Monday, April 9, 2012

Εκλογές υψηλού ρίσκου

Του Παύλου Αθανασόπουλου
PPOL, 7/4/2012

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές και δυστυχώς φαίνεται ότι ούτε το πολιτικό προσωπικό, αλλά ούτε και μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος, κατάλαβαν τίποτα από την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως χώρα. Μια λαίλαπα τροπολογιών για μικροδιευθετήσεις που εξυπηρετούν ρουσφέτια, τοπικισμούς, μικροσυμφέροντα, συντεχνιακά προνόμια έχει κατακλύσει την βουλή, λίγο πριν αυτή κλείσει. Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα με τον τρόπο που ήξεραν ως τώρα και που απεδείχθη καταστροφικός.

  • Ο κ. Βορίδης προσπαθεί να προστατεύσει την ευγενή κάστα των βυτιοφόρων.
  • Ο κ. Μπαμπινιώτης, επιφυλλιδογράφος επί χούντας του «ελευθέρου κόσμου», προσπαθεί να υπονομεύσει την μεταρρύθμισή της ανωτάτης παιδείας, προασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα της συντεχνίας των πρυτάνεων και των πανεπιστημιακών.
  • Η «αριστερή μεταρρύθμιση» (ΑΡΜΕ), παράταξη των πανεπιστημιακών της ΔΗΜΑΡ, θεωρεί «θετικές» τις προσπάθειες του κ. Μπαμπινιώτη.
  • Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τρέχουν να προλάβουν να κάνουν όσο περισσότερα ρουσφέτια προλαβαίνουν.
  • Οι ναυτεργάτες προκηρύσσουν απεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αδιαφορώντας αν πλήττουν καίρια άλλες κοινωνικές ομάδες, τον τουρισμό, την νησιωτική Ελλάδα.
  • Διάφορες τοπικές κοινωνίες εξεγείρονται για να μη γίνουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στον χώρο τους. Συνεχίζουν έτσι την λογική που επικρατεί και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το συμφέρον μας πάνω από το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Μακριά από την πόρτα μας και «γαία πυρί μειχθήτω»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρο το άρθρο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του PPOL.

16 comments:

  1. Από τότε που ο ΓΑΠ αποσύρθηκε,προσωρινά, από τη πολιτική ζωή,η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεθώριασε.
    Μόλις τα νερά απομακρύνθηκαν,που λέει και η Λαγκάρντ,φάνηκαν όλοι όσοι δεν φοράνε βρακί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι "σαν κιλότ" του Κομφούκιου

      Delete
    2. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο τελικά: να έχεις έναν άοσμο Παπαδήμο στην κυβέρνηση, έναν δήθεν μεγάλο πανεπιστημιακό σαν τον Μπαμπινιώτη ή τους κλασσικούς πολιτικάντηδες μαυρογιαλούρους όλων των αποχρώσεων;

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Ο Βορίδης σε ρόλο Μαυρογιαλούρου ανέλαβε να μας παρουσιάσει τη νέα πολιτική ταυτότητα της ΝΔ του Σαμαρά.Οσα επαγγέλματα είχαν μισοανοίξει ανέλαβε να τα κλείσει ερμητικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diladi ayta pou o GAP kai o papadimos xreiastikan tria xronia gia na misanoiksoun.

      Delete
  3. Και ο Μπένυ, πόσο φτωχός-ακόμα και σωματικά - φαίνεται χωρίς τη λάμψη από τη παρουσία του ΓΑΠ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο χοντρομπένυ καλός μπλαμπλάς είναι. Να δούμε τι θα κάνει κι αυτός.

      Delete
    2. Exei repsei den ton blepete?

      Delete
  4. Μπαμπινιώτης: Ενας ακόμη Θύμιος.Με πανεπιστημιακές περγαμηνές.Πήρε τα εύσημα απο τον Τσίπρα και τον μακαμούκα το Κουβέλη.

    ReplyDelete
  5. Γειά σου Θύμιο Μπαμπινιώτη! Μπροστά σου ο αυθεντικός Θύμιος,ο ταξιτζής, είναι ένα χνούδαλο!

    ReplyDelete
  6. (Παύλου Αθανασόπουλου):

    "...Πρέπει να ψηφίσουμε τα κόμματα που έστω και διακηρυκτικά αυτοδεσμεύονται ως μεταρρυθμιστικά και ευρωπαϊστικά..."

    Άρα να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;;;...

    "...Ο αυτόχειρας της πλατείας Συντάγματος δεν ήταν...ούτε χαμηλοσυνταξιούχος...Απλά το φαιοκόκκινο μέτωπο σκυλεύει ένα ανθρώπινο δράμα για να επιτεθεί και πάλι κατά της δημοκρατίας...Πάντως στην Κατοχή οι άνθρωποι κοίταζαν να επιβιώσουν και να αγωνισθούν και οι αυτοκτονίες είχαν μειωθεί εντυπωσιακά..."

    Ίσως η μεγαλύτερη ανοησία που έχει γραφτεί φέτος σε blog ή σε άρθρο στο δίκτυο. Να δούμε πότε θα χαλάσει η συγκεκριμένη κασέτα, που την ακούμε ΚΑΘΕ βράδυ από την περασμένη εβδομάδα στα κανάλια.

    "...Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο Μουσείο Μπενάκη διατύπωσε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας, με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς, αλλά που έχει αρχή, μέση και τέλος και μπορεί να συζητηθεί..."

    Λάθος. ΑΥΤΗ είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχει γραφτεί φέτος. Όταν κάποιος πολιτικός αποδεικνύεται ψεύτης, αλαζόνας και αδίστακτος, δεν συζτητάς αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του. Απλά τον αγνοείς.

    ReplyDelete
  7. Σε αυτές τις εκλογές το ζήτημα δεν είναι να ανοίξει η βαλβίδα σφαλείας της οργής και να δοθεί η ευκαιρία για 3-4 μήνες ανακωχής.

    Σημασία έχει να ψάξει ο καθένας μόνος του, να δει ποια είναι η πραγματική πηγή του προβλήματος.

    Προτείνω μαζί με το αρνάκι (όσοι έχουν να φάνε), να τυπώσουν και να διαβάσουν το επίσημο καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος και ειδικά τις τελευταίες τροποποιήσεις του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011.

    Εξηγούνται πάρα πολλά πράγματα από όσα έχουν συμβεί από το 1999 μέχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  8. Σας προτείνω να δείτε στο ΒΗΜΑ ΤV μια καταπληκτική συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στο δημοσιογράφο Μαλούχο.Ο Ράμφος είναι ο μεγαλύτερος ζών φιλόσοφος της σύγχρονης Ελλάδας.Αξίζει από κάθε πλευρά να βάλλουμε και ένα κριτή στις απόψεις μας.Για όσους δεν φοβόμαστε τις συνέπειες απο τον κλονισμό των στερεοτύπων μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ καλή η συνέντευξη Ράμφου

      Delete
  9. Μέχρι και η Τσαπανίδου στο κάργα μνημονιακό ΣΚΑΪ τον έχει πάρει στο ψιλό:

    >> http://troktiko.eu/2012/04/video-h-tsapanidou-dieluse-ton-papakonstantinou-timhse-thn-dhmosiografia/

    Τόσο μυαλό έχει ο πρώην "τσάρος", που μόλις τώρα κατάλαβε ότι θα είναι μάλλον ο μοναδικός που θα την πληρώσει λόγω μη ασυλίας.

    Η κατάντια προσωποποιημένη.

    ReplyDelete