Tuesday, February 6, 2007

Η ηθική αποτυχία της Κυβέρνησης

Σχόλιο της G700 με αφορμή την προαναγγελία αποκάλυψης σκανδάλων από την εφημερίδα Τα Νέα, Δευτέρα 5-2-2007...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα ηθικής αποτυχίας από την ταχύτητα με την οποία η εξουσία έχει διαφθείρει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ καταχράται ασύστολα την εξουσία που αναζητούσε σχεδόν για δύο δεκαετίες. Όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά, η πραγματικότητα μας δείχνει ότι το μόνο που υφίσταται είναι μηδενική επιμονή στην καταπολέμησή της. Μάλιστα πολλές φορές αναρωτιέται κανείς για το κατά πόσο η Κυβέρνηση δεν την υποθάλπτει κιόλας.

Μέσα σε τρία χρόνια παρακολουθήσαμε μερικά σημαντικότατα κρούσματα διαφθοράς, με κορυφαίο αυτό των κουμπάρων. Τέτοια «πείνα» και τέτοιον παραγοντισμό κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τους διορισμένους αξιωματούχους μιας παράταξης η οποία κέρδισε τις εκλογές με σημαία της τη σεμνότητα και την ταπεινότητα.

Προκύπτει συνεπώς ένα ερώτημα: τα περιστατικά διαφθοράς που έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει, συνιστούν την εξαίρεση του κανόνα ή μήπως υπάρχει και λειτουργεί ένα δίκτυο συστηματικών ρουσφετιών, αμοιβαίων εξυπηρετήσεων αλλά και στυγνών εκβιασμών παραγόντων της ΝΔ προς επιχειρήσεις, μίντια και δημόσιους λειτουργούς, φυσικά βέβαια με το αζημίωτο, και με την Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα;

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα η ηθική αποτυχία της Κυβέρνησης ενδέχεται να επηρεάσει τα κοινωνικά δεδομένα σε βάρος της εξουδετερώνοντας το ισχυρό της ηθικό πλεονέκτημα. Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι ο σεμνότυφος συντηρητισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι σε αρκετές περιπτώσεις κούφιος και υποκριτικός. Οι μάσκες σιγά σιγά πέφτουν και το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων αξιωματούχων αποκαλύπτεται.


G700 Δύναμη Αλλαγής – Δύναμη Ανανέωσης

1 comment:

  1. Αντε... βούρ προς το γνήσιο σοσιαλισμό..................

    ReplyDelete