Monday, March 26, 2012

Η πολιτική a la carte είναι εδώ

Σχόλιο Forward Greece Today
21 / 3/ 2012

Η πολιτική a la carte είναι εδώ. Υπάρχουν βουλευτές που υπερψηφίζουν τη δανειακή σύμβαση, αλλά απορρίπτουν τους εφαρμοστικούς νόμους ή κάποιες διατάξεις τους. Άλλοι κρύβονται πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία, αλλά υπερψηφίζουν τους εφαρμοστικούς νόμους για να εξασφαλίσουν μια θέση στο κομματικό ψηφοδέλτιο. Ενώ χρειαζόμαστε από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές υπευθυνότητα, αλήθεια και σκληρή δουλειά, επιλέγουν και πάλι τη μικροπολιτική και την ψηφοθηρία.

8 comments:

  1. Μα για αυτό ακριβώς το λόγο φοβούνται και κρύβονται πίσω από σιδερένιους φράχτες στις εθνικές επετείους...

    ReplyDelete
  2. Ορίστε πως αντιμετωπίζει μια ώριμη κοινωνία τα παράνομα χαράτσια:

    "Growing Antitax Movement Shows Irish Stoicism Wearing Thin" (19/3/2012):

    >> http://www.nytimes.com/2012/03/20/world/europe/growing-antitax-movement-shows-irish-stoicism-wearing-thin.html?_r=1

    "...Urged on by promoters of a tax boycott, fully 85 percent of Irish homeowners have yet to pay a $130 property tax that is due March 31. The latest official figures show that just 225,000 property owners out of 1.6 million have paid a total of $29 million — well short of the more than $200 million the government was planning to raise to help support public services...

    ...Perhaps most significant is the coincidence that on the same day the household tax is due, Irish taxpayers will have to pay $4 billion to make good on some of the monumental debts run up by the failed Anglo Irish Bank. The household tax is also the prelude to a much bigger property tax that is being demanded next year by the so-called troika of lenders — the European Union, the International Monetary Fund and the European Central Bank — under the terms of Ireland’s bailout deal..."


    Σας θυμίζει τίποτα; Κάτι σαν το δικό μας χαράτσι για τα ακίνητα, μέσω ΔΕΗ;

    Δεν αποκλείεται και αυτοί σύντομα να κάνουν τις παρελάσεις τους στο Saint Patrick's Day εν μέσω σιδηρόφρακτων φρουρίων και προληπτικών αυγο-συλλήψεων.

    Αυτά από τους (μέχρι τώρα) πιο "καλούς μαθητές" της τρόικας, που υποτίθεται ότι έχουν ορθοποδήσει και είναι όλο "ανάπτυξη".

    ReplyDelete
  3. Για να καταλάβουν κάποιοι ποιος κυβερνούν αυτή την χώρα:

    1. Ο πρόεδρος του Σωµατείου Οδηγών Ταξί (όχι ιδιοκτητών ταξί)µιλάει για τα δεινά στον κόσµο των αυτοκινητιστών και εξηγεί γιατί διάκειται θετικά στο άνοιγµα του επαγγέλµατος.

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=414227

    Για να μάθουμε που αρχίζει και που τελειώνει η αλληλεγγύη στον απλό εργαζόμενο.

    2. Ο κ.κ Μπαμπινιώτης αποφάσισε να τροποποιήσει τον νόμο για την παιδεία με την συνδρομή των πρυτάνεων.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231188686

    Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από τα 2/3 της βουλής.

    Συνεχίζεται...

    ReplyDelete
  4. "Διαμαρτυρίες πανεπιστημιακών για τo «κούρεμα» των αποθεματικών των ΑΕΙ" (23/3/2012):

    >> http://topontiki.gr/article/32653

    "...Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτάνεις σημειώνουν πως «τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων»..."

    Ναι βέβαια, μετά τα ασφαλιστικά που αρνήθηκαν του κούρεμα, ούτε τα Πανεπιστήμια είναι "πατριώτες". Και τώρα λέει τους έδωσε το "ελεύθερο" να καταρτίσουν προϋπολογισμούς με το 1/3 των ταμειακών τους.

    Εξαιρετική δεύτερη κίνηση του νέου υπουργού Παιδείας, μετά την αποτυχία (και απόσυρση) να περάσει στη ζούλα την τροπολογία για απελευθέρωση των απολύσεων στους καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    ReplyDelete
  5. Με αυτά που γίνονται αρχίζω να αναπολώ τις μέρες διακυβέρνησης του ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  6. Parmie ekeines oi "klemmenes" metoxes sti Vilarriba akoma xanoun?

    ReplyDelete
  7. Ο Πολωνός αρχι-τραπεζίτης αποκάλυψε ότι, μετά την "ελεγχόμενη χρεοκοπία", ίσως έρχεται και η "ελεγχόμενη" έξοδος από το ευρώ.

    Στο Eurogroup σκέφτονται πολύ σοβαρά την εισαγωγή νέο νομίσματος στην Ελλάδα, έτσι ώστε η εσωτερική υποτίμηση να γίνει αυτόματα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Και το εξωτερικό χρέος δεμμένο και ασφαλισμένο σε ευρώ.

    >> http://www.capital.gr/News.asp?id=1454335

    >> http://www.express.gr/news/finance/582213oz_20120328582213.php3

    Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που ψηφίζονται τα-πάντα-όλα τώρα, ενώ οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά, για να διαχειριστεί ο επόμενος "καταλληλότερος" τη μπόμπα που έρχεται.

    ReplyDelete
  8. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το "αντάρτικο" Μπαμπινιώτη, δείτε και αυτό:

    >> http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4706280

    "...Σε έκτακτη σύνοδό τους οι πρυτάνεις απέδωσαν ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, επειδή μετέτρεψε τα αποθεματικά τους σε ομόλογα του Δημοσίου, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη τους, τα οποία εν συνεχεία κουρεύτηκαν. Υποστήριξαν ότι στην τράπεζα έχουν απομείνει μόλις 33 εκατ. ευρώ, συνολικά, από τα 120 που υπήρχαν προ του PSI, ενώ σε 6 πανεπιστήμια απέμειναν μηδενικοί λογαριασμοί..."

    Όταν κάποιος υπάλληλος του ΙΚΑ κλέβει το ταμείο, γίνεται βούκινο στα κανάλια και πάει φυλακή. Όταν το κράτος κλέβει από τα ταμεία, δεν υπάρχει ούτε καν ως είδηση.

    ReplyDelete