Sunday, November 13, 2011

A lesson from Greece in the value of democracy

By Dimitris Gouglas and James Hannah*
Social Europe Journal

Whatever the calculations behind it, regardless of whether it would have ever happened, the call for a Greek referendum on the EU agreement of 26th October put important issues on the public agenda that should not be overlooked. Whilst it remains to be seen how, if at all, these issues will be addressed by leaders in the future, George Papandreou leaves the Prime Ministerial office of Greece to make way for the agreement’s implementation under a new government of national unity. He leaves behind an important set of questions to answer at the start of a new global economic and political era.

Read the full article in SEJ.

*Dimitri Gouglas is research associate at Policy Cures and founding member of G700. James Hannah is associate at the Global Policy Institute.



36 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ωραίο κείμενο.Με καλές ιδέες.Μπράβο παιδιά.

    ReplyDelete
  3. Η πραγματική πλειοψηφία πλέον εκφράζεται στα ταμπλό των αγορών.

    Το σύστημα είναι αυστηρά δικομματικό, τους πωλητές και τους αγοραστές.

    Την "συνταγματική νομιμόμητα" του συστήματος την υπερασπίζονται οι απανταχού τράπεζες.

    Η εξουσία πηγάζει από τον ισχυρό και το δίκαιο είναι πάντα με αυτόν που τα σπρώχνει χοντρά. (Σε χρήμα πάντα)

    Όλοι απέναντι στο δίκαιο των αγορών είναι ίσοι, και κάποιοι είναι πιο ίσοι από όλους τους άλλους.

    Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός να ψοφήσεις σαν το σκυλί.

    Αν είσαι αδύναμος την πάτησες, θα σε φάνε ζωντανό οι ισχυροί και κανένα δικαίωμα δεν έχεις.

    Όλοι εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους αρκεί να την διαπραγματεύονται στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

    Η γνώμη αγοράζεται και πωλείται της μετρητής μόνο.

    Το σύστημα είναι άκρως δημοκρατικό (προεδρευόμενος τραπεζικός) και εντολοδόχος είναι οι αγορές.

    Σε όποιον έχει την ψευδαίσθηση για το ποιος κάνει κουμάντο να περάσει μια βόλτα από την τράπεζα να τακτοποιήσει την δόση του. Το τελευταίο ισχύει και για χώρες που έχουν να λαμβάνουν τη δόση του δανείου τους.

    Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

    ReplyDelete
  4. O GAP με την "τρελή" κατά Μερκοζί κίνηση για δημοψήφισμα έριξε τις μάσκες της υποκρισίας του διεθνούς συστήματος.

    Πως λένε: από τρελό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια...

    ReplyDelete
  5. @ vaggelas

    exeis dikio. Oi maskes epesan. Entos ki ektos einai i alitheia.

    Os genikotero sxolio sto arthro, apo edo kai pera i krisi den tha einai mono oikonomiki, alla kai bathytata politiki. Badizoume se enan epikyndino dromo opou i Eyropi kaleitai na enisxysei thesmika ta dimokratika tis organa opos to Eyropaiko koinoboulio. Prepei na dothoun eksousies se organa pou exoun amesi sxesi eythinis kai antiprosopeysis me to lao tis Eyropis, kai na dothei megalyteros rolos se ayta enanti ton texnokratikon organon pou ypakououn se logikes ton agoron, alla oxi aparaitita ton politon. I anatheorisi ton synthikon tis Eyropis pou zita i Germania prepei na enisxysei tous dimokratikous aytous thesmous, allios i anodos tis texnokratias - pou einai themiti braxyprothesma sti morfi texnikis boitheias - tha katabroxthisei kathe ennoia dimokratias kai allileggyis stin Eyropi.

    ReplyDelete
  6. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε πώς λειτουργεί η Αρχή της ετερογονίας των σκοπών:Η πολιτική ένωση της Ευρώπης έρχεται πολύ γρηγορότερα απο ό,τι τη φανταζότανε οι εχθροί της,οι αγορές,οι οποίες επεδίωκαν το αντίθετο.Εγγύηση δε ότι θα είναι μια δημοκρατική Ενωση είναι οι ίδιοι οι λαοί της.

    ReplyDelete
  7. Το δημοψήφισμα που προτάθηκε απο το ΓΑΠ έφερε στο προσκήνιο το θρίαμβο της πολιτικής του,που δεν ήταν άλλη παρά η αποδοχή απο τη κοινωνία και τα κόμματα της συμφωνίας της 26 Οκτωβρίου,που σώζει οριστικά την Ελλάδα, κρατώντας την σφιχτά στην αγκαλιά της Ευρώπης.
    Ετσι ο ΓΑΠ "αποχωρεί" αφήνοντας στους άλλους να αναλάβουν ενωμένοι τη λάντζα της εφαρμαγής της πολιτικής που αυτός φιλοτέχνησε.

    ReplyDelete
  8. "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" (sofokleous10.gr, 14/11/2011):

    >> http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-11-14-00-10-40-2011111443383/

    "...Περαιτέρω, παρά το ότι οι Γερμανοί υποθέτουν πως οι αγορές θα αναγκάσουν τις ελλειμματικές χώρες να πειθαρχήσουν, «παράγοντας» πρωτογενή πλεονάσματα, αυτό που τελικά φαίνεται ότι θα συμβεί δεν είναι άλλο από την τελεσίδικη καταδίκη τους στην «δανειακή πείνα» – η οποία θα οδηγήσει τη μία χώρα μετά την άλλη στη χρεοκοπία, με τελικό προορισμό τον πλεονασματικό Βορρά..."

    Ακριβώς αυτά που σκέφτεται το σύνολο του κόσμου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτοί που δεν παρακολουθούν Γκεμπελικά δελτία ειδήσεων και δεν συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις που αβαντάρουν με τα χίλια τη νέα (διορισμένη) κυβέρνηση Παπαδήμου.

    ReplyDelete
  9. @parmenides:

    "...Το δημοψήφισμα που προτάθηκε απο το ΓΑΠ έφερε στο προσκήνιο το θρίαμβο της πολιτικής του..."

    Έλα, φτάνει, αυτός έφυγε, πάει οριστικά για κανό. Μάλλον ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί τον βρίζουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, εντός και εκτός Ελλάδας.

    Τώρα πρέπει να υμνείτε το νέο αφεντικό, Luke "Skywalker" Papadimos.

    Ο Βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο νέος Βασιλιάς.

    ReplyDelete
  10. Πολύ μούγκα ρε παιδιά εδώ μέσα. Τι έγινε, δίνετε βιογραφικά στους νέους υπουργούς;

    Άντε, ορίστε κάτι για να έχετε να λέτε:

    "101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου" (15/11/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=326078

    Ποιος Καμένος; Εδώ τους κράζουν τα ίδια τα παιδιά τους.

    ReplyDelete
  11. Να ρωτήσω και κάτι:

    "Σύνταγμα της Ελλάδος" (άρθρα 37, 38, 84):

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-39/

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-40/

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-86/

    Προφανώς η νέα κυβέρνηση-έκτρωμα πατάει στο: "...ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής..." (άρθρο 37, παρ.3).

    Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, πρωθυπουργός είναι αρχηγός κόμματος (νομίζω;), εκτός αυτής του μη εκλεγμένου αρχηγού κόμματος. Αν οριστεί άλλος πρωθυπουργός, κοινής αποδοχής, τότε η κυβέρνηση είναι "οικουμενική" και μόνη της αρμοδιότητα είναι η διενέργεια εκλογών ΚΑΙ ΜΟΝΟ, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

    Επίσης, στο άρθρο 53, σε όλες τις περιπτώσεις οι εκλογές διενεργούνται 30 ημέρες από τη διάλυση της Βουλής:

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-55/

    Για "οικουμενική" κυβέρνηση, δεν αναφέρεται σαφές χρονικό πλαίσιο, αλλά είναι σε όλες τις περιπτώσεις σύντομο (αφού έχει αρμοδιότητα αυτό ακριβώς). Άρα, από που προκύπτει το 3μηνο διάστημα κατ' ελάχιστο που δίνεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου;

    Μήπως τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει, στο αδιέξοδο που έχουν φτάσει, είναι να γίνει κάποια εκτεταμένη "εξέγερση" (όπως θα τη βαφτίσουν), οπότε για λόγους εθνικής ασφάλειας να εφαρμόσουν "κατά το Σύνταγμα" το άρθρο 48 (Κατάσταση πολιορκίας);

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-50/

    Επειδή δεν είμαι ειδικός στο θέμα, ας μας διαφωτίσει κάποιος συνταγματολόγος...

    ReplyDelete
  12. Η Ελλάδα δεν πρόσφερε κανένα μάθημα δημοκρατίας. Οι δημοκρατίες δεν λειτουργούν με εκβιασμούς ή τουλάχιστον κάνουν το παν για να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο.

    Στην Ελλάδα φτάσαμε στο παρα πέντε της καταστροφής και οι πολιτικοί ηγέτες χτενίζονταν. Αυτιστικοί, εγωπαθείς, ανίκανοι. Προτίμησαν να κάνουν μία χώρα άνω κάτω πάρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμη και σήμερα επικεντρωνόμαστε στο κατά πόσο οι προσωπικές φιλοδοξίες τους εφάπτονται με το κοινό συμφέρων.

    Ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι θα παραιτηθεί αλλά οι πράξεις τους φανέρωναν ότι δεν είναι και τόσο πρόθυμος.

    Ο Σαμαράς θέλει να πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας αλλά όχι στο βαθμό που θα του στερούσε τον ρόλο του εθνοσωτήρα.

    Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν η κυβέρνηση δεν τα πάει και τόσο καλά. Θα την υποστηρίξουν ή θα κοιτάξουν να καλύψουν το κώλο τους (κλασικά). Ως γνωστών η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή.

    ReplyDelete
  13. Ολα πάνε κατ'ευχήν.

    ReplyDelete
  14. @xanoum mpourek:

    Αν η κυβέρνηση Παπα-δήμιου πετύχει, δηλαδή αν περάσει στο τάκα-τάκα ότι φοβόταν να περάσει το "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", τότε θα τον κρατήσουν γαι πολύ περισσότερο από 3 μήνες, ίσως και για το υπόλοιπο της 2ετίας, με οποιαδήποτε απίθανη πρόφαση.

    Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα και το πράγμα δεν προχωρήσει, τότε θα τα ρίξουν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στον Luke "Skywalker", που σαν γνήσιος ήρωας θα αποσυρθεί "πικραμένος αλλά περήφανος".

    Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο προϋπολογισμός του 2012, το νέο "ενισχυμένο" μνημόνιο του Οκτωβρίου, καθώς και τα νέα μέτρα για το 2013-2015 θα περάσουν έτσι κι αλλιώς, μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες.

    Αυτό σημαίνει "διορισμένη κυβέρνηση". Δεν ψηφίστηκε από κανέναν, άρα δεν λογοδοτεί και σε κανέναν.

    ReplyDelete
  15. O ΓΑΠ παρέδοσε στη κυβέρνηση των "τεχνοκρατών" μια συμφωνία με τον κωδικό: "26 Οκτωβρίου,η Γένεση της Νέας Ελλάδας".Είναι σαν τις 10 εντολές του Μωυσή.Περιέχουν το γενετικό υλικό που θα εμπεριέχεται στο DNA μιας σύγχρονης,Ευρωπαικής,παγκοσμιοποιημένης,δημοκρατικής,φιλελεύθερης χώρας. Ο Σαμαράς την υπέγραψε "προφορικά",διαλαλώντας κάθε μέρα τη σωτήρια σημασία της για τη πατρίδα.Για να το ακούνε οι "Θύμιοι" τού κόμματός του.Οι "Θύμιοι" βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ θα μείνουν στο νέο σώμα κάτι σαν ένα παλαιοντολογικό απολίθωμα.

    ReplyDelete
  16. ΙΔΟΥ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ:


    "Συνελήφθη o Γ.Α. Πετζετάκις για χρέη προς το δημόσιο.

    Ο 47χρονος επιχειρηματίας – πρόεδρος βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών Γ.Α Πετζετάκις συνελήφθη σήμερα στην Βουλιαγμένη από άνδρες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για οφειλές στο δημόσιο που ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ"

    ReplyDelete
  17. @parmenides:

    "...Είναι σαν τις 10 εντολές του Μωυσή..."

    Ναι, κάπου εκεί πέφτουν και κάτι κεραυνοί, και καίνε κάτι "άπιστους". Ακριβώς αυτό που έγραψα παραπάνω. Στάχτη και μπούρμπερι!

    "Στο ΠΑΣΟΚ βαράνε νυχθημερόν κασμά" (12/11/2011):

    >> http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=7&aid=417121

    "...«Την ώρα που η Κυβέρνηση ολόκληρη, και επομένως και ο κ. Παπακωνσταντίνου, τελεί υπό παραίτηση, υπογράφει Υπουργική Απόφαση με ισχύ έως το 2014, με την οποία εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών στη θέση Βαχού Δήμου Βιάννου από την εταιρεία Α. Κεγκέρογλου & ΣΙΑ Ο.Ε.»..."

    Αυτή είναι η κληρονομιά του κρεμανταλά με το μουστάκι. Μέχρι να μετακομίσει στο εξωτερικό με όλη την κουστωδία του, συνεχίζουν να κάνουν ζημιά στη χώρα ΚΑΘΕ μέρα.

    ReplyDelete
  18. Parmenidi eisai gia gelia anthrope mou.

    To ergo tou GAP diladi synopsizetai sti efarmogi tis dikaiosynis! AFOU fygei o idios. Kai metaksy mas, ektos tou oti i syllipsi egine gia ta matia tou kosmou, ektos tou oti tha ton afisoun eleythero meta apo mia bdomada aptin piso porta, yparxoun kai kamia dekaria xiliades akoma san kai dayton kai xeiroteroi.

    Ante pagene loipon na mas adeiaseis kai ti gonia se parakalame poly.

    ReplyDelete
  19. YOU ARE EXACTLY WHAT IS WRONG WITH THE WHOLE WORLD.

    ReplyDelete
  20. Αυτή είναι δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων.

    ReplyDelete
  21. "Kai metaksy mas, ektos tou oti i syllipsi egine gia ta matia tou kosmou, ektos tou oti tha ton afisoun eleythero meta apo mia bdomada aptin piso porta"......θα του δώσουν και κανα δύο εκατομύρια απο πάνω για να βγάλει το Χειμώνα.Αυτή είναι δυστυχώς η νεοταξική νοοτροπία.

    ReplyDelete
  22. Βαθιά μέσα στον πυρήνα του παγκόσμιου δράματος, το "μεγάλο παιχνίδι" που παίζεται έχει να κάνει με το ποιάς ποιότητας δυνάμεις θα καταφέρουν να κυριαρχήσουν και να εκφραστούν μέσα στην ανθρώπινη ολότητα, στον μελλοντικό παγκόσμιο άνθρωπο.

    Ο τελικός νικητής θα εξουσιάσει πλήρως την ποιότητα των πληροφοριών που θα διακινηθούν και θα αναπαραχθούν στο παγκόσμιο πολιτισμικό μορφοκλασματικό σύνολο (φράκταλ),μέσω της αυτο-οργάνωσης και της αυτο-ομοίωσης (self-similarity) των επιμέρους δομών που το απαρτίζουν.

    Ο επικυρίαρχος θα αναπαράγει τις μορφοκλασματικές δομές ολόκληρης της ανθρωπότητας στο κατ εικόνα και στο καθ ομοίωση του εαυτού του, ελέγχοντας έτσι πλήρως και ολοκληρωτικά την πορεία που θα λάβει η μελλοντική μας εξέλιξη.

    Η πραγματική οικουμενική επανάσταση θα συντελεσθεί μονον όταν τα μικρότερα επιμέρους τμήματα των ανθρώπινων μορφοκλασματικών στοιχείων με δυνατότητες συνειδητής επιλογής της δομής/ποιότητας με την οποια ταυτίζονται και αναπαράγουν, εν προκειμένω τα άτομα, συνειδητοποιήσουν την δυνατότητά τους και το δικαίωμά τους να μετέχουν κι αυτά ελεύθερα στην διαδικασία επιλογής της αυτό-ομοίωσής τους.

    Το παραπάνω θα αποτελέσει και την ουσιαστική μετεξέλιξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας μας σε ένα νέο πολύ ανώτερο επίπεδο αυτό-οργάνωσης στο οποίο δεν θα υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο εκτροπής ή εκφυλισμού της. Εκεί η ευθύνη θα περάσει ολοκληρωτικά και αμετάκλητα από τους πάσης φύσεως υποψήφιους σωτήρες στο κάθε άτομο ξεχωριστά!

    ReplyDelete
  23. @vaggelas:

    Αυτό που έγραψες έχει όνομα και λέγεται tit-for-tat strategy. Στο Prisoner's Dilemma, κλασική παθογένεια και παράδοξο όλων των σύγχρονων "πολιτισμένων" δυτικών, είναι η μόνη στρατηγική που διασφαλίζει την επιβίωση μερικών μικρών υγιών πυρήνων μέσα σε μια θάλασσα εγωιστικών απατεώνων.

    Δυστυχώς, οι συνθήκες και κυρίως η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ (απουσία Παιδείας), διασφαλίζουν επίσης ότι οι πυρήνες αυτοί παραμένουν μικροσκοπικοί ή εξαφανίζονται εντελώς.

    ReplyDelete
  24. Από το σημερινό newsletter του ΕΒΕΑ (υπόψη ότι αυτοί είναι υποτίθεται οι αισιόδοξοι του δόγματος "ανάπτυξης"):

    Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

    * ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ 7% Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011

    Το χειρότερο τρίμηνο από το 2005, τουλάχιστον, βίωσε η ελληνική οικονομία φέτος. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) διαμορφώθηκε στα 47,9 δισ. ευρώ, επίπεδα τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων 7 ετών....

    * ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ

    ...


    * ΑΝΕΡΓΙΑ: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 13,4% ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

    ...Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων φέτος τον Οκτώβριο ήταν 813.442 ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ήταν 717.382....

    ReplyDelete
  25. @Vaggelas


    Δες αυτό.


    Sarah Lacy: για την επιχειρηματικότητα του αναπτυσσόμενου κόσμου


    http://tinyurl.com/cxpkeaf


    Ένας κόσμος ξεχασμένος που ίσως στο μέλλον αποκτήσει την δική του δυναμική.

    ReplyDelete
  26. Δυστυχώς χθες δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια.Δεν βλέπω ούτε φέτος κοινωνική εξέγερση.

    ReplyDelete
  27. Ιδιαίτερα μετα τους όρκους πίστης στο μνημόνιο, που κάνει κάθε λίγο και λιγάκι, χωρίς να του ζητήσει κανένας,ο Σαμαράς,"αι αντιμνημονιακαί δυνάμεις" κατέβασαν τα σώβρακα.
    "Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό και όσιο ότι θα μάχομαι,νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, τυφλή υπακοή στη τρόικα,τη μόνη ικανή δύναμη να υπερασπιστεί τη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου που υπέγραψε ο Αρχολίπαρος".

    Μετά τιμής,Σπουδαρχίδης.

    ReplyDelete
  28. "60 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι"
    ----
    "Λεφτά υπάρχουν" αλλά "μαζί τα τρώμε".

    ReplyDelete
  29. "60 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροi"

    Esy na ta blepeis ayta.

    To ti mpaxalo einai to dimosio tou Pasok kai tis ND de legetai. Theloun na epiballoyn telos akiniton? Oraia. eksairountai leei oi eypatheid omades kai osoi zoun kato apo to orio tis ftoxeias. diladi kai oi giatroi sto kolonaki pou dilonoun 5 xiliarika etisio eisodima. Kai me to pou anougei ena parathyraki, trekste osoi prolabete me oti mesa mporeite.

    Giayto panta apotygxanoun ayta ta metra. pos na ta efarmoseis dikaia otan de ksereis ti sou ginetai. kai mono pou psifistike ayto to ektroma xoris kan na yparxei i stoixeiodis organosi einai egklima.

    Etsi ta tameia de gemizoun.

    ReplyDelete
  30. Alla miso lepto: syllabane ton Petzetaki! Foberi i klironomia tou GAP.

    Xaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  31. @parmenides:

    "...Δυστυχώς χθες δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια.Δεν βλέπω ούτε φέτος κοινωνική εξέγερση..."

    Ε, βέβαια, τώρα έχουν αναλάβει τα χουντοκάναλα να δίνουν 75% "αποδοχή Παπαδήμου". Δεν χρειάζονται οι μισθωμένοι ψευτοαναρχικοί με τις κουκούλες για να τραβάνε πάνω τους τις κάμερες.

    Αλήθεια, σκέφτηκες ότι δεν έγινε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε πολιτικός, ούτε βουλευτής, ούτε βλαχοδήμαρχος, ούτε τίποτα;

    Άμα συνεχίσουν να κρύβονται και να κυκλοφορούν με περουκίνια, μια χαρά θα πάμε, δεν θα ανοίγει ούτε ρουθούνι στις διαδηλώσεις.

    ReplyDelete
  32. @parmenides said...

    "...60 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι..."

    Τίποτα άλλο από την πρώτη 3μηνιαία έκθεση του επιτελάρχη Ράιχενμπαχ διάβασες ή μόνο ότι σου υπογράμμισαν;

    Έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης και ταυτόχρονα ποσοστιαίας αύξησης των φόρων σε μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τεκμαρτή φορολόγηση σε μηδενικά εισοδήματα, λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων ή απόλυσης.

    Και αυτοί συνεχίζουν να ονομάζουν αυτούς τους φόρους "αναίσπρακτους" και όχι "ανύπαρκτους".

    Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ΜΕΙΩΣΗ φόρου κατά 2% στα νομικά πρόσωπα, δηλαδή τις επιχειρήσεις. Αυτό το πήρατε χαμπάρι;

    Ευτυχώς που πιάνουν κανέναν παππού φοροφυγά όπως ο Πετζετάκης, για να δικαιολογούν την κουτάλα που έχει πέσει στο ΥΠΟΙΚ και στη ΓΓΠΣ με τα "νέα βελτιωμένα" πληροφοριακά συστήματα.


    Παρατήρηση: Τον Πετσάλνικο θα τον μαζέψει κανείς; Ανέβηκε στο β(λ)ήμα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2012 στις 1μμ και μία ώρα μετά ακόμα απαγγέλλει. Μαζέψτε τον γιατί έχει καταντήσει πιο φλύαρος και από τον Benny.

    ReplyDelete
  33. Η New York Times, ναι αυτή που επί δύο χρόνια κατακεραύνωνε τους Έλληνες για την "απειθαρχία" του στα μέτρα που τους επέβαλε η ΕΕ του Βορρά, τώρα ανακαλύπτει (επιτέλους) τη δολοφονία της Δημοκρατίας στο όνομα των "αγορών":

    "Conspiracies, Coups and Currencies" (NYTimes.com, 19/11/2011):

    >> http://www.nytimes.com/2011/11/20/opinion/sunday/douthat-conspiracies-coups-and-currencies.html?_r=2&scp=4&sq=Greece,%20Italy&st=cse

    >> http://www.greekcrisis.net/2011/11/conspiracies-coups-and-currencies.html

    Το άρθρο ξεκινά με το υποθετικό(;) σενάριο ενός Ομπάμα που οδηγείται σε παραίτηση λόγω δημοσιοοικονομικής αποτυχίας και τον διορισμό "προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών" στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες ξένων κρατών.

    "...For Americans, the scenario I’ve just imagined is a paranoid fantasy, the kind of New World Order nightmare that haunts the sleep of black-helicopter watchers and Trilateral Commission obsessives.

    But for the inhabitants of Italy and Greece, who have just watched democratically elected governments toppled by pressure from financiers, European Union bureaucrats and foreign heads of state, it evokes the cold reality of 21st-century politics..."


    Και συνεχίζει:

    "...Democracy may be nice in theory, but in a time of crisis it’s the technocrats who really get to call the shots. National sovereignty is a pretty concept, but the survival of the European common currency comes first..."

    Από τα λίγα εξαιρετικά εύστοχα άρθρα στους NYT εδώ και πάααααρα πολύ καιρό.

    ReplyDelete
  34. έλα, δήλωσε ο Χρυσοχοιδης ότι είναι δελφίνος κι αυτός (δεν κοιτάει τα χάλια του)

    Αντε και- πως τον λένε, εκείνο το παλληκάρι με τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ προσόντα- υπουργός

    ReplyDelete
  35. Επιτέλους και μια πρωτιά και μάλιστα διαρκείας, δια-κυβερνητική:

    "FT: Χειρότερος υπ. Οικονομικών της Ευρώπης ο Ευ. Βενιζέλος" (23/11/2011):

    >> http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=103578

    "...«Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα». Οι Financial Times δίνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης.

    Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Σκοράρει τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο..."

    ReplyDelete