακή σύμβαση με επιλεκτική στόχευση, επιλεκτική μνήμη και κυρίως επιλεκτική "δημοκρατική" ευαισθησία. Μεταξύ δύο κακών, ενός παράλογου επιδόματος και της υποθήκευσης ολόκληρης της χώρας σε ξένους τοκογλύφους, οι νέοι ασφαλώς και έχουν την ευθυκρισία να διαλέξουν το δεύτερο ως στόχο πρώτης προτεραιότητας.

    "...Πράξη αντίστασης, λοιπόν, και για τους ασυμβίβαστους νέους και για τους πραγματικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας είναι το ξήλωμα του καθεστώτος αυτού..."

    Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό. Χρειάζεται ξήλωμα ΟΛΟΥ του πολιτικού κατεστημένου, των οικογενειών, των κληρονόμων βουλευτικών εδρών, των απατεώνων αλλά προστατευόμενων που ακόμα βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και έχουν "άποψη", όλων των αποτυχημένων που δεν έχουν μνήμη ούτε καν ολόκληρης τετραετίας. Μόλις απαλλαγούμε από δαύτους, κάθε τσιράκι τους θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με αυτό που του/της αξίζει.

    ReplyDelete
  6. Εχθές η Διαμαντοπούλου δήλωσε: "...Ξέρετε τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση;... - Ναι ξέρουμε, είναι το πρώτη βήμα προς την αποτοξίνωση, τη δική μας από αυτούς και τη ειδικά δική τους από την καρέκλα τους. Ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς, όχι πρεζάκια της εξουσίας.

    Αφιερωμένο εξαιρετικά:

    "The consciousness of being at war, and therefore in danger, makes the handing-over of all power to a small caste the natural, unavoidable condition of survival."
    -- George Orwell, 1984, Part 2, Chapter 9, pg. 192

    ReplyDelete
  7. "...Ξέρετε τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση;...
    - Ναι ξέρουμε, είναι το πρώτο βήμα προς την μαζική έφοδο στις χωματερές για την επιβίωση μεσω της περιττωματοφαγίας.
    Εμπρός για τη νεα μας πατρίδα, το Λαφαζανιστάν.

    ReplyDelete
  8. Λαφαζανιστάν,η Γή της Επαγγελίας.Το είπε και ο Orwell.

    ReplyDelete
  9. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αν και δέχθηκε απειλές για να υποστηρίξει τον Ηρακλή είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Φυσικά και θα υποστηρίξω τον Ηρακλή, αλλά τον ερασιτέχνη Ηρακλή. Με την ΠΑΕ δεν μπορώ να ανακατευτώ. Είναι σαν να ζητάμε από τον δήμο να υποστηρίξει μια εταιρεία που δεν πλήρωσε το ΙΚΑ... Δεν χάλασε κι ο κόσμος αν υποβιβαστεί μία ομάδα».

    Μόνος του ο Μπουτάρης μάχεται το καθεστώς της Θεσσαλονίκης.
    Και ποιό είναι αυτό;

    ReplyDelete
  10. Και ποιό είναι αυτό;

    -Ο περιφερειαρχης Θεσσαλονίκης Ψωμιάδης
    -Ο βουλευτής της ΝΔ Καράογλου
    -Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκης
    -Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Βελόπουλος.

    Ολοι αυτοί οι "κύριοι" κάνουν "αγώνα" για να κυριαρχίσει το κεκτημένο στη ρεμούλα.

    ReplyDelete
  11. Το καθεστώς των συναποτελούν " ο εσμός παραφρόνων, επικινδύνων και ήδη χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που θέλει να μας ξαναπάει στη «δραχμούλα μας», οπότε θα γίνουμε το μοναδικό παράδειγμα χώρας που οι άλλοι θέλουν σαν τρελοί να την σώσουν, αλλά εκείνη αντιστέκεται και προτιμά τη θεαματική αυτοκτονία...".

    ReplyDelete
  12. @σαινι
    η Διαμαντοπούλου το είπε και όχι ο Λαφαζάνης

    λες η Αννα να είναι πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ ?

    ReplyDelete
  13. " ο εσμός παραφρόνων, επικινδύνων και ήδη χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που θέλει να μας ξαναπάει στη δραχμούλα μας" ελέγχει πολλά ΜΕΝΤΙΑ που ψυχορραγούν αλλά γέμισαν τα μπλόγκς με λυσσασμένους απο το σπαραγμό της εξαφάνισής τους τσάτσους που δουλεύουν για λογαριασμό τους.

    ReplyDelete
  14. Ta paketa stiriksis DNT/EE pou tha ftasoun konta sto 250%-300% tou AEP, i anadiarthrosi tou ethnikou xreous kata ipio tropo meso epimikinseon kai katopin filikon dieythetiseon, oi diarthrotikes allages ston trapeziko tomea me sygxoneyseis, ston idiotiko tomea me tis apokratikopoiiseis kai to anoigma ton epaggelmaton kai ston dimosio tomea me ti smikrinsi tou se theseis ergasias kai ypiresies se leitourgia, tin peraitero metarrythimi tis koinonikis asfalisis kai ygeionomikis perithalpsis, kai telos ena paxylo programma anazoogonisis tis anaptyksiakis poreias me stiriksi Eyropaikis Trapezas Ependyseon kai EE mixanismou stiriksis, einai ta bimata bathous 10etias pou tha allaksoun oristika ti selida gia tin Ellada tou 21ou aiona.

    O dromos dyskolos, alla monodromos, kai idi ton xarassoume, para tis fones tis syntirisis kai tis opisthodromisis.

    ReplyDelete
  15. Ορίστε η απόδειξη, η "συντριπτική πλειοψηφία" τους υποστηρίζει, δεν χρειάζεται να ανοίξει ρουθούνι. Όλα δημοκρατικά και σοσιαλιστικά:

    "Αγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γεν.Απεργια 11/5/2011" (video):

    >> http://www.youtube.com/watch?v=celyhv_P79Y

    Φαίνεται κάποιοι ΜΑΤατζήδες έχουν πάθει στέρηση μετά την απόσυρσή τους από την Κερατέα και έχουν που να βγάλουν τις ορμές τους.

    ReplyDelete
  16. Οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις του καθενός (το εννοώ) είναι σεβαστές. Τις δικές μου, για τα χθεσινά γεγονότα, τις έχω γράψει στο δικό μου blog.

    Εδώ, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς τακτική με τους "νομοταγείς πολιτικούς" που κάθε φορά σπεύδουν να ζητήσουν την καταδίκη των επεισοδίων από τις αριστερές πτέρυγες, ζητάω το ίδιο. Περιμένω την ξεκάθαρη καταδίκη αυτού που βλέπουμε στο video και αυτού που συνέβη στον νεαρό που βρίσκεται σε κώμα από χτυπήματα γκλοπ.

    Από ΟΛΟΥΣ.

    ReplyDelete
  17. -Καταγγέλω όλους όσους προσποιούμενοι το διαδηλωτή κατεβαίνουν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να κάψουν να σκοτώσουν να ρημάξουν.
    -Καταγγέλω όλους όσους τους χαιδεύουν τους ηρωποιούν και τους ενθαρρύνουν να χουλιγκανίζουν κρυμένοι μέσα σε ειρηνικές διαδηλώσεις.
    -Καταγέλω όσους απο τους Αστυνομικούς είτε απο επαγγελματική ανεπάρκεια είτε απο πρόθεση ασκούν υπερβάλλουσα βία ακόμα και σε αυτούς που τους απειλούν τη ζωή τους.

    ReplyDelete
  18. Σε μια φιλελεύθερη, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία,οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να ασκούν ,υπό προυποθέσεις,βία, είναι οι Αστυνομικοί.
    Κανένας άλλος.Κανένας άλλος.

    ReplyDelete
  19. Καταγγέλω επίσης όλους όσους εύχονται να πεθάνει ο "νεαρός".
    Εύχομαι να μην βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς και οι θεράποντες γιατροί του.
    Αν και πολύ αμφιβάλω.

    ReplyDelete
  20. "Καταγγέλω επίσης όλους όσους εύχονται να πεθάνει ο "νεαρός".

    jaga,αν είσαι μεταξύ αυτών,δηλώνω-ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ- ότι θα υπερασπιστω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το επιθυμείς αλλα όχι να το επιδιώκεις.

    ReplyDelete
  21. @libertarian:

    Τις ανοησίες και τις προσβολές, πάνω σε θύματα και σε χτυπημένους ανθρώπους, να την κρατήσεις για την πάρτη σου και για όσους υπερασπίζεσαι.

    Εγώ τουλάχιστον βγήκα και είπα κάτι. Οι υπόλοιποι παπαγάλοι εδώ μέσα φαίνεται περιμένουν οδηγίες από το κέντρο επιχειρήσεων για να πούνε ένα "λυπάμαι".

    Μάθε να σκέφτεσαι λίγο πριν τσαμπουνίσεις κατηγορίες κατά πάντων, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών του νοσοκομείου. Είπαμε, σέβομαι πολιτικές απόψεις με νόημα. Νοοτροπία χούντας και συνταγματαρχών όμως δεν τη σέβομαι.

    Άμα επιμένεις, θα τα ακούσεις και αλλιώς, όχι με το γάντι. Γκε-κε;

    ReplyDelete
  22. Στο 16% η ανεργία.

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1192973

    ..Επειδή η κυβέρνηση δεν άνοιξε τα κλειστά επαγγέλματα και δεν προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις..

    Σίγουρα κάποιοι είναι στην κοσμάρα τους.

    Υπομονή όμως, τα καλύτερα έρχονται.

    ReplyDelete
  23. jaga,σου βγάζω το καπέλο ρε μπαγάσα.Διδάσκεις δημοκρατία εδώ μέσα.Δες και ένα απόσπασμα απο τους γιατρους της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Νίκαιας:

    ReplyDelete
  24. «Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα. Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του. Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα. Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές. Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται».

    ReplyDelete
  25. Ουτε οι "πυρήνες της φωτιάς" δεν θα γράφανε έτσι.
    Αντε τώρα αυτούς να τους εμπιστευτείς να καθαρίσουν τα αυτιά σου απο τη κυψελίδα.

    ReplyDelete
  26. @normad:

    Ναι σωστά, κανονικά έπρεπε να ρωτήσουν πρώτα τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ, που ακόμα είναι εξαφανισμένος και δεν έχει πει λέξη για ότι έγινε εχθές.

    Και εσύ από ότι φαίνεται ακολουθείς την ίδια τακτική, ρίχνεις τη μπάλα στην εξέδρα όπως πάντα, για να μην πάρεις θέση έστω και αυτό. Συγχαρητήρια και να σε χαίρεται αυτός που τον ψηφίζεις.

    ReplyDelete
  27. Αντε τώρα αυτούς που, κατ'εντολην του Λαφαζάνη, δεν επέτρεψαν τον ιατροδικαστή να πλησιάσει τον "τραυματισμένο απο τα ΜΑΤ διαδηλωτή",προπηλακίζοντάς τον, να τους εμπιστευτείς να εξετάσουν τα ούρα σου.

    ReplyDelete
  28. Εγώ πάντως άκουσα τον Παναγόπουλο πρωί-πρωί στον Φλάς να "λυπάται"κλπ,κλπ,και να λέει,υπογράφοντας, όλα όσα με τη δήλωση νομιμοφροσύνης μας ζητάς να υπογράψουμε.
    Ο άνθρωπος συνεμορφώθη.Τί άλλο θέλεις.

    ReplyDelete
  29. Και εγώ "λυπάμαι" όλους όσους έχουν ανάγκη απο λύπηση jaga.Και συνιστώ να το κάνουν όλα τα παπαγαλάκια εδώ μέσα πρίν μετατραπούν σε κουτορνίθια και αρχίζουν να "λυπούνται" επιλεκτικά.

    ReplyDelete
  30. Ρε σύ jaga πως σου φάνηκε ο Σαμαράς σήμερα στο Ζάππειο; Δεν νομίζεις ότι διάβαζε επί μία ώρα το "μνημόνιο 2";

    ReplyDelete
  31. είμαστε μιά ωραία ατμόσφαιρα...

    ReplyDelete
  32. Ανακεφαλαίωση ημέρας:

    1. Οι πολιτικοί "εκφράζουν τη λύπη τους" και ζητούν "αυτοσυγκράτηση". Ο Μπεγλίτης στη Βουλή λέει στο Λαφαζάνη (βρήκε τώρα το αντίπαλο δέος!) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς, δηλαδή ότι παπαγαλίζει το Καρατζαφεριστάν και ο Normad εδώ μέσα.

    2. Ο Antonis ήταν τόσο απασχολημένος με το Ζάππειο reloaded που δεν εκμεταλλεύτηκε καν την ευκαιρία να ζητήσει την παραίτηση Παπουτσή, έτσι για τα δελτία ειδήσεων. Στο περιστατικό της ζαρτινιέρας, ο ίδιος ο GAP έσκουζε σαν τρελός στη Βουλή (2006) για την παραίτηση Πολύδωρα.

    3. Εχθές καταμετρήθηκαν (επίσημα) 87 σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών, 27 στο νοσοκομείο Νίκαιας και 60 σε άλλα νοσοκομεία, ένας εξ' αυτών ο 31χρονος σε κώμα και ένας ακόμα με ολική αφαίρεση σπλήνας λόγω τραυματισμού. Σήμερα τα "Χρυσά Αυγά" περιφέρονταν ανενόχλητα στο κέντρο όλο το μεσημέρι και το απόγευμα, δέρνοντας όποιον θεωρούσαν αρκούντως μελαμψό, και δεν έφαγαν ούτε δακρυγόνο. Φαίνεται η "ανικανότητα" κάποιων "μεμονωμένων" αστυνομικών έχει και χρόνο και χρώμα στο οποίο εμφανίζεται.

    @normad:

    Για να μην κουράζουμε το μπλογκ, και μια και δεν υπάρχει rating system για τα σχόλια, στο εξής αντί για απάντηση από εμένα θα παίρνεις +1 για κάθε ειρωνικό σχόλιο. Μόλις φτάσεις τα 1000 ζήτα από τους G700 δώρο καπελάκι του καραγκιόζη. Με το σημερινό ρυθμό, σε κόβω να σπας το φράγμα σε λιγότερο από 10 ημέρες.

    ReplyDelete
  33. «...Θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί... Είδαμε τραγικές σκηνές βαρβαρότητας απέναντι σε έναν αθώο...

    ...Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από αυτόν τον άνθρωπο... Η κυβέρνηση, ο πρώην και ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης καλλιέργησαν συστηματικά συμπεριφορές αυταρχισμού και κλίμα αυθαιρεσίας που μας παραπέμπει στο παρακράτος του 60. Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός με αυτούς που έβαλε στα υπουργεία, οι οποίοι καλλιέργησαν στο αστυνομικό σώμα τον κομματισμό και την αυθαιρεσία...

    Αυτοί οι τραμπουκισμοί παραπέμπουν ευθέως σε παρακρατικές μεθόδους και αντιλήψεις...»


    Μαντέψτε ποιος το είπε αυτό:

    1. Λαφαζάνης σήμερα στη Βουλή
    2. Καρατζαφέρης στο ΤηλεΑστυ
    3. O George το 2006

    >> http://news.in.gr/greece/article/?aid=756520

    ReplyDelete
  34. Η κρίση ως ευκαιρία ανατροπής του καθεστώτος

    Ποιό δημοκρατικό τίμημα, θα πληρώσει η Ελλάδα αν δεν τα καταφέρουμε 1974?

    ReplyDelete
  35. Αν στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και πολιτική σταθερότητα, σήμερα, το οφείλουμε αποκλειστικά στη συμμετοχή μας στους Ευρωπαικούς θεσμούς που ενισχύθηκαν μετά το 1974.Αν απομακρυνθούμε έστω και για λίγο απο την Ευρώπη εδώ θα γίνει Λιβύη.
    Αυτό επιδιώκει το "καθεστώς" που αγωνίζεται ή να διασωθεί αυτό ή να καταρρεύσει η χώρα.Και αρκετοί αφελείς συντάσσονται μαζί του.

    ReplyDelete
  36. Με τα σχόλια τι έγινε ρε παιδιά; Μας την κάρφωσε το blogger?

    ReplyDelete
  37. ".....η νέα μεταπολίτευση θα γίνει ομαλά και μετά από μια δεκαετία από την ελληνική χρεοκοπία τα θαύμα της Τουρκίας της τελευταίας δεκαετίας θα ωχριά μπροστά στο ελληνικό.

    Οι συνωμοσιολόγοι θα έχουν επιστρέψει στα λαγούμια τους, η χρηματιστηριακή αγορά θα καλπάζει...."

    Στούπας
    capital.gr

    ReplyDelete
  38. "Μπροστά σε χρυσή δεκαετία βρίσκεται η οικονομία της Γερμανίας"

    Ισοτιμια.

    Η Γερμανία εξελίσσεται σε Κίνα της Ευρώπης. Αλλά με μιά εξαγωγική μηχανή και ένα κοινωνικό σύστημα που απέχει έτη φωτός από το Κινέζικο.

    Αυτό το νέο Γερμανικό θαύμα κάνει τη Γερμανία μια χώρα με πληθυσμό σε "πλήρη απασχόλιση".

    ReplyDelete
  39. Για τη δημιουργία του "Γερμανικού θαύματος" συνεισφέραμε και εμείς.Με ένα σωρό τρόπους.Καιρός είναι να το ανγνωρίσει και να πράξει τα δέοντα τωρα που έχουμε δυσκολίες.Νομίζω ότι είναι έτοιμη να το κάνει.Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε πως ακριβώς θα το κάνει.
    Οπότε θα αρχίσει και η δική μας "χρυσή δεκαετία" που λέει ο Στούπας.
    Λάβατε θέσεις.

    ReplyDelete
  40. "Aνάπτυξη 0,8% το πρώτο τρίμηνο η Ελλάδα"

    EUROSTAT


    Η "χρυσή δεκαετία άρχισε".
    Λάβατε θέσεις.

    ReplyDelete
  41. πριν αρχίσεις το εμετικό σου παραλήρημα παπαγαλάκι να κοιτάς τα νούμερα
    η διαφορά οφείλεται στην (συμφωνημένη) αναπροσαρμογή του 2010 (7,4%-6,6%= 0,8%)

    Λες να ζητούσε κι άλλα μέτρα η τρόικα αν "η χρυσή δεκαετία άρχισε" ?

    Με ανύπαρκτη κυβέρνηση λες να λύνονται τα προβλήματα ?

    ReplyDelete
  42. @G700:

    Το blogger.com πέρασε 48ωρο crash και από ότι φαίνεται έχουν κάνει recover μόνο μέχρι ξημερώματα 12/5. Μπορεί ο Mr.Facebook να πιάστηκε στα πράσα να πληρώνει για δυσφημιστική καμπάνια κατά της Google, αλλά φαίνεται ότι από μόνη της η εταιρία τα καταφέρνει μια χαρά να γίνεται ρεζίλι.

    ReplyDelete
  43. @parmenides:

    Μήπως έπαθες και εσύ crash; Το μόνο νούμερο που διάβασες ήταν η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ προβλεπόμενης και πραγματικής ΠΤΩΣΗΣ;

    Μέχρι και ο Πρετεντέρης, μέχρι και ο Babis(!!) στο ΣΚΑΪ, λένε πλέον ανοικτά ότι όσα έλεγαν πριν 12 μήνες ήταν ανεδαφικά και παράλογα. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας παπαγάλος να ψελλίσει ένα στοιχειωδώς πιστευτό επιχείρημα.

    ReplyDelete
  44. «Όλοι νόμιζαν ότι το 2012 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στην αγορά. Τώρα κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα καταστεί δυνατόν... Εγώ ελπίζω αυτό να μην συμβεί...»

    >> http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231108310

    Δεν ξέρω τι ταιριάζει καλύτερα εδώ:
    - "Το 'βλεπες, το 'παιξες;..."
    - "Κι αν σου κάτσει;;;..."

    «Tο να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση».

    Ok, το πιάσαμε. Να βγάλουμε δηλαδή διαβατήρια για να πάμε το καλοκαίρι διακοπές εκτός Αττικής.

    ReplyDelete
  45. Tο να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση

    nice....nichevo

    ReplyDelete
  46. "7000 λέξεις ομιλία στο Ζάπειο και δεν είπε κουβέντα ο Σαμαράς για τα κλειστά επαγγέλματα"
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    ReplyDelete
  47. Καί για τις σπατάλες του κράτους "το έκανε γαργάρα".
    Πρωτοφανής αμοραλισμός!

    ReplyDelete
  48. " Το "βαθύ λαρύγγι" του δημοσιεύματος του SPIGEL εντοπίστηκε στο στο υπουργείο οικονομικών του Σοίμπλε ο οποίος διέταξε έρευνα για την εντόπισή του.
    Η πρεμούρα του jaga να το αποδώσει σε Έλληνες τον αφήνει έκθετο στο μίσος του.

    ReplyDelete
  49. ser
    "Με ανύπαρκτη κυβέρνηση λες να λύνονται τα προβλήματα ?"

    Απορία από ένα μπουχεσόπαιδο που του στέρησαν το λουκούλειο γεύμα του.

    ReplyDelete
  50. libertarian
    μην μας λες τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου οταν κοιταζεσαι στον καθρέφτη.

    Ακούστε παιδάκια που σας πείραξε η σοσιαλμ@λ@κί@ στον εγκέφαλο:
    Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα είναι πολύ πιό σοβαρή απ ότι καταλαβαίνετε με το μυαλουδάκι σας.

    Και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο με τις λήξεις των ομολόγων του Αντρέα σε 3 χρόνια - του νεκροθάφτη της σύγχονης Ελλάδας.

    Πάρε λοιπόν τον normad και τον παρμενίδη και αμπελοφιλοσοφήστε στο κόμμα ΣΑΣ και αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να μιλήσουμε σοβαρά

    ReplyDelete
  51. @libertarian:

    >> http://epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28462:-q-q&catid=59:2010-07-10-15-26-03&Itemid=58

    "...Ο Κρίστιαν Ράϊερμαν ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα...."

    Τελικά δεν έχω καταλάβει τι τρέχει με εσάς ρε παλικαράκια. Μόνοι σας σκέφτεστε τις κοτσάνες που τσαμπουνάτε ή παίρνετε κάθε πρωί δελτίο με τι θα φλομώνετε τα blogs.

    Όταν ένας υπουργός οικονομικών, μιας χώρας σε κρίση, κλείνει το κινητό του για 75 λεπτά και ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντά, τη στιγμή που προφανώς γνώριζαν (αυτό όφειλαν) για το άρθρο πριν γίνει γνωστό στα ΜΜΕ, δεν σημαίνει ανικανότητα. Σημαίνει πρόθεση. Και εσείς τώρα έχετε σκιστεί να τους βγάλετε λάδι.

    Δυστυχώς (το εννοώ) δεν μου έκανε εντύπωση ούτε η σύλληψη Στρος-Καν στη ΝΥ. Αυτοί ακριβώς είναι οι τύποι με τους οποίους "διαβουλεύουνται" οι δικοί μας. Ξεμωραμένοι ματαιόδοξοι, πρεζάκια της εξουσίας, που νομίζουν ότι κάνουν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Για να συνεννοηθείς μαζί τους πρέπει να έχεις τα ίδια μυαλά ή τουλάχιστον να τους καταλαβαίνεις απόλυτα (αλλιώς τους μουτζώνεις και φεύγεις).

    ReplyDelete
  52. @jaga

    Πέσμου σε ποιά σελίδα και με ποιόν τίτλο έχει το "ΘΕΜΑ" τη συνέντευξη του Γεμανού.

    ReplyDelete
  53. @libertarian:

    Το δημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα" μόλις εχθές (Σάββατο) - υποθέτω από το πρωτοσέλιδο δηλαδή, και τις ημερομηνίες των αναδημοσιεύσεων, γιατί δεν διαβάζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα:

    >> http://www.protothema.gr/ekdosi-tis-kiriakis/?issue=325&tab=1

    Αν πάλι αμφιβάλλεις για την ακρίβεια της είδησης πες το ξεκάθαρα.

    Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα (...για το "ευχαριστώ" που μου οφείλεις).

    ReplyDelete
  54. @jaga
    Σε παρακαλώ άφησε τις λοξοδρομήσεις και πες σε ποια σελίδα διάβασες τη συνέντευξη.Το ΘΕΜΑ είναι αποκλειστικά κυριακάτικη εφημερίδα και άφησε τα περί Σαββατου.
    Επειδή ακόμα τρέφω κάποια ίχνη σεβασμού απέναντί σου μπορεις να διορθώσεις γράφοντας με κεφαλαια τη λέξη συγγνώμη.Διαφορετικά...

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. @libertarian:

    Τι γράφει ρε ΤΖΙΝΙ στην τίτλο επάνω; "Τεύχος 325, Σάββάτο 14/5".

    Επειδή το καταγγελτικό σου υφάκι δεν μου αρέσει καθόλου, στο εξής να ψάχνεις μόνος σου.

    Άντε γιατί πολύ ασχοληθήκαμε με την πάρτη σας εδώ μέσα.

    ReplyDelete
  57. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει εφημερίδα το Σαββατιάτικο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".
    Δεν υπάρχει πουθενά λοιπόν στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της Κυριακής συνέντευξη ή δήλωση του συντάκτη του SPIEGEL .Πρόκειται για μια κατασκευασμένη αθλιότητα κάποιων ομοίων σου και του επιπέδου σου bloggers και εσύ κάνεις το βαποράκι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

    ReplyDelete
  58. και το σημερινό ΒΗΜΑ γράφει κάτι ανάλογο

    "Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται ευρέως σε υπουργικά γραφεία, ο Πρωθυπουργός σε επικοινωνία του με γερμανούς αξιωματούχους πριν από το Πάσχα φέρεται να υπονόησε ότι η αυστηρή πολιτική της τρόικας ενδέχεται να ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Υπεύθυνα χείλη με γνώση των εξελίξεων στη Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι η έμμεση αυτή απειλή «ελήφθη σοβαρά υπόψη στο Βερολίνο» και προκάλεσε την έκτακτη συνάντηση του Λουξεμβούργου"

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=400670

    ReplyDelete
  59. Το "πάθημα' του Στρως Κάν θα μας στοιχίσει ακριβά ως χώρα.

    ReplyDelete
  60. Χαρά στους ηθικοπλάστες του ¨Ελεύθερου Τύπου" και της Αυριανής.Και των Αυριανιστών φυσικά.

    ReplyDelete
  61. Εφημερίδες:"Ο 44χρονος χαροπαλεύει στην Εντατική".

    Λαφαζανόπαιδον:"Ας πρόσεχε.Δεν λυπόμαστε".

    ReplyDelete
  62. Σιγά μην βγάλει η ΕΙΝΑΠ-δια χειρός Λαφαζάνη- πολεμικό ανακοινωθέν για ένα λαικατζή λαχανοπώλη και μια λουλουδού που τους έβαλαν μπορλότο τα "δικά μας παιδιά".

    ReplyDelete
  63. Αλλωστε, ο 44χρονος,δεν είναι ερασιτέχνης δάσκαλος,ερασιτέχνης φωτογράφος,ερασιτέχνης φοιτητής και επαγγελματίας αναρχικός,επαγγελματίας αντιεξουσιαστής και επαγγελματίας διαδηλωτής σαν τον 30 χρονο της εντατικής του Νίκαιας.

    ReplyDelete
  64. Το κίνημα "λυπόμαστε" δεν μπορεί να καλύψει τους πάντες.

    ReplyDelete
  65. "Δραχμές υπάρχουν"
    ΖΑΠΕΙΟ 2.

    ReplyDelete
  66. Ypopti i syllipsi Stros Kahn me ton tropo kai ti xroniki sygkyria pou elabe topo to gegonos.

    Oi "agores" dinoun ta resta tous se mia afiniasmeni prospatheia na eksasfalisoun ti xreokopia tis xoras kai na paroun piso ta lefta tous pou ependysan se CDSs.

    I EE prepei na katalabei oti an den brei amesa Eyropaiki lysi sto problima tis, ta xtypimata tha synexisoun mexri telikis ptoseos.

    ReplyDelete
  67. @rat700:

    Κάνεις λάθος (ελαφρώς) με τα CDS. Το συμφέρον τον "αγορών" δεν είναι η χρεοκοπία μας αλλά η συνεχής επιδείνωση της κατάστασής μας. Τα hedge funds βγάζουν τα 10πλασια από το short-selling των CDS, μέσα σε λίγους μήνες ή και εβδομάδες, από ότι να τα ρευστοποιήσουν μια κι έξω. Έτσι κι αλλιώς, τα περισσότερα είναι "γυμνά", δηλαδή δεν αποπληρώνονται σχεδόν ποτέ.

    Υπόψη ότι στην αγορά παραγώγων δεν καταγράφεται ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο ο συνολικός τζίρος, όχι οι μεμονωμένες συναλλαγές. Οι συμμετοχές ομολόγων (που καταγράφονται) ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα εμφανίζει μικρές μεταβολές, δηλαδή δεν πολυπιστεύουν μια βίαιη μονομερής χρεοκοπία μας. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι η κάποιου είδους "ήπια" χρεοκοπία γίνεται ήδη, ξεκινώντας από το εσωτερικό. Γι' αυτό και ταυτόχρονα στα παράγωγα γίνεται πάρτι, με τη βοήθεια των οίκων αξιολόγησης, των δηλώσεων των τραπεζιτών, στοχευμένων δημοσιευμάτων όπως του Spiegel (όχι ότι είναι εντελώς ψέμματα), και φυσικά των δικών μας μαριονετών που διευκολύνουν ακριβώς αυτή την κατάσταση.

    Ακόμα και "ελληνικές" τράπεζες παίζουν αυτή τη στιγμή με CDS shorting για τη χρεοκοπία μας, ώστε να ισοφαρίσουν κάπως την έλλειψη ρευστότητας που γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Το ίδιο έκανε και ο ΟΔΔΗΧ (Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος GS), αλλά από την ανάποδη, δίνοντας "προμήθεια" 20% σε short-sellers λίγο πριν λήξουν τα CDS Απριλίου.

    Αλλά τι να κάνουμε, εδώ ασχολούμαστε είτε με τους γεροντικούς παλιμπαιδισμούς του Ντομινίκ, είτε με το τι λέει ο κάθε κωμικός Λαφαζάνης (μα ήμαρτον πια...).

    ReplyDelete
  68. "rat700

    Ypopti i syllipsi Stros Kahn me ton tropo kai ti xroniki sygkyria pou elabe topo to gegonos"

    Πολύ ύποπτη.Μοιάζουν όλα πολύ καλά σκηνοθετημένα.Οι σκηνοθέτες εκμεταλεύτηκαν τη "σεξομανία" του και του την έστησαν.

    ReplyDelete
  69. Η "περιπέτεια" του Στρός Κάν είναι μια δολοφονία με πολιτικά κίνητρα και πολιτικούς στόχους.Kαμμία σχέση με το Σαρκοζί και τις Γαλλικές εκλογές.

    ReplyDelete
  70. jaga
    o rat εχει δικιο. Το θ για όσους ξέρουν.

    Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν ασχολείται με τους αντισυμβαλλόμενους, δηλ. ποιοί θα είναι αυτοί που θα χάσουν αν κερδίσουν οι "κακοί".
    Και πολλούς από αυτούς τους ξέρουμε όλοι....

    ReplyDelete
  71. "Οι Ματθίας Μορς (ΕΕ), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναχώρησαν απο Αθήνα για Βρυξέλλες προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που ξεκινά απόψε"

    Οι δικοί μας βουλευτές δεν καταδέχονται να κουβεντιάσουν με τους υπαλληλίσκους.
    Κούνια που μας κούναγε.

    ReplyDelete
  72. Για τους περισσότερους απο μας τα πράγματα ηταν ΠΑΝΤΑ δυσκολα.
    Τωρα εγιναν απλως αδύνατα.
    Μια ολοκληρωτική πτώχευση θα φερει και τα προνομιούχα ρετιρέ των αλάθητων υπάλληλων του δημοσίου (με τους 18 μισθούς και τα επιδόματα ) στην κατάσταση που ανεκαθεν τους αξιζε.
    Θα καταλάβουν οτι τα σάλια τελείωσαν
    Ελπίζω να το εχετε καταλάβει και σεις οτι πλέον ειμαστε μεσα στα σκατά και γιαυτό φταίνε κάποιοι απο μας.
    Η λέξη επανάσταση φέρνει συνειρμούς απο τις κρατικοδίαιτες "εξεγέρσεις" του 2008 και των παιδιών της Manias
    Προτιμώ την λέξη ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
    Φυσική εξέλιξη προς μια κοινωνία που πάντα αρμοζε στην κοινωνία του μποτιλιαρίσματος σε εργάσιμες ωρες , του καταπατημένου εξοχικού και του διορισμού με γλύψιμο.

    ReplyDelete
  73. Η Nemat Shafik αντί του DSK θα εκπροσωπήσει το ΔΝΤ στο Eurogroup σήμερα.
    Σιγουρα θα επιδιώξει να εγγράψει στο πλούσιο βιογραφικό της το μοναδικό προσόν που της λείπει:Φίλη του ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  74. Για όσους ελπίζουν ακόμα, οτι αυτή η χώρα (αξίζει να) έχει μέλλον: http://blemilo.blogspot.com/2011/05/blog-post_9936.html

    ReplyDelete
  75. "Spiegel: Κι όμως, συζήτησαν για τη δραχμή!" (17/5/2011):

    >> http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2677-spiegel------

    Και το original χθεσινό δημοσίευμα στο Spiegel:

    "Euro Crisis Worsens as EU Leaders Play for Time" (16/5/2011):

    >> http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,762769,00.html

    "...The scenario is by no means an invention by finance ministry officials in Berlin, who, in writing the document, were merely reacting to considerations in Athens, as SPIEGEL learned last week. According to sources within the European Commission in Brussels, the government of Prime Minister Georgios Papandreou had already reviewed the pros and cons of withdrawing from the euro zone some time ago..."

    Αυτά για όσους αμφέβαλλαν για το ότι το σενάριο όντως ξεκίνησε από Ελλάδα και όχι από κάποιον άσχετο.

    ReplyDelete
  76. Και για να μην αρχίσουμε πάλι τις παπαρδέλλες περί κινδυνολογίας και τα σχετικά, ακριβώς παρακάτω λέει στο άρθρο:

    "...The plan is now off the table, and the issue of a debt restructuring was also no longer relevant at the meeting, at least not for the time being..."

    Βέβαια, αν κάποιος δεν πολυπιστεύει το Spiegel και κυρίως τις προθέσεις τους, αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλα. Δηλαδή, θα πρέπει αντίστοιχα να αμφιβάλλει για το αν όντως είναι "off the table" ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι μας βολεύει και να καταδικάζουμε ως κινδυνολογία όλα τα υπόλοιπα.

    Το Spiegel κάνει τη δουλειά του (δεν εννοώ δημοσιογραφικά), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δημοσιεύει ψέμματα. Για τους ξένους και το credibility των επιχειρήσεών τους, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από τη δική μας οικονομική κατάσταση.

    ReplyDelete
  77. @JAGA

    Απλά άλλαξες υπερασπιστική γραμμή.Σαν τους δικηγόρους του Στρός Καν.Πρώτα βίασες άγρια την αλήθεια με ψεύτικες αναφορές στο "ΘΕΜΑ" και τώρα λές ότι "ο,τι έγινε έγινε κοινή συνεναίσει με την καμαριέρα".Με δικολαβίστικα επιχειρήματα νομίζεις ότι μπορεί να γίνεται διάλογος;

    ReplyDelete
  78. @libertarian:

    Καλά είσαι σοβαρός; Ακόμα δεν κατάλαβες ότι έκανες χοντρή πατάτα; Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα από ευγένεια, αλλά από ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνεις με τίποτα.

    "Κρίστιαν Ράιερμαν: «Εσείς ζητήσατε έκθεση για τις επιπτώσεις εξόδου από το ευρώ»" (8/5/2011):

    >> http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=120863

    Ναι είχες δίκιο, είπα ψέμματα, δεν δημοσιεύτηκε στο τεύχος 325 αλλά στο 324, του προηγούμενου Σ-Κ. Όπως είπα, δεν διαβάζω καν τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Κυριακή 8/5, σελ. 7, αυτή με την τεράστια φωτογραφία της φάτσας του Γερμανού δημοσιογράφου.

    Κατάλαβες τώρα ή θα συνεχίσεις να γίνεσαι ρεζίλι;

    ReplyDelete
  79. @jaga

    Εμείς οι φιλελέυθεροι ανακαλύψαμε τη διαφωνία.Ακόμα και με τους κακόπιστους συζητάμε.Εαν έλεγες ότι δεν αναφέρεσαι στο "ΘΕΜΑ" ετούτης της Κυριακής αλλά της προηγούμενης δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
    Eίναι φανερό ότι ακόμα και τώρα λές τη μισή αλήθεια.Δεν διαβάζεις το "ΘΕΜΑ" αλλά κάνεις copy paste απο διάφορα ανυπόλυπτα μπλόγκς που αναφέρονται στο "ΘΕΜΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.Καταλαβαίνεις σε τί λούμπα έπεσες.Oύτε εγώ διαβάζω "αποκαλυπτικές" εφημερίδες με ευχαρίστηση.Ούτε βλέπω ¨αποκαλυπτικά" κανάλια.Αλλά όταν θέλω να τεκμηριώσω κάτι καταφεύγω καμμια φορά στη γλώσσα που μόνο αυτοί χρησιμοποιούν για να συνενοούμαι με όσους τη χρησιμοποιούν.

    ReplyDelete
  80. Εαν επανέλθεις θα σου πώ και απο ποιό μπλόγκ έκανες την αντιγραφή-μεταφορά.Αλλά νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια άγονη συζήτηση κουραστική για τους άλλους.

    ReplyDelete
  81. @libertarian:

    Όταν κάνω αντιγραφή από κάπου, πάντα βάζω εισαγωγικά και italics και απαραιτήτως βάζω μαζί και το link. Αν σου ξέφυγε, το ίδιο ακριβώς έχω κάνει και παραπάνω. Φυσικά αν κάνεις search στο google φράσεις από το συγκεκριμένο απόσπασμα θα σου βγάλει κάμποσες ακόμα χιλιάδες άλλες σελίδες, καθώς κυκλοφορεί στο δίκτυο εδώ και αρκετές ημέρες.

    Επίσης μπορείς να ξαναδιαβάσεις τα δικά σου σχόλια, το ύφος και το περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα:
    "...Η πρεμούρα του jaga να το αποδώσει σε Έλληνες τον αφήνει έκθετο στο μίσος του..." ή και αυτό: "...Πρόκειται για μια κατασκευασμένη αθλιότητα κάποιων ομοίων σου και του επιπέδου σου bloggers και εσύ κάνεις το βαποράκι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ..." Όποιος διαβάζει το blog μπορεί να κρίνει αν αναφέρεσαι στο "τεύχος 324 αντί 325" ή για την ίδια την είδηση καθεαυτή.

    Δεν έχω καμία όρεξη για ανούσια σχόλια εκατέρωθεν, ούτε και έχω καμία όρεξη να αλλάξω τα μυαλά και τις απόψεις κανενός. Αλλά από την άλλη δεν αναγνωρίζω το αλάθητο σε κανέναν, ούτε και μπορώ να αφήνω ασχολίαστα πράγματα που δεν πρέπει. Τουλάχιστον εδώ δεν μαζεύουμε ψηφουλάκια, ας λέμε τα πράγματα ως έχουν, χωρίς ταμπέλες και "κουτάκια" σκέψης. Ξαναλέω ότι είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που γράφω, ακριβώς γιατί το G700 το διαβάζει πολύς κόσμος. Προτείνω την ίδια αυτοσυγκράτηση και προσοχή σε όλους στο εξής, για να μην καταντήσει flame forum.

    (over and out)

    ReplyDelete
  82. Λοιπόν δεν ξέρω τι έκανε και πως την έβρισκε ο DSK, αυτό που ξεχωρίζει από την υπόθεση είναι έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός οι Αμερικανοί συναίνεσαν στην αποπομπή του μιας και δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει, ανταποδίδοντας στον Σαρκοζί την στήριξη τους μιας και κατάφερε να χρεωθεί τον πόλεμο στην Λιβύη που κάνουν οι ΗΠΑ, αφετέρου οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί βλέποντας την κυριαρχία ενός έξυπνου και επιθετικού πολιτικού να έρχεται στην γηραιά, φρόντισαν να τον τελειώσουν πριν προλάβει να αλλάξει την πολιτική ισορροπία στην ΕΕ.
    Προφανώς και οι Έλληνες θα χάσουν έναν σύμμαχο και συμπαραστάτη στην μάχη για την σωτηρίας τους. Όμως ας κάνουμε λίγο υπομονή γιατί οι εξελίξεις έπονται!!!

    ReplyDelete