Sunday, June 19, 2011

Εκλογές με στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό

Στη δημοκρατία υπάρχουν πολλά αδιέξοδα και αρκετά απ’ αυτά έχει αποφασίσει να μας τα επιδείξει λεπτομερώς η γενιά πολιτικών που έχουμε στείλει με τις ψήφους μας στη Βουλή, είτε ως κυβερνώντες και συμπολιτευόμενους, είτε ως αντιπολίτευση. Ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόβλημα της χώρας μετατράπηκε πλέον σε κυρίως πολιτικό και οι παρόντες κομματικοί σχηματισμοί που διεκδικούν με αξιώσεις την εξουσία αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανοι να το επιλύσουν στην παρούσα μορφή τους.

Το ΠαΣοΚ και η ΝΔ ήταν και παραμένουν ετερόκλητα μείγματα στελεχών με διαφορετικές ιδεολογίες τα οποία δεν εκφράζουν άποψη για την πολιτική, αλλά κοντράρονται για την κατάκτηση της έδρας/κυβέρνησης/υπουργείου και το επακόλουθο βραβείο της διανομής δημοσίου χρήματος και προσόδων. Το μοντέλο ήταν μια χαρά όσο κατάφερνε να χρηματοδοτεί την – πολύ ακριβή – ύπαρξή του. Η οικονομική κρίση, όμως, σκληραίνει το παιχνίδι, αφαιρεί την υλική βάση αναπαραγωγής και κυριαρχίας του συγκεκριμένου μοντέλου, και σε συνδυασμό με την παντελή απουσία στιβαρού και υπεύθυνου πολιτικού λόγου των κομμάτων οδηγεί τους πολίτες σε απελπισία και απολίτικες εκρήξεις και την κοινωνία σε αποσταθεροποίηση.

Επιπρόσθετα, η ανάγκη για ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας με σκοπό την αποφυγή της χρεοκοπίας και τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου προκαλεί μια νέα και αναγκαία διαίρεση του πολιτικού κόσμου και των απόψεων του λαού. Υπάρχει μια μερίδα Ελλήνων (πολιτών και πολιτικών) που θέλει να πληρωθεί το βαρύ κόστος παραμονής στον Ευρωπαϊκό πυρήνα, να περιοριστεί το πελατειακό κράτος δίνοντας τη θέση του σ' ένα επιτελικό κράτος και να απελευθερωθεί περισσότερο η αγορά και η υγιής επιχειρηματικότητα. Υπάρχει μια άλλη μερίδα που επιμένει στην έντονη κρατική παρέμβαση στην οικονομία, όχι γιατί το πιστεύει ιδεολογικά, αλλά πρωτίστως συμφεροντολογικά, γιατί έτσι εξασφαλίζονται πρόσοδοι σε αεριτζίδικα εισοδήματα και υπερεξουσίες. Εμείς, ως G700, έχουμε σαφή θέση υπέρ του πρώτου, αλλά η πλειοψηφία του λαού μπορεί να έχει άλλη άποψη. Και η άποψη αυτή πρέπει να εκφραστεί δημοκρατικά και να αποτελέσει οδηγό των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων.

Η απογοήτευση που ακολούθησε την τηλεφωνική φάρσα μεταξύ των αρχοντόπαιδων συμφοιτητών έδειξε μεγαλειωδώς πώς το πολιτικό προσωπικό ακόμα και σε επίπεδο κορυφής αδυνατεί να ιεραρχήσει σωστά τις πολιτικές προτεραιότητες που θέτει για να εξυπηρετήσει το μέλλον της χώρας. Έχοντας χάσει τον μπούσουλα των αρχών που το συγκροτούν, το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται επειγόντως format. Πώς, όμως, θα γίνει αυτό;

Απαιτείται ο επαναπροσδιορισμός του περιεχομένου των πολιτικών χώρων. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από το υπεραπλουστευτικό δίλημμα ενός δημοψηφίσματος ως πρότεινε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός. Εδώ που μας έφεραν οι ερασιτεχνικοί πολιτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, αθροιζόμενοι με την ανεύθυνη δημοσκοπική πολιτική της ΝΔ το διακύβευμα αυτό πρέπει να τεθεί στο λαό μέσα από εκλογές.

Ο ΓΑΠ, με τις κινήσεις τακτικής στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα εξάντλησε γρήγορα το πολιτικό κεφάλαιο που του έδωσε η ευρεία νίκη στις εκλογές, και με τον προχτεσινό του ανασχηματισμό απλά ξαναμοίρασε εξουσία στις ενδοΠαΣοΚικές βαρονίες. Μακάρι το νέο σχήμα να αποδειχτεί αποτελεσματικό τόσο στο μέτωπο της οικονομικής αντιμετώπισης της κρίσης, όσο και στην πολιτική και κοινωνική διαχείρισή της. Επειδή όμως ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί δεδομένου ότι οι αντικειμενικές οικονομικές παράμετροι του προγράμματος παραμένουν οι ίδιες, καλό θα ήταν ο ΓΑΠ αντί να επιχειρεί ασκήσεις συμμετοχικής δημοκρατίας εν μέσω κρίσης, να πετύχει την καταβολή της πέμπτης δόσης και να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο προκειμένου να έχει το χρόνο να διεξάγει σύντομα εκλογές. Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα του δώσουν το απαιτούμενο τρίμηνο καθώς έχουν καταλάβει και εκείνοι την κοινωνική ένταση που βράζει στην Ελλάδα. Ο δε Σαμαράς καλό είναι να προετοιμαστεί, γρηγορότερα απ' ότι θα το περιμένε και θα το ήθελε, να κατέβει για πρώτη φορά ως Νέα Δημοκρατία στο λαό και να εξετάσει τι απίδια πιάνει ο σάκος του νεο- λαϊκισμού.

Ο πολιτικός κόσμος είναι καιρός να αντιληφθεί και να εκθέσει τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής στο λαό. Ξέρουμε ότι, πλην εξαιρέσεων, αδυνατεί να το κάνει. Ο λαός όμως, ας πάρει, επιτέλους κι αυτός, την ευθύνη της ενημέρωσής του! Να απαιτήσει και να μάθει από τους υποψήφιους βουλευτές του τα πραγματικά στοιχεία, τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, το όφελος και, επιτέλους, το κόστος της όποιας επιλογής και να πάρει εκλογικά την απόφαση για το πού θα πάει η χώρα.

Οι εκλογές απαιτούν τόλμη από πολίτες και πολιτικούς καθώς ενδέχεται να αποτελέσουν μια μακρά και οδυνηρή διαδικασία. Είναι πιθανό οι εκλογές να μην δώσουν τη μαγική λύση της αυτοδύναμης κυβέρνησης και τα κόμματα μάλλον δεν θα καταφέρουν να συνεννοηθούν καθώς δυσκολεύονται πολύ με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπως φάνηκε πριν λίγες μέρες.

Το σύστημά μας όμως είναι, ακόμα, κοινοβουλευτικό. Η Βουλή που θα προκύψει, μιας κι η παρούσα είναι πολιτικά ανάπηρη, θα έχει τη λαϊκή εμπιστοσύνη για να πάει τη χώρα παραπέρα. Η κυβέρνηση που θα βγάλει η Βουλή προφανώς θα αντικατοπτρίσει τον πολιτικό συσχετισμό αλλά, όχι στον επίπλαστο άξονα ΠαΣοΚ – ΝΔ, αλλά στον ουσιωδέστερο άξονα που περιγράφουμε πιο πάνω. Οι τότε εκλεγμένοι βουλευτές θα χρειαστεί να επανατοποθετηθούν έξω από τις κομματικές τους στέγες ανασυγκροτώντας νέες γύρω από σαφέστερους πολιτικούς στόχους και διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων πριν αυτές περάσουν στα χέρια της κοινωνικής μηχανικής και φέρουν την απώλεια όλων των πραγματικών δημοκρατικών και υλικών κεκτημένων της μεταπολίτευσης που η πτώχευση θα επιφέρει.

Τα νέα, απαλλαγμένα από βαρίδια και ιδεολογήματα της προ-κρίσης εποχής, κόμματα εξουσίας θα είναι οι μόνοι φορείς που θα μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα πολιτική και κοινωνική σταθερότητα απαραίτητη για να πάμε παρακάτω. Είναι, μάλλον, δεδομένο πως ο τρίτος πόλος που από κοινού συγκροτούν τα πολιτικά άκρα θα παραμείνει ούτως ή άλλως στο παιχνίδι αλλά, προϊόντος του χρόνου θα αποδυναμωθεί και πιθανώς θα απορροφηθεί από τα νέα σχήματα όπως συνέβη και στις περιόδους της πολιτικής σταθερότητας του παρελθόντος.

Το παρών πολιτικό σκηνικό, όπως προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές της Μεταπολίτευσης το 2009, έπαιξε την τελευταία πράξη του δράματος με μέτριες ερμηνείες σε μια τηλεφωνική φάρσα. Θα τελειώσει την καριέρα του με ήπιο τρόπο δίνοντας ομαλά τόπο σε μια διάδοχη κατάσταση ή θα ωθήσει τη χώρα σε αστάθεια παρασύροντάς την στην πτώση του; Εκλογές λοιπόν σύντομα με στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό. Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας οδηγήσει παρακάτω.

88 comments:

  1. Αν και βλέπω σαφή μεταστροφή των άρθρων του G700 τελευταία, εξακολουθώ να μην βρίσκω ξεκάθαρα μερικά πράγματα:

    "...Υπάρχει μια άλλη μερίδα που επιμένει στην έντονη κρατική παρέμβαση στην οικονομία, όχι γιατί το πιστεύει ιδεολογικά, αλλά πρωτίστως συμφεροντολογικά..."

    Από που ακριβώς προκύπτει αυτό; Δηλαδή όποιος θέλει καλύτερα νοσοκομεία και σχολεία, αξιοπρεπείς (όχι υψηλές) συντάξεις και μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (εκτός δημοσίου), το κάνει γιατί είναι βολεψιματίας, τεμπέλης και "πρωτίστως συμφεροντολόγος"; Σαν πολύ εύκολα δεν βάζετε ταμπέλες; Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που εμφανίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα, ζούνε Έλληνες βολεψιματίες ή ζούνε και αυτοί σε "σοβιετικού τύπου" κράτος;

    "...καλό θα ήταν ο ΓΑΠ αντί να επιχειρεί ασκήσεις συμμετοχικής δημοκρατίας εν μέσω κρίσης, να πετύχει την καταβολή της πέμπτης δόσης και να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο προκειμένου να έχει το χρόνο να διεξάγει σύντομα εκλογές..."

    Μα η αντίδραση του κόσμου στο δρόμο είναι ακριβώς για την ΜΗ ψήφιση του μεσοπρόθεσμου! Όσοι το διαβάζουν και ρίχνουν μια ματιά στις χώρες της Λατ. Αμερικής, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει π.χ. η πώληση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (νερού). Αλλά η πρόταση ποια είναι; Να ψηφιστεί αυτό τώρα, άμεσα, αλλά μετά να κάνουμε εκλογές; Για ποιο λόγο όχι πριν; Αφού δεν δέχονται αντίστοιχο δημοψήφισμα, ποιος είναι ο τρόπος έκφρασης της λαϊκής πρόθεσης;

    Αν κάποιος πιστεύει ότι το μεσοπρόθεσμο είναι σωστό και πρέπει να ψηφιστεί, τότε ποιο το νόημα των εκλογών αμέσως μετά; Αν πάλι όντως σοβαρό πρόβλημα νομιμοποίησης και σταθερότητας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας (διακομματικά), τότε πως νομιμοποιείται η παρούσα Βουλή να ψηφίσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο;

    ReplyDelete
  2. "...Εκλογές λοιπόν σύντομα με στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό. Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας οδηγήσει παρακάτω..."

    Τον περασμένο Φεβρουάριο είχα γράψει στο δικό μου blog ότι πάμε για εκλογές, τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου:

    >> http://thezocalo.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    Έπεσα έξω στο χρόνο, γιατί θεωρούσα ότι η κυβέρνηση θα είχε την ευθιξία να αποχωρήσει ομαλά και χωρίς τα καραγκιοζιλίκια που όλοι είδαμε στους μήνες που ακολούθησαν και που και εσείς τώρα επισημαίνετε.

    Επίσης, όταν είχαν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις στις πλατείες, είχα γράψει ότι υπάρχουν τέσσερις επιλογές για την κυβέρνηση:

    >> http://thezocalo.blogspot.com/2011/05/aganaktismenoi.html

    Οι δύο από αυτές βγήκαν εκτός αρκετά νωρίς. Το δημοψήφισμα, με τη βοήθεια του κ. Δασκαλόπουλου (ΣΕΒ) και η συγκυβέρνηση μετά το φιάσκο των πρώτων συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών - με μια κακόγουστη επανάληψη-μπλόφα πριν λίγες μέρες.

    Ο ανασχηματισμός ήταν ο βασικός στόχος εξ' αρχής, όσο το δυνατό αργότερα, ώστε ο χρόνος που θα κερδηθεί μιντιακά και εσωκομματικά να οδηγήσει τις εξελίξεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπου τα θερινά τμήματα θα ψηφίζουν αβέρτα και ο κόσμος ίσως(;) βαρεθεί να φωνάζει.

    Τις εκλογές φυσικά δεν μπορούν να τις αποφύγουν, είναι φανερό εδώ και πολύ καιρό. Αλλά αν (όταν) καταφέρουν να περάσουν το μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, η "αποστολή" τους θα έχει τελειώσει. Τότε, οι εκλογές θα είναι όχι λύση αλλά καθαρτήριο ευθυνών για τα μάτια των κομματικών στρατών, ΟΛΩΝ των κομμάτων. Γιατί είναι απόλυτα βέβαιο, ειδικά εφόσον δεν θα έχουμε εκλογές απλής αναλογικής, ότι η επόμενη Βουλή θα είναι για την πολυπόθητη κυβέρνηση "συναίνεσης", που απλά θα λέει πως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να εφαρμόζει ψηφισμένους νόμους.

    Αυτά για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στο θέατρο παραλόγου που που παρακολουθούμε.

    ReplyDelete
  3. Οσο η επιλογη των υποψηφιων δεν γινεται με ανοικτες και δημοκρατικες διαδικασιες οπως στις ΗΠΑ, αλλα με ορισμο απο τον εκαστοτε αρχηγο, "μετασχηματισμο" δεν θα δουμε.

    Οταν δε φτανουμε στο σημειο να μας υποδεικνυουν το αν πρεπει να κανουμε εκλογες, το αν πρεπει να υπαρχουν η οχι αντιθετες αποψεις κτλ τοτε μαλλον ειμαστε στο σημειο που πρεπει να αναρωτηθουμε για τη δημοκρατια "μας" απο εδω και στο εξης

    ReplyDelete
  4. Το άρθρο θα είχε νόημα αν γράφονταν 2-3 μέρες πρίν και με τα τοτινά δεδομένα.Τότε, τη μία μέρα κινδυνεύαμε να βρεθούμε με ένα πρωθυπουργό "Πουθενατζη",στο όνομα της συναίνεσης, και την άλλη μέρα κινδυνεύαμε να βρεθούμε χωρις πρωθυπουργό λόγω απώλειας της δεδηλωμένης.
    Καμμιά "απόπειρα" δεν ευωδόθηκε.
    Και στις δυό περιπτώσεις θα είχαμε συνταγματικά πραξικοπήματα και φυσικά έπρεπε να πάμε για εκλογές την επομένη κιόλας.

    ReplyDelete
  5. Tώρα όλα πάνε κατ'ευχήν.
    Προέκυψε μια κυβέρνηση "βαρέων βαρών".
    Το " Βαρύ ΠΑΣΟΚ" διαδέχτηκε στη κυβέρνηση το "νεωτεριστικό ΠΑΣΟΚ".

    ReplyDelete
  6. O ΓΑΠ θα ασχοληθεί απο εδώ και πέρα με τα θεσμικά μια που τα οικονομικα μπήκαν σε ένα αποκλειστικά διαχειριστικό δρόμο και χρειαζότανε το "βαρύ ΠΑΣΟΚ" στη κυβέρνηση για να τα βρεί με το κόμμα της "Πλατείας".Ενα κόμμα που αποτελείται κατα πλειοψηφία απο εκμαυλισμένους οι μισοί των οποίων εκμαυλίστηκαν απο τους ομιλούντες τη γλώσσα τους "βαρείς" υπουργούς.

    ReplyDelete
  7. Η "πλατεία" θα είχε κάποιο βάρος στις εξελίξεις εαν δεν ήταν το κόμμα των εκμαυλισμένων.
    Η Αλέκα σήμερα το περιέγραψε πολύ γλαφυρά στη βουλη σε μια απο τις πιό ουσιαστικές ομιλίες της καρριέρας της.

    ReplyDelete
  8. @parmenides:

    Άρα το "βαρύ ΠΑΣΟΚ" προθύμως θα συνδιαλλαγεί με τους όποιους "εκμαυλισμένους", προκειμένου να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία, μέχρι να τελειώσει τη "συνταγή" του "γιατρού".

    Επιτέλους, αρχίζεις να λες τα πράγματα με το όνομά τους. Όπως και ο Γιούνκερ άλλωστε:

    "Γιούνκερ: «Η Ε.Ε. να ξαναδώσει ελπίδα στους Έλληνες»" (19/6/2011):

    >> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111435157

    "...η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. «Προς το παρόν τα κράτη της Ευρωζώνης εισπράττουν τους τόκους που έρχονται από την Ελλάδα», σημειώνει ο πρόεδρος της Eurogroup..."

    Από τα 1,3 δις που πετσόκοψε το "νεωτεριστικό" ΠΑΣΟΚ, τα 1,1 έχουν πάει ήδη στους τόκους των δόσεων του μνημονιακού δανείου. Οι συνολικές ενισχύσεις προς τις πελαγωμένες τράπεζες από το 2007 έχουν φτάσει ακριβώς αυτό το ποσό (110+ δις ευρώ), ενώ η "μαλακωμένη" πια Μέρκελ προτίθεται να συμφωνήσει στο νέο πακέτο-μαμούθ που ίσως φτάσει τα 90 δις ευρώ, ΧΩΡΙΣ τα 50 που υπολογίζουν από τις υποτιθέμενες "αποκρατικοποιήσεις".

    Το "όλα πάνε κατ' ευχήν" που συνεχίζεις να γράφεις πειθαναγκαστικά σε κάθε τελευταίο σου σχόλιο με κάνει πια να πιστεύω ότι τρίβεις τα χέρια σου με ικανοποίηση. Δεν μας λες κι εμάς τα συντρόφια του κόμματος που έχουν "επενδύσει" τον ιδρώτα τους;

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. @ser

    Θα πρέπει να προσθέσουμε και την θέσπιση ανώτατου ορίου θητείας (2 τετραετίες) για όλους τους βουλευτές και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. :P

    ReplyDelete
  11. Elections? μετασχηματισμο????

    of what?

    For what? you are in complete kaos

    2011. június 19., vasárnap
    Устала начинать все с и падать и бесонечно падать в пропость... OLEG-THE GEEK'S GREEK'S-THE MATCH NAMED GREECE
    GEEKOLOGIE

    250,000 millions of Greek's.euros in SWITZERLAND


    20,000 millions of Greek's.euros in NEW ZELAND und AUSTRALASIA


    50,000 millions of Greek's.euros in CAIMAN ISLANDS

    ATHENAS THE FREE AND UNGOVERNABLE

    MIX ALL AND YOU HAVE ARGENTINA OR C.C.C.P.

    Всё катится в пропасть,причём уже не в первый раз or the second time

    IS A FAILED COUNTRY.... SALADE DE FRUITS JOLIE JOLIE JOLIE.....

    NO ORDER NO FAITH ONLY KAOS AND INDIVIDUALISM?
    Bejegyezte dátum: 14:28
    Küldés Megosztás a Twitteren Megosztás a Facebookon Megosztás a Google Zümm szolgáltatásban
    Címkék: OLEG AND LACK OF FAITH

    GEEK's und European's?

    Long live dië Drachma

    1euro = 200 = 2000 =20,000 in a few years

    Austral in the 90's

    Cruzeiro and Cruzado in Brasil 1980 to 1990's

    hyperinflation

    ReplyDelete
  12. Οι "αγανακτισμένοι" χθες φύγανε απο πλατεία και πήγαν παραλία.Οπου και θα μείνουν όλο το Καλοκαίρι.Εκει,στις ξαπλώστρες, θα επιδοθούν σε φοβερους κοινωνικούς αντιμνημονιακούς αγώνες .Πότε-πότε θα πετάγονται, με τα σορτσάκια και τα μαυρισμένα κορμιά τους, μεχρι το Σύνταγμα, για να αναβαπτίζονται στα νάματα του εθνικοαπελευθερωτικού ξεσηκωμού, υπό τους ήχους της κατσαρόλας, του σύγχρονου αυτού φοβερού πατριδο-υπερασπιστικού όπλου.

    ReplyDelete
  13. "Μια φορά εκμαυλισμένος,πάντα εκμαυλισμένος"

    Παραφράζοντας το Καρατζαφέρη,για όσα είπε χθες στη Βουλή, για το Σαμαρά.

    ReplyDelete
  14. ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ:

    "Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.
    Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
    Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση"

    ReplyDelete
  15. "λευκοί" κατι σαν idiots.

    ReplyDelete
  16. @ser:

    Ισχύει αυτό του διάβασες, τα λευκά δεν θεωρούνται "έγκυρα" (θετικές ψήφοι) και όντως υπάρχει θέμα εκπροσώπησης όταν το ποσοστό αυτό γίνει μεγάλο, τυπικά ίσο ή μεγαλύτερο από το πρώτο κόμμα (όχι αναγκαστικά 50%+1).

    Αλλά μέχρι εκεί. Στον εκλογικό νόμο έχουν φροντίσει να μην προβλέπεται τίποτα σε αυτή την περίπτωση. Είναι άλλη μια "δημοκρατική" ρύθμιση, όπως αυτή του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τα όσα λέει το Σύνταγμα είναι τόσο γενικά που στην ουσία δεν εφαρμόζονται. Διαφορετικά ήδη ο Παπούλιας θα είχε θέσει σήμερα παρόμοιο ζήτημα (λέμε τώρα).

    Στην Αγγλία πρόσφατα έγινε δημοψήφισμα για "αρνητικές ψήφους" και για ψήφους "λίστας προτίμησης" (όχι μοναδιαίας), νομίζω αρχικά για τις δημοτικές εκλογές, αλλά το απέρριψαν. Από την άλλη βέβαια, εκεί είναι ακόμη μαθημένοι σε βασιλεία.

    ReplyDelete
  17. @parmenides:

    Αλήθεια, πήγες στο Σύνταγμα και μέτρησες κεφάλια; Ή πίστεψες τον Πάγκαλο, που πάλι έγινε ρεζίλι;

    Ο κόσμος κάποια στιγμή θα φύγει από το Σύνταγμα, αλλά μέχρι τότε όσοι σήμερα το εύχονται θα έχουν γίνει ρόμπα αμέτρητες φορές, δηλώνοντας τις φαντασιώσεις τους δημόσια.

    @normad:

    Το ξέρει ο αρχηγός σου ότι τον παραφράζεις; Θα θυμώσει και δεν θα σου δώσει κονκάρδα του κόμματος.

    ReplyDelete
  18. "Μια φορά εκμαυλισμένος,πάντα εκμαυλισμένος"

    Δεν το έγραψα για σένα jaga, αλλά αφού ομολογείς οτι αναγνωρίζεις σαυτό τον εαυτό σου δεν μπορώ να σου στερήσω αυτό το δικαίωμα.

    ReplyDelete
  19. @normad:

    Και ποιος σου είπε ότι απάντησα για εμένα ή για οποιονδήποτε άλλο; Το προφανές σχολίασα.

    Βρες τα πρακτικά της Βουλής από εχθές και σκέψου αντίστοιχα λογοπαίγνια και για τα χαριεντίσματα του Καρατζαφύρερ με τον George. Εννοείται ότι οι πρακτικογράφοι δούλεψαν υπερωρίες για να διορθώσουν τα απίθανα σαρδάμ του δεύτερου ("αξιόπΟΥστες επιλογές" και άλλα τέτοια...)

    ReplyDelete
  20. Εκείνο όμως που είπε ο Χάρι Πότερ ότι φοράει το σώβρακο της Εθνικής όταν πάει στο εξωτερικό γράφτηκε στα πρακτικά;
    Και εκείνο που του απάντησε ο ΓΑΠ ότι γύρισε χωρίς σώβρακο γράφτηκε;
    Εσύ που μελετάς όλα αυτά τα πολύ σοβαρά πράματα,jaga,θα έχεις σίγουρα απαντήσεις.

    ReplyDelete
  21. Επειδή βαριέσαι απελπιστικά να γράψεις "google", ορίστε τα πρακτικά της συνεδρίασης 19/6:

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=05a31920-2f25-4a39-a07d-ef33c624fda7

    Με το ρυθμό που (δεν) διαβάζεις, σίγουρα θα έχεις δουλειά για 2-3 μήνες να μας τιμάς με τα καλαμπούρια σου.

    ReplyDelete
  22. Πρέπει να ψηφιστεί νέο σύνταγμα πριν πάμε σε εκλογές από μια συντακτική εθνοσυνέλευση και κατά την άποψή μου καλό θα ήταν να άλλαζε και το πολίτευμα σε προεδρική δημοκρατία.

    Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να περάσει από 5000-10000 εκλεγμένους αντιπροσώπους, απλούς πολίτες για τους οποίουςοι ως μόνη προυπόθεση εκλογής τους να μην έχουν συμμετάσχει ποτέ είτε σε κάποιο κόμμα, είτε σε κυβέρνηση.

    Απλοί άνθρωποι να αναλάβουν να το συντάξουν κα μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα. Αφού κυρωθεί το νέο σύνταγμα μετά εκλογές...

    PS: Οι συνταγματολόγοι παρακαλώ να αποκλειστούν από την διαδικασία. Θα τα κάνουν μούσκεμα!

    ReplyDelete
  23. Εννοείται ότι για 6 μήνες το Δημόσιο ταμείο να πληρώσει τα έξοδά των αντιπροσώπων για όσο θα επεξεργάζονται τα άρθρα του νέου συντάγματος!

    Εκεί να δείτε για πότε θα μετατραπεί η ευθύνη υπουργών σε απαράγραφο αδίκημα με ποινές άστα να πάει...

    :)

    ReplyDelete
  24. @Vaggelas

    Oπωσδήποτε χρειαζόμαστε ένα άλλο Σύνταγμα.Ομως:
    Απο τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 και κατά δώ δεν υπάρχουν παρανομίσαντες υπουργοί.Δεν υπάρχουν σκάνδαλα.Το Σύνταγμα είναι το ίδιο δεν άλλαξε.Το "νεωτερικό" ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε αυτά τα δύο χρόνια μας άφησε μια σοβαρή παρακαταθήκη στο τομέα της διαφάνειας.Ενα πολύ σοβαρό κεκτημένο που δείχνει ότι με απλούς νόμους και προπαντός με απλές συμπεριφορές μπορείς να ασκέίς χρηστή διοίκηση.

    ReplyDelete
  25. Eκείνο που πρέπει να αλλάξει ριζικά είναι το διωκτικό και ιδαίτερα το δικαστικό σύστημα.
    Εκεί στο νέο Σύνταγμα ίσως χρειαστεί να μιλήσουμε για εκλεγμένους επικεφαλής των διωκτικών και δικαστικών Αρχών.

    ReplyDelete
  26. Η γνώμη μου είναι ότι θα πάμε σε πιό συμμετοχικούς θεσμούς.Και εκει το "νεωτερικό" ΠΑΣΟΚ θα επαναεμφανιστεί και θα βάλλει τη σφραγίδα του.
    Το επόμενο πολίτευμα λοιπόν θα είναι "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".
    Το "νεωτερικό και μετανεωτερικό κίνημα" εντος και εκτός ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη του για θεσπιση αμεσοδημοκρατικών θεσμών.

    ReplyDelete
  27. Διορθώνω:
    Το επόμενο πολίτευμα λοιπόν θα είναι "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

    ReplyDelete
  28. @vaggelas
    "κατά την άποψή μου καλό θα ήταν να άλλαζε και το πολίτευμα σε προεδρική δημοκρατία".

    Oχι σε Προεδρική αλλά σε "Συμμετοχική Δημοκρατία".

    ReplyDelete
  29. "Στο μεταξύ έπιασε ήδη δουλειά και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος. Χθες έδωσε συνέντευξη στο BBC ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάει στο Λονδίνο όπου θα συναντηθεί με τη συντακτική ομάδα της Wall Street Journal".

    Εχει προσβάσεις στο διεθνές μεντιακό και εξουσιαστικο συστημα αποφάσεων, όπως είχαμε πεί τη πρωτη μερα που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός και μας "εξέπληξε" η επιλογή του για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    ReplyDelete
  30. "Στο εσωτερικό όμως θα υποφέρει" με βάση τις απειλές Σαμαρά, χθές, στη Βουλή.
    Εννοεί ότι στο εσωτερικο θα επιβάλλει τη λογική της "ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ" του δικού του εκπροσώπου.

    ReplyDelete
  31. "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται σαν τοπικός αρχηγός και όχι σαν ευρωπαίος ηγέτης".

    Ούτε στο εσωτερικό μασσάει ο Ηλίας.Πλάκα έχει.Τοπάρχης ο Σαμαράς! Και....έπεται συνέχεια.

    ReplyDelete
  32. @parmenides:

    Επειδή συνεχίζεις να γεμίζεις το blog με spam και ξεδιάντροπη προπαγάνδα από συγκεκριμένα γραφεία, αντί να εκφράζεις ειλικρινείς προσωπικές απόψεις, σε προκαλώ να απαντήσεις στα παρακάτω:

    1. "...Απο τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 και κατά δώ δεν υπάρχουν παρανομίσαντες υπουργοί.Δεν υπάρχουν σκάνδαλα..."

    Έχεις να πεις κάτι για τη δανειακή σύμβαση; Για παράδειγμα:

    "(άρθ. 14 παρ.5) της δανειακής Σύμβασης που υπεγράφη με τους δανειστές μας (Ε.Επ., Δ.Ν.Τ., και Ε.Κ.Τ.) το Ελληνικό κράτος παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία Εθνικής Κυριαρχίας «…που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει…», επιτρέποντας έτσι την κατάσχεση της μέχρι σήμερα ακατάσχετης δημόσιας περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών εξοπλισμών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας...."

    >> http://www.parakato.gr/2011/06/blog-post_17.html

    >> http://tinyurl.com/6b6zkcl

    >> http://www.parakato.gr/2011/06/blog-post_17.html

    Το πλήρες κείμενο της ΣΔΔ, το οποίο ΑΚΟΜΑ δεν έχει έρθει στη Βουλή, είναι εδώ:

    >> http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/N_B.pdf

    2. "...Η γνώμη μου είναι ότι θα πάμε σε πιό συμμετοχικούς θεσμούς...Το επόμενο πολίτευμα λοιπόν θα είναι "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"...Το επόμενο πολίτευμα λοιπόν θα είναι "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

    Μια και διαστρεβλώνεις σκόπιμα αυτά που ακούγονται αυτές τις μέρες στις πλατείες, δεν μας λες αν με το παραπάνω εννοείς αυτά που έχουν ήδη κατατεθεί ως προτάσεις εδώ και καιρό;

    >> http://real-democracy.gr

    >> http://300ellines.org

    Για παράδειγμα αυτό;

    >> http://tinyurl.com/686jlmc

    3. "...θα επιβάλλει τη λογική της "ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ" του δικού του εκπροσώπου..."

    Πάλι διαστρεβλώνεις ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις, ξαναλέω ΣΚΟΠΙΜΑ, αλλά εδώ σε έχει προλάβει ο "σίφουνας" Σηφουνάκης. Αν υιοθετείς τις ανοησίες του περί "καρφίτσας", τότε οφείλεις να εξηγήσεις ποιους εννοείς στους μεν και ποιους στους δε. Ο Σηφουνάκης μπορεί να έχει μαύρα μεσάνυχτα από ιστορία, αλλά εδώ τουλάχιστον υπάρχει αντίλογος.

    Επίσης πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος πως ακριβώς αναγνωρίζουν οι "Παγκαλάκηδες" (κατά το "μπαχαλάκηδες") τα μούτρα των Συριζαίων. Είναι πιο μελαμψοί μήπως; Φορούν διακριτικά; Μιλάνε άλλη γλώσσα από τους υπόλοιπους; Γιατί όπως φαίνεται, είτε όλοι οι πράσινοι βουλευτές έχουν πάνω τους ΣΥΡΙΖΑ-detector, είτε έχουν ανάμεσα σε αυτούς τους "δικούς ανθρώπους", όπως άλλωστε φάνηκε και την περασμένη Τετάρτη, οπότε τα περί "καρφίτσας" ισχύουν στο ακέραιο, αλλά αντίστροφα.

    Απάντησε στα παραπάνω για αρχή και έχω να σου γράψω πολλά ακόμα, από αυτά που αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό.

    ReplyDelete
  33. @ser
    Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους πολιτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν εσωτερικά ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Καταρχάς ο κανόνας δεν μπορεί να γενικευτεί. Η νέοι πολιτικοί σχηματισμοί είναι αδύνατο να εφαρμόσουν τέτοιου είδους διαδικασίες. Εκτός κι αν θέλουμε να κατοχυρώσουμε συνταγματικά τον δικομματισμό.
    Όλες οι δημοκρατικές κοινωνίες λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το "Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα" έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς που αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την διαφθορά της εξουσίας. Κι αυτό το καταφέρνουν είτε μέσα από θεσμούς είτε ως κοινωνία πολιτών. Πάντως όχι με κανόνες που απλώς αντιμετωπίζουν συγκυριακά ένα πρόβλημα.

    ReplyDelete
  34. @xanoum mpourek:

    "...Όλες οι δημοκρατικές κοινωνίες λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το "Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα" έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς που αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την διαφθορά της εξουσίας..."

    Ίσα-ίσα που ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Προσωπο-κεντρικά κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί "εκλέγονται" εναντίον ενός ή κανενός αντιπάλου, κομματικο-κεντρικό σύστημα εκλογής και κοινοβουλίου, απουσία μηχανισμού "αυτο-διόρθωσης" της κεντρικής κυβέρνησης (π.χ. δημοψήφισμα ή πρόεδρος τη δημοκρατίας).

    Για να υπάρχουν πραγματικά συνθήκες καταπολέμησης της διαφθοράς στην εξουσία, χρειάζονται κάποια βασικά πράγματα ως αντιστάθμισμα, όπως για παράδειγμα:
    (1) απλή αναλογική, τα κόμματα αναγκάζονται να συνεργαστούν μεταξύ τους
    (2) ισχυροποίηση μηχανισμών δημοψηφίσματος και προέδρου της δημοκρατίας
    (3) μέρος των βουλευτών στο κοινοβούλιο να εκλέγονται μέσω κλήρωσης, ως ανεξάρτητοι βουλευτές

    κτλ κτλ...

    ReplyDelete
  35. @jaga

    Δεν είπα ότι αυτό που περιγράφω συμβαίνει στη Ελλάδα, μια απλή διαπίστωση έκανα για το πως λειτουργούν άλλα δημοκρατικά πολιτεύματα.

    Η απλή αναλογική έχει και αυτή τα προβλήματα της και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βούληση των πολιτών. Το ότι δείχνω την προτίμηση μου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θέλω να συγκυβερνήσει με ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας Ή ο κίνδυνος το πρώτο κόμμα να βρεθεί όμηρο κάποιας «μειοψηφίας».

    Πρόσεχε δεν λέω ότι δεν υπάρχουν θετικά. Τα αφήνω όμως σε εσένα.

    ReplyDelete
  36. xanoum
    κακως συμπεραινεις οτι ετσι ευνοειται ο δικομματισμος- ετσι ευνοειται η δημοκρατια, ειτε προκειται για μεγαλα ειτε για μικρα κομματα.

    Ετσι πετυχαινεις την επιλογη των αριστων του καθε χωρου.
    Αυτο λειπει στην Ελλαδα- το meritocracy to καναμε metriocracy.

    Σε αυτο οι ΗΠΑ ειναι πολυ μπροστα, δεν υπαρχουν φεουδα τυπου "βουλευτες", "δικαστες" κτλ

    και οι κρινοντες κρινονται

    ReplyDelete
  37. @Parmenidis

    Ανέφερα το προεδρικό σύστημα γιατί έχω την εντύπωση ότι ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, και θα άλλαζε ούτως ή άλλως τους συσχετισμούς.

    Είμαι θιασώτης 2 συστημάτων από τα οποία θα μπορούσαμε να αντλήσουμε πολλά στοιχεία: του Αμερικανικού και του Ελβετικού.

    Βασικό στοιχείο νεωτερικότητας της "συμμετοχικής δημοκρατίας" που θα μπορούσαμε να εισαγάγουμε θα ήταν και η δυνατότητα ανάκλησης της λαικής εντολής.

    Κατά τα άλλα η σαφής διάκριση των εξουσιών πρέπει να είναι εκ των ουκ άνευ.

    Θα μπορούσαμε βέβαια να πάμε και μακρύτερα (από οποιοδήποτε άλλον) σε πιο πρωτοποριακά συστήματα άμεσης δημοκρατίας με την σύσταση πχ ενός "Κοινού των Ελλήνων" έξω από την νεωτερική και μετα-νεωτερική γνωστή πρακτική, αλλά για εκεί χρειαζόμαστε διανοητικούς γίγαντες και ώριμη κοινωνία που μάλλον δεν διαθέτουμε στην παρούσα φάση.

    Μου αρέσουν πολύ οι προτάσεις του καθηγητή Κοντογιώργη προς αυτήν την κατεύθυνση...

    Για την ανάγκη σύνταξης νέου συντάγματος έχω αναφερθεί από την αρχή στο μπλογκ εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια.

    Χαίρομαι που πλέον η ίδια η κοινωνία αναγνωρίζει την ανάγκη τέτοιων αλλαγών.

    ReplyDelete
  38. Ρε jaga, εσένα σε πληρώνει κανένας μισθό για να κάνεις κάποια δουλειά; Εννοώ άλλη από το να μπλογκάρεις απ' το πρωί ως το βράδυ.
    Δεν είναι μόνο ότι γράφεις πολλά και συνεχώς ρε μάγκα. Είναι και ότι τα γράφεις κυρίως τις εργάσιμες.
    Γιατί σου φεύγει ο οίστρος τις αργίες;
    Θα ρωτούσα και τον parmenides, αλλά αυτόν τον κόβω για γέρο, οπότε πάσο. Εσύ όμως ρε φίλε, από περιέργεια, σε ποιο χώρο εργάζεσαι; Εμείς πως θα γίνει να χωθούμε μπας και βρούμε και λίγο χρόνο για μπλόγκιν, γιατί έχουμε πήξει ρε φίλε και δεν προλαβαίνουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας έτσι ωραία όπως κι εσύ.

    ReplyDelete
  39. @xanoum mpourek:

    Η απλή αναλογική αναφέρεται στον τρόπο -συνδυασμού- των μεμονωμένων προτιμήσεων, όχι στο πως καταλήγει ο καθένας στην προτίμησή του. Αν σε ενδιαφέρει αυτό που λες "ομηρία" του πρώτου κόμματος από τα πιο μικρά (εγώ το θεωρώ θετικό), τότε απλά το λαμβάνεις υπόψη σου.

    Πάντως έχεις δίκιο ότι η απλή πλειοψηφία δεν είναι ότι πιο αποτελεσματικό. Θεωρητικά, κάθε ψήφος πρέπει να συνδυάζεται με βαρύτητα ανάλογη της "ικανότητας" του ψηφοφόρου για ορθολογική επιλογή (informative voting). Αλλά επειδή αυτό δημιουργεί εν δυνάμει άλλου είδους προβλήματα, δικαιοσύνης, ισονομίας, κτλ (ειδικά σε διεφθαρμένες καταστάσεις), προτιμούμε το simple majority voting.

    ReplyDelete
  40. @Alex:

    Μάλλον δεν το έχεις πετύχει σε σχόλιό μου εδώ: είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύω σε έρευνα (R&D) στην Πληροφορική. Πράγμα που σημαίνει ότι: (1) είμαι 12-16 ώρες καθημερινά πάνω σε Η/Υ, (2) δεν υπάρχουν αργίες σε αυτή τη δουλειά, (3) έχω μάθει να γράφω αρκετά γρήγορα, οπότε το να αφιερώνω 10 λεπτά συνολικά για να γράφω κάτι στο G700 είναι κάτι απλό.

    Πάντως, ειδικά αυτή την περίοδο, θεωρώ υποχρέωση του καθενός να αφιερώνει 1 ώρα καθημερινά (ή να το κάνει παράλληλα με τη δουλειά του) για να ενημερώνεται σχετικά με το τι συμβαίνει, κυρίως μέσω του δικτύου. Καταλήξαμε εδώ που είμαστε σήμερα ακριβώς επειδή ο κόσμος γενικά είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να το κάνει (θέλει χρόνο και θέληση).

    Αν θες να "χωθείς" όπως λες σε τέτοια δουλειά, ξεκίνα με MSc και PhD σε τομέα με ενεργή έρευνα (R&D) και στη συνέχεια, το πιο δύσκολο, πάρε απόφαση ότι ως ελεύθερος επαγγελματίας ΔΕΝ έχεις εξασφαλισμένο μηνιαίο μισθό. Δεν μπορώ να πω ότι το προτείνω ως μοντέλο δουλειάς.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. jaga
    ευκαιριας δωθεισης, μηπως εχεις να προτεινεις κατι για να λ΄΄υσω το πρ΄΄οβλημα του διπλο΄΄υ τονισμο΄΄υ ?

    Αρχισε να το παρουσιαζει εδω και 10 μερες περιπου

    ReplyDelete
  43. @ser:

    Αν χρησιμοποιείς Windows, το πρόβλημα κατά 99% είναι keylogger (ιός). Δες αυτά:

    >> http://www.noiz.gr/index.php?topic=170479.0

    >> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=318938

    Διαφορετικά πρόκειται για λάθος στα regional settings, δοκίμασε να ξαναπεράσεις language/codepage στις ρυθμίσεις γλώσσας του συστήματος.

    ReplyDelete
  44. "Ιδιαίτερη αναφορά στη μέτρηση γίνεται και στο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Οι συγκεντρωμένοι της Πλατείας θα ψήφιζαν αν γίνονταν αύριο εκλογές ΝΔ σε ποσοστό 18,4%, αποχή 12,8% και ΠΑΣΟΚ 12,3%, ΚΚΕ 11,3%, ΛΑ.ΟΣ. και ΣΥΡΙΖΑ από 7,2%".

    REAL FM,ALCO.

    Αυτοί είναι όλοι "ακομμάτιστοι" τόσο πολύ όσο πολύ είναι και "αγανακτισμένοι".Και δημοσκοπικά πλέον αποδείχτηκε περίτρανα ότι το μόνο που είναι σίγουρα είναι ότι είναι ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΕΝΟΙ.

    ReplyDelete
  45. Αυτοί λοπόν που "φτύνουν και μουτζώνουν" το πολιτικό σύστημα δεν βλέπουν την ώρα,αύριο κιόλας,να πάνε να το στηρίξουν με τη ψήφο τους.Για να ξαναπάρουν τη κουτάλα.Τη κατσαρόλα την έχουν.
    Ο εκμαυλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
    Και φυσικά όσο πιό συχνά γίνονται εκλογές τόσο πιό πολύ ακριβαίνουν τα εκμαύλιστρα.

    ReplyDelete
  46. "Εκλογές με στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό"
    "g700"

    Ποιόν πολιτικό μετασχηματισμό ρε καρντάσια; Δεν βλέπετε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι, καρμπόν, ένα απο τα προηγούμενα;
    Σοβαρολογείτε ότι αυτό το εκμαυλισμένο εκλογικό σώμα θα φέρει αλλαγή στο πολιτκό σκηνικό;knerely

    ReplyDelete
  47. jaga
    δουλεψε -ευχαριστω
    ετρεξα το trojan remover και το καθαρισε

    ReplyDelete
  48. @parmenides:

    Δεν μας λες και πόσους μέτρησαν; Πόσοι τους τα έχωσαν και μόνο εμ το άκουσμα της ερώτησης; Αλήθεια, ρώτησαν και αυτούς με τις καντίνες και το μαλλί της γριάς;

    "...Ποιόν πολιτικό μετασχηματισμό ρε καρντάσια; Δεν βλέπετε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι, καρμπόν, ένα απο τα προηγούμενα;
    Σοβαρολογείτε ότι αυτό το εκμαυλισμένο εκλογικό σώμα θα φέρει αλλαγή στο πολιτκό σκηνικό;knerely..."


    Ναι είναι φανερό, οι πράσινοι κόκκοι θα πάρουν πάλι 47% και άνετη αυτοδυναμία. Δεν μας λες όμως που θα κάνουν τις εκλογές; Σε ποταμόπλοιο ή σε καμιά σπηλιά;

    Βρε μπας και είσαι ο Πάγκαλος και κρατιέσαι με το ζόρι, να μην αρχίσεις και εδώ να βρίζεις τους πάντες, μπας και σε πει κανείς "χοντρό" επιτέλους και νιώσεις αδικημένος;

    Αλήθεια, αυτό το 'knerely' που γράφεις στο τέλος τι είναι; Έχεις αρχίσει να ρετάρεις ή έχεις βάλει το bot για τα σχόλια στο αυτόματο και είσαι για μπάνια; Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που γράφεις.

    ReplyDelete
  49. @ Jaga
    Δικός σου ο χρόνος και τον κάνεις ότι θέλεις. Αλλά όχι και δέκα λεπτα ή μιά ώρα. Εσύ χτυπάς 8ωρα στο μπλογκιν. Με γειά σου με χαρά σου. Τα Σαββατοκυριακα που παίρνεις αργία από το μπλόγκιν μπορεί και να αναπληρώνεις στην δουλειά. Αυτά είναι προσωπική σου υπόθεση και ευχαριστώ που ικανοποίησες την περιέργειά μου.

    Αυτά που δεν είναι προσωπική σου υπόθεση είναι οι συμβουλές σου.
    Το MSc πάντα το θεωρούσα υπόθεση για χομπίστες με λεφτά ή καιρό για χάσιμο. Κλασικό Ελληνικό χόμπι.
    PhD για ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα στην αγορά της Ελλάδας είναι ένα πολύ καλό σύντομο ανέκδοτο.
    Προφανώς τίποτε από τα δύο δεν χρειάζεται (και ελπίζω να μην απαιτείται) για να γίνει κανείς ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα σου.

    ReplyDelete
  50. @Alex:

    Ρώτησες και σου απάντησα, αλλά φαίνεται δεν σου άρεσε η απάντηση. Αντίθετα, φαίνεται ότι έχεις δική σου εξήγηση και ότι, έμμεσα, με θεωρείς ψεύτη.

    Το MSc και το PhD (πλέον) είναι απαραίτητα προσόντα για οποιονδήποτε δουλεύει σοβαρά σε έρευνα σε ΤΠΕ, ειδικά αν δεν είναι βολεμένος από κάποιον βουλευτή της περιφέρειάς του.

    Αν ούτε αυτή η απάντηση σε ικανοποιεί, λυπάμαι, δεν μαζεύω ψήφους εμπιστοσύνης. Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι ούτε συνταξιούχος, ούτε αργόμισθος, ούτε εισοδηματίας, προσποιούμενος τον βιοπαλεστή, όπως αρκετοί εδώ μέσα (θα το έχεις ήδη παρατηρήσει πιστεύω).

    ReplyDelete
  51. @ Jaga

    Α, μπα, δεν σε θεωρώ ψεύτη με την έννοια που το λες, σε αυτό το θέμα. Επειδή όμως στο δικό μου PhD έμαθα να κοιτάω μόνο τα στοιχεία και όχι τα αισθήματα, δικά μου ή άλλων, βλέπω τον αριθμό και τον όγκο των σχολίων σου, τον αριθμό και τον όγκο των λινκς σε σελίδες εφημερίδων, περιοδικών, άλλων μπλογκς κλπ και τις διαφορές στην εδώ δραστηριότητά σου μεταξύ αργιών και εργάσιμων και συμπεραίνω χωρίς αμφιβολία ότι το σερφάρισμα και το μπλόγκιν είναι η κύρια ασχολία σου. Και ξαναλέω, δική σου υπόθεση. Ο χαρακτηρισμός ψεύτης εμπεριέχει συμπεριφορά πρόθεσης και συχνά άλλα στοιχεία, που με τα δεδομένα στη διάθεσή μου δεν μπορώ να σου αποδώσω με βεβαιότητα, αλλά και ούτε με ενδιαφέρει να σου τα αποδώσω.


    Αλλά, το να λες ότι όποιος ελεύθερος επαγγελματίας του τομέα σου, στην αγορά της Ελλάδας, δεν έχει PhD και (άκουσον άκουσον) MSc δεν είναι σοβαρός ή είναι ανήθικα βολεμένος θα ήταν αστείο, αν δεν αποκρυστάλλωνε πολλά από τα χειρότερα χαρακτηριστικά του νεοέλληνα: πτυχιολαγνεία και υστερόβουλη εκμετάλλευση της πτυχιολαγνείας των άλλων, στήριξη όσο το δυνατό μικρότερης συντεχνείας με δυσφήμιση, υστερόβουλη υπερβολή και στην περιγραφή των δυνατοτήτων του και στην περιγραφή των προβλημάτων που καλείται να λύσει.

    Αλλά αφού έχεις MSc και PhD καλά κάνεις και τα διαφημίζεις. Τώρα αν χρειάζεται να δυσφημίσεις και λίγο πλαγίως τους υπόλοιπους, είναι για το καλό της Πατρίδας. Πως αλλιώς θα μπορούσες να ασκείς με τόση επιμέλεια το Πατριδοσωτήριο μπλογκιν σου αν έπρεπε να ασχοληθείς όλη μέρα με τον ανταγωνισμό.

    Over and out.

    ReplyDelete
  52. @Alex:

    Όλα αυτά περί συντεχνίας, προσωπικής προβολής, υστερόβουλης υπερβολής, πλάγια δυσφήμιση των άλλων(;), κτλ, τα συμπέρανες από αυτά που έγραψα παραπάνω; Απαντώντας σε δική σου ερώτηση στο με τι ασχολούμαι επαγγελματικά;

    Αν έχεις πράγματι PhD σε θετική επιστήμη, μάλλον θα ξέρεις ότι αυτό που εσύ θεωρείς "υπερβολικό όγκο" σχολίων και links, πρέπει (α) να είναι μετρήσιμο και (β) να έχεις άλλα σχετικά δεδομένα προς σύγκριση. Για τα υπόλοιπα που λες δεν τα σχολιάζω καθόλου, γιατί εγώ, αντίθετα με εσένα, δεν βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα για πρόσωπα και χαρακτήρες, παρά μόνο σχολιάζω αυτά που γράφουν εδώ. Ο καθένας μπορεί αν είναι ή να πιστεύει ότι θέλει, δεν είναι δική μου δουλειά να το κρίνω.

    ΥΓ: Πάγκαλο ψηφίζεις έτσι; "Μαζί τα φάγαμε", "όλοι τα ίδια σκατά είσαστε" και τέτοια;...

    ReplyDelete
  53. Alex
    "Θα ρωτούσα και τον parmenides, αλλά αυτόν τον κόβω για γέρο, οπότε πάσο".

    Είμαι 2500 χρονών και σκοπεύω να ζήσω, τουλάχιστον, άλλα τόσα.

    Καλό το σχόλιό σου για το jaga αλλά σου θυμίζω τι είπε ο συνομήλικός μου, Κλεόβουλος ο Ρόδιος (6ος αι π.Χ.):"Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις".

    ReplyDelete
  54. jaga
    "δεν βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα για πρόσωπα και χαρακτήρες, παρά μόνο σχολιάζω αυτά που γράφουν εδώ"

    Και αμέσως παρακάτω "Πάγκαλο ψηφίζεις έτσι;"

    ReplyDelete
  55. “Πάσα επιστήμη, χωριζομένη αρετής, μωρία και ου σοφία φαίνεται”

    Εδώ μέσα περισσεύουν όσοι είναι κάτοχοι υψηλών ακαδημαικών τίτλων,απουσιάζουν όμως απελπιστικά οι έχοντες την παραμικρή σχέση με την Αρχαιο ελληνική παιδεία.Μεγάλη αναπηρία που εξηγεί γιατί οι τόσο πολύ "μορφωμένοι" συμβάλλουν τόσο λίγο σε ένα πολιτισμένο διάλογο.

    ReplyDelete
  56. "Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις"

    Δεν το ξέχασα και δεν το ξεχνω. Ελεύθερα.

    ReplyDelete
  57. "Δημοσκοπιση GPO,MEGA

    * ΠΑΣΟΚ: 20,1%
    * ΝΔ: 21%
    * ΚΚΕ: 9,2%
    * ΛΑΟΣ: 6,5%
    * ΣΥΡΙΖΑ: 4%
    * Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%
    * Δημοκρατική Συμμαχία: 2%
    * Δημοκρατική Αριστερά: 3%
    * Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 2,2%

     

    Οι υπόλοιπες επιλογές: Άλλο: 1,4%, Λευκό: 3,4%, Άκυρο: 2,6%, Δεν θα ψήφιζα: 11,7%, Δεν έχω αποφασίσει: 10,8%."


    Αν αυτό προοιωνίζει μετασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού και όχι παγίωσή του, εγώ θα γίνω τσακιτζής.

    ReplyDelete
  58. Για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα χρειάζεται και το "σύν Αθηνά και χείρα κίνει".
    Στο δημοψήφισμα του Φθινοπώρου όλα αυτά θα τεθούν επι τάπητος.

    ReplyDelete
  59. Kάποιοι ελπίζουν στη ¨πλατεία" το πιό παρακμιακό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.Πιό πολύ ανησυχώ όχι με τη ¨πλατεία¨ αλλά με τους ζηλωτές της ¨πλατείας".Aλλά αυτό το "κίνημα¨ έχει ήδη εκφυλιστεί.

    ReplyDelete
  60. Το κακό με τα δημοψηφίσματα είναι ότι για άλλο ρωτάς και για άλλο σε απαντούν.Κυρίως για λαούς σαν εμάς που δεν έχουμε κουλτούρα δημοψηφισμάτων.

    ReplyDelete
  61. @parmenides:

    "...Και αμέσως παρακάτω "Πάγκαλο ψηφίζεις έτσι;"...

    Σκέψου σε τι εκτίμηση έχεις τον vice #2 της κυβέρνησης που και μόνο ο υπαινιγμός ότι ίσως κάποιοι να τον ψηφίζουν ακόμα, εσύ το θεωρείς βάναυσο χαρακτηρισμό. Εύγε, σιγά-σιγά διορθώνεσαι.

    Ασφαλώς εγώ αναφέρομαι στο συμπέρασμα, όχι στο να εκφέρω γνώμη για τους ψηφοφόρους του vice #2. Είπαμε, ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει (τουλάχιστον ακόμα).

    ReplyDelete
  62. @parmenides:

    Μια και σήμερα "κελαηδάς" από χαρά, δεν μας λες και γιατί εχθές κατά τις 2:30' έπεσε ξύλο και χημικά στο Σύνταγμα;

    Έβαλαν τα ΜΑΤ να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα;

    ReplyDelete
  63. Μια και το ανέφερε ο Alex, πως γίνεται κάποιος να δουλεύει και να χαζεύει ταυτόχρονα στο δίκτυο περιμένοντας, έχω μόνο δύο λέξεις να πω:

    "matlab" και "experiments"

    Δεν παλεύεται λέμε...

    ReplyDelete
  64. "ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει (τουλάχιστον ακόμα)."

    Σε ευχαριστούμε που ακόμα μας το επιτρέπεις.Σου είμαστε ευγνώμονες.Πότε σκοπεύεις να μας το απαγορεύσεις;

    ReplyDelete
  65. "Συνταγματικό, νόμιμο και συμβατό με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις διεθνείς συμβάσεις έκρινε το μνημόνιο, που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα, το Συμβούλιο της Επικρατείας"

    ReplyDelete
  66. Η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής επαίνεσε την απόφαση της Τουρκίας να συμμορφωθεί πλήρως στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βγει από την βαθιά κρίση που περνούσε περί το 2000.

    «Χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις η οικονομία της ανθεί σήμερα όσο καμιά άλλη στην περιοχή. Η ετήσια αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος φτάνει στο 8%», πρόσθεσε. «Οι Έλληνες θα μπορούσαν να μάθουν πολλά από αυτό το παράδειγμα».
    --------
    Μας αφήνει η "λαφαζανίλα" εμάς να κάνουμε ό,τι έκανε η Τουρκία,η Βραζιλία,η Ν.Κορέα,με το ΔΝΤ, και τώρα πετάνε;

    ReplyDelete
  67. Το εξώδικο που απέστειλε το σωματείο των εργαζομένων στη διοίκηση του ΟΤΕ είχε σαν θέμα την ανάκληση της απόφασης για καθιέρωση εβδομαδιαίας εργασίας 40 ωρών, την οποία και εφαρμόζει η διοίκηση του Οργανισμού από τις αρχές Μαρτίου. Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται έντονα και για την κατάργηση του επιδόματος προθέρμανσης των υπηρεσιακών οχημάτων που λάμβαναν οι τεχνικοί, το οποίο επίσης καταργήθηκε. Αν θέλει κανείς να «κάνει λιανά» την περισπούδαστη διατύπωση, θα διαπιστώσει ότι οι εργαζόμενοι απλώς ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς με το οποίο πληρωνόταν ως υπερωριακή εργασία το εικοσάλεπτο μεταξύ 7:40 π.μ. και 8:00 π.μ.

    Το επίμαχο εικοσάλεπτο, ήταν θεσμοθετημένο με την κωδική ονομασία «επίδομα προθέρμανσης» και αφορούσε στην προθέρμανση των μηχανών των αυτοκινήτων. Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα προκάλεσαν την οργή των πολιτών και παρά επίσης το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα πλέον δεν χρειάζονται προθέρμανση για την εύρυθμη λειτουργία τους, οι συνδικαλιστές το θεωρούν ιερό κεκτημένο και με την πρώτη ευκαιρία ζητούν την επαναφορά του...

    ReplyDelete
  68. Μπορούμε να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2012; Μπορούμε!

    Μπορούμε να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης με θετικό πρόσημο το 2012; Μπορούμε!

    Φύγαμε!!!

    ReplyDelete
  69. που ειναι η εποχη (επι Αλογοσκουφη) που η g700 διερρηγνυε τα ιμάτια της για το χιλιάρικο στα μπλοκάκια

    τωρα που ο Βενιζελος με το φορο επιτηδευματιων χτυπαει κατ' εξοχην τα μπλοκακια ουτε φωνη ουτε ακρόαση

    ReplyDelete
  70. @ser:

    Ποια 1000 για τους μπλοκάκηδες;

    Ποια 700 για τους μισθωτούς;

    Ποια σύνταξη; Ποια ασφάλιση;

    Η ανάπτυξη τώρα ξεκινά στα 592 μικτά, μαζί με επιδότηση ΟΑΕΔ, και στα 25 απόλυση χωρίς αποζημίωση, για να πάρουν πάλι 18αρη, και τούμπαλιν.

    Ναι, με αυτό το σύστημα το χρέος γίνεται "βιώσιμο", με θετικό πρόσημο στον προϋπολογισμό. Ασυμπτωτικά βέβαια. Ο μισθός τείνει στο μηδέν (μοντέλο δουλείας) και ο χρόνος αποπληρωμής στο άπειρο (και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν...)

    ReplyDelete
  71. I krisi ypervainei geneakes anisotites. Einai toso maziki, pou opoia syzotisi peri diageneakis dikaiosynis exei allaksei proypotheseis.

    Opos kalountai oloi na analaboun tis eythines tous, etsi kalountai kai oi perissotero adynamoi, symperilambanomenon ton neon.

    Oi opoiesdipote forologikes epibarynseis braxyprothesma, einai kalodexoumenes efoson synodeyontai apo diarthrotikes allages pou anoigoun to pedio tis oikonomias, tis epaggelmatikis drastiriotitas kai kinitikotitas.

    Na eiste sigouroi, oti sta matia enos antikeimenikou paratiriti, ola bainoun thetika. To telos aytis tis dekaetias tha brei mia Eyropi politika enopoiimeni kai mia Ellada etoimi na paiksei mpala sto club ton isxyron. Emeis oi neoi, tha bgoume mono kerdismenoi apo ayti ti diadikasia, arkei na to katalaboume kai na symmetexoume se ayti tin poreia.

    Oi profiteies den exoun megalo noima, alla oute oi mempsimoiries. To mellon diko mas einai, arkei emeis na to dimiourgisoume.

    ReplyDelete
  72. rat700
    εσυ απο τη Δανια τα βλεπεις θετικα-
    για ελα εδω να δεις ποση αισιοδοξια υπαρχει για το μελλον

    ReplyDelete
  73. Στην Ελλάδα απαγορεύεται να είσαι αισιόδοξος.Διώκεσαι.Το ίδιο συμβαίνει και εδώ μέσα στο μπλόγκ.Είναι ένα είδος ανελέητου ρατσισμού και βάρβαρου μακαρθισμού κατά των αισιόδοξων.
    Δεν μπορείς να πείς ας πούμε ότι "όλα πάνε κατευχήν".Αυτόματα ενεργοποείται η τσατσά της Συγγρού και σου λέει ότι πληρώνεσαι για να το πείς.

    ReplyDelete
  74. Και αν η τσατσά είναι σε day off περίοδο σε περιλαβαίνει ο παραγυιός του Λαφαζάνη.

    ReplyDelete
  75. "Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε σήμερα, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την "αποφασιστική υποστήριξη" του Παρισιού, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία κατά...
    το Παρίσι, ανοίγει το δρόμο για την υιοθέτηση του νέου σχεδίου βοηθείας προς την Ελλάδα".

    Aν λοιπόν αυτή η αποστροφή σου δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξείς και να το εκφράζεις, ακόμα και μη λεκτικά,έρχεται ο παρακρατικός του ΣΥΡΙΖΑ και σου λέει συλλαμβάνεσαι και ξυλοκοπείσαι επι τόπου.

    ReplyDelete
  76. Αν γράψεις "μπάβο στη Δικαιοσύνη" που συνέλαβε ένα τμήμα επιφανών παραγόντων του ποδοσφαίρου και εκλεκτών του υποκόσμου,που συνδέονται και με το παρακράτος,πετάγεται η ορντινάτσα του Μιχελάκη και σε αποκαλεί παπαγαλάκι.

    ReplyDelete
  77. "Με κακώσεις από τον ξυλοδαρµό και σε κατάσταση σοκ, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκεαπό πολίτες που διαµαρτύροντανκατά των διοδίων, µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο εισπράκτορας του σταθµού των διοδίων Αφιδνών".

    Αν γράψεις ότι τραμπούκοι,παρακρατικοί,κολλητοί του Συριζα,σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία,έκαναν αυτή τη δολοφονική απόπειρα τότε θα βγεί ο κολαούζος του Τσίπρα και θα σου πεί "πως τους γνώρισες, οτι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ,κέρατα είχαν;".

    ReplyDelete
  78. "NΔ 33,2% - ΠΑΣΟΚ 30,1%
    ΕΞΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
    Στο 3,1% ανεβαίνει η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής ψήφου στη συνδρομητική δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί με κάλπη "Εξαμηνιαίες Tάσεις" της MRB. H διαφορά στην πρόθεση ψήφου στην οποία δεν έχει...
    γίνει αναγωγή των εγκύρων και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι στο 2,1%".

    Τρίτη κατά σειράν δημοσκόπιση που δείχνει τα ίδια πράγματα.Ο δικομματισμός θριαμβεύει και τα άλλα κόμματα με την ίδια περίπου σειρά ακολουθούν."Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου".
    Ο "πολιτικός μετασχηματισμός" πάει περίπατο αν δεν προηγηθούν θεσμικές αλλαγές.Αλλά και τότε είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι υπάρχουν κρυμμένα πολιτικά ταλέντα που θα βγούν στην επιφάνεια.Δείτε τους "οικολόγους".Χρυσές μετριότητες.

    ReplyDelete
  79. @parmenides:

    "WSJ: Καταρρίπτει πέντε μύθους για την ελληνική κρίση" (22/6/2011):

    >> http://www.capital.gr/News.asp?id=1223221

    "...Η Lehman ήταν ένα σφοδρό σοκ για τις αγορές, σημειώνει η WSJ, όμως ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση καθώς οι πιστώσεις θα στερέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο..."

    Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης εδώ και 20 μήνες γίνεται εκ μέρους των δανειστών μας, όχι για την Ελλάδα. Κοινώς, οι πάντες στον πλανήτη έχουν συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει ακριβώς στην κατάσταση που είναι τώρα, καταρρέουσα, όχι να πάει σε χρεοκοπία μια κι έξω.

    Η σημερινή "λύση", με τα δανεικά πάνω σε δανεικά πάνω σε δανεικά, απαιτεί 172 δις μέχρι το 2015, ενώ μόνο το 2015 η Ελλάδα έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 87 δις ευρώ.

    Η αισιοδοξία αυτή την περίοδο, με αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτή την οικονομική επίθεση στα μέσα-κατώτερα στρώματα, μπορεί με ασφάλεια να εξηγηθεί είτε ως υπέρμετρη βλακεία είτε ως συνενοχή και σύμπραξη με καθεστώς κατοχής.

    ReplyDelete
  80. @parmenides:
    @rat700:

    Αφού είσαστε τόσο σίγουροι για το "σχέδιο σωτηρίας", θα πρέπει να συμφωνείτε και με αυτό που προτείνουν αντίστοιχα στο Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας:

    >> http://www.kfkor.gr/2011-02-18-11-43-42/6-2011-02-17-16-33-28/94-2011-06-22-08-17-51.html

    Κοινώς, εντάξει, περάστε με το στανιό το μεσοπρόθεσμο. Αλλά έτσι και αποδειχτεί ότι πάλι θα τα έχετε κάνει θάλασσα, δεν θα βρίσκετε καράβι να φύγετε.

    Τι λέτε συντρόφια, δίκαιο δεν είναι ως αίτημα;

    ReplyDelete
  81. @parmenides:

    Από την ομιλία του vice 1, η πρώτη αναφορά, κάπου στο 1/3 της ομιλίας του:

    "...Αλλά όταν έχεις τέτοιο έλλειμμα παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης..."

    Και η δεύτερη λίγο πριν κλείσει την ομιλία του:

    "...Ζούμε μια δυσκολία....αλλά και λόγω του παραλογισμού του διεθνούς οικονομικού συστήματος και της απουσίας διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης. Θα βγούμε από τη δυσκολία αυτή..."

    >> http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=19c1ed09-e789-4071-9cab-ec216a33ae49

    Ο ίδιος ο George το είχε πει κάμποσες φορές, με αποκορύφωμα (και ξεκάθαρη αναφορά-παράδοση) στις 29 Απριλίου του 2010, λίγο πριν υπογραφεί η ΣΔΔ που έχουμε σήμερα:

    >> http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_496.html

    >> http://www.youtube.com/watch?v=TFSapBTHxrU

    Για όποιον δεν το κατάλαβε, η συγκεκριμένη φράση-κλειδί είναι απαραίτητη προϋπόθεση, να ειπωθεί από τον φυσικό πρωθυπουργό της χώρας (σήμερα ο Benny), προτού δοθεί το κάθε "πακέτο στήριξης".

    Τουλάχιστον αν έχουν τα κότσια, ας εξηγήσουν τι ΑΚΡΙΒΩΣ εννούν με αυτό, είμαι όλος αυτιά. Και δεν εννοώ συνομοσιολογίες με Ιλλουμινάτι και τα σχετικά, αλλά για διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης.

    Ο vice 1, ως συνταγματολόγος (υποτίθεται), θα πρέπει να ξέρει ότι η παραπάνω διατύπωση αποτελεί εν δυνάμει παραβίαση του πολιτεύματος, ειδικά όταν το λέει από την καρέκλα #1 και όχι ως γραφικός βασιλο-χουντικός βουλευτής της πλάκας.

    Αν κάνω λάθος, ας βγει κάποιος, οποιοσδήποτε, από τους παπαγάλους, να μας εξηγήσει τα παραπάνω και να μας ενημερώσει εμάς του αδαείς.

    ReplyDelete
  82. οποιος δεν γλυφει εμετικα παπαγαλακι οπως εσυ ειναι τσατσα της Συγγρου?

    Εχεις πανικοβληθει και ειναι φανερο
    Βλεπεις συνηθισες στις εποχες της παπαρολογιας και των κολλητιλικιων με το Χρυσοχοιδη και τωρα που έσκασε η φουσκα το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να συκοφαντεις

    Το ηθος σου και το ποιον σου γινονται καθε μερα και πιο φανερά- πες λοιπον εκει στο κομμα να στειλουν κανεναν αλλο διοτι εσενα σε μαθαμε

    ReplyDelete
  83. Δύο από τους εκπροσώπους της "παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης", ο Μπαρόζο (Eurogroup) και ο Μπερνάκι (FED), βάλθηκαν και πάλι σήμερα να λένε πόσο αναγκαία είναι η "συναίνεση όλων των δυνάμεων" στην Ελλάδα.

    Και έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν εννοούν τον κάθε βλαχο-κομματάρχη της Βουλής, εννοούν τον ελληνικό λαό. Ο Μπαρόζο είπε ξεκάθαρα ότι αν ο ελληνικός λαός συμφωνήσει στους όρους του μεσοπρόθεσμου, τότε θα πάρουμε τα λεφτά. Αν δεν συμφωνήσουμε (εννοεί την ψήφιση στη Βουλή), την απάντηση την έδωσε ο Γιούνκερ εχθές, ανασηκώνοντας τους ώμους εννοώντας "...δεν ξέρω"(!)

    Ξαναλέω, μπορεί να κάνω λάθος, εγώ και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα κόσμου. Αλλά όταν βλέπει κανείς TV με χαμηλωμένο τον ήχο, δηλαδή χωρίς τη ρητορική ευφράδεια των επαγγελματιών "διαφημιστών" σωτηρίας, καταλαβαίνει πολύ περισσότερα.

    ReplyDelete
  84. "«Λάθος η ελληνική πολιτική λιτότητας» και με τη σφραγίδα ΟΗΕ" (23/6/2011):

    >> http://www.enet.gr/?id=286906

    "...Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι πρωταρχικό για τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν. Και πιο συγκεκριμένα στην υγεία, τη διατροφή και την εκπαίδευση, ώστε η ανάπτυξη να μη μετατρέπεται μακροπρόθεσμα σε τιμωρία»..."

    Τι έγινε ρε παιδιά; Και ο Μαν Γι Μουν του ΣΥΡΙΖΑ είναι; Ή μήπως έχει βολέψει κανένα παιδί κι αυτός στη ΔΕΗ;

    ReplyDelete
  85. I drageta tis Elladas to kykloma tou podosfairou

    antiproedros dikigorikou syllogou athinon mesa stous 85...

    ReplyDelete
  86. Exoume ftasei se simeio to adifago Elliniko kratos na xreiazetai oxi mono ta daneika apo EE/IMF alla kai oloena kai perissoterous forous mpas kai kataferei kai apofygei tin anakopi. Diladi ayksanoume ta esoda apo forous oste na diatirithei i roi esodon apo ta daneika.


    San tous tetrapaxous se kati ekpompes pou zygizoun dyo fores o Pagkalos, zoun kathilomenoi se krebati ta teleytaia 4 xronia kai to synergeio diasosis xreiazetai na gremisei to miso spiti gia na tous bgalei ekso kai na tos metaferei sto nosokomeio.

    Mono pou sto Ellanta, i anagkaia egxeirisi lipoanaroffisis synexizei akoma kai simera na anaballetai "mexri neoteras".

    ReplyDelete
  87. Ορέ τι παπατζήδες είναι ετούτοι;;;

    Και 500 αντί για 300 ευρώ σε όλους τους μπλοκάκηδες ανεξαρτήτως εσόδων, και ξεκάθαρη -αναδρομική- εξαπάτηση με τις αποδείξεις;

    Τελείωσαν με τα φορολογικά μέτρα και τώρα ξεκινάνε οι συντηρητικές κατασχέσεις ιδιωτικού εισοδήματος χαμηλόμισθων (και μόνο). Βάλτε διπλές κλειδαριές γιατί όπου να 'ναι έρχονται οι κλητήρες!

    ReplyDelete