Saturday, February 24, 2007

"Ίντριγκες στη Νεολαία": Έπεσαν τα πρώτα παραπολιτικά...

Στις 16 Φεβροαυαρίου ο Μικροπολιτικός στη μόνιμη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ σχολίασε

"Ίντριγκες στη νεολαία"

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΩ τι νάρκη πάτησα αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για το όριο ηλικίας προκειμένου να συμμετέχει κανείς στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Πρωί πρωί έλαβα e-mail από την Άννα Διαμαντοπούλου, το οποίο και παραθέτω:

«Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,
Αποτύπωσες στο χθεσινό φύλλο των "ΝΕΩΝ", με χαριτωμένο είναι αλήθεια τρόπο, στιγμιότυπα της συζήτησης για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Απλά να κάνω σαφές ότι όσο με αφορά συμφωνούμε απολύτως με τον Κώστα Σκανδαλίδη για το όριο των 28 χρόνων. Θέμα όχι κυρίαρχο αλλά έχον τη σημασία του.
Φιλικά
Άννα Διαμαντοπούλου»


ΠΡΟΣ τι τόση φασαρία; Έψαξα κι έμαθα ότι αν τεθούν ως όριο ηλικίας τα 28 έτη, τότε δεν θα μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία της Νεολαίας ένας εκ των ενδιαφερομένων και πιο συγκεκριμένα ο Πανταζής που είναι κλίματος Καμά. Δηλαδή παλαιο-νεολαίων. Αυτός είναι γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1978. Αν τεθεί όριο η 1η Ιανουαρίου του 1978, κόβεται εις όφελος άλλων υποψηφίων όπως οι Ανδρουλάκης και Τριαντάφυλλος. Αμφότεροι ανήκαν στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ, το οποίο όμως διασπάστηκε όταν τα μέλη του «πλακώθηκαν» για το άρθρο 16. Ο Τριαντάφυλλος είναι, πληροφορούμαι, το φαβορί, θεωρούμενος και από το προεδρικό σύστημα ως ο «φωτισμένος υποψήφιος».

6 comments:

  1. Δεν ξέρω ποιος προηγείται για να αναλάβει το τιμόνι της Νεολαίας Πασοκ πιστεύω όμως ότι όλοι είναι ώριμοι πλέον και καταλαβαίνουν ότι χάνουμε από την μη ύπαρξη ή την διάσπαση της Νεολαίας Πασοκ ,άρα πιστεύω ότι παρά τις λογικές και μέσα στα όρια της πολιτικής αντιπαραθέσεις από αυτό το συνέδριο θα βγάλουμε κάτι καλό για την Νεολαία ,το ΠΑΣΟΚ αλλά και την κοινωνία (που ίσως ήταν το μεγάλο θύμα της μη ύπαρξης Ν.Πασοκ)
    «Λαός και νεολαία,
    Νεολαία και λαός
    Για το χτίσιμο της
    Νέας Ελλάδος»

    ReplyDelete
  2. πασόκια δεν ξέρω τι θα γίνει με το συνέδριό σας εμείς πάντως πάμε για Βουλουδάκη στην ΟΝΝΕΔ

    ReplyDelete
  3. Έτσι ακούγεται και για τους δύο.

    ReplyDelete
  4. Files filoi,
    simasia exei oti pame se epanidritiko sinedrio!oi diaforetikes gnwmes kai taktikes den einai kati to erxaristo se enan politiko forea alla xaraktirizoyn omos tin dimokratikotita tou. Alwste de milaei kaneis gia strato para gia politikes organwseis.
    To simantikotero isws gia mena omos den einai i epanidrisi einai i tolmi kapion na zitisoun kai na stiriksoun tin epanidrisi. Kai afto apaitei mia sinaisthisi tou rolou sou kai tou peribolontos sou.Na blepeis diladi ti ginete ekei eksw stin koinwnia. To pasok de fobithike pote tis allages. Antithetos eixe to tharos to politiko na tis kanei praksei ekei kai otan oi politikoi tou antagwnistes periorizontousan se mia sintirisi, poikiloxromi.
    Gia mena opws kai an ksimerwsei i epomeni mera eimai bebews pas den exei kai toso simasia oso to oti tha ksimerwsei!

    ReplyDelete
  5. Σαφώς και η επανίδρυση της Νεολαίας είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει και αυτήν κιόλας την χρονική στιγμή. Κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να παμε σε ένα συνέδριο το οποίο θα διαφέρει απο τα άλλα.Σε αυτό το συνέδριο δεν ψηφίζουμε για γραμματέα αλλα μόνο για κεντρικά οργανα. Καλό θα είναι να βγάλουμε γρμματέα με "ημερομηνία λήξης". Με αυτό εννοώ ο γραμματέας που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι ο τελευταίος και να προχωρήσουμε σε ένα άλλο στυλ της νεολαιας, αυτό των δικτύων. Βαρεθήκαμε τις ομάδες και τους γραμματεις.

    ReplyDelete
  6. Η Γενιά των 700 ευρώ εύχεται ένα δημοκρατικό και καθαρό συνέδριο χωρίς "παλαιονεολαίους" παράγοντες, με μπόλικη δόση ανανέωσης σε ιδέες, με λαϊκότητα όχι λαϊκισμό.

    ReplyDelete