Thursday, July 24, 2008

Μίζον ελληνικό λεξικό ΙΙ

Του Φιλολόγου

© ppol, 22-07-2008

Ένωση Ελληνικών Τραπεζμιζών (η): τα μέλη τους ελέγχονται αυστηρά από την Κεντρική Τραπεμίζα της χώρας, ειδικά για τα ψιλά γράμματα των δανειακών συμβάσεων και γενικά για όσα δεν είναι bold, δηλ. έντονα μαύρα.

Εθνικό Νόμιζμα (το): μέτρο συναλλαγών ειδικά στις δημόσιες προμήθειες, εκφραζόμενο σε ποσοστό -επί των πωλήσεων ή επί του τζίρου. Όχημα εκδυτικισμού-εκχρηματισμού, υποκατέστησε τις «συναλλαγές σε είδος» της παραδοσιακής κλειστής και αυτάρκους οικονομίζας, ανοίγοντας τα φτερά της στο «fast growth». Στοιχεία εντούτοις της παραδοσιακής ανταλλαγής σε είδος επιβιώνουν ακόμη, με έμφαση στις οικιακές συσκευές, όπως λεμονοστίφτες και αλατιέρες για νεόνυμφους, στεγνωτήρια για μετά το πλύσιμο, καθώς και τηλεφωνικά κέντρα, αλλά τα τελευταία αυστηρά εκτός προεκλογικής περιόδου (ο σχετικός δρακόντειος νόμος εφαρμόζεται δίχως έλεος).

Επιτροπή Ανταγωμιζμού (η): Κέρβερος-προστάτης της ομαλής λειτουργίας του καπιταλμιζμού (βλ. λ), ελέγχει αυστηρά τις εταιρείες που συνεννοούνται μεταξύ τους για το ύψος της προσφερόμενης μίζας σε δημόσιους διαγωνισμούς (σπάει τα λεγόμενα «καρτέλ της μίζας»). Στις έρευνές της εφαρμόζει εσχάτως σύγχρονη αποτελεσματική (εξ εσπερίας ορμώμενη) μεθοδολογία, σύμφωνα με την οποία η συνεργαζόμενη εταιρεία, εφόσον δώσει επαρκή μίζα σε στελέχη της επιτροπής, μπαίνει σε ειδικό καθεστώς επιείκειας και νομικής προστασίας.

Ίδρυμα Μίζονος Ελληνισμού (το): ασχολείται κυρίως με τη δόξα της ελληνικής διασποράς (των χρημάτων). Συγκεκριμένα, αναδεικνύει το έργο της ελληνικής διασποράς στο «Μιζούρι» (βλ. λ.). Επίτιμος πρόεδρός του ο Πρόδρομος ή «Μάκης-το-πιο-γρήγορο-πιστόλι», άτομο με μεγάλη κοινωνικότητα, με πολλές συμπάθειες και ακόμη πιο πολλούς λογαριασμούς. Πρόσφατα ιδρύθηκε παράρτημα του Ιδρύματος στο Μπακού.

INTRACONOM (η): (εθνική) συμπρομηθεύτρια της Miesens (βλ. λ).Σύμφωνα με τα λαγωνικά των ελληνικών MMZE (βλ.λ) που έχουν ξαμοληθεί στο κατόπι της και στα μυστικά κιτάπια της, μπας και βγάλουν κάνα λαβράκι-σκάνδαλο, ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΕ ΜΙΖΕΣ. Προφανώς το υστέρημά της ξεζούμιζε ο, αχόρταγος για τίτλους και ακριβές μεταγραφές, Ντούσκο.

Καπιταλμιζμός (ο): ελληνική εκδοχή του διεθνώς γνωστού και κυρίαρχου κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Σύμφωνα πάντως με ενδελεχή και λεπτολόγα μαρξιστική-λενισνιστική ανάλυση και σχετική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν διαφέρει σε τίποτε από το πρωτότυπο.

Μείον 3% (μίζα, η): χρωματικό φαινόμενο, κατά την οποία λίγο γκρίζο (αποκαλούμενο «φόρος» για καθαρά νομοτεχνικούς λόγους) αφαιρούμενο από το συνολικό μαύρο (κατράμι) αποδίδει, διά νόμου, λευκό!

Μιζαίος χώρος (ο): σύμφωνα με την Πολιτική Επιστήμη, πρόκειται για τμήμα του εκλογικού σώματος χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικές ταυτίσεις, φαινόμενο που διευρύνεται στους μεταμοντέρνους καιρούς μας. Η ψήφος του είναι κυμαινόμενη ακολουθώντας κυνικά αυτόν που εκάστοτε πλειοδοτεί στη μίζα. Προτιμά τα ζητήματα της λεγόμενης «καθημερινότητας».

Μιζαίωνας (ο): σκοτεινή ιστορική περίοδος μεταξύ δύο περιόδων πολιτισμιζικής ακμής. Στην Ιταλία ονομάστηκε «καθαρά χέρια» και σύμφωνα με έγκριτους Έλληνες πολιτικούς αναλυτές είχε πολύ κακές συνέπειες, που ακόμη πληρώνει η χώρα και χτυπάει το κεφάλι της. Στην Ελλάδα ευτυχώς διήρκησε τρεις μήνες σκάρτους (λέγεται και «βρώμικο 89») και χάρη στην ταχεία θεσμική θωράκιση της ημι-περιόδου Μιζολώτα (με την ευγενική χορηγία των Μίζενς & Ιντρακονόμ και την επικοινωνιακή χορηγία των ΜΜΖΕ (βλ. λ), περάσαμε ακαριαίως σε νέα περίοδο ακμής.

Μιζαλόγγου χορός (του):οι χορευτές είναι πιασμένοι σφιχτά χέρι με χέρι και προτιμούν να πέσουν στο γκρεμό όλοι μαζί παρά να χάσουν την ελευθερία τους. Αν όμως δεν πέσει ο πρώτος, τότε δεν πέφτει κανείς... και ο χορός συνεχίζεται αενάως σε πανηγυρικό κι ελευθεριάζον κλίμα.

Μιζάπινγκ (το): συνήθεια να αλλάζεις συχνά (κομματικό) κανάλι μίζας, ιδίως σε κάθε εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία (που ως γνωστόν αποτελεί και το «οξυγόνο» στης δημοκρατίας). Κάθε γνήσιος μίζνεσμαν (βλ. λ) το εφαρμόζει ανυπερθέτως.

Μιζιάρικο (το): χαρακτηρισμός για στέλεχος πολιτικής νεολαίας ή/και φοιτητικής παράταξης με πολλά πολιτσμιζικά ενδιαφέροντα: πρυτανικές εκλογές, φοιτητική στέγαση και σίτιση, επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών, επιτυχία στις εξετάσεις, κοινοτικά προγράμματα και γενικά οτιδήποτε προσοδοφόρο. «Ντιλετάντης» φοιτητής, δεν καίγεται να πάρει γρήγορα πτυχίο όπως οι άλλοι, δείχνοντας προτίμηση στο «σχολείο της ζωής» («δια βίου μάθηση»). Εξάλλου, αν θέλει να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.λπ, προκειμένου π.χ. να καταλάβει ένα δημόσιο αξίωμα τα αγοράζει στη μαύρη. Έχει εξασφαλισμένο πολιτικό μέλλον, διότι η βουλή κάθε τόσο χρειάζεται ηλικιακή ανανέωση. Ως κοινοβουλευτικός δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάγκη επικράτησης της αξιοκρατίας, «απ' άκρου σ' άκρο» ή έστω «πλέριας». Ξένες γλώσσες: μόνο για γλείψιμο, ακόμη και κατουρημένων ποδιών. Στρατιωτικές υποχρεώσεις: προαιρετικές.

Μιζιμπάμπουε (η): χώρα ασαφούς γεωγραφικού προσδιορισμού, που ξεχωρίζει για δύο κυρίως πράγματα: το ένα είναι ο πληθωρισμός της (ελαφρώς ανώτερος αυτού της ευρωζώνης, ήτοι 2,200,000%) και το άλλο η διαφθορά της. Τη δεύτερη εντούτοις αμφισβητούν όλοι οι σοβαροί εγχώριοι αναλυτές και τούτο για (πάλι) δυο κυρίως λόγους: (1) διότι, όπως επισημαίνουν, άλλο πράγμα είναι η διαφθορά και άλλο η, εξορισμού υποκειμενική «πρόσληψή» της, η οποία και μόνο μετριέται από πουριτανικούς (διάβαζε: υποκριτικά ηθικολογικούς) οργανισμούς, όπως «Διεθνής Διαφάνεια» κ.ά. και (2) διότι κάθε χώρα που γνωρίζει, όπως καλή ώρα η Μιζιμπάμπουε, ταχεία και μακράς περιόδου ανάπτυξη, γνωρίζει και τα σχετικά, εξ ορισμού δευτερεύουσας σημασίας, «side effects» της τελευταίας, ήτοι «ουδέν καλόν αμιγές κακού», «όπερ έδει δείξαι». Επιπλέον, οι εγχώριοι ιστορικοί υπενθυμίζουν τη μεγάλη σχετική πολιτιστική παράδοση της χώρας, αλλά και πως το φαινόμενο είναι «συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση», όπως προσθέτουν οι εγχώριοι «ανθρωπολόγοι υπηρεσίας». Τέλος, οι ψύχραιμοι εγχώριοι παρατηρητές καλούν σε εγρήγορση ώστε, όπως λέγουν χαρακτηριστικά, να μην απορροφηθεί το πολιτικό από την ηθική και να υπάρξει ρεαλιστική στροφή σε θέματα αποτελεσματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, για τα οποία χρειάζεται σύσσωμος ο λαός να σταθεί πίσω από τον πρόεδρο Μιζουκάμπε (έστω, εάν χρειασθεί, επικρίνοντάς τον!).

Μίζκονος (η): νησί του Αιγαίου με πολεοδομικές και συμβολαιογραφικές ιδιαιτερότητες. Χαρακτηριστικά, ο τοπικός υποθηκοφύλαξ αρνείται να μεταγράψει συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αν δεν βεβαιωθεί ότι ο αγοραστής είναι μιζεδοπωλείο ή έστω ανεξάρτητος μιζίτης (βλ. λ) ή το λιγότερο μίζνεσμαν (βλ. λ), ενώ η τοπική πολεοδομία δεν εκδίδει άδεια σε ακίνητο χωρίς πολλαπλές πολεοδομικές παραβάσεις, τουλάχιστον καταπάτηση αιγιαλού, και χωρίς χαρτί από το δασαρχείο ότι το οικόπεδο είναι καταπατημένη δημόσια δασική έκταση. Κάπως πιο χαλαρή, ίσως λόγω του παραδοσιακού ορθόδοξου πνεύματος ανοχής, είναι η επιτόπια ναοδομία...

Μίζνεσμαν (ο) (μίζνεσγούμαν, η): ελληνική εκδοχή του «winner» επιχειρηματία-εργολάβου δημοσίων έργων. Ιδεολογικά είναι σταθερά προσηλωμένος στην (πάση θυσία) μείωση του κράτους. Είναι, επομένως, από τους, ελάχιστους πλέον, επαγγελματίες που οι πράξεις τους είναι συνεπείς με την ιδεολογία τους.

Μιζωνιανά (τα): περιοχή της Κρήτης που σταδιακά και ανεπαισθήτως εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Λόγω ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, έχει κηρυχθεί «προστατευόμενη» από εγχώριους πολιτικούς.

ΜΜΖΕ (τα) (διαβάζεται: μιμιζέ): αρκτικόλεξο για την ελεύθερη ραδιοτηλεόραση, που διακρίνεται, εκτός από την ελευθερία, και για τον έντονο πατριωτιμιζμό της, αλλά και για τον αντιρατσισμιζμό της. Χαρακτηριστικά, σταθερό σύνθημα των αγώνων της είναι το «ελευθερία στα μαύρα 2% του τζίρου ή θάνατος», κάτι που την οδήγησε να επιζήσει χάρη στη σχετική νομοθετική κατοχύρωση-κατάκτηση για τα δικαιώματα των μαύρων.

Υπουργείο Κονομιζικών και Κονομίζας (το): με αταλάντευτο στόχο τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων, αρέσκεται να εκδίδει σύνθετα προϊόντα, από αυτά που οδήγησαν και την κονομίζα των ΗΠΑ στη γνωστή υγιούς βάσεως άνθηση, τα οποία κατά εξόχως ειλικρινή δήλωση του αρμόδιου πρώην γενικού του (και εκδότη τους) ήταν «φιατάκια που τα πούλαγε για πόρσε» σε αδαείς (επιλεγμένους) διαχειριστές ταμείων ασφαλισμένων

50 comments:

  1. ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και ΛΟΓΙΚΗΣ

    Μεταφέρω εδώ σχολιασμό επί σχολίων από προηγούμενο post, διότι είναι ΚΟΜΒΙΚΗΣ σημασίας αφού ΔΙΑΤΕΜΝΟΥΝ (δλδ τέμνουν οριζοντίως) όλο το φάσμα των posts του BLOG G700 - το παρελθόν, το παρόν ΚΑΙ το μέλλον.

    Eγραψαν, λοιπόν:

    Koμφούκιος
    Εδώ μέσα μιλάμε με όρους επιστήμης και λογικής.


    george
    Δεν το νομίζω. Αν αυτό ίσχυε στον απόλυτο βαθμό που φαίνεται επιθυμείς, κάθε σχόλιο θα έπρεπε να έχει τεκμηρίωση επιπέδου διατριβής, πράγμα που είναι πρακτικά ανέφικτο γιατί κανένας δεν είναι ειδικός σε όλα τα θέματα που δημοσιεύονται, ούτε θα ήθελε κάποιος ακόμα και αν ήταν ειδικός να σπαταλήσει τόσο κόπο για να εκφράσει μία άποψη.


    H θεματική ειδικότητα και η οικονομία χρόνου ΔΕΝ είναι ακριβώς οι λόγοι. ΛΟΓΟΣ είναι ότι ένα BLOG και τα posts του ΔΕΝ στέκουν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στέκουν δίκην πανεπιστημιακού συγγράμματος γιά τον απλούστατο λόγο ότι οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ/ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ/BLOGGERS έχουν διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Ο κοινός, όμως, παρονομαστής, είναι το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στην, ή γιά την, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ των προβλημάτων του ΕΘΝΟΥΣ, του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ και, εν σειρά, στην ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΛΥΣΕΩΝ.

    ΤΙ εννοούμε, λοιπόν, με το όροι επιστήμης;;;;;;;

    ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    1) ΠΟΣΟΤΙΚΗ παρουσίαση KAI των προβλημάτων ΚΑΙ των λύσεων. Παραδείγματος χάριν, όπου και όταν υπάρχουν "αριθμοί" ΔΕΝ λέμε "λίγοι", αλλά 5% ή 10% και ο αναγνώστης παραπέμπεται ΔΙΑΡΚΩΣ σε ΕΓΚΥΡΑ SCRIPTA προς τεκμηρίωση. Προς τιμήν τους, δε, οι G700 επιμένουν σ' αυτήν την αρχή, την οποία ΣΕΒΟΝΤΑΙ και ΤΗΡΟΥΝ, με την σειρά τους, ΟΛΟΙ οι σχολιαστές. ΟΥΔΕΙΣ τολμά να διατυπώσει ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.

    2) ΚΑΙ το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:
    Ο,ΤΙ συζητείται εδώ μέσα (εκτός από τις συναισθηματικές εκρήξεις του γράφοντα εδώ και κει) είναι ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΟ (falsifiable) κατ αντιδιαστολήν προς το "αυτονόητον" και "αυταπόδεικτον" ή intuitive του ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ, του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, του ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ, του ΦΡΟΫΔΙΣΜΟΥ και του LEVI-STRAUSSσμού και δεν ξέρω ποιού -ΙΣΜΟΥ. KAI, όπως γνωρίζουμε, ό,τι είναι ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΟ μέσα από ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ και ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ είναι, ως κομψότατα διατύπωσε ο Sir Karl Popper, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, τουλάχιστον μέχρι να ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ.

    Ici Place Regilles. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  2. εγώ θα έλεγα ανταλλαγή στοιχειοθετημένων επιχειρημάτων αν και πολλές φορές μόνο αυτό δε γίνεται εδώ μέσα. Επικρατεί πραγματικός πανζουρλισμός σε κάποιες φάσεις. Εντάξει όμως υγιές είναι αυτό κατά την άποψή μου αρκεί να μην μετατρ΄ποτναι τα σχόλια σε χώρο ξεκαβλώματος του καθενός

    ReplyDelete
  3. Γεννηματικός Περονισμός
    Είσαι ρουφιάνος, πουτάνα, αγράμματος, άξεστος, αράπης, άτιμος, λωποδύτης, ή στήνει ο Μιχελής τουαλέτες πάνω στη θάλασσα δίπλα στους λουόμενους!!!!!!!!!,
    και λέω
    "ΤΙ του έφταιξε μωρέ θεία ο φουκαράς ο Μιχελής του ΓΙΟΥ σου που τον κηνυγάει στις εισαγγελίες;;"

    ReplyDelete
  4. Χαλαρά κομφούκιε χαλαρά με όρους επιστήμης και λογικής.

    ReplyDelete
  5. Δηλαδή, αφού είναι φουκαράς (ΦΟΥΚΑΡΑΣ-> the CATCH), ε, αw φτιάξει κι αυτός μια τουαλέτα πάνω στην θάλασσα να αφοδεύει αεριζόμενος.
    Το πολύ-πολύ να πάθουν ΛΟΙΜΩΔΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ τύπου Α, οι περίοικοι. Σπουδαίο πράγμα είναι;;;;;
    Αυτός ο γιός σου πάντα υπερβολικός!!!!!

    ReplyDelete
  6. Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε, και να υπογράψετε, εάν κι εφόσον έχετε αντίστοιχους προβληματισμούς και το επιθυμείτε τη διακήρυξη της ομάδας πρωτοβουλίας για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

    ReplyDelete
  7. Σχετικα με τη χαρα του Κομφουκιου για τον Ποπερ και το κριτηριο της επιστημονικοτητας, το πειραμα...Για τις επιστημες του ανθρωπου π.χ για την ψυχαναλυση δε μπορει και δε πρεπει να ισχυσει ενα τετοιο κριτηριο επειδη πολυ απλα σε αυτη τη περιπτωση υποκειμενο και αντικειμενο της επιστημονικης ερευνας ταυτιζονται και ο παρατηρητης δε μπορει να λαβει ουδετερη θεση,οσο ειναι αυτο δυνατον,σε σχεση με το αντικειμενο της εποπτειας...

    Με αλλα λογια οταν μια επιστημη ασχολειται με ενα αντικειμενο που διαθετει αισθηση του εαυτου,συνεχειας στο χρονο καθως και επιγνωση ενος σκοπου το πειραμα καθισταται ασχετο η στη καλυτερη περιπτωση μη καθοριστικο για το τι θα ειπωθει και το τι ειδους γνωση θα οικοδομηθει...Τα μαθηματικα δε μπορουν να δωσουν απαντηση αλλα το πεδιο της ΓΛΩΣΣΑΣ και της οικοδομησης εννοιων μεσα απο σχεσεις δυναμης(ουτως η αλλως μια εννοια εκφραζει μια σχεση δυναμης και ακομη πιο συγκεκριμενα ταξικης κυριαρχιας)...Τη χρησιμοτητα του πειραματος παιρνει η νηφαλιοτητα της αφαιρεσης και φυσικα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ και ΕΠΙΛΟΓΗ σαν το τελευταιο μετρο του τι ειναι πραγματικο...Συνεπως υποστηριζω πως κανεις εδω μεσα δε μιλα με ορους διαψευσης απο το πειραμα αλλα μεσα απο ιδεολογικα corpora τα οποια δινουν νοημα και ερμηνεια στα δεδομενα που εχουν μπροστα τους..

    ReplyDelete
  8. NEVERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ από την ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ στην ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    JAMAIS

    JAMAIS

    JAMAIS

    JAMAIS

    To PPOL έχει ΠΟΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ReplyDelete
  9. Εξαιρουμένου του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, τον οποίον
    ΕΚΤΙΜΩ, ΣΕΒΟΜΑΙ και ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ

    (προς άρση παρεξηγήσεως).

    ReplyDelete
  10. Αυτές τις μέρες με το ΚΚΕ τι έχουν πάθει όλοι και το βούλωσαν ρε παιδιά? Τι τρομοκρατία είναι αυτή? είναι δυνατόν φορέας να λειτουργεί εντός του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά να αρνείται ο ίδιος να συμβαδίσει με τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας όλων των άλλων? Είναι δυνατόν φορέας να είναι ελεύθερος να κριτικάρει δριμύτατα όλους τους άλλους αλλά να απειλεί εσχάτως όταν δέχεται ο ίδιος πυρά? Τελικά κουτόχορτο ταϊζει το ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του ή προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα τους φαμφαρολογώντας για μισθούς και ιμπεριαλισμούς πάνω από το τραπέζι και συναλλάσοντας με Γερμανούς και ΧΟΝΤΡΟΥΣ από κάτω?

    Δύσκολες οι μέρες για το ΚΚΕ αλλά για άλλη μια φορά είναι το αγαπημένο παιδί του δήθεν αριστερού αλλά βαθιά οπισθοδρομικού Έλληνα μαλάκα πολίτη. Όλους εμάς δηλαδή.

    Το άρθρο για τη μίζα που γράψατε G700 είναι εξαιρετικό αλλά ποιος σας ακούει?

    Αλήθεια, εσείς λαδώνετε για να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα?

    ReplyDelete
  11. ETΣΙ ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το 1974. Με νούμερα τύπου Βεργόπουλου ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΕΛΥΘΗ το ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!

    OΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ GAFFE κυρίες και κύριοι της G700.

    ReplyDelete
  12. @ mesout tavaz

    ΚΑΙ όχι μόνο.
    ΠΟΥ ν' ακούσεις το παρακάτω.

    Χθες βράδυ συνέφαγα με την Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
    Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους είναι ένας ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΞ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μας.

    Μου είπε λοιπόν η φίλη μου ότι το ΚΚΕ έχει υπό την ιδιοκτησία του τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ στοιχεία, όχι μόνο από την ΟΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του ΚΚΕ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ από την ΠΕΡΙΟΔΟ του ΕΜΦΥΛΙΟΥ - Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου ΓΥΡΟΥ.

    Σύμφωνα, με την κυρία Ψιμούλη, έχει γίνει μιά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ στον ΠΕΡΙΣΣΟ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ επιπέδου HARVARD. So far so good, υπό την έννοια ότι τα ΕΓΓΡΑΦΑ θα συντηρηθούν σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση στον αιώνα τον άπαντα.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως είναι ότι με το επιχείρημα "Δικά μας είναι, περιουσία μας είναι, ό,τι ΘΕΛΟΥΜΕ τα κάνουμε", τα ΑΡΧΕΙΑ του ΚΚΕ ΔΕΝ είναι ΑΝΟΙΚΤΑ και ΔΕΝ είναι προσβάσιμα.

    Με άλλα λόγια, εάν ένας Ελληνας, Αγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος, που είναι Βαλκανιολόγος ή Ελληνολόγος και ΘΕΛΕΙ να κάνει master, διδακτορικό ή να γράψει ένα βιβλίο, ΔΕΝ του ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα αρχεία αυτά.

    ΗΓΟΥΝ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΔΗΛΑΔΗ

    Η κυρία Αλεξάνδρα Παπαρρήγα ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ πρόσβαση στις ΠΗΓΕΣ που ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ μιά από τις ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!!!!!!

    Αυτή είναι η κυρία Παπαρρήγα ΚΑΙ αυτό είναι το ΚΚΕ.

    δηλαδή ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Ε καλά τότε μην υπογράφεις. Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να υπογράψω δίπλα στο Δήμου, τον Σκάλκο, τον Τσούκα, το Θ.Λαζαρίδη από μια γρήγορη ματιά που έριξα στις υπογραφές δηλαδή. Για τον οπορτουνισμό που λες περιμένω να δω που το πάνε οι ppol, γιατί άμα το πάνε για νέο κόμμα δεν θέλω να έχω συμμετοχή. Προσωπικά με ενδιαφέρει η κοινωνία των πολιτών. Κόμματα έχουμε μπόλικα ας κινητοποιηθούν όποιοι θέλουν να τα αλλάξουν εκ των έσω. Υπενθυμίζω την τύχη του SDP Αγγλίας.

    ReplyDelete
  14. Αυτό με το αρχείο του ΚΚ είναι πράγματι απαράδεκτο. όπως και ότι ο Έλληνας πολίτης δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πάαααει κάνει την αίαιαιτηση την εξετάαααζουν χορηγούν την άαααδεια και τρέχα γύρευε.

    ReplyDelete
  15. Είναι ο Λαζαρίδης κάποιος που πρέπει να γνωρίζω;;;

    Αt any rate,
    Ο,ΤΙ έχει σχέση με ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟ, γιά μένα, ΔΗΛΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ προς την ΛΟΓΙΚΗ άρα ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ προς το ΕΘΝΟΣ!

    ReplyDelete
  16. @γιουρι γκαγκαριν

    you must be kidding

    Δηλαδη το παρακατω πειραμα
    "http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment" (διαλεξα ενα στην τυχη απο τα χιλιαδες που θα μπορουσα να διαλεξω) δεν εχει καμμια επιστημονικη αξια?

    ReplyDelete
  17. Ο Δημου υπεγραψε με επιφυλαξεις απ'οτι φαινεται εδω

    ReplyDelete
  18. Η διακήρυξη είναι πολύ αλά ελληνικά. Γκρίνια, ισοπέδωση, και σε λίγο καιρό θα εμφανιστούν και οι νέοι φωστήρες. Από ένα εναλλακτικό newsroom περιμένει κανείς να διαβάσει άρθρα δυναμίτες - έξυπνη βία όπως την αποκαλεί κι ο Παρμενίδης. Τέτοιου είδους διακηρύξεις είναι μπανάλ και κακή διαφήμιση για το χώρο. Ούτως ή άλλως η πλειονότητα των αναγνωστών του χώρου διαφέρει κι άρα αναζητά κάτι διαφορετικό.

    Όσο για το μίζ-νεςς, είναι τραγικό το γεγονός ότι το θέμα δεν τραβάει. Το ακούει ο Έλληνας και από μέσα του καθρεφτίζει τον εαυτό του. Έχουμε ανοσία γιατί είμαστε όλοι συννένοχοι. Οι νέοι έχουμε μια δυνατότητα να μην λερωθούμε. Όσο παραγοντίζουμε στα πανεπιστήμια, όσο παρακαλάμε για ένα βόλεμα και όσο επιζητούμε το χαρτζηλίκι για να μη θυσιάσουμε τις χρυσές μας κούνιες, χάνουμε το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των παλαιότερων και γινόμαστε χειρότεροι. Γιατί για εμάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.


    @ κομφούκιος

    ψάχνω να βρω βιβλιοθήκη στην Αθήνα με ωράρια λειτουργίας προσιτά για εργαζόμενο 9-5, σεβαστή βιβλιογραφία, διάθεση Η/Υ συνδεδεμένων με ηλεκτρονικες βιβλιοθήκες, δυνατότητα δανεισμού βιβλίων έξω από τη βιβλιοθήκη, ευχάριστο χώρο για διάβασμα εντός βιβλιοθήκης. Έχεις τίποτα υπόψη?

    ReplyDelete
  19. @ γιουρι γκαγκαριν

    Για τις επιστημες του ανθρωπου π.χ για την ψυχαναλυση δε μπορει και δε πρεπει να ισχυσει ενα τετοιο κριτηριο επειδη πολυ απλα σε αυτη τη περιπτωση υποκειμενο και αντικειμενο της επιστημονικης ερευνας ταυτιζονται και ο παρατηρητης δε μπορει να λαβει ουδετερη θεση,οσο ειναι αυτο δυνατον,σε σχεση με το αντικειμενο της εποπτειας...

    Mα ΑΥΤΟ ακριβώς λέμε,
    η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

    και αυτό ήταν το ΜΟΝΙΜΟ COMPLEX του FREUD, έτσι ώστε μέχρι τον θάνατό του προσπαθούσε αλυσιτελώς και προσδώσει επίφαση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ στα ιδεολογήματά του - ειδικά όταν μιλούσε για τον "αριστερό λοβό του id"!!!!!!!!

    MΗΠΩΣ χάλασε το κλιματιστικό στο γραφείο σου;;;;;;;;;;;;;;;;; Η μήπως νόμισες ότι διαλέγεσαι με την Αντζελα Δημητριάδου;;;

    ReplyDelete
  20. Κομφου,

    Εισαι σιγουρος οτι λετε το ιδιο? Ο Γκ. βγαζει ΟΛΕΣ τις ανθρωπιστικες επιστημες εκτος κριτηριου διαψευσιμοτητας.

    ReplyDelete
  21. Επιφυλάξεις υπάρχουν πάντα όταν σε καλούν να λάβεις μέρος σε κάτι το οποίο δεν ελέγχεις ή δεν γνωρίζεις από κοντά εσύ ο ίδιος ή δεν ξέρεις που πάει και τι σκοπό έχει. Η υπογραφή είναι μια πράξη καλής θέλησης και συμφωνίας σε επίπεδο αρχής, δε σημαίνει όμως ταύτιση ούτε συμπόρευση.

    ReplyDelete
  22. na rotiseis ena miziariko mesout ena miziariko se leo

    ReplyDelete
  23. νίκος δήμου πως λέμε φιλελεύθερη γκρίνια

    ReplyDelete
  24. @ tyn

    Μιλούσα ως προς την ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ μόνο η οποία ΔΕΝ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ αφού ΔΕΝ είναι ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΗ.

    Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, γιά πάράδειγμα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, σαφεστατα.

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ, τώρα το βλέπω, ότι με τον τρόπο που ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ την παρατήρησή μου φαινόταν ωσάν να συμφωνώ μαζί του in toto.

    O αέναος σοφιστής γιούρι, χρησιμοποιώντας ως αντέρεισμα μιά ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, προσπάθησε να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ την ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

    Καλά έκανες και ευχαριστώ που το παρατήρησες!!!!!

    ReplyDelete
  25. @ gμόσιος

    Και συ - και το λέω με αγάπη, πρέπει να μάθεις να ελέγχεις το νεανικό σου ενθουσιασμό και να είσαι επιφυλακτικός.
    ΔΕΝ επιτρέπεται να μιλάς με σιγουριά και να βάζεις στο ΙΔΙΟ σακί με το ΔΗΜΟΥ, ένα 35άρη που έχει στο ενεργητικό του ότι είναι απόφοιτος της Μπερμπαντείου Κατωτάτης και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Καποδιστριακού!!!!!

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ, και σου το λέω ξανά με αγάπη, αλλά πρέπει να είσαι επιφυλακτικός.

    ReplyDelete
  26. @tyn

    Σε παρακαλω μη μου πασαρεις πειραματα και ειδικα το πειραμα του Μιλγκραμ..Οσο και αν σε συναρπαζουν τα εντυπωσιακα του αποτελεσματα δεν αποτελει αντερεισμα σε αυτο που ειπα..Ο Κομφουκιος εχει εξοβελισει προφανως απο το πεδιο των επιστημων οποιαδηποτε δραστηριοτητα δεν υπακουει στη λογικη της φυσικης αν και ευνουχιζει τη ψυχολογια δινοντας της το χαρακτηρα που θελει αυτος...

    Ο Κομφουκιος αναπαραγει τετριμενες αποφανσεις για τη ψυχαναλυση μη γνωριζοντας κιολας τις διαφορες εκδοχες της καποιες απο τις οποιες ειναι του μεγεθους ενος Ζακ Λακαν...

    Αυτο που θεωρω βασικο σε μια επιστημη του ανθρωπου ειναι το γεγονος οτι οι προκειμενες της και οι θεωρητικες συνεπαγωγες ειναι το αποτελεσμα της ενεργους ενασχολησης οχι μονο με ενα πεδιο αλλα με τη συνολικη υπαρξη του πολιτικου οντος...

    Το σωμα δεν ειναι δικο μας...Ειναι μια κατασκευη πολιτικης και οικονομικης κυριαρχιας...Το αληθινο στη ψυχολογια το ψαχνουν σε λαθος μερος,στο εσωτερικο ενος ανθρωπου εμπλουτισμενου με διαφορες κοινωνικες επιρροες..Δυστυχως ομως βρισκεται εξω...Η Γλωσσα και οι πειθαναγκασμοι που επιβαλλει σε μια ορισμενη ιστορικη στιγμη προκαλουν την αναδυση ενος "ελευθερου ατομου"..Ειναι μια αληθεια και αλιμονο,μια προοδος,μα δεν αποτελει φυσικη ταξη πραγματων,ειναι το αποτελεσμα και παραγωγο ενος συγκεκριμενου εξουσιαστικου τροπου παραγωγης...

    ReplyDelete
  27. ΠΕΡΙ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΚΚΕ και ΠΑΠΑΡΡΗΓΑ

    Καφετζού, circa 1954, Γεωργία Βασιλειάδου, Αλέκος Σακελλάριος

    Mπαίνει ο Αυλωνίτης στο σπίτι της Καλλιόπης που προετοιμάζεται να δεχθεί τις Κολωνακιώτισσες πελάτισσες (διάβαζε κορόϊδα) να τους πει το φλυτζάνι:
    πατζούρια κλειστά, κουρτίνες τραβηγμένες και η Καλλιόπη με τεράστια γυαλιά ηλίου και ύφος μυστηριώδες.

    Αυλωνίτης: "Καλλιόπη γιατί τόσον έρεβος και μαύρη σκωτία;;;"
    Βασιλειάδου: "Σιωπή. Τώρα, επικοινωνώ με τα πνεύματα."

    ReplyDelete
  28. Το αληθινο στη ψυχολογια το ψαχνουν σε λαθος μερος,στο εσωτερικο ενος ανθρωπου εμπλουτισμενου με διαφορες κοινωνικες επιρροες.

    ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    Το αληθινό στην Ψυχολογία το ψάχνουν, συνήθως, οι επιστήμονες σε κατώτερα όντα όπως πιθήκους, guinea pigs, ποντίκια κλπ ΑΚΡΙΒΩΣ για να ελαχιστοποιηθεί ο παράγοντας της κοινωνικής επιρροής.

    ReplyDelete
  29. Δίπλα σου παιδί μου, ο Baron Munchausen είναι άτομο στερούμενο ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  30. χαααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα.
    Σε καλό μου, με έκανα και γέλασα.

    ReplyDelete
  31. Moύριξαν προ ολίγου ένα διαφημιστικό take-out φαγάδικου

    ΔΙΑΒΑΖΩ

    σουβλακι με πίτα
    κανονικο μέγεθος


    και αγγλιστι από κάτω

    pork skewer in pitta bread NORMAL size!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (as opposed to ABNORMAL size, I guess!!!)

    xaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  32. Ακριβως εκει ειναι το προβλημα ρε Κομφουκιε...Υπαρχει δηλαδη η αντιληψη οτι υπαρχει ενας τοπος με τα μυστικα της ανθρωπινης συμπεριφορας απαλλαγμενος απο αυτο που λεμε εδω κοινωνικη επιρροη...Που δεν ειναι επιρροη...Προκειται για το βασικο καταλυτη της δομησης του υποκειμενου...Η Γλωσσα αλλοτριωνει απο τη συμβιωτικη κατασταση που βιωνει το βρεφος και ετσι αναδυεται το υποκειμενο σαν ενα ξεχωριστο ον δομημενο απο τη Συμβολικη αναπαρασταση του κοσμου..

    ReplyDelete
  33. Fucking hell yuri i lost u there man.

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. a slice of freud with a bit of levi strauss, lacan, durkheim and semiotics all put together and we end up with a crazy vergopoylian blend.

    ReplyDelete
  36. Ήρθε ο Lebowski και μας πήραν τα ντουμάνια.

    Βγάλτη ρε απ'το μαγκάλι θα γίνουμε χάλια, μιλάμε..........

    ReplyDelete
  37. @ mesout tavaz

    θα μάθω από την Βάσω και θα σου πω. Once upon a time, πριν φύγω από την Ελλάδα, that is, θυμάμαι ότι πήγαινα στο ΕΙΕ.

    By the way, μια και αναφέραμε σήμερα αυτήν τη σπουδαία ιστορικό, ΔΕΝ νοείται ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ή ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ να ΜΗΝ έχει διαβάσει το "Οι Σουλιώτες". Ατυχώς έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  38. @ γιούρι γκαγκάριν

    Τα μαθηματικα δε μπορουν να δωσουν απαντηση αλλα το πεδιο της ΓΛΩΣΣΑΣ και της οικοδομησης εννοιων μεσα απο σχεσεις δυναμης(ουτως η αλλως μια εννοια εκφραζει μια σχεση δυναμης και ακομη πιο συγκεκριμενα ταξικης κυριαρχιας)..


    Συμφωνούμε κύριε Γκαγκάριν μου.
    Κι ΕΜΕΙΣ αυτό λέμε:

    ΟΧΙ στους ΑΡΙΘΜΟΥΣ

    ΝΑΙ στον ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΡΩΠΟ.

    ReplyDelete
  39. Πέστα Φωφάκι μου, πεστα. Να μη μας περνάνε και γιά χαζούς.

    Αυτό το κάθαρμα ο Δήμου και το άλλο κάθαρμα, ονόματα δεν λέμε μη μας κάνει μηνύσεις η Μπαβαρουάζ απ το Mανχάταν και μάς πάρουνε και το σπίτι, είναι υπάλληλοι της CIA.

    Ακούς εκεί να αποκαλούν αγράμματο και διεφθαρμένο τον Ελληνικό Λαό που εμείς φτιάχναμε πολιτισμό όταν οι άλλοι κρεμόντουσαν από κλαδιά.

    Τα πληρωμένα τομάρια.

    Σε φιλώ γλυκά-γλυκά

    Η γιαγιούλα σου

    ReplyDelete
  40. Debevoise, κυρία Γεννηματά μου, Debevoise. Δικηγόροι είναι οι άνθρωποι, όχι ζαχαροπλάστες.

    ReplyDelete
  41. Απορω ρε Κομφουκιε...Οχι για σενα,για τους υπολοιπους που γραφουν εδω μεσα απορω...Πετας το Popper με βαση τις συζητησεις που αναπτυσετε,που το θεωρω εξυπνακισμο του χειριστου ειδους εφοσον δε πραγματευεστε επιστημονικα θεματα και δε τιθεται ζητημα διαψευσης μεσω του πειραματος,και κανεις δε βρισκετε να σου πει να ξεκαβαλησεις απο το καλαμι σου...Π.χ δεν εχω υποψη μου κανενα επιστημονικο πειραμα που θα μπορουσε να διαψευσει τη πιστη σας στη flexicurity...Πολιτικες θεσεις αναπτυσετε εδω μεσα μην εισαι χαχολος..

    ReplyDelete
  42. "Π.χ δεν εχω υποψη μου κανενα επιστημονικο πειραμα που θα μπορουσε να διαψευσει τη πιστη σας στη flexicurity"

    Εγω μπορω καλλιστα να φανταστω μια μελετη του τυπου "εδω εφαρμοστηκε flexicurity και μετα απο χ διαστημα η ανεργια μειωθηκε και το μεσο εισοδημα αυξηθηκε", ceteris paribus εννοειται.

    ReplyDelete
  43. Βεβαίως και έχουμε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ και ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.
    Συγκεκριμένα, ως προς το ΔΙ- ή ΤΡΙ-ΠΟΛΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα, έχουμε τον πειραματισμό των ΗΠΑ και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του vis-a-vis στο ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ της Ευρώπης.

    Δεδομένου ότι το σύστημα ξεκίνησε περί το 1984, τα στοιχεία ΔΕΝ είναι ακόμα ΜΑΖΙΚΑ ώστε να επιτρέπουν ΕΠΑΚΡΙΒΗ (ΠΟΣΟΤΙΚΟ) ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ της ΔΙΑΦΟΡΑΣ, αλλά γνωρίζουμε ΗΔΗ και ΣΑΦΩΣ την ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

    ΠΟΘΕΝ;;;;;

    Παρότι η baby boom generation θα αρχίσει να συνταξιοδοτείται περί το 2010 (δλδ με την συμπλήρωση του 65ου έτους από την πρώτη φουρνιά της Γενιάς),έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας ορισμένοι.
    Ενόσω, με βάση την ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ μόνο σύνταξη, τα άτομα αυτά θα έπαιρναν περί τα $ 20-22,000 ετησίως, οι απολαβές τους ανέρχονται σε ποσά άνω των $ 50,000. Γνωρίζω δε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση συνταξιοδοτηθέντος του οποίου το εξ ΕΘΝΙΚΗΣ σύν ΕΤΗΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ εισόδημα ανέρχεται σε $ 120,000 !!!!!!!! ΓΕΓΟΝΟΣ χωρίς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ διακαής μας ΠΟΘΟΣ, να ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ οι ΕΛΛΗΝΕΣ από αυτήν την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και θα ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ με ΠΑΘΟΣ στην ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ εισαγωγής του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  44. @ tyn

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

    ΚΑΙ MULTIPLE LOGISTIC REGRESSION ή MULTIVARIATE ANALYSIS, θα εξασφαλίσει το ceteris paribus, δλδ τo καθ ημάς, όλων των άλλων παραγόντων τηρουμένων ίσων ή σε στατιστική lingo μετά διόρθωση για τους παράγοντες Α, Β, Γ κλπ, η flexicurity EINAI [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ] ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

    ReplyDelete
  45. Mε άλλα λόγια, η εποχή της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μπουρδολογίας, δλδ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ [από Ζολώτα (καλή έκδοση) μέχρι Βεργόπουλο (κακή έκδοση] έχει παρέλθει, διότι ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ αφ ΕΑΥΤΗΣ, εκ των ΕΣΩ!

    ReplyDelete
  46. Εγω δε καταλαβαινω η αυτα που αραδιασατε ΔΕΝ αποτελουν πειραματα?

    ReplyDelete
  47. ΔΕΝ εκπλήσσομαι.

    Ενα εκ Cornell ορμώμενο πρόσωπο δίδαξε, κάποτε, γιά τρια εξάμηνα macroeconomics σε ΤΕΤΑΡΤΟΕΤΕΙΣ, δλδ τελειόφοιτους (!!!), μεγάλου ελληνικού πανεπιστημίου που, ΟΧΙ μόνο δεν γνώριζαν econometrics, calculus και μαθηματικά, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν καν να σκεφτούν!!

    Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι στις εξετάσεις Περιόδου Ιουνίου πέρασε το 6% της τάξης. Το Αμερικανοτραφές αυτό πρόσωπο, υπέυθυνο και αφοσιωμένο, αντελήφθη ότι όταν ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ η πλειοψηφία, άσε πιά η συντριπτική, ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΔΟΜΙΚΟ πρόβλημα και, φυσικά, ΔΕΝ φταίνε τα παιδιά. Εκανε, λοιπόν, με δική του πρωτοβουλία σεμινάρια στους φοιτητές, gratis και καταμεσής του καλοκαιριού. Τον Οκτώβριο πέρασε άλλο ένα 14%!!!!!!!!!

    ΕΔΩ, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, έχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

    ReplyDelete