Friday, December 14, 2007

Η σύγχυση των «700 ευρώ»

Από τον Mπάμπη Παπαδημητρίου ,

Δεν γνωρίζω ποιος είναι πίσω από τον λόγο όσων επικοινωνούν στη «Γενιά των 700». Αρεσε στον Γιώργο Παπανδρέου που προσφυώς τη συνέστησε ως ανάγνωσμα στον Κώστα Καραμανλή. Σίγουρα διακινούν έναν λόγο νεοπασόκ (όπως αρέσει στον Μ. Χρυσοχοΐδη), ενδιαφέροντα και διαφορετικό.

Δείγμα σίγουρο πως δεν θα μείνουν για πολύν ακόμη χρόνο στα «700» (αν ποτέ χρειάστηκε να ζήσουν με τόσα!) και πάντως, με λίγη καλή τύχη, θα περάσουν γοργά στην πολλαπλάσια αμοιβή. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Το «θέμα» είναι η τέλεια σύγχυση των συγγραφέων του ομώνυμου «σημειωματαρίου» όταν καλούν στην προχθεσινή απεργία. Είναι ασυνεπές να διαμαρτύρεσαι για τις χαμηλές αμοιβές ικανών (αν και μένει να αποδειχθεί) νέων και, ταυτοχρόνως, να κάνεις πλάτες σε εκείνους που συνειδητά μοιράζονται τις ευθύνες γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Κάθε γρήγορος blogger πως όσο εύκολα βρίζουμε τους πολιτικούς «μας», άλλο τόσο βολικό είναι να απαλλάσσουμε κάθε ευθύνης τους «άξιους» αγωνιστές του... κινήματος.

ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ

Σιχαίνομαι τα «δημοσιογραφικά» κλαψουρίσματα για τον «φτωχό συνταξιούχο» των 500 ευρώ, όταν μάλιστα οι ίδιοι κλαψιάρηδες φωνάζουν μήπως και σταματήσει να συμ-πληρώνει, ο ίδιος αυτός «φτωχός», όσα λείπουν από τις πολύ καλύτερες συντάξεις των δημοσιογραφικών ταμείων. Το ίδιο τραγικό είναι να κάνουμε πλάτη σε όσους (κι ας έχουν το δίκιο τους) παλεύουν ώστε να διατηρήσουν σύνταξη-μεγαλύτερη-από-τον-καλύτερο-μισθό-της-ζωής-τους! Τα συμφέροντα των δύο αυτών ομάδων δεν ταυτίζονται.

Όπως τα συμφέροντα της γενιάς των «700» δεν ταυτίζονται με εκείνα της γενιάς που θα πάρει σύνταξη στα δέκα επόμενα χρόνια. Εκτός κι αν, πονηρά σκεπτόμενοι και απαισίως ποιούντες, οι «700σάρηδες» σκέφτονται πως θα βρεθούν στη θέση των σημερινών πατεράδων τους.

Εκτός κι αν γνωρίζουν -γιατί αυτό συμβαίνει- πως θα συνεχίσουν για καιρό να στηρίζονται στα μεικτά εισοδήματα (ακίνητη περιουσία, καταθέσεις και καλή σύνταξη) των γονέων τους. Αυτό που έχει ανάγκη η γενιά που μπαίνει τώρα στην επαγγελματική περιπέτεια είναι διαφανείς, δίκαιους και σταθερούς κανόνες. Γι’ αυτό οφείλει να διαδηλώσει για την κατάργηση του σημερινού, άθλιου, συστήματος.

Είναι όμως ευχάριστο τα όσα σημειώνουν, ακριβώς στη γραμμή που εξηγώ, οι συγγραφείς της πολύ-καθώς-πρέπει πρόσκλησης για διαδήλωση. Ζητούν, για παράδειγμα, ένα «πλήρως αυτοδιαχειριζόμενο ενιαίο κοινωνικό συνταξιοδοτικό ταμείο για όλους τους Ελληνες». Πού υπήρχε όμως το σχετικό πανό;

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΟ

Ζητούν επαγγελματικά ταμεία που «δεν χρηματοδοτούνται από πόρους υπέρ τρίτων», αλλά περπάτησαν δίπλα σε εκείνους που ωφελούνται απ’ αυτά.

Ορθότατα καταγγέλλουν την απουσία σαφούς και μετρήσιμης κυβερνητικής πρότασης, ώστε να γίνει πραγματικός διάλογος, ξεχνούν όμως το ίδιο ακριβώς «πονηρό κενό» στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Και τα λέω όλα τούτα επειδή ακριβώς συμφωνώ ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν πρέπει να είναι «παράγοντας στασιμότητας κι εμπόδιο στη νόμιμη απασχόληση», δηλαδή ένας ακόμη παράγοντας καθήλωσης στα «700» ευρώ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 14 Δεκεμβρίου 2007.

99 comments:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ.
    Είπαμε, οι ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ και οι ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ στοι ΣΥΝΤΑΓΜΑ ανάποδα, όπως ο ΜUSSOLINI.

    ReplyDelete
  2. αααχ, είπαμε και προηγουμένως ότ η απόφασή μας να κατεβούμε στην απεργία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στο χώρο της εναλλακτικής αριστεράς όσο και στον παραδοσιακά φιλελεύθερο χώρο.

    Οι μεν σου λένε η ατζέντα σας δεν είναι αριστερή οι δε σου λένε στηρίζετε τα συμφέροντα των συνδικαλιστών.

    ο ίδιος ο κύριος Ανδριανόπουλος παρενέβη με άρθρο του για το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο και δημοσιεύσαμε και η συζήτηση που γίνεται κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο είναι η καλύτερη απάντηση στο γιατί και πως;

    Ας τα επαναλάβουμε όλα για μία ακόμη φορά. Είναι σημαντικό γιατί στο τέλος τα εμπεδώνουμε.

    Είπαμε λοιπόν και στο post με τίτλο H Γ700 κατεβαίνει στην πορεία για το ασφαλιστικό ότι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ συμμετέχουμε στο ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

    Δευτερευόντως αλλά εξίσου σημαντικά ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σε συμφωνία με την επικρατούσα άποψη της πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, α) την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, β) τον περιορισμό της κακοδιαχείρισης , γ) τη μείωση των αλόγιστων και ύποπτων δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δ) και την εξασφάλιση της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης του υπάρχοντος συστήματος,

    Γιατί; Διότι τα παραπάνω δίνουν σημαντικές ανάσες στο ασφαλιστικό.

    Θεωρούμε ΟΜΩΣ , ότι τα παραπάνω δεν επαρκούν να λύσουν το πρόβλημα σε βάθος χρόνου.

    Το λέμε από την πρώτη στιγμη που ξεκίνησε το blog.

    Κατά την άποψή μας η μακροπρόθεσμη λύση εδράζεται σε ένα ΑΛΛΟ μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης.

    Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προτείνει :

    α) τη δημιουργία ενός πλήρως αυτοδιοαχειριζόμενου ενιαίου κοινωνικού συνταξιοδοτικού ταμείου για όλους τους Έλληνες , με κοινούς κανόνες λειτουργίας και ένα ενιαίο και ευμεγέθη αποθεματικό , το οποίο θα λειτουργεί στη λογική του κοινού «εθνικού κορβανά». Το ταμείο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί με συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ, αφού πρώτα προηγηθεί η σταδιακή ομαδοποίηση των ταμείων σε τρία : ένα για δημοσίους υπαλλήλους, ένα για ελεύθερους επαγγελματίες και ένα για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
    β) τη διατήρηση όλων των επαγγελματικών ταμείων ως ανεξάρτητα ταμεία συμπληρωματικής οικιοθελούς ασφάλισης, που όμως δεν χρηματοδοτούνται από πόρους υπέρ τρίτων .
    γ) το λογιστικό και ουσιαστικό διαχωρισμό των προνοιακών δαπανών που χρηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις δαπάνες βάσει ανταποδοτικών εισφορών για συντάξεις .
    δ) την αποδέσμευση του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξής μέσα από την κατάργηση των επιμέρους ταμείων υγείας και το πέρασμα των υποδομών τους στο ΕΣΥ. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αποκτούν ατομικό κωδικό ασφάλειας υγείας από τη στιγμή που γεννιούνται, που θα τους κατοχυρώνει πρόσβαση σε υψηλής στάθμης δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα από το επάγγελμα των γονιών τους και μελλοντικά ανεξάρτητα από το δικό τους επάγγελμα.

    ReplyDelete
  3. θα σας παραθέσουμε διάλογο με blogger κάτω από το κείμενο κάλεσμα
    στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Παπαδημητρίου

    ΛΕΕΙ ο blogger Μαρουλάκος

    G700 Απορώ γιατί πήγες στην πορεία. Αυτά που προτείνεις στο ποστ είναι στην ίδια γραμμή με αυτά που προτείνει η κυβέρνηση.
    Δεν είμαι βέβαια απόλυτα ενημερωμένος (ήταν ο πατέρας μου στο νοσοκομείο για 1 μήνα και συνεπώς δεν ενημερωνόμουνα τακτικά) ωστόσο αυτό που υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι ότι η κυβέρνηση πρότεινε την ενοποίηση των 150 περίπου ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε 14.
    Νομίζω ότι οι προτάσεις σου (με τις οποίες συμφωνώ πλήρως) είναι στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση.


    ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ
    maroylako διαφωνούμε . Τις ενοποιήσεις τις προτείνει και ο νόμος Ρέππα που τα ίδια τα συνδικάτα ψήφισαν πανηγυρικά το 2002 και γενικά αποδέχτηκε ο περσσότερος κόσμος σαν νίκη μετά την κατατρόποση του Γιαννίτση το 2001.

    Για ενοπόιήσεις ταμείων μιλάει και ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ κύριος Κουτρουμάνης, για ενοποιήσεις μιλάει κι ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κύριος Ρωμανιάς.

    Απλά όλοι αυτοί λένε εμείς θέλουμε ενοποιήσεις οι οποίες δεν θα περιστέλουν "δικαιώματα". Δηλαδή πχ να μπεις στο ΙΚΑ αλλά με κανόνες ταμείου τράπεζας που είχες και πριν. Εμείς σ' αυτό διαφωνούμε. Τι θα πει μπαίνω με κανόνες πχ Εμπορικής...απαράδεκτο και λάθος.

    Για να μη τα πολυλογούμε, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που βολόδερνε μέχρι σήμερα στο ασφαλιστικό λόγω κόμπλεξ από το 2001, και το οποίο παρεμπιπτόντως κινητοποίησε κόσμο να κατέβει στην απεργία, σήμερα πλέον -με το σχέδιο 16 σημείων- προτείνει τη δημιουργία τριών ταμείων κύριας ασφάλισης και 5-6 επικουρικών.

    Σε κάθε περίπτωση στην απεργία η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει μια αγωνία για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

    Οι περισσότεροι που κατεβαίνουν και δεν είναι συνδικαλιστές ή γνώστες του θέματος δεν ξέρουν τι είναι όλα αυτά περί ενοποιήσεων κλπ.

    Ταυτόχρονα όσοι ξέρουν κατεβαίνουν με διαφορετική ατζέντα ο ένας από τον άλλο.

    Άλλη ατζέντα έχει ο αναρχικός, άλλη η Εργατική Αλληλλεγγυή, άλλη το Φόρουμ, άλλη ο Σύριζα, το ΠΑΜΕ κάνει άλλη απεργία, η ΔΑΚΕ έχει άλλη άποψη από την ΠΑΣΚΕ.

    Άυτό που λέγεται ενιαίο κοινωνικό μέτωπο διεκδικήσεων δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΑΣ.

    Ο καθένας έχει την άποψη του και την εκφράζει. Και δε μασάμε να κυκλοφορούμε με τα παιδιά της εναλλακτικής αριστεράς με αλλη ατζέντα αλλά την ίδια ανησυχία για το μέλλον.

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ
    Ως προς τη ΝΔ να σημειώσουμε ότι από τις στήλες αυτού του blog , μιλώντας πάντα πολιτικά κι επί της ουσίας για τα θέματα και όχι κομματικά, ήταν σαφές ότι αρχικά θεωρήσαμε ότι κάτι πάει να γίνει και επιχειρήσαμε να αναπτύξουμε έναν προβληματισμό.

    Και καλά κάναμε αφού είχε αρχίσει να ανατπύσσεται μια μεταρρυθμιστική ρητορική από πλευράς ΝΔ, πήγε να γίνει ένας διάλογος, τα συνδικάτα δέχτηκαν να λάβουν μέρος και λέμε όπα κάτι θα τσουλήσει τέλος πάντων.

    Όμως, όταν τη δεύτερη μέρα πας και κάνεις χαριστικές ρυθμίσεις εισφορών σε ΑΕ, μετά δεν καταθέτεις γραπτώς την πρότασή σου, δεν βάζεις χρονοδιάγραμμα και δεν οριοθετείς τις προτεραιότητες, τότε όλα δείχνουν ότι πας να κάνεις μια τρύπα στο νερό.

    Τότε μας εκνευρίζεις αφόρητα ως κυβέρνηση, γιατί χωρίς να κάνεις τίποτα καταφέρνεις να υποσκάψεις τον όποιο μελλοντικό διάλογο και τις όποιες αλλαγές. Ε τότε πρέπει να πάρεις ένα μήνυμα να είσαι πιο σοβαρός. Με ανεμογκαστριά παιδί δε γεννιέται

    ReplyDelete
  4. mgkes disfimisi i kaliteri diafimisi

    ReplyDelete
  5. ε λοιπόν, επαναλαμβάνω και εδώ.

    Μόνιμη επωδός: θεσμοθέτηση της "υπαρκτής ιδιωτικοποίησης"

    Κύρια σημεία:

    - Θεσμοθέτηση σύνταξης επιβίωσης προνοιακού τύπου <-> Ασφάλιση του συστήματος από φαινόμενα απόλυτης εξαθλίωσης, κοινωνικής αποσύνθεσης και, σε τελική ανάλυση, εξέγερσης. Άλλωστε όταν για πρώτη φορά ο Βίσμαρκ εισήγαγε το σύστημα ασφάλισης, αυτό είχε στο μυαλό του. Επιμήκυνση του χρόνου εργασίας μέχρι και τα 47 χρόνια για τους χαμηλόμισθους (σύμφωνα με τον κινέζο μας)

    - Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού-ανταποδοτικού συνταξιοδοτικού συστήματος οπού ο εργαζόμενος θα λειτουργεί ως επενδυτής <-> οι εργαζόμενοι ωθούνται προς μία ατομική (ατομικιστική) αντίληψη, λειτουργούν ως επενδυτές και η αποτυχία/επιτυχία τους να εξασφαλίσουν μια άνετη διαβίωση μετατίθεται στους ίδιους. Με άλλα λόγια προωθείται η λογική της "ατομικής ευθύνης" και του ατομικισμού, κάτι που αφενός απαλλάσσει το κράτος και τα αφεντικά από το κόστος και αφετέρου αποδομεί τις συλλογικοτήτες και τις συλλογικές διεκδικήσεις. Μια ενδεχόμενη χρηματιστηριακή κρίση μετατρέπεται σε πρόβλημα για τους εργαζόμενους, ο οποίος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης κερδοφορίας καθώς τα συσσωρευμένα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για την αποσόβησή και αντιστροφή της.

    - αποσύνδεση του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης, χρηματοδότηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το κράτος <-> απαλλαγή του ιδιωτικού κεφαλαίου από το κόστος ασφάλισης υγείας και μετάθεση του στο κράτος. Αν κρίνουμε από την εμπειρία της τριμερούς χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού: το κράτος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα τη διόγκωση του ελλείμματος, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα ή μεταβατικό στάδιο για την εισαγωγή των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας (που προτείνει ο κινέζος {προς τιμήν του είναι πιο ειλικρινής}). Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας βοηθά την ανάπτυξη της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας (ένας από τους ισχυρότερους καπιταλιστικούς κλάδους) και τη μετάθεση του κόστους στους εργαζόμενους, που οδηγεί στην ουσιαστική μείωση του άμεσου μισθού τους. Ως επιχείρημα για αυτό προβάλλεται η "υπαρκτή ιδιωτικοποίηση", που όμως οφείλεται στην απαξίωση του ΕΣΥ και του ΙΚΑ, λόγω των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ελλείψεων σε προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) με αποτέλεσμα για να κάνεις μια εξέταση/εγχείρηση να πρέπει να περάσει 1 μήνας / 1 χρόνος.


    I want some demystification που λέει και το τραγούδι...

    ReplyDelete
  6. μαρξ ποιοτικά και λειτουργικά δημόσια κοινωνικά αγαθά θέλουμε.

    Η υπαρκτή ιδιωτικοποίηση είναι αντανακλαστική συνέπεια ενός κράτους που πάτωσε. Δεν θα έπρεπε να είνα έτσι.

    ReplyDelete
  7. κ.Παπαδημητρίου,

    Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στο ΣΚΑΙ.Δεν περίμενα πραγματικά να δώ από σας τη φράση: "Δεν ξέρω ποιός είναι από πίσω...".Τέτοιες συνωμοσιολογικές απόψεις με εκπλήσσουν!

    ReplyDelete
  8. @dr marx
    "ε λοιπόν, επαναλαμβάνω και εδώ."
    (κατεβατό deleted)

    Α ναι; Δηλαδή αντιγράφουμε αυτά που γράψαμε σε άλλα άρθρα ξανά κι εδώ; Έτσι παίζεται το παιγνίδι εδώ μέσα;

    ReplyDelete
  9. "Δεν ξέρω ποιός είναι από πίσω..."

    Αυτό δείχνει μια ανάγκη να ταμπελοποιηθούν ("λόγος νεοπασόκ", κλπ). Η κριτική στη συνέχεια είναι θεμιτή, αλλά γιατί θα έπρεπε να ταμπελοποιηθούν;

    ReplyDelete
  10. Καλά σ'αυτό σκαλώσατε εσείς, το άρθρο είναι εντελώς απαράδεκτο. Κι από επιχειρήματα και από δεοντολογία μηδέν.

    ReplyDelete
  11. Παρμενίδη είσαι σοφός και θα ήθελα να επαναλαμβάνεις τις σοφίες σου ξανά και ξανά για να τις εμπεδώσουμε καλύτερα.

    Όσοι παντρεύονται ιδεολογίες, είτε φιλελεύθερες, είτε αριστερές, είτε, είτε, βλέπουνε τα πράγματα απλά. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    Πχ, Πώς θα καλυφθούν οι δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος? Μέσω φορολογίας, ή μέσω ασφάλιστρων εργαζόμενου-εργοδότη?

    Οι φιλελεύθεροι λένε ότι το κάθε άτομο πρέπει να είναι αυτόνομο στις επιλογές του και υπεύθυνο ώστε να πληρώνει τις εισφορές μέσω ενός μονοπυλωνικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, από το οποίο θα έχει σχεδόν 100% return στην "επένδυση του". Αυτό το μοντέλο έχει 3 προβλήματα. (1) Οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι νέοι, δεν υπολογίζουν τη σημασία της "επένδυσης", που φέρει πραγματικό αποτέλεσμα 30-40 χρόνια μετά. Αγνοώντας τις εισφορές τώρα, για να παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς, κινδυνεύουν να μην έχουν αξιόλογη σύνταξη στο μέλλον. Ίσως το αφορολόγητο των εισφορών έναντι του φορολογητέου εισοδήματος να αποτελεί ένα κίνητρο για να είναι υπεύθυνοι. Αυτό όπου εφαρμόστηκε όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ισχυρό κίνητρο, όπως στην Αυστραλία, που τελικά άλλαξε ξανά το σύστημα από μοπυλωνικό κεφαλαιοποιητικό, σε μεικτό κεφαλαιοποιητικό και αναδενιαμητικό. (2) Οι ευπαθείς ομάδες είναι καταδικασμένες σε συντάξεις αμφισβητήσιμης ικανότητας επιβίωσης. (3) Το μοντέλο αυτό επιβαρύνει τους εργοδότες, άρα ασκεί πίεση προς τα κάτω στους μισθούς. Σε αυτό το μοντέλο όμως γλιτώνει το κράτος το βάρος, σε σημαντικό βαθμό, χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και πετάει, ΚΑΚΩΣ, το μπαλάκι σε εργαζόμενους, και σε εργοδότες, βγάζοντας την ουρά του απ’έξω.

    Τα ευρύτερα σοσιαλιστικά μοντέλα προτείνουν την ύπαρξη ενός καθαρού αναδιανεμητικού ασφαλιστικού μοντέλου, όπου η χρηματοδότηση του έρχεται από τη φορολογία των εισοδημάτων, όχι από την ασφάλιση. Αποτελέσματα αυτής της άποψης? (1) Χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη, άρα κίνητρο προς τα πάνω για τους μισθούς. Όμως, αυξημένη φορολόγηση εισοδήματος που ζημιώνει τον εργαζόμενο στο τέλος της φορολογικής χρονιάς. (2) Οι ευπαθείς ομάδες έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα εξασφάλισης σύνταξης , με ικανότητα επιβίωσης. (3) Οι νέοι γλιτώνουν από την πιθανή έλλειψη υπευθυνότητας και αποτρέπονται από τον κίνδυνο καταστροφικής σύνταξης επειδή τα πρώτα 25 χρόνια εργασίας τους αγνοούσανε αυτήν την πραγματικότητα. (4) Οι εργοδότες γλιτώνουν το βάρος των εισφορών εκ μέρους των εργαζομένων, όμως πρέπει να υπάρχει μηχανισμός που να τους προτρέπει στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων τους.

    Όταν κάποιος έχει κάνει την ιδεολογία του θρησκεία, η λύση φαντάζει απλή και όλες οι άλλες απόψεις είναι λανθασμένες.

    Στην Ελλάδα το ιδεολογικό υπόβαθρο είναι γκρίζο. Στην επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης να κλείσει τη δημοσιονομική τρύπα για την οποία η ΕΕ έγινε μπαμπούλας, πετάει 3 εξαγγελίες, θολώνει τα νερά και κάτω από το τραπέζι με μπακαλίστικους τρόπους προσπαθεί να κλείσει την τρύπα εδώ και τώρα, βάζοντας το χέρι στα αποθεματικά των εργαζομένων, και προσπαθώντας να θίξει όσο το δυνατόν λιγότερα προνόμια και συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.

    Αυτή είναι η λύση δηλαδή, κι αυτός είναι ο διάλογος που θέλουμε να κάνουμε? Το ασφαλιστικό είναι καθρέφτης των περισσότερων μεγάλων, εθνικών ζητημάτων. Είναι ταυτισμένο με τα προνόμια και με τις ανισότητες.

    Το πολιτικό κόστος και το πολιτικό όφελος, ο ανταγωνισμός μεταξύ κομμάτων και μεταξύ συντεχνιών, επιβραδύνουν, αν όχι αναιρούν, κάθε προσπάθεια για αλλαγή, προωθούν τους πολίτες σε μια άγονη αντίδραση για όλα, και το φαινόμενο Ελλαδιστάν διαιωνίζεται μέσα από κούφιους ιδεολογικούς φανατισμούς και αφορισμούς.

    Κ Παπαδημητρίου, εμείς δεν μπαίνουμε σε καλούπια κομματικών χρωμάτων. Αγωνιούμε και ανησυχούμε για το μέλλον μας από τα 800 δις ευρώ που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και τη διαφθορά που έχει γίνει σημαία της Ελλάδας και διαφθείρει τις ψυχές μας. Αυτή την κραυγή αγωνίας και απαίτησης για αλλαγή πάνω σε δομημένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, πιστεύω ότι ξεκάθαρα, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ τους, σήκωσαν οι G700 με την παρουσία τους στην πορεία της Τετάρτης.

    ReplyDelete
  12. Paidia. As organosoume ena silalitirio oi bloggers me ta etoimata ton g700.

    Posso diskolo tha htan ?

    Telos sths klepsies twn 50+.

    ReplyDelete
  13. Κ Παπαδημητρίου, το να περπατάς ανάμεσα σε αυτούς που φωνάζουν για τη διατήρηση των προνομίων και των ανισοτήτων στο ασφαλιστικό, υπερηψώνοντας στην καρδιά τους το σύνθημα "ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" είναι ΘΑΡΡΟΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ.

    Βάλτο καλά στο μυαλό σου.

    ReplyDelete
  14. Ο/Η Μεσούτ Ταβάζ είπε...
    ΛΕΣ:Παρμενίδη είσαι σοφός και θα ήθελα να επαναλαμβάνεις τις σοφίες σου ξανά και ξανά για να τις εμπεδώσουμε καλύτερα.
    ΑΠΑΝΤΩ: Ο Παρμενίδης σε αντίθεση με πολλά λαμόγια εδώ μέσα έχει ΗΘΟΣ, αρετή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ στην Ελλάδα. Είναι πλούτος γιά το Μπλογκ

    ΛΕΣ:
    Όσοι παντρεύονται ιδεολογίες, είτε φιλελεύθερες, είτε αριστερές, είτε, είτε, βλέπουνε τα πράγματα απλά. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΠΑΝΤΩ: Το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ είναι ΑΠΛΟ για οιονδήποτε άτομο έχει στοιχειώδη νου και ελάχιστη επενδυτική αποταμιευτική εμπειρία.
    Οι ιδεολογίες ΣΤΕΡΕΨΑΝ προ πολλού.
    Οι τελευταίοι "ιδεολόγοι", οι ΠΑΣΟΚΟΙ, απεδείχθησαν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΚΗΣ.

    ΛΕΣ:
    Πχ, Πώς θα καλυφθούν οι δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος? Μέσω φορολογίας, ή μέσω ασφάλιστρων εργαζόμενου-εργοδότη?
    ΑΠΑΝΤΩ: Στο Κεφαλαιοποιητικό (προαιρετικό για τον εργαζόμενο, αλλά υποχρεωτικό για τον εργοδότη στο βαθμό και ποσοστό που εισφέρει ο εργαζλομενος) ΜΟΝΟ μέσω ασφαλίστρων εργαζομένου-εργοδότη. Η μόνη παρέμβαση του Κράτους είναι ότι
    α) απαλλάσσει το αποταμιευόμενο εισόδημα από φορολογία εισοδήματος και
    β) υποχρεώνει τον εργοδότη να συμμετέχει (1:1 μέχρι 5% και 0.5:1 για το 6 και 7%, συνολικά μέχρι 6%)

    ΛΕΣ: Οι φιλελεύθεροι λένε ότι το κάθε άτομο πρέπει να είναι αυτόνομο στις επιλογές του και υπεύθυνο ώστε να πληρώνει τις εισφορές μέσω ενός μονοπυλωνικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, από το οποίο θα έχει σχεδόν 100% return στην "επένδυση του". Αυτό το μοντέλο έχει 3 προβλήματα. (1) Οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι νέοι, δεν υπολογίζουν τη σημασία της "επένδυσης", που φέρει πραγματικό αποτέλεσμα 30-40 χρόνια μετά. Αγνοώντας τις εισφορές τώρα, για να παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς, κινδυνεύουν να μην έχουν αξιόλογη σύνταξη στο μέλλον. Ίσως το αφορολόγητο των εισφορών έναντι του φορολογητέου εισοδήματος να αποτελεί ένα κίνητρο για να είναι υπεύθυνοι. Αυτό όπου εφαρμόστηκε όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ισχυρό κίνητρο, όπως στην Αυστραλία, που τελικά άλλαξε ξανά το σύστημα από μοπυλωνικό κεφαλαιοποιητικό, σε μεικτό κεφαλαιοποιητικό και αναδενιαμητικό.
    ΑΠΑΝΤΩ: Στις ΗΠΑ έχει μεγάλη επιτυχία. Αν οι νέοι δεν συγκινούνται από το "έχειν λαμβάνειν" μετά 30-40 χρόνια, that's their problem. Εχει ΚΑΙ η βλακεια το κόστος της. Κάθε άτομο που έχει δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται θεωρείται εξ ορισμού ΙΚΑΝΟ να παίρνει αποφάσεις.

    ΛΕΣ:(2) Οι ευπαθείς ομάδες είναι καταδικασμένες σε συντάξεις αμφισβητήσιμης ικανότητας επιβίωσης.
    ΑΠΑΝΤΩ: Εμείς προτείνουμε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ αναδιανεμητικού ΚΑΙ κεφαλαιοποιητικού. Οι ευπαθείς ομάδες θα έχουν τις συντάξεις που έχουν και τώρα. Ολοι μονίμως καπελλώνουν τις ευπαθείς ομάδες παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως δρουν , ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ τους.

    ΛΕΣ:(3) Το μοντέλο αυτό επιβαρύνει τους εργοδότες, άρα ασκεί πίεση προς τα κάτω στους μισθούς.
    ΑΠΑΝΤΩ: ΛΑΘΟΣ. Η συμμετοχή (συνολική) του εργοδότη [maximum 10% επί του μισθού και άλλα 80-90 ευρώ το μήνα για την κάλυψη Υγείας] είναι πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

    ΛΕΣ: Σε αυτό το μοντέλο όμως γλιτώνει το κράτος το βάρος, σε σημαντικό βαθμό, χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και πετάει, ΚΑΚΩΣ, το μπαλάκι σε εργαζόμενους, και σε εργοδότες, βγάζοντας την ουρά του απ’έξω.
    ΑΠΑΝΤΩ: Σε ουδένα πετάει το μπαλάκι. Στο κεφαλαιοποιητικό ΚΑΙ το κράτος ΚΑΙ ο εργαζόμενος βγαίνουν 100% κερδισμένοι. Το κράτος εξακολουθεί να συμμετέχει στο Αναδιανεμητικό Τμήμα του δικού μας μικτού μοντέλου.

    ΛΕΣ: Τα ευρύτερα σοσιαλιστικά μοντέλα προτείνουν την ύπαρξη ενός καθαρού αναδιανεμητικού ασφαλιστικού μοντέλου, όπου η χρηματοδότηση του έρχεται από τη φορολογία των εισοδημάτων, όχι από την ασφάλιση. Αποτελέσματα αυτής της άποψης? (1) Χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη, άρα κίνητρο προς τα πάνω για τους μισθούς. Όμως, αυξημένη φορολόγηση εισοδήματος που ζημιώνει τον εργαζόμενο στο τέλος της φορολογικής χρονιάς.
    ΑΠΑΝΤΩ: Το αποτέλεσμα είναι ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΟΛΩΝ προς τα κάτω, άρα εξ ορισμού ΤΥΡΑΝΝΙΑ

    ΛΕΣ:(2) Οι ευπαθείς ομάδες έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα εξασφάλισης σύνταξης , με ικανότητα επιβίωσης.
    ΑΠΑΝΤΩ: Σε όλα τα σοσιαλιστικά μοντέλα, οι ευπαθείς ομάδες πάντα ζουν οριακά, έτσι κι αλλιώς. Απόδειξέ μου ΠΟΥ συνέβη το αντίθετο. Besides, you may NOT tyrannize 85% of the population to benefit 15%

    ΛΕΣ: (3) Οι νέοι γλιτώνουν από την πιθανή έλλειψη υπευθυνότητας και αποτρέπονται από τον κίνδυνο καταστροφικής σύνταξης επειδή τα πρώτα 25 χρόνια εργασίας τους αγνοούσανε αυτήν την πραγματικότητα.
    ΑΠΑΝΤΩ: Μου είναι αδιάφορο. Από την στιγμή που ξέρουν να αγοράζουν Πράντα και να ρεμπελιάζουν στην Μηλιώνη και να ξοδεύουν καλαθιές γαρδένιες στη ΣΚΥΛΟΥ κυρία Βάρσου και την ΣΚΥΛΟΥ κυρία Δημητριάδου και την ΣΚΥΛΟΥ κυρία Βαρδή, είναι ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΛΕΣ: και (4) Οι εργοδότες γλιτώνουν το βάρος των εισφορών εκ μέρους των εργαζομένων, όμως πρέπει να υπάρχει μηχανισμός που να τους προτρέπει στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων τους.
    ΑΠΑΝΤΩ: Δεν υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί παρά ΜΟΝΟ στον ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ σοσιαλισμό, όπου ο ΔΟΥΛΟΣ είναι ΔΟΥΛΟΣ και οι λαλιωτο-φώφες ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

    ΛΕΣ: Όταν κάποιος έχει κάνει την ιδεολογία του θρησκεία, η λύση φαντάζει απλή και όλες οι άλλες απόψεις είναι λανθασμένες.
    ΑΠΑΝΤΩ: You'd better believe that. KAI έχεις δισα βίου τον λαλιώτη, την φώφη και άλλα διακεκριμένα στελεχη των ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ να σου δίνουν και μάθημα ΗΘΙΚΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

    ΛΕΣ: Στην Ελλάδα το ιδεολογικό υπόβαθρο είναι γκρίζο. Στην επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης να κλείσει τη δημοσιονομική τρύπα για την οποία η ΕΕ έγινε μπαμπούλας, πετάει 3 εξαγγελίες, θολώνει τα νερά και κάτω από το τραπέζι με μπακαλίστικους τρόπους προσπαθεί να κλείσει την τρύπα εδώ και τώρα, βάζοντας το χέρι στα αποθεματικά των εργαζομένων, και προσπαθώντας να θίξει όσο το δυνατόν λιγότερα προνόμια και συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.
    ΑΠΑΝΤΩ: Η Ελλάδα έχει έλλειμμα ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ. Διοικείται ως εξής:
    ΑΠΟ ΔΟΥΛΟΥΣ, μέσω ΔΟΥΛΩΝ για ΔΟΥΛΟΥΣ
    Εμείς φιλοδοξούμε να έχουμε σύστημα
    FROM THE PEOPLE, BY THE PEOPLE and FOR THE PEOPLE (Abraham Lincoln)

    ΛΕΣ: Αυτή είναι η λύση δηλαδή, κι αυτός είναι ο διάλογος που θέλουμε να κάνουμε? Το ασφαλιστικό είναι καθρέφτης των περισσότερων μεγάλων, εθνικών ζητημάτων. Είναι ταυτισμένο με τα προνόμια και με τις ανισότητες.
    ΑΠΑΝΤΩ: Προτείνεται ΑΥΤΗ την στιγμή από μένα ένα εκπληκτικό σύστημα που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα αμφοτέρων των συστημάτων και ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ των μειονεκτημάτων τους. ΚΑΙ όμως θα δεις πως θα το απορρίψουν.

    ΛΕΣ: Το πολιτικό κόστος και το πολιτικό όφελος, ο ανταγωνισμός μεταξύ κομμάτων και μεταξύ συντεχνιών, επιβραδύνουν, αν όχι αναιρούν, κάθε προσπάθεια για αλλαγή, προωθούν τους πολίτες σε μια άγονη αντίδραση για όλα, και το φαινόμενο Ελλαδιστάν διαιωνίζεται μέσα από κούφιους ιδεολογικούς φανατισμούς και αφορισμούς.
    ΑΠΑΝΤΩ: Σοφός ο λόγος σου εδώ

    ReplyDelete
  15. Υπάρχει μια ΜΚΟ, η 50plus Hellas, η οποία συμμετείχε σε ένα διακρατικό ευρωπαϊκό έργο με τίτλο "exchAnGE, Transnational exchange for active ageing".

    Έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι που εκδόσανε (Ιανουάριος 2007), όπου προτείνουν πολιτικές παρέμβασης για τη διαχείριση της ενεργού γήρανσης:

    Άξονας 1: Περιορισμός αντικινήτρων προς εργασία. Αύξηση των ατομικών επιλογών για τη διάρκεια του εργασιακού βίου
    Μέτρο 1: Μεταρρύθμιση και αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών συστημάτων
    Μέτρο 2: Περιορισμός άλλων μορφών πρόωρης εξόδου από το εργατικό δυναμικό
    Μέτρο 3: Ρύθμιση της ευελιξίας στην εργασιακή ζωή

    Άξονας 2: Αύξηση των κινήτρων προς επιχειρήσεις και εργοδότες για τη διατήρηση τους
    Μέτρο 1: Αλλαγή στερεότυπων και στάσεων. Υποστήριξη δράσεων καταπολέμησης των διακρίσεων και διαχείρισης της ενεργούς γήρανσης στο χώρο εργασίας
    Μέτρο 2: Υποστήριξη του κόστους εργασίας
    Μέτρο 3: Αύξηση της δημόσιας ενίσχυσης για κατάρτιση και κινητικότητα. Βελτίωση της παραγωγικότητας εργασίας

    Άξονας 3: Αύξηση των κινήτρων προς τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας για την παραμονή στην απασχόληση
    Μέτρο 1: Βελτίωση της απασχολησιμότητας. Ενίσυχη της πρόσβασης στην επαγγελματική κατάρτιση και την επαγγελματική εξέλιξη
    Μέτρο 2: Βελτίωση της ποιότητας εργασίας, προώθηση της ισότητας στην εργασιακή ζωή. Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών απασχόλησης
    Μέτρο 3: Προώθηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και υγείας, διατήρηση της ικανότητας για εργασία

    Άξονας 4: Προώθηση δημόσιου διαλόγου. Διατήρηση της ενεργού και αυτόνομης συμμετοχής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην κοινωνική ζωή, καταπολέμηση του αποκλεισμού


    Λοιπόν, έγινε μίνι συνέδριο στις 10 Δεκέμβρη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, παρευρέθηκα, και σας ομολογώ ότι από τα περίπου 60 άτομα, το 80% ήταν ξένοι ηλικιωμένοι που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, και το υπόλοιπο 20% ήταν εκπρόσωποι των εταίρων του εξωτερικού ή νεότεροι επαγγελματίες που συμμετείχαν στο έργο. Φανταστείτε να εκπροσωπούσαν λοιπόν αυτοί οι θαυμαστοί άνθρωποι τους χρυσούς μεσήλικες της πορείας της 12 Δεκέμβρη. Τότε θα τρέφαμε κι εμείς ελπίδες συννενόησης.

    ReplyDelete
  16. Καλά θα κάνουν τα κόμματα να μην ομιλούν...καλύτερα να σιωπούν..

    ReplyDelete
  17. Κομφούκιε στο μυαλό μου φιλελεύθεροι vs σοσιαλιστές δεν είχα ποτέ στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είμαστε χυλός με συντεχνιακού τύπου ψευτοιδεολογικούς φανατισμούς.

    Σκεφτόμουν κυρίως Αμερικάνικο vs Σκανδιναβικό μοντέλο.

    Στην Ελλάδα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα διαχειριστικό, που πολύ ορθά εντοπίζεται από τους Γ700, και το οποίο πηγάζει από την γιγάντια διαφθορά και το γνωστό μεγάλο φαγοπότι των προνομιούχων, των μεσαζόντων και των κρατικών λειτουργών.

    Πιστεύω πως ό,τι ιδεολογικό υπόβαθρο και πραγματιστικό πλαίσιο και να υπερισχύσει στο τέλος, αν δε δοθεί η διάσταση ελαχιστοποίησης της δυνατότητας αρμέγματος του συστήματος, θα έχουμε καταφέρει μια τρύπα στο νερό.

    ReplyDelete
  18. γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει είστε εδώ μέσα μου φαίνεται...

    Και καλά διάλογος, πάντα όμως προς την ίδια κατεύθυνση

    Και καλά κριτική στην "Κ" στην πραγματικότητα όμως διαφήμιση

    χμμμ

    ReplyDelete
  19. Υπάρχει βέβαια και η διάσταση της δημόσιας υγείας, που κατά την άποψη μου προασπίζει τη θέση της υγειονομικής κάλυψης ως δημόσιο αγαθό για όλους.

    Συμφωνώ ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως θέλει, σε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό πλαίσιο, κι αυτός θα την πληρώσει αν δε φρόντισε. Πρέπει όμως (1) να υπάρχει ενημέρωση κ ευαισθητοποίηση από μεριάς κράτους και κοινωνίας των πολιτών, και (2) η άγνοια της υγείας του καθενός να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και διαθεσιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού, και ούτε να επιβαρύνει ή / και να διακινδυνεύει την υγεία των συμπολιτών τους. Ειδικά αν ζει ο ανεύθυνος σε μεγάλες πόλεις, όπου τα λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα που δε φρόντισε να προλάβει, τα μεταδίδει και στους υπόλοιπους υπεύθυνους πολίτες.

    ReplyDelete
  20. η άγνοια της υγείας του καθενός να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και διαθεσιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού

    και καλά εσείς ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους που παίρνουν 700 ευρώ ή για την παραγωγικότητα και τα κέρδη; Έτσι μιλάνε οι τεχνοκράτες του υπ. οικονομίας και του ΣΕΒ.

    ReplyDelete
  21. Ο/Η Anonymous είπε...
    Paidia. As organosoume ena silalitirio oi bloggers me ta etoimata ton g700.

    Posso diskolo tha htan ?

    Telos sths klepsies twn 50+.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
    ΚΑΙ θα σε παραδεχθώ διπλά ΟΤΑΝ, αντι να μιλάς στο ΤΡΙΤΟ πρόσωπο θα βρεις το Θάρρος να πεις "Μπαμπά είσαι απατεώνας".
    ΚΑΙ θα σε παραδεχθώ τριπλά να πεις "Ε τώρα ας είμαι κομμάτι σεμνός διότι εγώ έφαγα όσα έκλεψε ο μπαμπάς"

    ReplyDelete
  22. @ μεσουτ ταβαζ 1:44

    Ευχαριστώ που ερχεσαι στα λόγια μου.
    Οι εντός τειχών Ελληνες θεωρούν την δουλειά δουλεία. Εμείς θεωρούμε την δουλειά ΕΥΛΟΓΙΑ

    ReplyDelete
  23. καλά ρε πως ανέχεστε να σας βρίζουν κατ'αυτόν τον τρόπο.

    Πίσσα και πούπουλα στον κομφούκιο

    ReplyDelete
  24. Ναι Κομφούκιε, εμείς όμως λέμε επίσης ότι ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΤΑΝΤΑ. Να είμαστε και υπόχρεοι από πάνω? Ενηλικιωθήκαμε, μπήκαμε στην αγορά εργασίας και ξυπνήσαμε. ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. Αυτό λέμε. Θέλουμε υγιείς, ξεκάθαρες σχέσεις, κίνητρα για ανέλιξη σε ένα δίκαιο κοινωνικά και διαγεννεακά περιβάλλον.

    by the way, παπουτσάκια πράντα (μαύρα, σπορ, και ταιριάζουν με κοστούμι) 25 ευρώ στη Santa Barbara (γειτονιά Αγίας Βαρβάρας Δυτικής Αττικής, ενισχύοντας ευπαθή ομάδα ανθιγγάνων)

    ReplyDelete
  25. Ο/Η Μεσούτ Ταβάζ είπε...
    Κομφούκιε στο μυαλό μου φιλελεύθεροι vs σοσιαλιστές δεν είχα ποτέ στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είμαστε χυλός με συντεχνιακού τύπου ψευτοιδεολογικούς φανατισμούς.

    Σκεφτόμουν κυρίως Αμερικάνικο vs Σκανδιναβικό μοντέλο.
    ΛΕΣ: Στην Ελλάδα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα διαχειριστικό, που πολύ ορθά εντοπίζεται από τους Γ700, και το οποίο πηγάζει από την γιγάντια διαφθορά και το γνωστό μεγάλο φαγοπότι των προνομιούχων, των μεσαζόντων και των κρατικών λειτουργών.
    ΑΠΑΝΤΩ: Κατά 80-90% το ΜΕΓΑΛΟ φαγοπότι γίνεται από middle lower management, εφοριακούς, αστυφύλακες, πολεοδόμους, τελωνειακούς, ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ, κατώτατα στρώματα που έχουν μετατραπεί σε δυνάστες.

    ΛΕΣ: Πιστεύω πως ό,τι ιδεολογικό υπόβαθρο και πραγματιστικό πλαίσιο και να υπερισχύσει στο τέλος, αν δε δοθεί η διάσταση ελαχιστοποίησης της δυνατότητας αρμέγματος του συστήματος, θα έχουμε καταφέρει μια τρύπα στο νερό.
    ΑΠΑΝΤΩ: ΣΥΜΦΩΝΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ

    ReplyDelete
  26. Ο/Η alexandre είπε...
    καλά ρε πως ανέχεστε να σας βρίζουν κατ'αυτόν τον τρόπο.

    Πίσσα και πούπουλα στον κομφούκιο

    December 14, 2007 2:09 PM

    Ξέρω ένα παιδί από τους Γ700 πούχει μάνα και πατέρα ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ κι όμως ΔΕΝ τον πειράζει όταν λέω αυτά που λέω.
    Εσύ ΓΙΑΤΙ μυγιάζεσαι;;;; ΜΗΠΩΣ είσαι γιός πασόκου δλδ γκάνγκστερ;;;

    ReplyDelete
  27. Παίδες, διάβασα συνολικά 4 φορές το σχόλιο του κ. Παπαδημητρίου. Τελικά, είναι ισορροπημένο, αλλά η διατύπωσή του οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.

    Πάντως, ΑΝ ΚΑΙ αντελήφθην το πνεύμα των Γ700, όταν αποφάσισαν να συυμετάσχουν στην πορεία, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το να στέκεις ΔΙΠΛΑ με τον ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ επιτρέπει στο αμύητο τρίτο να υποθέσει πως είσαι και συ Al CAPONE.
    ΠΩΣ να το κάνουμε, αν με δουν να ΣΥΛΛΑΛΩ με τον λαλιώτη και την φώφη ΔΕΝ είναι φυσικό να θεωρήσουν ότι είμαι ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ;;;

    Απλά, ΔΕΝ έκατσε να ασχοληθεί με το πνεύμα των Γ700 και την συλλογιστική πίσω από την απόφαση να συμμετάσχουν τελικά.

    ΑΥΤΟ πάντως που ΣΑΦΩΣ προκαλεί είναι το περί ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ σχόλιο. Είναι μετά βεβαιότητας προβοκατόρικο.

    ReplyDelete
  28. Ησυχία όλοι! Αναπτύσσει τις απόψεις τους ο απόλυτος κάτοχος της αλήθειας και φιλεύσπλαχνος πατέρας μας Κομφούκιος. Αυτός και μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει από τη μιζέρια, την αμάθεια και την ηθική κατάπτωσή μας.
    Βρε που τις έχω δει τέτοιες συμπεριφορές...

    Α, εκεί γύρω στο 1930 με 1945 στην Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρωσία, κτλ. Τότε είχαν βγει μαζεμένα τέτοια μεγάλα μυαλά που ήθελαν να σώσουν τον απλό λαό...

    ReplyDelete
  29. Κομφούκιε και Παπαδημητρίου ακούστε

    Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να έχει ασχοληθεί με το πνέυμα και την ατζέντα των Γ700. Δεν έχουν καν διαβάσει τις θέσεις. Είναι καιροσκόποι, που όπως ο μέσος Έλληνας, είναι επιπόλαιοι, επιφανειακοί, και νομίζουν ότι η κραυγή μας είναι τα 700 ευρώ. Ή είναι σκοπιμότητα τους, να πουλάνε αυτή την εικόνα, γιατί είναι reality show και πουλάει στα ΜΜΕ.

    Η παρουσία στη μέση του λαού του Παπασπύρου και η ανύψωση των πλακάτ "ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" και "ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΑΣ" ήταν ΣΚΟΠΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ. Εγώ ήμουν εκεί με τα παιδιά, αρχικά πίσω στο πεδίο του Άρεως με διάφορες νεολαίες, και είπαμε η κίνηση να γίνει για να προκαλέσουμε τον κόσμο του Παπασπύρου. Και ξέρετε τι??? ΠΕΤΥΧΕ. ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ. Ψυθίριζαν μεταξύ τους "Τι λένε αυτοί ρε?".

    Αν έχετε μέσα σας την αίσθηση του σαρκασμού και της ειρωνίας, τότε θα καταλάβετε πολύ καλά την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης.

    ReplyDelete
  30. Όποιος θέλει να ακολουθήσει και να ενωθεί μαζί μας, ευπρόσδεκτος. Όποιος δε γουστάρει και δεν ταυτίζεται με τους προβληματισμούς μας και τις θέσεις μας, την απαίτηση μας για αλλαγή, τη ΔΡΑΣΗ κι ΟΧΙ την άγονη αντίδραση, ας πάει να βρει τον Παπασπύρου, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ κι όλες τις παλαιολιθικές συντεχνίες της αδράνειας.

    Επιτέλους μιλάμε πολιτικά κι όχι κομματικά. Γι'αυτό ρίξτε όλα τα πυρά σας από αριστερά και δεξιά, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε τη δική μας ατζέντα.

    ReplyDelete
  31. Πίσσα και πούπουλα στον κομφούκιο?

    Poutsa k bourdoula kalytera!

    ReplyDelete
  32. Ο/Η Anonymous είπε...
    Ησυχία όλοι! Αναπτύσσει τις απόψεις τους ο απόλυτος κάτοχος της αλήθειας και φιλεύσπλαχνος πατέρας μας Κομφούκιος. Αυτός και μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει από τη μιζέρια, την αμάθεια και την ηθική κατάπτωσή μας.
    Βρε που τις έχω δει τέτοιες συμπεριφορές...

    Α, εκεί γύρω στο 1930 με 1945 στην Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρωσία, κτλ. Τότε είχαν βγει μαζεμένα τέτοια μεγάλα μυαλά που ήθελαν να σώσουν τον απλό λαό..."

    Εσένα θα σε στείλουμε στην Αγγόλα με το λαλιώτη και την φώφη, στην απόλυτη δημοκρατία, ΟΠΩΣ σου αρμόζει.

    ReplyDelete
  33. Esena Komfoukie pws ta ebgale o mpampakas sou? E kanakarh mou? Pws?

    Eisai o klassikos o malakas o Ellhnas oso k an den 8es na to paradexteis?

    Oloi einai kleftes, ektos apo emena!

    ReplyDelete
  34. Δυστυχώς για σένα Κομφούκιε έπεσε η χούντα και δεν μπορούν πια να εφαρμοστούν οι προοδευτικές απόψεις σου

    ReplyDelete
  35. υπάρχει ένα τραγούδι που αρμόζει στην περίσταση του δήμου μούτση από την "εργατική συμφωνία" λέγεται "που τα βρήκες τα λεφτά" και αρμόζει στην περίσταση

    ReplyDelete
  36. ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. Αυτό λέμε. Θέλουμε υγιείς, ξεκάθαρες σχέσεις, κίνητρα για ανέλιξη σε ένα δίκαιο κοινωνικά και διαγεννεακά περιβάλλον.
    ====================================

    Δεν τα θέλετε αλλά τα ανέχεστε!

    Δεν τα θέλετε αλλά δεν λέτε και όχι!

    Δεν τα θέλετε αλλά δεν τολμάτε να τα αποκυρήξετε γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται από τους γονε,ίς "casus belli" και ρήγμα στις οικογενειακές σχέσεις!

    Και μη πείς "δεν είναι έτσι" γιατί πολύ απλά είναι έτσι.

    Α,ρε, που είναι οι εποχές που δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ όπως "σταθερή εργασία, εργασιακοί νόμοι" κλπ...

    ¨οσο για έσας της Ν.Δ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙ΅ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!

    ReplyDelete
  37. Ανώνυμε δε θα διαφωνήσω για το ζήτημα της ανοχής, και της συννενοχής. Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε προσωπικό επίπεδο, για μένα και για αρκετούς φίλους/ες μου. Όχι όμως, δυστυχώς, για τους περισσότερους.

    ReplyDelete
  38. Ρε ανώνυμε τι λες? Να φτιάξουμε ταμείο διαγεννεακής δικαιοσύνης, στο οποίο, αντί για χαρτζηλίκια και κλεμμένα προς εμάς, θα επιστρέφουν όλοι οι μεσήλικες ποσοστό του προωπικού τους πλούτου?

    ReplyDelete
  39. προς θρασύδειλο ανώνυμο της 10:39 και 10:50 ΑΜ:
    Αφίενται σοι αι αμαρτίαι, ου γαρ οίσθα τί λέγεις.

    ReplyDelete
  40. "ΓΟΝΕΙΣ! ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!"

    ReplyDelete
  41. αλλιώς ΑΣΦΑλΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ;

    ReplyDelete
  42. @ μεσουτ ταβαζ και άλλους

    Παίδες ΓΙΑΤΙ δεν σχολιάζετε ΚΑΙ το ΜΙΚΤΟ προτεινόμενο σύστημα;;;;
    Από καπου πρέπει να ξεκινήσει η επαγωγή.

    ReplyDelete
  43. Ο/Η Anonymous είπε...
    Δυστυχώς για σένα Κομφούκιε έπεσε η χούντα και δεν μπορούν πια να εφαρμοστούν οι προοδευτικές απόψεις σου

    GERMANOTSOLIADES-> XITES-> MAYDES->EKOFITES->GKOTZAMANIDES->XOUNTA->PASOK

    PAPADOPOULOS->PATTAKOS->LALIWTIS

    ReplyDelete
  44. Kαι ο ΚΟΙΝΟΣ παρονομαστής ΟΛΩΝ αυτών;;;;;

    Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

    ReplyDelete
  45. Μη νομίζεις Κομφούκιε ότι δεν παρακολουθούμε με προσοχή αυτά που γράφεις.Συνέχισε αλλά συντονίσου με τους ρυθμούς μας γιατί αλλοιώς θα πάθεις σαν το Σημίτη.Θα σε δαιμονοποιήσουμε για να μπορέσουμε να σε φάμε.Αν και εσύ.... δεν τρώγεσαι με τίποτα.

    ReplyDelete
  46. "Συνέχισε αλλά συντονίσου με τους ρυθμούς μας γιατί αλλοιώς θα πάθεις σαν το Σημίτη.Θα σε δαιμονοποιήσουμε για να μπορέσουμε να σε φάμε."

    To poly to taka taka, kane to paidi malaka Komfoukie! E, oxi k to filaraki sou na exei parapona?

    ReplyDelete
  47. Κομφούκιος είπε

    Κατά 80-90% το ΜΕΓΑΛΟ φαγοπότι γίνεται από middle lower management, εφοριακούς, αστυφύλακες, πολεοδόμους, τελωνειακούς, ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ, κατώτατα στρώματα που έχουν μετατραπεί σε δυνάστες.

    Γειά στο στόμα σου, μεγάλη αλήθεια. Από κεί πρέπει να ξεκινήσει η ΚΑΘΑΡΣΗ. ΣΚΟΥΠΑ στα λαμόγια.

    ReplyDelete
  48. και ΑΥΤΟΥΣ πλρώνουμε σα ζωα.

    ReplyDelete
  49. Enw o Komfoukios den einai lamogio! Einai par8enoph! Re oust brwmoskyla!

    ReplyDelete
  50. Toulaxiston ton komfoukio de ton plironoume einai dorean

    ReplyDelete
  51. Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τη δημοσιογράφο ΤΕΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

    Σήμερα συμπληρώνονται 2.120 μέρες ομηρίας για την Ινγκριτ Μπετανκούρ.
    2.120 μέρες βαρβαρότητας.Την συνέλαβαν και την κακοποιούν οι "Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας"(FARC) που έχουν εγκαθιδρύσει "δικτατορία του προλεταριάτου αγροτικής εκδοχής" στη ζούγκλα της Κολομβίας.
    Στη www.Betancourt.info,όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί για τις διεθνείς πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

    ReplyDelete
  52. ti sxesi exei tora ayto me to thema mas

    ReplyDelete
  53. PhD in "FARC" studies.

    Μην χάσεις την ευκαιρεία ντόκτορ Μάρξ.

    ReplyDelete
  54. Α με συγχωρείτε. Το θέμα μας είναι να βρίζουμε το Κομφούκιο.Αλά εγώ δυστυχώς δεν εφημερεύω απόψε.

    ReplyDelete
  55. Kala,kai ayto alla ego nomiza kyrios to asfalistiko

    ReplyDelete
  56. Μία είναι η λύση ...

    τα λεφτά, το φαί και το γαμήσι!

    ReplyDelete
  57. OXI ta lefta einai to meso.

    O SKOPOS tis ZWIS toy Ellina=

    FAI - SEX - KAKA =

    I AISTHITIKI TVN KATWTATWN STRWMATWN

    ReplyDelete
  58. Ksexases ti MOSTRA kata protimisi Mpournazi me ftiagmeno Opel Manta.

    ReplyDelete
  59. Πάμε παιδιά! Όλοι μαζί! Για τα προβλήματά μας φταίνε:

    1. Το ΠΑΣΟΚ

    2. Οι γονείς μας που καταλήστευσαν τα πάντα

    3. Εμείς που είμαστε οι αποδέκτες αυτού του παράνομου πλουτισμού

    4. Τα χυδαία λαϊκά στρώματα

    Δεν φταίνε:

    1. Οι παγκόσμιες τάσεις και πολιτικές που οδηγούν όλες τις χώρες προς την ίδια κατεύθυνση

    2. Οι άρχοντες της αστικής τάξης που προσπαθούν να μας σώσουν αλλά εμείς είμαστε πολύ ηλίθιοι για να το καταλάβουμε

    Λύση στο προβλημά μας:

    Κυνηγήστε τους γονείς σας οι οποίοι ήταν τεμπέληδες/βολεμένοι/κλέφτες/απατεώνες/ευνοημένοι γιατί για την πρωτοφανή κρίση της οικονομίας που έχει οδηγήσει τις εταιρίες σε τέλμα φταίνε τα πρωτοφανή τους προνόμια. Μόνο αν οι γονείς παίρνουν και αυτοί 700 Ευρω θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι εταιρίες. Κυνηγήστε τους γιατί με τα πρωτοφανή τους προνόμια κατάφεραν να μεγαλώσουν εσάς και να σας στείλουν σε 1 κάποιο σχολείο και σε 1 κάποιο πανεπιστήμιο με 1 στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Πάρτε μέτρα ώστε αυτό να μην συμβεί στα δικά σας παιδιά.

    ReplyDelete
  60. Ο/Η Anonymous είπε...
    "Ησυχία όλοι! Αναπτύσσει τις απόψεις τους ο απόλυτος κάτοχος της αλήθειας και φιλεύσπλαχνος πατέρας μας Κομφούκιος"

    Oυδενός είμαι και ουδενός παριστάνω τον πατέρα. Πατερούλης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που μετέτρεψε τον πατέρα σας σε ρουφιάνο και την μάνα σας σε πουτάνα [excuse the graphic language].

    Ουδείς ξέρει την απόλυτη αλήθεια, αλλά αρκετοί είναι εκ των περιστάσεων σε θέση να έχουν μιά αντικειμενικότερη γνώμη.
    Είμαι αντικειμενικότερος διότι ζω και βιώνω παράλληλα, από τη μιά, την μοναδικότητα της Ελλάδας στην κοινωνική ώρα και, από την άλλη, την απλοποίηση της καθημερινότητας και την λειτουργια της δημοκρατικής διαδικασίας και του Νόμου στο επίπεδο της ζωής του μέσου ανθρώπου, στις ΗΠΑ. ΔΕΝ βρίσκω τον ένα ή τον άλλο χώρο ιδανικό, αλλά έχω πλάσει στη φαντασία μου, μιά ουτοπική κοινωνία που φέρει τα θετικά χαρακτηριστικά και των δύο.
    Με ρώτησαν πριν 10 χρόνια σε ένα cocktail party ποιά είναι η γνώμη μου για τις δυό κοινωνίες έχοντας γευθεί έντονα αμφότερες και θυμάμαι πως απάντησα, "Εργάζομαι στην Αμερική, αλλά ζω στην Ελλάδα".

    ReplyDelete
  61. Εσείς βέβαια είστε ατυχείς. Γαλουχηθήκατε, ανατραφήκατε από το ΑΡΧΙ-ΚΑΘΑΡΜΑ επί του τριστύλου "αντιαμερικανισμός-λαϊκισμός-αντιφιλελευθερισμός" και μάλιστα παράφορα, στο βαθμό που το μένος σας έχει εξουδετερώσει-ακυρώσει την ικανότητά σας να διακρίνετε οιονδήποτε θετικό στοιχείο στην Αμερικανική ζωή.
    ΚΑΙ μέχρις εδώ η συμπεριφορά σας είναι ευερμήνευτη, κατανοητή.

    Αυτό που εγώ αδυνατώ να συλλάβω είναι η λογική σας ασυνέπεια και συνειρμική ανακολουθία όταν, πιθηκίζοντας ωσάν orangutangs, δανείζεσθε λεφτά από τράπεζες για να αγοράσετε τα σκατο-ρουχαλάκια της Gant που περιφρονούν ακόμα και οι φτωχοί Αφροαμερικανοί, τα penny-loafers της Sebago που φοράει η εργατιά, και τις μπότες Timberland των οικοδόμων!!!!!!!!!!

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ σ' αυτό το σημείο ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΤΕ τον ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟ πατερούλη σας Ανδρέα. Εκείνος ωρύετο στον χυδαίο όχλο "Εξω οι βάσεις" την ΙΔΙΑ στιγμή που υπέγραφε συμβάσεις ανανέωσης παραμονής τους. Εσείς καθυβρίζετε τους Αμερικανούς ενώ συγχρόνως αντιγράφετε και έχετε θεοποιήσει Ο,ΤΙ ευτελές και τιποτένιο διαθετει η κοινωνία τους.

    But I called your bluff.... and there you stand, denuded, denigrated, caricatures of man.

    ReplyDelete
  62. κουνφούκιε είσε πολί μεγάλος. σε αγαπάμε όλη η εργατιά στο μπίθουλα. συνέχισε αγόρι μου να γράφης να μαθένουμε εμής οι φτοχοί.

    ReplyDelete
  63. Πατερούλης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που μετέτρεψε τον πατέρα σας σε ρουφιάνο και την μάνα σας σε πουτάνα [excuse the graphic language].

    Τέκνο μου δεν είναι γλώσσα αυτή που χρησιμοποιείς. Ανησυχώ πολύ. Μήπως πρέπει να δεις τον πνευματικό σου και να εξομολογηθείς; Ο Κύριος μετά σού.

    ReplyDelete
  64. Ο/Η Anonymous είπε...
    Ksexases ti MOSTRA kata protimisi Mpournazi me ftiagmeno Opel Manta.

    Ηξερα την ΜΟΣΤΡΑ της Βενετίας, υπάρχει και στο Μπουρνάζι;;

    ReplyDelete
  65. "να γράφης να μαθένουμε εμής οι φτοχοί."

    Εσείς να μάθετε πως πρέπει να παραμείνετε φτωχοί και να μην πλουτίζετε και προκαλείτε τον κομφούκιο. Να το καταλάβεις αυτό καλά και να το πεις και στους φίλους σου. Και όταν μιλά ο κομφούκιος να προσέχετε και να επαναλαμβάνετε αυτά που λέει.

    ReplyDelete
  66. Ο κυνηγός και η αρκούδα

    Μια αρκούδα είχε ρημάξει ένα ολόκληρο χωριό και κανείς δε μπορούσε να τη σκοτώσει. Εμφανίστηκε ένας κυνηγός, σίγουρος για τον εαυτό του, και με μια καραμπίνα πήγε στη σπηλιά της αρκούδας.
    - "Αρκούδα βγες έξω. Ήρθε ο κυνηγός να σε σκοτώσει."
    Βγαίνει η αρκούδα, την πυροβολεί ο κυνηγός, αλλά αυτή δε νοιώθει τίποτα. Τον αρπάζει και τον γαμάει. Ντροπιασμένος αυτός, επιστρέφει με ένα μπαζούκας:
    - "Αρκούδα βγες έξω. Ήρθε ο κυνηγός να σε σκοτώσει."
    Βγαίνει αυτή, την πυροβολεί ο κυνηγός αλλά τσάμπα ο κόπος. Οπότε τον αρπάζει και τον γαμάει ξανά. Γυρίζει λοιπόν αυτός με τανκς. Στοχεύει στη σπηλιά, εκτοξεύει το βλήμα και την κατεδαφίζει. Σίγουρος ότι τη σκότωσε φωνάζει:
    - "Αρκούδα, ο κυνηγός σε σκότωσε."
    Μέσα από τα ερείπια βγαίνει η αρκούδα και του λέει:
    - "Αρχίδια κυνηγός... Για τον πούτσο έρχεσαι."

    ReplyDelete
  67. Κομφούκιε,

    Σε διαβεβαιώνω. Η νέα γενιά έχει βαρεθεί τόσο τον λαϊκισμό τύπου ΠΑΣΟΚ όσο και τις αυθεντίες του δικού σου τύπου. Δόξα τω θεώ οι περισσότεροι αν και είμαστε από λαϊκά στρώματα και όχι γαλαζοαίματοι, εντούτοις και παιδεία πήραμε και σε Πανεπιστήμια πήγαμε και βιλία διαβάσαμε και στο εξωτερικό έχουμε πάει, οπότε δεν περιμένουμε το "θείο από τη Αμερική" να μας φέρει τα φώτα του. Μην κλαίς για εμάς. Η φιλευσπλαχνία σου δεν μας χρειάζεται.

    ReplyDelete
  68. @ Syneidhtopoihmenos Ellhnas

    Ο λόγος σου επιτρέπει να παραφράσουμε το motto "Η γλώσσα λανθάνουσα...." σε "Η γλώσσα σαρκάζουσα τ' αληθή λέγει"

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    Πάμε παιδιά! Όλοι μαζί! Για τα προβλήματά μας φταίνε:
    1. Το ΠΑΣΟΚ
    2. Οι γονείς μας που καταλήστευσαν τα πάντα
    ΑΠΑΝΤΩ: Εχεις απόλυτο δίκαιο. Συνεργούντων του ΠΑΣΟΚ και των γονιών σας ΕΦΤΑΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΕ το Δημόσιο Χρέος.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    3. Εμείς που είμαστε οι αποδέκτες αυτού του παράνομου πλουτισμού
    ΑΠΑΝΤΩ: Εξ ολοκλήρου. Μεγαλώσατε με την αίσθηση ότι είσαστε το επίκεντρο του κόσμου, γι αυτό βιώνετε και θα βιώνετε για πολύ (ίσως για πάντα) την μετάδραση (after-effect) της ανώμαλης προσγείωσης στην πραγματικότητα.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    4. Τα χυδαία λαϊκά στρώματα
    ΑΠΑΝΤΩ: Απολύτως. Τα αμαθή στρώματα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του περιβάλλοντος (βιολογική, ηχητική, αισθητική ρύπανση) και ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ παντελώς αισθήματος ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (collective and civic duty). Επειδή δε απέκτησαν χρήματα ΠΡΙΝ μορφωθούν, έχουν ΑΛΩΣΕΙ και ΣΚΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ το ΣΥΜΠΑΝ.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    Δεν φταίνε:
    1. Οι παγκόσμιες τάσεις και πολιτικές που οδηγούν όλες τις χώρες προς την ίδια κατεύθυνση
    2. Οι άρχοντες της αστικής τάξης που προσπαθούν να μας σώσουν αλλά εμείς είμαστε πολύ ηλίθιοι για να το καταλάβουμε
    ΑΠΑΝΤΩ:
    1. Οπως διαμορφώνεται η παγκοσμιοποιημένη συγκυρία, επηρεάζονται αναπόφευκτα οι οικονομίες των επί μέρους χωρών. Ομως, η Ελλάδα έχει μιά ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, τον ωραιότερο και πολυμορφότερο γεωγραφικό terrain. Aν είχε αναπτύξει επιστημονικά τον τουρισμό και μόνο, θα μπορούσε (και μπορεί ακόμα στο μέλλον) να αγγίξει κατα κεφαλήν εισόδημα περί τα 55,000 ευρώ και να έπηρεάζεται λιγότερο από τις διεθνείς οικονομικές διακυμάνσεις ως εκ της φύσης της οικονομίας της.
    2. ΔΕΝ υπάρχουν συγκεκριμένοι άρχοντες, ούτε αστική τάξη στην Ελλάδα. Η χώρα κυβερνάται από τους αλληλοδιαδεχόμενους κομματικούς μηχανισμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων μετά των ευνοουμένων αντιπροσώπων τους στον έλεγχο της οικονομίας της χώρας.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    Λύση στο προβλημά μας

    Κυνηγήστε τους γονείς σας οι οποίοι ήταν τεμπέληδες/βολεμένοι/κλέφτες/απατεώνες/ευνοημένοι γιατί για την πρωτοφανή κρίση της οικονομίας που έχει οδηγήσει τις εταιρίες σε τέλμα φταίνε τα πρωτοφανή τους προνόμια. Μόνο αν οι γονείς παίρνουν και αυτοί 700 Ευρω θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι εταιρίες.
    ΑΠΑΝΤΩ: οφείλετε να αναλύσετε σε βάθος τα αίτια και να αναγνωρίσετε/αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.
    Η ΑΜΟΙΒΗ της εργασίας ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ σε σχέση με τις ΕΕ15, αλλά το ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι στα ΥΨΗ στην Ελλάδα. Αυτό, ομού με ανελαστικούς εργατικούς νόμους, όχι ΜΟΝΟ ευθύνεται, τουλάχιστον μερικώς για την ΜΗ ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων, αλλά ΑΠΩΘΕΙ δυνητικούς επενδυτές κυρίως από την αντίπεραν του Ατλαντικού.
    Ειρωνικά, οι ανελαστικοί φιλεργατικοί νόμοι μετατράπηκαν σε επιχειρηματικές τροχοπέδες και, οβιδιακώς, σε μακροπρόθεσμα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    Κυνηγήστε τους γιατί με τα πρωτοφανή τους προνόμια κατάφεραν να μεγαλώσουν εσάς και να σας στείλουν σε 1 κάποιο σχολείο και σε 1 κάποιο πανεπιστήμιο με 1 στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Πάρτε μέτρα ώστε αυτό να μην συμβεί στα δικά σας παιδιά.
    ΑΠΑΝΤΩ:
    Δεν σας ΜΕΤΈΔΩΣΑΝ ούτε ένα στοιχειώδες σύστημα αξιών πέραν της άκρατης ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ. ΔΕΝ σας μόρφωσαν, αλλά απλά σας εφοδίασαν με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (χαρτί τουαλέττας).

    Είπες "αξιοπρέπεια";;; Αξιοπρέπεια είναι (παραφράζω τον Tennessee Williams) η ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίζει με περίσσευμα ΗΘΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ ακόμα και τις πιό ΑΝΤΙΞΟΕΣ καταστάσεις. Συγγνώμη αλλά το να λιάζεσαι στην Μηλιώνη δεν συνιστά απόδειξη ηθικού σθένους.

    ReplyDelete
  69. Η Anonymous είπε...
    Κομφούκιε,

    Σε διαβεβαιώνω. Η νέα γενιά έχει βαρεθεί τόσο τον λαϊκισμό τύπου ΠΑΣΟΚ όσο και τις αυθεντίες του δικού σου τύπου. Δόξα τω θεώ οι περισσότεροι αν και είμαστε από λαϊκά στρώματα και όχι γαλαζοαίματοι, εντούτοις και παιδεία πήραμε και σε Πανεπιστήμια πήγαμε και βιλία διαβάσαμε και στο εξωτερικό έχουμε πάει, οπότε δεν περιμένουμε το "θείο από τη Αμερική" να μας φέρει τα φώτα του. Μην κλαίς για εμάς. Η φιλευσπλαχνία σου δεν μας χρειάζεται."

    ΔΕΝ πουλάω κάτι και πολύ περισσότερο δεν εμπορεύομαι ανθρωπισμό [αυτό άλλωστε ειναι μονοπώλιο της κυρίας Γεννηματά]. Διαλέγομαι ως ίσος προς ίσους και προσκαλω και προκαλώ πάντα αντιπαράθεση. Αν εσύ έχεις συμπλέγματα, πρόβλημά σου.

    Παρά την διαμετρικά αντίθετη πεποίθησή σας, το 70% από σας είναι μορφωτικού επιπέδου αποφοίτων Λυκείου των 60ς.
    ΝΑΙ υπάρχει ένα ποσοστό 5? 10? ίσως 15% των σημερινών ΝΕΩΝ με ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, WORLD CLASS, δυνητικά ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ άτομα όπως ο εκπρόσωπος των Γ700 που έδωσε συνέντευξη στο Reuters (αναγνωρισθείς ως Thanassis, as per Reuters). ΑΛΛΑ η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών νέων είναι ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ σε σύγκριση με τα "επί χάρτου" προσόντα τους.
    Τέλος, ως προς το εξωτερικό, λαλιώτες πήγανε, φώφες γυρίσανε.

    Με αυτό το ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ 5% ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ και θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να πάνε μπροστά και ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ReplyDelete
  70. @κυνηγός:
    "ΝΑΙ υπάρχει ένα ποσοστό 5? 10? ίσως 15% των σημερινών ΝΕΩΝ με ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, WORLD CLASS, δυνητικά ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ άτομα όπως ο εκπρόσωπος των Γ700 που έδωσε συνέντευξη στο Reuters (αναγνωρισθείς ως Thanassis, as per Reuters)."

    Πού'σαι Θανάση
    Πού'σαι Θανάση
    Ηθελα να σ'αντάμωνα...
    Η γρουσουζιά να σπάσει

    ReplyDelete
  71. "ΔΕΝ υπάρχουν συγκεκριμένοι άρχοντες, ούτε αστική τάξη στην Ελλάδα."

    Ούτε ποτέ υπήρξε αστική τάξη στην Ελλάδα. Και ό,τι κι αν εμφανίστηκε ήταν μιά τάξη 'γερασμένη', οικονομικά αδύναμη, πολιτικά αντιδραστική, και πλήρως εξηρτημένη από το ξένο κεφάλαιο.

    Τα δε, οποιαδήποτε σκάνδαλα της τελευταίας 20ετίας φαντάζουν ασήμαντα - δεδομένων των μεγεθών της εποχής - μπροστά στα τεράστια σκάνδαλα π.χ. της τετραετίας 1928-32 (πρωθυπουργία Βενιζέλου, κατεξοχήν εκφραστής της αστικής τάξης, όταν με βάση τις εφημερίδες της εποχής 'οι υπουργοί του και το περιβάλλον του έχουν βουτήξει χείρας και πόδας εις τον δημόσιον κορβανάν και κλέπτουν, κλέπτουν, κλέπτουν').

    Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος, αλλά καταντά αστείο να εκθειάζεται εδώ μέσα συνέχεια η δήθεν ανωτερότητα της ελληνικής (δήθεν) αστικής τάξης που (δήθεν) καταστράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και να μοιρολογούμε γι αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν περιουσίες στην προπολεμική (και όχι μόνο) Αθήνα ωχριά μπροστά σε οτιδήποτε μπορεί να έγινε τα τελευταία χρόνια.

    ReplyDelete
  72. 'Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν περιουσίες στην προπολεμική (και όχι μόνο) Αθήνα ωχριά μπροστά σε οτιδήποτε μπορεί να έγινε τα τελευταία χρόνια.'

    Προφανώς το αντίστροφο ήθελα να γράψω. Τα σκάνδαλα των τελευταίων 20 ετών, τηρουμένων των αναλογιών, είναι ασήμαντα μπροστά στα σκάνδαλα που έχουν γίνει παλαιότερα (από γενέσεως ελληνικού κράτους, αρχής γενομένης από την κατασπατάληση των δανείων του επαναστατημένου ελληνικού κράτους). Τα αρχεία του Αγώνα είναι δε γεμάτα από αναφορές φτωχών πλην τιμίων αγωνιστών για ιδιοποιήσεις περιουσιών από επιτήδειους της εποχής. Οπότε ας σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι της ισοπέδωσης με την δήθεν εξευγενισμένη αστική τάξη και τη δήθεν διεφθαρμένη πλέμπα. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

    ReplyDelete
  73. Πράγματι,για μια ακόμη φορά έχει δίκαιο ο Κοφούκιος.Η γενιά μου βρέθηκε ξαφνικά με πολλά και εύκολα λεφτά.Αλλά δεν είχαμε κάνει την απαραίτη πνευματική,ηθική και διαχειριστική προεργασία για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά.
    Δέστε τη περίπτωση Μαγγίνα, κλασσικού εκπροσώπου της γενιάς μας.Πήγε σε μια δασώδη περιοχή που απαγορευότανε κάθε οικοδομική δραστηριότητα και "αγόρασε" 7,5 στρέμματα.Εβγαλε άδεια αναψυκτηρίου και έφτειαξε ένα αντιαισθητικό και προσβλητικό του χώρου κατασκεύασμα.Με πισίνα.Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρει να κολυμπάει,όπως όλοι άλλωστε της γενιάς μου.Και το χειρότερο. Στρατεύτηκε στον αγώνα κατά της Διαφθοράς.
    Ντόκτορ Μάρξ,που ξέρεις τη Βικιπαίδεια απέξω και ανακατατωτά,βρές καμμιά φράση να μπορέσεις να χαρακτηρίσεις αυτό το φαινόμενο.Θα σε ευγνωμονούμε.
    Και καλά.Εμείς οι πιό πολλοί ήμασταν βλαχοπασόκια.Εστω ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ.Οι ΜΑΓΓΙΝΕΣ όμως τι είναι; Λέει τίποτε ο Μάρξ πάνω σ'αυτό;
    Σύμφωνα με το Κομφούκιο,αν καταλαβαίνω καλά τις ιδέες του,ένας βλαχοπασόκος δεν έχει κλεπτικά δικαιώματα διότι το δικαίωμα αυτό είναι ΦΥΣΙΚΟ δικαίωμα της ΔΕΞΙΑΣ.Η οποία το ασκεί με τις ανάλογες αισθητικές προδιαγραφές.Εχω όμως την εντύπωση ότι ο Μαγγίνας δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές.Βρισκόμαστε πρό αδιεξόδου.Λες η λύση να βρίσκεται σε κείνον τον Τσαβίστα Lifeστυλίστα Τσίπρα;

    ReplyDelete
  74. Υπάρχει και ένα άλλο επίλεκτο μέλος της γενιάς μου,ο Σουφλίας,με αυθαίρετο στην ίδια περιοχή.ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΑ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΝΕΡΟΦΟΒΙΚΟΣ θΕΣΣΑΛΟΣ.Αλλά διέταξε τις υπηρεσίες του υπουργείου του να το βγάλλουν "νόμιμο" όπως: "όμοιο με όλα τα άλλα".Το πιάσατε το υπονοούμενο.Αλλωτε αυτός έχει φίλους όλους τους εκδότες του "βασικού μετόχου".Ποιός να τον ξεμπροστιάσει;

    ReplyDelete
  75. Εμένα μπορει κανείς να μου εξηγήσει γιατί βγαίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέχεια τα τελευταία 30 χρόνια;

    ReplyDelete
  76. Εχεις απΗΥδίσει ε;;;;;

    Καλά το κατάλαβα αμέσως ότι είσαι του Πειραματικού.

    ReplyDelete
  77. Η γλώσσα λανθάνουσα...........

    ReplyDelete
  78. Όχι, σοβαρά. Μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα;

    ReplyDelete
  79. Oι Μαγγίνες είναι το ακρoατήριο και οι απαραίτητοι χειροκροτητές στο "Greek muppet show".

    Όσο η αυτο-λογοκρισία των εγχώριων δημοσιογράφων θα συνεχίζεται, το ελληνικό θέατρο του παραλόγου και τις καρικατούρας θα συνεχίζεται.

    Αν ο κ. Παπαδημητρίου γουστάρει συνομωσιολογία να πάει να ψάξει και να μας πει για τις υποκλοπές! Και να βρει ποιος ή ποιοι κρύβονται από πίσω, ποιους ελέγχουν και πως έχουν γίνει oι "MASTER of PUPPETS" των αντιπροσώπων της "ανόθευτης" λαικής μας βούλησης!

    ReplyDelete
  80. Ο/Η Anonymous είπε...

    Εμένα μπορει κανείς να μου εξηγήσει γιατί βγαίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέχεια τα τελευταία 30 χρόνια;

    December 15, 2007 9:27 AM

    To παραμύθι με το βασιλιά που ήταν γυμνός το ξέρεις;
    Ε, γιατί κανείς δε τολμάει να φωνάξει -ο βασιλιάς είναι γυμνός...

    ReplyDelete
  81. Και για να τελειώνει η καραμέλα με τα "χυδαία" Ελληνικά λαϊκά στρώματα, Κομφούκιε αν έχεις πάει στις ΗΠΑ (που λες ότι ζεις) δεν θα τολμούσες να μιλάς για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Υπάρχει πιο "χυδαία" λαϊκή τάξη από την Αμερικανική; Είναι περισσότερο καταναλωτική/φαντασμένη/ηλίθια/νεόπλουτη/ανιστόρητη και ότι άλλο θες η Ελληνική ή η Αμερικανική κοινωνία; Έχεις πάει σε πολιτείες του Νότου (π.χ. Alabama, Texas, etc); Σίγουρα αν θέλαμε να παραδειγματιστούμε από επίπεδο λαού δεν θα πιάναμε σαν πρότυπο τους Αμερικανούς. Ναι το κράτος τους είναι καλύτερο αλλά μη μας πουλάς παραμύθια. Κάποιοι "λαϊκοί" απο εμάς έχουν πάει και στην Αμερική και δεν παραμυθιάζονται. Ορισμένες φορές έχουμε την εντύπωση ότι μιλάς θεωρώντας μας ιθαγενείς.

    ReplyDelete
  82. Τώρα σας κυβερνούν οι Καταλληλότεροι Μπαταχτσίδες.Κουτοπόνηροι Ρουσφεταράδες από κούνια. Επιτέλους έφυγαν οι ιμιτασιόν βλαχοπασόκοι και ήλθαν οι Ορίτζιναλς.

    ReplyDelete
  83. Εκτός και αν ο σκοπός σου είναι να πάμε σε μια κοινωνία "τύπου" Αμερικής

    Elite να κυβερνά με πρόσβαση σε όλες τις παροχές, μεσαία κοινωνικά στρώματα με μόρφωση για να εργάζονται αλλά με μηδέν παιδεία, άβουλα όντα στις ορέξεις των elite και τα πιο χαμηλά στρώματα πλήρος απαχαυνωμένα με τα Mc Donalds να δουλεύουν στις χαμαλοδουλειές και να ονειρεύονται να γίνουν μια μέρα ο Donald Trump. Ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε τέτοια κοινωνία την Ελλαδίτσα μας.

    ReplyDelete
  84. ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;


    Φορολογήστε την εκκλησία!

    http://ermionh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  85. Επιτέλους όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι χρήματα στα ταμεία υπάρχουν αλλά τα ληστεύουν.
    Επιτέλους όλοι καταλάβαμε ότι υπάρχει εργατικό δυναμικό αλλά δεν ασφαλίζεται.
    Ανώνυμε συγχαρητήρια για τον εύστοχο και συμπυκνωμένο λόγο σου:
    "Τώρα σας κυβερνούν οι Καταλληλότεροι Μπαταχτσίδες.Κουτοπόνηροι Ρουσφεταράδες από κούνια. Επιτέλους έφυγαν οι ιμιτασιόν βλαχοπασόκοι και ήλθαν οι Ορίτζιναλς"
    Ο Επιθεωρητής Εργασίας-blogger
    vaschr74@gmail.com

    ReplyDelete
  86. @ anonymous
    ΚΑΙ ποιός ήθελες ή περίμενες να βγει;;;
    Η τρελόγκα;;;;

    ReplyDelete
  87. Εγώ απΗΥδίζω όταν αυτός ο δήθεν ο Κομφουκίων μιλάει με τέτοια απαξίωσις για το Κόμμα του λαού και της εργατιάς.

    ΦΩΦΗ γερά να φύγει η Δεξιά.
    Οι Χούντες και ο Κομφούκιος δεν θα νικήσουν. Ο λαός επαναστατεί.

    Κάτω οι Αμερικάνοι.

    Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς.

    ReplyDelete
  88. @ απηυδισμένος

    Pes ta re file! Pes ta giati kapoioi 8eloun na mas bgaloun trelous!

    ReplyDelete
  89. Κομφούκιε μήπως είσαι φούστης?

    Δεν πειράζει, δεν είναι κουσούρι!
    Ετσι ρωτάω γιατί ο τρόπος εκφρασης σου είναι λίγο νούλας. Βγάζεις ενα μίσος κάπως αδερφίστικο (αν μπορώ να το πω έτσι), βρίζεις συλήβδην μανάδες και γενικά μου θυμίζεις υστέρω!

    ReplyDelete
  90. Εχετε χασει τη μπαλα ολοι σας μου φαινεται... Καθεστε στα PC σας και αντι να ξεσταβωθειτε να διαβασεται τιποτα χρησιμο,η να προτεινετε κατι τελος παντων, τσακωνεστε σαν κυρατσες... Ενταξει το καταλαβαινω, αμα δε πετυχει η μαλακια εχεις νευρακια... Αλλα εμεις ρε οι υπολοιποι τι φταιμε?

    Γουσταρετε να τα χωνεται στον ΚΟΜΦΟΥΚΙΟ. Τουλαχιστο αυτος λεει και καποιες αληθειες... Αλλα τι σας νοιαζει, χαβαλες να γινεται
    ΟΟΟΥΥΥΣΤ ξενερωτοι χλιδανεργοι σωβρακογλυφτες...

    Τα βαζεται με τη γενια των γονιων σας, αλλα δε ξεκουμπιζεσται απο το πατρικο σας.. Αντε ρε πατε να ζησεται μονοι σας, συγκατικοιση με αγνωστα ατομα, καθενας το δωματιο του και τη δουλεια του..Σιγα μη ζωρισεται τον ΚΩΛΟ σας!

    Εν κατακλειδι το προβλημα σας ειναι οτι τα "φραγκα" τα χουν οι αλλοι κι'οχι εσεις.. Γι'αυτο φατε τους.. Αλλα ουτε και αυτο ειστε αξιοι να κανετε, γιατι ειστε και συμπεριφερεστε σαν ΟΧΛΟΣ.

    @ Dr MARX.. καλες τοποθετησεις και χρησιμο να ξανακουγονται οι αποψεις της εξοκοινοβουλευτικης αριστερας, οσο στερεοτυπες κι'αν ειναι. Για πες μου ομως ρε μαγκα, αμα εσυ ειχες το κεφαλαιο που θα το επενδυες? σε κοινωνικη αλληλεγγυη και κουραφεξαλα, η σε τιποτα Σκοπια, Βουλγαριες,Κινες.. κοκ. Στην εποχη της παγκοσμιοποιησης φιλε μου και του ωμου ρεαλισμου, δε χωρανε γραφικοτητες...(καλο ομως να ακουγονται)

    @ Μεσουτ ταβαζ κ Παρμενιδης, παιδια καλα τα λετε, προσπαθηστε να αποφυγεται τις προσωπικες αντιπαραθεσεις εδω μεσα... Λιγα λογια και καλα. Το ιδιο θα ελεγα και στον ΚΟΜΦΟΥΚΙΟ..

    Α, και κατι αλλο Κομφουκιε.. Η Οικογενεια Παπανδρεου (Γερος και Ανδρεας) χρεωνεται 2 πολυ πιο συμαντικα πραγματα που επαιξαν καταλυτικο ρολο στην συγχρονη ιστορια τουτου του τοπου.

    Ο Γερος ενορχηστρωσε και οδηγησε την Ελλαδα στον ΕΜΦΥΛΙΟ, και καταφερε να κατατρωπωσει μια ολοκληρη θαυμασια γενια, αυτη του '40, και τα επιτευγματα της (ως συγχρονος ΕΦΙΑΛΤΗΣ, υπερ των Αγγλων)
    Ο Ανδρεας, καταφερε να ποδηγετησει ολο το δυναμισμο της γενιας της Μεταπολιτευσης, και να μετατρεψει ολα εκεινα τα ονειρα σε καταναλωτικη απληστια... ωστε οι "φιλοι" μας να μην ανυσηχουν για μας, τα παλιοπαιδα...

    Αρε "Τζιμακο" εισαι χρονια μπροστα
    "Μας τη φεραν οι βαρβαροι,
    μας θαμπωσαν με δωρα,
    με χαντρουλες πολυχρωμες,
    και κουτια Κοκα Κολα..."

    ReplyDelete
  91. Οταν ο βασικός μισθός είναι 600 ευρώ και ο βουλευτής παίρνει πάνω απο 10000 τον μήνα, γιατι να κάτσει ν ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών; Υπάρχει περίπτωση να τον απολύσει κανείς; Πάπαλα! Αν κατοχυρώσει μάλιστα δύο τετραετίες παίρνει σύνταξη βασιλική. Γιατι λοιπόν να εντρυφήσει με σοβαρότητα, να μελετήσει μια υπόθεση οπως το Ασφαλιστικό; Αυτή η διαδικασία απαιτεί αφοσίωση, την στοιχειώδη απομόνωση, ν ανατρέξει κανείς σε πηγές, να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για την καλύτερη ενημερωσή του και ολα τα σχετικά. Φαντάζεσαι οτι είναι δυνατόν να βάλουν τον κώλο τους κάτω κάτι κυρίες σαν την Δαμανάκη, την Ράπτη η κάτι χαβαλέδες σαν τον Νάσο Αλευρά και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;
    Πόσους απο τους 300 έχετε ικανούς να δουλέψουν μεθοδικά και να στερηθούν τα σούρτα-φέρτα στα κανάλια και τα Κολωνάκια; Οι γαλάζιοι που έχουν πέσει σαν όρνια στο μέλι της εξουσίας και το ρουφάνε ως το μεδούλι, αντιγράφωντας τις παλιές καλές πασοκικές μεθόδους; Οι πασόκοι που δεν είναι παρα ενα διαλυμένο μπουλούκι; Η παιδική χαρά του Τσίπρα η τα κολλημένα μυαλά του Περισσού; Μήπως οι ακροδεξιοί του Καρατζαφέρη;
    Ομως όλους αυτούς τους βολεμένους κηφήνες εσύ κι εγώ τους στείλαμε στο Κοινοβούλιο.
    Ας υποστούμε τις συνέπειες...

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  93. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ


    ΙΔΙΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΙ

    ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.


    ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

    ΧΩΡΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΗ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΤΟΥΡΚΟΙ.

    ReplyDelete
  94. Ο Μπαμπης ειναι ορθολογιστης και τα λει σωστα.Μπραβο Μπαμπη.Παιδια να γινετε πιο σαφεις στην αναλυση σας και κυριως προοδευτικοι.Πολυ συτντηρητικουρα ρε παιδια.

    ReplyDelete
  95. Ευχαριστούμε κ.Βασίλη που μας δίδαξες:

    * πώς να γίνουμε "φιλόξενοι"

    * πώς να εξασφαλίζουμε "θεσούλα" κάτω από τον ήλιο του δημοσίου και μακρυά από τον έλεγχο του απεχθές Α.Σ.Ε.Π

    * πώς να εξασφαλίσουμε εξοχική κατοικία με ελάχιστα χρήματα

    Η προσφορά σου στο τόπο θα γραφτεί με "χρυσά γράμματα"!

    SMS.: "Το πήρες" πολύ δεξιά και "βρήκες"...
    Ο Επιθεωρητής Εργασίας-blogger
    vaschr74@gmail.com

    ReplyDelete
  96. Κουρδιστο Πορτοκαλι
    Σοβαρη αναλυση κανεις φιλε και αναφερεις και ονοματα πολιτικων που συμμετεχουν στο..κομμα της γιαννας.Τοσα προβληματα εχει ο τοπος και ο κοσμος κι εσυ ασχολεισαι με γελοιοτητες.Μηπως εισαι κανενα λαμογιο πασοκος σε απογνωση?

    ReplyDelete
  97. Εμάς δεν μας πτοούν ο Κομφούκιος, οι Αμερικάνοι και ο ιμπεριαλισμός.

    Ζήτω το κομμα του λαού
    που παραμόρφωσε το λαό και τα διδακτορικά τα πουλάμε πιά με τη βούλα και με το μαχαίρι. Καρπόύζια Αστακού.

    Πάρτε κυρίες πάρτε

    Ζήτω το κομμα του λαού που μας γεμισε τετραγωνικά. Θα φτιάξουμε τετραγωνικά και στα Ζαγοροχώρια και στα Τζουμέρκα. Ωραία με μπορντούρες, ακροκέραμα, νεοκλασσικά κολονάκια γιά πιό αρχοντιά και λίγο κεραμιδάκι νάρχεται πιό ζεστο προς το χωριάτικο, ρουστίκ, προβανσάλ που λένε. Θα βάνουμε και φλοκάτες και μιά γκλίτσα δίπλα στο τζάκι. Λέω να μη βάνω και τα μπακίρια μην έρθει φορτωμένο και μας πούνε νεόπλουτους Αμερικάνους. Εμείς είμαστε Ελληνες έχουμε καλλιέργεια και παιδεία, αλλίμονο.

    ΑπΗΥδίζω που δεν λένε τα καλά που έκανε το ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  98. Ρε σεις καλά τόσο χαζά είσαστε;;
    Μπήκανε κανά δύο με το απΗυδίζω και απΗΥδισμένος, μπαινει μετά ο Κομφούκιος, τον πιάνει υστερία με την αγραμματωσύνη και μετά σας αρχίζει ψιλό γαζί!!!!!!!!!!!

    Είναι όμως φοβερός ο άτιμος.

    ReplyDelete