Monday, August 29, 2011

Απ' την κερκίδα στο τερέν!

Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Συνέντευξη στην Αριστοτελία Πελώνη
Τα Νέα, 29-8-11

Κι όμως, υπάρχουν ΔΕΚΟ που επιστρέφουν χρήματα στο Δημόσιο. Ο ΟΚΑΑ επέστρεψε πάνω από 4 εκατ. ευρώ και προχωρά σε αναδιοργάνωση και συμμάζεμα, όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλός του. Από τους πρωτεργάτες του blog της γενιάς των 700 ευρώ, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είναι σήμερα ο νεότερος διοικητής σε ΔΕΚΟ. «Ο κρατικός χαρακτήρας δεν είναι θέσφατο», σημειώνει, προσθέτοντας ότι κάθε καλή πρόταση για ιδιωτική επένδυση είναι ευπρόσδεκτη.

Ο ποιος μικρός διοικητής σε ΔΕΚΟ;

Η ανανέωση στην πράξη και η εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργού Ανάπτυξης στα προσόντα και τις δυνατότητες της νέας γενιάς.

Από την Γενιά των 700 ευρώ σε κυβερνητική θέση;

Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι δεν επιλέγουμε την κερκίδα αλλά το τερέν, τώρα που οι μάχες αφορούν το μέλλον μας.

Τι παραλάβατε;

Μελέτες που δεν μπορούν να γίνουν έργα, εργολάβους, χρέη...

Υπάρχει λόγος ύπαρξης των Κεντρικών Αγορών;

Προφανώς, γιατί αποτελούν σημεία όπου ο ανταγωνισμός ενισχύει την ποιότητα, την επάρκεια των αγαθών και τις χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές.

Πολλοί, όμως, λένε ότι εκεί επικρατεί ο άγραφος νόμος, οι Ελληνοποιήσεις προϊόντων, η αισχροκέρδεια...

Παλαιές εποχές, παλιά μυαλά και παρωχημένο κράτος. Αυτά δεν έχουν πλέον θέση σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων.

Τι άλλαξε σήμερα;

Έχουμε καθαρό ανταγωνιστικό πλαίσιο, την τρίτη γενιά εμπόρων με προσόντα και κουλτούρα και μια πολιτεία που έχει βάλει κανόνες που αποδίδουν.

Σε ποιους από αυτούς τους κανόνες ποντάρετε ως νέος διοικητής;

Στην διαφάνεια στην διοίκηση, στην αποτελεσματικότητα και τον μετασχηματισμό της Κεντρικής Αγοράς σε ένα σύγχρονο food market place.

Και γιατί πρέπει να είναι κρατικές;

Ο κρατικός χαρακτήρας δεν είναι θέσφατο. Κάθε σοβαρή πρόταση για ιδιωτική επένδυση, ευπρόσδεκτη για αξιολόγηση.

Αρά υπέρ της αποκρατικοποίησης;

Ναι, με ξεκάθαρους όρους, κανόνες και με σεβασμό στην δημόσια περιουσία.

Άρα μια ιδιωτικοποίηση σας βγάζει από την δύσκολη θέση;

Κάθε άλλο, μέσα σε δύο μήνες αποδείξαμε ότι μια ΔΕΚΟ μπορεί να λειτουργήσει με σύγχρονους κανόνες εταιρικής υπευθυνότητας απέναντι στον φορολογούμενο και τη δημόσια περιουσία: καταβάλαμε μερίσματα (544.000.00 ευρω ), ξεπληρώσαμε δάνεια (4.300.000,00), επιστρέφουμε στα δημόσια ταμεία, δηλαδή στον μέτοχό μας, κεφάλαιο μεγαλύτερο των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως μια μικρή συμβολή της κεντρικής αγοράς στα δημόσια έσοδα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης.

Αρκεί το συμμάζεμα;

Όχι μόνο. Χρειάζεται και όραμα για το νέο ρόλο και χαρακτήρα των κεντρικών αγορών στη χώρα μας. Για αυτό και ολοκληρώσαμε τον Νέο Κανονισμό Μισθώσεων προκειμένου να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, στην ένταξη νέων δράσεων όπως η ιχθυαγορά, στην ανάπτυξη του «πρατηρίου του καταναλωτή» και για πρώτη φορά θα παραχωρήσουμε επιφάνεια για ιδιωτικές επενδύσεις μακράς διάρκειας σε επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος.

Σας βρίσκω αισιόδοξο σε με μια εποχή που παντού έχει μπει «πωλητήριο»...

Για αυτό και εμείς προσπαθούμε να αναστηλώσουμε άμεσα τον Οργανισμό, με περικοπές παντού, με μειωμένα κόστη εργολαβιών. Μειώσαμε ραγδαία το κόστος διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και με αναδιοργάνωση της ίδιας της εταιρείας.

Δηλαδή;

Σύντομα θα καταθέσουμε στο Υπουργείο το νέο Οργανόγραμμα, τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας Προσωπικού και ΔΣ και το νέο Καταστατικό. Θεσμικές αλλαγές που απαιτούν οι καιροί και μέσο για την σωτηρία του ΟΚΑΑ Α.Ε.

Όπου βλέπουμε τέτοιες κινήσεις έπονται μειώσεις μισθών και απολύσεις προσωπικού...

Το συμμάζεμα που προανέφερα αφορά όλους και τα πάντα. Θα πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι καλώς υπάρχουμε και ότι είμαστε χρήσιμοι

Άρα, όποιος δεν ανταποκρίνεται βλέπει την έξοδο;

Η έξοδος δεν είναι η μόνη λύση, και γι’ αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε κάθε εργαζόμενο.

Έχετε λάβει εντολή για απολύσεις;

Έχω λάβει εντολή να αλλάξω τον Οργανισμό, τις συνήθειες και πρακτικές που κοστίζουν και να αποδείξουμε ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς και εταιρική ευθύνη.

Αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα κλειστά επαγγέλματα, ποια είναι η θέση σας;

Κλειστά; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό σήμερα; Όποιος μπορεί και θέλει πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής.

Ναι αλλά αυτό δεν επιφέρει αναρχία;

Άναρχο είναι να σε ζει το κράτος με το μονοπώλιο που σου προσφέρει, να πληρώνει ο τελικός καταναλωτής ή χρήστης την υπεραξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες και εσύ να θεωρείς ότι όλα αυτά σου ανήκουν.

Πιστεύετε ότι η επιλογή του μνημονίου αποφέρει αποτελέσματα;

Το μνημόνιο από μόνο του μπορεί να καταλήξει σε ένα κουρελόχαρτο. Τότε σημαίνει ότι αποτύχαμε εθνικά. Αν όμως αξιοποιήσουμε τα μέσα και τις τεχνικές που δίνει το μνημόνιο και ο καθένας λειτουργήσει υπεύθυνα και ομαδικά τότε θα έχουμε κάνει το χρέος μας.

Και η λεγόμενη «χαμένη γενιά», των 30άρηδων, στην οποία ανήκετε;

Δεν υπάρχουν χαμένες γενιές, αλλά χαμένες ευκαιρίες. Ας λειτουργήσει η κρίση ως εφαλτήριο για να αξιοποιηθούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι με γνώση και πάθος για δουλειά.

Παναγιώτης Σταμπουλίδης είναι Σύμβουλος Ασφάλειας Τροφίμων. Υπήρξε ενεργό μέλος της G700 μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Σήμερα είναι Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ Α.Ε).



36 comments:

  1. Αγαπητέ Πάνο,

    η εδώ και χρόνια αγαπημένη σου κερκίδα της g700, σου εύχεται καλή τύχη στο νέο, απαιτητικό και βουρκώδες τερέν της αγοράς του Ρέντη. Όπως φαίνεται, μάλλον δεν θα τη χρειαστείς, καθότι γνωρίζεις άριστα τα κατατόπια εκεί κάτω λόγω επαγγέλματος και είσαι επίσης οπλισμένος με ισχυρή βούληση να ανατρέψεις κακώς κείμενα, κάνοντας πράξη αυτά που στηλίτευες από τις στήλες του blog όλα αυτά τα χρόνια. Ήδη κινείσαι γρήγορα. Μη μασάς. Να μας βγάλεις ασπροπρόσωπους. Παρά το ότι το σύστημα σε θεωρεί "εξωτική" επιλογή δείξτους πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για να αρχίσουμε σιγά σιγά να αποδεικνύουμε στην παλιά φουρνιά, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές της οποίας μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα, τι αξίζουμε οι νέοι εργάτες γνώσης.

    Εδώ η κερκίδα έγινε κατά ένα ακόμη μέλος φτωχότερη και δυσκολεύεται να βρει βηματισμό, παρότι η επικαιρότητα βρίθει από γεγονότα και συμπεριφορές που χρήζουν κραξίματος. Συνεχίζουμε.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Η ομάδας της G700

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Απ'την κερκίδα στο Ταμείο.

    ReplyDelete
  5. Δεν θέλω να σχολιάσω την επιλογή του κ. Σταμπουλίδη, στον διορισμό του ή στο ποιες ανάγκες (ή προτιμήσεις) τον οδήγησαν εκεί. Ειδικά σε περίοδο βαθιάς κρίσης, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το ζήτημα της επιβίωσης είναι ίσως πάνω από όλα.

    Θα σχολιάσω όμως τρία και μόνο πράγματα από αυτά που λέει στη συνέντευξη:

    1. Παρατηρώ τη γνωστή βαθιά σύγχυση ανθρώπων "της αγοράς", που όταν βρεθούν σε κρατική θέση ευθύνης συνεχίζουν να σκέφτονται με όρους ελεύθερης αγοράς, λογιστικού κέρδους και "ανταγωνιστικότητας" - ξεχνώντας εντελώς το "Κ.Ο." από το "ΔΕΚΟ"

    2. Είναι ο πρώτος "G700" που υπερθεματίζει τόσο ξεκάθαρα υπέρ του μνημονίου και της οικονομικής κατοχής της χώρας.

    3. Θα είναι ο πρώτος "G700" που θα υπογράψει απολύσεις ανθρώπων, πιθανότατα στην ηλικία των πατεράδων της "G700".

    Σε δύσκολες περιόδους, όχι σε άνετες, είναι που ο καθένας μας δείχνει από τι είναι φτιαγμένος.

    ReplyDelete
  6. @G700:

    Μάλλον ατυχής ο τίτλος του άρθρου, παραπέμπει σε συνειρμούς με πουράκλες, όπλα και παρακολούθηση τηλεφώνων μεγαλοπαραγόντων.

    Ξέρετε, αυτά που λένε "...ρε πες του μ@%^$^ να σφυρίξει το ματσάκι σωστά, και εγώ θα του στείλω αυτά που είπαμε..."

    Ή ομάδες χουλιγκάνων που σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών επειδή δεν έπαιξαν καλά στο ματσάκι και πάνε να τους ζητήσουν τα ρέστα.

    Ούτε κερκίδα υπάρχει, ούτε τερέν. Υπάρχουν "επαγγελματίες" και "παρατηρητές", σε κάθε τομέα και δραστηριότητα.

    Απλώς οι παράγοντες, όπως και οι πολιτικοί, αρέσκονται στο να παραβιάζουν αυτό το διαχωρισμό όπως τους βολεύει.

    ReplyDelete
  7. @Jaga

    Ενώ αν είχε έλλειμα 4εκ ευρώ θα εξυπηρετούσε το "Κ.Ο." άψογα, έτσι;

    Το λυπήρο της υπόθεσης είναι οτι αυτά τα 4εκ πιθανότατα πήγαν σε εκδρομούλες συνδικαλ-ηστών "Κ.Ο.". 'Ετσι πάει μπροστά το κοινωνικό κράτος!

    ReplyDelete
  8. @Παναγιώτης:

    Στις ΔΕΚΟ, η περικοπή δαπανών ή η λεγόμενη "κερδοφορία" είναι ένας μόνο παράγοντας της στρατηγικής, όχι αυτοσκοπός όπως σε μια ιδιωτική επιχείρηση.

    Αν τα 4 εκατ. μπορούσαν να πάνε κάπου και δεν πήγανε λόγω λιτότητας, τότε κακώς επιστράφηκαν. Αν πήγανε όπως λες σε "εκδρομούλες" όπως λες, τότε αυτό πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Όταν κάποιος κάνει κατάχρηση πόρων, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εντοπιστεί και να καταγγελθεί. Όχι να γίνει περικοπή στον προϋπολογισμό για τα λεφτά που λείπουν, αλλά να τα επιστρέψει!

    Όπως και να 'χει, καλή τύχη στα νέα καθήκοντα.

    ReplyDelete
  9. Pou'sai parmenidiii. re mpagasa mpas kai ta konomises xontra apo ekeines tis metoxes tis Ethikis kai efyges gia Akapoulko me proori syntaksiodotisi?

    Pisteyo na diabazeis akoma eidiseis opos px tin paraitsi Mpalfousia, ti mountza pou mas erikse i troika kai to krax toy xrimatistiriou ton ektroxiasmo ton dimosionomikon stoxon kai tin peretairo ayksisi ton elleimaton, ti ginetai sta panepistimia kai me ta biblia tis neas sxolikis xronias.

    O Bennie bgainei aplos na ksestomisei to anamenomeno (apodosi 1/1.01 sto stoixima) oti ola einai ok. i mpalfousia einai apla asxeti kai den yparxei sygrousi me tin troika. Kai i xora-probato anoigei to stoma sa xanos kai xaftei me eylabeia oti mas serbirei o soultanos pou kai grammatizoumenos einai, kai ta leei kai oraia.opos oloi oi sostoi politikoi. o GAP stin kosmara tou sygkalei yperplanitiki diaskepsi aytokritikis. I xora peftei stis floges k aytoi monoi tous kalountai, monoi tous epainountai. Sa ton aynanimo.


    Ola mou thynizoun to "kat'eyxin" to diko sou ena prama.

    Re mpas kai eisai o idios o Benizelos?

    ReplyDelete
  10. "aytoi monoi tous kalountai, monoi tous epainountai"

    Σαν εδώ το παλικάρι που εξαργύρωσε την κομματική επένδυση και τα κολλητιλίκια με τον Χρυσοχοίδη.

    Ετσι πετύχαμε τη "διαγενεακή δικαιοσύνη"- επαναλαμβάνοντας ότι έκαναν και οι προηγούμενοι

    Ντροπή

    ReplyDelete
  11. "...κάνοντας πράξη αυτά που στηλίτευες από τις στήλες του blog όλα αυτά τα χρόνια."

    χααααααχαχαχαχαχαχαχαααα

    Καλόοοο.

    Τώρα εσείς ή δεν ξέρετε τι γράφετε ή νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τι διαβάζουμε (και τι βλέπουμε).

    ReplyDelete
  12. ξερετε--> συνειδητοποιείτε

    ReplyDelete
  13. Αγαπητοί,

    η πικρή αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και πολλές επιλογές ως γενιά. Είτε μπαίνουμε στο παιχνίδι, όπως κάνει ο Πάνος, είτε μένουμε κειμενογράφοι και μεταξύ μας ευχάριστοι σχολιασταί.
    Ο Πάνος κάνει το βήμα του, βγαίνει στη σέντρα και πλέον, κρίνεται δια των πράξεών του στην κριτική του κάθε πολίτη.

    ReplyDelete
  14. Όσοι διαβάζετε το μπλογκ ξέρετε ότι οι πολιτικές που εισάγονται από τους δανειστές με κοινωνικό κόστος λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης, ήταν αλλαγές που η G700 προσπαθεί να φέρει στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας από την ίδρυσή της.
    Το κακό φαινότανε από χρόνια, δεν ήταν ουρανοκατέβατο, όσο κι αν φωνασκούν οι παλαιοημερολογίτες του πολιτικού συστήματος που αποδίδουν την αποτυχία αποκλειστικά σε διεθνείς παράγοντες.

    Δυστυχώς, η κουφαμάρα και η ομφαλοσκόπηση του πολιτικού συστήματος δεν επέτρεψε αλλαγές την εποχή που η οικονομική μεγέθυνση θα είχε επιτρέψει την ομαλή για την κοινωνία μετάβαση και τώρα τρώμε το παλούκι σκουντουφλώντας σε κάθε σκαλοπάτι...

    ReplyDelete
  15. Οπότε, ας δοκιμαστεί και η G700 σε θέσεις πολιτικής και διοικητικής ευθύνης κι ας κριθεί επί του αποτελέσματος. Δυστυχώς, οι εναλλακτικές λύσεις κινούνται στο χώρο του μεταμοντέρνου λαφαζανισμού και των υπολειμμάτων του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στις αποθήκες της Ιπποκράτους...

    Καλή δύναμη, Πάνο. Κάνε δουλειά!

    ReplyDelete
  16. @goas:

    "...η πικρή αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και πολλές επιλογές ως γενιά. Είτε μπαίνουμε στο παιχνίδι, όπως κάνει ο Πάνος, είτε μένουμε κειμενογράφοι και μεταξύ μας ευχάριστοι σχολιασταί..."

    Δυσάρεστος γίνεται κανείς όταν είναι στην απ' έξω και τα χώνει χωρίς καμία κομματική συστολή. Όταν αποφασίζει να πάει πάσο, να το βουλώσει, για να μπει και αυτός "στο παιχνίδι", αυτό έχει συγκεκριμένο όνομα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μην τα μπλέκετε χωρίς λόγο.

    Επίσης, δεν έχω διαβάσει ποτέ στο G700 από τότε που ιδρύθηκε ότι θέση σας είναι το κλείσιμο σχολείων, η περικοπή βιβλίων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ και η λειτουργία τους με λογιστικά κριτήρια, η συρρίκνωση της Υγείας και η υποθήκευση των εθνικών πόρων για 50+ χρόνια για τη δήθεν αποπληρωμή δανείων από την εποχή του Όθωνα.

    Αν έχετε τόσο ξεκάθαρες θέσεις όπως λέτε, απαντήστε απλώς στα παρακάτω, σχετικά με τα όσα γίνονται τους τελευταίους 20 μήνες στην Ελλάδα (δεν νομίζω να ακούσω σχετικές ερωτήσεις στη ΔΕΘ):
    [1] Γιατί γίνονται όλα αυτά (λιτότητα, βάρβαρες περικοπές και φορολόγηση); Με ποιο στόχο;
    [2] Με ποια εξουσιοδότηση τα ψηφίζει και τα εφαρμόζει η κυβέρνηση;
    [3] Γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει ακριβώς την ίδια συνταγή και να ζητά συναίνεση, όταν ομολογεί η ίδια ότι έχει αποτύχει ακόμα και στο ίδιο το πρόγραμμά της;

    Η Ελλάδα το 2009 ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα και σήμερα είναι ένα υποθηκευμένο φέουδο. Οι Έλληνες ήταν οι "τεμπέληδες" της Ευρώπης και σήμερα είναι ο απόπατος του σκλαβοπάζαρου των τραπεζιτών. Και κυρίως, σε καθαρά οικονομικούς όρους, η κατάσταση της οικονομίας και του κράτους μας κάθε άλλο παρά βελτιώθηκε μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια.

    Αυτά είναι γεγονότα και τελικά αυτά μετρούν. Τα υπόλοιπα είναι παρλαπίπες για να βρισκόμαστε σε κουβέντα.

    ReplyDelete
  17. goas
    κανεις μεγάλο λάθος. Εναλλακτικές υπάρχουν πάρα πολλές αρκεί να υπάρχει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι κομματισμός και φαυλοκρατία.

    Αυτό που χειροκροτείς είναι ακριβώς ο λόγος που η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.
    Στα λόγια όλοι καλοί είσαστε όταν όμως φτάνει η ώρα να κάνουμε πράξη τις μεγαλόστομες διακηρύξεις σιγή.

    Πότε έγινε η προκήρυξη της θέσης ?
    Open gov ?
    Πόσοι άλλοι υποψήφιοι υπήρχαν ?
    Ποιά προσόντα απαιτούντο ?
    Τι προυπηρεσία (εκτός απο κομματική φιλία με τον Χρυσοχοίδη)?

    O σωστός τίτλος του πόστ είναι
    Από την (κομματική) κερκίδα στο ΤΑΜΕΙΟ (pay time).

    ReplyDelete
  18. Αυτό το είδατε συντρόφια; Ένα από αυτά που δεν θα ακούσουμε στη ΔΕΘ:

    "Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:'Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του'" (olympia.gr, 3/9/2011):

    >> http://tinyurl.com/3h2kgoy

    Ναι ξέρουμε, είναι ακροδεξιός, μισεί τους Έλληνες, μπλα μπλα, κτλ. Μα καλά, το εξωτικό ΛΑΟΣ δεν έχει ενημερώσει τα αδελφά κόμματα ότι αυτοί εδώ "αγαπάνε George"; 'Η μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ Αυστρίας έκανε πάλι το θαύμα του;

    Πάντως ο Molzer δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τις 27 Ιουνίου. Τι έγινε, τον Πετσάλνικο έχουν στο Ευρωκοινοβούλιο; Πολύ θάψιμο λέμε.

    ReplyDelete
  19. Μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να δω τα δημοσιευμένα ονόματα και βιογράφικα αυτών που προσλαμβάνονται στις αντίστοιχες θέσεις στο opengov, του κ Σταμπουλίδη και όλων των άλλων; Πήγα στο opengov αλλά δεν είναι προφανές.

    @ g700

    αφού δε βλέπω διόρθωση, υποθέτω ότι συνεχίζετε να προτρέπετε τον κ Σταμπουλίδη να κάνει πράξη αυτά που στηλίτευε (σε αντιδιαστολή με αυτά που πρέσβευε). Ωραίοι.

    ReplyDelete
  20. χμμμ...πικρόχολα σχόλια από τους γνωστούς αγνώστους με εξαίρεση την κριτική του jaga που επιχειρεί να τοποθετηθεί επί της ουσίας των όσων αναφέρονται στη συνέντευξη σχετικά με τον ΟΚΑΑ. Αναμενόμενο...

    Alex ασχολείσαι με συντακτικές τρίχες. Η σωστή διατύπωση είναι κάνοντας πράξη αυτό που πρέσβευες τόσα χρόνια και ερχόμενος αντιμέτωπος μ' αυτό που στηλίτευες διαχρονικά. Ο Πάνος πρέσβευε τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα σαν netrooter και μέλος της G. Ήταν απέναντι στη σπατάλη και τη λαμογιά.

    Πλέον η ουσία είναι μία. Ο Πάνος επέλεξε το δρόμο του. Και δεν πρόκειται να ζήταγε την άδεια ούτε της ομάδας ούτε κανενός σχολιαστή εδώ μέσα για να προχωρήσει και να διεκδικήσει αυτό που αυτός πιστεύει σωστό γι' αυτόν. Και μας κάνει περήφανους, γιατί κινείται με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες μας. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από τη γεροντοκρατία του κομματικού μηχανισμού, είναι νέος, άνθρωπος της αγοράς που γνωρίζει το επαγγλεματικό αντικείμενο όσο κανείς άλλος ΚΑΙ αυτή τη στιγμή εξυγιαίνει μια διαχρονικά νοσηρή ΔΕΚΟ βάζοντας απέναντι αρρωστημένες νοοτροπίες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι manager πρότυπο. Σε κάθε περίπτωση ό,τι και να λέει ο καθένας από εμάς, εχθρός ή φίλος, το αποτέλεσμα θα μιλήσει στο τέλος από μόνο του. ser μπορείς να βεβαιωθείς για του λόγου το αληθές, ζητώντας από τους φίλους σου στην Τρόικα να σε ενημερώσουν σχετικά. Με φιλικούς χαιρετισμούς.

    ReplyDelete
  21. Συντακτική τρίχα το να λες το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο από αυτό που μάλλον θέλεις να πεις; Σύνελθε και μάθε να σκέφτεσαι αυτά που γράφεις πριν τα γράψεις, αντί να καταφεύγεις σε κλισέ αυτοματοποιημένα.

    Και για να ξαναρωτήσω, ελπίζοντας να φιλοτιμηθεί κάποιος να με βοηθήσει, σχολιαστής ή μπλόγκερ. Τα βιογραφικά αυτών που προσλαμβάνονται είναι στο σάιτ του opengov; Πού ακριβώς;

    ReplyDelete
  22. Επίσης, όταν διεκδικείς ακροατήριο (πχ συνεντεύξεις σε διάφορες εφημερίδες, κανάλια κλπ) και θεσμικό ρόλο (συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, no less), να περιμένεις και κριτική και διορθώσεις και γελοιοποίηση, όπου τα χρειάζεσαι. Το πως τα αντιμετωπίζεις φανερώνει το ποιόν σου.

    Στο δημόσιο ρόλο που προσπαθείς να παίξεις δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσεις και εσύ όπως πρέπει να τα ξεχάσει και ο πολιτικός κόσμος στον οποίο ανήκεις.

    ReplyDelete
  23. g700
    καλες οι αηδίες περί φίλων στην τρόικα.
    Προς το παρόν εσείς εχετε φίλο στο ΥΠΑΝ και "αξιοκρατικά" αρμέγετε την αγελάδα στο ονομα της διαγενεακής δικαιοσύνης.

    Καραμέλες του τυπου "manager" είναι πικρές για εσάς- ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ? Στου κασσίδη το κεφάλι ......

    ReplyDelete
  24. @g700:

    Ευχαριστώ για την εξαίρεσή μου από τα "πικρόχολα σχόλια", αλλά επί της ουσίας δεν απαντήσατε σε τίποτα.

    Φυσικά δεν περιμένω να γίνετε απολογητές κανενός, ο καθένας είναι προσωπικά υπεύθυνος για αυτά που γράφει και (κυρίως) αυτά που κάνει.

    Αλλά μια και απαντήσατε στα υπόλοιπα "πικρόχολα σχόλια", δεν πρέπει επιτέλους να απαντήσει κάποιος, οποιοσδήποτε, επί της ουσίας; Τι στο καλό, δεν είμαστε σε δελτίο των 8. Κάτι θα καταλάβουμε.

    ReplyDelete
  25. @ ser

    Γιατί το λές αυτό για τον κύριο Σταμπουλίδη; Πως δεν ειναι μάνατζερ πρότυπο; Βρήκα το βιογαφικό του.

    http://www.pstampoulidis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=2

    Εκεί μας λέει ότι το 2010 η εκπαίδευσή του περιέλαβε το "Master’s Programme in Business Administration", από το (φοβερό και τρομερό) "Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.". Μάλλον το online, αν κρίνω από το το υπόλοιπο του βιογραφικού. Επίσης κατέθεσε και διατριβή γι' αυτόν τον τίτλο. Τώρα τι βαθμό πήρε και τι έγινε με αυτή τη διατριβή (πάντως αυτός την κατέθεσε) δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν ασχολούμαστε με συντακτικές τρίχες. Δεν έχει σημασία, αφού ξέρουμε πλέον πως είναι τα μαστεράκια από τα βλαχοπανεπιστήμια της Αγγλίας.

    Αλλά η εκπαίδευσή του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το 2007 έγινε κάτοχος του "Intermediate Certificate in Applied HACCP Principles, από το Royal Institute of Public Health". Το γκουγκλάρισα. Είναι course 2 ή 2 1/2 ημερών.

    Η ακαδημαϊκή του αριστεία των τελευταίων χρόνων δεν πρέπει να σε εκπλήσει. Από νωρίς φάνηκε. Το 1997 πήρε απολυτήριο Τεχνικού Λυκείου στην Καστοριά και 9 χρόνια αργότερα (το 2006) κατάφερε να αποφοιτήσει και από το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΝΩΣΗΣ!

    Κατά τα άλλα έχει πραγματική εργασιακή εμπειρία περίπου 5 ετών (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος απόκτησης του φοβερού μάστερ).

    Και έχει συμμετάσχει και σε πολλές δραστηριότητες. Ε, μαζεύονται αυτά, μια μέρα από δω, μια από κει. Αφού σε 2 μέρες καθαρίζει πολύτιμα certificates.

    Η απλή συμμετοχή όμως είναι εύκολή και ίσως όχι αρκετή για την απόκτηση μιας τόσο καλής θέσης, όπως αυτή του κυρίου Σταμπουλίδη. Πρέπει ίσως να δείξεις και τα ηγετικά σου προσόντα. Αλλά νομίζω ότι ήταν/είναι ηγετικό στέλεχος της ομάδας του Γ700. Άλλωστε αφιερώνει τρία σημεία του βιογραφικού του σε αυτό. Οπότε μπορεί να ήταν αυτό που τελικά έπεισε ότι πράγματι πρέπει να πάρει αυτή τη θέση.

    Άντε, με το καλό και στους υπόλοιπους.

    ReplyDelete
  26. Και μια ίσως αφελής ερώτηση, γιατί δεν έχω σχέση με πτυχία και αναγνωρίσεις και τα ρέστα.

    Όταν λένε "Πτυχίο Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής." εννοούν και τα πτυχία από τα ΤΕΙ πλέον;

    ReplyDelete
  27. Βρήκα και την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε.(Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε) στο opengov. (Απο το Υπουργείο Ανάπτυξης)

    Δημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου, 2011 (Ημέρα Τρίτη, ώρα άγνωστη)
    Καταληκτική Ημερομηνία: 20 Φεβρουαρίου 2011 (Ημέρα Κυριακή)

    Λίγες οι μέρες και συμπεριλαμβάνουν και Σαββατοκύριακο. Μπράβο στον κ Σταμπουλίδη που το είδε και το πρόλαβε.

    Και ευτυχώς που ζητήσαν πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ακριβώς όσα και τα χρόνια από τότε που έσωσε να τελειώσει το ΤΕΙ ο κ Σταμπουλίδης. Και ακριβώς όσα και τα χρόνια εμπειρίας που "θα εκτιμούσαν" και για τα απλά μέλη του ΔΣ.

    ReplyDelete
  28. jaga
    αν δεν το καταλαβες σε εχουν για "ξεκαρφωμα"

    alex
    ειναι αναμφιβολα αξιοκρατική η τοποθέτηση. Φαντάζομαι ότι μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες κάμποσες εκατοντάδες υποψήφιοι θα υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους- θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα προσόντα των αποτυχόντων.

    Πέρα απο τα ...9 έτη που απαιτηθηκαν για τη λήψη του πτυχίου ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής υπάρχει κι ενα "θεματάκι" ασυμβατότητας:

    Πως ο συμβουλος 19 επιχειρήσεων του ΟΚΑΑ ξαφνικά γίνεται Διευθ.Συμβουλος του ΟΚΑΑ ?

    Ασυμβατότητα 100%. Πως θα ελεγχει τους πρώην εργοδότες του ?

    Σοσιαλιστική αξιοκρατία.....

    ReplyDelete
  29. Οι βιωμένες εμπειρίες –πολιτικές, προσωπικές και άλλες- δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, ούτε φθείρονται στον χρόνο. Εγγράφονται στο προσωπικό και συλλογικό υποσυνείδητο, μάς διαμορφώνουν δεν ακυρώνονται και δε γυρνούν πίσω. Έτσι και η πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε το 2007 η παρέα της ιδρυτικής πράξης της Γενιάς των Επτακοσίων Ευρώ, δεν μπορεί να αντικατασταθεί, ούτε να εκποιηθεί σε επίπεδο αρχών και αξιών, αλλά πάνω απ’ όλα σε επίπεδο ιδεών και αντιλήψεων. Η πολιτική μας παρουσία στον θεσμικό κόσμο της γερασμένης πολιτικά Ελλάδας ενόχλησε όσους δεν μπορούσαν να πουν αυτά που γράφαμε και επικοινωνούσαμε. Το ίδιο συνεχίζουμε να πράττουμε με σαφήνεια, χωρίς υπονοούμενα και χωρίς αναστολές. Εισάγουμε νέες έννοιες για τα κινήματα των νέων, δημιουργήσαμε και διαρκώς ενισχύουμε μια τεράστια πλατφόρμα θέσεων και προτάσεων, μεταβολίζουμε την μιζέρια του λόγου και των ιδεών της εποχής σε εναλλακτικό μοχλό ανάπτυξης, διαγενεακής δικαιοσύνης και πολιτικού επαναπροσδιορισμού, αναδεικνύοντας ανά την Ελλάδα και τον κόσμο την Ελλάδα της προοπτικής, της αλλαγής, της παραγωγής και της γνώσης. Όλα αυτά δεν είναι ξεχειλίσματα νεανικής τεστοστερόνης. Ήταν και είναι οριοθετημένες αντιλήψεις, με πολιτικό προσανατολισμό και ιδεολογικό υπόβαθρο. Επειδή κανείς δεν γεννήθηκε σοφός και ολοκληρωμένος, πρέπει όταν του δίνεται η ευκαιρία να την αξιοποιεί και να χτίζει, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που ονειρεύτηκε και πίστεψε για τον εαυτό του. Αυτή την ευκαιρία έζησα και ζω μέσα από την παρέα της g700. Ευχαριστώ όλους της g700 για την πλάση, αλλά και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια.
    Σήμερα όπως είπα και στην συνέντευξη, είναι η ώρα του επίσημου αγώνα της γενιάς μας. Μιας γενιάς που απαίτησε από το σύστημα τη συμμετοχή της στην διακυβέρνηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι τώρα -και όχι αύριο- θα πρέπει να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι με προσόντα και εξειδικευμένη γνώση, προκειμένου να προάγουν το εθνικό συμφέρον χωρίς δεσμεύσεις και αναστολές. Η χώρα δεν μπορεί και δεν θα αλλάξει με την ανώνυμη και ανέξοδη κριτική. Για αυτό και επέλεξα να διεκδικήσω την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε μια ΔΕΚΟ. Θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά για τον τρόπο, τα μέσα, τα κριτήρια επιλογής, τα προσόντα κλπ. Σημασία έχει ποιός επιλέγει τη δημόσια σύγκρουση, τι αλλάζει και τι παραδίδει στον επόμενο. Αυτό θα κρίνει το ρόλο της γενιάς μας στην κρίσιμη συγκυρία που ζούμε. Αυτό θα κρίνει και την δική μου παρουσία.
    Ευχαριστώ όλους για τις ευχές, την εμπιστοσύνη, την κριτική και για κάθε κολακευτική και μη αντιμετώπιση. Όλα τα άλλα στις ιστοσελίδες: www.okka.gr, www.diavgeia.gov.gr , http://www.minfin.gr & www.imf.org .
    Με εκτίμηση, Πάνος Σταμπουλίδης

    ReplyDelete
  30. κύριε Σταμπουλίδη

    Δηλαδή εσύ είσαι ο εργάτης γνώσης που ενώ έκανε 9 χρόνια να βγάλει ένα ΤΕΙ, μετά έκανε ένα course 2 ημερών και πήρε και ένα ΜΒΑ από το βλαχοπανεπιστήμιο της Ουαλίας (τελικά αυτό ηταν το online ή όχι;) πριν ένα χρόνο, τώρα είναι έτοιμος να διοικήσει μία ΔΕΚΟ.

    Και αν υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, μετά πρέπει να υποθέσουμε επίσης ότι ήσουν και τυχερός που είδες την προκήρυξη, η οποία άνοιξε για τις λιγότερες μέρες από όλες* από μόνος σου, να υποθέσουμε ότι ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου τυχαία, να υποθέσουμε ότι είναι τυχαίο ότι σας έχουν αποδωθεί συγκεκριμένες σχέσεις με το Χρυσοχοιδη που τυχαίνει να είναι υπουργός στο υπουργείο που έτυχε να προκήρυξει τη θέση. Και μετά να υποθέσουμε ότι το δικό σου φοβερό βιοβραφικό ήταν το καλύτερο.

    *κοίταξα ΟΛΕΣ τις Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Ανάπτυξης που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες στο opengov. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ.

    ΣΑΝ ΠΟΛΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;;;;;

    Κατά τα άλλα, αηδίες για ιδέες και όνειρα. Αλλά δε βαριέσαι, εμείς είμαστε μίζεροι και συ κοιτάς μπροστά και αγωνίζεσαι για την Ελλάδα....

    Δε φτάνει που τα κάνετε, μετά βγαίνετε και στις εφημερίδες και περιφανεύεστε κι απο πάνω που καταφέρατε να γίνετε διευθυντάδες μικροί μικροί.

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

    ReplyDelete
  31. Ψιτ, ξαδέρφια! Και μόνο το γεγονός ότι υπερηφανεύεστε για τέτοια ξεφτιλίκια δείχνει ότι δεν κάνετε τελικά ούτε για την κερκίδα! Ακόμα κι εκεί τη χάνετε τη μπάλα!

    ReplyDelete
  32. "εναλλακτικό μοχλό ανάπτυξης, διαγενεακής δικαιοσύνης και πολιτικού επαναπροσδιορισμού"

    ειναι το οτι πήγες στο ταμείο να εισπράξεις ?
    Ποιον νομιζεις οτι κοροιδευεις με λόγια του αερα χωρίς ουσία?

    Η μηπως νομίζεις οτι στο προσωπό σου δικαιώνεται ο αγώνας των νέων που πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων νέων έχουν "βαρια" βιογραφικά ?

    Ντροπή! Αν έχεις έστω και ένα ίχνος ευθυξίας αύριο κιόλας πρέπει να παραιτηθείς

    ReplyDelete
  33. Χωρίς να θέλω να μπω σφίνα και να αποσυντονίσω τη συζήτηση, θέλω να κάνω το εξής ριζοσπαστικό ερώτημα. Τελικά έχουν τόση σημασία τα χαρτιά; Γιατί κάτι School of Economics, Yale, Tuft και τα λοιπά δε μας κατήντησαν έτσι;


    Και βέβαια με το ερώτημα δεν παραμερίζω το ζήτημα της αξιοκρατικής επιλογής. Απλά θίγω ένα συγκεκριμένο τμήμα του θέματος.


    Επίσης αυτή η κριτική που δέχεται ο κος Σταμπουλίδης απο τα μέλη, θα έπρεπε να απαντηθεί με ουσιαστικά αντρίκια λόγια (όπως έχει συνηθίσει να απαιτεί το g700) και όχι με τις γνωστές γενικότητες του πολιτικού λόγου. Εν τέλει νομίζω ότι ο κος Σταμπουλίδης μπορεί να καθησυχάσει εύκολα τα καχύποπτα πνεύματα απαντώντας όπως ο ίδιος θα περίμενε από τον εαυτό του μερικά χρονια νωρίτερα.

    ReplyDelete
  34. Εξαργυρώθηκε η "προσφορά" στην χούντα του ΠΑΣΟΚ με μια πολύ καλή θεσούλα. Προδοσία και από τους αυτοδιόριστους εκπροσώπους της γενιάς που καταστρέφεται από τον δικτάτορα Παπανδρέου. Δεν γράφετε καλύτερα ότι είστε το επίσημο όργανο προπαγάνδας των βολεμένων του ΠΑΣΟΚ;

    Η ουσία είναι μία. Σας εξαγόρασαν.

    ReplyDelete