Friday, February 20, 2009

Η Δικαιοσύνη απέναντι στην κοινωνία

Η δημοκρατία ορίζεται ως εξής. Είναι το πολιτικό σύστημα, το οποίο αποφασίζει δια της πλειοψηφίας μέσα στα όρια που θέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αυτή η αρχή, όμως, πάνω στην οποία βασίζεται η δημοκρατική εκπροσώπηση και η λαϊκή κυριαρχία, πέρα από τη δημοκρατική ελευθερία και την ισότητα, προάγει πολλές φορές τη δημοκρατική τυραννία, τη γνωστή «τυραννία της πλειοψηφίας». Όταν η δημοκρατία προάγει τις δεσποτικές και ισοπεδωτικές τάσεις που ενδημούν στην κοινωνία, μετατρέπεται σε τυραννία της πλειοψηφίας που ανατρέπει το κράτος δικαίου και προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνήθως όταν παραβιάζονται τα όρια αυτά, η νομιμότητα αποκαθίσταται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Πριν από τέσσερα χρόνια λοιπόν, εργαζόμενος φορέας του AIDS, απολύθηκε από εταιρία ένδυσης στην οποία εργαζόταν. Η απόλυσή του έγινε μετά από απαίτηση των συναδέλφων του οι οποίοι «φοβήθηκαν» ότι το AIDS είναι λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται «από αέρος». Πρωτόδικα, αλλά και στο Εφετείο όπως ήταν πολύ λογικό, ο φορέας του AIDS είχε δικαιωθεί, καθώς τα δύο δικαστήρια δέχθηκαν ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική, επιδικάζοντάς του και σχετική αποζημίωση.

Ωστόσο, πριν από μερικές μέρες και ύστερα από προσφυγή της εταιρείας στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, η εισηγήτρια, αρεοπαγίτης Ειρήνη Αθανασίου, πρότεινε τη μερική αναίρεση της απόφασης του εφετείου, ανοίγοντας το δρόμο για την επανεξέτασή της. Παρότι ο έλεγχος που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο επί της απόφασης του εφετείου ήταν τεχνικός, όπως ορίζει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις, η ουσία είναι ότι με την πράξη της αυτή η εισηγήτρια, μολονότι θεματοφύλακας της νομιμότητας, στέλνει ένα εξαιρετικά κακό μήνυμα στην κοινωνία που πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του κράτους δικαίου.

Είναι φως φανάρι, και σε αυτή την υπόθεση, ότι το νόμιμο ή νομότυπο δεν είναι πάντα ούτε ηθικό ούτε δημοκρατικό.

Δε γνωρίζουμε ούτε την πλήρη έκταση των στοιχείων αυτής της υπόθεσης, ούτε τη νομική τεκμηρίωση πάνω στην οποία στηρίζεται η εισήγηση της κυρίας Αθανασίου. Αυτό που μας εξοργίζει όμως και μας ανησυχεί είναι οι τρύπες του νομικού συστήματος που επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοιες κραυγαλέες αδικίες οι οποίες αποτελούν προσβολή απέναντι σε θεμελιώδεις έννοιες ανθρωπισμού και του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού.

Και μόνο η σκέψη ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που πάσχει από μία σοβαρότατη ασθένεια άγεται και φέρεται στα ελληνικά δικαστήρια χωρίς να μπορεί να βρει το δίκιο του για κάτι το απολύτως αυτονόητο είναι ασύλληπτη και εξωφρενική. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η νομιμότητα στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Σπανίως εφαρμόζεται, συνήθως ερμηνεύεται. Αυτό που απαιτούμε όμως ιδιαίτερα από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, είναι να διαθέτουν πέρα από τη στενά νομική ΚΑΙ κοινωνική αντίληψη του ρόλου τους. Η κα. Αθανασίου προφανώς στερείται παντελώς αυτού του κριτηρίου. Διαφορετικά θα αντιλαμβανόταν τι σημαίνει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο η αναπομπή της συγκεκριμένης υπόθεσης στο εφετείο.

Αυτή τη τυραννία της πλειοψηφίας που εμμέσως αναγνωρίζεται και μέσω αυτής της δικαστικής απόφασης στον εργασιακό χώρο, δεν απογυμνώνει απλώς τη δημοκρατία από την πιο βασική της δύναμη, να χωνεύει και συχνά να κάνει mainstream την απόκλιση, αλλά ανατρέπει την ίδια την έννοια της ισότητας πάνω στην οποία στηρίζεται η δημοκρατία.

Γιατί μια δημοκρατία αυτό ακριβώς πρέπει να εγγυάται και να διασφαλίζει. Ότι δεν γίνονται διακρίσεις που ανατρέπουν την αρχή της ισότητας και προσβάλουν τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Γι` αυτό ακριβώς, η αναπομπή της απόφασης από τον Άρειο Πάγο στο εφετείο, η οποία θυμίζει περισσότερο ξεπερασμένες και αυτιστικές εμμονές υπερσυντηρητικών ανθρώπων, παρά νομολογία ευρωπαϊκού ανωτάτου δικαστηρίου, παρότι νομότυπη, κινείται έξω και ενάντια στους θεσμούς της δημοκρατίας. Αποτελεί ευθεία βολή απέναντι στην ίδια την κοινωνία και τη συνοχή του κοινωνικού σώματος που οφείλουν να διασφαλίζουν οι θεσμοί.

72 comments:

  1. Μήπως, ο φορέας, τους παρενοχλούσε και κινδύνευαν οι συναδελφοί του να ενδώσουν "άθελά" τους;
    Οπότε προκύπτει πρόβλημα δημόσιας υγείας.Και ίσως η δικαστής έχει κάποιο δίκιο.Πολλοί φορείς είναι ιδαίτερα ατακτούληδες και απρόσεκτοι και σκόπιμα ανεύθυνοι και χαιρέκακοι, οπότε "δική μου Μάννα πέθανε καμμιά μην απομείνει";
    Χώρια που αυτό, το πολύ σήκωμα του θέματος, το βρίσκω και πολύ ύποπτο και πολύ υποκριτικό και υποκινούμενο, με στόχο την τρομοκρατία οποιουδήποτε κριτικάρει την αυτοκρατορία των γκέι.

    ReplyDelete
  2. no maybe they were all gay and they wanted some new ass to shag so they decided to kick him off the job. Come on let's be serious dude

    ReplyDelete
  3. @ Normad

    Ναι, ναι. Διότι όπως ξέρουν όλοι οι σωστοι ελληνάρες, το AIDS μεταδίδεται μόνο από γκέι σε γκέι και είναι η εκδίκηση του καλού Θεούλη σε αυτούς τους αμαρτωλούς που θα καούν στην κόλαση.

    Επίσης, όπως λέει και το Βατικανό, τα προφυλακτικά καθόλου δε σε προφυλάσουν από την μετάδοση του AIDS, γιατί ο υιός περνάει μέσα από μικροσκοπικές τρύπες, ανάμεσα από τα μόρια του υλικού του α-προφυλακτικού!

    Αλλά και τα προφυλακτικά είναι προπαγάνδα των αρρωστων και αρρωστημένων γκέι που προσπαθούν να πείσουν τα σεμνά και ταπεινά Ελληνόπουλα να κάνουν σεξ μαζί τους και να τα κολάσουν.

    Τέλος, όσοι κάνουν έρευνα για το AIDS και όσοι γιατροί περιθάλπουν ασθενείς του AIDS αμαρτάνουν, γιατί προσπαθούν να εμποδίσουν την τιμωρία των τρισκατάρατων γκέι από τον καλό Θεούλη.

    Εγώ όμως ένα δεν μπορώ να καταλάβω. Ο εν λόγω φορέας, αφού είναι φορέας είναι καρα-γκέι και ταυτοχρόνως και αμαρτωλός ,που πάει βουρ για κόλαση. Αλλά αφού είναι επιστημονικο-χριστιανικό-εθνικώς αποδεδειγμένο ότι ο HIV είναι γκέι - ο - υιός, οι συνάδελφοί του, ως σωστοί Ελληνάρες (και άρα όχι γκέι και με ανοσία στο AIDS), γιατί ανησυχούσαν;;

    Τελικά όλα μάλλον ήταν μία παρεξήγηση. Ας εξηγήσει κάποιος στους συναδέλφους του φορέα/γκέι/αμαρτωλού/τρισκατάρατου ότι αυτοί ΔΕΝ κινδυνεύουν να προσβληθούν ΕΠΕΙΔΗ είναι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ και ΑΡΑ έχουν ΑΝΟΣΙΑ στο AIDS και θα λίξει το θέμα.

    ReplyDelete
  4. Transmission of HIV

    -Sexual transmission
    -Parenteral transmission
    -Mother to child transmission



    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι το 2009 στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πως μεταδίδεται ο HIV. Εντάξει, να το πιστέψω για έναν-δύο ΗΛΙΘΙΟΥΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ. Αλλά για να φτάσει η υπόθεση εκεί που έφτασε, πέρασε από πολλούς. Πάρα πολλούς. Και δεν βρέθηκε έστω ένας που να ξέρει;;;

    Εγώ νομίζω ότι βρέθηκαν. ΑΛΛΑ στο μυαλό του τριτοκοσμικού έλληνα των προκαταλήψεων, HIV συνεπάγεται και άλλα που έχουν σχέση με τη ζωή του φορέα και που ο ελληνάρας δεν εγκρίνει.

    Γι αυτό πιστεύω ότι το ΚΥΡΙΟ στοιχείο της υπόθεσης ΔΕΝ είναι η ΑΓΝΟΙΑ, ΑΛΛΑ το ΘΡΑΣΟΣ.

    Το ΘΡΑΣΟΣ του ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

    ReplyDelete
  5. Πολύ καλή η παρέμβαση σας παιδιά. Εγώ δεν τα ξέρω καλά τα του τι ορίζεται ως δημοκρατία κλπ., ξέρω όμως ότι η ΕΕ χτίζεται αν όχι γύρω από το πολίτευμα της δημοκρατίας τότε σίγουρα γύρω από το πολίτευμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τοποθετώντας την Κοινωνία των Πολιτών σε κεντρικό πυρήνα λειτουργίας της. Confederational consossiacionism. The greatest theoretical pile of bullshit όπως φίλος μου μου είπε κάποτε - αλλά πυλώνας στην πράξη της προστασίας ευπαθών ανθρώπων από το μένος της δημοκρατικής τυρρανίας.

    Γι' αυτό και είμαι αισιόδοξος, ότι παρά τον οποιονδήποτε διασυρμό που φοβούνται ή μυστικά επιθυμούν οι πάσης φύσεως μηδενιστές της χώρας, η Ευρώπη θα επιβάλει τους κανόνες της για ακόμα μια φορά. Θα μας μάθει τι θα πει δημοκρατία έστω και με το ζόρι.

    ReplyDelete
  6. Θα μας μάθει τι θα πει δικαιώματα, και τι θα πει υποχρέωση, με το ζόρι.

    ReplyDelete
  7. Η Ελλάδα ΔΕΝ πληρεί τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στην ΕΕ. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  8. γιατί ρε ventriloquist, τις πληροί μήπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία?

    Αν δεν ήταν η ΕΕ και αν δεν ήταν οι ΚΚ και ΑΠ πιθανότατα δε θα είχαμε καν δημοκρατία. Η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι μέσο εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνικής σφαίρας (για να παραφράσω και την ομιλία των G700) της χώρας μας.

    ReplyDelete
  9. Οι νόμοι του Ελληνικού κράτους δεν πληρούν τις πρϋποθέσεις, οι δομές. Δεν μιλάμε εδώ για απλή δυσλειτουργία, ούτε απλώς για κοινωνικές συμπεριφορές, αντίθετες με τους νόμους ή έστω και με το πνεύμα των νόμων. Που ΚΑΙ αυτά έχουν χαρακτήρα ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

    Αλλά στο συγκεκριμένο επιχείρημά σου, δεν με ενδιαφέρει τόσο το γεγονός ότι η Ελλάδα τρώει συνέχεια πρόστιμα και δέχεται συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο κανένας άλλος, αλλά το γενικότερο σκεπτικό.

    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;; Την επιχειρηματολογία ΜΑΓΓΙΝΑ ΔΕΝ τη δέχομαι.

    ΕΜΕΙΣ, ως Έλληνες, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με αυτά που μας λέει να κάνουμε η ΕΕ; Αν διαφωνούμε ας φύγουμε.

    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    Και το γεγονός παραμένει. Η Ελλάδα ΔΕΝ πληροί τις προϋποθέσεις.

    ΚΑΙ έγραψα και στο προηγούμενο ποστ χτες για τη σαρία σε χώρα της ΟΝΕ, που κάθε φορά που το θυμάμαι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.

    ReplyDelete
  10. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον διάλογο, αλλά δεν συμφωνώ με την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να είναι μέλος της ΕΕ. Εχω γράψει κάτι σχετικό πρόσφατα και αφήνω την διεύθυνση για όποιον θέλει να δει την άποψή μου.
    Αθ Θεοδωράκης
    http://www.euroepiloges.gr/index.php/en/2008-03-04-16-53-19/2-2008-03-04-18-57-21/65-2009-01-26-20-58-37.html

    ReplyDelete
  11. Είναι επικίνδυνο, παραπλανητικό και ψευδαίσθηση να ωραιοποιείς τους μεν, και να δαιμονοποιείς τους δε. Φυσικά και πρέπει να λάβουμε υπόψη τη σύνθεση της ΕΕ γιατί έτσι κατανοούμε καλύτερα, σε πολιτικό επίπεδο, επειδή αυτό ανέφερες, τι εκπροσωπεί η ΕΕ, τι ανέχεται, τι προωθεί, προς ποια κατεύθυνση και με ποιον τρόπο το κάνει. Αυτό είναι το επιχείρημα μου.

    Η ψευδαίσθηση που συνήθως γυρίζει σε μνησικακία είναι επίσης μια κατάσταση - condition - από την οποία πάσχουν οι περισσότεροι μορφωμένοι Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Και γίνεται επικίνδυνη όταν αρνούνται - ή τουλάχιστον δυσκολεύονται εκ των πραγμάτων - να πιάσουν τις τάσεις και τη δυναμική της εγχώριας ελληνικής κοινωνίας, πολιτείας και οικονομίας.

    Αν έστω κι έτσι είναι τα πράγματα, άσε ένα περιθώριο και για μια πιο αισιόδοξη πλευρά. Αυτή την πλευρά την έχουμε ανάγκη για να πάμε μπροστά.

    ReplyDelete
  12. Αν το δει κανείς περιπτωσιολογικά, οι μισές χώρες της ΕΕ δεν πληρούν τα πολιτικά κριτήρια για συμμετοχή στην ΕΕ. Για παράδειγμα μήπως τα πληρεί η Αγγλία που έχει σφάξει τη μισή βόρειο Ιρλανδία;

    Ο φορέας, σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει, δεν παρενοχλούσε κανένα. Άρα έχουμε καραμπινάτη περίπτωση καταχρηστικής απόλυσης γιατί έτσι το θέλει ο λαός.

    ReplyDelete
  13. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέρα από τον σκληρό εργασιακό αποκλεισμό που βίωσε, έρχεται τώρα αντιμέτωπος και με το νομιμοφανές αλλά πέρα για πέρα ανάλγητο προσωπείο της οργανωμένης πολιτείας και των θεσμών της. Κάπως έτσι με τη μορφή της αυτο-εκπληρούμενης προφητείας οι αποκλεισμένοι μετατρέπονται σε εχθρούς της κοινωνίας. Συγχαρητήρια στον Άρειο Πάγο!!!

    ReplyDelete
  14. Η υπόθεση προφανώς έχει να κάνει με προσωπικές προκαταλήψεις, έχει να κάνει με προσωπική ανεπάρκεια, με ημιμάθεια, έχει να κάνει με χίλια δυο πράγματα. Και όλα αυτά βεβαίως είναι καταδικαστέα.

    Θα πω όμως και το άλλο. Όταν πολιτικοί και παρατρεχάμενοι τρώνε 3,1 δις απο το εθνικό κτηματολόγιο και μετά από 8 χρόνια απαλάσονται από δικαστήρια και οι τελευταίοι 2 κατηγορούμενοι (από τους αρχικά 250) λόγω παραγραφής, στον γκει με το AIDS θα κολλήσουμε;

    Εδώ τρώνε δις από τα λεφτά μας και κανείς δεν μιλάει, κανείς δε διαμαρτύρεται. Εδώ έχουνε δημιουργήσει παρακρατικούς μηχανισμούς, δικαστικά κυκλώματα που σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα όλοι μαζί τρώνε με χρυσά κουτάλια.

    Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί απλά μια ακόμα παράπλευρη απώλεια της γενικότερης σαπίλας του ελληνικού συστήματος εξουσίας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

    ReplyDelete
  15. Ποιον να παρενοχλήσει ο φορέας ρε Gμόσιε. Εδώ ο άνθρωπος απολύθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ διότι ήταν φορέας!!
    Οι μόνοι τρόποι για να σε "παρενοχλήσει" ένας φορέας HIV, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, είναι να σε βιάσει χωρίς προφυλακτικό ή να σου κάνει ένεση με το αίμα του. Τι να λέμε τώρα;

    ΔΕΝ θέλω να μετατρέψω αυτό το θέμα σε θέμα σχέσης ΕΕ και Ελλάδας. ΑΛΛΑ αυτή η υπόθεση πρέπει να φτάσει ΚΑΙ στα διεθνή δικαστήρια, μπας και βάλουμε μυαλό.

    ΚΑΙ αυτή η Ειρήνη Αθανασίου, όχι απλώς πρέπει να πάει στο σπιτάκι της, αλλά ΑΝ η Ελλάδα ΔΕΝ ήταν τριτοκοσμική χώρα θα έπρεπε να της ασκηθεί και δίωξη αυτεπαγγέλτως. ΔΕΝ έχει παραβεί ΚΑΝΕΝΑ νόμο με αυτά που κάνει και λέει;;;;; Ας μου πει κανένας δικηγόρος.

    ReplyDelete
  16. KEEP GAYING...Αλλά μάθετε ότι:

    Το AIDS είναι νόσος των ομο/αμφιφιλοφυλικών ΑΝΔΡΩΝ,που, δυστυχώς, τη μεταδίδουν στις ετεροφιλόφυλες αθώες γυναίκες και, μέσω αυτών, στους ετεροφιλόφυλους αθώους άνδρες και στα αθώα παιδιά τους.

    Αυτό ανεξάρτητα απο τα πραγματικά περιστατικά για τον φορέα που μιλάμε και για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η εργοδοσία.
    Αλλά δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω ότι έγιναν έτσι όπως τα περιγράφει η καμπάνια προώθησης του gaying που κάποιοι την προωθούν συνειδητά εδώ μέσα και κάποιοι άλλοι,ώ τους αφελείς, την υποστηρίζουν για να μη δείξουν ότι υστερούν ως μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Δικαιώματα, ανάμεσα στα οποία ανήκει και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μολύνεις αθώους με θανατηφόρους υιούς που τους φιλοξενείς με τη συμπεριφορά σου και που τους μεταδίδεις με την ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά σου.

    ReplyDelete
  17. ...καμπάνια προώθησης του gaying που κάποιοι την προωθούν συνειδητά εδώ μέσα...

    Και ποιους εννοείς δηλαδή Normad? Εκτός αν μιλάς για έναν, που τουλάχιστον συμπεριφέρεται ως "πούστρα" μερικές φορές όπως είπε κάποτε κι ο ομοφυλόφιλος Χατζιδάκης.

    ...κάποιοι άλλοι,ώ τους αφελείς, την υποστηρίζουν για να μη δείξουν ότι υστερούν ως μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

    Αν κατάλαβες ότι το θέμα του ποστ είναι η προώθηση της καμπάνιας των gay ανάλυσε το να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Δε μιλάμε για χώρο εργασίας που έχει να κάνει με νοσοκομείο, με εργαστήρια, με συνθήκες όπου ούτως ή άλλως και η Ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία απαγορεύουν φορείς συγκεκριμένων νόσων, ακόμα και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, αλλά για ένα χώρο εργασίας όπου, τουλάχιστον από τα στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα, υπάρχει παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων ενός συμπολίτη μας.

    Σίγουρα μόνο στο χώρο των δικαστηρίων θα μαθευτεί όλη η αλήθεια, ακόμα κι αν αυτός ο χώρος θα είναι του ECJ.

    ReplyDelete
  18. Ξέχασες να συμπεριλάβεις και τους χιμπατζήδες στην ανάλυσή σου normad...Ελπίζω σύντομα κάτι να κάνει και γι' αυτούς η ερίτιμος κα. Αθανασίου!

    ReplyDelete
  19. Εγώ Normad λέω, τώρα και με την κρίση, να κάνουμε καμπάνια απόλυσης όλων των gay και όλων των φορέων νόσων και χρηστών ναρκωτικών και γενικά όλων αυτών των προβληματικών προς την άρεια φυλή μας ανθρώπων, έτσι ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για εμάς τους υπόλοιπους και να αποσυμφοριστεί και λίγο το κόστος εργοδοσίας.

    ReplyDelete
  20. Vaggelas said:

    "Θα πω όμως και το άλλο. Όταν πολιτικοί και παρατρεχάμενοι τρώνε 3,1 δις απο το εθνικό κτηματολόγιο και μετά από 8 χρόνια απαλάσονται από δικαστήρια και οι τελευταίοι 2 κατηγορούμενοι (από τους αρχικά 250) λόγω παραγραφής, στον γκει με το AIDS θα κολλήσουμε;"
    ------------

    Πρώτα απ όλα δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος ή όχι, και καμία βαρύτητα δεν θα έπρεπε να έχει στην υπόθεσή του. Παραπάνω αστειεύτηκα και ανέφερα τους "γκέι" απλώς για να καυτηριάσω τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνάρες σκέφτονται. Δλδ AIDS=γκέι.
    Αλλά όταν μιλάμε σοβαρά, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αναφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός (είτε τις ξέρουμε είτε όχι), όταν αναφερόμαστε σε αυτόν και όταν η αναφορά αυτή κατα τα άλλα δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

    Τώρα για το εαν θα ασχολούμαστε. ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ. Άκου εκεί κτηματολόγιο και λεφτά που μας τρώνε και "ε, στον γκει με το AIDS θα κολλήσουμε;". Εδώ μιλάμε για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιος είσαι εσύ και ο καθένας που θα τα ιεραρχήσει σε οποιαδήποτε βάση (χρηματική, πληθυσμιακα ποσοτικη κλπ κλπ);;;

    Το θέμα αυτό έχει να κάνει με

    τη δικαιοσύνη, ισονομία και τους νόμους του κράτους
    την λειτουργία των δικαστηρίων
    την ποιότητα των δικαστικών λειτουργών
    την ισότητα
    το δικαίωμα στην εργασία
    την συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο
    την προκατάληψη
    την άγνοια και το σκοταδισμό σε αντιδιαστολή με την παιδεία και την επιστήμη
    την υγεία
    τον φασισμό της πλειοψηφίας

    και γενικώς

    το ΠΟΣΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ReplyDelete
  21. Πάντως το aids δεν είναι cool πια, όπως λεν και στο southpark, series 12, episode 1 "Tonsil Trouble"

    http://www.southparkstudios.com/episodes/

    Λες γιαυτό ρε παιδί μου ο άρειος πάγος να το σκέφτηκε έτσι?

    ReplyDelete
  22. Normad, τι βλακείες λες; Στο τέλος θα αρχίσω να πιστεύω ότι τα λες σοβαρά.

    ReplyDelete
  23. Και που είστε Γ700, αρκετά την έβαλε την ατζέντα του ο Κομφούκιος γράφοντας 50 σχόλια μόνος του στο προηγούμενο ποστ, μην παρασύρεστε και κρατείστε τη δική σας ατζέντα μπροστά. Καλά λέει ο Βαγγέλας.

    ReplyDelete
  24. Οι Χιμπατζήδες είναι αθώοι,θύματα και αυτοί της προπαγάνδας του gaying.

    ReplyDelete
  25. Στα κριτήρια της Κοπεγχάγης θα πρέπει να μπεί και υποχρεωτικό ποσοστό του Εθνικού πληθυσμού που είναι αποδεδειγμένα φορείς αλλοιώς η χώρα πρέπει να εκδιώκεται απο την ΕΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

    ReplyDelete
  26. Πάντως έχεις πολύ γέλιο ρε φίλε Normad. Ας είν' καλά το χιούμορ σου

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. Στην Ελλάδα έχουν από 1982 ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ de facto

    ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ νοούμενη ως ΗΘΙΚΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ
    και η ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
    και το ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ

    και αντ' αυτών

    ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ η

    ΣΥΝΘΗΚΗ της ΗΘΙΚΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗ

    which comprises but is not limited to:

    1) ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΛΑΜΟΓΙΑΣ σε ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
    2) ΛΙΓΔΙΑΡΙΚΟ GREASY πρόσωπο
    3) ΛΙΓΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ με ΠΙΤΥΡΙΔΑ
    4) ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ της ΜΟΡΦΩΣΗΣ
    5) de jure & de facto ΚΑΤΑΛΗΨΗ και ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΑΕΙ από το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΑΘΕΙΑ
    6) ANAΔΕΙΞΗ της ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΑ
    7) ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ σε ΕΘΝΙΚΟΝ OPPROBRIUM
    8) ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ σε ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ
    9) ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ σε ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
    10) ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ με bordures σε rose bonbon, ακροκέραμα, στρογγυλά Art Deco παράθυρα σε αισθητική συνύπαρξη με Νεοκλασσικά χιαστί κάγκελα, σαλόνια Ανακτος, πλαστικές άσπρες πόρτες ασφαλείας στις εισόδους και πλαστικές καφέ πόρτες φέρετρα στις κατ' ιδίαν εισόδους διαμερισμάτων, πισίνες στην Καρδιτσομαγούλα και κήπους με γκαζόν, φουρνάκι, ηλεκτροκίνητη σούβλα και εκκλησάκι κομπλέ στο εξοχικό μας σε ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. EΛΛΑΔΑ

    =

    ο ΤΟΠΟΣ όπου ΖΟΥΝ και ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ

    1) ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    2) η οικογένεια ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ

    3) η ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    4) και η ΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΙΓΑΛΕΩ

    Αυτή είναι η ΕΛΛΑΔΑ κυρίες και κύριοι.

    February 20, 2009 7:08 PM

    ReplyDelete
  32. Τουρλού τουρλού accompagnamento avec Vouyouklaki-Papamichail

    ReplyDelete
  33. Eίμαι ΑΚΡΩΣ ΕΥΤΥΧΗΣ and in good spirits σήμερα διότι ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ γιά ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ReplyDelete
  34. Το οτι οι δικαστές είναι κοινωνικά απαίδευτοι πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων δεν είναι νέο.

    Επιπλέον είναι "γενικών γνώσεων" δικαστές και άρα δεν μπορούν να εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους όταν αντιμετωπίσουν ιδιάζουσες περιπτώσεις

    Περιμένετε να φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση Πειραιώς-DB και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος

    Γιά να καταλάβουν την ουσία και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης θα πρέπει να βάλουν το dvd σε slow motion καμιά 500αριά φορές

    Τίθεται όμως και ένα ουσιαστικό ζήτημα και παρακαλώ εξετάστε το και ενημερώστε μας:

    Επί της ΟΥΣΙΑΣ γίνεται έλεγχος και αν ναι τι είδους ?
    Πως μπορεί να είναι σιγουρος ο πολίτης ότι ο δικαστής ελέγχεται ουσιαστικά ?

    Πόσες αγωγές κακοδικίας ευδοκίμησαν ?
    Πότε και πόσοι δικαστές τιμωρήθηκαν γιά κακής ποιότητας αποφάσεις ?

    ReplyDelete
  35. The PARADIGM SHIFT

    Ο ΣΤΟΧΟΣ της ΒΙΑΣ των ΠΟΛΕΩΝ αλλάζει, θα προσέξατε

    από τον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ-ΕΚΔΟΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ που ΔΕΝ αφήνει την θυγατέρα του να παντρευτεί το καλό παιδί [up until the late 1980s and early 90s],

    ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ

    στον ΤΩ ΟΝΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ

    του ΕΘΝΟΥΣ
    του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
    της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
    της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
    και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τελικά

    τον ΠΑΝΟΥΣΗ και κάθε ΠΑΝΟΥΣΗ

    ReplyDelete
  36. H AΙΣΘΗΤΙΚΗ και ΗΘΙΚΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

    που πάνε hand in hand

    ΠΡΕΠΕΙ να ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΑΛΥΠΗΤΑ

    ReplyDelete
  37. eipa ki ego duderinos. e mono o normad o antikomfukios today na poume. Fuckin bollocks...back to normality. As far as i am concerned i like those balls from ellin asthenis profile picture. It's the essence of taking it easy.

    ReplyDelete
  38. @ ser

    "Επιπλέον είναι "γενικών γνώσεων" δικαστές και άρα δεν μπορούν να εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους όταν αντιμετωπίσουν ιδιάζουσες περιπτώσεις"

    AYTO δεν είναι λόγος της υστέρησης φίλτατε. Οπως ο πολιτικός έχει ως σύμβουλο τον τεχνοκράτη, έτσι και τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ορίζουν τους λεγόμενους ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ σε ειδικής φύσεως ΘΕΜΑΤΑ, πχ οικονομικούς, τεχνικούς, ιατρικούς κοκ.

    Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ απαιτείται να είναι μορφωμένος και να έχει ΚΡΙΣΗ δλδ να μπορεί να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ - σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ δηλαδή, ΚΑΙ το ΓΡΑΜΜΑ (the explicit component) και το ΠΝΕΥΜΑ (the implicit component) του ΝΟΜΟΥ.

    Στην περίπτωση της κυρίας Αθανασίου, δυσκολεύομαι να αποδώσω την ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ σε βλακεία ή σε άγνοια.
    ΕΔΩ έχουμε, μάλλον, ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ άτομο σε ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ.

    ReplyDelete
  39. Iσως και να άγχεται και με κάποιο περιστατικό στον περιβάλλον της και προσπαθεί να ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ του ΑΓΧΟΥΣ διά του ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΗΣ της ΠΡΟΒΟΛΗΣ (projection), μέσω δλδ της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ή πασχόντων από AIDS.

    Παραδείγματος χάριν, ο μακαριστός Χριστόδουλος βρισκόταν σε διαρκές παραλήρημα ομοφοβίας γιά να εξουδετερώνει-ακυρώνει-συγκαλύπτει τις δικές του ενοχές γιά την ομοφυλοφιλία του η οποία αποδείχθηκε εξ αποκλεισμού αφού είχε CHRONIC HEPATITIS Β, στο έδαφος της οποίας τελικά αναπτύχθηκε ΚΙΡΡΩΣΗ ΚΑΙ το ΗΠΑΤΩΜΑ,
    - ενόσω δεν είχε κάνει χρήση βελόνων ναρκωτικών και δεν είχε υποστεί μετάγγιση ή έρθει σε άλλη επαφή με μολυσμένο αίμα.

    ΑΒΥΣΣΟΣ η ΨΥΧΗ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, άσε πιά του Ελληνα.

    ReplyDelete
  40. @ ser follow-up

    Στην προκείμενη περίπτωση, μπορούσε η κ. Αθανασίου να ΖΗΤΗΣΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ (λες και δεν ήξερε την απάντηση, αλλά τέλος πάντων) vis-a-vis στο ΕΡΩΤΗΜΑ εάν ο ΑΠΛΟΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΧΕΙΡΑΨΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΗΜΑ κλπ κλπ ΜΠΟΡΟΥΝ να μεταδώσουν τον HIV.

    ΜΗΤΕ αυτό έπραξε. ΠΗΡΕ το ΡΙΣΚΟ να παραστήσει η ΙΔΙΑ τον ΓΙΑΤΡΟ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, και γι' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ των ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της.

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιά την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ!

    ReplyDelete
  41. Όπως έχει καταγραφεί σε ψυχιατρικές μελέτες ένα όχι ασήμαντο ποσοστό φορέων του έητζ φέρεται εκδικητικά και προσπαθεί σκόπιμα να μολύνει αθώους ανθρώπους. Λαμβάνοντας αυτό το δεδομένο υπόψιν μας συνεπάγεται ότι στατιστικά δε μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς την πιθανότητα ένας φορέας του έητζ να προσπαθήσει να μολύνει τους συναδέλφους του στο χώρο εργασίας. (Τρόποι υπάρχουν πολλοί αν κάποιος είναι αποφασισμένος και εφευρετικός. Επίσης μην ξεχνάμε ότι λόγω ασθενούς ανοσοποιητικού οι ασθενείς του έητζ μπορούν πιο εύκολα απ' τους υπόλοιπους να κολλήσουν ηπατίτιδες και άλλες ιδιαίτερα μολυσματικές ασθένειες).

    Η αυξημένη πιθανότητα κάποιου να εγκληματίσει δεν είναι επαρκής λόγος για τη λήψη προληπτικών μέτρων; Αν όχι, γιατί σε όλες τις πολιτισμένες χώρες δημοσιοποιούνται τα ονόματα και οι διευθύνσεις κατοικίας των αποφυλακισμένων βιαστών;

    Θυμίζω ότι σε περίπτωση παιδιού στην Ελλάδα που ήταν φορέας του έητζ την απόφαση για το αν έπρεπε να γίνει δεκτό σε δημόσιο σχολείο την πήρε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Ρωτάω εγώ: Γιατί αντίστοιχα την απόφαση για το αν θα επιτραπεί σε ένα φορέα να εργαστεί σε μια επιχείρηση να μην την λαμβάνουν οι συνάδελφοι του;

    Επίσης στην περίπτωση του μαθητή με έητζ ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να επιτραπεί στο παιδί να πάει σχολείο με δύο προυποθέσεις: Πρώτον ότι θα χρησιμοποιούσε δική του ξεχωριστή τουαλέτα. Δεύτερον ότι θα πήγαινε στην τουαλέτα συνοδεία επιστάτη που το υποχρέωνε να πλένει τα χέρια του. Ρωτάω εγώ: Στην περίπτωση του υπαλλήλου φορέα του έητζ υπήρχε πρόβλεψη για ξεχωριστή τουαλέτα και επιστάτη - συνοδό;

    ReplyDelete
  42. Το ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΠΡΑΝΩΝ διότι >>50% των ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ΚΟΠΡΑΝΑ

    ΔΕΝ μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ κύριε

    ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ReplyDelete
  43. Στις ΗΠΑ κάποτε (sic), οι τράπεζες έδιναν εύκολα φοιτητικά δάνεια. Αυτό το ήξεραν τα πανεπιστήμια και αναλόγως ανέβαζαν τις τιμές των διδάκτρων τους (επειδή γνώριζαν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα φοιτητικό δάνειο - ο αδελφός της γυναίκας μου πήρε, σε ηλικία 22 ετών, από φτωχή οικογένεια, 180.000 δολάρια δάνειο συνολικά σε 6 έτη).
    Τα δάνεια αυτά βέβαια οι τράπεζες δεν θα τα έδιναν ποτέ, εάν δεν τα είχε εγγυηθεί το κράτος. Το κράτος πλήρωνε κάθε χρόνια δισεκατομμύρια γι' αυτό το λόγο.

    Σήμερα: οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν φοιτητικά δάνεια και τα πανεπιστήμια ζορίζονται (λιγότεροι πελάτες, κακοπληρωτές). Έτσι, αποφάσισαν να παγώσουν τους υπέρογκους μισθούς, να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες για να προσελκύσουν φοιτητές και επίσης να μειώσουν τα δίδακτρα.

    Βγάλτε το κράτος από τη μέση.

    ReplyDelete
  44. @ ΣΩΤΗΡΗΣ through Γ700

    Σωτήρη, παιδί μου, βρες σε ποιό σχολείο έγιναν αυτές οι ΑΣΧΗΜΙΕΣ και ΕΤΟΙΜΑΣΕ

    AΓΩΓH: Principaute' de Thyre'e et de Quatre Arcadies versus ΓΟΝΕΙΣ και ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ et/ou Ministere d' Education Nationale et/ou La Republique Hellenique

    ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!

    γιά

    1) ΠΡΟΣΒΟΛΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
    ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ 1.000.000 ευρώ

    2) ΔΙΑΚΡΙΣΗ (discrimination) εναντίον αθώου ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥ*/** ΗΙV ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥ παιδιού και ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
    ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ 10.000.000 ευρώ

    * Η συγκέντρωση του ΗΙV στα ούρα, κόπρανα, σίαλο οροθετικού ατόμου είναι ΑΣΗΜΑΝΤΗ
    ** Η πιθανότητα μετάδοσης ΗΙV από ούρα, κόπρανα, σίαλο οροθετικού ατόμου, ακόμα και εάν έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα [ακόμα και εάν υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος] ή βλεννογόνο, όπως στοματική κοιλότητα άλλου ατόμου, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Εδώ υπάρχουν αντρόγυνα ή του αυτού φύλου ζεύγη, εκ των οποίων το ένα μέλος είναι οροθετικό, με φυσιολογική σεξουαλική ζωή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΝΣΗ του ετέρου συντρόφου ύστερα από 20+ ΧΡΟΝΙΑ.

    Θα έρθετε, λοιπόν, εσείς ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΞΕΣΤΟΙ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ, sans souliers et sans culotte ΡωσοΠόντιοι/ΣλαβοΜακεδόνες /Σαρακηνοί/Λαλιώται/ Βλάχοι/ Πειρατές/Βρωμοπόδαροι Αραβες, ΔΟΥΛΟΙ των ΔΟΥΛΩΝ, ΚΑΦΡΟΙ των ΚΑΦΡΩΝ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ των ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ να ανατρέψετε τα επιστημονικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:
    Στας Αμερικάς, στην χώρα με την παγκοσμίως πλέον προχωρημένη Ιατρική (εξ ου και ο Κομφουκιάκος σας ζει αλλιώς θα έβλεπε τα ΡΑΔΙΚΙΑ ανάποδα από ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ήδη!!!) EΓΙΝΑΝ τέτοιες απόπειρες κοινωνικής περιχαράκωσης των ασθενών με AIDS ή των οροθετικών ΑΤΟΜΩΝ, κυρίως από ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ του ΝΟΤΟΥ.
    Η American Civil Liberties Union (ACLU) έδωσε και κέρδισε ΜΑΧΗ.

    ΣΗΜΕΡΑ,

    στις ΗΠΑ,

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ δια ΡΟΠΑΛΟΥ

    ΔΙΑΚΡΙΣΗ (discrimination) στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, στα ΣΧΟΛΕΙΑ, στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ κλπ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    "αθώες" παρεμβάσεις, όπως ο εξαναγκασμός σε χρήση ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ θεωρούνται ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ και ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ.

    ReplyDelete
  45. ΕΒΑΛΑΝ το ΠΑΙΔΑΚΙ λέει να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΕΔΩ θα ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!

    ΕΔΩ θα ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!

    ΕΒΑΛΑΝ το ΠΑΙΔΑΚΙ λέει να ΕΠΙΤΗΡΕΙΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;; είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ;;

    ΓΙΑΤΙ τα άλλα τα ----παιδα ΠΛΕΝΟΥΝ τα βρωμόχερά τους;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΣΩΤΗΡΗ εδώ έχουμε όχι ΑΠΛΩΣ
    ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑΣ αλλά ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ κατά της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    Ετοίμασε παρακαλώ,

    Principaute' de Thyre'e et de Quatre Arcadies
    versus
    Parent-Teacher Association of school X
    versus
    Le Ministere d' Education Nationale
    versus
    La Republique Hellenique

    FOR CRIME AGAINST HUMANITY


    Kαι άκου θα ειδοποιήσω αμέσως την ACLU η οποία θα σου στείλει συμβουλές γιά την ΣΥΝΤΑΞΗ (wording) της ΑΓΩΓΗΣ
    ΚΑΙ
    θα χρησιμοποιήσουμε επίσης συμβουλευτικώς και την Debevoise and Plimpton η οποία χειρίσθηκε επιτυχώς την υπόθεση Guantanamo καθώς και την ΥΠΟΘΕΣΗ Siemens.

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  47. Normad,επειδή το παράκανες, διαγράφεται αυτό το σχόλιο.

    ReplyDelete
  48. @ Ventriloquist

    Προφανώς δεν έπιασες τί ήθελα να πω.

    Όταν τα δικαστήρια σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα εξουσίας καταπατούν βάναυσα και κατ επανάληψη τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, τότε μειοψηφίες και πλειοψηφίες στο ίδιο καζάνι βράζουν, στο ίδιο ζουμί. Έτσι δεν είναι;

    Θυμίζω επίσης ότι στην κλασική εποχή όταν ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατία κορυφώθηκαν ήταν ένα πράγμα ο "πολίτης" και άλλο ο "ιδιώτης". Ο τελευταίος ορθότατα μεταφράστηκε στις λατινογενείς γλώσσες ως "ηλίθιος" (idiot)!

    ReplyDelete
  49. Η σκέψη μου είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να απομονωθεί από τη γενικότερη νεοελληνική πραγματικότητα...

    ReplyDelete
  50. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ


    "Στο 94,1% του μέσου Ευρωπαίου η αγοραστική μας δύναμη το 2006"

    Η αγοραστική δύναμη του μέσου Ελληνα αναλογεί στο 94,1% της αγοραστικής δύναμης του μέσου Eυρωπαίου (στοιχεία του 2006) ενώ το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα ανήλθε το 2006 στα 19.100 ευρώ έναντι 23.600 ευρώ στην ΕΕ των «27» αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Το άνοιγμα της εισοδηματικής ψαλίδας στην Ελλάδα είναι ωστόσο σημαντικό αφού στη σχετικώς πλουσιότερη περιφέρεια, την Αττική, το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανέρχεται στα 26.200 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 30.5000 Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ) ενώ στη σχετικώς πτωχότερη, τη δυτική Ελλάδα σε 12.100 ευρώ, ή 14.100 ΜΑΔ.

    Σε σχέση με το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ (εκπεφρασμένο σε ΜΑΔ) αυτό της Αττικής αναλογεί στο 129,1% ενώ της δυτικής Ελλάδας μόλις στο 59,8%.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αγοραστική δύναμη του μέσου Ελληνα είναι περίπου ίση με αυτή του μέσου Κύπριου που αναλογεί στο 90,3% του μέσου κοινοτικού και σαφώς μεγαλύτερη από αυτή του μέσου Πορτογάλου που αναλογεί στο 76,4% του μέσου κοινοτικού. Επίσης το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα του κατοίκου της Αττικής είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα του κατοίκου του Βερολίνου που αντιστοιχεί στο 97,3% του μέσου ευρωπαίου.

    Τέλος οι πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης είναι κατ αρχήν το Λονδίνο - όπου το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι υπερτριπλάσιο του μέσου κοινοτικού και στη συνέχεια έρχονται το Λουξεμβούργο, οι Βρυξέλλες και το Αμβούργο όπου είναι υπερδιπλάσιο. Οι πτωχότερες περιοχές της Ευρώπης είναι τέλος περιοχές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας όπου το ετήσιο μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι κάτω από τα 3000 ευρώ και σε μονάδες αγοραστικής δύναμης είναι σχεδόν κατά 60% μικρότερο από το μέσο κοινοτικό.

    AΠΕ-ΜΠΕ

    ReplyDelete
  51. Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ



    Οδεύομεν προς Γερμανικήν επιτήρησην.

    ReplyDelete
  52. @ G700

    ΔΕΝ το παράκανε ΑΠΛΩΣ, είναι KU-KLUX-KLANer ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πολύ σωστά ο ventrilo' χθες συνέλαβε τα αισθήματά του από την double entendre των σχολίων του!

    ReplyDelete
  53. "Η γερμανική πλευρά ζητεί από τις Βρυξέλλες να επιβάλουν στις χώρες που το επόμενο διάστημα θα έχουν μεγάλο πρόβλημα δανεισμού σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Σε αντάλλαγμα η Ένωση, με κάποιον τρόπο, θα εγγυηθεί τη συνέχιση του δανεισμού τους- κάτι που άφησε να εννοηθεί χθες και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Στάινμπρουκ"

    To Bερολίνο ανέλαβε και επίσημα το ρόλο της πρωτεύουσας της Ευρώπης.
    Αυτό θα συζητήσουν οι πολιτικοί Αρχηγοί στην ερχόμενη συνάντησή τους.Πρόκειται για ένα αυστηρό φιρμάνι που η Ελλάδα θα το αισθανθεί σύντομα.Μπήκαμε στα βαθειά.

    ReplyDelete
  54. @ parmenidis

    Η Ελλάδα θέλει τον Γερμανό της...

    @ Γ700

    Από τα στοιχεία φαίνεται πως έχουμε μια δημιουργήσει μια νέα Αθηναική ηγεμονία στην περιοχή, και μάλιστα χωρίς Περικλή.

    Που ναι η Σπάρτη οεο;;;

    ReplyDelete
  55. Η σημαντικότερη είδηση είναι ότι ο Dow Jones έπεσε στις 7.300 περίπου and this is scary!!!!

    H πρόταση της Γερμανίας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ, αλλά πάνω απόλα ΣΩΤΗΡΙΑ γιά την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  56. Από τα στοιχεία φαίνεται πως έχουμε μια δημιουργήσει μια νέα Αθηναική ηγεμονία στην περιοχή, και μάλιστα χωρίς Περικλή.

    Indeed. In the Las Vegas manner nonetheless!!!!!!!

    Σημείωση: Η Πολιτεία της NEVADA (πρωτεύουσα RENO, αλλά με το Las Vegas ως την μείζονα πόλη) είναι η ΜΟΝΗ στις ΗΠΑ με νομιμοποιημένη πορνεία, νταβατζήδες και όργιο του υποκόσμου.

    ReplyDelete
  57. Εμείς πάντως αυτή τη φορά βάλαμε μυαλό και θα πάμε με τους ηγεμόνες.Δεν θα το παίξουμε Μήλιοι.

    ReplyDelete
  58. Τώρα που το σκέφτομαι οι Γερμανοί θυμίζουν λίγο από την σπαρτιατική πρακτική. Η τευτονική λιτότητα, η πειθαρχία τους, η αυστηρότητα της κρίσης τους, ίσως και να είναι το κατάλληλο φάρμακο που χρειαζόμαστε για την συγκεκριμένη περίσταση.

    Η σημαντικότερη είδηση είναι ότι ο Dow Jones έπεσε στις 7.300 περίπου and this is scary!!!!

    Μέχρι τις 4500 μονάδες έχει ακόμα δρόμο Κομφού...

    ReplyDelete
  59. Oι Βαβαυροί ξανάρχονται,ελπίζω χωρίς τον Οθωνα.

    ReplyDelete
  60. Αν και ο Οθων ήταν ο πιό φιλλέλην.Αρκετά ρομαντικός.Και βαθύς γνώστης και κάτοχος της λόγιας Ελληνικής.

    ReplyDelete
  61. @ vaggelas

    Τώρα που το σκέφτομαι οι Γερμανοί θυμίζουν λίγο από την σπαρτιατική πρακτική. Η τευτονική λιτότητα, η πειθαρχία τους, η αυστηρότητα της κρίσης τους, ίσως και να είναι το κατάλληλο φάρμακο που χρειαζόμαστε για την συγκεκριμένη περίσταση.

    PRECISELY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  62. Ξεχωριστές τουαλέτες και επιστάτες για ΠΑΙΔΑΚΙΑ του δημοτικού, δυνατότητα του ΟΧΛΟΥ/συλλόγου να αποφασίζει για ό,τι να'ναι**, θεωρίες συνωμοσίας για εκδικητικούς φορείς HIV (γιατί ειδικά αυτοί; επειδή στο κούφιο το κεφάλι σας HIV=ομοφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος=εκδικητικός εγκληματίας. ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ, οι καρκινοπαθείς φοβάστε μη τυχόν και σας ψεκάζουν στα κρυφά με καρκινογόνες ουσίες;;;)


    ΕΙΣΤΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ.-


    **ΑΥΤΟ με το παιδάκι στο σχολείο ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Αποκλείεται να έχουμε φτάσει μέχρι εκεί. Οι Γ700 ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το ερευνήσουν και ΑΝ τυχον είναι αλήθεια να κάνουν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ παντού. ΚΑΙ αν δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτοί ας μου στείλουν στο email μου στοιχεία και θα δούμε τι μπορεί να κάνει ΕΝΑΣ πολίτης στην κοινωνία της ΕΕ.

    ReplyDelete
  63. Διαβάζω στην κίτρινη απογευματινή του ΔΟΛ,
    "Η κ. Κούνεβα δεν διεκδικούσε μόνο για τις καθαρίστριες του ΗΣΑΠ τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και την πληρωμή τού μισάωρου διαλείμματος που είχε επιβληθεί από την πλευρά της εργοδοσίας"

    Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα ΔΕΝ δικαιούνται οι καθαρίστριες ΜΗΤΕ η πλεοψηφία των έτσι χαρακτηρισθέντων επαγγελμάτων, στην Ελλάδα της απάτης.
    Τα διαλείμματα ΔΕΝ πληρώνονται στας Αμερικάς. Γι' αυτό και οι υπάλληλοι, τεχνίτες, εργάτες δουλεύουν 8.5 ώρες ημερησίως.

    ΑΙΣΧΡΟ, ΔΕΙΛΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ αυτό που σας έκαναν αγαπητή κυρία Κούνεβα, αλλά είστε και σεις ΕΛΕΕΙΝΑΤΣΑ ΟΛΚΗΣ.

    ReplyDelete
  64. "θεωρίες συνωμοσίας για εκδικητικούς φορείς HIV (γιατί ειδικά αυτοί; επειδή στο κούφιο το κεφάλι σας HIV=ομοφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος=εκδικητικός εγκληματίας."

    Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν έγραψα ότι όλοι οι φορείς είναι εκδικητικοί, ούτε υποννόησα κάτι για τον συγκεκριμένο. Περιστατικά όμως φορέων που προσπάθησαν σκόπιμα να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους είναι δημοσιευμένα.

    Κομφούκιος, αν ισχύουν αυτά που λες, που δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω, τότε το πρόβλημα δεν είναι η συγκεκριμένη δικαστικός αλλά σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Είναι γνωστά ακόμα και περιστατικά γιατρών που αρνήθηκαν να περιθάλψουν φορείς του έητζ. Μάλιστα το hiv.gr συμβουλεύει τους φορείς σε "περιστάσεις που απαιτείται επείγουσα περίθαλψη" να μην αποκαλύπτουν την πάθηση τους στους γιατρούς. http://www.hiv.gr/zwntas-me-ton-hiv/kathimerinh-zwh/11-na-to-pw-h-oxi.html

    ReplyDelete
  65. Κομφούκιος, αν ισχύουν αυτά που λες, που δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω, τότε το πρόβλημα δεν είναι η συγκεκριμένη δικαστικός αλλά σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία

    AYTA όχι σε μένα σε παρακαλώ. Οι πληροφορίες αυτές (περί τρόπων μετάδοσης κλπ) είναι ΕΥΡΕΩΣ διαδεδομένες ΚΑΙ στην διάθεση ΠΑΝΤΟΣ, εδώ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Είναι παραπλανητικό και ανόητο να λες ότι δεν έχεις λόγο να τις αμφισβητήσεις. ΚΑΙ μόνο με την διατύπωσή σου αυτή, ΕΜΜΕΣΩΣ πλην ΣΑΦΩΣ, εγείρεις αμφιβολίες.

    ΕΙΝΑΙ 101 βασικές γνώσεις, τις οποίες ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κατέχων ΑΚΟΜΑ και ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (όχι μόνο ΛΥΚΕΙΟΥ), ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ* ή ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΚΟΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να έχει, αν ΜΗ τι άλλο, προς ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ.

    EΣΥ φέρεις τώρα την ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στους bloggers εδώ μέσα, να μας ΠΕΙΣ
    σε ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της Ελληνικής Επικράτειας ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ αυτά τα πράγματα - με το παιδάκι εννοώ στο παράδειγμά σου.

    Φυσικά ΚΑΙ το πρόβλημα έγκειται στην ΒΑΘΕΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑ του Ελληνικού Λαού

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    η δικαστής, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ της ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, ΕΠΡΕΠΕ να ΓΝΩΡΙΖΕΙ και αν δεν γνώριζε ΟΦΕΙΛΕ να ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ πριν προβεί στις ΕΛΕΕΙΝΕΣ της ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ που εκθέτουν την Ελλάδα και την παρουσιάζουν ως ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΗ ΧΩΡΑ!

    Ως προς την απόπειρα ορισμένων ΗΙV οροθετικών, με διαταραγμένη προσωπικότητα, να μεταδώσουν τον ΙΟ σε άλλους, σε συμβουλεύω πως υπάρχουν τέτοια περιστατικά ΚΑΙ αυτό συμβαίνει κυρίως με τους ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ τους συντρόφους. ΑΛΛΑ τέτοιοι κίνδυνοι συνδέονται με κάθε ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟ άτομο, που δεν χρειάζεται να κουβαλάει τον HIV γιά να ΒΛΑΨΕΙ τον πλησίον του, ένα μαχαίρι ή λίγο βιτριόλι φθάνει - έτσι δεν είναι;;;

    Σε κάθε περίπτωση, στις ΗΠΑ και στο ΚΑΝΑΔΑ, η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ μετάδοση του ΙΟΥ από ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ χαρακτηρίζεται και αντιμετωπίζεται νομικώς ως ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ εκ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ - murder of the first degree.

    * Προς ενημέρωσή σου, περίπου 65% και άνω των νέων κρουσμάτων, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, αφορούν ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΑ άτομα που μολύνονται μέσα από απροστάτευτη CASUAL ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΚΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ σε σωρεία περιπτώσεων ο METAΔΙΔΩΝ δεν γνωρίζει ότι είναι ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΣ. Και αυτό έχει εν πολλοίς σχέση με το γεγονός ότι η πορνεία στις ΗΠΑ είναι παράνομη και έτσι οι hookers, call girls, escorts κλπ ΔΕΝ υφίστανται τον ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ γιά λοιμώδη νοσήματα όπως, γιά παράδειγμα, ισχύει στην Εύρωπαϊκή Νομοθεσία!!

    ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΑ, είμαι ανάμεσα σε πολλούς που υποστηρίζουν με ΠΑΘΟΣ ότι πρέπει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ η ΠΟΡΝΕΙΑ στις ΗΠΑ, προκειμένου να εφαρμόζονται οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ του ΕΥΑΛΩΤΟΥ πληθυσμού που προσφέρει ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ διότι, επαναλαμβάνω, ΑΥΤΗ είναι η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ.

    ReplyDelete
  66. "Προς ενημέρωσή σου, περίπου 65% και άνω των νέων κρουσμάτων, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, αφορούν ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΑ άτομα που μολύνονται μέσα από απροστάτευτη CASUAL ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΚΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ."

    Δηλαδή ο HIV ΔΕΝ είναι γκε-ιός;;;!! ΤΙ άλλο θα μάθουμε πια βρε παιδί μου.

    -Ή μάλλον, ΤΙ ΑΛΛΟ θα χρειαστεί να ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ τελοσπάντων, το 2009!

    ReplyDelete
  67. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  68. ΟΧΙ, δεν είναι ventrilό μου. Εις δεν την Sub-Saharian West Africa, όπως εσύ γνωρίζεις, αλλά 80% των Ελλήνων ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, το AIDS δεν εμφανίζεται απλά ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ, δεν είναι ΕΝΔΗΜΙΚΟΝ, μήτε ΕΠΙΔΗΜΙΚΟΝ, αλλά συνιστά ΠΑΝΔΗΜΙΑΝ!!!!!! και ΟΥΔΕΜΙΑ μα ουδεμιά έχει σχέση με ομοφυλοφιλίαν καθότι η τελευταία απαντάται σπανίως στην Αφρικανική σεξουαλική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

    A propos de rien,

    ΟΧΙ παραδόξως, η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΣΟΥΣ (perennial hate target) των παροικούντων τρεις περιοχές του Πλανήτη

    1) των ΑΡΑΒΩΝ με τα τραπεζομάντηλα στο κεφάλι,

    2) των θρησκόληπτων ΚU-KLUX-KLAN ers του Αμερικανικού Νότου και

    3) των Ελλήνων

    διότι σ' αυτές τις ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, πέραν από την ΑΜΑΘΕΙΑ και την ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ των ΚΡΥΠΤΟ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ είναι 50-70%, confirmed by Kinsey and others.

    ReplyDelete
  69. Κομφούκιε πολλά τα είπες. Αφού δε σου αρέσει να είσαι Έλληνας, μην είσαι και παράτα μας. Τα υπόλοιπα που λες τα ακούμε τσάμπα και βερεσέ. Έλα από Ελλάδα να τα πεις, μην μας τα λες από το Αμερικανιστάν, μια από τις πιο άθλιες κοινωνίες εφόσον φιλοξενεί υποτίθεται το πιο ισχυρό κράτος αλλά παρόλα αυτά το 35% του πλυθυσμού ζει σε τριτοκοσμική κατάσταση και λαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια από χωρούλες όπως η Βενεζουέλα (πετρέλαιο για το χειμώνα να μην πεθαινουν από το κρύο). Το αμερικανιστάν δεν έχει κανένα μάθημα να μας δώσει ειδικά για τη μεταχείριση των ασθενών όταν ξέρουμε καλά πως διαχειρίζεται τους δικούς του, για να μην αρχίσω να λέω για τις νόσους των στρατιωτών που 15 χρόνια μετά και 50% γεννήσεις καθυστερημένων παιδιών από τους βετεράνους δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

    Στην περίπτωση του ασθενούς ΑΗΤΖ που απολύθηκε, από ότι φαίνεται η αθώωση του εργοδότη δεν ευσταθεί, δεν γνωρίζω όμως τις λεπτομέριες.

    Παρόλα αυτά μεσα στην αθωώτητά σας ξεχνάτε ένα πάρα πολύ απλό πράγμα. Την ίδια τη βιολογία. Και η βιολογία είναι πάνω από οποιοδήποτε μάθημα ηθικής, δικαιοσύνης ή ό,τι άλλο. Και το τελευταίο που έχει κάποιος να κατηγορήσει σε κάποιον άλλον είναι η υποχονδρίαση. Οι Έλληνες Κομφού σε προσωπικό επίπεδο είναι από τους πιο καθαρούς λαούς αλλά συγχρόνως και από τους πιο υποχόνδριους. Και αυτό είναι κάτι υπεράνω του νόμου. Οι υπάλληλοι μπορεί να ξέρανε οτί δεν κινδυνεύανε από τον οροθετικό συνάδελφό τους αλλά ποιος τους βγάζει την ιδέα; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για γονείς και για παιδιά - που για μένα το γεγονός ότι οι γονείς δεν αλλάξανε τα παιδιά τους σχολίο και δεχτήκανε με αυτές τισ προυποθέσεις... και πάλι καλά να λέμε... δεδομένω της υποχονδρίασης. Και πάλι όμως τονίζω ότι η βιολογία και η ίδια η ζωή είναι υπεράνω τις όποιας κούφιας φιλολογίας περί δικαιοσύνης και τα σχετικά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι συμφωνώ με ό,τι έγινε. Ας μη μπλέκουμε τη δημοκρατία εδώ γιατί σε μια πραγματική δημοκρατική κοινωνία ας μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες θα είχαν διαλέξει δημοκρατικά πολύ πιο ακραίες επιλογές απομόνωσης των οροθετικών.

    Παίρνω το παράδειγμα από εμένα εδώ Γαλλία όπου κάθε μα κάθε μέρα κάθε πρωί πρέπει να δίνεις το χέρι σε όλον τον κόσμο... απαράδεκτο. Οι γυναίκες δε πρέπει οπωσδήποτε φιλί! Ακόμα και μεταξύ ανδρών και γυναικών... α π α ρ α δ ε κ τ ο.

    Αποτέλεσμα; 1 στους 4 έχει έρπητα, κάτι πολύ μεταδοτικό όταν ο ερπητοθετικός έχει κρίση (1,2 φορές το χρόνο). Το κακό είναι ότι δε θα το δεις γιατί χρησιμοποιούνται μακιγιαζ που το κρύβουν. Ο ερπητοθετικός αθέλητα θα αγγίξει να ξύσει το χείλος του, μετά θα σου δώσει το χέρι του και εάν εσύ με οποιοδήποτε τρόπο πλησιάσεις το χείλος σου - η στην πιο σπάνια αλλά χειρότερη περίπτωση πας να κατουρήσεις και πιάσεις το πέος σου την πάτησες - και χωρίς να έχεις καν απολαύσει μια βραδιά έρωτα να πάρει! Θα μου πείτε, ντάξη σπάνιο. Τι σπάνιο ρε μάγκες που 1 στους 4 στη Γαλλία έχει έρπητα, υπάρχει καλύτερη απόδειξη του τι φταίει (γιατί δε νομίζω πια όοολοι οι Γάλλοι να παρτουζόνονται... φιλιούνται όμως πολύ.... α π α ρ α δ ε κ τ ο.

    Και να σας πω και το χειρότερο. Μια γνωστή μου εδώ μου είπε την εξής ιστορία όταν είχαμε πιάσει τέτοια πάρλα... Πήγε γιατρό για εξετάσεις και τις βρήκε θετική στην έρπη και κόντεψε να πάθει η καημένη δεδομένω ότι έχει και κάποια σχέση. Τελικά μετά από 2η ερώτηση έμαθε ότι δεν είχει κολήσει έρπη, απλά κάποια στιγμή είχε έρθει σε επαφή με τον υιό αλλά το σώμα της κατάφερε να το απορρίψει αμέσως δημιουργώντας (σε κάποιους ανθρώπους γίνεται αυτό). Τότε αυτή θυμήθηκε πριν κάποια χρόνια όταν μια φίλη της, σκατόχοντρη μπάζο την είχε φίλήσει έχοντας αυτό το σπυρί στο χείλος παρά την ερώτησή της εάν είναι κολλητικό έχοντας λάβει κλασσική απάντηση "μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα, δεν είναι κολλητικό" ... καταλαβαίνοντας φυσικά ότι ήταν πρόθεση της χοντρής να την κολήσει και αυτήν έρπη από κακία....

    Ξαναλέω, δεν συμφωνώ με την απόφαση του δικαστηρίου να μη δικαιώσει τον οροθετικό εργαζόμενο. Όμως από την άλλη καταλαβαίνω ότι κάποιοι φόβοι έστω και αβάσιμοι είναι πολύ υπεράνω και νόμων και κοινωνικών ανησυχιών οπότε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο ας ρίξει... δεν θα είμαι εγώ. Άλλωστε κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε το θάρρος και να αντιμετωπίσουμε τον ασθενή όχι μόνο ως καημένο αλλά και ως άτομο μεε πλήρη δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις - μία από τις οποίες είναι η εμφανή διάθεσή του να διασκεδάσει τους φόβους των γύρω του παίρνωντας τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εάν σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος ο εργαζόμενος ήταν που ενημέρωσε την εταιρία πιστεύω ήταν πολύ άδικη η μεταχείριση που δέχτηκε δεδομένω ότι θα ήταν άτομο υπευθυνο και ειλικρινές. Εάν πάλι το έκρυψε, κατανοητό. Εάν πάλι το έκρυψε και μαθεύτηκε εμμέσως ότι έχει ΑΗΤΖ αρά παρόλα αυτά εθεάθει πρωτού μαθευτεί το νέο (πόσο μάλλον μετά) να πίνει από το μπουκάλι των άλλων η να φταρνίζεται μπροστά τους σα να μη τρέχει τίποτα - ακόμα και εάν αυτό δεν συνεπάγεται κίνδυνο, ρε μάγκες, τι να πω, δύσκολο να καθυσηχάσεις ακόμα και τους πιο ενημερωμένους... η υποχονδρίαση είναι σοβαρή ψυχολογική κατάσταση... ρωτήστε εμένα που αποφεύγω το δυνατόν τις χειραψίες, δεν πλησιάζω τις γκόμενες στη δουλειά και έχω πάντα καθαριστικό για τα χέρια.... και όλα αυτά για μια απλή έρπη που και πάλι χλώμό με χειραψία...

    ReplyDelete
  70. @ Ulis

    (που είπε, μαζί με ένα σωρό άλλα... "Παρόλα αυτά μεσα στην αθωώτητά σας ξεχνάτε ένα πάρα πολύ απλό πράγμα. Την ίδια τη βιολογία. Και η βιολογία είναι πάνω από οποιοδήποτε μάθημα ηθικής, δικαιοσύνης ή ό,τι άλλο.")



    Τελικά τι πρέπει να μην ξεχνάμε; Την βιολογία των ιών ή την ψυχική ασθένεια;
    Όταν εσύ συναντάς έναν οροθετικό, ανάμεσα σε εσάς τους δύο, ο ασθενής είσαι ΕΣΥ και ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ*. ΔΕΝ βλέπω λοιπόν το λόγο για τον οποίο θα έπρεπε η ψυχική σου ασθένεια να επηρεάζει την ζωή του.
    Εαν ΕΣΥ δεν αισθάνεσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την κοινωνία, υπάρχουν ειδικοί ψυχίατροι και ιδρύματα για να σε βοηθήσουν.
    ΔΕΝ θα κλειδώσουμε όμως όλους τους υπόλοιπους σε υπόγεια για να μπορείς εσύ να σουλατσάρεις άνετος με όλες σου τις φοβίες.

    Η νομοθεσία και το κοινωνικό σύνολο ΠΡΕΠΕΙ να λαμβάνουν υπόψη τους την βιολογία των ιών και γενικότερα την επιστήμη. ΟΧΙ ΟΜΩΣ τις φοβίες του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ. - ΚΑΙ εδώ δεν έχουμε καν να κάνουμε με το αίσθημα περί ηθικής που πολλές φορές είναι αντίθετο με την επιστήμη. Έχουμε να κάνουμε απλώς με μία ΦΟΒΙΑ.

    Ο ΑΣΧΕΤΟΣ, λοιπόν, ή θα μάθει ή να μείνει σπίτι του.

    Αν ο άσχετος είναι και ψυχικά βαρειά ασθενής, ας του παράσχει το κράτος μία θέση σε αρμόζον ίδρυμα.

    *At clinical latency και χρησιμοποιώντας τη λέξη ασθενής ως "πάσχων" (sufferer) και όχι "ασθενικός".

    ReplyDelete
  71. Η υποχονδρίαση είναι ψυχολογική πάθηση μόνο σε ακραία μορφή - όπως άλλωστε και κάθε άλλη έκφανση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, για παράδειγμα όλοι αυτοί οι μαινόμενοι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των άλλων που παλεύουν για όλους τους άλλους μέχρι δακρύων (κακό σεξ; σύμπλεγμα κατωτερώτητας; σύμπλεγμα ανωτερώτητας και αναζήτηση θύματος προς υπεράσπιση;).

    Η υπόθεση εδώ είναι απλά νομικής φύσεως και ως γνωστόν δικαιοσύνη δεν υπάρχει εάν δεν σκάσεις χρήμα. Κανείς δεν έχει να κάνει μάθημα συμπεριφοράς. Έχω δει μπροστά μου να απολύουν και για τους πλέον γελοίους λόγους και το δικαστήριο να επιδικάζει και δυσφήμιση στον απολυμένο (... γιατί πήρε δικηγόρο...). Τι να φτουρήσει τώρα ο ασθενής του ΑΗΤΖ; Τι μαλλιοτραβιώσαστε λοιπόν; Πρώτη φορά τα βλέπουμε;

    ReplyDelete