Friday, October 3, 2008

Μόνο οι μισοί πτυχιούχοι ΑΕΙ εργάζονται

Και αυτό χάρη σε φίλους και συγγενείς
Το 61,4% διαβιοί για χρόνια στο πατρικό του


Του Απόστολου Λακασά,
Καθημερινή 3 - 10 - 2008

Οι σημερινοί 24χρονοι απόφοιτοι πανεπιστημίων ανήκουν σε μία γενιά που δίνει πολλά για το μέλλον της, αλλά στην πράξη διαπιστώνει ότι θα πρέπει να περιμένει πολύ για να δικαιωθούν οι κόποι της. Η προσπάθεια μετά την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο συνεχίζεται εντατικά και στα φοιτητικά χρόνια. Στόχος των νέων, να τελειώσουν γρήγορα και είτε να βρουν σύντομα δουλειά είτε να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές που τους δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα για μια καλύτερη καριέρα.

Όμως, όπως δείχνει έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, παρά τα πτυχία και τα πλούσια βιογραφικά, μόνο οι μισοί απασχολούνται (χάρη σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς που τους βρήκαν δουλειά) και από αυτούς οι περισσότεροι σε προσωρινή εργασία. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, το 61,4%, για αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτηση από το ΑΕΙ, αναγκάζεται να ζει στο πατρικό σπίτι.


Το άγχος δεν σταματά ποτέ για τους σημερινούς νέους, ενώ η επιτυχία μοιάζει με Τζόκερ που έρχεται σε λίγους και τυχερούς. Η προσπάθεια των 18χρονων στο λύκειο να εισαχθούν σε κάποια καλή πανεπιστημιακή σχολή, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο πανεπιστήμιο. Όλο και περισσότεροι βιάζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές ώστε ή να βγουν γρήγορα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακά. Και μετά, όταν πλέον ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, νέο άγχος αρχίζει μπροστά στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς εργασίας. Πού καταφεύγουν;

Παρά τα πτυχία και τα πλούσια βιογραφικά, για τους δύο στους πέντε (38,8%) νέους οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί είναι η βασική οδός για την εξεύρεση εργασίας. Άλλωστε, οι περισσότεροι (το 61,4%) για αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το ΑΕΙ αναγκάζονται να ζουν στο πατρικό τους. Και αυτό διότι τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να φύγουν από την οικογενειακή εστία.

Το προφίλ του σημερινού 24χρονου σκιαγραφεί μεγάλη έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) σε αποφοίτους Ενιαίων Λυκείων και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (την ομάδα έργου της έρευνας αποτέλεσαν τα στελέχη του Π. Ι. Σωτήρης Γκλαβάς, Χρήστος Ραγιαδάκος, Ιωάννης Καρβέλης, Παναγιώτης Ρουσέας και Βασιλεία Βρετάκου). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις στους ίδιους νέους (το 2001 και το 2007), καταδεικνύοντας τις επιβεβαιώσεις και τις διαψεύσεις τους σε μία περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για τη ζωή τους. Ειδικότερα, οι σημερινοί νέοι έχουν πλέον χάσει τη «χαλάρωση» - άκρως απαραίτητη για κοινωνικοποίηση βασισμένη στις δικές τους δυνάμεις - των φοιτητικών χρόνων, που είχαν οι προηγούμενες γενιές.

Οι σημερινοί νέοι εντατικοποιούν τις σπουδές ώστε να αδράξουν τις όποιες εργασιακές ευκαιρίες ή να αποκτήσουν περισσότερα πτυχία, που θα τους δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των συνομηλίκων τους. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στην εξαετία της έρευνας το 22,7% των 18χρονων του 2001 είχε ολοκληρώσει και μεταπτυχιακό πρόγραμμα το 2007. Ο λόγος; «Το έκανα για την απόκτηση περισσότερων επαγγελματικών προσόντων», δήλωσε το 57,9%.

Ο ένας στους δύο 24χρονους ανέφερε το 2007 ότι δεν θα εργαστεί στο επάγγελμα που είχε επιλέξει γιατί άλλαξε επαγγελματικά σχέδια. Κάτι που αποτυπώνει είτε την απογοήτευση των νέων από τις σπουδές είτε - και το βασικότερο - ότι ήταν πρώιμη και ίσως ανώριμη η αρχική απόφαση για την κατεύθυνση σπουδών. Αντίστροφα το 23,1% εργάζονται στο επάγγελμα που είχαν επιλέξει και το 19,9% παρότι δεν εργάζονται εκτιμούν ότι θα τα καταφέρουν στο μέλλον.

Βέβαια, η εργασιακή ανασφάλεια είναι μεγάλη, αφού το 45,6% είναι προσωρινά απασχολούμενοι, δηλαδή υπό το καθεστώς του συμβασιούχου. Όσο για τις αποδοχές, οι δύο στους τρεις (64,4% το ακριβές ποσοστό) δήλωσαν ότι έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές έως 750 ευρώ. Το 29,2% δήλωσαν αποδοχές από 750 έως 1.000 ευρώ, ενώ το 16,5% ξεπερνά το όριο των 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια γενιά που παρότι δίνει πολλά για ένα καλύτερο μέλλον, στο τέλος διαπιστώνει ότι θα πρέπει να περιμένει πολύ για να δει να δικαιώνονται οι κόποι της.

Απορροφούνται οι απόφοιτοι ΤΕΕ

*Ο Απόστολος Λακασάς είναι δημοσιογράφος. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 3 - 10 - 2008. Το αναδημοσιεύουμε ύστερα από άδεια του συγγραφέα.

86 comments:

  1. θα συνιστούσα σε όλους τους νέους να μάθουν άριστα Αγγλικά.Δεν θα μείνουν ΠΟΤΕ χωρίς δουλειά.
    Μακάρι η εκπαιδευσή μας να γινότανε όλη Αγγλόφωνη απο τα νήπια.
    Μακάρι η χώρα μας να γινότανε επίσημα δίγλωσση με δύο "μητρικές".
    Οποιος ξέρει καλά Αγγλικά ξέρει και καλά Ελληνικά.Το ένα ενισχύει το άλλο.
    Δείξτε μου έναν που να γνωρίζει τέλεια Αγγλικά και να είναι άνεργος.

    ReplyDelete
  2. Μέχρι να "ανατρέψουμε το κοινωνικό μας σύστημα",είναι και αυτό ένας τομέας που εξασφαλίζει απο τώρα στους συμμετέχοντες στην διεργασία ανατροπής θέσεις εργασίας, αλλά προς το παρόν τις έχει καταλάβει όλες ο ΣΥΡΙΖΑ, Ας ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ..ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.Είναι εφικτό και μπορεί να συμβεί με υπερεντατικό πρόγραμμα μέσα σε δύο χρόνια.

    ReplyDelete
  3. Ανεργος δεν πρόκειται να υπάρξει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ, αν ξυπνάει κάθε πρωί στις 6, και, απο τις 6 μέχρι τις 8, παρακολουθεί και διαβάζει τα πιό έγκυρα κανάλια του κόσμου και εφημερίδες.Και μετά εγκαταλείπει ΑΜΕΣΩς το σπιτι του για οποιαδήποτε δουλειά.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ και μπορεί να γίνουν πριν απο οποιαδήποτε κοινωνική επανάσταση.Γιατί αυτό είναι από μόνο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ReplyDelete
  4. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ!
    ΜΑΘΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ!!

    ReplyDelete
  5. ASSOCIATED PRESS, ABC NEWS, CBS NEWS, CNN, NBC NEWS, AGENCE FRANCE PRESSE, REUTERS, PATHE', UNITED PRESS.

    Γνωστοποιείται ότι στην Οικία Παρμενίδη εγκαταστάθηκε ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ υψηλής αποδοτικότητας και επάρκειας.

    ReplyDelete
  6. ΠΩΣ θα επιτευχθεί, ομως, ΑΥΤΟ;;;

    ΜΟΝΟ με εισαγωγή Αγγλων Πολιτών από ΜΗ ΒΚΛΑΧΙΚΕΣ περιοχές με καλή ΠΑΙΔΕΙΑ.

    Μα Αγγλοι από ΜΗ βλάχικες περιοχές με καλή Παιδεία, δουλεύουν στο City, είναι διπλωμάτες, μηχανικοί κλπ κλπ.

    Το λέω ΑΥΤΟ, διότι, μετά παράκληση της Μαργαρίτας, πήγα προ μηνών στο British Council να συναντηθώ με την δασκάλα του Απόστολου να μάθω γιά την πρόοδό του.

    Προς ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μου, η κουπέλλα ήταν απού του Ηστ Λούντουν.

    ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. @ Koμφούκιος

    Αντε να χαθείς βρε ζνομ, γελοίε υποκείμενε. Eσύ και η μανάρα σου, το κήτος, το θωρηκτό, η φάλαινα, τα ξέρετε όλα. Αμάν πιά.

    ReplyDelete
  8. Δυναμικό το "μπλογκ" σας. Θα ξανάρθω.

    Έχω φτιάξει, με την βοήθεια και άλλων μπλογκιστών και μπλογκιστριών, έναν κατάλογο από 35 κοινωνικοπολιτικά ψέμματα {κάποια σάς αφορούν άμεσα} και παρακαλώ εσάς και τους φίλους σας να έρθετε και να αξιολογήσετε/ψηφίσετε για να αναδειχτούν τα 7 μεγαλύτερα.
    psemmatapsemmata.blogspot.com

    Ψευτοφιλάκια.

    ReplyDelete
  9. learn English visit Amserdam then tell all your friends i've been to Amsterdam and i 've en-joint it

    ReplyDelete
  10. Το διπλό λάθος

    Το διπλό λάθος, η άρρωστη αστική νοοτροπία και ο κομπλεξισμός του Ελληνα.

    Πρέπει να έλθει η στιγμή που τα λαικόστροφα περί γενιάς των 700 € θα ανατραπούν...

    Ποτε δεν είχαμε κάτι το διαφορετικό στην Ελλάδα...

    Η γενιά των 700 € μας συνοδεύει απο τότε που συνήλθαμε απο το εμφύλιο ανοσιούργημα μόνο που τότε την συντηρούσαμε με πολιτικά μοτίβα...

    Σήμερα τα μοτίβα και οι μάσκες έπεσαν ενώ ο λαϊκισμός του Ανδρέα Παπανδρέου, αδιέξοδος όπως και η συνολική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσαν μια νέα ραχατιλίδικη νοοτροπία του «Καφε Ολε» με συνδρομητές νέους όχι μόνο των 700 € αλλα και των 0 €...

    Το τελευταίο είναι ομολογουμένως ένα μυστήριο... χειρότερο και απο το γνωστό περί αυξήσεων του Μητσοτάκη... Εδώ έχουμε 0 = (5 € + 6+7+4+8+7+4+…)

    Με άλλα λόγια πολλές οικογένειες που δηλώνουν στην εφορία 12.000 € πληρώνουν ανεξέλεγκτα τους καφέδες του κανακάρη τους και της μορφονιάς τους για να τεντώνονται στους καφενέδες...

    Απο την άλλη όλοι βούρ για τα πανεπιστήμια...

    Τα πανεπιστήμια που στην Ελλάδα, πλην εξαιρέσεων, είναι ιδρύματα προς κατεδάφιση και μόνο, προσφέρουν εικόνα που σε προδιαθέτει να ξεράσεις στα πρώτα σου βήματα μετά την είσοδο...

    Οι λέκτορες και οι καθηγητές εκεί, αντι να χαίρονται δίνουν την εντύπωση πως κάνουν αγκαρία για να βγει το μεροκάματο και κυρίως η σύνταξη διοτι προς το παρόν απο αλλα έσοδα βολεύονται...

    Η επαφή με τα του εξωτερικού συχνά περιορίζεται στις παλαιολιθικές γνώσεις του μεσοπολέμου ενω στις οικονομικές επιστήμες η κατάσταση είναι τραγική είτε στον κλάδο λογιστικής ειτε στους κλάδους οικονομετρίας και πολιτικής οικονομίας...

    Οι φοιτητές, ακόμα και αριστούχοι να είναι, έχουν εξασφαλίσει την ανεργία τους διότι το κράτος, το χυδαίο Ελληνικό κράτος για το οποίο μας εξευτέλισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ Ντέμπορα Ουινς – Σμιθ, προσλαμβάνει ακόμα γυμνασιόπαιδα...

    Θα μου πείτε, τι θα κάνουν τα γυμνασιόπαιδα...

    Ας γίνουν τεχνίτες απο αυτούς που εισάγουμε κατά χιλιάδες... εκατοντάδες χιλιάδες...

    Ας γίνουν μαραγκοί, υδραυλικοί, γυψαδόροι, ηλεκτρολόγοι που δεν έχουμε και αυτοί που μας εξυπηρετούν μας γδέρνουν ανηλεώς... αλλα δηλώνουν στην εφορία 9.000 € (οι ελεεινοί...)

    Ας γίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν έχουμε για να παράγουν καλής ποιότητας και προδιαγραφών προιόντα...

    Αν όμως συνεχίσουν να θέλουν να ζουν στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην εκτρωματική Αθήνα... αν θέλουν να γίνουν κακοί δικηγόροι, κακοί και άχρηστοι γιατροί, επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, άχρηστοι οικονομολόγοι, άχρηστοι θεολόγοι και άχρηστοι απόφοιτοι φιλοσοφικών σχολών τότε δεν υπάρχει άλλος φταίχτης απο τον ίδιο τους τον εαυτό...

    Τέλος, ας γίνει ένα πράγμα κατανοητό...

    Όσοι περισσεύουν να φεύγουν... να φεύγουν απο την χώρα όπως παλιά...

    Μόνο που τώρα θα προσγειώνονται σε 4 ώρες στα αραβικά εμιράτα για να βρίσκουν την τύχη τους...

    Οι άλλοι ας βαλουν το μυαλό τους να σκεφθεί...

    Η χώρα μας έχει ανάγκη απο φρέσκα μυαλά με ελεύθερη νόηση (οχι την κονσέρβα που τους περνάνε οι γονείς τους... η γενιά μου δυστυχώς με τα μυριάδες κόμπλεξ της αστικής της ζωής) για να κτίσουν νέες εταιρείες που θα παράγουν πρωτότυπα προιόντα...

    Νέα και πρωτότυπα προιόντα και καλής ποιότητας υπηρεσίες θα συγκρατήσουν την Ελίτ των 700 €

    Αυτή είναι η ζωή... Τα υπολοιπα είναι κακοφορμισμένα όνειρα κακοανεθρεμένων γονιών που τα περνούν στα άτυχα παιδιά τους...

    ReplyDelete
  11. @ Parmenides

    Ενα άλλο πολύ εύκολο και μικρού κόστους μέτρο είναι να προωθήσουμε το προγραμμα ανταλλαγών, δλδ Ελληνάκια να πηγαίνουν γιά ένα χρόνο, διαρκούντος του Λυκείου, στας Αμερικάς με υποχρέωση, βέβαια, των Ελληνικών οικογενειών να φιλοξενήσουν Αμερικανάκια, όπως έκαναν ο γιατρός και η κυρία Στρούγκα από το Διδυμότειχο και μάθανε τα παιδιά τους να σκέφτονται και να έχουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΕΡΑ.

    ΑΥΤΟ είναι το ΑΛΛΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ με τα Ελληνάκια.... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΕΡΑ. Τους μιλάς και δεν μπορούν να σε κοιτάξουν στα μάτια. Τα παιδιά του κ. Στρούγκα σε κοιτάνε στα μάτια και σου σκάνε διαρκώς χαμόγελα...........

    ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ "η γλώσσα του σώματος".

    Τα παιδιά μας είναι TIMID, δεν μπορούν να σταθούν κοινωνικά

    ReplyDelete
  12. @ Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος

    Μα κύριε Μπαζιωτόπουλε μήπως είστε φασίστας ακροδεξιός;;;

    Ο πατερούλης Ανδρέας Παπανδρέου-CAPONE και ο υπο-πατερούλης Γ Γεννηματάς-BATISTA-PERON είπαν στα παιδιά και πριν από τα παιδιά στους γονείς τους ότι οι ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ σοσιαλιστές ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ να επιδίδονται σε ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

    Μάλιστα, από ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, εισάγουν Αλβανούς και Πακιστανούς να κάνουν τις χοντρές δουλειές.

    ReplyDelete
  13. Οταν μιλάω για Αγγλικά δεν εννοώ φυσικά τα Αγγλικά τύπου LINGUA FRANCA.Τέτοια ξέρω και γώ,ξέρει και ο Αλαβάνος,ενδεχομένως ο Ρουσσόπουλος και ίσως και ο Τσίπρας.
    Βέβαια το επίπεδο γνώσης και κατοχής μιας γλώσσας εξαρτάται και απο τη γενικότερή σου παιδεία.Αλλά οι σύγχρονοι γλωσσολόγοι, όπως ο ΤΣΌΜΣΚΙ, πιστεύουν ότι η ικανότητα μάθησης μιας γλώσσας ,της όποιας γλώσσας,είναι έμφυτο και καθολικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
    Αρα μπορούμε να μάθουμε όλοι. Ακόμα και γλωσσικοί Κομφούκιοι μπορούμε να γίνουμε.
    Ακουσα το ΓΑΠ χθές να μιλάει Αγγλικά και έβλεπα τη Σεγκολέν να τον κοιτάζει στα μάτια σαν δεκατετράχρονη ερωτευμένη παιδούλα.
    Ο επόμενος Πρωθυπουργός,εκτός των άλλων, θα ξέρει και καλά Αγγλικά.
    Αν εφαρμόσει και όσα ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά πιστεύει για την παιδεία,
    τότε ΑΠΟχαιρετάμε οριστικά την ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

    ReplyDelete
  14. A OXI Παρμενίδη

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑΥΤΟ να το ΒΓΑΛΕΙΣ απ το ΜΥΑΛΟ σου.

    PERIOD

    ReplyDelete
  15. Κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή.
    Aν και αυτό του πρωθυπουργού,ο Πρωθυπουργός το πέταξε στα αζήτητα,έτσι ώστε μόνο ο ίδιος να θέλει πιά να το ασκήσει.Αν και είμαι σίγουρος ότι, έτσι πως το κατάντησε, το συχαίνεται και αυτός ο ίδιος. Γιαυτό και προσπαθεί να τη κοπανήσει.Αλλά οι Τατούληδες και Δαλαιλάκηδες απλά του κάνουν πλάκα.Θα έχει μέλλον ακόμα η κωμωδία.

    ReplyDelete
  16. @parmenides said...
    ...Μακάρι η εκπαιδευσή μας να γινότανε όλη Αγγλόφωνη απο τα νήπια.
    Μακάρι η χώρα μας να γινότανε επίσημα δίγλωσση με δύο "μητρικές".
    Οποιος ξέρει καλά Αγγλικά ξέρει και καλά Ελληνικά.Το ένα ενισχύει το άλλο...

    Μια χαρά δουλεύει το ευρύτερο σύστημα της αλλοτρίωσης και της παγκοσμιοποίησης.
    Δεν πρόκειται όμως να πετύχει στους Έληνες καμία τετοια ρύθμιση,όπως πανεύκολα πετυχαίνει παντού.
    Είμαστε αρκετά περήφανοι για να σκύψουμε τόσο εύκολα το κεφάλι.

    @ parmenides said...
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ!
    ΜΑΘΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ!!

    October 3, 2008 1:56 PM

    Άλλο το να συνδέεις την άριστη γνώση της αγγλικής με την απλά ευκολότερη εύρεση εργασίας, κι άλλο πράγμα να θεοποιείς την γνώση αυτής της γλώσσας (νομίζω).
    Σαφέστατα υπό μίαν έννοια, (αυτή της πιο ευκολης ανεύρεσης εργασίας), με πολύ δυσκολία ,θα μπορούσες
    να τη θεωρήσεις επανάσταση!

    Νομίζω. Χωρίς παρεξηγηση parmenides, διότι σε θεωρώ εξερετικά ευφυή.

    ReplyDelete
  17. KAΘΕ ΑΛΛΟ. ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΟΦΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ο ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ.

    ΔΕΝ είναι΄μόνο μεγάλη υπόθεση να ξέρεις σπουδαία Αγγλικά,

    είναι ΜΕΓΙΣΤΗ

    - for ΙΤ IMPLIES a zillion other things too!

    ΚΑΙ όσοι δεν τόχετε πιάσει

    ο Παρμενίδης είναι

    ΛΕΡΑ (υπό την καλή έννοια του όρου) extraordinaire

    ReplyDelete
  18. το πλήρες κείμενο της έρευνας μπορείτε να το ζητήσετε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή μπορούμε να σας τo στείλουμε σε ηλεκτρονική μορφή pdf.

    ReplyDelete
  19. Πείτε του Ατανάζ παρακαλώ να μου το στείλει στην διευθυνση που ξέρει

    ReplyDelete
  20. copy-paste
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ.
    Γράφει ο Καπετάν Γιάννης
    Και λίγο γέλιο φίλοι μου που συνιστούν οι γιατροί,αλλά που αυτοί που μας κυβερνούν ..."δεν μας το επιτρέπουν " ,με το χάος που επικρατεί παντού...
    [ Καπετάν Γιάννης έφη: ]

    Πάει μια μέρα ένας, σε μια Τράπεζα στην αρμόδια υπάλληλο να ανοίξει λογαριασμό.
    Πελ. Θέλω πολύ γρήγορα ν' ανοίξω λογαριασμό.
    Υπ. Ένα λεπτό και θα σας εξυπηρετήσω.
    Πελ. Τι λες μωρή πουτάνα βιάζομαι σου λέω
    Υπ. Σας παρακαλώ κύριε πως μιλάτε έτσι;
    Πελ. Αι γ….. μωρή, βιάζομαι σου είπα.
    Ο διευθυντής του καταστήματος ακούει την φασαρία και πάει να δει τι γίνεται.
    Δι. Τι συμβαίνει; γιατί φωνάζετε και βρίζετε κύριε;
    Πελ. Εγώ κύριε Διευθυντά κέρδισα χθες το τζάκ ποτ στο τζόκερ και ήρθα σήμερα ν' ανοίξω λογαριασμό.
    Δι. Και σας καθυστερεί αυτή η πουτάνα;

    Ιωάννης Νομικός

    ReplyDelete
  21. Το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Απορώ γιατί πολλοί προτιμούνε να μένουνε στη Μπανανία... εχμ συγγνώμη, Ελλάδα ήθελα να πω, και δε φεύγουνε στο εξωτερικό. Εν τάξει δε λέω, καλός ο ήλιος και οι καφέδες στο Θησείο αλλά αυτά δε γεμίζουνε τα στομάχια.

    ReplyDelete
  22. don προς Κομφού

    Τα κτίρια εφόσον θες να τα εκμεταλλεύεσαι πρέπει και να τα αποσβένεις. Αυτό το κάνουν και στο χωριό σου στο America.

    Κομφού προς don

    To America δεν είναι χωριό μου παιδί μου.

    Κατάγομαι εκ Πριγκηπάτου της Θυρέας, γεννήθηκα στην Κλινική Καλφοπούλου στην οδό Σόλωνος, πήγα στο Πειραματικό, γωνία Λυκαβηττού και Σκουφά, είμαι Πολίτης του Κόσμου και ζω μεταξύ 66ης οδού και Πλατείας Ρηγίλλης.

    Kομφού
    Επεξήγηση
    Εξ ορισμού, Πολίτης του Κόσμου είναι κάθε άτομο που έχει ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ διαβατήριο.

    ReplyDelete
  23. EΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕ, ΑΛΑΙΜΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

    Είσαι Υπουργός Παιδείας και όμως μαθαίνω ετοιμάζεις πράξη προσβολής του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του ΤΟΠΟΥ όπως διαφυλάσσεται σε ΙΔΡΥΜΑ στο ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ.

    ΠΡΟΣΕΞΕ καημένε μου ΚΑΛΑ, διότι θα σε πάρει ο ΔΙΑΟΛΟΣ και θα σε ΣΗΚΩΣΕΙ

    Α Σ Ε Β Ε Σ Τ Α Τ Ε !!!!!!!

    ReplyDelete
  24. @komfoukios
    λες πολύ σωστά ότι...ΑΥΤΟ είναι το ΑΛΛΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ με τα Ελληνάκια.... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΕΡΑ. Τους μιλάς και δεν μπορούν να σε κοιτάξουν στα μάτια. Τα παιδιά του κ. Στρούγκα σε κοιτάνε στα μάτια και σου σκάνε διαρκώς χαμόγελα...........


    Να γνωρίζεις όμως ότι το dna μας επιτρέπει μέχρι μειδιάματος για συγκεκριμένους λόγους.Βέβαια σε κάθε κοινωνία υπάρχουν και οι "χάχες"(έτσι και στην Ελλάδα).
    Εννοώ δηλαδή ότι το αν κάποιος δεν χαμογελά εύκολα(για να μην πω χασκογελά), δεν σημαίνει απαραιτήτως το ότι είναι και κομπλεξικός ή αμόρφωτος ή αδαής αν θες.
    Θα έχετε ακούσει τη φράση "σε καλό να μας βγει" όταν 2 ή περισσότεροι Έλληνες χρ.ορθόδοξοι, είχαν προηγουμένως ξεκαρδιστεί στα γέλια.
    Νομίζετε ότι είναι τυχαίο???
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

    ReplyDelete
  25. Υποτίθεται πως η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.Τώρα συνειδητοποιώ ότι μοιάζει πολύ με το πρώτο.

    Ronald Reagan

    ReplyDelete
  26. BREAKING NEWS

    Speaker of the House of Representatives is addressing Congress as I write this.

    The decisive vote is due shortly. As I stressed earlier this week, I'd wish they voted AGAINST it.

    ReplyDelete
  27. Nancy PELOSI looks very elegant as always.

    ReplyDelete
  28. Προχθές πήγα να ψωνίσω στο Champion της γειτονιάς μου. Κρατούσα ενα καλάθι στα αριστερό και εφημερίδες στο δεξί. Κατευθύνομαι προς το ascenseur και προς έκπληξή μου, μιά χαριτωμένη κοπελλιά με σαγηνευτικό χαμόγελο είχε ανοίξει την πόρτα και με περίμενε. Λέω, "Τhank you so much, where are you from?" και απάντησε, "Presidio Heights*, San Francisco".

    *Presidio Heights και Pacific Heights είναι fashionable και πανάκριβες γειτονιές του San Francisco.

    ReplyDelete
  29. H NANCY PELOSI μιλώντας στο Κογκρέσσο χρησιμοποίησε περίπου 20 ΦΟΡΕΣ την λέξη ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ (accountability) Και άλλες τόσες τον όρο ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (REGULATORY REFORM).

    Oι ειδήσεις στην Ελλάδα ΞΕΚΙΝΟΥΝ από το G700.

    ReplyDelete
  30. ΟΥΔΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣ

    ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ReplyDelete
  31. Κομφού, τα 2,3 τρις δολλάρια που έχασε το πεντάγωνο το 2002 τα βρήκανε ποτέ;

    http://www.cbsnews.com/stories/2002/01/29/eveningnews/main325985.shtml

    ReplyDelete
  32. Εννοώ δηλαδή ότι το αν κάποιος δεν χαμογελά εύκολα(για να μην πω χασκογελά), δεν σημαίνει απαραιτήτως το ότι είναι και κομπλεξικός ή αμόρφωτος ή αδαής αν θες.

    ΔΕΝ θα έλεγα αναγκαστικά ότι είναι κομπλεξικός, αμορφωτος ή αδαής ΑΛΛΑ είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ.

    ReplyDelete
  33. Erratum
    ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (REGULATORY REFORM).
    επειδή είναι πλεοναστικώς κακόηχη η φράση
    διορθώνω σε

    ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

    ReplyDelete
  34. @ vaggelas

    Η αντρέσα δεν ανοίγει!

    ReplyDelete
  35. EURO = 1.38 USD !!!!

    O φίλτατος Γκίκας Χαρδούβελης είπε χθες πως τα Ευρωπαϊκά επιτόκια θα πέσουν σε μερικούς μήνες. Προσωπική μου αίσθηση είναι πως η Ευρωπαϊκή Οικονομία έχει ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα και δεν μπορεί να επιβιώσει με τα τρέχοντα επιτόκια.

    ΑΡΑ θα πέσουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

    Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι θα ανέβει κι άλλο η ΤΙΜΗ του δολλαρίου. Γύρω στις αρχές του 2009 βλέπω την σχέση σε

    1 ΕURO = 1.3 USD ίσως και παρακάτω.

    ReplyDelete
  36. Κομφού στον shrink πας ακόμα ή τον έκοψες;

    ReplyDelete
  37. παρμενίδη

    ας αρχίσουμε με κάτι απλούστερο: Να μάθουν οι Έλληνες ελληνικά πρώτα και μετά ας μάθουν ότι θες.

    Πάω στοίχημα ότι αν ρωτήσεις 10 νέους τι σημαίνει η λέξη "ενεός" που χρησιμοποίησε ο Κομφούκιος θα σε κοιτάξουν με κενό βλέμμα που τείνει στο άπειρο

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. Εδώ είναι το σωστό λινκ:

    www.cbsnews.com/stories/2002/01/29

    /eveningnews/main325985.shtml

    ή google

    Defense Department Cannot Account For 25% Of Funds — $2.3 Trillion

    ReplyDelete
  40. ser
    "Πάω στοίχημα ότι αν ρωτήσεις 10 νέους τι σημαίνει η λέξη "ενεός" που χρησιμοποίησε ο Κομφούκιος θα σε κοιτάξουν με κενό βλέμμα που τείνει στο άπειρο"

    Αυτοί όμως που γνωρίζουν άπταιστα Αγγλικά την ξέρουν όλοι.
    Το Ελληνόπουλο πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει Αγγλικά από τα γεννοφάσκια του.Είναι λάθος να αντιμετωπίζεται η Αγλική ως μια ξένη γλώσσα όπως όλες οι άλλες.Το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα.Ούτε μπερδεύεται, όπως κακώς νομίζουν οι γονείς, από τη διγλωσσία.
    Οταν η Ελλάδα γίνει μια Αγγλόφωνη χώρα ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα βγεί απο το χάρτη των καθυστερημένων χωρών.Η Αγγλκή είναι το ΟΧΗΜΑ που θα κουβαλήσει το πολιτισμό μας,μαζί και τη γλώσσα μας, σε όλο το σύγχρονο κόσμο.
    Μένω ενεός(!) με τις επιφυλάξεις σου και το σκεπτικισμό σου.

    ReplyDelete
  41. Εάν όμως δεν δημιουργήσουμε χώρα Αγγλόφωνη θα ευνοήσουμε τη δημιουργία μιας Αγγλόγλωσσης τάξης-κάστας, όπως στην Ινδία, η οποία θα προοδεύει και οι υπόλοποι θα τους υπηρετούν.
    Είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε Ελληνα πολίτη να μάθη άπταιστα Αγγλικά.Χώρες , όπως η Ελλάδα με μικρούς εθνικούς πληθυσμούς,δεν έχουν άλλη γλωσσική επιλογή αν δεν θέλουν να υποστούν μια πολυ σοβαρή ταξική διαίρεση.

    ReplyDelete
  42. @parmenides
    παλαιοτερα ειχε προτείνει η Διαμαντοπούλου δίγλωσση εκπαίδευση.

    Δεν νομίζω ότι είναι such a big deal αφού πλέον πολλοί Ελληνες μιλούν Αγγλικά.

    Ο προβληματισμός είναι πως θα καταφέρεις να διατηρήσεις την εθνική σου ταυτότητα αν απεμπολήσεις το γλωσσικό εργαλείο
    therefore
    πιστεύω ότι το ζήτημα δεν είναι να υιοθετήσουμε άλλη γλώσσα και άλλο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ το δικό μας

    (εννοείται ότι οι ξένες γλώσσες θα διδάσκονται ευρέως αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια μιάς εθνικής παιδείας)

    ReplyDelete
  43. @ Κομφούκιος

    REGULATORY REFORM= κανονιστική μεταρρύθμιση.
    Τί θα έλεγες γιαυτή τη μεταφραστική Υβρη;

    ReplyDelete
  44. Σας λέει, με άλλα λόγια, αυτός ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, ότι, όπως γίνεται πάντα στην ΑΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ,

    εάν δεν ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η εκμάθηση της Αγγλικής ως ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΙΣΟΤΙΜΩΣ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ,

    θα προκύψει μιά "ΑΝΩΤΕΡΗ" ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΚΑΣΤΑ" που θα φέρει αυτό το ΠΡΟΣΟΝ κατ' αποκλειστικότητα,

    ΕΝΟΣΩ

    η ΓΝΩΣΗ της ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΚΑΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΙΝΑΙ

    ΠΡΟΝΟΜΙΟ των ΟΛΙΓΩΝ,

    αλλά

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ.


    Τω πεφωτισμένω Παρμενίδη, η Πατρίδα και ο Κομφού ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ευγνωμόνως.

    Σε λατρεύω.

    ReplyDelete
  45. AYTH ήταν η ΛΕΞΗ

    ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  46. Δεν συμφωνώ ότι οι Ελληνες ξέρουν Αγγλικά.Αυτό είναι πλάνη.Σίγουρα πολλοί Ελληνες έχουν μπαούλα ολόκληρα από πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.Αλλά Αγγλικά που απαιτούν οι, διεθνώς ανταγωνιστικές, καλές θέσεις εργασίας δεν γνωρίζουν.
    Και το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί σε Εθνικό επίπεδο και με τα "εθνικά" γλωσσικά εργαλεία.Και αυτό είναι μια ακόμα πλάνη.Τα παιδιά πρέπει να προετοιμάζονται με τη λογική "του Μωάμεθ που πάει στο βουνό και όχι του βουνού που πάει στο Μωάμεθ".
    Οσον αφορά την Εθνική μας ταυτότητα,στο βαθμό που την ταυτίζομαι με την Ελληνική γλώσσα, έχω τις επιφυλάξεις μου γιαυτή τη ταυτοποίηση.Και μάλιστα σε μια εποχή που κάνουμε γεωπολιτική Ελληνισμού και όχι Ελλαδισμού.
    Οι επόμενες εκλογές δεν΄θα είναι εκλογές που θα εκλέξουν κυβέρνηση του Ελλαδισμού αλλά του Ελληνισμού.Το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό;

    ReplyDelete
  47. Mα ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ καλύτερη απόδειξη θέλετε;;;

    ΑΚΟΜΑ και η ΦΑΝΑΤΙΚΗ doctrinaire

    kαι

    ΦΕΡΟΥΣΑ tunnel vision και ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ ΟΠΤΙΚΗ

    κυρία Αλέκα Παπαρρήγα

    φρόντισε το παιδί της να αποκτήσει

    ΑΓΓΛΙΚΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΚΑΙ προς ΤΙΜΗΝ της ΑΥΤΟ!!!!!

    ReplyDelete
  48. Το εκλογικό νομοσχέδιο για τη ψηφοφορία των απανταχού Ελλήνων προετοιμάζεται στη διακομματική πυρετωδώς.Ποιοί θα είναι αυτοί οι Ελληνες; ΜΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ! ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ Η ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    Οσο η Ελλάδα δυναμώνει τόσο η γλώσσα της θα γίνεται ελκτική.Και αυτοί που θέλουν να μετέχουν της "ημετέρας ταυτότητας" αλλά δεν γνωρίζουν Ελληνικά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται.Και μάλιστα σε τόσους χαλεπούς(δημογραφικά) καιρούς.

    ReplyDelete
  49. @parmenides

    Κατά τη γνώμη μου έχεις λάθος. Κατ αρχήν πρέπει να ξέρουμε καλά ελληνικά (αλήθεια αυτό το "ταυτίζομαι" που γράφεις στο σχόλιό σου είναι εγώ ταυτίζομαι - ασύντακτο - ή εμείς ταυτίζομε - ανορθόγραφο ;) και επίσης να μάθουν τα παιδιά μας σωστά αγγλικά.

    Γιά τα σωστά ελληνικά, δε χρειάζεται να πούμε πολλά, διάφορα παραδείγματα από πολιτικούς μέχρι δημοσιογράφους που λένε πχ Ο ψήφος, Ο ράβδος (ράβδος που τους χρειάζεται...).

    Οσον αφορά την εκμάθηση της αγγλικής, το βασικό λάθος που γίνεται στην ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι ότι ενώ οι γονείς στέλνουν σε πλείστα όσα φροντιστήρια τα παιδιά τους, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ NATIVE ENGLISH SPEAKERS οπως ανέφερε ο κομφούκιος παραπάνω. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αρθρώσουν λέξη όταν χρειαστεί, παρά τα διπλώματα. Επειδή όμως ήσουν και λίγο ειρωνικός σχετικά με τις διεθνείς εταιρείες κλπ, προσωπικά, με αυτά τα προσόντα (τα κουτσά ή τα ανεπαρκή σε σχέση με τις διεθνείς εταιρείες κατά τη γνώμη σου), προσελήφθην σε νεαρή ηλικία στους Lloyd's (από τις "hardcore" θα έλεγα στο ζήτημα αγγλικής γλώσσας ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ εταιρείες), και εκτός από λίγα σχόλια σχετικά με τη διαφορά δυναμικού των γραπτών μου σε σχέση με τα προφορικά (τα οποία σε λίγο εξαφανίσθηκαν) τα κατάφερα περίφημα. (Εχοντας δε αποφοιτήσει από ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ σχολείο). Στο δε τέλος της χρονιάς βαθμολογήθηκα καλύτερα από όλους του συναδέλφους με συνακόλουθη και μεγαλύτερη αύξηση μισθού.

    Εκεί που καταλήγω είναι ότι αυτό που λείπει είναι η αγωνιστική διάθεση και το fighting spirit από τους έλληνες ΚΑΙ ΟΧΙ η αγγλική επίσημη γλώσσα...

    ReplyDelete
  50. @parmenides

    Το δε ουσιαστικό ήταν ότι ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΙ).

    ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ...

    ReplyDelete
  51. @anax

    Ο,τι θέλω να τονίσω είναι το: με το να είσαι Ελληνας δεν εξυπακούεται ότι ξέρεις και Ελληνικά.Και με το να είσαι Αγγλος δεν εξυπακούεται ότοι ξέρεις Αγγλικά.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν γνωρίζει ούτε Ελληνικά ούτε Αγγλικά.Και για να το συνδέσω με τον τίτλο του ποστ "μόνο οι μισοί πτυχιούχοι εργάζονται" είμαι σίγουρος ότι οι άλλοι μισοί αν γνώριζαν καλά Εληνικά ΚΑΙ καλά αγγλικά ΔΕΝ θα ήταν άνεργοι.Γιατί η καλή γλωσσική παιδεία σημαίνει και καλό πολιτισμικό μπαγκράουντ,που με τη σειρά του σημαίνει στάση ζωής που μεταξύ των άλλων μπορεί να καλλιεργήσει και το fighting spirit.

    ReplyDelete
  52. Κομφούκιος said....

    "Προσωπική μου αίσθηση είναι πως η Ευρωπαϊκή Οικονομία έχει ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα και δεν μπορεί να επιβιώσει με τα τρέχοντα επιτόκια.
    ΑΡΑ θα πέσουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
    Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι θα ανέβει κι άλλο η ΤΙΜΗ του δολλαρίου. Γύρω στις αρχές του 2009 βλέπω την σχέση σε 1 ΕURO = 1.3 USD ίσως και παρακάτω."

    RESPECT!!!!

    Να που συμφωνούμε και σε κάτι ακόμα, εκτός της πατάτας του αμερικανικού σχεδίου διάσωσης.
    Αν συνυπολογίσεις ότι η κρίση έχει ήδη περάσει τον Ατλαντικό, τότε η συντήρηση των υψηλών επιτοκίων είναι ξεπάτωμα για τις τράπεζες και την επιχειρηματικότητα. Πιθανόν να τα ρίξει νωρίτερα ο Jean. Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Είναι κάτι σαν την ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων, ..πρέπει να έχεις γκάζι για την προσπέραση αλλιώς θα τρακάρεις και μάλιστα μετωπικά. Πόσες ζώνες να φορέσεις πια για να γλιτώσεις???

    ReplyDelete
  53. @ Κομφού

    Re America-χωριό issue.

    Didn't mean anything by that. My sincere apologies.
    Ίσως να φταίει η αντίληψη που έχω σχηματίσει για τον μέσο Αμερικάνο ο οποίος μου μοιάζει να έχει λίγο "νεοπλουτική" αντίληψη και συμπεριφορά νεόφερτου εξευγενισμένου χωριάτη στην πόλη... και συχνά παρασύρομαι.
    I may be wrong.

    ReplyDelete
  54. To εάν η Ελληνική γλώσσα είναι και γλώσσα της επιστήμης και τεχνολογίας θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μακράς αντιπαράθεσης (debate). Xωρίς αμφιβολία, όμως, η Αγγλική είναι ΠΟΣΟΤΙΚΗ γλώσσα (quantitative language) και με το "ποσοτική" εννοώ ΕΠΑΚΡΙΒΗΣ γλώσσα, δλδ της επιστήμης, σε βάθος και εύρος.
    Κοντολογίς, παρουσιάζει (η Αγγλική, that is) και μιά μοναδική ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ (flexibility), την οποία διέθετε η αρχαία Εληνική όχι όμως και η σύγχρονη ομιλούμενη. Στα σύγχρονα Ελληνικά χρησιμοποιούμε τακτικά την ΠΕΡΙΦΡΑΣΗ γιά να διατυπώσουμε κάτι που στην Αγγλική δηλούται θαυμάσια με ένα ρήμα ή ένα όνομα ουσιαστικό.

    Σε κάθε περίπτωση, ουδεμιά χωρεί αμφιβολία ότι η Αγγλική είναι γλώσσα απαράμιλλη στην επιστημονική διατύπωση, ΑΛΛΑ και στο εμπόριο, χρηματο-οικονομικά κλπ. Τέλος, δε, είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ όχημα (vehicle) επικοινωνίας με πολυάριθμους αναπτυσσόμενους λαούς - Κίνα και Ινδία.

    Ο Παρμενίδης, anax_1, δεν θα αμφισβητούσε ότι μπορεί κάποιος να είναι άριστος στο πεδίο του χωρίς νάναι αγγλομαθής ή αγγλόφων.

    ΑΛΛΑ, και είμαι βέβαιος πως θα συμφωνησεις, μεταξύ ΙΣΟπροσοντούχων, η προχωρημένη γνώση της Αγγλικής

    συνιστά την ΕΙΔΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,

    προσφέρει και προσθέτει

    το ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΝ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

    ΚΑΙ σε μιά ανταγωνιστική εποχή, όπου οι καλές δουλειές σπανίζουν και γιά μιά θέση προσέρχονται 100 υποψήφιοι,

    η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ είναι ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ο ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ!

    ReplyDelete
  55. THE BIGGEST IRONY

    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕΛΗΜΑΤΑ ενός δημοκράτη ηγέτη (πολύ δε περισσότερο του επαγγελλόμενου τον σοσιαλισμό) είναι

    1) Οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

    2) το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΓΝΩΣΗ

    και

    3) η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, που ναι μεν δεν αρκεί, αλλά είναι απαραίτητο εργαλείο γιά το ΕΥ ΖΗΝ.

    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, λοιπόν,

    1) ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ και ΚΑΤΕΛΥΣΕ την ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ στην Ελλάδα

    2) ΑΠΟ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ την ΠΑΙΔΕΙΑ με αποτέλεσμα τα παιδιά της Elite να ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ από το Harvard, το Cornell και άλλα Ivy League και τα παιδιά του ΛΑΟΥ
    από την Χαροκόπειον Σχολή Υπηρετριών και την Μπερμπάντειον Κατωτάτην

    και

    3) ΕΛΑΒΕ quasi-ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ οικονομικά μέτρα που μετατράπηκαν ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ σε ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και συνιστούν ΜΟΝΙΜΟ ΒΡΑΧΝΑ του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!

    Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν κυρίες και κύριοι,

    ΤΙ σημαίνει

    Λ Α Ϊ Κ Ι Σ Μ Ο Σ

    και ΠΟΣΟ επικίνδυνος είναι ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΛΑΟΥ

    με

    ΑΠΑΤΡΙΝ ΗΓΕΤΗ

    ReplyDelete
  56. Ετσι και αλλοιώς συνεχώς η σύγχρονη Ελληνική τείνει να γίνει μια "μεταφρασμένη" Αγγλική.Γιαυτό και οι περιφράσεις στην απόδοση.Οι περιφράσεις σημαίνουν ότι τα πρωτογενή νοήματα έχουν συλληφθεί και έχουν διατυπωθεί πρωτογενώς γλωσσικά απο εγκεφάλους "σκεπτόμενους" Αγγλικά.
    Την Αγγλική σήμερα τη τροφοδοτούν τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου σε όλους τους τομείς κάτι που συνέβαινε με την Ελληνική όταν ήταν στις δόξες της.Οπου υπάρχει παραγωγή καινοτομιών πνευματικών εκεί υπάρχουν και νέες γλωσσικές ανάγκες να διατυπωθούν.Γιαυτό η Αγγλική εμπλουτίζεται συνεχώς και έχει γίνει σήμερα η πιό πλούσια γλώσσα του κόσμου στην οποία μπορείς να εκφραστείς επιστημονικά,συναισθηματικά,κλπ και που είναι ακόμα εν τω γίγνεσθαι.
    Η Εληνική,ως ζωντανή γλώσσα, θα ζήσει και μέσω της Αγγλικής και αυτόνομα εάν αποφασήσουμε να γίνουμε δίγλωσσοι,διαφορετικά απλά θα λατινοποιηθεί και μόνο γραμματικά.

    ReplyDelete
  57. ΑΝΑΛΟΓΟΝ της ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ............

    Εάν δε ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ και την ΠΑΡΟΥΣΙΑ

    MEΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ τύπου ΔΟΛ, Κιτρινοτυπίας κλπ κλπ

    ΕΧΟΥΜΕ, πλέον, ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ!

    ΕΤΣΙ, κατεστράφη η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΔΙΟΤΙ, εάν η ΕΛΛΑΔΑ διέθετε

    NEW YORK TIMES και/η
    WASHINGTON POST

    τέτοια πράγματα δεν θάχαν συμβεί ποτέ, μα ΠΟΤΕ.

    ReplyDelete
  58. Γι αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ αποτελεί επανάσταση ΚΑΙ BLOGS όπως το G700

    τους ΕΓΓΥΗΤΕΣ του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος και, μακροπρόθεσμα, της ΕΥΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ.

    Κυρίες και κύριοι, εδώ μέσα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ReplyDelete
  59. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  60. Tον ακούσαμε πρίν από λίγο να μιλάει στην ΟΝΝΕΔ και ξεπονέσαμε τον Ανδρέα.
    Αλλά νομίζω ότι έχουν και τον ίδιο λογογράφο.

    ReplyDelete
  61. Αν η ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΉ γλωσσική παιδεία συνδυασθεί με σπουδές θετικών επιστημών και ένα καλό training στο future shock και στο culture shock τότε οι Ελληνες θα απογειωθούμε.
    ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.

    ReplyDelete
  62. Παιδια τους συχαθηκα. Δεν καταλαβαινω τιποτα. Τους βλεπω στην tv και γελαω. ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΟΛΑΜΟΓΙΑ.Θα ψηφισω το εκτο κομμα. Ξερετε γιατι; Γιατι το εκτο κομμα αν μπει στη βουλη παιρνει στο 3 τοις εκατο ολες του τις εδρες απο το πρωτο. Θα ψηφισω χωρις ιδεολογικη προσεγγιση για να τους κοψω την φορα. Το βραδυ των εκλογων ενδιαφερον θα εχει να μην υπαρχει αυτοδυναμια και ολοι να εχουν ενδιαφερον τι θα γινει κ.τ.λ.
    Αν υπαρχει αυτοδυναμια οι οπαδοι θα γλεντησουν κανα δυο ωρες και μετα ολοι μαζι θα ξανασκυψουμε για τα περαιτερω.Βαρεθηκα βρε να σκυβω. Και η ωραια ειναι οτι δεν ειμαι απο αυτους που διπλωνουν το σακκακι. Κατουραω ορθιος ρε.Πισω και σας εφαγα ρε. ΕΚΤΟ ΚΟΜΜΑ γιατι με επιασε η μεση μου να σκυβω. Αντε μην τα παρω και σηκωσω και σημαια ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

    ReplyDelete
  63. Παιδια δεν μασαω τιποτα. Βαρεθηκα να ειμαι παντα ο χαμενος.
    Θα ψηφισω οικολογους πρασινους οχι απο ιδεολογικη προσεγγιση, αλλα για να ανακατεψω την σουπα. Να μην υπαρχει αυτοδυναμια. Γιατι οικολογους και οχι ενα απο τα ηδη εντος βουλης κομματα;
    Γιατι παιδια το εκτο κομμα στο 3 τοις εκατο παιρνει ολες τις εδρες απο το πρωτο.
    Αντιλαβου; Σκιστε τους. Το βραδυ των εκλογων αν δεν υπαρχει αυτοδυναμια και λειπουν μαλιστα και 5-6 βουλευτες για να γινει κυβερνηση εγω θα ανοιξω μπουκαλι.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΒΑΡΝΑ
    Τα Ξεφτιλοκαρναβαλολαμογια.

    ReplyDelete
  64. @ kazanias

    Είσαι στην σωστή κατεύθυνση αλλά ΔΕΝ το διατύπωσες σωστα. Στα περισσεύματα, συνήθως της τάξης του 4-5%, αναλογούν 0.05 χ 260 έδρες, δλδ 13 ΕΔΡΕΣ, οι οποίες μοιράζονται μεταξή ΟΛΩΝ των κομμάτων που μπαίνουν στην Βουλη.

    ΚΑΤΑ συνέπεια, το πρώτο Κόμμα αν, πες, πάρει 38%, θα αποσπάσει και 5 από αυτές τις ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ ΕΔΡΕΣ. Στις επόμενες εκλογές, ένα πρώτο Κόμμα με 38%, θα έβγαζε:

    (0,38 χ 260) + 5 + 40 = 144 ΕΔΡΕΣ

    αλλά από τις μεθεπόμενες, οπόταν θα ισχύσει το bonus των 50 και όχι 40 εδρών, η παραπάνω σχέση θα μετατρεπόταν σε

    (0,38 χ 250) + 5 + 50 = 150 ΕΔΡΕΣ

    Αρα με λίγη καλή ΤΥΧΗ και εάν ΔΕΝ βγει
    ΕΚΤΟ ΚΟΜΜΑ, το πρώτο Κόμμα, ακόμα και με 38-38.5 μπορεί να εξασφαλίσει ΟΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΕΑΝ, όμως,

    μπει και ΕΚΤΟ ΚΟΜΜΑ στην ΒΟΥΛΗ,

    Τότε

    ακόμα ΚΑΙ με 41% το πρώτο Κόμμα ΔΕΝ εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

    ReplyDelete
  65. BEBAIA, η ΜΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ αυτοδυναμίας από κανένα ΔΕΝ είναι ΚΑΙ αυτό λύση.

    Για φαντασθείτε, πχ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με ΠΑΣΟΚ.

    Η ΧΩΡΑ θα ΑΠΟ-ΔΙΑΛΥΘΕΙ, διότι ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ σαλταδόρος, ο δε Γ Παπανδρέου, με εξαίρεση τον εκλεκτό Γ Παπακωνσταντίνου ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από την ΚΟΠΡΟΝ του ΑΥΓΕΙΟΥ.

    Δηλαδή ΣΥΜΜΟΡΙΑ Νέας Δημοκρατίας
    versus
    ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ
    versus
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ -> ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ReplyDelete
  66. Εδώ είναι πολλοί που εργάζονται σε καλοπληρωμένες δουλειές (όχι γραφείου) και τα Αγγλικά τους είναι από ανύπαρκτα έως πολύ μέτρια.
    Εφ' όσον υπάρχει ανάγκη για τις ειδικότητές τους, η αγορά τους απορροφάει. Πολλοί μετανάστες με κακά Αγγλικά βρίσκουν δουλειές εκεί που οι Αμερικανοί δεν μπορούν (διότι δεν θέλουν, ή διότι στοχεύουν πολύ περιορισμένο φάσμα της αγοράς).

    Εάν ο απόφοιτος του πολυτεχνείου δεν θέλει να αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός ηλεκτρολόγου (για παράδειγμα), τότε δεν θα γίνει ποτέ ηλεκτρολόγος ή και κάποια στιγμή αντιπρόσωπος της Daikin ας πούμε. Εάν κάθεται και θέλει να βρει δουλειά μόνο σε πολύ περιορισμένο φάσμα της αγοράς, τότε δεν θα έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει.

    ReplyDelete
  67. μιά και τέθηκε το θέμα της αυτοδυναμίας (ή μη) στις επόμενες εκλογές, επιτρέψτε μου να προσθέσω εν τάχει (καθώς το άρθρο έχει άλλο θέμα) ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι θέμα κόμματος πλέον.

    Το αν θάναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή κάποιος συνδυασμός λίγη σημασία έχουν.
    Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα αναλάβουν ο Μήτσος και ο Κίτσος του κάθε κόμματος, οι οποίοι έχουν ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΟ: είναι παντελώς ανίκανοι

    Προσθέστε και την έλλειψη θεσμών.....

    ReplyDelete
  68. Για να μπορέσει κανείς να αναλογιστεί την κατάντια μας, αρκεί να σκεφτεί ότι η τύχη αυτής της χώρας, υπό την έννοια αν θα πάμε σε εκλογές και τι μπλορεί να προκύψει από αυτές, εξαρτάται από την σεμνή και ταπεινή Μπεζαντάκου.

    Να γελάσουμε χορωδιακά ή να αυτοκτονήσουμε ομαδικά????!!!!!

    Υ.Γ.
    Δόξα τω Θεώ, ο Πρωθυπουργός μας δεν αποφασίζει ποτέ εν θερμώ.

    ReplyDelete
  69. bezentakou pourquoi don't understand dailakis?

    ReplyDelete
  70. H MONAΔΙΚΗ, ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ, ΛΥΣΗ

    Κατά την γνώμη μου, η οποία δεν είναι ταπεινή,
    μοναδική, δυνητικά βιώσιμη, λύση είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ κυβέρνηση, στην οποία ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ να δώσουν ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ τα ρεμάλια-φυτά του Κοινοβουλίου,

    YΠΟ τον ΕΛΑΙΩΝΑ

    με ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ όπου ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ δεν θα ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ τους 25,

    ΚΑΙ

    Υπουργοποίηση, ΚΑΤΑ 50%, δλδ μέχρι 9-10 ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ,

    ΑΤΟΜΩΝ που ΔΕΝ εξαρτώνται από τον αν θα τους ΨΗΦΙΣΕΙ ο Λιάκος Μπουρνόβας, ο Γαμώτος*, η Θυμιά του Κοδέλλα, η Σταθούλα του Κοτσώνη ή η Σοφιά του Ανθιμου,

    ΑΤΟΜΩΝ που, παρότι έχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ επί γενιές ολόκληρες, δούλεψαν, απέδωσαν, καταξιώθηκαν και ετίμησαν την ΠΑΤΡΙΔΑ,

    ΑΤΟΜΩΝ που μπορούν να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟ και ΔΙΑΛΟΓΟ, with form and substance, στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ και να μιλάνε μέχρι να εξαντληθεί το ΣΩΜΑ και να ΠΕΣΟΥΝ οι σύνεδροι ΞΕΡΟΙ από ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ φυσικών δυνάμεων ΚΑΙ επιχειρημάτων,

    ΑΤΟΜΩΝ που μπορούν να ΣΑΡΩΣΟΥΝ την ΚΟΠΡΟΝ του ΑΥΓΕΙΟΥ από το ΑΙΣΧΡΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ του Γεννηματά-Batista-Peron, πράγμα που πήγε να κάνει ο Α. Παπαδόπουλος και "τον έφαγαν λάχανο"

    ΑΤΟΜΩΝ που έχουν το ΗΘΙΚΟΝ ΣΘΕΝΟΣ να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ τον ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟ του 1982, με πρώτη ενέργεια την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΝΟΜΟΥ περι ΑΣΥΛΟΥ
    ΚΑΙ
    που θα εισαγάγουν την
    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ,
    ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ των πανεπιστημίων,
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογή των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και πρυτανικών αρχών,
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του θεσμού του ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ και εισαγωγή του θεσμού του ΠΡΟΕΔΡΟΥ κλπ κλπ

    *Ο Γαμώτος, τυχαία μούρθε στο μυαλό, είναι υπήκοος του Πριγκηπάτου. Αγαμέμνων είναι το όνομά του, αλλά κατ' οικονομίαν, οι Αστρεινοί τον φωνάζουν Γαμώτο!!

    ReplyDelete
  71. κομφούκιε

    μην κυνηγάς ανεμόμυλους.
    Το σενάριο που περιγράφεις δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ.

    Ούτε οικουμενική θα δούμε, ούτε εξωκοινοβουλευτικές παρουσίες (πόσο μάλλον "9-10")

    Η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να αποδεχθεί δραστικά μέτρα.

    Εδώ βλέπεις ότι ο Χατζηδάκης δίνει γη & ύδωρ στους "εργαζόμενους" της ΟΑ αντί να τους διώξει κλωτσηδόν και ονειρεύεσαι κατάργηση του ασύλου ?

    Σου θυμίζω ότι το άσυλο δεν καταργήθηκε ούτε όταν το ΕΜΠ πήρε ΦΩΤΙΑ

    Σου θυμίζω ότι το χάλι μεταφέρθηκε στα Λύκεια που δεν υπάρχε άσυλο και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει

    Δυστυχώς ο κατήφορος έχει ακόμα δρόμο

    ReplyDelete
  72. Σιγα, σας πηρε ο πονος που καηκε το πολυτεχνειο..Αμα δεν εισασταν τυφλοι θα βλεπατε οτι καθε μπαχαλο στο πολυτεχνειο ειναι οργανωμενο σχεδιο της αστυνομιας...Δε μπορω να ακουω κραυγες αγανακτησης μου θυμιζετε το Πρετεντερη αυτο το αξιο τεκνο της πατριδας...

    ReplyDelete
  73. ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

    Απόψε δοκίμασα τρία εξαιρετικά Ελληνικά κρασιά, Βιβλία Χώρα, Αδολη Γη, Ξυνόμαυρο Reserve Μπουτάρη

    στο θαυμάσιο και οικονομικό restaurant Οινοθήρα προδιαγραφών Manhattan.

    ΕΥΓΕ

    ReplyDelete
  74. γιουρι γκαγκαριν said...
    Σιγα, σας πηρε ο πονος που καηκε το πολυτεχνειο..Αμα δεν εισασταν τυφλοι θα βλεπατε οτι καθε μπαχαλο στο πολυτεχνειο ειναι οργανωμενο σχεδιο της αστυνομιας...Δε μπορω να ακουω κραυγες αγανακτησης μου θυμιζετε το Πρετεντερη αυτο το αξιο τεκνο της πατριδας...


    October 5, 2008 2:09 AM

    AKΡΙΒΩΣ για να εκλείψουν τέτοιου είδους "υποψίες", "φήμες" και provocatsiae a l' envers, ΘΑ ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΜΕ το Αμερικανικό Σύστημα όπου ΚΑΘΕ ΑΝΩΤΑΤΟ Ιδρυμα θα έχει την ΔΙΚΗ του ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ γιά να συλλαμβάνει ΑΥΘΩΡΕΙ και ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ το αληταριό.

    Το ΑΛΗΤΑΡΙΟ θα πηγαίνει κατ' ευθείαν στο ΑΥΤΟΦΩΡΟ. Θα καλείται ο ΓΟΝΕΑΣ και ΜΟΝΟ αφού ΠΛΗΡΩΣΕΙ το ΚΟΣΤΟΣ με 50% προσαύξηση γιά ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ θα αφήνεται ελεύθερος ο ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΗΣ.

    Η ΠΡΑΞΗ θα ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ στο ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ του φοιτητού ως ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

    It is that plain and that simple.

    ReplyDelete
  75. KAI κάτι άλλο γιά σένα, γιούρι, επειδή είσαι agent provocateur, αλλά ερασιτέχνης, an amateur.

    O Πρετεντέρης και κάθε Πρετεντέρης ΚΑΙ ΣΥ είστε του ιδίου ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ

    una fatsia una ratsa

    ReplyDelete
  76. ser προς Κομφού
    Η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να αποδεχθεί δραστικά μέτρα.

    Αυτό, ser, το ακούω εδώ και 50+ χρόνια, από τότε που άρχισα να συνειδητοποιώ το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνα.

    Αραγε είναι αυτό η αλήθεια ή μιά ψευδεπίγραφη κοινότοπη υπεκφυγή των πολιτικών/πολιτικάντηδων, ένα πρόσχημα προς ΠΡΟΛΗΨΗ/MAΤΑΙΩΣΗ:

    του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ των ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ με τους ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΕΣ, be it, λαμογιο-συνδικαλιστές, αγράμματους-academics, συνταξιούχους-φοιτητές, τραμπούκους ταξιτζήδες και.. και

    και

    κάθε ΨΗΦΟΒΟΡΟΥ συγκρουσιακής κατάστασης vis a vis στα κακώς κείμενα του τόπου ;

    ΑΡΑΓΕ, ΤΙ ποσοστό του ΛΑΟΥ συντάσσεται με την διαιώνιση του Νόμου περί Ασύλου, με την ΜΗ αναθεώρηση του Αρθρου 16, με την αθλιότητα στο Σύστημα Υγείας, με τις πρόωρες συντάξεις των 2.500 ευρώ της κάθε μηδέποτε εργασθείσης χοντρής και του κάθε μουστακαλή αργόμισθου αράπη, με, με, με...........

    Θα μου πεις, "Τι καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι ο μόνος υπουργός Παιδείας που τα τελευταία 25 χρόνια είχε όραμα [όποιο και νάταν αυτό], η κ. Γιαννάκου, ΗΤΤΗΘΗ κατά κράτος και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ακόμα και από τον Συντηρητικό ψηφοφόρο, εξ ου συνεπάγεται ότι ο "προοδευτικότερος" χώρος θα την είχε όλως διόλου ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΕΙ".

    ΣΩΣΤΟ αυτό.

    ΑΛΛΑ πρέπει να ΛΑΒΟΥΜΕ υπόψη ΚΑΙ την ΟΛΗ εικόνα, δλδ
    1) Τον βαθμό κυβερνητικής αξιοπιστίας
    2) Τον βαθμό κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας
    3) Το επίπεδο αντιπολίτευσης που ασκούσε το δεύτερο κόμμα
    4) Το πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης, νομιμότητας κλπ κλπ.

    ΤΙ θέλω να πω με όλα αυτά:

    1) Ο Λαός είναι αγράμματος και όσο παραμένει αγράμματος δυσκολεύεται να κατανοήσει την αντιδιαστολή του βραχυπροθέσμου οφέλους από την μακροπρόθεσμη καταστροφή

    2) Ο Λαός ακόμα και ΟΤΑΝ κατανοεί αυτήν την ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ,
    ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ,
    ή
    ΑΔΥΝΑΤΕΙ να περιέλθει σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ
    ή
    ΑΡΝΕΙΤΑΙ ωμά να γίνει "ΗΡΩΑΣ" - Don Quixote και να ΠΡΟΒΕΙ σε ΒΡΑΧΥ/ΜΕΣΟ-ΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

    ΟΤΑΝ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ πλαίσιο που τον περιβάλλει είναι ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ διεφθαρμένο.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ through and through o ΛΑΟΣ, ser.

    OMΩΣ,

    ΟΜΩΣ,

    ΟΜΩΣ,

    ποιός, τα τελευταία 20 χρόνια, εκτός από τον λιτόβιο και έντιμο ΣΗΜΙΤΗ [κατ' ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ προς τις ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις του] που ουδέποτε προκάλεσε τον πολίτη ή το δημόσιο αίσθημα,

    ΠΟΙΟΣ

    έδωσε την ευκαιρία, το ερέθισμα γιά να αρθεί ο πολίτης στο ύψος των περιστάσεων και να μεγαλουργήσει;;;;;;;;;;;;;;

    ΠΩΣ είναι δυνατόν ο μέσος πολίτης που δεν είναι θεός, μήτε ημίθεος, να εμπνευσθεί, να αποδεχθεί και να υιοθετήσει στην καθημερινή πρακτική του την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

    ΟΤΑΝ

    ΟΤΑΝ

    ΟΤΑΝ

    στα γεράματα, ένας βρωμοπόδαρος, δωσίλογος, καράβλαχος, μικρόνους, δούλας γιός, με κλεμμένα λεφτά από τον Λαό κάνει ξεδιάντροπα γάμο στο Four Seasons;;;

    Mα ακόμα και ο Κομφού που γεννήθηκε στην ευμάρεια, από μάνα ΒΡΑΧΟ αρχών και αξιών και με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Πειραματικού, ακόμα και ΑΥΤΟΣ μπορεί νάχε επαναστατήσει, εξωθούμενος στην αντιδραστική παρανομία, αν ζούσε στην Ελλάδα.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:

    1) ΠΩΣ θα ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ και ΠΟΤΕ θα είναι ΕΤΟΙΜΟΣ ο Λαός γιά ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ όταν οι κυβερνήτες του ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τον εμπνεύσουν διότι είναι, at best, ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ and at worst, ΚΟΙΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ;;;;

    2) Besides, η κότα έκανε τ' αυγό Η το αυγό την κότα΄;;;;;

    3) Η ΔΙΕΘΝΗΣ οικονομική ΣΥΓΚΥΡΙΑ είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και παρότι τα εκλυτικά της αίτια είναι ΑΛΛΟΤΡΙΑ στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το ΕΛΛΕΙΜΜΑ και μόνο στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ συνιστά λόγον ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ!!!!!!!

    3) Τherefore, συνδυάζοντας τα (1), (2) και (3) παραπάνω, απορρέει ότι

    ΙΤ'S NOW OR NEVER!

    ReplyDelete
  77. Κομφουκιος ειπε

    Η ΠΡΑΞΗ θα ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ στο ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ του φοιτητού ως ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

    Οταν μιλας για το ασυλο Κομφουκιε αναδυεται μια μποχα ψυχιατρικης του 19ου αιωνα με μια ορισμενη υποψια μεταμοντερνου χουντισμου...Εισαι βλαχος και μικροαστος και αυτο που σου αξιζει ειναι τελικα ο Πρετεντερης...

    ReplyDelete
  78. vre oust...ena asylo paizei olo ki olo na pinoyme kana garo Athens down town me ta zakia toys anarxes kai na pame se kana partaki mpam mpoum mpam mpoum tha mas to katagiseis ki ayto? t'in toutos re? pao volta sto grasshoper tora laters. the dude abides

    ReplyDelete
  79. Κομφούκιος said...

    1./
    "Υπουργοποίηση, ΚΑΤΑ 50%, δλδ μέχρι 9-10 ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ,
    ΑΤΟΜΩΝ που ΔΕΝ εξαρτώνται από τον αν θα τους ΨΗΦΙΣΕΙ ο Λιάκος Μπουρνόβας, ο Γαμώτος*, η Θυμιά του Κοδέλλα, η Σταθούλα του Κοτσώνη ή η Σοφιά του Ανθιμου..."

    Με όλο το θάρρος, ακούγεται λίγο αντί-δημοκρατικό το σενάριό σου και μοιάζει σαν φιλοσοφία λίγο με τα νομοσχέδια που πέρασε η προεδρία Μπους μετά το 9/11. Πρέπει να το πάμε στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο. Ίσως η τεχνολογία να μπορούσε να παίξει ένα ρόλο ως προς αυτό, κατά τη γνώμη μου.

    2./
    "ΑΤΟΜΩΝ που, παρότι έχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ επί γενιές ολόκληρες, δούλεψαν, απέδωσαν, καταξιώθηκαν και ετίμησαν την ΠΑΤΡΙΔΑ,..."

    Το πιο λαίμαργο ανθρώπινο όργανο είναι το μάτι και όχι το στομάχι.
    Ακόμα και οι Πατρίκιοι έχουν λαίμαργο μάτι. Διαφορετικά μπορεί και να μην ήταν Πατρίκιοι.

    3./
    "Απόψε δοκίμασα τρία εξαιρετικά Ελληνικά κρασιά, Βιβλία Χώρα, Αδολη Γη, Ξυνόμαυρο Reserve Μπουτάρη"

    Έχεις πράγματι ποιοτικό (τολμώ να πω ακόμη και αυθεντικό) γούστο. Και επιτέλους ας αποδώσουμε στα ελληνικά ποιοτικά κρασιά την αξία που τους πρέπει.ΕΥΓΕ και σε σένα.

    4./
    Σκέφτεσαι τώρα που εγκρίθηκε το bailout, την απογοήτευση που θα δοκιμάσουν οι αμερικάνοι tax payers έναντι του νεο-εκλεγμένου προέδρου τους (αφού και οι δύο είναι υπέρ του σχεδίου) όταν πλέον θα αποκαλυφθεί ότι το root cause του credit crunch που έσπασε την φούσκα των subprimes δεν ήταν τα subprimes αυτά καθαυτά, όπως λογαριάζουν τώρα, αλλά η κατιούσα που έχει από καιρό πάρει η οικονομία των ΗΠΑ. Μάλλον θα γίνει κι άλλος πόλεμος με τους αραβόφωνους. Δυστυχώς.

    ReplyDelete
  80. Κομφούκιος said...

    "...una fatsia una ratsa."

    Hate to be the one to correct you...
    But "Una faccia, una raccia." would be more correct, I guess.

    ReplyDelete
  81. Don said...
    Κομφούκιος said...

    "...una fatsia una ratsa."

    Hate to be the one to correct you...
    But "Una faccia, una raccia." would be more correct, I guess.

    Γκουντ φορ γιού. ΔΕΝ νομίζεις, όμως, ότι είναι ΕΜΦΑΝΕΣ και ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι έκανα phonetic transliteration, την στιγμή που faCe και raCe σε όλες τις Λατινογενείς γλώσσες περιέχουν το γράμμα C???????

    Nonetheless, ορθά έπραξες.

    ReplyDelete
  82. Κομφού said
    "Υπουργοποίηση, ΚΑΤΑ 50%, δλδ μέχρι 9-10 ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ,
    ΑΤΟΜΩΝ που ΔΕΝ εξαρτώνται από τον αν θα τους ΨΗΦΙΣΕΙ ο Λιάκος Μπουρνόβας, ο Γαμώτος*, η Θυμιά του Κοδέλλα, η Σταθούλα του Κοτσώνη ή η Σοφιά του Ανθιμου..."


    Don said
    Με όλο το θάρρος, ακούγεται λίγο αντί-δημοκρατικό το σενάριό σου και μοιάζει σαν φιλοσοφία λίγο με τα νομοσχέδια που πέρασε η προεδρία Μπους μετά το 9/11. Πρέπει να το πάμε στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο. Ίσως η τεχνολογία να μπορούσε να παίξει ένα ρόλο ως προς αυτό, κατά τη γνώμη μου.

    Το ΘΕΜΑ τόχουμε εξαντλήσει στο παρελθόν, μήνες πριν αρχίσεις να μπαινεις στο Blog.
    H απάντηση είναι πως η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΝΟΜOΘΕΤΙΚΗ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, πρεπει ιδανικά να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ η κάθε μιά από την άλλη. Συνεπώς, ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει ΑΛΛΗΛΕΦΙΠΠΕΥΣΗ, εξ ου απορρέει ότι ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ μπορεί ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ να είναι ΚΑΙ μέλος της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ εξουσίας.

    Στις ΗΠΑ, την μόνη χώρα όπου ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ verbatim ac litteratim οι θέσεις του Αριστοτέλους, τα Μέλη της Γερουσίας ή της Βουλής των Αντιπροσώπων ΔΕΝ μπορεί να είναι ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. Μπορούν, όμως, να γίνουν ΥΠΟΥΡΓΟΙ εάν παραιτηθούν. Γιά παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση ο κ. Obama να διορίσει την κυρία Hillary Rodham Clinton Υπουργό Εξωτερικών, οπόταν ο τελευταία θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ της θέσης της στην ΓΕΡΟΥΣΙΑ.

    Ο Γερο-Καραμανλής χρησιμοποιούσε τακτικά ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ προσωπικότητες σε Υπουργικούς θώκους, διότι ήξερε ΤΙ τενεκέδες ήσαν οι βουλευτές του.
    Ενα τέτοιο δικαίωμα, συνταγματικώς, διατηρούν οι πρωθυπουργοί και στον ΔΙΟΡΙΣΜΟ πρεσβευτών.

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου ΑΦΗΣΕ εποχή ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ με απολυτήριον Λυκείου ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ!!!!!!!

    O ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ του ΕΘΝΟΥΣ!

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Υπό την ΑΙΡΕΣΗ ότι κακή χρήση ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ εξωκοινοβουλευτικών σε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ υπουργικές θέσεις ΜΠΟΡΕΙ να είναι ΕΥΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!

    Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ στην ΔΙΤΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ βουλευτού και υπουργού. ΚΑΙ αυτό διότι κεντρικό μέλημα (ένστικτο αυτοσυντήρησης) ενός βουλευτή είναι η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ του, οπόταν είναι πολύ δύσκολο να ασκήσει υπουργικά καθήκοντα επ' ΑΓΑΘΩ του ΣΥΝΟΛΟΥ και όχι των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ του!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  83. Όπως το εξηγείς μοιάζει πράγματι ιδανικό.

    Έλα όμως που η κουτοπονηριά που ανέπτυξε ο ραγιάς για την επιβίωση του επί αιώνες τώρα τον χαντακώνει και είναι η ειδοποιός διαφορά που καθιστά αδύνατη την εφαρμογή παρόμοιων πρακτικών στην Ελλάδα.

    Είναι θέμα παιδείας, όχι θεσμών.
    Ακόμη και έτσι να ήταν θα γινόταν η κολεγιά και θα τα έκαναν πάλι σαν τα μούτρα τους. Να'σαι βέβαιος.

    Πρώτα την παιδεία, λοιπόν....και μετά όλα τ'άλλα.

    ReplyDelete