Wednesday, October 19, 2011

Ο γάμος του καπιταλισμού με τη δημοκρατία έχει τελειώσει

Του Σλαβόι Ζίζεκ*
Αυγή, 18/10/2011

Μας αποκαλούν αποτυχημένους αλλά οι πραγματικοί αποτυχημένοι βρίσκονται εκεί κάτω στη Γουόλ Στριτ. Διασώθηκαν χάρη στα δικά μας χρήματα. Μας αποκαλούν σοσιαλιστές αλλά σε αυτή τη χώρα υπάρχει πάντα σοσιαλισμός για τους πλούσιους. Μας λένε ότι δεν σεβόμαστε την ιδιωτική ιδιοκτησία. Όμως η κρίση του 2008 έχει καταστρέψει ιδιωτική ιδιοκτησία που ακόμη και αν θέλαμε να καταστρέψουμε θα έπρεπε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για εβδομάδες. Μας αποκαλούν ονειροπαρμένους. Όμως οι πραγματικοί ονειροπαρμένοι είναι εκείνοι που νομίζουν ότι τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Δεν είμαστε ονειροπαρμένοι. Είμαστε το ξύπνημα από ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Δεν καταστρέφουμε τίποτε. Γινόμαστε μόνο μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο το σύστημα καταστρέφει τον εαυτό του. Όλοι γνωρίζουμε την κλασική σκηνή από τα κινούμενα σχέδια. Η γάτα περνά τον γκρεμό και συνεχίζει να περπατά αγνοώντας το γεγονός ότι δεν πατάει πια στο έδαφος. Μόνο όταν κοιτάει κάτω και συνειδητοποιεί πού βρίσκεται αρχίζει να πέφτει. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Λέμε στους τύπους της Γουόλ Στριτ “Ε, κοιτάξτε κάτω!”.


*Ολόκληρη η ομιλία στη συνέλευση των Αμερικανών Αγανακτισμένων εδώ.

70 comments:

  1. Τράπεζες

    «Σε ό,τι αφορά τις Τράπεζες, ακούμε πολλά. Αλλά δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν, θα έλεγα, εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. το ΑΛΤΕΡ) και να μην δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν.

    Και μετά, να έρχονται και να λένε, ότι αν μειώσουμε εμείς το χρέος, το βάρος από τον Ελληνικό λαό, θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Όχι, δεν θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Μπορεί οι θέσεις κάποιων να καταρρεύσουν, οι Τράπεζες θα μείνουν όρθιες, όμως, διότι εμείς θα το εγγυηθούμε.

    Ενα υγιές τραπεζικό σύστημα είναι εργαλείο ανάπτυξης σε κάθε κοινωνία και σε κάθε οικονομικό σύστημα. Όμως, επειδή πολύς θόρυβος γίνεται στη χώρα μας τις μέρες αυτές για το ζήτημα αυτό, θέλω να υπογραμμίσω ότι το συμφέρον των Τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας».

    (Η εν λόγω αναφορά εκτιμάται ότι παρέπεμψε σε ένα «κούρεμα» σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που αποφασίσθηκε τον Ιούλιο και που θα ήταν επιθυμητό για τις Τράπεζες).


    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  2. Ο Σλαβόι Ζίζεκ,μαζί με το Γάλλο Μπερνάρ-Ανρύ Λεβί,αν και διαφορετικής θεώρησης ο ένας απο τον άλλο ,είναι απο τους σύγχρονους stars φιλοσόφους λόγω του έντονου ακτιβισμού τους.Αυτά που λένε και γράφουν αλλά και αυτά που κάνουν είναι πολύ ενδιαφέροντα,σαφή και κατανοητά.

    ReplyDelete
  3. Ολοι οι αγανακτισμένοι,όλου του κόσμου,έχουν στρατοπεδεύσει έξω απο τους ναούς του χρήματος που ασκούν την πραγματική εξουσία και φέρουν και την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κρίση.
    Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες "αγανακτισμένοι",οι μοναδικοί που εκστρατεύουν εναντίον του Κοινοβουλίου του ναού της Δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  4. «Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων στην ήπειρό μας»
    Σαρκοζί,πρόεδρος Γαλλίας.

    Είναι αυτό που σας έλεγα πάντα.Μη βλέπετε τα λογιστικά στοιχεία το χρέους.Δείτε τα γεωπολιτικά.
    Μας συμφέρει αυτό.Ο ΓΑΠ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα μας.

    ReplyDelete
  5. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι συχνά επιθυμούν κάτι που δεν θέλουν πραγματικά. Μη φοβάστε να θελήσετε πραγματικά αυτό που επιθυμείτε.


    Ο φιλόσοφος έπρεπε να κάνει και το επόμενο μεγάλο βήμα και να εξηγήσει και το γιατί άραγες οι άνθρωποι να επιθυμούν κάτι το οποίο δεν θέλουν πραγματικά...

    Δεν πειράζει όμως βιάζομαι και το ξέρω. Η παγκόσμια επίγνωση αναπτύσεται με γεωμετρική πρόοδο και γρήγορα θα φτάσει την κρίσιμη εκείνη μάζα που θα σταθεί ικανή να πυροδωτήσει το επόμενο μεγάλο κύμα της αλλαγής.

    Το νέο κύμα θα είναι αντίστοιχης ενέργειας με την πολιτιστική έκρηξη της αρχαίας Ελλάδας και τον τότε προσδιορισμό για πρώτη φορά των εννοιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και θα σαρώσει τα πάντα.

    Το νέο κύμα θα μεταφέρει την ελευθερία και την δημοκρατία σε ακόμα υψηλότερα πεδία έκφρασης, απελευθερώνοντας έτσι συσσωρευμένες ανθρώπινες πευματικές δυνάμεις καινοτομίας, δημιουργικότητας και αλληλεγγύης που όμοιές τους δεν θα έχουν ξαναεμφανιστεί ίσως από την περίοδο της κλασσικής αρχαιότητας!

    Κι όταν συμβεί το παραπάνω, ολόκληρο το σύμπαν θα συνομωτήσει και θα εκπληρώσει τα αληθινά δικά μας όνειρα και τις οντολογικά ελεύθερες επιθυμίες μας.

    ReplyDelete
  6. @libertarian:

    Εντάξει, καταλάβαμε.

    Επειδή όλοι οι πράσινοι εθνοσωτήρες έχουν χάσει το τόπι και δεν ξέρουν ποια είναι ακριβώς είναι η επίσημη γραμμή, απλώς μεταφέρουν σε εισαγωγικά τις δηλώσεις ΤΟΥ εθνοσωτήρα, χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό.

    Πάντως για τα χρέη του Alter μην ανησυχείτε, μόλις ο Κουρής τα βρει με τον άλλο καναλάρχη (μαντέψτε ποιον) και πατσίσουν αλλιώς, ας πούμε με την αποκομιδή σκουπιδιών (λέω εγώ τώρα...), τα 500 μύρια θα ξεχαστούν ως δια μαγείας.

    Μακράν η χειρότερη χουντο-καναλική τράμπα και η βλακωδέστερη "κριτική" που έχει ποτέ ειπωθεί ποτέ στη Βουλή από πρωθυπουργό EVER.

    ReplyDelete
  7. "Ο μόνος άλλος τρόπος είναι ο Στρατός"

    Καμίνης, εχθές, στο ΣΚΑΪ, για τα σκουπίδια (και όχι μόνο...)

    Λίγο μετά, σε άλλη δήλωση, σε άλλο χρόνο και τόπο, είπε με μειλίχιο ύφος: "...Εγώ δεν είπα ποτέ για Στρατό".

    Και να σκεφτεί κανείς ότι στις δημοτικές εκλογές μόνο μαύρο με φούμο δεν τον έβαψαν, για να τον πλασάρουν ως Martin Luther King (τον Ομπάμα τον έχει καπαρώσει ο George).

    ReplyDelete
  8. Ο Πάγκαλος προχθές απάντησε, σε ερώτηση για το 15% τους ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ότι για αυτό φταίει ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει την κατάσταση που βρισκόμαστε.

    Αν κρίνει κανείς από το τι συμβαίνει σήμερα στους δρόμους, ο Πάγκαλος έχει δίκιο. Μόνο βολεμένους τεμπέληδες χαραμοφάηδες βλέπω. Προφανώς υπολογίζει ότι από το 43% (2009) μέχρι το 15% (σήμερα) του κόμματος, κανονικά θα περίμενε κάνα-δυο εκατομμύρια κόσμο να ζητάνε να τον φάνε ζωντανό.

    ReplyDelete
  9. Σημείωση: Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι σταθμοί μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό παραμένουν κλειστοί με εντολή της αστυνομίας.

    Με άλλα λόγια, ελάτε στο κέντρο στις διαδηλώσεις, αλλά μόλις αρχίσει το ξύλο και τα χημικά, δεν θα υπάρχει ούτε ιατρείο να σας δέσουν τα ανοιγμένα κεφάλια.

    ReplyDelete
  10. @vaggeles

    ‎"Αυτό που έρχεται σαν εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις ίσως είναι κάτι άγνωστο. Πέρα από την κατανόηση μας. Τα παιδιά που θα γεννηθούν θα μεγαλώσουν σε μια άλλη πραγματικότητα, ίσως εμείς δε θα μάθουμε ποτέ".

    http://www.youtube.com/watch?v=5Yu4X8PBgKE

    ReplyDelete
  11. @parmenides:

    Στο Occupy Wall Street κατάλαβαν ότι το χρηματιστήριο δεν λέει τίποτα, μετακινούνται πλέον στα κεντρικά γραφεία των "καρχαριών".

    Εδώ ο κόσμος ξέρει και ήξερε εξ' αρχής ποιοι φταίνε. Ο "ναός της Δημοκρατίας" έχει πλέον το ρόλο του Πανεπιστημιακού ασύλου για τους κουκουλοφόρους.

    Η διαφορά είναι ότι στις φοιτητικές πορείες είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες. Σήμερα η κλίμακα μεγέθους είναι τουλάχιστον x10, πολύ περισσότεροι από το "χαβαλέ" (όπως σχολιάζανε) του περασμένου Ιουνίου στα καλύτερά του.

    Αυτό θα πει το 1% (μέσα) να αποκαλεί τους υπόλοιπους 99% (έξω) "προνομιούχους τεμπέληδες", οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα.

    ReplyDelete
  12. Τσαρλς Τίλλυ: Η μαζική κουλτούρα απειλή για τη δημοκρατία

    Σημασία δεν έχει ο τίτλος του καθεστώτος αλλά οι σχέσεις πολίτη και κράτους

    http://reason-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html

    ReplyDelete
  13. TEDxAcademy - Paschos Mandravelis - Paradigm Shift in the Greek Society

    http://www.youtube.com/watch?v=Vl9L7s8To6g

    ReplyDelete
  14. Χιλιάδες "αγανακτισμένοι" έκαναν τη βόλτα τους σήμερα στο κέντρο της πόλης.Είναι οι ίδιοι που σε λίγο θα την αράξουν στο καναπέ για να απολαύσουν το αγαπημένο τους τούρκικο σίριαλ.

    ReplyDelete
  15. "Το κούρεμα...
    θα είναι βαθύ, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ποσοστό",φέρεται να είπε ο ΓΑΠ στον Αλαφούζο του ΣΚΑΙ.

    Το καταλαβαίνουμε απο το σκύλιασμα των τραπεζιτών.Αβάντα ΓΑΠ,μην τους φοβάσαι.Στην ανάγκη κήρυξε τον νέο ΑΝΕΝΔΟΤΟ.
    Μην σε επηρεάζουν οι θαμώνες των τούρκικων σίριαλς που σήμερα το παίζουν επαναστάτες στη πλατεία Συντάγματος.
    Το κούρεμα πρέπει να είναι βαθύ,πολύ βαθύ.Αλλοιώς δεν θα είναι φιλολαικό και πατριωτικό.
    Αυτή τη φορά στοιχίσου με τη Μέρκελ.

    ReplyDelete
  16. @parmenides:

    Ακριβώς αυτό. Ο μπουνταλάς τα βρίσκει με τους καναλάρχες, στέλνει τους αστυνομικούς να τρώνε σκουπίδια και μολότοφ, διαβάζει και κανένα ανέκδοτο στη Βουλή ως άλλοθι για αυτούς που έχουν τύψεις και τέλος. Περιμένει την "απόσυρση" μόλις λάβει εντολή.

    Ποιος ασχολείται με εκλογές, ψηφοφορίες, ποσοστά κομμάτων. Το μόνο που μετρά είναι αυτό που έχει στο δικό του μυαλουδάκι (και κάνει γκέλ στο κενό), άντε και μιας χούφτας ακόμα καλοθελητών που νομίζουν ότι σύντομα θα γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

    Οι άνθρωποι έχουν κάνει τις επιλογές τους. Όπως και όσοι εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, ξέροντας με κάθε λεπτομέρεια τι έχει συμβεί, τι έχει κάνει, τι έχει "καταφέρει", φανερά και κρυφά.

    Και όσοι βρίσκονται απέναντι, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους επίσης. Όσους κουκουλοφόρους και να αμολήσουν ανάμεσά τους, όσο χουντικά και να γίνουν τα ΜΜΕ.

    ReplyDelete
  17. "Bloomberg: Η Merkel ρισκάρει τη θητεία της για να σώσει την Ελλάδα".

    1-Ολοι όσοι παίρνουν σοβαρές αποφάσεις ρισκάρουν όχι μόνο την ηγεσία τους αλλά και τη ζωή τους.
    2-Η Γερμανία ή θα αναλάβει τις ευθύνες της ή θα περιθωριοποιηθεί γεωπολιτικά.
    3-Νομίζω ότι για μια ακόμη φορά οι Γερμνοί "θα ακούσουν" τους Γάλλους.
    4-Εμάς μας συμφέρει όταν οι ελέφαντες μαλώνουν να "σφικταγκαλιάζουμε το χριστό και να γλυκοφιλάμε το Βούδα",όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης.
    6-Εάν δεν ματώσουν οι τραπεζίτες,η κρίση θα πάρει ανεξέλεγκτες πολιτικές διαστάσεις παντού,γιατί ήδη άρχισαν στα μάτια των μαζών να προσωποποιούν και να εκπροσωπούν τον εχθρό που μέχρι τώρα "δεν γνωρίζαμε" ποιός είναι ενώ κάναμε "οικονομικό πόλεμο".

    ReplyDelete
  18. ΚΟ-ΛΑ-ΦΟΣ !

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1307833

    ReplyDelete
  19. Ο ΓΑΠ,μετα και τον τίτλο τού "IS" που του απένειμαν οι Γερμανοί είναι ο μόνος και μοναδικός Ελληνας πολιτικός που μπορεί να συνομιλήσει ισότιμα με όλους τους παίκτες της διεθνοπολιτικής ελίτ.
    "Πολιτική ΓΑΠ χωρίς το ΓΑΠ",ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ.

    ReplyDelete
  20. "Πολιτική ΓΑΠ χωρίς το ΓΑΠ",που υπόσχεται ο Σαμαράς, θα είναι σαν την "πολιτική Σημίτη χωρίς το Σημίτη" που υποσχότανε ότι θα εφάρμοζε ο Μπουχέσας μέσα στα πλαίσια του πελατειακού κράτους της μπλέ και κόκκινης δεξιάς που ζητάει συνεχως εδώ και χρόνια την πολτική ενός "βαθύτερου" ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  21. ...Kαι κατέληξε στη λεηλασία της χώρας.Δείτε τις λίστες των οφειλετών εκατομμυριούχων που έπαιρναν επίδομα απο τον ΟΑΕΔ για να φρίξετε ή έστω για να φρικάρετε.

    ReplyDelete
  22. Μέχρι τώρα το ευρωσύστημα το κουμαντάριζαν οι Γάλλοι.Οι Γερμανοί είχαν το ρόλο του ταμία για να ξεπληρώνουν τα προπατορικά τους αμαρτήματα.Οπως όμως γνωρίζουμε απο την ιστορία οι Γερμανοι κάθε 50-60 χρόνια αμαρτάνουν.
    Κάπου πλησιάζουμε σαυτο το χρονικό όριο.

    ReplyDelete
  23. Πόσο πιο ξεφτίλα μπορεί να γίνει η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης;

    Μπροστά στη Βουλή αυτή τη στιγμή βρίσκονται διαδηλωτές, με περιφρούρηση γύρω-γύρω από ΠΑΜΕτζήδες, και από την κάτω πλευρά έρχονται και τους πετάνε ανενόχλητοι μολότοφ και κοτρόνες ένα τσούρμο μπάχαλοι.

    Τα ΜΑΤ δεν βρίσκονται Π-Ο-Υ-Θ-Ε-Ν-Α για να προστατέψουν αυτούς που δέχονται πέτρες, είναι ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι περιμένουν να ανακατευτούν οι μπάχαλοι με τους υπόλοιπους για να τους πήξουν όλους στα χημικά και να αδειάσουν το Σύνταγμα.

    Αν και δεν έχω καμία σχέση με το χώρο τους, ούτε και βρίσκω καμία λογική στην ηγεσία του κόμματός τους, σήμερα έχουν τα σέβη μου για την περιφρούρηση που κάνουν ΜΟΝΟΙ τους εντελώς, στο σύνολο των διαδηλωτών, όχι μόνο στους δικούς τους.

    ReplyDelete
  24. Σήμερα η ΕΛΑΣ-Αστυνομία εκτελεί διαταγές της ΠΑΜΕ-Αστυνομίας.Γιαυτό και δεν παρενέβη.Παρεμβαίνει μόνο όταν καί όπου διατάζει το ΠΑΜΕ.Και φυσικό είναι οι αντιεξουσιαστές να επιτίθενται επι της πραγματικής εξουσίας που είναι το ΠΑΜΕ.

    ReplyDelete
  25. Η Βουλή την ώρα που λαμβάνει αποφάσεις που θα "κατασπαράξουν τους εργαζόμενους" φρουρείται απο το ΠΑΜΕ για να μπορέσουν οι βουλευτές να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

    ReplyDelete
  26. Να φανταστείτε ότι όσους συλλαμβάνει η ΕΛΑΣ, καθυπόδειξιν του ΠΑΜΕ, τους πάει κατευθείαν στον ΠΕΡΙΣΣΟ για ανακρίσεις.

    ReplyDelete
  27. "Για τη στάση της Αστυνομίας, είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να επέμβει γιατί θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα."

    Αλέκα Παπαρήγα.

    Αφιερωμένο,εξαιρετικά, στους "χρήσιμους ηλίθιους".

    ReplyDelete
  28. δηλαδη κάνεις αφιέρωση στον εαυτό σου.........

    Σε άλλες εποχές θα φόραγες κουκούλα

    ReplyDelete
  29. Μπράβο στην κυβέρνηση που άφησε το ΚΚΕ και τα ΚΝΑΤ να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα. Έτσι, σίγα-σίγα να εμπεδώνουμε ότι ζούμε σε μία ακυβέρνητη πολιτεία.

    Χώρα μπουρδέλο.

    ReplyDelete
  30. «Επικήρυξαν» καθηγήτρια, επειδή ήταν αντίθετη στις καταλήψεις

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100097_20/10/2011_459836

    Έχω μπερδευτεί. Τελικά ποίος είναι το παρακράτος σε αυτή τη χώρα;

    ReplyDelete
  31. @xanoum mpourek:

    Δεν κατάλαβες καλά. Τα ΜΑΤ κοιτούσαν και έδιναν εύσημα στους μπάχαλους, προσευχόμενοι ότι θα σπάσουν τον κλοιό και θα ανακατευτούν με το πλήθος, όπως κάνουν πάντα. Οπότε να πήξουν και πάλι την Αθήνα στα χημικά.

    Αφού δεν βρήκαν να δείρουν στο Σύνταγμα, κατέβηκαν και έκαναν τρομοκρατία στο Μοναστηράκι μετά τις 4-5μμ. Χημικά σε όλη τη Μητροπόλεως μέσα σε χιλιάδες κόσμο για να τους πάνε καρότσι μέχρι τον ΗΣΑΠ, τρομοκρατία, ροπαλιές και σπασίματα στους καταστηματάρχες από τη ΔΙΑΣ με τα παπάκια, όπως είχαν κάνει και τον Ιούλιο.

    Μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι ψέμματα, όπου να 'ναι θα βγούνε και τα βίντεο στο δίκτυο. Προσοχή γιατί θα γίνετε ρόμπα (και πάλι).

    ReplyDelete
  32. @parmenides:

    Στο σχόλιο που ήθελα να σου γράψω με πρόλαβε ο ser.

    Ελπίζω να θυμάσαι το γνωμικό που λέει ότι την προδοσία πολλοί λάτρεψαν, τον προδότη κανείς.

    Σε δύο δουλειές μόνο στον κόσμο κάνει κάποιος τα πάντα για το χρήμα. Μάντεψε σε ποια από τις δύο ανήκεις.

    Όπως και την άλλη παροιμία που λέει ότι δεν πρέπει να τσακώνεται κανείς με γουρούνια (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά). Γιατί θα λερωθείτε και οι δύο, αλλά το γουρούνι το χαίρεται.

    Εγώ προσωπικά κόβω κάθε σχόλιο προς εσένα. Τα διαπιστευτήριά σου είναι πλέον ξεκάθαρα. Δεν θα σε βοηθήσω.

    ReplyDelete
  33. Και κάτι που προφανώς πρέπει κάποιος να πει και εδώ:

    Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη, καλή ανάρρωση στους 74 (μέχρι ώρα) τραυματίες από τις σημερινές μάχες (στην κυριολεξία).

    Τα σέβη μου στο κατά τα άλλα ξένο σε εμένα ΠΑΜΕ, που σήμερα κάθισε και προστάτεψε ΟΛΟΥΣ τους διαδηλωτές και όχι μόνο τα μπλοκ του, για πολλές ώρες, αποτρέποντας στους παρακρατικούς να ανακατευτούν με τον κόσμο.

    Η ξεφτίλα της ημέρας στους εργαζόμενους αστυνομικούς, που σήμερα είχαν διαταγή να παρακολουθούν άπραγοι όταν κουκουλοφόροι πέταγαν μολότοφ και μάρμαρα στα κεφάλια του κόσμου. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι ο όρκος που έδωσαν δεν αποτιμάται σε χρήμα, ούτε φυσικά όσο είναι ο πετσοκομμένος τους μισθός.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στο συνονθύλευμα που αυτή τη στιγμή στηρίζει καθεστώς που πράττει εναντίον του Συντάγματος, της χώρας και των πολιτών της, ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως.

    Τέλος, ηρεμία και προσοχή γιατί οι μέρες που έρχονται είναι ακόμα πιο επικίνδυνες. Τουλάχιστον τώρα τα πράγματα είναι "crystal clear" που λένε και στο χωριό του μπουνταλά με το μουστάκι.

    ReplyDelete
  34. Χθες μεταξύ 13:00-14:00 ήμουν στη γωνία της Ερμού ακριβώς κάτω από το ΥΠΟΙΚ (απέναντι απο το McDonalds)

    20 μέτρα πιό κάτω παραταγμένα τα ΜΑΤ στο στενάκι που είναι η είσοδος του ΥΠΟΙΚ.

    Στις 13:30 περίπου μια ομάδα 70 ατόμων με κουκούλες και μαύρα, ένας τσογλανοεσμός κυριολεκτικά, πέρασε μπροστά απο τα ΜΑΤ και όλους μας και μπήκε στην πλατεία ακριβώς πίσω από τους τελευταίους ΠΑΜιτες

    Τα ΜΑΤ δεν έκαναν καν προσπάθεια να πιάσουν μερικούς γιά εξακρίβωση στοιχείων. Ρώτησα εναν αστυνομικό των ΜΑΤ γιατί δεν κάνουν τίποτα και η απάντηση (τι μαλάκας!) με μάγκικο ύφάκι "θα κάνουμε, ξέρουμε εμείς"
    Τενεκές και αυτός και οι ανώτεροί του και οι προιστάμενοί τους

    Διότι ηλίθιε τενεκέ "κάνω" σημαίνει με τον λιγότερο κόπο και το λιγότερο κόστος.

    ReplyDelete
  35. Ο καρδιολόγος του Ευαγγελισμού βγήκε απόψε και επιβεβαίωσε λίγο-πολύ ότι όσοι λένε πως το μοιραίο καρδιακό του άτυχου οικοδόμου σήμερα ήταν "τυχαίο" και ασύνδετο με τις ρίψεις χημικών, είναι άσχετος.

    Σε περίπτωση μαζικής εισπνοής σκόνης CS, όπως έγινε με της συγκεκριμένη περίπτωση όταν νωρίτερα έφαγε ένα δίπλα του, η απότομη υποξαιμία ενδέχεται να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια-ανακοπή ακόμα και σε απόλυτα υγιή άνθρωπο.

    Ας περιμένουμε την επίσημη νεκροψία μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Αλλά για μια ακόμα φορά ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όσους βγήκαν αμέσως να καλύψουν "με το γάντι" τους υπεύθυνους από τα σημερινά έκτροπα.

    ReplyDelete
  36. Eνας καθόλα "φυσιολογικός" θάνατος, απο καρδιακή ανακοπή, που συμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο παντού σε όλο το κόσμο και σε διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες, γίνεται προσπάθεια απο το ΠΑΜΕ, τους μπάτσους του συστήματος, και τους παρατρεχάμενούς του, να αποδοθεί σε δολοφονία.
    Ο ορισμός της σκύλευσης του νεκρού.

    ReplyDelete
  37. Mια μιλιταριστική οργάνωση,σαν το ΠΑΜΕ,που πήγε να διαδηλώσει "ειρηνικά" με ρόπαλα και διαταγές προς τα ΜΑΤ "να μην ανκατεύονται" προσπαθεί σήμερα να κατασκευάσει μάρτυρα,έναν άνθρωπο απο την οικογένεια του οποίου έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη που τον ταλαιπουρούσε όλη μέρα με το μαρτύριο της παρατεταμένης ορθοστασίας.
    Ποιός είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός;

    ReplyDelete
  38. Κατα το ΠΑΜΕ, την Ελλάδα τη κατοικούν δύο είδη ανθρώπων,οι κρατικοί που είναι αυτοί και οι παρακρατικοί που είναι όλοι οι άλλοι.

    ReplyDelete
  39. Κατά τα άλλα,με την ευγενή χορηγία του ΠΑΜΕ,χθες η Βουλή ψήφισε ΦΩΣ!
    Ολα πάνε κατευχήν!

    ReplyDelete
  40. "Ρώτησα εναν αστυνομικό των ΜΑΤ γιατί δεν κάνουν τίποτα; "
    --
    Ερώτηση ενός "χρήσιμου ηλιθίου".

    ReplyDelete
  41. Επιχειρησιακά τα ΚΝΑΤ δεν τα πήγαν και τόσο καλά.Εφαγαν το ξύλο της χρονιάς τους απο τους αντιεξουσιαστές.

    ReplyDelete
  42. ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ πατάτα του Benito εχθές στη Βουλή, όταν έπεσε στην παγίδα να τσαντιστεί με τον Τσίπρα και να αναγκαστεί να καταθέσει τις επιστολές προς Λαγκάρντ, κάτι το οποίο ζητούσε για πολλές μέρες τώρα ολόκληρη η αντιπολίτευση στη Βουλή.

    Στις δύο επιστολές φαίνεται ξεκάθαρα ότι:
    (1) Δεν υπάρχει καμία απολύτως "διαπραγμάτευση".
    (2) Όλα είχαν προαποφασιστεί και προ-υποσχεθεί από το τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή πολύ πριν ενημερωθεί οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση ή το κόμμα.
    (3) Τα χειρότερα από τα μέτρα είναι 100% πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

    Ο Χρυσοχοΐδης εχθές είπε ότι ουσιαστικά κανείς από την κυβέρνηση, πέρα από τον George και τον Benito, δεν ξέρουν τι σχεδιάζουν, τι φέρνουν ως νόμους και τι "πρέπει" να ψηφίσουν. Το ίδιο λίγο-πολύ είπε σήμερα και ο Πρωτόππαπας, όταν παραδέχτηκε ότι "...αν είμασταν ελεύθεροι, θα καταψηφίζαμε πέντε και όχι ένα άρθρο..."

    ReplyDelete
  43. Ki'aytos o samaras einai re paidaki mou anyperblitos stokos. Opote anoiksei to stoma tou i tha xasmourithei, i malakia tha pei.

    Ap'ti mia o florakos GAP IS (incompetent servant) me tis 2 mpoulntozes ekaterothen, ap'tin alli o samaras me IQ fykiou kai sti mesi i papariga me to zourlomandya tis.

    Ax amoiri Ellada eisai katadikasmeni me tetoious "igetes"...

    ReplyDelete
  44. "Σε έμφραγμα οφείλεται ο θάνατος του διαδηλωτή"

    Το πολιτικό γραφείο όμως του Περισσού αποφάσισε ομοφώνως ότι δολοφονήθηκε.Δεν μπορεί ο καθένας να πεθαίνει απο ό,τι του καπνίσει.

    ReplyDelete
  45. "Σε έμφραγμα οφείλεται ο θάνατος του διαδηλωτή" (21/10/2011):

    >> http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4667113

    "...«Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία» δήλωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

    Παρών στη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Συμεών Μεσογείτης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα...

    ...Στο μεταξύ, στις καταγγελίες ότι ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία μετά από ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ η Αστυνομία απαντά από χτες ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει χρήση χημικών ή δακρυγόνων στο σημείο των συμπλοκών..."


    Σημείωση 1:
    Επίτηδες διάλεξα "ΤΑ ΝΕΑ" και όχι κάποιο άλλο καθεστωτικό μέσο, έτσι για να τελειώνει το παραμύθι με τα blogs που υποτίθεται δεν ξέρουν τι γράφουν.

    Σημείωση 2: Όποιος ξέρει στοιχειώδη παθολογία, γνωρίζει ότι άλλο είναι "ισχαιμικό επεισόδιο", άλλο είναι το έμφραγμα. Το ισχαιμικό επεισόδιο είναι το αποτέλεσμα της κακής αιμάτωσης, το οποίο ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να οφείλεται σε έμφραγμα. Άρα το τίτλος είναι εντελώς παραπλανητικός, καθώς το ίδιο πιθανή (μέχρι στιγμής) είναι και μία ανακοπή καρδιάς. Ο Κουτσάφτης ξέρει προφανώς αν η ισχαιμία ήταν τοπική (φραγμένη αρτηρία) ή ολική (ανακοπή), αλλά σωστά είπε πως πρέπει να βγούνε οι τοξικολογικές εξετάσεις. Μπορεί όντως να είναι έμφραγμα, αλλά αυτή τη στιγμή όποιος πανηγυρίζει με αυτό το ενδεχόμενο είναι απλώς υπάνθρωπος και δεν έχει συναίσθηση του τι έχει συμβεί.

    Σημείωση 3: Η ΕΛΑΣ μπορεί να λέει ότι παπάρες θέλει. Όποιος ήταν εκεί ξέρει πολύ καλά ότι δακρυγόνα είχαν αρχίσει να πέφτουν σποραδικά από τις 3μμ, ίσως και πιο νωρίς. Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι ο άνθρωπος όχι μόνο έφαγε χημικά, αλλά ενδέχεται (για να είμαι ακριβής) να τους τα πέταξε κουκουλοφόρος, καθώς ΣΙΓΟΥΡΑ τους πέταξε κρότου-λάμψης και εξαφανίστηκε. Ας μας πει η ΕΛΑΣ ποιο κατάστημα πουλάει flashbangs και CS στην Αθήνα, να ξέρουμε από που τα αγόρασαν τα 17χρονα με τις κουκούλες.

    Για τα υπόλοιπα, ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλουν στην τοξικολογική και κυρίως αν θα κάνουν έστω προσπάθεια να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη. Όχι ότι αυτό θα φέρει τον άνθρωπό πίσω βέβαια.

    ReplyDelete
  46. Επειδή λοιπόν λες του κόσμου της ανοησίες για να κάνεις σπέκουλα πάνω στο θάνατο ενός ανθρώπου,αυτή άλλωστε είναι η δουλειά σου αλλά δεν τη κάνεις και τόσο καλα,άκου απο έναν ειδικό τί συνέβη:
    Αιφνίδιος θάνατος απο ανακοπή καρδιάς,λόγω θανατηφόρου κοιλιακής αρρυμίας(κοιλιακής μαρμαρυγής και όχι κολπικής μαρμαρυγής)οφειλόμενης σε ισχαιμία του μυοκαρδίου προκαλούμενης απο μειωμένη αιματική ροή των στεφανιαίων οργανική ή λειτουργική.Οργανική θα πεί να υπάρχει ένας θρόμβος που έκανε την απόφραξη,λειτουργική θα πεί να υπάρχει σύσπαση του τοιχώματος των αγγείων των στεφανιαίων χωρίς απόφραξη.Η πρώτη περίπτωση αφορά κυρίως τα μεγάλα στεφανιαία η δεύτερη τα μικρά.

    ReplyDelete
  47. Μπορεί να υπάρχει συνδυασμός και των δύο.Στη πρώτη περίπτωση μπορούμε στη πτωματική καρδιά να βρούμε θρόμβους στα μεγάλα στεφανιαία και να συσχετίσουμε με αυτούς το θάνατο.Στη δεύτερη δεν βρίσκουμε τίποτε και ο θάνατος μένει επιστημονικά αναπόδεικτος.Στη δεύτερη περίπτωση τα πάντα είναι "φυσιολογικά".
    Η δεύτερη περίπτωση προσφέρεται για σπέκουλα.Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι τα αέρια προκάλεσαν τη σύσπαση των στεφανιαίων,που προκάλεσαν την ισχαιμία που προκάλεσε την κοιλιακή μαρμαρυγή που προκάλεσε το θάνατο.

    ReplyDelete
  48. Εαν δεχτούμε ότι υπήρξαν άφθονα αέρια, δίπλα του, αυτά εισπνεύστηκαν πρίν φτάσουν στα στεφανιαία.Αρα έπρεπε να του προκαλέσουν ασφυκτικά φαινόμενα απο τα πνευμόνια και ισχαιμικά απο τον εκέφαλο λόγω κακής οξυγόνωσής του.Αυτά όμως εκδηλώνονται με άλλου τύπου συμπτώματα που κανείς δεν αναφέρει,απο τους παρευρισκόμενους, ότι είχε ο μακαρίτης λίγο πρίν πεθάνει.Οπερ άτοπον, που λέμε και στα μαθηματικά.
    Συντρόφια εαν το θέμα το κάνουμε ιαροδικαστικό μπορούμε να κουβεντιάζουμε για δυό ζωές και δεν θα το λύσουμε.
    Προτείνω να σεβαστούμε το νεκρό και να αποδεχτούμε ότι με βάση τις στατιστικές πιθανότητες ήταν ένας ακόμη αιφνίδιος θάνατος απο τους χιλιάδες που συμβαίνουν κάθε στιγμή γύρω μας.
    Μπορούμε επίσης να καλέσουμε την ομάδα του "CSI: Μαϊάμι" να μας το εξιχνιάσει.

    ReplyDelete
  49. Syntrofia? hahahaha telika prepei na eisai o standard klassikos pasokos me tin karaflitsa pou "syn-trefetai" me allous omoeideis tou. pao stoixima pos eisai kai eytrafis.

    ReplyDelete
  50. Ante, sto afierono eksairetika kai syntrofika:

    http://aposargentino.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html

    ReplyDelete
  51. @jaga & parmi

    Τι μόρφωση θεέ μου; Μόνο ένας Leonardo da vinci μπορεί να συγκριθεί μαζί σας.

    Ειδικά το "Όποιος ξέρει στοιχειώδη παθολογία" με εκμηδένισε.

    ReplyDelete
  52. @parmenides:

    Είπα να μην σου απαντήσω, αλλά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια γιατί επιβεβαίωσες, με ακατάσχετη φλυαρία, αυτό ακριβώς που έγραψα. Ότι δηλαδή ακόμα δεν ξέρουν τα παθολογικά αίτια, και οι κατοχικές φυλλάδες έσπευσαν να το βαφτίσουν τυχαίο γεγονός.

    "Η ταυτότητα του 53χρονου που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια - Ο άνεργος οικοδόμος από τον Βύρωνα" (21/10/2011):

    >> http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4666986

    "...Ωστόσο, το περιβάλλον του συνδέει τον θάνατο με τα χημικά που είχε εισπνεύσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα...

    ...«Ηταν καλός μάστορας και δουλευταράς ο Δημήτρης. Οπως όλοι εμείς οι οικοδόμοι, όπου έβρισκε μεροκάματο πήγαινε. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά…», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Σπύρος Λιναρδάκης..."


    Συνέχισε να κουνάς πράσινες σημαιούλες και κάνεις τούμπες, επειδή πέθανε ένας άνθρωπος, αλλά όχι (λες) από τα χημικά της αστυνομίας. Υποθέτω ξέρεις τα αποτελέσματα πριν βγει η τοξικολογική.

    Το ζήτημα είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σίγουρη αιτία. Αυτά ακριβώς έγραψα παραπάνω. Σπέκουλα στο νεκρό κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου, σε εφημερίδες και κανάλια από προχθές, για το "στατιστικό" ενδεχόμενο ο άνθρωπος να έμεινε στον τόπο χωρίς κανένα ιστορικό καρδιακού, δηλαδή 1 στο εκατομμύριο. Μπορεί και να έγινε έτσι. Αλλά κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν πανηγυρίζει με αυτό, λες και πέτυχε το τζακ-ποτ στο Λόττο.

    Και τα "...Προτείνω να σεβαστούμε το νεκρό και να αποδεχτούμε ότι με βάση τις στατιστικές πιθανότητες..." και τις λοιπές ΠΑΠΑΡΕΣ, ας τις κρατήσεις εσύ και οι όμοιοί σου για τις επόμενες διαδηλώσεις, στην 7η ή 8η δόση, όταν δυστυχώς αναμένονται τα ίδια και χειρότερα.

    Υποθέτω και οι νεκροί στη Marfin, που και τότε ήταν "θλιβερή πιθανότητα" και "έργο των μπαχαλάκηδων", έχουν ακριβώς την ίδια "στατιστκή" πιθανότητα, έτσι; Γι' αυτό και δύο χρόνια μετά δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κανέναν. Που να ψάχνεις τώρα στις πιθανότητες. Ενώ τους τρομοκράτες τους μυρίστηκαν όλους και τους συνέλαβαν εγκαίρως, στα σπίτια τους.

    @xanoum mpourek:

    Το "στοιχειώδη παθολογία" αναφερόταν σε όποιον έχει κάνει PhD στην Ιατρική Πληροφορική, όπως έχω ξανα-ματα-πει εδώ. Δεν ξέρω τα πάντα για οτιδήποτε, αλλά μετά από 20 χρόνια ερευνητής κάτι λίγα ξέρω επί του θέματος νομίζω. Αν έχεις κάνει το ίδιο και ξέρεις περισσότερα, να το κουβεντιάσουμε.

    ReplyDelete
  53. @jaga

    20 χρόνια ερευνητής; Εντύπωση μου κάνει. Δηλαδή είσαι τουλάχιστον 45. Εγώ είχα την εντύπωση ότι είσαι 26 - 27.

    ReplyDelete
  54. "Δεν ξέρω τα πάντα για οτιδήποτε"

    Τί σεμνότητα(!!!!!!) θεέ μου αυτό το παιδί!

    ReplyDelete
  55. Εξαιρετικά αφιερωμένο:

    "Η Έκθεση βόμβα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους" (22/10/2011):

    >> http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-10-22-09-46-09-2011102242544/

    "Ελλάδα: ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους 21 Οκτ. 2011:

    ...Από την αξιολόγηση προκύπτει ότι το χρέος θα παραμείνει υψηλό για ολόκληρο το χρονικό ορίζοντα των προβλέψεων (δηλαδή μέχρι και το 2030)..."


    Το "υψηλό" που αναφέρει είναι 186%, υπερ-αισιόδοξη πρόβλεψη, αν σκεφτεί κανείς ότι το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες το ανεβάζουν στο 198%, δηλαδή στα 500 δις ευρώ στα επόμενα 2-3 χρόνια.

    Ωραίο και το "πρωτογενή πλεονάσματα" στο +4%, αλλά παρόλα αυτά αύξηση του χρέους. Καθόλου παράδοξο. Απλώς έχουν αφαιρέσει εντελώς την πληρωμή δανείων, που θα ρίχνει το πραγματικό έλλειμμα στο 10-15%.

    ReplyDelete
  56. Top ΠΑΣΟΚ


    http://www.youtube.com/watch?v=mYkYD_JirjA&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  57. Aytoi einai oi legomenoi "syn-trofoi - wannabes". Prosblepoun mia mera na ginoun ki'aytoi Parmenidides, alla syxna aporoun kai aganaktoun sta kafeneia dioti tous leipei i ikanotita gia aytognosia. Den katalabainoun pos dystyxos den exoun akoma anaptyksei ikanopoiitiko leksilogio kai oti i profora tous prodidei. Stin Ellada aksizeis gia to pos ta les. O ikanoteros apo olous faflatas katafernei na psifizetai prothypourgos. O parmenidis gia paradeigma einai ligo pio kato apti mesi stin klimaka.

    Arkountai se liga psixoula me antallagma fysika tin psifo ton idion kai ton mexri tritou bathmou syggenon tous, proskynimata alla kai, eniote, temenades ston bezyri tous.

    Den anikoun sto genos homo sapiens ki'as moiazoun stin opsi. Einai kontinoi syggeneis tou mesogeiakou mpampouinou, eidos pros eksafanisi.

    2-3 kila mpananes arkoun gia na tous kyberniseis adiamartyrita.

    ReplyDelete
  58. "Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί και Φινλανδοί, οι νέοι "ιδιοκτήτες" της Ελλάδας" (23/10/2011):

    >> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8024:french-germans-dutch-and-finns-the-new-owners-of-greece

    "...Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σε αξιωματούχους ξένων χωρών θα δοθούν: το φορολογικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στους Γάλλους, οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς και η επιχειρηματική ανάπτυξη στους Φινλανδούς. Επίσης, ξένοι θα αναλάβουν την διαχείριση των σκουπιδιών, την Υγεία, το real estate και τις συμβάσεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα..."

    Έτσι εξηγείται άλλωστε και το ότι ο μπαρμπα-Γιώργος μας τρώει τη μία πόρτα μετά την άλλη, τον αφήνουν απ' έξω από κάθε συζήτηση και ούτε καν τον ενημερώνουν πια για το τι συζήτησαν.

    Σήμερα το πρωί, ο Χασαπόπουλος στο MEGA (επόμενος εκπρόσωπος τύπου στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη διάλυση), προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με την υποτιθέμενη "ελληνική πρόταση", έλεγε:
    "...Ε βέβαια, όλοι έχουν κρυφά τα χαρτιά τους σε μια διαπραγμάτευση..."

    Ιορδάνη, μπας και νομίζεις ότι στο Eurogroup παίζουν πρέφα;...

    ReplyDelete
  59. Αυτός ο Παπουτσής βάλθηκε να δει τι έχει κάτω από τον "πάτο του βαρελιού", που είχε πει και ο Benny.

    Εχθές ο διαιτητής (Μήτσιος) στο ΟΑΚΑ θέλησε λέει να διακόψει τον αγώνα οριστικά, επειδή οι οπαδοί δεν κατέβαζαν το πανό που έλεγε "λαμόγια" τους βουλευτές:

    “Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων”

    Και μόλις 30.000 κόσμο άρχισαν να βαράνε εν χορώ τα τύμπανα του πολέμου, κατάλαβε ότι δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα.

    Τι έκανε λοιπόν η πάνσοφη ΕΛΑΣ για να "ηρεμήσει" την κατάσταση:

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=320238

    "...Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μετά το ματς, δόθηκε εντολή (από ποιον άραγε;) σε αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) να κάνουν ελέγχους έξω από το ΟΑΚΑ σε αυτοκίνητα οπαδών του Παναθηναϊκού για να βρουν εκείνους που είχαν αναρτήσει το πανό! Τριάντα επτά χρόνια από την πτώση της χούντας, η Αστυνομία άσκησε τη δική της βία σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού, προχωρώντας μάλιστα σε δυο συλλήψεις. Επικράτησε πανδαιμόνιο με συμπλοκές ανάμεσα στις δυο πλευρές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως τους οπαδούς που δεν σταματούσαν για έλεγχο. Αδιευκρίνιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πανό βρέθηκε τελικώς και ...κατασχέθηκε..."

    Δηλαδή χτυπούσαν κόσμο και τον υποχρέωναν σε σωματικό έλεγχο, το ίδιο και σε αυτοκίνητα, χωρίς κανένα ένταλμα ή πρόφαση παράνομης πράξης, για να βρούνε ένα πανό με το παραπάνω σύνθημα.

    Ελπίζω οι εργαζόμενοι αστυνομικοί στην ΕΛΑΣ να είναι ακόμα περήφανοι για τη δουλειά τους, γιατί διαφορετικά θα πρέπει είτε να κάνουν ομαδικό χαρακίρι, είτε να κάνουν λευκή απεργία μέχρι να φύγει αυτή η κωμωδία ο Παπουτσής και η κουστωδία του από το υπουργείο.

    ReplyDelete
  60. Νομίζω ότι πρέπει να αναλάβει το ΠΑΜΕ και επίσημα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    ReplyDelete
  61. Τα νεα απο την ευρωπαική σύνοδο είναι πολύ καλά.Το μπαζούκας-το Ευρωπαικό χρηματοπιστωτικό ταμείο- θα είναι έτοιμο τη Τετάρτη.
    Οι Γάλλοι,όπως πάντα,το σχεδιάσανε,ως προς την στρατηγική του στόχευση,σαν καλοί στρατηγιστές,και οι Γερμανοί σαν καλοί μαστορες θα το κατασκευάσουν.
    Εμείς παίρνουμε μια μεγάλη διαγραφή χρέους,του ιδιωτικού πρός το παρόν, και εξυπητέτηση του υπόλοιπου με χρήματα απο το μπαζούκας.
    Ακολουθεί φυσικά το σχέδιο Μάρσαλ.
    Και όλα αυτά ενταγμένα στο φαραωνικό πρότζεκτ "Ευρωπαική Νέα Ελλάδα".
    Ούτε να τα ονειρευτούμε δεν θα μπορούσαμε αυτά πρίν απο δύο χρόνια.

    ReplyDelete
  62. Προβλέπω δημοψήφισμα με το ερώτημα:
    "Μπαζούκας ή καριοφίλι";

    ReplyDelete
  63. Στρακαστρούκα το "μπαζούκας". Ούτε για Πασχαλινό βαρελότο δεν κάνει:

    "Μεγάλο Κούρεμα: οι υπολογισμοί" (24/10/2011):

    >> http://papadimitriou.skai.gr/post/11858379174

    "...Δεν μπορεί να πάει όλο το χρέος σε κούρεμα. Υπάρχει ένα κομμάτι του χρέους, ας το πούμε επίσημο ή super senior όπως το λένε οι άνθρωποι της αγοράς, που δεν μπορείς να το κουρέψεις...

    Είναι το κομμάτι των δανείων της Τρόικας. Μέσα είναι τα χρήματα του ΔΝΤ... Τέλος ένα δάνειο υπό την επωνυμία «titlos» που έρχεται από την εποχή της ρύθμισης σειράς δανείων που είχε οργανώσει για το ελληνικό κράτος η Goldman Sachs πριν μπούμε στο ευρώ, το οποίο έχει μετατραπεί και δεν μπορεί να υποστεί κούρεμα...

    ...Επομένως. Κέρδος από το μεγάλο κούρεμα 99,5 δις. Απώλειες από το κούρεμα 39,5 δις. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι 60 δις όφελος το οποίο θα προκύψει επειδή θα μειωθεί το χρέος..."


    Το άρθρο έπρεπε να λέγεται: "ο Babis μαθαίνει αριθμητική"
    Μείωση 50% σε ποσό 357 δις μας κάνει μείωση 60 δις. Νέα μαθηματικά, "παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης", όπως λέει και το duo χλαπάτσα (George-Benito).

    Θα μπορούσε να λέγεται και: "ο Babis ανακαλύπτει τα swaps Σημίτη"
    Το 'titlos' που αναφέρει είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η GS έχει θάψει κάπου για το 2023 κάμποσες δεκάδες δις ευρώ σε χρέος (τίτλοι ιδιωτών, εκτός 'φανερής' χρηματαγοράς), και όχι μόλις 5,4 ψωροδις που αναφέρει ο Babis.

    Σε λίγο θα μοιράσουν άβακες αριθμητικής στους "κομπάρσους" της συνόδου κορυφής, μαζί με κανένα κουλουράκι, όσο περιμένουν έξω από κλειστές πόρτες.

    Μια παρατήρηση μόνο:

    2009: εθνικό χρέος 129% του ΑΕΠ με 15,8% έλλειμμα (μαζί με τόκους και φούσκωμα ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου-EUROSTAT).

    2030: εθνικό χρέος 130% του ΑΕΠ αλλά ΧΩΡΙΣ τους τόκους δανείων (για όλα μαζί πάμε στα 500 δις) και εκτίμηση "βιώσιμου" ελλείμματος στο 3%, δηλαδή +20% περίπου πραγματικό (μαζί με τα δάνεια) για τουλάχιστον 2 δεκαετίες. Αν δηλαδή βρούμε στην Ελλάδα φλέβα κρυπτονίτη και όλο ο σύμπαν αγοράζει από εμάς.

    ReplyDelete
  64. Η αναδιάρθρωση και το κούρεμα έπρεπε να γίνει εδώ και 2 χρόνια και έπρεπε να γίνει με το Ελληνικό δίκαιο.

    ReplyDelete
  65. Η κωλοτούμπα και το δούλεμα πάει σύννεφο...

    ReplyDelete
  66. Αυτοί που τότε λέγανε να πληρώσουμε όλο το χρέος μας σήμερα αυτοί οι ίδιοι πανηγυρίζουν για το κούρεμα. Και γω ρωτώ, πότε έκαναν λάθος;

    ReplyDelete
  67. H Eυρώπη όπως την ξέραμε έχει τελειώσει...

    Αυτό που σήμερα ονομάζεται ΕΕ είναι ένα πολιτικό Φρανκεσταιν!!

    ReplyDelete
  68. Άξιον Εστί

    Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι»
    αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
    το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

    Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

    Έφεραν τον Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη Βίβλους γραμμάτων και αριθμών την πάσα Υποταγή και Δύναμη το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.

    Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους.

    Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν' αρχινίσει παιχνίδι·

    ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές.

    Έστησαν και θεμέλιωσαν στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα
    πύργους κραταιούς κι επαύλεις ξύλα και άλλα πλεούμενα τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.

    Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.

    Ούτε καν ένα χνάρι Θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε·

    ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει.

    Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.

    Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
    παρά μόνο σίδερο και φωτιά.


    Στ' ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
    μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

    Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

    ReplyDelete
  69. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete