Wednesday, May 9, 2012

Εκλογές 2012...και «εγέρθετο» χάος!


Οι νέοι και τα δυναμικά ηλικιακά στρώματα ψήφισαν. Το μήνυμα που στέλνουν είναι σαφές: στα τσακίδια τα παλιά κόμματα της Μεταπολίτευσης. Καλωσορίσατε νέοι πρωταγωνιστές. Σύμφωνα με τα exit polls της Κυριακής (ακόμα δεν έχουμε άλλη ανάλυση της ψήφου) οι Έλληνες κάτω των 50 ετών ψήφισαν κατά σειρά προτίμησης ΣΥΡΙΖΑ, 19,7%, Ανεξάρτητους Έλληνες, 12,3%, και Χρυσή Αυγή, 9,5%.

Νέοι της γενιάς μας «εγέρθητο». Σπάστε τα όλα σε μουσική υπόκρουση πανκ. Υποδεχτείτε τις νέες δυνάμεις. Χαιρετίστε όρθιοι τους αρχηγούς σας στο νέο black metal μετα-Μεταπολιτευτικό πολιτικό τοπίο που αναδύεται μπροστά μας.

Ένα τοπίο γεμάτο «χρυσάφι». Λεφτά για τους φτωχούς. Περηφάνια και αξίες για το έθνος.

Στα Αριστερά κυριαρχεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με 1 εκ. 60 χιλιάδες ψήφους και τάση πολιτικής εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ. Πώς όμως; Με ολική επαναφορά του πρώιμου μεταπολιτευτικού «πασοκισμού» και καμία ειλικρινή διάθεση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών για έξοδο από την κρίση με παραμονή στο ευρώ.

Στα δεξιά δεσπόζουν η λαϊκιστική και υστερική Δεξιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων (660 χιλιάδες και 10,6%) με το ακραίο νέο-ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής (440 χιλιάδες και 7%). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Για όποιον δεν είδε το βιντεάκι από την πρώτη συνέντευξη τύπου της ΧΑ, όπου όλοι υποχρεώνονται να σηκωθούν όρθιοι για να χαιρετίσουν τον αρχηγό, ΕΔΩ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη εικόνα για τα νέα πολιτικά ήθη.

Η νέα γενιά, η οποία δικαίως επιθυμεί να βάλει τα δύο μεγάλα κόμματα και τους πρωταγωνιστές τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ατυχώς, μέσα στην αγανάκτησή της και το αδιέξοδο που βιώνει, έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον αριστερισμό, τον εθνικισμό και τον ναζισμό, διατάσσοντάς τους στην πρώτη γραμμή ενός ανίερου φαιοκόκκινου αντιμνημονιακού μετώπου.

Ταυτόχρονα, διαμαρτυρόμενη για την αναποτελεσματικότητα της παλιάς πολιτικής τάξης, την ανασφάλεια και την εθνική παρακμή, επικρότησε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τη βία. Είτε αυτή φοράει τη μάσκα της ανομίας και της ανυπακοής, είτε την προβιά της ασφάλειας και της υπακοής στις ανώτερες ηθικές αξίες του ελληνικού γένους.

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, όμως, πολιτικά διαφωνούμε.

Ναι, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια εναλλακτική λύση στην κρίση, όπου η διάλυση του πελατειακού κράτους, με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική προσαρμογή, θα συνδυάζεται με μέτρα αποκατάστασης των θυμάτων της κρίσης, νέο κοινωνικό κράτος και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ναι, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα πολιτική τάξη και ριζική αναδιάρθρωση του πολιτικού και εκλογικού συστήματος. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τις φάτσες των ίδιων αποτυχημένων πολιτικών «ζόμπι» που εδώ και χρόνια αντιλαμβάνονται την πολιτική αποκλειστικά ως συναλλαγή, τους πολίτες ως πελάτες, και την εναλλαγή στην εξουσία ως μια μηχανιστική διαδικασία.

Ναι, απαιτείται πολιτικός μετασχηματισμός με συνολική αναδιάταξη της πολιτικής γεωγραφίας, όχι στον επίπλαστο άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά γύρω από τα νέα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και δημιουργεί εδώ και χρόνια η παγκοσμιοποίηση. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα με νέα πρόσωπα και νέα σχήματα.

Όμως, έλεος ρε παιδιά. Η λύση δεν είναι να βάλουμε στη θέση των βαμπίρ, τα φαντάσματα. Τη Σακοράφα, τον Κουρουμπλή, τους «καμμένους», τους χρυσαυγίτες και πάει λέγοντας…

Τίποτα από τα παραπάνω δεν εκπροσωπείται ειλικρινά και καθαρά μέσα από την εκλογή ακραίων σχηματισμών. Είναι θετικό και ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός επιχείρησε να κλείσει το κεφάλαιο «Μεταπολιτευτικός δικομματισμός» και να ρίξει «πόρτα» στους πρωταγωνιστές του. Είναι όμως εξαιρετικά δυσάρεστο ότι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με πολλές σκοτεινές πλευρές και πάμπολλα ερωτηματικά. Τα συμφέροντα της γενιάς μας δεν εξυπηρετούνται με πειράματα που οδηγούν στο χάος.

97 comments:

 1. @G700:

  Πρώτα λέτε "ψήφος μπροστά" και τώρα "δεν συμφωνούμε";

  Και επίσης ότι:

  "...καμία ειλικρινή διάθεση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών για έξοδο από την κρίση με παραμονή στο ευρώ..."

  "...Η νέα γενιά...επικρότησε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τη βία. Είτε αυτή φοράει τη μάσκα της ανομίας και της ανυπακοής, είτε την προβιά της ασφάλειας..."

  "...Η λύση δεν είναι να βάλουμε στη θέση των βαμπίρ, τα φαντάσματα. Τη Σακοράφα, τον Κουρουμπλή, τους «καμμένους», τους χρυσαυγίτες και πάει λέγοντας..."

  Για το πρώτο: Αν είχαμε απλή αναλογική, αντί για αυτό εξάμβλωμα Παυλόπουλου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν ήδη σχηματίσει κυβέρνηση.

  Για το δεύτερο: Αλήθεια, από πότε η ψήφος σε κάποιον νομιμοποιεί τη βία; Ακόμα και οι σκινχεντ της ΧΑ παραδέχονται ότι δεν συμφωνούν μαζί τους όλοι όσοι τους ψήφισαν (6,5% αντί 0,5%)

  Για το τρίτο: "βαμπίρ" είναι η Σακοράφα, ο Κουρουπλής και ο Καμένος; Ο Λοβέρδος, ο Κακλαμάνης και ο Σαχινίδης τότε τι είναι;

  Για τα υπόλοιπα, σχετικά με την παρούσα κατάσταση, τα έχω γράψει εδώ:
  >> http://g700.blogspot.com/2012/05/blog-post.html?showComment=1336569534186#c9124473937786157702

  Ήδη οι τροικανοί σπεύδουν να καλύψουν χωρίς πολλές κουβέντες το ομόλογο που λήγει στις 15 του μήνα, ενώ ο Βουβουζέλος δηλώνει ότι μέχρι υπογραφή μετάνοιας θα βάλει, φτάνει να μην ξαναγίνουν εκλογές και εξαφανιστεί εντελώς το πρώην κόμμα του. Αν το εννοεί πραγματικά, ας δώσει "τέλος στο χάος" και ας συμφωνήσει επιτέλους με αυτά που ψήφισε ο λαός.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Είδες πουθενά στην Ψήφο Μπροστά να παροτρύνουμε τον κόσμο να ψηφίσει ακραία κόμματα;

   Delete
  2. Εγώ κατάλαβα ότι λέγατε να μην ψηφίσει ο κόσμος τα ΝΔΠΑΣΟΚ ως σύνολο, αλλά όχι και εκτός της γραμμής τους. Δηλαδή δήθεν φρέσκα πρόσωπα, αλλά λίγο-πολύ στην ίδια γραμμή.

   Ε λοιπόν ο κόσμος όταν πιέζεται και αδικείται, και δεν βλέπει λύσεις στη "μέση", πάντα στρέφεται στα άκρα. Νομοτελειακά ισχύει παντού και διαχρονικά.

   Βέβαια από την άλλη, δεν καταλαβαίνω τι θεωρείτε "άκρα". Εκτός από τη ΧΑ, ποιος άλλος είναι άκρο ως προς τις θέσεις; Το ΚΚΕ που έμεινε στα ίδια; Ο Τσίπρας; Ο Καμένος; Ο Κουβέλης; Το 19% που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή; Ποιος ακριβώς;...

   Μην μπλέκετε τη μιντιακή εικόνα και τη ρητορική με τις πραγματικές θέσεις. Υπάρχει ολόκληρη θεωρία που αποδεικνύει ότι, όσο περισσότερες επιλογές έχουν οι ψηφοφόροι, τόσο πιο "ακραίοι" μιντιακά αναγκάζονται να γίνουν οι υποψήφιοι για να επιβιώσουν.

   Delete
  3. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, ΧΑ = ακραίο αντιμνημονιακό - αντιευρωπαϊκό μέτωπο. Τα έχουμε πει τόσες πολλές φορές.

   Είναι δυστύχημα που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή το πολύχρωμο ευρωπαϊκό 19% των Δημιουργία Ξανά, Οικολόγων Πράσινων, ΔΡΑΣΗΣ, ΔΗΣΥ. Για το ΛΑΟΣ δεν θα κλάψουμε παρότι λειτουργούσε σαν μπάφερ στην ακροδεξιά και τη δημαγωγική δεξιά και κατά την άποψή μας λειτούργησε υπεύθυνα όλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει ο Σαμαράς.

   Delete
  4. Δηλαδή οτιδήποτε εκτός ΝΔΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ εξωτερικού (ΔΗΜΑΡ) είναι "ακραίο".

   Μπράβο, μόλις τουβαλιάσατε τα 2/3 όσων ψήφισαν εναντίον των μνημονίων κατοχής.

   Ειδικά για τη ΧΑ, η οποία ελπίζω να ξέρετε τι ακριβώς εκπροσωπεί, βάσει του καταστατικού της.

   Delete
  5. Άρες μάρε κουκουνάρες λες jaga. Είσαι ο μόνος που άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει τελικά.

   Delete
 2. Just in:

  Ο Βουβουζέλος ξέρει να παίζει καλά και ψύχραιμα το παιχνίδι.

  Μόλις είπε ότι δεν τα βρήκε με Τσίπρα, αλλά δεν κλείνει την πόρτα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-Καμένο. Άρα θα κάνει ότι είναι να κάνει, όχι αύριο που θα πάρει (τυπικά) την εντολή, αλλά στην τελική συνάντηση με τον Παπούλια. Γιατί εκεί ανεβαίνουν αναγκαστικά τα "ποσοστά" του.

  Όποιος τον άκουσε και τον είδε βέβαια, ασφαλώς διέκρινε το πονηρό "γελάκι" του, σαν να έλεγε "...δεν τελείωσα ακόμα".

  Στις επόμενες εκλογές, αποτελειώστε τους να τελειώνουμε.

  ReplyDelete
 3. Ως νέος ανθρωπος, που πιστεύει ότι ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθει μόνο με δημιουργία στον ιδιωτικό τομέα, σε αυτές τις εκλογές θα ήθελα να δω άνοδο κομμάτων που υπόσχονται μείωση του κράτους, κίνητρα για επιχειρηματικότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

  Η άποψη βέβαια ότι πρέπει να περιοριστεί το κράτος μέχρι πρόσφατα δεν ακουγότάν, αν και όλοι μέσα στα μεγάλα κόμματα εξουσίας το γνωριζαν, δεν το λέγανε καθότι κόστιζε πολιτικά, οι πελάτες άλλωστε ήταν και είναι πολλοι. Είτε είναι υψηλόμισθοι των ΔΕΚΟ, είτε ειναι επαγγελματίες οπλίτες των 1000 ευρω, τρώνε απο το τεράστιο αυτό κράτος.

  Επι χρόνια οποιαδήποτε πολιτική είχε σκοπό τη μείωση του κράτους συκοφαντηθηκε ως νεοφιλελευθερη και αντιλαική, γενιές και γενιές έχουν γαλουχηθεί με αυτές τις λογικές.
  Μετά από τόση πλύση εγκεφάλου, είναι δύσκολο σε αυτον που είναι άνεργος, η εργαζομενος με μπλοκακι, μέλος της γενιάς των 700 ευρω τελος πάντων, να ψηφίσει φιλελευθερα κόμματα. Αυτά υπηρετούν το κεφάλαιο και αυτός ανήκει στην εργατική τάξη.

  Είναι ξεκάθαρο σε όλους είναι ότι το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μας έφεραν εδώ που είμαστε. Ο κόσμος στρέφεται αλλού, αλλα δυστυχώς οπουδήποτε αλλού αλλα όχι προς φιλελευθερα κόμματα.
  -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  -ΚΑΜΕΝΟ
  -ΣΥΡΙΖΑ
  -ΔΗΜΑΡ

  Δεν βάζω τους δύο τελευταίους στην ίδια κατηγορία με τους δύο πρώτους, ωστόσο η ψήφος προς αυτούς είναι παραλογισμός (κατά την άποψη μου) απο τη στιγμή που έχουν ως προγραμμα τους τη διόγκωση του κράτους, ότι δηλαδή μας οδήγησε εδώ.

  Βέβαια με τα υπάρχοντα πρόσωπα να ηγούνται των φιλελευθερων σχηματισμών δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά. Δεν μπορεί η Ντόρα να πείσει, όταν επί χρόνια ήταν μέρος του χρεωκοπημένου συστήματος (προσωπικα μου προκαλεί αποστροφή). Και βέβαια θέλει χρόνια και προσπάθεια προκειμένου να αλλάξουν αντιλήψεις που πότισαν την ελληνική κοινωνία.

  ReplyDelete
 4. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή της χώρας είναι η προέλαση του αντικοινοβουλευτισμού με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ,το Καμένο,το ΧΑ.
  Αν λοιπόν τώρα δεν αντιδράσουν οι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ αλλά και τα μικρά φιλευθερα κόμματα και, κυρίως, αν δεν αντιδράσουν οι πολίτες, ο κοινωνικός εμφύλιος είναι αναπόφευκτος.Ολα βαίνουν κακώς.

  ReplyDelete
  Replies
  1. parmenides - May 6, 2012 8:18 PM:
   >> http://g700.blogspot.com/2012/05/blog-post.html?showComment=1336324737385#c3815153355802995989
   Πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα.Σκανδιναβικού τύπου.Οδεύουμε ολοταχώς για τη πλουραλιστική μεταπλειοψηφική δημοκρατία.

   parmenides - May 6, 2012 8:25 PM:
   >> http://g700.blogspot.com/2012/05/blog-post.html?showComment=1336325138896#c1200470272983113194
   Ολα πάνε κατευχήν.Η Ελάδα με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα κάνει ένα τεράστιο βήμα προόδου.Η δημοκρατία μας θα γίνει περισσότερο συμμετοχική.Μένει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να μην αρχίσουμε την καταστροφολογία.

   parmenides - May 7, 2012 6:47 PM:
   >> http://g700.blogspot.com/2012/05/blog-post.html?showComment=1336405651851#c7391373790608767318
   Επιμένω ότι τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να τα δούμε και να τα χαρούμε ως γιορτή της δημοκρατίας.

   Delete
  2. απαντάω εκ μέρους Παρμενίδη εδώ γιατί ακόμα δεν έμαθε να κολλάει την απάντηση εκεί που πρέπει

   Parmenides says παραρκάτω

   Και βεβαίως είναι καλό το εκλογικό αποτέλεσμα.Και βεβαίως πρέπει να το γιορτάσουμε.Αλλά αν ο λαός σου δίνει εντολή να κυβερνήσεις ή να συγκυβερνήσεις και εσύ περιφέρεις την εντολή "από χωρίον εις χωρίον" και προσβάλλεις και αλλοιώνεις τον κοινοβουλευτισμό και μετά την επιστρέφεις άπρακτος, τότε φυσικά "όλα αρχίζουν να βαίνουν κακώς".Γιατί τις εκλογές τις κάναμε για να προκύψει κυβέρνηση με τη μεγαλύερη δυνατή λαική και βουλευτική πλειοψηφία και όχι να καταγράψουμε απλώς τη δύναμη των κομμάτων ως εάν κάναμε μια πιό αληθινή δημοσκόπιση των τάσεων του εκλογικού σώματος.

   Delete
 5. Είμαστε ένα δευτερόλεπτο πρίν την επίθεση στα "χειμερινά ανάκτορα",λέγε τράπεζες.Ο λαουτζίκος θα διαπιστώσει τότε ότι οι τράπεζες "δεν έχουν σάλιο".Τα 160 δισ. ευρώ καταθέσεων είναι αέρας κοπανιστός.
  Ο Στρατούλης έδοσε το πρόσταγμα.Ποιό αποτελεσματικό απο το "εγέρθητος" της Χ.Α.Γράφουμε τη τελευταία πράξη του δράματος.
  Ολα βαίνουν κακώς.

  ReplyDelete
 6. Που πήγαν τα 200 δισ. του Αλέξη Τσίπρα;

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_10/05/2012_441410


  -O Πανέξυπνος, λογικός και πάνω από όλα ο φιλαλήθης και με σχέδιο Τσίπρας θα μας σώσει. Ξαναψηφίστε τον!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ή όπως λένε και στο χωριό μου, ο ορισμός του ΠΑΠΑΤΖΗ.

   Delete
 7. Οι Ελληνες έχουν μάθει να ψηφίζουν αυτόν που τους τάζει, αυτό έγινε και τώρα. Τι έταξαν ο Τσίπρας και ο Καμμένος ? Μιά παραλλαγή του "λεφτά υπάρχουν". Οχι στο Μνημόνιο μεν, αλλά ναι στο ευρώ δε. Το πως γίνεται αυτό ούτε το λένε, αλλά ούτε και κανείς τους ρώτησε.

  και τελικά τι είναι αυτό που μας φταίει τόσο πολύ ? Το Μνημόνιο ή μήπως η απροθυμία μας να διορθώσουμε τα στραβά του παρελθόντος μας ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. ser ειπες ακριβως αυτο που λεω σε καθε αντιστοιχη λογομαχια που μπλεκομαι.

   ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ = ενα εμμεσο "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".

   Ο αιωνιως φυγοπονος λαος μας καταφερε να πειστει πως "η Ευρώπη ΦΟΒΑΤΑΙ να διωξει την Ελλαδα απο το ευρω αρα να την απειλησουμε με αποζημιωσιες/ρωσια/μεταλλα & οι ρουφιανοι δημοσιογραφοι μας τρομοκροτατουνε ωστε να < εκαστοτε παραληρημα >"

   οσο για σενα ρε τζαγκα, οι θεσεις οσων γραφουν ειναι ξεκαθαρες. υπαρχουν δεκαπλασιοι ιστοτοποι που λενε τα δικα σου, πηγαινε εκει. μην βγει κατι ωραιο, τρεχουν τα τρολ

   Delete
 8. http://www.epixeiro.gr/StartUp/%CE%91%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/Startup-Stories/3237-%CE%91%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5,-%CE%A1%CE%95

  ReplyDelete
 9. Και βεβαίως είναι καλό το εκλογικό αποτέλεσμα.Και βεβαίως πρέπει να το γιορτάσουμε.Αλλά αν ο λαός σου δίνει εντολή να κυβερνήσεις ή να συγκυβερνήσεις και εσύ περιφέρεις την εντολή "από χωρίον εις χωρίον" και προσβάλλεις και αλλοιώνεις τον κοινοβουλευτισμό και μετά την επιστρέφεις άπρακτος, τότε φυσικά "όλα αρχίζουν να βαίνουν κακώς".Γιατί τις εκλογές τις κάναμε για να προκύψει κυβέρνηση με τη μεγαλύερη δυνατή λαική και βουλευτική πλειοψηφία και όχι να καταγράψουμε απλώς τη δύναμη των κομμάτων ως εάν κάναμε μια πιό αληθινή δημοσκόπιση των τάσεων του εκλογικού σώματος.

  ReplyDelete
 10. Όταν τη λαική εντολή να κυβερνήσεις τη διαχειρίζεσαι ως ένας κοινός παπατζής,δοξάζοντας το Μαυρογιαλούρο, βεβαίως "όλα βαίνουν κακώς".

  ReplyDelete
 11. Καποιοι τραμπούκοι προπηλάκισαν και έδειραν τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Μπογδάνο.Είναι φανερό ότι οι δημοσιογράφοι της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ στοχοποιούνται απο τους Γκοτζαμάνηδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ.
  "Ολα βαίνουν κακώς",αλλά αν αρκεσθούμε σαυτή τη διαπίστωση και μόνο και εξακολουθούμε απλά να "πλέκουμε το σχοινί που θα μας κρεμάσουν",όπως έλεγε ο Λένιν, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Τη Marfin ξέχασες να ξαναπείς.

   Λίγο ακόμα και θα μας πεις ότι τότε ο ΣΚΑΪ έλεγε μπράβο στις διαδηλώσεις και οι αριστεροί ήθελαν το μνημόνιο...

   Delete
 12. Οι 'Αντιμνημονιακοί' αδυνατούν να τα βρουν μεταξύ τους; Α πα πα... Μα πού ζούμε πια; Χρυσή ευκαιρία και να την κλωτσάνε έτσι; Φαίνεται ότι τα έχουν κάνει πάνω τους στην ιδέα ότι παραλίγο να κυβερνήσουν και βρώμισε ως εδώ... πφφφ!!

  ReplyDelete
 13. Ποιος τελικά νίκησε στις εκλογές;
  http://www.exostispress.gr/Meteklogiko-427

  ReplyDelete
 14. "Πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές για να διορθώσει ο λαός το λάθος και να ψηφίσει σωστά" λέει η Αλέκα.

  Ετσι είναι Αλέκα.Ξανά και ξανά και ξανά εκλογές μέχρι ο λαός να διορθώσει το λάθος.Πού είναι τα μαγαλεία της εποχής του τρικομματισμού Αλέκα.Εστειλες το ΠΑΜΕ Αλέκα και διέλυσε όλη τη ναυπιγοεπισκευαστική βιομηχανία.Τώρα πάς στα σπίτια στο Πέραμα και βρήσκεις χρυσαυγίτες μόνο.Ο νόμος της ετερογονίας των σκοπών και των αλλοτρίων αποτελεσμάτων είναι άγνωστος εκεί στο Περισσό;

  ReplyDelete
 15. Είναι αλήθεια ότι ο μόνος πυλώνας του τρικομματικού πολιτικού συστήματος που αντέχει ακόμα είναι το ΚΚΕ.Αυτή τη φορά αιμοδότησε τα άλλα δύο συνεταιράκια,το Σάββατο των εκλογών κατά τη συνήθη πρακτική του, αλλά κόντεψε να πάθει κολλάπσους από την αιμορραγία.Στις επόμενες εκλογές σκέφτεται να μην το ξανακάνει.Αισθάνεται ότι οι κοψωχέρηδες του "δικομματισμού" θα επιστρέψουν μαζικά στους κοιτώνες τους.
  Και αν δεν το κάνουν Αλέκα; Θα αναμετρηθείτε με τους Μενσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ; Κάπως έτσι όμως δεν επαναλαμβάνεται η ιστορία ως φάρσα;

  ReplyDelete
 16. "ΣΥΡΙΖΑ: Αρνούνται τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τη δημόσια περιουσία" (10/5/2012):

  >> http://topontiki.gr/article/35180

  "...στην απάντησή του ο Ο. Ρεν, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011»..."

  "Δριμύ κατηγορώ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή στο ευρώ" (10/5/2012):

  >> http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/gia-tyxodioktikes-antilipseis-katigorei-syriza-o-benizelos

  "...Παράλληλα δριμεία επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας τον ότι με την εμμονή του στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την ευρωζώνη, δυσχεραίνει την πολιτική συννενόηση..."

  Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι αν στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑνεξΕλλ είχαν μυαλό ήδη θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

  Αντί να κάθονται και να κουβεντιάζουν με τον κάθε καταδικασμένο αρχηγό πρώην κόμματος, θα έπρεπε ήδη να είχαν τελειώσει μαζί τους σε dt, ξεβρακώνοντάς τους και δείχνοντας ακριβώς τι εκπροσωπούν και τι έχουν στο μυαλό για τη συνέχεια.

  Επιτέλους είναι καιρός ο καθένας να δηλώσει πεντακάθαρα τις προτεραιότητές του. Τα εντός-εκτός ευρώ και άλλα τέτοια κουραφέξαλα είναι ασκήσεις sudoku για τους δανειστές-τοκογλύφους. Οι δικοί μας πολιτικοί οφείλουν να αποφασίζουν βάσει των όσων εκπροσωπούν, δηλαδή των ντόπιων ιθαγενών.

  Και όποιος νομίζει ότι "ξέρει καλύτερα" από τους ψηφοφόρους του, ας ψηφίσει ΧΑ.

  ReplyDelete
 17. Λυπάμαι που πολλοί θα στεναχωρηθούν εδώ μέσα, αλλά μάλλον φαίνεται να επιβεβαιώνομαι (όχι μόνο εγώ), έστω και με πιο δύσκολα ποσοστά.

  Ο Κουβέλης έχει μπροστά του δύο επιλογές: να παραμείνει σταθερός και ουδέτερος (βάσει ποσοστού), στηρίζοντας "χαλαρά" την αριστερίζουσα βιτρίνα του κόμματος, ή να κάνει στροφή 180 και να ντυθεί στα υπουργικά του, με αντάλλαγμα να στηρίξει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση 2.0 που ψήνεται.

  Φαίνεται πως κλίνει προς το δεύτερο. Φαίνεται πως βρέθηκαν οι περίφημοι "αποσχίσαντες". Η σχηματιζόμενη συγκυβέρνηση λαμβάνει την μη-νομιμοποιημένη της μορφή, ακριβώς όπως λέγαμε πολλοί πριν τις εκλογές.

  Εχθές στη ΝΕΤ ο Ψαριανός έδωσε show. Μόλις κάποιος άρχισε να λέει στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι δυνατό να μην καταγγέλλει στον Όλι Ρεν τις ωμές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων στα εσωτερικά της χώρας μας, ο Ψαριανός κουνούσε τα χέρια και έλεγε "..χαιρετίστε τις Βρυξέλλες, γιατί μπορεί και να μην τις ξαναδούμε". Ελπίζω να είναι περήφανοι αυτοί που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν.

  Το ευχάριστο είναι πως αυτή τη φορά το κράξιμο θα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα έχουν τρόπο να αντέξουν το 5μηνο όπως οι προηγούμενοι.

  ReplyDelete
 18. Και ο Τσίπρας έστειλε "επιστολή πρός Ευρωπαίους".Δηλώνει υποστηρικτής και υπερασπιστής του μνημονίου με τα δικά του λόγια φυσικά, όπως κάποτε και ο Σαμαράς.Ολοι οι ¨αντιμνημονιακοί" εφηύραν λεκτικές περικοκλάδες για να δηλώσουν εγγράφως το ίδιο πράγμα."Απαγγίστρωση"(Κουβέλης), "επανεξέταση της στρατηγικής"(Τσίπρας),"τροποποίηση"(Σαμαράς).Ετσι για να έχει ο κοσμάκης να βολεύεται.Τις μεγαλύτερες όμως κολοτούμπες τώρα καλείται να τις κάνει ο Τσίπρας.Και άρχισε το σόου με την "επιστολή προς ευρωπαίους".

  ReplyDelete
 19. "Xαίρε Τσίπρα,η πατρίδα σε ευγνωμονεί".Πήραμε τα 4 δισ. με την "επιστολή στήριξης του μνημονίου" προς Ευρωπαίους που έστειλες.Θα βολευτούμε κανένα μήνα και μετά βλέπουμε.Κάτι επαπανασττικό θα βρούμε πάλι για να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σε διορθώνω (πάλι):

   Η περίφημη επιστολή στάλθηκε ΜΕΤΑ την έγκριση των 4,2 δις ευρώ, που είχαν συμφωνηθεί ήδη πριν το Σ-Κ των εκλογών. Και αυτό γιατί πάνε κατευθείαν σε αποπληρωμή ξένων ομολόγων. Ούτε καν υπογραφή στο έμβασμα δεν μας ζήτησαν.

   Και φυσικά αν η επιστολή έλεγε αυτά που εννοείς, θα είχαμε ήδη την ποθούμενη συγκυβέρνηση 4αδρίας, για την οποία τα γκεμπελικά ΜΜΕ έχουν ξεσαλώσει πια. Αν συνεχίσουν έτσι, στις επόμενες εκλογές θα πάρει το 40% της αυτοδυναμίας.

   Delete
 20. "Tsipras (pronounced SEE-Pras), who was unable to form a coalition government this week after his party came second in Sunday's election, said a Greek exit from the euro zone would be “disastrous.”"

  "Ο κ.Τσίπρας χαρακτηρίζει «καταστροφική» την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ."


  -Εντάξει ρε Τσιπρα, καλώς ευθυγραμμίζεσαι με την πραγματικότητα στις διαπιστώσεις σου σιγά σιγά, δε θα παραπονεθούμε εδω.

  Άντε, ευθυγραμμίσου τώρα και με τη λογική στα επιχειρήματά σου για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι δύσκολο. Βάλε αυτό το μυαλουδάκι σου να δουλέψει για λίγο σε διαφορετικό επίπεδο από αυτό του λαϊκισμού...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Κάποτε θα καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ του με διώχνουν απ' το ευρώ και του φεύγω μόνος μου. Το πρώτο δηλώνει αδυναμία ή απροθυμία να υποστηρίξω τα αδύναμα μέλη εντός της ΟΝΕ, το δεύτερο δηλώνει ότι παιδιά εγώ έκανα ότι μπορούσα αλλά αν οι άλλοι δεν θέλουν να σωθούν τι άλλο μπορώ να κάνω.

   Οι γερμανοί δηλώνουν επίσημα ότι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να το θέλουν και οι έλληνες. Η ουδέτερη στάση των γερμανών πρέπει να μας ανησυχεί.

   Ο Τσίπρας μπορεί να γίνει ο επόμενος Δεληγιάννης αν το θέλει.

   Delete
 21. Ο Σαχινίδης βγήκε εχθές να τρομοκρατήσει και πάλι, λέγοντας ότι λεφτά για μισθούς και συντάξεις έχουμε μέχρι τον Ιούλιο.

  Ερωτώμενος σχετικά με τις δανειακές μας υποχρεώσεις, είπε ότι εντός μνημονίου χρειαζόμαστε 14,2 δις σε μέτρα, για να πάρουμε τα χρήματα. Αν καταγγείλουμε τα μνημόνια και μας κόψουν τα δανεικά, χρειαζόμαστε 4,2 δις για την κάλυψη του ελλείμματος.

  Καταλάβατε τώρα πόσο στόκος είναι; Ακόμα νομίζει ότι αυτό που είπε ήταν υπέρ των μνημονιακών πολιτικών.

  Θα έχει σαστίσει και αυτός, γιατί μαθαίνω πως το ΔΝΤ λόγω οικονομικών δυσκολιών(!) κλείνει γραφεία σε μερικές χώρες. Δεν αποκλείεται στις επόμενες διαδηλώσεις να δούμε τον Τόμσεν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μόλις ανακάλυψες το πρωτογενές έλλειμμα. Στον επόμενο τόνο θα ανακαλύψεις ότι οι τράπεζες δεν έχουν σάλιο και ίσως τότε καταλάβεις τι σημαίνει διάσωση των τραπεζικών καταθέσεων.

   Delete
 22. Πρίν "Αλέκτωρ φωνήσαι τρίς" ΕΥΡΩΔΗΛΩΣΙΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!!!!


  "Αλ. Τσίπρας: Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ"

  Ο ορισμός του "δηλωσία".Εδειξε "έμπρακτη μεταμέλεια" και μάλιστα στα "μίσθαρνα όργανα" του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
  ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΑ ΦΙΛΟΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

  ReplyDelete
 23. Από το κόμμα των χρεοκοπίστας στο κόμμα των κωλοτουμπίστας.

  ReplyDelete
 24. Και φυσικά το επόμενο βήμα,αν δεν έγινε ήδη,είναι να καρφώσει τους συντρόφους του, "δολοφόνους της Μαρφίν".Τότε και μόνο τότε θα ανοίξουν διάπλατα τα σαλόνια που θα θεραπεύσουν την εξουσιομανία του.

  ReplyDelete
 25. Τώρα που ο Τσίπρας μας κάνει τη χάρη να μας επιτρέψει να μείνουμε στο ευρώ μπορούμε άνετα να τον ευχαριστήσουμε και να του πούμε ότι "το χαφιεδιλίκι πολύ ηγάπησαν τον χαφιέ ουδείς".

  ReplyDelete
 26. @xanoum mpourek
  "Στον επόμενο τόνο θα ανακαλύψεις ότι οι τράπεζες δεν έχουν σάλιο και ίσως τότε καταλάβεις τι σημαίνει διάσωση των τραπεζικών καταθέσεων".
  -------
  "Οταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό".Βλέπω τον Τσίπρα να φεύγει με ελικόπτερο.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μια που επόμενες εκλογές θα γίνουν με το δημοψηφισματικού τύπου ερώτημα: ¨"Ποίος θα φύγει με το ελικόπτερο"¨;

   Delete
 27. To ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια.Δύσκολο το βλέπω να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.Και θα χαιρόμουνα ιδιαίτερα με αυτό παρά να εμφανιστεί όπως στις περασμένες εκλογές με την εικόνα του διακονιάρη.

  ReplyDelete
 28. Ο Βενιζέλος πρέπει να πραδώσει τώρα αμέσως την εντολή και να αποσυρθεί απο τον πατερναλιστικό του ρόλο.
  Πρέπει να αφήσει τους νικητές των εκλογών να αναλάβουν μόνοι τους τις ευθύνες τους.

  ReplyDelete
 29. Μετά το απίστευτο κράξιμο που έφαγε σε χρόνο dt ο παπούλης της ΔΗΜΑΡ, τελικά μπορεί και να μην το κάνει.

  Αυτή τη στιγμή είναι όλοι πάνω από τα τηλέφωνά τους και βάζουν λυτούς και δεμένους να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους.

  "Πίεσαν τον Μπαρόζο να επέμβει στα "εσωτερικά" της Ελλάδας, καταγγέλλει ο Γ. Δραγασάκης" (11/5/2012):
  >> http://tinyurl.com/css3z76

  Και η ομολογία της ντροπής (για την ΕΕ ολόκληρη):

  "Το μνημόνιο σκοπίμως ήταν τόσο σκληρό! Παραδοχή-σοκ από την Μέρκελ" (11/5/2012):
  >> http://tinyurl.com/cra8qkv

  "...οι σκληρότατοι όροι που περιελάμβανε το ελληνικό πακέτο -και που φυσικά είναι κυρίως γερμανική… συνταγή-, δεν ήταν αναγκαίοι για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας αλλά θα εφαρμοστούν προς παραδειγματισμό άλλων «κακών μαθητών» της Ευρωζώνης..."

  Όταν τα γράφαμε μερικοί (λίγοι) ήδη από το 2010, τα τσιράκια των μνημονιακών έσκιζαν τα καλτσόν τους και έλεγαν τι είναι αυτά που λέτε, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν να μας σώσουν και άλλα τέτοια. Τώρα που τα γράφει η WSJ, ας βγούνε να πούνε τα ίδια.

  Και μια και άρχισαν να λένε αλήθειες:

  "Bloomberg: 'Χρωστά πολλά' η Αθήνα για να την εγκαταλείψουν" (11/5/2012):
  >> http://topontiki.gr/article/35252

  "...«Με την Ελλάδα να χρωστά ποσά αντίστοιχα του μεγέθους της οικονομίας της Ελβετίας, οι επιπτώσεις για τους φορολογουμένους στα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα είναι καταστροφικές, εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

  Από την άλλη μεριά, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, Τζον Γουιτάκερ, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρά χαρτιά διαπραγμάτευσης για να πείσει τους δανειστές της να χαλαρώσει η λιτότητα», καθώς όλοι φοβούνται ότι η έξοδός της από την Ευρωζώνη θα τους στοιχίσει σε χρήματα και πολιτικό κεφάλαιο»..."


  Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο η Τσιπροπαρέα να καταφέρει από μόνη της να ορθώνει για πολύ ανάστημα απέναντι σε όλους. Αλλά θα δούμε. Ειδικά αν ξαναπάμε σε εκλογές, τα πράγματα δείχνουν Αρμαγεδώνα νούμερο 2 για τους ντόπιους σάπιους, και τότε ίσως να μην μπορεί πλέον να κάνει πίσω.

  Όπου να 'ναι έρχονται και τα "...ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Για να καταλάβω, η Γερμανία μας επέβαλε ένα απεχθές πρόγραμμα λιτότητας που εν γνώση της δεν ήταν ρεαλιστικό μόνο και μόνο για παραδειγματισμό ΑΛΛΑ ταυτόχρονα φοβάται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ολέθρια για τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών.

   Κάτι μου λέει ότι τα αρχαία πνεύματα του κακού δεν είναι και τόσο έξυπνα.

   Delete
  2. Μην κάψεις πολλά εγκεφαλικά κύτταρα... καλά τα λέω.

   Delete
  3. Άμα το σκεφτείς λίιιιγο ακόμα θα το καταλάβεις, δεν μπορεί.

   Σκέψου τι συμφέρον έχει μια τράπεζα να δανείζει απλόχερα κάποιον εγκληματία. Είτε γίνεται συνέταιρος στο έγκλημα, είτε του κατάσχει την επιχείρηση.

   Καλωσήλθατε στην οικονομία του 21ου αιώνα.

   Delete
 30. Εγώ φοβάμαι ότι ο Τσίπρας στο τέλος θα διασπαστεί σε Τσίπρα Εσωτερικού και Τσίπρα Εξωτερικού.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν αποκλείεται καθόλου.

   Πάντως φαίνεται πως απέκτησε 2-3 αποτελεσματικούς αναλυτές δίπλα του. Μόλις τον στρίμωξαν, για δεύτερη φορά, είπε αυτά που έπρεπε (με τη λίστα των νέων μέτρων που εκκρεμούν) για να επιστρέψει και πάλι το μπαλάκι στο μνημονιακό μπλοκ.

   Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα του δώσουν επίτηδες λάθος χαρτάκι σε δηλώσεις και θα μείνει ξεκρέμμαστος. Ήδη αρχίζουν να παίζουν το παραμύθι ότι ορίστε, αρνείται γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά του (αντιστοφή αιτίου-αποτελέσματος).

   Delete
  2. Φαντάζομαι μιλάς για το τέρας των οικονομικών Λαφαζάνη.

   Ρε που έχουμε μπλέξει!

   Delete
 31. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 32. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 33. Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ ως τι θέλει αν συμμετάσχει στην όποια "οικουμενική" συγκυβέρνηση μνημονίου; Ως πρώην κόμμα;

  Και ο Βουβουζέλος τι ακριβώς κάνει; Τον λίμπερο στην άμυνα; Να υπάρχει κάποιος να απαντήσει μόλις ανοίξει η χαβούζα με τους νέους "Άκηδες" (το είπε ο ίδιος);

  ReplyDelete
 34. Ένας λαός που πιστεύει στα λόγια του Στρατούλη και του Λαφαζάνη είναι άξιος την μοίρας του.

  Αυτή την οικονομία του 21ου αιώνα δεν την καταλαβαίνω... με τίποτα όμως!

  ReplyDelete
 35. I eidisi-anekdoto tis xronias: Synellifthi leei idioktitis nyxterinou kentrou gia forodiafygi.

  E,tora pou piasane kai ton teleytaio, mporo na koimamai isixos.

  Xaxaxaxaxa ti sourgela einai ekei sto vlima

  ReplyDelete
 36. I eidisi-anekdoto tis xronias: Synellifthi leei idioktitis nyxterinou kentrou gia forodiafygi.

  E,tora pou piasane kai ton teleytaio, mporo na koimamai isixos.

  Xaxaxaxaxa ti sourgela einai ekei sto vlima

  ReplyDelete
 37. "Κρατικός προϋπολογισμός: Μειώθηκαν τα έσοδα παρά τα σφαγιαστικά μέτρα" (12/5/2012):

  >> http://marketbeast.gr/?p=16899

  Μείωση των κρατικών εσόδων κατά 65%, παρά τις ανθρωποφάγες περικοπές, και αύξηση του ελλείμματος κατά 23,5%

  Εμπρός για πρωτογενή πλεονάσματα!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Στα έσοδα προ επιστροφής φόρων ξέχασαν να βάλουν το 1 μπροστά από το 5,95.

   Σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τα έσοδα προ επιστροφής φόρων διαμορφώθηκαν το α τρίμηνο του 2012 σε 15.587 εκατ. ευρώ και υπολείπονται του στόχου κατά 404 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα προ φόρων του 2011 την αντίστοιχη περίοδο διαμορφώθηκαν 16.108.

   Αναλυτικότερα εδώ --> tinyurl.com/7szk37h

   Delete
  2. Έχεις δίκιο, δεν το ανέφερα, τα νούμερα που κυκλοφορούν για τα πραγματικά κρατικά έσοδα κυμαίνονται από 6 δις μέχρι 11 ή 15 ή 16 δις. Εξαρτάται τι συμπεριλαμβάνει μέσα ο καθένας.

   Πάντως το έλλειμμα πάνω από 7 δις ευρώ δεν το αμφισβητεί κανείς. Και σε αυτό, φυσικά, εξαρτάται τι χρεώνει κανείς (με ή χωρίς όλα τα δανεικά).

   Delete
  3. Περιμένω να μου πεις τι ακριβώς μετράς και τα νούμερα σου είναι διαφορετικά από αυτά που δίνει το υπ. οικονομικών.

   Το έλλειμμα είναι υψηλό αλλά χαμηλότερο από την προηγούμενη περίοδο.

   Έχω δίκιο τα νούμερα του ριζοσπάστη είναι παραποιημένα.

   Delete
 38. Τι γράφει ο άνθρωπας!

  Συνταγματικό πραξικόπημα; Του Κώστα Βαξεβάνη

  tinyurl.com/cur9h6h

  Σύμφωνα με το σχέδιο νούμερο 2,τις επόμενες ώρες, Συνταγματολόγοι και κανάλια θα δημιουργήσουν την εικόνα, πως προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση δεν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών όπως ορίζει το άρθρο 37, αλλά αρκεί πλειοψηφία 120 βουλευτών.

  Και τελειώνει με το γαμάτο

  Ελπίζω μόνο αυτές οι γραμμές να είναι ο λόγος που θα ματαιωθεί το σχέδιο που υπάρχει ήδη σε εξέλιξη. Το εύχομαι.

  Μήπως θέλει να τον κάνουμε και ήρωα; Στο κάτω κάτω θα έχει αποτρέψει ολόκληρο πραξικόπημα.

  Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, αυτό είναι σκουπίδια!

  ReplyDelete
 39. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα τρώνε και τα προτείνουν και σε μάς.

  ReplyDelete
 40. Το πρόβλημα είναι ότι οι υποστηρικτές "των δολοφόνων του Μπογδάνου" δεν έχουν καμμιά διάθεση να σταματήσουν τη σκουπιδοφαγία,τη σκουπιδοπαραγωγή και το σκουπιδοεμπόριο.Εδώ μέσα τους εκπροσωπεί,επάξια, ο Jaga.

  ReplyDelete
 41. Το πρόβλημα είναι ότι οι υποστηρικτές "των δολοφόνων του Μπογδάνου" δεν έχουν καμμιά διάθεση να σταματήσουν τη σκουπιδοφαγία,τη σκουπιδοπαραγωγή και το σκουπιδοεμπόριο.Εδώ μέσα τους εκπροσωπεί,επάξια, ο Jaga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Τελικά δεν βάζετε μυαλό έτσι;

   Η κουκούλα και η τρομοκρατία δουλεύει στο φουλ, μπας και σώσετε ότι μπορείτε, μέχρι την τελευταία στιγμή.

   Βάζω στοίχημα ότι τα τσιράκια του Χρυσοχοϊδη θα βρούνε και αυτούς τους μπράβους, όπως βρήκαν και αυτούς από τα ΜΑΤ που άνοιγαν κεφάλια κάθε βράδυ πέρυσι τέτοιο καιρό, όπως και τους δολοφόνους στη Marfin.

   Δεν μπορεί, αφού μπορεί να μαντρώσει λαθρομετανάστες, ιερόδουλες και τρομοκράτες, κάποιους θα βρει και στα παραπάνω, έτσι δεν είναι;

   Και άλλη φορά να σχολιάζεις αυτά που γράφω, όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφω.

   Delete
  2. Δεν χρειάζεται να απαγγέλλεις γραπτώς περικοπές απο συρριζιακά κατάστιχα.Απάντησε απλά: γιατί αρνείσαι να καταδικάσεις τους δολοφόνους του Μπογδάνου;

   Delete
  3. Δεν κατάλαβα, εσύ τι είσαι; Καταγραφέας κοινωνικού αισθήματος; Να σου δηλώσουμε εγγράφως τι πιστεύουμε για τον κάθε αλήτη;

   "Αφιππεύσατε", που είπε και ένας πρώην αρχηγός κόμματος.

   Delete
 42. Παπαρήγα: Λένε τρελά πράγματα στον κόσμο! Αυτές τις μέρες γελάω μόνη μου με τα μαργαριτάρια που έχω ακούσει!

  www.parapolitiki.com/2012/05/blog-post_9833.html

  Να την ακούτε την Αλέκα.

  ReplyDelete
 43. Οφείλω να ομολογήσω ότι υποτίμησα τις 5-6 έδρες (ή έστω τη 1) που έλλειπε από ΝΔΠΑΣΟΚ για να ξανακάνουν συγκυβέρνηση.

  Όπως επίσης υποτίμησα τη δύναμη του κραξίματος από τα social media, τα οποία σε αυτή την αναμέτρηση έπαιξε σπουδαίο μετεκλογικό ρόλο στο ξεβράκωμα παλιών αλάνθαστων συνταγών "μαγειρέμματος" πίσω από κλειστές πόρτες.

  Πιστοποιώντας την εξαίρεση, όλοι παρέμειναν στις αρχικές προεκλογικές θέσεις τους (έστω και συγκεκαλυμμένες) και καταλήξαμε στο φυσικό επόμενο να ξαναπάμε σε εκλογές.

  Το τι θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές δεν είναι καθόλου σίγουρο, καθώς θα μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Πάντως ολόκληρος ο κόσμος ήδη μιλά για το "φαινόμενο της πεταλούδας" που ήδη έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα εδώ και μερικές μέρες.

  ReplyDelete
 44. Παιδιά να μην ξεχάσουμε να στείλουμε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Βαξεβάνη. Ο άνθρωπος μας γλύτωσε από ολόκληρο πραξικόπημα.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ναι ναι. Από τη μία ο Βαξεβάνης, από την άλλη ο Jaga στα social media και αποτράπηκε το κακό. Πάλι καλά που είναι κι αυτοί και λειτουργεί η Δημοκρατία. Αλλιώς αυτοί που επιβουλεύονται πίσω απ' τις κλειστές πόρτες θα άλλαζαν το Συνταγμα στο πι και φι. Ποιο Σύνταγμα δηλαδή, αυτοί είναι ικανοί να αλλάξουν και τους νόμους της Φυσικής για να ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό.

   Μεγάλη η χάρη του Βαξεβάνη και του Jaga, προστατων του συντάγματος και του νόμου της βαρύτητας.

   Delete
  2. Ο Βαξεβάνης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι κάποιοι άλλαξαν το λήμμα "Αρχή της δεδηλωμένης" για να προκαλέσουν σύγχυση.

   Προφανώς ο Βαξεβάνης δεν γνωρίζει τους όρους λειτουργίας του wikipedia γι' αυτό και γράφει βλακείες.

   Delete
 45. "φαινόμενο της πεταλούδας"

  Μια χιλιαστική άποψη με επιστημονικοφανές μακιγιαζ.Ξεκίνησε επι τέλους η καταστροφή.Θα σωθούνε όμως όλοι όσοι τους χρειάζεται η Φύση για ευγονικούς σκοπούς.
  Τη καταβρίσκω με τέτοιες απόψεις.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Το είπε άλλωστε και ο splatter παππούλης Παΐσιος "Δύο χρόνια θα κρατήσουν τα βάσανα του ελληνικού λαού" μετά θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί. Η γη θα ανοίξει στα δύο. Η Τουρκία θα βυθιστεί και από το αιγαίο θα αναβλύζει διυλισμένο πετρέλαιο.

   Delete
 46. Τα μπουλούκια του Τσίπρα και του Καμμένου που εκφράζουν τη "σάρα και τη μάρα"(τζαμπατζήδες,μπαταχτσήδες,φεσσαδόροι,τρακαδόροι,λουφατζήδες) θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να μας δείξουν απο ποιούς πρέπει να απαλλαγούμε.

  ReplyDelete
 47. (Reuters): "Greece to pay May 15 bond - govt official" (15/5/2012):

  >> http://www.reuters.com/article/2012/05/15/greece-bond-idUSA8E8GD00G20120515

  Ευτυχώς που οι πατριώτες εθνοσωτήρες έχουν τους Τσιπροκαμένους να ασχολούνται, όσο οι υπόλογοι συνεχίζουν να πληρώνουν επιλεκτικά τα φιλαράκια τους, με το πορτοφόλι μας.

  Α ξέχασα, είμαστε ακόμα στο ευρώ, πρέπει να γουστάρουμε.

  ReplyDelete
 48. Αυτοί που πληρώνουν επιλεκτικά είναι οι Τσίπρες.Είναι απίστευτο αλλά ο Τσίπρας εγκαλούσε αυστηρά το Βενιζέλο γιατί εισηγήθηκε στον Παπαδήμο να μην πληρώσει το ομόλογο στους κερδοσκόπους.Ποιός; Ο άνθρωπος που δικηρυττε ότι το α και το ω της πολιτικής του θα είναι η άρνηση πληρωμής όλων των υποχρεώσεων.Αποδείχτηκε περίτρανα ποιός παίζει το παιχνίδι των κερδοσκόπων.Ελπίζω απο άγνοια.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Έχεις αρχίσει να ρετάρεις από τον πανικό έτσι; Όπως ο Οικονομέας στο MEGA:

   >> http://www.youtube.com/watch?v=p8NkXqlpu-4

   Όταν δεν πληρώνεις κανέναν κερδοσκόπο, ονομάζεται διαγραφή χρέους. Όταν πληρώνεις επιλεκτικά αυτούς που θέλεις, με τα λεφτά άλλων, λέγεται συνέργεια σε κλοπή.

   Ειδικά οι Λοβέρδο-Βουβουζέλοι, έχουν εγγυηθεί το 2005 στην επιτροπή της Βουλής ότι ο off-shore λογαριασμός της Torcasso ουδέποτε υπήρξε και ότι ήταν αριθμός τηλεφώνου.

   Delete
  2. εσύ τι συγχύζεσαι jaga έτσι κι αλλιώς Καμμένο ψηφίζεις.

   Delete
 49. "Το εγχειρίδιο των καλών ριφιφήδων" που θα έγραφε και ο Ηλίας Πετρόπουλος κατά αντιστοιχία με το δικό του "εγχειρίδιο του καλού κλέφτη".Σε κάτι τέτοια τα Τσιπράγκαλα και οι υμνητές τους είναι αστέρια.

  ReplyDelete
 50. normad
  πρεπει να ομολογήσεις ότι ο Τσίπρας σας έχει κάνει ανω-κατω.
  Λεηλάτησε το ΠΑΣΟΚ, στρίμωξε τον Κουβέλη, διασπάει το δίδυμο Κατσέλη-Καστανίδη και έβαλε εκτός -από την αρχή- το ΚΚΕ, όταν του πρότεινε να στηρίξει αριστερή κυβέρνηση και αρνήθηκε.

  Δεν παραξενεύομαι που του επιτίθεστε όλοι αλλά αποτέλεσμα δεν θα έχετε γιά ένα πολύ απλό λόγο: "παίζει" με τα όπλα του Αντρέα, στο κοινό του Αντρέα.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, ξεχνάς όμως κάτι. Ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας.

   Delete
 51. "Εμείς", πολεμάμε το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" κάθε κόμματος.Είμαστε κάτι σαν "Τζήμεροι" πρίν απο το Τζήμερο.Τα άλλα κόμματα,δεξιά και αριστερά, έχουν πολύ περισσότερο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" στα σπλάγχα τους από ότι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Γιώργου.Για το ΠΑΣΟΚ του Μπένυ,όταν δημιουργηθεί, εδώ είμαστε να τα λέμε.

  ReplyDelete
 52. Το κοινό του Ανδρέα δεν ήταν ριφιφήδες και μπουκαδόροι όπως είναι το κοινό του Τσίπρα που το παίζει Ανδρέας.Ούτε εκμαυλισμένοι όπως είναι το κοινό του Μπουχέσα,του Σαμαρά και του Καμμένου,που και οι τρείς τους το παίζουνε Ανδρέας ανασύροντας ακόμα και ιστορικές φράσεις του.
  Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

  ReplyDelete
 53. Παρόλα αυτά,αν κάποιος διάβαζε τη πολιτική ιστορία του τόπου απο το 1974 μέχρι σήμερα θα διαπίστωνε ότι όλοι οι σημαντικοί και εκλεκτοί Ελληνες περάσανε απο τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.Οι υπολοιποι ήταν κακέκτυπα των πασόκων.Είτε ήταν αρχηγοί είτε ήταν πολίτες.

  ReplyDelete
 54. Και ο Τζήμερος πέρασε απο το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.Ο ίδιος το δήλωσε δημόσια.
  Και ο Βαλλιανάτος της φιλελεύθερης συμμαχίας.Τό ίδιο και ο Μάνος.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Deikse mas se parakalo pou to dilose

   Delete
  2. Deikse mas se parakalo pou to dilose

   Delete
  3. Θα έκανε καμιά διαφήμιση επί πληρωμή οπότε είπα καμιά μαλακία παραπάνω

   Delete
 55. normad
  "ολοι οι εκλεκτοι και σημαντικοί Ελληνες περασαν από το ΠΑΣΟΚ"

  Κουτσόγιωργας,Τσοχατζόπουλος,Τσουκάτος, ο άλλος με τη "χορηγία" και ποσοι αλλοι σε χαμηλότερο επίπεδο

  Όλα τα σκουπίδια πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που νομιμοποίησε τη διαφθορά και τον εκμαυλισμό

  Παρε λοιπον το φίλο σου το παπαγαλάκι και αγωνιστείτε ενάντια στον Τσίπρα μπας και καταφέρετε να κρατήσετε κανέναν "σημαντικό Ελληνα"

  ReplyDelete
 56. @ser
  Οι εκμαυλισμένοι Ελληνες πήγαν όλοι στη "Δεξιά",οι ριφιφήδες και σουλατσαδόροι στην "Αριστερά".Οι εκλεκτοί μείναμε στον ελευθεριακό πολιτισμό.Λίγοι αλλά ικανοί να λειτουργούμε σαν καθρέπτες σας για να βλέπετε τη μουτσούνα σας και να γνωρίζετε ποιοί είστε.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μήπως οι "εκλεκτοί" έχετε και διαφορετικό φυλετικό γονιδίωμα; Τίποτα "Ιχώρ" και τέτοια;

   Ευτυχώς που είστε πλέον ελάχιστη μειοψηφία, γιατί θα είχαμε ήδη "νύχτες κρυστάλλων". Άντε έστω ένα πραξικοπηματάκι.

   Delete
 57. Ο Βαξεβάνης αποτρέπει πραξικοπήματα, ο Κούλογλου φτιάχνει την αγιογραφία του Τσίπρα, ο Αρβανίτης παρουσιάζει απόσπασμα από γερμανικό ρεπορτάζ που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Γερμανία κέρδισε 55 δις ευρώ από τα ελληνικά δάνεια. Ουάου!

  Ένα δάνειο 15,6 δις ευρώ απέφερε κέρδη 55 δις ευρώ μέσα σε 2,5 χρόνια. Τι να πω;

  Για μερικούς παράδες...

  ReplyDelete
 58. "Κέρδη 50% από το ομόλογο που πληρώθηκε, έβγαλε το κερδοσκοπικό Fund, Dart" (17/5/2012):
  >> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42070&Itemid=160

  "Τιμήθηκε με το Βραβείο Καρλομάγνου - Η ΕΕ χρειάζεται έναν εκλεγμένο πρόεδρο, δηλώνει ο Σόιμπλε" (17/5/2012):
  >> http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4721600

  "...«για την συμβολή του στην υπέρβαση της διαίρεσης της Γερμανίας και της Ευρώπης και σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην σταθεροποίηση της Νομισματικής Ένωσης»..."

  Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Του Γερμανικού μάρκου, όχι του ευρώ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Εσύ περίμενε τη δραχμή να νιώσεις καλύτερα. ΚατάΚαμμένε Έλληνα.

   Delete
 59. Μετά τα non-papers Παπαδήμου, Προβόπουλου και Καμένου, τώρα προέκυψε και το non-paper (προφορικό) της Μέρκελ περί δημοψηφίσματος. Το οποίο φυσικά δεν άντεξε ούτε μια ολόκληρη ώρα δημοσιότητας πριν διαψευστεί.

  Τελικά γιατί ο Παπούλιας δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΝΔΠΑΣΟΚ; Είναι φανερό ότι ζορίζεται άσχημα ως πρόεδρος.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σας τσούζει η γκάφα με τον Non paper εκεί στους Καμμένους έτσι; Το φυσάτε και δεν κρυώνει. Ακόμα και τη Μέρκελ λάδι είστε ικανοί να βγάλετε που τη βρίζετε όλη μέρα.

   Delete
  2. Πλάκα κάνεις έτσι; Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις;

   Μόλις συνεννοηθείτε και αποφασίσετε τι ψηφίζω, πείτε μου κι εμένα να το ξέρω.

   Delete