Friday, October 24, 2008

There Is No Alternative. Σκότωσε την ΤΙΝΑ που έχεις μέσα σου!

Κείμενο της G700 για το επετειακό τεύχος της Athens Voice

Διεφθαρμένο σύστημα, αποκλεισμός από τις ευκαιρίες, χαμηλοί μισθοί, βύσμα και εξάρτηση. Όλα αυτά μπορεί να είναι αλήθειες για τη γενιά των 700 ευρώ αλλά δεν παύουν να είναι διαπιστώσεις. Και με τις διαπιστώσεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιδεινώνεις την ψυχική σου υγεία ή να μένεις απαθής και να μετατρέπεσαι σταδιακά σε χλιδάνεργο.

Βέβαια, για να περάσεις από τις διαπιστώσεις στις πράξεις πρέπει να κάνεις επιλογές. Και αυτό είναι δύσκολο για μία γενιά φωτογενή αλλά και τυφλωμένη από το πολύ φως. Για μία γενιά αποκλεισμένη αλλά και κακομαθημένη η οποία δεν έχει μάθει να προχωρά αλλά αιώνια να περιμένει. Αρκετά όμως με την «αυτοκριτική».

Εναλλακτικές υπάρχουν αλλά είναι διαφορετικές. Δεν βρίσκονται εκεί που μας έχουν μάθει να ψάχνουμε και με τη μορφή που ίσως θα τις περιμέναμε. Εάν συνεχίσουμε να προσδοκούμε, για παράδειγμα, λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα από τους «παραδοσιακούς παίκτες», από τα κόμματα ή πολύ λιγότερο από τους συνδικαλιστές, πιθανόν θα περιμένουμε για πάντα με ισχνά έως ανύπαρκτα ίσως αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να επινοήσουμε νέους τρόπους συλλογική δράσης και παρέμβασης που θα παρακάμπτουν την παραδοσιακή ιεραρχία πολιτική, κοινωνική και μιντιακή. Όπως ακριβώς τα free press της πόλης μας τάραξαν και αναζωογόνησαν τα στάσιμα νερά της κουρασμένης ελληνικής δηοσιογραφίας πριν από πέντε περίπου χρόνια. Να κάνουμε λοιπόν επιλογές που για τους παραδοσιακούς παίκτες μοιάζουν αδύνατες.

Συγκεκριμένα παραδείγματα είναι εδώ απαραίτητα για να μην αερολογούμε. Η άτακτη υποχώρηση στην οποία εξαναγκάστηκε ο υπουργός Οικονομίας πριν από ένα μήνα παίρνοντας πίσω τον άδικο φόρο του 10% για τους νέους κάτω των 30. Η υποχώρηση αυτή δεν έγινε τυχαία. Είναι προϊόν της δημόσιας συζήτησης που έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο για τη γενιά των 700 ευρώ στη blogo-σφαιρα. Μια συζήτηση που μαζί καταφέραμε αρχικά να κυριαρχήσει στη blogο-σφαιρα και στη συνέχεια να επιβληθεί στη δημόσια ατζέντα κομμάτων, ΜΜΕ και λοιπών παραδοσιακών παικτών. Με το χτύπημα λοιπόν που επιχειρήθηκε μέσω της άγριας φορολόγησης των νέων στα πρώτα τους βήματα, ήρθε στην επιφάνεια αυτή η «πολιτική προετοιμασία» που επί μήνες επωαζόταν στα blogs. Υπήρξε μια έκρηξη δημόσιας συνειδητοποίησης του προβλήματος.

Συνεπώς το ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω δεν είναι αποτέλεσμα δράσης – αντίδρασης των παραδοσιακών παικτών, όπως θα περίμενε κανείς. Δεν είναι αποτέλεσμα της παραδοσιακής αντίδρασης της αντιπολίτευσης στην παραδοσιακή δράση της κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της δράσης ομάδων πίεσης οι οποίες πλαγιοκοπούν από νέους δρόμους και με νέους τρόπους την κοινή γνώμη και τους gatekeepers της δημόσιας ενημέρωσης. Έτσι χτίζεται η συνειδητοποίηση προβλημάτων που μπορεί άνετα ο καθένας μας να βιώνει καθημερινά αλλά εξίσου άνετα τα προσπερνά.

Το ίδιο περίπου συνέβη στην υπόθεση της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του μετρό. Ένας παραδοσιακός παίκτης, οι συνδικαλιστές, αντέδρασε με λύσσα σε ένα μέτρο προορισμένο να διευκολύνει τους νέους, να μην ξεπαραδιάζονται στα ταξί και να επιστρέφουν με ασφάλεια σπίτι τους. Απέναντι στους συνδικαλιστές βρέθηκαν ομάδες από τα blogs και το Facebook. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Οι έρευνες δείχνουν μεγάλη μετακίνηση στο μετρό μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλη μείωση των ατυχημάτων τα βράδια των Σ/Κ ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επεκτείνει το μέτρο και στα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Τα αποτελέσματα μετριούνται ακόμα στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές. Δείχνουν ότι η κυρίαρχη νοοτροπία του «τίποτα δεν αλλάζει» είναι μία τεράστια φούσκα και η επιλογή της απομόνωσης στο χώρο των λίγων φίλων και της οικογένειας αυταπάτη και συνειδητή παραίτηση. Όταν τα πράγματα δείχνουν ίδια πρέπει εσύ να ψάξεις περισσότερο. Γιατί μάλλον δείχνουν ίδια επειδή κάποιοι άλλοι έχουν επιλέξει για όλους μας τη συνταγή της αιώνιας ακινησίας που δε θα διαταράξει τα όποια προνόμια έχουν κατοχυρώσει λόγω της προνομιακής τους θέσης μέσα στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό. Εναλλακτικές λοιπόν υπάρχουν. Σκότωσε την ΤΙΝΑ που έχεις μέσα σου!

224 comments:

  1. @ parmenides
    Η κυβέρνηση όμως,που έχασε και τη λαική εντολή αλλά και τη δεδηλωμένη, πρέπει να συνεχίσει να "διακυβερνά" ως υπηρεσιακή

    Παρμενίδη σε ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ όπως πράττει
    ο Baby Doc-Μικροκεφαλάκης Αssad-Παπανδρέου.

    1) Ο ΛΑΟΣ σε επανειλημμένα Gallup Polls επιμένει ότι το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι εκλογές

    2) Εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, το εκλογικό σύστημα έχει αλλάξει στην Ελλάδα ώστε να αναδεικνύονται σε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ κυβερνήσεις Κόμματα με ΣΧΕΤΙΚΗ και όχι απόλυτη πλειοψηφία.

    3) ΑΚΟΜΑ και εάν γινόταν ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στην ΝΔ γιά το θέμα της ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ, οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θα εκαλούντο να ΨΗΦΙΣΟΥΝ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ υφίσταται θέμα ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ, δλδ ψήφου ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Μίλησε το ΚΗΤΟΣ από την Θεσσαλονίκη γιά "δεδηλωμένη" και αρχίσατε ΟΛΟΙ "αμπάριζα" να επαναλαμβάνετε τις συνταγματικές του παρερμηνείες.

    ΑΥΤΑ τα λέει ο ΤΕΝΕΚΕΣ Βενιζέλος που είναι ένας παρλαπίπας βερμπαλιστής, αλλά επειδή μιλάει ακατάπαυστα με εντυπωσιακά λεκτικά σχήματα, θαρρείτε πως λέει και σοφίες.

    ΜΟΝΟΝ εάν ΨΗΦΙΣΟΥΝ "κατά" επί του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ή, σε κάθε περίπτωση, επί ΘΕΜΑΤΟΣ που άπτεται της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ Κόμματος, θα ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ "δεδηλωμένης".

    Σε ΟΛΕΣ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ της ΔΥΣΗΣ, υπάρχουν άπειρα θέματα επί των οποίων οι βουλευτές ΟΛΩΝ των Κομάτων ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να ψηφίσουν και ψηφίζουν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    ΣΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑ AΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ και ΑΠΑΙΤΩ να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΕΩΣ δηλοίς ΕΧΘΡΟΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    October 24, 2008 10:33 AM

    ReplyDelete
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ, όμως, με τον don ΚΑΙ με τον Πάσχο Μανδραβέλη ότι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του θέματος από την ΝΔ, δλδ η απόφαση ΑΠΟΧΗΣ, δηλοί ΑΜΗΧΑΝΙΑΝ, ANΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΦΟΒΟΝ χαρακτηρισμού της ως έχουσας απωλέσει την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του 50.1%.

    Μπορεί, λοιπόν, η ίδια η ΝΔ να προέβη σε "αυτο-ενοχοποιητική" ενέργεια του τύπου Honi soit qui mal y pense", αλλά ΟΛΑ oι quasi-συνταγματικές ερμηνείες του ΚΗΤΟΥΣ εκ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ!!!!!!

    ReplyDelete
  3. EAN ΔE AYTHN TH ΣTIΓΜΗ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

    ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ

    το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ

    το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ

    το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.


    ΚΑΙ κάτι άλλο. Ο Ελληνικός Λαός, κουτσός στραβός, αγράμματος, όπως είναι τέλος πάντων,

    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ

    αυτό είναι ΣΑΦΕΣ.

    ΟΤΑΝ μετά ΣΚΑΝΔΑΛΑ που προκάλεσαν ΣΧΕΔΟΝ την ΠΤΩΣΗ ΟΛΩΝ των ΥΠΟΥΡΓΩΝ το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά μιά μόνο μονάδα ΚΑΙ με ποσοστά, ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΩ του 30%

    είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ότι

    ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ τους ΜΕΝ

    ΟΥΤΕ τους ΔΕ.

    Τις επιπόλαιες λοιπόν ερμηνείες σου ΚΡΑΤΑ τες γιά τον ΕΑΥΤΟ σου.

    ΝΤΡΟΠΗΣ.

    ReplyDelete
  4. Κομφούκιος
    "Παρμενίδη σε ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ"


    Αντιπαρέρχομαι το ύφος σου.Μου θυμίζει Ρουσόπουλο.Αφησε διαδόχους.Δημιούργησε Σχολή.Λοιδωρία προσώπων και για τη ταμπακέρα ΟΥΔΕΝ.Φτώχεια επιχειρημάτων.
    Και επανέρχομαι στην ουσία.Που λέει απλά ότι όταν έχεις τη πλειοψηφία στη βουλή πας και το αποδεικνύεις.Σήμερα περάσανε μόνοι τους στην ανιπολίτευση.Δηλαδή θα πάνε απο εδώ και πέρα μόνοι τους όταν τους καπνίσει στη βουλή και μόνο όταν αυτοί κρίνουν.Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά ένα κυβερνητικό δημοκρατικό κόμμα ΠΟΤΕ.
    Η Πατρίδα του Ρουσόπουλου που εκθειάζεις δν είναι δική μου Πατρίδα.

    ReplyDelete
  5. ΜΟΝΟΝ εάν ΨΗΦΙΣΟΥΝ "κατά" επί του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ή, σε κάθε περίπτωση, επί ΘΕΜΑΤΟΣ που άπτεται της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ Κόμματος, θα ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ "δεδηλωμένης".

    de jure δεδηλώμενης με βάση τη συνταγματική τάξη, γιατί de facto θα υφίσταται πολιτική ήττα εντός κοινοβουλίου

    ReplyDelete
  6. με συνέπειες για την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα της νδ. ααα και για να μην το ξεχάσω happy bday athens voice

    ReplyDelete
  7. Ε, μη κανετε τους χαζους. Τα πραματα ειν απλα. Δε μιλαμε για μια απλη ψηφοφορια. Μιλαμε για πιθανες ποινικες ευθυνες υπουργων της τωρινης κυβερνησης. Μιας κυβερνησης που πηρε την εξουσια με συνθημα την σεμνοτητα και τον πολεμο κατα της διαφθορας. Μιας κυβερνησης που ηρθε στην εξουσια μεσω επικοινωνιακων τεχνασματων και εξοφθαλμων ψεματων.
    Σ αυτα τα δυο τελευταια στηριζει και χρωσταει τη παραμονη της στην εξουσια. Ξερει ο καραμανλης, οπως και ουλοι, οτι η δημιουργια εντυπωσεων ειναι αυτο που μετραει.

    Αυτα που λετε για ψηφο κατα συνειδηση, που δεν εχει πραγματικο αντικτυπο, δεν ειν απλως ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ, αλλα ειναι και ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ περιπτωση ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ και ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑΣ.

    Η επικληση της διαφθορας ΕΙΝΑΙ η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του κυβερνωντος κομματος. Ειναι η ΜΟΝΗ πολιτικη του κυβερνωντος κομματος. Και η εμπιστοσυνη προς την κυβερνηση σε αυτη την μοναδικη της, και μούφα, πολιτικη εχει ΧΑΘΕΙ. ΚΑΙ απο τους πολιτες ΚΑΙ απο τους ΙΔΙΟΥΣ της τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
    Η κυβερνηση αυτη ΔΕΝ εχει πλεον λογο υπαρξης ΟΥΤΕ με πραγματικους ορους ΟΥΤΕ επικοινωνιακα. Ο κοσμος του σκατοχοντρου ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Και αυτο που με κανει πιο ευτυχισμενο ειναι οτι ο σκατοχοντρος σε κατι τετοια ειναι γατα πραγματικη. Και γι αυτο το αντιλαμβανεται οτι ο κοσμος του καταρρεει. Το ζει. Και κανει ο,τι περναει απ το χερι του για να τον κρατησει.
    Το μονο που μπορει να τον σωσει ειναι η μαλακια του πασοκ.

    ΚΟΥΜΦΟΥΚΙΕ και ΚΑΘΕ κουμφουκιε γιαλατζι, ΜΗ ΜΕ ΖΟΧΑΔΙΑΖΕΤΕ πρωινιατικα με γιαλατζι επικοινωνιακα και κινδυνολογιες τυπου σκατοχοντρου γιατι πολυ απλα ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Γω δεν ειμαι ευγενης σα το Παρμενιδακο. Ειμαι ΑΞΕΣΤΟΣ γελαδαρης ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΣ και ΑΛΗΤΗΣ.

    ReplyDelete
  8. "Ο Ελληνικός Λαός, κουτσός στραβός, αγράμματος, όπως είναι τέλος πάντων,

    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ"


    Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσαι!
    Πατέρα Ταχυδρόμο έχεις;

    ReplyDelete
  9. 24 Οκτωβρίου 2008

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για την άρνηση να ενσωματώσει τη σχετική κοινοτική οδηγία για τα Κολέγια και η απόφαση αυτή αναμένεται να επιφέρει ριζικές ανακατατάξεις στον δημόσιο τομέα, αλλά και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα και αναδημοσιεύει το in.gr.

    Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΕΚ

    ReplyDelete
  10. @ gμόσιος

    Aντιλαμβάνομαι το πνεύμα σου, ΑΛΛΑ η διατύπωση είναι ΑΚΟΜΨΗ. Δεν υπάρχει, από φιλοσοφική άποψη, de jure [in contrast to, or distinction from, de facto] ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ.

    Ιt is an ABSOLUTE factum, all or nothing - ΤΗΝ έχεις ή ΔΕΝ την έχεις. EINAI όπως τα τροχαία ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ή παραβίασες ή δεν παραβίασες το ΟΡΙΟ ταχύτητας.

    Στην ΘΕΣΗ του Καραμανλή, θα είχα πάει στην Βουλή και θα είχα καλέσει τους Βουλευτές μου να ΨΗΦΙΣΟΥΝ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    ΑΥΤΟ θα μου έδινε και την ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ μου ή, τουλάχιστον, ότι αισθάνομαι ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ επί της κοινοβουλευτικής μου ομάδας.

    ReplyDelete
  11. οι πολιτικοί και τα Μέσα μπορούν να ασχολούνται όλη μέρα με τα σκάνδαλα και με το ποιος είναι πιο ηθικός και καθαρός απ' τον άλλο, όμως η ζωή συνεχίζεται και οι εξελίξεις τρέχουν. Για τους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους ΚΕΣ η απόφαση του ΔΕΚ στην οποία Θα επανέλθουμε με άρθρο το ΣΚ αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη. Και για την Ελλάδα είναι σημαντική εξέλιξη διότι πλέον δεν υπάρχει άλλοθι για να μην ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

    ReplyDelete
  12. @ απωφυτος λοικιου

    Η διαφορά ανάμεσα στην θέση σου και την δική μου είναι ότι εγώ μιλάω με όρους Δυτικής Κοινωνίας, εσύ με όρους Βαλκανίων.

    ΕΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

    ReplyDelete
  13. Δεν καταλαβαίνω τι προτείνει αυτό το σάιτ που λέει πως μιλάει "για την γενιά των 700ευρω".

    Αυτό που βλέπω είναι η σύνηθης απαξίωση "των συμβατικώ οδών" αντίδρασης ή επικοινωνίας με την εξουσία. Δηλαδή το συνδικαλισμό και την πολιτική. Το γεγονός ότι αυτή η γενιά είναι απο-πολιτικοποιημένη είνια ένα από τα καίρια μειονεκτήματά της.

    Το γεγονός ότι πιστεύει πλέον ότι "δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά, μόνο καλή πολιτική και λάθος πολιτική". Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι αυτή ακριβώς η κουβέντα είναι η έκφραση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, της υπάρχουσας πολιτικής που τους συνθλίβει.

    Ένας παραδοσιακός παίκτης, οι συνδικαλιστές, αντέδρασε με λύσσα σε ένα μέτρο ...

    Οι συνδικαλιστές δεν αντέδρασαν επειδή δεν γουστάρουν τους νέους. Τι χαζομάρες είναι τούτες;; Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν γιατί καλούνται με τους ίδιους πόρους να δουλέψουν άλλες 2 ώρες το μετρό. Πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλεια του κόσμου μπαίνει στη ζυγαριά απέναντι στα "φιλολαϊκά μέτρα". Και αυτό δεν το θέλουν ούτε οι νέοι.

    Τέλος, δεν θα σχολιάσω κάν όσους πιστεύουν ότι με ένα γκρουπ στο facebook μπορούν να κάνουν κοινωνική δράση. Και μιλάτε και για "χλιδάνεργους" πανάθεμά σας...

    ReplyDelete
  14. σχετικά με προανακριτική τώρα αποχωρούν όλοι με πρώτα τα τσουτσέκια του ΛΑΟΣ. Η υπόθεση είναι μια φαρσοκωμωδία όπως φαρσοκωμωδία είναι η ελληνική πολιτική. Έτσι ευτυχώς υπάρχει κι η ΕΕ και κινεί τα πράγματα. Μπράβο στο ΔΕΚ.

    ReplyDelete
  15. H AΣΦΑΛΕΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ να μπουν άνυρωποι που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ στον ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ που ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ τα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ReplyDelete
  16. Και που σαι Παρμενίδη, τουτη δω η κυβερνηση δρα σαν υπηρεσιακη κυβερνηση απο τη πρωτη στιγμη που βγηκε.
    Που ως αποτελεσμα εχει, ειδικα οι Γ700 να ζουν τις 120 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΟΔΟΜΑ, και η Ελλας γενικοτερα να ζει το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Ατελειωτο, στατικο, ασφυκτικο, διεφθαρμενο, διαστρεβλωμενο, που τρεφεται με τα σκατα του.

    ReplyDelete
  17. @ indio,

    τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ που έλεγε να πείτε στον πατέρα σας να σας δώσει 10 ευρώ για να πάρετε ταξί να πάτε σπίτι σας τον θυμάσαι; που δεν ήθελε ούτε τη δοκιμή καν του μέτρου; που ήταν μειοψηφία και με το ζόρι κρατούσε τη σφραγίδα όταν η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών του έλεγαν λες μαλακίες; άμα τα θυμώσουν όλα αυτά....άλλα πάει πέρασε και τώρα παίζει μετρό παρασκευή και σάββατο και είναι πήχτρα

    ReplyDelete
  18. ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΕ γιά την ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΜΗ ΑΝΑΓΩΝΡΙΣΜΕΝΗ μέχρι τούδε ως ΙΣΟΤΙΜΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ.

    Τhese news are ORGASMIC!!!!!!!!!!

    KAΘΑΡΜΑΤΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ και ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΣΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    Ι delight in these enchanting news

    ReplyDelete
  19. EYXOMAI δε ΣΥΝΤΟΜΩΣ να ΔΟΥΜΕ SUPERMARKETS ANOIKTA ΕΠΙ 24ΩΡΗΣ ΒΑΣΗΣ.

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΠΟΛΙΤΗ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ στις ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ

    ΖΗΤΩΣΑΝ τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    OΛΟΙ οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΤΑ ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΙΑ στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

    ReplyDelete
  20. indio, ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές. Απλώς αυτές εντοπίζονται και εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο και από χώρους που δεν είναι απαραίτητα τα σημερινά κόμματα της μεταπολιτευτικής περιόδου τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εκφράζουν ένα πολιτικό, οικονομικό και ηλικιακό status quo κοκαλωμένο και αρτηριοσκληρωμένο.

    Δεν απαξιώνουμε τα κόμματα,ούτε τους συνδικαλιστές, ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ όμως πολιτικά με την ατζέντα που βάζουν. Τη θεωρούμε παλιά, φθαρμένη, αντινεανική. Προσπαθούμε να πιέσουμε τα πράγματα προς μια άλλη κατεύθυνση.

    Πιστεύουμε και επενδύουμε στη δυναμική δράση της Κοινωνίας των Πολιτών είτε αυτή γίνεται υπό τη μορφή οργανώσεων βάσης είτε γίνεται από το διαδίκτυο. Για την Ελλάδα όπου η ΚτΠ είτε είναι ατροφική είτε διοχετεύει το δυναμισμό της σε παράνομες συμπεριφορές κι αιτήματα (uncivil society) αυτό είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί και να βελτιώσει την ποιότητα της δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  21. Με ορους Βαλκανιων ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΩ. Με ορους βαλκανιων μιλα και συμπεριφερεται ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Με ορους βαλκανιων ΒΓΗΚΕ, με ορους βαλκανιων ΚΥΒΕΡΝΑ, με ορους βαλκανιων ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ, με ορους βαλκανιων ΘΑ ΠΕΣΕΙ.
    Ασε τα ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ.

    ReplyDelete
  22. ρε συ κομφούκιε πολύ θάνατος βρε παιδί μου χαλάρωσε λίγο. Έχουμε πνιγεί στα αίματα. Σε προτρέπω να τοποθετείσαι στα πράγματα με πιο θετικό τρόπο.

    ReplyDelete
  23. positive spirit, yoga, voudismos, pilates, mmmmmmmm...bong

    ReplyDelete
  24. ZHΤΩ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΖΗΤΩ η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

    ΖΗΤΩΣΑΝ τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


    EΥΡΩΠΗ <-> ΕΛΛΑΔΑ <-> ΗΠΑ


    VIVE LA GRECE ETERNELLE

    VIVE L' ESPRIT HELENIQUE

    ReplyDelete
  25. O Mπουχέσας τέθηκε υπό Επιτήρηση.

    Ο Φαυλόπουλος,ο Πολιτικός πατέρας του Ρουσόπουλου,τα ανέλαβε ΟΛΑ εκτός απο το τομέα αρμοδιότητας Σουφλιά.Αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες απο τον Επίγονο και δόθηκαν στους Επιτρόπους.Κάπως έτσι γινότανε επί περιόδων Αντιβασιλείας.Η επιτήρηση θα διαρκέσει μεχρι να βρεθεί ο Καταλληλότερος Βασιλεύς.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. ΚΑΙ επειδης μας κυβερνουν ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ περιμενουμε απ τα Ευρωπαϊκα δικαστηρια να μας υποδειξουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

    ReplyDelete
  28. O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟ.

    ΟΤΑν άρχιζε να μιλάει ΕΛΕΓΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΕΜΜΕΣΩΣ πλην ΣΑΦΩΣ παρμενίδη

    ΕΘΕΣΕΣ

    Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α Κ Ο Ν

    ΘΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ι am speechless!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  29. ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΟΛΙΣ βγει ο μαυρουκος μου, θα παρω τα γελαδια μου και θα παω στο ΤΕΞΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΣΚΑΤΟΧΟΝΤΡΟΣ.

    ReplyDelete
  30. απωφυτος λοικιου said...
    Με ορους Βαλκανιων ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΩ. Με ορους βαλκανιων μιλα και συμπεριφερεται ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Με ορους βαλκανιων ΒΓΗΚΕ, με ορους βαλκανιων ΚΥΒΕΡΝΑ, με ορους βαλκανιων ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ, με ορους βαλκανιων ΘΑ ΠΕΣΕΙ.
    Ασε τα ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ.

    October 24, 2008 12:28 PM

    ΔΗΛΑΔΗ αμφισβητείς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μας ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;

    Λες δηλαδή να καλέσουμε τον Κωνσταντίνο και την Αννα Μαρία;;;

    Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ

    Γιά μαζευτείτε όλοι σας που αρχίσατε και λέτε κουταμάρες και ξεστομίζετε ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ συνθήματα.

    ReplyDelete
  31. ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ κουμφουκιε, ασε τα ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ και μη παραποιεις το ΠΝΕΥΜΑ των σχολιων του Παρμενιδη για να μας αποπροσανατολισεις και να μας αποσπασεις την προσοχη απο την ουσια τους.

    Καταφερες και με ζοχαδιασες. Παω καφενιο για τσιπουρα ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ πριν το κανονικο μου.

    ReplyDelete
  32. "Don said...
    @ parmie

    Δηλαδή ομολογείς ότι η πολιτική σκηνή είναι χρεωκοπημένη?

    October 24, 2008 12:41 PM"

    Ναι η κυβέρνηση είναι χρεΩκΟπημένη αλλά η πολιτική ζωή ΟΧΙ.
    Αν ήμασταν εκτός ΕΕ θα συνέβαινε αυτό που λές.Τώρα δεν υπάρχει φόβος.Και όχι μόνο δεν υπάρχει φόβος αλλά συνεχώς βελτιωνόμαστε.Σύνταγμα ΕΕ,νόμοιΕΕ,κυβέρνηση ΕΕ.Τυχερή η γενιά μας.
    Ο,τι μας επιτρέπεται και ό,τι μας επιβάλλεται απο ΕΕ ειναι ΜΟΝΟ η πρόοδος.Τα άλλα απαγορεύονται.

    ReplyDelete
  33. "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the universe."
    (Albert Einstein)

    Που να γνώριζε και τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομίας.......

    ReplyDelete
  34. parmenides said...

    "....χρεΩκΟπημένη..."

    Already withdrawn....tks anyway..

    ReplyDelete
  35. Που ακούστηκε????

    Να παίρνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και αντί να βελτιώνουν την κατάσταση να την κάνουν τρισ-χειρότερη (????)

    ΑΝΙΚΑΝΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!
    Όποιος δεν μπορεί να το παραδεχτεί και να πάει σπίτι του. Μας πάνε πίσω!

    ReplyDelete
  36. H ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

    PERIOD

    ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ, όπως λέγουσι οι Αγγλοσάξονες.

    ΚΑΙ ΔΕΝ νομιμοποιείται το ΠΑΣΟΚ να μιλάει γιά, και να ερμηνεύει, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ

    όταν πριν ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,

    να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τον ΛΑΟ

    και

    να ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ με την

    ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ και ΑΙΣΧΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

    ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

    ReplyDelete
  37. "ΔΗΛΑΔΗ αμφισβητείς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μας ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;"

    ΤΙ ΛΕΣ μωρε τωρα;;;

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ οτι αυτο που λεω ειναι οτι ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ, ο σκατοχοντρος, ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.
    Το κλιμα που Ο ΙΔΙΟΣ δημιουργησε και εξεθρεψε ερχεται η ωρα να το βρει μπροστα του. Και μπροστα του του το φερνει το ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΤΙ Κοκούς, Μαρίες και ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ μου τσαμπουνας;;;;

    Οι υστερικες κινδυνολογιες και οι εξωπραγματικοι ισχυρισμοι σου ΔΕΝ εχουν οριο σημερα. Σε λιγο θα μας πεις οτι αποζηταμε να ερθουν ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ να μας ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ για να μας σωσουν.

    Φευγω, φευγω για σημερα. Θα παθω εγκεφαλικο απ το ζοχαδιασμα. Ειμαστε και μιας καποιας ηλικιας...

    Τσιπουρακι και Ταβοράκι, μπας κι ερθω στα ισα μου.

    ReplyDelete
  38. @ don

    You are amidst intelelctual flow today!!!!!!!!!!!!!!!

    Κομφού is delighted

    ReplyDelete
  39. ΑΣΦΑΛΩΣ και η ΝΔ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ στο ΑΙΣΧΟΣ

    H NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΖΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ και

    GANGSTERS

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    Αυτά θα τα ΚΡΙΝΕΙ ο ΛΑΟΣ

    Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ούτε την

    ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΜΗΤΕ την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

    να ΜΙΛΑΕΙ για ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ

    PERIOD.

    ReplyDelete
  40. @G700. Ευχαριστώ για την απάντηση, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές. Πιστεύω βέβαια ότι το θέμα είναι καθαρά ταξικό, δηλαδή οι νέοι της Ελλάδας αποτελούν άλλη μια τάξη ανθρώπων (όπως οι γυναίκες, οι μετανάστες) που γίνονται στόχος εκμετάλλευσης στην αγορά εργασίας. Αποτελούν άλλωστε πολύ συμφέρουσα λύση μιας και είναι και μορφωμένοι επι το πλείστον.

    ΥΣ: Τι είναι αυτή η ιστορία που παίζει ο κομφούκιος σε αυτό το σάιτ. Καταστρέφεται η συζήτηση τελείως με το να μιλάνε για το ρουσόπουλο ή το "δημοκρατικόν πολίτευμα". Γιατί δεν κάνετε κάτι ρε αντμίνς. Και δεν λέω να τον κόψετε, αλλά τί νόημα έχει κάποιος να βγαίνει και να βρίζει το Βενιζέλο σε ένα ποστ που δεν έχει σχέση με αυτό;;;

    ReplyDelete
  41. Πολιτειακό πρόβλημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απο τη στιγμή που δεν παραβιάζεται το Ευρωπαικό Σύνταγμα.Το δικό μας είναι για να έχουν δουλειά οι "ουκ ολίγοι" Συνταγματολόγοι μας.
    Αν Κάποιοι απο μας δεν κατάλαβαν τι σημαίνει Ευρώπη ας δούν την απόφαση του ΔΕΚ για τα ΚΕΣ.

    ReplyDelete
  42. EΔΩ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    και

    Η ΕΛΛΑΔΑ ασχολείται

    1) με το ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

    και

    2) την ΑΠΕΡΓΙΑ των υπαλλήλων του

    ΜΕΤΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Νάμασταν και ΧΩΡΑ ΟΛΙΓΑΡΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ να πω, εμάς δεν μας αγγιζουν αυτά, έχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα....

    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ReplyDelete
  43. Κομφούκιε σκάσε, λές βλακείες και κάνεις τον εαυτό σου ρεζίλι.

    Υπάρχουν πολλά σάιτ να κάνεις κουβέντα για Νέα Δημοκρατία που τόσο σε πληγώνει. Σου προτείνω http://www.antinews.gr/ . Πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε. Εδώ προσπαθούν κάτι παλικάρια να μιλήσουν για τους νεό-πτωχους νέους.

    ReplyDelete
  44. indio, welcome στα σχόλια της G700 όπου επικρατούν συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας. Σίγουρα, κάποιος που μας επισκέπτεται πρώτη φορά ξαφνιάζεται από την ιδιαιτερότητα, την πληθωρικότητα και την εκκεντρικότητα των χαρακτήρων που σχολιάζουν στο blog και οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι μέλη της ομάδας αλλά ανεξάρτητοι σχολιαστές.

    Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του blog, βαδίζουμε σε μια λεπτή γραμμή όπου χρειάζεται να πετύχουμε την ισορροπία ανάμεσα στην ελεύθερη και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στο σχολιασμό και την αποφυγή καταστάσεων κατάχρησης της φιλοξενίας του ιστολογίου, η οποία συνήθως παίρνει διάφορες μορφές. Πολλές φορές η ισορροπία σπάει όπως πρόσφατα που είχαμε μια διένεξη με τον κομφούκιο και τον παρμενίδη με αποτέλεσμα ύστερα από σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιήσαμε ο πρώτος να κάνει 30 μέρες αποχή από το σχολιασμό κι ο δεύτερος 10.

    Γενικώς προσπαθούμε να κρατάμε τα σχόλια όσο το δυνατόν περισσότερο ελευθεριακά και ανοιχτά και να μην παρεμβαίνουμε με κοψίματα. Αυτό όπως καταλαβαίνεις σημαίνει ότι "ζούμε επικινδύνως". Χρειάζεται γερό στομάχι τόσο από εμάς όσο και τους σχολιαστές, γιατί οι συμμετέχοντες είναι συνήθως ισχυρογνώμονες με κατασταλαγμένες απόψεις, πλήθος επιχειρημάτων και φαρμακερή γλώσσα και είναι πολύ εύκολο κάποιος αναγνώστης να παρεξηγηθεί από κάτι που λέει κάποιος τρίτος και στη συνέχεια να μας παρεξηγήσει κι εμάς και να τα βροντήξει και να φύγει όπως έχει συμβεί πολλές φορές.

    Bear with us λοιπόν και keep blogging.

    ReplyDelete
  45. Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

    "Πειθαρχική δίωξη κατά της Αικ. Πελέκη.
    Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου....
    .......
    Η δίωξη αφορά τόσο της συμμετοχή της συμβολαιογράφου σε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, όσο και τη σύνταξη εκ μέρους της συμβολαίων που αφορούσαν αρχαιολογικούς χώρους στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
    Η υπόθεση της κ. Πελέκη θα κριθεί από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα την απαλλάξει ή θα της επιβάλλει κάποια ποινή."

    Μπορεί κάποιος σχετικός με τα νομικά να μου εξηγήσει τι εστί πειθαρχική δίωξη?

    ReplyDelete
  46. @ indio

    NA ΣΚΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΓΚΑΘΕΤΕ

    ΛΑΛΙΩΤΟ-ΦΩΦΑΡΕ

    ReplyDelete
  47. NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΠΑΣΟΚ = ΑΠΑΤΗ

    AD INFINITUM

    Said differently,

    c' est la meme Jeanette autrement coiffe'e

    Η όπως είπε ο Graham Greene στο ΟΜΩΝΥΜΟ έργο του

    WHEN GREEK MEETS GREEK

    το οποίον λόγω εκπληκτικής θεατρικής επιτυχίας, έχει γίνει αγγλικό γνωμικό που σημαίνει

    ΟΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

    Για αυτούς από σας που γνωρίζουν την Αγγλική σε βάθος!!!!

    ReplyDelete
  48. H Σύνθεση της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι:

    http://www.naftemporiki.gr/news/static/08
    /10/24/1581698.htm

    Σύνολο 28 άτομα pro rata κοινοβουλευτικών εδρών.
    Guest Star από ΝΔ η Παπακώστα...
    ("ωχ θε μου θε μου....")

    Πότε δεσμεύτηκαν ότι θα ολοκληρώσει το έργο της....??????

    ReplyDelete
  49. @ don

    διερεύνηση του αν έπραξε ενάντια στον κανονισμό λειτουργίας του σώματος, και κατόπιν απόδειξης αποκλίνουσας συμπεριφοράς - πράξεων διώχνεται - χάνει την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    Κάτι τέτοιο τέλος πάντων

    ReplyDelete
  50. Mας ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΣ και σεις τόχετε "ΜΥΣΤΙΚΟ"

    ή, σε βελτιωμένη έκδοση,

    πιστεύετε ότι η ΑΠΑΤΗ είναι ΙΔΙΟΝ του ΕΤΕΡΟΥ των ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στο οποίο ΔΕΝ ανήκετε εσείς

    ενώ το ΔΙΚΟ σας (νομίζετε) αποτελείται από ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΓΑΘΟΥΣ πολίτες.

    Την ΕΛΛΑΔΑ την ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ το ΠΑΣΟΚ και την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η ΝΔ

    ReplyDelete
  51. @ don

    Γενικά, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ασκείται σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ επαγγέλματος Α που δεν έχει αναγκαστικά ΠΑΡΑΒΕΙ τον ΝΟΜΟ, αλλά έχει παραβιάσει τους ΚΑΝΟΝΕΣ του επαγγελματικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ του οποίου είναι ΜΕΛΟΣ.

    Αν πχ εγώ φτιάξω σχέση με φοιτήτρια της ιατρικής, η ειδικευόμενή μου, ή ΚΟΛΛΗΣΩ σε μιά ασθενή στο ιατρείο μου, ΘΑ ΔΙΩΧΘΩ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΣ από την ΑΜΑ (Αmerican Medical Association).

    Στην περίπτωση της κ. Βουλγαράκη αναμίχθηκε ο εισαγγελέας διότι οι Συμβολαιογράφοι είναι τρόπον τινά ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

    ReplyDelete
  52. @ vaggelas & Kομφού

    Thanks!
    Κάτι είχα ακούσει για "συμβόλαια με μικρότερη αξία από την αντικειμενική" βάσει της οποίας υπολογίζεται και ο φόρος που εισπράτει το δημόσιο....

    Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, δηλαδή εξαπατήσεις το κράτος (βεβαίως με συνεργούς) και στην ουσία ΚΛΕΨΕΙΣ, τι γίνεται...???

    ReplyDelete
  53. Διώκεσαι ποινικά, άσχετα από οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη, η οποία στην πράξη συνήθως συμβαδίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ή, στην Ελλάδα συνήθως, παγώνει κι αυτή αν η ποινική δίωξη δε βγάλει αποτέλεσμα

    ReplyDelete
  54. Με λύπη βλέπω πως τούτη η κίνηση υποστηρίζει την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και ταυτόχρονα μάχεται για τον "φτωχό νέο". Πως γίνεται αυτό;

    Πως γίνεται να λες ναι στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου που είναι ελεύθερο για όλους τους πολίτες, αντιθέτως με τα ιδιωτικά, που είναι ελευθερα μονο στους έχοντες, και ταυτόχρονα να "παλεύεις" για την οικονομική βελτίωση των νέων;

    Πως γίνεται να πιστεύεις την υποκρισία του κράτους (πασοκ και ΝΔ) που λέει ότι το Δημοσιο Πανεπ χρειάζεται ανταγωνισμό απο το ιδιωτικό; Όταν ίδιος που κάνει τον ισχυρισμό είναι και ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ του Δημόσιου Πανεπ;

    Πως γίνεται να "χαιρετίζετε" την απόφαση για άνοιγμα των ιδιωτικών, αντί να ΚΡΑΖΕΤΕ την τρομερή υποχρηματοδότηση των δημοσίων ιδρυμάτων; Παρόλαυτα κλαίτε για την έλλειψη καινοτομίας. Δεν είναι προφανές ότι τα ιδιωτικά θα δώσουν κίνητρο στο κράτος για περεταίρω διάλυση του ΔΠ;

    Αλλά ναι, ξέχασα, η "ιδιωτική επιχειριματική πρωτοβουλία" θα μας σώσει. Δηλαδή θα μας κάνει άλλη μια μπανανια--χώρα σκλάβο στο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο.

    Ο φιλελευθερισμός (χωρίς νεο- ή παλιο- πρόθεμα) καταρρέει...Ακούτε το σφύριγμα του ανέμου αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε το ΜΠΑΜ με το οποίο τελειώνει κάθε πτώση.

    ReplyDelete
  55. Το πρόβλημα οι από εδώ μεριά και οι από εκεί - όλοι τα ίδια σκατά αλλά πάνω απ' όλα το ΠΑΣΟΚ, είναι δικό σου πρόβλημα Κομφούκιε όπως και οι εμμονές που απορρέουν από αυτό. Δεν είναι πρόβλημα των άλλων. Το αν θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ ή όχι είναι άλλο ευαγγέλιο.

    ReplyDelete
  56. Τι μωσαικο αποψεων!τι πνευματικη διαυγεια!!

    Σχολιασμος και πραγματικη πολιτικη κουβεντα για θεματα οπως: Καραμανλης,η ουσια του αιωνιου και αταραχτου κοινοβουλευτισμου,εξεταστικη επιτροπη και αλλα πολλα!

    Ειστε ολοι σας ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ!!!

    ReplyDelete
  57. Where is the money Lebowski!!!!!

    ReplyDelete
  58. @ indio

    Να σε ρωτήσω κάτι!!!!!!
    Έχεις πάει σε δημόσιο Πανεπιστήμιο?

    ReplyDelete
  59. Πως γίνεται να λες ναι στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου που είναι ελεύθερο για όλους τους πολίτες, αντιθέτως με τα ιδιωτικά, που είναι ελευθερα μονο στους έχοντες, και ταυτόχρονα να "παλεύεις" για την οικονομική βελτίωση των νέων;

    TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ να βάλεις το παιδί σου στο DEREE ή να πάει στην Αγγλία (!!!!) από το να το στείλεις στην ΦΛΩΡΙΝΑ!!!!!!!!!!!! όπου πέτυχε!

    ΚΑΙ αυτό διότι ο ΦΟΝΙΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ έφτιαξε ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ όχι γιά να γίνει ΑΠΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ή έστω να ΑΝΕΒΕΙ το γενικό ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ επίπεδο της ΥΠΑΙΘΡΟΥ, αλλά γιά ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των ΒΛΑΧΩΝ.

    Αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ, η ΦΛΩΡΙΝΑ να είναι ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ από το, πες, LEEDS!

    KAI όμως είναι.

    Στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ πανεπιστήμια ΔΕΝ πάνε οι έχοντες. ΠΑΙΔΙΑ της ΚΑΤΩΤΑΤΗΣ κοινωνικο-οικονομικής τάξης ΠΑΝΕ στα ιδιωτικά.

    Τα παιδιά των εχόντων ΠΑΙΡΝΟΥΝ το ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ γιά τας Αμερικάς.

    ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ 100% πάει στο DEREE, kαι ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ 100% πάει στην Αγγλία.

    ReplyDelete
  60. @don

    Γιατί ρωτάς; Έχω πάει 5 χρονάκια πολυτεχνείο. Και έβγαλα και 2 χρόνια σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

    Δεν ήμουν ούτε κομματόσκυλο ούτε "επαγγελματίας φοιτητής"(χαρακτηρισμός που είναι γελοίος, κανείς δεν θέλει να είναι για πάντα σε μια θέση που δεν πληρώνεται ή είναι βάρος σε τρίτους).

    ReplyDelete
  61. ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, στην ΕΛΛΑΔΑ έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ οι ΣΠΟΥΔΕΣ

    Τζουτζέκια μπαίνουν, τζουτζέκια βγαίνουν.

    Ενας ατέλειωτος αγράμματος συρφετός του τύπου

    "ένεκα ότι"

    "λόγω που"

    "Μετά που πήγα"

    ReplyDelete
  62. Καθηστε σε λιγο θα πει ο Κομφουκιος για τα πλεονεκτηματα της ιδιωτικης αστυνομιας μεσα στο πανεπιστημιο

    ReplyDelete
  63. @indio

    Εκεί στο Πολυτεχνείο δεν είχατε φοιτητές που δεν πατούσαν το πόδι τους αλλά παρ'όλα αυτά περνούσαν τα μαθήματα μετ'επαίνων απλά και μόνο γιατί ήταν σε κάποια φοιτητική κομματική οργάνωση ή σε κάποιο σύλλογο φοιτητών ή έγλειφαν κανά καθηγητή......?????

    Δεν είχατε συγγράμματα με το όνομα του καθηγητή του μαθήματος που είχατε στην θέση του και που στην ουσία ήταν μεταφράσεις ξένων συγγραφέων/ καθηγητών....?????

    Εκεί δεν είχατε καταλήψεις και απώλεια ετών...???

    Εκεί είχατε updated βιβλιοθήκες και e-libraries.....?????

    Η εμπειρία σου στο εξωτερικό, τι γεύση σου άφησε στο στόμα για όλα αυτά????? (θεωρώ ότι δεν πήγες σε κανά κομμωτήριο για μεταπτυχιακό)

    ReplyDelete
  64. Ενώ συζητάμε φιλοσοφίες το ΧΑ καταρρέει...........
    κι ο Αλογοσκούφης, ........"παίζει την κιθάρα του"!!!!!!

    Real time ΧΑ:15:48
    ΓΔ: 1.652,67 (-13,67%)
    ΤΖΙΡΟΣ: 243,20 εκ.

    ReplyDelete
  65. Κουμφούκιε τουλάχιστον κράτα τον ίστρο σου και δίνε μόνο ποστς σχετικα΄με τη συζήτηση.

    Το γεγονός ότι το Leeds είναι φτηνότερο της Φλώρινας, δεν πάει να πει να απαξιώσουμε τα δημόσια και πάμε στα ιδιωτικά.

    Πάει να πει ότι πρέπει να παλέψουμε για φτηνότερη δημόσια παιδεία.

    ReplyDelete
  66. @don

    Προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ των ιδιωτικών;

    Δηλαδή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπορείς να πληρώσεις και να πάρεις το πτυχίο σου θέλεις να πεις; Εννοώ χωρίς να το αξίζεις. Η ερώτηση είναι ρητορική, μιας και το ιδιωτικό είναι καθαρά ένα μαγαζί που πουλάει πτυχια.

    Τα προβλήματα που λες φυσικά και υπάρχουν, αν και δεν παίζαν τόσο πολύ στην δική μου σχολή με τους κομματικούς.

    Το ότι έχει προβλήματα το ΔΠ δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κάνει με το αν πρέπει ή όχι να υποστηρίζουμε τα ιδιωτικά! Το πανεπιστήμιο που ακολούθησα στο εξωτερικό ηταν ΦΟΒΕΡΟ σχετικά με το ελληνικό. Και ξέρετε κάτι; Είναι δημόσιο και δωρεάν.

    @γιούρι γκαγκάριν :)

    ReplyDelete
  67. @ indio

    γιατί να μην έρθει λοιπόν στην Ελλάδα το ΦΟΒΕΡΟ Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να στήσει εδώ παράρτημα και να δίνει πτυχία στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να πας έξω.....????

    Εσύ δεν πλήρωνες εκεί έξω που πήγες?

    ReplyDelete
  68. Το βασικο σου προβλημα don ειναι η αντιληψη που εχεις για το πως επιλυονται προβληματα και φυσικα της δημοσιας παιδειας...

    Δυστυχως η αντιληψη σου περιοριζεται στις "απο πανω" αλλαγες γι αυτο και κραυγαζεις συνεχεια για κομματικους στρατους κτλ κτλ...

    Φαντασου λοιπον μικρες αλλαγες στο δημοσιο πανεπιστημιο που να εχουν την υπογραφη της διεκδικησης των φοιτητων...π.χ να διεκδικησουν χωρους που να μπορουν να παιζουν μουσικη και το πανεπιστημιο να εχει μεσα κοσμο συνεχεια...Ετσι περιφρουρειται και το ασυλο εφοσον ο χωρος του πανεπιστημιου ειναι γεματος κοσμο και φως αλλα καλλιεργειται και η κουλτουρα του μιας ενεργους φοιτητικης κοινοτητας η οποια απαιτει τη βελτιωση του δημοσιου πανεπιστημιου...Αυτες ειναι οι "απο κατω" αλλαγες με τις οποιες βγαζεις σπυρακια και ετσι οταν ποναει κεφαλι κοβεις κεφαλι...Λες λες, λες, δε σε εχω δει ομως να αναφερεις τιποτα για το γεγονος της μειωσης των δαπανων για τη παιδεια απο το νεο προυπολογισμο...

    Σα παπαγαλος ομως..."εχεις παει σε δημοσιο πανεπιστημιο?"

    ReplyDelete
  69. indio, η κίνηση αυτή μάχεται για τον νέο ο οποίος πέρα από τις ορατές σε όλους χαμηλές αμοιβές, την υπερεργασία και την πολυαπασχόληση στην ελληνική αγορά εργασίας, έρχεται επίσης αντιμέτωπος με μια αρνητική κληρονομιά από το παρελθόν σε μια σειρά από ζητήματα: γιγάντιο δημόσιο και ασφαλιστικό χρέος που το πληρώνει κάθε μέρα με διάφορους "αόρατους" τρόπους, μεγάλο οικολογικό έλλειμμα που το εισπνέει, το μυρίζει και το ακούει, έλλειμμα σε συλλογικά αγαθά ποιότητας που το ζει, στην εκπαίδευση κυρίως, κράτος δικαίου πολλών ταχυτήτων που το βιώνει καθημερινά στις συναλλαγές του με το δημόσιο και όχι μόνο.

    Οι 20 χιλιάδες περίπου νέοι φοιτητές και οι άλλοι τόσοι απόφοιτοι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων είναι ΚΑΙ αυτοί μέλη της γενιάς των 700 ευρώ. Αυτοί μάλιστα, σε αντίθεση με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων που έρχονται αντιμέτωποι ουσιαστικά μόνο με το εργασιακό και τα γενικά ζητήματα πολιτικής, αντιμετωπίζουν συν τις άλλοις και το χλευασμό των άλλων, την απαξίωση και την περιθωριοποίηση των πτυχίων τους. Δεν έχουν ούτε καν το δικαίωμα στην τυπική αναγνώριση του χαρτιού, τη στιγμή μάλιστα που σε πλείστες όσες περιπτώσεις πρόκειται για πτυχία πιστοποιημένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή συμπράξεις για μεταπτυχιακά προγράμματα ανάμεσα σε ξένα ιδρύματα και ελληνικά ΤΕΙ κοκ.

    Έτσι υπάρχουν οι άνθρωποι και οι υπάνθρωποι. Λες κι άμα κάνεις Δημόσιες Σχέσεις στο ΤΕΙ Χ του Κάτω Μαχαλά είναι πολύ καλύτερο από το ΚΕΣ του Γουλβερχάμπτον.

    Οι περισσότεροι από όλους αυτούς τους νέους αποφοίτους ΚΕΣ της γενιάς των 700 ευρώ ευελπιστούν να αποκτήσουν μαζική πρόσβαση σε νόμιμους και πιστοποιημένους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών που θα προσφέρει κάποιο μη κρατικό ίδρυμα.

    Σε επίπεδο κοινωνίας αυτή είναι η πραγματικότητα που ασκεί πίεση και αποτελεί τον οικονομικό και πολιτικό μοχλό της τροποποίησης της υφιστάμενης κατάστασης. Απλά επειδή στην Ελλάδα οι αντιστάσεις είναι τεράστιες και δεν μπορούμε να πετύχουμε ούτε το αυτονόητο και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με το μέγα θέμα της μεταρρύθμισης της δημόσιας παιδείας έρχεται και μας βάζει χέρι η Ευρώπη. Η Ευρώπη και συγκεκριμένα το ΔΕΚ έρχεται να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου που στην Ελλάδα καταπατείται με διάφορα προσχήματα.

    ReplyDelete
  70. και ευτυχώς τελειώνει αυτό το θέμα για να μην υπάρχει πια άλλοθι για την ανικανότητά μας να ασχοληθούμε ως κοινωνία με τη δημόσια παιδεία

    ReplyDelete
  71. @ yuriy

    Πρώτον, δεν κραυγάζω.
    Δεύτερον, εγώ δεν θα ζητούσα "χωρους που να μπορουν να παιζουν μουσικη". Καλύτερα θα ήταν οι βιβλιοθήκες τα αναγνωστήρια και τα σύγχρονα βιβλία σε πολλά αντίτυπα. Έτσι ήταν και στο mother Russia.
    Τρίτον, οι απο κάτω αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από νέους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ουσία του πανεπιστημίου και του πτυχίου.

    Είσαστε οι ίδιοι που καταδικάζατε την σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τώρα σας πήρε ο πόνος για τα εργασιακά δικαιώματα....
    Βγαίνει ο κοτσίδας στην τηλεόραση και λέει: "μετά το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου δεν θα σου εξασφαλίζει τίποτε...."
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ.....???

    Φοιτητής και δεν ξέρει να ανοίξει το στόμα του. Ουστ!
    Αρνητικοί, φοβικοί υπ-άνθρωποι.
    Ανάξιοι να (αυτό)αποκαλείστε "προοδευτικοί" και αριστεροί. Ανδρείκελα.

    Δεν μπορείς αγοράκι μου σαν κράτος να μην αναγνωρίζεις τα ίδια εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο που αναγνωρίζεται σε όλες τις άλλες χώρες τις Ευρώπης. Παρτο χαμπάρι!!! Αν δεν σ'αρέσει να πας στο Καζακστάν να ζήσεις.

    Αντί να συζητάς για το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά κολλέγια/ πανεπιστήμια (πες τα όπως θες) ώστε να εξασφαλιστεί η άμιλλα και να κερδίσει από αυτό και το δημόσιο πανεπιστήμιο κάθεσαι και κάνεις καταλήψεις και πορείες και άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια.....Απολύτως αντι-παραγωγική σκέψη και στάση. Δεν προσφέρεις τίποτα. Κάνεις κακό!

    ReplyDelete
  72. Ποιος? Ο κοτσιδας που βγαινει στη τηλεοραση?

    Ο Χριστος και η Παναγια!!!

    ReplyDelete
  73. Το σύνταγμα της ελλάδας λέει ότι μόνο το κράτος μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα ανώτατων πτυχίων.

    Το κράτος είναι κράτος δικαίου οταν _ΔΕΝ_ εφαρμόζει τις προτάσεις τις ευρωπαϊκής ενωσης (στο συγκεκριμενο ζήτημα φυσικά).

    Φυσικά και είναι εύκολο να αλλάξεις τους ελέγχους ποιοτητας που προστάζει το _Συνταγμα_ που ψηθίστηκε από τους πολίτες. Αφήνεις μέλλοντες άνεργους να φαγωθούν για να πάρουν μια θέση στα -παρανομα- ιδιωτικά που λειτουργούν εδώ ή στα μαγαζιά του εξωτερικού.

    Και μετά είναι "η κοινωνική πραγματικότητα" που προστάζει αλλαγές. Τι να κανουμε με τους κακόμοιρους τους πτυχιούχους; Κλαίνε όλοι μέρα, γιατί να μην αφήσουμε το κράτος δικαίου να λειτουργήσει, να βγάλει και κάνα εκατομύριο παραπάνω ό Κοκαλης και το ξένο κεφάλαιο που θα τρέξει να "επενδύσει".

    Και στο φινάλε δεν καταλαβαίνω γιατι ο ιδιωτικός τομέας ζητάει αναγνώριση από το κράτος; Γιατί η επένδυση που κάνει ο πολίτης στο ΔΠ να γίνει ξαφνικά "ισότιμη" με την επένδυση που κάνει ο επιχειρηματίας; Ας κάνει δικές του πιστοποιήσεις ο ιδιωτικός τομέας!

    Ας λειτουργήσει η αγαπημένη του Κομφούκιου, η Ελευθερη Αγορά. Αν το ίδρυμα είναι καλό, οι απόφοιτοι του δεν χρειάζονται πιστοποιήσεις, θα τους ανταμοίψουν οι αγορες! Δουλεύει τόσο ωραία, γιατί φωνασκείτε;

    ΥΣ: το κοινωνικό πρόβλημα παραμένει, και υπάρχουν λύσεις που δεν θίγουν το δημόσιο καλό.

    ReplyDelete
  74. don said...

    "Τρίτον, οι απο κάτω αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από νέους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ουσία του πανεπιστημίου και του πτυχίου."

    Οh my dear God!!!

    ReplyDelete
  75. indio said...

    "Το σύνταγμα της ελλάδας λέει ότι μόνο το κράτος μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα ανώτατων πτυχίων."

    Και ποιος το εμποδίζει να ελέγξει να θεσμοθετήσει και να εγγυηθεί?????

    ReplyDelete
  76. @ indio

    ακόμα και αν τη συγκεκριμένη διάταξη (16) την ψήφισε η χούντα; Επίσης για πες μου μια λύση α λα ελληνικά που να τετραγωνίζει τον κύκλο;

    ReplyDelete
  77. Κανείς δεν αποκλύει το κράτος από το να πιστοποιήσει ιδιωτικά. Αλλά είναι θέμα αρχής: Ανώτατο είναι αυτό που Εμείς(οι πολίτες) ορίζουμε ως ανωτατο. Η εκπαίδευση των πολιτών είναι συνιστώσα της δημοκρατίας. Της μη φασιστικής, that is.

    Δεν είναι χρέος της αγοράς να την παρέχει λοιπόν. Είναι χρέος του πολιτεύματος. Τελεία και παύλα.

    Γιατί να μην συνυπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια, στην Ελλάδα, τώρα; Γιατί στην συγκεκριμένη συγκυρία όπου το ΔΠ διαλύεται συνειδητά από το κράτος και χρησιμοποιείται μόνο ως μηχανισμός αύξησης των πωλήσεων Γύρων στις τοπικές κοινωνίας, έχουμε χρέος να το προστατέψουμε.

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. @ indio

    Λες: "Ας λειτουργήσει η αγαπημένη του Κομφούκιου, η Ελευθερη Αγορά. Αν το ίδρυμα είναι καλό, οι απόφοιτοι του δεν χρειάζονται πιστοποιήσεις, θα τους ανταμοίψουν οι αγορες! Δουλεύει τόσο ωραία, γιατί φωνασκείτε;"

    -Γιατι, εκτος του οτι του αποκλειεις αδικα το δημοσιο τομεα, σε πολλες περιπτωσεις δε θα εχει ουτε τη δυνατοτητα να βγαλει αδεια ασκησεως επαγγελματος για να δουλεψει και ως ελευθερος επαγγελματιας, μιστερ του πολυτεχνειου.

    Λες: "Το σύνταγμα της ελλάδας λέει ότι μόνο το κράτος μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα ανώτατων πτυχίων."

    -Χαχαχα. Το Ελληνικο κρατος δεν εγγυαται τιποτε απολύτως. Τα Ελληνικα πανεπιστημια δεν ελεγχονται και δεν αξιολογουνται απο κανεναν. ΚΑΝΟΝΙΚΑ, και μονο γι' αυτο το λογο, τα πτυχια των Ελληνικών πανεπιστημιων ΔΕ θα επρεπε να αναγνωριζονται ΠΟΥΘΕΝΑ, εντος και εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης. ΧΑΡΗ μας κανουν, κυριε του πολυτεχνειου, που μας τα αναγνωριζουν. Και ας κανουν ΜΟΝΟ για χαρτια τουαλετας, κατα κανονα.

    Παλι καλα που υπαρχει και η Ελλαδα που εχει μονο Δημοσια Πανεπιστημια και ετσι παει η επιστημη μπροστα. Γιατι σε ολες τις χωρες που υπαρχουν ιδιωτικα, ΚΑΙ τα δημοσια ΚΑΙ τα ιδιωτικα εχουν παει στον πατο.


    Εξω που πηγες, ματια κλειστα και ωτα βουλωμενα, ετσι;

    ReplyDelete
  80. indio said...

    "Η εκπαίδευση των πολιτών είναι συνιστώσα της δημοκρατίας. Της μη φασιστικής, that is.
    Δεν είναι χρέος της αγοράς να την παρέχει λοιπόν. Είναι χρέος του πολιτεύματος. Τελεία και παύλα."

    Λοιπόν θα σου το πω απλά.
    Άλλο παιδεία (που έχει να κάνει με τη δημοκρατία) και άλλο εκπαίδευση. Εδώ πάει το "τελεία" (χωρίς παύλα).

    Άλλο η παιδεία που σχετίζεται με την δημοκρατία και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Μιλάμε για αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχίων και συ θεωρείς ότι αυτό έμμεσα καταλύει την δημοκρατία. Θα σου πω λοιπόν ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι βέβαιο ότι δεν απειλούν την δημοκρατία, όπως βέβαιο είναι και το ότι όποιος έχει εκπαίδευση δεν είναι απόλυτο ότι έχει και παιδεία. Εδώ πάει το "τελεία και παύλα"

    Δηλαδή, μας λες κουταμάρες!

    P.S.
    Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

    ReplyDelete
  81. Κομφού,

    πόσο πάει η ΕΤΕ στο NYSE?
    Στο ΧΑ μάτωσε......

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO)
    24/10 17:13
    Τελευταία τιμή 11,88(K)
    Διαφορά: (-16,10%)
    Ογκος: 8.686.726

    ReplyDelete
  82. Η εκπαίδευση των πολιτών είναι συνιστώσα της δημοκρατίας.

    Κατ αρχήν ήθελες να πεις ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΚΑΙ απαντώ: ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ

    Ακόμα και ο #2 ΦΟΝΙΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ (#1 είναι ο Παπανδρέου), ΟΤΑΝ έστειλε τα ΠΑΙΔΑΚΙΑ στο ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ έστειλε ένα ΙΔΙΟΧΕΙΡΟΝ σημειωματάκι όπου έγραφε,
    "Παρακαλώ να τους παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή παιδεία στην οποία έχουν δικαίωμα"
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Νίκος Ζαχαριάδης.

    Ακόμα ΚΑΙ αυτός ΠΙΣΤΕΥΕ στο δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΙ πράγματι, οι παληοί κομμουνιστές, οι "πραγματικοί" doctrinaires κομμουνιστές ΠΙΣΤΕΥΑΝ με πάθος στην ΠΑΙΔΕΙΑ. Ο δε ΦΑΡΑΚΟΣ, γραμματέας της Νεολαίας, τους έλεγε "Πρωτοι στα γράμματα, πρώτοι στον ΑΓΩΝΑ".

    ΜΕΤΑ ήρθε η ΛΑΙΛΑΠΑ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του #1 ΦΟΝΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ, ο οποίος

    ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ και ΚΑΤΕΛΥΣΕ την ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΛΛΑ ίσαμε δω ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.

    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ γιά ΟΣΟΥΣ δεν το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

    Θα απαιτηθεί ΠΟΛΥΣ ΚΟΠΟΣ, αλλά διά της ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ΕΠΙΜΟΝΗΣ και ΠΕΙΘΟΥΣ

    θα ΑΠΟ-ΠΑΣΟΚοποιήσουμε την Ελλάδα

    ReplyDelete
  83. TΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ don και με κόπο.

    ΝΟΜΙΖΩ ότι μέχρι Τετάρτη θα πέσει στο 1 ΔΟΛΛΑΡΙΟ.

    ΤΟΤΕ θα αγοράσω ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ, δλδ όχι εγώ, το estate της διαπρεπούς μαμάς.

    ReplyDelete
  84. @ Κομφού

    Τα μάτια σου στην τουρκική λίρα και στα θεμελιώδη της Τουρκικής οικονομίας......

    Ακόμα, κοίταξε να παρακολουθείς τις κινήσεις των "θεσμικών" (οι οποίοι θα αλλάξουν skin colour τωρα) σε σχέση με τις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές....

    ReplyDelete
  85. Φωναζεις για την υποχρηματοδοτηση των "ΔΠ". Και γιατι να δωσω σε καποιον χρηματα οταν αυτος δεν ελεγχεται απο κανενα για το τι τα κανει;
    Αξιολογηση και παλι αξιολογηση. Και στα δημοσια και στα ιδιωτικα.
    Οταν καταλαβεις τη βαρυτητα αυτου που σου λεω και τη σημασια του, θα μαθεις να μη φοβασαι τα ιδιωτικα ή οτιδηποτε αλλο.


    Η επιχειρηματολογια σου για τον κινδυνο των ιδιωτικων προς το δημοσιο ειναι απο ανυπαρκτη εως αντιφατικη:

    Λες: "Γιατί να μην συνυπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια, στην Ελλάδα, τώρα; Γιατί στην συγκεκριμένη συγκυρία όπου το ΔΠ διαλύεται συνειδητά από το κράτος και χρησιμοποιείται μόνο ως μηχανισμός αύξησης των πωλήσεων Γύρων στις τοπικές κοινωνίας, έχουμε χρέος να το προστατέψουμε."

    Ενω πριν ειχες πει: "Το ότι έχει προβλήματα το ΔΠ δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κάνει με το αν πρέπει ή όχι να υποστηρίζουμε τα ιδιωτικά!"

    Αλλο συγκεκριμενο "κινδυνο" απο τα ιδιωτικα (προς τα δημοσια ή οτιδηποτε αλλο), δεν καταλαβα να βλεπεις, περα απο το συνηθισμενο περι μαγαζιων κτλ. Γι' αυτο το περι μαγαζιων θα σου ξαναπω: αξιολογηση και παλι αξιολογηση.


    Αυτο το περι σκλαβιας στο παγκοσμιο κεφαλαιο και μπανανιας πολυ μου αρεσε. Που τα ακουτε αυτα ρε παιδια; Απο θεατρικο ειναι; Που παιζει;

    ReplyDelete
  86. indio, λες

    Η εκπαίδευση των πολιτών είναι συνιστώσα της δημοκρατίας. Της μη φασιστικής, that is. Δεν είναι χρέος της αγοράς να την παρέχει λοιπόν. Είναι χρέος του πολιτεύματος. Τελεία και παύλα.

    Ακριβώς. Ανέπτυξε όμως το επιχείρημα σου παρακάτω και θα δεις που θα φτάσεις.

    Η δημοκρατική κοινωνία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στην εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένης και της ανώτατης. Δεδομένων όμως των δημοσιονομικών περιορισμών που υπάρχουν για τη δημιουργία ενός αμιγώς κρατικού συστήματος εκπαίδευσης, γιατί αυτό θα κόστιζε τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ χωρίς να εξασφαλίζεται στα σίγουρα η ποιότητα, η ίδια η κοινωνία για να εξασφαλίσει αυτό το βασικό συνταγματικό δικαίωμα σε όλους τους πολίτες έχει την συνταγματικά ορμώμενη υποχρέωση να επιτρέψει εναλλακτικές διεξόδους και συγκεκριμένα τη δυνατότητα πρόσβασης στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση. Αν ήμασταν μόνοι μας εκτός ΕΕ θα έπρεπε να την επιτρέψουμε θέτοντας τις δικές μας ρυθμίσεις. Τώρα το κάνει αυτό η ΕΕ για εμάς έστω και με τον ατελή τρόπο της αμοιβαίας αναγνώρισης της λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων που λογίζονται τα ιδιωτικά. Υπ' αυτές τις συνθήκες εάν θέλουμε στάνταρ ποιότητας στην ανώτατη παιδεία στη μορφή του one size fits all ας τα αναζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε στη διαδικασία της Μπολόνια πουλάμε μόνο εξυπνάδες και ρίχνουμε κορώνες για εσωτερική κατανάλωση.

    Η παραπάνω εξήγηση που δίνουμε είναι μια εξήγηση αποκλειστικά στα πλαίσια του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση που εσύ προέταξες ως κρίσιμο ζήτημα και δεν συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση της κοινωνίας να εξασφαλίσει το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ελεύθερη επιλογή. Είναι προφανές ότι αν προστεθεί και αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα τότε η υπεράσπιση του status quo στο ελληνικό πανεπιστημιακό τοπίο αδυνατίζει ακόμα περισσότερο.

    ReplyDelete
  87. θα συμφωνήσουμε με τον πουλς πουλ ότι σε ένα ενιαίο εθνικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου θα συμπεριλαμβάνονται πλήρως ανεξάρτητα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα η αξιολόγηση είναι το κλειδί.

    ReplyDelete
  88. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να υπάρχει και χωρίς την ύπαρξη των ιδιωτικών....

    Έχουν γεμίσει τα έδρανα με άσχετους κωλογλείφτες.....και μεταπτυχιακούς λακέδες.

    Και μετά σου λέει Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    Ρε ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  89. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φέρουν και πάλι το δίκαιο στην παιδεία. Θα είναι πάντα αξιολογημένα με αμερόληπτο τρόπο (όσο αμερόληπτα αξιολογούταν η Siemens), και δεν θα δημιουργούν αποφοιτους -κομματια παζλ- για τις θέσεις που τους προορίζουν.

    @πους-πουλ
    1)Συμφωνώ μαζί σου με την αξιολόγηση, δεν ξέρω όμως ακριβως τι προτείνει η πολιτεία. Κάποιο ειδος αξιολόγησης σίγουρα θα ήταν καλό.
    2)Ξεκόλα με το έξω. ΔΕΝ είμαστε έξω, είμαστε 30χρόνια πίσω σχετικά με το έξω. Ανοίγοντας την χώρα σύμφωνα με τα φιλελεύθερα ιδεώδη, τα παιδιά σου θα τα μαθαίνει γράμματα η Microsoft και τα McDonalds. Αυτό σου φαίνεται τόσο περίεργο; Έχω δει τα μαθήματα μου να αλλάζουν ώστε να ταιριάζουν στα προϊοντα Microsoft.

    Όσο για τα εργασιακά δικαιώματα, αυτη η παραοικονομία πτυχίων αφέθηκε να λειτουργήσει, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει τωρα. Δεν είπα ότι έχω όλες τις λύσεις. Μερικές φορές όμως θέτεις τις αρχές σου και ξεκινάς από εκεί, όχι το ανάποδο.

    Και ως προς τα αυτιά μου και τα μάτια μου, please. Όσο για το "σκλαβια στο παγκοσμιο κεφαλαιο" συγνώμη αν το βρίσκες πολύ αριστερό και tres banal. Ραντεβού στο Hamburger University

    ReplyDelete
  90. Το βασικο προβλημα που ΔΕ λετε φυσικα ειναι η εναρμονιση της εκπαιδευσης με τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις..

    Συνεπως οποιαδηποτε συζητηση που κανετε ειναι στον αερα εφοσον δε μιλατε για την υποβαθμιση των επιστημονικων αντικειμενων σε εργαλεια αναπαραγωγης των υφισταμενων αντιδραστικων ρυθμισεων στην εργασια...Με συγχωρειτε...Στην απασχοληση..

    ReplyDelete
  91. Ο προλαλήσας αστροναύτης το είπε καλύτερα από εμένα σε πολύ λιγότερες γραμμές.

    ReplyDelete
  92. @ indio
    Εαν το Hamburger University γινει καλυτερο απο το δικο σου πολυτεχνειο, ναι θα με βρεις εκει.

    Αυτα τα περι siemens ειναι φτηνη επιχειρηματολογια, που μαρτυρα οτι εσυ πραγματι το "εξω" ουτε τωρα το κοιτας, ουτε οταν ησουν εκει το καταλαβες. Ενα θα σου πω: PEER REVIEW.

    ΟΧΙ, δεν ειμαστε 30 χρονια πισω. Ειμαστε ΜΙΑ ΜΕΡΑ πισω. Αυτα μπορουν να γινουν ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ. Με ενα-δυο νομοσχεδια. ΑΛΛΑ, αν συνεχισει η πλειοψηφια να σκεφτεται οπως εσυ, θα ειμαστε μια μερα πισω ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    @ γιουρι γκαγκαριν

    Αν και με την Κνιτικη ορολογια καπως τα χανω, νομιζω οτι σε αυτο που ειπες ταιριαζει αυτο που ειπα και παραπανω στον indio:

    "Παλι καλα που υπαρχει και η Ελλαδα που εχει μονο Δημοσια Πανεπιστημια και ετσι παει η επιστημη μπροστα. Γιατι σε ολες τις χωρες που υπαρχουν ιδιωτικα, ΚΑΙ τα δημοσια ΚΑΙ τα ιδιωτικα εχουν παει στον πατο."

    Η επιστημη προχωρα. Και προχωρα χωρις εμας. Εαν εσυ νομιζεις οτι μενει στασιμη εξαιτιας της "επιρροης του κεφαλαιου", ουδεμια σχεση εχεις με την επιστημη. Εαν νομιζεις οτι σε δυτικες χωρες οπου το "κεφαλαιο εχει εισχωρησει" στην ερευνα δε γινεται "basic research", ουδεμια σχεση εχεις με την ερευνα. Εαν νομιζεις οτι σε πρωην κομμουνιστικες χωρες, οταν ηταν κομμουνιστικες και τα παντα ηταν δημοσια, η ερευνα δεν ηταν κατευθυνομενη, ουδεμια σχεση εχεις με την ιστορια.

    ReplyDelete
  93. Φυσικά, τον ορο "Δημόσιο/α" τον χρησιμοποιω μονο και μονο επειδη τον χρησιμοποιείτε εσείς. Το σωστο είναι η λεξη "δημόσιο" να αντικατασταθει με τη λεξη "κρατικό", σε ολα οσα εγραψα εδώ.

    ReplyDelete
  94. MA KAΛΑ είναι ΔΥΝΑΤΟΝ σοβαροί άνθρωποι να επιχειρηματολογείτε με τους

    ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ της ΑΛΕΚΑΣ και του ΑΛΑΒΑΝΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αυτό όμως που ΔΕΝ καταλαβαίνω είναι ΠΩΣ έγινε ώστε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ οι κομμουνιστές που κάποτε ΠΙΣΤΕΥΑΝ στην ΓΝΩΣΗ γιά την ΓΝΩΣΗ, κατάντησαν στην ΣΤΗΡΙΞΗ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της ΑΜΑΘΕΙΑΣ.

    H ΓΝΩΣΗ και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΓΝΩΣΗ ήταν ΑΠΑΙΤΗΣΗ του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, έστω του ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

    Αναγκάζομαι λοιπόν να δεχθώ ΟΤΙ αυτοί οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ, όπως και τα ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΙΑ, ουδεμιά έχουν ΣΧΕΣΗ με τον Κομμουνισμό και το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ αντίστοιχα.

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ περί ΟΜΑΔΩΝ ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ μέσα από ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ του ΧΥΔΑΙΟΥ και ΑΜΑΘΟΥΣ ΟΧΛΟΥ.

    ReplyDelete
  95. O κύριος BABY DOC-Μικροκεφαλάκης Assad-Παπανδρέου

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ αγαπά την ΦΥΣΗ

    έχει βαλθεί και είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να μετατρέψει τους ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    σε ΦΥΤΑ

    ReplyDelete
  96. ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

    Ειδατε το Γκρινσπαν που ελεγε πως καταλαβε οτι η ιδεολογια του τοσα χρονια τελικα "δεν ηταν σωστη"?

    Η μαλακια παει συννεφο...Μας δουλευουν ψιλο γαζι!!!

    ReplyDelete
  97. Και θα ρθουν ολοι οι υπευθυνοι που οδηγησαν τα πραγματα ως εδω να μας πουν οτι "τα λεγαμε εμεις" φταινε κατι μαλακες σα το Γκρινσπαν!

    Και δωστου "κρατικη ρυθμιση"...

    Και "ηρθε το τελος του νεοφιλελευθερισμου"

    Παραμυθια της χαλιμας!!!

    Οτι μας λετε και σεις εδω μεσα...

    ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!!

    ReplyDelete
  98. @ κομφούκιος

    Δεν ξέρω αν το "σοβαροι ανθρωποι" συμπεριλάμβανε κι εμένα, αλλά εγώ προσωπικά θα επιχειρηματολογώ και θα συζητώ γι' αυτό το θέμα με οποιονδήποτε είναι διατεθιμένος να με ακούσει. Το κάνω και θα το κάνω αυτό, διότι ξέρω ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν τις ίδιες ανησυχίες με αυτές που εκφράζουν ο indio και ο γιούρι και πραγματικά πιστεύω ότι αυτές τους οι ανησυχίες είναι ειλικρινείς. Πιστεύω επίσης ότι είναι αποτέλεσμα έλλειψης εμπειριών και αδικαιολόγητης εμπιστοσύνης προς τους εγχώριους πανεπιστημιακούς και προς τους πολιτικάντηδες που τους κατευθύνουν (τους πολίτες). Φυσικά, πανεπιστημιακοι και πολιτικαντηδες, ξερουν πολύ καλά και τι είναι, και τι κάνουν, και γιατί το κανουν. Αλλά, όσο μπορούμε, πρέπει να προσπαθούμε να τους αντιστεκόμαστε, διότι, όπως συμφωνούμε όλοι, και η παιδεία και η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικά για να τα αφήνουμε στην τύχη τους.

    ReplyDelete
  99. ...Είναι το πρόβλημα της "ΤΙΝΑ" το οποίο σχολιάζουν οι Γ700 στο σημερινό μπλογκ και το οποίο πλασσάρεται με αισχρό τρόπο στους Έλληνες για τα Πανεπιστήμια. Ε, λοιπόν όχι. ΥΠΑΡΧΕΙ και άλλος τρόπος. Καλύτερος, χιλιοδοκιμασμένος, εφαρμοσμένος αλλού και εφαρμόσιμος και στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  100. @ don

    Μόλις με ενημέρωσαν οι δικηγόροι της διαπρεπούς μαμάς από το Μanhattan ότι μπορεί η Εθνική, αν θέλει, να απολύσει όσους θέλει όπως θέλει και όπoτε θέλει

    You got the point?

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ε;;;;

    You know what I mean

    ReplyDelete
  101. πους πουλ

    Μα εάν ΠΙΣΤΕΥΑΝ σε αυτά που λένε ΘΑΜΟΥΝ ο ΠΡΩΤΟΣ να συζητώ, αν ΚΑΙ το ΘΕΜΑ τόχουμε εξαντλήσει. Προσωπικά δε έχω γράψει 3 ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ όπου εξαντλήθηκε το θέμα.

    Ο γιούρι και ο indion είναι πανέξυπνοι, επαγγελματίες εγκάθετοι/ρουφιάνοι και agents provocateurs.

    Πλανάσαι αν νομίζεις ότι ΔΕΝ γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Οριζοντίως και καθέτως την ξέρουν, ΑΛΛΑ παίζουν τους αμειβόμενους ρόλους τους ή σε κάθε περίπτωση στηρίζουν/υποστηρίζουν θέσεις από τις οποίες ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ έχουν ΑΠΟΛΑΒΕΣ.

    ΔΕΝ υφίσταται ΚΑΝ ΘΕΜΑ Μαρξιστικής Θεωρίας με ΑΥΤΟΥΣ. O Μαρξ πίστευε με πάθος στην μόρφωση.

    ΑΥΤΟΙ είναι επαγγελματίες

    agents provocateurs

    ReplyDelete
  102. EMEIΣ οι ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

    1) ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ τον αισχρό Νομό περί ΑΣΥΛΟΥ

    2) Θα ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΜΕ την Αξιολογηση ΑΠΌ PEERS TOY EΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

    4) Θα ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗ με δική τους ΑΣΦΑΛΕΙΑ και 50% ΕΞΩΘΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

    5) ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ θα ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΙΖΙΚΩΣ, οι δε ΦΟΙΤΗΤΕΣ θα ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ του δικαιώματος συμμετοχής στην εκλογή διδακτικού προσωπικού και ΑΡΧΩΝ

    6) Θα ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΜΕ την ΑΡΧΗ του Προέδρου του Πανεπιστημίου

    7) Θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μεταφοράς μαθήματος θα περιορισθεί σε ΕΝΑ.
    Η διάρκεια σπουδών ΔΕΝ θα μπορεί να υπερβαίνει τα 6 χρόνια, σε επίπεδο full-time φοιτητών και 8 ετών, σε επίπεδο part-time φοιτητών.

    8) Θα ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ τουλάχιστον 75% των ΤΡΕΧΟΝΤΩΣ διδασκόντων στα πανεπιστήμια, ΑΝΕΥ ουδεμιάς αποζημιώσεως, ΛΟΓΩ ελλιπών προσόντων
    και ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ/ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

    9) ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ χωρίς 1-2 άρθρα ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ σε peer-reviewed περιοδικά των ΗΠΑ (όχι της Ευρώπης) ΕΤΗΣΙΩΣ σε μέσο όρο 5 ετών θα ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ

    10) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ που αποτυγχάνει στην ΜΕΤΑΔΟΣΗ της ΓΝΩΣΗΣ σύμφωνα με την ετήσια ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ από τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ, θα απολύεται.

    11) ΠΑΣ ΒΑΝΔΑΛΙΖΩΝ την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ θα εκδιώκεται αυθωρεί και παραχρήμα από το πανεπιστήμιο και θα ΘΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ εκτός εάν ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ του πληρώσει 100% του κόστους αποκατάστασης ΣΥΝ 50% ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ.

    Τrust you me guys, θα κλάψουν μανούλαι και θα πενθήσουν τέκνα (Βασιλειάδου)

    ReplyDelete
  103. @κομφούκιε
    πιστεύεις ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές δεν θα προκύψει χάος ?
    περίμενε και θα δεις

    Μέχρι τώρα στο Ελλάς τις εκλογές τις κέρδιζε όποιος έπειθε ότι είναι πιό ωραίος
    Από δω και στο εξής θα πείθει όποιος έχει την καλύτερη ομάδα (team) - και δυστυχώς αμφότεροι είναι γιά χαστούκια

    Το δε σχόλιό σου
    //
    Την ΕΛΛΑΔΑ την ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ το ΠΑΣΟΚ και την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η ΝΔ
    //
    είναι ΘΕΙΚΟ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

    ΥΓ- άσε την ΕΤΕ. Πάρε ΜΟΗ

    @παρμενίδη
    άστα αυτά. Αν ξεκινήσουμε το μέτρημα ποιών πατρίδα δεν είναι η δική μας θα πάμε σε 7-ψήφιο αριθμό.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Δεν με νοιάζει το όνομα του ούτε το χρώμα της σημαίας του, ούτε ο αρχηγός του.

    ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ θέλω. Θέλω αρχηγό που δεν θα διστάσει να ζητήσει τηνάρση της ασυλίας του όποιου υπουργού του κατηγορηθεί (δίκαια ή άδικα) προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

    Ξεκολλήστε επιτέλους από τα κόμματα. Ο αγώνας δεν κερδίζεται με τη "φανέλλα" αλλά με ιδρώτα
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    αμφότερα, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ "λίγα".

    Όποιος και να εκλεγεί έχει να διαχειριστεί μια υπερχρεωμένη οικονομία μιάς χώρας σε κρίση, με ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.

    Και κυρίως, ΔΕΝ έχει δημόσια διοίκηση δηλ. ότι αποφάσεις και να παρει, η εφαρμογή θα είναι άθλια, αργή, μηδενική

    Αυτοί είναι οι "όροι των Βαλκανίων" απόφυτε αν και σε πληροφορώ ότι οι όμορες χώρες πλεονεκτούν έναντι ημών σε πολλά

    Και μην μας λες ότι δεν έχει χρεωκοπήσει η πολιτική ζωή- όλα τα ΑΧΡΗΣΤΑ ζωντόβολα, λαμόγια, ανίκανοι, διαπλεκόμενοι, εγωπαθείς, τηλεορασάκηδες στη Βουλή κάθονται.

    @indio
    το ρόλο και τη λειτουργία των συνδικάτων την ξέρουμε στην Ελλάδα

    πάω και στοίχημα ότι αν τους έδιναν 100-150 ευρώ παραπάνω θα ξεχνούσαν και "ασφάλεια" και "θεσμικά αιτήματα"

    όσο γιά τα Πανεπιστήμια δεν καταλαβαίνω γιατί με το ζόρι πρέπει να εχουμε δημόσια εκπαίδευση όταν εμείς οι ίδιοι τα απαξιώνουμε?
    να λειτουργήσουν και ιδιωτικά, ελεύθερα, και ας λειτουργήσει ο ανταγωνισμός

    για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος

    Το νταβατζιλίκι "επαγγελματικά δικαιώματα μόνο με κρατικό πτυχίο" καιρός να τελειώσει. Τα ελληνικά ΑΕΙ είναι πλέον πολύ χαμηλού επιπέδου
    (ελληνικό ΑΕΙ τελείωσα και στο βεβαιώνω)
    +

    σήμερα λοιπόν είχα μια ολιγόλεπτη κουβέντα με κοπελίτσα περί τα 25, η οποία εργάζεται απολύτως αντιπαραγωγικά (και ελάχιστα) βογγώντας με ρυθμό πολυβόλου( βαριά η καλογερική..) και κατάλαβα άλλη μιά πτυχή του προβλήματος της γενιάς "700":

    τελέιωσε 4ετή σχολή στα 6 έτη,δεν χρειάστηκε να δουλέψει διότι "θα δουλέψει όταν έρθει ο καιρός της", παντελώς ακατάρτιστη και φυσικά γνωρίζει εκ στήθους όλα τα νυχτερινά (με προτίμηση αυτά στα οποία το "γλέντι" αρχίζει μετά τις 2 το πρωί)

    Σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές που σπούδασαν εργαζόμενες ή ακόμη και τα "αμερικανάκια" που σπουδάζουν δανειζόμενα με επαχθή επιτόκια.

    Η αψίκορος νέα γενιά της Ελλάδος υπολείπεται των στάνταρ της εποχής- μόνο γλέντι και να περνάμε καλά.
    Όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού όμως ?

    Αυτή και 700 να παίρνει πολλά ειναι.
    Ας μάθει πρώτα τι σημαίνει "εργασία", "παραγωγικότητα", "ενδιαφέρον" και μετά ας ζητήσει αύξηση

    ReplyDelete
  104. Παιδιά συγνώμη έφυγα από την δουλειά και καθηστέρησα να απαντήσω στο flame.

    Προς πους πουλ: εντάξει με το "πήγες έξω και δεν είδες τίποτα"¨. Δουλέυω στο εξωτερικό και μάλλον έχω δει και ζήσει περισσότερα στο "έξω" από ότι θα ζήσεις τη μισή ζωή σου. Έχω την άποψή μου και εσύ τη δική σου, stick to the point.

    Η άποψή σου πους πουλ είναι η κλασσική των α-πολίτικων τεχνοκρατών(στις τάξεις των οποίων ανήκα και εγώ). Αν είναι peer-revieed, Είναι Καλό. Βλακείες. Η επιστήμη είναι και αυτή μέρος τις πολιτικής, αλλά δεν το βλέπεις.

    Το γεγονός οτι περνάει το peer review ένα άρθρο για viagra δεν το κάνει καλό. Εκατομύρια συνεχίζουν να πεθαίνουν από μαλάρια. Αλλά το χρήμα ρέει στην "επιστήμη" του βιάγκρα, γιατί εκεί τα περιθώρια κέρδους είναι αστρονομικώς μεγαλύτερα. Ηδονίσου εσύ με το γεγονός ότι προάγεις την "επιστήμη".

    ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου λένε πως η μόνη έρευνα που είναι δυνατή και ρεαλιστική, είναι αυτή που φέρνει ΚΕΡΔΟΣ. Γιατί αυτό κάνουν τα μαγαζιά: φέρνουν κέρδος.

    Και όσο για το γεγονός οτι η επιστήμη προάγεται στα ιδιωτικά του εξωτερικού: Τα trends δείχνουν πως η βασική έρευνα των ΗΠΑ πέφτει κατά κόρον σχετικά με τις χώρες της ευρώπης. Τα κεντρικά ερευνητικά της ευρώπης (πχ cern), δεν είναι καθαρά ιδιωτικά, όπως είναι τα περισσότερα της αμερικής. Αυτό λέει κάτι.

    Όσο για το ότι είμαστε "μια μέρα πίσω", δεν μπορώ ούτε να καγχάσω.

    ReplyDelete
  105. @ indio

    EIΣΑΙ ΚΑΚΟΗΘΗΣ και AGENT PROVOCATEUR

    Και εξηγούμαι:

    Το πλέον ΒΑΣΙΚΟ φαρμακευτικό "εργαλείο" στην Καρδιολογία είναι η ΔΙΓΟΞΙΝΗ (digoxin), όπως η ΑΣΠΙΡΙΝΗ στην γενική Ιατρική!!!!!!!!!!!!

    Oσοι από σας έχετε γονέα καρδιολόγο ή συγγενή που πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμίες, ασφαλώς έχετε ακούσει το φάρμακο digoxin.

    Το φάρμακο αυτό, λοιπόν, εισήχθη ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ στην θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας από ένα "παλαβό", τον μετέπειτα Sir William Withering, o οποίος είχε παρατηρήσει ότι θεραπεύοντας ένα ασθενή με "πρησμένα πόδια" [ένα από τα συμπτώματα της ανεπάρκειας] με φύλλα δακτυλίτιδος, ενός αγριολούλουδου, το ΟΙΔΗΜΑ υποχώρησε και η ποιότητα ζωής του ασθενή βελτιώθηκε ΑΙΣΘΗΤΑ.

    ΕΚΤΟΤΕ, όμως, και επί 215 ΧΡΟΝΙΑ (!!!) ουδεμιά ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ οπουδήποτε στον ΚΟΣΜΟ τούτο ενδιαφέρθηκε να δει αν, πράγματι, το ΦΑΡΜΑΚΟ αυτό, που χρησιμοποιείται διά βίου μόλις μπει η διάγνωση της ανεπάρκειας, "κάνει καλό" σε ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ.
    "ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ" στην ΙΑΤΡΙΚΗ και στην ΖΩΗ, γενικά, σημαίνει
    1) βελτίωση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ζωής
    2) ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ζωής
    3) cost-effectiveness θεραπείας, δλδ αποτελεσματικότης/αποδοτικότης της.

    ΟΠΩΣ, ξέρουν όσοι από σας ασχολούνται με "ΠΑΤΕΝΤΕΣ" φαρμάκων, μετά 20ετία ΧΑΝΟΝΤΑΙ τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σε ένα φάρμακο. Τότε μπορούν να παραχθούν generic προϊόντα από "φασονιέρηδες", οπότν η αξία του φαρμάκου γίνεται ΜΗΔΕΝΙΚΗ, άρα ΕΚΛΕΙΠΕΙ ο ΠΑΡΑΓΩΝ "ΚΕΡΔΟΣ".

    Σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με όσα ισχυρίζεσαι ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΕ indio,

    ΤΗΕ ΝΑΤIONAL INSTITUTE of HEALTH of the UNITED STATES of AMERICA

    έκανε επένδυση περίπου 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ το 1990, γιά να ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ σε ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ εάν η ΔΑΚΤΥΚΙΤΙΣ/ΔΙΓΟΞΙΝΗ, που είχε εισαχθεί ΕΜΠΕΙΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ στην θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, ΄

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ βελτιώνει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΙ την ΖΩΗ

    ή

    είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, δλδ αν βελτιώνει το ΚΟΣΤΟΣ που προκύπτει από νοσηλείες κλπ των ΑΣΘΕΝΩΝ τελικού σταδίου.

    Από αυτά τα λεφτά, μάλιστα, περίπου 4% πήγαν στο ερευνητικό πουγγί του γράφοντα.

    Απεδείχθη, λοιπόν, μετά 5 χρόνια, ότι το ΦΑΡΜΑΚΟ αυτό είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΣ ΩΦΕΛΙΜΟ, αλλά ΑΧΡΗΣΤΟ σε ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ.
    Οι λεπτομέρειες είναι ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

    Τα ΕΓΡΑΨΑ όμως ΟΛΑ αυτά ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΚΟΥΝ ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ότι οι

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΜΟΝΟΙ σε ΟΛΗ την ΥΦΗΛΙΟ, έκατσαν να κάνουν ΑΥΤΗ την έρευνα γιά ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ όλων των ΛΑΩΝ με ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ: ΜΗΔΕΝ.

    KAI έχεις εσύ το ΘΡΑΣΟΣ,

    έσχατον των εχάτων,

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ,

    ΛΑΛΙΩΤΟ-ΦΩΦΑΡΕ,

    να ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;;;

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ReplyDelete
  106. PS

    AΛΛΑ η ΩΦΕΛΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ τους ΛΑΟΥΣ με ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ στην ΤΣΕΠΗ του ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

    ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    μα ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΠΑΛΗΟΤΟΜΑΡΑ

    ReplyDelete
  107. Ρε Κομφουκιε μη τρελαινεσαι τι ειναι αυτα τα πραγματα?

    Και σταματα να γραφεις μαλακιες του τυπου ειμαστε "ρουφιανοι" και "πληρωμενοι εγκαθετοι"...

    ReplyDelete
  108. 1./
    Κομφούκιος said...
    "Μόλις με ενημέρωσαν οι δικηγόροι της διαπρεπούς μαμάς από το Μanhattan ότι μπορεί η Εθνική, αν θέλει, να απολύσει όσους θέλει όπως θέλει και όπoτε θέλει
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ε;;;;"


    Indeed!!!!

    2./
    Κομφούκιος said...
    "10) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ που αποτυγχάνει στην ΜΕΤΑΔΟΣΗ της ΓΝΩΣΗΣ σύμφωνα με την ετήσια ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ από τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ, θα απολύεται."

    Αυτό μπορεί να προκύψει μεγάλο αγκάθι. Δηλαδή η στάθμιση της αξιολόγησης των καθηγητών από φοιτητές όταν σε ένα άλλο επίπεδο η αξιολογική σχέση είναι αντίστροφη υποθάλπτει "νταλαβέρι"!
    Ίσως να ήταν καλύτερα εάν προσμετρούσε στην στάθμιση μόνο η αρνητική βαθμολόγηση, αλλά και πάλι.....

    3./
    @ indio & yuriy
    Εφόσον, υπάρχει αξιολογημένη πρόσληψη στο Δημόσιο, στο οποίο μάλλον λαχταράτε να ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα σας!! Οι τενεκέδες των ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα αγοράζουν τα διπλώματα δεν θα μπορούν ποτέ να ξεπεράσουν τους ΦΩΣΤΗΡΕΣ των δημοσίων στις αξιολογήσεις.....
    Άρα, δεν έχετε λόγο να φοβόσαστε, εκτός εάν είσαστε κότες με έλλειψη αυτοπεποίθησης και χαμηλό βαθμό αυτοεκτίμησης (το οποίο ίσως έχει και με μία υποψία αυτογνωσίας).

    ReplyDelete
  109. Κομφουκιε εισαι τοσο βλακας που δε καταλαβαινεις οτι μια ερευνα εχει κερδος, ΟΧΙ οταν μαζευονται 10 ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ και λενε "θα κανουμε τωρα βασικη ερευνα να βγαλουμε κερδος",

    αλλα

    οταν η βασικη ερευνα σε βαθος χρονου εντασσεται στη παραγωγικη διαδικασια μεσω υψηλα ειδικευμενων επιστημονων και γινεται τελικα εργαλειο ενσωματωμενο που θα αφεθει στο χειρισμο οταν εμπεδωθει η χρηση του...

    Εδω φυσικα ειναι το ζητημα της αλλαγης των εργασιακων σχεσεων, αφου οι αλλαγες στη παιδεια και η υποβαθμιση των πτυχιων με το κυνηγι προσοντων στην "ευελικτη" αγορα εργασιας εξυπηρετουν βασικους στοχους κατηγοριοποιησης των εργαζομενων..

    Αφενος τα επαγγελματικα δικαιωματα πληττονται και η μεγαλη μαζα εργαζομενων θα ειναι περιπλανωμενη και συνεχως διαπραγματευομενη την αξια της αφετερου θα υπαρχει και μια ελιτ επιστημονικη η οποια θα εχει το πρωτο λογο στην αποδοτικοτερη συνδεση παραγωγης-επιστημης

    Με λιγα λογια οι αλλαγες στην παιδεια σηματοδοτουν την πληρη υποταγη της εργασιας στο χειρισμο της γνωσης και οχι στην κατακτηση της

    Αυτο εχει πολλα αποτελεσματα και στο υψος των αμοιβων φυσικα αλλα και στη διαπραγματευτικη ισχυ της εργατικης ταξης...

    Αλλα εσεις εδω μεσα θελετε να μιλατε για μια αοριστη "παιδεια" απαλλαγμενη απο το κοινωνικο και ταξικο της περιεχομενο...

    ReplyDelete
  110. @ πουλς πουλ

    ΛΕΣ

    Είναι το πρόβλημα της "ΤΙΝΑ" το οποίο σχολιάζουν οι Γ700 στο σημερινό μπλογκ και το οποίο πλασσάρεται με αισχρό τρόπο στους Έλληνες για τα Πανεπιστήμια. Ε, λοιπόν όχι. ΥΠΑΡΧΕΙ και άλλος τρόπος. Καλύτερος, χιλιοδοκιμασμένος, εφαρμοσμένος αλλού και εφαρμόσιμος και στην Ελλάδα.

    Συμφωνώ απόλυτα. There Ιs Αn Αlternative and it ain't to the communist left. Οι g700 έχουν μιλήσει για μια επανάσταση του αυτονόητου που πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα. Μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ με πυξίδα την κοινή λογική που επικρατεί στην Ευρώπη. Τέλος.-

    ReplyDelete
  111. γιουρι γκαγκαριν said...

    "Με λιγα λογια οι αλλαγες στην παιδεια σηματοδοτουν την πληρη υποταγη της εργασιας στο χειρισμο της γνωσης και οχι στην κατακτηση της"

    Εάν είσαι τόσο βλάκας ώστε να μπορούν, καταμεσής της εποχής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών, γνώσεων, ιδολογιών, να μπορούν ΑΥΤΟΙ να σου ρυθμίσουν την γνώση που θα λάβεις τότε ίσως σου αξίζει....
    Κοίταξε λίγο και το θέμα της μανίας καταδίωξης που σε τυρρανάει, είναι καραμπινάτο σύμπτωμα σχιζοφρένιας......
    και ίσως έτσι εξηγείται γιατί δεν μπορούμε να συνενοηθούμε. Ο εγκεφαλός σου είναι διαφορετικός από τον δικό μας (χχχααααχαχα).

    ReplyDelete
  112. don

    Το αντεπιχειρημα σου ειναι ασχετο...

    Δεν εχει σημασια τι γνωμη εχω εγω για την επιστημονικη γνωση,σημασια εχει το νοημα που καθοριζει η αγορα εργασιας και η ταξικη σχεση του ανθρωπου με την ιδια την εργασια

    ReplyDelete
  113. Με την εθνική τι γίνεται; Κατάρρευση φουλ;

    ReplyDelete
  114. Στην ουσια και η δικη μου γνωμη για το τι ειναι επιστημονικη γνωση ειναι αποτοκο μιας συγκεκριμενης ερμηνειας της ταξικης κοινωνιας

    Τι να κανουμε οι αντιληψεις δε φυτρωνουν εχουν μια βαση απο την οποια παραγονται

    ReplyDelete
  115. σημασία έχει το κρατικό πανεπιστήμιο να γίνει δημόσιο, ανεξάρτητο, αυτοδιοίκητο και με δικούς του πόρους πέρα απ' αυτούς που δίνει η πολιτεία, να λειτουργεί ομαλά ως προς το πρόγραμμα σπουδών, να έχει βιβλιοθήκες και υποδομές κι εστίες και να μάθει να παίζει μπάλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο κομμάτι της έρευνας. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή.

    ReplyDelete
  116. όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικές συζητήσεις για παιδάκια που τα πλήρωσε ο μπαμπάς φροντιστήριο να περάσουν στο πολυτεχνείο και να το παίζουν μετά σοσιαλιστές ή για την κόρη της Αλέκας στο deree. Τι πιο υποκριτικό και ταξικό απ' αυτή τη συμπεριφορά.

    ReplyDelete
  117. @gmosios

    Φιλολογικη συζητηση η σχεση επιστημης- παραγωγης-σχεσεων εργασιας?

    Εχετε παρατηρησει οτι αυτο με την Αλεκα ειναι η μονιμη επωδος καθυστερημενων και πληρωμενων δημοσιογραφων?

    ReplyDelete
  118. @gmosios: αν δεν έχεις επιχειρήματα ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που παραθέτονται, μην λες ότι οι αλλαγές στο πανεπιστήμιο ειναι "αυτονόητες". Για τα ίδια αυτονόητα μιλάγανε και στην αμερική και δες τους τώρα.

    @κομφουκιε: η γελοιότητα σου μάλλον δεν έχει όριο. Υπερασπίζεσαι τα αγαθά αισθήματα της Αμερικάνικης βιομηχανίας. Αυτής που πρόσφατα αρνήθηκε να παρέχει απαλλαγή από τις πατέντες για τα φάρμακα του AIDS σε χώρες του 3ου κόσμου. Θα παρήγηγαν τα φάρμακα μόνοι τους αλλά αυτό θα πήγαινε κόντρα στην ελεύθερη οικονομία οπότε τους άφησαν να πεθάνουν.

    Τέλως πάντων το flame σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον, δεν απαντάτε με επιχειρήματα αλλά μόνο με χαρακτηρισμούς.

    @G700: το μίσος του κοινού του blog για την γενιά των 700 είναι έκδηλο. Μήπως οι περισσότεροι είναι μικροαφεντικα που έρχονται εδω να ψαρέψουν κάναν άνεργο?:)

    ReplyDelete
  119. εμ βέβαια, οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι μας έφταιξαν τώρα, όχι η κυρία που για όλους προτείνει κρατικό και το παιδί της το πάει στο ιδιωτικό. Τέτοιους γιαλαντζί αριστερούς ξέρω πολλούς. Δημόσια για τους άλλους αρκεί αυτοί να έχουν το προνόμιο της ελύθερης επιλογής. βρε ουστ ρε υποκριτές. την υποκρισία της αστικής αριστεράς την ξέρω από πρώτο χέρι φίλε μου

    ReplyDelete
  120. @ don

    ΑΥΤΟ το περί ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ από τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ασφαλώς ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ κινδύνους.

    ΟΛΟΙ οι νεωτερισμοί και οι "αιρετικές" καινοτομίες εγκυμονούν κινδύνους και ειδικά στο πλαίσιο ενός Λαού πούχει μετατρέψει την κουτοπονηριά και πασοκολαμογιά σε επιστήμη προδιαγραφών Harvard!

    ΘΑ ΣΤΑΘΩ όμως επι του ΘΕΜΑΤΟΣ διότι ΑΠΤΕΤΑΙ γενικά της ΜΕΘΟΔΟΥ βάσει της οποίας θα ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ από τούδε και στο εξής στην έρημη ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

    ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ με ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Εννοείται ότι ΑΥΤΟΣ που παίρνει συνέντευξη είναι ΠΑΡΑΓΩΝ κλειδί.
    Φαντασθείτε, την κ. Τάνα Αντωνιάδου, την κ. Βουλγαράκη, τον κ. Πολυζωγόπουλο κλπ κλπ να παίρνουν συνέντευξη υποψηφίων γιά πόστο Α Β Γ. Φυσικά και θα διαλέξουν ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ κινούμενοι από τα ΑΛΛΟΤΡΙΑ και στενά τους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!!!

    Ορθόν, ορθότατον.

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    μέσα από την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ένα ΣΤΙΒΑΡΟ άτομο, θα μπορέσει να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ και ένα ΛΑΜΠΡΟ ΕΡΓΑΤΗ της γνώσης ή έστω της έντασης εργασίας.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου έστειλε προ ετών ένα μηνυματάκι μιά μεγάλη κυρία των Αθηνών, γράφοντάς μου, "Ανακάλυψα ένα ΑΣΤΕΡΙ" - έτσι ακριβώς, όπως σας το γράφω [και ΜΗ με συγχίσεις πάλι διότι θα γίνει το έλα να δεις].

    Γιά να ΜΗ χαθεί αυτός ο ένας ΛΑΜΠΡΟΣ, αξίζει να περάσουν και τα κατακάθια. ΚΑΙ θα περνάνε ΚΑΙ τα κατακάθια ΟΣΟ θα υπάρχουν ΛΑΛΙΩΤΟ-ΦΩΦΕΣ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ αυτό θα ΑΤΟΝΗΣΕΙ όταν θα πλησιάσουμε το EQUILIBRIUM POINT μέσω της ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

    ΛΑΒΕ υπόψη σου, ότι ΕΦΟΣΟΝ, και υπό την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι, λειτουργούν οι ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

    οι ΚΑΛΟΙ θα ΚΑΤΑΞΙΩΘΟΥΝ και

    οι ΣΚΑΡΤΟΙ θα ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΘΟΥΝ.

    Πρέπει, λοιπόν, να ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΚΤΙΚΟΙ στους ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ (που είναι ήδη τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ στην ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ), διότι αλλέως ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ΠΡΟΟΔΟΣ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    αφού πρώτα ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ την

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΔΙΟΤΙ ακόμα και στο ΝΕΟΠΑΓΕΣ ΠΑΣΟΚ, του 1974, αν είχε λειτουργήσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και

    ΟΧΙ Η

    ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ - ΤΥΡΑΝΝΙΑ

    ενός αρριβίστα και σαλταδόρου
    μεταξύ alcohol και αιδοίου

    που αποφάσιζε

    ΕΛΕΩ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ
    1) Ποιός μπαίνει στην Κεντρική Επιτροπή
    2) Ποιός μπαίνει στο Εκτελεστικό Γραφείο
    3) ΤΙ αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή
    4) ΤΙ αποφασίζει το Εκτελεστικό Γραφείο

    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    1) Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ επιβάλλεται να ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ αυθωρεί και παραχρήμα στην Ελληνική πρακτική
    2) Η Δημοκρατική Διαδικασία ΠΡΕΠΕΙ να ΓΙΝΕΙ ο ΚΟΜΒΟΣ (THE CRUX) της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ
    3) Εφόσον θα λειτουργήσει η Δημοκρατική Διαδικασία, τα φαινόμενα νεποτισμού, αυθαιρεσίες, αναξιοκρατίες κλπ κλπ θα ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ σε ΟΡΙΖΟΝΤΑ το πολύ 5-10ετίας.

    ReplyDelete
  121. gmosios

    Εισαι τοσο καθυστερημενος που δε μπορεις να ξεχωρισεις τη Παπαρηγα απο τη κορη της!!!

    Και απο κει κανεις λογικα αλματα και λες περισπουδαστα για την υποκρισια της αριστερας "που τη ξερεις και απο πρωτο χερι"...Εισαι τοσο cool!!

    ReplyDelete
  122. @ indio

    Το πρόβλημα σας είναι ότι έχετε αρνητική στάση σε οτιδήποτε διαφορετικό. Αυτό δεν είναι προοδευτικότητα......

    Θέσε τους όρους που κατά την γνώμη σου αυτά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κάνουν καλό και όχι κακό.
    Δεν μπορείς να τα απορρίπτεις αφοριστικά. Δεν εχεις παραγωγική και κοινωνική σκέψη.

    Η παιδεία όπως είπες συνδέεται με την δημοκρατία. Αν λιγότεροι έχουν πρόσβαση στην παιδεία - χωρίς να έχει να κάνει τίποτα με την ταξική κοινωνία (άσχετα με τις μαλακίες του νταβάριςςς) - τότε επαγωγικά έχεις λιγότερη δημοκρατία. Γιατί να θες κάτι τέτοιο φίλε μου?

    Σου λένε επιχειρήματα τα οποία γνωρίζεις και από μόνο σου αλλά αρνείσαι να παραδεχτείς στο πνεύμα μιας στείρας αντιπαράθεσης του "όχι εγώ δεν θέλω".

    Βλέπεις ότι έτσι δεν υπάρχει χώρος για επικοινωνία.

    ReplyDelete
  123. Δε θελουμε χριστιανε μου ιδιωτικα πανεπιστημια...Τα δημοσια αρκουν δε το καταλαβαινεις?

    ReplyDelete
  124. @ Κομφού

    Αντιλαμβάνομαι τι λες και θεωρώ ότι η κατάσταση που περιγράφεις είναι ιδανική και ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ (με την ετυμολογική έννοια του όρου) οφείλουμε να κινούμαστε προς τα κει.

    Πρέπει όμως να μην παραβλέψουμε ότι η "Αυτορρύθμιση" απαιτεί παιδεία και (υπό τις βάσεις που το θέτεις) η παιδεία "αυτορρύθμιση".

    Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι προτού φτάσουμε εκεί, ίσως θα έπρεπε να σπάσει ο φαύλος κύκλος του συστήματος παιδεία-αυτορρύθμιση και το σύστημα να τροφοδοτείται εξω-συστημικά από μία ανεξάρτητη/ αντικειμενική αρχή.

    Επίσης, η εισαγωγή πρακτικών, αυτούσιες από το εξωτερικό που δεν συνυπολογίζουν το ελληνικό modus vivendi δεν με βρίσκει σύμφωνο διότι πιστεύω ότι έτσι προδιαγράφεται με ευκρίνεια η αναπόφευκτη η πορεία προς τον ευτελισμό τους.

    ReplyDelete
  125. γιουρι γκαγκαριν said...

    "Δε θελουμε χριστιανε μου ιδιωτικα πανεπιστημια...Τα δημοσια αρκουν δε το καταλαβαινεις?"

    Tι αρκούν, ρε νούμερο...???

    Που ζεις? Δεν ξέρεις για αυτούς που ξενιτεύονται, που τρέχουν στις (ανεξέλεγκτες) ιδιωτικές σχολές και ταλαιπωρούνται από δω κι από κει???

    Φοβάσαι μην σου φάνε την καρέκλα αυτοί που αποκλείστικαν από την εκπαίδευση λόγω του κωλοσυστήματος εισαγωγής???
    Πρέπει να επιλέξουμε την ολιγαρχία στην γνώση επειδή έχει το όνομα "Δημόσια" και επειδή εσύ θες να εξασφαλίσεις την θέση σου στο συσσίτιο μέσα στη "φάρμα των ζώων".

    Πάρτο χαμπάρι καημένεεε!!
    Το σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι για να έχουν πρόσβαση στην γνώση κάτι παπαγαλάκια σαν εσένα, με μηδενική αφαιρετική και ανύπαρκτη κριτική σκέψη έτσι ώστε να μην κινδυνεύει και να μπορούν να σε ελέγχουν καλύτερα και να είσαι και χαρούμενος στον εικονικό σου κόσμο. Σε έχουν φλομώσει στην προπαγάνδα και σε έχουν βάλει στο περιθώρειο βαφτίζοντας σε γραφικό.

    Είσαι ανάξιος να λέγεσαι κομμουνιστής. Είσαι περιθώριο από την ίδια την κοινωνία που λες ότι υπερασπίζεσαι. Είσαι αποτυχία!!! Με αποκλειστικά δική σου ευθύνη και ξεροκεφαλιά και στην θέση σου θα έβγαζα τον σκασμό γιατί ανοίγοντας το στόμα σου για να πεις το ποίημα σου καταναλώνεις τον αέρα μας.

    ReplyDelete
  126. ναι ναι indio ήρθες τώρα εσύ η πραγματική γενιά των 700. Που απ' ότι κατάλαβα σε πλήρωσε ο μπαμπάς φροντιστήριο να περάσεις πολυτέχνείο, εχμμ χμμ όπως όλοι γωνρίζουν μια εντελώς δημόσια και αταξική επιλογή το φροντιστήριο στην Ελλάδα. όποιος έχει τα σκάει και περνάει, η πλέμπα όμως πάει σε κανά ΚΕΣ ή σε καμιά Αγγλία και μετά περιμένει να έρθει κάποιος μορφωμένος σοσιαλιστής να του υποδείξει τι ισχύει και τι δεν ισχύει και πως πρέπει να ζει.

    Τώρα να σου πω σχετικά με το ποιος γράφει προσωπικά δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει. ο καθένας που μπορεί και θέλει γράφει. Εγώ πάντως γράφω κι ανήκω στη γενιά των 940 καθαρά μισθολογικά. Σα νέος ανήκω στη g700 με τη γενικότερη έννοια. όμως βρε συ indio μην αγχώνεσαι ρε αγόρι μου. Αυτά είναι λυμμένα θέματα. έτσι κι αλλιώς ο ριζοσπάστης έχει βγάλει γραμμή για το blog "ανάχωμα του κεφαλαίου" το αποκάλεσε κι όλους αυτούς που γράφουμε εδώ μέσα. Τέλος σου λέω έκλεισε αυτό το θέμα. Με απόφαση της κεντρικής επιτροπής.Με πρωτοσέλιδο και ειδικό αφιέρωμα φωτογραφίες κλπ. Όλα μόνο σε δίκη που δε τους κάλεσε. Εγώ ειδικά για να καταλάβεις έχω αγοράσει δέκα τσουβάλια χώμα για να μην περάσει η επανάσταση. σκάμμα το σπίτι όρυγμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

    Ααααχ. Ελλάδα η χώρα της επανάστασης. Όπως λέμε Αργκεντίνα. Γιούρι που λες είμαι φίλος με κάτι επαναστάτες της αστικής αριστεράς στην Αθήνα απίστευτο γέλιο σου λέω. Χρόνια κομμουνιστές οι άνθρπωποι αλλά απ' το 80 και μετά τα παιδιά μόνο ιδιωτικό. Ξέρεις επίσης ποια ξέρω;;;;

    ReplyDelete
  127. @don

    Ανθρωπε μου τρελλος εισαι? Τι επαθες?

    ReplyDelete
  128. @ indio

    Οταν αναφερομουν στο peer review, δεν αναφερομουν σε επιστημονικα αρθρα, αλλα σε πανεπιστημια. Αλλα αφου θες να παμε και στα αρθρα, ας παμε.
    Οταν ενα αρθρο ειναι peer reviewed και δημοσιευμενο μεσω αυτης της διαδικασιας, σημανει οτι την συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι επιστημονικως ορθο. Το ποσο σημαντικο ειναι, μπορεις, σε καποιο βαθμο, να το διαπιστωσεις απο το που δημοσιευτηκε και τι "impact factor" εχει το περιοδικο που δημοσιευτηκε.

    Ασχετα και παραπλανητικα αναφερεσαι στο βιαγκρα σε αντιδιαστολη με την ελονοσια. Το βιαγκρα ανακαλυφθηκε απο τη Pfiser αποκλειστικα, και μαλιστα το ανακαλυψαν στα πλαισια ερευνας για την αρτηριακή πίεση. Δηλαδη απο μια φαρμακευτικη εταιρια. Και εδω το θεμα μας ειναι τα πανεπιστημια. Αν θελεις, μπορεις να κατηγορησεις τις φαρμακευτικες γιατι κανουν ερευνα με γνωμονα το κερδος, αλλα μετα σε παρακαλω να κατηγορησεις και ολες τις υπολοιπες εταιριες που κανουν το ιδιο. Επισης, αν εχεις καμια αμφιβολια για την προσφορα των φαρμακευτικών εταιριων σε εσενα προσωπικα, σε προσκαλω να τη βγαλεις απο δω και περα (και μεχρι να πεθανεις) χωρις φαρμακα που αναπτυχθηκαν (και προσεξε, δε λεω για αυτα που απλως παραγονται απο αυτες) μεσα απο σημαντικη ερευνιτικη συμβολη απο φαρμακευτικες.

    Προσωπικα δουλευω στην Αγγλια. Κανω ερευνα στον ιο Epstein-Barr και τη σχεση του με το λέμφωμα του Burkitt που συνηθως προσβαλλει παιδια στην υποσαχαρια αφρικη. Μονο για την προσωπικη μου ερευνα, εχω χρηματοδοτηθει με 1 εκατομμυριο λιρες για πεντε χρονια. Το εργαστηριο μου συνολικα αυτη τη στιγμη εχει χρηματοδοτηση 3.5 εκατομμυρια για το ιδιο αντικειμενο, άλλα 1.2 εκατ μαλλον να ερχονται τον αλλο μηνα και με 10 εκατομμυρια να ερχονται για το τμημα ιολογιας στις αρχες του 2009. Η χρηματοδοτηση προερχεται απο κρατικους οργανισμους και φιλανθρωπικα ιδρυματα (MRC, BBSRC, Welcome Trust, Cancer research UK). Εχω επισης δουλεψει σε εργαστηριο με παρα πολλη καλη χρηματοδοτηση και με αντικειμενο την ελονοσια. Θα μου επιτρεψεις λοιπον να πιστευω οτι κανω βασικη ερευνα και οτι μου δινονται αρκετοι ποροι για να το κανω αυτο. Επισης, αυτη τη στιγμη συνεργαζομαι και με την Astrazeneca, η οποια μου παρεχει δωρεαν φαρμακα, αλλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ περιορισμο ως προς την κατευθυνση της ερευνας μου, τωρα ή στο μελλον.

    Μιλώντας παντοτε για πανεπιστημια και ερευνιτικα κεντρα, ας δουμε πως αυτα χρηματοδοτουνται. -Με βαση τις δημοσιευσεις τους και το ιmpact factor των δημοσιευσεων αυτων. Σε προσκαλω να πας και να δεις επιστημονικα περιοδικα με το μεγαλυτερο impact factor (Science, Nature, Cell κτλ) και να μου πεις τι αρθρα βλεπεις σε αυτα (ειναι για το βιαγκρα ή για την ελονοσία;)

    Μη μας τρελενεις λοιπον με τα κερδη και το που παει η ερευνα εξαιτιας των κερδων κτλ. Αυτα ισχυουν μονο εαν λογισεις τις επενδυσεις φαρμακευτικων εταιριων, που ως εταιριες φυσικα θα κοιταξουν το κερδος τους. Και που ΚΑΙ αυτες ΕΙΧΑΝ και ΕΧΟΥΝ σημαντικοτατα προσφερει στην καταπολεμιση ασθενιων στην Αφρικη και αλλου. (για παραδειγμα δες τι εχουν κανει στα πλαισια του Control of neglected tropical diseases).

    Αυτα τα "trends" που αναφερεις για τη βασικη ερευνα στις ΗΠΑ δεν ειναι τιποτε αλλο απο τα αποτελεσματα της πολιτικης Μπους και ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχουν με την υπαρξη ιδιωτικων πανεπιστημιων. Η υπαρξη ιδιωτικων πανεπιστημιων ΚΑΘΟΛΟΥ δεν επιρρεαζει τη χρηματοδοτηση για βασικη ερευνα. Για τα ιδιωτικα πανεπιστημια αλλωστε μονο ενα χρειαζεται να πει καποιος αναφορικα με την ποιοτητα: Ivy League.

    Λοιπον παρτο χαμπαρι. Η ερευνα προχωρα και η Ελλαδα ξύνεται. Αυτα τα τρελα περι κεφαλαιου και επενδυσεων και βιαγκρα ειναι ασχετα με το προβλημα της Ελλαδας, ασχετο με την υπαρξη ή οχι ιδιωτικων πανεπιστημιων.

    Το κυριοτερο ολων ειναι η αξιολογηση. Και αυτο γινεται πραγματι σε μια μερα. Και απο εκει θα ξεκινησουν ολα τα αλλα γιατι θα ξερουμε που ειμαστε και που θελουμε να παμε. Και στην αξιολογηση των πανεπιστημιων αναφερομουν οταν ελεγα για peer review, οχι για αρθρα. Ξερεις πως γινεται σωστη αξιολογηση των πανεπιστημιων μεσω peer review, εμπειρε indio που εχεις ζησει περισσοτερα εξω απο ολους εμας τους αλλους μαζι; Το αντιλαμβανεσαι οτι ειναι πολυ καλυτερο αυτο, απο το χαος που υπαρχει στην Ελλαδα;

    Συμφωνω με τον Don σε αυτο που ειπε. Οι αντιληψεις σας κανουν κακο στην Ελλαδα. Τα πανεπιστημια της Ελλαδας βρισκονται σε τραγικη θεση εξαιτιας αυτων των αντιληψεων. Και σχολεια και πανεπιστημια ειναι τα πιο σημαντικα ιδρυματα μιας χωρας. Πρεπει να τα ξανασκεφτειτε τα πραγματα.

    @ Don

    Η αξιολογηση των διδασκοντων (για τη διδασκαλια) γινεται σε πολλα επιπεδα.

    -Με ανωνυμα ερωτηματολογια που συμπληρωνουν φοιτητες
    -Με το ποσα ατομα περνανε και ποσα κοβονται
    -Με ελεγχο των θεματων των εξετασεων και της διδακτεας υλης απο καθηγητες αλλων πανεπιστημιων και αλλων χωρων.
    -Με ελεγχο των γραπτων απο καθηγητες αλλων πανεπιστημιων και αλλων χωρων.
    -Με συνεντευξεις/προφορικες εξετασεις τυχαιου δειγματος φοιτητων απο καθηγητες αλλων πανεπιστημιων και αλλων χωρων.

    ReplyDelete
  129. @πους πουλ
    Σέβομαι απεριόριστα αυτό που κάνεις. Παρόλαυτα αυτά που λές φαίνονται να συμφωνούν με αυτά που λέω. Λες πως κανεις βασική έρευνα με ανθρωπιστικό γνώμωνα. Αλλά λες επίσης ότι τα λεφτά σου τα δίνει το κράτος. Τώρα αυτό είναι επιχείρημα υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων;

    Παρανόησα πως εννοούσες το peer review, αλλά και έτσι έχει σχέση με την κουβέντα μας. Λες για τη φαρμακοβιομηχανία και την έρευνά της:

    "Μη μας τρελενεις λοιπον με τα κερδη και το που παει η ερευνα εξαιτιας των κερδων κτλ. Αυτα ισχυουν μονο εαν λογισεις τις επενδυσεις φαρμακευτικων εταιριων, που ως εταιριες φυσικα θα κοιταξουν το κερδος τους"

    Μα πως αλλιώς να το δω, με δουλεύεις;; Τελείωσαν τα δεινά του πλανήτη και μπορούμε να δικαιολογήσουμε το 99% των χρήματων της ιδιωτικής έρευνας που πάνε στις παθήσεις που χτυπούν το 1% του πλανήτη; Το πλουσιότερο φυσικα; Αυτό για σένα δηλαδή αποτελεί ένα ΤΙΝΑ. Δεν γίνεται να πάνε όλα τα λεφτά για τον κόσμο, αυτά τα πούρα πρέπει κάποιος επιτέλους να τα καπνίσει! To impact factor δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ, το που πάνε τα φοργηγά με το χρήμα έχει σημασία.

    Τα ΔΠ είναι σκατά. Το ξέρω γιατί ήμουν μέσα. Τα ιδιωτικά δεν είναι λύση για να βελτιωθούν. Λύσεις υπάρχουν σε μορφές αξιολόγησης, αυξηση χρηματοδότησης κτλ (για το catch 22 κατά το οποίο η κυβέρνηση ζητά αξιολόγηση χωρίς να δίνει τα μέσα να πάει κάποιος καλά σε αυτή την αξιολόγηση, κουβέντα).

    Μετά μπαίνει το θέμα τις "ελεύθερης επιλογής". Το κλασσικό επιχείρημα της φιλελεύθερης σκέψης.Αυτό σε επόμενο ποστ.

    Flame on.

    ReplyDelete
  130. @ πους πουλ

    Off topic: Ν αυποθέσω ότι είσαι fan του Ν. Παπάζογλου (το ψευρδώνυμο που έχεις διαλέξει είναι το παρατσούκλι του μεταξύ των γνωστών του, πρέπει να ξέρεις)

    Τώρα,...

    Στο τελευταίο σου σχόλιο νομίζω ότι ήσουν αυτό που λένε "thorough"!!!

    Σχετικά με τα μέτρα αξιολόγηση των διδάσκοντων, ... the more-the better! Εξασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η αμεροληψία του αποτελέσματος.

    ReplyDelete
  131. @indio

    Αυτο που σου λεω ειναι πολυ απλο.

    1) Η παρουσια των ιδιωτικων πανεπιστημιων δεν εμποδιζει τη χρημοτοδοτηση μου ουτε την ερευνα μου.

    2) Η ερευνα και στα ιδιωτικα πανεπιστημια τυπου Ivy League προσφερει τα μεγιστα στην επιστημη.

    3) Δεν μπορεις να κατακρινεις τις φαρμακευτικες για τις επενδυτικες τους επιλογες, παρα μονο ηθικολογιστικα. Με τον ιδιο τροπο μπορω να κατηγορησω κι εγω εσενα, ή οποιονδηποτε αλλο που ασκει βιοποριστικο επαγγελμα, γιατι δε γινεται εθελοντης σε φιλανθρωπικη οργανωση και γιατι δεν παει στην Αφρικη να βοηθησει τα παιδακια που πεινανε. Ή γιατι η Sony, για παραδειγμα, δεινει λεφτα για R&D σε παιχνιδομηχανες (εχεις playstation? Εγω οχι) αντι να τα δινει για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη των Αφρικανων.

    4) Και αυτα περι φαρμακευτικών ειναι αλλες συζητησεις που ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχουν με τα Ελληνικα πανεπιστημια. Και παρόλο που ειναι ΑΣΧΕΤΟ με την κατασταση στα ελληνικα πανεπιστημια, ειναι η καραμελα διαφορων που χρησιμοποιουν ορολογια ΚΚΕ με λεξεις οπως "κεφαλαιο", "κερδος", "μαγαζι", για να διαγραψουν μονοκοντηλιά τις προσπαθιες που γινονται σε ξενα πανεπιστημια, κρατικα, δημοσια και ιδιωτικα, και να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα στην Ελλαδα. Αυτο το συγκεκριμενο με προσβαλλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, γιατι σε αυτες τις προσπαθειες συμπεριλαμβανεται και η δικη μου (με το όποιο ελαχιστο αποτελεσμα αυτη εχει). Αυτη η τακτικη ειναι ανηθικη, ιδιως οταν χρησιμοποιειται απο ατομα που ξερουν.

    4) Χρηματοδοτηση διχως στιβαρη, προϋπαρχουσα αξιολογηση ειναι σα να πετας λεφτα στον αερα και να ευχεσαι μερικα να καταληξουν σε αυτους που τα χρειαζονται.

    5) Πουθενα δεν ανεφερα οτι η υπαρξη, και μονο, ιδιωτικων πανεπιστημιων θα στηριξουν τα δημοσια.

    6) Η εφαρμογη των μετρων που ανεφερε ο κομφούκιος παραπανω, ένα προς ένα, μπορει να γινει σε μια μερα και
    α) Θα βελτιωσει τα δημοσια πανεπιστημια τοσο που θα τριβετε τα ματια σας.
    β) Θα μεγιστοποιησει το ερευνιτικο αποτελεσμα των χρηματοδοτησεων και θα δικαιολογισει και περαιτερω χρηματοδοτηση.
    γ) Θα εξαφανισει τον κινδυνο τα ιδιωτικα πανεπιστημια στην Ελλαδα να γινουν επικινδυνα παραμαγαζα που πουλανε αχρηστα πτυχια σε ανυποψιαστα παιδακια (στη χειροτερη των περιπτωσεων θα το ξερεις εξ αρχης, και εσυ και ολοι οι αλλοι, οτι το πτυχιο που αγοραζεις ειναι για πεταμα - σημαντικοτατη διαφορα).

    7) Και κατι για τον γιουρι: Το πως τα αποτελεσματα της βασικης ερευνας εντασσονται στην παραγωγικη διαδικασια με δευτερο/τριτογενεις εφαρμογες, δε σημαινει οτι η βασικη ερευνα που γινεται δεν εχει αξια. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Αλλα kai αυτο δε σημαινει οτι η "βασικη ερευνα" ειναι καθοδηγούμενη. Η βασικη ερευνα εξ ορισμου δεν μπορει να ειναι καθοδηγουνενη και δε χρειαζεται να ειναι, για να μπορεσει καποιος να εκμεταλλευτει τα αποτελεσματα της, οικονομικα ή ανθρωπιστικα. Και κανεις δε σε εμποδιζει να τα χρησιμοποιησεις οπως θελεις.

    Εσυ που εισαι ανθρωπιστης, να βγεις στους δρομους και να διαμαρτηρηθεις γιατι λεφτα των φορων σου δεν πανε στην παραγωγη φαρμακων με πατεντες που εχουν ληξει, για να σταλλουν στην Αφρικη. Ξερεις ποσες ζωες μπορουν να σωθουν με "generics" φαρμακα που μπορουν να παραχθουν στην Ελλαδα, αν για παραδειγμα μειωθουν οι μισθοι ετσι ωστε ολοι οι Ελληνες να μπορουν μονο να σητιζονται επαρκως και να εχουν στεγη;
    -Τι ειναι πιο σημαντικο απο τη ζωη ενος παιδιου που πεθαινει απο σχιστοσωμίαση στη Αφρική; Ο καφές σου στην καφετερια; Το ποτό σου στο μπαρ; Το τρεντι σακακι σου; Το αυτοκινητό σου; Τα τσιγάρα σου; Οι διακοπές σου; Τι;

    Η ηθικολογία μπορει πολυ ευκολα να στραφει και κατα του ηθικολογου

    Αυτά ειχα να πω. Δεν έχω να προσφερω τιποτε αλλο ή να πω κατι διαφερετικο ή καινουριο. Αν θελετε συνεχιστε να διαφωνειτε.

    ReplyDelete
  132. @ Don

    Το ξερω οτι ειναι το παρατσουκλι του παπαζογλου. Τυχαια μου ηρθε στο μυαλο. Push-pull είναι ειδος διακοπτη.

    ReplyDelete
  133. Μετα απο πολλα χρονια εκτος Ελλαδας τα Ελληνικά μου, προφανώς (αλλά αδικαιολόγητα), πασχουν. Για παραδειγμα, γραφω συνεχως "ερευνιτικος" αντι για "ερευνητικος" (και αλλα πολλα). Ελπιζω αυτο απο μονο του να μην κανει την επιχειρηματολογια μου να υστερει.

    ReplyDelete
  134. OXI OXI OXI

    Eγώ θα προχωρήσω ΑΚΟΜΑ παραπέρα

    σε επικίνδυνες υφαλοκρηπίδες!

    ΠΟΙΟΣ είσαι εσύ κύριε indio, και ΠΟΙΟΣ είμαι εγώ, for that matter, που θα ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

    γιά τον Α Β Γ πολίτη. Πόθεν θα ΑΝΤΛΗΣΩ/ΕΙΣ το ΚΥΡΟΣ να μιλάς γιά τις προτεραιότητες της ΖΩΗΣ του καθενός??

    Η ΣΤΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του κάθε ανθρώπου είναι, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαναλαμβάνω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, γιά άλλους μείζων και γιά έτερους ελάσσων υπόθεση.

    Nonetheless, είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ δικαίωμα και ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟΝ τμήμα της ΦΥΣΙΚΗΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ υγείας του ανθρώπου, η διατήρηση μιάς φυσιολογικής σεξουαλικής ζωής.

    ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ και τα κέρδη από το VIAGRA ήσαν τεράστια γιά την PFIZER, αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΙΡΕΙ και ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ το γεγονός ότι το φάρμακο αυτό έχει ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ την προσωπική ζωή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ανθρώπων.

    ΠΟΙΟΣ είσαι εσύ που θα ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙΣ ΤΙ είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ στην ζωή των ΑΝΘΡΩΠΩΝ after all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;

    MA AYTO ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  135. πους πουλ, η επιχειρηματολογία σου δεν υστερεί καθόλου. Αντιθέτως εμπλουτίζει τη συζήτηση που διεξάγεται στο blog και ενισχύει το οπλοστάσιο υπέρ της μεταρρύθμισης του τοπίου της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με πυξίδα την κοινή ευρωπαϊκή λογική. Όπως είπαμε θα επναέλθουμε στο θέμα της αναγνώρισης με ποστ οπότε υπάρχει συνέχεια

    ReplyDelete
  136. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  137. @κομφούκιος

    Φυσικα, και δεν υποβιβαζω την σημασια της στυτικης λειτουργιας. Απλως η επιχειρηματολογια μου εστιαζε αλλου.
    Γενικα, μπορει καποιος να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να ισχυριστει οτι ζητηματα ποιοτητας ζωης ειναι λιγοτερο σημαντικα απο τη θνησιμοτητα νεων ανθρωπων. Αλλά αυτα, οπως ανεφερες κι εσυ, είναι επικινδυνες υφαλοκρηπιδες ανθρωπινων δικαιωματων, αυθαιρετων κρισεων και αποφασεων, ηθικολογίας, φασισμου.
    Η ιεράρχηση ανθρωπινων δικαιωματων μας οδηγει σε λογικα αδιεξοδα.

    ReplyDelete
  138. KAI κοίτα εσύ Ατανάζ, σουπιά. ΜΗΝ αλλάξεις post τώρα που άρχισε να δένει η bechamel, διότι θα γίνει εδώ η Πηγάδα του Μελιγαλά.

    ReplyDelete
  139. Πους πουλ:

    Το θέμα πάει αλλού, όπως πάει συνήθως, καθαρά σε πολιτικές ιδεολογίες και δεν έχει νόημα να μπούμε στην κουβέντα περι ηθικής. Απλά σου λέω ότι και το να θεωρείς ελευθερία (μη-φασισμό) το να ξοδεύονται οι πόροι της οικονομίας όπως γουστάρει ο CEO μιας πολυεθνικής, είναι και αυτό μια μορφή ηθικής. Μια επιλογή.

    Κατά τη γνώμη σου, η ύπαρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν ζημιώνει την βασική έρευνα ή την "επιστήμη". ΟΚ καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν συμφωνώ, και τον λόγο σου τον εξήγησε ο γκαγκάριν. Αν συγκρίνεις την επιστήμη του τώρα με το μεσαίωνα, φυσικά είναι απείρως πιο προηγμένη, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο κριτήριο.

    Ακόμα και μένοντας στον δικό σου τρόπο σκέψης, οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν εδώ και καιρό αποδείξει ότι ψάχνουν κάθε ευκαιρία να απαξιώσουν το ΔΠ. Οι φοιτητές δεν θέλουν να δώσουν άλλη μια, γιαυτό και δεν συμφωνώ στο συγκεκριμένο ούτε με τους δικούς σου όρους.

    Ας περάσουμε σε ένα άλλο ερώτημα που όχι μόνο είναι σχετικότερο με τα πανεπιστήμια, αλλά και με το σάιτ αυτό περισσότερο.

    Πρόταση:Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην ελλάδα θα συμβάλουν στην ίσων ευκαιριών πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Στο παραπάνω απαντάτε α) ΝΑΙ β)ΟΧΙ γ) δεν θα κάνουν διαφορά

    Προβλέπω πως το γ θα είναι η προτίμηση των περισσοτέρων του θρεντ. Νομίζω οτι στην καλύτερη περίπτωση, η απάντηση "δεν κάνει διαφορά" είναι υπεκφυγή του νοήματος της ερώτησης, στην χειρότερη είναι καθαρή υποκρισία.

    Στα ivy league σχολεία σου πους πουλ δεν παει ο λαοτζίκος. Πάνε αυτοί που έχουν τουλάχιστον μερικές γενιές στην υψηλή τάξη των ΗΠΑ (μιας και κοινωνικά η ταξική κινητικότητα έχει πιάσει πάτο εκει πέρα εδώ και πολλές δεκαετίες).

    ReplyDelete
  140. Ναι βέβαια ενώ στα καλά ελληνικά δημόσια πάει η φροντιστηριακή τάξη.

    ReplyDelete
  141. @ don
    @ πους πουλ

    RE: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ από ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοσθούν ΟΛΕΣ οι επιπρόσθετες ΜΕΘΟΔΟΙ που παρουσιάζει ο πους πουλ και, ηλίου φαεινότερο, ότι όσο αυξάνονται σε ποσότητα και τρόπο προσέγγισης οι μέθοδοι αξιολόγησης, ΤΟΣΟ κοντινότερα είμαστε στην ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

    Αλλά, trust you me, KAI μόνη η MULTIVARIATE ανάλυση της αξιολόγησης από τους φοιτητές ΑΡΚΕΙ, αν ο biostatistician είναι ΠΑΛΑΙΑ πΟτάνα [επαναλαμβάνω παλαιά πΟτάνα - old whore] προδιαγραφών Κομφού.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ:

    Εάν αντι μιάς Βell Curve έχουμε bimodal distribution, δλδ "δυό καμπούρες" ΕΧΟΥΜΕ αμέσως ARTIFACT, δλδ ENΔΕΙΞΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!

    Τότενες, που λες φίλε don, λέει το κάθαρμα ο Κομφού, "Γιά να δούμε τα "δημογραφικά στοιχεία" αυτών που βαθμολόγησαν τον don με "αριστα" και αυτών που τον έβαλαν στο lower 20th percentile."

    KAI παίρνει τα ΑΝΩΝΥΜΑ δημογραφικά από την Γραμματεία που δείχνουν ότι

    90% όσων του έβαλαν 20/100 και κάτω είναι συνταξιούχοι, ουδέποτε πήραν πάνω από 6 σε οιονδήποτε μάθημα, κλπ κλπ
    ΕΝΩ
    ΟΛΟΙ όσοι του έβαλαν 90/100 είναι ΑΡΙΣΤΟΙ των αρίστων.

    Ο ιδιοφυής του Room (όταν δεν σκέφτεται κομματικά), ο Παρμενιδάκος that is, είπε προ έτους ότι η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ και ειδικότερα η ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ μπορούν να αποδείξουν τα πάντα, με άλλα λόγια, η έρευνα (και τα αποτελέσματά της) ΜΠΟΡΕΙ να είναι ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ είχε/έχει δίκαιο - γι αυτό ΚΑΙ φρονώ ότι η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ πρέπει να είναι ΚΟΜΒΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ σε όλες τις Σχολές ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ γιά αυτοπροστασία του μελετητή/επιστήμονα.

    Εξ ΙΣΟΥ, όμως, η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ είναι ΕΥΛΟΓΙΑ όταν βρίσκεται στα ΧΕΡΙΑ των ΚΑΛΩΝ και των ΔΙΚΑΙΩΝ. Ο,τι εκ του πονηρού ΜΠΟΡΕΙ να το ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ στατιστική ανάλυση.

    Εξ ου και ΔΕΝ υπάρχουν πλέον ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

    για τους Αλαβάνους

    γιά τις Αλέκες

    γιά τους Baby Doc Παπανδρέου

    γιά τους Αλογοσκούφηδες κλπ κλπ κλπ

    ΚΑΙ ξέρετε ΓΙΑΤΙ;;;;;

    ΔΙΟΤΙ ουδείς από αυτά τα redicola γνωρίζει ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΛΟΓΙΚΗΝ.

    ReplyDelete
  142. Τα IVY LEAGUE πανεπιστήμια ΗΣΑN ανέκαθεν ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ στα ΛΑΪΚΑ στρώματα ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

    και βάσει της συλλογιστικής ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να έχουν σπουδαία ΜΥΑΛΑ στην ΛΙΣΤΑ των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ τους.

    ΜΠΟΡΕΙ, δλδ ο σκοπός να είναι πάλι "πονηρός" αλλ ενόσω ένα φτωχό βλαχάκι ευεργετήθηκε, ΔΕΝ έχει ΣΗΜΑΣΙΑ ποιός ήταν ο σκοπός ΠΙΣΩ από την ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ.

    ΚΑΙ εξηγούμαι

    Οι Αμερικανοί, από τότε που άνοιξε το ΑΝΑΤΟΛΙΑ στην Θεσσαλονίκη και το ATHENS COLLEGE στην Αθήνα ΕΔΙΝΑΝ πάντα ΑΦΕΙΔΩΣ υποτροφίες σε ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ μέσα από talent hunting που έκαναν οι ίδιοι.

    To 1960 περίπου, οι Αμερικανοί και το ΑΝΑΤΟΛΙΑ περιμάζεψαν ένα βλαχόπαιδο, Αρβανιτόπαιδο γιά την ακρίβεια, από το Πριγκηπάτον.

    Ο άνθρωπος αυτός σπούδασε αργότερα στας Αμερικάς και έγινε μέγας και τρανός.

    ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού ΣΗΜΙΤΗ, είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Director του Τμήματος ΜΕΛΕΤΩΝ της Eurobank EFG

    το όνομα δε αυτού

    ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ.

    Στα 60ς το παιδάκι ενός μπακάλη πήγε στο Βαρβάκειο και μετά στο ΕΜΠ. Τον ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ το Πανεπιστήμιο CORNELL όπου έκανε ΔΩΡΕΑΝ το ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ του. ΣΗΜΕΡΑ είναι ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ επιστήμονας στην ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

    ο καθηγητής ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΚΟΣ που τυχαίνει να είναι και το ευγενέστερον πλάσμα του κόσμου.

    ΟΥΤΕ στην Ελλάδα, μήτε στην ΕΥΡΩΠΗ,΄και ΠΟΛΥ περισσότερο στας ΑΜΕΡΙΚΑΣ

    ΕΜΠΟΔΙΣΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ένας ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ να πάει σε IVY LEAGUE πανεπιστήμια.

    ΜΗ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ

    και

    ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΥΔΗ

    ReplyDelete
  143. Καλά κομφούκιε βλέπεις πολύ Βουγιουκλάκη, κόψε γιατί με κάνεις να δακρίζω.

    ReplyDelete
  144. @ ινδός

    Ναι, ναί

    Πέστε τα κύριε Ινδέ μου. Αυτός και η μανάρα του, το κήτος, η φάλαινα, το θωρηκτό που με απoκαλούσε σαχλή μπροστά στον κύριο Ζολώτα, είναι ικανοί και τον Πάπα να παντρέψουν.

    Φαντασθείτε, κύριε ινδέ μου, πως η ίδια η μανάρα του ομολογούσε μπροστά σε κόσμο ότι δίπλα στο γιό της, ο Αιμίλιος Βεάκης και η Μαρίκα Κοτοπούλη φαντάζουν ερασιτέχνες.

    Και τώρα τάχει βάλει ο ελεεινός με την εγγονούλα μου που θυσιάζεται γιά τον άάάάάάάνθρωπο και τον Κώστα μας τον Λαλιώτη τον προστάτη του εργάτη.

    Και ερωτώ, "Τι του φταίει το παιδί μας;;;; Εβδομήντα τρεις χιλιάδες ψηφοδέλτια πήρε το φωφάκι μας και έχει και πτυχίο. Μα τι άλλο θέλει επί τέλους αυτός ο φασίστας;"

    ReplyDelete
  145. @ indio

    25/10
    "Φάρμακο κατά της λευχαιμίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

    Ένα φάρμακο που κατασκευάστηκε από τις Bayer AG και Genzyme για να καταπολεμήσει τη λευχαιμία πιθανότατα θα μπορέσει να βοηθήσει και τους ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα στα πρώτα στάδια της ασθένειας".
    Πηγή: REUTERS

    Τι λέγαμε??????

    ReplyDelete
  146. @ indio

    Οπως είπα και πριν, δεν έχω τίποτα διαφορετικό να προσθεσω. Αλλά επείδη η επανάληψη βοηθάει τη μάθηση:

    1) Περί CEO κτλ. Στο ξαναλέω. Ηθικολογείς.
    Σου ξαναπροτείνω, αφού έχεις τόσα ηθικά προβλήματα, να μην αγοράσεις δεύτερο παντελόνι, να μη πιεις τιποτε άλλο εκτός από νερό (και αυτό ισα ισα για να επιβιώνεις), να τρως μόνο ξερό ψωμί, να δώσεις το αυτοκίνητό σου κτλ κτλ, μέχρι να ενδυθούν, τραφούν, γιατρευτούν κτλ κτλ καταλλήλως ΟΛΟΙ οι φτωχοί του κόσμου. Διαφορετικά δεν έχεις το δικαίωμα να ηθικολογείς. Που ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα ηθικολογείς, αλλά ελαφρώς πιο πειστικά.
    Αφού μάλιστα νομίζεις ότι οι επενδύσεις των CEO φαρμακευτικών εταιριών είναι άχρηστες, σε ξαναΠΡΟΚΑΛΩ να προσπαθήσεις να τη βγάλεις καθαρή χωρίς τα φάρμακα που αυτές οι επενδύσεις απέδωσαν.

    2) ΔΕΝ καταλαβα να μου εξηγεί ο γιούρι πως η ύπαρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων ζημιώνει τη βασική έρευνα ή την επιστήμη.

    3) Δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατι οι κυβερνήσεις θέλουν απαξιωμένο πανεπιστήμιο. Αλλά ουτε μπορώ να καταλάβω γιατί, φοιτητές και καθηγητές, ΔΕ θελουν αξιολόγηση. Αυτό το τελευταίο μπορείς να μου το εξηγήσεις;

    4) Για τις ευκαιρίες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται αξιολόγηση. Αν υπάρχει αξιολόγηση και τα ιδιωτικά κριθούν καλύτερα από τα δημόσια, θα έχουν και επιτυχία και θα θελουν οοολα τα πλουσια παιδάκια να πάνε εκει. Γιατί όμως θα είναι καλύτερα τα ιδιωτικά;
    Ή γιατι θα έχουν καλύτερο μάνατζμεντ/καλύτερο προσωπικό/καλύτερη χρηματοδότηση (οπότε θα μπορείς και εσύ να απαιτήσεις το ίδιο από το κράτος για το δημόσιο - και θα λες στην κυβέρνησή σου, "γιά δες, μπορούμε και καλύτερα στο ίδιο περιβάλλον!)
    Ή γιατί στα ιδιωτικά, εκτός από τα παραπάνω θα έχουν πρόσβαση ΚΑΙ τα χαρισματικά φτωχότερα παιδιά.
    Ή, τέλος, αν αποδεχτούμε αξιωματικά ότι τα πλούσια παιδάκια είναι πιο έξυπνα από τα φτωχά (ΔΕ νομίζω. -Εσύ;)

    ΑΝ λοιπον ένα από τα παραπάνω, ή όλα μαζί, ισχύσουν και τα ιδιωτικά πιάσουν τόπο, θα έχεις κι εσύ την ευκαιρία να πας στα δημόσια, που μέσα από την αξιολόγηση κτλ θα γίνουν καλύτερα απ΄ότι είναι τώρα, ή στα ιδιωτικά πληρώνοντας ή με υποτροφία.


    Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, ιδιωτικά πανεπιστήμια στην ελλάδα θα είναι μάλλον σαν τα μέτρια και χειρότερα ΤΕΙ που είναι διασκορπισμένα στην Ελληνική εξοχή. Οπότε εσύ που είσαι του πολυτεχνείου, παλι στο πολυτεχνείο θα πήγαινες. Και αν ήταν και καλύτερο θα μάθαινες και περισσότερα.

    5) Αυτό που επαναλαμβάνει ο gμοσιος για τη φροντιστηριακή τάξη κτλ, σκεψου λιγο τι σημειολογική ΚΑΙ πραγματική σημασία έχει στα πλαίσια της "δωρεάν και δημόσιας" εκπαίδευσης που υπερασπίζεσαι.

    6) Δε σου είπα ότι το 1999-2000 πήγα για ένα χρόνο στο University of California, Los Angeles (UCLA) (Δημόσιο - "state"). Εκεί είχα την ευκαιρία να δω από κοντά αν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, σε ένα κράτος με βαρβάτα ιδιωτικά, μπορεί να λειτουργήσει, να διδάξει φοιτητές (φτωχούς και πλούσιους), να χρηματοδοτηθει, να κάνει έρευνα. ΤΙ λες να διαπίστωσα;;;;;

    ReplyDelete
  147. Ξέρωγω ρε Δον τι λέγαμε; Διάβασε τι έγραψα και θα δεις ότι δεν λέω αυτό.

    Και δεν σε βλέπω να απαντάς το multiple question μου.

    ReplyDelete
  148. η αντιστοίχηση νομίζω θα είναι γιά όλους προφανής-

    τόσα χρόνια ζούσαμε στη μονοκρατορία του "εθνικού αερομεταφορέα" -

    όταν άρχισε να πετάει η Aegean τι έγινε λοιπόν ?

    Κροκοδείλια τα δάκρυα των ενάντιων στην ιδιωτική εκπαίδευση
    Δεν θέλουν να χάσουν ένα προνομιακό χώρο αυθαιρεσίας και κακασχήμιας, όπου δεν ισχύει η δημοκρατία.

    Διότι μην μου πει κανείς ότι έχει δει ψηφοφορία σε ΑΕΙ που να γίνεται δημοκρατικά

    Δια βοής του όχλου όπου οι φοιτητές είναι η μειοψηφία

    Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αναγκάσουν τα δημόσια είτε να βελτιωθούν είτε να παρακμάσουν και να κλείσουν
    (κατά το ΟΑ-Aegean)

    Το αποτέλεσμα όμως γιά την ελληνική παιδεία θα είναι θετικό

    ReplyDelete
  149. πωπωπω μπηκαν οι επιστημονες σημερις και κανουν αναλυσεις επιστημονικως. και αντε μετα να τις κανεις και γελαδαρικως.

    Σπρωξετράβα, καλα σου λενε αι κομμουνισται. Τι ειν αυτα που λες; Δω τα πραματα ειν ξεκαθαρα. Στο ειπε και ο γιουρι. "Συνεπως οποιαδηποτε συζητηση που κανετε ειναι στον αερα εφοσον δε μιλατε για την υποβαθμιση των επιστημονικων αντικειμενων σε εργαλεια αναπαραγωγης των υφισταμενων αντιδραστικων ρυθμισεων στην εργασια..."

    χαχαχαχαχαχαχα

    Σπρωξετράβα, πως αντεχεις βρε παιδακι μου, τι ντουρασελ εισαι συ; Ταβορακι εχεις; Θελεις;

    Κουμφουκιακο, σενα δε σου προσφερω γιατι ειμαι σιγουρος οτι δε σε πιανουν ουτε αμα τα παιρνεις πεντε πεντε.

    Γω ενα εχω να πω στο φιλο μου το γιουρι. Αλλη μια αναλυση κουκουεδίστικη να καμεις και θα φυγω παλι σφαιρα για τσιπουρακι και ταβορακι.
    Μα εσυ εισαι καλυτερος και απο κνιτη του '70.

    Ινδε, γιατι τοσο μισος για τα βιαγκρα; Δε σε πιανουν; -Ουτε μενα. Ειναι απ τα πολλα ταβόρ.

    ReplyDelete
  150. Πους πουλ:
    1)δεν είπα ότι έχω "καλυτερη" ηθική από τη δική σου. Οπότε φτάνουν τα δακρύβρεχτα. Είπα και οτι η πραγματικότητα (ceo και τα τοιαύτα) είναι και αυτό μια ηθική, μια ηθικολόγηση αν θέλεις. Και την επιλέγουμε κάθε μέρα, όπως θα μπορούσαμε να επιλέγουμε μια άλλη που θα ανακατευθυνει τους πόρους με γνώμωνα όχι το κέρδος.

    Το επιχείρημα σου περί "μη χρησιμοποιείς φάρμακα" δεν λέει τίποτα. Θα είχες άλλη άποψη αν σου αρνιόντουσαν φτηνό φάρμακο για το AIDS.

    2)Απάντηση του γιούρι περι βασικής έρευνας και τις σχέσεις με την εργασία: Το βασικο προβλημα που ΔΕ λετε φυσικα ειναι η εναρμονιση της εκπαιδευσης με τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις..Συνεπως οποιαδηποτε συζητηση που κανετε ειναι στον αερα εφοσον δε μιλατε για την υποβαθμιση των επιστημονικων αντικειμενων σε εργαλεια αναπαραγωγης των υφισταμενων αντιδραστικων ρυθμισεων στην εργασια...

    3)Αν δεν καταλαβαίνεις οτι οι κυβερνήσεις απαξιώνουν θελημένα το πανεπιστήμιο, έχεις καιρό να πατήσεις σε αυτο. Αυτή είναι η ουσιαστικότερη διαφωνία μας, επι του πρακτικού.(θεωρητικές διαφωνίες έχουμε σε άλλα θέματα). Με την αξιολόγηση συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Αλλά πως μπορεί ο μάνατζερ(κράτος) να αξιολογεί ασχημα την ίδια του την εταιρία(σχολές) και να μην κάνει τίποτα να την φτιάξει;;;;;

    4) Μιας και πιάσαμε τις ιστορίες για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, να σας πω και εγώ μια ιστορία.

    Σε μερικές από τις πιο δυνατές οικονομίες του κοσμου, δηλαδή στις χώρες τις σκανδιναβίας, ολα τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και δωρεάν. Και όχι μόνο αυτό, ακούσατε ακούσατε, οι φοιτητές πληρώνονται απο το κράτος περί τα 550ευρώ καθαρά, ώστε να μην εργάζονται και να αφιερώνονται στις σπουδές τους! Τι ουτοπία, τι τρέλα!
    Πολλά από αυτά τα πανεπιστήμια είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και ήδη μερικά αρχίζουν να προσπερνούν ακόμα και αμερικάνικα στο innovation(δεν το λέω εγω, το διάβασα και δυσκολευόμουν να το πιστέψω).

    Συναρπαστική ιστορία, δεν νομίζετε;

    ReplyDelete
  151. Καλε θα τρελαθω. Σπρωξετραβα, στο ειπε και ο αλλος!!! χαχαχαχαχαχαχα.
    Λοιπον, ταβορακι στον σπρωξετραβα και μεχρι να συνελθει ας μου πει καποιος βρε παιδια, ΤΙ ΕΙΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ;;;;;

    "Το βασικο προβλημα που ΔΕ λετε φυσικα ειναι η εναρμονιση της εκπαιδευσης με τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις..Συνεπως οποιαδηποτε συζητηση που κανετε ειναι στον αερα εφοσον δε μιλατε για την υποβαθμιση των επιστημονικων αντικειμενων σε εργαλεια αναπαραγωγης των υφισταμενων αντιδραστικων ρυθμισεων στην εργασια..."

    χαχαχαχα
    δε το πιστευω.

    Μα εσεις θα μας αποτελειωσετε.

    ReplyDelete
  152. Έλα μην κλαίς απόφυτε θα προσπαθήσω να στο κάνω λιανά αν και ο κοσμοναύτης θα ήταν πλέον αρμόδιος. Ετσι σαν άσκηση σκέψης.

    Οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν. Το αφεντικό σου θα μπορεί να σε απολύει ευκολότερα, να μην σε ασφαλίζει. Η δουλειά που ζητούν από εσένα όλο και περισσότερη, για τα ίδια λεφτά. Οι θέσεις μετατρέπονται από επιστημονικές θέσεις σε θέσεις όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος με όλο και πιο εξειδικευμένο γνωστικό πεδίο(αυτό λέγεται και ρομπότ).

    Το'χουμε μέχρι εδώ;

    Αυτές οι αλλαγές λοιπόν, περνάνε στα πανεπιστήμια. Δηλαδή τα πανεπιστήμια δεν νοιαζονται για την επιστήμη αυτή καθαυτή αλλα φτιάχνουν απόφοιτους έτοιμους για συγκεκριμένες θέσεις. Τώρα, το φοβερό συμπέρασμα είναι ότι αν τα πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά, αυτό το φαινόμενο οξύνεται. Αν είναι δημόσια και ως κάποιο βαθμό αυτο-διαχειριζόμενα, αυτό αμβλύνεται.

    Γκε γκε;

    πους πουλ: ευχαριστώ που κάνεις σοβαρή συζήτηση και όχι ότι ναναι όπως οι υπόλοιποι επενδυτές των παγκοσμιων χρηματιστηρίων εδω μέσα.

    ReplyDelete
  153. Και που σαι ινδε, μιας που πηρα μπρος. Στα δακρυβρεχτα μας εχεις ταραξει εσυ. Ο αλλος το αντιθετο απ τα δακρυβρεχτα σου λεει.

    Το επιχειρημα μη χρησιμοποιεις φαρμακα σου λεει οτι οι επενδυσεις των φαρμακευτικων ειναι χρησιμες. Το να σου αρνηθουν φτηνο φαρμακο σου λεει οτι οι εταιριες δεν ειν φιλανθρωπικες. Ετερον εκατεροθεν που λεει και ο κουμφου.
    Και επειδης αυτα τα ξερει μεχρι και ο γελαδαρης, ξερεις τι γινεται αμα οι εταιριες δωσουν αδεια σε αφρικανικες και ινδικες εταιριες να παραγουν φτηνα φαρμακα; αυτες παραγουν γι αυτους, αλλα πλυμηριζουν και ουλο τον υπολοιπο κοσμο με τα ιδια φαρμακα.

    Οσο για το έιτζ, να πας να παραπονεθεις στον Πάπα. Και δε σου κανω πλακα. Με νοείς;;

    ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΕ να αξιολογειται το πανεπιστημιο απο το "μανατζερ(κρατος)" που λες. Σου ειπε για πιρ ριβιου (που ετρεχα σημερα να διαβασω τι ειντο). Το λοιπον ειναι ΑΨΟΓΟ.

    ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ, τα πανεπιστημια στις σκανδιναβιες ΠΩΣ ξερεις οτι ειν καλα;;;; ΜΗΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ;;;;


    -Λεμπουσκι, που εισαι. Εισαι τριγυρω;; Εσυ πηγες πανεπιστημιο ή εβγαλες το Πανεπιστημιο της Ζωης, οπως κι εγω; Το καλυτερο πανεπιστημιο. Σου μαθαινει οτι εισαι βλακας και πως να το χρησιμοποιεις. Το αλλο σου μαθαινει οτι εισαι βλακας και πως να προσπαθεις να το κρυβεις.

    ReplyDelete
  154. χαχαχαχαχαχα.

    καλε ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ παιδίο μου. Εξειδικευμενο γνωστικο πεδιο;; Στα πανεπιστημια του εξωτερικού;


    χαχαχαχαχαχα

    Ω, μα εσεις ειστε ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ κωμωδίας.

    ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ινδουλη μου ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

    Αλλα ΚΑΙ ΦΛΕΞΙΚΙΟΥΡΙΤΙ (κι ο κωλος μας να φεξει!)

    Ω, μα εσεις ειστε ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

    ΟΤΑΝ λοιπον σας λεμε για ΦΛΕΞΙΚΙΟΥΡΙΤΙ και ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σεις αι κομμουνισται ΦΩΝΑΖΕΤΕ οσανα σας πατησαμε τον κάλο!!!

    Ετεροαπασχοληση υπαρχει στας αμερικας (με τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ), στας αγγλιας, στας ελβετιας κτλ κτλ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ σημαινει να μπορεις να κανεις κατι αλλο απο αυτο που σπουδασες και να μπορεις να αλλαζεις δουλειες αναλογα με το πως βολευουν οι συνθηκες;;;; Σημαινει οτι κει που πηγες να μαθεις γραμματα ΔΕ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟΜΠΟΤ, αλλα σου εμαθαν να σκεφτεσαι.

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑΛΛΑ οταν σας λενε για ετεροαπασχοληση και φλεξικιουριτι ΦΩΝΑΖΕΤΕ (χειροτερα απ οτι εγω τωρα). ΚΑΙ θελετε να πιασετε ΜΙΑ δουλεια και κει να μεινετε μεχρι να ψοφισετε. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;;;;;

    χαχαχαχα

    το ΕΝΑ αιτημα ΑΝΑΙΡΕΙ το ΑΛΛΟ.

    ΚΑΙ

    η ετεροαπασχοληση που βρισκεις στα εξωτερικα ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ή ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΡΕΙ το επιχειρημα.

    ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ αγαπητοι μου

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ

    ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


    χαχαχαχαχαχαχα

    Ειστε χειροτεροι και απο τσιχλοφουσκες!!!!! (Γκε κε;;)

    ReplyDelete
  155. απωφυτος λοικιου said...

    "Το καλυτερο πανεπιστημιο. Σου μαθαινει οτι εισαι βλακας και πως να το χρησιμοποιεις. Το αλλο σου μαθαινει οτι εισαι βλακας και πως να προσπαθεις να το κρυβεις."

    Δεν έχω ματαξαναδεί πιο όμορφο περιγραφικό ορισμό για την παιδεία και την εκπαίδευση αντίστοιχα!!!

    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  156. (Ειπα να το κανω κουμφου στάιλ γιατι ταιριαζε. Δε πιστευω να σε πειραζει κουμφουκιε...)

    ReplyDelete
  157. indio said...

    "πους πουλ: ευχαριστώ που κάνεις σοβαρή συζήτηση και όχι ότι ναναι όπως οι υπόλοιποι επενδυτές των παγκοσμιων χρηματιστηρίων εδω μέσα."

    Τώρα ρε indio τι να σου πω; Συμφωνώ με τον απώφοιτο. Συγνώμη που με πρόλαβε, όπως με πρόλαβε. Δεν έχω να πω κάτι επί της ουσίας που να είναι καλύτερο.

    ReplyDelete
  158. ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
    Από τούτο το Blog
    October 22, 2007 9:16 PM
    Anonymous said...
    Ενα καλό σχόλιο επί του θέματος που έγινε πέρυσι στο blog theorein από τον Κώστα Χασαπογιάννη


    quote:

    C A Hassapoyannes says:
    June 4th, 2006 at 5:21 am


    Θαυμάσιες οι παρατηρήσεις όλων και ειδικά του αρχικού αναλυτή που αναφέρθηκε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παραφραζοντάς τον, ερωτώ ρητορικά “Εχουν δικαίωμα η Κυβέρνηση ή οι Ελληνες πολίτες (π.χ. η πλειοψηφία τους μέσα από ένα δημοψήφισμα) να απαγορεύσουν σε κάποιον επιχειρηματία η καλοπροαίρετο εθνικό ευεργέτη να ιδρύσει Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο;” Και η απάντηση είναι το “ΟΧΙ”, όχι του Μεταξά, αλλά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στο χώρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναστέλλεται η, εθιμικά και συμβατικά, διεθνώΣ εδραιωμένη Αρχή της Πλειοψηφίας (51%), έτσι ώστε, ακόμα και εάν μόνο ένας Ελληνας επιθυμεί τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, η βούλησή του πρέπει να γίνει σεβαστή. Στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ισχύει η Αρχή της πλειοψηφίας του Ενός.

    Μακάρι οι σημερινοί πλούσιοι του τόπου, αντι να διοχετεύουν τα χρήματα τους στους hooligans του ποδοσφαίρου, να έφτιαχναν πανεπιστήμια η άλλα σχολεία. Λίγες σπουδαίες Ελληνίδες έβγαλε το Αρσάκειο? Λίγοι σπουδαίοι Ελληνες αποφοίτησαν απο το Μποδοσάκειο και το Λάτσειο του Κολλεγίου Αθηνών;

    Οπως και σήμερα, έτσι και πριν 30+ χρόνια, όταν ήμουνα έφηβος, υπήρχαν σπουδαία, ευάριθμα ατυχώς, ιδιωτικά και πάμπολλα σκάρτα. Στα πρώτα πήγαιναν έξυπνα παιδιά εχόντων (haves), αλλά και πολλά πάμφτωχα από όλη την Ελλάδα με πλήρη υποτροφία (χαρισματικά παιδιά των have-nots). Στα άπειρα δε σκάρτα πήγαιναν τα οριακού διανοητικού πηλίκου παιδιά όλης της Αθήνας (αλλά και εκεί, και φτωχών και πλουσίων).

    Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούσαμε και στη δημόσια Στοιχειώδη και Μέση Εκπαίδευση, αν και το γενικό επίπεδο της δημόσιας Εκπαίδευσης ήταν παρασάγγες ψηλότερο από αυτό της ιδιωτικής. Σε όλη τήν Αθήνα υπήρχαν τρία λαμπρά δημόσια, το Πειραματικό [οι πρωθυπουργοί της τελευταίας 25ετίας, πλην του κ. Μητσοτάκη είναι απόφοιτοί του], το Βαρβάκειο και το Α’ Αρρένων της Πλάκας. Από αυτά τα σχολεία, 99% των αποφοίτων έμπαιναν στο ΕΜΠ, Ιατρική και Νομική, ενώ από τα υπόλοιπα δημόσια μόλιΣ 10-15%.

    Συμπερασματικά, μεινοκτήματα, άπειρα και σημαντικά, αναγνωρίζονται και στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση - όπως έχουμε βιώσει στη Στοιχειώδη και Μέση βαθμίδα στην Ελλάδα, και αναμένεται πως ανάλογα θα ισχύσουν και στο ανώτατο επίπεδο. Βέβαια, όπως σωστά πολλοί συνομιλητές προανέφεραν, η ανώτατη παιδεία διαφέρει ριζικά από τις άλλες, διότι εκεί δεν απαιτείται μόνο μετάδοση γνώσης, αλλά (υποτίθεται) και παραγωγή νέας. Κοντολογίς, τα πανεπιστήμια είναι χώροι από τους οποίους, μέσα από την διαλεκτική, επηρεάζονται οι πολιτισμικές πορείες των Λαών (think tanks). Αλλά, αλήθεια, παράγεται γνώση στην Ελλάδα?

    Γιά παράδειγμα, νωρίζετε έστω και ένα πανεπιστημιακό γιατρό, από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα, που παρήγαγε γνώση εντός Ελλάδος; Ο μόνος γιατρός πού έσωσε ζωές μυριάδων ανά το κόσμο, ο Γεώργιος Παπανικολάου, εξάντλησε όλη τη καριέρα του στις ΗΠΑ (Miami, FLA).

    Yπήρξαν, πανεπιστημιακοί, πέραν του σοφού καθηγητή Αλεξάνδρου Σβώλου, που εμψύχωσαν το Λαό και επηρέασαν θετικά το πολιτισμό μας στις τραγικότερες στιγμές του Εθνους, δηλαδή στη Κατοχή και τον Εμφύλιο; Από ό,τι γνωρίζω, το μισό διδακτικό του Καποδιστριακού έγιναν συνεργάτες των Γερμανών με πρωτεργάτη τον καθηγητή Λογοθετόπουλο, στη συνέχεια quisling πρωθυπουργό.

    Η ωραιότερη χώρα του κόσμου, η Ελλάδα, βρίσκεται σε all-time low από πλευράς παιδείας, παροχής Υπηρεσιών Υγείας, διανόησης, περιβαλλοντικού status, κοινωνικής συνοχής και Αρχών. Αφού λοιπόν έχουμε “πιάσει πάτο” και χειρότερα δεν γίνεται, οι δήθεν ανησυχίες γύρω από την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι προφάσεις εν αμαρτίαις (false pretenses).

    October 22, 2007 9:23 PM


    Anonymous said...
    Και έτερο σχόλιο του ιδίου απο το blog theorein

    C A Hassapoyannes Says:
    July 10th, 2006 at 5:39 pm


    quote

    Γράφει ο Νικόλας: ‘Η σχέση καθηγητή-φοιτητή και πανεπιστημιακού ιδρύματος-φοιτητή δεν μπορεί να είναι σχέση δούναι και λαβείν (περαστικού-ψιλικατζή).’
    Και παρακάτω ‘Η δραστηριοποίηση ιδιωτικών πρωτοβουλιών στον χώρο της παιδείας θα ευνοήσει τις ανισότητες και θα ενισχύσει τις κοινωνικές αδικίες.’

    Εδώ, πρέπει να αρθούν ωρισμένες παρεξηγήσεις που βασίζονται στη πεποίθηση των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων ότι το Κράτος Πρόνοιας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες. There is no such thing as free lunch. Μπορεί να μη πληρώνει ευθέως ο καταναλωτής (φοιτητής, ασθενής κλπ), αλλά ο ίδιος ή οι γονείς του ή κάποιο τρίτο πρόσωπο έχει πληρώσει ή θα πληρώσει στο μέλλον. Ο όρος «δωρεάν» ισχύει μόνο όταν ο παρέχων τις υπηρεσίες αποποιείται αμοιβές με την ανεξάρτητη βούλησή του. Ισχύει, γιά παράδειγμα, όταν ένας γιατρός προσφέρει ανωνύμως υπηρεσίες στις free clinics του Harlem γιά φτωχούς, ή όταν ο διαβάτης δίνει χρήματα στους panhandlers που συναντά στο δρόμο κοκ. Και επειδή εδω μιλάμε γιά ανώτατη παιδεία, σε όλες τις περιπτώσεις που ο δάσκαλος αμείβεται (γιά να επιβιώσει), είτε (και) αμέσως από τον καταναλωτή (ΗΠΑ) ή μόνο εμμέσως μέσω φορολογίας (ΕE), το δούναι λαβείν είναι πάντα παρόν, τουλάχιστον θεμιτά και δυνητικά υπό αθέμιτη μορφή – στα περιθώρια που αφήνουν οι θεσμοί.
    Η σχέση δούναι λαβείν, ακόμα και στο πλαίσιο της άμεσης πληρωμής από τον καταναλωτή, δεν είναι απαραίτητα κακό. Κακό, αισχρό και άδικο έχουμε μόνο όταν στη συναλλαγή (εξίσωση) υπεισέρχονται αθέμιτοι παράγοντες εξαγοράς σε χρήμα ή είδος, εκβιασμού, νεποτισμού, κομματικού παρεμβατισμού κλπ κλπ. Πράγματι, βλέπουμε (στο Shanghai report) πως απο τα καλλίτερα 20 πανεπιστήμια του Κόσμου, τα 17 βρίσκονται στις ΗΠΑ όπου ισχύει ο θεσμός των διδάκτρων που πληρώνει αμέσως ο καταναλωτής – είτε το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο, είτε ιδιωτικό. Αντιστρόφως, βλέπουμε πως το Αθήνησι – το παλαιότερο μας, είναι σε θέση μετά το νούμερο 200 και, επί πλέον, παρά την απουσία άμεσης πληρωμής των δασκάλων, το αθέμιτο δούναι λαβείν οργιάζει – είναι ο κανόνας και όχι η εξάιρεση.
    Νικόλα, το 5% των (αδίκως) ευνοουμένων ζει και θα βασιλεύει στον αιώνα τον άπαντα, είτε ο καταναλωτής πληρώνει ευθέως ή έμμεσα, είτε τα ιδρύματα είναι ιδιωτικού είτε δημοσίου δικαίου, είτε Ευρωπαϊκά είτε Αμερικανικά κοκ. Προσωπικά εστιάζω στο γενικό επίπεδο του Πανεπιστημίου. Μακάρι να άνοιγε ένα «Harvard» ή ένα «Cornell» στην Ελλάδα και ας έβγαιναν και οι απόγονοι των δωρητών διπλωματούχοι χωρίς να το αξίζουν. Ποσώς με απασχολεί το τελευταίο. Αυτοί, ούτως ή αλλέως, δεν πρόκειται να ανταγωνισθούν τους άξιους στην αγορά εργασίας, διότι είτε θα δουλέψουν στην οικογενειακή επιχείρηση ή, αν είναι τελείως ανεπίδεκτοι, ο πατέρας τους θα τους χρίσει πολιτικούς.
    Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το καλό που θα προκύψει από τέτοια σχολεία:
    1) Θά δοθούν ίσες ευκαιρίες στους χαρισματικούς, που θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία στα σχολεία αυτά, διότι έχουν και αυτοί δικαιώματα. Και ίσες ευκαιρίες στους χαρισματικούς σημαίνει το δικαίωμα να εκπαιδευθούν ταχύρρυθμα και το δικαίωμα στα Χ χρόνια των σπουδών να μάθουν διπλάσια η πολλαπλάσια από όσα μπορεί να απορροφήσει το μέσο μυαλό – διότι δεν είναι μόνο άδικο, αλλά τυραννία να αναγκάζονται αυτά τα παιδιά να διδάσκονται κοινοτοπίες (mundane banalities) και σε ρυθμό χελώνας επειδή οι άλλοι είναι πνευματικά νωθροί ή αδιάφοροι.
    2) Θα δοθούν ίσες ευκαιρίες στους χαρισματικούς φτωχούς, διότι, στοχεύοντας πάντα στο υψηλό επίπεδο φοιτητών και στο prestige νάχουν τους αρίστους στη λίστα των αποφοίτων τους, τα σχολεία αυτά θα διαθέτουν μηχανισμούς αναζήτησης ταλέντων (talent recruitment) και προσφέρουν αφειδώς (χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων – ενίοτε δε και πλήρη κάλυπση εξόδων διαβίωσης (room and board). Αυτούς τους μηχανισμούς τους διαθέτουν από ίδρυσής τους τα Αμερικανικά Ιvy League πανεπιστήμια και έχουν εφαρμόσει στην Ελλάδα τα Μέσης Παιδείας Ιδιωτικά Σχολειά Anatolia και Athens College και Αρσάκειο.
    3) Mέσα από το υψηλό επίπεδο των φοιτητών αυτών των σχολείων, όχι μόνο θα ανέβει το μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο της χώρας, αλλά αυτό θα ισχύσει στην αιωνιότητα και θα επηρεάσει τη πολιτισμική πορεία του έθνους.
    4) Eμμεσα, μέσα από το υψηλό επίπεδο σπουδών, τα σχολεία αυτά θα δημιουργήσουν υπόστρωμα γιά εντατικοποίηση σπουδών και στα δημόσια πανεπιστήμια και θα αποτελέσουν μοντέλα προς μίμηση (role models).
    5) Eμμεσα πλην σαφώς, τα σχολεία αυτά θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας. [Ιδε Εconomist ‘To οικονομικό θαύμα της Φινλανδίας επιτεύχθηκε όχι παρά το τεράστιο κόστος επενδύσεων στη Παιδεία, αλλά εξ αιτίας αυτών’ – άλλο που δεν θέλουμε λοιπόν αφού αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν απο ιδιώτες χωρίς κόστος στο κράτος].
    6) Μέσα από τη προσφρά ανθρωπίνου δυναμικού υψηλής και εξειδικευμένης κατάρτισης, η χώρα θα προσελκύσει επενδυτικό κεφάλαιο – το αντίθετο ουδέποτε συμβαίνει. Θα είναι bonanza γιά μιά Αμερικανική εταιρεία, που η λειτουργία της βασίζεται σε υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό, να μετακομίσει στην Ελλάδα, όπου ο εργαζόμενος θα είναι (παν)ευτυχής να αμείβεται με 2-2,500 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που ο αντίστοιχος Αμερικανός εργαζόμενος αμείβεται με 5-6,000 δολλάρια.
    7) Τέλος, γιά να δανεισθούμε απο την Αμερικανική εμπειρία, τα Ιvy League: Harvard, MIT, Caltech, Stanford, Cornell, Yale, Princeton, Brown, Univ of Chicago κλπ, όχι μόνο δεν δημιούργησαν ανισότητες, αλλά αναδείχθηκαν σε αδιαμφισβήτητες εστίες διαφωτισμού, ο οποίος κατίσχυσε σε εθνικό (και διεθνές) επίπεδο μέσα απο τις τράπεζες σκέψης (think tanks), διότι διαφορετικά οι ΗΠΑ θάχαν παραμείνει μιά χώρα αμαθών πουριτανών του θρησκοληπτικού σκότους (ίδε Religious Right, ίδε Born again Christians κλπ).

    Αλλά ας προσγειωθούμε στη πραγματικότητα. Είναι, εκ προοιμίου, βέβαιο πως, στη πλειοψηφία τους, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι επιπέδου λίγο πιό πάνω ή λίγο πιό κάτω αυτού των πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας κλπ κλπ, απλούστατα διότι θα απευθύνονται στους μετρίους (πχ στους 20-25,000 από τους 30,000 φοιτητές που σήμερα σπουδάζουν στην Αγγλία). Αλλά και αυτό δεν είναι κακό – ίσα ίσα. Στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών και της ελευθερίας ως ηθικού προνομίου, έχουν δικαίωμα στην ανώτατη παιδεία και οι μέτριας αντίληψης και οι νωθροί – υπό την προϋπόθεση ότι την ευθύνη της επακόλουθης ανεργίας ή, at best, ετεροαπασχόλησής τους θα φέρουν αποκλειστικά οι ίδιοι.

    October 22, 2007 9:33 PM

    ReplyDelete
  159. Δηλαδης δηλαδης, σπρωξετραβα μεγαλε επιστημονα, θες να μας πεις οτι καλυφτηκες γελαδαρικώς;

    Καλα λεω γω για το Πανεπιστημιο της Ζωης. Το καλυτερο.

    Αλλα ρε ξινοσνομπαρία αυτο το συγνωμη που με προλαβε οπως με προλαβε ΤΙ το ειπες; για να με πληγωσεις; εμενα που θα σου στελνα και ταβορακι;
    Το λοιπον ΔΕ σου στελνω για να ΜΑΘΕΙΣ!

    Αλλά επειδης τα λες ωραια παρολη τη σνομπαρια, θα σου στειλω φιλακια.

    Σε φιλω γελαδαρικως (και ΜΗ φοβαστε οταν σας στελνω φιλακια, ειπαμε, τα βιαγκρα δε με πιανουν)

    Ο Απωφυτος Πανεπιστημίου της Ζωής (της κοντογιώργαινας).

    ReplyDelete
  160. οκ,δεν ξέρω σε τι απάντησε ακριβώς αλλά οκ.

    Απλώς μίλησα και για άλλα παραδείγματα εκτός του αμερικάνικου που δουλεύουν.

    Όσο για το flexicurity έχει νόημα (εννοώντας ότι δεν είναι μόνο κακό για τους εργαζομένους) σε χώρες με πρακτικά μηδενική (<3%) ανεργία. Όχι στην ελλάδα.

    Και κάποιος είπε ότι "δεν πιστεύω να νομίζεις οτι τα παιδιά πλουσίων είναι εξυπνότερα". Φυσικά και το νομίζω και φυσικά και είναι,στατιστικα. Η νοημοσύνη εξαρτάται από το περιβάλλον που θα μεγαλώσεις, δεν είναι σαν το χρώμα των μαλλιών.

    ReplyDelete
  161. Ινδουλι

    Δηλαδης τι θελεις να μας πεις;

    Οτι ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ;;

    χαχαχα Καλο!

    Και ΤΙ εννοεις δε ξερεις σε τι σου απαντησα.

    Ρε μπας και εισαι κανα φτωχοπαιδι κα συ και χανω το καιρο μου;
    Για ξυπνιος μου φαινεσαι. Για συγκεντρωσου και ξαναδιαβασε τι εγραψες και τι εγραψα και ειμαι σιγουρος οτι θα το πιασεις το υπονοουμενο.

    Αρε κουμφουκιε, κωνσταντινε πορφυρογεννητε, αμα πιστεψουμε τον ινδο, μονο συ σαι ξυπνιος εδω μεσα.

    ReplyDelete
  162. @indio
    είσαι καλά άνθρωπέ μου? Συγκρίνεις τα σκανδιναβικά πανεπιστήμια με την Ελλάδα ?

    Ισα κι όμοια είμαστε ? Μην βλέπεις μόνο τι παρέχουν δες και ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.

    και δεν κατανοώ την φοβική σου λογική- επειδή έχει ανεργία η Ελλάδα όχι flexicurity

    επειδή οι ΜΕΡΙΚΟΙ Ελληνες φοιτητές δεν θέλουν "εντατικοποίηση σπουδών" (!!!!!!!!!!) να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια

    πάρτο χαμπάρι ότι αυτές οι νοοτροπίες κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι

    ReplyDelete
  163. Το λοιπον σ αυτο το ποστ ζοχαδιαστηκα, φωναξα, μεθυσα, χαπακωθηκα, εστειλα φιλακια, συγκινηθηκα, στραβωθηκα, ξεστραβωθηκα, γελασα και γενικως τα περασα πολυ ωραια. Παντα τετοια να χουμε και να περναμε ωραια. Παω για υπνο τωρα γιατι εξαντληθηκα απ τα πολλα.

    Καληνυχτα σ ολους.

    ReplyDelete
  164. Λοιπον συνεχιζετε να μιλατε με αοριστολογιες και εννοιες που στερουνται και ενος στοιχειωδους νοηματος...

    Πολλοι λενε για "χαρισματικους" "νωθρους" και κατι τετοια...

    Τι σημαινουν αυτες οι λεξεις μπορειτε να μου εξηγησετε?

    Πως καταλαβαινουμε οτι καποιος ειναι νωθρος και καποιος χαρισματικος?

    Εχετε χτισει θεωρια πανω σε τετοιες ανοησιες και μετα μας λετε για επιστημη...

    ReplyDelete
  165. Tα ιδιωτικα πανεπιστημια, θα το επαναλαβω γιατι κανεις μα κανεις δε φαινεται να παραδεχεται τη σχεση,ειναι αμεσα συνδεδεμενα με τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις...

    Ειναι φανερη τα τελευταια χρονια η προσπαθεια των εκπροσωπων του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ να περασουν ρυθμισεις με στοχο την εργασια(μεταλλαγμενη σε "απασχοληση") -αληθεια γιατι αυτο? γιατι δε μας εξηγει καποιος πεφωτισμενος?-....

    65ωρο,flexicurity,δια βιου εκπαιδευση,ημιαπασχοληση etc...

    Τα αποτελεσματα θα τα δουμε στη συνεχεια και με την καταλυτικη παραμετρο της κρισης φυσικα...Το κοστος εργασιας πρεπει να συμπιεσθει καθως υπαρχουν λογοι που εχουν σχεση με την ομαλη συνεχιση της κερδοφοριας και τη σχεση του μεταβλητου κοστους με το σταθερο(βλεπετε Το Κεφαλαιο τομος3)

    Παραλληλα με την επιθεση στο εισοδημα θα υπαρχει και ολοκληρωτικη ιδεολογικη επιθεση στις εννοιες εργατικα δικαιωματα,σωματειο κτλ καθως αυτα δε χρειαζονται απο τη στιγμη που αφενος δε θα καθεσαι σε μια δουλεια για παρα πολυ καιρο και αφετερου δε φαινεται να σε εκμεταλλευεται καποιος αφου "παρεχεις γνωση"(αυτο το θεμα το το εχει επισημανει ο μαρξ 150 χρονια πριν)

    Τα ιδιωτικα πανεπιστημια εχουν να παιξουν ρολο εδω...Μας λετε συνεχεια για συνδεση εκπαιδευσης και αγορας εργασιας...Για το μονο που μιλατε ομως ειναι η εκπαιδευση με μεταφυσικους ορους "παιδειας και δημοκρατιας","χαρισματικοι" και αλλες τετοιες εξυπναδες που δεν εχουν περιεχομενο...Για το ποια αγορα εργασιας θα συνδεθει με την εκπαιδευση τσιμουδια...

    Η πιεση των ιδιωτικων πανεπιστημιων θα οδηγησει σε υποβαθμιση των βασικων σπουδων και τη μετακυληση της επιστημονικης ειδικευσης σε μεταπτυχιακο επιπεδο...Γιατι δε μας δινετε καποια εξηγηση εσεις που ειστε χαρισματικοι? Ποια αναγκη οδηγει στο σπασιμο των σπουδων?

    Το να λαμβανει καποιος γνωση υποβαθμισμενη θα οδηγησει την αγορα εργασιας(στην ουσια το αντιστροφο συμβαινει) να κοστολογει και αναλογα ενα πτυχιο...Ετσι η μεγαλυτερη μαζα θα καλειται να μπει στην παραγωγικη διαδικασια οχι με ορους επιστημονα αλλα "χειριστη" εφοσον η βασικη εμβαθυνση θα γινεται σε αλλα επιπεδα σπουδων...Αυτο οπως ειπα εχει συνεπειες στο μισθο ΚΑΙ το βασικοτερο κατα τη γνωμη μου,στο επιπεδο αναπτυξης της ταξικης παλης αφου οι εργαζομενοι πλεον δε θα αντιλαμβανονται τον εαυτο τους ως μερος μιας ολοτητας ΑΛΛΑ σα μοναδα που συνεχως θα διαπραγματευεται την αξια της...

    ReplyDelete
  166. indio, λες ότι Σε μερικές από τις πιο δυνατές οικονομίες του κοσμου, δηλαδή στις χώρες τις σκανδιναβίας, ολα τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και δωρεάν. Και όχι μόνο αυτό, ακούσατε ακούσατε, οι φοιτητές πληρώνονται απο το κράτος περί τα 550ευρώ καθαρά, ώστε να μην εργάζονται και να αφιερώνονται στις σπουδές τους! Τι ουτοπία, τι τρέλα!

    Το ακριβές ποσό της επιδότησης που δικαιούται ο κάθε φοιτητής στη Σουηδία είναι περίπου 200 ευρώ τη βδομάδα για 12 εξάμηνα (68 ευρώ άμεσης επιχορήγησης + το υπόλοιπο σε δάνειο που αποπληρώνεται αργότερα).

    Βέβαια αυτό είναι η μισή αλήθεια, διότι αυτό που εύσχημα αποκρύπτεις στο επιχείρημά σου είναι ότι στη Σουηδία επιτρέπονται να λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια είτε αυτά είναι αμιγώς ιδιωτικά είτε περιφερειακά. Το Σουηδικό κράτος θέτει τους κανόνες λειτουργίας αυτών των πανεπιστημίων στο πλαίσιο ενός ενιαίου εθνικού συστήματος εκπαίδευσης. Τα ιδιωτικά και τα περιφερειακά ανήκουν στο free from tuition fee system και μπορούν επίσης να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση.

    Αντίστοιχα λειτουργεί και το σύστημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα ανεξάρτητα σχολεία που έχουν το δικαίωμα να είναι κερδοσκοπικά. Αν κάποιος γονέας θέλει να εξαιρεθεί από το κρατικό λύκειο της γειτονιάς μπορεί να στείλει το παιδί του στο ανεξάρτητο σχολείο δωρεάν αφού το κράτος καλύπτει τα έξοδα με ένα voucher system το οποίο καλύπτει το κόστος εκπαίδευσης του αντίστοιχου κρατικού συν κάποια επιπρόσθετη αμοιβή.

    ReplyDelete
  167. γιούρι, το Chalmers University of Technology λοιπόν, ένα από τα τρία μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Σουηδίας (από τα 14 κρατικά και τα 22 περιφερειακά), διαθέτει μια πολιτική άμεσης διασύνδεσης με τη σουηδική βιομηχανία.

    Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, που ξεκίνησε ιδιωτικά ως η ανωτάτη βιομηχανική της Σουηδίας, κρατικοποιήθηκε για 50 χρόνια και επανήλθε σε ανεξάρτητο στάτους το 1994, δεν περηφανεύεται απλώς για τη διασύνδεση του με τις μεγάλες επιχειρήσεις τις χώρας (Erricson, Volvo, kok) στη λογική ότι παρέχει απλώς καλό επιστημονικό προσωπικό, παρέχει επίσης commissioned education, δηλαδή ειδικά προσαρμοσμένη εκπαίδευση σε εργοδότες, στελέχη και εργαζόμενους, ενώ είναι επίσης πρωτοπόρο στην παροχή υπηρεσιών και υποδομών για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών tech project (incubators, start ups κοκ)

    Μάλιστα από τις 26 Οκτωβρίου 2008 ξεκίνησε το Chalmers Innovation Capital αξίας 110 εκ ΣΕΚ for Rapid Growth Companies για επιχειρήσεις με μέλλον που όμως δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή χρηματοδότηση.

    Αν όλα αυτά είναι άσχημα πρότυπα για μία χώρα όπως η Ελλάδα τότε να το κλείσουμε το ριμάδι το blog και να ξεκινήσουμε την επαναστατικολογία.

    ReplyDelete
  168. @γιούρι
    "χαρισματικοι" και αλλες τετοιες εξυπναδες που δεν εχουν περιεχομενο.."

    Και γώ που πίστευα ότι ο Λένιν ήταν χαρισματικός.

    ReplyDelete
  169. Καλα να ακουσω επιχειρηματολογια υπερ της ιδιωτικης πρωτοβουλιας στην πανεπιστημιακη εκπαιδευση εδω μεσα δεν περιμενα...Αν εσας αυτο που σας καιει μονο ειναι το πως θα βγαζετε λεφτα και πως θα βρησκεται δουλεια και λοιπα εγω αυτο το βαζω σε δευτερη μοιρα.Ειναι μεγαλη συζητηση και πρεπει να κανω ενα ποστ κατεβατο αλλα για μενα η γνωση ειναι εφοδιο πρωτα για τη ζωη.

    Επισης γενικα δεν μπορω να καταλαβω πως δεν σκεφτεστε οτι αυτα τα πανεπιστημια μονο ρομποτακια θα βγαζουν.Γιατι το κεφαλαιο θελει ρομποτακια και οχι ανθρωπους.Και δεν πιστευω να νομιζει κανεις εδω μεσα οτι πισω απο τα ΚΕΣ βρησκονται π.χ ανθρωποι που αγωνιουν για το αν μαθαινουν ωραια πραματα τα παιδια...

    ReplyDelete
  170. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    Διαβάζω την ΠΑΝΔΩΡΑ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    "Να κάνει επίσης το ίδιο ο Κώστας Γείτονας, αλλά να ακούγεται σαν γερασμένο πεκινουά... "

    Ax Πανδώρα μου... Μου φέρνεις τρυφερές μνήμες στην επιφάνεια.
    Η θεία Φωφώ, που λες, τον αποκαλούσε μπασμένο η δε Μάρω μπακαλόγατον.

    Βλέπεις, αι πανέξυπναι αδελφαί Τατά είχαν δικό τους κώδικα-nomenclature γιά υπουργούς ώστε, παρουσία μελών της Συμμορίας, να ΜΗ καταλαβαίνει κανείς σε ΠΟΙΟΝ αναφερόντουσαν.

    Μιά φορά, όταν έμενε ο μακαρίτης στο Χαλάνδρι του λέει η διαπρεπής μαμά, του μπακαλόγατου, that is, "Κωστάκη παιδί μου, ΓΙΑΤΙ δεν φέρνεις και ένα ράντζο να κοιμάσαι στο διάδρομο ώστε να ΜΗ κουράζεσαι με το πήγαιν' έλα".

    χαααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  171. Και για το Μάρξ το ίδιο πίστευα. Αλλά αφου εσύ δεν αναγνωρίζεις "χαρισματικούς" σε κάποια απόφαση της Κεντρικής επιτροπής ή του πολιτ Μπυρώ θα το στηρίζεις.Αρα έχεις δίκιο.

    ReplyDelete
  172. @g700

    Δε με απασχολει αυτο που μου λετε...

    Αλλο ρωτησα...Ποια ειναι η αγορα εργασιας που θα συνδεθει με την εκπαιδευση...

    Ποιοι ειναι οι οροι με τους οποιους βλεπουμε τον εαυτο μας μεσα στην εργασια?

    Γιατι λεμε συνεχεια για απασχοληση και οχι για εργασια? Θα τα ελεγα αυτα ιδεολογικη κυριαρχια του κεφαλαιου που εξειδικευεται σε προπαγανδα αλλα θα με πειτε παρανοικο!!

    ReplyDelete
  173. @normad

    Εσυ, ας πουμε, εχεις χαρισμα στη παπαρολογια...Ολο και καποια θεση εργασιας θα υπαρχει και για σενα...

    ReplyDelete
  174. roxalas
    "για μενα η γνωση ειναι εφοδιο πρωτα για τη ζωη."

    Φαίνεται απο το NICK NAME σου.

    ReplyDelete
  175. Indeed.

    Roxalas is phlegmatic!

    xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxa

    ReplyDelete
  176. In the Anglosaxonic sense I meant.

    xaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  177. @γιούρι
    "Θα τα ελεγα αυτα ιδεολογικη κυριαρχια του κεφαλαιου που εξειδικευεται σε προπαγανδα αλλα θα με πειτε παρανοικο!"

    Οχι! Οχι! Φερεφωνικό θα σε πούμε.ΜΙΑ χαρά όνομα έχεις.

    ReplyDelete
  178. @G700: Τα λεφτά που μίλησα είναι για Δανία. Περισσότερα από 4000DKK που είναι όσα σου είπα, καθαρά. Αντίστοιχα ποσά παίζουν και για φινλανδία και νορβηγία (έχω συγκατοικήσει και μου λέγαν).

    Παραδέχομαι πως δεν γνωρίζω το καθεστώς που ισχύει για τα ιδιωτικά. Λες ότι το σύστημα δουλεύει καλά, μιας και τα ιδιωτικά μπαίνουν στο free tuition system και αξιολογούνται κιόλας.

    Φυσικά σε ένα όμορφο τόπο εκτός της Ελλάδος θα συμφωνούσα μαζί σου 1000%. Παρόλαυτα, για τους περισσότερους φοιτητές, είναι θέμα εμπιστοσύνης στο κράτος! Πως μπορούν οι φοιτητές να εμπιστευτούν ένα κράτος που αντί να κάνει κινήσεις να φτιάξει το ΔΠ, το μόνο που το νοιάζει είναι να εισάγει τα ιδιωτικά. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι οτι τα ιδιωτικά θα είναι το nail in the coffin που λένε και οι αμερικλάνοι για το ΔΠ. Όχι η αρχή της αναβάθμισής του.

    Και νομίζω αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ΠΟΛΥ λογική.

    ReplyDelete
  179. @ γιουρι

    Και επειδή μας θυμησες τον Μαρξ, ενώ ταυτόχρονα μας προειδοποιείς για τα κακά του να συνδέεται η επιστήμη άμεσα με την παραγωγική διαδικασία και τη βιομηχανία, κοίτα να δεις ΤΙ ΠΑΛΑΒΆ έλεγε ο Engels στον επικήδειό του για τον Μαρξ ΤΡΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ μετά το θάνατό του.

    "..... Such was the man of science. But this was not even half the man. Science was for Marx a historically dynamic, revolutionary force. However great the joy with which he welcomed a new discovery in some theoretical science whose practical application perhaps it was as yet quite impossible to envisage, he experienced quite another kind of joy when the discovery involved immediate revolutionary changes in industry, and in historical development in general. For example, he followed closely the development of the discoveries made in the field of electricity and recently those of Marcel Deprez."

    Εδώ λοιπόν έχουμε δύο πιθανές εκδοχές:

    1) Ο Engels δυσφημούσε τον Μαρξ πάνω από τον τάφο του, τρεις μέρες μετά το θάνατό του.

    2) Εμείς είμαστε πιό μαρξιστές από σένα.

    ReplyDelete
  180. Λάθος:

    δυσφημούσε --> ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕ

    ReplyDelete
  181. Mα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ΚΑΙ το Δημόσιο Σχολείο, πολύ πριν το Κράτος, το ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ και ο ΜΑΘΗΤΗΣ - και, ακράτως λαϊκίζον, the State followed suit in a passive and pathetic manner!!

    Mα ΠΩΣ αλλιώς να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ο τρίτος, ΜΗ Ελληνας και ΜΗ Ευρωπαίος παρατηρητής;;;;;;;

    ΜΟΝΟ στην Ελλάδα υφίσταται ο όρος "ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ" ή "ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ".

    ΚΑΙ εξηγούμαι:

    1) Οι φοιτητές και μαθητές ΑΡΓΟΥΝ, ΔΕΝ απεργούν, by definition, αφού δεν εργάζονται, αλλά ΜΕΛΕΤΟΥΝ.

    2) ΈΣΤΩ............. Είναι ΛΟΓΙΚΟΝ άνθρωποι να ΑΡΓΟΥΝ, δλδ να ΔΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στα προσωπικά τους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΤΙ εννοώ;

    ΟΤΑΝ ο εργάτης ΑΠΕΡΓΕΙ, προσπαθεί να ΒΡΕΙ μιά ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ανάμεσα στις δικές του απαιτήσεις και σε όσα ο εργοδότης είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει. ΣΩΣΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΠΕΡΓΕΙ, δε, διότι μέσω της ΑΠΟΧΗΣ, άρα της συνεπαγόμενης ΜΕΙΩΣΗΣ της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που, εν σειρά, έχει συνέπειες στις υποχρεώσεις του ΕΡΓΟΔΟΤΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ έναντι των πελατών του, ΑΣΚΕΙ

    ΠΙΕΣΗ στον ΕΡΓΟΔΟΤΗ αφού τον ΖΗΜΙΩΝΕΙ διά της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

    ΣΩΣΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    Διά της ΑΠΟΧΗΣ από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ποιόν ΒΛΑΠΤΕΙ ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ή ΜΑΘΗΤΗΣ παρά ΜΟΝΟΝ τον ΕΑΥΤΟΝ του!!!;;;;;

    ΚΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΕΛΑΜΑΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΕΤΣΙ και έτσι, τα παιδιά της μεσαίας και χαμηλής εισοδηματικής ΤΑΞΗΣ χάνουν και χάνουν και χάνουν την ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ τους ΙΣΧΥ όταν αποφοιτήσουν, ΚΑΘΟΤΙ τζουτζέκια..............

    ΑΥΤΟΙ δλδ τους οποίους ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ οι κύριοι της ΟΙΟΝΕΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μετατρέπονται στα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ της.

    In the interim,

    In the interim,

    In the interim,

    o στιβαρός καρδιολόγος και η κυρία Στρούγκα, ο κ. και η κ. Αλογοσκούφη και πολλοί άλλοι ΚΑΛΟΙ και έξυπνοι ΕΧΟΝΤΕΣ γονείς έβαλαν τα παιδάκια τους στο International Baccalaureate του Μωραϊτη, τέλειωσαν, πήγαν στο Cambridge, στο Brown ή δεν ξέρω ΠΟΥ και τα λοιπά είναι ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ, η ΙΔΙΑ, η ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι

    ο ΚΟΜΒΟΣ της ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ της ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ των ΠΤΥΧΙΩΝ και της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ των ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ των ΝΕΩΝ της μεσαίας και κατώτερης ΤΑΞΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    INCREDIBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nonetheless, ΑΛΗΘΕΣ!

    ReplyDelete
  182. @ ventriloquist


    ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ

    ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ

    ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ

    ReplyDelete
  183. Έχω την εντύπωση ότι η συζήτηση έχει καταστεί τόσο μάταιη πλέον, όσο μάταιη θα ήταν και η οποιαδήποτε προσπάθεια κάποιου να επιχειρήσει να μάθει ένα σκύλο να μιλάει......

    Δηλαδή, όπως θα έλεγε και ο απώφυτος "είν σαν να μιλάς σε ντουβάρ..."

    ReplyDelete
  184. Αυτοί δεν βάζουν μυαλό ούτε με μεταμόσχευση εγκεφάλου....

    ReplyDelete
  185. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

    μεταμόσχευση --> εμφύτευση

    ReplyDelete
  186. METEΜΦΥΤΕΥΣΗ το απολύτως ορθόν.

    ReplyDelete
  187. χαχαχαχα

    Γεια σου ρε ντονακο!

    Διαφωνώ. ΔΕΝ ειναι σα να μιλας σε ντουβαρ. Γιατι εδω η υποθεση βγαζει ΠΟΛΥ γελιο.

    Μ αυτα που πε ο βεντριλοκιστ, ο γιουρι τωρα θα καψει φλατζα. Θα παθει κριση ταυτοτητας. Θα καταλαβει οτι ο κουμφουκιος ειν πιοτερο μαρξιστης απο τον ιδιο και θα παθει παρακρουση.

    Βεντριλοκιστ εισαι ΠΟΛΥ κακος. Αλλα καλα κανεις, γιατι πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι αυτα που λεν οι κνιτες, οχι μονο ειναι ασχετα με την κοινη λογικη, την πραγματικοτητα, την προοδο ή τον ανθρωπισμό, ΑΛΛΑ ειναι ασχετα ΚΑΙ με το ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ με τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ.

    Ειναι ΜΟΝΟ σχετικα με τη ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΙΚΗ πολιτικη τους.

    ReplyDelete
  188. Pacemaker IMPLANTATION

    EMΦΥΤΕΥΣΗ βηματοδότη

    LIVER TRANSPLANTATION

    ΜΕΤΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ (κακώς ονομάζεται μεταμόσχευση)

    SKIN TRANSPLANTATION
    METAMOΣΧΕΥΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (μεταφορά ιστού από ένα σημείο του σώματος σε ένα ΑΛΛΟ με την ίδια ή διαφορετική λειτουργία).

    ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ (και ανοήτως, αφού διαθέτουμε ΔΥΟ διαφορετικές έννοιες/λέξεις), στην Ελληνική αντιγράψαμε τον ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ έννοια γιά να υποδηλώσουμε

    ΚΑΙ την ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
    ΚΑΙ την ΜΕΤΕΜΦΥΤΕΥΣΗ.

    Semantics θα πείτε, ΑΛΛΑ την ΥΣΤΕΡΗΣΗ στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ στην Ελλάδα, την ΠΛΗΡΩΣΕ και η ΓΛΩΣΣΑ (καλημέρα Παρμενίδη μου), ΑΚΟΜΑ και όταν είναι προετοιμασμένη (η ΚΑΘΑΡΗ Ελληνική) επειδή την ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ελληνική ΑΔΥΝΑΤΕΙ να την χειρισθεί ο ΛΑΟΣ.

    ΕΔΩ, βέβαια, αποδίδονται ΜΕΓΑΛΕΣ ευθύνες σε ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ και όχι ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ, ως θα ώφειλαν, της ΓΛΩΣΣ-ΑΣ/-ΟΛΟΓΙΑΣ, όπως ο ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ, κατά την γνώμη μου, Μπαμπινιώτης.

    ReplyDelete
  189. Aντε να χαθείς, τέρας, ζνομ, γελοίε υποκείμενε που τάχεις βάλει με το παιδί μας.

    Να το βάλεις καλά στο μυαλό σου, ο Γιώργος μας και η εγγονούλα μου θα κυβερνήσουν την Ελλάδα.

    Παληοζηλιάρη. Κι' αν δεν σ' αρέσει να πας με τους υπηκόους σου να φτιάξετε ανεξάρτητο κράτος, που όλα τα δεινά του έθνους - καλά τα λέει ο Παρμενίδης, ξεκινάνε από σας.

    Παληοαρκάδες, τέρατα.

    ReplyDelete
  190. απωφυτος λοικιου said...

    "...πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι αυτα που λεν οι κνιτες, οχι μονο ειναι ασχετα με την κοινη λογικη, την πραγματικοτητα, την προοδο ή τον ανθρωπισμό, ΑΛΛΑ ειναι ασχετα ΚΑΙ με το ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ με τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ."

    Σωστά. Του τα 'πα κι εγώ πιο πριν (αλλά λίγο πιο χοντρά από τον ventriloquist) και με ρώταγε τι έπαθα ο "κοσμοναύτης".....

    Δεν έχει καν περάσει ξυστά από την κομμουνιστική (βιο)θεωρία. Απλά μηρυκάζει τα ίδια και τα ίδια που τον έχουν ταΐσει με ότι βρέθηκε μες στο ταγάρι και έχει το θράσος να θεωρεί τον εαυτό του κομμουνιστή και προοδευτικό.

    Είναι το ίδιο τραγικό, μάλιστα, να βλέπεις ανθρώπους αγράμματους σε θέσεις ως καθ'ύλην αρμόδιους να υπερασπίζονται τα εργατικά διακιώματα και να μην μπορούν να εκφέρουν προσωπική/ κριτική και προοδευτική άποψη, παρά μόνο να λενε τα ίδια και τα ίδια, υπονομεύοντας κατ'ουσίαν τα δικαιώματα που έχουν οι ίδιοι κληθεί να υπερασπίσουν.
    Είναι, αν μη τι άλλο, σίγουρο πως αυτή η πρακτική κάθε άλλο από άμοιρο ευθυνών αφήνει τον αριστερό χώρο για την κατάντια του σύγχρονου ελληνικού βίου. Έχουν κι αυτοί τεραστιο μερίδιο ευθύνης, και μάλιστα ιδιαιτέρως βαρύνουσας στάθμισης επί του συνόλου, μιας και αυτοί έχουν αυτοκληθεί να παίζουν τον ρόλο του υπερασπιστή των "εργατικών" δικαιωμάτων και θα περίμενες σίγουρα κάτι παραπάνω από την στατική αντίληψη που τηρούν στην τοποθέτηση τους έναντι των σύγχρονων προκλήσεων.

    Κρίμα!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  191. bravo ventri, well said ρε μάγκα έτσι για να θυμόμαστε λίγο και τους μεγάλους που τους έχουν οικειοποιηθεί κάτι δογματικοί και τους θεωρούν κτήμα τους επειδή βάλαν μια φωτό στον τοίχο. Ρεεε ξυπνάτε κάτι μαρξιστές ρεεε. Τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ όταν λέτε να μη συνδέεται η έρευνα, οι εφευρέσεις, οι καινοτομίες και το πανεπιστήμιο με την παραγωγή ρεεε. Η σύνδεση των δύο σε καθεστώς καπιταλισμού προηγείται της διασύνδεσής τους σε καθεστώς σοσιαλισμού. Αλλά παντού συνδέονται ρεεεε.

    @ ροχάλας

    ενώ πίσω από τα κρατικά που τα ελέγχει ο Στυλιανλίδης και η κάθε φατρία και καμόρα από ψευτοκαθηγητές που δημοσιεύουν μόνο στην Ελευθεροτυπία 450αρια κάθε σάββατο κρύβεται μια βαθιά θέληση για ποιότητα και έρευνα

    @ indio

    να πιστέψεις ότι αυτό που περιγράφεις ως ιδανικό κι εσύ το βρίσκεις στις σκανδιναβικές χώρες μπορεί να συμβεί κι εδώ. Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε. Ότι ρε παιδί μου αυτό είναι το όραμα και το επιδιώκουμε με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Διαφορετικά όλα τ' άλλα επιχειρήματα του τύπου η Ελλάδα που έχει ιδιαιτερότητες και παπαριές προσπωπικά μου ακούγονται σαν επιχειρήματα της ΠΑΣΠ λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι για να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.
    Οι g700ιοι με κάλυψαν απόλυτα με το παράδειγμα της Σουηδίας.

    ReplyDelete
  192. Θα ήθελα να κάνω μιά ΕΥΧΗ.

    1) Να αναμιχθεί ο Robert Rubin στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ των ΗΠΑ

    2) Να γίνει ο ΣΤΙΒΑΡΟΣ, ΣΩΦΡΩΝ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ και 100% Κομφουκιανών προδιαγραφών Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής της Ιndiana Robert LUGAR, Υπουργός Εξωτερικών.


    By the way

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    στους Δημήτρηδες τις Δημητρούλες και στον φωτογενή

    Ντιμ Γκάγκλας

    ReplyDelete
  193. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  194. Σταμάτα ρε κομφούκιε να αγχώνεις τα Γκαγκλάκια. ΔΕΝ ειναι αμερικανάκια. Είναι ευρωπαίοι (και όχι συγκεκριμένα Αγγλάκια)

    Συνεπώς

    gourmet
    goulash
    goujon (γαλλικό αυτοκίνητο αλλά ΚΑΙ ψάρι της Αμερικής)

    Αλλα και στα καθαρά αγγλικά

    could
    soup

    (μονοσύλλαβα, οποτε μάλλον εξαιρούνται)

    Και αμα ήταν καθαρά αγγλάκια (τα Γκαουγκλάκια), είναι πιο πιθανο να ήταν "ΓΚάΟΥ" παρά "Γκα"(γκα)!

    :-)

    ReplyDelete
  195. χρόνια πολλά σε όλους με λίγο Αλαβάνο στο νούμερο 200 κάνω κόπυ πέιστ όπως το βρήκα στο ATHENS INDYMEDIA

    Στην ιστοσελίδα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Α. Αλαβάνου (29/8/02) διαβάζουμε δήλωσή του με τίτλο «Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο», γιατί δεν αναγνωρίζει τους πανεπιστημιακούς τίτλους Αλλοδαπής που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Στη συνέχεια αναφέρεται: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου, εξέδωσε Αιτιολογημένη Γνώμη (C – 2002 – 2468), με την υπογραφή του αρμόδιου Επιτρόπου της Frits Bolkenstein, “απευθυνόμενη στην Ελληνική Δημοκρατία δυνάμει του άρθρου 226 της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας λόγω της μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ και μη ορθής εφαρμογής ορισμένων διατάξεων της ανωτέρω οδηγίας”. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τη νομική επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει πτυχία ξένων πανεπιστημίων επειδή «μέρος της εκπαίδευσης έχει πραγματοποιηθεί σε κέντρα ελεύθερων σπουδών». Ο Αλαβάνος συνεχίζει τη δήλωσή του: «Αυτές τις μέρες, όπως και κάθε φθινόπωρο, ζούμε την αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, που αναζητούν, με σκληρές πολλές φορές οικονομίες, μια προοπτική για τα παιδιά τους που τελείωσαν το Λύκειο, μέσα από την εξασφάλιση σπουδών σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, που μέρος τους πραγματοποιείται στην Ελλάδα μέσω των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών». Και η δήλωση τελειώνει: «Η Αιτιολογημένη Γνώμη της Επιτροπής, τελευταία φάση πριν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μου και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση. Καλώ για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Παιδείας να δώσει τέλος σε αυτή τη στάση κυνισμού απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες που προσπαθούν να δουν με ελπίδα το μέλλον τους, ερασιτεχνισμού και επιπολαιότητας στην εκπαιδευτική πολιτική και παντελούς άγνοιας της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    ReplyDelete