Monday, October 31, 2011

Στο αμήν...(pt2)

Του Προκόπη Δούκα*

Τώρα λοιπόν πρέπει να ζήσουμε με λιγότερα - πολύ λιγότερα για όσους είναι στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Να ζήσουμε χωρίς κοινωνικούς πόρους για τους αδυνάτους, γιατί τα τρώγαμε με άνεση, την εποχή των παχέων αγελάδων - χωρίς να σιγουρέψουμε αυτά που έπρεπε. Να μεταναστεύσουμε. Να εγκαταλείψουμε νεοπλουτισμούς και καταναλωτισμό. Να αλλάξουμε δουλειές. Να αποδεχτούμε οτι δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε περιουσίες ή να πουλήσουμε - εκτός αν “σκοτώσουμε” την τιμή. Να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να αλλάξουμε δομές και νοοτροπίες. Να εγκαταστήσουμε νέους κανόνες και νέα ήθη.

Θα τα καταφέρουμε; ...

*Ο Π. Δούκας είναι δημοσιογράφος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ιστολόγιό του.

50 comments:

  1. Προσυπογράφω.

    Αφιερωμένο σε όσους αντικατέστησαν τον ορθό λόγο με την ακατάσχετη μπουρδολογία.

    ReplyDelete
  2. Δημοψήφισμα.Ποιός φοβάται το λαό;

    ReplyDelete
  3. Ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα.Οι κώλοι άρχισαν να σφίγγουν.Οι τζάμπα μάγκες άρχισαν να αφρίζουν.
    Ποιός φοβάται το λαό;

    ReplyDelete
  4. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο τουλάχιστον ως τώρα, ανίκανος να διαχειριστεί την Ελληνική πραγματικότητα, έκανε κάτι σημαντικό.

    Πρακτικά αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα και εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός θα κληθεί, προσωπικά, γιατί το 90% της κυβέρνησής του είναι τενεκέδες, να διαχειριστεί την κατάσταση που προκάλεσε, και πριν και μετά το δημοψήφισμα. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση. Δεν νομίζω ότι κανένας είναι σε θέση να το κάνει τώρα.

    Η κίνηση αυτή έχει τις ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ να είναι ό,τι πιο θετικό έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

    ΑΛΛΑ, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει γίνει ο πρώτος πολιτικός που εγώ γνωρίζω στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ο οποίος απευθύνεται σε Κυρίαρχο Λαό και όχι σε πρόβατα ή πελάτες, εγχώριους και μη.

    Ο Ελληνικός Κώλος χρειαζόταν σφίξιμο και τώρα θα σφίξει, είτε το θέλει είτε όχι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

    Δεν είμαι αισιόδοξος, γιατί τα τωρινά δεδομένα δεν επιτρέπουν προβλέψεις και η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει ελπίδα. Η κατάσταση όμως που δημιούργησε ο Πρωθυπουργός ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ δουλειά και δράση. Για το λόγο αυτό είμαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete
  5. +1 Στον Ventriloquist.

    Ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό να βλέπεις στα κανάλια τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς (όλους!) να σκυλιάζουν που έβλεπαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση θα ήταν να πουν ότι το σωστό θα ήταν να μην αποφασίσει ο λαός.

    (Κάντε εκλογές έλεγαν, για να συνεχίσουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίζουμε - θα βρουν όμως χρόνο να το λειάνουν αυτό το μήνυμα. Το καλύτερο ήταν που κάποιος, ο Μιχελάκης νομίζω, το χαρακτήρισε "συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή!")

    Πολύ ριψοκίνδυνο κατά τα άλλα, αφού αφενός είναι το γνώριμο πολιτικό προσωπικό που καλείται να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα περίπλοκη συζήτηση με ένα γενικά ανυπόμονο εκλογικό σώμα και αφετέρου και αφετέρου θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία και στο εξωτερικό.

    ReplyDelete
  6. Και για να γίνω όσο το δυνατό πιο σαφής, προσωπικά ΣΤΗΡΙΖΩ τον Πρωθυπουργό σε αυτή, και για αυτή, την απόφαση να αλλάξει την Ελληνική πραγματικότητα. Οι βουλευτές του κόμματός του ΟΦΕΙΛΟΥΝ, όχι να μην προδώσουν τον ίδιο, αλλά να μην προδώσουν την Πατρίδα.

    ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές ΤΩΡΑ σημαίνουν ΠΕΛΑΤΕΣ, εντός και εκτός της χώρας. Status quo, έχει αποδειχτεί τα τελευταία δύο χρόνια, σημαίνει επίπονο ΣΥΡΣΙΜΟ ΠΡΟΒΑΤΩΝ. Δημοψήφισμα σημαίνει ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να αναλάβουν τις ευθύνες των ΟΠΟΙΩΝ επιλογών τους. Αυτές τις ευθύνες που τόσο καιρό επίμονα και στείρα αποφεύγουν.

    ReplyDelete
  7. Ποιός φοβάται το λαό;

    _____________

    H Eυρώπη και το ευρώ!!!

    ReplyDelete
  8. Ποιος κερδίζει από την βέβαιη απόρριψη;

    _______________

    Το δολλάριο

    LOL

    ReplyDelete
  9. O νομισματικός ανταγωνισμός είναι ένα παίγνιο που μετέχουν πολλοί, μεταξύ αυτών και οι Γερμανοί.

    Αλλά στο τέλος κερδίζει πάντα το δολλάριο...

    (Ελέω ΓΑΠ)

    ReplyDelete
  10. Το μότο του δημοψηφίσματος:

    Καλύτερα μιας ώρα παρέα στη δραχμή παρά σαράντα χρόνια ευρώ και φυλακή

    ReplyDelete
  11. Φροιλαιν Μερκελ πες αλεύρι, ο George the Greek σε γυρεύει.

    Tους την φόρεσε κανονικά και δεν στεναχωριέμαι καθόλου. Ο δε Σαρκοζής από το κακό του πρέπει να έχασε άλλους δέκα πόντους ύψος!

    Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

    Πανικός...

    ReplyDelete
  12. O Ομπάμα έχει βάλει ήδη τις πρέσσες να τυπώνουν δολλάρια νύχτα μέρα, κι ο ήχος των πιεστικών μηχανών που δουλέυουν ασταμάτητα φτάνουν μέχρι το Βερολίνο και το Παρίσι. Κάτι σα τρένο θυμίζει, τσαφα-τσουφ, τσαφα-τσουφ!!!

    Και όσα κι αν τυπώσουν είναι σκέτη μαγεία δεν πληθωρίζεται με τίποτα...

    ReplyDelete
  13. Ποιος άλλος κερδίζει από μια βέβαιη απόρριψη;

    __________________________

    Οι κάτοχοι των CDS!!

    _________________


    Ποιος άλλος χάνει;

    Κάποιες αμερικανικές τράπεζες που ούτως ή άλλως ζόμπι είναι αλλά με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ, no problem. We ll bail them out too
    Hell we can bailout the whole world!

    Αφού όλοι μα όλοι θα τρέξουν να αγοράσουν δολλάρια!!

    ReplyDelete
  14. Σε εξέλιξη πραξικόπημα ανατροπής του πρωθυπουργού με τρόπους που θυμίζουν τα Ιουλιανά του 1965 και το βρώμικο 1989.Γιατί θέλησε να δώσει το λόγο στο πολίτη να αποφασίσει για τη τύχη της χώρας του για τα επόμενα 50 χρόνια.

    ReplyDelete
  15. Αναρωτηθείτε τι θα συμβεί αν ακριβώς το ίδιο ερώτημα τεθεί στον Γερμανικό, Αυστριακό, Ολλανδικό, Φινλανδικό κτλ λαούς

    διότι το ερώτημα δεν είναι μονόδρομος
    και ούτε η κυβέρνηση μπορεί να δεσμεύει τη χώρα με μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο και τώρα να θυμάται το δημοψήφισμα

    ReplyDelete
  16. @ ser

    Η επικύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας δεν έχει την ίδια επίπτωση σε κανέναν άλλο λαό. Η ακύρωσή της μπορεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα, εκτός και αν το δημοψήφισμα σε κάποια άλλη χώρα ήταν για το ερώτημα: θέλετε να υποχρεώσουμε την Ελλάδα να δεχτεί τη συμφωνία. Άτοπο.

    Βεβαίως και μπορεί να το θυμηθεί τώρα. Το θυμήθηκε όταν διαπίστωσε ότι εξαιτίας των μόνιμων και επίμονων αντιδράσεων, χωρίς νομιμοποίηση μέσω δημοψηφίσματος, πολύ απλά, δεν μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία που φέρνει επιπλέον μέτρα.

    Ή μήπως διαφωνείς; Ήταν σε θέση η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία; Πιστεύεις ότι είναι σε θέση κάποιος άλλος από τους επίδοξους πρωθυπουργούς; Στο ακέραιο και με τους ρυθμούς που απιτούνται;

    Οι εγχώριοι μικροτσοπανάκηδες επαναστατούν γιατί δε θέλουν να χάσουν τα προβατάκια τους. Οι ξένοι απλώς κοιτάνε το συμφέρον τους και καλά κάνουν. Αλλά οι μικροτσοπανάκηδες πρέπει να εκλέιψουν.

    ReplyDelete
  17. @Ventriloquist

    Παρουσιάζεις την αισιόδοξη πλευρά του ζητήματος. Υπάρχει και η απαισιόδοξη. Απο διαίσθηση και μόνο θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Ελπίζω να μη διαψευσθούμε.

    Είναι η ώρα να δούμε πως θα αντιδράσει η αντιπολίτευση και οι υπόλοιπες αντικατοχικές δυνάμεις.

    Καλή η πάσα του ΓΑΠ αλλά μάλλον σε λάθος χρόνο.

    Όπως και να έχει αυτό το δίλημμα θα έπρεπε να είχε τεθεί πολύ καιρό πριν.

    ReplyDelete
  18. Μην πέσετε απ' τα σύννεφα αν δεν γίνει δημοψήφισμα.

    ReplyDelete
  19. Οι ελπίδες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα, Fed, δεν αποκλείεται να λάβει επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ, παραμέρισαν τους φόβους για τις εξελίξεις αναφορικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να παρουσιάζουν θετικά πρόσημα κατά την έναρξη των σημερινών συναλλαγών

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/11/2011_397190

    ReplyDelete
  20. Τυπώστε...

    τσαφα-τσουφ,

    τσάφα-τσουφ,

    Δολλάριο ντου παντού

    :)

    ReplyDelete
  21. To δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει.

    LOL

    Πόκερ για γερούς παίχτες, όλοι παίζουν τα ρέστα τους.

    ReplyDelete
  22. Αφού το δημοψήφισμα δεν θα γίνει ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να σκεφτεί γιατί το έκανε...

    Αβεβαιότητα---->ρίσκο

    ρίσκο------>κέρδος

    Οι κερδοσκόποι κορόιδα πούλησαν CDS σε χαμηλές τιμές μετά την τελευταία συμφωνία, κάποιοι "διορατικοί" αγόρασαν και τώρα ξαναπουλάνε ακριβότερα!!

    Αχαχαχαχα

    Μιλάμε για μεγάλη παρτίδα. κερδίζει αυτός που έχει το τζόκερ!

    ReplyDelete
  23. Στα CDS υπάρχει ειδική ρήτρα μη πληρωμής μόνο σε περίπτωση πτώχευσης που οφείλεται σε στρατιωτικό πραξικόπημα!!!

    Tα κοροόιδα κερδοσκόποι όταν σκάσει η φούσκα θα μείνουν στο τέλος με τα χαρτιά στο χέρι. Οι υπόλοιποι έχουν βγάλει ένα σκασμό λεφτά στα ταμπλό κι από προμήθειες.

    Sorry για τη λογοδιάρροια, είμαι σε κατάσταση ψυχικής έκστασης από τα γεγονότα!!!

    χαχαχαχα

    ReplyDelete
  24. Mήπως πήρε το αυτί του Μπεγλίτη πήρε τίποτα για κανα πραξικόπημα;

    LOL

    ReplyDelete
  25. «Όλες οι χώρες της ΕΕ βρίσκονται στην ίδια βάρκα και θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση, εάν θέλουν να τη βγάλουν καθαρή από αυτή την καταιγίδα»,
    Xinhua.

    ReplyDelete
  26. Η "βόμβα Παπανδρέου" παγκοσμιοποίησε το "Ελληνικό ζήτημα".Μόνο οφέλη θα έχει η Ελλάδα απο μια τέτοια εξέλιξη.

    ReplyDelete
  27. Αρα και το δημοψήφισμα θα θεωρηθεί "καλή και δημοκρατική απόφαση απο ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος" από τη παγκόσμια ηγεσία, έτσι όπως εκφράζεται απο τη G20.
    Αρα θα έχει και τις ευλογίες της και την οικονομική και πολιτική αρωγή της για ένα θετικό αποτέλεσμα.

    ReplyDelete
  28. @parmenidis

    Η κίνηση θα είχε νόημα αν γίνονταν στην αρχή πριν μπούμε στο μηνμόνιο, μετά την υπογραφή της τελευταίας συμφωνίας δεν έχει νόημα

    ReplyDelete
  29. Η οικονομική και πολιτική αρωγή των G20 Θα έχει ευργετικά αποτελέσματα πάνω στην γρήγορη και γαλαντόμα υπο διαμόρφωση δανειακή σύμβαση στην οποία θα καταγράφονται ερμηνευμένες οι πολιτικές αποφάσεις της 26 Οκτωβρίου.

    ReplyDelete
  30. @ vaggelas

    Μην τα βλέπεις στατικά αλλα δυναμικά.Η ρευστότητα και η μεταλητότητα του διεθνούς περιβάλλοντος επιβάλλει τη συνεχή προσαρμογή.
    Το πρώτο μνημόνιο ξεπεράστηκε απο τα πράματα.Σε λίγο καιρό το ίδιο πιθανώς να συμβεί και με το τωρινό.Θα κάνουμε συνέχεια δημοψηφίσματα;
    Δεν είναι άσχημη ιδέα αν μπορούσαμε να τα κάνουμε ηλεκρονικά.
    Στο μέλλον κάποτε θα συμβεί και αυτό όταν ο τεχνολογικός αλφαβητισμός το επιτρέψει.

    ReplyDelete
  31. @parmenides

    Τρελαίνομαι όταν οι πασόκοι μιλάνε βρόμικα. Και μάγκες και τζέντλεμαν. Η αέναη γοητεία του πασοκισμού.

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Κοίτα να δεις που οι πολέμιοι της νέας τάξης πραγμάτων ανησυχούν για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

    Τα έχουν χάσει και οι συνομοσιολόγοι και δεν ξέρουν τι να γράψουν. Είμαι σίγουρος ότι θα βρουν μία πειστική εξήγηση.

    Αναμένω.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον, ο ΓΑΠ είναι ο βελζεβούλης.

    ReplyDelete
  34. "Να εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό και τη δύναμη των επιχειρημάτων. Ας μιλήσει απευθείας ο ελληνικός λαός, αυτή τη φορά για τα θέματα που τον αφορούν και αφορούν όλους μας, τις οικογένειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ένα κορυφαίο θέμα που αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και την τοποθέτησή της τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Καμία πολιτική δύναμη και κανένα ΜΜΕ δεν πρέπει να φοβάται την απευθείας έκφραση της λαϊκής άποψης. Σε καμία περίπτωση". Ηλιας Μόσιαλος.

    ReplyDelete
  35. νομιμοποίηση της δανειακής, τώρα!

    Τα λαμόγια των Βρυξελών που διατάζουν την ημερομηνία και το ερώτημα του δημοψηφίσματος στον Έλληνα πρωθυπουργό θέλουν να μας δανείσουν 130 δις και ως αντάλλαγμα να αφαιρέσουν εθνική κυριαρχία, να διαχειριστούν την εθνική περιουσία και τους ενεργειακούς πόρους της χώρας συνολικής δυνητικής αξίας 2 τρις...

    Στο διάολο υποκριτές, αυτήν την Ευρώπη φραγκεσταιν να την χαίρεστε παρέα στην άβυσσο της ανυπαρξίας, εκεί σας αξίζει και εκεί θα βρεθείτε σύντομα!!

    ReplyDelete
  36. O ΓΑΠ πέταξε την ευκαιρία να φύγει τουλάχιστον με το κεφαλί ψηλά και να μην αποδεχτεί τις Γαλλογερμανικές προσταγές. Έπρεπε να τους στείλει στο διάολο όλους αυτούς που διαλύσανε την ΕΕ!

    Ξεφτιλίστηκε μια ολόκληρη χώρα...

    ReplyDelete
  37. Αυτο το παιδί χρυσάφι πιάνει, χώμα γίνεται.

    Η επιτομή του πώς να μετατρέψετε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού σε συντριπτική ήττα. Μία λέξη... ΓΑΠ!

    Αιφνιδιάζεις ολόκληρη την υφήλιο με το δημοψήφισμα και αντί να θέσεις πρώτος το πεδίο διαλόγου και αντιπαράθεσης αφήνεις μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση να κάνουν παιχνίδι.

    Σκεφτείτε μόνο ότι ο Σαμαράς έχασε τα αβγά και τα πασχαλιά δηλώνοντας ότι αυτοί επιθυμούν την δανειακή σύμβαση αλλά όχι τις δεσμεύσεις που την ακολουθούν. Τι να πει κανείς;

    ReplyDelete
  38. Τι έγινε ρε παιδιά, μας την έφερε ο ΓΑΠ;

    ReplyDelete
  39. Μεταβατική κυβέρνηση τώρα!

    ReplyDelete
  40. An, ki ap'oti fainetai etsi tha ginei, pesei o GAP apo prothypourgos, i Ellada tha fygei apo to euro mes to 2012. O kanibalismos ksekinise, kali oreksi!

    ReplyDelete
  41. ολα πανε κατ' ευχήν Παρμενίδη ?

    το πιό αθλιο και γελοίο κόμμα, άθλιο και γελοίο
    ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζει

    ReplyDelete
  42. Η πρόταση για δημοψήφισμα απέδωσε πολιτικά εντός και εκτος Ελλάδας.

    ReplyDelete
  43. Τεράστια θετικά οφέλη για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Ηταν μια ευφής κίνηση.Μέ πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος για το ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  44. Ο ΓΑΠ είναι υπεράνω αξιωμάτων και θώκων.Ηρεμος,γαλήνιος,πραγματικός Βούδας,όπως τον είδαμε χθές στις ομιλίες του,θα είναι παρόν στο εθνικό του καθήκον, απο το ρόλο μιας πολιτικής προσωπικότητας διεθνούς βεληνεκούς.
    Οσο αυτός θα είναι "οιωνεί πρωθυπουργός" τα πράγματα θα πάνε κατ'ευχήν.
    Ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να κρυφτεί σε κάποια Ραφήνα καταδιωκόμενος απο τις ενοχές του.Εχει τη βεβαιότητα ότι έσωσε τη Πατρίδα και η Πατρίδα τον χρειάζεται ακόμη τα επόμενα 10 πολύ δύσκολα χρόνια.

    ReplyDelete
  45. Εαν ο ΓΑΠ αποχωρήσει,δεν το πιστεύω, τα πράγματα θα πάνε κατα διαβόλου.

    ReplyDelete
  46. Σήμερα είμαι με τον ΓΑΠ για έναν και μόνο λόγο. Με την κίνηση του μας έφερε όλους προ των ευθυνών μας. Αυτό σε μία χώρα ανεύθυνων δεν συγχωρείται.

    Βγαίνουν διάφοροι και λένε ότι ο ΓΑΠ μας ξεφτέλισε στο εξωτερικό. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για κατοχική κυβέρνηση, οι ίδιοι που αποθέωναν την κάθε συντεχνία, οι ίδιοι που έβριζαν τους ξένους αξιωματούχους όταν οι δηλώσεις τους δεν ήταν αρεστές, οι ίδιοι που μιλούσαν για έξοδο μας από το ευρώ.

    Ο ΓΑΠ μπορεί να φύγει αλλά οι νοοτροπίες που μας έφεραν εδώ που είμαστε θα μείνουν ριζωμένες για χρόνια σε αυτή τη χώρα.

    Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

    Θα φάμε τις σάρκες μας.

    ReplyDelete
  47. H "νέα κυβέρνηση" θα πρέπει να έχει τουλαχιστο ένα εξάμηνο μπροστά της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή της.
    Μπαίνουμε πάντως σε φουρτουνιασμένο πέλαγος.Γιατί, απλά,δεν μας αρέσει ένας πρωθυπουργός που πέτυχε στις 26 οκτωβρίου μια "άριστη συμφωνία" που θα την ψηφίσουν όλοι.
    Πέτυχες; Φύγε τώρα.
    Η δαιμονοποίηση του πέτυχε.
    Αλλά θα αποδαιμονοποιηθεί γρήγορα.Αλλοιώς...άστα να πάνε.

    ReplyDelete
  48. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μια καταστατική κυβέρνηση.
    Μια κυβέρνηση δηλαδή που θα φτειάξει απο την αρχή τον καταστατικό χάρτη της Ελλάδας.
    Φαντάζομαι ότι αυτό θα έχει στο μυαλό του ο ΓΑΠ να προτείνει αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

    ReplyDelete
  49. Κατανοώ τις συνταγματικές αδυναμίες της πρότασής μου για καταστατική βουλή.Αλλά αυτή την εποχή πρέπει να σκεφτόμαστε ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΑ.

    ReplyDelete
  50. Είχαμε λοιπόν τη περίοδο "2004-2009" που όλα πήγαν κατά διαβόλου. Και τη περιοδο "2010-2011" που όλα πήγαν κατ'ευχήν.
    Από τώρα και πέρα;
    Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αποψινή ψηφοφορία.

    ReplyDelete