Saturday, April 14, 2012

Από την οργή στην περισυλλογή

Του Γιάννη Βούλγαρη
Τα Νέα, 13/4/2012

Οι δημοσκοπήσεις λίγο πριν από την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου αποτύπωσαν την περισυλλογή των πολιτών, που καλούνται πλέον να συμβιβάσουν την οργή για το παρελθόν με τις προσδοκίες για το μέλλον. Η παρατηρούμενη σύμπλευση των άκρων του πολιτικού φάσματος σε επιλογές που άμεσα (ΚΚΕ, Καμμένος, Χρυσή Αυγή) ή έμμεσα (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) καταλήγουν στην αποκοπή από την Ευρώπη και στη δραχμή επαναλαμβάνει γνωστά φαινόμενα που εκδηλώνονται σε περιόδους εθνικής κρίσης, παρακμής της δημοκρατίας και διάχυσης της ανομίας. Οι συμπλεύσεις δεν αφορούν μόνο τις ηγεσίες. Η ευκολία με την οποία «φουσκώνει» δημοσκοπικά πότε το ένα και πότε το άλλο άκρο δείχνει ότι ένα μέρος, μικρό προς το παρόν, της κοινωνίας προσλαμβάνει τον λόγο των δύο χώρων ως συγγενικό. Οχι τυχαία το 49% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ «προτιμά» τον κ. Καμμένο (VPRC - «Επίκαιρα»).

Το παιχνίδι αυτής της ετερόκλητης συμπόρευσης είναι και δεν μπορεί παρά να είναι καταστροφικού χαρακτήρα. Καταστρέφουν τις πιθανότητες υπέρβασης της ελληνικής κρίσης εντός της Ευρώπης και της ευρωζώνης, χωρίς να προτείνουν ούτε να μπορούν να προτείνουν μια διαφορετική προοπτική. Ωθούν την Ελλάδα να επιλέξει η ίδια την αποχώρηση από την Ευρώπη και την ευρωζώνη μέσα σε καταστάσεις άτακτης χρεοκοπίας. Για όσους ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας είτε ως «επαναστατική κατάσταση», είτε από ίδιο συμφέρον, είτε από απόγνωση, η προοπτική αυτή είναι επιθυμητή. Για όσους όμως πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση πληρώνοντας ακριβά αλλά όχι πανάκριβα (πόσω μάλλον που έχει διανύσει ήδη μεγάλο μέρος της κοιλάδας των δακρύων), η προοπτική αυτή σημαίνει παγίδευση της χώρας σε μια μακροχρόνια κρίση «μετασοβιετικού τύπου».

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Βούλγαρη στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

25 comments:

  1. Ο Νόαμ Τσόμσκι



















    Ο Νόαμ Τσόμσκι απόψε στις 9 στο ΣΚΑΙ.

    "Ο Νόαμ Τσόμσκι,αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα σημειώνει ότι "οι πολίτες στη χώρα δεν έχουν πολιτικές επιλογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους". Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές απέναντι στην κρίση τονίζοντας ότι "καμία από αυτές δεν είναι ανώδυνη". Μεταξύ αυτών των επιλογών συγκαταλέγεται "η επιλογή να αποφασίσει να προχωρήσει σε μία ριζική αλλά εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δομική αναδιάταξη στο εσωτερικό της".

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Ξέχασες" να αναφέρεις και τα υπόλοιπα που λέει ο Τσόμσκι για την κατάσταση στην Ελλάδα:

      "Τσόμσκι: Καταστροφή τα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα" (14/4/2012):

      >> http://topontiki.gr/article/33855

      "...Ασκεί σκληρή κριτική στην Τρόϊκα για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει στις ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα για την περίπτωση της Ελλάδας χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή 'ως καταστροφή'..."

      Και η αμέσως επόμενη πρόταση από αυτό που έκανες copy/paste:



      Επειδή μάλλον πρώτη φορά άκουσες για κάποιον Τσόμσκι, από τους παπαγάλους του ΣΚΑΪ, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω για να μάθεις τι λέει εδώ και πολλά χρόνια για τις κυβερνήσεις-πιόνια των τραπεζών και για τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ:

      "Chomsky: Troika wants to destroy Greeks"
      >> http://www.youtube.com/watch?v=KoKM32hrfB8

      "Τσόμσκι: «Η τρόικα θέλει να σας καταστρέψει»"
      >> http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=426036

      "Νόαμ Τσόμσκι: «Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»"
      >> http://www.otyposnews.gr/archives/28709

      "Νόαμ Τσόμσκι: «Η καταστροφή της Ελλάδας είναι ο στόχος»"
      >> http://olympia.gr/2011/11/07/the-destruction-of-greece-is-the-goal/

      Αυτό που εννοεί ο Τσόμσκι ως "ριζική δομική αναδιάταξη" είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παπαγαλίζουν οι Σαμαρο-Βενιζέλοι, μπας και γλιτώσουν τον εξοστρακισμό.

      Delete
    2. @Παρμενίδη
      Διαβάζεις Τσόμσκι και ψήφισες ΓΑΠ.Δείχνεις να έχεις μελετήσει τους αρχαίους και θα ψηφίσεις Μπένυ.Η γλώσσα σου αιχμηρή και γοητευτική.Όταν αρχίζεις,όμως,το αντιαριστερό κήρυγμα και τις "γίδες στην πλάτη" οσμίζομαι έναν βαθύ συντηρητισμό με επαρχιακές ρίζες.

      Delete
  2. Ο κύριος Βούλγαρης και "ΤΑ ΝΕΑ" προφανώς δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν όλα τα νούμερα των δημοσκοπήσεων.

    Παρά την ξεδιθάντροπη τρομοκρατία, από την τρόικα εσωτερικού, από τα χουντοκάναλα, ακόμα και από το ίδιο το ΔΝΤ και το Eurogroup, η συντρηπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μασάει μία. Πολύ απλά, γιατί δεν έχει πια τίποτ ανα χάσει.

    ΝΔ στο 17%, ΠΑΣΟΚ (ποιο;) στο 12%, ΔΗΜΑΡ γύρω στο 4% (από 17% πριν 2 εβδομάδες!), και όλα αυτά με κάθε "αναγωγή", "συσπείρωση" ή όποια άλλη αλχημεία των δημοσκόπων για να μην αποκαλυφθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση.

    Από αυτούς που ψηφίζουν (65%), λιγότεροι από 1 στους 3 τσιμπάνε στην τρομοκρατία, ενώ μηδέν στους τρεις στην ανύπαρκτη "προοπτική" που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τα κόμματα της τρόικας.

    Και δεν υπολογίζουμε βέβαια την πιθανότητα όλοι αυτοί οι μέχρι τώρα αδιάφοροι μη-ψηφοφόροι να εμφανιστούν στις κάλπες και να μαυρίσουν αυτούς που με τις περικοπές τους έκοψαν το φραπουτσίνο και την όποια δουλειά είχαν μέχρι τώρα.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα και όση τρομοκράτηση και να πέσει, την επόμενη μέρα η νέα συγκυβέρνηση δεν θα έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάλλον εσύ δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο του κ. Βούλγαρη διαφορετικά δεν εξηγείται το σχόλιο σου. Πέρα απ' την αντι-μνημονιακή παρλαπίπα έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο επί της ουσίας;

      Αν δεν σου αρέσουν τα στοιχεία που παραθέτει ο Βούλγαρης ρίξε μία ματιά στην δημοσκόπηση του ΟΠΑ. Στην πρόθεση ψήφου θα δεις ότι η ΝΔ παίρνει 15,4%, το ΠΑΣΟΚ 14,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,8 και η ΧΑ 4,9%.

      Αυτά σε μία χώρα που ο δημόσιος διάλογος κατακλύζεται από παρλαπίπες.

      Άντε και καλή Ανάσταση.

      Delete
    2. Τα σχόλια "επί της ουσίας" είναι ανάλογα με αυτά που αναφέρει το άρθρο:

      "...Το παιχνίδι αυτής της ετερόκλητης συμπόρευσης είναι και δεν μπορεί παρά να είναι καταστροφικού χαρακτήρα. Καταστρέφουν τις πιθανότητες υπέρβασης της ελληνικής κρίσης εντός της Ευρώπης και της ευρωζώνης, χωρίς να προτείνουν ούτε να μπορούν να προτείνουν μια διαφορετική προοπτική..."

      Με άλλα λόγια, οι ξερόλες στην εξουσία και στην επόμενη συγκυβέρνηση. Και οι υπόλοιποι, προσευχή και νηστεία, και από πάνω να πούνε και ευχαριστώ σε αυτούς που τους έσκισαν.

      Λευτεριά στον Άκη. Όχι κελί, άγαλμα θα τον κάνουν. Τέλος.

      Delete
    3. Αλήθεια, αφού έχουμε χούντα, πώς δικαιολογείς το γεγονός ότι στις 6 Μαΐου έχουμε εκλογές;

      Delete
    4. Ο αρθρογράφος μία χαρά τα λέει. Διατυπώνει την άποψη του καθαρά χωρίς υπεκφυγές. Δώσε λίγο ουσία στο λαό ρε jaga. Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου έχουν καμία πρόταση να ρίξουν στο τραπέζι;

      Delete
    5. Bilderberg, μασονικές στοές, σκοτεινές κυβερνήσεις, Soros, νέα τάξη πραγμάτων, Rothschild, καπιταλισμός, δωσίλογοι. Κάθε λέξη και μία μικρή ιστορία συνομοσιολογίας. Όλες μαζί αποτελούν την αφήγηση του jaga για τον κόσμο. Δεν σε θεωρώ φασίστα αλλά πραγματικά εξήγησε μου πως δικαιολογείς το γεγονός ότι την ίδια επιχειρηματολογία την χρησιμοποιεί πάνω κάτω και η ΧΑ και ο Πάνος Καμένος; Εξήγησε μου πως τα παραπάνω παραμύθια θα μας βοηθήσουν να βγούμε απ' την κρίση;

      Delete
    6. Κάνεις λάθος. Η ΧΑ δεν ταυτίζεται με τον Καμένο. ΟΛΑ τα άκρα ταυτίζονται μεταξύ τους. Η κατάσχεση περιουσίας μέσω φόρων είναι κατεξοχήν "σοβιετική" πολιτική. Όπως και η διάλυση διαδηλώσεων είναι φασιστικών καθεστώτων. Γι' αυτό και οι μνημονιακοί τα έχουν χάσει. Δεν ξέρουν ποιον να πρωτοβρίσουν και κυρίως πως. Να πούνε τους φασίστες κουμουνιστές ή το αντίστροφο;

      Όσο για την αντιπρόταση που όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν, μας τη λένε πλέον οι ίδιοι οι Γερμανοί πολιτικοί. Μόνο που τώρα τη λένε εκ του ασφαλούς, αφού έχουν υποθηκεύσει τη χώρα μας. Για εμάς, η μοναδική βιώσιμη λύση είναι η απόρριψη των πάντων, όσων έχουν συμβεί τους τελευταίους 30 μήνες τουλάχιστον.

      Μετά, σε νέα βάση και με δική μας τη μπάλα, ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε το οτιδήποτε, ακόμα και να γυρίσουμε στο ΔΝΤ. Αλλά φυσικά αυτό προϋποθέτει πολιτικούς εκτός "λίστας Χριστοφοράκου". Ήδη ο Άκης ετοιμάζεται για "δικαίωση" μετά το Πάσχα, λόγω παραγραφών και περιστασιακών αποδεικτικών στοιχείων.

      Αλλά μην λέμε κιόλας ότι οι εκλογές που έρχονται δίνουν νομιμοποίηση σε κανέναν. Ούτε καν στην επόμενη αντιπολίτευση "διαμαρτυρίας". Όταν ο κόσμος έχει το πιστόλι στο κεφάλι και απειλείται καθημερινά από τους πάντες για το τι θα ψηφίσει, το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφίζει με κριτήριο τον πανικό. Όσο για τα κόμματα, απλά αλλαξοκαρεκλιές θα κάνουν, με νέα συνγκυβέρνηση και κάμποσα εκατομμύρια bonus στα ταμεία τους.

      Delete
    7. Σου ορκίζομαι ότι αν μου πεις την Αντιπρόταση σου - σας δεν θα την αγνοήσω.

      Delete
    8. Η ΧΑ είναι ναζιστική οργάνωση και κινείται εκτός πολιτικού φάσματος. Θεωρώ ότι Π. Καμένος ναι μεν εκφράζει ακραίες απόψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν άκουσα και δεν διάβασα κάτι που θα τον κατέτασσε στους ναζιστές.

      Delete
    9. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

      "Σόιμπλε: Παραδέχθηκε ότι είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ" (8/3/2012):
      >> http://epikaira.gr/epikairo.php?id=39651&category_id=541

      "...«Πρόκειται για πάγια θέση του Γερμανού υπουργού κατά της οποίας ο κ. Βενιζέλος έχει επιχειρηματολογήσει...»

      ...Τα μέλη του πανεπιστημίου πλημμύρισαν το ίδρυμα με εκατοντάδες αφίσες καταγγέλλοντας τον Σόιμπλε για οργουελική ρητορική, απάνθρωπες πολιτικές και αντιδημοκρατική στάση..."


      Δεν μπορεί οι μνημονιάκηδες να προσεύχονται στο όνομα των "σοφών" Γερμανών, αλλά να δίνουν βάση επιλεκτικά σε αυτά που λένε.

      Η διαφορά είναι ότι κανένας τροικανός δεν προτείνει το αμέσως προηγούμενο στάδιο (πριν την έξοδο από το ευρώ), που δεν είναι άλλο από την ακύρωση όλων των συμφωνιών και των δανείων από το 2010 μέχρι σήμερα, συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και στη συνέχεια μονομερής άρνηση του χρέους (περίπου 2/3 υπολογίζεται) που πήγε σε τσέπες όπως του Άκη.

      Το αν στη συνέχεια θα μας συμφέρει να μείνουμε στο ευρώ ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις συνθήκες και τη δική μας βούληση. Αν η ΕΚΤ αποφασίσει να κλείσει την κάνουλα στις τράπεζές μας (καιρός είναι), τότε εμείς θα αποφασίσουμε εθνικό νόμισμα και επιλεκτική ή και καθολική απόρριψη του ευρώ.

      Μπορεί σε κάποιους γραβατωμένους τυπάκους αυτά να ισοδυναμούν με τον προσωπικό τους αρμαγεδώνα στο μικρό τους μυαλουδάκι, αλλά για το 90% του κόσμου, πίστεψέ με, δεν έχει καμία διαδορά με αυτό που ζούμε ήδη σήμερα, χωρίς καμία προοπτική.

      Delete
    10. Συμφωνώ για ΧΑ, δεν είμαι σίγουρος (ακόμα) για τον Καμένο. Πριν τις εκλογές δεν έχει νόημα να μαντεύουμε προθέσεις. Την επόμενη μέρα, όταν όλα τα προσωπεία θα πέσουν, θα ξέρουμε ποιος ακριβώς εκπροσωπεί τι.

      Delete
  3. Η κατάσταση της Ελλάδας είναι πλέον γνωστή σε όλους. Οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν ελεύθερα όποιον θέλουν. Κανείς δε θα τους εμποδίσει να κάνουν την οποιαδήποτε επιλογή, ό,τι και αν σημαίνει αυτή. Μέσα ή έξω από την Ευρώπη, με Ευρώ ή με Δραχμή, να συμμαζευτούν ή να συνεχίσουν με το ίδιο τροπάρι. Όσοι επίσης ελεύθερα αποφασίσουν να απέχουν από τη διαδικασία, ελεύθερα επιλέγουν να απέχουν από τις αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας.

    Συνεπώς, η επόμενη κυβέρνηση - όποια κι αν θα είναι αυτή - θα έχει τη νομιμοποίηση να ακολουθήσει το δρόμο της. Καιρός είναι να σεβαστείτε τη Δημοκρατία, να αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας και των επιλογών της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

    Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει, όχι μόνο τη νομιμοποίηση, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να προχωρήσει το έργο της και ταυτόχρονα να το υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, ενάντια σε κάθε φασιστοειδές που δεν αποδέχεται τη νομιμοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας. Σε κάθε φασιστοειδές που κατά παράβαση των νόμων και των θεσμών προσπαθεί να επιβάλλει τις θέσεις του στην πλειοψηφία.

    Καιρός είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κυβέρνηση και πολίτες έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση της υπεράσπισης της Δημοκρατίας και των νόμων. Οι μοναδικοί δυνάστες των Ελλήνων είναι αυτοί που δεν αποδέχονται το δικαίωμά τους στη Δημοκρατία και είναι όλοι εντός της χώρας.

    ReplyDelete
  4. Το άρθρο προσπαθεί ουσιαστικά να τρομοκρατήσει. Μόνη επιλογή που αφήνει είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα άλλα συλλήβδην ονομάζονται άκρα που καταστροφολογούν κλπ. Είναι η πρώτη πάντως φορά που βλέπω σε εκλογές τέτοια απροκάλυπτη προπαγάνδα. Δε θυμάμαι άλλη, αν και κάθε εκλογική αναμέτρηση διανθίζονταν με καταστροφολογίες ή εμφανίζονταν ως μεγάλο διακύβευμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το να επιχειρηματολογείς υπέρ ή κατά μίας άποψης είναι προπαγάνδα; Είναι εκπρόσωπος κάποιας κρατικής υπηρεσίας ο κ.Βούλγαρης και δεν το ξέρω;

      Delete
    2. Δεν θα το έλεγα αυτό για το Βούλγαρη ο οποίος ποντάρει και σε μια κυβερώνσα Αριστερά με ΔΗΜΑΡ.

      Σε κάθε περίπτωση αλλού είναι η ουσία του άρθρου. Ένα άρθρο γεμάτο πλούσιες φράσεις

      Η δομική προδιάθεση στη χρεοκοπία ήταν εγγενής στο «μεταπολιτευτικό δημοκρατικό μοντέλο» και ενεργοποιήθηκε πρωτίστως από την πελατειακή χρήση του κράτους εκ μέρους των δύο κομμάτων εξουσίας και δευτερευόντως από την πλειοδοσία της Αριστεράς, που μεταλλάχτηκε βαθμιαία από την Αριστερά των θυσιών της πρώτης Μεταπολίτευσης στην Αριστερά των επιδομάτων και της δημοσιοϋπαλληλίας. Ο τελικός εκτροχιασμός επήλθε λόγω της τραγικής διαχείρισης της κρίσης μετά το 2008.

      Delete
  5. Αντισταθείτε στο Μέτωπο των "Χρεοκοπίστας"!

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=14381

    Του Αρίστου Δοξιάδη

    ReplyDelete
  6. Δωράκι-έκπληξη για όσους θέλουν να πιστεύουν ότι μόνο ο Άκης συνέβαλε στο ότι σήμερα το 1/3 του εθνικού μας χρέους είναι από αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα:

    "Ιδού η σκανδαλώδης συμφωνία για τα Type 214 με την υπογραφή Ε.Βενιζέλου" (18/4/2012):

    >> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39420&Itemid=139

    Ολόκληρο το έγγραφο της συμφωνίας:

    >> http://www.defencenet.gr/defence/media/pdf_2.pdf

    Ημερομηνία υπογραφής:
    18 Μαρτίου 2010

    Υπογράφουν:
    Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλος.

    Τι προβλέπει:
    Πλήρη αποπληρωμή των προγραμμάτων για τα υποβρύχια Type 214 και τον εκσυγχρονισμό μερικών παλαιότερων (Type 209).

    Και τα δύο παραπάνω προγράμματα ουσιαστικά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ (3,353 δισάκια), μέχρι το 2018.

    Όπως αναφέρει και το άρθρο:
    "...Μικρή λεπτομέρεια: Οι συλλήψεις των στελεχών της Ferrostaal ξεκίνησαν στην Γερμανία λίγες ημέρες πριν την υπογραφή του framework agreement..."

    Μην ξεχάσετε να τους ξαναψηφίσετε, για τις "διαπραγματευτικές" τους ικανότητες.

    ReplyDelete
  7. Τα εκατομμύρια ευρώ που καταβροχθίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ μέσω της κομματικής επιχορήγησης, δεν είναι επαχθές χρέος;
    Και το 4% του ποσού των εξοπλιστικών προγραμμάτων που πήγαινε στα ταμεία των ενστόλων και τα διένειμαν ως μέρισμα δεν είναι επαχθές χρέος;
    Και οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων των αξιωματούχων δεν είναι επαχθές χρέος;
    Και τα εισοδήματα του συνόλου των εργαζομένων(μηχανικοί,δικηγόροι,τραπεζικοί,λογιστές,εμψυχωτές,πωλητές πολυτελών ειδών στη κ.Σταμάτη,κλπ. καικλπ.) για το ξέπλυμα των χρημάτων των "Ακηδων" δεν αποτελούν εισόδημα απο επαχθές χρέος;
    Γιατί νομίζουμε ότι ήταν εθνικός ήρωας ο Ακης,και για πολλούς είναι ακόμη;
    Το 1/2 τουλάχιστο του κατα κεφαλήν ακαθάριστου εισοδήματος του Ελληνα προέρχονταν και προέρχεται απο το επαχθές χρέος.
    Ολοι μας,εκόντες άκοντες,είμασταν τα πλυντήρια των "Ακηδων".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά τα λες. Και αν η επιχορήγηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είναι μία φορά "επαχθές", σκέψου τι είναι για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τουλάχιστον) που παίρνουν πολλαπλάσια, με προείσπραξη και μελλοντική υποθήκη, για να δανειστούν από τράπεζες.

      Γι' αυτό και πέρυσι τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ (νομίζω) έφερε στη Βουλή επίσημη πρόταση για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Να δούμε δηλαδή τι χρωστάμε, σε ποιον και με ποιανού υπογραφή.

      Μάντεψε ποιοι τον καταψήφισαν...

      >> http://thezocalo.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

      Συμπέρασμα: Άστο, πάλι λάθος επιχείρημα διάβασες από το ραβασάκι.

      Delete
  8. Οι Συριζαίοι απλά κλεφτρόνια είναι οι άνθρωποι,ή έστω, απλοί κλεπταποδόχοι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Didakse tous parmenidi daskale tis diaplokis kai tis lamogias.

      The socialist way.

      Delete
    2. Didakse tous parmenidi daskale tis diaplokis kai tis lamogias.

      The socialist way.

      Delete