Tuesday, September 20, 2011

"Παρακαλώ το νέο να μείνει". Ετοιμαστείτε να μπείτε οριστικά στην εφεδρεία και βλέπουμε.

Ακούγοντας με προσοχή την ομιλία του Πρoέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ, αλλά και τη συνέντευξή του στα Μέσα Ενημέρωσης την Κυριακή το μεσημέρι, δεν μπορεί παρά να σταθούμε, όπως και στην περίπτωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού πριν από μία βδομάδα, στο κομμάτι εκείνο που σαν "γενιά των 700 ευρώ" μας αφορά άμεσα: το κάλεσμα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους νέους να μείνουν και να παλέψουν για το μέλλον της χώρας.


“ Τι βλέπει σήμερα ένας νέος μπροστά του; Βλέπει ανεργία, βλέπει απαισιοδοξία, βλέπει πολλές φορές κατάθλιψη, βλέπει ίσως πολλές φορές μέσα στο σπίτι του ένα γονιό να έχει χάσει τη δουλειά του, αισθάνεται, με άλλα λόγια να το πω, ότι του λείπει ένα πλαίσιο ασφάλειας.

Εγώ δεν θα πω ψέματα, η κατάσταση πράγματι είναι πάρα πολύ άσχημη. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ό,τι είχε να πει το είπε, είναι γραμμένα μέσα στο μνημόνιο.

Ο νέος σήμερα τι ζητάει; Ζητά αξιοπιστία, ζητά καθαρές θέσεις, δεν θέλει στρογγυλεμένα λόγια, θέλει και αιχμές και ας πονάνε, αρκεί να είναι αλήθεια. Ζητάει αξιοπρέπεια, σιχαίνεται τον αμοραλισμό, σιχαίνεται την κωλοτούμπα.

Εγώ αυτό που θέλω να του πω του νέου είναι ότι αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι σε αυτό τον τόπο. Ξέρω ότι του έχουν πάρει τα πιο πολύτιμα δικά του πράγματα, ελπίδα, όνειρα, δικαίωμα για δουλειά, σας επαναλαμβάνω ίσως και τη δουλειά των γονιών του.

Όμως, δεν μπορούμε στην Ελλάδα να δεχτούμε μία δεύτερη αιμορραγία σαν εκείνη, που σωστά είπατε, του ’50 και του ’60.


Προχθές, παρακολουθούσα μία εκπομπή στους νέους, στην ιστοσελίδα που μπαίνω καμία φορά, και έλεγε ο ένας στον άλλον: Διάβασες τον Thomas Freedman των New York Times ; Και έλεγε ο Freedman , από ό,τι κατάλαβα, ότι εάν σε έξι μήνες έχουν αρχίσει και μετακομίζουν οι νέοι της Ελλάδας, πάει η χώρα. Και το έλεγε ο ένας νέος στον άλλο και απαντούσε ο άλλος: Συμφωνώ. O Thomas Freedman είναι μία τεράστια μορφή, σήμερα, της δημοσιογραφίας, συνάδελφός σας.

Εγώ απλώς λέω στο νέο ότι έχουμε σχέδιο, ότι έχουμε δρομολόγιο, ότι αυτό που δίνουμε είναι ελπίδα. Και του λέω ταυτόχρονα ότι δεν μας πάει και δεν μας πρέπει δεύτερο κύμα με την πίκρα της ξενιτιάς.

Θα μου πεις: είναι όπως την δεκαετία του ’60; Σήμερα, βρίσκεσαι τόσο γρήγορα σε μία ξένη χώρα, δεν είναι τα ίδια όπως ήταν παλιά, σίγουρα. Αλλά σημασία έχει να καταλάβει ο νέος ότι εδώ δεν υπάρχει τόπος σαν την Ελλάδα, ότι πρέπει να τα αλλάξουμε, ότι πρέπει να βοηθήσει.

Η δική μας η συγκεκριμένη ιδεολογία, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, στοχεύει σε αυτό το κοινωνικό, μέσα από μία άποψη φιλελεύθερη ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση για να αλλάξουμε τα πράγματα, αρκεί τι; Να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας, να συντρίψουμε τον κακό μας εαυτό, να νικήσουμε εκείνα τα οποία μας κρατάνε σε παρακμή. Αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα.

Επομένως, εγώ παρακαλώ το νέο άνθρωπο να μείνει, το νέο το παιδί να μείνει. Και πρώτα ο Θεός, θα μπορέσει να γίνει -ας το πω έτσι- δημιουργός στον τόπο του. Και εκεί θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο που μπορούμε και εμείς στη Νέα Δημοκρατία».


Αγαπητέ Πρόεδρε

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Πρώτα ο Θεός, εμείς λένε να φύγουμε.

Μας λέτε ότι οι Έλληνες μπορούν. Εμείς σας λέμε ότι δεν μπορούμε.

Δεν μπορούμε ν’ ακούμε άλλο πατερναλιστικά χαϊδέματα αυτιών.

Μας έχουν κουράσει πια τα κούφια τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών - πολιτικάντηδων.

Έχουμε βαρεθεί τον ατακαδόρικο πολιτικαντισμό, τις ρητορικές σοφιστείες και τις εθνολαϊκιστικές κορώνες που σαγηνεύουν ακόμα χαζοχαρούμενους κομματικούς στρατούς.

Δεν κοροϊδευόμαστε πια απ’ τις περιγραφές που δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένη πρόταση. Ότι υπάρχει δήθεν σχέδιο, δρομολόγιο όπως λέτε, όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η συνήθης πρακτική της εκάστοτε αντιπολίτευσης να ισοπεδώνει τα πάντα μοιράζοντας ταυτόχρονα φρούδες ελπίδες. Αλήθεια, έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα;

Καταλάβετέ μας, δεν μπορούμε να επενδύσουμε το μέλλον μας στη μεταφυσική, ή τα αρχέτυπα της ελληνικής φυλής που ξάφνου θα ξυπνήσουν μέσα μας και το έθνος θα αναγεννηθεί από τις στάχτες. Χρειαζόμαστε ορθό λόγο και πολιτικό πρόταγμα και όχι μάγους, τοτέμ και προσευχές. Θέλουμε να επενδύσουμε στις καθαρές και πρακτικές λύσεις. Κι ας ματώσουμε.

Είμαστε διατεθειμένοι ν’ αναλάβουμε πολλές περισσότερες θυσίες από τη δική σας γενιά.

Να πολεμήσουμε. Στη δύσκολη ηλικία της ώρας αιχμής στην οποία βρισκόμαστε, εκ των πραγμάτων και λόγω της κρίσης καλούμαστε να ζοριστούμε.

Σιχαινόμαστε, όμως, όπως λέτε τον αμοραλισμό και την κωλοτούμπα. Αλήθεια το κόμμα σας κύριε Πρόεδρε, ένα φιλελεύθερο κόμμα αστικό, όπως αναγνωρίζετε ότι είναι η ΝΔ, δεν ντρέπεται, όταν η κουβέντα ακουμπάει το κράτος, την εφεδρεία, τις αποκρατικοποιήσεις, να κρύβεται πίσω από θολά σχήματα και προσχήματα;

Πως μας προτρέπετε να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας, να συντρίψουμε τον κακό μας εαυτό και να νικήσουμε εκείνα τα οποία μας κρατάνε σε παρακμή, όταν εσείς αρνείστε να τα βάλετε με το παρακμιακό κράτος που και το δικό σας κόμμα δημιούργησε μεταπολεμικά;


Κύριε Πρόεδρε,

Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη γενιά σας να στέκεται γυμνή απέναντι στην ιστορία, ανίκανη και άβουλη να συνεννοηθεί για τη σωτηρία της χώρας.

Επικαλεστήκατε στο λόγο σας τη ρήση του Μπίσμαρκ ότι «οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα από τα άλογα της Ιστορίας». Αν αναφέρεστε στον εαυτό σας, σας προειδοποιούμε ότι τα άλογα της Ιστορίας έρχονται κατευθείαν πάνω σας και πολύ φοβόμαστε ότι λόγω της απάθειας και της αδράνειας που επιδεικνύετε θα σας πατήσουν και θα σας λιώσουν.

Δυστυχώς, τόσο σ’ εσάς όσο και στους υπολοίπους της γενιάς σας που τελευταία αρέσκονται να ντύνουν τα λόγια τους με ρήσεις ιστορικών προσωπικοτήτων, αρμόζει η ρήση του Χέγκελ ότι η κουκουβάγια, το πουλί της σοφίας πετάει πάντα το σούρουπο. Όταν πλέον νυχτώσει, τότε και μόνο τότε δυστυχώς θα καταλάβετε κι εσείς ποια ήταν τελικά η εποχή που τέλειωσε, ποιες οι παθογένειές της και ποιος ήταν ο ρόλος σας σ΄ αυτή.

Όμως τότε, ίσως να είναι αργά για τη χώρα.

Μπορεί σαν άλλος Βίσμαρκ να βλέπετε τα άλογα της ιστορίας να προειδοποιούν Ελλάδα και Ευρώπη χλιμιντρίζοντας, δεν ακούτε όμως τον εκκωφαντικό κρότο της κατάρρευσης του μοντέλου οικονομίας και πολιτεύσθαι της μεταπολίτευσης, στο οποίο κι εσείς υπήρξατε πρωταγωνιστής. Κι ας επικαλείστε όψιμα κι εσείς όπως και άλλοι την ανάγκη για μια νέα μεταπολίτευση.

Τα πράγματα για εμάς είναι απλά. Θέλουμε λευτεριά απ’ τη μεταπολίτευση.

Η σημερινή πολιτική τάξη που έφτασε τη χώρα στο σημερινό σημείο ή θα ξεπεράσει τον εαυτό της σε υπευθυνότητα και πολιτική αποτελεσματικότητα καταστρέφοντας συνεργατικά και συναινετικά το μεταπολιτευτικό πελατειακό κράτος ή ετοιμαστείτε όλοι σας να μπείτε οριστικά στην εφεδρεία, εγκαταλείποντας οριστικά και διαπαντώς το δημόσιο βίο και τον ρου της ιστορίας. Παραδώστε τα κλειδιά σε νεότερους και σοβαρότερους ανθρώπους μπας και γίνει καμιά δουλειά. Μπας και οι νεότεροι σχεδιάσουν επιτέλους το μέλλον τους για τους εαυτούς τους. Αλλιώς, καθίστε να κυβερνήσετε στα ερείπια μιας κατεστραμμένης χώρας, με κλακαδόρους, αλλά χωρίς ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό. Οι εργάτες γνώσης θα σας έχουμε όλοι χαιρετίσει προ πολλού.

190 comments:

  1. "Γειά σου Θύμιο"
    Αντώνης Σαμαράς.

    Οχι δεν είναι ο Μαυρογιαλούρος,αυτός που χαιρετάει αγωνιστικά και θριαμβευτικά τον Θύμιο Λυμπερόπουλο αλλά ο Αρχηγός του μεγαλύτερου αστικού και φιλελεύθερου κόμματος υποτίθεται.

    ReplyDelete
  2. Υποκλίνεται στο "Θύμιο" τον διορισμένο απο τον ίδιο το Σαμαρά ως υπεύθυνο του κόμματός του για τις παραγωγικές τάξεις.Μάλιστα,καλά ακούσατε,για τις παραγωγικές τάξεις στο κόμμα της ΝΔ υπεύθυνος είναι ο Θύμιος.

    ReplyDelete
  3. @parmenides:

    Καλώς τα παιδιά. Τι έγινε, βγήκες από την "εφεδρεία" ή κάνετε πια εναλλάξ βάρδιες λόγω λιτότητας;

    Θα σε ενημερώναμε τι κακός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τα παλικάρια που μας σώζουν, αλλά για το καλό της χώρας έχει μπει εθνικό φίμωτρο.

    Ενημέρωση μόνο από τον Benny στο εξής. Οι υπόλοιποι μόκο. Νηστεία και προσευχή.

    ReplyDelete
  4. @G700:

    Καλά τα λέτε, οφείλατε να σχολιάσετε τις παπάρες του Antonis, αλλά πραγματικά, ποιος ασχολείται μαζί του; Ούτε οι δικοί του δεν δίνουν βάση σε αυτά που λέει.

    Μου κάνει εντύπωση που ακόμα και οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι δεν βρήκαν μια σωστή ερώτηση να του κάνουν, να τον κάνουν τόσο εύκολα ρόμπα.

    Φαίνεται ότι έχει πέσει και επίσημα ο "γενικός", τα ΜΜΕ ξεφορτώνονται τον ψηλό μουστακαλή και κανακεύουν από τώρα τον επόμενο καταλληλότερο εθνοσωτήρα. Ρε τι κάνει η λιτότητα και η κρατική διαφήμιση...

    ReplyDelete
  5. Pros ko. Antoni Samara:

    Traba agori mou na klaseis na ksalafroseis. Apoti eides o Parmenidis ayto ekane kai epestrepse freskotatos.

    ReplyDelete
  6. Ο Μπένυ, όταν ήλθε για πρώτη φορά η τροικα στην Ελάδα και πήγε να τον επισκεφθή στο υπουργείο του,δεν τους δέχτηκε, τους παρέπεμψε στους ομολόγους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το δημοσιοποίησε κιόλας για να υποτιμήσει τους άλλους υπουργούς(Λούκα,Παπακωσταντίνου,Λοβέρδος,κα
    λπ)που συνομιλούσαν μαζί τους.
    Τώρα τους παρακαλάει να πάνε στο σπίτι του να κοιμηθούνε αλλά αυτοί δέν...ξεχνάνε.

    ReplyDelete
  7. Ανάμεσα σαυτούς που δεν "συνομιλούσαν με υπαλλήλους" ήταν και ο "μπουχέσας" του ΠΑΣΟΚ, ο Καστανίδης.Αυτός που κάθε φορά που ήταν να πάρουν κάποιο σοβαρό και αντιδημοφιλές μέτρο, στο υπουργικό συμβούλιο,πρότεινε συνεχώς να "προσφύγουμε στο λαό" για να το "στρίψει δια του αρραβώνος".
    Για να δούμε, πόσες κυβερνητικές επιτροπές και πόσα υπουργικά συμβούλια θα χρειαστούν ακόμα μέχρι να πιούν το πικρό ποτήρι και να ανακοινώσουν "τα μέτρα που χρειάζεται η πατρίδα για να σωθεί".

    ReplyDelete
  8. Στο μεταξύ στα "μέτρα που χρειάζεται η πατρίδα για να σωθεί" προστέθηκαν και αυτά του παραγωγού,και υπεύθυνου των παραγωγικών τάξεων της ΝΔ Θύμιου Λυμπερόπουλου.
    "Γειάσου Θύμιο"!

    ReplyDelete
  9. Βρε μανία να φταίει για όλα η μεταφυσική. Όχι πείτε μου δηλαδή τι και που σας έφταιξε η μεταφυσική, τίποτα και πουθανά δεν έφταιξε!

    Επειδή πολλοί δεν είστε του μεταφυσικού, θα σας πω μια μεταφυσική ιστορία έτσι για να σκάσετε...

    :)

    ReplyDelete
  10. Κάποτε, όχι πριν και πολύ καιρό, μια μεταφυσική Δύναμη που πολλοί μπορεί να την ονομάσουν και Θεό, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποκαλύψει στους ανθρώπους τις ενώσεις των συμπαντικών δυνάμεων.

    Ήθελε με αυτόν τον τρόπο η Δύναμη που έφτιαξε τα πάντα να μάθει τους ανθρώπους να κάνουν επιτέλους ορθή χρήση των δυνάμεών τους. Γράφτηκε λοιπόν ένα βιβλίο τόσο σπάνιο αλλά και τόσο σπουδαίο στη γνώση που πολλοί θα έδιναν όλα τα δισεκατομμύρια του κόσμου να το αποκτήσουν και να κοινωνήσουν στα μυστήρια των λόγων του και στις δυνάμεις που φανέρωνε.

    Και το βιβλίο αυτό ήταν τόσο σπουδαίο γιατί μέσα από την γνώση του μπορούσες να καταστήσεις την ύπαρξή σου θεική, ανώτερο ον. Μπορούσε αν το ήθελε κανείς να γίνει κοινωνός και συνλειτουργός ασύλληπτων θεικών δυνάμεων.

    Με τον καιρό το βιβλίο βρήκε το δρόμο του και σε έναν πολιτικό. Ο πολιτικός αυτός για χρόνια τώρα ήταν στο περιθώριο. Τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του είχε ανέβει σε πολύ υψηλά αξιώματα και όλοι τον θεωρούσαν ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Όμως η ζωή και οι συγκυρίες τον είχαν ρίξει στο περιθώριο και είχε σχεδόν ξεχαστεί.

    Παρόλες τις δυσκολίες του όμως, ο πολιτικός δεν σταμάτησε ούτε για μια στιγμή να οραματίζεται τον εαυτό του ως μελλοντικό πρωθυπουργό. Μια μέρα λοιπόν το βιβλίο έφτασε στα χέρια αυτού του ανθρώπου. Το διάβασε όλο με προσοχή και αμέσως κατανόησε την τεράστια σπουδαιότητά του και το ύψος των δυνάμεων που παρουσίαζε και ανέλυε με έναν μοναδικό τρόπο.

    Όμως αντί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις για να καταστήσει την ύπαρξή του θειική και ανώτερο πνευματικό ον, εκείνος πήρε την γνώση των δυνάμεων και τις χρησιμοποίησε για να ικανοποιήσει την προσωπική του φιλοδοξία και να γίνει μια μέρα πρωθυπουργός.

    Οι δυνάμεις υπάκουσαν στις εντολές του και το σύμπαν ολόκληρο έσκυψε να τον ακούσει και να πραγματώσει την επιθυμία του. Προτίμησε έτσι να γίνει πρωθυπουργός από το να μεταβληθεί σε ένα θειικό ον γεμάτο αγάπη και αρετή.

    Άλλωστε και το ίδιο το βιβλίο δεν τον περιόριζε σε τίποτα, αφού ο κάθε άνθρωπος έλεγε ότι έχει το ελεύθερο της επιλογής αλλά και την ευθύνη προς τα που θα στρέψει τις δυνάμεις του μέσα στο γίγνεσθε της κάθε του στιγμής...

    ;)

    ReplyDelete
  11. Ωραίο vaggelas, θα το κάνω και γω,αν και πρωθυπουργός αυτή τη περίοδο δεν θέλω να γίνω γιατί δεν γουστάρω κρεμάλα, που δεν θα είναι καθόλου μεταφυσική.Θα είναι φυσική,φυσικότατη!

    ReplyDelete
  12. Bravo G700 gia alli mia fora ena poly sygkinitiko arthro.

    Kouragio kai kali synexeia

    ReplyDelete
  13. "..η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είτε εκτός είτε εντός της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να συρρικνωθεί κατά 60% -μέχρι σήμερα έχει ψαλλιδιστεί κατά 20%- προκειμένου η οικονομία να φτάσει σε ισορροπία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη".
    Ηλίας Καρακίτσος,
    καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge και τέως οικονομικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης και των ΗΠΑ.
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  14. oute o Parmenidis na itane o kathigitis tou Cambridge, mono pou aytos milaei gia 60% eno o Parmenidis itan malthakos kai milise mono gia 40%.

    To party teleiose, i fouska eskase kai siga siga o kathe katergaris ston pagko tou.

    ReplyDelete
  15. libertarian

    τετοιες εκτιμησεις ειναι πολυ δυσκολο να γινουν (και προσωπικα μου φαινονται ακραιες. 60% γιατι?)

    παρεπιμπτοντως ο κ Καρακιτσος δεν φαινεται πουθενα να ειναι καθηγητης στο Κεημπριτζ, το μονο που βρηκα ειναι καποιο affiliation με το CEPP
    http://hosted.busman.qmul.ac.uk/cgr/staff/karakitsose.html

    ReplyDelete
  16. @SG

    Παρέθεσα τη πηγή από όπου έκανα την αντιγραφή(www.capital.gr).

    Το 60% μοιάζει υπερβολικό αλλά δυστυχώς είναι κοντά στη πραγματικότητα.
    Μπορείς να διαβάσεις στο site ολόκληρη τη συνέντευξή του.Είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Εσύ πόσο εκτιμάς το ποσοστό της εσωτερικής υποτίμησης που θα χρειαστεί να θεωρηθεί ότι είναι ο "πάτος του βαρελιού";

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Μία "είδηση" (σιγά τώρα) για τη ΝΔ:

    "Ονομαστική ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα και την ΕΛΣΤΑΤ" (20/9/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311352

    "...Το σχέδιο νόμου καταψηφίστηκε επί της αρχής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων τροπολογιών την Παρασκευή, στις οποίες εναντιώθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μετέβαλλε την αρχική θετική τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου..."

    Εύγε Antonis, πολύ μπλόφα η ΔΕΘ λέμε.

    Και τρία νουμεράκια για να ξεκινήσει καλά η μέρα των "ορθολογιστών" που λένε ότι ο ΈΛληνας πρέπει να γίνει 60% φτωχότερος:

    * Στο 189% η νέα εκτίμηση του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας στο τέλος του 2012:

    >> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112133163

    Όποιος δεν ξέρει αριθμητική Δημοτικού, αυτό είναι κάπου 200 φορές πάνω από τα τελευταία "νέα μέτρα" που στύβουν μέχρι και ανάπηρους και άνεργους.

    * Στα 4,5 δις ευρώ θα κλείσει το φετινό έλλειμμα, σύμφωνα με εσωτερικό memo του Τόμσεν στο ΔΝΤ (πληροφορία από Μ. Ιγνατίου), δηλαδή δύο φορές όσα τα τελευταία "νέα μέτρα".

    * Τουλάχιστον στο 18,5% η αναμενόμενη γενική ανεργία το 2012, σύμφωνα με εκτίμηση του ΔΝΤ. Αυτή σημαίνει τουλάχιστον 25% πραγματική και πάνω από 40% στις πιο παραγωγικές ηλικίες.


    Συμπέρασμα: Και οι Μάγια έκαναν ανθρωποθυσίες στους Θεούς τους για να γλιτώσουν από το μένος τους. Σκότωναν νέους και έκαναν τα λιγοστά τρόφιμα σπονδές αντί να τα τρώνε. Και φυσικά στο τέλος τους έφαγε το σκοτάδι.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. "Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα" δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επί νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    Όπως τόνισε: "Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας γιατί έτσι θα τεθούμε υπό αυτοέλεγχο".

    Στους θρασείς χρειάζεται πολύ ξύλο....

    ReplyDelete
  21. Oxi mono thrasos, alla kai anaideia mazi.

    "Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα, είπε και αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά."

    Paradexetai eytheos sta moutra mas loipon oti i genia mas tha plirosei ta lathi tis epoxis tis metapoliteysis pou mas eferan edo, gia ta opoia (kai) o idios einai ypaitios.

    Pos koimountai to brady ithela na'ksrea...

    ReplyDelete
  22. @aoua:

    Μια χαρά κοιμούνται, πάνε διακοπές, τρώνε σαν βόδια και πάνε 4-5 μήνες το χρόνο διακοπές. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία τους έχει γίνει τρόπος ζωής.

    Αλλά αυτό είναι και το αδύνατό τους σημείο. Δεν αντέχουν στα δύσκολα, στο ζόρισμα. Προτιμούν να θυσιάσουν τους πάντες και τα πάντα παρά να διανοηθούν να χάσουν τα δικά τους "κεκτημένα" που με τόσο κόπο κερδίζουν σε κάθε εκλογές.

    Στον πόλεμο, όπως τους αρέσει να λένε διαρκώς, δεν κερδίζει αυτός που παραδέχεται την υπεροχή του "εχθρού" και σκύβει το κεφάλι. Κερδίζει αυτός που έχει τις περισσότερες αντοχές. Και το 99,999% που έχουν απέναντί τους έχει μάθει έτσι κι αλλιώς στα δύσκολα, αντέχει μια ζωή ολόκληρη. Οι δικές τους αντοχές, όπως φαίνεται, τελειώνουν μέσα στο επόμενο 6μηνο (max).

    ReplyDelete
  23. σσσσττ! η κυβερνητική επιτροπη συνεδριάζει.προς το παρόν αποφάσισαν ομόφωνα-πλήν καστανίδη-να κόψουν το τριτεκνικό επίδομα της Μενεγάκη.ο καστανίδης επιμένει το θέμα να μπεί σε δημοψήφισμα.ή να ερωτηθεί ο λαός για να έχουμε λαική και δημοκρατική νομιμοποίηση.

    ReplyDelete
  24. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει το μέτρο αντισυνταγματικό.

    ReplyDelete
  25. Yπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των υπουργών κ.κ. Σκανδαλίδη και Λοβέρδου για τον χρόνο της ανακοίνωσης των μέτρων.

    Ο κ. Βενιζέλος ήθελε οι ανακοινώσεις να γίνουν μετά το Σαββατοκύριακο, οπότε θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Οι δύο υπουργοί ζήτησαν οι ανακοινώσεις να γίνουν άμεσα ώστε να αποφευχθούν τα σενάρια και να μην ενταθεί χρονικά η αγωνία των πολιτών. Τελικά προκρίθηκε η δεύτερη επιλογή.
    +

    To βουβαλόπαιδο ηθελε να μας κάνει ευχάριστη έκπληξη

    ReplyDelete
  26. Telika ayti i lista megaloofeileton dimosiou, kserei kaneis gia poio skopo dimosiopoiithike? Allo ena kolpaki tou xontrou gia na deiksoume oti kati kanoume dithen? H mipos to sxedio einai na perimenoume na filotimithoun kai na plirosoun apo monoi tous ta xrei gia na katharisoun to koutelo stin kenonia?

    M'aresei pos to lebento-pasok sygrouetai me tous forofygades kai ti mideniki anoxi pou deixnei.

    Me to aforologito sta 5K gia ta koroida pou akoma plironoun tha kanoume tameio. ta ekkatharistika ton giatron tou kolonakiou tha grafoun 4,999 apo simera.

    ReplyDelete
  27. NYT QUOTATION OF THE DAY

    "The markets are blackmailing us, and the circumstances are humiliating us."

    EVANGELOS VENIZELOS

    ReplyDelete
  28. @(NYT QUOTATION OF THE DAY):

    Άμα δεν ήσουνα τόσο χοντρόπετσος, θα καταλάβαινες ότι αυτό είναι ο ορισμός της πολιτικής παραίτησης λόγω ευθιξίας και σεβασμού στο Σύνταγμα.

    Αν μάλιστα το έλεγε πολιτικός σου αντίπαλος, θα σκιζόσουνα για ξεκάθαρη δημόσια ομολογία εθνικής μειοδοσίας και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, από υπουργό μάλιστα της κυβέρνησης.

    Τρομάρα σου Benny Hill, είσαι και συνταγματολόγος...

    ReplyDelete
  29. Ο Μόσιαλος πάντως έφαγε απίστευτο κράξιμο, δύο φορές μάλιστα, στη Βουλή.

    Κάποιος σύντροφος του είπε επί λέξη: "...Δεν μπορεί ο κηπουρός να μιλά για βουλευτικά προνόμια..."

    Μετά από αυτό, δεν νομίζω να ξαναπλησιάσει προς τα εκεί, τουλάχιστον όχι την κατάλληλη αμφίεση (κομοδινί περουκίνι, τσιγκελωτό μουστάκι, κτλ)

    ReplyDelete
  30. Γενικό σχόλιο:

    Μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις για μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, και υποθέτοντας ότι η πρώτη φορολογική κλίμακα θα παραμείνει στο 10% και δεν θα εκτοξευτεί και αυτό σε επίπεδα ΦΠΑ τουριστικού κεμπάπ, τα νούμερα είναι ξεκάθαρα.

    Πλέον ούτε το "G592" (μικτά) είναι αντιπροσωπευτικό. Είμαστε στα 533 ευρώ, μείον τα δώρα (είναι πλέον "επιδόματα"), μείον της μόνιμα έκτακτης φορολόγησης επιτηδεύματος, ιδιοκτησίας, κτλ.

    Νομίζω το "G500" είναι πλέον επίσημο και προτείνω την αλλαγή της ονομασίας του blog. Επίσης προτείνω twitter hashtag "#no_pension_ever", για να μην αγχωνόμαστε κιόλας με το επικείμενο κανόνι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    ReplyDelete
  31. Benny unleashed (21/9):

    >> http://www.antinews.gr/2011/09/21/123360/

    “Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε με δημοκρατικό τρόπο ούτε με εκλογές

    “Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο“

    “Ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τι λέμε”


    Όχι, συνέχισε να εκτίθεσαι!

    ReplyDelete
  32. Πρός,
    Σούλα Μερεντίτη και Σαλαγιάννη, για όσα αναιδή είπαν κατά του Μόσιαλου.

    "Οσα δεν φτάνει η Αλεπού τα λέει κρεμαστάρια"
    Αίσωπος.

    ReplyDelete
  33. Ποιός! Ο Σαλαγιάννης,που ομιλεί μόνο καρδιτσιώτικα.
    Ποιά! Η Σούλα,η "κουμπαρα του Σημίτη",ο μόνος τίτλος του έχει στο βιογραφικό της.
    Κυκλοφορούν με βουλευτικές "μερσεντέδες" και καμαρώνουν για να τους θαυμάζουν τα βουβάλια του θεσσαλικού κάμπου.

    ReplyDelete
  34. Μια ανάλυση του νατιβιστικού πολιτικού λόγου του Σαμαρά εδώ
    http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=7212&LID=1

    ReplyDelete
  35. Ζήτω η Σούλα Μερεντίτη. Ζήτω. Ζήτω ο μεγάλος Σαλαγιάννης. Ζήτω. Ζήτω η άλλη Ελλάδα. Του βολέματος, του ρουσφετιού και του πασοκολαϊκισμού α λα Σούλας. Ρε μήπως φοβάται μην κατέβει ο Μόσιαλος στα Τρίκαλα;

    ReplyDelete
  36. Σκεφτείτε πόσες "κουμπάρες" και πόσους "καρδιτσιώτες" έχει στο κόμμα των συντρόφων εθνοσωτήρων.

    Ξεχάσατε τον Μακρυπίδη, που εχθές στην επιτροπή της Βουλής έγινε ρόμπα ξεκούμπωτη όταν πήγε να κάνει κριτική στη Γεωργαντά για το διδακτορικό της, αναφέροντας άσχετο Πανεπιστήμιο, άσχετο τίτλο, άσχετης θεματολογίας.

    Τέτοια μπάζα έχουν ψηφίσει ότι εξάμβλωμα έχει κατατεθεί στη Βουλή αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά από τους συντρόφους εθνοσωτήρες εδώ και 20 μήνες.

    Να τους χαίρεστε.

    ReplyDelete
  37. Ο Μόσιαλος είναι ένα πρότυπο επιτυχυμένου επιστήμονα με διεθνή ακτινοβολία και με πολιτική και προσωπική συμπεριφορά αντίθετη εντελώς με το πρότυπο του μαυρογιαλούρου που με τον ένα ή άλλο τρόπο είναι ενδοβολισμένοι οι περισσότεροι των πολιτικών όλων των κομμάτων.

    ReplyDelete
  38. Νormad
    ναι ο Μοσιαλος. Ο μονος Ελληνας βουλευτης με διεύθυνση εξωτερικού

    +
    Για "πρόλογο" της πραγματικής κρίσης, έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο πρόσθεσε ότι "αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά".

    Βαλε κατω το κεφάλι χοντρε και βουλωστο,βουλωστο,βουλωστο

    ReplyDelete
  39. Τα τσιπράγκαλα και τα "αποκαλυπτικά" μέντια, μαζί με το Φαυλόπουλο, όλη μέρα, μας κάνουν μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου.
    Κάθε μια φράση που λένε κολλάνε και το "αντισυνταγματικό" από πίσω.

    ReplyDelete
  40. H εντολή απο τη Συγγρού είναι σαφής: "Ριξτε λάσπη στο Βενιζέλο".

    ReplyDelete
  41. Το γάλα που μας έδειξε η Λιάνα στη βουλή ήταν βιολογικό.Και ήταν απο μιά συγγενή της, απο μιά γαιδούρα.

    ReplyDelete
  42. Τί να κάνουμε,τέτοιο πίνει η "κομμουνίστρια" των βορείων προαστίων για να είναι δυνατή και να μπορεί να παλεύει για τα "δίκαια του λαού".

    ReplyDelete
  43. Οι Φινλανδοί, ναι αυτοί που μας ζητάνε εγγυήσεις σε ρευστό, λένε πλέον ανοικτά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας στο εσωτερικό λύνεται μόνο με μια στρατιωτική χούντα.

    Το σχόλιο έκανε ένας ακόμα ακροδεξιός πολιτικός της Β. Ευρώπης, όπως πολλές ακόμα ρατσιστικές φωνές που ακούγονται τελευταία εναντίον μας. Το σχόλιο έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε μετά το κράξιμο. Αλλά έσπευσε να "διευκρινίσει" ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσεις μη δημοφιλή μέτρα σε δημοκρατικές κοινωνίες.

    "Finnish MP Halla-aho calls for tanks in Greece" (14/9/2011):

    >> http://www.helsinkitimes.fi/htimes/domestic-news/politics/16646-finnish-mp-halla-aho-calls-for-tanks-in-greece-.html

    "...What Greece needs at this particular point in time is a military junta that would not have to worry about its popularity and could use tanks to enforce some order among strikers and rioters..."

    Το πλούσιο βιογραφικό του, για να δούμε ότι δεν είναι να τον παίρνουμε και στα σοβαρά (η κυβέρνηση πάντως συνεχίζει να "διαπραγματεύεται"):

    >> http://en.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho

    ReplyDelete
  44. Μόλις διώξουν κλοτσηδόν τους Παγκαλο-Βενιζελο-Λοβέρδους ως ανεπιθύμητους από τη χώρα, θα μπορούν τουλάχιστον να βγάζουν το παντεσπάνι τους δίνοντας διαλέξεις επιτυχημένης διακυβέρνησης στις συγκεντρώσεις των "True Finns".

    ReplyDelete
  45. Jaga
    "Μόλις διώξουν κλοτσηδόν τους Παγκαλο-Βενιζελο-Λοβέρδους ως ανεπιθύμητους από τη χώρα..."

    Τί περισσότερο λέει ο Φιλανδός απο ένα "Ελληνα";

    ReplyDelete
  46. Τι το διαφορετικό λένε οι "True Finns" απο τους "True Jagas"?

    ReplyDelete
  47. «Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, ωστόσο οι πλούσιοι βγάζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Οι πολιτικοί μαίνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό «Stern».

    ο Γιάννης Στουρνάρας, διευθυντής του ΙΟΒΕ, παρατηρεί: «Είμαστε μια φτωχή χώρα των πλούσιων ανθρώπων. Και αυτοί οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, επειδή λείπει η πολιτική βούληση. Εδώ συνεχίζει να κυριαρχεί το πελατειακό σύστημα. Τα συμφέροντα της πολιτικής και της οικονομίας είναι στενά συνυφασμένα, και οι πολιτικοί δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν αυτό το καθεστώς».

    Πριν από έναν χρόνο ακόμη ο Στουρνάρας ήταν αισιόδοξος ότι θα αποκαλυπτόταν το πραγματικό μέγεθος της φοροδιαφυγής από τον εντοπισμό μέσω δορυφόρου πολυτελών κατοικιών με πισίνες και τη δημοσιοποίηση λιστών με γιατρούς και δικηγόρους που πλήρωναν λιγότερους φόρους από τους βοηθούς τους.

    «Αλλά δεν έπιασαν κανένα μεγάλο ψάρι», λέει. «Δεν ξέρω κανέναν που να καταδικάστηκε. Οι μικρομεσαίοι επωμίζονται το βάρος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αποτελεί ένα δηλητήριο για την κοινωνία, που θα ζητήσει να εκδικηθεί».

    Ο καθηγητής οικονομίας Σάββας Ρομπόλης εκτιμά τις απώλειες από τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών σε 15 δισ. ευρώ ετησίως.
    (sygritika oi teleytaies perikopes syntakseon tha apoferoun 1 dis).

    Οι Έλληνες χρωστούν συνολικά 41 δισ. ευρώ στο κράτος από φοροδιαφυγή.

    Σκάνδαλο παρ' όλα αυτά προκλήθηκε, όταν τον Ιούλιο του 2009 σε συναυλία του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 1.500 εισιτήρια, ενώ η ύπαρξή τους δεν είχε καταγραφεί στα λογιστικά βιβλία. Και ενώ το πρόστιμο θα έπρεπε να ανέλθει σε δυο εκατομμύρια, η τοπική εφορία το μείωσε σε 10.000 ευρώ. Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στον λαβύρινθο της ελληνικής δικαιοσύνης, σημειώνει το «Stern».


    Ayti einai i dikaiosyni tou PASOK kai tis Neas Dimokratias.

    Na tin xaireste.

    ReplyDelete
  48. Η κυρία Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.

    Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. ΦΕΚ 1782/12.10.2010 για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

    O Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Είναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας

    ReplyDelete
  49. aoua

    ara to slogan "ferte piso ta klemmena" paradoksos pianei topo otan epibaletai foros akiniton (wealth tax) os metro dikaiosynis katarxin ki os metro parakampsis tou sapiou mixanismou forologias eisodimatos (dilosis kai eispraksis) epi tou prakteos.

    O Stournaras exei dikio otan leei "ftoxi xora me plousious polites" (pou'sai Parmenidi na zitiseis pneymatika dikaiomata:) ). Kai logiko einai se stigmes krisis to marmaro na to plironei o mesaios kai o mikros, dysanaloga me ti dynatotita diatirisis tou biotikou tou epipedou. Pou kai pote egine diaforetika?

    ReplyDelete
  50. @rat700:

    "...Kai logiko einai se stigmes krisis to marmaro na to plironei o mesaios kai o mikros, dysanaloga me ti dynatotita diatirisis tou biotikou tou epipedou..."

    Δεν κατάλαβα, γιατί είναι λογικό; Επειδή πάντα υπάρχουν κάποιοι αν το επιβάλλουν με κάθε μέσο, συνήθως στρατιωτικό;

    Αν είναι λογικό αυτό, τότε είναι αντίστοιχα λογικό πολιτικοί και σύμβουλοι να λιντσάρονται στο δρόμο από ορδές πεινασμένων, όπως έγινε στην Αργεντινή που τόσο πολύ αρέσει τελευταία στον Benny;

    Τιτάνια γκάφα του Benny (όχι η πρώτη) να μπλέξει στα λογύδριά του την Αργεντινή. Όχι μόνο δεν λέει (ή δεν ξέρει) τι έγινε πριν και μετά την επίσημη χρεοκοπία της, αλλά η ίδια η Λαγκάρντ του λέει έμμεσα να σταματήσει επιτέλους να λέει ότι παπάρα του κατεβαίνει γιατί δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

    ReplyDelete
  51. Το άλλο το μάθατε;

    >> http://troktiko.eu/?p=258316

    "...Έγινε γνωστό λοιπόν ότι μία ημέρα πριν αναλάβει πόστο στην Ελλάδα ο Γεωργίου είχε συνταξιοδοτηθεί από το ΔΝΤ σε ηλικία μόλις 50 ετών (!) αλλά δεν είπε ούτε πόση σύνταξη παίρνει από ‘κει ούτε πόσο μισθό παίρνει από την Ελλάδα..."

    Υποθέτω το ΔΝΤ κόφτεται περισσότερο για τα όρια συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, παρά για τα ίδια τα μέλη του. Φυσικό είναι, αφού δεν πληρώνει, ούτε έχει λεφτά να πληρώσει, ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως.

    ReplyDelete
  52. rat 700
    σιγα ρε rat. Απο τη Δανία που ζεις μας έκανες όλους δισεκατομμυριούχους.

    Ε δεν είναι πλούσιος οποιος έχει ένα διαμέρισμα 70-100 τμ.\

    Δεν τα φαγαμε μαζί.
    Δεν διόρισα την κόρη του Πάγκαλου στην Βουλή, ούτε τον Καρχιμάκη στην ΟΑ, ούτε τη γυναίκα του Λοβέρδου, ούτε τον Σταμπουλίδη

    Αιδώς πια! Γεμίσαμε λαμόγια που ζητάνε και τα ρέστα

    ReplyDelete
  53. Ο φόρος επι της περιουσίας κινητής και ακινήτου,μαζί με το φόρο εισοδήματος, είναι οι δικαιότεροι κοινωνικά φόροι.Σαυτή δε την φάση ο φόρος της περιουσίας σημαίνει ακριβώς φόρος που σκοπεύει να φέρουμε πίσω τα κλεμμένα.

    ReplyDelete
  54. Rat:

    H Ellada den einai ftoxi xora me plousious polites opos lathos to ermineyeis. Einai ftoxi xora me ligostous bathyploutous ntabatzides. Blepe Psomiadi.

    "metro parakampsis tou sapiou mixanismou forologias" - to eipes kai monos sou - parakampsi. Omos tin kathe kybernisi de tin psifizoume gia na parakamptei.

    Otan loipon erthei i mera pou PRIN APO OPOIODIPOTE FOROEISPRAKTIKO METRO tha xtypithei i forodiafygi, i mayri ergasia, kleisoun oi trypes kai tirithei i nomothesia, na eisai sigouros pos tha gyriso piso. Kai an ystera apo ola ayta i xora xreiazetai ki'alla esoda gia na sothei, tha eimai o protos pou tha plirosei me eyxaristisi to epipleon xaratsi gia ti sotiria tou ethnous. Alla oxi oso konomaei mayra kai anenoxlita o magkas megalogiatros tou Kolonakiou kai o kathe skylas tragoudistis.

    Ayti i komodia-gia-kybernisi einai san pateras pou stelnei to aniliko paidi tou sta fanaria oste na mporei na troei oles tis eisprakseis tou magaziou tou sta mpouzoukia.

    Gia ta ypoloipa sou apantise o Jaga.

    ReplyDelete
  55. O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
    Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
    Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.

    Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον..
    πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
    Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
    Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
    Με το ΦΕΚ Γ’ 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του .........

    Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το “Παρατητηρήριο Α.Ε.”;
    Μα, γιατί απλούστατα το “παρατηρητήριο” είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση


    Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει …το άγχος.
    Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!
    Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου

    ReplyDelete
  56. libertarian
    δεν μας παρατας με τις βλακείες ?
    Αντε μπραβο

    Από ποτε ο μικρο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος πρέπει να επιβαρύνεται με 40 φόρους για να πληρώνουμε την Μιλένα, τον Σταμπουλίδη,την κόρη του Πάγκαλου, τη γυναίκα του Κικίλια, τη γυναίκα του Λοβέρδου κλπ

    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ επιτέλους

    ReplyDelete
  57. Libertarian:

    Oi foroi aytoi den einai dikaioi otan xrisimopoiountai gia na mpalothoun trypes sto forologiko mixanismo.

    An oi foroi eisprattontan opos prepei, an leitourgouse i dikaiosyni klp klp tote to baros pou tha kalountan na sikosoun simera oi ftoxoi, mikromesaioi, anergoi, anapiroi, misthotoi tou idiotikou tomea tha itan ena klasma tou simerinou.

    Dioti ayti ti stigmi logo anikanotitas tis kybernisis anagazontai me to bourdoula na sikosoun to baros gia osa lamogia de to sikosan pote tous.

    ReplyDelete
  58. Σε ΟΛΑ τα φιλελεύθερα,δημοκρατικά, ευνομούμενα και με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες κράτη του κόσμου υπάρχουν πολύ υψηλοί φόροι επι της περιουσίας.Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας χώρας και της αφθονίας των δημοσίων αγαθών της, με το ύψος της φορολογίας της περιουσίας των πολιτών της.

    ReplyDelete
  59. "Σαυτή δε την φάση ο φόρος της περιουσίας σημαίνει ακριβώς φόρος που σκοπεύει να φέρουμε πίσω τα κλεμμένα. "

    Epeidi xrisimopoieis proto prosopo plithyntikou tha symperano oti eisai apo aytous pou eklepsan.

    Ego den eimai apo aytous.

    Fysika exete klepsei tosa polla pou ligo sas apasxoloun ta nea metra. Isos na niosete kai ligi ithiki ikanopoiisi oti prattete to sosto.

    "Σε ΟΛΑ τα φιλελεύθερα,δημοκρατικά, ευνομούμενα και με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες κράτη του κόσμου υπάρχουν πολύ υψηλοί φόροι επι της περιουσίας."

    H Ellada oute dimokratiki einai, kai kyrios oute eynomoumeni.

    "Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας χώρας και της αφθονίας των δημοσίων αγαθών της, με το ύψος της φορολογίας της περιουσίας των πολιτών της."


    Exoume apo tis ypsiloteres forologies stin Eyropi kai isos to xamilotero epipedo ypiresion. On top of this, oi foroi pou plironoun oi ligostoi pou de mporoun na ksefygoun apo ti dagana, pane opos eipe o Ser stous misthous tis Milenas.

    ReplyDelete
  60. @libertarian
    ετσι, ετσι! Οπως ακριβως καποιος πρωην ΓΓ υπουργείου βρέθηκε με διαμέρισμα στο Λονδίνο. Εμεις θα πληρώνουμε χαράτσι και αυτός "ο φτωχός" στο Λονδίνο

    τι λες μωρέ ? Αντε σου αφιερώνω αυτό το βιντεάκι

    http://www.youtube.com/watch?v=QEyc68rdWxg

    ReplyDelete
  61. "Ego den eimai apo aytous"

    Αρα δεν φορολογείσαι.Εκτός εάν συμπεράνω ότι αγωνίζεσαι για μένα.Και τον κάθε κλέφτη που έφτειαξε μυθητές και αμύθητες περουσίες.Απο τα επαχθή δάνεια φυσικά.

    ReplyDelete
  62. Lathos kaneis.

    KAI forologoumai, KAI den exo klepsei draxmi.

    ReplyDelete
  63. jaga,

    Εαν έχεις ακίνητα είναι φτειαγμένα απο εισοδήματα,δικά σου ή των προγόνων σου, που προήλθαν, νομότυπα, απο τα επαχθή δάνεια που υποτίθεται ότι απεχθάνεσαι.
    Πονάει αυτό αλλά είναι καθαρότερο απο το να παριστάνεις τον κολαούζο του ser,που είναι ιδεολογικός και ταξικός κλέφτης παντός καιρού.

    ReplyDelete
  64. Pes mas giati i kybernisi sou afinei Psomiadides kai Remous na alonizoun ti xora les kai einai tsifliki tous kai as'ta alyta rimata.

    ReplyDelete
  65. " τον κολαούζο του ser,που είναι ιδεολογικός και ταξικός κλέφτης παντός καιρού"

    σωπα βρε λαμόγιο!
    Πες μας γιατί, θα ακούσουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις σου

    ReplyDelete
  66. @libertarian
    Έχεις λάθος. Το να φορολογείς δυο και τρείς φορές την περιουσία των πολιτών δεν είναι δικαιοσύνη. Ούτε βέβαια φέρνεις πίσω τα κλεμμένα.

    Σε όλα τα φιλελεύθερα, δημοκρατικά, ευνομούμενα και με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες κράτη του κόσμου... και οι πολίτες τους δεν θεωρούνται συλλήβδην κλέφτες.

    Δικαιοσύνη απονέμεται μέσα από το φορολογικό σύστημα. Το οποίο η κυβέρνηση λόγο ανικανότητας και απροθυμίας δεν αλλάζει.

    ReplyDelete
  67. @libertarian:

    Στο ιστορικό και τη συλλογιστική σου, σχετικά με το δίκαιο της φορο-κατάσχεσης της ιδιωτικ΄ςη περιουσίας του καθενός, υπάρχει κάτι που προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι.

    Αν το "...από απεχθές δάνειο" το αντικαταστήσεις με "...από τις λαϊκές μάζες", το σκεπτικό σου γίνεται 100% κομμουνιστικό και δικαιολογεί απόλυτα τα πογκρόμ και τις κατασχέσεις περιουσιών που έκανε το Κόμμα στη Σοβιετική Ένωση του 19ου αιώνα. Βαθιά κομμουνιστική είναι η αντίληψη που περιγράφεις, όχι φιλελεύθερη.

    Όσο για το ποιος έχει κλέψει ή όχι, αυτό φαίνεται από το ποιος σκίζεται σήμερα να βγάλουν όλοι το σκασμό και να βάλουν τα κεφάλια κάτω. Χειρότεροι από τον πιο τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο είναι αυτοί που έκαναν μπίζνα με τις σκουπιδοσακούλες "επιχορηγήσεων" (βλέπε Siemens) για να διαπρέψουν στην "πραγματική οικονομία" της χώρας, βοηθώντας στο ενδιάμεσο τη Γερμανική οικονομία.

    Άντε γιατί τέτοιες παπάρες που πετάς ούτε ο Κώνστας στο Alter δεν τις λέει.

    ReplyDelete
  68. Βγάλτε το κλέφτη που έχετε μέσα σας για να ξαλαφρώστε,όπως ο jaga έβγαλε το κομμουνιστή και τον έκανε κουρέλια.Αλλά,αλλά,αλλά, ΠΡΟΣΕΞΤΕ τους μεταμεληθέντες κομμουνιστές περισσότερο απο τους μεταμεληθέντες κλέφτες.Γιατί εύκολα γίνονται κολαούζοι της κάθε ορντινάτσας του Μιχελάκη.

    ReplyDelete
  69. Ase tis papardeles an thes na syzitisoume kai pes mas giati i kybernisi kanei ta straba matia.

    ReplyDelete
  70. OAED....aν δεν κάνουν reality check τώρα, ΑΜΕΣΑ

    so so many Toys R'Us Greeks

    ReplyDelete
  71. Μα πόσο αστείο μπορεί να είναι, ο Λαμπρινίδης να μιλά με έπαρση στον ΟΗΕ για τα δικαιώματα της Κύπρου στη δική της ΑΟΖ και να μη λέει λέξη για την ΑΟΖ της Ελλάδας;

    Τον έχει ενημερώσει κάποιος ότι εμείς εδώ όχι μόνο κατοχύρωση ΑΟΖ δεν έχουμε, αλλά ούτε υφαλοκρηπίδας; Και ότι διατηρούμε τα θαλάσσια σύνορα στα 5 ν.μ. (μοναδική χώρα στην Ευρώπη), για να μη δυσαρεστήσουμε τους κουμπάρους απέναντι;

    ReplyDelete
  72. Από το απευκταίο στο αναπόφευκτο, με 22 μήνες καθυστέρηση:

    "EU given six weeks to protect itself against 'inevitable Greek default'" (24/9/2011):

    >> http://www.guardian.co.uk/business/2011/sep/24/eu-six-weeks-greek-default

    "...G20 sources said that up to 50% was likely to be wiped from the face value of Greece's €350bn debt – but not until Europe had put into place a war chest to prevent the contagion spreading..."

    Το μόνο στοίχημα πλέον είναι ο χρόνος. Πόσο θα αντέξει η Ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα κατάσταση-ζόμπι, ώστε να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στις Ευρωπαϊκές τράπεζες θα "θωρακιστούν" επαρκώς.

    Αν πέσει νωρίτερα από το αναμενόμενο (αρκετά πιθανό πια), το στραπάτσο για Ελλάδα και ΕΕ μπορεί να είναι τόσο δυνατό, με διαγραφή πάνω από 50% του χρέους μας, που να προκαλέσει μέχρι και διάλυση της Ευρωζώνης. Αν πάλι το στραπάτσο είναι πιο "ήπιο", μέχρι 50% διαγραφή max, τότε θα μας "κάνουν τη χάρη" να μείνουμε στην Ευρωζώνη και να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια σε ευρώ αντί σε δραχμές.

    Μόνο που εδώ το "δυστυχώς κάναμε λάθος" της κυβέρνησης, για ότι επέβαλε μέσα σε αυτούς τους 22 μήνες, ισοδυναμεί με μετατροπή της χώρας σε φέουδο και σε μεταπολεμική κοινωνία.

    ReplyDelete
  73. "Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην Ελλάδα» λένε οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες"

    Akous Parmenidi?

    Einai i epitagi pou mas eleges oti tha xarisoun sto GAP me ton Obama plati prin apo kati mines.

    Oi karpazies sto GAP kai tin kompania tou peftoun pleon kai prokatabolika. Kai otan erthei ora na parei i Merkel siga siga podi, tote tha sfiksoun merikoi pladaroi popoi.

    ReplyDelete
  74. Mpai de gouei, ekeines oi metoxes tis ETE pos katrakylane, kala? Ependytara mou esy.

    ReplyDelete
  75. "Νωρίτερα, μιλώντας στο γεύμα του IIF, ο Benny Hill είχε τονίσει ότι η χώρα θα συνεχίσει να μειώνει το έλλειμμα «όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος»."

    Ektos tou oti einai olofanero pos den ton noiazei katholou to politiko kostos, mipos ithele na pei "tha synexisei NA PROSPOIEITAI POS PROSPATHEI na meiosei to elleima"?

    ReplyDelete
  76. http://www.cnbc.com/id/44360807/Greece_to_Miss_2011_Budget_Deficit_Target

    ReplyDelete
  77. Για δειτε αυτη τη φωτογραφία- αυτον που γελάει στο βάθος τον αναγνωρίζετε ?
    Εχει λυθεί στα γέλια

    Ειναι η "πολιτικη διαπραγματευση" που πηγε να κανει ο Βενιζέλος και τώρα γλύφει εκεί που έφτυνε

    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231130069

    ReplyDelete
  78. "Einai i epitagi pou mas eleges oti tha xarisoun sto GAP me ton Obama plati prin apo kati mines"

    Ναί.Σας το έλεγα και το ξαναλέω.Και δικαιώθηκα πλήρως.Και όχι μόνο.Προσθέτω ότι αφού πρώτα μας δάνεισαν κολοσσιαία ποσά με κάτι χαμηλά επιτόκια τώρα μας χαρίζουν και αυτά που μας δάνεισαν.Αρχισαν απο το 20% και τώρα γίνεται λόγος για πάνω απο 50%,πράγμα που είναι και το ποιό πιθανό.
    Οσο για τις μετοχές της Εθνικής μακάρι να μπρούσα να αγοράσω και άλλες.
    Αυτά ως απάντηση σε όσους δεν μπορούν να δούν πέρα απο τη μύτη τους.Και κυρίως σε όσους το μίσος για την επιτυχία,τη κάθε επιτυχία, είναι αβυσσαλέο.

    ReplyDelete
  79. Αναδρομική από το 2011 περικοπή φοροαπαλλαγών αξίας €1,4 δισ., παράταση του κανόνα 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις στο δημόσιο έως το 2015, μείωση στους μισθούς κατά 20% και μείωση των συντάξεων κατά 4% περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο πακέτο μέτρων αξίας €7 δισ. που παρουσίασε στο IIF, o ΥΠΟΙΚ.

    Αυτος ο ψεύτης γιά 1,7 δις δεν μιλούσε ? Πως το 1,7 έγινε 7 ?

    ReplyDelete
  80. Diladi Parmenidi na xairomaste pou tha xreokopisoume kai episima? Na katebo ama einai kato gia tous panigyrismous.

    Tou kourema de simainei oti mas xarizoun lefta. Tipota de mas xarizoun. Epaiskan, riskaran kai exasan. Kai pistepse me, osoi xasoun den tha einai katholou xaroumenoi gi'ayto.

    To kourema, eite 20 eite 50% EXEI EPIPTOSEIS tis opoies tha protimousame na apofygoume. Mallon ayto to meros tou syllogismou protimas na to agnoeis to make your silly point.

    Oso gia tin ETE, dika sou lefta einai, kapsta ama thes. Agorase tora kai to 2075 tha exeis kanei break even se timi. Mexri tote o plithorismos tha sou exei eksanemisei kathe elpida.

    ReplyDelete
  81. "Ναί."

    Ok

    "Σας το έλεγα και το ξαναλέω."

    Ekei, na barame to kefali mas ston toixo. Einai o monos tropos na deiksoume oti eimaste sigouroi pos exoume dikio. Mporei sto telos na mas pistepsoun. Sa to Sammy me ti Merkel.

    "Και δικαιώθηκα πλήρως."

    Oxi file mou de dikaiothikes, sygnomi.

    "Και όχι μόνο."

    Oxi, mono.


    Erotisi pros pantes:

    Giati to yfos einai panta pio simantiko apo to periexomeno?

    ReplyDelete
  82. Μέχρι το τέλος του 2012 υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες το χρέος μας να πέσει κάτω του 100% του ΑΕΠ.
    Οπότε και εντος του ευρώ θα είμαστε και χαρισμένα τα χρέη και μιρές απώλειες στο βιοτικό μας επίπεδο ΚΑΙ μια " Νέα Ελλάδα" θα έχουμε κτίσει.
    Αυτά οι σκοταδιστές τα φοβούνται και κάνουν το πάν να μη συμβούν ΑΛΛΑ θα συμβούν.

    ReplyDelete
  83. Οχι μόνο δικαιώθηκα αλλά οι εξελίξεις, και η πραγματικότητα που αυτές επέβαλλαν, ξεπέρασαν κατά πολύ ακόμα και τις προσδοκίες μου ακόμα και τις επιθυμίες μου.
    Είμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό φαινόμενο "αλλαγής παραδείγματος" με ειρηνικά μέσα.
    Τώρα πια δεν είμστε στο "κατ'ευχήν" ούτε στο "εν τω γενάσθαι" αλλά στο "εν τω γίγνεσθαι".

    ReplyDelete
  84. "Μέχρι το τέλος του 2012 υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες το χρέος μας να πέσει κάτω του 100% του ΑΕ"

    Ektos kourematos, apo pou akribos bgainoun aytes oi pithanotites?

    Apo tous 1,000,000 anergous?
    Apo tin yfesi pou problepetai na synexistei kai to 2012?
    Apo ton pliri ektroxiasmo dimosionomikon stoxon edo kai 2 xronia, pou oute seires metron epi metron den exoun kataferei na epityxoun?
    Apo tin proklitiki adiaforia gia ti spatali, ti diafthora, tin anomia, ti forodiafygi kai tin kakodiaxeirisi?

    Fotise mas se parakalo.

    ReplyDelete
  85. "Ektos kourematos.."

    Σημασία έχει ότι ήλθε η κατάλληλη στιγμή που το κούρεμα δεν ισοδυναμεί με πτώχευση ούτε με χρεοκοπία αλλα με μιά απλή διευθέτηση.Διευθέτηση που μέχρι το τέλος του 2012 θα ρίξει το χρέος μας κάτω απο 100% του ΑΕΠ.
    Και το έχουν αναλάβει να το διευτήσουν αυτοί ακριβώς που ξέρουν να το κάνουν.Και θα το κάνουν κάτω απο τη καθοδήγηση του Ομπάμα, της Μέρκελ και του ΓΑΠ.
    Σε κάποιους αυτές οι εθνοσωτήριες εξελίξεις δεν αρέσουν.Ο καθένας και οι επιλογές του.

    ReplyDelete
  86. Giati se ayti ti stigmi den isodynamei me xreokopia? Ti allakse tous teleytaious mines?

    Kapoioi tha xasoun konta sta 180dis kai emeis synexizoume akathektoi na leitourgoume me tous idious spatalous kai elleimatikous mixanismous. To kourema de diorthonei oute antikathista tin anikanotita mas na epibaloume ligi taksi sti xora.

    Antithetos dialyei teleios tin pistoliptiki mas ikanotita kai tin fereggyotita mas stis agores diethnos.

    Einai esxati lysi me sobares arnitikes makroxronies synepeies kai gi'ayo to logo apofeygotan me kathe dynato meso mexri simera.

    Oxi kai na to parousiazoume san epiteygma tou GAP kai ton komparson tou.

    ReplyDelete
  87. @parmenides:

    Επειδή λες ανοησίες, είτε σκόπιμα είτε αυθόρμητα, να τα γράψω άλλη μια φορά για να μείνουν στο αρχείο που λένε:

    Όταν μια χώρα διαγράφει το χρέος της όσο ακόμα έχει τον έλεγχο της οικονομίας της, αυτό μπορεί να την ωφελήσει μετά από 3-4 χρόνια βαθιάς ύφεσης.

    Αντίθετα, όταν σπαταλά δύο χρόνια δανειζόμενη σαν τρελή, υποθηκεύοντας τα πάντα, αυξάνοντας το εθνικό χρέος από το 120% στο 200% μέσα σε μια 5ετία (projection), καταστρέφοντας την οικονομία της και, επιπλέον, μεταφέροντας τα δάνεια εθνικού δικαίου σε Αγγλικό (πολύ πιο "επιθετικό"), τότε η χρεοκοπία ισοδυναμεί με παράδοση άνευ όρων στους τοκογλύφους.

    Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχει γίνει ποτέ κανένας έλεγχος της σύστασης όλου αυτού του χρέους (κουκούλωμα) και όταν ήδη επεξεργάζονται σενάρια νομίσματος ευκαιρίας στο εσωτερικό, δηλαδή "κατοχικής δραχμής", 100% ελεγχόμενη από την ΕΚΤ, που θα επιτρέψει το κόστος να περιοριστεί στο μέγιστο εντός συνόρων.

    Διάβασε τα παραπάνω 100 φορές και αύριο έλα να γράψεις πάλι καμιά παλαβομάρα περί δικαίωσης του εθνοσωτήρα, που ήδη τον έχουν εξαφανίσει τα χουντοκάναλα (damage control).

    ReplyDelete
  88. @parmenides:

    "...Μέχρι το τέλος του 2012 υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες το χρέος μας να πέσει κάτω του 100% του ΑΕΠ..."

    Αλήθεια; Το είπε κάποιος αυτό; Γιατί το υπερ-αισιόδοξο ΔΝΤ έβγαλε πριν ένα μήνα στην έκθεσή του ως best-case-scenario το 168%, δηλαδή πάνω από +40% σε σχέση με τα τέλη του 2009, παρά τις αλχημείες της ΕΛΣΤΑΤ.

    "...Σημασία έχει ότι ήλθε η κατάλληλη στιγμή που το κούρεμα δεν ισοδυναμεί με πτώχευση ούτε με χρεοκοπία αλλα με μιά απλή διευθέτηση..."

    Φιλική συμβουλή: Μην πας και "επενδύσεις" πάλι σε καμιά ΕΤΕ εν όψει της "φιλικής διευθέτησης", γιατί μία ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση από ΕΕ-ΔΝΤ η Ελλάδα θα βρεθεί αμέσως σε αξιολόγηση "D". Αν έχασες 4 ή 5 φορές την αξία της προηγούμενης έμπνευσή σου, τώρα θα χάσεις πάνω από 10. Ξεφορτώσου όσο είναι καιρός, όπως κάνουν οι "αγορές"!!!

    ReplyDelete
  89. Και κάτι για το "ανεξήγητο" της αύξησης των δαπανών, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τελευταία:

    >> http://www.capitalinvest.gr/info.php?product_id=265

    "Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού εμφάνισαν αύξηση κατά 8,1% έναντι του 2010. Η αύξηση αυτή οφείλεται:

    -αυξημένες δαπάνες τόκων 2,1 δις ευρώ.

    -αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία 1,7 δις ευρω

    -νοσοκομειακές δαπάνες αυξημένες κατά 853 εκατ. ευρώ

    -αυξημένη επιχορήγηση ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του Δημοσίου Προγράμματος Επενδύσεων (ΠΔΕ) παρουσιάζουν μείωση 1,4 δις ευρώ."


    Αν αφαιρέσει κανείς την αύξηση δαπανών στην Υγεία (Λοβέρδοοοοοοο!!!!! τι κάνεις ωρέεεε!!), όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι και δαπάνες λόγω αύξησης της ανεργίας.

    Απλά και ξεκάθαρα. Κατά τα άλλα, η ύφεση ήταν "απρόβλεπτα αυξημένη".

    ReplyDelete
  90. Δημιουργήθηκαν δομές(EFSF) που δεν υπήρχαν. Αλλες όπως η ΕΚΤ αγνόησαν πλήρως τις αρχικές θέσεις τους περί μη συμμετοχής της τράπεζας στην αντιμετώπιση του κρατικού χρέους.
    Το πρόβλημα έπαψε να θεωρείται Ελληνικό αλλά πανευρωπαικό και παγκόσμιο.
    Κάποτε εδώ έγραφα ότι "θα προσβάλλει και χώρες υπεράνω πάσης υποψίας".Αυτό συμβαίνει.
    Ο ΓΑΠ άντεξε και κρατάει γερά ως ο πιό σοβαρός Ελληνας πολιτικός με τη μεγαλύτερη ικανότητα στο να χειρίζεται τις γεωπολιτικές ανησυχίες των ισχυρών και να τις μετατρέπει σε εθνικό συμφέρον με μηδαμινό κόστος στα εθνικά μας συμφέροντα.

    ReplyDelete
  91. O GAP kerdizei to paixnidi geopolitika. Oloi gnorizoume oti xoris to paketo DNT kai ti synexi parousia kai ypostiriksi ton Eyropaion kai Amerikanon etairon, i elliniki fouska tha eixe spasei toso agarmpa to 2009 pou simera de tha milousame kan gia perikopes misthon kai syntakseon, i gia kleisimo dimosion ypiresion kai eksygiansi tis oikonomias (apla de tha ypirxan). Me metro sygkrisis loipon ayti tin enallaktiki pragmatikotita, i Ellada - mia xora pou ta antanaklastika tou kratikou mixanismou tis, tou politikou systimatos kai tis koinonias tis einai skouriasmena akoma kai dyo xronia argotera - exei mexri simera stathei sta podia tis gia dyo logous. Proton, i xora eksantlei to kefalaio tis mikris oikonomika alla politismika megalis xoras tis Dysis. Oi ksenoi einai perissotero filellines apo tous neous Ellines. I stasi kai i ypomoni tous to exei apodeiksei. Deyteron, i xora prosferei eggyiseis geopolitikou xaraktira, se mia seira thematon pou theorountai poly pio simantika gia tous etairous mas apo tin braxyprothesmi prostasia ton trapezon tous/mas. An krino apo ton Samara tou 1993 kai olo to ypoloipo synothileyma batheos PASOK, Laos, KKE, Synaspismou kai kinimatos Den Plirono, tromazo kai mono me ti skepsi tou ti eperxetai tin epomeni mera ptosis tis torinis kybernisis se ayti ti xroniki sygkiria.

    ReplyDelete
  92. Μας "χαριζουν" παπαγαλάκι

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=312798

    ReplyDelete
  93. "...Ο ΓΑΠ άντεξε και κρατάει γερά ως ο πιό σοβαρός Ελληνας πολιτικός..."

    "...O GAP kerdizei to paixnidi geopolitika..."

    Ξέρετε σε ποια ακριβώς χώρα βρίσκεται και κυβερνά; Γιατί από Ελλάδα μας τελείωσε. Το έχουμε χάσει το παλικάρι.

    Πάντως, όντως είναι γεω-πολιτικός, δηλαδή πολιτικός-χώμα (λιώσιμο στο κανό). Προσωπικά προτιμώ το "...για τα μπάζα", ταιριάζει πιο πολύ ετυμολογικά.

    @rat700:

    Η ανάλυσή σου περί της εναλλακτικής εξέλιξης των πραγμάτων το 2009, αν δεν είχαμε μπει υπό ΔΝΤ και επιτήρηση, βασίζεται 100% στα τρομοκρατικά μιντιακού τύπου σενάρια του Benny. Γι' αυτό άλλωστε τον έβαλαν εκεί, γιατί ο George δεν ήταν τόσο πειστικός.

    Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Οι πιθανότητες λένε ότι δεν μπορεί να είμασταν χειρότερα από σήμερα, ή τουλάχιστον όχι για εγγυημένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (2-3 δεκαετίες τουλάχιστον).

    Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε μακριά: Τι γίνεται με την Ισλανδία; Ναι, αυτή τη μικρή χώρα που είπε όχι σε όλους, πτώχευσε χωρίς να έχει εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές, και παρόλα αυτά σήμερα (μόλις 3 χρόνια μετά) ούτε καν φαίνεται ότι πέρασε από μια τέτοια περιπέτεια.

    Αναρωτιέμαι γιατί το θέμα της Ισλανδίας αποτελεί πλέον ταμπού από ΟΛΑ τα κανάλια, εφημερίδες, πολιτικές δηλώσεις...

    ReplyDelete
  94. '''Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο αύξησης των πόρων του ισχύοντος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, τόνισε ότι η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε προτάσεις για ενίσχυση των μέσων που θα διασφαλίσουν συνολικά τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε επίσημη συζήτηση επί του θέματος η Επιτροπή δεν θα εμπλακεί σε σενάρια τα οποία είναι πρόωρα. «Όταν το αδιανόητο γίνεται πραγματικότητα τότε θα πρέπει να επιδεικνύουμε ευελιξία και να λειτουργούμε και εκτός πλαισίου, με την κατάλληλη πολιτική βούληση και δημιουργικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλταφάζ.'''

    Τώρα είμαστε ακριβώς στη φάση που "το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα".
    Και οι χρηματοδοτικοί θεσμοί της Ευρωζώνης θα "λειτουργήσουν εκτόε πλαισίου".

    ReplyDelete
  95. Που σημαίνει: -διαγράφονται τα 200 δισ. απο το Ελληνικό χρέος.
    -κινητοποιούνται λιμνάζοντες ευρωπαικοί πόροι για επενδύσεις στην Ελλάδα χωρίς Εθνική συμμετοχή.
    -όλα τα Ευρωπαικά ταμεία και οι επενδυτικές τράπεζες χρηματοδοτούν "εκτος πλαισίου" την Ελλάδα.
    -κεφαλαιώνεται το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
    -δημιουργείται αποκλειστικά επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα για συνεργασία με τους ξένους επενδυτές.
    Και έπονται δεκάδες άλλες " εκτός πλαισίου" λειτουργίες-χορηγήσεις που θα συμφωνηθούν αύριο στη Γερμανία μεταξύ Μέρκελ και ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  96. Ολα αυτά ο Μπένυ θα τα "τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί" και με διάφορες αριστουργηματικές διατυπώσεις που θα θυμίζουν πολυσύνθετα χρηματοοικονομικά προιόντα θα δοθούν ως εγγυήσεις ότι εμείς ως Ελληνες θα "δεσμευτούμε,οριστικά και αμετάκλητα, να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα".

    ReplyDelete
  97. Και όλα αυτά χάρη στο ΓΑΠ, που με καταπληκτική διπλωματική μαεστρία έπεισε τους φρουρούς του παγκόσμιου συστήματος ασφάλειας και σταθερότητας ότι ο ίδιος είναι ο αναντικατάστατος "φρουρός της ειρήνης " της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

    ReplyDelete
  98. aoua
    τι ασχολείσαι με τον παπαγάλο ?
    Δεν εχεις καταλάβει ακόμα ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία ?

    ReplyDelete
  99. To adianoito pou tha ginei dystyxos pragmatikotita einai to adieksodo kourema tou xreous.

    "όλα τα Ευρωπαικά ταμεία και οι επενδυτικές τράπεζες χρηματοδοτούν "εκτος πλαισίου" την Ελλάδα."

    Nai koroida einai nomizeis. Katse na baresoume episima to kanoni kai otan ftasoun ta spread sto 3,000 na deis poses ependytikes trapezes tha tresksoun me xara na mas daneisoun.

    ReplyDelete
  100. Στον ΑΝΤ1 (λέγε με anti-MEGA) απόψε ένας "ειδικός αναλυτής" του καναλιού διαβεβαίωσε πως η επιστολή του Benny προς ΔΝΤ, με τις έγγραφες εγγυήσεις όπως του ζήτησαν, ήταν έτοιμη και απεστάλη λίγο πριν τις 9μμ.

    "Αλλά...", είπε, "...λόγω της διαφοράς της ώρας, θα φτάσει εκεί σε 5 ώρες, δηλαδή λίγο πριν τις 2πμ."

    Αυτά διαβάζει ο parmenides, αυτούς του ΣΤΟΚΟΥΣ που "ενημερώνουν" το λαό, και νομίζει ότι μιλάνε σοβαρά όταν λένε για "διαπραγμάτευση".

    Το θέμα είναι ότι οι δικοί μας "κυβερνώντες" είναι εξίσου ΣΤΟΚΟΙ με τους δημοσιογράφους που τους γλύφουν νυχθημερόν, που δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε υπογραφή που βάζουν αποτελεί αποδεικτικό ενοχής σε ειδικά δικαστήρια (αν φυσικά γίνουν ποτέ).

    Κάποιοι κουτοπόνηροι σύντροφοι μάλιστα ακόμα πιστεύουν ότι έπιασαν κότσο τους τροϊκανούς πέρυσι, όταν τσέπωσαν τα πρώτα 110 δις ευρώ, με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης (ΣΣΔ) του μνημονίου 1.0 να μην έχει έρθει ΑΚΟΜΑ στη Βουλή. Νομίζουν ότι αν βρεθούν κατηγορούμενοι θα πούνε, ορίστε, εμείς κάναμε λαμογιά για να πάρουμε το παραδάκι, για να σωθεί η χώρα, χωρίς να ισχύει καμία εμπράγματη δέσμευση προς ΕΕ-ΔΝΤ.

    Δεν ξέρω αν το όποιο δικαστήριο του απαλλάξει λόγω ανωτέρας βίας, πάντως λόγω βλακείας σίγουρα κάποιοι θα τη σκαπουλάρουν.

    ReplyDelete
  101. Σήμερα που ψηφίζεται άλλο ένα εξάμβλωμα στο "ναό της δημοκρατίας", σήμερα που όλα τα κανάλια έχουν live το δίδυμο της συμφοράς (George-Benny), ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι "σωτήρες" ακριβώς ένα χρόνο πριν:


    "Γ. Παπανδρέου: Η χρεοκοπία δεν αποτελεί επιλογή" (22/9/2010):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=205730

    "...«Κάναμε την κρίση ευκαιρία για να περάσουμε μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις φοβήθηκαν λόγω πολιτικού κόστους», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Economic Club New York. Απευθυνόμενος σε εν δυνάμει επενδυτές, είπε ότι η ελληνική κρίση δεν είναι η αρχή του τέλους, αλλά μια νέα αρχή και υπογράμμισε ότι η στάση πληρωμών δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα..."


    "Γ. Παπανδρέου: «Δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία» δήλωσε σε οικονομικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη" (22/9/2010):

    >> http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=356028

    "...«Η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα. Όλες οι τιτάνιες προσπάθειες που κάναμε τον τελευταίο χρόνο στόχο έχουν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»...«Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περικοπές δεν επιβαρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε μια ύφεση και δεν εξουδετερώνουν πιθανές αυξήσεις εισοδήματος», είπε ο πρωθυπουργός..."


    Τα σέβη μου στα χαϊβάνια που ακόμα τους θεωρούν κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  102. Parmenidi pos sou aresei pou ap'ti mia o Bgenopoulos kai o Alafouzos pou dilonoun eisodima 12 xiliarika kai ap'tin alli o Benny Hill meionei to aforologito stous syntaksiouxous pano apo 65?

    Sosialismos etsi?

    ReplyDelete
  103. @aoua:

    Τώρα πουτο αφορολόγητο μειώθηκε στο μισό, θα κάνουν δήλωση στα 5 χιλιάρικα αντί στα 12. No problem.

    "Αναδρομικά όλα τα νέα φορολογικά μέτρα" (27/9/2011):

    >> http://www.tvxs.gr/node/70825

    "...Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, μειώνεται περαιτέρω το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο θα μειωθεί και για τους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, με εισοδήματα αποκλειστικά από συντάξεις..."

    Λάθος το G500 που έγραψα πριν λίγες μέρες εδώ. Η διαγενεακή δικαιοσύνη απαιτεί πλήρη φορολόγηση από τα 417 ευρώ μικτά το μήνα.

    Ας αποφασίσουν πλέον που είναι ο "πάτος του βαρελιού", μην αλλάζουμε συνεχώς ονόματα.

    ReplyDelete
  104. Ακόμα και 1 ευρώ αν είναι το εισόδημά σου πρέπει να φορολογείσαι με τον ανάλογο συντελεστή είτε είσαι παππούς είτε είσαι νήπιο.
    Δεν πρέπει να γίνεται προνοιακή δήθεν πολιτική με το φορολογικό σύστημα αλλά με το προνοιακό σύστημα.Πληρώνουμε όλοι τους φόρους για όλα τα εισοδήματά μας και τα περιουσικά μας στοιχεία κινητά και ακίνητα και με τους φόρους χρηματοδοτούμε το προνοιακό σύστημα για να υποστηρίξει τους αδυνάτους.Ολα τα άλλα είναι τροφοδότες της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.

    ReplyDelete
  105. Libertarian,

    Nomizeis oti me ayta ta metra tha plirosoun foro ta megala psaria?

    PROTA symmazeyeis ta xrostoumena kai META epiballeis forous an xreiazetai.

    ReplyDelete
  106. To anekdoto tis ebdomadas:

    "Πληρώνουμε όλοι τους φόρους"

    ReplyDelete
  107. libertarian
    εσυ μας ελεγες πιο πανω οτι τα ακινητα προήλθαν απο επαχθή δάνεια και τρίχες.

    Για να σοβαρευτούμε, δεν είδα τους σοσιαλησταράδες σας να έπιασαν έστω κι έναν φοροφυγά.
    Αλήθεια με τον Βοσκόπουλο τι έγινε ?
    Με τον έτερο φοροφυγά τον Τσοχατζόπουλο ?

    Τους μισθωτούς να τους πιάσεις είναι εύκολο ...

    ReplyDelete
  108. @libertarian:

    Έχεις υπόψη σου γιατί υπάρχει αφορολόγητο όριο;

    Έχεις υπόψη σου γιατί οι κλίμακες φορολόγησης αυξάνονται προς τα πάνω, αντί να είναι flat;

    Έχεις υπόψη σου τι πάει να πει "ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός" όταν μιλάμε για φόρους;

    Έχεις υπόψη σου γιατί υπάρχει κατώτατο όριο διαβίωσης και όριο φτώχειας όταν μιλάμε για εισόδημα και για διανομή του ΑΕΠ μιας χώρας;

    Είπαμε, αυτοί μπορούνε να λένε ότι βλακεία τους κατέβει μπροστά στις κάμερες έξω από τη Βουλή, για να δικαιολογήσουν αυτά που κάνουν με την ψήφο τους μέσα στη Βουλή. Αλλά εσύ τουλάχιστον μπορείς να γράφεις λογικά πράγματα (εκτός αν ελπίζεις για βουλευτής).

    ReplyDelete
  109. Το καλύτερο "νέο μέτρο" της ημέρας (ανεπίσημο ακόμα, έχει συνέχεια):

    Πρέπει λέει οποιοσδήποτε δηλώνει Χ εισόδημα (μικτά), να προσκομίζει αποδείξεις δαπανών τουλάχιστον Χ/2. Όχι για φοροαπαλλαγή, αλλά για να μη φάει πρόστιμο(!)

    Όχι μόνο πάνε να φάνε τις τελευταίες καταθέσεις στις τράπεζες, αλλά σηκώνουν λευκή σημαία μετά τις φαμφάρες και στις εξαγγελίες για πάταξη του μαύρου χρήματος.

    Έτσι όπως το πάνε, δεν τους βλέπω να φεύγουν με κανονικό τρόπο. Πλάκα-πλάκα δεν θα βρούνε πόρτα και παράθυρο να πηδήξουν όταν έρθει η ώρα της απόδρασης, με τους ιθαγενείς να τους κυνηγάνε να τους φάνε ζωντανούς.

    ReplyDelete
  110. Είπαμε."Δεν κάνουμε προνοιακή πολιτική με το φορολογικό σύστημα".
    Αυτό θα είναι το σλόγκαν όταν κατέβω στις εκλογές.Ελπίζω κάποιοι εδώ μέσα να με ψηφίσουν.Θα βάλλω υποψηφιότητα με το πιό φιλελεύθερο κόμμα,τη "Δημοκρατική συμμαχία".
    Η Ελλάδα έχει ανάγκη απο φιλελευθερισμό,(οικονομικό,κοινωνικό,πολιτιστικό),και όχι απο σοσιαλιστικές θολούρες, που κυριαρχούν σήμερα στο δημόσιο λόγο και καταδυναστεύουν τη παραγωγή κάθε ελεύθερης σκέψης.

    ReplyDelete
  111. Σε ένα σοσιαλιστικό σύστημα είναι τύχη να είσαι "φτωχός".Αρα έχεις κίνητρο να το επιδιώκεις.
    Σε ένα φιλελεύθερο σύστημα είνα ατυχία να είσαι φτωχός.Αρα παλεύεις να το αποφύγεις.Αλλά αν σου συμβεί υπάρχει το προνοιακό σύστημα στο οποίο απευθύνεσαι μέχρι να αναρρώσεις απο τη φτώχεια.

    ReplyDelete
  112. Ενα δεύτερο σλόγκαν που θα χρησιμοποιώ στη προσωπική μου προεκλογική καμπάνια: "η "φτώχεια" είναι επιλογή".

    Ενα τρίτο:"η "αρρώστεια" είναι επιλογή".

    Ενα τέταρτο: "η "φτώχια" είναι αρρώστεια".

    ReplyDelete
  113. Συνοψίζοντας, στη γιγαντοαφίσσα που θα αναρτήσω στην Ακρόπολη και στο Λυκαβητό(στις θέσεις όπου αναρτούν σήμερα τις δικές τους το ΠΑΜΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ,και οι Ειδικοί φρουροί) θα γράφω: " Ελάτε να κτίσουμε μια φιλελεύθερη κοινωνία όπου η φτώχεια θα είναι επιλογή, μια κοινωνία όπου η αρρώστεια θα είναι επιλογή".

    Το προνοιακό σύστημα σαυτή τη κοινωνία θα μπορεί να θεραπεύει και ψευτοφιλελεύθερους σαν το Σαμαρά και ψευτοσοσιαλιστές σαν το Τσίπρα.

    ReplyDelete
  114. @libertarian:

    Η ατάκα της χρονιάς από τον George, μπροστά στους εκστασιασμένους Γερμανούς βιομηχάνους εχθές (27/9/2011):

    "Many ask me, do you have their support? My first answer is: that is not my problem."

    Μετάφραση: Τα kohones μου τι θέλει ο Ελληνικός λαός. Εγώ θα κάνω αυτό που θέλω, δηλαδή αυτό που μου λένε τα κοράκια.

    Στο προτείνω ανεπιφύλακτα ως προεκλογικό σου σύνθημα. "Στα τέτοια μου". Τα πάντα, όλοι γενικώς.

    Επίσης προτείνω να πας για κόψιμο κορδέλας, με το ψαλίδι στην κωλότσεπη ως άλλος Πατακός, σε συσσίτια και κέντρα αστέγων, πετώντας εκεί καμιά κοτσάνα του τύπου "η φτώχεια είναι επιλογή". Να δεις ωραία που θα περάσεις.

    Τα σέβη μου στην κόρη του Δρακουμέλ. Άμα δεν βρει ψήφους να εκλεγεί ούτε η ίδια, ταΐστε μερικούς ξεπλένηδες αλλοδαπούς, "από επιλογή τους" όπως λες. Που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις κάποια χρησιμότητα σε αυτούς.

    (Αλλά πάλι, με τέτοια μυαλά, μπορείς άνετα να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ...)

    ReplyDelete
  115. Tο προνοιακό σύστημα θα έχει τις δομές να νοσηλεύει και φραμπαλάδες ψευτοσοσιαλιστές.

    ReplyDelete
  116. Και τσογλανοκουραμπιέδες θα νοσηλεύει.Στη κρυφοφασιστική πτέρυγα.

    ReplyDelete
  117. «Θυμάμαι την εποχή που ήμουν μικρό παιδί η Ελλάδα είχε ένα βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλό, αλλά ένα πνευματικό επίπεδο πολύ υψηλό. Είναι γεγονός ότι η εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας στο εξωτερικό δεν είναι και η καλύτερη. Εχει περάσει η εποχή που υπήρχαν έλληνες με διεθνή ακτινοβολία. Δίχνουμε την εικόνα ενός κράτους, όπου δυστυχώς οι θρασύτατοι και οι επιπόλαιοι είναι αυτοί που προβάλλονται και επιπλέουν»

    Xριστοδούλου,διάσημος Ελληνας μαθηματικός.Βραβείο Shaw το νόμπελ της Ασίας.
    -------
    Τώρα ασχολούμαστε με τη μικρομπακαλική όλη μέρα.Αραδειάζουμε κάτι αριθμούς απο εδώ και απο εκεί και καταλήγουμε στο πόσο φτωχοί είμαστε ενώ βρισκόμαστε μεταξύ των τριάντα χωρών του κόσμου με το υψηλόερο βιοτικό επίπεδο.

    ReplyDelete
  118. Πνευματικά είμαστε φτωχοί,φτωχότατοι.
    Χώρια το άλλο, που ενώ είμαστε οι πιό χαμηλά φορολογούμενοι στηνΕυρώπη,γκρινιάζουμε όλη μέρα για χαράτσια.
    Η πνευματική φτώχεια,σε συνδυασμό με τον υλικό πλούτο, μας οδηγεί σε διανοητικές και συναισθηματικές διστροφές.

    ReplyDelete
  119. oraios o libertarian

    pantos ki ena foro sta tilefona, kinita kai stathera, an bazane tha tin eixame kleisei tin trypa tou 2011 sto p kai f

    ReplyDelete
  120. parmenidi

    ki oi Amerikanoi exoun ena apo ta xamilotera forologika systimata, ki aytoi gkriniazoun oli mera, eidika oi plousioteroi kai oi pio pronomiouxoi. I gkrinia einai texni ton exonton, i boubi orgi kai i gaidourini ypomoni einai adynamia ton mi exonton.

    ReplyDelete
  121. Τον γνώρισα απο κοντά το Δ.Χριστοδούλου ύστερα απο μια διάλεξή του που είχε οργανώσει σε μια επαρχιακή πόλη το περιοδικό Quantum.
    Σας συνιστώ να διαβάσετε όλη τη συνένευξή του στο σημερινό "Βήμα on line".

    ReplyDelete
  122. Οπως και να έχει το πράμα είναι ενθαρρυντικό του ότι χθές το βράδυ ψηφίστηκε απο 155 βουλευτές ο νόμος "φέρτε πίσω τα κλεμμένα".
    Ακόμα πιό ενθαρρυντικό είναι πως αν ψηφίζανε κατά συνείδηση οι βουλευτές ο νόμος θα υπερψηφιζότανε με πάνω απο 250 ψήφους.

    ReplyDelete
  123. Στα ακίνητα είναι ενσωματωμένη η διαφθορά,η φοροδιαφυγή,η παραοικονομία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.Το μισό απο το χρέος είναι εντοιχισμένο στα ακίνητα.Το δικαιότερο θα ήταν τα μισά να τα δημεύσει το κράτος και να τα πουλήσει εξοφλώντας ένα μέρος του χρέους.

    ReplyDelete
  124. Το ΚΚΕ δεν θέλει να πληρώσει για το ακίνητο στο Περισσό που το έφτειαξε απο τις γαλαντόμες κομματικές επιχορηγήσεις που προέρχονταν απο δάνεια.
    Μπορεί το κράτος να το απαλλοτριώσει και να τους λυτρώσει απο τις ενοχές που αισθάνονται επειδή είναι μεγαλοιδιοκτήτες.Ετσι θα αποκτήσουν πραγματική ταξική συνείδηση.Τώρα λειτουργούν ως η πέμπτη φάλαγγα της πλουτοκρατίας.

    ReplyDelete
  125. Eipame. Na mazepsei prota ta klemmena kai xrostoumena 40+ dis apo tous megaloofeiletes.

    Aytous giati de tous akoumpaei kaneis Parmenidi?

    ReplyDelete
  126. Η κλαψομουρμούρα του Πάγκαλου σήμερα το πρωί στο MEGA (που αλλού) αποτελεί το πιο τρανταχτό νομικό τεκμήριο για όσους δεν πληρώνουν τη νέα φορο-κατάσχεση μέσω ΔΕΗ.

    Ο αντιπρόεδρος λοιπόν είπε ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα 10+7 χιλιάρικα που του ζητά η Εφορία και πως έχει ήδη βγάλει στο σφυρί ένα (από τα 52 νομίζω;) ακίνητά του.

    Συνεπώς, θα πρέπει να τρέξουμε όλοι, να βάλουμε ένα χεράκι και να αγοράσουμε το ακίνητό του, μπας και μείνει μέσα κανένας άσπιτος άνεργος. Υποθέτω δεν έχει βγάλει στα κρυφά το πωλητήριο;

    Αν από την άλλη λέει ψέμματα (σιγά τώρα), δηλαδή το σπίτι δεν πουληθεί και αυτός πει ότι ΔΕΝ πληρώσει το χαράτσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λόγω οικονομικής δυσχέρειας, τότε κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται να πράξει το ίδιο πάραυτα.

    Μάλιστα, ένας δικηγόρος μπορεί να ετοιμάσει στα γρήγορα μια δήλωση όχι "επιφύλαξης" αλλά "άρνησης πληρωμής" προς την εκάστοτε ΔΟΥ, αναφέροντας ότι σε περίπτωση προστίμου ο πολίτης θα ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα την κοινοποίηση όλου του φακέλου του Πάγκαλου για το συγκεκριμένο χαράτσι, για να διαπιστωθεί αν τηρείται η συνταγματική αρχή της ισονομίας.

    Ο Πάγκαλος πήγε να κάνει τον "καλό μπάτσο", απέναντι στον "κακό μπάτσο" Benny, και πάλι τα έκανε θάλασσα (τι πρωτότυπο). Όποτε μιλάει, το κόμμα χάνει 2% στις δημοσκοπήσεις.

    ReplyDelete
  127. Δεν πρόλαβα να το σκεφτώ, σήμερα το πρωί, και λίγο αργότερα επαληθεύτηκε:

    "Χέρι στις καταθέσεις, βάζει ο Βενιζέλος(;)" (28/9/2011):

    >> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7125:hand-in-deposits-puts-venizelos-?

    "...«Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο...

    ...Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ)»..."


    Τα παραπάνω είναι από την έγγραφη ανακοίνωση του Benny. Οι τίτλοι, τα ακίνητα, κτλ, ήδη δηλώνονται στην Εφορία. Άρα, το νέο της υπόθεσης είναι οι καταθέσεις, η ίδια η αποταμίευση.

    Υπάρχουν λοιπόν ακριβώς τρία ακόμα πράγματα που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει:

    3. Φορο-κατάσχεση καταθέσεων

    2. Βίαιη και άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτου, σπιτιού, κτλ).

    1. Στρατό στους δρόμους, κυρίως για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εφαρμογή του #2.

    Η παραπάνω "διαδικασία" είναι carbon-copy από το εγχειρίδιο εγκαθίδρυσης νεοφιλελεύθερων "δημοκρατιών" στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Ινδονησία, από το Β'ΠΠ μέχρι και σήμερα. Η χρήση του στρατού πλήττει βέβαια το image των "εθνοσωτήρων", αλλά στην ανάγκη είναι η τελευταία λύση.

    Το "παρά 3" που βρίσκεται ήδη μετά την ψήφιση της φορο-κατάσχεσης μέσω ΔΕΗ, από κάτι παλικάρια σαν το Βούρο, με τις παραπάνω δηλώσεις του Benny γίνεται "παρά 2,5" (και βγάλε). Σε όρους διαχείρισης κρίσης, αυτό σημαίνει δραστική "κλιμάκωση" (escalation) της αντιπαράθεσης με έναν ολόκληρο λαό.

    Δυστυχώς, τα "γουμάρια" (<= Ροντούλης) που βρίσκονται πάνω αυτή τη στιγμή δεν μπορούν καν να διαχειριστούν μια συντεταγμένη κατρακύλα, όπως πασχίζουν απεγνωσμένα ΕΕ-ΔΝΤ να δώσουν τεχνητή ζωή ακόμα 4-5 μηνών στην κυβέρνηση-ρεντίκολο της Ευρώπης.

    Αλλά τώρα βλέπουν ότι βασίστηκαν σε λάθος ανθρώπους. Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιο πλέον ότι αν η κυβέρνηση αρνηθεί το αναπόφευκτο, ότι δηλαδή μέχρι Ιανουάριο-Φεβρουάριο (max) πρέπει να έχει ξεκουμπιστεί, τότε θα αρχίσουν άλλες διαδικασίες, που έχουμε να δούμε στην Ελλάδα 40 χρόνια.

    Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να φύγουν με τον "κανονικό" τρόπο, θα δούμε "άλλα" πράγματα και εξελίξεις. Όχι πλέον απλώς ΜΑΤ με φυσούνες, ούτε απλώς άοπλους διαδηλωτές με μούτζες.

    ReplyDelete
  128. "Φινλανδία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεύρυνση του EFSF".

    Αυτά είναι νέα.Ολα τα άλλα είναι κατινισμοί για τους αμόρφωτους ιθαγενείς.
    Η Ελλάδα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης της 21 Ιουλίου, για 9 χρόνια,μέχρι το 2020, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ!

    ReplyDelete
  129. Η Ελλάδα,μετά την εννεατή περίοδο χάριτος,θα αρχίσει να πληρώνει με επιτοκιο 3,5%(!!!!!!) το χρέος της,κουρεμένο κατά 20%,σε διάστημα 30(!!!!) χρόνων.

    ReplyDelete
  130. Ayto exei simasia gia sena? Ta tsampa lefta na'xoume na trome?

    Ayti einai i "nea Ellada" pou mas ta'xeis kanei tsourekia?

    ReplyDelete
  131. I periptosi tis Elladas kai oles oi politikes, metra kai ekselikseis, pou sximatopoiountai gyro apo ayti diethnos, einai istorikis simasias pou, proton, droun katalytika se ena paradigm shift gia tin Eyropi kai, deyteron, tha meletithoun se bathos apo politikous, akadimaikous ki ereynites ton koinonikon epistimon tis epomenes dyo dekaeties. Idi Boreio-Eyropaioi akadimaikoi proetoimazoun nea chapters peri EFSF kai Ellada case study se spoudes international finance, economics and policies.

    Kai kati akoma. Opos to time lag ypirkse metaksy katarreysis ton makrooikonomikon deikton kai tis aporrofisis ton arnitikon epiptoseon apo tin koinonia se atomiko epipedo, etsi kai oi thetikes epiptoseis tha argisoun na piasoun topo apo ti stigmi pou oi makrooikonomikoi deiktes eksygianthoun me ti boitheia tis troikas. To sigouro einai oti, sto neo gennaio kosmo pou dimiourgeitai stin Ellada, aytoi pou tha epofelithoun perissotero einai aytoi pou tha exoun proetoimastei kalytera, me ergaleia tous tin texnognosia, ergasiaki eyeliksia, diethni antilipsi kai dynata antanaklastika sta nea epaggelmatika trajectories pou dimiourgei i anadiarthrosi tou ergasiakou kai oikonomikou pediou stin Ellada ayti ti stigmi to DNT.

    Paidia proetoimasteite. An de thelete na sas faei to perithorio exete 10 xronia na apoktisete ta efodia pou apaitountai. Allios i opoia perithoriopoiisi sas tha einai pleon epilogi sas. Kai einai sigouro oti se mia perissotero aksiokratiki koinonia, tha einai poly pio dyskolo na breite tropous epanentaksis sas stin agora ergasias xoris gnoseis kai ikanotites pou na antistoixoun stis anagkes tou neou montelou leitourgias tis xoras.

    ReplyDelete
  132. Ο κατινισμός έχει χτυπήσει κόκκινο αυτές τις μέρες που βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι.Τελευταία ελπίδα του ο "Θύμιος".Ηγέτης ενός "λαικού" μετώπου όπου κάθε απόβρασμα θα μπορεί να "αγωνίζεται" για την "ανατροπή του μνημονίου".

    ReplyDelete
  133. FT special report World Economy 2011

    http://media.ft.com/cms/c837fa20-e419-11e0-b4e9-00144feabdc0.pdf

    ReplyDelete
  134. Aston Parmenidi toulaxiston mazeyei ola ta probata se ena mantri kai meionei to risko systimikis yponomeysis apo fygokentres dynameis

    ReplyDelete
  135. @parmenides:

    Καταλάβαμε, από το "αλλάζουμε τη χώρα" που πιπιλάγατε μέχρι τώρα και το "τέρμα πια τα δανεικά", τώρα πανηγυρίζετε που θα θάψετε δύο γενιές σε ένα βουνό χρέους, ούτε καν όσο πετσοκομμένου χρειάζεται (ή όσο ήταν ακόμα καιρός).

    Μια και ψάχνεις τα νούμερα, βρες και τα δύο παρακάτω:

    - ποσό τοκοχρεολυσίων που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2011

    - αντίστοιχο ποσό που θα δαπανηθούν για μισθούς και συντάξεις μέχρι το τέλος του 2011

    Φιλάκια στους συντρόφους οικονομολόγους (σιδηρόστοκους) που σου δίνουν τα στοιχεία!

    ReplyDelete
  136. @rat700:

    Please... Συγκρατήσου. Είπαμε, εκλογές μέσα στο εξάμηνο. Μην αρχίζεις από τώρα το μασάζ στα πράσινα πρόβατα.

    Αυτές οι παρλαπίπες του στυλ "...i opoia perithoriopoiisi sas tha einai pleon epilogi sas..." έχουν copyright και δεν σου πάνε καθόλου. Σε θεωρώ πολύ πιο έξυπνο και λογικό από σχόλια αυτού του επιπέδου.

    ReplyDelete
  137. Για να μην ξεχνιόμαστε:

    «Στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ανάκληση της τελευταίας αύξησης (7,5%) στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η αύξηση των φόρων είναι η εύκολη επιλογή» (Γ. Παπανδρέου, ΚΤΕ Οικονομίας, Ιούνιος 2009).

    «Η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σε περίοδο ύφεσης είναι καταστροφική για την οικονομία και εξοντωτική για την μέση ελληνική οικογένεια. Μόνη λύση η πράσινη ανάπτυξη» (Γ. Παπανδρέου, Ελευθεροτυπία, 26 Ιουνίου 2009).

    «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και από την κυβέρνηση συνολικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια» (Α. Λοβέρδος, Αύγουστος 2010).

    «Δεν συζητώ πάγωμα μισθών. Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί. Το πώς θα το κάνουμε είναι δικό μας ζήτημα» (Γ. Παπανδρέου, Δεκέμβριος 2009).

    Τα υπόλοιπα εδώ:

    >> http://thezocalo.blogspot.com/2011/09/blog-post.html?showComment=1317119216408#c7883177726558400707

    Δεν μπορεί και τότε να είχαν δίκιο και τώρα που κάνουν τα ακριβώς αντίθετα να λέμε μπράβο. Λίγο τσίπα πια.

    ReplyDelete
  138. Εμφανώς οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει καν τι γίνεται και επιχαίρουν ανευ λόγου

    Το "μνημόνιο" προέβλεπε διακρατικό (άρα ακούρευτο)δανεισμό 110 δις ευρώ με τα οποία θα πληρώναμε την ωριμανση των δανείων μας as they came due. Δηλαδή μεταφορά του χρέους απο ιδιωτικά σε κρατικά "χέρια".

    Στου δρόμου τα μισά (στα 60 κάτι δις) είδαν ότι η κυβερνηση δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα εκ του μνημονίου (η διοικηση δεν εκτελεί κλπ κλπ) και ήδη υπήρχε απόκλιση οπότε πλέον πήγαμε στο "μεσοπρόθεσμο".

    Εκεί λοιπόν τα υπόλοιπα (σχεδόν 50 δις) συν αλλα 59 δις θα δινόταν με τους εξής όρους:

    1.Θα εβαζε η Ελλάδα το "κατιτις" της (=ιδιωτικοποιήσεις) ωστε να μειωθεί το σύνολικό χρέος

    2.Σε εθελοντική βάση οι ιδιώτες θα μπορούσαν να ανταλλάξουν τα (με 50% εκπτωση διαπραγματευόμενα ήδη) ομόλογα τους με άλλα ΑΑΑ rated,30ετή και διεπόμενα από το ΑΓΓΛΙΚΟ δίκαιο με 21% κούρεμα.

    Ευκαιρία (για τους ιδιώτες) απ όλες τις απόψεις.

    3.Οταν λοιπον όλοι οι ξένοι θα εχουν "καθαρίσει" τα των οικων τους (και χωρίς φόβο CAC) τότε θα κουρευτούν τα υπόλοιπα πχ 50% (σενάριο που βγήκε προχθες)

    Ποιοι θα εχουν μείνει με το μουτζούρη ? Ελληνικές τράπεζες, ταμεία κλπ
    Οι τραπεζες με -50% διαλύονται (η ΕΤΕ πχ θα γραψει αμέσως -8 δις), τα ταμεία επίσης κλπ

    Τότε λοιπόν συντάξεις πάπαλα, τράπεζες πάπαλα κλπ κλπ

    Πανηγύρισε λιγάκι ακόμα παπαγαλάκι . Απο θρίαμβο σε θρίαμβο μας πάνε οι κολλητοί σου

    ReplyDelete
  139. Τώρα πανηγυρίζουμε που πατήσαμε κάτω τον κιτρινισμό,τον αυριανισμό και τον κατινισμό.Εντάξει, έχετε βρεί το Θύμιο τον ηγέτη που σας αρμόζει.
    "γειά σου Θύμιο".

    ReplyDelete
  140. Στις τράπεζες απλά θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση.Πολύ που νοιάστηκα.

    ReplyDelete
  141. Tα ασφαλιστικά ταμεία απο εκει που είχαν κουρελόχαρτα(ομόλογα Ελληνικού δημοσίου), τώρα θα έχουν ομόλογα ΑΑΑ.Θα μειωθεί η ονομαστική-ψεύτικη περιουσία τους και θα αυξηθεί η πραγματική περιουσία τους.
    Αλλωστε αυτό το γιγαντιαίο πρότζεκτ, που αλλάζει την Ελλάδα, σε αυτό σκοπεύει.Να καθαρίσει η χώρα απο αχυρανθρώπους-επιχειρηματίες σαν τους Ψωμιάδηδες και αχυρένιες περιουσίες σαν αυτές που έχουν οι τράπεζες και τα αφαλιστικά ταμεία.

    ReplyDelete
  142. "it always seems impossible until it is done".
    Ν.Μαντέλα.

    Ακριβώς αυτό κάνει η Ελλάδα αυτή τη περίοδο,το αδύνατο, το αδιανότητο.

    Yes! We can,που λέει και ο αναμορφωτής της σύγχρονης Ελλάδας,ΓΑΠ,και τον χειροκρότησαν οι Γερμανοί σαν ένα μεγάλο "International Statesman",όπως τον χαρακτήρισαν.

    ReplyDelete
  143. Από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου έχει η Ελλάδα να παρουσιάσει πρωθυπουργό με ικανότητες I.S.(International Statesman).

    ReplyDelete
  144. Aκουσα,στα Αγγλικά,την ομιλία τού "IS" στους Γερμανούς επιχειρηματίες που τον χειροκρότησαν τουλάχιστο 10 φορές.
    Πιό εμπνευσμένη ομιλία δεν ξανάκουσα.Με το δίκιο της οι "ψυχροι" Γερμανοί χειροκροτούσαν συνέχεια.

    ReplyDelete
  145. libertarian
    μακαρι να ηταν ολα τόσο απλα όσο τα λες.

    Ουτε οι τράπεζες προχωρούν στο 21% αλλα ούτε και τα Ταμεία.
    Ειδικα για τα τελευταία δεν υπάρχει κάλυψη απο το υπουργείο με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να είναι ανοιχτές σε κατηγορίες ότι ζημίωσαν τα Ταμεία.

    ReplyDelete
  146. @parmenides:

    Δουλεύεις με την ατάκα, σε πληρώνουν ανά εξυπνάδα που γράφεις; 'Η λειτουργείς με δίευρα, όπως τα αλογάκια στο λούνα-παρκ;...

    Ο καραφλός μπουνταλάς πήρε άριστα στα προφορικά του. Άντε τώρα να γράψει και την επιστολή, να δούμε τι βαθμό θα πάρει και στα γραπτά.

    Μόνο αυτό που γράφεις είπε ο Μαντέλα; Μήπως είπε και αυτό;

    "...Only free men can negotiate; prisoners cannot enter into contracts..."

    Όπως και αυτό (φτου-κακά):

    "...Communists have always played an active role in the fight by colonial countries for their freedom, because the short-term objects of Communism would always correspond with the long-term objects of freedom movements..."

    Τι θα γίνει με αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαβρώσει το Σύμπαν!

    ReplyDelete
  147. @libertarian:

    Τα ταμεία όχι μόνο δεν παίρνουν assets κατηγορίας ΑΑΑ, αλλά φορτώνονται συνεχώς όσα τοξικά ξεφορτώνουν μετά μανίας οι τράπεζες εδώ και 2-3 χρόνια.

    Δηλαδή, όχι μόνο πρόκειται για αφαίμαξη αποταμιεύσεων (στην ουσία) των ασφαλισμένων μέσω της ίδιας διαδικασίας που ακολουθήθηκε επί Σημίτη-Παπαντωνίου, αλλά επιπλέον αυτά που παίρνουν είναι εξ' αρχής τοξικά, καταδικασμένα σε κούρεμα με την ψιλή, αργά ή γρήγορα.

    Αν δεν το ξέρεις, αυτό ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, "συμπληρώνοντας" με αυτό τον τρόπο τις ενέσεις ρευστότητας της FED προς τις εκεί τράπεζες, μια και δεν προλαβαίνουν πλέον να τυπώνουν με τη σέσουλα τα 100δόλαρα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ασφαλιστικό ταμείο των δασκάλων (junior/high), των οποίων οι συνδικαλιστάδες συμφώνησαν μεταξύ μερικών mojitos στο Las Vegas(!) να "επενδύσουν" σε ΑΑΑ assets, νομίζω της GS. Και τώρα βρίσκονται να κάθονται στο παγωτό, με το ταμείο τους άδειο, να σκέφτονται και αυτοί γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν συντάξεις.

    Same script, different setting.

    ReplyDelete
  148. "...Communists have always played an active role in the fight by colonial countries for their freedom..."
    Ιστορικά αληθές.Αν και ο σκοπός τους δεν ήταν μια ελεύθερη κοινωνία αλλά η αρπαγή της εξουσίας για λογαριαμό τους ή για λογαριασμό των πατρώνων τους.

    ".....because the short-term objects of Communism would always correspond with the long-term objects of freedom movements..."

    Ιστορικά ψευδές.Κομμουνισμός και ελευθερία καμμία σχέση.Αλλοίμονο στη κοινωνία που θα πέσει στα χέρια τους.Και όσες έχουν πέσει τραυματίστηκαν ανεπανόρθωτα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποεί την όποια ακόμη γοητεία απέμεινε στην κομμουνιστική θεωρία για να καλύπτει ιδεολογικά τη τσογλαρία και τον τραμπουκισμό που διακρίνει μια επιδοτούμενη απο το κράτος ομάδα που παριστάνει το κόμμα.

    ReplyDelete
  149. @parmenides:

    Ευτυχώς που έχουμε και εσένα να μας ερμηνεύεις τον Μαντέλα!!!

    Ξέρεις, η μισή αλήθεια είναι ψέμα, και μάλιστα χειρότερο από το "γνήσιο". Δεν συμφωνείς επιλεκτικά με τη μισή φράση, αλλά απορρίπτεις την υπόλοιπη.

    Ειδικά όταν το κόβεις στο "because...", βασικός συμπερασματικός τελεστής. Είναι σαν να λες συμφωνώ με το "Αύριο θα βρέξει..." και να θεωρείς λάθος το "...γιατί έχει πέσει το βαρομετρικό". Απλά δεν στέκει.

    Ρε τι ζημιά κάνει ο George. Μαύρη τρύπα διανόησης, παραγωγή σκέψης με αρνητικό πρόσημο.

    ReplyDelete
  150. "Ξέρεις, η μισή αλήθεια είναι ψέμα"



    Μία είναι ολόκληρη η αλήθεια.Ενας μόνο τη γνωρίζει.
    Του την αποκάλυψε ο Φιντέλ Κάστρο,ο κομμουνιστής ηγέτης που έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας των υπηκόων του οδηγώντας τους μαζικα στην ανοιχτή πορνεία.

    ReplyDelete
  151. @Normad:

    Καλά, εσύ εξαιρείσαι από τα παραπάνω. Το επίπεδο διανόησης των σχολίων σου αποτελεί από μόνο του ασυμπτωτικά απειρίζουσα εντροπία αυτού που λέμε "informative thought".

    Πρακτικά, πιο "random thought" δεν γίνεται. Ούτε σε μαύρες τρύπες δεν υπάρχει τόση απώλεια πληροφορίας.

    ReplyDelete
  152. "Speculators Find Value in Lowly Greek Bonds" (29/9/2011):

    >> http://www.ourbusinessnews.com/speculators-find-value-in-lowly-greek-bonds

    "...Under the deal Greece struck in July with its banks as part of Europes rescue plan, a substantial portion of its existing bonds are scheduled to be swapped into new longer-term securities that could be valued at more than 70 cents to the euro. If the deal closes in late October — assuming the latest bailout system is ratified by the parliaments of the 17 European Union countries that use the euro — those who bought the bonds recently at distressed prices might in some cases come close to doubling their money.

    But what is good for hedge funds is not necessarily good for Greece.

    “Everyone knows this was a good deal for the banks,” said Otmar Issing, a top German economist who served on the executive board of the European Central Bank. “It will not help Greece at all.”..."

    Καταλάβατε τώρα, που ο Γερμαναράς τραπεζίτης τα έκανε "φραγκοδίφραγκα"; Αναβάθμιση των assets των hedge funds, αναβάθμιση και του χρέους μας ως προς το liability (από high σε low, δηλαδή φέσι για δεκαετίες).

    ReplyDelete
  153. "..ασυμπτωτικά απειρίζουσα εντροπία.. "
    ..........
    Εντροπία.....ενός συστήματος που επαναφέρει το διενεκές στα εξών συνεστήθη καταποπτριζόμενο στο άπειρο και επαναπροσδιοριζόμενο απο μια πιθανοκρατούμενη αοριστία του μέλλοντος κόσμου.
    .............

    Τα είπα καλά δάσκαλε;

    ReplyDelete
  154. "Αργά το βράδυ της Τετάρτης αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εφεδρείας, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα. "

    "Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα με την τρόικα, που ξεκινά το έργο της και πάλι σήμερα, Πέμπτη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας παραμένει στην ατζέντα και αναμένεται να συζητηθεί, ωστόσο εξαιτίας των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων (bl. pelateiakon tyligmena se syntagmatiko perityligma) που ακόμα δεν έχουν ξεπερασθεί, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση."

    Tora pou thigontai ta pelatakia tous ksafnika thymithikan to syntagma kai tous nomous.

    To kritirio eksairesis apo tin efedreia, symfona me to syntagma panta, tha einai gia fetos to na eisai grammenos stin topiki kladiki tou PASOK.

    Fysika den ekplissei to gegonos oti i troika diatirei tis amfibolies tis gia to an ayti i anikani kybernisi karagiozidon mporei na efarmosei esto kai to 10% ayton pou leei. Mas mathane pia.

    Eno stin parlapipa typou "international statesman" ta pame kala. Olo kakarisma ki'aygo tipota.

    ReplyDelete
  155. @Normad:

    Εντροπία = sum(-p.logp)

    Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο τυχαία η διαδικασία/σύστημα. Για την ενέργεια ή την πληροφορία, μεγάλη εντροπία σημαίνει "άχρηστη", λόγω μη-δομημένης μορφής.

    Το κόμμα σου έδωσε την εξήγηση που έγραψες;...

    ReplyDelete
  156. "1991 - Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ είναι στο δρόμο"

    >> http://ellinofreneia.net/video.php?id=918

    Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, καραφλός, με το τσιγκελωτό μουστάκι;

    Μα είναι ο δικός μας, ο George! Κάνει καθιστική διαμαρτυρία-κατάληψη στο δρόμο!

    Ε καλά, θα πει κάποιος. Τότε είχαμε Μητσοτάκουλα. Οι καταλήψεις ήταν σοσιαλιστικές. Σήμερα είναι αντι-πατριωτικές!

    ReplyDelete
  157. To karagioziliki tis apognosis synexizetai:

    "Me SMS i aitisi gia eksairesi tou telous akiniton"

    "..."δεν διευκρινίζεται αν θα επιβαρύνει το φορολογούμενο ή την εφορία. Δηλαδή αν θα είναι δωρεάν για τον πολίτη."

    E ennoeitai pos tha einai premium sms service tis taksis tou 1,5 euro/sms.

    Toso karagiozides einai pou de skeftontai to pio aplo, oti den einai aparaitito na exoun oloi stis eypatheis omades kinito.

    Milame gia fostires.

    ReplyDelete
  158. "Αντιθέτως ο κατώτατος βασικός μισθός από 711 ευρώ που είναι σήμερα για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα αυξηθεί στα 780 ευρώ, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα. "


    XAXAXAXAXAAXAXA

    ReplyDelete
  159. Kai merika ependytika mathimata gia ton Oneiroparmenidi, pou agorazei ETE kai perimenei kerdos:

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=422464&h1=true

    ReplyDelete
  160. @aoua:

    Το περίεργο ρε παιδί μου, το ίδιο είπε και ο Otmar Issing:

    http://g700.blogspot.com/2011/09/blog-post_20.html?showComment=1317286873219#c280949000916606314

    Δεν είναι και άσχημα 100% απόδοση επένδυσης μέσα σε 1-2 χρόνια. Αρκεί να μπορείς να "δημιουργήσεις" τις κατάλληλες συνθήκες.

    Κατά τα άλλα, οι δικοί μας ακόμα σκίζονται ότι θα αποπληρώσουν τα-πάντα-όλα και δεν θα αφήσουν τους κατόχους CDS να κερδοσκοπήσουν με τη χρεοκοπία μας. Αλλά τι περιμένεις από άνθρωπό του "δεν έχει δει ποτέ CDS" (George, συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ).

    Παρατήρηση:

    Το ΒΗΜΑ μήπως αρχίζει να τα γυρνάει και αυτό α-λα-MEGA, τώρα που πάει για λουκέτο; Σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ έκαναν γνωστό ότι τους ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάνε και αυτοί για "εφεδρεία".

    >> http://etovima.posterous.com/-2992011-54285

    ReplyDelete
  161. Η χωρα ειναι πλέον ακυβέρνητη.
    Η "κυβέρνηση" όλο φούμαρα και ανακοινώσεις, η διοίκηση δεν εκτελεί, η τρόικα παρακολουθει έκπληκτη.

    Ο μόνος λόγος για να πάρουμε την 6η δόση είναι να υπάρξει χρόνος να ολοκληρωθεί το PSI.

    Και μετά γαία πυρι μιχθήτω....

    ReplyDelete
  162. "Στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της διεύρυνσης του EFSF. Είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

    Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπανδρέου συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ενώ τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.

    Πριν την αναχώρησή του από την Βαρσοβία ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην πολωνική πρωτεύουσα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρόμπεϊ και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας".

    Συνωστισμός όλων των ηγετών για μια φωτογραφία με τον "ΙS",ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  163. "«Δεν γίνεται Έλληνες επιχειρηματίες να βγάζουν τα λεφτά τους έξω, αντί να τα επενδύουν στην Ελλάδα και να ζητούν από εμάς να επενδύουμε στην Ελλάδα», είπε ο Χανς Πέτερ Κάϊτελ κατά τη συνάντησή του με τον κ. Γ. Παπανδρέου την Τρίτη στο Βερολίνο."


    Koinos, xlapatsa sta moutra tou GAP eytheos. International xlapatsa malista.

    ReplyDelete
  164. "Διακρατική ομάδα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να παρασχεθεί τεχνική βοήθεια στη χώρα μας σε διάφορους τομείς όπως η φορολογία, το κτηματολόγιο, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ενέργεια κ.ά. «Φέρτε μας μια λίστα με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και εμείς θα σας στείλουμε ειδικούς»,είπαν."

    Einai bebaio pos o monos tropos gia na doulepsei to kratos, einai telika na feroume eidikous ap'ekso. Oi straties agrammataon kai anikanon pou diorise to PASOK kai i ND apo tin piso porta kai oi opoioi pairnoun epidomata "thesis eythynis" kai "prim paragogikotitas", oi anarithmitoi organismoi kai dimosies epixeiriseis simply don't cut the mustard.

    Meta apo 2 xronia,oi Germanoi telika ton "ekopsan" ton IS-GAP ti blakofatsa gia keftes einai. Sou leei, katse na feroume tous dikous mas ekei pera gia na sas deiksoume pos ginetai, mpas kai ginei epitelous kamia douleia giati allios blepoume na synexizetai gia kamia 30aria xronia to idio bioli.

    Mprago GAP. Etsi,kybernao ki'ego.

    ReplyDelete
  165. Giati an nomizeis Parmenidi oti to IFSF einai olokliri i lysi, eisai gelasmenos. Nomizeis oti oi ksenoi tha mas xarisoun lefta etsi, ablepei kai tsampa xoris prota na mpei kapoia taksi edo pera? Gia na xathoun stis mayres trypes tis paraoikonomias?

    To ekanan to lathos mia fora, ftanei.

    Σόιμπλε: «Δίνουμε χρόνο στους Έλληνες, δεν τους πληρώνουμε!»

    ReplyDelete
  166. Kata t'alla esy synexise na papagalizeis gia ta megaleiodi galazoaimata deipna me tous fransoua figion kai papigion, kai ti "nea Ellada" pou tin akoume apo to '81 tin ora pou i xora edo kai xronia einai teleiomeni, poulimeni kai ksebrakoti.

    Eipame, stin Ellada exei perasi mono to fainesthai kai i parlapipa. Giati na to allaksoume tora?

    ReplyDelete
  167. Η επικράτηση της ανομίας στην ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ανησυχητική και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία άμεσα.

    Ολοι βάζουν το χέρι τους:

    μέσα ενημέρωσης που λαϊκίζουν, μια κυβέρνηση με στελέχη τα οποία ερίζουν και χαριεντίζονται την ώρα που βυθίζεται ο τόπος, μια Αριστερά η οποία ονειρεύεται ότι θα κερδίσει την εξουσία μέσα από μια λαϊκή εξέγερση, συνδικαλιστές που απειλούν ανοικτά ότι θα καταργήσουν το κράτος, μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία συνεργάζεται στενά με ακραία στοιχεία που δεν συνάδουν με την παράδοσή της, εισαγγελείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο όπου συγκρούεται με τις επιδιώξεις κάποιας συντεχνίας. Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας η οποία θέλει να αυτοκτονήσει.

    Αν δεν σοβαρευθούμε πολύ σύντομα και δεν σταθούμε όλοι, σε όποιο ρόλο και αν βρίσκεται ο καθένας, στο ύψος των περιστάσεων σε λίγο θα αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα σε ελεύθερη πτώση.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_29/09/2011_1296379

    ReplyDelete
  168. "Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κάλεσε την Πέμπτη τους ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Δεν θέλουμε να καταπολεμήσουμε μόνο την αιτία της κρίσης, δηλαδή το χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, πολύ μεγαλύτερη αξία έχει η ανάληψη αναπτυξιακών και επενδυτικών πρωτοβουλιών» είπε."

    More os kai na kaleis esy, tolmaei kaneis me soas tas frenas na kapsei ta lefta tou edo pera?

    Από την άλλη, σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ χαρακτήρισε την Ελλάδα «σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα».


    «Θα πρέπει επιτέλους να παραδεχτεί δημοσίως ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη. Μπορεί κανείς να επιλέξει και μια πιο δραστική διατύπωση και να πει: Αυτοί δεν θα επιστρέψουν στις κεφαλαιαγορές τα επόμενα χρόνια. Και γι' αυτό θεωρώ την παρούσα διαχείριση της κρίσης με το 'σίριαλ' μυθιστορημάτων της ανεπαρκή» είπε.

    Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξει απόφαση για «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, από το οποίο θα πληγούν «και πολλοί ιδιώτες πιστωτές».

    ReplyDelete
  169. "Μία από τις επιλογές που εξετάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αναδιάταξης του χρέους φέρεται να είναι και η έκδοση ομολόγου διάρκειας... 100 ετών, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα φέρεται να δήλωσε στο Reuters στέλεχος τράπεζας που συμβουλεύει το Ελληνικό Δημόσιο."

    O,ti na'nai...

    Bebaia me to prosdokimo zois na anebainei synexos, an agorasei kapoios otan einai 6 xronon, paizei na prolabei to maturity.

    ReplyDelete
  170. @parmenides:
    @rat700:

    Τώρα δηλαδή τι ακριβώς κάνετε; Αναμεταδίδετε τα επίσημα δελτία τύπου της κυβέρνησης, από τον Μόσιαλο και το επίσημο έντυπο του κόμματος (Καθημερινή);

    Δηλαδή ακούσατε για εφεδρεία και πάτε να τον βγάλετε πρόωρα στη σύνταξη; Ο άνθρωπος το είπε, το 2009 μόλις ήρθε στην πολιτική. Που σημαίνει ότι για 30-40 χρόνια ακόμα έχει σκοπό να ζεσταίνει το πωπουδάκι του στα έδρανα της Βουλής.

    Μην το παρακάνετε, είπαμε, πρώτοι για εφεδρεία είναι αυτοί που θα ξανα-ματα-διορίσει ο Antonis των πρώτη μέρα του ως νέος πρωθυπουργός.

    ReplyDelete
  171. Καμαρώστε τι συζητά το καραφλό παλικάρι με το πατημένο στρούντελ στην καγκελαρία:

    "Εξόφληση το 22ο αιώνα: Εξετάζουν την έκδοση ελληνικού ομολόγου διάρκειας... 100 ετών" (in.gr, 30/9/2011):

    >> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231130990

    "...Μία από τις επιλογές που εξετάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αναδιάταξης του χρέους φέρεται να είναι και η έκδοση ομολόγου διάρκειας... 100 ετών, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα φέρεται να δήλωσε στο Reuters στέλεχος τράπεζας που συμβουλεύει το Ελληνικό Δημόσιο.

    Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η συγκεκριμένη πηγή, η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε έκδοση 100ετούς ομολόγου στο Μεξικό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εκτιμάται ότι αυτό το σενάριο μπορεί να έχει βάση.

    Μεταξύ των τραπεζών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η HSBC, παράλληλα με την Lazard..."


    Διαβάζοντας το παραπάνω στο in.gr θα έλεγε κανείς ότι είναι μούφα, καθώς ως γνωστό στο ΔΟΛ αντί για δημοσιογράφους κρατάνε μόνο τους θυρωρούς και τις καθαρίστριες, οι δημοσιογράφοι μπαίνουν σε "εφεδρεία" κατά τα πρότυπα του δημοσίου.

    Αλλά το δημοσίευμα του Reuters όντως υπάρχει:

    "UPDATE 1-Greece adds century bond to debt options-source" (30/9/2011):

    >> http://www.reuters.com/article/2011/09/30/greece-century-bonds-idUSL3E7KU0E920110930

    Μια άτυπη αρχή στις επενδύσεις λέει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί "πραγματική" καμία επένδυση πέρα από το μέσο αναμενόμενο όριο ηλικίας του επενδυτή. Δηλαδή, γιατί κάποιος να δεσμεύσει τα χρήματά του αν δεν πρόκειται ποτέ να προλάβει να τα εισπράξει;

    Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό, αν πρόκειται για οικογενειακή επένδυση ή κληρονομιά. Οπότε οι σύντροφοι προφανώς εννοούν αυτό, το θεωρούν σίγουρο δηλαδή ότι μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ εννοείται) θα έχει να εισπράξει από τους σημερινούς προγόνους της.

    Μια και ανοίξανε τη συζήτηση, γιατί δεν το κάνουν ομόλογο 3 ή 4 αιώνων; Να έχει να λάβει η ομοσπονδιακή γαλαξιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Milky Way; Καλή επένδυση ακούγεται, αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε σε καλό "οικοπεδάκι". Θα αποκτήσει πολύ μεγάλη αξία όταν έρθουν σε επαφή με τους Κλίγκον και τους Cylons.

    ReplyDelete
  172. @aoua:

    Μόλις είδα το δικό σου post για το εκατονταετές ομόλογο, με πρόλαβες! Τώρα το αναφέρει και το MEGA (φυσικά) με κάθε σοβαρότητα.

    Να σημειώσω επίσης ότι η BNP Baribas μόλις που γλίτωσε το κανόνι (σώθηκε με το αντίστοιχο bailout την τελευταία στιγμή), ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι έχει τόσα πολλά "μαύρα" στα ταμεία της που δύσκολα τη βγάζει τη δεκαετία.

    Για τη Lazard δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα, ήδη κάποιοι δικηγόροι μαζεύουν υλικό δικογραφίας για τα ειδικά δικαστήρια που θα ακολουθήσουν (ο Antonis έχει υποσχεθεί εξεταστική, έτσι δεν είναι;...)

    ReplyDelete
  173. Για το αρχείο, ορίστε και η επίσημη ανακοίνωση (απίστευτο...) του υπουργείου για το σχέδιο φοροαπαλλαγής μέσω SMS:

    >> http://www.digitallife.gr/steile-sms-sto-ypourgeio-oikonomikwn/

    "...«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

    Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

    Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα καταβάλει την πρώτη δόση και με την ίδια διαδικασία μπορεί να στείλει εκπρόθεσμα sms μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

    Επίσης, sms θα στείλουν οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες πριν την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ, οι οποίοι και απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους για το ιδιοκατοικούμενο ακίνητό τους»..."


    Γιατί δεν βάλανε το Μόσιαλο να το διαβάσει, να το κάνουν stand-up comedy, να κόψουν και κανένα εισιτήριο; Να κάνουν και καλό στα ταμεία του κράτους.

    ReplyDelete
  174. "Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της τρόικας και οι ρυθμοί απονομής Δικαιοσύνης"

    Ama doun oti i mesi ypothesi protodikeiou pairnei 8-10 xronia na ekdikastei, tha tous pesoun ta misa dontia. Ean de skapsoun ligo tin epifaneia kai myrisoun ti sapila apo ti miza pou peftei to egefaliko einai guaranteed.

    "Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χάρ. Αθανασίου, επεσήμανε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή και ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων οφείλεται όχι στο έμψυχο υλικό, αλλά στην έλλειψη υποδομής."


    XAXAXAXAXAXAXAXA

    Parlapipas synexeia! Einai metadotiki fainetai.

    ReplyDelete
  175. "Να προχωρήσει άμεσα το άνοιγμα ταξί - φορτηγών ζήτησε η τρόικα από τον Γ.Ραγκούση"

    Kala re paidia, ayto posous mines tora "sxediazetai"? Exo xasei to metrima. Ap'tin alli to nomosxedio gia tin eisfora sta akinita to psifisane pat-kiout kai malista Kyriaki.

    Alla ksexasa. O IS-GAP einai busy me ola ayta ta deipna pou parebrisketai.

    ReplyDelete
  176. "Η κρίση στέλνει ξανά το τσιγάρο σε νυχτερινά κέντρα και καζίνο.Το κάπνισμα αρχίζει σταδιακά να εισέρχεται εκ νέου στη ζωή των Ελλήνων, κυρίως για εισπρακτικούς λόγους. Η αρχή γίνεται με τα καζίνο και τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων, με μουσική. Για τη λειτουργία ειδικών χώρων για καπνιστές, θεσπίστηκε ετήσιο τέλος το οποίο ανέρχεται στο πόσο των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο."

    Fainetai o Loberdos telika noiazetai pio poly gia to paradaki para gia tin ygeia mas, opos mas elege prin merikous mines.


    XAXAXAXAXAXAXAXAX

    ReplyDelete
  177. "Ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντηση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών δήλωσε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής. Gi'ayto alloste kai epi tou sygekrimenou thematos, to kolobarame apo ton Aprilio"

    ReplyDelete
  178. aoua
    "η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή"

    γι' αυτο και αφήνει ελεύθερο τον Ψωμιάδη.

    Κατά τα άλλα παραδικαστικά κυκλώματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν......

    Δεν φτύνουν μόνοι τους τα μούτρα τους να συνέλθουν λέω εγώ...

    ReplyDelete
  179. "Εξίσου επικριτικά όμως βλέπουν οι γερμανικές εφημερίδες και την απόφαση για το ειδικό τέλος χώρου καπνιστών, γράφοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ξεχνά τις αντικαπνιστικές της «πεποιθήσεις» για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

    «Τα λεφτά έρχονται πριν την υγεία» γράφει το Spiegel για την απόφαση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε να υπαναχωρήσει από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κέντρα και καζίνο για «να βρει λεφτά»."

    Kybernisi- kafeneio-rentikolo.

    ReplyDelete
  180. "Κατά παρέκκλιση θα μπορούν να ξεπερνούν το εμβαδό των 600 τ.μ. στο σύνολο των ορόφων, σε περιοχές εκτός σχεδίου, χώροι διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων όπως και υπεραγορές, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Και αυτό με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. "


    Siga tin eidisi kai siga tin apofasi. Les kai xoris ayti tha eixan problima na xtisoun ektos sxediou. Edo to Mall einai to megalytero aythaireto tis Eyropis kai oute pou idronei kanenos to ayti.

    ReplyDelete
  181. Antepithesi Sammy:

    «Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος»

    Ase mas ki'esy re kaimene. Traba armekse kana geladi. De prokeitai na fas par'to xampari. To psofimi to ksekokkalizei tora to PASOK - meta tetelesthai.

    ReplyDelete
  182. Να κάνω μια σούμα; Να την κάνω. Να σας φύγει και το τσερβέλο. Από την ολική ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται την πορεία αυτού του δύσμοιρου τόπου που με τα χίλια τρέχει προς το γκρεμό. Την ανικανότητα όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δυστυχίας. Η οποία λέει, έτσι ανερυθρίαστα, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο, θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις, θα πριονίσει τους φόρους και έτσι θα προκύψει ανάπτυξη. 

    Αφού, σου λέει, η τρέλα σ' αυτόν τον τόπο πουλάει, ε τότε στην τρέλα κι εμείς. Βάλ' τα κάτω και θα δεις. Μιλάμε για δύο χρόνια. Με το πιστόλι των δανειστών στον κρόταφο των ελλήνων πολιτών. Πόσες μεταρρυθμίσεις έγιναν και εφαρμόστηκαν; Καμία μέχρι στιγμής. Ανοιξαν τα επαγγέλματα; Οχι! Αλλαξε ριζικά η νομοθεσία εναντίον της φοροκλοπής ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να τους αφαιρείς την περιουσία και να τους κλείνεις στην φυλακή; Οχι. 

    Ξεφορτώθηκε το Δημόσιο το υπέρβαρο προσωπικό ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα και να ισοσκελιστεί επιτέλους ο προυπολογισμός; Ούτε. Μαστιγώθηκε η γραφειοκρατία; Πριτς! Περιορίστηκε η πολυνομία; Μπα, η ιδέα σου είναι! Κόπηκε στο μισό η μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών; Μα τώρα τι να σου πω! Περιορίστηκε, έστω, το προσωπικό τους, οι οδηγοί τους, οι μπάτσοι τους, οι γρμματείες τους; Μου φαίνεται είσαι τρελός! 

    Σφραγίστηκαν μερικοί οργανισμοί; Καλά, σε ποια χώρα ζεις; Μα επιτέλους, τι στο διάολο κάνουν όλον αυτόν τον καιρό; Το συνηθισμένο νεολληνκό πολιτικό σπορ. Πονάει κεφάλι, κόβουν κεφάλι. Συνεδριάζουν, εξαγγέλουν, αρπάζουν, κοπανάνε, μαστιγώνουν, τρομοκρατούν. Αρπάζουν ακόμα και τα σώβρακα των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Δουλεύεις; Αρπα μία. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σια μαστιγώνουν ανηλεώς, μέχρι τελικής πτώσεως, όλα εκείνα τα υγιή μέρη του σώματος της ελληνικής κοινωνίας που αντιστέκονται στη μόλυνση και στα καρκινώματα ενός τυμπανιαίου πτώματος που μας παρασύρει όλους στον τάφο του. 

    Είναι σωστός; Σκοτώστε τον! Πληρώνει τις υποχρεώσεις του; Εκτελέστε τον! Δουλεύει; Εξαερώστε τον! Οι αθεόφοβοι πάσχουν αθεράπευτα από μια ψυχοπαθολογική εμμονή. Να εξαφανίσουν από τον τόπο κάθε υγιές κύτταρο που κόντρα σε πολυάριθμους στρατούς κοπριτών, λεχριτών και κλεφτών, επιμένει να δουλεύει και να ελπίζει. Να το πω αλλιώς. Είσαι Ψωμιάδης; Ε, είσαι τυχερός. Οσο περισσότερο Ψωμιάδης τόσο καλύτερος Πασοκονεοδημοκράτης αυθεντικός.

    Clopyright Danikas.

    ReplyDelete
  183. Kai giati na kanoume otidipote ap'ola ayta? Afou tha mas sosoun oi Eyropaioi.

    Nootropia Kratous-paterouli opos sosta leei to Ellinaki (credit). Kai i Eyropi o pateroylis tou dikou mas kratous-paterouli. Pagosmia politiki patenta oikogeneion Papandreou kai Karaman-Ali. Etsi Parmenidi?

    Ki'otan tha fame ti moutza pou plisiazei, tha leme "poy einai to kratos tis Eyropis".

    ReplyDelete
  184. "Έρχεται για επενδύσεις το Κατάρ" (1/10/2011):

    >> http://tvxs.gr/news/ellada/erxetai-gia-ependyseis-katar

    "...Επενδυτική συμφωνία με το Κατάρ υπογράφει σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο μαξίμου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπίρ Αλ Θανί..."

    Μα πόσοι Καταριανοί θα έρθουν πια; Ο Χαρούλης (Παμπούκης) κόντεψε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι από Γλυφάδα και κάτω θα κυκλοφορούμε με λευκές κελεμπίες.

    Τουλάχιστον πείτε τους όταν έρθουν στο Ελλάντα να διαλέξουν πιο μικρά ονόματα, γιατί εμείς εδώ όλους "αφέντη" θα τους λέμε.

    ReplyDelete
  185. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  186. "Σε τηλεοπτικούς σταθμούς έφτασε το sms για τα ακίνητα" (1/10/2011):

    >> http://tvxs.gr/news/ellada/se-tileoptikoys-stathmoys-eftase-sms-gia-ta-akinita

    "...Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" Το γεγονός ότι δεν δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα προς τους φορολογούμενους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία τους στο SMS, σε συνδυασμό με το ότι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί χρησιμοποιούν τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για την λήψη μηνυμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες αριθμός μηνυμάτων να καταλήξουν στα… κανάλια..."

    Έλα, πείτε την αλήθεια. Πλάκα μας κάνετε εσείς εκεί πάνω έτσι;

    Το έχετε ρίξει στην κωμωδία για να μην αρχίσουν να βουτάνε οι απελπισμένοι από τα παράθυρα (και οι υπόλοιποι να σας βουτάνε από το σβέρκο).

    ReplyDelete